Új privát üzeneted érkezett!

Farsangi képeink: Anna a nyuszi, Kata és Bence maci.
Kép Kép
Kép

Kép
pramprampram

Pram :)
Szárnyas nyúl? :lol: :lol: :lol:

Édesek!

Cat
Kép
cateye

Cat,
:D dehogy, nyuszitündér :), de még a macik is tündérek voltak :lol: de ezt már nem mertem lefotózni :lol:

Kép
pramprampram

Sziasztok!

A Én már nem is szólok semmit a Nory témához, Ti már mindent leírtatok. Döbbenet!!! :shock:

Nálunk semmi jó, :(
Tegnap visszamentünk a dokihoz Atikának és nekem is tüszős mandullagyulkladásunk van. :( sőt esétre nekem még kötőhárgytagyulladásom is lett. :shock: Olyan voltam mint egy csipás kismacska.
Nem tudom megmondani mikor voltam utoljóra ilyen beteg. :(
Sőt mostanra be is láztasodtam.
Ákos és a párom már javuló tendenciát mutat.

Pram!
Cukik a kis farsangosok. :)
Sajnos a beregség miatt megint kimaradunk a farsangból. :(

Detti!
Boldog névnapot!!!!

Lilla!
Sajnálom, hogy még mindig + lett az eredmény. :(
Ti nem kaptátok el Robival???

Judyt
KépKép
judyt

Hoppáá,
2 napig nincs internetem, és ennyi a történés.
Kicsit meg vagyok bántódva Nóri miatt, de ennyi.. már sajnálom, hogy írogattam! Minden jót neki, ha olvas minket. Hülyeség volt hazudni, a kutyát nem érdekli, hogy civilben ki kicsoda és milyen cége van, vagy mennyi pénze. Ez itt nem szokott téma lenni :evil:
Detti,
Boldog névnapot!!!! :lol: Ambrus meg gyógyuljon meg!!!

Pram,
micsoda jelmezek!!!! :lol: :lol: Látom arcot festettél!! :lol:
nyuszitündér, ez jó!

Edit,
jó, hogy a homeo így működik Nálatok!!!! :D

Judyt,
Nektek is jobbulást!!!

Már alig várom a 27-ét!!!!! remélem jó lesz a Wasabi is.
Annamari, el tudsz jönni végül? A múltkor nem is tudtunk beszélni..

Ditke,
merre vagy, rég nem jártál erre!!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Pram!
Annyira aranyosak a gyerekek! :) :) Olyan jó, hogy tettél fel képet!

Többiek, ti nem akartok jelmezes képet mutatni?

Sajnálom, azokat a gyerkőcöket, akik betegség miatt kénytelenek kihagyni a farsangot. :(
Vasárnap mi is voltunk farsangolni, de a fiúk nem öltöztek be. csak tátott szájjal figyelték az sikolás gyerekek jelmezeit. :D Nagyon jó volt, és már legalább a gyerekeim is tudják, milyen egy farsang. De a legnagyobb élmény számukra a (népi) zenekar volt. Jövő héten lesz farsang a másik általános iskolában is, ahol a férjem tanít, és lehet, hogy oda már jelmezben megyünk.

Judyt!
Jobbulást nektek! Hihetetlen, hogy egy betegség mennyire le tudja dönteni az embert a lábáról...

Vikó!
Ti hogy vagytok?

Annamari!
Mi járunk fejlődéspszichológushoz a gyerekekkel, bár úgy képzelem, hogy nektek kicsit más lesz. Szerintem kifejezetten hasznos dolog, legalább kapok egy kis visszajelzést a gyerekek fejlődését illetően. Remélem, megfelelő szakemberhez kerültök ti is, és akkor csak jó sülhet ki a dologból!

Lilla!
A szalmonella tényleg ilyen makacs dolog. És igaza van Judytnak, lehet, hogy bennetek is van már. Remélem, egyikőtök sem válik ezután hordozóvá...

Edit!
Tényleg nagyszerű, hogy ennyire beválnak nálatok a homeós szerek! Nagyon ügyesen kikúráltad Marcit!

Nóry-dolog: Már nem érdemel több kommentárt, ti mindent elmondtatok. Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy valótlant állítana, de még nem is voltam itt, amikor ő már irogatott nektek. Én viszont azt gondolom, hogy Angéla és Nóri ugyanaz a személy...

A havat mi is kihasználtuk. :) Két délelőtt is szánkózással, hóember építeéssel telt! Jó, hogy végre volt egy kis igazi tél. :) Bár gondolom, az aki naponta utazik a munakhelyére, nem örült neki annyira, mint a gyerekek. :roll:

Anikó

KépKép
paniko

Sziasztok!

Hoztam a jelmezes képeket:

Gergő:

Kép

Hátulról:

Kép

Katicám:

Kép

Hátulról:

Kép

Csak a pöttyös meg a katica csápja az én érdemem. A katicás mellényt kölcsön kaptuk.
Reggel jelmezben mentek be, egész délelőtt abban lesznek. Ádám a csápját már fel sem akarta venni. Még jó, hogy lejártam a lábam miatta.

Pszichológus:
Tudom, hogy nem szégyen, csak azért rengetett meg, mert nem éreztem, hogy baj volna Ádámmal. De tényleg úgy gondolom, hogy hasznos tanácsokat adhat, egy lehetőségnek fogom fel, így aztán tuti megyünk. A jövő hét utáni hétfő van belőve erre a célra.

Edit!
Sajnos nincs más szabad pszichológus, és nem is értem, hogy mi baja lehet Edinával, mert tényleg nagyon kedves, nagyon rendes velük, én maximálisan meg vagyok elégedve az alapján, amit kintről látok. Inkább az lehet az Ádám baja, hogy más foglalkozások is vannak, amelyek nem annyira kötöttek, van viszonyítási alapja. A logopédusnál szigorú program szerint haladnak, van egy foglalkoztató könyv (Én is tudok beszélni), abban vannak képek, és arról beszélnek. Mindig egy adott témáról, adott ragokkal, jelzőkkel stb.

Lilla!
Sajnálom, hogy még mindig pozitív a lelet. Piszok egy vírus ez a szalmonella, hallod. A gyerekorvosunk mondta, hogy a nővérééknek is volt, pedig tényleg mindent megtesznek, hogy elkerüljék az ilyesmit. Igaziból szinte bármivel össze lehet szedni, csak az a szomorú, hogy ilyen nehéz kimászni belőle.

Judit!
Mielőbbi gyógyulást! Téged is nagyon szeretnélek megismerni. Meg Editet is.

Brigi!
Nálatok még mindig szopifüggőség van?

Pram!
Nagyon jók a jelmezek, a gyerekek tündériek.

Nettke!
Nagyon szeretnék menni, mindent megteszek érte, hogy eljussak oda. Teszem hozzá, tartok is a Wasabitól, még sosem jártam ilyen helyen.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hello!

Judyt

Jobbulást-jól kifogtátok ti is. :shock: Mi nem kaptuk el szerencsére. 8)

Pram

Nagyon jók a képek, főleg az arcfestés tetszik. :D

Annamari

Csúcs ez a túrórudi-cucc!!! Nagyon ügyi vagy!!! És az ötlet is a tied volt, vagy láttad valahol?

Anikó

Mi tuti nem kaptuk meg, mert a szalmonella nem az az észrevétlen dolog. Még felnőttek is sokszor kh-ba meg infúzióra kerülnek tőle. Ha nincs semmi tünet, nincs sz. se. És már nem is valószínű, h megkapjuk, hiszen ha összeáll a széklet, már csak maga a kaki fertőz. Ettől oviba is mehetnének bármikor. A műtét miatt gáz csak, mert a kh-knak nagyon szigorú erre a szabályzata-amit valahol meg is lehet érteni, bár azért elég vaskalaposan alkalmazzák. hiszen ha Niki nem kapja meg a Campylo-t is, és nem lesz véres a széklete, valószínűleg sose derül ki, h mitől fostak. Simán lehetett volna valami vírus is és akkor nem kértek volna semmiféle igazolást. A hordozóság meg szerencsére nem tart örökké, de sajna eltarthat egy ideig. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszi Edit az érdeklődést, egész jól vagyok. Leszámítva a hátfájást. A pocóm ritkán keményedik, ha érzem beveszek egy Magne B6-ot és akkor jobb lesz. Inkább feszül, húzódik, meg fájdogál. Néha furán veszem a levegőt, éjszaka meg horkolok, mint az állat:) :oops: Igazság szerint nem panaszkodhatom. :wink:

Csajok! Nagyon édik a farsangi jelmezek és szépek a gyerkőcök! :)

A beteg lurkóknak meg jobbulást kívánok!

Nóri témához nem szeretnék hozzászólni, mert én még új vagyok köztetek, nem ismerem sem őt, sem a körülményeket. Amúgy éppen akkor akartam megkérdezni tőle, hogy milyen orvosnak tartja a dokimat, amikor megszült, így aztán elnapoltam a kérdést. Ezek szerint nem is nagyon tudott volna válaszolni :?
nellike

Vásárlásról csak annyit, hogy "nézelődési szakaszban" vagyunk.

Ötleteket, infókat gyűjtünk, de vásárolni még csak babaruhákat vettünk.

Akartam is kérdezni, segítsetek légyszi, hogy miket érdemes feltétlenül beszereznünk, hogy az első időszakban könnyebb legyen az életünk. Ilyenekre gondolok, hogy van-e értelme/haszna pl. a szopi párnának, a cumisüveg melegítőnek, vagy a műanyag kádba tehető "fotel-nek" ami tartja a babát, stb.

Vagy például milyen mellszívót vegyek? Kézit, elektromosat, abból is melyiket? A babakocsi milyen legyen, mire figyeljünk a kiválasztásnál? Aztán egy ágyban aludjanak-e vagy külön. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben teljesen tanácstalan vagyok. :roll:

Apropó babaruhák! Ha nyáron szülök, akkor kell nekik hálózsák, kocsikabát ilyesmi? Mekkora méretekkel kezdjük? Idáig 56-os bodykat vettünk 4-4 db-ot, vegyesen rövid és hosszú ujjút, meg egy két talpas gatyót.

Na jó, eldugulok :oops:
nellike

Pram :)
Aha, nyuszitündér. :lol: A gyerekeknek van aztán fantáziája.

