Új privát üzeneted érkezett!

angéla,
minket is érdekelne, de mi csak 7 hónaposak leszünk. pici babák nem kellenek?
zsobu

Zsobu!
Most néztem meg a fiúk képeit, aranyosak. Nagy csibészek lesznek. Nekem nagyon egyformának tűnnek. Igaz testvérek között is vannak nagyon hasonlóak. Kicsit nosztalgiáztam. Olyan gyorsan elrepült ez 17 hónap.
Eri
simones

sziasztok,
köszi Böbe a ránkgondolást, jól vagyunk mind!
Nagyon sűrűek a napjaink, későn ülök a gép elé. akkor inkább csak olvasni tudok.
Minden elismerésem azoké, akik a gyerkőcök mellett komolyabb szellemi kihívásoknak is megtudnak felelni...én örvendek, ha a fizikaiakat kibírom!

Járunk játéktárba Úriba és kint vagyunk majdnem egész nap, ha az idő engedi-ergo olyan a ház, mint egy atomtámadás után.Azt hiszem soha nem érem utol magam, próbálok belenyugodni a megváltoztathatatlanba.

Szép tavaszvárást minden küzdőnek!

Kinga+27 hónapos ikrek+még 3 kispasi:-)
pkinga

Eri,
Hát tényleg gyorsan telnek a napok. El se hiszem hogy már lassan 7 hónaposak leszünk. Te fiaid mikor ültel egyedül, mikor fordultak meg, és mikor nőtt ki az első foguk. (mennyivel születtek?)
Bocs a sok kérdést....
zsobu

Zsobu!
Viki (A) 2400g és 50 cm, Zoli (B) 2650g és 52 cm-rel született császárral. Most már több, mint 1 kg van köztük. A többit fejből nem tudom, de előkeresem majd. Ők elég hamar csináltakl mindent. 1 éves korukra mentek már. Most 6 ill. 7 foguk van.
Eri
simones

Sziasztok!

Beírtam egy litániát és elszállt! Kép Mindjár megbolondulok!
Megnéztem minden új baba képét és nagyon aranyosak!!!
Az ikertaliba benne vagyunk mi is, de azt bele kéne számolni a dologba, hogy a szigeten elég körülményes a parkolás.
Ribizli!
Ne legyen lekiismeretfurdalásod a tápszer miatt! Ha nagyon szeretnéd amellett egy kis fejéssel is elérhető, hogy nemsokára mindkét babának elg legyen.
Én is feltettem néhány ovis képet! Kép Itt kezdődik:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=719&page=2
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics, nagyon édesek a fiúk!!Kép Bejön megkülönböztetésnek a hosszabb-rövidebb haj?Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Mindenkinek gratulálok a gyönyörű ikreihez!

Lehetne a találkozót Húsvét utánra tenni? Pl. ápr. 17. vagy 18. szombat/vasárnap. Addig ugyanis Pécsen leszünk a nagymaminál Kép Kép
Beatrix, merrefelé laktok? Mi a Mecsek áruháznál.

Marcsi és 20 hónapos csibészei

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Zsuzsi!
Hát nem nagyon! A képeken nyilvánvaló a külömbség, de élőben egyáltalán nem! Úgy kell felhíni rá a figyelmet. Általában előbb jön az le, hogy a Nándusnak egy kicsit sötétebb a haja. Persze egyáltalán nem sötétebb csak hosszabb. Kép Meg függ attól is, hogy milyen arcot vágna, mert ha hasonló az arckifejezezés és a beállítás akkor így sem mondják meg. De ezeken a képeken egyértelmű a külömbség. Kép Az ovónéni még mindíg gondban van. Kép
Marcsi!
Nekünk a 17.-i hétvége zűrös. Nekünk 25.-e vasárnap lenne ideális.
Vikics

KépKép
vikics

A 25.-e is jó nekünk!

Többieknek is jó?
Délelőtt kb. 10-től talákozhatnánk akár a nagy szökőkútnál, vagy rögtön a Vadaskertnél. Ott be is tudjuk egymást várni, mert van mit nézni...
Aztán onnan lehet füvezni menni, labdázni, vagy motorozni, bicajozni.

Valahol a rakparton nem tudtok parkolni?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Vikics!
Sejtettem, hogy nem nagyon...a fénykép csak egyetlen pillanatot kap el, utána van idő jól megnézni, míg élőben nincs rá idő, hogy jól végigmérjék a különbségeket és figyelmetlenek az emberek...Kép Az én megkülönböztető anyajegyemet sem veszik észre sokszor.

A 25-e nekünk is jobb, de ha a többségnek még sem, akkor alkalmazkodunk!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Tegnap én is ugy jártam mint a Vikics,de én ráadásul kétszer írtam meg a hosszu litániámat,és mind a kétszer elnyelte az éter!
Harmadszor már nem volt kedvem nekiállni, most megint megprobálom!
Eri!Az én lánykáim két honappal idősebbek a fiaidnál,és nekünk fejenként10-12 fogunk van.Igaz nagyon sokáig nem akartak bujni a hátsok,most meg egyszerre mind a háromnak bujik,illetve kibujt,mind a négy!

