Új privát üzeneted érkezett!

Dytke Ambrus nagyon cukika!!! Aranyos ahogy szorongatja azt a fogkefét még alvás közben is! :D

Panndi sajnálom. Pihenj sokat vagyis amennyit tudsz!!

Susy nagyon ocsmányak így az üvegek citrom sav nékül, és nem tudom hogy vagytok vele, de én kifőzés után is ha megszárad az üveg büdösnek érzem.. :? annyit vacakolok velük mire elfogadhatónak találom...

Lányok, adom Barnusnak ezt a protexint, ha van valami baja meggyógyul tőle? Doktor nénik szerint semmi baja de adjam neki egy hétig még. Persze adom. De nem vagyok nyugodt, nekem még mindig túl büdös az a kaka, meg a pisi is, és a doki néni is végül virust állapított meg, de akkor ha adom neki azt a port akkor elmúlik??

Kép
dius87

Dius
Ha legközelebb mész a dokitokhoz írasd fel vele. Mondd, hogy mire használod, és szerintem fel fogja írni.
De, ha gondolod, nekem van itthon, szivesen elküldöm neked, mert én már nem főzök ki semmit sem. Egyenlőre.

Kép
Kép
susytunder

Manka, ez egy ideig csak rosszabb lesz :wink: nekem a horror akkor kezdődött amikortól Lillu fel tudott mászni asztalra stb....
Most azért már ért a szóból valamennyire, de virágok még mindig torlaszolva vannak 8) Volt olyan időszak, amikor reménytelennek láttam a dolgot... Most már azért könnyebb Vele.
Engem a wc-be való bejárkálással (a többit inkább nem is gondolom el) tud Lillu kivégezni, de ő már sajna ki tudja nyitni a kilincsre zárt ajtót is :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Tücsi, jó hogy itt is vagy :wink: hajrá 4. baba :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

dius, tudtommal vírusra nincs orvosság. Nem ismerem a szert amit kaptál, de amit írtatok róla, az alapján a bélflórát segít helyreállítani, tehát meggyógyulni nem ettől fog, azt majd leküzdi a kis szervezete, de ez segítség hozzá. H bármit elkapott, az beletelik pár napba, míg kijön belőle (férjem pl 6 napig betegeskedett utoljára). Szóval csak figyeld továbbra is Barnust, és bízz a gyógyulásban.
Citromsav helyett facsart citromlét vagy ecetet is használhatsz, jól öblítsd el utána. Ha edényt akarsz így vízkőtleníteni, párolj benne egy kis almát, tuti eltűnik a vízkő :)

susy, ha esetleg itt vagy, kb mennyi idő kell a kakaós-almásnak? vagy valaki, aki már megcsinálta....

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Attól függ milyen a sütőd. Ha hőlégkeveréses, akkor nagyjából 25 perc, ha sima akkor kb. 35 perc nekem elég szokott lenni. :)

Kép
Kép
susytunder

Lányok nagy pelyhekben szakad a hó nálunk! :shock:

Kép
Kép
susytunder

susy, köszi-köszi-köszi! nem vagyok egy tapasztalt süteménysütő - még :)

nálunk is esik! elgondolkodtam azon, vegyünk-e Rózának szánkót :) de max csak az udvaron húzgálnánk vele, asszem önmérsékletet gyakorlok és kivárjuk a köv. telet. Amúgy Róza már nagyon szépen ül, jól tartja a hátát, elhajolgat mindenfelé a játékokért - nagyon kis ügyes :)

Kép
Kép
szalamandra

Susy, Ildi - köszönöm az együtt érző sorokat! Mi vár még rám, ha elindul!!! :roll: Susy, ma nálunk is így zajlott a teregetés, egyet fel, kettőt le (ez volt Zoló), most éppen a lakást tesszük még baba biztosabbá, apa fúr farag, én pedig azon agyalok mi lesz a sok szép virág sorsa.

Dius - én megvettem az Avent mikrós sterilizálóját, 6 perc max fokozaton és minden szép, tiszta és steril, persze elmosva kerülnek bele az üvegek. :wink: Én nem cserélném el semmiért! Ha az orrszívót kell kifőznöm, ahhoz ecetet használok és működik. Egyébként csak gyógyszertári citromsav jó? Lehet kapni étkezési citromsavat is a boltokban, az nem jó lányok?

Kérdés
- ti miben altatjátok a picurokat? Mi tescos rugikat használunk (cherokke), minden éjszakára tisztát kap. Mikor érdemes váltani pizsire? Egyébként mi hálózsákban alszunk még.

Manka

Kép

Kép
mankabi

teljesen jó az étkezési citromsav is!

KépKép Kép
mzsperx

Én 20 %-os ecetet használok! Viszont nemrég vettem a dm-ben háztartási gép vízkőoldót, amiben tej-, citrom- ecetsav van. Most tesztelem.

Kép

Kép
nikuc

Lányok,
Néhány napig nem jövök és mennyi minden történik!!! :shock: :D

Dávid 2 hete hasmenős és doktornő szerint vírus okozta. Viszont nagyon nyűgös, nappal szinte semmit nem alszik. Eddig a babakocsiban aludt nappal 2x2 órát, vagy 1 + 3 órát, most 20-20 perceket! Kikészítő! :? Semmit nem tudok nappal csinálni. Vasárnap délelőtt 11-kor kezdtem el takarítani és este 11-kor miután leraktam, akkor tudtam felmosni, majd következő éjszaka WC-fürdőszoba takarítás, szóval 2 nap alatt elkészült a 62nm-es lakásunk takarítása…mi lesz több gyerekkel? A főzésről már nem is beszélek! A nappali 4 alvás így néz ki: 2x hordozókendőben 20-40perc, 2x babakocsiban 20-40 perc, de akkor is tologatnom kell 5 percenként! :?
Ami még aggaszt: több kajálásnál is elkezd sírni a vége felé – szerintem a pocakja fáj és enne még, de nem tud, ezért abbahagyjuk. Aztán játéknál megnyugszik, majd nemsokára jön a fosás (bocs a kifejezésért). Jó lenne már, ha meggyógyulna!

