Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Evelyn, nem akarok okoskodni, csak együttérzésemet szeretném kifejezni! :cry: :cry: :cry: Szörnyű lehetett! Csak kérlek soha ne gondold azt, h nem vagy jó anya!

Kike! Tessék mindent higgadtan átbeszélni! Én soha nem gondoltam volna, h vkinek egyszer még annyit fogok engedni az életben, mint a férjemnek, de mégéri és term. van, h Ő is megteszi ezt Nekem...

Véda! Nem semmi mi történt veletek! :roll:

Kérdés:
Anytejes babák anyukái Nálatok a hozzátplálás hogy megy? Kitesz egy-egy szopizást a mennyisége? És mennyit iszik hozzá teát, vizet stb. a gyerkőc? Hányszor etetitek őket "rendes" kajával egy nap?

Vmint, fura dolog fordul velünk elő mostanság... Nem olyan nagy probléma, de gondolkodtatóba ejt...Szóval a fiam szinte soha nem sír inkább nyüszög, ezzel fejezi ki nem tetszését, nem pedig sírással, egyébként az emeberektől nem fél mindenkire első látásra vigyorog. A 7végén azonban haza utaztunk a szülőkhöz meglátogattuk a keresztmamát is. A gyerek a szemünkbe nézve keserves sírásba fogott mikor bementünk hozzájuk, aztán megnyugudott nálam, majd elő hozták neki a halott kereszttesóm zenélős játékát és ismét sírt...végül a játékot letették a tálalószekrényre, ami magától leesett... Eddig még mindig sírt a gyerkőc, ha őket látta...Szerintetek? Én nem nagyon hiszek ilyesmikben, de nem tudok másra gondolni.
A kereszttestvérem 14 évesen esett éberkómába, majd 4 év múlva-aminek most 2 éve-meghalt.

Bocs, hogy ilyenekkel jövök mikor másoknak sokkal nagyobb problémái vannak, de érdekel h más mit gondol erről.
Vendég
 


Hát ez igazán nem fair csajok, most hagytam abba pucolást egy kis időre, mert már teljesen kész vagyok...erre sehl senki! :(

Most már biztos vagyok benne h nem kedveltek... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Dehogynem, Nelli!

Ez durva történet!!!!
Miért esett kómába?
Ilyenről már volt itt szó! a gyerekek többet látnak szerintem is!

Kép
andkata
 
 

 
 

Most chateltem Potykával, még mindig nagyon sokat lehet tőle tanulni! Jól vannak, bár Dancsi épp beteg...

Kép
andkata
 
 


Köszönöm Kata!
Így már kicsit jobb... :)
Hát pontosan nem tudni, a lényeg h látszólag megfázott, láz stb. ami nem akart szűnni, kezdett kiszáradni ezért a HO infúzióra küldte, de mire az lefolyt megállt a szíve. Később azt mondták még, hogy az agyát támadta meg vmilyen vírus, volt agyműtéte is, ami után állitólag rövid időre magához tért. Az orvos szerint (aki műtötte) "kidobhatta volna az egész agyát is". Még annyit mondtak, h ha nem kapott volna kullancs elleni védőoltást lehet hogy egy agyhártyagyulladással megúszhatta volna...Végül -4 év múlva-vese elégtelenség miatt halt meg. Szörnyű volt! Életvidám, egyébként mindig egészséges kislány volt.
Én mint mondtam nem igazán hiszek az ilyesmiben, de így látva a dolgot nem tudok másra gondolni.

Vkivel volt még hasonló ezek szerint?
Vendég
 


Kubu!
Tomcsi még szopizik, málunk úgy megy a dolog, hogy reggel 5 körül szopik, majd 10-kor, fél1-1 körül kap főzit, erre szopizik, 3 körül gyümi, 5-kor szopi, 8-kor szopi és alvás.

Nem semmi amit írtál, de az tény, hogy a gyerekek látnak olyan dolgokat is, amiket mi felnőttek már nem, vagy csak nagyon kevesen. Velünk is volt már hasonló, de ezt már írtam.

Ja, és azt nem is mondtam, hogy azt mondta a védőnő, hogy ne hagyjam ülni Tomcsit! :shock: :shock: :shock: Még ilyen korban nem ülni kell, mert szerinte az megterhelő. Forogni kell, meg kúszni-mászni! Szerinte ezt minden gyereknek így kell csinálni. (Látszik, hogy nincs gyereke!)