Marcsi!Mi Kertvárosban lakunk. A profilodbol nem derült ki,hogy Te vagy a férjed volt pécsi,így nem tudom hogy mennyit mond neked ez.

Ribizli! Én abszolut nem szoptattam a lányokat,mert a kis sulyuk miatt nem adták oda őket,meg azt mondták hogy egy kissulyu koraszülött nem elég erős a szopáshoz!Én mondjuk szívesen megprobáltam volna,de a korházban ez van!Nem is indult meg rendesen a tejem,talán a sok visszatarto infuziótol vagy a szopizás hiányátol.Ígí abszolut tápszert kaptak a lányok egészen három honapos korukig.Akkor költöztünk ide,és az uj védőnő érdekes modon rögtön felírta nekik az anyatejet,amit 8 honapos korukig ingyen kaptak,csak el kellet hozni!Azért ez is jó volt!De azért te még ne add fel,és ha végképp nem megy probáld te is hordani,még mindig jobb,mint a tápszer!

Zsuzsi! Olyan régen nem írtam már neked!Megy a suli? Még pár honap és itt a nyár!Nektek nincs olyan ismerősötök,akik egykoruak veletek,és ikrek?

A Vikicsnek is néztem a kisfiait,nagyon aranyosak.Hogy bírják az ovodát?

Olvastam,hogy ikreket keresnek reklámhoz. A blikkbe mindig keresnek gyerekeket fotozáshoz,reklámfilmekhez.Nem probálta még valamelyiktek? Én egyszer felhívtam,csak az a baj,hogy oda kell vinni őket,és mi nem megyünk fel ezért Pestre!
barany

Sziasztok,
Szerintem nekünk is jó az április 25.-e. Reméljük jó idő lesz.
zsobu

Sziasztok!

Szerintem ez a Margit sziget találkozóra nem annyira alkalmas. Ha mindenki elkezd sétálgatni meg elbiciklizgatni, szétszóródunk a szigeten és egy szót nem tudunk váltani egymással. Volt régen egy játszótér ott, nem tudom most is megvan-e még, az aránylag jó ötlet lenne, csak ott meg parkolni nem lehet max. a két rakparton. Az meg legalább 20-25 percet elvesz a találkozóidőből ha nem akarunk villamosozni. És ha 10-kor találkozunk ebédig az már nagyon rövid idő. De ha ragaszkodtok hozzá.... Ha nem én inkább a Tímás utcai játszót javasolnám újra vagy valami hasonlót ami zárt.
Zsuzsi!
Tegnap teljesen kibuktam az oviba a megkülömböztetés miatt. Mikor mentem értük, észrevettek a gyerekek és elkezdtek üvöltözni, hogy jöttek az ikrekért. Mindenki ikrezi őket! Mivel szerintem az óvonénik sem tudják melyik-melyik, gondolom ők is. Ma reggel szintén azzal fogadott az új ovonéni, hogy itt vannak az ikerink. Hát tartottam neki egy rövid fejmosást, hogy Levente és Nándor a nevük, kérem ezen szólítsa őket a jövőben, és ha nem tudja melyik, inkább kérdezze meg tőle, mert válaszol rá. Bár párszor elmondtam, hogy ha valamelyik kékben van az tutira a Levi, de mintha a felnak bezsélnék! Ha mégegyszer ezzel szembesülök tutira fogadóórát kérek tőlük. Nem értem, hogy ha minden gyereket a nevén szólítanak, miért gondolják, hogy az én fiamra gyüjtőnevet kéne alkamazni. Az, hogy egy szekrényünk van benyelem, de ezt nem! Persze igazából szerintem senki nem tudja, hogy a későbbiekben ennek komoly jelentősége lehet az ikreknél és ezért nem is gondolja, hogy rosszat csinál.
Beatrix!
Köszi a dícséretet! Kép Nagyon jól bírják az ovit. Nem sírtak még sosem utánam kivéve mikor egyszer szegény Nándust egyedül adtam be, amíg a Levivel orvoshoz mentem. Már több mint 3 hetet voltunk, úgy néz ki, hogy beilleszkedtek. Már mesélni is szoktak, hogy mik történtek. Annyira édesek ilyenkor. Mondjuk ovi után néha kibírhatatlanok, mert gondolom kicsit még megviseli őket, hogy folyton alkalmazkodni kell. Van olyan kisfiú, aki jóval előbb kezdte az ovit mint mi és még mindíg tusskolják be reggelente az ajtón. Sokszor sír is szegény. Levi meg Dundi, meg beszaladnak és el sem köszönnek. Sőt! Hátra sem néznek. viszont mikor megyek értük, úgy örülnek.Gondolom a cukornak is köze lehet hozzá amit kapnak, ha szépen ettek. Kép
Mi már voltunk ilyen válogatáson, csak sajna túl kicsik voltak a feladathoz még. Én szívesen vinném őket ilyen helyre. Gyorsan feloldódnak és szeretik a felnőtteket. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Megértelek, és jól tetted, hogy szóltál az óvónőnek. Mi is világ életünkben "Ikrek" voltunk, most is a suliban szinte mindenkinek. (Sziasztok Ikrek, Hogy vagytok Ikrek....) De úgyis kitalálnak valamilyen gyűjtőnevet, ha éppen nem ikrek, akkor Dórizsuzsi, vagy Zsuzsidóri, (az angol tanár: The Twins) és alkalmazzák akkor is, ha egymás nélkül vagyunk, egyes számban: Iker. Vagy ha finomabban Ikerke. Kedden a mtek tanárnő szólni akart nekem, hogy írjam rá a dogámra a nevem, és mondta, hogy Ikerke, én meg mondtam, hogy Zsuzsinak hívnak, ő meg erre mondta, hogy nem tudta, hogy hogy szólítson meg (Dóri vagy Zsuzsi), és azért mondta, hogy Ikerke....brrr...inkább ezerszer jobban elviselem, ha ledóriznak.Kép
Jövő héten meg forgatnia kell az osztálynak egy filmet az osztályról iskolanapra, és mindekinek lesz egy fél perces jelenete, amiben azt csinálja, ami a legjellemzőbb rá. (Pl. van egy fiú oszt.társam, aki nagyon jól kosarazik, és ő kosarazni fog)... Az még oké, hogy csak mi közös jelentet kaptunk, de olyan hülyeséget talált ki a tanár, hogy egyikünk nézzen egy "tükörbe" (tul.képp egy üres tükörkeretbe), mintha önmagát nézné, a másikunk (még nincs eldöntve, hogy ki) meg hirtelen nyúljon ki a "tükörből", és akkor az lesz a "poén", hogy nem is magát nézte valamelyikünk....
Én komolyan kiolvastatnám minden óvónővel, meg tanárral az Ikrek könyvét, hogy tanuljanak egy kicsit!

