Új privát üzeneted érkezett!

Mormota: köszi a carbonara spagetti tippet. ma az készült, előtte gulyásleves. rakott krumpli is lesz közelebbről :wink:

ma legkisebbikem überhisztis.
pocoklakó pedig az itt elhangzottakkal ellentétben 3 napja rendesen beindult, mintha sosem pihizne.....

na megyek, megpróbálom ezt a kis hisztiskét holnapra elcsomagolni.

Kép
kissmanó

Anuk: ezt olvasni is bűn, nemhogy megszenvedtetni valakit, ráadásul ennyire. te szegény.....

Kép
kissmanó

Amadea: háááát ez teljes gáz…
Nekem (kapaszkodj meg) 119 képet másolt fel CD- re a nőci, ebből három táblázat, a többi (különböző) kép, és a DVD kb. félórás, még nem néztem végig…
A helyiségben pedig minden elérhető helyen (ingyen) csokik voltak kis kosárkákban…!!!

Zsu: Zalán Mór a tuti befutó nálam is. :)

Anuk: jó hogy leírtad a következő vizsgálatokat, legalább képben vagyok mi jön még. :)

Nemtom ki mondta a szilvás gombócot, de holnap ez lesz az ebédem, most már tuti!! :D

Kép
tökmag79

Puszedli, ezek nem jóslófájások? Vagy azt hiszem ezeket hívják Brexton Hixnek

A terhes méh igenis nem alvó állapotban van: koraterhességben naponta több ezerszer "összerándul", mintegy segít pumpálni a vért. A terhesség előrehaladtával a méhizmok összehúzódása a teljes rendszertelenségből halad az egy centrumból kiinduló ingerület által létrejövő valódi összehúzódásig, ami szüléskor a méhszájat kitágítja.
Ezek az un. Braxton-Hicks kontrakciók, amelyek 5-20 Hgmm belső nyomásfokozódást eredményeznek, rendszertelenek, a terhesség előre haladtával erejük nő. A gyakorlati megítélés alapján jellemzőjük, hogy a méhszájat lényegében érintetlenül hagyják. Előfordulásuk természetesen nő traumák, pszichés stressz, fizikai megerőltetés hatására és innen sokszor észre sem vehető az átmenet a méhszáj nyílása felé vezető útra.
A gyakorlat számára tehát két dolgot kell szem előtt tartani: a várandós kismama nyugalomba kerülését (nemcsak a fekvés, de a testi, szellemi pihenés állapota a fontos) és a panaszok függvényében a méhszáj időszakos ellenőrzését. Ha a panaszok csökkenek és a méhszáj is változatlan: nyert az ügy.

Ezt találtam a babaneten: nem tuti, de az biztos, hogy pihenj sokat, és szedd a magne b6-ot

KépKép
KépKép
kfnoémi

Zsu, a vezetéknévvel, még inkább a Zalán tetszik! Nekem a 3 v betűs egy kicsit nyelvtörős...

Tökmag a Lövőház utcában van a két mamut között. Az outletben is vannak 70%-os cuccok és a boltban is. (azért természetesen már ott az új kollekció - de azokat nem néztem)

Amadea, babaturi mint a gazd. válság megoldása?
Nem tudom, hogy szegeden hogy van, itt Bp-en sok van, és mennek is. Szóval ha még nincs, akkor baromi jó ötlet.
Igazából sok helyre már külföldről hozzák a jó kis next, gap, stb. cuccokat.

Már megint szenvedek: vasárnap reggel óta nem sikerült wc-re mennem...:(
Már mindent megpróbáltam, de semmi. Bementem ma egy bioboltba, de ott csak bio szilvalevet ajánlottak. Mivel 545 Ft volt, és itthon halomban áll a saját készítésű szilvajam-em, ezért nem hoztam el. Meg egyébként is ezzel már próbálkoztam...:(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi nekem a laevolac segített. Naponta kétszer ittam két deci vízben feloldva 20 ml. Eleinte azt hittem nem lesz jó, de a harmadik napon hajaj :D Azóta is két-három naponta és már hála égnek nem megerőltető, bár mindig félve megyek wc-re. Most a terhelés miatt hétfő óta nem szedtem (glukoz alapú a szirup), de helyette ettem mákos tésztát. Itt olvastam valakitől, hogy neki a mákos tett jót, és tényleg. :)

Hátha ezt még nem próbáltad. Nekem bevált és köszi érte lányok :)

Én már nem eszem semmilyen vitaminbogyót :oops: Elvileg nem baj, mert szinte csak gyümit és zöldséget eszem elég változatosan. Hála égnek ma kiderült, hogy semmiféle hiányban nem is szenvedek (Emma szépen fejlődik), bár gondolom most kezdődnek majd a lábdagadós időszakok.
Vendég

Sziasztok Kismamák!

Anuk, tényleg még olvasni is rossz a cukorvizsgélat sztoriját. Neked mindig ilyen érzékeny a vénád, még borogatni is kell? Nekem olyan átlátszó a bőröm ott, meg kidüllednek az ereim, hogy még a kezdő is rátalál a vénámra...

