Új privát üzeneted érkezett!

20-aiak, ma léptünk a második szemeszterbe!!!!!! Ejha!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Anett,ha én nem ehetek meg valamit amit megkívánok,utána nagyon rosszul tudok lenni :roll:

Linácska,akkor az tényleg korrket áron van!!Nálunk is Lucának az az első reggel,hogy tv-t bekapcsolni,csak ő tényleg nem nézi,csak a reklámokat.Meg néha a minimaxon a postás pat-et.

Mimi,mindjárt afp+genetikai uh-d lesz!:)

Ági,legyen akkor cserfes kiscsajod!:)

Kép
Kép
tundi24

Zsizsa :lol: :lol: most nézem a táblát, eddig valahogy nem figyeltem fel rá, tényleg otthon fogsz szülni?? Hú, ez izgalmas!!!
Bár, ahogy így belegondolok, augusztusban a legtöbb doki szabin lesz, nekünk kb másfél óra a kórház, lehet, hogy itthon megszülök... érdekes lesz!
de hát hol van még... :roll:

madaran

Madaran,nekem is van aranyerem..de sajnos szinte semmi nem használt eddig.De a gyerekdokitól kérni foogk egy kérmet,vkinek adott és nagyon jó volt neki.Ilyen kikevert gyógytári.Esetleg ha beválik,kérek neked is és postázom!De hogy mikor jutok át doki nénihez nem tudom :roll:
Akkor nem kell korán menni dolgozni Zsófinak :)
A kombinált eredményét sms-ben küldik igen,azt mondta kapok egy kódot és meg tudom nézni a sejtbank honlapján az eredményt,doki bácsi pedig márc.2-3a körül kapja meg!
Halacska...nyam..nyam..de már megvárom vele apát :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tündi :lol: Lehet, hogy ha az ismerős gyógyszertárost megkérdezem, ő is ismeri a kencét, nem?? Holnap bemegyek...
Zsóék jövő héten költöznek, és sztem internet is lesz, majd jelzem, jó? ha szeretnél, akkor majd tudsz vele levelezni... :wink:

madaran

Halihó Lányok!

Linácska
Munkahelyi változás: jobb későn, mint soha :wink:

Noki
Hogy vagy?

Kandi
Ülök a számítógép előtt és verem a billentyűket.
Különféle kimutatásokat, dokumentumokat, stb. készítek :wink:
(ilyen irodai munka :wink: )

Anettoo
Hűha :roll:
A két kép között elég nagy a különbség.
Kellene egy mostani is :wink:
Jó a táblázat :lol:
(akkor nagyobban tudod betenni, ha az Excel-ből átmásolod Paint-ba, mented JPEG formátumban... felrakod valamilyen net-es albumba és onnan linkeled be...)

Ágota
Mit fordítasz? Mit tanítasz?
Vendég

Madaran!
Már írtam,és jót rötyögtünk is itt.
Ma rántotthúsit csináltam,na mivel???Véletlenül krumplipürével :lol: :lol:
Szerintem ma 80%-unknál krumplipüre volt.
Holnap nem tudom mit csinálok??
Lehet a maradék lefagyasztott tökfőzit esszük meg.Majd meglátjuk mihez lesz kedvem.

Tündi!Elvileg kedden v csütörtökön fogsz sms-t kapni.

Hát sajnos hála égnek,aranyérügyileg nem tudok tanácsot adni.SZerintem akár a védőnőt is meg lehet kérdezni,hogy trhesen mi a jó és használható rá.
Meg a neten nézelődjetek,bizti van valami hasznos.

mimi12

Andi: A pocakfotót tegnap tettem fel.

Orsi: Nem tudom, hogy mi a pontos neve. Úgy született, hogy ott volt neki. Azóta egy picit nőtt. Eddig mindenki azt mondta, hogy legkésőbb 3 éves korára elmúlik. Szerintem nem fog. De állítólag meg lehet lézereztetni, hogy eltűnjön.

Linácska: Szerintem ahhoz képest hogy magánovi, nem drága. Szerencsétek van.