Akata!
A támadónő nagyon tetszik! :lol: :lol: :lol: Lehet én is átnevezem a miénekt! :lol:

Kép
zsuzska72
 
 


Zsuzska! Boldog névnapot kívánunk!
És természetesen Boldog névnapot a másik Zsuzsinknak is és Patr Zsuzskájának is!

Szóval Zsuzska köszönöm a válaszod! Mi eddig csak egyszer ettünk egy nap főzit a többi szopi volt. Hát kisebb, nagyobb sikerrel, kicsit válogatós... Inni ti mit isztok? Mi leginkább, az anyatejen kívül, semmit. :?
Védőnő, nekem is kb uezt mondta, ülni tilos, kiv ha magától képes felülni, és komoly probléma ha nem forog. A 7. hó betöltéséig kaptunk ezzel kapcs. haladékot. Egyébként a miénk ezentúl "nem sok vizet zavar".
Én nagyon aggódtam a forgás, mocorgás miatt, de szerintem csak azért mert itt szinte minden gyerek olyan kis mozgékony. Ezt senki ne vegye magára! De szerncsére most már gurulva közlekedünk, de hason továbbra sem szeretünk lenni, nem tudom, hogy fog így mászni, de meg vagyok győződve, Őt látva, h egyébként semmi baja nincs.
Remélem nem idegesítettelek fel Zsuzs! Szeintem nincs aggódni valód! Már ha aggódtá voln... :wink:
Vendég
 


Kata csak azt szeretném megkérdezni hogy nem sikerült még apukádnak továbbítani az üzenetet?

Kép
linda24
 
 


Ejnye, Kubu, hogy is mondta Kike? Irgum-burgum medvesajt!
Vagy alszanak, vagy gyerekekért mentek, vagy dokihoz, vagy sétálni... én is aludnék, ha tudnék, de most itt vagyok, hogy írjak neked (is) :)

Hozzátápi: hát én is ugyanezzel küzdök. Fogalmam sincs, mennyi Nati adagja. Van, amit belapátol, van, amit nyammog. Vizet meg szinte egyáltalán nem iszik, csak csócsálja az üveget... de Otinál is így volt, és kialakult valahogy. Figyeltem a jelzéseit, és ha úgy láttam, hogy hamar megéhezett egy evés után, legközelebb kicsit varázsoltam, hogy többet egyen, s így lassan egyre szabályozhatóbb lett a dolog. Az ivással sztem addig nincs gond, míg kap tejecskét is.
De mindig kell kínálgatni, hogy megszokja az eltérő formákat, ízeket.

Amit Bencéről írtál: biztosan van benne vmi, a gyerekek állítólag sok mindent megéreznek, amit a felnőttek már nem.

Zsuzska: védőnő monnyon le!
ha pesti lennél, ajánlanám neked a konduktorunkat, aki biztosan megnyugtatna, hogy minden rendben. Nálatok nincs lehetőség esetleg egy fejlődésneurológiai vizsgálatra? szerintem sem kellene Tominak, csak a megnyugtatás végett. Inkább, mint a masszázs 4000-ért...
(amúgy a kerületünkben lévő dévényes masszőr is így kezdte: megnézte a gyereket, roppant enerváltan, majd közölte, mikor tud egy félórát kiszorítani nekünk, és ennyibe kerül... ennyit bírt mondani... nem is mentünk hozzá többet)

Ági! Én örülök neked!!!

Orsi:
[img]Arra is gondoltam, hogy annyit mozog. meg nem áll. elborul-felül-elborul-felül...végtelenítve:)
de nem tudom mi lehet, mert 2 napja olyan jó gyerek! [/img]
Lehet, hogy a borulások tompítják el egy kicsit :wink:

Kike: örülök, hogy írtál Apának!
Remélem, jól alakulnak a dolgaitok!
Ha feltupírozódik az agyam, mindig arra gondolok, hogy de hát mi szeretjük egymást, és akkor viszont minden megoldható :)

Akata, remélem, te is megerősíted Julcsit, hogy minden okés velük :D
Hihetetlen, hogy az orvos és a védőnő nincsenek közös nevezőn. Ilyenkor adok hálát azért, hogy nekünk ennyire remek, pozitív hozzáállású, korrekt, naprakész orvosunk és védőnőnk van! És ráadásul eü. kérdésekben ugyanazt gondolják.
(jó is, mert épp elég az olykor ellentétes orvosi vélemények között lavírozni...)

