Új privát üzeneted érkezett!

Kép Kép Kép Kép
bessy76

Elan
tényleg jó volt :lol: de édes Gábor baba,ahogy nézi a lufit :lol: :lol:

Share
én a tomee tippee üvegre esköszöm,isteni a cumi része,mint a mell formája,direkt olyanoknak van akik szoptatnak is :wink: brendonba lehet kapni.én elég sokáig mértem hogy mennyit szopizott mert kevés colt és tudnom kellett mennyivel egészitsem ki :oops: :oops:

Bessy
de jó hogy te is átjöttél végre :wink: itt a helyük a babácskáknak :wink: Zorka valami csodaszép :P :P :P :P jaj én is akarok egy ilyet :wink: az a kis huncut mosoly :oops: :oops:

Benszikém
jaaaj ha LUkin múlik nem randizunk csak kesereg hogy még nem látta az ikreket :lol: :lol:

Lukikám
annnyira hiányoztok :cry: :cry: :cry: :cry: puszi a kis mütyür pofinak :wink:

Morzsa
nem hiszed el de pont emlegettünk Lukival/láttam az iwiwen az esküvői fotokat/erre pont irsz :lol: :lol: tényleg leirhatnád mi történt veletek :oops: szép menyasszony voltál :wink: :wink:

bibar

Bessy!

Köszi a választ! Szerdán megyünk 10.15-re.
Nagyon édes Zorka! :)
Hogy mosolyog! :)

Kép
nika28

Mármint jövő hét szerdán.....

Kép
nika28

Benszi

nem Luki néni a hibás hanem az ura! :wink: Luki néni menne már mint a szél :D

Bibarkám

:cry: :cry: :cry: :cry: Kukuuuu :cry: :cry: :cry:

Elan

tüneményes :D :D

Bessy

szuper hogy átjöttél :D nagyon szép a kicsi :D

Share

de nagy már Kornél!Nehéz lehet Mátéval,kitartás.

Morzsa

na kiskezitcsókolom :lol: Hogy vannak a helybéli babák-mamák?Rég hallottunk Rólad és róluk is. :roll:

Kép
lukrécia

Kriszti (Morzsa), Már hogyne emlékeznénk rád! :wink: Én nagyon örülök, hogy hallok felőled. :D Az iwiwen néztem én is az esküvős képeket, meg láttam azért bővült a család, mégha nem is egy babával. :wink:
Ha van kedved nyugodtan írd le mi történt veled, engem érdekel! Csak kitartást tudok kivánni, bár tudom ez kicsit közhelyesen hangzik, ne adjátok fel!

Benszi, Jobbulást! Jobban vagy már?
Ez a vérömleny nagyon nem hangzik jól, még nem is hallottam ilyet. :shock:
Köszi a párnás tanácsot, ki fogom próbálni. :wink:

Gabi, Ugyan nekünk kukink nincs :lol:, de a nunijuk körül kiütésesek szoktak lenni fogzáskor, meg a fenekük is piros.
Én még nem adok főzit vacsira, mi akkor tejpépet eszünk, egy kis gyümivel. De szerintem most elkezdem ezt is, és egyszer főzit fognak kapni, egyszer meg tejpépet gyümivel.
Nagyon cuki Boti ezen a képen! :D

Elan, Én már elég rég nem adok nekik tápot minden alkalommal. Leírom egy napunkat. Mondjuk nálunk elég érdekesen alakult, mivel későn kelnek :oops:, és 9-kor eszünk először, így tízóraink nincs. Na szóval most így néz ki a napunk evés ügyileg:
9.00-kor 150-200ml táp
12.00-kor főzi (ez lehet sima zöldség, vagy húsos, rizses/tésztás)
15.00-kor gyümi (vagy magában, vagy rizzsel/babakeksszel/gabonával)
18.00-kor tejpép (magában vagy gyümivel)
21.00-kor 200-250ml táp
Ezen akarok majd alakítani, hogy előbb legyen a reggeli, és tudjak egy kis tízórait adni, gyümit, meg majd picit később joghurtot, egy kis sajtot. Aztán majd meglátjuk hogy alakul. :D
Hű nem irigyellek titeket, téged sem, meg Gabit sem, ezért a sok ébredésért. :shock: Szerencsére nálunk ilyesmi abszolút nincs. Néha van egy kis felsírás a fogzás környékén, de pár másodpercig tart. Gondolom azért a rágókkal majd mi is megszenvedünk. :oops:
Az első kép szenzációsan jó, cuki! :D

Luki, Valentin hétvégés képek szuperek, nekem az együtt fürdős kép tetszik legjobban. Hiába nem lehet elég korán kezdeni! :lol:

Witch, Szegénykém, nyugi, tudom könnyű ezt mondani, de hidd el, nemsokára túllesztek ezen. Szorítok! :wink:

Share, Hát az az igazság nagyon ritkán szoktunk menni, karácsony óta nem voltunk. :oops: Mióta meghalt a nagyim, már nem ugyanaz. A nagyapám kicsit megzakkant, arra sem szokott emlékezni, hogy ott voltunk. Tudom nem szép dolog, csak nincs sok értelme sűrűn mennünk. Tervezzünk, talán február végén fogunk menni, de általában megyünk, meg jövünk.
Nagyon aranyosak a fiúk, Máté már hatalmas! :wink:
Mi is Tommee Tippee cumisüveget használunk a kezdetektől fogva, és nagyon bevált! Brendonban lehet kapni, de én itt a Corában is láttam, lehet hogy a szolnokiban is van.

Bessy, Szia itt nálunk! :D Jó, hogy átmerészkedtél! Nem harapunk ám! :lol: :lol: :lol:
Zorka nagyon édes kislány, szép a pofija! :D Nálunk is Zorka lett volna az egyik csajszi, aztán az utolsó pillanatban változott a dolog. De ettől függetlenül továbbra is nagyon tetszik!
Írj valamit magatokról is, hogy telnek a napjaitok!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Köszönöm Lányok a dícséretet! :)

Bessy, jó, hogy átmerészkedtél, Zorka nagyon édes :)

Rebe, köszi, hogy leírtad! Jól csináljátok :) Az az én nagy problémám, hogy Gabi időnként reggel 6-kor már kuruttyol, néha meg fél 8-kor ébred. Így próbáljon az ember rendszert vinni az életébe. Ja, és mindennap ugyanakkor van fürdés, utolsó kaja, stb, szóval nem ebben van a hiba. Szóval teljesen attól függ a kajálás/alvás ritmus, hogy mikor ébred. Ha 6-kor, mint ma, akkor belefér a tízóraizás, és csak 2 körül kapja a főzeléket. Ha fél 8 körül eszik először, akkor nyilván dél körül már nem adok neki gyümölcsöt, főzelékkel indítunk.
Amúgy általában 3.5-4 óránként eszik, du. van, hogy sűrűbben kisebb adagokat, ha elcsúszunk az alvásokkal. Szóval reggel csak szopik. Aztán de. 10-körül van gyümölcs+szopás (ez az, ami néha kimarad); utána jön a főzelék (2 napja már nem szopik utána); du. 6 körül szopás+tápszer; és 9-kor szintén. Kicsit gondban vagyok, hogy mindenképp adjak neki főzeléket második étkezésre, akkor is, ha az 10 körülre esik, és akkor max. du. kap gyümölcsöt, vagy alakítsam mindig rugalmasan, attól függően, hogy mikor ébred reggel... Na mindegy, jövő héten jön a védőnő, majd meginterjúvolom...