Na a többit elfelejtettem.
Mennem kell

Kép

Kép
ádibaba

Krumplipüré, mmmmmmm.... :)
Régen nem voltam különösebben oda érte, de a férjem nem szereti, ezért mióta együtt lakunk - 5 éve - nem nagyon főztünk itthon ilyet, ezért olyan krumplipüré hiányom alakult ki, hogy kb. minden étteremben azt rendelek már... :) :)

anett, tényleg elég látványos a különbség a két kép között... Egy mostanit nem akarsz feltenni? (Bár az én személyes ízlésem szerint a képen Te túl vékony is vagy egy kicsit, így a plusz 5 az teljesen ideális lehet sztem..)

rilla, szemorvos vagyok :)

madaran, az aranyér sajnos tipikus kismamabetegség... Nekem is előjön néha, és a körömvirág krém nagyon jót tesz neki. Megelőzésre pedig ugye a rostdús kaját ajánlják: pl. minden nap egy joghurt, benne 2 kávéskanál zabpehely. És sokat kell inni és keveset ülni (ha megoldható...)
Az, hogy csak 16 hetes korodtól mehetsz terhestornára, miért van? Csak azért kérdezem, mert én is már nagyon tornáznék, de az első trimeszterben a lombik miatt nem mertem (meg véreztem is egy kicsit), de egy hete szombaton tornáztam egyet a Rubint Réka terhestornájára, és nagyon jól esett. A terv az volt, hogy minden nap.... hát képzelhetitek, mennyi valósult meg azóta belőle... semmi.... :)
Amúgy kicsit aggódtam közben, mert annyi hülyeséget beszél össze a DVD-n, hogy féltem, hogy a tornagyakorlatok sem túl szakszerűek, és valami olyasmit csináltat, amit nem is lehetne szabad....
Tényleg lányok, Ti jártok már valahova tornázni? Nekem az volt a tervem, hogy csinálom itthon a Rubint Rékát (legyünk reálisak: mondjuk 2, max. 3x egy héten), és eljárok valahova kismamajógára. De még ebből nem sokat valósítottam meg. (Nem is nagyon fogok már a költözés előtt szerintem. Már nincs 3 hét, és megyek....)

JA igen, kérdezte valaki, hogy vannak-e ismerőseink ott Heidelbergben. Hát nincsenek. Vagyis másképp mondom: szereznünk kell... :)
Szóval nagy változás lesz, kicsit félek is tőle.

zsizsa, otthon szülés: elég merész :)

Én március első hetében kell AFP-re menjek, mert az orvosom szerint azt csak és kizárólag betöltött 16 hetesen csináltathatom, sem előtte, sem utána.

Időnként próbálom fonendoszkóppal hallgatni a babát, de még mindig nem hallok semmit.... :(
Azért ez elég nehéz időszak, ilyen sokáig UH nélkül, és még mozogni sem érezzük, hogy legalább tudnánk, hogy minden OK....

Kép
bikmakk

Ádibaba!Bocsika....vissza néztem!Neked is már látszik,hogy babapocak!
Nati arcán is volt ér anyajegy...ha melege volt nagyobb lett és aki nem ismerte mindig rákérdezett,mi az...így még a suli előtt...lefagyasztattuk a Madarász utcai kórházban....kb. 1év múlva nyomtalanul elmúlt....Nektek vannak benne kicsi hajszálerek???Mer ez a fagyasztásos mizéria erre jó!Lézeres áll. meglátszik sajna kicsit!

Anett ***köszi a táblát!
Kata***Aham....akkor ez laza lábfelrakós munka? :wink:
Tündi***Én hétfőn voltam kombinált teszten és csütörtökön délután már sms-ben kaptam a kódot!!!
***Gyerek beszéde.....Nati másfél éves volt és még nem beszélt,de mi a férjemmel megértettük mindig...és a barátnőm azt mondta...nem fog megtanulni beszélni miattunk.
Fél év múlva folyékonyan nem,de elkezdett beszélni....majd napok alatt folyékonyan....mai napig és egyfolytában a nap akár 24órájában....néha vissza sírom azt a másfél évet...sokszor könyörgünk Neki,hogy csak 5percre,de hallgasson el.
Mindig azzal vicceltem,ha valaki babát vár....ne beszéljen sokat a gyerekhez,mert akkor ennyit fog beszélni,mint Nati és mi tuti nem beszélünk majd ha lesz tesó ,csak mutogatunk :lol: :lol: :lol: :!:
De a fiúk későn érők....mindenben!

Én holnap megyek dokihoz...nem hiszem,hogy lesz képem,de majd legfeljebb Én fotózok!
kandi72
Budapest III. kerület

Mimi,Kandi,remélem tényleg hamar megkapom az eredményt.Valahogy eddig nem izgultam,de most nagyon...

Bikkmakk,én nem járok tornázni sehova..lusta d...vok :?

Madaran,okés kérdezz majd rá.Én megvárom a keddet,mert akkor érkezik apa,és hoz ajándékot a doki néninek és majd azt átviszem és akkor íratok fel! Egy nemrég szült kismaminak írta fel egyébként.

