Új privát üzeneted érkezett!

Iricc, sok örömöt és boldogságot kívánunk Nektek!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Iricc!!! Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

ÓÓÓÓ, Iricc, nagyon ügyes voltál! Milyen hamar megszületett, és tényleg hatalmas fiúcska, kis vasgyúró!

Szívből gratulálok!!!!

Kép

Kép
nikuc

Hű, de szuper! Szép nagy baba! :)

Nekem meg egy kis segítség kellene... Ismeri valaki az Újpest-Központnál lévő (Jókai utca 1.) ortopédiát, illetve az ott lévő gyógytornát?

Felhívtam a megadott hölgyet, közölte, hogy csak délelőtt lehet menni. Pálma minden nap délig alszik, ma is fel kellett kelteni az ortopédia miatt, hát nem örült, tiszta kóma volt végig, most meg durmol ezerrel, mert nem tudta kialudni magát szegényke.

Nem tudjátok véletlenül ki a délutános, esetleg telszámot hozzá?

Akivel beszéltem egyszerűen közölte, hogy nincs lehetőség délután menni, gondolom magának akarja az "ügyfelet" mivel fizetős... De a központban mondták, hogy van délutános, de bővebbet nem tudtak...

Kép

Kép
sz.veronika

Vagy esetleg tud valaki gyógytornászt, aki házhoz jön?

Kép

Kép
sz.veronika

Isten hozta Milost!!! :) Gratulálok Iricc!!!!

Betty- jó lett a kép, mi is nagyon örültünk, hogy eljöttetek!!

Dius - Ambi elmúlt 3 hónapos, mire feltámaszkodott, ne aggódj. Azt mondják a fiúk amúgyris lustábbak.

Vera- sajna nem tudok segíteni

Mzs, Susy - Boldog névnapot nektek!!

dytke

Dius- legjobb tejcsinövelő a sok szopi! :)

dytke

Iricc, NAGYON GRATULÁLOK!!! :D
Ügyesek voltatok a "kis" Milossal!
Sok örömet kívánok a picihez!!! :)

Anita

anitapo20

Na, kiderült, hogy a másik hölgy se fogad délután, mert az a kisiskolásoknak van fenntartva, akiket délelőtt nem tudnak vinni, csak délután. Így a kisbabások, akikkel az anyukájuk amúgy is otthon van és ráérnek délelőtt is - csak délelőtt mehetnek...

Szóval akkor most házhoz járó gyógytornászt keresek, ha tud valaki...

Kép

Kép
sz.veronika

Adrienne!

Nem tudom mennyire magas a cukrod,nekem egy picivel a megengedett határérték fölött volt.
Egyszer voltam diabetológusnál és egyszer Zsirai doktornál.Ő részletesen elmondta,mire kell figyelnem,ez az egész mivel jár,stb...Amúgy otthon kellett mérnem a cukromat és diétáznom kellett.Elvileg 2hetente mennem kellett volna Zsirai doktorhoz,de mivel beállt a cukrom,a nődokim kísérte figyelemmel.Igaz,hogy hozzá szinte hetente jártam...
2szer kellett csinálnom 24órás vizeletgyűjtést.

Amúgy emlékeim szerint Baranyai doktornő is ott van.

Kép
Kép
nusyka

Ja,majd' elfelejtettem:

Iriccnek és Milosnak SZÍVBŐL GRATULÁLUNK :D :D

Kép
Kép
nusyka

Susy, Mzs!
Boldog névnapot kívánok nektek!

Iricc! Hatalmas gratula Miloshoz! Nagyon jó, hogy megszülethetett természetes úton, nagyon ügyesek vagytok mindketten! Pihenj sokat, és ha tudsz jönni, várjuk a beszámolódat!

Susy!
Jana 9 hónapos koráig kapott anyatejet, utána 13 hónapos koráig tápszert, utána folyamatosan tértünk át a normál(2,8-as nem tartós) tejre. Előszőr vízzel higítottam, mindig egy kicsit kevesebbet, 1 hét múlva már csak tejet ivott. Szerintem nem kell ennyire parázni, ha eddig nem volt allergia, simán mehet a tej szerintem, persze forralva. Mások a tartós tejre esküsznek, azt nem kell forralni. Persze te tudod, ez csak egy vélemény volt! :)

Kép
Kép
kincsesi

Iricc Hatalmas gratula a kis Miloshoz! Olyan jó hogy ilyen gyorsan ment, remélem nem sokára itt leszel és hozol nekünk képeket! Jah, és jó nagy baba!!! Nagyon ügyi voltál!!!!!!! És nagyon izgultam, amikor rád gondoltam megint eszembe jutott az az érzés amikor én feküdtem a szülőszobán, jó volt de még sem akarom még érzeni egyenlőre :D