Iricc,
A drukkokról már lemaradtam, nagyon gyorsan megérkezett Milos! :D
Gratulálok, nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok! Ha ennyire jól alakultak eddig a dolgok, szerintem Milossal is minden rendben lesz!!! Tuti! Várjuk a beszámolót! A kép gyönyörű, totál elérzékenyültem rajta! Nagyon aranyosak vagytok így összebújva!

Dius,
Együttérzek veled, Dávidnak 2 hete van hasmenése, egy hétig tartott míg rájöttem. Elöször örültem, hogy rendeződtek az 1 hetes kakik, most meg szétaggódom ezen magam. Nekünk Smecta nevű bélfertőtlenítőt javasolt a doktornő, tegnap kezdük el szedni. Ma már egy sűrűbb adag volt, meglátjuk, hat-e, meg csinálok még egy Normaflore kúrát, de a vírusra tényleg nincs orvosság, csak a türelem. (nekem 2 hétig tarott, mostanra elfogyott!)

Márti,
Nagyon édes Kamilla, mekkora szemei vannak! Boldog 5. Szülihónapot (tudom, kicsit lemaradtam erről is)! :D
Megint betegek vagytok??? Ne már! Ez tényleg túlzás. :shock:

Sebem: még egy ecsetelés volt a héten (3.), jövő kedd délelőtt lesz a műtét. Lehet, hogy a lézer mellé lesz egy kis varrás is – mondta a doki. Nem örülök neki, sőt megkérdeztem, hogy mire számítsak a gátsebhez képest, pl. egyedül el tudok e jönni,gyerekfelügyeletet hogy oldjam meg, stb. Erre ő: jobban fog fájni, mert ez érzékenyebb részen van! Na ez nem kellett! :evil: Rosszabb, mint a gátseb? :shock: Most megint 1 hétig nem tudok ülni??? Nem akarom!!! :evil:

Kincsesi,
Egy éjszakai szopi? Nem reggel 5-6-ot írtál? Ha este 8-tól reggel 5-6ig alszik az szerintem már egyenlő azzal, hogy átalussza az éjszakát, nem? Én legalábbis ezzel teljesen boldog lennék!

Dytke,
Már fél éves Ambrus? Hogy szalad az idő! Boldog félszülinapot! :D

Panndi,
Vigyázz nagyon magadra! Drukkolok, hogy minden rendbe legyen!

Kép
ugabesz

Manka - Ambi már pizsiben alszik, kinőtte a pamut hálózsákot, és gondoltam, mivel már forog, nem veszek neki másikat, mert nem tudom kényelmes lenne-e, hogy nem tudja úgy mozgatni benne a lábát. Szerencsére ő ha megy előre a kiságyban, viszi magával a takarót is, így nincs kitakarózva szinte soha :) Ehhez persze ügyesen kell betakarni, a hóna alá begyömöszölöm a takarót :)

Köszönjük a dícséretet

dytke

Manka - az egyszeri anyaságit szerintem nem kell bevallani. nem vagyok benne tuti, de szerintem nem kell, mert abból nem is vontak ugye SZJA-t,meg semmit. Az egy támogatás, mint pl. a családi pótlék. A bér szerinti 9e adójóváírásról a gyed-et igénylő papíron nyilatkoztál, ha nyilatkoztál. Van erre egy rubrika a vége felé, hogy kéred-e. Mondjuk tök felesleges, mert a max gyed után is még bőven jár. Ha megcsináltad a bevallást, és modnjuk jóval több adó jár vissza, mint számítottál rá, akkor biztosan nem kérted :)

dytke

ugabesz - köszönjük a féléves köszöntést :) ugye, hogy repül az idő? Pont mikor Bettyék itt voltak gondoltam arra, hogy nemrég csatlakozott ő is a fórumhoz, pedig akkor még "csak" 12 hetes volt, Szabi meg már 4,5 hónapos.

dytke

Márti - jobbulást nektek!

Mostmár eldugulok :oops:

dytke

Ugabesz - jobbulást Dávidnak!

Dytke - köszönöm a gyors választ, akkor most már összeállt a kép adóügyben, jók voltak sejtéseim, csak azért jobb tisztán látni, nehogy gond legyen! :lol: Ambrus nagyon édes!!! Zoló is nagyon mozog a kiságyban, előre-hátra, oldalra, a hasára, a hátára fordul...nekünk ezért van a hálózsák, még ez sem akadályozza a mozgásban, a takaróba sajnos mindig belegabalyodott vagy kikeveredett alóla.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Kristóf hálózsákban alszik. Most kapott pont újat, ez már 104- es. Ő Ambival ellentétben folyton kitakarózik, és féltettem, így nyugodtabb vagyok.

Gabesz
Látom nálatok is eljött ez a 20 perc alvás időszak. Dytkével tudunk mesélni erről. Kitartás!
Műtéthez bátorságot kívánok neked!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Na végre itt... fárasztó napom volt...

Nem tudom ki kérdezte, hogy mi baja Pálminak, hogy gyógytornász kell? Tulajdonképpen semmi komoly, a kezét szorítja még mindig nagyon - a tenyerét is meg az egész karját - mostanra már nem kéne ennyire, mint az újszülöttek.
Meg a doki kérdezte, hogy forog-e már, hát még nem... vagyis még csak párszor sikerült hasról hátra, de azt is csak unszolásra :) Az is lehet a háttérben, hogy utál hason lenni, csak max. fél perc után már ordítás van, szóval nem is nagyon van lehetősége gyakorolni...