Judyt :) ,Vikó :)
Hogy vagytok?

Annamari :)
Nagyon szuper túró rudi jelmezt kreáltál. Saját ötlet volt?

Nellike :)
Mindenkinek egyéni, hogy milyen babacuccok, kellékek voltak szükségesek, és mik feleslegesek. Az én véleményemet leírom, aztán a többiek írják a sajátjukat. Nekem a szopipárna nagyon bejött, már terhesen is azon aludtam. A kórházban rögtön mellre tehettem öket, és azon szoptattam, egyszerre a két manót. Cumisüveg melegítöt nem vettem, hagyományosan gázon meleg vízben melegítettem a tejet. Sterilizálót sem vettem, sosem sterilizáltam, nem is voltak betegek 13 hónapos korukig. Fürdetö fotelt sem vettem, kézben fürdettem állványos kádon. Nekem nem hiányzott. Viszont késöbb ha ülnek és a nagy kádban fürdenek az ülögyürü nagy segítség.

Mellszívóban nekem a Medela elektromos jött be. A kézi Aventtel nem tudtam fejni, de ez is egyéni. A kezem le is szakadt volna kézi mechanikus fejésnél, annyit használtam. Át kell gondolnod, hogy akarsz-e légzésfigyelöt? Ha igen akkor mindenképpen külön ágy, mert csak ekkor müködik. Babakocsi függ a lakóhelytöl, kell-e emeletet mászni, van-e lift, akarsz-e postára menni velük, milyen a terep stb.

Babaruháknál jó ha 56-ost veszel, mert attól nagyobbak úgysem lesznek az ikrek. Kell kiskabát is és pamut sapi, hiába nyári babák lesznek, mert az ö höérzetük nem egyenlö a miénkkel. Késöbb érdemes a babaruhát használtan venni, sokat spórolhatsz rajta. Például a teszveszen láttam nemrég 50-60 db-os Next 0-3 hós ruhacsomagot, 6 ezer Ft-ért. Azokkal a ruhákkal nem löhetsz mellé.

Cat
Kép
cateye

Cateye!

Na, pont ilyesmi tanácsokra gondoltam:) Köszönöm:)

Babakocsi témához: kertvárosban lakunk, kertes házban, így ha pl. a garázsban tartom a babakocsit, akkor nem kell lépcsőznöm. Tömeg közlekedni sosem fogok velük, mert minden max 4-500 méteres távolságon belül van. Ha elmegyünk messzebbre, akkor úgyis kocsiban , babahordozóban visszük őket, tehát végül is csak sétálni kéne, boltba menni ilyesmire. A járdák az utcában elég keskenyek, és sz@arok, úgyhogy az egymás melletti babakocsi szóba sem jöhet. :?
nellike

Sziasztok,

Úgy néz ki, hogy Ambrus turbó gyorsasággal meggyógyult, és ma már ment is bölibe. Nem értem én ezeket a két napig tartó hőemelkedéses-lázas állapotokat :roll:

Nellike,

Osztom Cat véleményét: a szoptatóspárna nagyon király dolog! Én már akkor megvettem, amikor kb. 5 hónapos terhes voltam, és már akkor azzal aludtam, mert nagyon kényelmes volt. Megérte a pénzét! Aztán nálunk is egyszerre ettek a fiúk, úgyhogy gyakorlatilag 12 hónapos korukig használtam.

A másik, ami nekem nagyon nagy segítség volt, az a pihenőszék. Sokszor aludtak ebben, és amikor még nem tudtak forgolódni, tök jól el is nézegettek benne.

Mellszívó: nekem Avent kézi volt (akkor még nem jött ki az Aventnek az elektromos, most azt vennék), nem fájdult meg a kezem használatakor.

Cumisüveg-melegítőnk volt (kölcsönben), de minek? Nem is használtunk cumisüveget... Ja, még sterilizálónk volt szintén kölcsönben, végülis mindegy, hogy van, vagy nincs, mert forralva is tökéletesen lehet sterilizálni.

Nálunk jó 6-7 hétig egy ágyban aludtak a skacok, légzésfigyelővel, szóval működött így is. Ezt mindenképpen bérelni érdemes, vagy használtan venni.

Babakocsi: nálam nagyon fontos szempont volt ez, mert tudtam, hogy sokat fogjuk használni. Ilyenünk volt: http://www.jane.es/construye/index.php? ... &id_intro=
Szintén nem volt olcsó, de nagyon-nagyon szerettem. Már lehet kapni Magyaro-on is, én még Prágáig utaztam érte :roll:

Babaruha: tényleg jó ötlet ruhacsomagokat nézned mondjuk a teszveszen.

Annamari,

Nagyon jó lett a túrórudi jelmez, tök ügyes vagy!

Este majd teszek fel én is farsangi képeket, de most mennem kell, mert ugrálnak rajtam :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Nelli

Nekünk is bevált a szopipárna, bár ők nem tudtak egyszerre szopizni. Ha együtt tervezed, azt nem is nagyon lehet párna nélkül megoldani. De külön is nagyon jó, kényelmes a babának, nekem jó sokáig, talán 1 éves korukon túl is szerettek rajta. Ha veszel, figyelj oda az árára, mert lehet tizenezrekért is kapni, ami semmivel se tud többet, mint az olcsóbb. Mindenképp babzsák legyen, ne szivacs és jó hosszú legyen, h akár ketten is elférjenek rajta az elején. Nekem kifli alakú volt, a sima "kígyó" nekem nem tetszett. És közepesen volt kitömve, nem túl kemény, h formálni lehessen, de ha túl kevés benne a töltet, nem emeli elég magasra a babát. Asszem ezt kimerítettük. 8)

Kádba fürdetőfotel: egyik legjobb vételünk volt,nagyon bevált. A legelejétől biztonságban fekszik benne a baba, nem kell tartani, két kézzel lehet fürdetni. És ezt is nagyon sokáig jó ez is, már bőven ültek amikor kinőtték-de onnantól már simán lehet ülve fürdetni. A kádállvány nálunk alapvető volt, de semmi extra, a legegyszerűbb fém állvány amit asszem az Auchanban vettünk. Kiskádban érdemes dugósat venni, hogy ne kelljen a teli kádat emelgetni. Mi a nagy kádba állítottuk a kiskádat állványostul-így a vizet csak beleeresztettük és kész.

Fejőt én a Medela Lactina gépet ajánlom a legjobban, ez a leghatékonyabb és legkényelmesebb-magától fej, neked csak oda kell tartani. És lehet vele egyszerre a két mellet is fejni. Nekem volt kézi elektromos, nagyon gyenge volt. A kézi fejő pedig kész ínhüvelygyulladás. Meg azért is megéri bérelni, mert nem lehet előre tudni, h meddig lesz szükség fejésre- sokan nagyon hamar feladják a szoptatást ikrek mellett-ekkor még hónapokig lehet fejni nekik, de van aki áttér a tápszerre és így feleslegessé válik a fejő. Vagy ha nagyon jól megy a szoptatás, akkor se kell végig fejni, csak az elején 1-2 hónapig-szintén felesleges a fejőt megvenni. A gépnél lehet havonta meghosszabbítani a bérletet.

Ha akarod őket méricskélni minden szopi után, lehet mérleget is kölcsönözni több helyen. Én ezt max az első 1-2 hónapra tanácsolnám, vagy inkább ne is-csak idegeskedik az ember, h miért csak annyit evett a gyerek. :?

Ami még megkönnyíti az ember életét az első időkben a pihenőszék-ebből majdnem fektetve is tök jól kilát a baba, lehet rá játékállványt tenni-nekünk nagyon bejött amikor még szinte semmit nem tudtak csinálni, de unták az egész napos fekvést.

Én használtam cumisüvegmelegítőt, egy elég alaptípust, de az is jó volt. Akkor már talán megéri olyat venni, amit autóban szivargyújtóról is lehet haszn. Igazából a szoptatási elveiden múlik a dolog. Ha szeretnéd őket csak anyatejesnek az első 6 hónapban, én megpróbálnám kerülni a cumisüveges etetést. Nekem a jobb szopó találta ki elég hamar, h üvegből könnyebb enni és nagy harc volt szopizásra bírni. Én nem vennék melegítőt és üveget is max 1-2-t, a bizti kedvéért. Aztán majd látjátok, h kell-e vagy nem. Mik a terveid a szoptatással kapcsolatban? :)

Kiságy: ízlés és férőhely dolga, h együtt v külön. meg ugye a légzésfigyi.

Babakocsi: úgy hangzik nekem, h nagykerekű kocsit kellene keresned. Azt nem tudom, h milyen típusok vannak mostanában.... Mindenesetre készülj fel rá, h akármit választasz, nem biztos, h az utolsó v egyetlen bbkocsitok lesz. :wink: Szinte mindenkinek több volt egyszerre v egymás után. :lol: Nekünk pl volt 2 nagykerekű egyes, egy kiskerekű, könnyű egymás melletti és egy nagykerekű egymás mögötti tesókocsi. :lol:

Babaruhák: ha jól érzed magad és van kedved turizni, rengeteg jobbnál jobb cuccot szedhetsz össze potom pénzért. Százszor jobb minőségűek, tartósabbak az angol rucik az itthoni márkáknál. Sajnos először én is kiadtam a Kenguru Gold rugikért a csillagászati árakat, mert még nem fedeztem fel a turizást. Utána az ember eladja harmadannyiért, már ha egyáltalán megveszik-mert a legkisebb méretekből mindig dömping van. A turikban is, úh abból szinte bárhol lehet nagyon cukikat találni. Újonnan semmiképp se éri meg sokat venni, mert kb kétszer lesz a gyereken és kinövi. Turiban persze könnyen elszalad az emberrel a ló, mert kb 100-200 ft-ra jön ki egy rugi v naci. 8) Ha használtan találsz, sztem nyugodtan vehetsz 50-est is-az elején szinte biztos, h az kell az első hónapban. az 56-osból kiesnek még. :lol: És legyen pár vastagabb cuccotok is, mert eleve nyáron is lehet hűvösabb, esős idő. Sztem a nyerő az ujjatlan rugi, azt lehet variálni h hosszú v rövidujjú bodyval adod-e rá. Kabátka 1-1, max egy váltás, mert az nem lesz állandóan rajtuk, elvileg nem lesz koszos rögtön. (ha ugye nem lesz bukós a babó :wink:) Vékony pamutsapi is kell, ha másért nem, a naptól is védeni kell a fejüket. Sztem a bbkocsihoz napernyőt is beújíthattok. 8)

Hálózsák: a legelején, amíg nem tudnak megfordulni sztem elég a takaró, kispléd-egyszerűbb, mert eleinte még minden kajálásnál peluscsere lesz; éjjel is. Később kell a zsák, amikor forgolódnak.

