Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fruzsi!
Ne izgulj, szépen hozzászokik a szervezeted, hogy nincs éjszakai műszak.Kép Ráadásul az éjszakai nyugodt alvás hozza meg a legtöbb tejcit, szerintem. Ha már végképp nem bírod, akkor csak annyit fejj le, amitől egy kicsit jobban leszel és kevésbé feszít.
Ma voltam a védőnőnél és megkérdeztem nem-e kell tejci valakinek. Hát majd meglátjuk...

Vic!
Bizony létezik! Zsani épp ennyit nőtt, bár ő 47cm-ről indult.Kép
A 30g hízás miatt meg ne izgulj, mi most csak 70g-ot híztunk 1 hét alatt, pedig eddig mindig 200gr fölött szedtünk fel. Mondjuk nincs is óriási étvágya, de ez betudható a "mikulásom"-nak is.Kép

Rebi!
Akkor Nikinek lehet, hogy gond van a csípőjével, mert április 9-én UH-ra kell mennünk.

Fiona!
Nekem is irtóra kattog a csípőm és csak oldalt tudom normálisan felemelni a lábamat, különben be-beakad odabent valami.Kép

Zita!
Légyszi átírnál Sztigris-re a táblicskuban a könnyebb megkülönböztetés miatt, mivel egyre több Szilvi jár errefele.Kép Ja, és a véletlenül HSzilvihez adoptált Zsanimat is.KépKépKépKépKép Köszi!

Tigri!
Ha jól tudom, ma van a névnapod estéje, így már most felköszöntelekKép
Nagyon boldog névnapot!

Mindenkinek kellemes 7végét!

Pussz
Sztigris

Ui.: Detti, hol vagy?
sztigris

Sziasztok!

Köszi az altatással kapcsolatos tapasztalataitokat!

Fiona,
Alexa lányodnak mikor ünneplitek a névnapját? Mi május 18-at néztük ki neki. Ja és állandóan Alexandrázzák, még a szülőszobán is megkérdezték, hogy biztos van-e ilyen név! Kép

Ines,
ari vagy a szülinapunkkal kapcsolatban! A kolleganőm kisfia is ezen a napon született. Egyébként te mikori vagy? Én 78-as. Látod mennyi közös van bennünk! Egyezik a szülinapunk, egy kórházban szültünk és a tv-ben múltkor a neved alapján "felismertelek"! Megnéztem az albumotokat, helyesek a gyerkőcök, a legjobban a közös babakocsizás tetszik!

Ildikó,
már mi is gondolkodunk a járókán a kiscsajszinak. Csak még azt nem tudom melyik a jobb, a rácsos vagy a hálós?

Ágiboszi,
jó ötlet a külön tábla! Reméljük Zita nem veszi zokon a sok variálást Kép Egyébként nagyon klassz lett, és milyen sokan vagyunk! Kép

AnnAnn,
hogy ti milyen ügyik vagytok! Nekem is tetszik a keljfeljancsitok!

Szylvy,
csak nem nektek is tűzoltócsemetétek van? Ha jól látom pomázi? Az én férjem is tűzoltó! Kép

Sztigris Kép
köszönöm szépen a névnapi köszöntést!

Megyek, mert hami lesz!
Pusz

Tigri
tigribigri

Sziasztok Kép

Zitus, muffin?

Szylvy, Márk eszméletlen aranyos KépKép Nézegetem az albumait a babaszobán!
Ügyi, hogy már ül!
Hami albuma: itt van

Nekünk nincs és nem is lesz járókánk, Hami a szoba közepén...öööö... szóval van, ahol van, jobban szeretem, ha a habtapin, de eszméletlen távokat még nem tesz meg.

Tigri, ha járóka, mindenképp rácsos! A hálós mellett nem tud majd felállni. Sztem az jó, aminek van 3 kivehető rácsa, így ha akarod, akkor van rajta egy kis ajtó és kijöhet.

Fru, hamarosan beáll a kereslet-kínálat, nem fogsz mindig szétdurranni! Sztem 5 hét elég is lesz!

Ági. nem rossz 5let ez az időrendi tablicsku! Kép Persze Zitus ki fog akadni Kép
Lehet, h Buksika még mindig nem tud írni Kép Azt tudom utoljára, h vmiért nem engedi írni a rendszer!

Vic, összefogás nem rossz 5let, de nekem Alsópáhok brutál drága. Kép Nekem a legjobb vmi vízparti házikó/nyaraló/apartman lenne; ott is össze lehet fogni KépKépKép Nekem ami lényeg, az, h 1) tudjak úszni 2) legyen olyan hely pl. udvar, ahova a manókának ki lehet tenni pancsikolót 3) jobban szeretem, ha be lehet fizetni kajára, de ha főzni kell, se nagy gond, nem viszem túlzásba ugyanis. Persze fogggalmam sincs, h hova menjünk... az az egy biztos, hogy megyünk!!! muszáj nyaralni! Kép
Hűha, nagyon nagy már Dorka ha 12 cmt nőtt. Hami tartja a 2cm/hó-t Kép

Ildi, én 12-t sütök mindig, ez általában úgy fogy el, hogy 11-1 vagy 10-2 apa javára Kép 1 nap alatt kb... KépKép

Köszönjük a dicséreteket Kép Egyébként tök jó, h kúszik, így nem nyafizik annyit, mert megoldja magának Kép
Holnap fül-projekt... szorítsatok!
Cupp
Ann
annann

Tigri

Mi is május 18-án tartuk az Alexát Kép, és nálunk is nagyon sokan "leSzandizzák". Eredetileg Sándor napkor kéne ünnepelni, de a május egy kicsit messzebb van a szülinapjától.
Most, hogy a fiucskánk Benedek lett. Megfontoljuk, hogy Sándor-József-Benedek- kor tartsuk meg mindkét gyerek névnapját. Kép

Nyaralásról:
Anyukám összel költözött le a fővárosból Balatonra lakni. Ö eredetileg is ott nött föl, igy most visszatért a gyökerekhez Kép
Csendes utcában van a ház és van egy kis különbejáratú apartmanja kiadó (2 kis szoba, kis konyha, fürdő, nagy terasz). Ha valakit érdekel, akkor irjatok privátban.
Én még sajnos nem voltam nála, mert a házat télen felujjitották és tavasz végére lesz kész. De nyáron én is ott leszek egyszer-kétszer. A nagylányomat meg valszeg leküldjük egy hónapra is.
fiona@index.hu

Fiona
UI: Mindenkit nagyon-nagyon irigylek, akinek a babája átalussz az éjszakát. Kép Kép Kép
fiona

Sziasztok!

Tigri!

Igen tűzoltócsemeték vagyunk Pomázon. Neked hol tűzoltó a férjed? Majd megemlítem a páromnak, hogy így összetaliztunk, biztos fog neki örülni.

Ann!

A csöppséges eszméletlen aranyos. Büszke lehetsz rá.

Na lányok, azt hiszem én most megyek és már csak holnap jelentkezem, mert hosszú éjszakám és napom volt.

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Szilvi

Köszönjük a dícséretet, nemsokára rakok még fel képeket, amik frissebbek.
szylvy

Drágáim!

Nem tudom mi van ma, de Matyi szinte átalussza a napot. Délelőtt 1/29-kor kelt fel aztán lementünk sétálni, akkor is aludt 1/2 órát a többit nézelődte. Ebéd után szundi 2 teljes óre és most 1/2 6-kor újra elnyomta a buzgalom. Szó szerint, mert a játék közben aludt el.
Na lesz ennek böjtje éjjel!!!Kép

Ann: muffin most süle, remélem jó lesz... Apánk újra úton Miskolc felé, ő csak holnap fog kóstolni, de egyszerűen nem jött össze hogy kész legyen mire ő indult!Kép
Megcsodáltam az albumotokat is, varázslatosak Hami szemei, olyan szépen csillognak. Apának lesz majd gondja az elcsábúlt fiúkkal!!!

Ágikám aranyom: 5let jó, megvalósítás is menni fog! (reménylem)

De jó, hogy a nyarat tervezitek... Nem lenne rossz az az alsópáhok, már ha a férjem nem vinné el a fizuját az egyetemreKép Így valami ócsóbb megoldást kell nekünk is kitalálni, és én úgy vagyok vele, hogy nemigen szeretnék azalatt is főzni,max Matyinak!!!

Sztigris: javítottam a táblázatot, tényleg jól összekevertem a dolgokat, Zsanitól ezer bocsika az anyuka-cseréért! Neki küldöm ezt:

Kép

Szylvy: küldtem a levélkét! De jó, hogy Márkó már így tud ülni, és tök jók a képek, különösen az alsó, mert azt én is most láttam először.

Buksikáról van valami hír? Vajh miért nem engedi közénk a rendszer???

Pusszi és szép napsütéses hétvégét, csakazértis! Zita
zitus

Ann!

Még valami elfelejtettem, csodálatosa szép pár vagytok, te nagyon szép menyasszony voltál.

Szylvy

Ui: Fent egy kicsit összekevertem a mondatokat.
szylvy

Sziasztok!