Beatrix!

Jól megy a suli, 8-ától itt a tavaszi szünet!Kép
Sok velünk nagyjából egykorú iker ismerősünk van (15-20 évesek), mert az általános iskolában áltagosan 36 gyerekre jutott egy ikerpár (360 fős suliban 10 pár), és néhánnyal tartjuk még a kapcsolatot.Kép Netes ismerőseim között is van 3 pár, vagyis mindegyik párból csak az egyiket ismerem. A sulinkba meg még jár egy lány-ikerpár, 12.-esek, de még nem beszélgettünk velük.Kép

Tali: Nekünk-előre láthatóan-jó minden helyszín! (remélem az idős is az leszKép)

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!
Köszi kérdésed a dogákkal kapcsolatban, szerintem csapnivalóak lettek.Kép A többiek 5-6 oldalt írtak tele, sűrű tömött sorokban, én meg 2-t címszavakban. De nem nagyon érdekel a dolog, legfeljebb majd nekifutok még egyszer ennek a félévnek. Meg aztán úgy vagyok vele, hogy nagyon sok embernek nem sikerül, akkor úgyis leviszik a ponthatárt, mert kellenek a fizetős tanulók. Ha szerencsém van - mint az első félévben -, akkor ezzel a módszerrel továbbmehetek. Persze, azzal is tisztában vagyok, hogy nem lehet egész suli alatt erre alapozni, valamikor tanulni is el kell kezdeni. De majd ha elkezdjük a szaktárgyakat.

Vikics!
Igazad van a szigettel kapcsolatban, hogy elszéledünk, és nem tudunk majd dumcsizni. Mi tavaly nem voltunk a Tímár utcai játszón, de a képek alapján ikertali helyszínnek jobb lenne. A 25-i hétvége nekünk is jó. Kép
Maximálisan igazad volt, hogy kiosztottad az óvonőket, én még azt is sérelmezném, ha egy szekrényük lenne. Nálunk a bölcsiben külön szekrényük van a fiúknak, és a dadusok abszolút tudják, hogy melyiküknek melyik a szekrénye és a jele. Igaz, hogy már a másik csoprt dadusai nem mindig tudják, de megkérdezik tőlük a nevüket. Szerintem jogos elvárás a részedről az óvonők felé, hogy megtanulják a rájuk bízott gyerekek nevét, még akkor is, ha ez nekik néhány napos munkájukba kerül. Ezért vannak ott, ez a dolguk. Ha nehézséget jelent megkülönböztetni két gyereket, akkor ne vállaljanak ilyen munkát. Te a maximális segítséget megadtad nekik azzal, hogy különböző hosszúságúra vágtad a hajukat, hogy megmondtad, hogy Levi kék ruhában szokott lenni. Legyenek szívesek ők is venni a fáradságot, és ezeket megjegyezni. Ellenkező esetben szólítsd Te is óvonőknek őket a nevük helyett. Talán akkor megértik, milyen ha egy kalap alá veszik őket.
Bocs, egy kicsit elragadtattam magam, de engem nagyon bosszant, hogy ilyen figyelmetlenek az emberek.

Gabi
efgabi

Zsuzsi!

Most olvastam a ti sulis forgatásotokat, szerintem mondjátok meg a tanárnőnek, hogy ezt ti nem tartjátok olyan jó poénnak, mint ő. Mind a kettőtöknek van valami olyan, amiből jobb, mint a többi, mondjátok meg neki, hogy mi az, és inkább azt vegyétek bele a filmbe. Szerintem ne hagyjátok, hogy egy kalap alá vegyenek titeket. igenis két külön személyiség vagytok, ezt nekik is tudomásul kell venniük, de nektek kell harcolnotok érte.