Megérkeztünk a doktornőtől. Oda értünk 12:40re 13:00tól rendel és a doktornő megérkezett 13:45kor! Már Barnusnak leragadt a szeme már majdnem elaludt azon a szar pelenkázón, dög meleg volt, és ráadásul egyedül is voltam. :evil:
Vittem kakit. Azt mondta nagyon sárga, valószínűleg vírus de nem vészes, hízik, jó kedvű stb... adjam tovább neki azt a port még 7napig, de az van beleírva hogy max 5 napig lehet, akkor most ilyenkor mi van???? Doktornőre hallgassak vagy a betegtájékoztatóra? Amúgy meg azt mondta nincs semmi baja Barnusnak...

Volt a doki néninél egy nőci, akivel veszekedtek, mert hogy 1 hónapos múlt a gyerek és nem hízik(tápszeres). És kérdezték a nőcit hogy mennyit eszik a baba? Azt mondja 80mlt. Mondja doki néni hogy az már kevés már 120at kéne neki legalább... azt mondja a nő azért nem adott neki annyit mert a dobozra azt volt ráírva hogy 8hetes koráig csak 80mlt kell neki adni
:shock:

Jah képzeljétek Barnust hasra rakta a doki néni, és kinyomta magát! Hát ha láttatok még boldog anyukát én nagyon az voltam! :lol: ondtam is doktornőnek én mondtam hogy csinálja csak eddig csak én láttam! :)

Veronika Mi jövőhónapra kaptunk csak időpontot csípő uhra. Nekem olyan körbe tornát kell csinálnom Barnussal mert nem lehet teljesen lenyomni őket.. hát olyan kis duci, én nem is erőltetem szerintem nincs semmi baja, fürdés elött szoktam neki csinálni de nem nagyon hagyja mert kapálózik erőltetni meg nem akarom nehogy fájdalmat okozzak neki.

Sajnos nem tudok neked segíteni gyógytornász ügyben...

Kép
dius87

HATALMAS GARTULA IRICCNEK ÉS MILOSNAK!!!!! Sok-sok tejcsit és boldogságot kívánok!

Veronika - Én sem tudok segíteni gyógytornász ügyben. Miért kell járnotok? Vagy már mondtad csak elsiklottam felette? Akkor bocsi.

Nekünk is van sikerélményünk: Szabinak végre sikerült elkapnia a lábát! Már próbálkozott vele egy jó ideje, de vagy nem volt elég hosszú a keze, vagy a két mozgést nem sikerült összehozni. Annyira édi volt, ahogy örült magának! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sok boldogságot a babócáhóz szééép nagy :)

Veronika

Már talán említettem, neked, hogy van az ÁEK-ben gyógytorna..talán mondtad is, hogy ő is Szabó, mint te.Én csak javasolni tudom, nekünk sokat segített a dévény-es tornával és nagyon szereti a babákat, jókedvű hölgyemény. Amúgy a dévényes módszer az egyik legdrágább az országban és ha jól tudom eleve kevesen végzik az országba és aki csinálja az nem keveset kér el. De ha az ÁEK-ben szültél ( már pedig ott) akkor ingyen van. Ha gondolod meg adom a számát.

Susy
Én úgy tudom, hogy a tehéntej fogyasztását minnél késöbbre javasolják. A bélrendszere miatt. De talán kérdezd meg a dokit. Én nem vagyok orvos, nekünk a dokink mondta, de amit már te is mondtál minden orvos más. A mi dokink márt kb. 40-45 éve praktizál.

Ma voltunk 4. hós szurin...fúúú de nagyon sírt, pedig eddig mindig hőőős volt. A doktor néni azt mondta, hogy a hozzátáplálással várjunk a 6. hónapig...addig csak anyatej legyen. Ha jól emlékszem ti jópáran nem vártátok ezt meg. Gondolom a doki javasolta.

Kép

NIKI
nini.n

Nusyka!
Köszönöm a választ.... Ez az én bajm, hogy Zsirai doktor nincs már a MÁV-ban. Viszont a Baranyi doktornővel nagyon meg voltam elégedve.... Márpedig ezt a terhesség alatt egy helyen kellene intézni...
Vendég

nini - ha van tejcsid, szerintem várjátok meg a 6 hónapot a hozzátáplálással. persze ez csak egy vélemény, te döntesz. de minél tovább kap tejcsit, annál jobb neki. mi is a héten kezdtük csak el, ahogy betöltöttük a fél évet.

