Hú, tegnap nem tudtam jönni, alig találtam meg, honnan olvassak, annyi minden történt!
Kicsit késve, de a Zsuzsáknak boldog névnapot!
Akartam tegnap is mondani, de be sem tudtam kapcsolni a gépet, este meg apa dolgozott még itthon is majdnem éjjel 2ig, nem vártam ki, hogy végezzen...
Iricc, nagy-nagy gratula! Milos nagyon szépséges, és tényleg tisztességes méretekkel rendelkezik! Reméljük, a veséje is javulgat majd. Azért jó, hogy nálatok kiderült a dolog, és időben lehet kezelni. Egy másik fórumon van egy anyuka, az ő 15 hónapos fiának nemrég leállt mindkét veséje, életmentő műtétre volt szükség, az egyikben egy 2 centis kő volt! Azt mondták a kórházban, már születésnél látni kellett volna, ha elvégzik a kötelező hasi UHt a gyereken. Az akkori hanyagság majdnem az életébe került a kis manónak. Még jó, hogy a legtöbb doki, a tiéd is, sokkal lelkiismeretesebb, így Milosnál hamarabb kezelik a bajt.
Szerintem a babatej pont ugyan annyira mű, mint a tápszerek. Én nem hiszem, hogy adni fogok Samunak. Egyelőre még rengeteget szopik szerencsére, még kb egy fél évig biztos nem akarom erről leszoktatni, utána meg szerintem már ihat tehéntejet. Kajába már most is kap valamennyit, pl krumplipürét, meg egyszer próbáltuk a fele víz, fele tejjel főtt tejbegrízt. (na jó, most vettem neki 2 doboz tejpépet, az végülis olyan, mint a tápszeres tejbegríz, de szerintem ennél többet nem fog kapni)
Nálunk az éjszakákat nem befolyásolta a hozzátáplálás, inkább a fogzás, szóval nem biztos, hogy ezért érdemes korábban belecsapni a lecsóba. Pedig sokáig gaponapépeket kapott estére, hátha, de nem volt soha összefüggés a vacsi és az éjszaka között.
Liliputis cipő: szerintem nagyon jók, jó minőségűek, nekünk csak az volt a bajunk vele, hogy bokában valahogy nagyon szűkre vannak méretezve, pedig Samu nem átlagon felül hurkás. Elég nehéz, de ki lehet cserélni a gumit benne. Ezeknek a talpa bélelt, ami kövön jól jön. Mi vettünk még a Deichmann-ban Baren Schue márkájú hasonló bőrpacskert Samunak, annyi, hogy az csak 1 réteg bőr a talpán, de a lakótelepi lakásba, szönyegpadlóra bőven elég. Nyár végén, amikor már kicsit közlekedett, meg szeptemberben, amíg még meleg volt, ilyenben vittem a játszótérre, meg ha nagyinál voltunk, az udvarra is. Most egy Pediped márkájú nagyon meleg, bélelt, szintén bőr talpú csizmája van, de abban nem jár az utcán a földön. Ezt is a liliputi.hu-n lehet venni, vannak hihetetlenül édes fajták, ezek is bélelt puha bőrtalpúak, járni tanuláshoz szerintem nagyon jók, csak sajna az a legnagyobb méret, ami Samura most jó. Meg azt hiszem, a kekpanda.hu-n is van valami hasonló fazon puhatalpú, mint a liliputis, csak az nem hazai gyártmány.
Most rohanok, hátha tudok valami hasznosat csinálni, amíg durmol őurasága