Kérdezz még nyugodtan! 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti

egyszerre írtuk a pihiszéket. :D

légzésfigyi: nem a figyi nem műkszik 2 babával, csak az elv vész el. Gondold el: ha egyik nem lélegzik, de a másik igen, a gép nem fog jelezni. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Természetesen két légzésfigyelőt használtunk :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Nelli!

Bármilyen fájó, de úgy tűnik, hogy én a másik oldalt képviselem. :oops: :oops: :cry: Én sajnos több oknál fogva nem tudtam szoptatni a fiúkat, úgyhogy volt cumisüvegünk dögivel, meg a mikrós sterilizálónak is nagy hasznát vettük. (13 hónapos korukig kaptunk anyatejet, úgyhogy emiatt is kellett a sok üveg, mert naponta háromszor volt üvegcsere a csajjal.) Cumisüveg melegítőt kaptunk, de én is inkább hagyományos módszert használtam többnyire, mert a melegítőbe csak egy cumisüveg fér egyszerre... Mellszívóm kétféle kézi is volt, de a Medela elektromos ajánlom én is, a hosszas kórházi tartózkodás alat nagyon sokat használtam azt, és tényleg az a legkényelmesebb.
Viszont mi nem vettünk semmit, minden ilyesmit a születésük után szereztünk be, mert nem erre készültünk.

Babakocsi: nekünk csak egy volt/van: Bergon iker. Én meg vagyok vele elégedve, hasonló környezetben lakunk, mitn ti. Nagyon jó, hogy változtathatod a menetirányt, így nekünk nem kellett ernyő. Viszont egymás melletti, széles és nehéz. Én kerestem kisforgalmú utakat, és a járdát sosem használtam.

Légzésfigyelő: A fiúk a gyerekkórházban teljesen hozzászoktak a különágyban alváshoz, úgyhogy itthon is így volt. Légzésfigyelőt a Madarász kórházban vettünk, és nagyon jó volt, mert Andrisomnak két légzésleállása is volt itthon. A Madarászban talán még most is van olyan kedvezmény ikreknek, hogy egyet kell megvenni, egyet pedig kölcsön adnak egy évre. És mindkettőre garanciát vállalnak. ha vesztek légzésfigyelőt, akkor tájékozódjatok arról is, hogy mit kell tenni, ha riaszt a gép.

A többivel kapcsolatban egyet értek az előttem szólókkal: ruháknak turi, egy-két 50-es darab is kell, pihiszék nagyon jó találmány lehet, stb.

Lányok, ha már a babakocsi témánál vagyunk, nekem is lenne kérdésem. Ti meddig használtátok a babakocsit? Én már utálom, és szerintem "ciki" is ekkora gyerekeknek, de olyan csigatempójuk van a srácoknak, hogy soha nem jutunk el sehova gyalog... Szerintetek érdemes most még a következő pár hónapra kisebb, mondjuk esernyőre csukható kocsit venni? Ha igen, akkor milyet nézzek?

Lilla!

Én úgy hallottam, hogy néha valaki egy életre szalmonella hordozóvá válik. De nem vagyok orvos, úgyhogy csak fél információim lehetnek...
A műtétet meg sajnálom... :(

Annamari!
Nagyon helyesek a gyerekek! A túrórudi jelmez meg zseniális! Még vonalkód is van rajta. :wink:

Anikó

KépKép
paniko

Detti :)

Mi van ha átkúszik az egyik a másik légzésfigyelöjére, és az üres bejelez?
Amúgy is amikor már forgolódnak érdemes külön szedni öket, hogy ne zavarják egymást, én ezért pártolom a külön ágyat.

A Peg Perego Duette és a Bébé Confort-nak is egymás mögötti az ikres kocsija, és elég jók. Mindkettöhöz van hordozó is. Ezt is tudsz nagyon jó állapotban használtan is venni, az ikres fórumon mindig árulnak, töredék áron.

Ami még nálunk életet mentett, de ezt ráértek később megvenni, az az elektromos hinta. Nekem hasfájósak voltak, és az egyik rossz alvó is, így rengetegszer megmentett minket a hinta, hogy rázták a seggüket, és bealudtak tőle. Kb 2-3 hónapos kortól használtuk, 15 hónapos korukig.

A pihenőszék szerintem is király!

A Madarászban a légzésfigyelő továbbra is kedvezményes ikreknek. DE szerintem semmit nem ér, ha a tanfolyamot nem végzi el hozzá az ember, vagy nem szerzi meg a léghajó programot. Akkor tudja az ember, hogy mit is kell csinálni, ha leáll a légzés.

Cat
Kép
cateye

Detti

És úgy tényleg működött? :shock: Mindkettő csak a saját gyerekét érzékelte? :D

Anikó

Hát, remélem, h téves az infód. :? Tegnap többször is megkérdeztem a dokinéninket és nagyon megnyugtatott, h előbb-utóbb kiürül belőlük mindenképp.

Mi már nem használtuk a babakocsit ekkorán-nem bírtam el őket. De nyáron Olaszog-ban már 3 évesek múltak és este abban voltak. Cikinek nem ciki sztem, kérdés inkább h elbírod-e még. Nálukn jó emelkedős a terep, meghalnék ha tologatni kéne őket. :shock: Én nem vennék már újat. Mi már elég régóta használjuk a kismotort a járdán ha haladni akarok velük. Nálatok az nem lenne megoldás?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Anikó!

Én kb. 2,5 éves korukig használtam babakocsit, mert nem tudtam vezetni, gyalog meg nem jutottam volna velük messzebbre. Persze már alig bírtam tolni őket. Aztán tavaly áprilisban elkezdtem a vezetést.
Az utcánkban van egy ikres anyuka, aki 3 évesen is babakocsival ment a nagyobb gyerekért az oviba, mert nem nagyon bírt hazafelé a 3 gyerekkel menni. Az ikrek ültek a babakocsiban, a nagyobb gyerek meg a babakocsi tetején. :shock:

Nelli!

Előttem szólok sok mindent elmondtak. Nekem nem volt pihenőszékem, de a mai eszemmel ikrek mellé mindenképp vennék. Még jobb, ha elektromosan hintáztat. Bár ezt sem érdemes újonnan venni, mert kb. 25 ezer ft, használtan már egy tízesért kapni. Én tuti vennék egy ilyet ha ikreim lennének. Tök nehéz volt, amikor mindkettő nyűglődött, egyiket kézben fogtam, másikat a bébihordozóban a lábammal ringattam. Végülis egyfajta torna is volt.

Detti!

Nagyon Boldog Névnapot kívánunk mi is!

Annamari!

Nagyon király a túró rudi !!!! És a katica is! Tök ügyi vagy! Helyesek a fiúk rövid hajjal!

Kata

Kép
kateduo

Légzésfigyelő: Szerintem nem működik két légzésfigyelő egy kiságyban. A leírás szerint, ha lemászik róla, attól még érzékeli a gyereket, ha pl. az ágy szélén fekszik, vagyis amíg a matracon van. Ki is próbáltuk és tényleg. Vagyis ha pl. az egyik gyerek nem lélegzik, nem fog jelezni a légzésfigyelő, mert a másik gyereket érzékeli. Remélem érthetően írtam.. :oops:

Kata

Kép
kateduo

Most egy kicsit elbizonytalanítottatok... Lehet, hogy amíg egy ágyban feküdtek a fiúk, addig nem is használtunk légzésfigyelőt??? Esküszöm, most nem is emlékszem már... Amikor külön ágyba kerültek olyan 6 hetes korukban, akkor tuti, hogy volt alattuk, de lehet, hogy előtte nem. Majd megkérdezem Árpit, hátha ő jobban emlékszik.

Mi két éves korukig használtunk babkocsit, utána már nem. Eleinte nehezebb volt közlekedni velük, de hát meg kellett tanulniuk a szabályokat!

Ja, és képzeljétek! Bernát már napok óta tervezi, hogy belekakil a vécébe, és ma meg is történt!!!! Olyan boldog vagyok, és ő is úgy örült magának. Azt mondta, hogy mostmár elkezdett ő is nagyfiú lenni :lol:

és akkor képek a farsangról:

Kép Bernát katona

Kép Ambrus katona

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Szuperek a jelmezek!!!Nálam a túró-rudi a favorit! :lol:

Nelli!
Amit szerintem mindenképp be kell szereznetek szülés előtt:babaruhák,kiságy(ak),takarók,fürdető kád és pipere szerek (pelus,törlőkendő) Minden mást mevehetsz szülés után (persze ha a párodat egy mobiltelefonnal és megfelelő insrtukciókkal el lehet küldeni vásárolni)
Babruhák: bőven jó a használt illetve turis.Mindenképp kell meleg ruha,hisz nyáron is van 10-12fok és a pici babák nagyon tudnak fázni.
Kiságy:mi külön altattuk őket az első perctől,a PIC-en is külön voltak.Nekünk nem volt légzésfigyelőnk.Sose volt semmi probléma a légzésükkel és engem ez a dolog nem frusztrált.De szerintem is praktikusabb kölcsönözni.
Ja és ikreknél pelenkázó szekrény kötelező!!!vagy bármi olyan alkalmatosság,amin egyenes háttal lehet pelenkázni.Ágyon való pelenkázás tilos és hát- valamint derék-gyilkos megoldás!
Fürdető kád:álványos!!!!Nagy segítség!!!Hogy kell-e a fürdetéshez neked bármi segédeszköz,menet közben elválik.Azt akkor is megveheted.Itt kérdés az is,hogy egydül fürdetsz esténként,vagy lesz segítséged.
Babakocsi: itt mindenkienk volt 2-3-4 babakocsija. Szerintem ha találsz jó állapotú,használtat sétálni az is megfelelő.Nekünk is használt volt.Az elsőt 1hónap után le kellett cserélnünk,mert a fiúk mindig üvöltöttek benne.

