2009.02.21 13:31
2009.02.21 14:18
2009.02.21 14:21
2009.02.21 19:02
2009.02.21 19:36
2009.02.21 19:42
2009.02.21 20:01
2009.02.21 20:14
2009.02.21 20:32
2009.02.21 21:28
2009.02.22 08:41
2009.02.22 19:44
2009.02.22 20:25
2009.02.22 20:53
2009.02.22 21:43
2009.02.23 08:33
2009.02.23 08:45
2009.02.23 08:56
2009.02.23 09:02
2009.02.23 09:06
2009.02.23 09:22
2009.02.23 10:22
2009.02.23 13:02
2009.02.23 13:11
2009.02.23 13:11
[quote="szilbee"]
írta:szilbeeA zselés túrótortát hogy kell?
Hát úgy csinálom, hogy 500 gr viszonylag puha tóróhoz keverek egy pohár joghurtot, 80-100 g porcukrot, egy fél citrom levét és egy egész citrom reszelt héjját.
A lapzselatint (6-8 db.ot) ideg vízbe beáztatok 5 percre. Közben meglangyítok kis tejes lábosban 1 másik pohár joghurtot és az áztatásból kivett, kinyomkodott zselatint beleteszem a joghurtba. Csak addig kevergetem őket a tűzön (pici lángon), míg a zselatin feloldódik. Nem szabad forrania!!! Majd ezt is beleteszem a túros cuccba. Jól elkeverem! Meg lehet bolondítani egy kis hozzáadott gyimilccsel...
16 cm átmérőnél kissebb, folpakkal kibélelt edénybe/tortaformába öntöm, majd berakok pár órára a hűtőbe... és kész.
Lehet alá piskótát is tenni természetesen, de anélkül is nagyon fini...
Ha megdermedt, olvasztott csokiba mártott kukoricapehellyel lehet díszíteni... és persze gyümölcsökkel.
2009.02.23 13:14
2009.02.23 13:15
2009.02.23 13:17
2009.02.23 13:19