Itthon aztán észrevettem a leletre az is rá van írva, hogy enyhe törzsi hypotonia, rákerestem a neten, ez azt jelenti, hogy kisebb az izomtónus, mint lennie kellene - hát igen, elég lustácska, az tény :) Na mindegy, de ezt ott nem mondta a doki, jó mi?
Valahogy nem 100% a kommunikációja, már a múltkori esetből is kiindulva...

Nini,
igen velem beszélted múltkor, hogy Szabó Antónia a hölgy, de dévényest nem akarok, azok azt hallottam megkínozzák a babákat... nagyon erősen csinálják. Nekünk arra azért nincs szükségünk, csak egy pár alkalomra, hogy betanítson pár tornát, amit majd én csinálok vele nap mint nap.

Kép

Kép
sz.veronika

Köszi,Lányok! Gáz volt ez az este és bennem is bújkál valami,2 napja fáj a homlokom,tegnap a kozmetikusnál vettem észre!
Szóval az egyébként ma már tök láztalan Csabimat estefelé kegyetlenül rázni kezdte a hideg és közölte 18.30-kor,hogy jobb lenne neki a jó meleg ágyában. Gondoltam jó,épp megvoltam már az ágyazással,akkor lezuhanyzunk és fekhet,akkor még csak 37.8 volt a hőmérséklete,de a zuhany alatt már sírt,annyira fázott szegény,reszketett mint a nyárfalevél,alig tudtam pizsibe bújtatni. Be az ágyba,Neo Citran szívószállal bement,közben mérem újra a lázát,38.8,kb. 10 perc alatt...ezért bukott ki szegénykém ennyire. Még az orrspray bement,de a lázmérés alatt már elaludt,komolyan én is majdnem elsírtam magam,mikor láttam,hogy szenved...
Lehel nagyon köhög,úgyhogy neki most ott gőzölög az ágya alatt a kamilla tea. Berci nagyon náthás,Kamilla is,de nekik most hőemelkedésük sem volt.

Gabesz!

Sajnálom...akkor mégis a kórházban ,ugye? És rögtön hazamehetsz utána vagy hogy megy ez,mit mondott a doki? Vacak,hogy rosszabbra számíthatsz, mint a gátmetszés,viszont tuti,hogy profin megcsinálja majd!
Szorítok nagyon,majd hívlak! Remélem az a szép kisfickó meg hamar meggyógyul már! Puszi a kobakjára!
Ja,Csabinak volt egy korszaka /szerencsére csak 1-2 hónapig tartott) úgy 8-9 hónaposan,amikor konkrétan 2x félórát volt hajlandó aludni! Na,akkoriban az én napirendem is hasonló volt,ráadásul ugye,1. gyerek révén én voltam a játszótárs is,ergó,ha ébren volt,szórakoztatni kellett. Úgyhogy este főztem-mosogattam-felmostam-vasaltam (szerencsére este 20h körül már aludt),így éjfél körül lettem kész... hát,nem modom,hogy könnyű időszak volt,de még mindig jobb mint azon tépelődni a gyerkőccel való játék közben,hogy mi is lesz az ebéd és mikor fogom megfőzni? Szóval,bár rém fárasztó,de legalább a nappalok így nyugodtan teltek. Aztán,ahogy egyre többet sétált-mozgott jobban elfáradt és visszatért a rendes kerékvágásba,aludt nappal 2x is 2-3 órát! Remélem,nálatok is csak átmeneti ez a helyzet!

Tücsi!

Sziaaa! De jó,hogy jöttél,mi az,hogy nem emlékszünk,nekem tökre hiányoztál! Örülök,hogy tervezitek már a 4. babát! :lol: A legjobb dolog a világon! Nekünk az első 6 hét volt húzós nagyon,számomra is döbbenet volt,hogy már ennyi gyerekünk van,akkor szembesültem vele,amikor hazaértünk a kórházból és bár nem kicsi a ház,mindenütt volt valahol egy gyerek! :lol: Szerintem 3 után már egyáltalán nem vészes a 4. baba,Kamilla olyan szépen belesimult az életünkbe,a napirendünkbe,hogy öröm volt nézni,de kellett hozzá 6-8 hét! Szóval Apa az összes szabadságát akkor vegye ki,szükség lesz rá! :lol:
Háztartás? Kőkeményen büszke voltam arra,amikor előszőr sikerült a 4 gyerek mellett palacsintát sütnöm! :lol: Szóval a főzés nem gond,egyedül a szennyes,majd tiszta,de vasalatlan ruhákba készülök folyamatosan belfulladni,de eddig még én győztem! A mosogatógép feltalálójára pedig nagyon hálás szívvel gondolok!
Persze most jön majd a neheze! Kamilla lassan elkezd mászni és akkor könyörtelenül minden áldott nap alaposan fel kell majd mosnom,aztán,hogy jön a jó idő,a nap felét a kertben töltjük majd a gyerekekkel,szóval a főzést hajnalra kell majd átraknom,hogy délelőtt szabad legyek. De én nagyon élvezem az egészet! Akkora ajándék ez a 4 gyerkőc,nagyon boldog vagyok,hogy az anyukájuk lehetek! Sokszorózódik a szeretet,amit tőlük kapok,fürdök benne,komolyan...
És most már csak annyit mondok,hogy betegek ne legyenek (azért az tényleg embert próbáló,amikor egyszerre vannak rosszul négyen és,főleg Berci még olyankor nagyon bújós,konkrétan sír,ha épp nincs az ölemben...)!

Márti
borossné becz márta

Márti,
igen, kórház, de állítólag 1 óra alatt megleszünk az egésszel. A doki beszélt egy műtősnővel, szóval nem tudom ez mennyire lesz fű alatt, kinek mennyit kell majd adnom, stb...meglátjuk. Anyós jön Dávidra vigyázni, meg is tudja etetni, ha kell, Gáborom meg hoz-visz, ezek szerint én utána nehezen tudok majd közlekedni. Majd jelentkezem...
Te mikor mész a dokihoz? Lehet, hogy még összefutunk? Én már zsinórban 4-szer voltam...