Aztán sok minden kellhet,de nem biztos,hogy te is használni fogod!!!Ezért érdemes tájékozódni,hogy 1-1termékből hol,milyen,mennyiért kapható.Pl enyémek cumiztak.Mi Aventra szoktattuk őket,aminek már akkor is horror ára vol (750Ft/db).A végén már havi 8-10.000Ft volt a cumi,mert annyira rágták és elvenni meg még nem tudtuk tőlük.
Textilpelus: fejük alá,büfiztetésre kell.Ha találsz belőle szép állapotú,használtat,érdemes 20db-ot megvenni.
Cumisüveg:ha majd kell,akkor vegyél csak.Nézz körül,melyik szimpatikus neked.
Popsikenőcs,fürdőolaj,fürdetőkrém,sampon - ebből a legjobb,amit majd a gyerekorvos felír.A gyógyszertári a legkíméletesebb és a legolcsóbb.

Anikó!
Az én fiaim 1,5évesen már nem voltak hajlandóak megülni a babakocsiban. Ha nem gyakoroljátok,ezt sem fogják a fiúk megtanulni.
A babakocsi nem ciki,ha te szükségét érzed.És bírod szuflával!!!
De én próbálkoznék a rövidebb utakra gyalog manni!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat és minden tiszteletem a tiétek, hogy ennyi "elfoglaltság" mellett is volt időtök válaszolni.

Egy-két kérdésre válasz: Természetesen addig szeretnék szoptatni, amíg csak lehet. Lélekben már eldöntöttem, hogy nem adom fel az elején. Mivel mindenki az elektromos Medelát ajánlotta, így valószínűleg megpróbáljuk azt. A védőnő tudja szerintetek, hogy honnan lehet kölcsönözni a mi városunkban? vagy kitől kell ezt megkérdezni?

Légzésfigyelőt is szeretnénk, azt lehet, hogy tudunk használtan venni úgy, hogy az egyik bébi őrzős, a másik meg csak sima. Mi úgy tervezzük, hogy ha igénylik egymás társaságát, akkor a nappali alvásokat megpróbáljuk együtt, éjszakára meg bekapcsoljuk a légzésfigyelőket és akkor természetesen külön altatjuk őket. A Madarász utcai kórház "akciója" akkor is érvényes, ha nem ott szülök? Gondolom úgy nem :?

A babakocsik közül nekünk tetszik a Peg Peregó (mármint nem külsőre, mert úgy elég randa, csak funkcióit tekintve) de horror az ára. melyik fórumon árulnak ilyesmit jó áron? :roll:

A szopi párnából én kinéztem egyet a szopipárna.hu-n. Mikro gyöngyökkel van töltve (újra is tölthető és könnyű) és kapható a kiválasztott anyagból készült ágyneműszettel is.

Még egyszer tündérek vagytok :) :) :)
nellike

Sziasztok!

Cat, Lilla!

Az ötlet sajnos nem az enyém, egy netes hírlevélben olvastam, már nem tudom, honnan kaptam. Ott temperával írták a pöttyöket meg az egészet, de nem volt türelmem hozzá, s mivel volt spray festéke apumnak, így papírból vágtam ki a lyukakat, betűket, vonalkódot, majd fújtam. Csak a betűk szélét írtam temperával, de meg is bántam, mert csak mocskolni tudtam vele. Nagyon vastag volt és kenhetetlen. Lehet a temperát valamivel hígítani?
De annyira élveztem a jelmezkészítést, mint egy gyerek. Szerintem jövőre mindkettőnek csinálok. Ha belefér majd az időmbe.

Nellike!
Ha azért akarod együtt altatni őket, hogy megnyugtassák egymást, biztonságérzetük legyen, akkor megnyugtatnálak, hogy külön ágyban is megvalósul. Nagyon érzik egymást ezek a kis szarosok, sőt még téged is. Az elején, amikor bementem a kisszobába, rögtön ébredt mindkettő, pedig egy fuvallat, egy icipici csikorgás nem volt, amire ébredhettek volna.

Nekünk nagyon rövid ideig volt ikres kocsink, mert nem tudtam azzal bkv-val közlekedni, így aztán beújítottunk, és vettünk két egyeset. Abból is elég lett volna egy, mert a másik csak pihent, eggyel közlekedtem, a másik gyerek valamilyen formában lógott rajtam. Aztán kb másfél éves koruktól gyalog jártunk mindenhová. Amíg tudtak, jöttek gyalog, utána felvettem mindkettőt.
Húúú, most hogy belegondolok, hogy mit végigcsináltam kettejükkel:) Volt gyerekhámunk (ez is már másfél éves koruktól), és ha lépcsőzni kellett, megfogtam a hámot hátul, és levittem a két gyereket. Mindenki csak bámult. A mozgólépcsőn leültek mindketten, kezeket a térdre, nem nyúlhattak semmihez. Néha még most is le akarnak ülni, hihetetlen, hogy még ilyenekre emlékeznek.
Légzésfigyelő: tuti, hogy nem működik kettő egy matrac alatt, azaz nem ér semmit, mert bármilyen apró mozdulatot érez a matracon. Nekünk Angelcare volt, és bárhol voltak az ágyon, remekül érzékelt. Két riasztásunk volt, mindkettő Ádámnál, ha jól emlékszem. Egyszer nappal, egyszer éjszaka. Addig használtuk, amíg nem kezdték el szétszedni (tán 11 hónap). Utána eladtam. Szóval, ha a biztonságra mész, én nappal is mindenkit a helyén altatnék.
A madarászban akkor is részt lehet venni a tanfolyamon, ha nem ott szülsz, vagy nem ott veszed a légzésfigyelőt. Minimális díja van, de nagyon fontos, ha légzésfigyelőt használtok. Van vmi kiadványuk is ezzel kapcsolatban.

Ruhákat tuti, hogy csak használtan vennék. Csodaszép rucik vannak fillérekért használtan, és szebbek is, mint amiket újan meg tudtunk engedni magunknak.
Textilpelus: jó sok. Nálunk mindig 15-20 db volt mosásban.
Mérleget hagyományosat vettünk vagy 2000 forintért, de ma már tuti nem mérlegeznék, mert csak idegesítettem magam miatta.
Az az igazság, hogy az első egy évet minden területen végigparáztam a koraszülöttség miatt.
Volt mikrós sterilizálónk, de szinte sosem használtuk. Vagy kifőztem, vagy sterilizáló folyadékba tettem a cuccokat.
Cumisüvegünk csak a mellszívó miatt kellett. Nekem Avent kézi volt az elején. Nagyon jól szuperált, de elég fárasztó volt (mindig egy órán keresztül fejtem). Aztán vettem egy elekromos Medelát. Messze nem szívott olyan jól, mint az Avent. De a bérelhető Medela nagyon jó lehet, nagyon dicsérik.
Cumisüveg melegítőnk nem volt, nem is hiányzott.
Ami még fontos, úgyis fog kelleni előbb-utóbb az az orrszívó. Nekünk abból is volt elekrtomos, meg porszívós is. Az elektromosat nagyon hamar eladtam, mert semmit nem szívott ki.
Szopipárna. Nekünk is Anditól volt, ugyanolyan töltettel, kb egy év után kicsit rá kellett tölteni, de remekül szuperált. 22 hónapig volt használatban, utána még el tudtam adni.
Pelenkázó lapunk volt mindaddig, amíg Ádámot nem zavarta. Az ő ágyán volt, aztán mind ott akart feltérdelni, állni, ahol a lap volt, bemászott alá, és ott aludt.
Pihenőszékünk nem volt, nem is hiányzott.
Kádálványunk volt, remek találmány. Bár nekem akkor azzal is fájt a derekam, mint mindennel.

Amit nagyon irigyeltem itt többektől, az a műanyag járóka vagy nem is tudom minek hívják, az a többelemes kiskert. De ez későbbi téma.

Anikó!
Szerintem nem ciki, hogy babakocsiztatod őket, csak elkényelmesedhetnek. Az enyémek nagyon korán elkezdtek gyalogolni, mégis nagyon hosszú ideig nem bírtak többet gyalogolni egyszerűen azért, mert nem volt elég erős a lábuk.
Most, amikor volt a szülőértekezletünk, azt mondták az óvónénik, hogy azért nem mennek ki a gyerekekkel kapunk kívül, mert még mindig van olyan gyerek, aki nem képes 100 méternél többet meghatározott tempóban gyalogolni. Ezt nem azért írom, hogy tuti így jársz, csak megfontolandó. 3 évesen tényleg gyorsabb a motor, ha mersz velük így közlekedni. Én nem mertem, mert nem bíztam abban, hogy 100 esetből 100x fognak megállni a járda szélén.

Detti!
Nagyon helyesek a katonáid! Olyan sokat változtak! Ambrusnak már sokkal kevésbé babás az arca, mint ahogy utoljára láttam. Örülök, hogy meggyógyult.

Szép álmokat, jó pihenést mindenkinek!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Lassam már elfelejtettetek... :oops:
Most is dolgozom, csak míg várok egy eredményt bekukkantottam. Bevallom, csak futólag olvastam :oops:
De:

A Túró Rudi jelmez nyert nálam, szuper és ötletes :)
Nekem még nem döntötték el a lányok hogy mik lesznek, de nálunk még van egy hetük rá :) A királylány nagyon menő számukra, én próbálom valami fantáziadúsabb irányba terelni őket, de akkor meg úgy meglódul a fantáziájuk, hogy azt meg nem tudom megcsinálni :lol:

Nóri: már leírtátok... :(

Nelli!