Kandi,megy majd a drukk holnapra!

Jó éjt,holnap jövök!

Kép
Kép
tundi24

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 02:16-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok
Anett Köszi a táblát nagyon jó :D
Beírnád,hogy márc 11-én megyek 18heti genetikára?
Puszi!

Annyira szégyellem magam ,hogy nem tudok jönni...és ,hogy önző módon csak magamról írok és nem szólok hozzá semmihez :(

Na a lényeg,hogy ma jött a vizes és kész a szerelés!!
A Párom még mindig csempézi a konyhát :( ,hogy holnapra teljesen vissza is tudjunk mindent pakolni és rend legyen végre valahára!!!
Ja!
Én jól vagyok és a picim is...hallgatom a szívecskéjét folyamatosan :D
Puszi mindenkinek!
Jó éjt!

Kép
noki&potyi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 02:17-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jó reggelt!

Anett,a képet elnézve elfér rajtad az a plussz 5kg :)

Noki,a lényeg,hogy jól vagytok,de ha készen lesz a konyhátok azért térj vissza a régi kerékvégésba,mármint ide ami az írást illetti :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tegnap azért nem voltam mert elég érdekes görcseim voltak így inkább feküdtem egész délután.

Madaran: sajnos azt még nem láttuk hogy mi lesz a kis imátkozósunkból :)
Majd a 18. heti UH-n, csak sajnos én már a 19. hétre kaptam időpontot így még várhatunk 3 hetet :(
A csiga már nekem sem jön be most amit minden nap megtudnék enni az a chips :)

Tundi: van itt ismerős a kórházban, majd leboltolom hogy hozzák őt hozzám szopizni ha éhes lenne

Irdab: örülök hogy nincs semmi komolyabb a lábaddal meg hogy nem vizesedés.
Ha pihenteted akkor meglátod jobb lesz.

Linácska: na mindjárt teszek fel képet, jó csíkos pocisat :)

Rilla: kisbudha :) ez is jó van fotóm csak nem igazán jó minőségű
Viszont annyit elmondhatok hogy már több mint 10 cm, pontosna nem lehetett megmérni mert úgy fekszik mint egy kifli

Anettoo: nem semmi mintha az alsó képen nem is te lennél. Bár a férjem mindíg azt mondja hogy ha egészséges lesz a baba őt nem érdekli hogy mennyit hízunk.

Ádibaba: akkor a te fiad is egy szentlélek :)

Hú teljesen leizzadtam :)

Tényleg terhestornára mikortól ajánlott járni?
És a szülésre felkészítő tanfolyamra?

És jöjjenek a képek (még pizsiben vagyok)
Kép pocakfotó 16. hét

Kép csíkok :(

Kép
Vendég

Sziasztok csajok!

Segítsetek légyszi! :idea: Milyen tippjeitek vannak lábgörcs ellen? Tegnap egyszerre mindkét lábamban a lábbujj-töveim úgy begörcsöltek, hogy csak na! Gondoltam, ráállok, de majdnem összecsuklottam, annyira fájtak! :(

Magnéziumra tippelek, vagy MagneB6-ra, csak nem tudom, hogy lehet-e egyidőben szedni a magzatvédő vitaminnal (Femibion 400)? Meg Merckformint is szedek (ez ilyen inzulin-szabályzó, vagy nem is tudom, pontosan micsoda).

Ez már nem az első ilyen görcsöm volt, csak most durvább volt, hogy egyszerre mindkettő... :roll:

Hú, Piroska, ez aztán már tényleg igazi babapocak! :shock: Még sosem láttam ilyen csíkokat közelről, csak olvastam róluk - jó, hogy végre tudom, mire számítsak, köszi! :) Remélem a görcseid mára megszűntek!?

Terhestorna: Rubint Réka kitöréseket csinál a DVD-n? :shock: Ez elég megdöbbentően hangzik - összehasonlítva azokkal a light-os gyakorlatokkal, amiket mi a kórházban végzünk! Azt hiszem, maradok a hivatásos gyógytornász gyakorlatainál, nem sikerült rábeszélnetek RR DVD-jére! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Jó reggelt!