Kép
elan

Akkor az igért képek! Rólam csak úgy van Olivérrel, hogy még a hasamba lapul... :lol: de már a szülőszobán...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kira76

Elan, Én a helyedben adnék neki főzit is, és gyümit is! Alakítanám a napját az ébredéshez. Ha előbb kel, akkor adnék délelőtt gyümit, utána főzit, ha meg később kel, akkor délben főzit, délután gyümit.
Nálunk is vannak kisebb elcsúszások, de szépen lehet alakítani a napirendjüket! :D
Nem semmi, hogy még mindig kijár hozzátok a védőnő! :shock: Vagy csak azért fura nekem, mert hozzánk már rég nem jár ki, hiába vannak ráadásul ketten.

Kira, Kis cukorpofi, nagyon aranyos! Tessék apával csináltatni mostani közös képet! :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Elan
én is adnék neki főzit is és gyümit is,és persze légy rugalmas,nem kell mindig ragaszkodni ahhoz amit tervezel,a bébi alakitja a napot :wink: :wink: nálunk is voltak ilyen nehézségek az elején,most már gyönyörüen beállt a napirendje :wink:

Kira
Olivér nagyon édes baba,de hát a név kötelez :P :P :P jó nagy pocakod volt :wink:

Lukikám
jó reggelt mütyürpofinak :wink: :wink:

bibar

Rebe, Bibar, köszi, igen, adok neki főzeléket és gyümölcsöt is, csak az zavart, hogy néha előbb jön a főzelék, és csak du. a gyümölcs, néha meg fordítva :) De igyekszem rugalmasan kezelni a dolgot :)

Rebe, a mi védőnőnk havonta jön, imádom! Egy elhivatott, kedves, segítőkész angyal, bármikor hívhatom, mindig segít, jön... nem is tudom, mi lett volna velem nélküle eleinte, de még most is nagyon sokat számít, hogy van.

Kép
elan

Elan!
Én is viszonylag hamar adstam neki mindent.Tejterék pl.túró,joghurt,sajt 6hósan.Nagyon huncut Gabi!

Rebe!
Köszi már jobban vagyok csak az orrom folyik.

Kira!
Szépek vagytok!

Bessy!
Te babád is szép nagyon!

Bibarkám!
Jövőhét vége?

Luki kesergő asszonyság!
Mond az uradnak,hogy nncs apelláta,jöttök jövőhét végén ti is.Pont.

Share!
Nem könnyű a megosztottság két gyerek között.Mindegyiknek ugyanannyit adnál,de nem mindig tudsz.Nagyon helyesek.

Megpróbálkoztunk a rendes tejjel.Tejbegrízt nem gyengén köpték ki.Lehetr a gríz zavarja őket,mert 2x is próbálkoztam már és nem kellett.Gyümölcsöt is tettem bele,úgysem volt jó.
Ma reggel Dóri ivott pár kortyot,Balu kategórikusan elutasította.
4 napja nem esznek szinte semmit csak joghurtot,gyümölcsöt,ropit,kölesgolyót,párizsit,de főtt ételt nem.
Vendég

Elan!
Van úgy,hogy a főzeléket estefelé adom nekik,mert alvás után nem mindig kajálják meg.Majd ráérsz a napirendre.Ne aggódj.Az este legyen fix,oszt jónapot.
Vendég

Witch
Nyugi nem lesz semmi baj!Milyen tápszert esztek?az is okozhat székrekedést.nekünk a hőmérő és langyos cukros kamillatea sem.4-5 n ap után kúpot kellett adnom szegénykének.Aztán tápszert váltottunk és rendeződtek a dolgok.

Share
Én eleinte méricskéltem,aztán beállt a tejhozamom szinte egyformára így egy idő után már mindig tudtam mennyit kell pótolni.Boti is nehezen tanult meg cumisüvegből inni,de nálunk az Avent végül bevált.Mi is próbáltuk azt amit Bibar és Rebe használ,de nem jött be.Látod gyereke válogatja,sajna próbálkozni kell.

Bessy
Végre te is itt!Nagyon édes Zorka baba :D

Luki,Bibar
Tüneményes a jegyespár :D

Kira
Szerintem apukájára hasonlít Oli.Jól látom?Vagy nálatok is mindenki mást mond?

Elan
Sokat gondoltam rád a hétvégén.Boti pénteken 2 óránként,szombaton óránként ás vasárnap pedig vagy másfél vagy háromnegyed óránként kelt.tegnap óta viszont régiek az éjszakáink :D remélem marad így még jó sokáig.felüdülés 7 órát aludni egyfolytában :D
Boti is van hogy már 5-6 körül szopizik,akkor 8 körül adok tápit vagy tejpépet,gyümit kekszel,túrót gyümivel(ami tartalmas)aztán délben ebéd főzelék,délután ugyan úgy mint délelött és este szopi+tápi.Ha későn kell az uraság akkor csak egy joghurtot vagy csak egy kis gyümit szokott kapni.Mától jön az esti vacsi is. :D
majd oszd meg velünk a védőnő tanácsait!Nálunk nem sűrűn fordul elő :(
gabicsibe

Gabicsibe, klassz, hogy alusztok megint, mi még mindig nem :( Elegem van...

És akkor most már este sem fogsz szoptatni? Vagy hogy csinálod? A fölös tejet lefejted? Tegnap délben már Gabi sem szopott, de délutánra már majd szétdurrantak a melleim, le is kellett fejni az este 6-os szopás után, mert nem akartam, hogy megint begyulladjanak...

Ja igen, és sajnos én még nem merek tejterméket adni Gabinak, mert én laktózérzékeny vagyok, és félek, hogy örökölte :( Szóval igyekszem halogatni, amig lehet...

Kép
elan

Sziasztok!

Köszönöm a cumisüveges véleményeket mindenkinek!

Gabi, ha ti mindkettőt próbáltátok, meg tudnád mondani, h melyikből jön lassaban a folyadék?

Nagyon mohón iszik estefelé (akkor már kevés a tejem, és több pótlás kell, éhesebb is cicin történt nagy küzdelem után). utána jön az ordítás. Nem díjazom, h éjfél-1 óráig azzal töltjük az estét, h büfiztetem, pukuztatom, hurcolgatom, aztán próbáljam kitatálni, h mikor lesz éhes megint. Volt, h ráetettem, és még nagyobb ordítás lett a vége.

Benszi, Te, és más ikres anyuka is, gondolom, mélységesen átérzitek, h milyen érzés megosztani magad a gyerekek között. Köszönöm a dícséretet. Te sem panaszkodhatsz.
Tejbegríz helyett próbáld meg a zabpelyhet. Máténak is jobban bejön. Fele víz-fele tej arányban szoktam főzni, mazsolával, vaníliával.
Főtt tészta, reszelt sajttal, párolt zöldség darabokkal? Rizottó?

Rebe, nálunk is ugyanez van, mióta nagyapám meghalt. Már nem ugyanaz. Értelek.

Elan, én is azt mondom, h az este mindig ugyanaz legyen, az ébredéshez pedig alakítod a napot. Csak lazán.
Ja, és én ritkán adtam két főzeléket.
Gábor már kész fiatalember!

Bessy, nagyon cuki Zorka. Ha lányunk lett volna, őt is így hívták volna.
Szedek homeopátiás bogyót - urtica-t és ricunis communist is, de úgy tűnik, belőlem max. ennyi tej sajtolható ki. Mátéval még ennyi sem volt.