Én egy kicsit eltérek a többiektől: szerintem ami szülés előtt kell az a kocsi, babahordozók, pelenka, néhány garnitúra ruha (turiból, rokonoktól, stb), kád meg min. egy kiságy és pelenkázó. Nekem sima állványos kádam volt a legolcsóbb fajtából, semmi ülőalkalmatosság vagy ilyesmi. Egy textilpelust tettem az aljára így nem csúszott. Kb. fél éves koruktól a nagy kádban fürödtek. Eleinte egy ágyban aludtak mert nekem kényelmesebb volt egy irányba menni, később (kb. 2-3 hónaposan) külön kerültek. Légzésfigyelőnk nem volt. Én úgy voltam vele, hogy ha a kórházban lesz gond a légzésükkel akkor veszek, egyébként nem. Nem volt gond, nem vettünk, nem is hiányzott. Babakocsi egymás mögötti Peg Perego Duett volt. Nem vettük meg a saját hordozóját mert az drága volt, más hordozót vettünk. Pihenőszékünk nem volt, amikor néha kitettem őket akkor a hordozóban nézelődtek, szerintem kb. ugyanarra jó mint egy pihenőszék, de túl sokat nem volt rá szükségem. Én az elektromos hintát kifejezetten elleneztem, mert egy ideig ringatja őket, de hozzászokhatnak aztán meg mikor már nem bírja a hinta cipelheted őket vagy visítanak. Zenélő forgó néha "életmentő" volt a kiságy fölött bár mi utáltuk hallgatni. De hát mindent a gyerekért :) Amúgy ebből is csak egy volt, úgysem húzok fel kettőt egyszerre. Ha kellett mind a kettőt simán alá lehet fektetni. Textilpeliusból írta valaki hogy jó sok kell, nekünk összesen 5 db volt a két gyerekre, nekem szinte soha nem buktak úgyhogy alig használtuk. Cumisüveg: ráérsz akármikor megvenni. Nekem pl. az Aventet nem fogadta el Pepe csak egy másik fajtát, úgyhogy egyféléből nem érdemes sokat beszerezni előre. Én cumit elvből nem adtam így ahhoz nem tudok hozzászólni, szerintem legalább egy nyűggel kevesebb,hogy nem gond leszoktatni őket. Mellszívóm Avent kézi volt, nekem nem fájt tőle a kezem, pedig rengeteget fejtem. Persze lehet, hogy jobb lett volna egy elektromos, nem próbáltam. Tejet fagyaztani sima büfés műanyag pohárban fagyasztottam, semmi bajuk nem volt tőle. Sterilizálóm szintén nem volt, eleinte kifőztem a cumisüvegeket (annyi baja lesz hogy bemattul a műanyag, de ez csak esztétikai dolog), később pár hónapos koruktól meg csak simán elmostam. Mondjuk Pepe 3 hónapos koráig üvegezett, utána mind a kettő szopott, már nem nagyon volt szükségünk üvegre. Mérleget kölcsönöztünk, de azt sem sokat használtuk, inkább csak idegesített, úgysem tudtam többet tömni a gyerkőcbe mint amennyit ő akart enni (és ez a mai napig így van...). Szoptatós párnám nem volt. Illetve kipróbálásra kaptam egyet, de nekem a sima nagypárna ugyanúgy megtette úgyhogy nem vettem. Általában külön szoptattam őket, mikor meg már nagyok voltak és egyszerre ettek pl. este lefekvés előtt akkor meg már ülve szoptak.
Szerintem csak a legfontosabb dolgokat szerezzétek be ami az első hetekben kell, a többit legfeljebb nézzétek ki együtt aztán ha kell csak el kell zavarni apukát hogy vegyen egyet, ma már mindig mindent lehet kapni. No meg ott a net: vatera, tesz-vesz, babaszoba, stb., ki sem kell mozdulni otthonról. :)

Cat!

Olvastam a fiúk "bandázását". Sajnos az enyémekkel meg pont az elllenkezője a baj: egyáltalán nem nyitnak a többiek felé. Vagy egyedül játszanak vagy együtt, de nem izgatja őket a többi gyerek. Nincs barátjuk az oviban, sőt, gyakorlatilag máshol sem mert a többiek is inkább nevezhetők az én barátnőim gyerekeinek mint az ő barátjuknak. Amúgy az oviban nincs semi gond velük, nem verekszenek, még egy rossz szót sem szólnak senkihez, sőt, össze sincsenek nőve, de nincs egy vagy néhány gyerek akivel többet lennének együtt. Ha kérdezem, hogy mit csináltak az oviban akkor csak magukról beszélnek, olyan soha nincs, hogy csinálTUNK valakivel valamit. Kimozdulni sem akarnask sehová: mostanában hiába szervezem a programokat: bábszínház, koncert, szülinapi zsúr, stb., nem sok kedvük van menni. Menjünk haza, legózzunk, stb. Ősszel jártunk lovagolni, most hogy rossz az idő nem megyünk. Szokták emlegetni a lovakat, de soha nem mondanak olyat, hogy menjünk már. Voltunk párszor korcsolyázni, tetszett nekik, de maguktól azt sem mondják. Hogy lehet ráveni őket a közösségre, a kimozdulásra?? Otthon nagyon keveset nézhetnek tévét, ha velem vannak szinte soha, legfeljebb ha más vigyáz rájuk. Számítógépen nem játszanak. Mégis folyton a szobában ülnének :( Még a kertbe is alig lehet kirángatni őket. Hóembert is csak Csengével építettem, mert Pepe bent maradt a házban játszani. :(
Amúgy mostanában egész jó gyerekek, jól eljátszanak egyedül is, kevesebb a veszekedés és egyre többet "segítenek" a házimunkában :) Szóval nem panaszkodom, csak örülnék, ha barátkoznának másokkal is.

Beteg jött, mennem kell :(
Jó éjt mindenkinek!
ditke62

Detti,
Nagyon jók a jelmezek és Bernát nagyon ügyes!

Annamari,
Nagyon kis ötletesek a farsangi jelmezek.

Nellike,
Nálunk volt légzésfigyelő, engem kifejezetten megnyugtatott, sőt párszor riasztott is.
A mi babakocsink Inglesina, gyakorlatilag a Peg Perego hasonmása http://gjakab.freeweb.hu/temp/babakocsi/thumbs.html nagyon szerettem :)
Nekünk azt mondták, hogy B. nem fog járni, így amikor másfél évesen elindult, büszkén eladtam, más babakocsink nem volt. Avent elektromos gőzsterilizálónk volt, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Ezt akkor érdemes megvenni, ha nem tudod őket szopiztatni és fejed a tejet.
Elektromos Medelám volt. Ha vesztek vegyetek hozzá plusz membránt is, mert ez hamar elhasználódik és macerás újat venni.

Mindenkinek köszönjük a dicséretet :D

Kép
pramprampram

Ditke :)

Nálunk 30 db textilpelenk volt forgalomban, folyamatosan mosásban. Mondjuk bukósak voltak, én mindent ezzel töröltem. A szopis párnára is ezeket tettem. 8)

Arra a megállapításra jutottam, hogy nagyban gének határozzák meg, hogy ki mennyire nyitott gyerek, mennyire barátkozik. Samu ebben rám ütött teljesen, mert én is nagyon barátkozós vagyok, vágyom az emberek társaságát, imádok beszélgetni, megismerni másokat. Ti szerintem nem vagytok túl nyitottak, sem te sem a párod, nagy zsizsegösek sem, és a lányok ezt örökölhették. Nálunk Oli már sokkal zárkózottabb mint Samu, nehezebben fogad el embereket, nehezebb kirobbantani otthonról, olyan mint az apja. Ennek is megvan ám az elönye, mert az ö érzelmei mélyebbek, a barátságai tartósabbak. A férjemnek is 2 igazi barátsága van, mindkettö általános iskolás korból, és értük mindent megtenne. Nekem nincsenek ilyen régröl datálódott barátságaim. A lányaid is ilyenek lesznek valószínüleg.

Detti :)
Nagyon helyesek a kis katonák/lovagok!

Nálunk ma délelött van a farsang az oviban. Már reggel amikor bementem 3 hófehérke és 3 pókember jött szembe. :? Sajnos Samut nem sikerült lebeszélnem a lovag ruháról, pedig mindent bevetettem, gondolom ezek a szülök is így lehettek vele. Otthagytam a fényképezöt az ovónéniknél, remélem csinálnak fotót, és akkor teszek fel.

Cat
Kép
cateye

Ezt neked teszem ide, az ikres fórumról írta egy lány:

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090220/ikreket_varok/

Babakocsit érdemes a www.ikresek.hu Kínál rovatában nézni. Most például van fent egy Bébé Confort eladó.

Cat
Kép
cateye

Itt vagyok.

Dióhéjban:
Zsolt és én már meggyógyultunk, de a Lurkók még mindig benne vannak a hányós-fosós betegségben. Az a helyzet, hogy eléggé szakaszos a dolog. Van, hogy napokig semmi, aztán éjszaka megint beüt valami. Ma éjjel pl. Bencus egyszer hányt, és vagy 8X cseréltünk pelust. Olyan kis hős volt!

Ditke! Gyors kérdés: van valami igazi oka annak, hogy napközben minden Ok, aztán mindig éjjel üt be valami? Összefügg ez valamivel? Azért kérdezem, mert ha van, és netán tudok tenni ellene, akkor jó lenne, mert látom, hogy hiányzik nekik az éjszakai pihenés. És persze nekünk is! ;-)

Szóval betegség, és képzeljétek Anyósom van a Lurkókkal. Patt helyzet volt, és azt mondom, hogy eléggé jól helytáll. Nem gondoltam volna. Valszeg az is benne van, hogy így nem tudom, hogy mi zajlik otthon. ;-)

Én? Munka. Eléggé belecsöppentem. Egyelőre élvezem, de nem mondom, hogy könnyű.

Egy csomó témához hozzá szeretnék szólni, de...

Nóri?
:roll: Meglepő és nem mulatságos...a többit már leírtátok.

Babacuccok?
A többiektől én egyben lógok ki: nekünk egy babakocsink volt.
Amit még senki nem említett: nekünk nagyon bejött a kifogó (ez a hivatalos neve, de ez nem egyéb, mint a pelenka anyagú fürdőlepedő). Még ma is ez a törcsijük.

Farsang?
Szupi a túrórudi...Nálunk Luca gomba, Bence pedig teknős szeretett volna lenni. Megcsináltam a jelmezt a hétvégén, de hát....majd jövőre.

