Dius:most eszembejutott,hogy kérdezte is a védőnő,6-dik hét körül,hogy ugye már nem feszül annyira a cicim.
Ani:nekem nagyon fájt a szoptatás.Zsombi úgy szívott ,mint egy porszívó.Tiszta seb volt
mire hozzá szokott és csak az eslő pár szívásnál tudtam volna felkapaszkodni a 10 körmömmel a plafonra,addigra elapadt.Pontosabba csak alikálni járt a cicire.
Tápis lett ,de amikor tápít evett ,max 10-20 ml-t tudtam kifejni.
így csak konfort szopi volt,de ez a mennyiség is napról-napra csökkent
Zsombi meg követelte a cicit ,szegényem szívta nyelt 2-öt és elfogyott.Na ettől nagyon mérges lett és ütögette a cicim és ordított.
A másik amitől ivoltam a sárgaság miatt beájult folyton szopi közben ,szerintem ezért nem is állt be a tejem rendesen.
Berninek fejtem ,ő nem volt hajlandó szopni
.
3 óránként fejtem ,öregem ,mint a tejcsárda 300ml 1 ciciből
A nem szopásnak 40 fokos tejláz lett a következménye ,hónaljban gyulladtam be.Maga volt a pokol ,sőt Berni hasa nem fájt a tápitól.Anyatejtől folyton görcsölt pedig figyeltem arra mit eszem.
Nála így lett vége az anyatejes táplálásnak.
Szóval ezt nem értem ,hogy ha Berninél ömlött a tej akkor Zsombinál miért nem?
Ezért ,mondom,hogy az idegállapot a legnagyobb gyilkosa a tejnek.
Nálam legalábbis tutira az lehetett.
Mind a kettőnél megsírattam a szopit
.Zsombinál nagyon apa alig bírt néha megvigasztalni.
Ja és azt nem is mondtam(Zsombinál) ,hogy volt 1 nagy okos anyuka,aki azt mondta ,hát minden fejben dől el.Ha akarnám lenne tejem.
Na szerencséje volt a csajnak,hogy apa nem futott össze vele....
Nem elég az önmarcangolás emiatt ,még egy bunkó rádob egy lapáttal.
De érdekes ,hogy a prolaktin felelős a tejtermelés ért.
Gyógyszer van arra ,hogy csökkentsék a prolaktin szintet-hogy legyen peteérés és tüszőrepedés-akkor mért nem tudnak az orvosok elő rukkolni egy tejtermelő hormonnal is.Akinek csökken a prlaktin szintje és szerete szoptatani ........
Ezek a hómeos meg gyógynövényes cuccok nem igazán jók.