Új privát üzeneted érkezett!

na, mi az csajok, buli van?
Zsofi vegre elaludt kicsit, nem nagyon akar lemenni a laza, mar felhivtam az orvost is, azt mondta, adjak neki masik fajta lazcsillapitot, igy lett 38 popsiban...:-/ most itt alszik rajtam, es meg mindig nagyon forro...

banana

óóóó Zsófinak lázlehúzó puszik!!
Vendég

Csajok,
ha jöttök tekerni, átkutatom apjuk dugihelyeit, csak találok némi morzsát :lol: :lol: :lol:
Most ez gáz, hogy ezt álmodtam? Mindig is szerettem volna fekete babát, de a jelenlegi felállás mellett elég kicsi az esélye. :lol: Mint mond erre az álmoskönyv?? :roll:

Eni,
szerintem sürgősen másoltasd le a fontos kulcsokat, vagy rögzítsd a plafonhoz (vagy a zsebedbe). :lol: Ez így viccesen hangzik, de majd ha kinn áldogálsz az ajtó előtt.. :lol: Klotyóajtó ugye nem zárható? :lol:
Vendég

Ja, nektek, szoptatósoknak nem is lehet. Illetve...hát..hmm...módjával.. :lol: :lol: :lol: :oops: Passzívan? :oops:
Vendég

Na kutya lekaparja a falat, úgyhogy felpakolom a kölköt és kimegyünk egy körre, aztán jövök!
Vendég

Én is én is....!Bori kezdhetsz tekerni.

Eni, annyira szuper vagy! Meg minden 2, 3 gyerekes! Felnézek Rátok!
Nálunk kedd Peti ügyelt, szerdán itthon, mert kórházas ügyelet után ugye nem dolgozhat benn, nincs 24 órás műszak. Ma kórház, 1 órája hazajött szegény kaja, fürdés, megy Csepelre a másik ügyeletbe, onnan reggel kórház, este hazajön aludni, majd szombatra megy megint vissza 24 órás ügyeletre Csepelre (hétvégén lehet 24 órás), szóval majd vasárnap reggel látom, de akkor meg aludni fog egész nap.
Lehet, hogy emiatt lett/lesz depis nagyon ez a hét?
Meg hogy akarok én így kistesót majd.
Levivel is igen nehéz így kettesben, nagyon kell neki a változatosság, hogy ne hisztizzen. Látnotok kéne hogy néz az apjára ha hazakeveredik délután.. :oops: :oops: :cry:

Zsófinak sok sok gyógypuszika!

Na, indul azuram.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Banana
Zsófinak gyógypuszi!!!

Bori
:lol: :lol: :lol: Nagyon komoly a rasztabébi :lol: Hát nálam konkrétan az volt, hogy a szekrénybe kapaszkodtam és próbáltam Ivánt irányítani, hogy segítsen, amiben tud :oops: Másiknál meg az autóban szültem, a mentő nagyon nem akaródzott jönni és ott álltam a kezemben a gyerkőccel, köldökzsinórt ugye nem tudtam elvágni és rettegtem, hogy mi lesz :roll: Na ez az érzés az, ami nagyon megmaradt :( Meg alapvetően a kétségbeesés, ami mindkét esetben megvolt, hogy hogyan csinálom ezt egyedül?????

Folyt.köv...
megahisztizik a fürdőben...azt hittem, mire megírom, addigra lenyugszik, de nem akar :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

na! leraktam a 3 csajszit. Férjem még ÁFÁ-zik valahol. :oops:

Banana!
Zsófinak jobbulást!!! sok-sok gyógypuszi pici meleg fejecskéjére!!! :oops: :oops: :oops: olyan rossz őket így látni :oops:

Bori!
én különben nem dohányzom. :lol: Utálom. :oops: :? :D talán akkor én most passzolom :lol:

Aprooka!
szegény férjed jó sokat dolgozik :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Banana!
Zsófinak mielőbbi jobbulást :!: :!: Mennek a gyógypuszik :)