Earhart
Egy fordító irodának szoktam vállalni munkát.
Német-spanyol szakos tanár vagyok :lol: :lol: :lol: :wink:

Bikkmakk
Én nem tornázni, hanem autogén tréningre járok. Azt már vagy 2-3 éve csinálom.
Fonendoszkóppal apa is próbálja hallgatni bébi jelzéseit
:wink:

Piroska
Szép a pocid, még csíkkal is! A lényeg a benne növekvő kisember, a kis imádkozó :wink:

Bori
Kálciumot szedsz? Én azt olvastam, hogy a kálciumnak és a magnéziumnak az aránya 2:1 legyen!
Vendég

kmbori: lábgörcsre és pocakgörcsre Magne B6-ot kell szedni és a 36. hétig szedheted. Szerdán nekem is mondta a védőnő ha ilyen probléma lenne akkor ezt szedjem. És a görcseim mára megszüntek :lol:

Ágota: hát köszi a dicséretet bár azért volt itt némi felesleg is azért ekkora :wink:

Valaki kért bébi fotót, hát tényleg nem a legjobb minőségűek :cry:
Kép kis budha 1
Kép Kis budha 2

Kép
Vendég

köszi, Ágota!

Kiváncsiságból megnéztem az ásványvíz összetételét, amit most iszok: tökéletes az arány:
Kálcium: 82 mg/liter
Magnézium: 41 mg/liter
Ez pont 2:1! :)
Csak úgy látszik, nekem kevés :(

Kép

Kép
hmbori

Na most már lépek mert ideje lenne felöltöznöm a pizsomából valami elviselhető cuccba :oops:
És ma bébi apa is itthon lesz korán 12:30 körűl :lol:
Visszük a cicut varrat szedésre :cry: szegény
További szép napos pocaknövesztést mindenkinek :D

Kép
Vendég

Kenderike
Drukkolok a 4. kislányhoz !! :lol:

Linácska
Küldj ám fotót, ha megnézték ma a bébit is !

Tündi
Biztos minden rendben lesz a kombinált teszttel, de az tényleg rossz, hogy nem tudtad meg rögtön !

Anettoo
De jó sokan vagyunk már a táblába ! :D
Várjuk ma a bébiképet Tőled is !!

Madaran
Én még nem tettem fel egy képet sem :oops: , de ha megyek legközelebb uh-ra, igérem, hogy bepótolom !
Miért ma értünk be a 2. trimeszterbe, nem 2 hete ?? :roll:

Bimakk
Lassan én is szeretnék valamit mozogni, eddig nem mertem.
A jogatanárt már felhívtam, de csak péntek délelőtt van kismama jóga....tök jó, mert én dolgozom.... :roll:
Tényleg nagyon nehéz ezt az időt kivárni, így hogy nem mozog a bébi !

Piroska
Neked is jól látszik már a pocid ! :D
A csíkok mikor jöttek elő ? Használsz rá krémet ?
Édi a Kisbuddha (nekem is van ilyen képem :D ) !

Noki
Ne hanyagolj minket !! :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok Kismamik!

Bori: én lábgörcsre magne b6-ot szedtem, az orvos ezt írt fel én elevit mellett szedtem néha 3x2 mert nekem is nagyon sokszor volt lábgörcsöm de nekem a vádlimba.

Anett: Jól lefogytál terhesség után. És tényleg rád sem lehet ismerni az alsó képen. Mintha nem is te lennél.

Én csak 12 kg híztam terhesen de most már megint bálnának érzem magam már rajtam van +2 kg és még van fél év akkor mi lesz még. Most kezdek megint odafigyelni mit eszem de sajna állandóan fagyit kívánok és nem tudok ellenálni egy kis édességnek sem és pont estére mikor már nem szabadna. Úgyhogy muszáj leszek én is visszafogni az esti evést.

Mjad én is teszek fel pocakos fotót,

Piroska: Hú már neked is kismama pocid van. És a csíkok nem is olyan vészesek.

Jázmin is majdnem 2 éves volt mikor elkezdett beszélni, azóta meg be nem áll a szája és ha netán valami olyat kiejtek a számon amit nem szabadna akkor azt egyből megjegyzi. Már énekelget is olyan édes a csip csip csóka már kívűlről megy. meg más rövidebb énekek.

Remélem a gyerkőcök gyógyulnak.

Üdv
Bea
Kép
Kép
beusmimi

Piroska,tényleg szépen látszódik már a pocid!Nem tudom,hogy ilyenkor mi az ami hat a csíkokra!Babucinál meg látszódik aminek kell!Az jó,ha van ebnt ismerősöd a kórházban!
Megy a drukk délutánra a cicuskádnak!

hmbori,én is a magnéziumot tudom,hogy az jó,lehet szedni!Egy idő után talán kell is? :roll: legalábbis nekem kellett!

Ági,jó kis szakmád van!Ha németből egyszer középfokúzni szeretnék tőled kérek majd netes leckéket :wink: :oops: :P

Rilla,hát az biztos ,hogy tök jó lett volna ha egyből megmondják az eredményt,de így nincs más hátra,mint várni,hogy megküldjék!