Ha csak Kornél lenne, és egész nap vele törődhetnék, lóghatna rajtam, akkor v.szeg elég lenne, de így nem megy. Fejésig már vagy 2 hete nem jutottam el. Érzem, h hagy még benne, de képtelen vagyok megoldani. Nem tudom, más hogy csinálja, vszeg én vagyok az alkalmatlan, de nem megy. Máté így is el van hanyagolva. Be vagyok tojva, h elég hamar elmarad így a szopizás, de azért bizakodó vagyok.

Bibar, na nehogy már szégyenkezz amiatt, mert kevés volt e tejed!!! He-he, bagoly mondja verébnek.... de tényleg túl kell rajta tenni magunkat.

Luki, azért csak növöget a csöppem. Falatkán döbbentem le a múltkor, azon a babázós fotón. Nagyot nőtt.
Hallottad a hírekben, h Angliában végeztek kutatást a hallássérülést okozó gyógyszerrel kapcsolatban?

Képzeljétek! Lehet, h Kornél anyatejet kap majd tápszer helyett. Van egy anyuka, akinek pár nappal idősebb a kislánya, és 3-4 dl tejet tud fejni naponta. MEgcsinálta a vizsgálatokat, és hordhatnánk tőle. Holnap megyünk, és megnézzük. Remélem, szimpi lesz, és nem dohányoznak náluk, stb... Kicsit aggódom, h jól döntök-e, de az esti tápszerevéses-üvöltős fél-éjszakák miatt inkább az anyatejre szavazok. azzal csak nem tud durván bezabálni. Nektek mi a véleményetek?

Kép
Kép
share

Share
én is aventtel kezdtem,ömlött belöle,fuldoklott Olivér,akkor tértem át a tommee-re,és annál soha nem nyelt félre,abból jóval lassabban jött :oops: :oops: nekem is adtak volna annó anyatejet,de érdekes én meg attól idegenkedtem,pedig a barátnőm adta volna,mégsem vállaltam be :oops: :oops: nem tudom megmagyarázni miért,egyszerüen nem birtam,inkább a tápszert adtam pótlásnak,barinőm csodálkozott is :oops: :oops:

Gabicsibe
örülök hogy rendeződött az alvás :wink: :wink:

Benszikém
a jövö hét tuti nem jó,dolgozik az uram sajna,de majd akkor megdumálunk valamit :wink: Lukira ne számits,csak nekem tartogatja bájait :lol: :lol:

Lukikám
hiányzom??? :P

bibar

Elan, Az én védőnőm is kedves, aranyos, és telefonon segít, bármikor hívhatom, csak jönni nem jön. :oops: Mondjuk az is igaz, hogy 2 körzetet is visz, és itt Harasztin sok a gyerek, gondolom van bőven meló. Így ránk sajna már nem marad idő.
Még én sem adok egyébként tejterméket, én korainak találtam volna eddig. :roll: A védőnőm a 10 hós kezdést mondja. Az ikresen, azok akiknek 1 hónappal idősebbek a babái, 8-9 hó között kezdték. Van egy jó kis táblám, mit mikor érdemes, abban az van, hogy 8 hós kortól óvatosan el lehet kezdeni, ha nem volt allergia a családban. Nem tudom, én még várok egy kicsit az biztos, annál is inkább, mivel Zsani bőre eleve problémás. :oops:

Gabi, Ti mióta esztek tejterméket?

Share, A Tommee 1-es cumijával tényleg nem jön gyorsan a folyadék, meg kell érte küzdeni! :wink:
Az anyatej-tápszer kérdés: nem leszek nagy segítség, nem tudom. :oops: Nekem ugye eleve kevés volt a tejem, rögtön kellett a tápszer. Én el is döntöttem akkor gyorsan agyban, hogy ezért nem lesz lelkiismeret-furdalásom, kell és kész, ettől nem leszek rosszabb anya, mint más. A 2 gyerek mellett úgymond nem is értem rá túl sokat ezen agyalni, szerencsére. Kérdeztem egyébként a védőnőm erről a lehetőségről, de mondta, hogy itt Harasztin nincs senki, aki adna. Így eleve ki is volt zárva. Amúgy nem tudom megmondani miért, de én is idegenkedtem kicsit a gondolattól. :oops: Pedig nekem is van tejtestvérem! :D

Ja, a legfontosabbat nem is írtam csajok, Blankának is van már 2 foga. :lol: Az egyik pont 8 hósan jött ki, a másik meg rá pár napra.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe

gratula a fogacskákhoz :D

Bibarkám

nagyon hiányoztok :( Gyászba borult az egész város :wink: :( :lol:

Share

ez a tej-ügy -látom másnál is-mindegy hányadik gyerek,mindig fejtörést okoz.Ja hát ez a kölcsöntej téma nehéz döntés,a csuda sem tudja,ha nincs benned idegenkedés akkor mindenképpen megéri. :roll:
Mi volt a gyogyókról a Tv-ben?Nem hallottam róla.

Kira

nagyon édes Olivér :D :D :D

Witch

még Neked akartam írni a múltkor hogy én meg pont inkább nem venném magamhoz éjszakára a kicsit :roll: A gépben jobban bíznék.Mi van azóta?

Csajok én se nem láttam-se nem hallottam a védőnőmet 2007 december óta. :shock: Mondjuk amilyen,jobb is így....

Kép
lukrécia

Köszi csajok a válaszokat!

Bibar, Rebe ki fogom próbálni a tommee cumisüveget. Igen, az a baj, hogy ömlik neki, picike a szája, sok levegő megy a nagy avent cumival. Jól láttam a képen, h a tommee-nek kisebb a cumija is?

Anyatejjel kapcsolatban: Máténál nagyon idegenkedtem. 6 hó körül volt, amikor szólt a védőnő, h 8 hós koráig kaphatna anyatejet, van egy anyuka. Elmentem hozzá, és amit ott láttam (kosz, rendetlenség), és ahogy a csaj kinézett (egy ápolatlan, retkes pólóban, na nem részletezem). Ne értsetek félre! Nálunk sincs patika, és minden szanaszét általában, de ez itt tényleg durva volt. Köszi, inkább azt mondtam, h nem itta meg Máté a tejet. Nem akartam megsérteni. Lehet, h pár hónap múlva nálunk is ez lesz a két gyerek mellett.

Nemsokára indulok ahhoz az anyukához, akitől Kornél kaphatna. Majd beszámolok.

Ami miatt jó lenne, az, hogy, nem tudom mennyire emlékeztek, Máténak van egy autoimmun betegsége, voltunk kórházban is 2,5 hónaposan. A magyar orvosok nem sokat mondtak erről, kezelték, örüljünk, hogy most jól van, kb. ennyi. Egy orvos-kutató barátunk utána nézett a külföldi szakirodalomban, és megtudtuk, hogy v.szeg Kornélnál is várható, h beteg lesz. Az anyatej tartalmazza azokat az immunglobulinokat, amelyekre szüksége van a csecsemőnek. Máté nagyon kevés anyatejet kapott. Vele szinte be sem indult a tejtermelésem, már a betegsége után kezdtem el, mint az őrült fejni, és minden ml-t nyomtam bele.
Kornél jóval többet szopik, de már látom, h a pótlás miatt nem igen fog szaporodni a tejem, ha nem tudok ráállni a rendszeres és módszeres fejésre. Márpedig nem sok esélyem van rá. Két gyerekkel, háztartással, gyakorlatilag nulla segítséggel képtelen vagyok kivitelezni. Ezért szeretném, ha legalább 4-6 hós koráig minél több anyatejet kapna. Lehet, h egy orvos jót röhögne rajtam, de valamiben nekem is hinnem kell. Nem akarom mégegyszer végigcsinálni azt, amit Mátéval. Akinek volt a gyereke életveszélyben, az tudja milyen érzés ott reszketni a kórházi ágy mellett, és imádkozni azért, h végre jók legyenek az eredményei.