Szylvy, üdv közöttünk! Kép Nagyon édi a kis drágaságod! Kép

Zita, ez aztán a kísérlet sorozat az altatáshoz! Kép Nálunk úgy működik, hogy 8-kor fürcsi, utána szopi. Jó esetben beájul, kis ringatás és le lehet tenni, 9-kor már alszik is. Más esetben felébred, és akkor akar nézelődni, tekergeti a fejét, ilyenkor még 1/2-1 óra szórakozás, aztán ringatás és csak elalszik. De nálunk is van olyan, hogy már alszik, letesszük és abban a pillanatban felébred. Ilyenkor kezdjük előlről a babusgatást, aztán ha letesszük nem vesszük fel rögtön, de ilyenkor már csak pár percig sír és elalszik magától.

Ann, milyen nagyon ügyi Hami! Kép

Jó hétvégét mindenkinek,
Tünde
rtünde

Sziasztok Mamik!

Olyan sokat irtok hogy mire elolvasom újra hatalmas a termés.

Zita: névnap:10.30
szülinap:08.06

Üdv az újaknak Kép

Zita, Matyi nagyon édes ahogy alszik ! Kép

Ildikó gratulálok a négy gyerekhez. Ha jól látom két évenként születtek. Kivétel Veronika Kép

Szylvy!
Márk nagyon ügyes és helyes fiú. Olyan büszkén ül ott, hogy csoda! Kép

Mi lehet Pindurral ? Hahó Pindur és Dani!!! jelentkezzetek!!!!!

Hicu! Te is el vagy tünve meddig tart a vendégség?

Buksika merre jársz?

Láttátok hogy Ribizlinek megvannak a kislányai?

Zita mi kell a külön táblicskuba?

Ann!
Hami nagyon ügyes és nagyon szép kislány.
Andris csak úgy tud haladni mint egy kis fóka, a kezét még nem használja a mászáshoz igy időnként az orrán csúszik, ami igy is elég pisze.

Szilvi ha jól láttam programozó vagy. Tudnál nekem segíteni hogyan kell weblapot készíteni?
Előre is köszi Kép

És ha lehet akkor a torna gyakszikra is igényt tartanék! Még mindig van rajtam vagy 20 kiló !!! De ebből csak 10-nek kell lemenni! Kép Akkor ugyanis nem fogok úgy kinézni mint egy anorexiás.

Bocsi ha nem mindenkinek írtam de megyek mert a felséges úr szólit. Mint a képen kajáját követeli.

Millió puszi mindenkinek: Emese+Bömbi
Kép
semese

Sziasztok!
Tudtok nekem is torna agyakorlatot küldeni?
Most csak ennyire van időm, mert a férjem szeretne gépezni.

jó éjt!

Ines
ini

Azuram lelépett, így enyém a gép!
Legújabban úgy olvaslak benneteket, hogy jegyzetelek közben, hogy kinek mit írjak. Szóval:

Tigri! Én is a rácsosat javaslom, a hálósról a dokinéni mesélt egy-két brutál történetet ( a gyerek fülbevalója beakadt, és füle leszakadt; a ruha gombja beakadt a gyerek meg úgy felakadt, hogy megfulladt). meg jobban kilát, tud kapaszkodni, nem tud kimászni.

Emese!
Igen, két évenként vannak a nagyok. Úgy indultunk neki, hogy minimum 3, addig nem is gondolkodtunk, hogy bírjuk-e. Utána több okból is volt szünet. Egyrészt hármaska fiú és kissé lefárasztott, aztán fogyni akartam (ez nem sikerült) utána meg nem jött össze... Már éppen indultam dokibácsihoz, hogy mi az én bajom, mikor sikerült.

Holnap különben Pestre megyünk esküvőre, a lányaim már teljesen be vannak zsongva. Apu jön el és visz minket a mi autónkkal, mert hát én Pesten nem igazán tudok vezetni.

Ildikó
b_ildikó

Sziasztok és jó reggeltKép))

Emese,
amikor ránéztem a képre hirtelen azt hittem, hogy manómat látom viszontKép annyira hasonlitanak és az a mozdulat is szinte egyforma, amivel kaját kaját követelKépKép Vagyis egyzserűen tündéri

Ildiko
le a kalappal, négy gyerek az négy gyerekKép, tök jó lehet egy nagy család, irigyellek, én mindig hármat szerettem volna, de hát elég messze állok tőle, mert már vén banya vagyok és még csak most sikerült az első, bár lehetettlenek nem lehetettlen, mondjuk a teso projectbe becsúszik egy ikerpárKépKép
Nagyon jó szórakozást az esküvőhöz és sokkal jobb időt mint most van, legyen napsütés.

LEhet újra szavazni lányok, itt találjátok a játékot, Dani a 15 ös számu babóca.
Mindenkinek előre is köszönjükKép

Zita,
huuu, egy kő esett le a szivemről, hogy nem akartál ˇ"megverni" az új ötletemértKépKép

Szylvy,
akkor a lányok megfejtették nekem a kérdést, hogy miben ül az első képen manócskád. tűzoltósisakKép

Ann,
drukk a fülprojecthezKép Nem kéne irni a szerkesztőnek Buksikának, ott lehet névtelenül is irni, vagyis oda beengedi a rendszer, hátha tud segiteni neki, mért nem engedi be máshova a rendszer.

Tigri,
Nagyon sok boldog névnapot!!!!
Kép

Vic,
Hála az égnek én már visszavittem a mérleget, igy nem tudom Dani mennyit hizott, legalább nem stresszlem magam, elég lesz a 4 hós oltásnál a mázsálás. Amugy a karomon érzem eléggé, hogy nem két deka már a fiatalúrKép

Tünde,
nálunk hála az égnek mindig úgyanúgy történik az esti alvás: kb 9 körül fürcsi, játék a vizben, utána egy kis torna türülközés közben, asztán egy nagy nagy hami, általában szopi közben elalszik, akkor berakom a kiságyába és reggelig huzza a lóbőrt. A cicivel történő elalvás nem okoz gondot, mert cici nélkül is simán el tud alukálni, babakocsiban kb 5 perc és alszik ha sétálni megyünk ,ugyanez az autónál is. Itthon meg sokat játszik magában, főleg most a kezével van elfoglalva, vagy ha sikerül valamit biztosan megfogni, akkor annak a szájába történő bejutatásával, elfárad és szépen álombaringatja magátKép

dugulokKép őfelsége hivat a szine elé, mert üres a pocijaKép

puszi
Ági és habzsolháp Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vic,
Dani leadta szavazatát DorkáraKép))
és üzeni hogy hööö gööáááeee: vagyis hajráKép))

puszi
Dani és Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

llllllllll
kisbuksi

Jééééééé! Tudok már írni! gyorsan megfőzök,aztán bejelentkezem! Kép

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

De jó újra itt köztetek Kép!!!!!!!! Nem ilyen gyorsan főzök,hanem már majdnem készen voltam az előbb!

Szóval utoljára a szülinapom előtt jelentkeztem, de már arra nem volt lehetőségem,hogy megköszönjem mindenkinek a nagyon kedves szülinapi üdvözléseket. Nagyon-nagyon örültem. A szülinapomkor amúgy a férjem elvitt nagy tavaszi ruhavásárlásra,és rengeteg dolgot kaptam! Manót meg itthon hagytuk a nagyszülőkkel + sok-sok lefejt tejcsivel.

Most pedig írok egy keveset Vencelbabáról. Látom, folyamatos téma az éjszakai alvás. Nemrég még én is tanácsot kértem a témában,erre most már Vencel este 9 körül eszik utoljára,kb. 10-ig nézelődik a kiságyban /semmi nyügyi v. sírás/,majd bealszik és 6 körül ébred először . De ma pl. reggel fél 9-kor ébredt. Így most már csak napi 5-ször eszik. Szorgalmasan járunk tornázni,ami hangulattól függően néha nagyon jól megy,de pl. a múltkor átbumliztunk a városon /Csepelről Békásmegyerre/,és Vencel néhány pukizás után megelégelte az egészet, és semmit nem volt hajlandó semmit csinálni. Olyan jót nevettem,mekkora luxus azért Békásmegyerre járni pukizni... Kép. A torna amúgy nagyon eredményes,a masszázst meg néha úgy élvezi,mint egy kis kéjenc. A torna persze nem tetszik neki,de egyre jobban megy. Most pl. a guggolásban lépegetés a "lecke",hát nem a szívünk csücske Kép. A pancsis rész az mindig sikeres,nem tudom,hány éves kortól jöhet velünk búvárkodni,de az biztos,hogy akar majd jönni Kép Amúgy már Vencel is sokat vigyorog, vágja a pofikat,és beszél össze-vissza. De szerintem soha nem ad ki kétszer ugyanolyan hangot.

Vic,tudom,hogy te szereted az ingyenreklámot,úgyhogy megosztom veled,hogy vettünk baygym-et /így kell helyesen tárgyként használni?/,olyat,ami a gyerek 2 éves koráig 6féle képpen átalakítható,még játékbabakocsit is lehet csinálni belőle. Szerintem nagyon praktikus,meg nagyon tetszik Vencelnek.

