Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megvolt az első terhes jógám, tök jó volt!! Iszonyatosan átmozgatott, jó izomlázam lesz a hátsómban! :)
De most legalább le tudok hajolni mindenféle beszúrós fájdalom nélkül!

Noémi: szerintem egyszerűen zavarja Áront, hogy egyre kevesebb hely jut neki a dagadó belsőségek miatt. Egy ismerősöm mesélte, hogy az ő fia akkor kezdett rúgkapálni, mikor ő kajált- nem akarta a baba, hogy sokat egyen mert akkor nem marad neki sok hely. :P
Nekem is most kell vennem a második terhes farmerom, mert az első már igencsak kényelmetlen hasban. Párom teljesen kivan emiatt, ideges ha azt veszem fel (jogosan).
Boldog 25. hetet! ;)

Puszedli: jégkrém? Melyik a kedvenc? 8)
Köszi a névnapi köszöntést! :D

Magdi: essszméletlen édes a babó! Annyira látszik, hogy milyen mélyen alszik a drága! Nem baj, lesz ő még aktívabb is! ;)
Ő is már teljesen egyedi baba!!

Tabati: csodálom a türelmed! Én biztos nem bírnám ki hogy ne tudjam fiú vagy lány, és a 4D- t is kár kihagyni. :)

Amadea: nagyon szép a pocifotó! A Te pocakod is igazi „csajos”! :)
Most megkönnyebbültem, hogy nem csak az enyém ilyen nagy, eddig azt hittem hogy velem van baj, mert a tornán olyan kicsi hasú lányok vannak! :roll:
És Neked is rózsás az arcod. ;)

Anuk, igazad van, a babáért mindent megteszünk- megeszünk. Még a tejet lekvárral és paradicsomlével is. :D

Kép
tökmag79

Tökmag, lehet hogy igazad van!
Olyan fáradt vagyok, leragad a szemem, de ma csakazért is elmegyek a kismamtornára.
Tökmag te már nem dolgozol?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi- Menj el, jót fog tenni a torna, kicsit felráz! Én most teljesen kicserélve érzem magam!

Nem dolgozom már: tudod, anno mikor elkezdtem ide írogatni, akkor volt az orvosváltásos parám mert nem írt ki a lábam miatt (keringési zavarok). És mikor lecseréltem a másikra, ő ki is írt egyből, úgyhogy már egy hónapja itthon dőzsölök. :)
Nem mondom hogy unatkozom (előre be kell jelentkeznie a barátoknak is), mert járok tornára, németre, most bejött a jóga, és elkezdem a jogsit is. :)

Kép
tökmag79

Tökmag: akkor te is Zsuzsanna vagy :wink:
boldog névnapot!

A lidl-ben lehet kapni, 2 l-es, Ecorino, csoki-vanília-eper. A férjemé a csoki, a többi meg a mienk, igazságosan el van osztva :lol: .

De irigylem azokat, akik tejes zsemlével mennek terheléses cukorra.

Magdi: örülök, hogy kidugult az orrod. Egészségedre az ebédet!

Idáig 3szor volt összehúzódásom, tegnap meg szinte minden órában. Haladunk:).

Én is mennék jógára, ha nem kerülne ennyibe:(.

Apa lassan hazaér, és holnap nem is megy dolgozni, de jó, de. velem lesz, du. meg próbán.
Vendég

Noémi: remélem jobban vagy, voltam helyetted is nagywc-n ma :wink: :lol: (3szor voltam ma :shock: , vagy a jégkrém, vagy a barackbefőtt dolgozik:) )
Vendég

Köszi Puszedli! :) :)
De ma kivételesen - 4 nap után nekem is sikerült!

Tökmag, így már emlékszem, csak összefolynak néha a dolgok!
Egyébként azért nem vagyok tök lusta - otthon pl. szoktam csinálni a kismamatornát dvd-ről. Csak miután hazaérek, átöltözök, besötétedik, egyszerűen már nincs kedvem kimozdulni!
Ezért is várom már annyir a jó időt! Akkor legalább lenne kedvem elsétálni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:17-kor.

Heni

Kép
szheni

Ja, Anuk, örülök, hogy a mák Neked is bejött. Én tök véletlenül jöttem rá... :):)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Ma sok volt a meló, nem volt időm feljönni, de azért olvasgattalak most benneteket.