Luki, fél füllel hallottam csak. Megpróbálok visszaemlékezni, de mos rohanok.

Kép
Kép
share

Share
Szerintem nem kissebb csak más a formája,nekünk valószinű az nem jött be,mert spriccelt ki a szájából a tápi.
Ha szimpi a csaj és a környezet miért ne?!Szerintem ugyan úgy látni fogod,hogy érdemes e tőlük vagy nem!

Elan
Én is laktózérzékeny vagyok,ezért nem is viszem túlzásba a tejterméket.Pár falatot adok csak belőle.Igaz nekem csak a tejtől vannak emésztési problémáim és ha sok joghurtot eszem akkor látszik meg az arcomon.

Rebe
Én már annyi mindent olvastam,hogy mit mikor, mindenki mást mond, azt se tudom kinek higyjek.Kb két hete adtam először sajtit,aztán múlthéten a túrót kóstoltuk és a héten a joghurtot.Szerintem ha 1X 1 héten kap nem lesz semmi baja.

Luki
Ha megnyugtat én is kétszer láttam a védőnőt a 8 hónap alatt :?
gabicsibe

Gabi, Boti mit szólt a vacsorás főzelékhez? Nem fájt tőle a pocakja éjjel? Hánykor adtad neki? Utána még szoptattad? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de kiváncsi vagyok, hogy hogyan csinálod, gyűjtöm az infókat ezerrel :)

Share, érthető, hogy anyatejet akarsz adni Kornélnak. Remélem, szimpi lesz a nő! A kórházi mellszívó, ami iszonyat erős, nem lenne jó megoldás nektek? Az elég gyors és hatékony, talán nem venné el annyira az idődet, mint a kézi...

Rebe, gratula a fogacskákhoz :) Hát igen, Gabi bőre is problémás... én még várok a tejes dolgokkal... azt hiszem, előbb a lisztes cuccokat fogom bevezetni, meg a tojást.

Mostanában sokat fotózunk és Ti vagytok a szenvedő alanyai :D

Kép Kép

Kép
elan

Share
szerintem jóval kissebb a cumi része,mert ez direkt olyan babáknak van akik szopiznak is meg cumisüvegeznek is :wink: na mi volt a tejadónál??

Elan
jaj de szép képek :lol: nagyon szépek vagytok :wink:

Lukikám
tényleg??jaj de kár érte,akkor most nincs nyitva a tescó sem?? :lol:

Benszikém
hahóóóó :shock: mostnaában nagyon el vagy tünve :cry: az uram letiltott a telefonról,már megint sokat dumáltam :oops: :oops:

bibar

Elan, nagyon szépek vagytok!

Share, nekem is ajánlott védőnő anno tejet, de én nagyon idegenkedtem tőle. Megkérdeztem a gyerekorvosunkat is és ő azt mondta, hogy mivel valamennyi saját tejet kaptak, ő sem igazán javasolja, így nyugodt szívvel mondtam le róla.

Képzeljétek beszéltem a munkahelyemmel és szeptembertől dolgozhatnék négy v. hat órában távmunkában itthonról, mondjuk heti egyszer kellene bemennem, ami szuper rendes a főnökömtől. Erre most kiderült, hogy Dorci IgA szintje alacsony (ezért ilyen sokszor beteg), ami miatt valószínű nem fogják bölcsibe engedni, sőt lehet, hogy még ovi is necces. (bár dnő szerint mivel nem nulla, még alakulhat), így nem tudom mi lesz még.

Kép Kép

Judit

jucicuki

Elan
Már másodszorra felejtettem el válaszolni,bocsi :oops: A cicim szerintem már hozzá szokott a napi 2X-i szopihoz,eleinte feszült már rendessen estére,de mostanában már nem nagyon.
Szerdán furcsán nézett rám és nem is evett belőle sokat.nem értette miért kell este is főzeléket enni.Tegnap viszont üveges kaját kapott este 6-kor,azt már bepuszilta!Éjszaka aludt4 kor ébredt,ivott majd kérte a cicit,nem azért mert éhes volt hanem azon aludt vissza.Pár perc cicizés után aludt reggelig.Szerdán éjszaka megint 2 óránként kelt,viszon tegnap este adtam neki homeós bogyót a fogzásra.Hogy most a vacsi vagy a bogyó hatott nem tudom,de szerintem a bogyó egyszeri alkalommal még nem hat.Nagyon jó rólatok a második kép (persze az első is szupi :D )

Juci
Sajnálom,hogy gond adódott :( van rá megoldás?Mi is ez az Iga szint,sajna nem tudom :oops: :oops:
gabicsibe

IgA hiány
Betegség megnevezésének szinonímái:

* Selective IgA deficiency
* Szelektív IgA hiány

BNO:

* D8020

Alapadatok:

* Férfi: Bármely életkorban előfordulhat
* Nő: Bármely életkorban előfordulhat

Betegség leírása:

* A szervezet védekezőképességének csökkenése jellemezheti, melyet az okoz, hogy elmarad a fertőző kórokozók megjelölése az immunrendszer védekező sejtjei számára.

Betegség lefolyása:

* Csecsemőkorban jelentkezik, életfogytig tart. Gyakori az előfordulás 1:400-600. Az esetek túlnyomó többségében tünetet nem okoz.

Szelektív IgA hiányról akkor beszélünk, ha a szérum IgA szintje alacsonyabb 0,05g-0,1g/l-nél. Veleszületett ellenanyaghiányos állapot, melyre ismétlődő, elsősorban a nyálkahártyákon behatoló baktériumok által okozott fertőzések jellemzőek: halmozódó légúti, fül-orr-gégészeti, húgyúti, bélrendszeri fertőzések jelentkeznek ép anatómiai viszonyok mellett. Malabszorpció előfordulhat. Öröklődése lehet autosomális recesszív típusú vagy ismeretlen.

Hiányozhat többnyire párhuzamosan a szérumból és a nyálból (szekretoros-IgA), de a szérum IgA szint hiány lehet önálló elváltozás, akár a szekretoros IgA hiány. A szekretoros IgA (hiányt) a nyálban mérhető. Ha a szekretoros IgA hiányzik, akkor a szérum IgM emelkedik.

Ataxia teleangiectasia 70%-ban nem lehet jelenlétét kimutatni. Társulhat IgG2-hiánnyal. A variablilis immundeficienciában (CVI) az IgA hiány átmeneti lehet. A hörgőtágulat ( bronchiectasia ) oka lehet. Autoimmun és daganatos betegségek gyakorisága emelkedett IgA hiány esetén. Csökkenhet az Interleukin (IL)-5 és a TGF-béta (transzformáló növekedési faktor) szint. A betegek kisebb részében IgA-ellenes antitesteket lehet kimutatni. Ezekben az esetekben csak olyan vérkészítmények alkalmazhatóak, melyek teljesen IgA mentesek.Szelektív IgA hiányos betegekben anafilaxiás reakciót okozhat IgA tartalmú vérkészítmények ismételt adása.

Megelőzési és más fontos tanácsok:

* Legtöbbször tünetet nem okoz. Lázas betegségek kapcsán esetleges fertőző betegség lehetőségére fokozottabban kell számítani.