Kép
Kép
tundi24

Jimbone,jajj de jó,hogy jók lettek az eredmények,remélem enyimé is jó lesz! :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tündi
Okés :wink:

Jimboné
Gratulálok a jó eredményekhez!
Férj :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Na sikerült képet feltennem.Jázminnal 37. hétben.

Kép
beusmimi

Nagyon jól néztél ki... nem is híztál, szinte csak a pocakod nőtt :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rilla: a csíkok nekem elég korán jelentkeztek, ponotsan nem emlékszem, de a 12 héten már biztos hogy megvolt belőle 1 db
Jó kis Vichy krémet használok, ez arra is jó hogy ne legyen több+ a meglévőket elhalványítja. Csak már a terheség előtt is kellett volna használni és akkor elméletileg nem lenne még ennyi csíkom sem :cry:

Jimbone: már nem görcsölök, de nem paráztam be gondoltam hogy csak azért lehet mert nyúlnak a szalagok
Örülök hogy jó lett az Integrált eredményed! Nekünk 3 hét múlva lesz meg.

Tündi: azt mondták a patikusok hogy tök minegy mivel kenem a csíkokat mert ha örököltem és megnézem a felmenőimet hogy ők is csíkosak voltak e akkor én sem úszom meg. Plussz ha valakinek nagyon vékony a bőre, és ha előtte nem kenegette legalább 1 hónappal akkor már tök mindegy. Egyébként volt Millupa-s krém is azt nem ajánlották. A szomszédom használta a Vichy-t csak ő azzal rontotta el hogy mikor megszült utána nem kenegette a mellét, és neki utána nőlt meg és jöttek elő a csíkok.

Kép
Vendég

Beusmimi: tényleg jól néztél ki! Csak a pocid nőtt akkor. De tehetnél fel mostani képet is :P

Kép
Vendég

Beus,nagyon csini voltál!Gondolom,most sem lesz problémád!:)

Piroska,ne is törődj a csíkokkal! :) A lényeg,hogy babuci jól legyen odabent :)

Kép
Kép
tundi24

Piroska
Csíkok... teljesen mindegy, hogy kened-e vagy sem... A krém a bőr felső rétegébe jut csak, a csíkok meg a bőr alatti kötőszövet megrepedése...
Vendég

SZiasztok!
Milyen csend van ma itt.
Mi csavarogtunk egyet délelőtt.El akartunk menni a kikába csak úgy nézelődni.Hát nem bepisilt a Szabi a kocsiban??Ok én vagyok a hibás,mert elfelejtettem pelust adni rá indulás előtt. :oops: Itthon már nem kell neki,csak a kakihoz.

Beus!Húú azta de irigy vagyok!! :lol: Én kb 20évesen néztem ki hasonlóan,mint te a 37.héten. :lol:
No de ez a genetika.

Piroska!Tényleg mindegy mivel kened magad.
Én pl a lányommal 14éve vettem a milupa krémet.Akkor még csak az volt,kentem reggel este és lettek csíkjaim.A Szabival nem vetem krémet,csak valami DM-es olajat,de azt is mindig elfelejtettem,és nem lett több csíkom,mint volt.
EZ tényleg bőr kérdése.
Viszont talán arra jó a krém,hogy szülés után,feszesebb lesz a bőr.
Én fogyóztam pár éve,és én is Vichi krémet vettem.Hát attól fogyni nem fogytam,viszont arra jó volt,hogy feszesebb maradt a bőrőm,és nem plöttyedt össze -20kiló után.Még Avonost vettem,és szerintem az sem volt rosszabb.

Jimboni!
De jó,hogy megvannak az eredményeid és jók is lettek.Gratula hozzá!! :lol:

mimi12

Sziasztok!

Nagyon-nagyon régen voltam, végigfutottam a képeket, néhány hozzászólást, remélem mindenki jól van! Nőnek a pocik, látom!!! Aranyosak a fotók! :)

Nekem még kisebb a pocim, bár hetente mérem a változásokat mérőszalaggal... :D heti 1 cm az átlagos növekedés.

Megvan az integrált eredményem, szöveges értékelés szerint negatív, viszont az AFP eredményemet túl alacsonynak látom az átlag-értékekhez képest, bár erre az értékelés nem tért ki külön.
Kockázat szempontjából az alábbiak szerint alakult az integrált tesz ereménye:
- életkorfüggő kockázat: 1:970
- down-kockázat: 1:3700
- Edwards szindróma kockázata: kisebb, mint 1:100000
- velőcső-záródási rendellenesség kockázata: 1:7000

Negatív lett, az Afp: 0,57 Mom, 16,4 U/ml
A nyaki redő: 1,4 mm volt.