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Timár utca tényleg nyerő helyszín, brrrr... csak az a fránya 6-os busz, azt nem nekünk találták ki Kép Kép De megyünk oda is...

Gabi, Erika, Andi, Böbe, Éva, Nektek is jó? (A távolság miatt kérdezem) Bár a budaörsi mekinél nincs sokkal messzebb Kép Kép

Eri, Anita, Ti is jöttök? Zizi, nem reménytelen?
Zsobu, tudod, hogy merre van ez a játszó? Mimóza, már ti is nagyok vagytok, klassz lenne, ha eljönnétek!
Bocs, ha valakit kihagytam Kép

Beatrix!
Mind a ketten pécsiek vagyunk! És az egész családunk Pécsen él, csak mi nem Kép Kép

M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi,
Fogalmam sincs, hogy hol van a játszótér. Leírnád nekem? Igazándiból mi még kicsik vagyunk a játszótérhez, de azért ha tudunk akkor megyünk.
(persze ha megtudom pontosan hol van)
zsobu

Zsobu!

Sikerült megtalálni a naptárakat. Mindent az asztali naptárba jegyeztem fel. Ideje lenne már beírni egy végleges füzetbe.
Azt kihagytam a múltkor, hogy a 39. hétben születtek, nem voltak koraszülöttek.
Ők főleg hason szerettek feküdni. Pont 1 évvel fiatalabb unokaöcsém, meg háton. Ha 1 évben születnek, akkor "hármasikrek" lehetnének, így csak 1 napon van a szülinapjuk.
Viki hasról hátra fordult 3,5 hónaposan, Zoli 5 hónaposan.
Viki 6 hónaposan ült fel először, Zoli 1 héttel később.
7 hónaposan Viki kimászott utánam a konyhába és hátról hasra fordult. Zoli csak jóval később, előbb tudott menni.
7,5 hónaposan Zoli felállt a kiságyban, 3 nappal később Viki is.
8 hónaposan Zoli pár lépést tett kapaszkodva, és kinőtt az 1. foga a jobb alsó. Fél hónappal később már egyedül áll rövid ideig és Vikinek is kinő az első foga, a bal alsó.
9,5 hónapos Zolika megtette az első önálló lépéseket, Viki 11 hónaposan. 10 hónaposan felálltak ülésből.
1 évesen már Viki is elég ügyesen ment, csak ő nagyon óvatos volt. Zolinak nagy előnye, hogy nyáron mezítláb tanult meg járni, meg hát azaz 1 kg.
Zolika 1 évesen puszit adott nekem, és kimondta az "apa" szót.
14 hónaposan már motoroztak, bébitaxiztak.
Összefoglalva ők mindent elég hamar csináltak, nem tudom hova sietnek.
Még nem ültek egyedül, de a babakocsiban nem akartak feküdni, még jó hogy 3 dőlésfokozat van. Igazi fiúk, már korán megfordultak a csinos fiatal nők után. Ma találkoztunk 20 hónapos kisfiúval, ő még nem áll egyedül. De mindenki megtanul mindent, a maga idejében.
Ez kicsit hosszú lett.
Eri
simones

Sziasztok!
Marcsi!
Mi is szeretnénk menni a talira, csak még apucival is egyeztetni kell. Egyedül nem tudom még elvinni őket. Én sem tudom, hol van az a játszótér. Ott lehet parkolni?

Zsobu!
Most nézem kihagytam, hogy mindent megértenek, csak még nem nagyon beszélnek. Apjuk állítólag ennyi idősen már mondatokat mondott.

Gabi!
Nem csodálom, hogy nincs időd tanulni. Nekem most 3 vizsgám lesz, és még szakdolit is meg kéne írni április 30-ig. Csak nem tudom mikor. A fiúk folyamatosan foglalkoztatnak, és általában csak 1,5 órát alszanak napközben. Legfeljebb megyek decemberben záróvizsgázni. Ráadásul holnap nem tudok suliba menni, nincs aki vigyázzon a gyerekekre. Anyós beteg, anyám meg a másik unokára vigyáz, akik Kaposváron vannak.

Zsuzsi!
Be kell vallanom, az osztályomba egypetéjű fiú ikrek jártak és a 3,5 év alatt nem tudtam megkülönböztetni őket, csak ha egymás mellett voltak. De nem hívtam ikreknek a fiúkat. Az írásukat bezzeg megismertem, igaz matekból írásbeli volt csak. Ti jobb vagy balkezesek vagytok? Ők jobb ill. balkezesek voltak.

Eri
simones

Sziasztok!

Eri!