Kép
ugabesz

Szép estét nektek!

2006.02.20. :
Reggel 8óra:szülőszoba.Tervezett szülésindítás elmarad,szivárog a magzatvíz...Csongi szívhangja nem megfelelő...Nem tágulok...Burokrepesztés...Továbbra sem tágulok...Erős fájások...Kbfél2:megszületett a döntés:CSÁSZÁRMETSZÉS...Papírok aláírva,katéter bennt,14óra:irány a műtő...
14:15 perckor megszólal az a csoda,amely azóta is bearanyozza a mindennapjainkat és amely nélkül én megszünnék létezni!

Isten éltesse az én drága,gyönyörű 3éves kicsi "nagyfiamat"!
Köszönöm a sorsnak-és persze az uramnak:)-,hogy Ő van nekem!!!

Ne haragudjatok,de vhogy "írnom kellett"...!

Kép
Kép
nusyka

Nusyka
Isten éltesse a Nagyfiad!
Kép

Kép
Kép
susytunder

Veronika
Ez hülyeség, hogy kínozzák a gyerekeket! De én nem erőszaoskodom, a Te gyereked.

Susy
köszi a hozzátápihoz a tippet, majd visszatérünk rá ha aktuális lesz :)

Kép

NIKI
nini.n

Nusika! Isten éltesse a nagyfiadat! Még sok boldog születésnapot kívánok neki! :D

Márti! Gyors gyógyulást a kis betegeidnek! A betegséget leszámítva jó volt olvasni a soraidat! Nos, a főzéssel szerencsére semmi gond, de a mosnivaló már így is rengeteg. Ugyan már régóta mondogatom, de még mindig nem léptem a tettek mezejére, hogy egy 3. ruhaszárítóra is szükségem van. A mosómasám bírná, de a ruhaszárító kapacitásával van néha gond. Jajj, a vasalásról ne is beszéljünk! Azt sajnos nem igazán tudom gépesíteni, pedig bizony olykor nagyon nagy szükségem lenne rá. Meg is kaptam már néha a fiúktól, hogy a póló is és a trikó is vasalva szép! Nem volt elég, hogy "csak" mosva és szépen kihúzogatva, formára igazítva volt. Szóval, a vasalás kötelező, de nyilván erről én tehetek, én szoktattam hozzá a fiúkat a vasalt ruhákhoz.
Ami az egészséget illeti, szívemből szóltál. Csak betegek ne legyenek a gyerekek! Már túl vagyunk az influenzán, ami -szerencsére- nagyon gyorsan lezajlott. Egyedül Gáborkának volt magas láza, de csak egy napig tartott. A nap végén már prizniccel tudtam csak lehúzni a lázát, a kúpok hűtőfürdővel kombinálva sem használtak. Estére viszont szépen lement és onnantól kezdve nem volt lázas.
4.babácskának én -bár az egészség az első, de ha választani lehetne- kislányt szeretnék, javítva a családban a nemek arányát. Remélem, hogy a gólya nem fogja megint elosztogatni őket, mielőtt hozzánk érne. Már 3- szor így jártunk. Negyedszerre pedig -mint régi ügyfélnek- igazán kijárhatna már némi figyelmesség is...... :D

Veronika! Ha hypotónia miatt keresel gyógytornászt, akkor szerintem a legjobb, ha a Dévény Alapítványnál kérsz segítséget. A Dévény-módszer nagyon hatékony, én mindenképpen ezt javasolnám. Elég, ha az interneten rákeresel és telefonon kérsz segítséget, nem kell bemenni a Moszkva térre. Ott meg tudják neked adni a lakóhelyeden vagy környékén lévő Dévény-módszerrel dolgozó gyógytornászok telefonszámát. Még most nagyon időben vagytok, fél éves kor után már hosszabb ideig tart a kezelés. Éppen ezért ne halogasd!

Ildi! Szia itt is! :D Kulcsos zárnyitást ne is említsd! Gábor is kilóg, ha benne marad a kulcs a zárban. Már a kulcsot is be tudja tenni a zárba, úgyhogy számára elérhetetlen helyen kell tartanunk. Rémálmaim egyike, hogy valaki nyitva felejti a kaput, és a bejárati ajtóban hagyja a kulcsot.
Ja, és már egy hete tudod mit mond? Tává -vagyis star wars. A nagytesók éppen aktuális szenvedélye rá is ráragadt. Ilyenkor azt szeretné, ha nézhetné a filmet. A Teletabik és Thomas már nem annyira izgalmas neki.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Márti - jól megszenvedtek ezzel a sok betegeskedéssel! Szegénykék! Jobbulást nektek és kitartást!

Nusyka - Isten éltesse Csongort!

Veronika
- a Dévény torna tényleg nagyon jó és nem kínzás, hanem segítség, mi is jártunk, Zoló élvezte, csak a végén tört el a mécses, de nem azért mert fájt neki, (bár a feszítő gyakorlatokat nem csípte túlzottan, de inkább ez, mint később egy komolyabb probléma) hanem mert elege volt már a macerálásból. Ja és még annyit akartam, hogy nem lehet mindent betanítani sajna, amilyen gyakorlatokat mi végeztünk az elég speciális volt, a tornász tudta hová nyúljon, mit hogyan nyomjon, mozgasson, mondta, hogy hiába mutatná meg az nem ugyanaz. De tudod mekkora a probléma és milyen jellegű, vidd olyan tornászhoz amilyet javasol a dokitok, ő tudja mire is van szüksége!!!
:wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Nusyka, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSONGORNAK!!!! :D

Anita

anitapo20

Először is gratulálok Iriccnek és Milosnak!
Remélem megy a szopi ezerrel, és a körüolményekhez képest rendben vannak!