Olyan finom kajákat emlegettek, szilvás gombóc, körözött, rakott krumpli...Ki írta azt a kefires-grízes gombócot? Nem ismerem, de érdekelnének a részletek, ha nagyon ráérsz, megírod, miből mennyi?

Medencecsontom nekem is rendszeresen fáj, de Tőletek tudom, és megnyugszom, hogy rendeződnek a csontok. TNekem, azt hiszem, már szélesebb a csípőcsontom, mint baba előtt, gondolom ez így is marad... Viszont éjfél körül lefekvés előtt/után néha olyan heves szívdobogás fog el, szakaszosan egy-két percig tart, ez mi lehet? Nagyobb megterhelésnek van kitéve a szívünk vagy ez valami rendellenes? Remélem van valami kardiológiai vizsgálat a szülés előtt.

Az aneszteziológus pontosan mit csinál? Mert kötelező időpontot kérni hozzá mindenkinek a 8-ik hónapban. Eddig azt hittem, altatóorvos, de gondolom már, hogy több/más.

Noémi, részvétem, sajnos már rajtam se segít a szilvakúra, hihetetlen, hogy három napja napi háromszor-négyszer eszem, de csak input van, output semmi...hétfőn felírt a doki egy port, Na klorid, Na bikarbonát, meg K klorid van benne...persze semmi hatása, :? Mindig eszembe jut az a mondás, hogy ha a nyuszika nem sz..rna, kipukkanna...hát rám lehet ez vár :shock:

Babaturi(meg egyáltalán turi) itt nem létezik, viszont ruhalerakó konténer nagyobb utcasarkokon van, tiszta, zsákokba csomagolt fölös ruhákkal...hmmm, biztos ott is lehetne turizni :)

4D-vel nekem sincs szerencsém, bár a dokinak átkapcsolható a gépe, de nem teszi, mert nem szereti :roll: igaz, nem is fizetek érte. Itt valahogy az terjedt el, hogy több káros sugarat ad ki, és nem akarják zaklatni a babát...meg hogy az csak mozi...azért jó lenne egyszer, különben se hiszem, hoyg a magyar dokik ne tudnának róla, ha olyannyira káros lenne. Inkább itt nem kényeztetik el a kismamát, azt kapja, ami kötelező.

Bambuszmatracról hallottatok már? Mert itt csak sima van, vagy bambusz, a kókuszmatracot nem ismerték. Gondolom a lényege ugyanaz lehet, nem?

Na jó, nem bombázok több kérdést, pihenjetek sokat, pláne hasfájósok és dolgozó Anyák :P
preta

Anuk, jó hogy írtad a mákot, még van egy csomag otthoni mák, kanalazok egy kicsit... :)
preta

Noémi, nekem tegnap borult el az agyam: hasonlóképp vagyok a produkálással...
Hát figyu, nekem ez nagyon bejött, szerintem próbáld ki. Brutál, de hatásos!!
- tej (én mostanában literszám döntöm magamba, úgyhogy kb. egy litert ittam meg)
- szilvalekvár (önmagában nekem sem segített...)
- paradicsomlé (elég volt egy pohárral innom)
Vársz egy kicsit és... ha nem is futás, de segíteni fog!
Nekem a mák sem vált be, és semmi más amit mondtak. Mindenki azzal nyugtat, hogy majd vége lesz szülés után. De addig még több hónap!! :S

Jajj, azt az üzletet már megtaláltam neten, oda akartunk elmenni múltkor párommal gatyót vásárolni de aztán máshol vettük meg mégis.
Szóval érdemes elmenni... hmmm..... :wink:

Kép
tökmag79

Preta: én úgy tudom, hogy az aneszteziológus az epidurális érzéstelenítést csinálja még az altatáson kívül. Meg gondolom ha komplikáció van, tudnia kell, hogy szívbeteg vagy- e vagy van- e más dolog amiért nem altathatnak esetleg.

Szívdobogás: nekem is elég erős, de ez a normális, mert kettő szívet látunk most el + vérkeringés is intenzívebb- ezért is mondják a kismamákra, hogy rózsás arcúak. :)

Jééé, bambusz matracról még nem hallottam! Mindjárt meg is nézem neten! :)

Kép
tökmag79

Köszi lányok, próbálkozom!

Anuk ezt a szirupot én is olvastam, lehet veszek egyet...sajnos Tökmag rajtam ez a kombináció sem segít...szilvajamet is szoktam enni tejjel - semmi...a paradicsomlevet még nem próbáltam, de holnap veszek!
Én is tudom, hogy terhesség után rendeződik...dehát igaz amit ítál, az még 3,5 hónap!

Petra, szerintem az esetleges altatás miatt kell az aneszteziológussal beszélned. Egyébként nem jellemező, inkább az epidurál, amit szintén az anesztes doki ad be.

