Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt Lányok,

Nem akartam kiborítani a bilit a szoc érzékenységemmel, ha valakit ez bántott ne haragudjatok. Jó lenne, ha mindenki jól csinálná, amit csinál. Persze.
Iszonyú rosszul aludtam. Reggel f5kor arra ébredtem, hogy járnak a tetőn. Teljes frászban voltam, mire rájöttem, hnogy csak a házmester tolja le a havat... MOst ennek megfelelően nézek ki.
Olvasom, hogy a többség már unja munkát, amit teljesen megértek. Én is eléggé alulmotivált vagyok - pedig ugye, amit csinál az ember, csinálja jól -m, de azért csinálom tisztességgel, ha nem is kiemelkedően.Pedig össze kell szednem magam,mert holnap megyek szakérteni. Ennek ellenére én végig dolgozom, mert a kolléganőm májusban akar menni szakvizsgázni, és én kellek. Ha nem lesz eü akadálya persze. Majd maximum az ország egyik legnépszerűtlenebb ősmammutja (munkahelyem) saját gyermekévé fogadja a poronytomat:)
szerintem amúgy jó ötlet a keresztnevek beírása. csak sajnos az üzeneteim valahogy nem mennek át Kissmanóhoz.... teszek ismét egy próbát azzal a kéréssel, hogy légy szíves jelezz vissza, ha megkaptad. Nálunk lesz két keresztnév. Én mondjuk szeretem az első nevemet, de a másodikat nem. Viszont, mivel a szüleim adták nekem mindkettőt, nem mondtam le róluk akkor sem, mikor már megtehettem volna.
Ja, és tegnap rendezgettem a babaruhákat. Megjelöltem egy színnel, amik az enyémek, egy másikkal, amit az egyik barátnőmtől kaptam, egy másikkal, amit meg a másik barátnőmtől kaptam ( hogy vissza tudjam adni majd). Elég vicces foglalatosság. Legalább két komplett kartondoboz meg fog telni velük. Az én babám rugdos néha, nagyon kis aranyos.
Noémi: én is fel fogok szökni a Normafához hétvégén, az biztos:) annyira szeretek ott. Az esküvőnk is ott volt, és olyan csodálatos volt a havas táj reggel, meg a csend a madarakkal. Valamint én is nagyon szeretem a rétest, és a meggylevet. Persze a forraltbort is, csak amióta a múltkor készítettem otthon, és egy pohár után olyan lelkifurdalásom lett, hogy nem tudtam aludni, inkább lemondok róla.
szép napot nektek

mormota
mormota20

Mormota: a te pü-d nem jött meg, írtam én neked. lássuk..... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
kissmanó

Amadea, köszi, köszi. :wink:
Nálunk lesz második név. Letti.
Dorka lányomnak is van. Ő Dorottya Lídia. 8)
poker

Jó reggelt, lányok!

Nagyon felcsigáztatok ezzel a Normafás történettel. Lehet, hogy hétvégén mi is kimegyünk. Bár nekem már most nagy kedvem lenne egy jó kis sétához, friss evegőhöz. Nem pedig itt ülni a számítógép előtt.

Olyan alulmotiváltnak érzem magam, és ha jön egy megrendelés, akkor valahogy nincs is kedvem vele foglalkozni. Jobban érdekel minden ami Réka babával kapcsolatos. :) Elvileg azt tervezem, hogy április 1-ig vagyok csak, de aztán lehet, hogy még kihúzom azt a hónapot is. Az a fránya pénz... :(

Szívesebben mennék haza, és sütnék egy kis almás vagy túros sütit, vagy akár rétest. Na majd csak kibírom hétvégéig.

Amadea, kétszer kiálltad a terheléses cukrot?! De ügyi vagy! Én nagyon parázok a vérvételektől mindig.

Kép
chrisstha

Sziasztok!