Nem azt sérlemez(t)em, ha véletlenül összekevernek, hanem ha a nyilvánvaló különbségek ellenére (mint Levinél és Nándusnál a hajhosszúság) sem veszik a fáradtságot, hogy megjegyezzék a különbséget, vagy ha egy kalap alá vesznek.Kép Persze a legtöbben nem tudják ennek a fontosságát (hacsak nincsenek ikreiKép), és szerintem a kisgyerekek nem is értik, hogy ők ikrek, főleg azt nem, hogy az mit is jelent, csak azt hallják, hogy a nevük helyett mindenki így szólítja őket.
Ha pedig nincs a gyerekek között tényleg semmi különbség (fülbevaló, anyajegy, heg, haj, ruha, fogszabályzó, szemüveg...), és nem is tesznek róla,hogy legyen, akkor tényleg nem tehet róla az óvónő/tanárnő, de az "egy kalap alá vétel" kivétel ez alól, mert azt akkor is el lehet kerülni, ha egyformák a gyerekek.
A mi felsős általános iskolás osztályfőnökünk sem tudott a 4 év alatt megkülönböztetni (szintén csak egymás mellett az anyajegyemről), nyolcadik évvégén át is vertük a németversenyen.Kép
Az írásunk nem egyforma nekünk sem, most mindketten jobbkezesek vagyunk, de a Dóri 3 éves koráig balkezes volt.

Gabi!

Én is grafomániás vagyok, és egész regényt írok néha a dogába, nehogy valami véletlenül kimaradjon, aztán aki fele annyit írt, ugyanolyan jegyet kap, mint én. Lehet, hogy a körülötted ülők is grafomániások.Kép Drukkolok! Mikor tudod meg?Kép
A forgatás biztosan nem fogjuk hagyni, egyetértünk abban a Dórival, hogy egyikünk sem akarja. Szerdáig kitalálunk valamit!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok
Nekünk is tökéletes a Timár u-i játszó, de csak hétvégén. Hétköznap mostmár egyáltalán nincs segítségem. Valami borzasztó két rosszcsonttal elmenni vásárolni. Vért izzadok mire megjövünk. Lesz ez valamikor egy kicsit könnyebb?
üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Mivel már napok óta ilyen vacak idő van, nem tudom kiverni a fejemből, hogy mi van ha rossz lesz az idő? Akkor B.őrsi meki? Bár nagyon örülnék neki, ha nem így lenne, mert már rettenetesen utálom ezt az állapotot.
A fiúkkal kapcsolatosan meg azt találtam ki, hogy leírom egy lepra a szembetűnő különbségeket és odaadom az ovónéniknek, mert úgy nem lehet velük trécselni, hogy közben neki 20 gyerekre kéne vigyáznia.
Jól esett, hogy igazat adtatok az ikrezés miatt! Akinek nincsenek irei totál hisztis némbernek néz szerintem.A párom sem tartotta ezt olyan rémes dolognak. Úgy kellett elmagyrázni mi is a bajom.
Böbe!
Majd ha szobatiszták lesznek és 3 évesek akkor jobb lesz! Beadhatod őket a cora gyermekmegörzőjéba. Kép Kép Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Zsobu, Eri!
A szentendrei HÉV Tímár utcai megállójával szemben található ez a játszótér (asszem máltainak is hívják). Parkolni szerintem sok helyen lehet a környéken, viszonylag közel, de ezt inkább egy autós magyarázza el, ha teheti Kép A megközelítéssel együtt...
BKV-vel pedig a (Nyugatitól induló) 6-os busszal, meg persze HÉV-vel érdemes.
Nagyon jól felszerelt, tiszta és zárt. Sokan szoktak lenni, de elég nagy is... és vannak saját játékaik, amiket szintén lehet használni (motor például).

Böbe!
El sem tudom képzelni babakocsi nélkül a bevásárlást. Úgy is izgalmas, de a Kaiser's ben elférek még a bevásárlókocsival együtt is. Olyan vicces, itt élünk a főváros közepén, a boltban pedig előre köszönnek az eladók, és már messziről integetnek a fiúknak. Persze nem semmi látvány, ahogy lavírozok a hosszú testvérkocsinkkal meg a másikkal.
Ti gyalogosan küzditek végig a terepet? Húú....
Egyébként már többször tapasztaltam, hogy az ikerkocsi látványa előcsalogatja az emberek jobbik énjét (leszámítva azt, aki ellopta Vikicsék babakocsiját Kép) Kedden pl. buszoztunk és egy fiatal srác képes volt egy megállót tovább jönni a busszal, hogy tudjon nekünk segíteni leszállni. Csupa idős ember ült a buszon, nem nagyon volt esély arra sem, hogy valaki lesz a megállóban és lesegít. Kép Kép

Zsuzsi!
nem lehet, hogy a tükrös ötletet az ikerséggel kapcsolatban érzett csodálat és kiváncsiság szülte? Jó, az ötlet tényleg elég sablonos, de szerintem betudható a "szimpla", vagyis nem iker emberek vágyakozásának is. Valljuk be, hogy mi szülők is annyira kivételesnek érezzük a helyzetünket: egyszerre két gyönyörűség! (bocs, Beatrix, három KépKépKép), a külvilág pedig szereti ezt a különlegességet. Az egypetéjű ikrek pedig tutti, hogy mindenhol feltünést keltenek, talán a tanárotok is szeretné ezt kihasználni. Én a helyetekben kérnék dupla időt magatoknak, ahogy a dupla szekrény is dukál Vikicséknek, aztán kitalálnék egy saját "ketten vagyunk" klippet, és a fennmaradó időben saját magatokról is lehetne valamit bővebben elárulni.
Mellesleg, ha nincs szöveg a film alatt, akkor a külvilág nem is érti majd, hogy ez a lány miért szerepel kétszer, ha nem látszotok egyszerre ketten is a filmen... mit gondolsz?
Bocs, kicsit hosszú voltam Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Ma befoglaltunk egy szekrényt! Már régóta figyeltem, hogy a mellettünk lévőben sosincs semmi csak egy szandi az aljában. Reggel befoglaltuk és délután megkérdeztem, hogy lakik-e benne valaki. Persze már nem. Szerencsére. Most, hogy már nem fog kelleni annyi ruha... De nem baj, jövőre is lesz tél sok ruhával.
Vikics