Réka babánk ébren van, mocorog, sztem üdvözölni akar Titeket :wink:

kfnoémi 2in1-be még ma megpróbálok elnézni, remélem nem csúszok még le róla.

bvigh: Nekem mindkét név tetszik, csak a Zalán Mór olyan különlegesebb :oops:

puszedli: pihizz, pihizz! nekem is szoktak görcseim lenni, de ha ledőlök kisit, és nem stresszelek a hülye munka miatt, akkor mindig elmúlik. Bár az rosszabb, ha munkahelyen tör rám, mert itt nincs módom lepihenni :(

anuk: de ügyi vagy, hogy túl vagy a terheléses cukron! Én is túllennék már rajta. De lehet, hogy akkor majd egész napra kiveszek szabit. utána még dolgozni... na nem!!!

magdi: nagyon tündéri a kisbabád :) Ahogy alszik... már most miylen édes, hát milyen lesz, ha megszületik :)

amadea. niki: szép pocakfotók :)

tabati, én is kínai vettem melltartókat,és nagyon szeretem. Jó áron voltak, kényelmesek, szóval sztem tök jó.

Tegnap este olyan édes volt a férjem, kismanónk akkorákat rúgott, kidudorodott a pocim is... végig simizte, beszélt hozzá, és nagyon odavolt, hogy ilyeneket rúg már :) Olyan édes, hogy mindig várja, hogy hazaérjek, és rögtön beszél is hozzá :)

Egy kérdés, a tárkonyos raguleves receptjét elküldené valaki? Köszönöm :)

Kriszta

Kép
chrisstha

Hu lányok, ahogy olvaslak Benneteket, mindenki tornázik, jógázik... kezdem szégyellni magam, de én nem tudok időt szakítani rá, meg erőm sincs hozzá :( Pedig a védőnőtől kaptam is kismamatorna dvd-t, kérdezi is ha találkozunk, hogy tornázom-e én meg csak lapítok :oops:

Tökmag boldog névnapot Neked!:D

Puszedli örülök hogy jót tesz a pihenés!

Nemrég hívott anyósom, meséltem a tegnapi uh-ról, teljesen odavolt :) főleg amikor mondtam, hogy az orra tiszta apja :)
magdii

Egyet értek magdii, én is kicsit szégyellem magam :( Terhestornára járnék én, csak mikor?? Ilyen DVD-t hol lehet szerezni, na persze nem horror áron. Ötlet?!

Kép
chrisstha

Magdi, én egyszerűen csinálom a tárkonyos pulykaragulevest: Egy fej hagymát kockára vágva megpirítok, ráteszem az apróra vágott pulykamellet vagy pulykacombot (kb egy kiló négy főre), felöntöm vízzel. Egy nagyon kicsi vegetát teszek bele, és az apróra vágott zöldséget. (2 sárgarépa, egy zöldség, 1 közepes karalábé.) Amikor az egész már majdnem megfőtt, teszek bele egy jó teáskanálnyi tárkonyt, kb 10 percig főzöm még és 2 dl tejszínnel és egy evőkanálnyi liszttel behabarom. (A tejszínt és lisztet előtte csomómentesre kell keverni.) Pár percig hagyom még rotyogni és készen is van. Én a citromlevet nem teszem bele a levesbe, mert összekapja a tejszínt és csomós lesz tőle. De ha vki szereti, az asztalra teszek pár szelet citromot, így rakhat bele. Egyébként sztem rozscipóban a legfinomabb. :)

Most úgy tűnik, jobb a helyzet velem, bár a bnőm azt mondja, ezek jóslófájások. De normális ez a 26. héten??

Heni

Kép
szheni

Chrissta, nem tudom, melyik terhestornás DVD-re gondolsz, Rubint Rékának van egy ilyen tornája. A Westendben láttam 1990.-ért, bár néhányan azt mondják, az nem túl jó, mert nagyon erős.

Heni

Kép
szheni

Hát én sem tornázom. :( Mondjuk én le vagyok tiltva.

A doki fél, hogy megugrik a vérnyomásom (így is nehéz karban tartani), meg az asztmám is rosszabb most, hogy kismami vagyok. Elég sokat fulladok. Most képzeljétek el, ha még "ficánkolnék" is.

Pedig gondoltam ám rá, hogy hátha itthon sunyiban egy kis mozgás, de féltem a babát. (A szobában való fogócska meg nem igazán számít :oops: és még attól is ki szoktam fulladni) Amúgy világ életemben felmentett voltam tesiből. :oops: Így csak a séta marad. Jó hosszú pár kilométeres, vízszintesen nagyon bírom :) Azért is várom annyira a tavaszt.
Vendég

Heni, csak föntebb olvastam a dvd-ről, én eddig nem is hallottam róla. Szóval konkrétan nem ismerem a Rubint Rékáét sem. Bár 1990 Ft-ot még rászánok, csak általában mindennek olyan ára van!!! A receptet is köszi :lol:

Kép
chrisstha

Köszönöm mégegyszer a sok-sok aranyos hozzászólást kisfiúnk uh képéhez :) Teljesen oda vagyok meg vissza, hogy ismét láthattuk, és, hogy mennyit fejlődött :oops: :)

Heni, szerintem a Benito név nagyon eredeti és szép, gondolom, hogy engedélyeznék, ma már olyan neveket lehet adni a gyerkőcöknek, ami azért nem egyszerű, azokhoz viszonyítva furcsa lenne, ha a Benitot nem engednék! Remélem, hogy minél előbb elmúlnak a rosszulléteid, elég ijesztő, ahogy leírod :( Pihenj amennyit csak tudsz!