Megyek dógozni...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Köszi a babakocsis válaszokat. Alapból nem állt szándékomban másik babakocsit venni, inkább a mostanit szeretném eladni. De pár hete, mikor jobb idő volt, kipróbáltam, hogy eljutunk-e a játszótérig kismotorral, és a közelébe sem értünk... Nyáron és ősszel sokat használtuk a motort, de nagyobb távokra biztonsági okokból nem mertem elindulni vele. Rövidebb utakra gyalog megyünk már jó ideje, csak azért macerás, mert folyton megállnak bámészkodni, csigát, leveleket szedni, stb.
Bicikliutánfutónk is van, azzal közlekedtem, míg jó idő volt. Viszont most már elég nehéz lenne a két gyereket húzni, és alternatíva is kell, ha mégsem jó a biciklis közlekedés. Az a baj, hogy utánfutóból egy olcsóbbat vettünk, és átalakítható ugyan babakocsivá, de nagyon nehéz vele közlekedni. Ami még problémát jelent, hogy minden értelmes játszótér, a doktornénink, anyuék 1,5-2 km távolságra vannak. Az a félelmem, hogy ha még valahogy el is jutunk a játszótérre, hazafelé már biztos nem jönnének a saját lábukon... Szóval a lényeg, hogy úgy érzem, valamilyen járműre még szükség van. Bár van igazság abban is, amit mondotok, hogy a kocsizás ellustítja őket. :?
Azt hiszem, még fogok egy sort agyalni a kérdésen...

Detti!
Nagyon csinos kis katonáid vannak! :wink:

Edit!
Hogy és mikor sikerült leszoktatni a fiúkat a cumizásról?

KépKép
paniko

Anikó!
2évesen!!!!Nekem az a tapasztalatom,hogy ha nem veszed el időben,akkor bizony nagyon megszenvedi mindenki.1,5-2évesen elég értelmesek ahhoz,hogy bizonyos érveléseket elfogadjanak. Nekem 1,5évesek voltak a fiúk,amikor elkezdtük a "lelki ráhatást". Sok mindennel érveltünk: nem jó a foguknak,babáknak való,betegek lesznek tőle stb.
Ami nálunk még nagy hajtóerő volt az az,hogy rengeteget szérágtak.Nem egyszer 2-3nap alatt tönkrement 1cumi.Én ebből (is) tudtam,hogy itt az ideje!
Már majdnem 2évesek lettek,amikor kedd este azt vettem észre,hogy mindegyik cumi lukas. Na ez volt a végső lökés!!!Megbeszéltem velük,hogy bizony másnap oda kell adni a kukásautónak a cumit,mert elviszi a pici babáknak.Aki hajlandó odaadni,az délben fentmaradhat addig,amíg megjön a kukásautó és beledobhatja.Na ez olyan hajtóerő volt,hogy mindenki beadta a derekát.
Na persze volt egy kis nyüszi aznap meg másnap az alvásnál,de mindig emlékzetettem őket,hogy hova tették.
1hónappal később mentem Olival kórházba.Volt egy tarcsi cumim,de műtét után a legnagyobb üvöltés közepette sem fogadta már el.Nem tudta mire való!!!!
Ti még cumiztok?

Vikó!
Jól benyaltátok!Homeo nem hatott?

Cat!
Nálatok ilyen jófejek az óvonénik?Még fényképezni is hajlandóak?

Pram!
Nekünk is ilyen babakocsink volt! :D Azzal a különbséggel,hogy nekünk egy kettes vázunk volt,amihez volt egy kereszt-elem.Erre lehetett 2ülést tenni egymás mellé.A harmadik meg vele szemben volt.Én imádtam,teljesen vízszintesre dönthető volt mindhárom ülés,elég tágas volt ahhoz,hogy overallban is kénylemes legyen.
A nagy kerekei miatt (enyém nem volt bolygókerekes) pedig hepe-hupán is könnyű volt tolni (már amennyire 3gyereket könnyű tolni).

Ditke!
Nálunk is vannak ilyen problémák.Bár talán az enyémek nem ennyire otthon-ülősek.De nem nyitnak a többiek felé.Viszont azt mondták az óvonénik,hogy ezt ne erőltessük.Olyan 5-6éves kor körül kezdenek el igazán érdeklődni a gyerekek a másik,a társaik iránt.Akkor vannak igazi közös játékok. Szóval még nálatok is bőven alakulhat ez a dolog.
Te elviszed az egyik lányzót oviba,ha épp beteg a másik?Vagy külön sose mennek?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!!!

Mikor olvaslak benneteket annyi mindent akarok írni ... ha meg van időm írni szinte semmi nem jut eszembe, ettől az itthonléttől kezdek leépülni :S

Annyira jó, hogy írtatok könyveket, már ki is néztem miket hozatok ki apósommal :D

Lilla :D nálunk az egyik kislány még a bölcsiben szalmonellás lett, azonnal szűrték az egész bölcsit, még két gyerek volt hordozó, és nem lettek betegek, viszont én úgy tudom hogy ők attól még fertőzhettek. :S én nagyon csodálkozom, hogy titeket nem szűrtek.

Szuperek a jelmezek!!
Annamari a túrórudi viszi a pálmát nálam :D

Nellike :D a lányok szinte mindent leírtak :D a használt dolgok mindenből nagyon jók, és nem utolsó szempont pénztárca kímélőek.
Mi a hordozót csak autóban használtuk, sétáltatni nem, úgyhogy nem lett volna baj, ha nem olyan mint a babakocsi.
Nálunk egy kiságyban aludtak, mikor már a kórházban nem kellett Petinek inkubátor, ott is egy kocsiban/ágyban tartották őket.

Kép

(Elkezdtem képeket nézegetni, hátha eszembe jut még valami és nem bírtam kihagyni :D )

Kép
Otthon később ahogy forgolódtak, másztak külön raktuk őket. Sokat aludtak mellettünk egy szivacson (mi is szivacson aludtunk:).
Én lehet kipróbálnám a hordozókendőt, az enyémek sokat sírtak, és kézben voltak ... Brigi használ a harmadik csemetéjénél, és lehet egyszerűbb lett volna ha egyik a hátamon van :D és nem kettő a kezemben.
Mi Dm-es pelenkát/popsitörlőt használtunk és az árban sem volt durva.
Mi 4 hetesen vettünk nekik cumit, nem vittük ki a lakásból, aztán csak alváshoz használhatták, 2 éves koruk körül szoktak le, de már nem emlékszem pontosan.

Anikó :D én még tavaly nyáron használtam nekik babakocsit, itt egyáltalán nem ciki. Nem volt autónk vonattal mentünk kirándulni, ha elfáradtak beültek, vagy abban aludtak, ha gyalogoltak cuccokat tettünk bele.

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus

Szerintem ez összefüggésben lehet az életkorral. 3 év alatt az ÁNTSZ ingyen végzi és asszem kötelezi is a betegeket még a kontroll szűrésre is. 3 év felett a kontroll 4500-ba kerül és nem kötelező. Nekünk is csak a műtét miatt kellett és ezzel indokolva nem fizettették ki-még igazolást is kellett vinni róla. Az ÁNTSZ amikor kiderült, h mi bajuk, felhívott és vagy egy órán át kérdezgetett mindenféléről ezzel kapcsolatban. Arra is rákérdezett, h volt-e másnál is tünet a családban. Szóval elég nagy hűhót csaptak körülötte. Ezek után nem gondolom, hogy ha mi is fertőzhettünk volna, ne köteleztek volna szűrésre. Azt is külön hangsúlyozták, h ha összeáll a széklet, onnantól kezdve járhatnának oviba-tehát nem hinném, h veszélyes lenne. Ilyenkor max a széklettől magától lehet megfertőződni-de mivel nyilván az oviban is kakilhatnak, ennek se lehet nagy valószínűsége.

A neten is nézegettem, hogy vannak ezek a dolgok, de nem sok mindent találtam. Van egy jogszabály, ami egybevág azzal amit én is gondolok (hogy életkorral is összefügg):

A 181/1998 (VI.3.) NM rendelet értelmében a tünetmentes Salmonella üritôk csak 3 éves korig tilthatóak ki a közösségbôl, tehát, ha a gyermeke panaszmentes, akkor mehet óvodába mégha üriti is a Salmonellát.

Eléggé utánakérdeztem a dolognak a gyerekorvosnál és az ÁNTSZ-es nőnél is-nekem megnyugtató volt; mindketten ugyanazt mondták minden kérdésemre. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :D gondoltam is, hogy mindennek utánajártál.
Én meg végképp nem értek hozzá, és csodálkoztam is a bölcsibe, mikor mondták, hogy ez van. Most már végképp nem értem :shock: :s Remélem ti nagyon gyorsan kikeveredtek most már belőle!!

Még valamit nem értek, még kell vízum az USA-ba?

Gondolom lassan kezdtek izgulni :D

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok :)

VAgyok, de csak olvasni tudtam. Hülye babanet nem engedett belépni a régi jelszóval, és amikor kértem újat, akkor azzal sem. :?

Nórira én sem gyanakodtam. Semmi okom nincs feltételezni valakiről, hogy nem mond igazat, amikor nincs belőle semmi haszna. Én csak annyit gondoltam az ügyész dolognál, hogy valami kevésbé "menő" munkája van, ezért nem akarja azt bevallani.
Számomra azért elég visszataszító, hogy valaki így viselkedjen. Simán lehetett volna hárítani a kérdéseket, ha nem publikusak a dolgai. De hogy kitaláljon történetet is a valótlan tények köré, az azért sok nekem.

Nálunk egyébként bajok vannak. Cicitündér Emesém nem szopizik egy pár napja, és egyébként is nagyon lelassult a hízása. Ma fejni is elkezdtem, és most kanállal pótolgatok. :cry:
Mindenki beteg. Bobó hétfő óta itthon, kezdődő tüdőgyulladás . Farsangból is kimaradt persze. Réka még farsangolt (majd teszek fel képet), de tegnap már ő is itthon maradt. Picurnak folyik az orra megint. VAlszeg ezért nem eszik, mert tele a gyomra takonnyal. Szóval el vagyok keseredve.

Egyetértek előttem szólókkal.
Használt ruhák tutik. Én 100 ft/db áron veszem a turiban és az újszülöttes ruhák olyanok, mintha újak lennének.
Babakocsi és kendő témához írok még, de most mennem kell. Amúgy egy kendős tanfolyam még terhesen, tuti megéri. Utána már nem lesz időd.

Betegeknek jobbulást.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Pram! Edit! :lol:

Nekünk is ilyen babakocsink volt :lol: :lol: (és csak ez az 1 :lol: )

Nálunk Gréti nagyon szeretett sétálni, így őt kivettem, Gergő meg pöffeszkedett egyedül a kocsiban. Ha Gréti elfáradt, ő is beleült. Kb. 2 éves korukig használtuk.