Panndi, nagyon vigyázzatok magatokra, sok-sok pihenést, és ne legyél nagyon elkeseredve, a kicsi lányod is meg fogja érteni, hogy anya, most nem tud úgy foglalkozni vele, mint máskor!

Nálunk ma lesz iskolai farsang, egy méhecske és egy kalóz jelmezt kellett elkészítenem! Majd készítek fényképeket!

Kép
becsengo

Sziasztok!

Nusyka!

Boldog szülinapot a nagyfiúnak!

Veronika!

Én azt mondom,keress egy sima,mezei gyógytornászt,komolyan! Senkit nem megbántva-mert tényleg hatékony és jó,csak épp nem mindenkinek való(!)-de most nagy divat a Dévényes tornászhoz való járkálás! Nem általánosítok,de volt olyan eset a másik fórumon,hogy mivel mást nem találtak,azt mondták,hogy azért van tokája a babának,mert renyhék a nyakizmai,ezért sürgősen fejleszteni kell! Mondjuk ez egy önállóan működő Dévényes tornásznál történt,ha az alapítványhoz mész, nem találkozol ilyennel,csk hát itt is emberek dolgoznak és hát pénz beszél...sokan ezt vették észre a kismamák közül az elmúlt hónapokban! Egyszerűen nem való minden babának,mert túl erős! Vannak mozgásproblémák,amelyeket ezzel a módszerrel kell kezelni és van,amelyeket nem! De ezt egy sima,mezei gy.tornász is meg tudja állapítani és a megfelelő helyre küld!
És most jöhetnek a mókusok,de tényleg nem azért írtam,hogy valakit megbántsak!

Gabesz!

Március 3-án megyek,16.45-re! Biztos lesz neked is valami kontroll-féle,nem?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok Lányok

Nem tudtam nagyon visszaolvasni de jó sok minden történt az elmúlt napokban.

Iricc gratulálok Miloshoz, sok örömet és jó egészséget kívánok nektek. Remélem minden rendben lesz.
Edina neked is gratulálok. Gyönyörű a "kis" rózsaszín Csenge.

Susy, Nusyka, - utólag is nagyon boldog születésnapot a fiúknak.

Pandi- pihenj sokat már amennyire Zsófi engedi. Nekem is már elég hamar voltak görcseim, emlékszem hogy számoltam a napokat hogy mennyi van még a 37. hétig. Én palástfű teát ittam a magnézium mellé. Nem tudom hogy ez használt-e,mert a dokim nekem megindította a szülést sajnos az éppen betöltÖtt 38. héten, de egy próbát megérhet esetleg ha gondolod.

Nikuc- nem akarlak elkeseríteni, de nálunk anno a kislányomnak is atópiás ekcémája volt (szerencsére nem túl súlyos formában) és a bőrgyógyász azt mondta nekem is hogy ó majd kinövi a gyerek egy éves korára, aztán miután egy évesen is volt neki akkor már azt mondták hogy majd iskolás korára. Most 8 éves és a téli időszakban amikor több réteg ruha kell még elő jön neki néha.
Sajnos mostanra Kristófnak is már nagyon száraz a bőre. A dokinéni tejallergiát mondott de ezt még ilyen kicsi korban nem merte teljes biztonsággal kijelenteni és mivel Niki sem allergiás semmire mégis volt neki ekcémája így nem is tartja valószínűnek, de azért vissza kellett térnünk a HAs tápszerre. Egyébként a lényeg hogy én találtam egy krémet ami Kristófnak nagyon bejött 2-3 nap alatt gyönyörű lett újra a bőre, puha és nem érdes. A neve Sanatopic és a lényeg hogy nem tartalmaz szteroidot. 300ml-es és 1100 HUF.

Veronika- nekünk a dokinéni azt mondta hogy nem kell inni adni a mai tápszerek mellé már, max. ha nyár lenne és 40 fok. Az ortopédiáról annyit udok hogy el fognak költözni a Jókai utcából. Mi nem tudtunk időpontot kapni a 6 hetes ellenőrzésre így kénytelen voltam elvinni egy magándokihoz. Most hívtam fel a Jókai utcát hogy a 4 hónapos ellenőrzésről ne csússzunk megint le és így most kaptam időpontot, de nekünk nem kell gyógytorna mert nincs semmi probléma Kristóffal.Esetleg ha gondolod megadom a magánrendelő számát hátha tudnak olyan gyógytornászt aki házhoz megy.

Susy- most olvastam vissza hogy a Reztnél hogy jártatok. Épp a héten rendeltük meg a lányomnak a teljes szobabútorát náluk. Szép kilátások, még szerencse hogy panaszkezeléssel fogalalkoztam így már nem tudnak könnyen lerázni.

Nini- együttérzek veled az új lakás csúszása miatt. Mi december eleje óta lakunk egy bérelt lakásban Újpesten, én kb. mostanra szoktam meg valamennyire. Előtte kertes házban laktunk, de eladtuk és ki kellett költözni és a házunk még nem lett kész sajnos. De szerencsére mi jövő héten "már" költözünk. Bár a kert még maga egy romhalmaz de nem érdekel legalább a ház belül teljesen rendben van és be lehet költözni. A kertet meg majd lassanként megcsináljuk. Kitartást neked még a köv. hónapra.