Olvasni olvastalak Titeket egyfolytában,de ne haragudjatok,ha most nem kezdek neki hozzászólni az elmúlt egy héthez. Az újaknak azért üdv közöttünk!

Most már jövök mindig Kép!

Puszi:

Kisbuksi

Ja! A kenguru beszerzése óta néha napi 8-10 órát is úton vagyunk, itt-ott megállunk szopizni Kép
kisbuksi

KISBUKSI!
NAGYON VÁRTUNK ÁM MÁR! MI VAN VELETEK, GYORS TÁJÉKOZTASS MINKET!!!Kép

EMESE: KÜLÖN TÁBLÁBA: TELJES NÉV, CÍM, TELEFONSZÁM, EMIL, MÁS AZT HISZEM NEM!!!
BÖMBI MESÉSEN ARANYOS A KÉPEN!!!

LÁNYOK: SZAVAZTUNK DORKÁRA ÉS HÉTFŐN MEGYEK A SULIBA, ONNAN MEG GYORS SZAVAZOK MAJD DANIRA IS!

TIGRI: MATYIVAL MI IS BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

ANN: HOGY SIKERÜLT A FÜLCILUK? REMÉLEM HAMI NEM SÍRT!!!
PUSSZIKépKépKépKép
zitus

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre. Sajnos kórházban voltunk a kicsivel, s bár már régóta otthon vagyunk a gyerkőc többnyire nem hagy netezni.

Köszönöm mindenkinek (így egy hónap távlatából) a bókokat, a tejfakasztó ötleteket (a birsalma ital tényleg működik) és a Benedek napi jókívánságokat is.

Röviden a "kálváriánkról": nem volt igazán tejem és szerettem volna a tápszerről leszoktatni a csemetét, ezért elhatároztam, hogy csak cicit fog kapni. Ha éhes, reklamál és eszünk. Volt is, hogy egész délután sírt és cicin lógott. 2-3 napig küszködtünk, mígnem egyik reggel 9-kor evett 40-et, majd délben 40-et és csak aludt, aludt. Mondták, hogy egy egészséges csecsemőt nyugodtan hagyjak aludni. Ha 5 órát akar, akkor annyit és majd jelez, ha éhes. Nekem azonban gyanússá vált, hogy 2x40gr egy 2,5 hetes, 4,5 kilós csecsemőnek nem lehet elég, és délután 5 órakor elkezdtem költögetni. Azonban nem tudtam sem a cicit, se cumisüveget a szájába erőltetni. Teljesen alélt volt. Iszonyatosan megijedtem. Hívtam a dokit, mondták, hogy azonnal vigyem a kórházba. Persze szombat volt és ráadásul a férjem sem volt otthon. Nagyon bepánikoltam. A taxiban végig rázogattam, költögettem a gyerkőcöt. Féltem, hogy késő lesz mire beérünk. Senkinek nem kívánom ezt az élményt!

Megállapították, hogy kiszáradt a babóca. Azonnal infúziót kapott és két napig csak folyt bele, mire egy kis erő kezdett visszatérni és a második napon már 40gr-ot tudott inni üvegből. A lényeg, hogy kiderült, hogy egy hugyúti fertőzés volt a háttérben, ami nagyon legyengíti és étvágytalanná teszi a babákat. (Sajnos pont rosszkor akartam a cicire szoktatni.)
A fertőzés miatt vesemedence gyuszit kapott, ami elég veszélyes ilyen kis korban. 9 napot voltunk kórházban. Végig vénás antibiotikumot kapott és még 1 hónapig kell otthon is adni neki gyógyszert és egy évig járnunk kell vesegondozásra és vizeletvizsgálatra.

Azóta megtudtam, hogy ez egy nagyon gyakori betegség és igazából nem lehet ellene semmit tenni. (Senkit nem akarok megijeszteni.) A kakiból megy föl a pelusban a baktérium. Sajnos elég erős fitymaszűkülete van Bendőkének és így könnyen megtelepednek a baktériumok a bőr alatt és felmásznak. A húzogatást kifejezetten megtiltották, mert berepedhet a bőr és még nagyobb gondjaink lehetnek. Így a tisztítás is lehetetlen. (Ha rottyant én rohanok pelust cserélni. Talán ezzel megelőzhető a baj.)

Természetesen a tejemnek sem tett jót ez a kis kaland, de már nem is merek kísérletezni. Bár már szinte csak anyatejet kap (80-90%-ban), azért ha nem eszi meg az előírt adagját, mindig kiegészítem, mert félek, hogy megint probléma lesz. Ráadásul, mondta a doki, hogy figyeljem az étvágyát, mert ha megint étvágytalan, azonnal vizsgálni kell, nem-e megint...

Szóval, ki vagyok. Rengeteget aggódom. Ha egy kicsit kevesebbet kíván enni, már rémeket látok. Remélem, nemsokára feldolgozom a történteket és nem aggodalmaskodom tovább. (Bár szerintem egy anya, főként az első gyereknél ezt nehezen tudja megtenni. Pláne, ha ilyen rossz volt az indítás.)

Bocsuszka, hogy ilyen rémtörténetekkel "szórakoztatom" ezt a vidám kis társaságot, de hát velünk ez történt.

Hogy jó hírt is mondjak: szerintem korához képest nagyon kis fejlett a csemeténk. 3,5 hetesen már széles vigyorokat eresztett meg (és nem csak olyan reflexeset, hanem igazi nekünk szólót) és már eüüü, meg eeee, meg őőőőő is felfedezhető a szókészletében. Imád beszélni a kis játékaihoz. Rettenetesen érdeklődő, már az első napoktól. Szóval egy tündér. 2 napja a kiságyában is el tud aludni, nem csak ölben (bár a derekam ezt kissé bánja, mert több órán keresztül hajoltam a kiságy fölé, simogatva, babusgatva őt, de hát ezt biztosan ti is ismeritek.). Ja! és a történtek ellenére minden héten 25 dekát hízik. Kép 5 hetesen 4970gr volt.

"Röviden" ennyi. Talán elnézitek, hogy ilyen sokat írtam és, hogy nem reagáltam a nekem címzett üzenetekre (mert akkor még hosszabb lettem volna). Sajnos most megint nem jövök egy darabig, mert kölcsön adjuk a számítógépet egy ismerősnek diplomaíráshoz.

Addig mindenkinek boldog babás, szép tavaszi napokat!

Puszi,

Zsazsa és Bendőke
zsazsa

Sziasztok!
Millió puszi csajszik!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen keveset tudok írogatni, mindig de nagy-nagy szeretettel olvasgatlak titeket!!!

Ann!
Nagyon-nagy gratula Haminak a mászáshoz!!!!KépKépKép SZUPER!!!
Fülbevalós buli sikerült?

Zsazsa!
Borzasztó lehetett ez az élmény, gondolom, nem lesz könnyű ez az egy év amíg folyamatosan vizsgálgatják... Kitartást kívánok hozzá!

Gyönyörűek a babákok!!Kép

Sajnos most csak ennyi..:S:S:S
DE millió puszi nektek!
Remélem hamarosan gyakrabban benézhetek!Kép
Emőke + ÉduaKép

hicudzsi

Sziasztok!

Az ember 1 napig távol van és már alig tudja követni a történteket. Azért, jó, hogy itt ilyen nagy a forgalomKép)

Boró: ha jól emlékszem, te kérted még a gyakszikat, küldöm!

Ines: nagyon jó, hogy két nyelvű lesz a gyermeketek. Ez egy nagy előnyt jelent majd neki ha nagyobb lesz!

Szylvy: Tündéri a babócád!

Fruzsi: kitartás a terpeszpelushoz!! a szervezeted át fog állni a kevesebb tejtermelésre, nálam is ez volt a gond, mikor kezdett leszokni Zsófi az éjszakai evészetekről. Persze ez nem egy-két napot igényel! Olyan két hét volt nálam.

Zsazsa: nagyon sajnálom, hogy ilyen rémálommal indult a közös életetek, remélem innentől minden rendben lesz. Nagyon szorítok nektek. Kitartás, sok türelmet és sok örömöt kívánok nektek.

Tigri: nagyon sok boldog névnapot! sajna én még nem vagyok "profi" és nem tudok olyan klassz képeket idevarázsolniKép

Kisbuksi: örülök, hogy megint itt vagy, remélem a rendszer nem rakoncátlankodik a jövőben!
Békásmegyerre pukizni?:0) ez volt legalább olyan jó poén,mint a "Havas". Bár az se volt semmi, sajna már nem emlékszem, hogy az kitől származott!!