KépKépKépKép
vdorka3

Nnnnna, túl vagyunk rajta :roll: kerek fél órán át tartott....Földrevetős, telitorokból üvöltős, taknya-nyála egyben hiszti....A végére be is rekedt és vérzett az orra :? Mindezt azért, mert fogmosás, arcmosás, aztán kézmosás és nehezen tolerálta, hogy a kezét is a mosdónál mostam meg, nem pedig a kádnál, ahogyan napközben szoktuk :roll: Kész vagyok....Persze 2 perc alatt bevágta a szunyát. Tudom, fáradt is volt, ezért is hiszti, de mint írtam, ezek a tisztálkodós dolgok...Végül arra nyugodott meg, hogy felkaptam, kezét leszorítottam és mondtam, hogy akkor most arcmosás. Erre kiabált, hogy "megnyugodtam!"..persze nem és folyt.köv...hagytam. A következő felkapomarcmosásindulnál már komolyan gondolota. Csak hüppögött és ölelt szorosan, kente belém a taknyát :? :lol:

Kriszta
Persze, afogmosás is gáz, de az általános jelenség :lol: Nálunk is bejött egy darabig az elektromos. Anyósod mondta anno, hogy Pannánál bejött. Ideig-óráig...aztán vettünk másikat, mert az oral-b fejek marha drágák ahhoz, hogy 2 hét alatt szétrágja, így megint volt némi újdonság...aztán vissza a hagyományoshoz. Hol ezzel, hol azzal akar mosni. Most ott tartunk, hogy van 2 féle fogkrém, így is variálhat :roll: Ha ezek sem, akkor jön az, hogy "akkor majd én megmosom az epressel a fogam!" ez általában hat, ha ez sem, akkor jön a fenyegetés "ha senki nem használja a fogkefét és a fogkrémet, akkor ki kellene dobni, hogy ne foglalja a helyet!" valamelyik csak bejön??? beszokott...nálunk...

AprooZsó
Bekukkantottam a blogra...Bazi jó a fr.ágynál az a parafa (ugye az?) dolog! Meg rajta a képek! (Míg Levi el nem éri :lol: )
Tényleg nem sokat látod apját :( De fel a fejjel! Én sem a miénket és mégis meg fogom valahogy oldani, pedig valóban..most sem könnyű olykor... :oops:

Eni
Simán kétségbe bírok esni az ilyen soroktól, hogy hogy fogom én ezt bírni???? De aztán arra gondolok, hogy ti is túlélitek és nekem van egy év előnyöm Iván miatt. Azt remélem ez könnyít valamit....
De Bori nem mond hülyeséget! A fontosabb kulcsokat lehet nem lenne rossz lemásoltatni :oops:

Bori
Ezt a fű dolgot sosem értettem :oops: Nekem vhogy soha nem volt akkora szám.... :oops: 2 sör kevés kajára jobban bejött :lol: (Ezért ugye még nem csuknak le? :shock: :D )

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Heni!
Mi volt a kineziológusnál???

Veronikusz!
Hófordulós puszi Zsófinak :lol: :lol: a Fürtösöknek meg csak sima cuppanós :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Reni,
engem is hamar elkezdtek kihagyni a 'körből', mert nem igazán hatott. Nálam a két pohár bor az igazi, pláne 3! :lol: Egy üvegtől pedig már ölelem a porcelánt.. :roll: Sosem voltam még másnapos emiatt.. :roll:
Iván hiszti nem semmi :shock:

Apjuk szívós barátja jön hozzánk ma este.. Ez még nem is lenne baj, de festeni akarnak... :roll: Anyám...
Vendég

Asszem menek és elpakolom az erősebb színeket, jóéjt nektek!
:D
Vendég

Lányok, nekem is ide egy szippancsot! :lol: Nem vagyok jó passzban. Zsufi volt az elmúlt két nap, majd igyekszem felvenni a tempót.
Dorka, ment privi, Zsó - Neked is!

Eni: nekem is megvan az U.I szeretlek, de még csak az éjjeliszekrényen figyel. Azt hiszem rávetem magam, főleg ha bőgni lehet rajta. Pont olyan kedvem van.

Heni

Kép

Kép
cancan

Hú, én is úgy olvasnék valami jó sírósat..

Gyerekek, apjuk most hívott, hogy jönnek már hazafelé, és hoznak "ásványsört meg sört".. Szerintetek? :roll: :lol: Asszem már most többet ittak, mint kellett volna..

Kimenő témához mégegy gyors: nálunk heti két este fix kimenője van (edzést tart), és általában mégegyszer, haverokkal, amolyan fizetéskiegészítés, mindig agyalnak valami bizniszen...(most is..). Én emellett átlagban heti egy este megyek el itthonról. De nekem elég, én szívesebben mennék el napközben.. (vásárolgatni, nézelődni, elmenni olyan boltokba, amiket már irtó rég kinéztem, csak a város másik felén van, együtt ebédelni dolgozó barátnőkkel...) ezt hogy lehetne megoldani??