Szép napot mindenkinek

Kép

Kép
tüni75

Van án jó is abban, hogy esett a hó lányok, bármennyire is bosszantó. Reggel mikor indultunk bevásárolni, fura nagy lábnyomok voltak a tegnap este esett hóban. Összenéztünk a macskáéval, és rájöttünk, hogy kutya. Amiért ez nagyon aggaszt az az, hogy mikor ideköltöztünk, reggelizek a konyhában, ami a hátsó udvarra néz, és jön felfelé egy marha nagy testű kutya. Aztán még egy...
Megkerestük a szomszédot, akinél épp ott voltak a rendőrök, mert egy másik szomszédnak aznap éjjel 20 csirkét téptek szét a kutyák, és ezek után a nőnek volt képe azt mondani, hogy nem bánt. Akkor meg ígérték, hogy megjavítják a kerítést.
Hát most végig mentem a lábnyomon, és ott van a most csupasz bokroknál egy nagy tátongó luk a kerítésen, vagyis átjárnak a kutyák. Ezek után, hogyan lehetnék én nyugodtan Kristóffal az udvaron. Most vagy megyünk a rendőrségre, vagy ha nyugodt akarok lenni, megcsináljuk mi a szomszéd helyett a kerítést. :evil:

Tüni
Remélem ti nem jártok így, mint mi. Ha van benne tapasztalatod (gyakorlatod) megtudnád mondani, hogy ha nekünk nem tetszik a többi étkező akkor is kötelesek vagyunk e venni, vagy van esély arra, hogy visszakapjuk a pénzünket? :roll:

Lányok képzeljétek Kristóf elindult tegnap. Mostmár egész nagy távolságokat tesz meg, és nagyon élvezi. Ennek örömére tegnap este olyan birkózást csaptak apával, és a nagy medvével, hogy aztán 5 perc alatt elaludt. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Nagy gratula a kis önjáró Kristófnak! Milyen nagyfiú már! nagyon kis ügyes!
Kutyák? Hát,nem irígyellek,nem is tudom,mit csinálnék,ha nálunk lenne ez...Kamilla 3-4 órát alszik naponta kint a teraszon!

Cipőbolt: A Szent Miklós lakótelepen van,az állatorvosi rendelővel szemben,egy garázsban. A piacnál jobbra kell kanyarodni és kb. 20m. Tipetupa cipőbolt a neve,10h-18h-ig van nyitva,szombaton 9h-12h-ig,hétfőn zárva.

Márti
borossné becz márta

Márti,
igen. én is inkább sima gyógytornászt keresek első körben.

Most végül bejelentkeztünk szerdára, nincs mit tenni, majd szegényt fel kell keltenem 2órával hamarabb, mint kelni szokott, meg valószínűleg a tornán ki fogja bukni a reggelijét, aztán remélem tényleg elég lesz 1-2 alkalom, hogy betanuljuk a tornát, majd a gyógytornász megmondja mi a véleménye, ha megnézte szerdán.

Tüni,
esetleg a magánrendelő száma azért kellene, mert ha többször kell járni, úgy nem fog menni mindig ez a tortúra, akkor tényleg másikat keresek.

Kép

Kép
sz.veronika

Hű, Susy,
gratula a járáshoz! :) Na akkor most majd mászkálhatsz vele fogva a kezét jó sokat! Láttam egyik ismerősöméknél mikor tavaly tanult járni a baba, állandóan menni akart, anya meg mászkálhatott vele :)))

Tüni,
köszi az ivással kapcsolatos infót, én most mégis adok neki próbaképp és így próbálom átszoktatni a 3 óránkénti kajálásra, közben ha akar, akkor kaphat vizet. Nem fogom nagyon erőltetni, csak megpróbálom, aztán meglátjuk. Most megint egy hétig csúszott az ügy, mert a héten 4 nap is anyu vigyázott Pálmára, és ha nem én vagyok vele, akkor úgyis dőlnek a dolgok, nem úgy van, ahogy én szeretném...

Szülés utáni depresszióról tud valaki? Nem tudom, nem az van-e nálam kialakulóban, anyukám meg a párom is azt mondja, hogy folyton lecseszem őket a babával kapcsolatban, pedig amúgy én nem vagyok ilyen.
Mondjuk tényleg elég feszültnek érzem magam, ha látom, hogy nem úgy csinálják, ahogy jó lenne neki... de úgy érzem, hogy túl vagyok terhelve és így jobban ugrok bármire, ha a picikémnek azt látom, hogy nem jó...

Kép

Kép
sz.veronika

hozok én is képet:)
gyakoroljuk a hason nézgelődést :) Kép
Még nem tudja Dávid kinyomni magát, hát remélem lassacskán azért majd nyomja a fekvőtámaszokat :)

Kép
ugabesz

Susy - gratulálok Kristóf elindulásához! Akkor felkötheted a nacit, nem lesz megállás! :wink: :lol: :lol: Ez a kutyás probléma tényleg ijesztő! Mi lesz a kerítéssel? Megjavítják?

Veronika
- szülés utáni depresszióhoz nem tudok hozzászólni, bár néha úgy érzem én is ingerültebb és türelmetlenebb vagyok, mint régen (persze sohasem Zolóval), de hát hol van már az a szülés... :roll: , szóval nálam a kialvatlanság tud ilyen tüneteket okozni, talán a többiek mondanak valami okosat! :wink: :roll:

Ugabesz -
Dávid nagyon édibébi! Micsoda pasis nézés ez kérem! :lol:

Tegnap vennünk kellett egy újabb overált mert az előzőt kinőttük (74-es volt), ez most 80-86-os, kicsikét nagy, de nem láttam értelmét kisebbet venni, remélem jól döntöttem, mert nem volt olcsó, így szezon végén nehéz már vásárolni, de mit csináljak ha most volt rá szükség. Ez most kantáros+kabátos, mi a véleményetek róla, ti milyet használtok? Eddig egybe részesünk volt, de azt mondják ez jobban melegíti a derekat, melyik a jobb ebben a korban?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Csak gyorsan átfutottalak benneteket!

Iricc és Milos gyönyörűek! köszi a képet Mzs.

Dávid nagyon szépen hasal!

Danann - Köszi a Liliputis cipős véleményt.