Tünde: alvás téma: (ha jól emlékszem te kérdezted)Zsófi az első hónapban velünk aludt, mert nem volt hajlandó külön szunyálni. 4 hét nemalvás után, mert én nem tudtam egyszerűen pihenni alvó csecsemővel az oldalamon úgy döntöttem, hogy nem érdekel, kiságy és kész. Egy hétig nehéz volt, mert sokat sírt, de úgy voltam vele, hogy muszály.
Áldom a kitartásunkat, emrt azután Zsófi is sokkal nyugodtabban aludt, meg én is tudtam pihenni. Zsófi este 7-kor fürdi, hami, aztán 8-kor fekvés. Nincs cirkusz, bömbölés.... Lefektetem, aztán szépen elalszik és reggel fél 6-kor ébred.
Ezt az elején egy hét alatt megszokta, aztán azóta így van.

Járóka ügy: én is nagyon szeretnék már venni egyet, mert ha a konyhában ténykedek, akkor a babakocsiba teszem Zsófit és ott igazából nem tud szabadon mozogni, forogni. Én is úgy tudom, hogy a
rácsos a jobb, a hálósat nem nagyon ajánlják.

Késő van, megyek aludni. Még elküldöm az illetékeseknek a gyakszikatKép

nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!

Zsófi+Brigi
hálósipka

Sziasztok!
Már én is ezer éve nem írtam, de azért néha olvaslak benneteket!
Zsazsa, nagyon sajnálom a babádat, nem lehetett semmi amin átmentél. Néha én is azt gondolom, hogy Peti többet alszik a kelleténél, de mivel eszik rendesen és hízik is, ezért remélem nincs semmi baja. Kittikém soha nem akart aludni, és ezért furcsa nekem, hogy Peti ilyen jó alvó. Ma is szinte egész nap aludt. GOndolom ez az esős idő is közrejátszik.
Fruzsi!
Nekünk is kell terpeszpelenka, és vettem is 2 fajtát. Az egyik az, amiről a tájékoztatót küldted, a Ricsi nevű. Na, azt egyáltalán nem tudjuk hordani, mivel a vállát annyira húzza, (rövidebre kellett venni a válpántot, mert úgy viszont lecsúszott) hogy nagyon sír tőle 3 perc után, és főleg akkor ha szeretne aludni. A másik az a gumibugyi szerűség, de arra a dokink azt mondta hogy semmit sem ér, mivel olyan keskeny benne a terpesztő, hogy nem is terpeszt. Így most a textilpelust használjuk a másik fölé, jó szélesre hajtogatva. Ettől nem sír és szerintem jól tartja a lábát. Amúgy szinte minidg hason van, az is jó neki. Nekünk semmit sem mondtak a kézi vizsgálat után, se nem kötött, se nem laza, itt rutinból van UH is, és akkor mondta a doki, hogy fejletlen a csípő és terpeszpelenka kell.
Őszintén néha nem teszem rá, ha megyünk valahova, pl. a múlt héten kapta az első oltását és akkor egész nap nem adtam rá. Április közepén kell menni kontrolra, nagyon remélem hogy már megszabadulunk ettől.
Amúgy jól vagyunk, csak én álomkórban szenvedek az éjszakai szopik miatt.

Zita, képzeld én most jöttem rá, hogy nem is tudom mikor van Petikém névnapja! Most nem nézem meg, majd legközelebb jövök az adatokkal.

Mit szólnátok ha jobb idő lesz egy Margitszigeti talihoz???????? Én már nem bírom a bezártságot!!!
Tavaszt akarok, de igazit!!!!!!!!!!!!! Napsütéssel!
Mindenkit ölel virtuálisan:
Andi.
andi68

Sziasztok!

Hannáknak, Johannáknak boldog névnapot kívánok!

Lehet, hogy holnaptól nincs netünk, mert lemondtuk a mostani adsl szolgáltatót, axelerónk lesz, holnaptól kértük, de a matávot ismerve nem lesz holnap belőle.

Ines
ini

Szép jó reggelt mindenkinekKép

Nagyon sok boldog névnapot a Hannáknak és JohannáknakKép

Ines,
ha nem jönnek rögtön akkor telefonálj rájuk, többször is jó, mert akkor megunják és gyorsabban kijönnekKép

Zsazsa,
hu nem volt akkor problémamentes az indulás, hála az égnek, hogy időben bekerültetek. Bizunk benne, hogy most már minden rendben lesz.
++++++++++++ energiát küldünk Danival, hogy mindig minden rendben legyen és szépen fejlődjetekKép

Andi,
Nagyon jó ötlet, támogatom, legyen nagyon szép napsütés és csináljunk egy topic talitKép

Kisbuksi
Hipp hipp hurrá, végre ujra köztünkKép
Ha sikerült az egy hét termését végigolvasnod, reméljük irsz magatokról is bővebbenKép
A pukizás nagyon nagyon tetszettKép)

Ann,
hogy sikerült a fülproject? reméljük a végeredmény mindenkinek tetszikKép

Brigi,
a konyha dolgot én is babakocsival oldottam meg, meg néha a bébihordozójába teszem és felrakom a pultra és igy együtt főzünkKép Szerintem a végén még szakácsot faragok belőle, de ha mást nem főzni és sütni szerintem profi módon megtanul majdKép

Az órát ne felejtsétek hogy át kellett állitaniKép ebből kifolyólag ma manó fél kilencig aludt, ez olyan jó volt látni, bár igazán tudom, hogy ez csak fél nyolc voltKép

Minenkinek napsütéses szép napot kivánunkKép

puszi
Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Kisbuksi
Szóhoz sem jutok, hogy milyen jól alszik és szopik a kis Venci. Én még naponta kb. 12-szer szoptatok. Kép vagy Kép

Zsazsa
Nagyon sajnálom a kis Benedeket! De örülök, hogy szerencsésen kijöttetek belőle. Kép Köszi, hogy leirtad, most már én is sokkal jobban oda fogok figyelni a kakis pelenkára.

Azt hiszem valami probléma lehet nálam a szoptatással:
Nagyon ritkán birja ki a Zebi a 3 óránkénti evést. Mondjuk délben alszik 3-4 órát , akkor kibirja, de délelőtt és délután szinte 1-1,5 óránként kér enni. Éjjel maximum 3 óránként eszik, de akkor csak 5-10 percet szopizik.
Evések között meg sokszor nyügös annyira, hogy le sem lehet tenni. Legszivesebben egész nap lógna a cicin.
Most már 7 hetes. Mennyit kéne ennie?
Éjjel nem tudtam még megmérni, hogy mennyit eszik, de szerintem keveset. Nappal pedig kb. 100 g-ot szopizik egyszerre, de ugy, hogy ezt kb. 40 perc alatt szivja ki. Kép Nem alszik szopi közben csak pihen. Lehet, hogy annyira nehezen jön ki a tejem?
Mondjuk fejéskor (Avent Isis-sel)is csak csöpörög.

Tegnap jöttem rá, hogy a tej mennyiségével lehet bibi, mert iskolába kellett mennem és addig anyu vigyázott Zebire. És fagysztott tejből cumisüvegből (Avent 1-es luku) simán gyorsan megevett 200 g-ot. Ettől boldog lett és nagyot aludt, majd utána is mosolygos volt.

Most mit csináljak? Ennél többet már nem tudom cicire tenni, mert igy is nagyon sokszor szopik belőle. Laktoherbet nem ihatok, mert nagyon fáj tőle a hasa.
Tegnap óta azon gondolkozom, hogy egy hét mulva jön a dokinéni és akkor iratok fel vele tápszert. Kipróbálom, hogy hátha akkor jobban jol lakik.
Egyébként a fejlődése teljesen jó. Napi min. 4-5 kakis - pisis pelenka, és heti 200 g-ot hizik átlagban.
Most nagyon stresszelek a tejtémától.

Fiona
fiona

BOLDOG NÉVNAPOT A HANNÁKNAK ÉS JOHANNÁKNAK!!!!!KépKépKépKép
Kép

hicudzsi

sziasztok!
gyerek az ölemben, így hagy olvasgatni egy picit!!!

fiona!
semmiképp ne stresszeld magad a tejcsi miatt, hiszen ez csak árthat a termelődésének! nem vagyok benne nagy szakértő (bárcsak lehetnék!!!) de sajna Édua az első hónap óta kap tápszeres pótlást, és most már főzelékezünk/tejpépezünk isKép

ami nekem a 20 milis tejcsiből egy ideig 60-at csinált az az Urtica Urens 5_CH-s homeobogyó volt!

sok-sok-sok folyadék is kell, meg jó finom ennivalókKép

sok sikert!
mindenkinek millió puszi!!!

a margitszigeti tali nagyon jó ötlet ha melegebb lesz!!!!

hicudzsi

Fiona! Szerintem a szopi topikban is kérdezősködj, Ott vannak igazi profik is. A tejed összességében nem lehet kevés, amit a gyarapodása is mutat.

Túléltük tegnap az esküvőt, este 1/4 11-re értünk haza. Szüleim leléptek, indultak rögtön(még plusz 1 óra autókázás nekik), így egyedül kellett a 4 alvó gyereket kiszedni a kocsiból, átöltöztetni, ágyba dugni. Zsófi elcsapta a hasát, így hajnalban még hányt is... Úgyhogy megyek mosni.

Szép napot mindenkinek! Ildikó
b_ildikó

Sziasztok!