KépKép
vikics

Eri, nagyon aranyosan leírtad, hogy hogyan fejlődött Viki és Zoli. Köszi. Jó részletes voltál. Már 2 napja csinálunk Sebivel és Levivel egy 20 perces tornát, amit egy gyógytornás nőci írt fel. Nagyon élvezik, és tényleg mát tegnap látszott hogy könnyebben fordulnak - persze még segítséggel. De alakul. Már elég szépen üldögélnek. Levinek nem is kell mindig segítség. Ma reggel tök egyedül ült. Aztán pár perc után eldől. Sebinek több támaszra van szükség. Szerintem napok kérdése és egyedül is menni fog a fordulás hátról hasra meg az ülés is. Persze nem sürgetjük, hisz azt nem is lehet. Mindent a saját kis tempójukban. Köszi még egyszer a részletes infot a fiúkrók.
Zsobu
zsobu

Marcsi,
Köszi a játszótér tájékoztatót. Majd megtaláljuk. Végül április 25-ben maradtunk ugye? Persze addig még úgy is pontosítunk gondolom. Köszi, és ott talizunk.
zsobu

Zsobu!
Jó volt nekem is összeszedni ezt a 17 hónapot. Bár szerintem volt amit nem is írtam be a naptáramba. Érdemes mindent azonnal leírni, mert később elfelejti az ember.
Miért kellett gyógytornász a fiúknak?
Aranyosak lehetnek, ahogy próbálkoznak az üléssel.
Mi sokat hintáz(t)unk a fiúkkal. Szerencsére az udvarban van 2 hinta egymás mellett. Ti már hintáztatok?
Eri
simones

Eri,
mi még nem hintáztunk. Már nagyon szeretném ha kipróbálnák. A gyógytornászt pedig a dokink javasolta (feleségének egy kollegája a tornász).
Csak azért,hogy hátha mond majd valami tornát amivel segitünk a fiúknak. Ugyanis elég merev az izomtónusuk és azt kell "lazitanunk". Ezért a torna. Ti egyébként merre fele laktok?
zsobu

Zsobu!
Jó hogy élvezik a tornát, biztos sokat fog segíteni. Egyébként Zoli nagyon nehezen tanult meg hátról hasra fordulni, pedig már nagyon jól ment. Vannak, akik nem a megszokott sorrendben tanulnak meg dolgokat.
Most már itthon is tudunk hintázni, mert kaptunk egyet. Aztán vitatkoztak melyik üljön bele és vettünk még egyet. Szerencsére a babaszoba és a fürdőszoba ajtók egymás mellett vannak. A hintázás állítólag jót tesz a babáknak.
Mi zuglóban a Bosnyák tér közelében lakunk. Oda, meg a postára el tudok menni az ikerkocsival, de az Örsre egyedül már sajnos nem. Ti merre laktok?
Eri
simones

Sziasztok!
Marcsi!
Köszi a tájékoztatást. Most már csak jó időt kell rendelni. Meddig szoktatok lenni? A fiúk még eléggé összevissza alszanak, hol délelőtt, hol délután. De azért megoldjuk.

Ikerbabakocsival tud valaki BKV-val utazni?

Eri
simones

Eri,

Mi a XV kerben lakunk. Tul. képpen enm messze a Bosnyáktól. A 70-es busz vonalán. Én se nagyon tudok hova menni az ikerkocsival. Nem egyszerű. Itt a környéken szoktam sétálgatni meg esetleg átmegyek Újpestre (az kb. 45 perc séta). Eléggé kötöttek vagyunk így 2 gyerekkel. Sajnos.
zsobu

Zsobu!
De jó! :-) A 70-es busz itt megy a Telepes utcában. Mi az Öv utcai megállónál lakunk. Néha átmentem velük a XV. kerbe. Csak a vasúton elég rossz átmenni, vagy csak nagy kerülővel lehet. Busszal eddig csak akkor mentem, ha volt valaki velem és a pici babakocsikkal. Ezeket a nyáron vettük, mikor a balcsinál nyaraltunk. Kellett a csomagoknak a hely a kocsiban.
Eri
simones