Volt valakinek ilyen alacsony Afp-je? Nyugtassatok meg, hogy nincs gond, bár tudom, hogy az Afp sokszor téves eredményt ad.

Néztem, hogy már vannak egész komoly pocakok közöttetek. :wink: Nekem ilyen egyértelműen még nem látszik, remélem az sem gond. Mondjuk elég széles csípőjű vagyok, kicsit molettebb is voltam, mikor kismama lettem, talán ezért van.
Mennyi kilót híztatok már? Én 3-mat a kezdetektől, a védőnő soknak találta... Most megtorpant egy kicsit a hízásom, miután egy hétig influenzával küzdöttem, étvágyam is alig volt.
Szerdán megyek genetikai uh-ra, illetve még várom a dokinőm megerősítését, hogy nincs gond az Afp miatt. Ha kell, inkább elmegyek magzatvíz-mintavételre.... de az értékelés negatív lett....

Meg tudtok nyugtatni?

Amúgy vásároltatok már valamit a picúroknak? Múlt héten bababútor nézőben voltunk Pesten, meseszépek.... Egyelőre a szobáját készítettük el, laminált parketta, sárga fal, nagyon klassz lett, és van macis bordűr.

Legyetek jók, kerüljétek az influenzát, vigyázzatok magatokra, és köszi, ha valaki tud megnyugtató választ...!

Judi

Kép
judi79

Anettoo!
Egy kérés, módosítanád nekem a tábliban a szülés dátumát 2009.07.27-re? Köszi, köv. vizsgálat: 02.25.
Nagyon köszi, Judi

Kép
judi79

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok..igaz már egyszer megtettem olyan karácsony körül de más társalgóhoz csapodtam de ott nem igazán megy a dolog :cry:
Magamról annyit most gyorsan,hogy a második babómat várjuk.Van egy 2,5 éves kisfiam és most meg aug.20-ra vagyok kiirva :P
A vonalzómat majd kicserélem ha tudom mert bénázok a géppel :twisted:

Mimi12:mintha magamat olvastam volna...mi már nem egyszer jártunk igy :oops: Lassan 7-8 hónapja van ez igy ,hogy a pelusba végzi el a nagy dolgot és a wc.-n a kicsit igy vagyok ilyen balga,hogy elfelejtem a pellust :x Nem tudom,hogy mikor lesz hajlandó a w.c-n végezni el de nem erőltettem majd ha úgy érzi eljött az idő :P
A terhességi csikkal kapcsolatban én szerencsésnek mondhatom magam ,mert egy csikom sem lett de ez nem az én érdemem mert nem tettem meg érte semmit...tuti,hogy alkat függő.
Próbálok visszaolvasgatni de azért nézzétek el nekem ha nem mindig leszek képbe és teszek fel olyan kérdéseket amik már téma volt :lol:
Sziasztok:Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Tök jók a pocifotók :)! Nekem is van már pocakom, de eleve sem vagyok vékony, így egyelőre nem szúrt szemet senkinek, csak a 'beavatottaknak' :). A teherbeesés előtt közel 30 kilót fogytam egy év alatt, a karácsony és az 1. trimeszter plusz 5 kilót visszahozott. Most már igyekszem kicsit jobban odafigyelni, elsősorban arra, hogy 6 után már ne egyek. Csíkjaim viszont egyelőre nincsenek, szegény bőröm eléggé hozzászokott már a változásokhoz :).

Mimi, egy napon megyünk AFP-re :)! A vérvételt magát nem várom különösebben, viszont akkor megyek védőnőhöz is és meghallgatjuk majd a picit szívét. Kell egy kis megnyugtatás a két uh között! Nem is tudom, hogy bírom ki még azt az egy hónapot a következőig...

Nálunk ma volt a Kocsonyafesztivál megnyitója, jó sokan voltak a Várban.