Gyorsan, röviden, mert Kincsem alszik. Kép

Szemész: romlott, de csak annyit, hogy még épp nem kell cserélni szemüveget/lencsét. Kép Ez van.

Beteg babáknak 1 szekér ++++++++++++ energia a gyógyuláshoz.

Névnaposok (mamák és babák): NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Fiona, ha megnyugtat, írass tápszert. Úgyis félrerakod 1-2 alkalom után, mikor meglátod, hogy babó fintorog tőle. Kép Amúgy eleget eszik szerintem, de tudd, nálunk is volt a 4 hetes (másoknál 6) fejlődési periódusnál olyan, hogy szopi után még bevágott 100 ml lefejt tejet.
Most nem eszik lefejtet, 1részt mert nem igényli, másrészt meg kellene már nagyobb lukú cumi, mert csak az 1-es van még itthon. Azzal meg beleizzad a munkálkodásba. Kép Kép

Na megyek is. További szép vasárnapot kívánok.

Pussz: Boróéktól
femõke

Szia Mamik!

Először is nagyon szépen köszönöm a névnapi jókívánságokat! Isten éltesse a Hannákat és a Johannákat!Kép

Zsazsa,
szomorúan olvasom mi történt nálatok! Örülök, hogy túl vagytok a dolgon!

Dani és Dorka szavaztam rátok! Dani milyen előkelő helyet foglal el! Ha nem haragszotok lehet, hogy koppintok és az áprilisira beküldöm Alexa fotóját! Kép

Kisbuksi, de klassz, hogy ennyit úton vagytok Vencelkével!

AnnAnn, fül-project? Gondoltam ám rátok tegnap!

Sylvy, a férjem az V.-VI-VII. kerületi Tűzoltóparancsnokságon dolgozik. Én is örülök, hogy összetalálkoztunk!

Brigi, méghogy profi, ugyan már, én? Majd belejössz te is!

Lehet, hogy azt mondjátok dinnye vagyok, de néha úgy szeretném ha Alexa elfogadná a cumisüveget! Hú ha ezt a szoptatás topikban hallanák! Kép Néha-néha olyan jó lenne ha más is meg tudná etetni. De nem, az én lánykám még öklendezni és pofákat vágni is tud a cumisüvegre, ugyanígy a cumira. Pedig azt pár hetes koráig elfogadta, most már azt sem. Valahol Kép valahol Kép
Na nem nyafizok, megyek inkább megnézem álomkórós lánykám.

Tigri
tigribigri

Sziasztok Pöttömök és Anyukák!
Igaz, még csak tegnap vetettem fel az ötletet, de én már nem bírom ki az itthon ülést, és elhatároztam, hogy kimozdulok! Meg is beszéltem egy aranyos lánnyal, akivel egy kórteremben voltunk a szülés után, egy találkát. Igaz, elég szűkös a határidő, de azért akinek van kedve és eljönne mi nagyon örülnénk neki! Ezentúl minden héten ki szeretnénk menni a Margitszigetre, (ugyanis ez a budaiaknak is, és a pestieknek is jó lehet, félúton!) egy jót sétálni. Igaz, lehet hogy még korai, de mi most keddre 10 órára megbeszéltünk egy találkozót, a Margit hídon, a Sziget bejáratnánál. (ha nagyon fúj a szél, egy kicsit beljebb.) Jöjjön el, akinek van kedve!!!!!Persze eső esetén sztornó a program sajnos.
Most már csak arra kellene egy ötlet, hogy hogyan ismerjük fel egymást????
Pl. Nekem van egy piros sapkám, azt felveszem.
Minden esetre 10 percet várunk, hátha eljön valaki közületek! Ha most nem, akkor majd legközelebb!!!!! Kép
Mindenkinke minden jót!!!!
Andi és Peti aki már 11 hetes lesz holnap.
andi68

Sziasztok Kép

Köszönjük a kérdéseket, fülprojekt végülis mindenki megelégedésére (Ági Kép ) lefújva KépKépKép Így nem is sírt (Zita Kép ), sőt összehaverkodott a másik védőnénivel, aki alig akart innen elszakadni, annyira tetszett neki. Nagy kő esett le a szívemről, legalább nem kell szenvedtetni a picikémet!!! Az egész úgy volt, h én önmagába visszaforduló karikát akartam, mint ami az én fülemben is van. Ennek ugyebár viszamegy a kapcsa önmagába, ezért nehéz csatolni.... A védőnéni azt mondta, h ha nehéz csatolni, akkor inkább az én kiskorimat tegyük be neki és később kicseréljük - ok. Csakhogy amikor megtisztítottam, eltörtem az én régimet, így maradt a karika, amit nem tett bele, mert nem akarta, hogy hosszú percekig üvöltsön a gyerek, amíg becsatolja. De hogy tegyünk bel emásikat vagy csináltassuk másmilyenre a kapcsát stb. stb.... Na most a fülkifúratást én egyébként se akartam, csak apája + anyukám igazán, de itt már nekem sok volt. Elképzelhetitek, h hogy izgultam... amikor meghallottam, h esetleg percekig üvöltene.... Úgyhogy mondtam, h ha nem hát nem, nekem másik fülbevaló nem kell, így lefújtam az ügyet KépKépKép És közben apája is meggondolta magát. És az az érdekes, h mára még az anyukám is azt mondta, hogy jobb így, úgyhogy HAPPY mindenki és Hamikámnak nem kellett szenvednie! Egyébként meg majd eldönti, ha nagyobb lesz és akkor az nem az én döntésem lesz!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket és virágokat! Nagyon jól telt, itt volt a nagy család, hamika meg tovább ismerkedett a családtagokkal. Szerencsére semmi üvöltés vagy hasonló, mindenkivel nagyon barátságos tündéri kiscsaj KépKépKép Hozzáteszem, h én nem engedem kézről kézre adni, de így is kifáradhat. No meg egyre többet kúszik... lassan mászik, mert a térdét is használja. Egy cseppet hulla vagyok, de megpróbálok reagálni - visszafelé...

Andi, tali nagyon jó 5let, remélem, mi is el tudunk menni egyszer. Persze egy séta erejéig nekünk nehezebb, majd lehet, h egy nagyobb szabású talit szúrunk ki egyszer, ahova tényleg sokan megyünk el Kép Persze azt megígérem, h ha vmelyik tali időtökben Pesten járunk, megkeresünk Kép És nekem még nem is kell a piros sapid, megismerlek KépKépKép
Drukk csípő ügyben!

Tigri, dinnye vagy Kép Vagyis megértelek, persze jogos igényed, h picit felszabadulj, de valamit valamiért. Csak kibirod még egy picit, nem?

Boró, szem Kép

Ildi, lagzi KépKép

Fiona, ha jó a fejlődése, ne stresszelj! Urtica nekem is bejött, vagy Alfalfa, illetve Lucernacsíra is nagyon jó! Próbáld ki, ha úgy érzed kevés. Egyébként meg ha sűrűn eszik, akkor egyszerre nemkajál sokat, így mindig azt érzed, h plötyi a cici, semmi sincs benne... én is így voltam vele. Aztán fokozatosan beálltunk 3 órára, illetve a szopás ideje is lerövidült - most 15 perc tokkal vonóval.

Ines, remélem, van netetek!!!

Emese, látom, Bömbi kameraérzékeny Kép orron csúszás Kép
Hicu, már nagyon a becsületkassza-fizetés határán mozogsz KépKép de megértjük. De nagyon keveset hallunk Dudukáról!!! Kép

Zsazsa, megsirattam a történetedet Kép Főleg a taxis részt, borzalmas!!! Ngyon örülök, hogy már jól vagytok és szépen fejlődik a babóca! szólj az ismerősnek, hogy igyekezzen, mert hiányolunk! Képeket is kérünk!!!

Buksika, jó, h újra itt vagy. Pukin szétröhögtem az agyam Kép

Zitus, muffin milyen lett? Én halasztottam a túrosat talán holnapra?

Detti? Fruzsika? Timi? Pindur? Heni? Vic? MERRE VAGYTOOOOK????

HA tudok, még teszek fel képet is, mert ma nagyon kislányok voltunk, szoknyában Kép

Cupp
Ann
annann

Íme:

Kép

Pussz
Ann
annann

Ann

A fülbevaló téma nálunk (első gyereknél):
A korházban mi is lemaradtunk a füllyukasztásról . Aztán keresztelőjére kapott egy szép beakasztos piros köves fülbevalót. Akkor 2 éves kora körül szépen elmagyaráztam neki, hogy milyen jó dolog is a fülbevaló és elmentünk egy kozmetikushoz belövetni. Persze belövéskor csak speciális szurosvégű orvosi arany bedugos fajtát tudnak belőni. Azt később 2 hónap után ki lehet cserélni. Az első lukasztás után nagyon-nagyon sirt és erőszakkal kellett lefogni, hogy a másikat is be tugyják tenni. Kép Aztán amikor ki akartuk cserélni ismét nagyon-nagyon sirt és nem tudtuk betenni a piros köveset. Végül fülbevaló nélkül maradt. Kép A luk fél éven belül teljesen össze is nőtt.
Aztán ovis korában , ugy 4 éves kora körül megint kapott ajándékba egy fülbevalót, és most már saját maga vágyott arra, hogy neki is ki legyen lukasztva a füle. Elmentünk megint belövésre. Már nem is sirt és hősiesen viselte a gyogyulást is. A cseréknél meg meg sem nyikkant.
Szoval tényleg eljön egyszer az ideje, amikor már a kislányok nem borulnak ki tőle. Kép Kép Kép
fiona

Sziasztok!
Ma hosszú napunk volt, Gábort voltunk köszönteni, így csak estefelé értünk haza, na meg el is loptak ugyebár tőlünk 1 órát a mai napon. Most fürcsi után a szentem belealudt a szopiba, így gyors jöttem olvasni-írni!