Babuli, sajnálom, hogy ilyen nehéz a pisivétel. Emlékszem a mi gyötrelmeinkre is, havonta kellett nézetnünk Oti pisijét. Amíg nem bilizett, kínszenvedés volt. Remélem, semmi gond! Elvileg a pisit nem muszáj laborba vinni, elvileg elég stixszel megnézni (vizeletellenőrző csík), annak meg rutinból kell lennie minden gyerekorvosi rendelőben!
A gyereknefrológus a klinikán is először mindig azzal nézi meg, és csak akkor küldi tovább a pisit laborba, ha bármi eltérést lát...

nna, most látom, hogy már háromnegyed órája nem küldtem el...
Kubu, te meg a végén még kiszaladsz a világból a magánytól...

Kép
Kép
bondi
 
 


Lindus! A tesómnak továbbítottam, hamarosan válaszol. Ő családjoggal foglalkozik, így szerintem lesz válasz. Bocs, de lassn megy kicsit....

Kubu, Zsuzska, Nektek még azt akarom, hogy a barátnőm 8.5ónaposa nem kúszik, néha néha megfordul. Elvitte a Gézengúz alapítványhoz és tornáznia kell. 2-3x elmennek és betanul egy tornát amit otthon csinálnak..ez így nem olyan drága. szóval esetleg meg lehet próbálni elmenni egy gyógytornászhoz, neurológushoz...és kérni egy tornasort, ha van rá szükség.

A kereszttesódnak nyilvánvalóan agyvelőgyulladása volt, ahogy így leírod. Sajnos néha egy banális vírustól ez lesz. Szegények, van még gyerekük? (Magunk között szólva kicsit durva - véleményem szerint- egy halott gyermek játékát odaadni a te fiacskádnak. ) A történet mindenesetre hátborzongató.

Kép
andkata
 
 


Hali

Hoztam képeket, aztán ha Nóri még nem ébred fel, megkísérlek visszaolvasni.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sok voltam??? Akkor jó! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Bondi : neurológia :wink:

Kép
andkata
 
 


Konduktorhoz is lehet vinni, a la Csilla :wink:

Kép
andkata
 
 


Szuper képek, Werám! Csajok jól elvoltak? :)

Még Nellinek: Adél kétszer eszik kb 150-200 grammnyi kaját egy nap, a többi szopi, általában hatszor egy nap. De néha csak úgy nyugtatásképpen, kisebb mennyiséget. Éjjel kb 6-7 órát bír így ki, időnként többet. Inni akkor kap, ha egy kajálásnál nincs szopi csak a vegyes kaja, de egy-két kortynál több nem megy le ( vízből).
( Hozzá kell tenni, az én leányom NAGYON ( túl) jóétvágyú )

Zoli már valahol -Budakeszi magasságában!( táncoló figura :))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andkata 2009.02.19 17:22-kor.

Kép
andkata
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk,kicsit be van gyulladva az egyik füle.
Sterimar baby-t vettem,végre kaptam,nasivin baby,Sinupret csepp,infra lámpa!
Dől az orrából a takony,de csak víz!
Amúgy kedve jó,főleg ha Apját látja!
Azt mondta a dr,hogy mivel keserű keverjem egy kiskanál MÉZhez vagy LEKVÁRhoz! Kép
Jó mi?
Méz vagy lekvár!

Wera! Nagyon édesek a képek,az utolsó a kedvencem! :wink:

Kike! Örülök,hogy írtál Apának!

Bocsi de most csak ennyi,rohanok,majd még este benézek ha tudok!
Holnap nem nagyon leszek,Anyós nap lesz 11-től

Pussz mindenkinek!

Kép


Kép
ibm
 
 


Érdekes orvosokkal találkoztál a napokban, Ami....

Jobbulást!

Kép
andkata
 
 


Ugye????????
Jobb ha már máshova nem viszem! Kép

De a Sinupret jó ugye?

Jupujjééééééééééééééééééé Apa akkor mindjárt hazaér!

Kép


Kép
ibm
 
 


Ahoj!

Zsuzska mindenkinek köszöni a köszöntéseket!!!
Nem sok időm volt ma, névnapoztunk, még mindig itt van Zsolti keresztanyuja.
Pedig láttam, hogy sok minden történt, szeretnék is egy csomó mindenre reagálni, de nincs időm!

Kike, első haragból sose cselekedj! Remélem megbeszélitek, ha másképp nem írásban :) !

Nelli, Zsolti még többnyire csak szopik, van egy-két bevállt kaja amit megeszik, de ez még többnyire csak gyümölcs. Főzelékekből semmi nem ízlik egyelőre, csak a házi gyártmányú krumpli-csirke.