Chrisstha a tárkonyos pulykaragu receptet én a mindmegette.hu oldalról mentettem le, annyit változtattam rajta, hogy nem tejszínnel sűrítem, hanem tejföllel. Egyébként bármilyen zöldség mehet bele, de a recept pontosan így szól:
Tárkonyos pulykaraguleves krumpligombóccal
Hozzávalók:
1 alsó pulykacomb
1 csomag vegyes zöldség
1 csomag vajbab
1/2 csomag zöldborsó
1/2 csomag zöldbab
tetszés szerinti bab
3 db gomba
tejszín
só, bors, tárkony
Gombóc:
1 nagyobb főtt burgonya
1 tojás
petrezselyem (én ezt nem szoktam beletenni)

Elkészítés: Kockára vágjuk a csontról letisztított pulykahúst. Üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk és pároljuk. Só, bors, tárkony az ízesítés. Ezt így levéig főzöm. Fokozatosan öntöm fel vízzel, és amikor a hús már majdnem kész beleteszem a répát és a fehérrépát, amit kockára vágtam szintén. Sok tárkonnyal igazán finom. Felöntöm további vízzel és hozzáadom a mirelit borsót és babokat meg a gombát. Mikor már megfőtt minden, tejszínnel behabarom, és a krumpligombócott beleszaggatom.
Krumpligombóc: sós vízben megfőzöm a burgonyát, összetöröm és tojással illetve ha szükséges, liszttel összekeverem, hogy gombóc sűrűségű tésztát kapjak. Apró golyókat csinálok, lisztben meghempergetem, és ha már megfőtt a leves, beleteszem, picit főzöm és lehet tálalni. Akár cipóban is nyammm :D
magdii

Hűha, nem láttam, hogy Heni megelőzött a recepttel :) De ahogy olvasom, a lényeg ugyanaz, végülis minél többféle zöldséget teszünk bele, jó sok tárkonnyal és cipóban milyen fincsi is :)

A mákot annyit emlegettétek, hogy nekiálltunk mákos tésztát csinálni
:oops: :lol: MIndjárt kész, be is lapátolok egy jó nagy tányérral. És nemsokára megyek vezetni, már óráról órára egyre jobban várom, hogy menjek :)

Megmondom őszintén, én amit kaptam a védőnőtől dvd-t még bele sem néztem :oops:

Heni, nem tudnád megkérdezni a fájásokról az orvosod vagy a védőnőd? Nehogy gond legyen, inkább kérdezz rá!!!
magdii

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:17-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Heni, pont most olvastam ezekről a hasfájdalmakról, nagyon sajnálom, de szerintem ne aggódj. Nem épp te nyugtattál meg valakit a minap, hogy ezek a Braxton Hicks kontrakciók? Most erről olvastam egy oldalon, teljesen normálisnak tartják, a 23. héttől, alhason jelentkezik, főleg ha sokat szaladgál az ember (mint most Te), vagy idegeskedik(remélem Te nem), vagy vízhiányos, ezért még többet kell inni...meg Mg, de persze ezeket már mind tudjuk...türelem, tuti elmúlik...

Köszi lányok a grízes gombócka receptjét, meg a tárkonyos ragulevesét...egyszer ettem, nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű a recept...szóval előbb a Heni receptjét próbálom ki, aztán a Magdiét, az inkább haladóknak való...a mindmegette oldalt nagyon szeretem, de ha néha keresem nagymamám egykori receptjeit, találok 7-8 féle receptet, aztán nem tudom, melyik a jó...pl. a csörögével, meg a szilvalekváros fánkkal így vagyok...közben meg nagyokat nyelek... :? de jó lenne mmmmmmm

Képzeljétek, kaptam két babaajándékot, de nem tudom, mire való :oops: a dobozára doudou van írva, keresek egy képet:[img]
Szóvan plüss rongydarab, közepére meg egy állatfej van varrva :shock: mi célt szolgál, nem tudom...[/img]
preta

http://terhestorna.lap.hu/

Itt ahogy gyorsan átfutottam, vannak jó ötletek :)
A Rubint Rékát csak azoknak ajánlják, akik sokat mozogtak még a terhesség előtt, kezdőknek nem... nem saját vélemény, csak most olvastam róla! (én régen vettem egy aerobic videót tőle, de nem jött be, viszont ahány ember annyi félék vagyunk... )
magdii

Hello Lányok!