Mostmár tényleg jóéjt, megyek bedobok nekik 1 pizzát, hátha felissza a piát :lol:
Vendég

Csak néhány szó:
mindenkinek üdvözlet.
Ma született egy kislánybaba. Amikor megkérdeztem az édesanyát, hogy hogyan fogják hívni a babát, mondta, hogy Réka. Kérdeztem, hogy csak egy neve lesz? Erre a papa: nem, legyen kettő. Akkor legyen a második neve: Attila. Akkorát nevettem!!!

Mesék: az Andersen meséknek, meg a Grimm meséknek - pl. Jancsi és Juliska...megvan a saját korosztálya. Nagyon kicsiknek nem jó mesélni, de nagyobbaknak, ha nincsenek telítve az amerikai rajzfilmek hülyeségével, fontosak ezek a "horrorközeli" mesék, mert sok mindent mesés közegben mondanak ki, ami az ő félelmeikkel közeliek. Ezek sokszor atavisztikus, életkorukkal járó, "kötelező" félelmek és erre valók ezek a mesék.
Szeretettel
nováky_rita

Sziasztok,

köszi a sok jobbulást (bocsi, már nem emélzsem ki is írta :oops: )... hát megvagyok, de elég gáz. tegnap ha nem ajánlja fel a mama, h eljön... nem tudtam volna ellátni K-t.

Judy, köszi, már vettem teszvesz-n egyet, tök nagy és lealkudtam.

Bori, join? hát az nekem sem ártana.
úgy bírom az írásaid, egy kis jókedvet csempésztél a hasgörcsös napjaimba. :wink:

Gabi, jobbulást, átérzem milyen sz@r ez. füled hogy van?

ja, az 1Ft-s aukciókat én sem értem főleg ha min.ár is van.

Zsu, boldog boldog névnapot!!!
annyira szépek vagytok! jól áll neked az anyaság. és szép a kendőd. ha már ez szóbajött, mi a különbség a sok különböző márkájú kendő között?? nekem nandu van, nincs vele bajom, de látok olyat ami 2x ennyi árban, na az mit tud amit az enyém nem?? (ez sem volt olcsó, asszem 5-6000)

Zsófi
ment mail. Levimanó nagyon cuki-pasi. nagyon szépen ül már, de ha 20év múlva is így fog rám mosolyogni...! :lol:

Memme
, ez a nézés! anyjától örökölte?? :lol:

Dorka
, hú, hogy tudott oda bemészni Berke?? nem semmi.

Eni, nem lehet egyszerű 2 gyerekkel, én is ettől félek, h hogy fogom megoldani ha majd aktuális lesz. De biztos át lehet vészelni, szerintem megoldod! kulcsmásolás jó ötlet. :lol:

Kriszta
, én még lemaradtam az etetőszékben elalvásnál, nagyon édes. és hihetetlenül hasonlítanak egymásra a gyerköcök.

most ennyire futotta, ha vlki kihagytam bocsi... szép napot mindenkinek!!!
snooopy

Rita! Réka Attila?! :lol: :lol: :lol: Ez olyan, mint amikor István mindenképpen Istvánt akart... Benedeknél nem engedtem. A kicsilány meg csak nem lehetett Pistike. De azért a Száváért kellett egy kicsit küzdenem... szülnöm. :shock: Andersen és Grimm mesék mikortól célszerűek?

Bori, ásványsör?! Najóóó. Férjem hazajön tegnap, mesélem, mi van... Bencinek elmondta 10x, hogy "annyi eszed van, mint egy marék molylepkének", majd cirka egy óra alatt előbányászta a kulcsot... :D Őrület ez a kölyök. Ugyanakkor amikor olyan tündér dolgokat művel, hogy kimegy a kajáért az ajtóba, majd önállóan beteszi a dobozokat a hűtőbe, illetve amikor szalad a newborn pelusért, ha látja, hogy Jankával készülök... nos azért ilyenkor elérzékenyül az ember kicsit.