Többen írtátok, hogy gond a nem hízás, nálunk Zsolti fogyott, igaz csak 5 dkg, a gyerekorvos, és a védőnő mégis egyöntetűen azt mondta, hogy csak nézzek rá a gyerekre és ne aggódjak!!
Hát nem aggódom.

Véda :shock: nem semmi történet. Nagyon kíváncsi vagyok mit mondanak a Vadaskertben! (ott laktunk két házzal mellette) Én oda akartam vinni Zsu-t pszichológushoz, de a gyerekorvos nem ajánlotta.

Hú már megint vonyít....

Kép
Kép
patr
 
 


8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 19:26-kor.
Vendég
 


Ami
Tényleg nem kéne több orvoshoz vinned Áront! :lol: :wink:

Nóri napi kajája: hajnalban cici, reggel 8 körül cici, 11-kor FÉL frutapura + cici, f2 körül legjobb esetben 1ü zöldség-hús bébikaja + kb 3 korty cici, 15 h elalváshoz kb 10 korty cici, 17 h fél frutapura + cici, 20:30 cici. És meggyőződésem h egyszerre nem szopizik 80-100-nál többet! Max reggel. (Ez kb 6 dl tej naponta) De a kanalasat így is általában úgy kell lenyomni a torkán. Egyéb folyadékot pedig SEMMIT és SEHOGYAN nem fogad el.
Hogy lesz ebből rendes evés és ivás?? :? Azért ha szomjas lenne csak meginná valahogy, nem? :roll:
Vendég
 


Vkata
Aztaaaaa! :shock: Dóri micsoda adagokat evett! :D Szuper!!! :wink:
Vendég
 


Ja, és Zsolti újabban ha kakil, hangosan nyög hozzá :shock: :shock: :shock:
És integet, ha pá-pá-zunk! :lol: :lol: :lol: Olyan cuki!

Kép
Kép
patr
 
 


Wera, biztos vagyok benne, hogy többet szopik! Csak már nagyok, és sokkal hamarabb lerendezik!

Kata, Dórika jól belehúzott az evésbe :)

Kép
Kép
patr
 
 


Sziasztok!


Kata!
Köszönöm a választ!!!
Én sem akartam adni neki, nagyon gyógyszer ellenes vagyok...csak ha muszáj. Tudni szerettem volna, mi a max., amit kaphat.
Szerencsére eddig nem kellett! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma csak egy f°si volt, az is délelőtt. Viszont a pocakja fáj... :cry:

Majdcsak jobb lesz...

Nagyon sokat írtatok, képtelenség reagálni... :roll:

viszont két dolog van, amit nem tudok szó nélkül hagyni... megpróbálom, ha hagy Emma.

Evelin!
Én nagyon szeretlek titeket, bár személyesen nem ismerlek benneteket, (ami remélem, hamarosan megváltozik), mégis azt gondolom, minden tiszteletem és szeretetem a tiétek!
Megértelek az érzéseiddel kapcsolatban, hisz mindenki egészséges kisbabát szeretne.
Ti Eliotot kaptátok, ki tudja, miért?
És meggyőződésem, hogy Eliot okos lesz, és már szép is.. Csodállak titeket!!! Teljes szívemből!
Nagyon sok erő és szeretet kell egy ilyen kis emberke neveléséhez, de tudom, érzem, bennetek megvan mindez!!!
Kicsit kusza vagyok, de hidd el, azok az emberek, akik úgy néznek Eliotra, mint akikről meséltél, nem ismernek titeket, és csak a külsőségekből ítélkeznek. Tudom, rettenetes érzés lehetett ez egy ÉDESANYÁNAK, de sajnos vannak, és lesznek is ehhez hasonlók. Remélem, távol maradnak tőletek ezentúl.
Senki sem tudhatja, mit tartogat neki az élet, ezért én sosem ítélkezem, amíg nem ismertem meg a másikat!
Eliot pedig a legcsodálatosabb kis ember, akit valaha ismertem!
Köszönöm, hogy megosztod velünk nap mint nap az érzéseidet!

Kike!

Sajnálom! Muszáj beszélgetnetek!!!

Most futnom kell, Emma felébredt!
Sajnos csak ennyi időt adott...
Vendég
 


Marcsi, örülök, hogy jobban vagytok! Remélem most már ennyi volt a betegség!