No, úgy látom, a fő téma mostanság a nagydolgok állása/indulása. Hát hajrá mindenkinek. Szerencsére engem még elkerültek az ilyen gondok.
Viszont ma elég masszív nap volt. Reggel 6:55kor már ott feszítettem a laborban, táskámban a cukros löttyel ( 3 citromot facsartam bele, így nem volt OLYAN vészes) merg a pisivel. Levették a vért, vártam két órát, levették a másikat is. Aztán szereztem egy szendvicset, és mentem a tévébe mondani az okosat ( persze eléggé szívatott a műsorvezető, úh kicsit beparáztam) :), de aztán bejöttem az irodába, itt egerésztem fél 5ig, aztán egy jó tárgyalás f6ig, és már itt is vagyok. Szóval nem volt relaxos, de ki lehet bírni.És egy kicsit büszke vagyok, hogy mindezen túl vagyok, se egy ájulás, se súlyos beégés, szóval ennél már biztosan csak összszedettebb leszek. De az7ért az a cukor
Mák: képzeljétek, én egy pár hete egészen rákattantam. Szinte minden nap eszem mákos sütit. ( most, hogy semmi káros szenvedély nem engedélyezett, ez a dőzs.:))
Most emgyek találkozni a barátnőmmel, aki 4-5 héttel van lemaradva....
De úgy szeretnék már ALUDNI.. Azt hiszem, majd hétvégén:)
úúú Preta, szilvalekváros fánk.... hmmmmm.
No, nagyon szép estét mindenkinek, üdv,

mormota
mormota20

ja, és nekem két terhes dvd-m van: kállai ildikó: nagyon ajánlom, kicsit oldszkúl, mert marha furán beszél a csaj, de átmozgat, és nem szed szét. A másik az egy szt. imrés gyógytornásznőé. Az is nagyon jó.
üdv

mormota
mormota20

Heni: én is u.ezeket érzem, elhívtam a dokimat, és azt mondta, hogy néha-néha egy-egy ok, de hogy már pár napja, és ilyen sokszor.

Lehet, hogy csak a stressz, vagy hogy sokat mész..nem tudom mitől jönnek elő...kicsit megijedtem én is, de hátha csak pihennünk kell!!!
Én azért szombaton bemegyek a klinikára megnézetni magam.

Pihenj te is!!! Meg magnézium!

Csajok: de jó, hogy ilyen sokan túl vagytok ezen a vérvételen!

Én a tárkonyos levest úgy csinálom, hogy olajon a v.hagyma, majd a husi, ha fehér, akkor a gomba, ha barna, akkor borsó, répa, víz, lisztes tejszínes habarás (én is összekutyulom hidegen), majd kis tej, tárkony, só, bors. De a lényeg u.az. sokat kell vele küszködni, de nagyon fini.
Vendég

Heni, szerintem biztosan ettől a hajtástól van. Bár tudom, hogy nem a popsidon ülsz egész nap, de végtére is a terhességed eleje óta otthon vagy, és ahogy az írásaidból leszűröm teljes testi és lelki nyugalomban. Erre most megjön a sógórnő és az ikrek - akik a kizárólagos unokák az anyós szemében - én szerintem már ettől nem nyugodt az ember, másrészt ilyenkor mindig van egy kis megfelelni akarás az emberben!
Tök jó, hogy Miki így kiállt melletted! Remélem már nincs sok hátra, hamarosan hazamennek a rokonok, és hármasban maradhattok! :)

Én írtam a Brextonról - lehet, hogy Henié és Puszedlié is az, de azért ilyen korú terhességben még tényleg jobb figyelmeztetésnek venni, és pihenni!

Nekem is egy retro kismamatorna DVD-m van. Tényleg nagyon vicces - az egyik csajnak szőrös a hónalja. Én igazából azért szeretem, mert főleg vérkeringést javító gyakorlatok vannak rajta. Álló helyzetben nincs is, csak ülve, és oldalt fekve. A végén szó van a légzéstechnikákról is és van benne relaxáció is. Én a teszveszen vettem 1 Ft-ért, de a Brendonban is kapható:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Találtam egyet VHS-n a teszveszen, ha valakit érdekel:
http://www.teszvesz.hu/item559955682_te ... zetta.html

Itt pedig egy Kállai Ildikó, mert ezt is említettétek:
http://www.teszvesz.hu/item555787137_ka ... edeti.html

KépKép
KépKép
kfnoémi

Petra

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =3&whid=25

ez egy morzsolható kendő. Már újszülött kórtól a babának lehet adni. Volt egy cikk valamelyik kismamában, hogy ez nagyon jó, főleg ha az arcon nincs semmi, mert akkor a baba a mamáját tudja odaképzelni...na olyat én még nem láttam!