Szóóóóóóval, Zsó és Renáta, na nehogy izguljatok. Azt hiszem, vannak napok, amikor az ember a túlélésre játszik... és van jobb is. Éjjel most pl 6 órát aludtam két szuszra, és ez már SOK volt. :wink: Kipihent és üde és szép vagyok. A tükörrel még mindig semmi bajom, pedig azért. Meg is lepődtem, hogy annyira nem gáz, ahogy érzem magam. De olyankor nem vagyok ám büszke magamra, amikor Bencit leteszem Elmo elé (és annyit néz, amennyit akar), Jankaszávát pedig bepakolom rezegni a pihiszékbe, én meg hátradőlök és megpróbálok olvasni. Ilyen is van. :oops: :roll:

Ja, és Renáta, a fogkrém-fogkefe nálunk ugyanez. :D
vbea

Orsi, akkor ma már jobban? :wink:
vbea

Ja, még vmi... az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két nappal ezelőtt végigszaladtam a porszívóval, és felmostam. Tkp még több dolog is belefér 2 gyerek mellett. Nálam teljesen megváltozott az időbeosztás.
vbea

Reni,
asztaaaaaaaaaaaaaaa, jó kis fürcsi... :shock:

Eni, 6 óra 2 menetben az királyság!!! remélem, ma lesz napközben is együtt alvás!!!!!

Heni, tényleg, mi volt???????

Rita, király sztori.. :lol: :lol:

Zsófinak lázmentes, gyógyulós napot kívánunk!!!!!!!

Orsi Sznupi :wink: ,
én 1 évig nanduval hordtam (kölcsön kaptuk), aztán becsődölt a kötéstudomány és lett meitaiom (amit imádok, csak a has miatt most annyira nem.. :))
ezért lett kendőm újra (immár nem nandu): hát olyan, mintha a trabiból átülnél a bömbibe... az anyag, a puhaság, a vastagsága, a csomózhatósága (ugyanazzal a hosszal sokkal kényelmesebben tudok és több módon kötni..)
kaptam kölcsön is különböző típusokat (amíg megjött a 4.6-os kendőm..), van különbség jó kendő és jó kendő között, de mind nagyon kényelmes (ami 12 kilós gyereknél alapszempont).. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Eni, igen ma már azért jobban vagyok. a közérzetem is jobb. tegnap világvége hangulatom volt, ma meg már elapakoltam a konyhában, feltettem egy húslevest. de ha sokat állok, érzem, h le kell ülnöm mert rosszul leszek.

fura, h sokatoknál a fogmosás gáz. nalunk tök könnyen megy. vagy mi még az elején vagyunk? K. imád fogat most. (bár ez még nem igazi fogmosás nála, csak vizes fogkefét rágja) de ha én mosom, ő is kéri a fogkefét. kicsit megsikálom azt a 8 fogat és odaadom neki rágni.
ja, és érzem, h mindjárt jön a jobb kisőrlő. az ínyén kerezstül ki lehet tapintani de még törte át.
snooopy

ZSU, KÖSZI A VÁLASZT. jaj, K. megnyomta a caps-lock-ot. :x
én nem vagyok nagy kendőkötő, csak előrefelé hordtam, azt is egyféleképpen... abban tudott aludni. hátrafelé ne is mertem egyedül megprobálni felkötni.
snooopy

sziasztok!
Kendőirígy vagyok , nekem nincs és nem is hiszem , hogy egykönyen megtanulnám hazsnálni, pedig néha jó lenne. tegnap előtt is 2 órát fogtam a Lettit a kezemben az udvaron , amíg Berke a szomszéd gyrekekkel csúszkált (volt szájfelrepedés meg minden de szokásához híven nemérdekelte)Szóval nehéz volt végig tartani a Lettit......sokszor eszebe jutott a kendő vagy kengurú..

Orsi!
Jobbulást!

Fogmosás!
Nálunk ezidáig problémamentes szerncsére :lol:

Rita!
Réka Attila klassz név :lol: Mókás :lol:

Új elektromos cumink van a Berke most a 100 KIS EGYKUTYÁT szereti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka, én baromi bénának éreztem mindig is magam az ilyenfajta ügyességi dolgokhoz... de kendőt vettem... és bár nem napi szinten, de sokat héderel benne Jankaszáva. Kötni egyelőre egyet tudok, Zsu küldte a linket, egy nő tök interaktívan mondja el, igaz vmi skandináv nyelven. :lol: Na, de én megtanultam. Amúgy kerek két órája ringatom Jankut, meg szopi, Benci kb 5x ordította fel. Most felkötöttem a kiscsajt, 5 perce alszik. :roll:
vbea

Dorka, pillanatok alatt meg lehet tanulni és annyira jó, hog yott van veled, de szabadok
a karjaid.