Én a bambuszmatracról még nem hallottam...gondolom az is jó, de a neten vagy más kismamáktól biztosan tudsz infót kérni! :)

Anuk én is leálltam a vitaminnal. C vitamint szoktam néha napján bekapkodni és kész. Nekem is teljesen rendben volt a vérképem! Bár annak ellenére, hogy kb. naponta iszom kalcium sandozt, a körmeim nagyon törnek! :(

Megyek elteszem magam holnapra...hátha a reggel segíteni fog a problémámon!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag mindenképpen érdemes elmenni!
http://www.2in1collection.hu/kismamaruhak.htm

Én a 3. képen látható garbót vettem meg most 8500 helyett 2550 -ért, és vettem még nacikat is ahogy írtam. Nagyon kényelmes mindkettő. Van egy farmeron az még a b.boom-ból (az is a lövőház u.-ban van) de már kezd kényelmetlen lenni, ezért is örülök nagyon az új szerzeményeimnek.
Remélem jövő héten már a bermudát is fel tudom venni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Preta a fenéket :) Olyan vénáim voltak, hogy csak na, a laborban mondogatták is, hogy lehetnek most ilyen rosszak. (sokakat ismerek onnan)

De mivel ellenanyagot termelek a babucikám ellen ezért minden hónapban mennem kell szurira. Nem tudom mi van a hematon, hiszen gyakorolni tudnak, mert mindig tömve a váró. De hogy ott nincs egy normális vérvevő nővér-orvos-asszisztens az tuti. Meg állítom, hogy egy elefántot is le tudnának nyilazni olyan vastag tűvel vesznek vért.
Minden egyes hónapban szétdurrantják az erem, és örülök, hogy a következőre úgy ahogy helyrejön.

Most meg ugye múlt héten voltam hematon (kötött időpontra megyek), ma meg háromszor döftek le a másik karomon. S úgy látszik nem nagyon bírják már a mancsaim. Pedig még párszor muszáj menni :( Szülés után meg engem is, meg a babucit is kivizsgálnak, a doktornő (hemat) szerint nem is biztos, hogy hamar hazajöhetünk Emma egészsége miatt.

De én reménykedem. Mert bár én szenvedek mint a kutya, de kis fruskám szépen nő és eddig nagyon jó minden eredményünk. :D

Tökmag olvasva a leírásod hát nem bírtam megállni vigyorgás nélkül :oops: :D Elképzeltem az egészet, bocsi érte. A tej jöhet de a többi? Brrrrrrr.
Vendég

Sziasztok!

Még csak a 78. oldal végéig értem el, úgyhogy nem tudok mindenre írni.

Tökmag: Adél gyönyörű! ÉS a neve is tetszik! EGyáltalán, olyan szép neveket választottatok eddig!
Heni: a Benito is édes, bár én inkább becenévnek tudom elképzelni, nem anyakönyveztetve, nem is tudom, lehet-e.

Poker: kutya húzza a szánt?? Ez szuper ötlet! Szerintem majd ha aktuális lesz, mi is beidomítjuk a komondorunkat! :lol: Dorka hány éves kora óta húzhatja a kutya?

Képzeljétek, azt hiszem, megfejtettem Kissmanó privijeinek rejtélyét. :lol: Legalábbis azt, h nekem mi nem működött. Két kissmano van a babaneten. Nekem tegnap írta másik, h rossz helyre küldtem a privit (kb 5 napja ugye...). Szóval azt hiszem csak egy ékezet a különbség... és én a felkínált verziót nem ellenőriztem,h tényleg jó kissmanót ajánl-e fel címnek... Na, mit szóltok, lehetek Scherlock Holmes? :lol: :lol: Szóval vigyázat a kismmanókkal :lol:

Velünk amúgy semmi különös, kicsike mocorog rendesen, tegnap 11kor éjjel is rugdalt-remélem, ez nem lesz szokása. Megpróbáljuk még kihasználni ezt a pár napot Linzben, hiszen kedden költözünk haza.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ja, és képzeljétek, úgy látszik, István megfűzve, és megyünk otthon 4D-re!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Noémi, próbáld ki a paradicsomlevet a tej- lekvár mellé, szerintem segíteni fog... Csak nehogy a melóhelyeden! :D
Ja, ugyanezt a honlapot nézegettem már egy- két hónapja, akkor is nagyon bejöttek ezek a göncök... Tök jó nőiesek, nekem most elég kevés ilyen cuccom van sajna, inkább futkozós- kényelmesben vagyok és bár nem mondhatom hogy szakadt vagyok, azért ez egy- két ilyen gönc mégis másképp áll az emberen.
Milyen az a bermuda?

Anuk: egy bizonyos ponton az ember már mindent kipróbál, úgyhogy ne rötyögj a szorult helyzetben lévőkön. :lol:

Csillag: köszönjük szépen! Nekem is nagyon tetszenek azok a nevek amiket választottak a többiek, pedig ilyen szempontból elég kritikus vagyok. :)
Én már megszoktam a babó éjjeli mocorgását, sokszor csak úgy tudok elaludni ha párom keze a hasamon van- ilyenkor leáll. :)
Mivel költözködtök haza?