Előzmények:

* Ismeretlen kórok
* Öröklődés, családi halmozódás
o Autosomalis recesszív öröklődés
o Családi halmozódás ismeretlen öröklésmenettel
* Betegségek
o Immunglobulin G2 (IgG2) alosztály szelektív hiánya
o Variabilis immundeficiencia (CVID)
o Ataxia-teleangiectatica [Louis Bar]
o Fenitoin kezelés

Gyakoribb panaszok, tünetek:

* Kültakaró
o Bőrpír
o Bőrön vakaródzás nyomai
o Hólyagok a bőrön
o Nedvedző kiütés
* Fej
o Színtelen váladék folyik az orrából
* Szem és látás
o Könnyezik mindkét szeme
o Vörös mindkét szeme

Fizikális vizsgálatok:

* Kültakaró
o Savós váladék az orrból
o Bullosus bőrelváltozás
o Erythemás bőr
o Excoriatio a bőrön
o Körülírt nedvedző kiütés
* Szem
o Conjunctivalis injectio
o Könnyezés mindkét szemből

Speciális, műszeres vizsgálatok:

* Anyagmintavétel és laborvizsgálatok
o Immunglobulinok kimutatása és meghatározása szérumban
o IgA meghatározása testnedvben

Gyakoribb szövődmények:

* Fertőző és parazitás megbetegedések
o Ismétlődő húgyúti fertőzések
o Ismétlődő légúti fertőzések
o Feltételezetten fertőző eredetű hasmenés és gyomor-bélhurut
o Ismétlődő bélfertőzések
* Szem és függelékei
o Heveny atopiás kötőhártya-gyulladás
o Idült kötőhártya-gyulladás
* Légzőrendszer betegségei
o Allergiás rhinitis pollentől
* Emésztőrendszer betegségei
o Felszívódási zavar intolerancia miatt, m.n.o.
* Bőr és bőr alatti szövetek betegségei
o Allergiás urticaria
* Csont, izom és kötőszövet betegségei
o Nem differenciált autoimmun syndroma
* Urogenitális rendszer betegségei
o Akut tubulo-interstitialis nephritis
o Cystitis acuta

Dorkának 0,12, gyerekorvos szerint nem olyan vészes, négy éves korára ki is nőheti, most jöttünk onnan :?

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Egy elveszett személy jelentkezik.

Minden baba gyönyörű!!!

Gombahölgy Köszönöm még egyszer az anyatej misszió cimet.
Elvitték a tejet ikerbabáknak.

Üdv az uj anyukáknak. Végre nem győztem visszaolvasni.

Benszi, Luki, Bibar Jók a képek a találkozókról.

Share Én pont az elenkezője vagyok. Nálam sok az anyatej, pedig nem szedek semi csodaszert, nem kimélem magam, hisz nap mint nap kettesben vagyunk a fiacskámmal mégis van még pluszban is tej. De ha nem lett volna hordtam volna neki. Anyatejnél nincs jobb. Remélem jó helyet ajánlottak neked, és tudod hordani.
Ez csak az én véleményem. Széppek a fiaid.

Rebe, Gabicsibe, Elán én is csatlakoznék a fogzás és a ennivaló adás témához.

Kicsi fiam 7 hónapos de még mindig 3 óránként kell. Mindegy, hogy tápit kap-e vagy sem. Sőt tápot este adok. Készitek 120 ml és jó ha 50 ml-t nagy nehezen megeszik. Én azt hittem, sőt mondták, hogy a gyerek jobban fog aludni. Semmi nem történt. 3 órás kelések 7 hónapja. A szopi a lényeg. Most azon gondolkodok, hogy ki is hagyom a tápot. Egyre jobban eszeget, meg van anyatej is bőven, nem erőletetem. Nem akarok a fagyasztóba fejni.
Én mikor elkezdtem adni a főzeléket akkor rögtön délben és este 5-kor adtam. A déliből csak kostolgatot, de az 5 órásit megette, eszi.Ez azóta egyre jobban megy neki. Én a gyümivel voltam nagy bajban. Nem volt hajlandó semelyiket megenni. A héten törtem bele babapiskótát a barackbefőtbe, és láss csodát azóta üres a tányér. Hajlandó enni. Na azóta délelőt, délután adok neki. Amugy mindegyik étkezés után még szopi is van.
Fogzásról anyit, hogy most 5 fogunk van és épp 3 fog jön. Most éjjel 2-től óránként kel.
Amugy jól vagyunk. Kicsit kényelmes a fiu. Ülni szeret, de felülni még segitség kell neki. Most kezd el hason csuszni. Viszont minden érdekli, mindenhez van véleménye.

Még egyszer minden baba gyönyörű. Jó olvasni beneteket!
Bocs, hogy nem mindenkinek irok.

Megyek kell a fiam.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Share, szerintem is hajrá anyatej. Ha jól ki van vizsgálva a lány, akkor miért ne? Nincs annál jobb!!

Hú, sír..jövök még..

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok csajok!!

Na most aztán ide nekem a kötelet!!!!!!!!!!!!!!!!!
Képzeljétek ugy kezdődött az egész hogy vasárnap egész éjjel hánytam hétfőn hozzájött a hasmars de nem semmi módon ám!!!! Kb 10 percenként futottam.... nem mertem 50 méterre eltávolodni a fürdőtől!!!Még jó hogy "csak" 3 napig tartott! Szerda éjjel arra ébredtem,hogy a Bence sugárba hány a kiságyban. Azthittem infarktust kapok!! Azóta nem nagyon alszunk. Nem mondom,hogy egésznap de 2-3 szor sugárba jön a cucc!! Este a vac si után tuti. már nincs több ágynemű amit felhúzhatnék. Ja és jön mellé a hasmenés is a drágámnak!!Valami virusos nyavalya. Benne volt a nagyfiam is de rajta átment 2 nap alatt. A lányom most halódik. Rajta az éjjel jött ki. És hogy még szebb legyen az egész a Bencének jött egy jó kis szájfertőzés is. Akkora afta van a szájába hogy valami iszonyat. Annyira de annyira fáj neki hogy még inni is ugy tud hogy előtte beecseteljük!
Komolyan mondom hogy elég!! Szegénykém egésznap nyűgös rosszkedvü és nem tudom mit tehetnék!!!

Kira!!!!

Olivér gyönyörű baba!!!
Friss mama baba fotót!!!

Bessi!!!!!!

Zorka gyönyörű édes kicsi lány!!!
Képzeld ha lány lett volna a Bence akkor nekünk is Zorka lett volna
:lol: A mütét előtt lánynévnek azt adtam meg.

ELAN!!!!!

nAGGGGGGYON IRIGY VAGYOK A HÓ MIATT!!!! Itt nálunk még annyi sem esett hogy legalább a Bencuskámnak megmutathatnám!! Pedig imádom a havat!!! Annyira drága ahogy nézi a lufit!!!
Egyébként mit szólt a hóhoz????????????

Share!!!

Gyönyörűek a fiaid!!!!!

Most mennem kell később jövök

Kép

A középső az én nagylányom

Kép

A jobb oldali az én nagyfiam

Kép

És a kisszerelmem!!

Kép
fiona66

Sziasztok!

Úgy látom, eléggé megoszlott a vélemény anyatej-hordás ügyben. Leírom mi volt, és hogy döntöttem. Aztán lehet "ítélkezni" felettem. :wink: :lol: Kinek-kinek álláspontja szerint.