Dytke - Nagyon édi! Főleg a kukucskálós! :wink:

Muszáj mesélnem!
Csütörötkről péntek éjjelre alig aludtunk valmait, mert a földszinti kisebbseégi cslád valamit nagyon ünnepelt, reggel 7-ig ment a dajdaj. :twisted: Szabi 3-szor ébredt sírva. "Újkorában" se csinált ilyet. 11-re mentünk tornázni, amit megint majdnem végig nyűglődött, sírt. Én is hulla voltam, alig vártatm, hogy hazaérjünk. Nagy nehezen fél 3-kor elaludt, aludtam vele egy fél órát, többet nem tudtam. :?
Fél 5-re mentem a suliba, farsangra. Már nagyon vártam. Kicsit jó volt kiszabadulni otthonról, látni a "gyerekeimet" és a kollegáimat. Természetesen hagytam otthon tejcsit. Be volt készítve üvegbe a hűtőbe. Fél 7 körül telefonált a párom, hogy lassan lehet, hogy haza kéne mennem, mert Szabi nem hajlandó üvegből enni. :shock: Hát ilyen se volt még! Persze azonnal indultam. És csodák csodája, átöntöttük másik üvegbe (Aventől Tomeeba) és húzóra becsusszant az összes. :o Azt gondoltam először, hogy az üveg volt a ludas vagy, hogy azért sztrákol, mert elmentem. Bár ilyen már volt máskor is. :roll: Sebaj, túl voltunk rajta. Tegnap lejöttünk anyukámékhoz Tatára. Meglátogattuk a barátainkat, ahol 1 éves a kislány. A gyerekek tök jól elvoltak. Szopi után Szabi üldögélt az ölemben, elkapta az ujjam és a szájába húzta. Valami furcsa volt:KIBÚJT A FOGACSKÁJA!!!!! :lol: Lehet, hogy ez volt az üveggel is a baj? :roll: Nagy volt az öröm!!!! Na, és a hab a tortára, most már nem csak véletlenül sikerül elkapni a lábát, és a szájába is tudja venni. Majd hozok képet is róla. Rohamosan fejlődik a fiam!!!!! 8)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jkriszta Zétijének nagyon boldog első névnapot kívánok!

Kép

Bettyna
Nagy nagy gratula az első fogacskához! Ugye milyen nagy öröm, én alig bírtam magammal össze vissza csókolgattam Kristófot. :lol:

Veronika
A szülés utáni depresszió nem ragaszkodásban nyilvánul meg, hanem pont az ellentettje. Én ismerek olyat, aki nem volt hajlandó a gyerekéhez nyúlni a depi miatt, a kislányt a mama nevelte 3 éves koráig. Ami veled van az túlterheltség, feszültség, ahogy írod is, és hamar kiakadsz. Én is így voltam, nem volt segítségem, ráadásul a hasam is fájt, nagyon nehéz, és rossz volt. Lehet, hogy ez is depi valahol, valamilyen formában.

Manka
Nekünk ilyen is olyan is van, mindkettőt szeretjük.

Gabesz
Nagyon édes, aranyos Dávid a képen. :)

Nem tudom mi lesz a kerítéssel, valószínűleg megcsináljuk mi, mert a szomszédnak a háza lassan ránk dől, annak nincs pénze kerítést csináltatni, de ilyen nagy dögökre igen.

Kép
Kép
susytunder

Susy - Köszi!Én sem tudok betelni vele. Nektek meg gratula az elinduláshoz! Ez egy ilyen hétvége! :wink:

Nusyka - Utólag is bldog szülinapot a nagyfiadnak!

Zétinek boldog névnapot!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Susy, gratulálok az elinduláshoz!! :lol:

Ugabesz, nagyon aranyos a kis Dávid!! :lol:

Bettyna, gratulálok nagyon a fogacskához!! :lol:

Zétinek BOLDOG NÉVNAPOT!! :lol:

Csupa jó dolgok :lol:

Nálunk sajnos nem, a múltkor meséltem, hogy fáj a torkom. Most már náthás is vagyok, de szerencsére lázam nincs. Viszont a kicsi fiam is megbetegedett :( Tegnap este 38 fokos láza volt aztán egész éjjel alig aludtunk, mert be volt dugulva a kis orra és majdnem óránként kellett neki szívni. Ráadásul még szerintem a torka is fájhat , mert olyan kis rekett hangja van és köhög is nagyon. Néha annyira, hogy majd meg fullad. :( Nagyon nyáladzik is és mikor hanyatt fekszik akkor meg félre nyeli a kis nyálát. :( Erre is nagyon sokszor keltünk éjjel. Így java részben csak rajtam aludt viszont én nem igazán tudtam, de az a lényeg, hogy ő aludjon. Láza ma már nem volt, de azért holnap megyünk a dokinénihez. Most is alszik szegénykém.
Nem tudtok valmit a köhögésére?
Köszönöm a segítséget.

Anita

anitapo20

Bettyna,
gratula a fogacskához! Alul, felül, hol?
Pálminál azóta is csak érzem a recét a kezemmel az ínyén, de látni még nem látom a fogacskát...

Susy,
jaj, ez nagyon rosszul hangzik, én inkább gyorsan megcsináltatnám a kerítést magam - bár bosszantó, hogy neked kell költségekbe verned magad miattuk... Én magam is eléggé félek a nagytestű kutyáktól, még gyerek nélkül se mernék kimerészkedni az udvarra ha egyszer megláttam volna...

Az viszont jó hír, hogy akkor ez valószínűleg nem a szülés utáni depresszió, csak kimerültség, mert annak azért remélhetőleg előbb-utóbb vége lesz, bár jelen pillanatban nem látom hogy lesz vége... :roll:
Tegnap megint nagyon kiakadtam, mert megbeszéltük, hogy kimegyünk a párommal a Margit-szigetre sétálni, terv szerint 1-kor.
Pálmi fél egykor elaludt, én kivártam volna amíg felébred, mivel nem időpontra mentünk, de a párom közölte, hogy ez hülyeség, nem lehet állandóan rá várni, ha időpontra mennénk se lehetne aludni hagyni... úgyhogy kénytelen voltam felébreszteni szegénykém, ettől meg tiszta ideg lettem...