Én mára az első tisztességes hó tiszteletére hószünetet rendeltem el, nem mentek a kisfiúk dolgozóba, helyette hatalmasat szánkóztunk! Isteni volt! Most teázunk, de délután megint megyünk! Imádom ezt a falut! Lehet korizni, szánkózni, van tó, sok km hosszú patak, ami mellett lehet sétálni, bicózni, lovagolni. Édes piros az arcocskájuk, 2 és fél órát voltak kint.

Puszedli, egy adag magnézium biztosan nem ártana!

Noémi, Heni babája, ügyesen mocorogjatok! Olyan rossz, amikor nem jeleztek!

Mai ebédtippek? Nálunk grízes tészta lesz.

Mormota, szerinetem nem írtál semmi bántót! Viszont egyre jobban érdekel, mi s foglalkozásod, márha publikus.

Poker, tök jó a videó!

Én ugye gyedbe szültem a 2.-t, itthon voltam 5 évig, és nem mentem vissza az előző munkahelyre, így pénzben váltották meg a szabimat. Igen szép összeg volt., de nem örültek neki, finoman szólva, Én igen :lol:

Jövő ilyenkor már a babáinkkal fogunk szánkózni csajok!!!!!!!!

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Póker itt nálunk is nagy a hó! Én simán beértem, de azért Viktor segített letakarítani a havat az autóról!

Puszedli, ha nem fizetik ki a szabit, mindenképp vedd ki! Az egyik barátnőm úgy járt, hogy mikor visszament dolgozni, hiába volt kb. 2 hónap szabija nem vehette ki, de ki kellett írnia. Persze ez nem tisztességes, dehát meg akarta tartani az állását!

Amadea, szerintem tök természetes az érzésed! Én is már annyira várom,hogy Áront a kezemben foghassam! A
A gondozónővel egy újjabb történet: ma a barátnőm nem találta az óvodás fia benti cipőjét. Majd mikor már szinte hason csúszva kereste a gondozónő odaszólt neki, hogy tessék csak keresni anyuka, biztos azért nincs a helyén, mert a gyerek nem tette vissza. Hozzáteszem, a barátnőm 17. hetets. Mikor ez leesett neki, illetve szólt, hpgy ő most nem igazán tud így keresgélni, az óvónő kiküldött 2 gyereket, hogy segítsenek...ő persze nem tette. Szóval ennyit az empátiáról. Egyik nő a másiknak...

Mormota, szerintem 1 pohár bortól nem kell hogy lelkiismeret furdalásod legyen! A bor a vérképzésnek még jót is tesz!

Benta, nagyon irigyellek a szánkózás miatt! Olyan édesek lehettek a fiúk! Mi is emlegettük ma és tegnap reggel is, hogy hogy élvezné ezt most Áron,ha egy évvel előbbre járnánk!
Én jövőre már síelni mindenképp szeretnék menni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj még egy téma: a szülés.

Beszélgettem a kolléganőmmel, aki augusztusban szült a tarifákról.
Mondtam neki,hogy az én dokim eleve drága - alkalmanként 10 ezer - de nem váltottam, ugye mert a meddőségi centrumból ismerem, és bíztam benne. Igen ám, de 3 hetente járok, így mire szülök, kb 120 ezret fizetek ki neki.
Mikor első alkalommal rákérdeztem, azt mondta 100 körül van a szülés, de ezt úgy mondta, hogy ő szeretne ennyit, de nincs konkrét tarifa (legalábbis én így értettem)
De most elgondolkodtam, mert a 100 nagyon sok, pláne hogy ilyen sokba kerül a terhesgondozás. Így most levittem 60-80 közöttre - majd a szülés után fogom eldönteni mennyit érdemel.

De azért egy kicsi para is van bennem...ugye a varratszedés után kell odaadni a pénzt?

Szóval budapesti kismamik főleg Ti - de persze a többiek is - írjatok mennyi az annyi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja egyébként a kolléganőm a Bajcsy kórházban szült, és megkérdezte a többi kismamát 30-50 közötti összegeket említettek, ő 60-at adott.
A szülésznőnek 10-et ajánlottak, ő 20-at adott, de ez nem fogadott szülésznő volt, hanem az ügyeletes.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

A fővárosi tarifákról fogalmam sincs. Én 50-et gondoltam a dokinak, 25e-t a szülésznőnek. Szerintem megkérem páromat, hogy ő adja oda, mert tőlem úgyse venné el....