Nekem most jön a nap fénypontja! Zsolti keresztanyuja szórakoztatja kis piócámat, én meg beülök egy kád vízbe! :D

Kép
Kép
patr
 
 


Ja nemhízás: abban mi is otthon vagyunk!
5-tól 6 hós korig hízott 30dkg-ot
6-tól 7 hós korig hízott 22dkg-ot (igaz ekkor volt a hányós baja)
és azóta is hízott már 20 dkg-ot
De az én orvosom szerint se izguljak, mert a gyerek jól néz ki!
És már mostanság nem is izgulok :wink: :lol: :lol: :lol:
Ja és még nem vagyunk 7 kilósak (de már majdnem :wink: )
Vendég
 


8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.06 19:30-kor.
Vendég
 


Patri, mi legyen holnap???

Írsz majd sms-t?

Kép
andkata
 
 


Sziasztok!
Délután lementünk ebben a gyönyörű hóesésben egyet sétálni, meg közben vásároltunk is. Vettem friss gyümölcsöket, zöldségeket. Meg lisztet a hétvégére, mert bevállaltam egy lángospartyt. Jönnek a magyar barátok közül elég sokan.

kike!
Kíváncsi leszek apácska mit reagál a mailodra!

wera!
Nagyon jók a képek! Az utolsón olyan édes, ahogy megsimogatja!

kubu!
Én szinte egész nap frissítgetem az oldalt, de délután épp a fent említett séta miatt nem voltunk itt.

Lizy reggel 7-kor (vagy 6-kor) cicizik! fél 10-10 körül 150-200 gyümi+kb 2 evőkanál sinlac keveréke. fél 1-1 körül 180-200 főzelék, és utána egyik cici (ezt nem mindig kéri) van hogy 200 főzi után is kéri, van, hogy 180 után se. fél 5 cici. 7-kor sinlac 3-4 kiskanál gyümivel keverve (íze miatt). 8-kor a fürdés után szopi. És általában fél 1-kor és fél 4-4 körül hajnalban. Van, hogy a fél 1-es hajnali kimarad.

d.dodó
 
 


patr!
Egészségedre a fürdőzést!

d.dodó
 
 


Kata okés köszönöm szépen, akkor várom majd a választ! :)

Werus nálunk se iszik Vivi szinte semmilyen italt! Kecskeméti bébiitalt szoktam neki venni, őszibarackosat, egyedül azt issza meg. Na jó meg teát, de csak 20ml egész nap. Én is mindig attól félek hogy nehogy legyen valami, mert azért a folyadék kéne!

Kép
linda24
 
 


Dodó, köszönöm!

Most már tiszta hülye vagyok! :lol:

Kata, mindjárt hívlak!

Kép
Kép
patr
 
 


Wera, Zsolti sem iszik, annak esélye sincs, hogy megtanuljon cumiból inni. Most már nem is próbálom, minek szoktassam most már rá! Viszont újabban ha evett valamit (ami ugye elég ritka még), akkor kiskanállal kap egy kis vizet, azt nyeli rendesen! Na ne gondolj mennyiségre, max. 10 ml, de az látszik, hogy szomjas.

Kép
Kép
patr
 
 


Nem írt vissza semmi választ!

Hoztam farsangról képeket,nehéz volt fényképezni is,meg kamerázni is,miközben Domiztam is :roll:

Eladó a menyasszony!
Kép

Kristi bohóc
Kép

Sapi nélkül
Kép

csokievés késsel,villával
Kép

Vercsi győzött
Kép

Volt még sok minden játék,mint mindig,de nagyon elfáradtam agyilag annyi fele figyelni,Domi meg már nyűgös is volt,és így persze közös játékokon sem tudtam a gyerekekkel részt venni.

De azért jó volt! :D

Kép
Kép
Kép
kike
 
 


Ja, azt nem is írtam, hogy mikorra hazajöttünk, Lizynek 37,2 volt a hője (levonva). Most még fürdés előtt megmérem. Remélem nem lesz beteg.

kike!
Jók a képek.

Lizy szokott inni de csak gyümihez, főzelékhez, és az esti tejpéphez. Napközben ritkán. Na de a reggel elkészített 90ml tea vagy gyümölcslé (gyümölcspapi higítva vízzel) a nap végéig nem fog el..... talán 60. Viszont multkor lenthagytam a földön a cumisüveget (véletlen), mert nem szeretm lent hagyni, mert szétlocsolja. ÉS egyszercsak azt vettem észre, hogy mindet megitta!

d.dodó
 
 


Sziasztok!

megnyugtattatok a súlygyarapodással kapcsolatban, csak eddig a havi 1 kilóval engem elkényeztetett a sors.