A lány alapvetően szimpatikus lenne. Egyszerűen, de tisztán élnek, nincs dohányzás a házban. Ami nem szimpatikus:
- rosszak a fogai (nem értem, a terhesség alatt megcsinálják, nem?)
- fogamzásgátlót akar szedni
- sima, eldobható pohárba gyűjti a tejet, úgy fagyasztja le (szerintem nem lehet sterilizálni)
- a védőnőnek napi 3-4 dl-t mondott, amit tudna adni; érdekes módon, amikor mentem hozzá, már hirtelen 8 dl-t tudott adni (ennyi napi max. elszámolható mennyiség)
Sok neki a fagyasztott teje, és nagyon szabadulni akar tőle. Tegnapelőtt beszéltem vele, hogy tegnap mennék érte, és, h frissen szeretném. Valahogy az volt az érzésem, hogy fogott két poharat, kivette a fagyasztóból, és még hozzácsapta ahhoz a konzerves üveghez, amibe gyűjtötte nekem a tejet.
Hagytam ott 180 ml-esaventes poharakat. És ismét teletöltötte mindhármat. Ez 540 ml. Na, jó! Ez még belefér. De a tegnapi 8 dl tényleg elgondolkodtatott.
Nem az a baj, hogy fagyasztott, hanem az, hogy, ha tényleg az, akkor azt rögtön fel kell használni, nem tárolhatom még 24 óráig, mint a friss tejet.
Miután hazaértem, megbeszéltük a férjemmel, hogy a fogigátló miatt tuti nem hozzuk a tejet, ha a többi negatívumot félre is tesszük. Felhívtam a lányt, elmondtam neki. Később küldött sms-t, h meggondolta magát, inkább nem szedi. Hááát, ez már bizalom kérdése. Nekem kevés van belőle.

Nem akarom túlragozni a dolgot. Azt hiszem, nem lesz anyatejhordás. 50-70%-ban kapja az én tejemet, ha ügyes vagyok, akkor ez az arány tartható 4-6 hónapos koráig. Nem éri meg azon parázni, h vajon fagyasztott-e a tej, amit adok vagy sem, tényleg nem szedi-e a fogigátlót.
Kérdezzetek, ha valamit nem világosan írtam. Kapkodok mindig!! És nyersen is fogalmaztam, ezért bocsánat.

Erika, irígylésreméltó tejtermelő vagy. :lol: Ha megjegyezhetem, én tuti nem adnék neki tápot, ha ugyanúgy nem alszik. Ő szopizni akar, és kész!

Bibar, Gabi, REbe, kipróbáltuk a tommee cumisüveget. Jobban passzol a formája a kicsi szájához. Többet nem tudok mondani, mert kb. 30-40 ml-t ivott csak belőle. Majd este biztos több lesz már. :cry:

Juci, sajnálom Dorkát, és átérzem a helyzeteteket. Remélem, javul a dolog. Jól értelmezem, hogy ezt nem növi ki, hanem élete végéig tart majd? De csak kell közösségbe mennie, nem? Családi napközi, ott kevesebb a gyerek?

Fiona, jobbulást Bencének! Bírom, h a nagyobbakról is teszel képeket!

Elan, ilyen képekkel nyugodtan bombázhatsz bennünket!

Gabi, saját tapasztalat, h már egyszeri alkalommal is hathat a homeós bogyó. Chamomillát adtál neki?

Luki, a nevét elfelejtettem a bogyónak, képtelen vagyok visszemlékezni. A lényeg, h bebizonyították káros hatását a koraszülöttek hallására, és felmerült a kérdés, h akkor mi a fenének adják nekik. Tudod, amolyan boncolgatós híradás volt. tul. képpen nem jutottak semmire a témában.

Mennem kell. Ha így maradna összehangolva az alvásidejük hosszútávon, tudnék örülni.

Kép
Kép
share

Share
hááát igen,a fogigátló kizáró tényező,no meg tényleg nem tudhatod fagyasztott e vagy nem,egy szó mint száz,szerintem jól döntöttél :oops: :oops: Olivérem is vegyesen kapott,de az amit szopizott az mindentől megvédte ,az én dokim is azt mondta hogy ha nekem van egy kicsi nem javasolja az idegen tejet plusszba :oops: kiváncsi vagyok este hogy válik be a tommee.

Fiona
szegények,jobbulást kivánok neketk :oops: :oops:

Jezsoerika
képet kérünk,örülök hogy jelentkeztél :lol:

bibar

Share

azok után amit írtál szerintem semmiképpen ne fogadd el a tejet.Hú,nagyon zavaros a csaj....

Fiona

jaj szegény Bence!Félelmetes lehetett ahogy sugárban hányt! :(

Vicuska

ennél több megjelenést is dobhatnál :wink: :lol:

Juci

hát nem hangzik vmi jól. :( Hogy derült ki nálatok?

Jerika

Szerintem se tápozz este ha azzal sem alszik.Én is elrontottam anno,volt egy hosszabb rosszul alvós periódusunk és rögtön tápra váltottam este aztán ugyanúgy felébredt éjjel,más baja volt.Már bánom.

Kép
lukrécia

Share, doktornő szerint négy éves korára kinőheti, ha szerencsénk van, mivel, nem esünk bele ebbe a 0,05-0,1 kategóriába, Dorkának 0,12. Ami mondjuk nem sok, mert 0,2 től normális. Majd meglátjuk mi lesz, most megpróbálkozom egy homeós orvossal is beszélni immunerősítés ügyben.

Luki, januárban a pulmonológián kért labort a tüdőgyógyász, de egy hónap alatt van készen, ezért csak most lett eredmény. Hála az égnek a többi érték rendben van és nem is allergiás semmire.

Azért én reménykedem benne, hogy rendeződni fog ez a dolog.
Évente kell labor neki.

Judit

jucicuki

Sziasztok!
Annyira gyönyörü minden baba! Úgy nőnek!
Eszembe jut a tali, amin a legtöbben pocakosan voltatok: Luki, Bibar, Benszi, Gica, Napcsi. Gomba és a többiek... és most már 1 évesek is elmúltak a bébik, sőt új apróságok is már milyen nagyok!

Juci
Olyan nagyok már a lányaid! nagyon édesek!

Moték
Hát Krisztina királynő is elmúlt már két éves!

Eszti
Niki gyönyörű!

Nekem csüt.-ön volt fagyis beültim. Drukkoljatok! Nagyon bizom a két babóban! 2-án lesz a vérvétel addig itthon leszek. Ja és kapom a progi szurit.
Mindenkit puszilok!!!!!!!
Manda
manda

Manda!
Szorítunk!!!!!!! Hajrá fagyibébi!!!!!!
Puszi
Gica

Kép
gica1

Manda!

Hajrá Fagyik!
Drukkolunk!

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Bocsi, hogy most jelentkezek, de dolgozok, kocsit keresünk, orosvhoz járunk stb. Zajlik az élet.

Szóval:

Bibar!

Köszi az aggódást :)

Elan!

Gábor csoda szép, és köszi az aggódást. Emlékszem, hogy Gábornak a vérével volt baj. Jó hogy már rendben van...

Motné!

Igen, jó hogy még kicsi, de már sajna a kékfény alatt is levette a "szemüvegét", és az enyémet is megpróbálja már :lol:

Benszi!

Nem merek vele együtt aludni, mert annál parásabb vagyok sajna...

Share!