Sziasztok!
Látom Nálatok is alszanak a skacok Kép

Nekünk az elejétől... na, jó, az 5. hónaptól kezdve egymás mögötti kocsink van. Gyakorlatilag minden járműre felszállunk Kép Persze legjobban az új típusú buszokat/trolikat szeretem, amire egyedül is mehetek. De mindenhol kérek segítséget, olyan még nem volt, hogy valahol ottmaradtunk volna Kép
Hétfőn metróztunk, kedden buszoztunk, ma troliztunk. Áldás ez a járgány!
Nekem nem sok segítségem van, kivéve egy elég megbízható férjet (aki viszonylag korán hazaér) és egy öregecske liftet, szóval egyedül oldok meg szinte mindent. A srácokkal délelőtt játék és esetleg valami vásárlás, délutánra pedig max. 3/4-1 órás ügyintézést tudok/tudtam beiktatni, amíg rossz idő volt/van. Még ez is jó, ennyit kibírnak a kocsiban. Ha tényleg tavasz lesz, akkor már duplázunk a játszótéren... De aki kertesházban lakik, annak egy csomó gondja letudva, nem?
A Tímár utcai játszón csak egyszer voltunk, az ikertalálkozó alkalmával (a belvárosban lakunk), akkor délután találkoztunk. A mostaniról szerintem kb. 1/2 12-kor kell elpucolnunk, hogy ebédidőre otthon legyünk.
Az enyémek mindig ebéd után alszanak, némi ágyban banditázás után (egymást szórakoztatják alvás helyett) Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Eri,
Most látom, hogy nem válaszoltam. Vagyis valamiért nem jelent itt meg. Tehát mégegyszer:
Mi a XV kerben lakunk, a 70-es busz vonalán. Tehát nem túl messze tőletek. Sajnos nem egyszerű dolog ikerkocsival közlekedni. Nekem egymás melletti üléses van, nem is olyan széles, de mégis bonyolult. Barátnőm az 5 hónapos babájával fogja magát azt elindul akárhova, tök könnyen. Hát sajnos nekünk ez nem ilyen egyszerű. De hát valamit valamilyért. Nem igaz? Leírhatatlan érzés iker-anyukának lenni. De hát ezt te nagyon jól
tudod. Ezt az érzést tényleg csak hasonló cipőben lévők tudják. Az amikor saját kis nyelvükön gügyögnek egymásnak...hát attól elolvadok.
zsobu

Marcsi!
Igen még alszanak, de szerintem már nem sokáig. Jó hogy segítenek neked. Néztem a képeket, a mi babakocsink talán egy picivel hosszabb csak, mint a tietek. Lehet változtatni hogy üljenek, egymással szemben, vagy mögött. Sajnos nekem elég rossz tapasztalataim vannak. Nem nagyon segítenek az emberek, ráadásul sokszor nagyon sokan vannak a buszokon. De majd megpróbálok menni velük, ha nagyon muszály lesz.
Eri
simones

Zsobu!
Ld. Marcsi milyen jól utazgat a fiúkkal. Lehet hogy nekünk is meg kéne próbálni. Bár van, hogy csak én szállok fel a megállóban a 24 vagy 70-re, amin mindenki ül. Nem hiszem, hogy valaki felugorna nekem segíteni. Bár vannak még csodák?! A 73-ason meg mindig sokan vannak, még 1 babakocsi is nehezen fér el. Nem beszélve az új villamosok 3 és 62, még a pici babakocsival is nehezen szálltunk fel.
Eri
simones

Sziasztok!

Nekünk az elején egymás melletti kocsink volt és tényleg sehová nem tudtunk menni vele a környéken kívül. A corába is csak úgy lehetett volna bejutni, ha a bizt.őr kinyit mégegy kaput. Elég gyorsan rátaláltunk utána a Hauch twin 6-ra ami egymás mögötti és szembe is lehet ültetni őket. Sőt újszülött kortól is használható ha kireszelsz egy pöcköt. Én a legtöbb ikresnek ezt ajánlom. Ha meg csak egy gyereket akarsz vinni valahová akkor le lehet venni az első ülést. Totál praktikus. Pont ma jönnek megnézni az eladót.
A msáik legjobb ami nagyobb kortól jó és Marcsinak is az van a Graco stadium duo luxe. Ez meg szinteltolásos így a ha a hátsó gyerek nagyobb akkor is kényelmesen elfér a lába. Most gondolkodtam, hogy eladom azt is. De ezen még töröm a fejem, mert bármikor jól jöhet még. Az én fiaim tök szívesen ülnek bele most is. De leginkább már gyalogolnak, csak ha a corába megyünk akkor praktikus, hogy félúton gyalogolnak félúton meg benne ülnek és a motyót sem kézben kell cipelni úgy, hogy közben 2 gyerekkezét fogod.
Nekem is mindíg segítenek. Ha nem veszik észre, pofa nélkül szólok valakinek.
Marcsi!
Miért nem kajáltok mag a Vörösvári úti mekibe és akkor utána a hazaúton aludnának. Én a corázásokat is úgy szoktam időzíteni, hogy még az elején bealudjanak és én kényelmesen bevásárolhassak. Kép
Akartam kéápeket is csatolni a kocsikról, de valami miatt nem jött össze. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zsuzsi!
Sajnos nem tudom, hogy mikorra fogja kijavítani a dogákat a tanár, ugyanis mindhármat ugyanaz iratta.Kép Az előző félévben csak egy tárgyból írtunk nála, de azt is olyan lassan javította, hogy egy csomó vizsgaidőpont kiesett emiatt.Kép Szóval majd meglátom!
Azt egyébként jó ötletnek tartom, amit Marcsi írt, hogy együtt szerpeljetek, de dupla ideig, így kiderül, hogy ikrek vagytok, de arra is van lehetőség, hogy elmondjátok a saját erősségeteket. Kép