Wera, Patti!
Az ivás nálunk is gond.
Cumisüvegből semmit.
Viszont én a varázsitatót erőltetem 3 hete kb. eleinte nem ment, de most kortyolgat belőle, így nap végére van hogy 70-100 ml is elfogy.
Amúgy sztem mi sem fogyasztunk napi 6 dl-nél többet.

Éjjel 1-2 körül cici, hajnal 6-kor cici, 10-kor cici, 13 körül kb. 100-120 gramm gyümi, 4 körül cici, 6-kor kb. 60-70 sinlac, jó sűrűn, magában és 8 körül egy cici.

de a cici az sztem alkalmanként 80-nál tuti nem több.
(én legalábbis plöttynek érzem a melleim)

Tami!Wera!
irtó jók a fotók!!! Széepka acsajok!!!


zsuzsi!
Minket fejlődésneurológiára küldtek 3 hósan, mert Emm nem emelte a fejét, ott megnyyugtattak, hogy minden oké.
szóval egy vizsgálat biztos megnyugtat.

Bondi!
Jót nevettem: lehet, hogy tompul a drágám.

Kike!
Mi a helyzet?

AKata!
Akkoe csapjatok Apával egy görbe estét :wink:

Kubu!
Néha előfordul, hogy senki nincs, ilyenkor ne ess azonnal kétségbe.

Marcsi!
örülök, hogy jobban vagytok.

Bömbikém durmol, Apa már a vonaton jön hazafelé.
én meg megfáztam. nem komoly, csak folyik az orrom és totál szétdörzsöli a papírzsepi, amit utálok.

EVELYN!
jobban vagy már?

VKata!
Dóri egyre jobabn eszik!!!
Vendég
 


Először is köszönöm Mindenkinek a válaszokat! (puszi dobálós smiley)

Bondi aranyos vagy, de nem volt időm kivárni sajnos v. lehet h szerencsére h jöjjön vki. uis. beleőszülök a házimunkába + a gyerekezésbe!

AKata, köszi a tippet, úgy gondoltam, h mivel már ezerrel forgunk, gurulunk meg minden, várok pár hetet míg esetleg kúszni-mászni is elkezd magától. Szerinted ez így ok?
Egyébként én sem/misem értékeltük különösebben a "játék" dolgot, de hát mit lehet tenni, a férjem azzal ütötte el, h fáj a feje ezért ha lehet ne zenéltessük már a játékot...
Egyébként a keresztanyám gyermeke volt, rajta kívül még van két felnőtt lányuk, akik közül az egyik Bence keresztmamája.

Kedves VKata s.o.s. és Bocsi!!!!!!! De mire nem válaszoltam???????? Sajnos én soha nem tudom elolvasni igazából a történéseket. :evil:

A kaja kérdést azért vetettem fel mert mi is még főleg cicin élünk és érdekelt h Nálatok ez hogyan van?.

Mi kb 6-7-szer szopizunk egy nap (persze szerintem sem sokat), egyzer eszünk főzit amihez nagyon kevés folyadékot tudok csak lenyeletni vele + éjszaka önkiszolgáló, de azért már előfordult hogy csak 2* evett éjszaka.

Hű most már futás van!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó éjt!
Vendég
 


Csajok!

Nem tudok rendesen visszaolvasni, ne haragudjatok! Helyzet van!

Kérdés! A szoc pol hogy működik és milyen feltételek vannak, ki veheti igénybe, és mennyi lé?

A helyzet, hogy úgy néz ki sikerül családi házba mennünk. De belülről totál fel kell újítani. 3 millát kéne felvennünk, ez tökre kifizethető, olcsón megúsznánk. De ugye jó lenne minden segítség, plusz pénz.

Na majd ha lesz több időm, akkor bővebben írok, most mennem kell!!!

Köszi a válaszokat előre is!!

sz.andi
 
 


Adni, legutolsó tudásom szerint, akkor tudtok teljeset felvenni, ha egyikötök nevén sincs ingatlan és újépítésű az ingatlan, különben csak fél. Be kell vállalni még egy lurkót 8 (?) éven belül. Az összege 2.700000 ( nem tuti).

Kép
andkata
 
 


Húú, Kata! Köszi!
Na a lényeg az, hogy a Jani nagyija meghalt szegény és a házat el akarták adni, de nem jött össze. Most a miénk lehet, de a felújításhoz kell kb. 3 milla. Hát a fél szoc pl is jól jönne. Egyébként az én nevemen nincs ház se lakás, soha nem is volt.
Azért lenne jó ezt tudni, hogy mennyit kéne felvenni ha a szocpolt megkapjuk!

sz.andi
 
 


Sziasztok!