Betty- akkor mostantól nálatok is lesz zoknilehúzás :)

dytke

dytke
Én is úgy gondoltam, hogy addig anyatej. Csak úgy emlékeztem, hogy volt aki előbb elkezdte. Csak tudod elég zavaró, hogy elvileg vannak 4hónapos kortól termékek...akkor mi a francnak csinálják ? Jó tudom...a pénz miatt...
És Ti az elválasztást hogy csináljátok ? Gondolom még mindig az anyatej eszi ki az étkezések nagy részét.

Kép

NIKI
nini.n

Nini
Mi 5.5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, mert nyaralni mentünk, és nem akartam pont akkor kezdeni.
Tényleg érdemes 6 hónapos koráig várni, aztán majd egész életében azt eszik, amit akar.
Hozzátáplálást mi úgy kezdtük, hogy mivel alma volt az első, tízórait és uzsonnát próbáltam kiváltani vele, de elsőre nem is megy, mert eleinte a baba nagyon keveset eszik, szinte csak nyalogatja, ízlelgeti a gyümölcsöt. Főétkezést semmiképpen ne vált ki eleinte. Aztán szépen lassan beletanultok, látod majd a kisfiad igényeit, én féltem tőle, aztán olyan volt, mintha mindíg ezt csináltuk volna. Nekem Kristóf egész 9 hónapos koráig ebéd után, ami főzelék mindíg kért cicit is. Azt sokáig nem fogja még elhagyni neked sem ,attól, hogy esztek más valamit is.
Azért vannak 4 hónapos kortól bébiételek, tejpépek, mert a tápszeres babáknak edzettebb a gyomruk, és általában hamarább kezdik el a hozzátáplálást, de ez sincs minden esetben feltétlenül így. És igen, az üzlet, a pénz nagy úr.Ismerek olyat, aki majd 7 hónapos koráig cicin kívül mást nem fogadott el, de aztán megjött az étvágya. :)

Kép
Kép
susytunder

Gratulálok iriccnek, jó egészséget nekik!

Nekem mostantól feküdnöm kell, csak pisilni kelhetek fel :(
Vendég

Iricc!

Hatalmas gratula a hatalmas babához! Minden elképzekhető jót Nektek!

Ahogy tudsz jönni,várunk a részletes beszámolóval!

Susy,Mzs!

Nagyon boldog névnapot Nektek!
Aztán remélem intézkedtetek a pacsirtáknál,hogy érkezzen a tavasz! Meleget akarok! Megint beteg az összes gyerekem! Ez ebben a szezonban a 3. kör!

Panndi!

Jaj,mi van? Méhszáj kinyílt? Kaptál gyógyszert, vagy csak magnéziumot?

Adrienne!

Most nem tudom,ki a nőgyógyászod,de Harsányi doki meg Szabó doki Dr. Tóth Ágneshez küldi a kismamáit cukorügyben! Nagyon lelkiismeretes,alapos, rendes dr.nő,ha minden ok,2hetente kell menni hozzá. én 2 terhességet csináltam úgy végig,hogy ő figyelte a vércukromat,mondjuk inzulin nem kellett szerencsére,elég volt a diéta! Szóval én Őt bátran merem ajánlani,Ő az ÁEK-ban rendel, keddenként foglalkozik a kismamákkal és soha nem kell órákig várni! Az összes laborhoz a vért az aszisztense,Julika veszi le,úgyhogy 1 percig nem kell várni ott sem,ráadásul tünemény a nő,nem is érzed a szúrást és nagyon előzékenyek a kismamákkal!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Már régóta olvasgatom a hozzászólásokat , kislányom Lilla is az ÁEK-ben született november 5-én , a nagyfiam Martin réges- régen még a Szabolcs utcában.
Igazából a citromsav miatt írok , a Tescoban láttam , ott lehet venni !
Vagy véleményem szerint mg-i boltban is kapható .
Gratulálok a szép babákhoz !

Éva

:)
evi1969

adrienne, a nőgyógyászhoz ugyanúgy kell járni, mint máskülönben is, nincs köze egymáshoz a kettőnek...

susy, én nem mernék adni még tejet...

veronika, jófej az ortopédus :(

panndi, mi történt? hogy fogjátok megoldani?