Zsazsa: jesszusom! Miközben olvastam a történteket végig futkosott a hátamon a hideg, hogy hogy tudtad ezt végigcsinálni! Én biztos besz.rtam volna. Nagyon szorítunk értetek, és remélem Benedek életében ez volt és marad a legrosszabb esemény!!!

Ann: bár kicsit lemaradtam, BOLDOG NÉVNAPOT HAMINAK! A lányka csudalányos, tündéri a képen. Ja és majd lesz fülci, ha megérik rá a helyzet!!!

Ugyanígy Ines és Timi kislányainak is boldog névnapot!!!
Kép

Hicu: ti miket esztek? Hátha szolgálsz valami jó 5lettel hozzátápi ügyben.

Ann-hoz hasonlóan, ha lesz egy nagyobb tali megpróbálunk feljutni, de sajna Pest mégiscsak 70 km!

Fiona szerintem próbáld ki a lucernát és az alfalfa (ami szintén lucerna-tabletta) vagy az urtica urens ch5 tényleg segít! Itt a bizonyíték: mi a 3.héttől 2 hétig tápszerrel pótoltunk, mert gyerkőc nem hízott. Aztán használi kezdte e szereket és még mindig szopizunk, bár már jó ideje kap mást is, főzi, gyümi stb, de azért 3-4 szopi még mindig van!

Boró: szemKép

Kisbuksi: nagyon örültem soraidnak, jó, hogy olyan sokat tudtok mászkálni! Én a kengurut kipróbáltam, de a hosszú út és a 7 kg-os fiam alatt az én 152 cm-e majd összeomlott!!!

Zita
zitus

és egy kép a Matyimról:
Kép
zitus

sziasztok!

ann!
örülök, hogy nem volt mégsem füllyukasztásKép mi is akkorra terveztük, ha már saját maga kériKép
gyönyörű kis hölgy Hami! nagyot nyúlt ő is, ugye?

Zita!
a kissrác is tünemény, nagyon szépen tartja magát!Kép
hozzátápi:
mi 3,5 hónaposan az almakóstolgatással kezdtük, azután 4 hónaposan alma-burgonyával, kecskeméti, ezután már mindent eszik ami 4 hós kortól adhatóKép a fokozatosság az én gyönyörűségemnél nem jött beKép rögtön egy fél üveggel bevágott az első üveges-kaja alkalomnálKép
sütőtök annyira nem menő, tejeseket nem jó adni.

most tízóraira tejpéppel próbálkozunkKép ma megette a vavcsora banánom negyedétKép múlt vasárnap engedelmem nélkül anyu krumplipüréjét, de nem lett tőle s emmi baja, pedig tejjel készült, de azért vigyázunkKép

andi!
lehet, hogy egyszer csatlakoznánk, jó lenne de majd ha melegebb lesz!Kép

hogy ne kelljen fizetnem, teszek fwl egy friss képet, ha tudokKép

millió puszi! emő

hicudzsi

Kép

ezt apa ma csinálta rólunkKép

hicudzsi

Sziasztok!

Kislányom nevében is köszönöm a névnapi jókívánságokat, nagyon örült neki, hogy ennyi néni gondolt rá Kép.

Ne haragudjatok, hogy nem írok személy szerint mindenkinek, de nagyon szépek a babák és örülök, hogy kisebb gondok ellenére nagyjából mindenki jól van.

Mi hétvégén egy étteremben ünnepeltünk a családdal, mert nagyon kicsi a lakásunk. Egy bácsika tangóharmónikázot és Kristóf megbűvölve nézte és hallgatta. Én szívem szerint adtam volna neki egy ezrest, hogy hagyja abba Kép, de a gyerekek élvezték. Lehet, hogy be kell szereznem egyet itthonra is (mármint harmónikát, nem bácsit Kép ).

Küldök nektek egy képet Kristófról, aki szerintem haj dolgában még mindig veri a mezőnyt.

Kép
johitimi

sziasztok!

mi is élünk, köszönjük az érdeklődést, csak egyszerűen borzalmasan nehéz követni titeket, eleinte még olvasással bírtam, de már az is elég reménytelen... ráadásul modemes (=csigalassú) netünk van, így, főleg a sok (amúgy tündérfalat) kép miatt alig tudom letölteni a pöttömöket. most egygyermekes anyuka lettem (barni nagyizik), így a nagytakarítás közepette idecsüccsentem szusszanni.
túl vagyunk egy ronda hörghuruton, szerencsére boldi jó hangulattal viselte, csak a gyógyszerbevétel volt macerás. némi késéssel kapta mega 4 hós oltásokat múlt hétfőn, kicsit fájt csak a combija aznap este.
már vagy két hónapja átalussza az éjszakát, barni még mindig korábban ébred és jön át közénk, mint ő...
amúgy csak áradozni tudnék róla! nagy tudománya még nincs, mondjuk oldalra ügyesen fordul, mindent a szájába tuszkol, nagyon jönnek a fogai, nyálaz is ezerrel.
ja (ann, noémi, szemeket eltakarni), ÓRIÁSI: 8 kilo és 69 centi! tudom, örök elégedetlenkedő vagyok, de cseppet se bánnám, ha picit könnyebb volna - estére majd leszakad a hátam...

hozzátápival én bizony megvárom a 6 hónapot.

hát ennyi rólunk, igyekszem azért olvasgatni titeket, és megcsodálom a babócáitokat is, a sztorikat megkönnyezem-mosolygom, még ha nem is tudok írásban reagálni rájuk. ha 2 év körüli lesz a babótok, majd meglátjátok! Kép

szeretnélek én is személyesen megismerni titeket. mi a másik topicban (az osztályban) úgy csináltuk régen, hogy minden hétfőn találkoztunk 11 körül változatos helyszíneken: margit-sziget, szt istván park... rossz időben pedig valakinél. amióta sokan visszamentek dolgozni, ritkultak ezek a talik sajnos.
egy szép napos hétvégén majd nálunk is lehet tali (szadán lakunk), csak jó lenne, ha addigra kinőne a fű a kertben Kép

most puszi mindenkinek, és még egyszer bocsánat, hogy nem reagálok név szerint...

sziasztok, heni - és a nagyon berotyogott boldizsár Kép
gesztenye

Ui: Utólag is szeretettel kívánunk nagyon boldog névnapot minden ünnepeltnek!!!
gesztenye

Sziasztok!

CSak rövid időre ugrottam be, igazából azért, hogy minden babának és anyukának boldog névnapot kívánjunk!

Kép

Szilvi és Márkó
szylvy

Sziasztok!

Vettünk kengurut. Kép Semmi extra, no name, de ebben az 1-ben nem bömbölt a drága Kincsem, mikor felpróbáltuk. Kép Nem igazán tűnik valami strapabírónak, pedig azt írja rajta, hogy 3 éves korig használható. Ja és nem csak elől (anyunak szembe + háttal), hanem háron is hordható. Bár kíváncsi lennék rá, ki hordja háton az apróságot. Kép Kép Kép

Még jó, hogy délelőtt csavarogtunk, mert most olyan szomorú megint az idő ... Na megyek alszom 10 percet. Remélem a picim is úgy gondolja, hogy jobb 1 kipihent anyuci. Kép

Boró
femõke

Emese!
Szivesen segítek!Kép A profilos címemre írhatsz.

Sztigris
sztigris

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy mennyit írtatok 3 nap alatt, alig tudom nyomon követni.

Így utólag is nagyon- nagyon sok Boldog Névnapot Mindenkinek, akinek az utóbbi 3 napban volt.

Épp azt néztem, hogy a Friss Kismamák topicban - ahol többen először találkoztunk- már nincs olyan sok hozzászólás naponta, mint amikor mi voltunkKép

Megnyugodtam, hogy akkor minden baba kb. ilyen mértékben nyúlik.

Épp most nézegettem meg a fotóalbumokat (már akiét megtaláltam). Minden baba gyönyörűűűűű!!! Olyan jó, hogy így meg tudjuk egymásnak mutatni a babócákat, kis büszke mamik vagyunk!!! És egy ilyen kritika alak miatt nem fogjuk magunkban tartani sem az örömöket, sem a szomorúságokat, sem a gyönyörű Kismanók fotóit!!!!