Zsófinak jobbulást!

Emma, nem lapoztam vissza, rémlik, mintha kérdeztél volna az alapítványikról meg a szülőszobákról. Az alapítványis működik, bár gondolom, ha dömping van, szerencse is kell hozzá. A szülőszobákról keresek képet, ha több időm lesz.
Meg majd a mesékről és a zenéről akarok írni, de most Melinda van fő műsoron, Eszter alszik.

Kép

Kép

Kép
memme

:wink: Kép
vbea

Zsu,
nagyon csini vagy!! Girasolról már hallottam, hogy jó, de még nem volt a kezemben.. De majd meglesem, barátném is azt vett :) Nekem lehet csak egy Nandu jut most :( Kinőttük az autót, és most nagyobbra gyűjtünk... :roll:
De én nem is annyira tudok kötni... Csak előre kereszt, esetleg zsebes keresztkötés...ez a nagy tudományom... :(

Réka Attila :D Barátném mesélte, hogy mikor az öccse született, akkor anyukája annyira nem tudta elképzelni, hogy neki fia legyen, hogy csak akkor fogta fel hogy fiú, mikor az orvos az orra alá nyomta, hogy "asszonyom, nézze már meg, KISFIÚ!!! Addig rendületlenül lánynevet ismételgetett...

Bori,
ásványsör? :shock: :D

Ajjaj, Anna már az előszobában nyomul....futok

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Emma, neked is akartam már írni... Ahogy Memme is mondja. Nekem elég frissek az élmények. Én alapítványiban voltam Jankaszávával cirka két héttel ezelőtt. :wink: Nagyon szuper. Nekem jólesett, hogy egyedül voltam a babámmal nyugalomban, zargatás nélkül. Így a férjem és Benedek is gond nélkül együtt lehettek velünk, és hiszem, hogy ez segített abban, hogy nem ufonak nézte a hugát Benci sem, amikor hazajöttünk. Egyébként amikor mész szülni, akkor kell szólni, hogy alapítványi szobába mennél, ha van hely, mehetsz azonnal. Én 24 órát vártam rá. Bár semmi gondom nem volt a lakótársaimmal, össze sem lehet hasonlítani a két helyet... Főleg, hogy elég teltház volt. Nem mellesleg, így akárki bejött, az hozzám/hozzánk jött, így tényleg olyan meghitt volt.

Árak különbözőek aszerint, hogy egyágyas/kétágyas, fürdővel vagy anélkül. A legdrágább 10e/éj.
vbea

Sziasztok!

Tegnap este megittam egy pohár tokajit, és úgy a fejembe szállt azonnal, hogy elkezdtem hülyeségeket beszélni. Soha nem volt ilyen. Asszem azért, mert napközben alig ettem valamit. Győző reggel aggódva kérdezte, hogy vagyok. :D

Eni. Nagyon jól teszed, ha túlélésre játszol, és minimalizálsz. Nálunk azért volt valamennyire elviselhető, mert tavaly ilyenkor szép idő volt, és napi 2x lent az udvaron. Enélkül, meg ha rossz idő volt, nálunk is csak a mese....

Tom és Jerry nem gáz, de vannak sokkal értelmesebbek is. :) Bár én először Thomastól is kiakadtam, aztán rájöttem, 2-3 éves fejjel ez mennyire jó!

Rita. :) Igen, ezt gondoltam én is, hogy ez nem neki való még. De idővel szeretném elmesélni ezeket is, mert úgy érzem, egyelőre ez is a kultúránk, műveltségünk része, és százszor inkább ez, mint Pokemon.

mtunde

Tünde, alig várom a jobb időt. Nem sokáig lébecolni odalenn, de nekem/gyerekeknek már sztem az számítana, ha megkerülnénk a háztömböt. Jankaszávát amúgy sem szabad még túl sokáig kint legeltetni, az esélyét, hogy bármi baja legyen, minimalizálni kell, amíg... nem vagyunk túl az egészen. :roll: De aztán májustól... TERV, hogy apjukat elküldöm busszal a dolgozóba (nem kell átszállni, 20 perc alatt ott van), én meg megyek világgá a gyerekekkel, autóval. :D
vbea

Szisztok!

Zsu, köszi, próbálom én mindenhogy, de egyenlőre max. 10 percet bír ki, mert nagyon mozgékony és rugdosódni akar Levi és ez ugye meitaiban nem megy....emiatt meg felhúzza magát.