Nekünk is sok a tápi, de most kaptam egy homeós bogyót (más mint eddig szedtem), és most a reggeli kajánál, csak 30 pótlás kellett :) Te próbáltál ilyeneket?
Kitartás a fogzáshoz, nem lehet könnyű.
Én azon akadtam ki, hogy a lánykám nyála folyik, és rágja a cicit (a bimbó kiemelőt), meg a cumisüveget, nem tom mitől lehet, de meglep, bár 3 hónaposan az én fogaim is elkezdtek bújni rendesen...

Bessy!

Még nincs időpontunk de rajta vagyok... Zorka olyan szép, kis huncut a nézése :)

Kira!

Olivér csodás, annyira kis aranyos...

Gabicsibe!

Most Humana HA1, Novalac IT és BEBA HA/AR van neki mixelve... De ez sem jó, ja és kamilla teával öntöm fel a tápit, és ánizsmag teát is kap...
MOst kapott tegnap 10 ml levolaccot, így reggel volt egy pici pú, de nem sok... Meglátjuk a többit, de nem akarom hozzászoktatni...

Luki!

A gépben én is jobban bízok, bár most vettem hordozó kendőt, mert azt mondták, az is jót tesz ilyenkor, meglátjuk, ha nyügi a lány magamra kötöm, ott biztos észre veszem ha baj lenne...

Juci!

Édesek a lányok nagyon!

Rebe!

Fantasztikus a két csaszi :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Manda!

Szorítok :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Manda!

Hajrá fagyi bébik! :)
A mi babónk is fagyis....:)

Witch!

Ati is nagyon nyálzik.
Nekem is hamar kijöttek a fogaim, már 4 hónaposan 4 fogam volt.

Azt szeretném még Tőled kérdezni, hogy Jaminának mennyi idő alatt múlt el a náthája? Mi már 2 hete porszívózunk, de még mindig tortyog....

Kép
nika28

Nika!

Én egy aloeverás termékkel próbálkoztam, a hátát és a mellét is kentem a manónak, a www.aloex.hu -n a masszázskérmet megnézheted. A gyerkek orvos is örült, hogy ezt használtam. Ja, és kicsit az orra alá is kentem, egy hét alatt rendbe jött... Fürcsi után kentem. Ha érdekel, megrendelheted, vagy megyek én fehérvárra, igaz március e 4.-e körül...

Lányok!

Most már nem tudom mi legyen, kapott 10 ml levolacot, kamillával öntöm fel a tápit, és három féle tápit kap mixbe, ennek ellenére szörnyű sírások közepette jön a kaki úgy, hogy glicerines kúppal végbéltornázunk... Már én is vele sírok... :cry:
Van valakinek ötlete?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára witch26 2009.02.21 20:57-kor.

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch,
a széklete amúgy rendben van, csak nehezen jön ki, ugye?
Kornél, most kapott Humana H1 LC-PUFA tápszert, ez emésztési panaszokra javasolt.
Homeós bogyót nem próbálsz meg Jaminánál?

Melyik az a csodaszer, amit kaptál tejsekentésre? :lol: Én most urticat és ricinust szedtem, így kombinálva jó volt, de elfogyott a ricinus, még nem tudtam beszerezni, és kevesebb is a tejcsi. :cry:

Elan,
akartam még kérdezni, hogy milyen mellszívóra gondolsz?

Juci,
én egyre jobban bízom a homeopátiában. Remélem, sikerült találni valakit. Itt is vannak orvosok: http://homeopatia.info.hu

Manda,
drukkolok nektek!!!!!

Elolvastam tiszta fejjel, hogy mit írtam tegnap anyatej-hordás ügyben. Hááát, kissé összeesküvés-elmélet beütése van így leírva. :oops: :shock: Bízom a megérzésemben, általában nem hagy cserben! Nem lesz tej.

Tommee cumisüveg: tényleg szívni kell. Így aztán azon is elalszik, nemcsak a cumin.

Csajok! Ez őrület! Sokszor 1,5 órát elkínlódunk, mikorra jóllakik Kornél. Ez már nem normális! nem tudom, mit csinálok rosszul. Van, amikor beéri 60-80 ml-vel, de most délután 140-ig nem nyugodott meg. :shock: tudom, nem egyforma az étvágy minden evéskor. Csak ezt hogy magyarázom meg Máténak, aki már tűkön ülve várja, h Kornél elaludjon, és játszhassunk.
Ja, elalvás! Cicin v. hordozókendőben v. kint a levegőn. Ez utóbbi csak napközben, persze. Tök normális, Máté is ilyen volt, csakhogy neki nem volt akkor egy bátyja, aki rendre meghiúsította volna az elalvását. Mesteri érzékkel mindig akkor ordít egyet v. vág földhöz valami játékot, amikor Kornél már éppen elaludna, és kezdődik előlről az egész. A kendő jó, de megsértődik Máté, h nem lehet mindent csinálni, és akkor már semmi sem jó neki, ha fejreállva gyurmázok neki, az sem. Csak azt nézi, h Kornél rajam van. Magyarázok én mindent a drágámnak, de kicsi még, h igazán megértse. Bámulatos módon, nem vetíti ki a mérgét Kornélra. Őt csak szeretgeti, továbbra is pozitívan áll hozzá.

Nya, ennyit a share-család esti életéből. Kezdődik a fürdetés-derbi. :roll:

Kép
Kép
share

Juci
Köszi az alapos tájékoztatást :D Remélem azért van megoldás!

Share
Szerintem jól döntöttél!Sjnos manapság már nem lehet csak úgy osztogatni a bizalmat!Jobb résen lenni!messziről jött ember azt mond amit akar és te úgy sem tudod le ellenőrizni!
Chamomilla ch-9-est adtam 3 golyócskát vizben feloldva,tegnap este is kapott és láss csodát jól telt az éjszakánk.nem tudod véletlenül mennyit lehet adni egy nap?Be vált a cumisüveg este is?

Erika
Nem lehet,hogy a foga miatt ébred többször?Rendesen cicizik vagy csak cumizik és pillanatok alatt vissza alszik?Képet nem kapunk?

Manda
Csuriban a kezem és írd meg majd az eredményt is!!!!!!!

Nika
Dokitok mit mond?Mi november végén voltunk ilyen betegek és elküldtek ipari orrszívásra,még oda is 2 hétig jártunk.Hihetetlen mennyiégű váladékot szívtak le amit mi már az otthonival nem tudtunk.Sós vizes párásítás+ Paxirazol oldatot kellett a vizbe tenni
,recept nélkül kapható.

Fiona
Szegénykém :( Jobbulást nektek!!
gabicsibe

Köszönöm Csajok!
Rám fér nagyon!
Puszi!
manda

Share!

Milyen homeós adható neki?

Lányok!

A csaj nemrég nyugodott meg, két órán át üvöltött a fájdalomtól. A Heim Pál ügyeletét hívtam, ott azt mondták, vigyem be beöntésre, vagy adjak neki bio szilva levet. Mitne mondjak, nem viszem be beöntésre, szegénykémet, elküldtem aput meg öcsit bio szilvaléért. Hoztak szilva-alma levet a Kecskemétitől. A védőnő szerint 1 mokkáskanállal adjak neki hátha... Remélem ez jó lesz. Nem bírom nézni a fájdalmát, a szívem szakad meg...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Gabicsibe!

talán te írtad, hogy volt hasonló problémátok, és a tápi váltás megoldotta, ti mit kaptatok?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch!

Sajnálom Jaminát, sajnos nem tudok segíteni, mert nálunk nem volt ezzel probléma...
Remélem hamar találsz megoldást!