Kép

Kép
sz.veronika

Gabesz,
nálatok hány fok van, hogy Dávid ebben a vékonyabb fajta rugiban van? Nagyon cukika, ezt a rucit én is nézegettem, de nem találtam elég melegnek mostanra. Minket apa megfagyaszt itthon, nappal 21 fok van, éjjel 19-20.

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönjük a gratulációkat! :)

Veronika
Amíg a párod így áll a dolgokhoz, addig ki is fogsz akadni. Ha Időpontra mennétek, akkor késnétek, és nem ti lennétek az egyetlenek, és elnéznék, mert tudják, hogy babátok van.
Tedd apát helyre, mert te fogsz rámenni. Persze nem biztos, hogy igazam van, de engem nagyon bántana, ha a párom ilyen lenne...

Anita
Gyógyuljatok meg! Van egy homeopátiás szer Stodal a neve, köhögésre van, csak azt nem tudom, hogy ti szedhetitek e már. Kérdezd meg a gyógyszertárba, mert a betegtájékoztatóban nem találtam erről semmit.

Kép
Kép
susytunder

Susy, köszi a segítséget, megkérdezem majd akkor, hogy nekünk lehet e szedni.

Anita

anitapo20

Susy,
köszönöm, ha őt nem is tudom meggyőzni - mert naponta vitatkozunk ezekről - legalább az vígasztal, hogy szerinted sem én vagyok a zakkant :lol:

Ma apa elment itthonról, egyedül vagyunk, nagyon jó ilyen nyugiban lenni! Pálmi ma még tulajdonképpen fel sem kelt, most pótolja szerintem a heti nem-alvást! :)
1-2 óránként kér enni, aztán alszik tovább :)

Hívattam asztalost, csináltatok a nappalira ajtót és magunkra fogom csukni napközben, talán ez segíteni fog abban, hogy ne zavarjon fel minket állandóan. Remélem letompítja az ajtó annyira a zajokat. (A nappalink és a konyha közötti ajtó ki van véve - már így vettük a lakást) Ez lehet, hogy megoldás lesz, nagyon remélem!

Kép

Kép
sz.veronika

Felébredtünk :) Jó reggelt! :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Susy,
Gratulálunk az elinduláshoz, ez mekkora élmény lehet nektek!!!
:D
Bettyna,
Gratulálunk az első fogacskához! Nem volt nyűgös előtte? Csak így egyik napról a másikra? :shock:

Veronika,
Nekünk alatta hosszú ujjú body van, szerintem az bőven elég! Ha vastag a rugi (plüs vagy ilyesmi), akkor csak rövid ujjú bodyt adok Dávidra. Nálunk napközben 22 fok van, éjszaka 21 körül, fürdés 25 fokban megy. Szerintem ez babafüggő, meg szoktatás kérdése. Dávid hapcizik, ha fázik pl. reggel, mikor szopi után lerakom játszani és akkor indítom a fűtést is, de hamar melegszik a lakás.
Nem semmi a párod! Szegény kis Pálmit fel kellett ébreszteni? Ő alkalmazkodott már valamikor a gyerekhez?
Édes Pálmi nagyon! :D

Márti,
amint megtudok valamit a további időpontról/kontrollról, jelentkezem, hátha összefutunk! :)

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Gabesz,Veronika imádnivalóan tündériek a gyerekek! :lol:

Képzeljétek beszéltem a gyógyszertáros nénivel és mondta hogy Barnus kakija a protexintől olyan büdös, szerintem már minden rendben van... de azért csütörtökig adom még neki.

Gratulálok az első lépésekhez Susy. Gondolom milyen nagy öröm! Mi is olyan boldogok vagyunk ha valami új dolgot csinál. :)

Anita remélem hamar meggyógyultok, tudom milyen rossz, mi is átestünk rajta!

Kép

Nálunk szinte folyamatosan 24-25fok van. Este Barnus is pamut rugiban alszik, alatta hosszú ujjú bodyval, de még mindig pólyában és a kiságyban. Én két naponta cserélem az alvóruháját.

Bettyna gratulálok én is a fogacskához!!!!!! :)

Zétikének sok boldog névnapot kívánok!

Kép

Nusyka bocsi hogy így megkésve, de nem voltam gépnél a hétvégén, de én is Boldog szülinapot kívánok a fiacskádnak!!

Kép

Kép
dius87

Kép Így aludtam ma a pihiszékemben! :)

Kép
dius87

Ááááááááá, elegem van! Mindenkinek írtam szép hozzáfűzéseket, erre elszállt az egész. :cry: Közben meg Peti ébred.

Nusyka nagyfiadnak boldog születésnapot! Susy, nektek gratula az első lépésekhez! Bettyéknek pedig a fogacskához! Zétinek pedig nagyon boldog névnapot!

Veronika: Peti még nem fordul oldalra, mivel nem szeret úgy, de a mi orvosunk ugyan nem aggódik. És akkora tokája van, hogy nem látszik ki a nyaka se...

Peti rövid újjú bodyban, és hosszú ujjú rugiban alszik, meg egy vékony takaró van rajta. Én úgy tapasztaltam, hogy elég neki. Olyan 22-23 fok van.

Tüni: Köszönöm a tippet! Már hallottam róla, de nem tudtam, hogy ilyen jó. Nektek hogy néz ki ez az ekcéma? Petinek csak az arca olyan, de piros, apró kiütéses, ami aztán egyre nagyobb, és csúnyább lesz. Mintha nagyon-nagyon pattanásos lenne.

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?