Hátha megnyugtattok: Levi totál visszafejlődött, régen megevett 2-300 ml/nap hozzátápiból, most meg jó, ha 50 lemegy 3xi próbával. Normális ez a visszafejlődés?
A másik, meg hogy egyáltalán nem akar inni. Sehogy: cumisüveget nem tudja használni, kórház óta sehogysem megy, csőrös pohár kilőve, csak rágja azt is. Pohárból inna, de csurog ki kétoldalt a száján, pedig tök ügyin csinálja, kiskanállal esetleg 2-3 kanállal. És ugye azt írják, hogy hozzátápival jó lenne elkezdeni az iszogatást. Én meg jó elsőgyerekes anyukához híven rágörcsöltem erre a kiszáradás témára.... :oops: :oops: :oops: :roll: :roll:
Meg a szopival is leállt, napközben jó ha 4x, de alig szív, éjjel meg azért sűrűbben, de nekem az is kevesebbnek tűnik. Mintha a levegőből táplálkozna komolyan, de most folyamatosan minden kanál látványától szájzárat kap. :?:

Eni, ZSu, szuperek a kendős képek.

Kismemme masnis képe meg....nagy hódító lesz ám!

Mi meg köszönjük a dicséreteket Levi bezsebelte az összeset!

Ja, és Bori, Reni addig addig beszéltünk itt a szülés megálmodásáról, hogy nem fogjátok kitalálni.....megint az 5.-en jártam én is és most túlhordtam a lurkót, kaptam indító injekciót és egész éjjel kinn vártam a UH előtt Petivel, egymás után hozták ki megmutatni az újszülötteket a rokonságnak oda az előtérbe, volt olyan aki 6 kilósan született.
Persze reggel már tök ideg volt az osztály, hogy a bokámba kapott indító injekcióra sem reagálok (ami nagyon fájt) és jól hazazavartak....na itt felébredtem, mert Levi nagyon hangosan próbált kakilni egész éjjel. Sokszor arra ébredtem, hogy mellettem négykézlábazik vigyorogva és nyög....nincs eredmény még. :?
És még azt sem tudtam meg, kisfiú vagy kislány volt a pocimban....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsó,
Annánál is totál változékony a hozzátápi. Van hogy lenyom 200g körül is, van hogy 2-3 kanál után szájzár... (mostanában sok ilyen szájzáras nap volt, de tegnap óta "kocog" a kanál, vagyis úgy néz ki áttört a fogacska, és ma már tízóraizott is viszonylag rendesen....) szóval én most a fogára fogtam a szájzárat, de lehet hogy nincs igazam. Nálunk ilyenkor tápszer és cumisüveg (az mindig megy neki...) De ha a szopi és a cumisüveg se megy, akkor nem tudom... :( Nálunk olyan volt még, hogy ilyenkor a kezébe nyomtam egy gerezd almát, azt rágcsálta és utána evett...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Zsó: próbáld a nurofenes fecskendővel itatni. Komoly :shock: Ha Beni sehogy nem akar inni - márpedig nálunk ez elég gyakori probléma - azzal itatom. Játékosan. Kajcsi ügyben passz. Nálunk az van, hogy pár napig eszik normálisan ( akkor se sokat) aztán pár napig szinte a levegőből táplálkozik. Még jó, hogy a tápszert elfogadja, de abból soha nem ivott 180 ml-nél többet. ez a max. Átlag 1,5 dl.

Na, kimegyünk egy kicsit levegőzni, mert agylágyulást kapok már , Benus szétszedte az egész konyha-nappalit, mindent kirámolt amit lehet :twisted:

Heni

Kép

Kép
cancan

Eni, ugye a "világgá" Halásztelket jelenti? :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi, köszi. Tápszer nálunk még ismeretlen, amíg van tejcsi, addig sztem ki is kerülöm...
Nurofenest megpróbálom, csak azzal meg attól tartok, hogyha rászokik, akkor sokkal nehezebb lesz majd a pohárra szoktatás, nem?