Kép
tökmag79

Anuk, így még rosszabb a történet, hogy jók is voltak a vénáid! Anyukám nyáron sajnos kórházba került, folyamatos infúziót kapott. Neki is szarok a vénái, és emlékszem, hogy úgy vigyáztunk a kanülre, mint a szemünk fényére, mert hogy nem volt több hely ahova be lehetett volna szúrni! Szörnyű!

Csillagtáncos, már el is telt az időtök! Emlékszem, hogy a topik indulásakor írtad, hogy fél év múlva jöttök - olyan távolinak tűnt! Jól tetted, hogy meggyőzted Istvánt! Tényleg nagy élmény lesz! Az én férjem is teljesen elzárkózott előle - mondván tök felesleges. Aztán mikor a 14.. héten mikulásra megleptem vele, teljesen el volt ragadtatva. Azóta a sima uh. - egy vacak - és alig várja, hogy március elején újra menyjünk "megnézni a kisfiát". :) Szóval szerintem Te is hasonlóra számíthatsz!

Tökmag, ma úgyis megyek bevásárolni, kipróbálom a paradicsomlevet is! Bár most reggel megkönyörültek rajtam :oops:
Lehet ebben Áronnak is köze van: én úgy tudom, hogy a végbél a jobb oldalon van. (has jobb oldalán) És megfigyeltem, hogy mikor már nagyon szorulok (3. nap környékén) elkezd fájni egy pontban és Áron sokat rúg arra...lehet, hogy ő segít rá? Egyébként a dolog után annyit ugrándozik, mintha örülne, hogy nagy helye lett? Szerintetek ez hülyeség?

Tökmag, szerintem is jók a cuccok, de teljes áron elég drágák! Egy nadrág 12 000, egy felső 8500. Ráadásul a garbók nyaka elég szűk, szóval nehéz a fejen áthúzni - ezért nekem 8500-at nem ér meg, de 2500-at igen! Ráadásul mondta a csaj, hogy ezek nem pamutból vannak, hanem viszkóz + még valami keveréke, és ezért nem nyúlik ki, szóval pocak után is lehet majd használni!
Mikor a farmeromat vettem, felpróbáltam egyet ott is, de nekem az kényelmetlen volt, mert a gombja pont a hólyagomat nyomta. De ezek a gatyók a valódi kismama nacik, baromi kényelmesek!

Ma már erőt veszek magamon, és elmegyek kismamtornára. Egyszerűen érzem a lábaimon, hogy nagyon kéne a mozgás! Éjszaka pedig lábikragörcsre keltem...pedig szedem a mg és a kalciumot is.

Ma betöltöttük a 25. hetet! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Noémi: akkor még jó, hogy itthon maradok egy kicsit! Lehet tényleg az újonctól kaptam ekkora stresszt.

Savanyú káposztát nem próbáltad? Nekem attól menni szokott a hasam.

kefíres gombóc:
fél liter kefír, egy nagy kávés pohár gríz (= jó fél bögrével szerintem), cukor ízlés szerint (nekem 3 ek.). Kefírt bele a lábasba, majd ha már el kezd forrni szépen bele a gríz, jó keményre főzni, szinte alig tudd a fakanállal megkavarni. Aztán hűlni hagyni, addig meg lehet pirítani a zsemlemorzsát, majd gombócokat formálni a masszából, zsemlemorzsába bele, és lehet enni. És ilyenkor jövök rá, hogy a gombócom kicsit puha, szóval nem kell félni, ha melegen meg keménynek találod. Mintha tejbegríz csinálnál, csak annál sokkal-sokkal sűrűbb lesz.

Tökmag: nekem is mocorog éjjel, és nem szereti ha a bal oldalamon fekszek, akkor minidg addig piszkál, míg fel nem kelek.

Anuk: sajnálom, hogy így szétcseszték a vénádat, meg hogy ilyen rossszul lettél! De túl vagy rajta!

Úgy látszik, most mindenki a rakott krumplira van rákattanva. Mint az elején a krumplis tészta.

Apa reggel kicsit összekavart. A héten hétre járt dolgozni, én meg veszem be a gyógyszeremet mikor elment, akkor szoktam a pajzsmirigyest, mert fél óráig utána nem lehet enni meg inni, és már kezdtem éhes lenni, mondom hét óra, lassan felkelek. Kinyitom a szemem, negyed 7. Mondom vmi nem stimmel, apa a héten fél 7kor ment itthonról. Írok neki sms-t, hogy mi van. Mondja, bocs, elfelejtett szólni, hogy fél 7-re kell menni. Ezért ez a korán kelés.

Lassan lecaflatok a bankba, el kell intéznem a lakástörlesztőt. Még jó, hogy itt van a sarkon. Meg jégkrémért is el kellene menni.

És süt a nap, de biztos hideg van.