4 hós babakaják: ja, rá van írva, de nem szabad abból kiindulni, inkább elolvasni, mi van benne, és a kismamás táblázathoz ragaszkodni.
mi a nagyokkal 5 hósan kezdtük a HT-t, mert elkezdtek éjjel sokszor kelni, és hiába szaporítottam, sehogy nem volt elég nekik a tej. nem kell elválasztani őket, inkább hozzátáplálni, vagyis a kaját a szopi után adni. így a baba maga szabályozza, mennyi tejet akar enni, és mennyi helyet ad a más kajának. elvileg 1 éves korig az első számú táplálék az anyatej, a többi olyan kiegészítő :) szóval nem sürgős kiváltani egy kaját, hacsak valakinek nincs más oka rá (pl dolgozni megy). nagyon különbözőek a babák, van aki gyirsgyors lemond a ciciről, és csak emberkaját akar enni, mások meg tojnak rá, és sokáig csak cicizni akarnak...

márti, mi van veletek, nagyon rátok jár a rúd, szedtek valami immunerősítőt? echinacea pl. gyógyuljatok!

evi, neked külön szia, ezekszerint voltunk együtt a kh-ban. az én kislányom öregebb, kemény 1 nappal :D

és egy kép a kis milosról, anyukájával:
Kép

KépKép Kép
mzsperx

Évi, üdv másik Lilla anyukának :lol:

Susy, ezzel kapcsolatban akartam én is írni, nálunk a Cba-ban is lehet kapni citromsavat - nem tudom ez mennyiben más, de szerintem nem az (fűszeres polcon, normál fűszeres zacskóban, Lucullus márkanév alatt). Erre étkezési citromsav van írva.

KépKép

KépKép
beneildi

A képről úgy látom, hogy teljesült Iricc álma és Vele lehetett Milos :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Mzs
Te aztán tudsz. Hogy szerezted a képet? :lol:

Köszönöm mégegyszer mindenkinek a köszöntést.

Márti
Gyógyuljatok meg mostmár. Szegény te, és szegény gyerekek. :(

Panndi
Mi történt veled? Tényleg, hogy tudod megoldani az egész napos fekvést?

Vajon miért lett vényköteles a citromsav? Már megkérdezem a dokinkat erről.

Ildi
Én sem hiszem, hogy az ugyanaz lenne.

Nagyon édes a kép Iriccékről, micsoda boldogság, megnyugvás van iricc arcán.

Kép
Kép
susytunder

Mzs!

Jaj,nagyon köszi a képet! Csodaszép! Megható nagyon!
És ott a pont hozzátápi-ügyben! Én is így csináltam és most is ezt tervezem a csajszinál! Ugye most pont 5 hónapos és elkezdett sűrűn ébredni éjjel és cicit akar! :lol: Úgyhogy ma kezdem inni a Laktoherbet!
Miért vagyunk betegek? Hát mert az oviban sok szülő le...ja,hogy full beteg a gyereke és beviszi(ja,nem azokra gondolok,akik dolgoznak és muszáj,azok hamarabb megoldják,mint sok otthon lévő anyuka)! A csop.szoba pici és állandóan nem nyithatják rá az ablakot a gyerekekre! Sok szülő lenyomja a gyerek lázát reggel,aztán pár óra múlva már hívják az óvónők,hogy tiszta láz a gyerkőc,vigyék haza,csak addigra már jól összefertőzött 6 másikat...hú már olyan rég a bögyömben van ez...mikor terhesen dolgoztam,akkor is simán behozták a gyerkőcöt bárányhimlősen,gondolták,nem vesszük észre,mert csak a hátán volt kiütés,akkor még...
Egyébként persze,igyekszem megelőzni a betegségeket,Béres csepp+Cebion megy nekik,ha épp nem betegek(már augusztus óta)+kapják az Eskimo Kidset is! Betegség után meg adtam most a Cebion multit,de közben megint benyelték a köv.nyavaját! Ördögi kör ez,mert még nem is erősődtek meg, így könnyebben elkapták a következőt.

Márti
borossné becz márta

Nagyon lenn van Fruzsi feje, nyomja a méhszájat, folyamatosan görcsölök :(

Jön Zsófizni felváltva két barátnőm.
Vendég

Márti
Teljesen igazad van!
Nekem tegnap mondta a védőnő, ha csak tehetem, ne vigyem bölcsibe majd Kristófot, mert rengeteg gyereket hordanak betegen, és apa-anya hiánya pedig legyengíti az immunrendszert. Nincs tapasztalatom, de ha a kistesó nem jön, akkor nem tudom mi lesz, mert 25 000 ft- os gyesből nem tudok itthon maradni vele.