Én a CundA-ban néztem ki egyet, meg most láttam a Tescoban is.
Mondjuk ez is olyan, hogy vagy odáig van érte a gyerek, vagy le se tojja.

Mormota, mit csinálsz, hogy a TV-ben voltál? Lehet, hogy már írtad...bocsi

Képzeljétek, voltam közértben, és a pénztárnál rámköszöntek. Hozzáteszem, hogy iszonyatos az arcmemóriám. Tudom, hogy ismerem, de nem tudom honnan. Végül is szerencsésen kivágtam magam, mert a csaj szőkéből barna lett.
A kabátom össze volt húzva, de rákérdezett, hogy babát várok...tök jól esett, mert akkor ezek szerint most már kabáton keresztül is teljesen egyértelmű!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Zsuzsiknak boldog névnapot! :D

Puszedli!
Én a hét elején vaníliás-mogyorós jégkrém miatt rohamoztam meg a Lidl-t :wink:
Jó ötlet, hogy felhívod a dokit, reméljük megnyugtat, hogy minden rendben.

Noémi!
Engem mind a 2 cukros vizsgálat kiütött, csak a második már a cukros lötyi megivása után....nincs 2 egyforma szervezet, lehet nektek meg se kottyan....

Tökmag!
Örülök, hogy tetszett a jóga!!!

Heni!
Bocsi, nem emlékeztem, hogy neked a zsömis variáció volt :oops: . Lehet fel kellene hívni a dokidat holnap, még így a hétvége előtt...
Addig is pihizz sokat és jobbulást!

Voltunk ma dokinál. Szépen megnőtt a bébike és 1000%, hogy kislány :D . Doki bácsi elkeresztelte Mókuskának :D ....nézte 4D-vel is fotót is szeretett volna adni a kis pofijáról, de nagyon izgett-mozgott és a kis kezeit kapkodta az arca elé.....de nagyon kis cuki :D

KépKép
amadea

Sziasztok!

Amadea, Niki: szép kismamik vagytok!
Magdi: szép a baba, olyan nyugodt kép! Azért kicsit kár, h nem tudtátok ébredésre bírni.

Hmmm a raguleves recepteket otthon ki fogom próbálni.

Ilyen morzsolható párnát már beszereztünk, a boldog apuka feltétlenül venni akart vmi játékot, és végül emellett döntöttünk. Viszont labdát nem szabad az elején adni nekik, mert állítólag nagyon zavarja őket, h nem tudják megfogni, mert állandóan elgurul.

Azokhoz lenne egy kérdésem, akik az AstiKidsben voltak: a honlapon csak 3 féle babakocsi van fent- van más is a boltban? Mi pl 3 funkciósat szeretnénk, de az pont nincs. Illetve nem tudom, ez a Bergon milyen minőség.

Székrekedéseseknek jobbulást, nekem max 1-2 napig van gond, de az sem vészes. De ne erőlködjetek, m az rossz a gátnak.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Heni: pihenj akkor is, ha ott vannak a gyerekek! A baba az első!!!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

És most nézem, tényleg Zsuzsanna van: boldog névnapot a Zsuzsannáknak/Zsuzsáknak!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lanyok,

Annyira jo, hogy mar ennyien tul vagytok ezen a cukros terheles oruleten, nekem majd csak a 24. het utan valamikor fogjak csinalni. Sajnos annyira parazom a verveteltol, hogy ennek kovetkezmenyekeppen minden alkalommal rosszul is leszek.
Gondolom most sem lesz ez maskepp. Az biztos, hogy aznapra en is szabadnapot veszek ki.

Szepek a pocakfotok, hamarosan mar nekem is aktualis lesz csinalni egyet. Felrakni nem szoktam mert mindig a munkahelyrol jelentkezem be a fotok pedig az otthoni gepemen vannak lementve.

Hasfajosok pihenjetek, en lekopogom nemkem nem szokott fajni, bar ma olyan rossz ejszakam volt. Egyszeruen sehogy nem talaltam meg a kenyelmes pozt, mire mar eppen jo lett volna kellhettem fel pisilni. Nekem inkabb vannak helyek ahol nyom, szur de ezt csak fekfo helyzetben erzem. Gondolom Viki babanak sem mindegy hogy fekszik a Mami.
Lanyom tovabbra is delelott es keso delutan aktiv, azt olvastam, hogy ez lehet mar mint babanal is igy lesz. Az jo lenne, mert akkor ezek szerint O sem egy koran kelo tipus. :lol:
Tovabbi szep estet mindenkinek,

Banka
Kép
banka79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:18-kor.

Heni

Kép
szheni

Noémi Anuk vagy akinek még megvan!!!
Légyszi küldjétek át azt az olasz linket, amin a baba súlyát lehet kiszámítani...a mai UH alapján 22 hetesnek felel meg a bébi egy másik kalkulátor szerint :shock: :( :( .....