Szép napot, majd jövök!
Vendég

Jó reggelt :)

Tegnap este későn értünk haza, plusz kikészít ez a megfázás is, így csak arra volt erőm, hogy beájuljak az ágyba... ma itthon is maradtam, remélem elmúlik ez a nyavalya...
A 4D nagy élmény volt, annak ellenére, hogy aludt a drága :) Pedig hatkor még éreztem,hogy rugdos, fél hétre úgy látszik kifáradt :) A szonográfus ismét tündéri volt, etetett csokival, itatott colával, masszírozta a gyerkőc fenekét, de sajnos nem vált be... azért lettek aranyos képek, csatolok egyet:

Kép

Megyek visszaolvasok, hogy kivel mi történt :)

Magdi
magdii

Puszedli: jól teszed, hogy otthon maradsz, pihenj sokat, vigyázz magadra! A kefíres gombóc nagyon jól hangzik, köszönjük a receptet :) Rakott krumpli nálunk is rég volt, most egy hete a tárkonyos pulykaragu levesre kattantam rá, lehet hétvégén meg is csinálom...

Anuk: huh nem semmi amit átéltél a vérvételen... még olvasva is borsózott a hátam... azért remélem hamar helyrejön a karod!

Noémi, köszi, hogy írtad a 2in1 üzletet :) Nem tudod véletlenül,hogy meddig tart az akció? Egyszer már volt ilyen, de az csak két napig. Megnéztem a honlapot, tényleg nagyon csini ruhák vannak, és igazából kéne vennem nadrágot, lehet elnézek holnap arrafelé :)

Bvigh: ne is mondd ezt a pocaktapizást, nem értem, miért akarja mindenki fogdosni, de ahogy növöget, úgy akarják egyre többen... én meg már azt sem tudom mit csináljak, mert nem akarok bunkó lenni,viszont azt sem,hogy mindenki taperoljon :shock:
Név: nekem a Zalán Mór nagyon tetszik, nálunk is a Zalán benne van a top 3-ban :D Egyébként a Vilmos is nagyon szép név, nálunk is felmerült, és azért esett ki, mert az első nagy (tini)szerelmemről nem szeretném elnevezni :)

Nah megnézem mit reggelizzem, bár majdnem mindegy, mivel nem érzem az ízeket sem :roll:

Magdi
magdii

Magdi: tündéri így is a picur!

jó étvágyat a reggelihez!

A tárkonyos raguleves nálam is nagyon bejön, idén már kétszer csináltam. Ill. azt is mondhatnám, hogy életemben kétszer.
Vendég

Puszedli köszönöm :)
Kitaláltam hogy ha már egyedül sínylődöm itthon eszem lilahagymát, azt mondják az kitisztítja a légutakat. Mivel úgysem érzem, jól bekajálok belőle hátha használ :) Közben nézem a L'ecso-t imádom ezt a rajzfilmet :)

Ezt a levest én sem sokszor csináltam még, túl macerás a sok hozzávaló miatt, de pont azért annyira finom :) Viszont párom nincs oda a levesért, így ezért is ritkán csinálom...
magdii

Magdii, ez a kép nagyon édes! Olyan szépen nyugodtan alszik rajta! Látszik, hogy minden tökéletes a kis világában! :) És olyan szép dundi már az arca! Igazi babás!

Szerintem inhalálj! Nekem az jön be legjobban!

Ez a mostani 70%-os akció, tél végi leárazás. Sajnos nem tudom meddig tart, de az biztos, hogy a méretek hamar fogynak, szóval menj minél előbb! Nekem most nadrágból 2-es kellett, de még jó sokból tudtam válogatni. (ez kb. 38 körüli méretnek felel meg - azt hiszem)

Puszedli, szerintem simán elképzelhető, hiszen én úgy érzem bosszant téged az újonc rendesen! Használd ki ezt a rövid pihenőt, és testben és lélekben is pihend ki magad! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillagtáncos (avagy Sherlock :?: :wink: ) és mindenki: legkönnyebben úgy tudtok valakinek privit küldeni, hogy rámentek egy valamilyen hozzászólására az illetőnek, s a hozzászólás legalján van egy pici ikon, rajta a "pü" felirat. Arra klikk, s akkor tuti helyesen van elcímezve.

Kezdeti krumplis tésztánál nem szóltam bele, de én azt rettenetesen útálom.

Na, későn, de felébredt a törp, úgyhogy nincs mese, menni kell.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tökmag!
Igen, elég gáz volt....jövő hónapban jó lenne elmenni még 1x valahova, csak erre felé elég korlátozottak a lehetőségek....

Anuk!
Ezt még olvasni is rossz volt :( ....
Úgy, hogy nem lehet orvost fogadni, én se adnék semmit, csak ha nagyon rendes dokit fognék ki....:oops:

Puszedli!
Jobban vagy?

Noémi!
Kifejezetten baba/gyermek turi nincs Szegeden....amúgy csak viccből írtam, mert zsákszámra kapom az ismerősöktől a babarucikat, de én se tudok mit csinálni velük, mert már vettem újakat....

Preta!
Az aneszteziológus altatóorvos, de ő végzi a szülés alatti fájdalomcsillapítást is, mint pl. EDA....gondolom elbeszélgettek korábbi betegségekről, néz alvadási faktorokat, ilyesmi...
Bambuszmatracról én se hallottam...
Szívdobogás lehet normális is, de ha más panasz is társul hozzá (fejfájás, ájulásérzés, szédülés,légszomj, lábdagadás) akkor azért ki kell vizsgálni....