Lányok lenne 1 kérdésem. A keresztlányom 9 éves és folyton vérzik az orra. Az orvos azt mondta nincs semmi baja, vérnyomása jó, de sehová nem küldte. Nincs valami ötletetek, vagy volt valakinél ilyen? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Iricc! Milos gyönyörű!! És tényleg nagyon szép ez a kép. Még egyszer gratulálok hozzá és remélem a pici veséja is minél előbb rendben lesz.

Márti! Jaj, nem irigyellek. Mondjuk ezektől a szülőktől kész vagyok. A suliban is ugyanezt csinálják. Bementem intézni a gyedemet, de annyira féltem, hogy valamit összeszedek, pedig óra alatt voltam és Adél a kocsiban apával.

Panndi! Ez nem jó hír. Vigyázz magadra és beszéld meg Fruzsival, hogy még 8 hetet ki kell bírni odabenn!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Márti: kaptam gyógyszert, magnéziumot eddig is szedtem, de hát hiába. Remélem Fruzsi még bennmarad nyolc hétig tényleg...
Vendég

Mzs!
igen , vsz találkoztunk a kh-ban , de akkor annyi szülés volt ,h. engem is ott felejtettek az őrzőbe . tudod nem kellett kipakolni ,h. majd éjfél után átmegyek egy másik szobába , de 4 nap múlva az őrzőől mentem haza , sőt már 3 nap múlva küldtek csak az orvosom nem engedte , h. császáros szüléssel 3 nap múlva menjek. egyébbként elég zűrös volt nekem a bent töltött idő , előtte voltam a terhespaton 5 napot , nem volt semmi bajom ,de mivel vidéki pi...vagyok így adoktor úr nem vállalta fel ,h. felérek időben így aterminus előtti héten pénteken befektetett . /már kedden szeretett volna , de délelőtt 10-re vitt fel a párom és azt mondta menjek haza ,mert ilyenkor már nincs osztályos felvétel csak sürgősségi.
azt mondta pénteken menjek vissza fél 7-re ! ott voltam , de 11-ig csak várakoztam az ambulancián a felvétel miatt , elég furi szitu volt , utána a nőgyógyra akartak felvenni , de a nővérek nem engedték , mert h. mit keres egy hamarosan szülő nő a nőgyógyászaton mindenféle gennyes, váladékozó műtétes nők között. maradt a terhespathológia ,de ott csak 2 óra után kaptam ágyat addig szédelgés stb. szóval tök ciki volt ! egyébbként is nagyon nehezen éltem meg ,h. nincs semmi bajom és hétvégén bent kell lennem !
azután a viziteken folyamatosan csesztettek ,h. mit keresek én a kórházban ha semmmi problémám nincs !!!!? elég kellemetlenek voltak ezek a vizitek ,aztán a hétfői professori viziten török professor engedélyt kért ,h. megvizsgáljon / ez maga volt a " gyönyör " / és eldöntötte ,h. ha szerdáig / akkora voltam kiírva nov.5 / nem történik semmi akkor indítunk .
indították és csaszi lett a vége , amit még ma sem tudtam igazán feldolgozni . de ez már egy másik történet !

Márti!
Hallottál már a dr lenkei féle vitaminokról ? én végig szedtem terhesség alatt / ezt panndinak is írom / és most is szedem . sőt az egész család szedi ! nagyon jó , Lilla majd ha eléri a 10 kilot akkortól kaphatja !
Majd éjszaka folytatom! éva
evi1969

Iricc Nagyon helyesek vagytok, gyönyörű kisbaba!!! És milyen picike Barnuskámhoz mérve :lol:

Kép
dius87

Sziasztok Lányok!

Huh, de régen jártam erre! Talán már nem is emlékeztek rám..... 8)

Iriccnek nagy gartula Miloskához! :D Jó egészséget,sok boldogságot és minden földi jót kiivánok Nekik!

Veronika! Sztem a a legjobb, ha telefonon éppen a gyógytornászoktól kérsz segiitséget. Lehet, hogy valamelyikük vállal háznál is kezelést, vagy tudnak ajánlani valakit maguk helyett.

Susy! Ádikám is orrvérezgetős volt az elmúlt évben. Volt, hogy csak úgy, teljesen spontán elindult az orra vére. Már szakorvoshoz is vittem, aki azzal viigasztalt, hogy ez alkati dolog és egyszer el fog múlni. Eléggé szkeptikusan fogadtam a dolgot. Akkor ott le lett kezelve az orrocska, és kaptunk is egy krémet (kék sziinű, nevét most nem tudom, meg kell néznem), amit mindössze csak egyetlen alkalommal használtunk. Azóta szerencsére semmi sehol.(kop-kop-kop) Remélhetőleg a keresztlányodnál is mindössze ennyi lesz, nem kell komolyabban foglalkozni ezzel a bosszantó és olykor nagyon kellemetlen dologgal. (Nálunk sajnos elég gyakori volt, hogy éjjel vérezgetett Ádi orra.) Súlyosabb esetekben már kisebb beavatkozást igényel a dolog.