KépKép
amadea

Csillagtáncos: az AstiKids-ben sokkal több babakocsi van, mint a honlapjukon. Vannak háromfunkciósok is.

Heni, örülök,hogy már jobban érzed magad! De ettől függetlenül pihenj sokat továbbra is!

Most jut eszembe, nekünk is aktuális már egy pocakfotó. Ha lesz egy kis időnk, hétvégén rá is veszem férjecskémet, hogy örökítse meg a 24. hetet is :)

Jó éjszakát Lányok, végre holnap péntek és jön a hétvége :D

Magdi
magdii

OK, azért, mert a 21 hetes UH-s papírt néztem :oops: :oops: :oops:
Azért megköszönném a linket, lementem erre a gépre is...

KépKép
amadea

Megtaláltam :D
800g és 34 cm...ő is hosszú lesz :D és teljesen megfelel a korának...

KépKép
amadea

Jajj, Amadea!!! :) Megijesztettél, de jó, hogy csak elnézted! :):):) Sajnos nekem már nincs meg a link... :(

Heni

Kép
szheni

Amadea, az itthoni gépemen sajnos nincs meg, csak a bentin. Ha addig nem küldi Anuk, reggel kb. 10 körül küldöm!

Addig nézd a mamanetet, nekem ez passzolni szokott:
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Mit mértek?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea, írd már meg a méreteket, mert olyan kíváncsi vagyok!
Áron 1,5 hete: BPD 62 mm, THQ: 60 mm volt. Akkor 700-750-re becsülte a doki.
Szerintem kb. Áron is akkora lehet, mint most Nóra.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni!
Te most már feküdj le! Most tényleg - legalább hétfőig sokkal többet pihenj!!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Magdi, babó nagyon édes. Végül is mi is 24 hetesen megyünk, mutattam is a páromnak,hogy mit lehet majd látni.
Ha takonnyal is szenvedsz, akkor én az eukaliptusz balzsamot tudom ajánlani, ill. torokfájásra a Homeogene 9- et.(remélem így kell írni) Ez a homeós bogyó nekem 1 nap alatt elmulasztotta a torokfájást.

Ill. Noéminek akartam még írni a székrekedésre, hogy a barátnőm a Normaflore-ra esküszik, én még nem próbáltam.

Amadea, pocifotó szuper, nagyon szép, és csinos vagy!
A 4D-s történeted után kicsit izgulok,hogy nekünk milyen lesz, kicsit félek a csalódástól. De ismerem a csajt, és mondta, hogy lehet,hogy többször is vissza kell mennünk. Ez ad egy kis reményt…

Anuk, olyan jó olvasni, amit Rodról írsz. Örülök neki,hogy így megváltozott.

Mniki, a te pocid is szép formás. Lilin nem nevettem, nekem teteszenek az ilyen kissé „fura” nevek. Nem szokványos. Ezért tetszik a Benito is.

Turi: Nekem van olyan ismerősöm, aki eljár turizi, rendbeteszi a ruhákat, és eladja.

Puszedli, mi az ágyat osztjuk így meg, mint ti a jégkrémet. Apa a múltkor panaszkodott, hogy neki csak 1/3-ad jut, mondtam neki, szokja meg.
Remélem elmúlnak az összehúzódások!És Heninek is!

Névnapi köszöntést köszönöm.

Ma itt volt a hugom, az új barátjával. Egész szipmi srác.
Eljöttek velem a tp-s felülvizsgálatra, meg haza is kisértek. Kaptam tőlük egy édes micimackós body-t. Szóval a mai nap is eltelt. Holnap megint mehetek barátnőzni.

Egyébként nekem is sokkal többet fáj a hasam,ha nem pihenek. Ilyenkor meg is kapom a magamét apától. Most azt csinálja,hogy minden héten 1 napot itthon unatkozásra ítél, de igaza van, szükségem is van rá.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, köszi. A Normaflor-ról már hallottam, de eddig még nem próbáltam.
Most éppen kísérletezem, hogy ha este iszom meg a Mira vizet, akkor mi van...ha nem segít, akkor köszi kipróbálom!

Igaza van a férjednek! Kell a pihenés! Igaz én dolgozom, de meló után szinte egész este csak pihenek. A házimunkát többnyire hétvégén végzem - illetve ezen a héten délelőtt (nincs főnök, így egy kicsit később megyek be :) )

Én is elteszem magam holnapra!
Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket. :)

Megvettük az első rugikat!!
Az Auchan- ben voltunk és már nincs az a nagy akció, de tök aranyos nyári cuccokat találtam a kiscsajnak!