Magdi!
Nagyon kis helyes pofija van a fiacskátoknak :wink:
Neked jobbulást, pihenj sokat!!!!

Mindjárt teszek fel pocifotót....tegnap készült...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Amadea!

Köszi a hordozós oldal tippet, sokat segített, már értek mindent. :wink: És megtaláltam ott a kötős kengurut is, mint lehetséges alternatívát, ebbe már régóta bele vagyok szerelmesedve, és örülök, hogy az is megfelelő, mert hasonló, mint a kendő, csak nekem könnyebbnek tűnik a kötözése. És 4000ért találtam valamelyik licitálós oldalon teljesen újakat.

Hastapi.

:oops: Képzeljétek, hogy egy ismerősöm áprilisban fog szülni és én is megtapiztam a hasát, mert neki már olyan nagy :oops: , kérdezés nélkül :oops: és láttam rajta, hogy ő is kicsit meglepődött...szóval nem is értem magam, mert én sem szeretném ha tapiznának, de csípőből gondolkozás nélkül én is odanyúltam... Szerintem azok akik nem várnak babát még inkább ilyenek, csak ők esetleg nem jönnek rá utána, hogy ezt nem kellett volna.
Ez hasonló nálam, mint ami akkor volt, amikor egy barátnőm babát várt (én még nem) és állandóan kérdezgettem tőle, hogy lehet e már tudni a nemét. A végén már mondta nekem, hogy én leszek az első, akinek elmondja, csak ne kérdezgessem már mindig. Na, most visszakapom, mert tőlem is állandóan ezt kérdezik, pedig mi nem akarjuk tudni a nemét, legyen inkább meglepi a szülésnél. :wink:

Kép
Kép
tabati

2 darab szemérmetlen:oops: pocifotó csak nektek:
Kép Kép

KépKép
amadea

Tabati!

Örülök, hogy sikerült megtalálni az ideális megoldást!

KépKép
amadea

Köszönöm a dicséretet a kisfiam nevében is :) Az orra egyébként teljesen az apjáé :) És most már 1000%, hogy kisfiú, mondta is a szonográfus, hogy lánynéven nem kell gondolkodnunk. Persze, mondanom sem kell, azt elég hamar kitaláltuk, a fiúnévvel nem jutunk közös nevezőre :)

Amadea, remélem Ti is el tudtok majd menni egy normálisabb dokihoz 4d-re, mert annyira nagy élmény, nem is értem, hogy lehettek Veletek ilyenek... :(

Noémi, az inhalálásról jutott eszembe, van egy jó erős mentolos krémem, amit mellkasra kell kenni, és felszakítja az orrdugulást. Mindjárt be is kenem, végre kapnék levegőt az orromon de jó lenne :D
magdii

Tökmag ne felejtsük el, hogy úgy két hete totál kétségbeestem abban a bizonyos szorult helyzetben. :D Bőgtem mint a szamár, mert úgy éreztem szétrepedek, és drága uram előtt is szégyelltem magam, pedig lábra sem tudtam állni és a segítségére kényszerültem. Úgyhogy maximálisan megértem kismama társaim problémáit. Tegnap olyan rosszul voltam, hogy csak na. De a babáért ugye mindent megteszünk! :D

Magdi nagyon édi a babóca :D Olyan jó, hogy már ilyen képeket is látunk róluk! Igazi babásak már. S mindegyik tökéletes!

Amadea nagyon szép pocid van :) S akármit mondasz te is ragyogsz kismamaként. :)

Nálunk a hétvégén volt rakott krumpli. Mostanában elég sok krumplis kaját csinálok, merthogy ugye az terem a kertben. Bár tegnap engedélyeztem és vettem egy fél szál kolbit a páromnak a piacon. Tiszta hülye vagyok, néha annyira elérzékenyülök ha rá gondolok, hogy mennyit segít meg biztat. Még utóbb beleszerelmesedem :D Most márciusban leszünk 4 évesek és azért is mennénk el amolyan utolsó „nászútra”. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem annyira feltölt fizikálisan és lelkileg még jobban egy-egy ilyen út, hogy csuda. Szinte zsongok mint egy tini. :oops: :D

Pocitapi: Én speciel a tesómon meg a páromon kívül csak az orvosnak engedem meg. No nem mintha az anyósomnak eszébe jutna. Szerinte nagyon kövér vagyok (még mindig csak 1 kilót szedtem vissza), és túl nagy a hasam...(bezzeg neki anno stb stb) A tesóm általában amolyan ellenőrző tapizást csinál, minden rendben van-e (eüsök :roll: ), Rod meg ugye imádja a pocimat. Remélem a babuciért is így odalesz, s mióta biztos, hogy kislány hihetetlen mennyire megapukásodott.
Vendég