Próbálok írni nektek végre, remélem, összejön.

Zsuzsáknak boldog névnapot kívánok!
Leának és Jázminnak boldog hófordulót!
Minden elmúlt napokban ünneplőnek is sok boldogságot utólag is!


Köszönjük a Lea-köszöntéseket, láttam, hogy sokan kedveskedtetek! Mondtam is neki, hogy ti biztosan nem fogjátok elfelejteni. (Rajtunk kívül egyedül az anyukám szokta köszönteni hófordulókor.)
Szemem gyógyulgat, köszönöm a jókívánságokat! (Viki kedves, köszönöm, hogy továbbítottad az üzimet! :wink: )

Nem fogok tudni mindenkinek írni, akinek szeretnék, de amennyire tudok reagálok.

Evelyn: Az előttem szólókkal egyet értek, sokan sokmindent írtak neked, én is csatlakozom hozzájuk. Persze mondhatjuk mi, hogy együttérzünk veled, de ez csak a mi "szintünkön" van így, valójában nem tudhatjuk, mi mindennel kell megkűzdened nap mint nap. Azt hiszem, akinek nincs nagyon beteg gyereke, annak fogalma sincs, min mehetsz te át nap mint nap pároddal együtt. Igaz, a nehézségek, feladatok oroszlánrésze a te válladat nyomja, de azért Peti is ott van mellettetek, biztosan benne is kavarognak az érzések... (A legtöbb esetben sajnos a párkapcsolat is megsínyli a dolgot, szerencsére a ti kapcsolatotok sokkal erősebb ennél!!! Ez eleve egy nagyon pozitív dolog, még ha természetesnek is kellene lennie...)
Mi így kívülállóként is látjuk, mennyi mindent megteszel Eliotért, én a magam részéről nem lennék képes ilyen sok energiát előteremteni, ennyi mindent megvalósítani, mint Te. És tudom, hogy az, hogy Eliot most itt tart, ennyire szépen fejlődik (mert igen is nagy utat tettetek már meg a születése óta!), az ennek a hihetetlenül nagy tenni akarásnak, törődésnek és szeretetnek az eredménye, ami a lényedből fakad. Biztos vagyok benne, hogy a hozzád hasonló szülők jelentős része úgy érez, ahogyan Te is (hogy lehetnél felhőtlenül boldog egy-egy arculcsapás után???), csak nagyon kevesen vannak, akik ezt beismerik, akik vállalják ezt a nyilvánosság előtt is. Ezért is csak tisztelni tudlak, felnézek rád, és tudom, sok anyukának vagy példakép.
Most még minden képlékeny, bizonytalan, hogy Eliot hova is fog eljutni felnőtt korára. Lehet, hogy ügyesen fog sportolni, vagy nagyon okos lesz, vagy akár mindkettő, de persze az is lehet, hogy egyik sem. Viszont amíg te hiszel benne, reményt adsz neki is, és könnyebben fog hinni ő is abban, hogy amit el szeretne érni, azt el is érheti, ha nagyon akarja.
Egy dologban biztos vagyok: minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke boldog legyen. És ha Eliot nem is lesz élsportoló, vagy atomfizikus, én legbelül érzem, hogy boldog ember lesz, amit kevés egészséges gyerek-felnőtt mondhat el magáról. Kívánom, hogy vele együtt legyetek ti is boldogok pároddal, és soha ne szégyeld az érzéseidet; érző ember vagy, akit a barátai mindig szívesen fognak meghallgatni, és megpróbálnak megérteni. Nagy puszit küldök nektek!


Huh, jó hosszú lettem, bocsi. :oops: Elküldöm, és még próbálok írni.
fmarti
 
 


Andi!
De jó lenne! Remélem összejön nektek!

d.dodó
 
 


Na egy hülye kérdés!
Egész nap ezen vitázunk Janival :lol: :lol: :lol: , hogy az óramutató járásával megegyező irány az jobbról balra vagy balról jobbra!

Már olyan ideg van bennem e miatt!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nem bírom megértetni vele, de én sem értem, hogy Ő mit mond! :lol: :lol:

Mondjátok már meg a választ légyszi, mert megőrülünk!!!! :lol: :lol:

Húú, a hófordulósoknak boldog szülinapot!!