Kép
angelita

Szia Csilla!Üdv köztünk :lol:
Jólvan,akkor nem csak én felejtem el néha ráadni mentre a pelust :lol:
Amúgy én sem erőltetem.Nekem egy igazi lusta fiam van.Mit várnék tőle??15hósan indult el,azóta folyamatosan szalad.nyár végén kezdett beszélni,azóta lelőni sem lehet.Most haladunk a szobatisztaság felé.Szerintem ez is eljön ha itt az ideje.De a Szabi tényleg igazi lusta fia,mármint ami ezeket a dolgokat illeti.Amúgy meg örökmozgó :lol:

Judi!!
AZ Afp-t meg lehet ismételni.Szerintem nagyon jó eredményed lett.Én emiatt tuti nem szuratnám hasba magam!!
Inkább ha nagyon parázol kérj a genetikai uh-ra szív uh-t is a babának,ugyanis az majdnem hogy többet ér mint a hasbaszúrás.
AMúgy meg hasbaszúrással pont ugyan ezt a 3betegséget tudják kiszűrni,semmivel sem többet.Pl a Down kornál magasabb szokott lenni az Afp értéke.
Neked valószínű kicsit előbb vették le,és emiatt alacsonyabb.Mikor vették le pontosan?

Ági!Meghalgatjátok a szívhangot??juj de jó!!
Kocsonya fesztivál.Ne is mond!!Imádom a kocsonyát.Csak messze van Miskolc.

mimi12

Mimi, köszi a gyors hozzászólást. 16+1 napos voltam, amikor levették a vért. Ott voltam Afp-n, ahol beazonosították a 13. héten, hogy mennyi idős a magzat. Talán nem tévedtek nagyot.... Jövő szerdán megyek ugyanoda genetikai uh-ra, majd megkérdezem őket, hogy szükséges-e még egyszer levenni az afp- t, és esetleg megkérem őket a szív uh-ra, amit írtál. Remélem tényleg nincs gond. Köszi a javaslatod!

Neked és Angelitának drukk a vérvételhez!

Kép
judi79

Jimbone
Gratulálok a jó integrált eredményhez, már én is nagyon szeretnék túllenni rajta !
Neked volt kombinált teszted is vagy csak integráltat csináltattál ?

Beusmimi
Nagyon csini kismama voltál 37 hetesen !!! :D

Piroska
Ha már a 12. héttől jelentkeznek a csíkok, akkor lehet, hogy én megúszom...nekem egy sincs ! :roll:

Judi
Ha NEGATÍV lett az eredményed, akkor ne aggódj !!!
Dokiddal nem beszélted meg az AFP eredményt, hogy megnyugodj ?
Én eddig 1 kg-ot híztam. :shock:

Bim-bam
Üdvözöllek az augusztus 20-ás táborban ! :lol: :D :lol:
Asszem már vagy 5-en vagyunk ! :D

Szép hétvégét kívánok mindenkinek !!!

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Ágota
Jó nyelvek :lol: :lol: :lol: :lol:

Kandi
Nem hajtom agyon magam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anettoo
Pl: http://hu.fotoalbum.eu
www.photobucket.com

Piroska
Én már járok tornára. Jó a társaság :wink:
Bébi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tündi
Én elvileg informatika-német szakon végeztem :wink:

Beus
Nagyon csinos voltál!

Judi
Még csak a nézelődésnél tartok. Először jó lenne tudni, hogy fiú vagy lány lesz :wink:

Bim-bam
:lol: :lol: :lol: :lol:
Szaporodunk... akkor már 5-en vagyunk aug. 20-ra kiírva :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!
Üdvözlöm az újakat!

Na voltam dokinál...sajna nem csinált Uh-ot,mert múlt héten voltam...szívhang -méhszáj -vérnyomás stb. vizsgálat volt csak...
Mennem kell genetikára....ma be is jelentkeztem az I.sz. Női klinikára...március 20.-ára kaptam időpontot...elvileg ez megbeszélés és itt lesz az amnio elbírálása is...
Március 9.-én megyek Afp-re na meg cukor terhelésre,mert ugye 35 felett ez is kötelező!
Augusztus 22-re lettem módosítva ,mármint szülés....mintha ez érdekelné a KCS-t,majd akkor bújik ki,ha Ő akar...nem?
:lol: :lol:
Nem leszek 2napig....ha valaki hiányolna...megyünk röfit döfni!
Jók legyetek!Jó hétvégét! Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Húú Kandi!
Helyettem is egyél disznótorost :lol: :lol:

mimi12

Judy79,
az AFP-t manapság inkább a velőcső záródási rendellenesség kizárására használják, olyankor pedig magasabb szokott lenni.
Egyébként ha annak felvetődne a gyanúja (ami ugye nálad nem), azt utána UH-al lehet pontosítani, a 18 hetesen (ezért kérik a genetikai UH-hoz az AFP eredményét).
Down esetében sokszor alacsonyabb az AFP, viszont fordítva nem lehet igazán ezt mondani (márminthogy alacsony AFP esetében sokszor Down van), mert nagyon sok más, banális oka is lehet az alacsony AFP-nek - ezért is mondják, hogy nagyon megbízhatatlan erre a célra, és sok országban nem is csinálják. Egy integrált teszt ennél sokkal-sokkal megbízhatóbb, így AFP ide vagy oda, elhiheted, hogy az esélyed a Down-ra csak 1:3000 körüli (amit írtál - nem emlékszem pontosan). Egyébként ebbe az arányba az AFP értékét is beleszámolták, attól lett ennyi (és nem mondjuk 1:10000). Szerintem ez elég jó arány, és nem ér meg egy hasbaszúrást a dolog, ahol viszont 1:100 a vetélés esélye.
De persze nektek kell eldönteni.
Mindenesetre szerintem nem kell aggódnod. :)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Bim-Bam Csilla: Üdv! És remélem hogy ebben a társaságban jobban alakulnak majd a dolgok :lol:

Kandi: jó döfést! Azt nem írom hogy írigyellek a disznótoros miatt, mert most annyira nem kívánom a zsíros húsokat.

Rilla: nem akarlak elkesaríteni, de van olyan ismerősöm akinek az utolsó hónapban kezdett csíkosodni a hasa. Viszont olyan is van aki 2 gyereket szült és egy darab csík sincs rajta. Majd meglátod, nekem előszőr olyan lilás foltok voltak utánna képződtek csíkokká.

Túl vagyunk a varrat szedésen is. Szegény cicust még soha nem láttam olyan morcosnak. Fújtatott harapott volna meg minden. Ja és délben mikor elmentem az ebédért akkkor el akarták lopni! Még jó hogy időben hazaértem, szerintem ha 5 percel később érek haza biztos elviszik.
Teszek fel róla képet, így alszik ő, Dolly:
Kép Dolly

Kép
Vendég

Na jó teszek fel róla normális képet is.
Így nézik a Tv-t bébi apával:
Kép dolly
Kép
Vendég

Sziasztok!

Andi: Igen, vannak hajszálerek a belsejében. Ha melege van jobban látszik. Már én is halottam a fagyasztásról, de még konkrétan nem érdeklődtük meg eggyik módszert sem.
Ha tudsz, majd raksz fel nekem képet! Ilyen volt ilyen lett! De csak ha nem gond.

Beus: Nagyon jól nézel ki. Nem sok ilyen szerencsés alkat van akinek csak a hasa nő.

Beus, Noémi: Küldhetek nektek emailt, amit tovább kell küldeni 6 embernek. A lényege, hogy egy kisgyereknek kell egy mesekönyvet küldeni. Nem akartam csak úgy elküldeni, mert eddig sokan nem válaszoltak.
Ha nem akkor is ok. Ha igen akkor küldjetek légyszi egy email címet!

Kép

Kép
ádibaba

Na megjöttem én is.
Jó csalódott vagyok :cry: Voltam dokinál a gomba miatt, meg sem vizsgált, csak írt másik gyogyit, aztán kértem, hogy kukkoljuk már meg Pöttyöt, aztán közölte, hogy minek, két hete láttuk. Hát kösz, de még négy hét múlva fogom. És ott volt anyu is, akivel elvileg nagyon jóban vannak, és megnézhette volna az unokáját. Jól ki is sírtam magam, hogy ott vagyok 2 méterre egy UH-tól, és nem láthatom Pöttyöt.

Ádibaba,
Lili arca is tele van tűzfolttal. Állítólag az idegrendszeri túlérettség jele, vagyis már nem kellett volna neki pocakban lennie addig, amíg volt, legalábbis a bőrgyógyász ezt mondta. Neki még van a fenekén, a tarkóján, és egy pici pötty a hasán is. Azt mondták, hogy ami 1 éves koráig nem múlik el, azt lelézerezik. Most 3 éves, nem múlt el, csak halványodott, pont most gondoltam, hogy vissza kellene már menni ezt a lézerezést megbeszélni, hogy kell, nem kell...

Hmbori,
a Merckformint nem kellett abbahagynod??? Nekem a 10. hétig el kellett hagynom. Tudom, van amelyik doki kifejezetten ajánlja végig, van, amelyik nem. De nekem így is rendeződni látszik a cukrom. És sajnos így még nehezebb tartani a diétát.

Mimi,
akkor 25-én agyonszúratjuk magunkat. Nekem is akkor kell AFP-re mennem. Meg még a csomó másra is.

Judy,
én eddig nem igazán híztam semmit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádibaba!
Persze küldhetsz.Max ha kamunak tartom nem küldözgetem tovább :lol:
Ja nem titkos az emailem. lisztesnoemi@pannongsm.hu
(ez az msn címem is amúgy :lol: )

mimi12

Vissza: Várandósság