Jó reggelt!
Hogy vagytok? Már csütörtök van, még egy nap és hétvége....
Puszedli jobban vagy már?
Mi lehet Henivel? Remélem semmi gond nincs, azt mondta, hogy majd jön beszámolóval a cukros vérvételről. De tegnap vagy tegnapelőtt.
Én olyan, de olyan álmos vagyok. Pedig most még pisiléssel is egész jól voltam éjszaka, csak egyszer mentem és sikerült is visszaaludni.
Magdi nagyo cuki a kép. Ha tudsz, akkor tegyél még.... :wink:
Csillag, Dorkát már nagyon korán a kutya húzta, csak mikor még nagyon pici volt, akkor még nem csináltunk ilyen nagy rohanásokat, hanem a nyakörvére csatoltam egy sima rövid pórázt és sétáltunk. A szánkó meg a hámhoz van kapcsolva.
Mostmár lehet bohóckodni minden félét, többször előfordult, hogy megborult a szánkó, de már elég nagy hozzá, hogy csak nevessen rajta. :wink:
Nekem meg tök kényelmes, mert pl. tavaly az egyik osztálytársát is elvittem (akkor a rottit fogtam be) és a két gyerkőcöt is vidámam elhúzta,az utcán meg látom a szánkót húzó szülőket, akikről pár perc után csorog a víz és már "alig élnek". :wink:
Szóval szerintem tök jó dolog és mindenki élvezi.
Amadea nagyon csinos a pocifotód.
poker

Anuk, anyóssal ne törődj! A lényeg, hogy Rod imádja a pocidat, imádja, hogy kislánya lesz, a többi véleményt ezek után már meg sem kell hallani, nem?:)

Amadea nagyon szép a pocid! :) Olyan jó, hogy már ilyen szép pocifotókat tudunk feltenni magunkról :) És, hát, a 4D képekről nem is beszélve, mi ugye voltunk 16 hetesen, összehasonlítva a mostanival az akkori képeket, hihetetlen mennyit húsosodott, kerekedett a kis pofija :)
magdii

Amadea, szerintem a babaturi igenis tök jó ötlet!

Voltam egy boltban. A babaruhák szépen kimosva, vasalva, hajtogatva.
Csoportosították őket méret szerint, illetve úgy hogy fiú/lány, és szépen ki voltak rakva.
Mondanom sem kell jóval drágábban, mint a kilós turi de így is nagyon ment!
Mi is gondolkozunk a kismama barátnőmmel, csak itt Bp-en már sok van, és nem hiszem,hogy még egy annyira menne - kivéve ha jó helyen van!

nagyon szép a pocid! Igaza van Anuknak csak úgy sugárzol!
Ez már szoptatós melltartó vagy még sima? Tegnap próbáltam fel én is egy Triumphot, és jóval kényelmesebb, mint amire számítottam. Nem vettem meg, mert C kosaras kell, és most csak B volt. Meg még fel akarok többet is próbálni.
Nagyon fini pamut volt, és vastagítva volt a pántja, ja és lecsatolható természetesen 4500 Ft-ért!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Poker, Heni még hét elején írt, hogy itt vannak a keresztgyermekei, ezért ritkábban fog tudni jönni (vagyis én írtam, mert írta nekem priviben). Gondolom, ezért nem jön és remélem semmi gond nincs vele!
Vannak még képek, csak mindegyik hasonló, most nem produkálta magát, aludt szinte egy helyben, így majdnem, hogy egyforma képek készültek sajnos...
magdii

Sziasztok!

Jajj, a babaképek egyszerűen csodásak!!!!

Amadea, szép a pocakod!

Anuk, szegény, nem lehetett kellemes ez a mizéria. Borogasd, az jót tesz!

Puszedli, vigyázz magadra! Nem kellemesek ezek a görcsök. Nekem a magne b6 nem használt, viszont a Magnerot egy csoda.

Benta, mi is sokat vártunk és küzdöttünkezért a pöcsösért, úgyhogy neki is jó dolga lesz nálunk. Egyébként nyílászáró cserék lesznek, gyerekszoba parkettázás, festés, berendezés. Ha pedig a pénztárcánk még engedi, akkor a többi helységet is kifesteni és beltéri ajtókat kicserélni :D Szóval nem fogunk unatkozni.

KépKép
süni76

Poker, Heni szólt hét elején, hogy ezen a héten keveset jön, mert itt vannak a keresztgyerekei. Gondolom amint tud benéz, de biztosan minden rendben van vele!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszi a pocidicséreteket!

Noémi!
Ez "sima" kismama melltartó (Anita), tehát nem lecsatolható....van Triumphom is, nem kimondottan kismama melltartó, de tökéletes...varrás nélküli,vastag pánttal és még csini is...Tessa N

Süni!
Nálunk is ez lesz a program márciusban.

KépKép
amadea

Süni, Amadea!