Puszedli: én nem vagyok annyira jégkrém mániás, egyetlen egyért vagyok oda, és az a pisztácia! De szinte sehol nem lehet kapni! :cry:
Viszont Lidl- ben vettünk ma két csomag szilvás gombócot! ;)
Ne is mondd… egy jóga óra 1800ft- ba kerül. Nem semmi, de képzeld, a jógaoktató felolvasott egy sms- t, amit egy most szült kismama írt és elmesélte, hogy tök jól tudta használni a légzéseket, nagyon megdicsérték érte és három óra alatt meglett a bébi!!
Szóval inkább lemondok most másról, de a mozgás kell és nagyon jólesik…

Noémi: az a baj, hogy hideg van és sötét. Az ember pedig a sötétben nem szívesen mozdul ki, úgyhogy tökéletesen megértelek… Én tornára is délután egyre járok, akkor pedig még igencsak verőfényes napsütés van- teljesen más az ember hangulata.
Holnap jön egy barátnőm (gyógyszerész), kértem hogy hozzon valamit ami Hat végre (szorulás), kíváncsi vagyok! Mondta, hogy ez is csak kb. négy nap után használ, de kibírom, nem érdekel!! Csak hosszú távon legyen már jó…

Heni: miért vannak méhösszehúzódásaid? Ez normális?

Kérdés: szerintetek nagy gáz, hogy nem nagyon hordok melltartót…? Egyszerűen nem érzem jól magam benne, kényelmetlen. Csak így meg fog ereszkedni a cici, igaz…? :?

Chrissta: én próbáltam „megszerezni" a Réka- DVD- t, de nem lehet… Amúgy azt mondják az a leghatásosabb amit el is hiszek, mert tavaly nyáron és az „Add önmagad” első részét csináltam és igencsak lefogyasztott.

Amadea: akkor most Te is a fellegekben jársz, hogy láthattad a kiscsaj!! Olyan jó érzés… :)

Csillag: rengeteg babakocsi van az Astiban, de azért raknak fel nagyon keveset a honlapra, mert igazából ők göncökre vannak specializálódva (ha meglátod a kínálatot, nem ez fog lejönni). Bregon- ról nem hallottam még…

Képzeljétek, ma telefonáltam a laborba, hogy jövő héten leszek 24 hetes és szeretnék a terheléses cukor vizsg- ra jelentkezni, de elhajottak, hogy ezt inkább két- három hét múlva csinálnák meg…
Ez ok?

Kép
tökmag79

Tökmag, én is betöltött 26 hetesen megyek a cukros vizsgálatra, meg Noémi is, akkor kevésbé terheli meg a babát.

Amadea, nagyon szép vagy a fotón!

Zsuzsáknak boldog névnapot!

A pocifájós kismamák miért nem mennek orvoshoz? Irgum-burgum!
Remélem mára elmúlik!

Benta

Kép
benta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:18-kor.

Heni

Kép
szheni

Amadea a link: http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html
Nyugi, minden rendben a babával.

Hát ezt a cukorterhelést mindenhol máshogy csinálják (lásd cukros lötyi a zsömis tejcivel szemben, az egy szúrás a hárommal szemben).

Én az eredeti állapot szerint 24+1 voltam, az új kiírás szerint pedig 24+6. Eddig mindig úgy kellett mennem, hogy a betöltött hét utáni héten. Na ezt jól megaszontam. :D A 26 hetes vizsgálatra is úgy megyek, ma kapok időpontot. 26+1 vagy új számítás szerint 26+6 :D Mindkettőt jegyeznem kell. Pedig 3 nap pontosan meg tudjuk mondani, hogy mikor került Emma legyártásra. :D

Egyébként a kisasszony ma nagyon korán kelő volt. :) Már 6 órakor fellökdösött. Talán érzi, hogy izgatott vagyok. Este buli a régi barátokkal. Még bowlingozni is akarnak, le is foglaltak egy pályát. Mondtam, hogy max engem guríthatnak :D De este haza kell szállítaniuk, és épségben átadniuk apukának.
Hétvégén meg meglesz a babakocsi *ugrálós smiley* jaj úgy várom. :)

Megyek dvd írni. :D Megszereztem apukámnak a Karl May indiános 16 részes sorozatot.
Vendég

Sziasztok!

Csatlakozhatok? :)
Június 19-re vagyok kiírva és kisfiút várunk. Kislányunk most volt 3 éves, Lídiának hívják. Péterfyben fogok szülni most is, mint 3 éve.

Ékesanyu,
mi is Csepelen lakunk. Ti elmentek ebből a kerületből?

Cukorvizsgálat: nem a legjobb, de túl lehet élni, sok citrommal. Én március 2-án megyek és itthon iszom meg.

2in1 bolt: nekem az összes gatyóm onnan van, mert náluk van 0-ás méret. 7végén megyek megnézem mi van náluk, mert sajna 2 gatyómat nagyon kinyújtotta a barátnőm és ez zavar...