Panndi! Drukkolok Nektek nagyon, hogy minden rendben legyen. Tudom, hogy nem lehet könnyű Zsófi mellett feküdni. Van segiitséged?

Mindenkinek szép napot kiiivánok! Farsangozóknak pedig jó farsangozást!

:D :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

susy, iriccéket személyesen ismerjük, küldött az apuka képet :)

márti, nehéz ügy ez a hülye szülőkkel... nálunk is köpködik rendesen a betegséget... eddig szerencsére még csak múló nétha volt! bár én nem adok nekik semmit, mert mindig elfelejtem, jajj. de jó darabig kapták, ők is odafigyeltek.

susy, egyáltalán nem biztos, hogy kristóf el fog bármit is kapni. nekünk szerencsénk van, nem volt sosem vészesen sok hazahordott betegség.
orrvérzésre c vitamin.

beszéltem iriccel, megnézte a gyerekdoki UH-gal, minden nap fogja nézni, hogy alakul, és ő konzultál a másik kh-i nefrológussal majd, egyeztet időpontot. kb 1 hónapos koráig kivizsgálják, és akkor műtét.

KépKép Kép
mzsperx

Hú, tegnap nem tudtam jönni, alig találtam meg, honnan olvassak, annyi minden történt!

Kicsit késve, de a Zsuzsáknak boldog névnapot! :) Akartam tegnap is mondani, de be sem tudtam kapcsolni a gépet, este meg apa dolgozott még itthon is majdnem éjjel 2ig, nem vártam ki, hogy végezzen...

Iricc, nagy-nagy gratula! Milos nagyon szépséges, és tényleg tisztességes méretekkel rendelkezik! Reméljük, a veséje is javulgat majd. Azért jó, hogy nálatok kiderült a dolog, és időben lehet kezelni. Egy másik fórumon van egy anyuka, az ő 15 hónapos fiának nemrég leállt mindkét veséje, életmentő műtétre volt szükség, az egyikben egy 2 centis kő volt! Azt mondták a kórházban, már születésnél látni kellett volna, ha elvégzik a kötelező hasi UHt a gyereken. Az akkori hanyagság majdnem az életébe került a kis manónak. Még jó, hogy a legtöbb doki, a tiéd is, sokkal lelkiismeretesebb, így Milosnál hamarabb kezelik a bajt.

Szerintem a babatej pont ugyan annyira mű, mint a tápszerek. Én nem hiszem, hogy adni fogok Samunak. Egyelőre még rengeteget szopik szerencsére, még kb egy fél évig biztos nem akarom erről leszoktatni, utána meg szerintem már ihat tehéntejet. Kajába már most is kap valamennyit, pl krumplipürét, meg egyszer próbáltuk a fele víz, fele tejjel főtt tejbegrízt. (na jó, most vettem neki 2 doboz tejpépet, az végülis olyan, mint a tápszeres tejbegríz, de szerintem ennél többet nem fog kapni)

Nálunk az éjszakákat nem befolyásolta a hozzátáplálás, inkább a fogzás, szóval nem biztos, hogy ezért érdemes korábban belecsapni a lecsóba. Pedig sokáig gaponapépeket kapott estére, hátha, de nem volt soha összefüggés a vacsi és az éjszaka között.

Liliputis cipő: szerintem nagyon jók, jó minőségűek, nekünk csak az volt a bajunk vele, hogy bokában valahogy nagyon szűkre vannak méretezve, pedig Samu nem átlagon felül hurkás. Elég nehéz, de ki lehet cserélni a gumit benne. Ezeknek a talpa bélelt, ami kövön jól jön. Mi vettünk még a Deichmann-ban Baren Schue márkájú hasonló bőrpacskert Samunak, annyi, hogy az csak 1 réteg bőr a talpán, de a lakótelepi lakásba, szönyegpadlóra bőven elég. Nyár végén, amikor már kicsit közlekedett, meg szeptemberben, amíg még meleg volt, ilyenben vittem a játszótérre, meg ha nagyinál voltunk, az udvarra is. Most egy Pediped márkájú nagyon meleg, bélelt, szintén bőr talpú csizmája van, de abban nem jár az utcán a földön. Ezt is a liliputi.hu-n lehet venni, vannak hihetetlenül édes fajták, ezek is bélelt puha bőrtalpúak, járni tanuláshoz szerintem nagyon jók, csak sajna az a legnagyobb méret, ami Samura most jó. Meg azt hiszem, a kekpanda.hu-n is van valami hasonló fazon puhatalpú, mint a liliputis, csak az nem hazai gyártmány.