Irigyellek ám titeket, bár mi is itt tartanánk már, hogy parkettázás, meg festés, nálunk egyelőre még csak a falak meg a tető állnak... :lol: Úgyhogy szerintem majd babi is kiveszi a részét a melóból! Ha más nem kiválaszthatja a szobája színét! :D

Kép
Kép
tabati

Én a kínaiban találtam jó kis kismamamelltartót. Kényelmes, jó anyagból van és láttam ott ilyen lecsatolhatósat is, de azt még nem mertem venni, mert ki tudja mekkorára nő majd a mellem a szülés után. :roll: Én asszem 2 vagy 3 ezerért vettem. nem márkás, de jó, bevált, már használom egy ideje. Rögtön hármat beszereztem, egy feketét, fehéret, meg egy testszínűt.

Kép
Kép
tabati

Lányok, köszi az infót Heniről! :wink:
poker

sziasztooook! Jó reggelt, itt csodásan süt a nap :) végre :)

nekem a Vilmos a nyerő, férjem is Vilmos (após is , papa is, mindenki na), szóval elfogult vagyok picit, ha fiunk lenne Vilmos lenne, vagy Viktor, de még a nyelvtörésről: nem röhögni de nekünk a kislányunk neve se olyan egyszerú mert MarczaLI LILIen lesz, szóval Lililiilili, mint a libák, de majd vesz mindenki egy szép nagy levegőt a Lili előtt :lol:

nagydolgok: én most megint iszom a Hipp Natalt és csodák csodájára a 3 napiból naponta lett, szerintem ettől...na meg ma kijött a tegnapi cukroslötty, (bocsika) de tuti hashajtó, csak iszonyú az ize :D

magdii: nagyon szép a babud és hogy szendereg a drága

amadea: cép a pocod, nekem is hasonló kaliberü :) mindjárt csinálok is egyet és megmutizom... :)

tegnap itt is rakott krumpli volt :D ez valami telapátia szerintem... :o

Kép
Kép
mniki84

Kép 25 hetes pocak

Kép

Kép
Kép
mniki84

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:16-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni!

Én is nagyon padlón voltam mindkétszer a cukorterhelés után...próbálj pihenni, egy nagy alvás biztos jót tenne...
Kívánom, hogy mihamarabb jobban legyél!

Niki!
Aranyos a pocid :wink:

KépKép
amadea

Heni örülök, hogy megvagy. A hasfájás tényleg nem túl jó, mindenképpen tegyél félre mindent és pihenjél. Puszedli is hasonló cipőben jár most hasfájásügyileg.
Jó lehetett ez a bónusz UH és legalább megint láthattad Benit.
Az infóknak nagyon örülnék, ha majd megírnád. Előre is köszi és jobbulást neked. :wink:
poker

Jaj lányok, én már előre félek ettől a cukorterheléstől...eddig aki volt nem reagált túl jól rá....bár Amadea neked is csak a 2. volt gáz, nem? Vagy az 1.után írtad, hogy le kellett feküdnöd?

Heni, pihenj ma mindenképpen! Az uh. alapján biztosan minden rendben van, nem lehet, hogy puffadsz esetleg a tegnapi cukor miatt?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Amadea, Niki:

Nagyon szép a pocinkótok!

Heni: sztem is pihenj, nekem is u.ez van.
De az UH tök jó lehetett!

A cukorterhelés ilyen gáz? És még menjek utána dolgozni :shock: .

Zsu: akkor te ma névnapos vagy ugye? boldog névnapot minden Zsuzsannának!!

Ma még kétszer éreztem görcsöt. Jó lenne, ha ritkulna és el is múlna. Azon gondolkozok, h csak felhívom a dokimat szombaton, nézze meg a méhszájamat, legalább megnyugszok, ha zárt, ha meg nyílna azt meg jobb lenne tudni.
Vendég

Nem akarok belepofázni, de Heninek a 2dl tej-1zsömle variáció volt. Ő is az Istvánba szül, úgy látszik, ott ez a "trendi". És csak egyszer szúrnak, kaja után egy órával.
Szóval ezt csak azért írtam le, hogy a cukortól nem lehet. :wink:
Reméljük a pihenéstől jobban lesz.
poker

Igazad van póker.
Puszedli én is ezen gondolkodtam, hogy én utána jönnék dolgozni, de ha szarul leszek, akkor legfeljebb betelefonálok!

Én is elmennék a dokihoz a helyedben. Nem tudom mikor esetdékes a köv. vizsgálat, de ha még ma is érzed, akkor nézzen rád!

Nekem most a méhem alja feszül, gondolom növekszik. Be is vettem a magnéziumot! Érdekes viszont, hogy mindig csak a jobb oldalon egy pontban érzem. A balt pl. soha.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni, Puszedli pihenjetek sokat, vigyázzatok magatokra!!!!

Niki, Te pocid is nagyon szép!

Noémi, én is voltam egy olyan használt ruhaboltban, ahol ugyanúgy voltak a babaruhák ahogy írod. Úgy kínálták magukat, rögtön vettem is két rugit :) Igaz, hogy összességében nagyon sok turi van, de ahogy nézem, egész jól eléldegélnek belőle...

Nemrég keltem, aludtam egy jót, még az orrom is kitisztult :) Úgyhogy ennek örömére ebédelek egy jót :D

Magdi
magdii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?