Most még tök jól elvan, szóval gondolom, olyan nagy baj nem lehet.
Igen, Heni én is úgy érzem néha, hogy tényleg a levegőből vegetál.
Most azt a tanácsot is kaptam, hogy addig ne cicizünk, amíg nem csúszik le legalább pár kanálka kaja, de a du.-i alvásnál alapkellék a cici és nincs szívem megvonna.
Vagy éjjel is, próbáltam nem adni neki cicit, mert tényleg úgy néz ki, éjjel eszi meg a nap mennyiség 70-80%-t, de akkor meg úgy kajabál.... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Hát nálunk is nehezen mennek a két gyermekes hétköznapok.Lilikét még nem mertem oviba vinni az infulenza miatt, igy szegény már kezd becsavarodni, velem együtt :lol: Próbálom én is a kendő kötés technológiáját elsajátítani, de nem nagy sikerrel.Eni a te kötésed szimpatikus, meg tudod adni a linket, ahol tanultad?
A másik kérdésem mikor vigyem ki Szonját a levegőre?Már napok óta gyönyörűen süt a nap.
Lilit azt hiszem levegőztetés után a 4. héten mertem kivinni.

Judit

Kép

Kép
hjudith

Zsó,
ezt nekem is mondták, hogy ne adjak neki tápszert, akkor majd eszi a főzeléket is, de az lett a vége, hogy nem aludt mert éhes volt, nem evett (kanállal pláne) mert fáradt volt, én meg kiborultam... (bocs, hogy mindig a tápit írom, nálatok persze tejecske, csak nálunk az már nincs sajna :( ) Úgyhogy én adtam neki tápit, de minden étkezésnél próbálkoztam... Ja és Anna is éjszaka eszik többet sztem :roll:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Zsó! Nem fog Levi kiszáradni. Villő sem ivott 1 éves koráig rendesen. Max 1-2 kortyot, pedig csak reggel meg este volt neki tej/tápszer. Ennyit biztos szopik Levi is (4 deci) elég sok folyadék van a szilárdabb táplálékokban is. És majd kialakul neki is, hogy mennyit iszik. Bene pl. nagyon keveset. (megjegyzem én is) Villő viszont 1 éves kora körül rákapott az egyik csőrös pohárra, amivel megtanult inni (addig ő sem...) és azóta megiszik napi 2-3 decit. Bene ennyit soha, vagyis mostanában, oviban már igen. De semmi gond nem volt velük emiatt.

mtunde

Sziaaaaaaaaaaaaa Judit!!! Szonjababa nagyon cukor. Nagyobb kép(ek)??? :roll: Na, én ezt az egyet kötöm - egyelőre... Elvileg ehhez rugalmas kendő kéne, de nekem ez így is működik...
http://www.youtube.com/watch?v=ssgdY_yd ... re=related
Becsavarodás... :D :D :D

Zsó, igenigen világgá elsősorban tricikli, babakocsi, kendő... el innen értelmes arcokat (is) látni. :lol: Megyünk, tuti. :wink: Te, ez az "evészavar" el fog tartani egy ideig. Benci is egyik nap többet eszik, mint a 100kilós apája, másnap pedig alig tudunk beletolni 2 dl kakaót. Ők még ösztönösebben esznek. Én ezzel nyugtatom magam. Na meg következetesen (nehéz betartani) nem csinálok kp-i kérdést a kajálásból... (most ezt visszavezethetném saját anorexiámra, de nem teszem). :shock:

BüdösBenc nem megy aludni... :twisted:
vbea

Ja, és hogy Levi miből iszik... csőrös poharak stb nálunk sem kezdett abban a korban működni, amikortól ajánlják... de a dm-ben vettem egy szilikonos tetejűt, az nagyon ment... csinálok fotót.
vbea

Köszi Eni, minden ötlet jól jön, van már itthon 4 fajta cumisüveg és 2 fajta csőrös pohár, eddig egyik sem kellett...
És persze a többieknek is.Tünde, igen 4 dl azért csak van még a két ciciben, de ugye a könyvek....eszerint 1 liter anyatejet kéne súlya szerint ennie. Ez vicc, Levi sem iszik soha soha 100nál többet egyszerre, de az már sok.

BüdösLevi is itt szenved a hátam mögött a nagyágyban, már kétszer mellé vetődtem, de csak túrja magát nyekeregve, pedig tutter hulla fáradt.....na újra próbálkozom

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na hát a kajálásról én is dumálhatnék órákat. K. sem eszik mindne nap egyformán. volt 3 nap amikor szinte semmit, csak gyümölcsteát ivott. ha nem akar enni úgy sem tudom megtömni. eleinte még paráztam, h nem eszik, meg nem iszik (néha)...de már nem. ha éhes úgyis jelzi, mutogat a hűtőre, vagy a kekszes dobozra, de a legújabb ezt pár napja kezdte, rángatja az etetőszéket, h be akar ülni, mert éhes. :lol: annyira zabálnivaló.
Ő pl. nem reggelizik. az első igazi étkezés az ebéd. elvan 11ig egy kis teán, ropin (de ezt nem szeretem ha eszi) vagy alma, mandarin, banán...
snooopy

Na, csőrös pohárból nekünk is 3féle van, de egyik se jött be... Úgyhogy Eni, ha raksz fel fotót azt én is köszi!!!