Most rohanok, hátha tudok valami hasznosat csinálni, amíg durmol őurasága :D
danann

Mzs jó, hogy iirod! Lemaradt, hogy alapból C vitaminnal indiitottunk (már az orrvérzés előtt napi rendszerességgel dr. lenkeis 500 mg-os C vitamin rágótablettát kaptak a fiúk), de ez sem segiitett. Sőt, még kimondottan az érfal rugalmasságát fokozó késziitményt is adtunk Ádinak, de ez sem használt. A doktor is megerősiitett ebben, hogy nem igazán ezen múlik. Némi öröm az ürömben: orrvérzéssel kapcsolatos megfigyelés, hogy aki korábban orrvérzős volt, annak felnőtt korában nem lesz migrénes fejfájása. Biizunk benne, hogy nem leszünk kivételek.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Nahát, öröm Titeket ma visszaolvasni! :lol:

Milos csodaszép! Iricc nemkülönben! :D

Mtücsi: Nekem akor vérzik az orrom, ha száraz a levegő a szobában. Ez nem lehet ok?

Danann: Szerintem a mai bolti tej legalább annyira mű, mint a tápszerek. :lol: Valahol olvastam, hogy ha pasztőrizált bolti tejet adnának egy kisbocinak, kb. 3 nap alatt elpusztulna. A legtöbb állatnak nem is szabad adni bolti tejet. Pl. a süni is elpusztul tőle, a kismacskákra is veszélyes... gondolom akkor a gyerekeknek se épp egészséges. Annak pedig, aki hajlamos rá, a gyerekkorban túl korán adott tejfehérje felnőtkorban szív- és érrendszeri betegségeket okozhat. Lehet, hogy nekem is azért magas a koleszterinem, csak nagyon szigorú diétával tudom valamennyire normális felső határára levinni. Ilyenkor tanácsos megvárni a 2. életévet a tej adásával.

Kép

Kép
nikuc

Lányok: Hozzátáplálás téma - szerintetek 5 hósan adhatok majd egy pici Sinlacot Petinek? Elég bukós a manóm, és azt remélem, hogy ha szopi után kap egy-két kanállal, kicsit sűrűbb lesz a gyomortartalma, nem fog annyit bukni.
Az orvosunk a bukására nem ad semmit, mert nagyon szépen fejlődik. (Tegnap, 4 hósan volt 7 kiló, 2,95-el jöttünk haza a kórházból)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc! A száraz levegőtől valóban lehetséges, de amikor tavasztól őszig a legváratlanabb helyzetekben elered egy gyereknek az orra(és vérzik rendesen, több perc, mire eláll), akkor nem valósziinű, hogy ez bújik meg a háttérben. (Főleg, hogy van páramérőnk és párásiitónk a fiúk szobájában. Fel vagyunk szerelkezve... :D)

Márti! Mostanában sokszor eszembe jutottál. (4-eske tervezgetése merült fel. 8) ) Hogy tudsz odahaza helytállni? Nekem most ez a dilemmám, hiszen idén szeptembertől már két iskolás nagyfiam lesz, de nem szeretnék 3 évnél nagyobb korkülönbséget a kisebbek között sem.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Milos nagyon szép baba! :D

Képzeljétek, a párom elkapott valami vírust (remélem nem az influenzát) és ma reggel már nekem is kezd fájni a torkom. Remélem nem leszek beteg!

Anita

anitapo20

Iriccnek és Milosnak szívből gratulálok és sok tejcsit kívánok!!! De jóóóóóóóóóóóó! :lol:

Picit megkésve, de a Zsuzsáknak nagyon boldog névnapot kívánok!!! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Milos baba csodaszép! :lol:

Dytke - nagyon köszönöm a segítséget! A munkahelyem tb kifizető hely, tehát akkor az adóbevalláshoz kiküldött igazolásban szereplő összeg (munkaviszonyból származó jövedelem) már tartalmazza a táppénzt, Tgyást és gyedet is. Viszont az egyszeri anyaságival bajban vagyok, azzal mit kezdjek, be kell valahová írni? Arról jön igazolás? Azt a MÁK utalta ha jól emlékszem. A másik a jövedelem szerinti adójóváírás, szita az agyam, nem tudom nyilatkoztam-e, ezt milyen papír kacsán kellett, talán így vissza tudnám keresni... :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Anita nekem is torokfájással kezdődött és 3 napra rá 38,4 fokos lázam volt :? Próbálj meg sok C vitamint beszedni addig is meg mindenféle gyümit enni!