Tigri,
Én is azt hallottam, hogy inkább a rácsos járóka jó, mert az egyrészt masszívabb és nehezebben dől fel, másrészt könnyebben áll fel benne a babóca. Kivehető rácsos még jobb, amit Ann is írt.
Nem is rossz ötlet, szerintem áprilisra minden Pöttöm mama küldje el a Kismanója fotóját a fotópályázatra!

Ann,
Oksi, ha tudtok/találtok valami jó helyet, és nem olyan drágát, akkor én spec. benne vagyok, hogy egy helyen nyaraljunk a Pöttöm mamákkal, Papákkal és a Kismanókkal! De ha találtok vagy hallotok valami jó kis helyről, akkor ne tartsátok magatokban! Mi is olyan helyet keresünk, ahol nekünk lesz kaja, de tudok majd külön turmixolni valami kaját Kismanónak. Mi nem tervezünk ez évben külföldi nyaralást, nagyon jó lesz most nekünk itthon is. Majd talán jövőre.
Kispapi sütött szombaton meggyes muffint, naggyon fincsi volt!!! De nálunk most én nyertem a darabszám elfogyasztásábanKép (de azért maradt a vendégeknek is)
Fülproji: mi is azon gondolkodtunk, hogy legyen ez a fülbevalós dolog (mert én is szeretnék majd valami szép kis fülbevalót a fülecskéjébe), de aztán abban maradtunk, hogy majd említeni fogjuk a dolgot Dorkának úgy óvodáskorában, s ha szeretné, akkor fogjuk kilövetni a fülét.
Mosolygós kép Hamiról egyszerűen gyönyörű!!! Annyira felszabadultan nevet!!! Min nevetett annyira, vagy csak úgy?! A kis fotómodell!!
Képzeld, Dorka mihelyt meglátja, hogy fotózom, azonnal nevet ezerrel.

Fiona,
Nagyon jónak tűnik a balatoni kiadó apartman. Fejben tartom!!!
Ne csüggedj, a Te Zebid is át fogja aludni előbb- utóbb az éjszakát és a szopik száma is csökkenni fog!!! Alexa lányod átaludta babakorában? Mert azt mondják, hogy az első baba totál az ellenkezője a másodiknak, legalábbis éjszakai alvásban. Dorka 2 hetes korától 11- től megállás nélkül alszik 1/2 7- ig, aztán szopi, s utána is durmol még egy kicsit. Már előre félek, hogy ha a fenti elv tényleg így van, akkor mi lesz a második babócánálKép

Szylvy,
Tűzoltópapák???!!! Amikor kicsi voltam, akkor ha megláttam egy tűzoltóautót, mindig próbáltam utánuk rohanni, hátha látom, hogyan dolgoznak. A tűzoltósisakos képnél én is töprengtem egy darabig, hogy az meg mi a csudaKép

Emese,
Ez a huncut nevetés nem semmi!!! Kép

Ildikó,
Légyszi mesélj arról, hogy nem volt- e fárasztó, hogy 2 évenként jöttek a gyerekek? Mert mi is szeretnénk majd még egy Kismanót, de vacilálok, hogy mi lenne a jobb: 2 éven belül, vagy inkább később egy kicsit.
Ugye jobban van már Zsófi is?

Ági,
Én drukkolok Nektek, hogy minél több Babóca összejöjjön!!! Akkor Ti is 2 éven belül tervezitek a következőt?
Aranyos vagy, köszi a szavazatot. Mi is szavaztunk ám Danira. És épp azt néztem, hogy igencsak közel van az első helyezetthez!!! Megy a drukk ezerrel!!!!!! Átadtam Dorkának az üzenetet, és Dorka egy egész mondattal válaszolt: "gugúúúúagúúúbuaaagaaa múúúú" Kép Kép
Képzeld, Dorka 5 kiló, de én már azt is tökre érzem, főleg a karomban. Olyan kis muszklim lett, mint már nagyon régen volt (amikor még sportoltam). Ha így haladunk, akkor már nemcsak ciciben, hanem karban sem lesznek jók rám az ingjeimKép

Autózással kapcs.: Nálunk is szinte azonnal elalszik Kismanó a kocsiban, de ha pl. a Rákóczi úton kell lépésben haladnunk péntek délután, akkor beszól nekem, hogy "menjünk már tovább, uncsi már ez a kilátás" Kép
Babakocsiban is hamar elalszik. Este pedig mihelyt leoltjuk a lámpát, azonnal tudja, hogy itt az alvás ideje, adunk Neki egy Jóéjtpuszit, Ő is gőgicsél egy sort, aztán elalszik.

KisBuksi,
Mesélj, mi mindent kaptál/vettél a szülinapodra! Mutííí!
Nagyon nagy gratula Vencelnek az éjszakai alváshoz!
És arról is mesélj, mi mindent csináltok tornán, milyen masszázsok vannak stb.?
Van képed a Babygymről? Mi is hétvégén megyünk körbenézni, hogy milyenek vannak, mert ez lesz az egyik Húsvéti aji Kismanónak!

Zita,
Te is nagyon aranyos vagy, hogy szavaztál! Szerintem most mindenki szavazzon Danira, mert Dorka eléggé hátul van most, viszont Daninak minden szavazat nagyon fontos, és még közelebb viszi az első helyezéshez!!!!!
El vagyunk ájulva Matyitól!!! Nagyon jó az a habtapi is. Hol vettétek?

Zsazsa,
Teljesen ledöbbentem, mi történt Veletek, s hogy ilyen megtörténhet egy kisbabával. Bocs, hogy ezt mondom, de szinte horrorisztikus. Nagyon örülök, hogy most már jobban vagytok, és kívánok billiónyi türelmet és kitartást az elkövetkezendő vizsgálatokhoz+ küldök billió pozitív energiát Nektek!
Mióta leírtad, mi történt Veletek, azóta folyton belekukkantok Dorka pelusába, s ha egy kis pukkantás nyomát is látom, azonnal cserélem is ki.

Terpeszpelusos Babócák Mamáinak is kitartás!!!!

Andi, hamarosan itt a tavasz!!!!!!! Már én is nagyon várom. Olyan furcsa, mert tisztára úgy érzem magam, mint akin tavaszi fáradtság lett úrrá. Pedig igazán nem panaszkodhatom egy szót sem, mert Kismanóm alszik rendesen!

Emő,
Nagyon édesek vagytok azon a képen!

Timi,
Milyen aranyosan mosolyog Kristóf a képen!

És hogy ne hazudtoljam meg magam: hétvégén voltunk az Auchanban és vettünk 499,-Ft (db)- ért tök édes bodykat, amik nadrágos bodyk, és szerintem nyárra tök jók lesznek. Mindenféle vidám színben vannak, Most mostam ki Őket, de mihelyt megszáradnak, felteszem a fotókat!

Na, mostmár tényleg befejezem.

Puszi,

Vic

Ui.: Ti szoktátok Húsvét alkalmával díszíteni valamivel a lakást? Adjatok ötletet!! Már vettem 2 sárga kartonpapírt és egy zöldet+ 2 húsvéti csomagolópapírt is.
Victoria

És tartoztam egy képpel is, íme:
Ébredezés után (most cumival):
Kép

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Emese, Ann, Zita, Hicu, Timi, Szilvi, Vic nagyon édik a babócák! Kép

Kisbuksi, de jó, hogy tudtál újra jelentkezni! Kép Puki Kép

Zsazsa, ez tényleg borzasztó ami veletek történt. Remélem most már minden rendben lesz! Nagyon szorítok nektek!