Vikics!
Nálunk az oviban van időnként fogadóóra, amire lehet jelentkezni, és akkor mindkét óvónő csak rád figyel. De az is lehet megoldás, hogy délben bemész, amikor mindketten ott vannak, de a gyerekek már alszanak. (Engem is így akartak behívni a Gergő miatt.)
Szerintem jó ötlet a fontos különbségek leírása. Bár megvan az a veszély, hogy ezeket a különbségeket is csak úgy tudják felfedezni az óvonők, ha a fiúk egymás mellett vannak. Talán úgy kéne megírnod, mint egy jellemzést: külön lapra, mellékelve az oviban készült fényképet. KépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Újabb friss képek láthatók az 1. album 4. oldalán, illetve az új album 1. oldalán.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=863
http://babanet.hu/album/main.php?album=2085

(Vasárnap óra állítás...)

Kellemes hétvégét mindenkinek! Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Vad,
Nem semmi mekkora már a pocid! Mondjuk nekem is kb ilyen nagy volt, de így látni...! Szóval szépen növögetnek. Gondolom jól viseled a terhességet, képekből itélve igen. Hol fogsz szülni?
zsobu

Sziasztok!

Zsobu!
Igen, nekem is a saját pocakom teljesen természetes, de amikor másnak látom az óriás strandlabda méretű ikres pocakját, hát az valami különleges tényleg.
Igen, valóban remekül vagyunk és minden a lehető legnagyobb rendben. Fantasztikus dolog az ikerterhesség!!!
Nagyon érdekes, amikor egyszerre vannak ébren és mindkét oldalon különféle mozgásokat érzek, na és persze hogy mennyire elképesztően jópofa alakzatokat vesz fel a pocak ahogy helyezkednek.
Isteni klassz dolog... Kép Kép

Vadvirág
Vendég

Zsobu!
Ja igen, el is felejtettem az előbb válaszolni az utolsó kérdésedre. Szóval az István Kórházban fogok szülni.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!

Nagyon aranyosak a képek! Láttam a profilodban, hogy 17-ére vagy kiírva az babákkal. Ha sikerül aznap szülnöd (miért ne sikerülne?Kép), akkor úgy fogunk sorban jönni, hogy mi 15-én, Gabiék 16-án, Ti 17-én, Marcsiék 18-án.Kép

Gabi, Marcsi!

Köszönöm a tippeket, sokat segítetettek! Talán tényleg az lesz a legjobb, ha együtt is bemutatnak, mint ikrek, és külön-külön is, és dupla időt kapunk.Kép Az biztos, hogy azért akarta a tanár a tükrös jelenetet, hogy kihangsúlyozza, hogy ikrek vagyunk, mert ahogy Marcsi is írta, akiknek nincsenek ikrei, vagy ikertestvére, az nagyon különleges dolognak tartja. Már csak a tükrös rész helyett kell kitalálni valamit, mert az nagyon gáz, de az már a kisebb gond!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi!
Zizi lánya, Zsófi pedig júl. 19. Kép

Vadvirág!
Tényleg nagyon sztár a pocakod!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Vikics!
Köszi az ebédtippet. Majd még gondolkozom rajta, de hajlok arra, hogy inkább én is pihennék addig, amíg ők alszanak. Szóval az már nem buli, ha mi sétálunk, ők meg szunyálnak. Merthogy, ugye mostanában egész nap talpon vagyok (gondolom Ti is Kép).

Igen, biztosan sokkal könnyebb itt a belvárosban/ból BKV-zni. Amiket írsz, Eri, a környéketeken lévő járatokról, az úgy tényleg elég nehéz eset.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Hétfőn derült ki, hogy nekem is ikreim lesznek. Kétpetéjűek.
Van már két lányom, Miléna 4 éves múlt szeptemberben, Korina 2 múlt januárban.
Nagyon meglepődtem, de örülök. Rengeteg kérdés felmerült bennem.
Majd néha benézek hozzátok, biztos tudtok segíteni.Kép

Vadvirág!
Én is az Istvánban fogok szülni csak szeptemberben. Örülök, hogy végre megtaláltalak, mert a chatről emlékeztem, hogy ikreid lesznek és előttem jársz már pocakilag. Nagyon jók a képek. Csak kíváncsiságból megírod nekem, hogy mennyi lett az AFP eredményed? Köszi

Az első szülésem sima volt, a második császár.

Gabi! Látod jöttem.Kép És jövök máskor is.

linato(13+6)
linato

Sziasztok!

Linato! Üdv. a topicban!Kép Gratulálok a Babákhoz! Hogy fogadtátok, hogy ketten vannak??Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi!

Köszönöm!
Sírtunk és nevettünk egyszerre.Kép
A páromnak van egy 10 éves lánya is, ezért ő 5 gyerekes apuka én meg 4 gyerekes anyuka leszek.Kép
/Persze én is 5 kéthetente./
linato

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?