Kép
dius87

Kérdés - ti hogy tartjátok kordában a manókat? Zoló már nagyon mobil és mindig olyasmiket szeretne csinálni, amit nem szabad (megtalálja az eldugott vezetéket, célba veszi a virágokat, a vasalóállványt, a ruhaszárítót, a tvt, menne a konyhába, oda ahol még nem sikerült feltörölnöm, minden zsinórszerűt addig piszkál, amíg meg nem szerzi, legyen az vasalózsinór, függöny, vezeték) pedig próbálkozom bababiztossá tenni mindent, de egyszerűen minden veszélyforrást nem tudok kiiktatni vagy el kell ajándékozzam a virágokat, elpakolnom minden reggel mindent, eltorlaszolnom a veszélyes, törékeny tárgyakat, bútorokat.... Nagyon kell rá figyelnem és a sarkában kell lennem, de néha ott a háztartás is és a kiságyban nincs el sokáig, gondolom hasonló lenne a járókával is. Ti hogyan oldjátok ezt meg? Nem a játék kell neki, hanem mindig az amit nem szabad, rászólok, tudja hogy rosszat csinál, mosolyog és folytatja, ha pedig elviszem onnan, méltatlankodik......Segítsetek légyszíves! Nem akarok gonosz anyu lenni, aki mindent tilt, de kifogytam az ötletekből és egy duracell nyuszival van dolgom.......... :wink: :lol:

Azt hiszem lassan bepótolom a lemaradást! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

nini - a többiek már meg is válaszolták a kérdésedet :) hétfőn kezdtük almával több-kevesebb sikerrel. Tegnap megevett reggel majd 30 ml almát, ma meg semmit. délre sütőtököt is kevertem hozzá, de így sem kellett. Lehet, mert egész nap kakil, és lehet éppen akkor is inkább ez kötötte le :) Holnap még teszek egy próbát almával, ha nem megy, várok pár napot, és megpróbálom újra.

Szalamandra- köszi a tippet. Igaz nem turmixoltam almareszelés után, hanem áttörtem szitán, és így már nem öklendezett.

Panndi - vigyázz magatokra, amennyire Zsófi mellett tudsz pihenni!!

Mzs- nagyon jó a kép Iriccékről, tényleg nagyon megható! És jó hír, hogy nem kell máris megműteni.

dytke

Hozta két 4 képet, ha nem baj :oops:

Fogunk még nincs, de a szájápolást már most komolyan vesszük, és gyakoroljuk (előző este a fogkefével fürödtünk :) )
Kép

Első próbálkozás az almával
Kép

sétára készülve
Kép

ma letettem aludni, negyed óra múlva sírt, ez fogadott:
Kép

dytke

nikuc, én simán adnék 5 hósan sinlacot...

KépKép Kép
mzsperx

iricc, gratulálok a kis Miloshoz, sok boldogságot nektek!

panndi, sajnálom, ez nem jó hír... még jó, hogy van aki segítsen.

dytke, Ambi egyre helyesebb :) Róza is bemászott párszor így a rácsvédő alá, és nagyon sírt, mostanra mi levettük, ugyanígy a baldachint is (ami pedig jó voltnyáron-ősszel bogár-rovar ellen).

Kép
Kép
szalamandra

Manka
Mintha Kristófról olvasnák a soraidban. Nekem egyetlen dolog működik, a figyelem elterelés. Próbáltam már emelt hangon, összeszidva, de semmi nem használ, csak ha elvonom a figyelmét arról, amit nem lehet.
Konyhában nálam etetőszékben van, és éneklek, mondókázok neki. Muszáj kibírnia ha épp el kell mosogatnom, vagy hasonló. Mosásnál segít kipakolni a gépből, teregetéskor leszedi a ruhát, porszívózáskor eltolja tőlem a porszívót, igyekszem ilyenkor gyors lenni, mint a villám. :)

Dytke
Cukiofa Ambi, nagyon szeretem ezeket a sapikat a babákon. :lol:

Köszönöm lányok a tejes, és az orrvérzéses válaszokat.
És mégegyszer köszönöm a köszöntéseket is.

Voltam ma gyógyszertárba és megkérdeztem ,hogy miért csak receptre adnak citromsavat, és azt mondták, hogy azért mert bizonyos alapanyagokat előíráss zerint csak receptre adhatnak, és ebbe bekerült a citromsav is.

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?