A Zsuzsákat meg Isten éltesse sokáig nevük napján!!!!!

sz.andi
 
 


Dodó! Köszi szépen, nagyon aranyos vagy!!!!

sz.andi
 
 


kike: Kívánom, hogy sikerüljön tisztázni az érzéseiteket, problémáitokat egymással. Bizony kompromisszumokat kell kötni minden kapcsolatban, mindkét félnek alkalmazkodni kell. Én drukkolok, hogy helyre zökkenjetek!!!

Marcsi: remélem, mostanra mindegyik leánykád és párod is jól van, sajnálom, hogy lebetegedtetek. :(

Ami: Áronnak megy a gyógypuszi!

Szabicseknek reméljük, csak a foga rosszalkodik! Neki is gyógypuszi!

Huh nem jut eszembe, ki volt még betegecske mostanában. :oops: Teljesen szita az agyam. a lényeg, hogy jobbulást kívánok a betegeknek!

dodo: A svédek tényleg nem 100-asok. :shock: Apa megjavulásának örülök, szedje is össze magát!!! :lol:

Vkata: Dórid olyan ügyes, nagyon hamar, szinte egyik napról a másikra nekilódult a mászásnak! Jópofi a papuccsal. :)

Tita: Mikor láthatunk képet pocaklakódról? Mentek majd 4D-re?

Linda: Vivi tündéri, ahogy a zenére ropja! Meg kell zabálni!!! :)

Bondi: Jó, hogy apjukoddal hamar meg tudjátok beszélni a dolgokat!

Pati: Nekem tetszett Zsuzska jelmeze, én odaadtam volna neki a közönségdíjat! :wink: A fürdőkádas képen (is) gyönyörűek a gyerekeid!

Akata: Párocskád szerencsésen hazaért? (Ha már írtad, akkor bocs a figyelmetlenségemért. :oops: )

Mi áprilisban lesz 11 éve, hogy megismerkedtünk, májusban lesz 11 éve, hogy összejöttünk, én vagyok apának az első, nekem ő már nem az. :oops: Novemberben volt az 5 éves házassági évfordulónk, eddig nem bántuk meg. :lol:

Nem tudom, mit akartam még... :? Mostmár el is teszem magam, hátha holnapra összecsorog az a kevés eszem a kobakom csücskébe, és eszembe jut, kiknek és mit szerettem volna még írni. :lol:

Puszi nektek!
Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fmarti 2009.02.19 21:40-kor.
fmarti
 
 


Andi: Az óramutat járásával megegyező irány szerintem mindkettő lehet, attól függ, hány órától kezdve nézed a mutatót! :D (Ha a kismutatót nézem csak, akkor 3-tól 9 óráig jobbról balra, 9-től 3-ig balról jobbra... Szerintem. :lol: )
Egy kalappal a szocpolhoz!
fmarti
 
 


Andi, megkérdeztem páromat is (az ő matematikusi logikája általában máshogy lát mindent, mint az enyém :lol: ), szerinte balról jobbra. (Ő azt mondta, hogy az írásmódunk is balról jobbra halad, ez is ehez köthető. Na nekem ez eszembe nem jutott volna. :lol: )
fmarti
 
 


Andi én ha a 12 számtól indulok ki, mert ugye mindig akkor van egész és onnan kezdi, akkor jobbról balra. A férjem szerint is.

Kép
linda24
 
 


Márti, gyógyulj meg hamar, hogy jöhess ilyen szépeket írni :)

Andi, sajnálom a nagymamát, de örülök a ti lehetőségeteknek! Talán érdemes egy kormányzati portálon megnézni (talán www.magyarorszag.hu), vagy beírni keresőbe a szocpolt.
Óramutató járásával sztem Márti Apájának van igaza, de ha nagyon em tudtok dönteni, szimpatikus Márti salamoni verziója is :D

Kike: jópofák a gyerekek! Micsoda vetélkedők! És micsoda teljesítmény tőled, hogy ennyi mindenre tudtál figyelni!

csak azért ugrottam be, hogy hozzak egy képet a bohócomról. A zsebet utólag megbántam, hogy rátettem, pedig jó ötletnek tűnt.
(igazából praktikus oka volt, hogy játék közben tudja hova tenni az orrát :lol: ). A nadrág a saját gyártmány, a többi kiegészítő bolti (ill. a cipő kölcsön a keresztfiaméktól). És akartam még gumit rakni a nadrág aljába, hogy buggyosabb legyen, de tegnap este beragadt a tű az orsótokba....

Kép

Kép
Kép
bondi
 
 


Andi nálatok ki mit mond?

Kép
linda24
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?