MIndenkinek szép napot. Nálunk beteg a kislányom, szóval mi itthon dekkolunk. :(
angi79

Szia Angi!
Persze, hogy csatlakozhatsz! De jó, hogy megint többen lettünk! :):):)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Én is beértem...nem én leszek a munka hőse - 9 helyett 10-re értem be, de ma van az utolsó nap, hogy nincs macska...tehát cingohatnak az egerek! :)

Heni, örülök hogy most már jobban van! Teljesen érthető, ha megijedtél, hiszen most még korai lenne a 3 perces fájás...azért még pihenj bőven! Rokonok elmentek?

Angi üdv közöttünk!

Tökmag, majd feltétlen írd meg mit kaptál a gyógyszerész barátnődtől!
Szerintem jobb ha hordasz melltartó. Nekem kb. 70-75/B méretem volt, most már a 80 B-t is simán kitöltöm, de a Triumphban is azt ajánlotta a nő, hogy szoptatáshoz 80 C-t vegyek. A lényeg, hogy mikor a doki is megnézi a mellemet (azért nem minden alkalommal - eddig 2x) mondta, hogy mirigyes, és hogy érzi, hogy nehéz! Pont ma reggel vettem észre, hogy szerintem a bal (amelyik a nagyobb és a nehezebb is) szerintem megereszkedett kisség. Szóval jobb megelőzni a bajt! A kismamtorna kazikon van mellizom erősítő gyakorlat, de a tartószalagoknak az a legjobb, ha nem kell akkora súlyt tartaniuk - ezért kell a melltartó! (erről a Kriston intimtorna könyvben is olvashatsz - egy egész részt szentelnek neki)

Melyik Réka dvd kell? Lehet tudok segíteni!

A cukor teljesen okés. A védőnőtől kapott papíromra az van írva, hogy 26-28. hét között, de valahol tényleg a 24-től csinálják! Nem maradsz le semmiről! nyugi!

Végre péntek! Jön a hétvége, megyünk a Normafához!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni!

Örülök, hogy jobban vagy, nekem csak egyszer volt ilyen tudod, mi is nagyon megijedtünk, de tényleg csak pihenést javasoltak meg magnéziumot (egyik doki kálciumot). Tuti a sok ember miatt volt, főzőcske gyerekek, meg miegymás, úgyhogy most akkor pihi a hétvégén okés? :wink:

Kismamatorna!

Én is mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár én hetente csak egyszer tudok járni, de ez is megteszi. Ja! És én hozzászoktam a keményebb mozgáshoz, eleinte csalódott is voltam, bár nem tudom mit vártam, hogy körbefutjuk a háztömböt? :lol: De péntekenként járok (most elmaradt) és utána mindig nagyokat tudok aludni, úgy elfáradok. Persze biztos benne van az egész heti meló is, de a torna is megmozgat amúgy. Mi olyan nagy vajúsós labdán is szoktunk tornázni, meg talajon. Légzés is van meg intimtorna.

Tökmag!

Igen a 4d is kimarad nekünk, bár biztos meg lehetne oldani, hogy lássuk az arcvonásokat, de a lába köze titok maradjon, viszont apa már régebben is azt mondta, hogy ilyen ufót nem akar nézegetni, majd ha megszületik, akkor látja rendesen és neki az az igazi. Én sem vagyok annyira oda érte, szóval a neme meg az arcvonások majd a születéskor. Úgy az izgi!! :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Heni, csatlakozom a lányokhoz, én is örülök, hogy jobban vagy!:) És tényleg pihenj azért még, amennyit csak tudsz!

Angi, örülök, hogy ránk találtál, és, hogy ismét gyarapodtunk :) Gratula a két kislányhoz!

Behoztam az uh képet, kolléganők oda voltak tőle :) Azt mondják, rám hasonlít, hááát én nem tudnám megállapítani, majd meglátjuk,ha kibújik :)
A cukorvizsgálatról én azt olvastam, hogy a 24-28.hét között szokták csinálni, gondolom orvosa válogatja, hogy kit mikor küldenek. Engem majd a 27. héten fog, mivel a 26. héten megyünk uh-ra, és már mondta, hogy majd utána héten kell a következő vérvétel, ami a cukros lesz. Ráadásul Anyukámnak tegnap derült ki, hogy megint magas a cukra, egy ideig sikerült diétával normál keretek között tartani, de úgy látszik, mostmár ez sem segít, és el kell kezdenie gyógyszert szednie :(

Ellátogatok ma délután a 2in1 boltba, remélem lesz még a méretemben egy-két jó nadrág, muszáj lenne vennem...

Nah dolgozom még egy picit, és várom a két órát, hogy vége legyen a mai munkaidőnek is :)
Magdi
magdii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?