Nellike! :lol:
A kórházban egymás mellett feküdtek melegítő lámpa alatt (mert mindig fáztak és bejelzett valami masina, így melegítették őket) Aztán ilyen kiskocsiba tették őket külön-külön. Pár nap múlva kérdezte a doktornő, hogy miért vannak külön? Tegyem csak őket nyugodtan egybe, mert az ikrek nagyon szeretik, ha egymás mellett vannak, megnyugszanak egymástól. 2 hét múlva aztán már kicsi volt kettőjüknek az 1 kocsi, de akkor már jöttünk is haza. Itthon néha 1 ágyban voltak (inkább csak nappal), de éjszaka mindig külön aludtak.

Kép
gandi75

Detti

Nagyon hercig kis katonabácsik a fiúk. :D Ambrus tényleg mennyit nyúlt!!! Én még olyan kis pufin láttam őt is, most meg olyan vékonynak tűnik. :) Hasonlít Árpira v csak én látom bele? :?

Ditke

Hát, szó ami szó, elég ritkán fúj erre a szél mostanában. :twisted: Azért még emlékszünk rád, ne aggódj. :wink: Jó hallani rólatok. Hogy vannak a lányok, még mindig olyan sokszor betegek? Pepe füle? Nálunk is többször van, h nem akarnak kimenni a kertbe, de sztem fontos a levegőzés, úh ált nem hagyom rájuk. A barátkozást tekintve lehet valami abban amit Cat írt. :) De tényleg azt mondják, h igazi barátságok később szoktak kialakulni-a kisiskolás kortól növekszik meg jelentősen a kortárskapcsolatok szerepe a gyerek életében. Van aki előbb nyit a kortársak felé, van aki később.
Eddig azért veled szívesen mentek programokra, nem? Hátha majd tavasszal a jó idő meghozza a kedvüket. Én már kiskoromban is szörnyen utáltam a telet! :evil:

Vikó

Sajnálom h még mindig betegek vagytok! Gyanús nekem, h ez nem vírusos, hanem bakteriális fertőzés lesz, h még nem múlt el és hol jobb hol rosszabb. Lehet kéne nektek is egy székletminta. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, Nelli

Mi nagyon hamar vettünk nekik járókát, asszem 1*1,5-t-ebben ketten is nagyon jól elfértek amíg nem másztak. Így ébren ők is mindig egymás mellett voltak. Elfért 2 műanyag babatornáztató állvány egymás mellett és ott buliztak. :D Az ágyuk meg L alakban össze volt tolva a fejvégnél, így egymás közelében aludtak.

Sziszus

Nekem se logikus az egész... hogy oviba mehetne, de kh-ba meg nem.... Sőt, most úgy néz ki, hogy a fülébe a csövecskét mindenképp berakják jövő pénteken. Műtőben, altatással. Aztán mehet haza-csak azt nem akarják, h egy napig ott legyen bent. Tiszta káosz az egész....

Azért kell vízum, mert fél évig akarunk ott lenni, vízummentesen csak 90 napig lehet és nem elég ha az ember átrándul Kanadába. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Ambrus tiszta apja :lol: Bernát meg tiszta anyja :roll:

Vikóka,

Jobbulást!

Brigi,

Már akartam is kérdezni, hogy merre jársz??!? Sajnálom, hogy mindenki lebetegedett, főleg Minit. Remélem, hogy tényleg csak a betegség miatt nem akar szopizni :(

Sziszus, Nellike,

Ahogy írtam, hogy mi mit hogyan és mivel csináltunk, amikor picik voltak a fiúk, rögtön elő is szedtem a képeket.
Íme:

Kép Kórházban egymás mellett

Kép Első levegőztetés egymás mellett

Kép Szopizás után egymás mellett egymást szeretve:-)

Kép pihenőszéken nézelődve

Kép pihenőszékben csendespihenő

Kép így fürödtek egymás mellett, amikor még nem tudtak ülni

Kép később is szerettek egy ágyban aludni:-)

A képeket elnézve iszonyat golyófejük volt :wink: :lol: :roll:

Na jó, eldugulok

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

Édesek a katonabácsijaid!!!!! :D :D És a"régi" képek is! Mi is szoktunk nosztalgiázni. Golyófej: Ha látnád az enyémek milyenek voltak, én is annak látom őket így utólag. Bezzeg akkor!!!!!
Kedvencem a szopizás utáni kép!
Bernát tök ügyi a kakival, remélem Vendel is eljut egyszer idáig...., nálunk még mindig pelusba megy a kaki, pedig látja, hogy Gergő hogy csinálja. Végülis szeptemberig van ideje.

Tényleg csajok!
Mit csináltok, ha kakilni kell a gyerkőcöknek és csak nyilvános wc van? Nekem ez még gond!!!!

Sziszus!

A te fiaid is nagyon édesek! Én is imádtam őket egy kiságyban. Ha sokat vagy egyedül otthon, akkor gyere ide írni gyakrabban !!!!

Lilla!

Szóval Kanadába is mentek... :wink:

Brigi!

Jobbulást az összes kiscsajnak!!!! Lehet, hogy azért nem tud szopizni Mini, mert be van dugulva az orra és nem kap levegőt?

Vikó!

Nektek is jobbulást! Szörnyű ez a fosás-hányás. Nekünk egyszer volt, de elég is volt.

Annyi mindent írnék...., de..... már nem tudom kinek mit is....., az agyam káosz.

Dobok én is farsangi képeket.
Majdnem lemaradtunk a farsangról, mert Gergő hétfőn este elkezdett azon a brutál fullados hangján köhögni. Kedd reggel (farsang napja) is köhécselt, leszóltam a bölibe, hogy nem megyünk. Ezek után itthon ezerrel pörgött és egyet sem köhögött. Ezek után levittem őket, 3/4 10-re értünk be. Mindenki tök rendes volt, csak az ebédet kellett visszakérnem az irodában. Azóta is járnak, Gergő szépen javulgat, homeozunk és jól használt. Persze gondolom nem vírusa volt, csak megfázhatott, mert hétvégén mindkét nap a Normafánál szánkóztak.

Na akkor megpróbálom a képeket.

Kata

Kép
kateduo

Kép Gergő mint katica

Kép Vendel, mint 101 kiskutya

Kép Együtt

Kata

Kép
kateduo

Lilla :)
Ezt találtam a szalmonelláról, több helyen is:
" A "meggyógyult" beteg azonban tudtán kívül akár fél év múlva is fertőzhet még, akár csak az élelmiszer megérintésével is, mert a szervezet kb. a gyógyulást követően 1-6 hónappal később üríti a baktériumokat.

A betegség lefolyása szinte egyénenként jelentős eltéréseket mutathat: olykor szinte észrevétlenül, panaszmentesen zajlik, és magától elmúlik, máskor a napokig tartó hasmenést könnyű diétával kikezelhetjük, szélsőséges, súlyos esetben azonban magas lázhoz, ritkán még a keringés összeomlásához is vezethet."

Érdekes, hogy mindenki mást mond. Mondjuk azt én sem hinném, hogy fél évig fertőzne egy gyerek, de ha a szakvélemények ezt mondják, akkor nem csodálom, hogy tartanak ettől az ovodák, és érthető is. Azt tudom, hogy felnőtt tünetmentesen is hordozhatja, így mielőtt kimentek lehet nektek is érdemes lenne egy székletvizsgálatot csináltatni.

Edit :)
Tényleg nagyon rendesek nálunk az ovónénik, jó kis ovink van. Oli megnyerte a jelmezversenyt, Samu meg pudingnyaló versenyt nyert. Feldobom a képet amit csináltak a farsangról, tele vannak élményekkel a fiúk:

Kép

Kép

Kép

Panikó :)
2 éves korukig babakocsiztunk. Utána nekünk átmenetnek tökéletes volt a 3 kerekű tricikli, ami szülőkaros. Mindenhová azzal mentünk, és ha fáradtak voltak, akkor arra ültek fel. Aztán jött a kismotor, majd a pótkerekes bicikli.

A cumit 3 évesen vettük el tőlük, akkor már ép ésszel megértették, hogy nem szabad. Előbb egyszerűen nekünk nem ment, pedig próbáltuk, és irigyeltem is Editet, hogy ilyen flottul megoldotta 2 évesen. Az enyémek még ekkor hülyék voltak hozzá, nem értették volna a miértet.

Cat
Kép
cateye

Kép Mini

Kép Réka pillangó

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat

Ez a vicc benne, hogy OVIBA gond nélkül mehetnének! Itt ugye nem is ez volt soha a kérdés. MINDENKI szerint mehetnének, ÁNTSZ, dokinő, méghozzá kontroll-szűrés nélkül!!! Tehát ha nem lenne a műtét, már 2 hete járnának és nem is tudnánk, h bennük van-e még-és a kutyát se érdekelné.
Pont ez a nagy ellentmondás: ha fertőz, miért nem kötelező az utószűrés és miért mehetnek oviba tünetmentesen??? :oops:
Nekünk is tök felesleges a szűrés, ugyanis SEMMIT nem lehet tenni ellene, meg kell várni míg magától kiürül.

Brigi

Sajnálom a betegséget. Borka akkor antibigyót is kap? :( Remélem szopisztrájk nem tart sokáig. :? Nagyon sokat nőtt és változott Eme mióta láttunk képet róla. Gondolom most már virgonckodik rendesen ő is. :D Ré is csini volt. 8)

Detti

Már az olyan picikori képeken is simán látszik, hogy ki kicsoda. Legalábbis az elsőn nagyon. :D Bár régebbről meg pont úgy emlékszem, h nagyon hasonlítottak. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

nem tudtam napközben jönni, mert nem volt net, erre mit látok amikor este beléptem, hogy még mindig írogatjátok nekem a jobbnál jobb tanácsokat. Tényleg le a kalappal előttetek:)

Köszönöm az újszülött képeket is, nagyon édik a kicsik és annyira szívet melengetőek így együtt. Cateye-nak külön köszönet a linkért, hasznos infókat találtam ott is.

De most már befejezem, mert úgy hálálkodom , mint egy Oscar díjátadón szokás:) Tényleg köszönök mindent, raktároztam az infókat és ha nembaj, majd még kérdezek, ha lesz mit.