Én is mennék világgá... És még autóm is van általában (mivel apa bkvzik)... úgyhogy alig várom hogy javuljon az idő :)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

sziasztok lányok!!!

csak olvasok,olvasok,olvasok,és nosztalgiázok,hogy az apróbabás anyuciknak milyen édes problémáik vannak!!!! óóóóó lányok irigykedek....ezerrel....

ENI!

kENDŐS kép hurrá!!!!!nekem is van(kölcsön kaptam),hát nekem egyszer sem sikerült..béna vagyok,béna....
ja,hozzánk is elautóztok majd?mi épp a végén lakunk...a világnak:-)))

APROOZSO!
Tényleg nem fog kiszáradni..Mandula 1 éves koráig cicin élt...oszt ennyi...néha egy kis kaja...de inni aztán egyáltalán nem..
az a szilikonos dm-es ilyen cumisüvegféle(aminek füle is van) az jó,mert már Borcsa is próbálkozik inni belőle:-)))

MEMME!!!!!!!!!
Atyavilág az a kép azzal a nézéssel.....apa,készülődik már a sörétespuskával?

HENI!
MI volt a kineznél?

VERONIKUSZ!
Hát a fésülködés nálunk no apelláta...az is igaz,hogy szög egyenes haja van..de mindig megígérem,hogy nem húzom...

BORI!
Apa és szívóshaverja jófejek:-))))))
nekem a legnagyobb szerelmem szívott :oops: ,de nekem se jött be(vagy elaludtam,vagy hánytam),maradtam a bornál meg a tequilánál..attól aztán nem aludtam(csak néha hányam) :oops:

megmutattad Bogi lábát dokinak?

megyek,szaladok,teregetek..

Kép

Kép
durca

Nna, a délutáni szunya ma nálunk is ugrott :( Helyette megtanult felállni a kiságyban :roll: még jó hogy a múlt héten lejjebb rakattam...
Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Na, a miénket nem találom sehol, de kerestem a neten. Szóval DM. Benci imádta. Durci, Borcsa is ebből iszik? Ügyiiiiiiiiii. :wink:

Kép
vbea

Judy, na, a kisasszony... :roll:

Nekem úgy egy órával ezelőtt a vér meghűlt az ereimben. Van egy kis műanyag dobozom, amiben popsikrém, hajkefe, steril gézlap, alkohol, hintőpor... na ez leesett, amikor tettem vissza a szemem nélkül a polcra. Épp Jankaszáva mellé. Hirtelen azt sem láttam, hogy bármi megütötte-e, mert a dobozt röptében próbáltam megtartani, kiscsaj üvölt. Én bőgve hívom a férjemet, hogy micsinájjak?! Nem látok a nőn semmit. De betojtam. Meglehetősen. De gyűlölöm az ilyen baleseteket. Meg azt, hogy ezek nem szűnnek, minden gyereknél el kell játszani egy-kettőt. :oops: :cry:
vbea

Eni, ez nem Nuby pohár, nekünk is ilyen van, csak fül nélkül és nagyobb, K imádja. néha megrágja kicsit, meg dobálja... :lol:

Judy, gratula a felálláshoz, na nem neked hanem Annának! :lol:
és nagy puszi a 8 hónaposnak.

ez a gyerek már 2,5órája alszik a nagyágyban. jött másik dédi hozzá, most unatkozik. :wink:
snooopy

köszi a gratulációkat, átadtam Annának, önelégülten vigyorog :D és közben lerákolt a kanapéról, és most ott ácsorog... :shock:
A csúcs az, hogy hétvégén még mindenki kiröhögött, hogy minek akarom lejjebb rakatni az ágyat, hisz még csak most kezdett el mászni... (tényleg a hétvégén indult csak el előre...) nomindegy.

Orsi,
Kolos küldhetne egy kis alvókát Annának :) Büdöskölke már csak nyüszög és a szeme is csak félig van nyitva, na de aludni azt neeeem...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?