Judit

jucicuki

Manda :) Nagyon szorítok értetek. :) Hajrá-hajrá :)

Witch, hát nagyon együttérzek veled, szegény kis Jamina. :( Sajna Én sem tudok segíteni, ilyen nálunk nem volt. :( Tornáztatod? Babamasszázs? Esetleg ezeket tudnám ajánlani. Nagyon jó képes könyveket, illetve videókazikat lehet kapni a masszázsról is.

Gabicsibe 3*5 golyócskát lehet adni egy nap ezekből a bogyikból.

Share totál megértelek tejügyben!
Én azt látom Nikinél h hétről hétre "érettebb", szerintem lassan Máté is máshogy áll hozzá. Próbálod játékosan csendben tartani? Pl kicsit összegörnyedve kezed a szád elé és dallamosan suttogni, h halkan, lassan, és kiodázni a szobából. :) Hozzátenni, h ha Kornél alszik addig mi tudunk játszani vagy ilyesmi. :) Esetleg Mátéra is "rákötni" egy babát kendőben? :)

Nika Én is a hidegpárásítót tudom ajánlani, cseppegtetni bele eukaliptuszt, + sólámpa. Dokink kifejezetten a hidegpárásítót mondta.

Elan csodaszépek vagytok. :) és micsoda telivigyort nyom. :)

Bessy de jó h Ti is átjöttetek :) Zorka egy kis tünemény, és nagyon szép neve van. :)

Morzsa :) Hogy ne emlékeznénk. Tessék csak jönni és mondani miújs van! "Tudodkinek" megszületett a kisfia, nem tudod? :)

Luki-Bibar hát nem is mondok semmit. :) Csodapofák vagytok, és a kis szerelmespár meg... :lol: :lol:

Rebe képet nem kapunk? :)

Kira de husi Olivér :) Pocakos fotót de jó volt látni. :)

Benszi Niki se akar enni "normális" kaját, kivéve a napköziben. :)

ELTÜNT ANYUKÁK IRJATOK MAGATOKRÓL? VAGY LEGALÁBB KÉPEKET!!!

Zsókuci husi merre vagy? Hogy vagy?

Rólunk annyit h úgye Nikinek kihullott a szép kis hajacskája. Azt hitem nála most jött el a hajváltás, de csak nem hagyott nyugodni igy rákérdeztem dokinál normális ez? Hát nem :( Szóval ha meggyógyul (orrfolyás, köhögés) akkor vért vesznek tőle. Rméljük semmi komoly. :( Akinek volt ilyen a környezetében irjon már mi lehet ez.

Ilyen volt, ilyen lett:

Kép Kép Kép Kép

chesti

Chesti!

Nem is hallottam még ilyesmiről, remélem semmi komoly!

Judit

jucicuki

Ismét egyszerre alszanak. Hmmm, nem is olyan rossz a kétgyerekes anyukák sorsa. :lol: Csak a lakás ne szaladna.... :twisted:

Gabi, este már rájött, h muszáj szívnia, különben nincs kaja. :D Azóta eszik rendesen.

Witch, nem tudom, mit lehetne adni neki, én is tanácsot szoktam kérni.Nagyon ajánlom ezt az oldalt: http://homeopatia.info.hu
Regisztrálj, és írj az orvosoknak. Válasz 1 napon belül.

Chesti, mi a fene lehet ez???? Remélem, hamarosan kiderül, és csak valami vitaminhiány. Eszik rendesen, vagy továbbra is csipeget?
Lencsilány szépségén mit sem változtat. :lol:
Igyekszem mindent bevetni, de Kornélnak is meg kellene szoknia, h nem egyedül van. :? Mátét sem síri csendben altattuk, sokszor nyitva volt a szoba ajtaja. A férjemet rászoktatták, h meg se mukkantak, lábujjhegyen jártak, amikor aludt, és azóta is minden neszre felébred, nem tud ezen változtatni. Ezért ragaszkodott ahhoz, h a gyerekeket ne így szoktassuk. Persze nem bulizni akarunk a fejük fölött, de síri csendet nem tudunk produkálni. Máté már akkor is ritkán ébred fel, ha Kornél üvölt. Bár, vszeg ez természet kérdése is, nemcsak szoktatás.
Kendőbe babát: ez jóóó ötlet! Ha éppen tetszik a fiatalembernek. Mert mostanában beindult a dackorszak ezerrel. Ebből a szempontból rosszkor jött a kistesó. Szerintem, lazábban vettük volna, ha nem változik meg az élethelyzete.
De ki fogjuk bírni. Ez a pár hét-hónap csak nem okoz lelki sérülést neki?!

Megyek, mert valami kis tisztogatásfélét csak meg kellene ejtenem, de leginkább aludnék. Oh, egyik sem, Kornélnak hiányzok.

Kép
Kép
share

Ezt még Gabinak:

Jönnek a tejfogak...

Jönnek a tejfogak...A kisbabák alvási szokásait rengeteg tényező befolyásolhatja. Ha az addig jól alvó baba féléves kora körül elkezd felébredni, először a fogzásra gondolhatunk. Jellemző, hogy fogzásnál csorog a kicsi nyála, duzzadt az ínye, vagy állandó rághatnékja van.

Sokszor sír fel álmában.

A homeopátia segíthet. Milyen szereket használhatunk?
Jól bevált szer a Chamomilla, de korántsem az egyetlen. A Chamomilla baba általában ingerlékeny az arcnak csak egyik fele piros. Csak az nyugtatja meg a kisbabát, ha felveszik, a fogzást hasmenés kíséri, általában spenótszínű.

Belladonna a szer, ha az egész arc forró és piros, sokat iszik, melegre javul és lefekvéskor jelentkezik, ha felül vagy felkel a gyerek, a tünetek csökkennek.

Arsenicum album segíthet, ha a baba lázas és kimerült, a fej meleg, a végtagok fáznak és fájnak, a fájdalom éjfél után jelentkezik, hideg italok hatására rosszabbodik.

Calcium carbonicum gyerekeknél nehezen töri át a fog az ínyt. A gyerek szomorú, savanyúan izzad, nedves a párna, savanyú a széklet, hidegre rosszabbodik az állapota.

Rheum tüneteknél a baba nagyon erősen savanyú szagú, a hasmenéses széklet is savanyú és maró, nagyon nyugtalan és nyűgös.

Mercurius solubilist adjunk, ha a nyelv duzzadt, a fogzást erős nyáladzás és szájszag kíséri, ágymelegre is rosszabbodnak a tünetek.

Adjuk a szereket 2-3 óránként, javulásig. Három-négy adagnak javítania kell az állapoton. Ajánlott potencia: 9-15 CH.

Az alvászavarnál lehet más ok is a háttérben..
A mozgásfejlődés is okozhat alvásproblémát, sok gyerek álmában is gyakorolja a mozdulatokat, összehúzódik egy izma, stb. Izgatott is, mert rengeteg benyomás éri. Teljesen más szemszögből nézi a világot, amikor elkezd kúszni, járni.

A rengeteg benyomáshoz megemlíteném a passzív TV-zés veszélyét is. A kicsik agya gyorsan fejlődik, arra való, hogy mindent tároljon, ami éri. Egy felnőttet is felzaklató TV műsor a kicsire még erősebb hatással lesz. És lényegtelen, hogy nem érti, miről van szó. Ugyanilyen hatással lehet egy zsúfolt bevásárlóközpont is egy csecsemőre.

Okozhat még alvásproblémát az elválástól való félelem is vagy egy eseménydús nap is.

Kép
Kép
share

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?