Hanem képzeljétek , egészen máshonnan hallottam, hogy egy anyuka az ikreit felfújható medencébe tette, amikor már forogtak, másztak. (Alá plédet, a medencébe pedig egy nagy fürdőlepedőt) így nem tudtak annyira "szétszéledni" , és be sem verték magukat. Egyfajta karámba voltak a játékaikkal együtt. Vélemény? Nekem jó ötletnek tűnik, de persze ti vagytok a szakértők :wink:
nellike

Jelmezek haláliak!! Nálam is a túró-rudi viszi a pálmát. :) :) :)

Szóval kendőzésről azt akartam írni, hogy nekem nagyon bejött itthonra, kintre egyelőre kevésbé, mert a téli cuccon kívülre nehéz felkötni, mert az overallok csúszósak, a kabát alatt meg én éreztem kényelmetlennek. (A profik az utóbbit csinálják.) Én arra használom, hogy este, amikor már mindenki nyűgös, nagyokat fürdetni, vacsiztatni kell, akkor a picurt (aki szintén nyűgi már) a hátamra kötöm, aztán ott vagy elalszik, vagy nézelődik, de elég jól elvan. És nekem közben van két szabad kezem, hogy a többiekkel foglalkozzam, vagy mosogassak, vagy akármi. Napközben akkor kezdőzöm, amikor muszáj házimunkázni, és picur nyűgi. De voltam már vele vásárolni is kendővel. Nekem nagyon nehéz kibányászni a két nagy ülése közül az ő hordozóját, ezért nem szeretem ki-be pakolni. A bevásárlókocsiba meg nem ültethetem még, mert nem ül.
Két gyerekkel nyilván minden bonyolultabb, de ha az egyik a hátadon van, akkor "majdnem" olyan, mintha csak egy lenne. Na jó, egy iciri-picirit könnyít az életen.
:wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sajnos az ikreknél még nem tudtam ezeket, úgyhogy igazi tapasztalatom nincs, csak elméletem. :)
Kinti tapasztalatom meg majd alakul, ha szebb idő lesz. Addig még úgyis "összefutunk" itt.

Ha vonz a dolog, érdemes megnézni a hordozo.hu oldalt. Én náluk voltam.

Kép Így alszunk apán. :)

Egyéb felszerelések:
Nekünk nem volt pihiszékünk, a hordozóban tök jól elvoltak. Azt is lehet ringatni. Most van, mert örököltünk. Használjuk is, de nem egetverő a különbség. Nálunk én (és a hordozó) volt az elektromos ringató.
Sterilizálónk, cumisüveg melegítőnk nem volt. Kifőzés tökéletes, de én ezt sem vittem túlzásba. Soha semmi bajuk nem volt, pedig még kutyánk is van.
Mellszívó medela elektromos volt. Most van egy avent kézi, mert medela elhasználódott (lehet a membrán, amit írtatok???). Az aventtel most nem tudok rendesen fejni, de lehet, hogy nincs is mit. :cry: Vagy cici még nem szokott hozzá?
Szopipárna: ikreknél nem volt, de sztem jó lett volna. Most van, de alig használom, mert egy gyereket fejen állva is lehet szoptatni. És úgyis csomószor még két gyereknek kell mellettem a hely. :)
Amit nem írtak a többiek, de én most is használom a picurnál. Elektromos hősugárzó a fürdőszobába, vagy ahol fürdetsz.

Ruhatárral kapcsolatban én ellentmondok itt a legtöbbeknek, de nekünk nem volt kabátunk (május eleji babák). Annyira nem hiányzott, hogy én így, három gyerek után sem tudom, hogy mire való a kocsikabát? Ha hideg volt, én melegebb ruhákat adtam rájuk és betakartam őket. Picurra meg overall és kész. Pedig most még egy rém aranyos kabátunk is volt, csak éppen soha nem találtam az alkalmat, hogy ráadjam.

Egy szó mint száz, Editre hallgass. Itt az a lényeg, hogy az ikrek rémesen fárasztóak, így minden, amit könnyít a terheken, jól jöhet. Egy gyereket bepelenkázol akárhol. Kettőnél sokkal, de sokkal többet számít, hogy mi mennyire kényelmes, mennyire praktikusan van elrendezve, mennyit időt spórolsz meg vele. De nem érdemes túlzásba esni sem, mert ha a hipi-szupi bébiétel melegítőbe pontosan egy órával az etetés előtt KELL betenni a kaját, akkor nem biztos, hogy az be fog jönni, mert lesz hatszáz más dolog, amit elég észben tartani, így könnyen elfelejti az ember. (Legalábbis én. :oops: ) Vagy éppen akkor estek haza egy bevásárlásból, sétából és nincs idő kivárni.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Gondolom már megszoktátok, hogy néha felbukkanok. :oops: :D

De mindig mennyi meglepetés ér, mikor végre tudok jönni.

Gyöngyi,
akkorát derültem a kiscsaj beszólásán! :lol: :lol: Nagyon édes!

A másik, amin itt szakadtam a röhögéstől, az a szárnyas nyúl volt... :lol: :lol:

Nóri... már kevésbé vicces, nem is értem. Mind1.

A képek szuperek, mostanában nem volt túl sok. De a farsangosak is, meg a nosztalgikus képek is nagyon jók! :D
Én is folyton nézegetem a régi képeket. Olyan nagyok már...!

Nellike,
tőlem is fogadj el egy üdvözlést, bár manapság ritkán jövök, de azért mindig örülök az újaknak!
A többiek már elláttak sok jó tanáccsal, és ha később kérsz még, ez mindig így lesz! :wink:
Anno én is pocakosan csatlakoztam hozzájuk, és rengeteg dologban segítettek.
Amikor jövök, majd én is igyekszem.
Amúgy babaruhákat én is csomagban vettem, ikerlányos hirdetésből.
A szopipárna nekem is bevált, mikor még picik voltak, egyszerre tudtam rajta etetni őket.
Ami később meg nagyon hasznos volt, kb. 4 hónapos koruktól, az a kenguru. Nyűgösebb estéken az egyik apán, a másik rajtam. :lol: Nem lettek függők, sosem voltak "ölben élő" gyerekek, szerintem ikreknél nehéz elkövetni ezt a hibát... :P
Hacsak nincs állandó segítség.

Kicsit panaszkodok is.
A héten végig itthon voltak a csajok torokgyuszival. Hétfő óta ment az antibogyó, erre tegnap Annának ismét felszökött a láza. Annyira, hogy éjszaka hűtőfürdőztünk is. Ma visszavittem, hát nemhogy jobb, de rosszabb lett, nem használt neki a gyógyszer, amit kapott, a torka csupa hólyag, dagadt, vörös, így most egy másikat kellett elkezdeni. Zsófi viszont legalább jobban van, ő hétfőtől mehet bölcsibe. Annával meg még jövő héten is itthon nyomjuk.. Ma a délutáni alvásból ébredve 40 fokos láza volt! Most viszont végre lement neki, az előbb mértem, kétszer is, mert el sem hittem, hogy 36,7.

És egy kicsit dicsekszem is.
Kedd délután óta Anna nem cumizik. Volt egy oltári hisztije, épp a cumi kapcsán, mert a drága meg nem mozdulna, hogy megkeresse, ha már elszórta, hanem addig hisztizik, amíg én meg nem keresem és oda nem adom neki... :evil:
Na, aztán eldurrant az agyam, összeszedtem az összes cumit, elraktam, és megmondtam neki, hogy soha többet nem lesz cumi. Este persze sírt érte, de sikerült egy idő után megnyugtatnom, és végül elaludt. Éjszaka csak 2x sírt fel, de nem volt nagy gond visszaaltatni. Szerdán napközben nem kérte, csak a délutáni alvásnál sírt egy kicsit, de a kedd esti taktikával elcsitítottam, és azóta simán elalszik nélküle, nem is emlegeti, mintha 2 nap alatt totál elfelejtette volna!! Most délután látta itt a gépen a babaszoba emblémáját, ami egy cumi, és itt vigyorgott, hogy ott a cumi, aztán ment tovább. Eszébe sem jutott, hogy az övé hol van...
Én kedden az ominózus pillanatban felkészültem mindenre, mert azt elhatároztam, hogy visszalépni nem fogok ez ügyben, de erre nem számítottam, hogy ennyire könnyen fog menni. Őt ismerve totál meg is lepődtem. De nagyon örülök!!!!!!!! Nálunk ez elég kényes kérdés volt, mert ő nem csaj alváshoz használta, hanem napközben is még mindig.
Dehát nincsenek véletlenek, úgy látszik kellett ennyi idő, meg a bekattanás. :lol:
Ja, és hát ebben a 3 napban annyit dumált a drágám, mint máskor egy hét alatt!!
Szóval most örömtüzeket gyújtok. :lol:

Ja, és szokás szerint az uccsó pillanatban csatlakoznék a pénteki Wasabihoz ha beférek. :oops: Ha már késő bánat, szóljatok!

Jó éjt!

Kép
baba888

Sziasztok!

Tök jók a farsangi képek!!!!!!!!

Brigi!

Mini nagyon formás kis baba lett!!!!! Ez a hordozókendő szuper lehet, utcán szoktam látni ilyet és mindig eszembe jut, ha lesz valaha még egy babám, tuti lesz egy ilyenem. Úgy látom, mintha nagyon könnyű lenne benne a baba. A kenguruval én nagyon sokat szenvedtem, mindenem fájt tőle. Aztán lehet, hogy csak azért, mert nem a legjobbat vettük, hanem egy olcsóbb fajtát.

Baba!

Én átadom a helyem a Wasabiban, úgy néz ki nem fogok tudni menni egészségügyi problémák miatt. Sajnos megint előjött ez a fránya vastagbélvérzés és nem igazán ehetek normális kajákat. Mondjuk a rizs a legjobb, de nem akarok egy tányér rízsért 5 ezer ft-ot fizetni. Bár még reménykedem, hogy elmúlik...., mert azért jó lenne elmenni.
Annanak jobbulást és gratulálok a cumihoz!!!!!!! :D
Zsófi nem cumizik?

Kata

Kép
kateduo

Még akartam írni, hogy voltunk ma is szánkózni, illetve bobbal mennek a fiúk, mert a szánkóról nem ér le a lábuk. Tök ügyesek, egyedül mennek és egyedül állnak meg. Gergő nagyon bátor, tök gyorsan megy, megtanult kanyarodni és farolva áll meg. Annyira jó látni, hogy már milyen ügyesek. :D

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?