Sajna engem is utolért egy jó kis mellgyuszi. Kép Tegnapra jól belázasodtam, tiszta vörös a mellem. Szerencsére már nincs lázam. Most ezerrel szopiztatás, borogatás, masszírozás stb. Még jó, hogy már annyiszor hallottam tőletek, hogy mit lehet ilyenkor tenni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok
Sajnos most nem tudlak benneteket visszaolvasni, mert még mindig -milyen meglepő- nincs rendszer az életünkben.
Egy tanulság van számomra, ha bármilyen kicsi is a gond, azonnal orvoshoz kell fordulni. Inkább nézzék az ember lányát aggódó, butus kismaminak, mitsem késő legyen.
Nálunk kispapi volt az, aki ragaszkodott a kórházhoz, én még maradtam volna. Azt hittem, hogy ez a hányás normális dolog, ha ilyen mohón eszik a lányka. De persze, hogy mohó volt, mert alig ment át a kajcsi a gyomrából a beleibe, azaz szinte alig szivódott fel, és éhes volt. A zöld szinű kaki, meg éhezésre utalt, nekem meg azt mondta a doki, hogy a tápszernek lehet ilyen a szine (mellesleg most szép okkersárga a széklete, ua a tápszer és a tej is). Szombaton este elégele meg a párom, a Bethesdában azonnal infúzióra kötötték a dehirdatált kislánykámat (már alig tudtak rajta vénát szúrni, mind elpattant...), és hétfőig csak vegetáltunk. Etethettem, de kihányta, ha 50ml-nél többet evett. Akkor még minden nyitott volt, hiszen a Pilorus Stenozis esetén minden kijön sugárhányással. Aztán hétfőn déletőtt 10kor megnézték Lénát, és akkor már a megitatott teából semmi nem ment át a beleibe. Aznap meg délelőtt is műtötték. Bár nem tudom, miért nem lehetett ezt megnézni szombaton, úgy látszik hétvégén nincs áram az ultrahangos gépekben...
Nagyon megrázó élmény egy gyomorszondával az orrában, infúziós kanüllel a kezében egy kiságyban nézni az alig szuszogó gyerkőcöt. Nem kivánom senkinek azt az 1órát, mire kihozták a műtőből, és az első pillantásokat, mikor kérlelve néz, hogy anya segits már, aztán sir, a sirástól köhögni kell, meg a szondától, és egyre elkeseredettebb. Nagyon hősiesen viselte a kislány az egész tortúrát, igazán egy szavam se lehet. CSak annyi, hogy múljon már el, az egész. 2óránként eszik, éjszaka is fent vagyunk, cumisüvegből kap, meg cicizik. Szeretnék 5hónappal idősebb lenni már.
Szóval hétfőn műtötték Lénát, pénteken haza is engedtek minket. Sajnos kicsilány olyan mohó, hogy még a zárójelentéssel a kezemben is képes volt (pénteken, kórházban) egy kiadós hányás produkálni, és a kevéske anyatejet, ami nekem van, azt meg tegnap postázta vissza nekünk a begye. Jóval nyugodtabb, és sokkal többet alszik nappal, viszont kevesebbet éjszaka ...KépKépKép Sosem fogom megbocsátani magamnak, hogy hisztisnek hivtam, gondoltam.
Ilyenkor megtanulja az ember becsülni az egészséget, és az életet.
Szeressétek meg a kicsiket, és mikor elhagy a türelmetek, csak gondoljatok arra, hogy másképp is lehetne. Emlékeztek, gondolom, mikor kérdeztem, hogy miképp lehet türelemmel és erővel végigcsinálni ezt az időszakot. Most már tudom, hogy erő mindig van, akarás fogyhat csak el.
Puszi mindenkinek, remélem legközelebb csak egy múló rémálomként emlegethejük fel a mögöttünk lévő rázós hetet.
J+4hét és 2napos Léna
holophernes

SziasztokKép

Judit,
bevallom elsirtam magam mikor végigolvastalak. Sőt egy kicsit meg is ilyedtem, mert Dani az utóbbi héten többször visszaküldte nagymennyiségben a megevett tejcsit, de hála az utobbi két napban már nem bukott sugárban.
NAgyon sok erőt és további kitartást, hogy gyorsan elhalványuljon ennek a rázós hétnek az emléke.
+++++++++++++++++++ ezt a sok pozitiv energiát küldjük nektek a gyors felépüléshez és gyógyuláshoz.

Vic,
még mindig tündéri DóriKép Köszönjük a szavazattámogátási kampánytKép
Húsvéti diszitéssel kapcsolatban néz körül itt is a babaneten, ezt a decoupages lányok csinálták:
húsvéti díszités

Timi,
Kristóf képét megmutattam anyumnak, hgoy nézze meg mennyire szép baba, hogy mosolyog, nézi nézi, kérdem tőle hogy tetszik, erre mondja nekem, hogy még mindig nagyon szép baba DaniKép Jól összekeverte a fiammalKép Ezen a képen amugy tökre hasonlitanak egymásraKép

Tünde,
uhh, mellgyusziKép sok sok szopi és fejés, zuhanyozatatás és kitartás, hogy gyorsan elmuljon.

Szilvi,
Márkó annyira édes azzal a virággalKép

Boró,
dobnál egy képet a kengururól. Most szeretnék venni egy másikat, mert ez amit most használunk nem vált be, kéne egy másik és lövésem sincs milyet vegyek e helyett.

Ann,
lehet hogy ezt az égiek akarták, hogy majd Hami döntse el, hgoy akar e fülbevalót vagy nem, én is vagy negyedikes voltam mikor rámjött hogy furassuk ki.

Kisbuksi,
tényleg mit kaptál szülinapodra?Kép

Megyek mert hiv az úrKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

csak egy gyors bejelentkezés. Képzeljétek! manó végigalussza az éjaszakát,ellenben napközben SEMMIt nem alszik. Reggel fél 10-től este 9-ig van ébren. Hihetetlen!

Judit,Zsazsa!

Én is nagyon sírtam a történteken,most már csak jó jöhet! És az is biztos,hogy nekem biztos a 7 hét kórház miatt nem fogy el soha egy pillanatra sem a türelmem ,mert tudom milyen,amikor minden este ott kell őt hagyni.

A szülinapomnak nem akakrok nagy feneket keríteni,de mivel többen kérdeztétek: úgy döntöttem,hogy most kicsit sportosabbra veszem a figurát, és ennek megfelelően beújítottam három nacival /farmer,lenvászon,meg mittudomén/,meg öt felsővel és egy rohangálós Caterpillar cipővel Kép Hát ezt kaptam...és úgy örültem!!!!!!!

Ann!

Hami csodaszép,de ez nem újdonság a kisnőcitől Kép!

Vic,

Küldök képet mailben a babygymről!

Puszi,

Buksi
kisbuksi

Sziasztok Kép

Fél lábbal már az ágyban, de azért írok Kép

Zita, Matyi nagyon édi Kép Szép a játszószőnyege is, látom, már tanítjátok olvasni - ki van írva a neve Kép Esetleg ő rakta ki? Kép

Hicu, nem nyúlt Hami, csak nem hízott, így nem ducisodik Kép Kb havi 2 cmt nő, mostanában nem viszi túlzásba.
Hű, nem is tudtam, h már ennyifélét esztek! milyen a tejpép? Ezek szerint nincs gond a kajával Kép Friss képet köszönjük, csodaszép! Kép

Timi, én nem vagyok NÉNI!!! Kép Kristóf annyira édes, olyan kis huncut mosolya van Kép

Heni, nem baj, ha nem tudsz visszaolvasni, de azért amikor tudsz , adj életjelt, ok? Betegség Kép Miért mondod, h nincs nagy tudománya? ez igenis nagyon nagy dolog!!! KépKépKép 8 kilo??? hhűűűhhhhaaa!!!! Jó kis kondi neked is Kép
Talihelyszín nem rossz 5let, szerintem ha jó idő lesz + kinő a fű, ki fogjuk használni Kép

Boró, akkor te most engem nagyon el fogsz ítélni, de én háton hordom Hamit KépKépKép Legalábbis ma úgy közlekedtünk : hátihordóval. NAgyon jó, mert csővázas, és le is tudom tenni benne, akkor olyan, mintha széken ülne. Ma voltunk először ezzel kint, de nagyon élvezte, hogy mindent lát.

Vic, akkor nyaralóhely kereső akció indul!!!
Fiona, nyaralóhelyet én is elraktároztam Kép

VIc, Hami éppen rám nevet Kép általában így szokott, olyan kis ari Kép Haminál külön trükk kell, hogy nevessen a gépbe, ő inkább megvizsgálná, hogy mi az, hogy működik és egyáltalán....
Manókád édi, mint mindig, nagyon vagányan hordja azt a sapit Kép

Tünde: hajrá anti-mellgyuszi!!!

Judit, ez az egész olyan szörnyű!!! KépKépKép A kislányod és Te is nagyon erősek vagytok!!! De ne legyen lelkiimeretfurdalásod, ilyet ne is mondj, h nem bocsájtod meg magadnak!!! Ha meg minden pukival orvoshoz rohangál az ember, az a másik véglet... nem hiszem, h tudod kellett volna, de időben kaptatok orvosi segítséget szerencsére! Örülök, h már nyugodtabb, pár hét alatt beáll egy rendszer és minden rendben lesz. Egyre inkább kiélvezheted az anyaság örömeit Kép
Miért szeretnél 5 hónappal idősebb lenni? Kevés a tejcsi? Mit próbálsz tenni?

Ági, fülcsiről nekem is ez a véleményem... az égiek akarták, vagy mindenképpen volt benne valami nem tudatos elem...

Buksika, hűha, majdnem 12 óra ébren? Jó az? Nem kevés? Nem nyügi Vencel?
Hami persze kel éjjel, de neki kell a kaja miatt. De nappal is sokat alszik. Max 3 órát van ébren egyben, e inkább csak 2-2,5-t; amikor ásít, vagy dörzsöli a szemét, akkor alvás van. Ha ezen átsiklunk, persze ébren marad és van, h a nyügi is elmúlik, de igazán nincs tapasztalatom (max. ha pl utazunk és nemtom altatni), mert mindig figyelek a jelekre és teszem lefelé. Nekünk ez így nagyonb bevált Kép

Hoppá, már holnap van basszus, mindjárt ébred szopizni én meg még itt ülök - én nem normális!!!!!!
D E T T I? ? ?
F R U Z S I ? ? ?

Cupp
Ann
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?