KépKép
amadea

És a terhesgondozásért mennyit fizetsz Amadea, vagy az neked ingyen van?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nah, azt hiszem ez nem az én napom. Arra keltem, hogy nem kapok levegőt, a torokgyulladás után már az orrom is folyik :( Annyit fújtam, hogy már olyan piros, mint egy nyuszinak :) De szerencsére nincs komolyabb gond, láz vagy gyengeség, ilyesmi. A buszmegállóban meg beterített egy aranyos sofőr latyakkal, elment vagy húsz kocsi normálisan, ez meg jól beterített mindenkit aki ott állt. Élmény volt... Na, de még várom a pozitív dolgokat, egy biztos lesz, az esti 4D uh :D

Lányok, Ti hogy viszonyulnátok ahhoz, ha nem igazán közeli emberek akarnák megtapogatni a hasatokat? Csak kiváncsi vagyok, mert én valahogy nagyon nem szeretném, ma is letámadott egy kolléga, hogy jaj de jó nagy a hasam,és már fogta volna meg, én meg jól odébb léptem... én a páromon kívül nem igazán szeretném, ha taperolnának... Vagy én vagyok kicsit rigolyás???:)

Munka: én is úgy tervezem, hogy dolgozom kb. május közepéig, onnantól kiveszem az egész évi szabimat, és ha minden jól alakul, akkor a tgyás-t a szüléstől fogom igénybe venni. Mondták a munkaügyön nálunk, hogy ha bírok dolgozni a 8. hónap végéig, akkor így járok a legjobban anyagilag, hiszen kitolom egy hónappal a nagyobb összegű tgyás idejét.

Hó itt még sok van. Ma is lehetne hóembert építeni és hógolyózni :D Utána meg egy jót enni almás vagy túrós sütiből nyammm :D :D
Kár, hogy sok a munka :roll:

Magdi
magdii

Noémi, tarifa: az én magándokim alkalmanként 8.000 Ft, és négy hetente járok hozzá. Még nem kérdeztem rá a konkrét összegre, de úgy hallottam, hogy a szülés nála 80.000 Ft. Nem kevés... hozzá a szülésznő, na azt nem tudom, hogy mennyit "illik", "kell" adni, ha fogadott...

Magdi
magdii

Ami a tarifákat illeti, én 8.000-et adok a dokimnak minden alkalommal, azt mondják a 10xeresét szokták adni. Hát 80.000-nél nem is nagyon adnék többet. De igazából a következő héten beszélek erről majd vele, hogy van-e fix tarifja, stb. Szülésznőnek még nem tudom mennyit adok, meg lesz-e egyáltalán fogadott szülésznőm.

Kép
chrisstha

Benta, köszi. A tavat meg a patakot nagyon irígylem. (Persze nem rossz értelemben) Bár tó nálunk is van, de az maszek horgásztó, még sosem voltam, nem tudom, hogy lehet-e rajta korizni, de nem hiszem. Lehet, hogy egyszer megnézem. :wink:
Ebédtippem sajna nincs, ugyanis most gyűrtem le magamban egy "egészséges" whoopert, amit a kollegám hozott a Burger Kingből. De időnként nem bírok ellenállni..... :roll:
szülés: Én megkérdeztem még valamelyik első alkalommal, hogy mennyibe kerül a szülés, ne érjen hideg zuhanyként a vége felé. Az én dokim is azt mondta, hogy nincs fix tarifája, olyan 50-60-at szokott kapni. Fogadott szülésznőm nem lesz, de ha valami normálisat fogok ki, aki az ügyeletes lesz éppen, akkor valamennyit neki is adunk, de szerintem olyan 10 körül.
Dorkával akkor adtam oda a pénzt még a régi dokimnak, mikor másnap bent volt a kórházba, de ez ugye nem mindig kivitelezhető. Gondolom varratszedéskor is jó. Szerintem bármikor kapják is, örülni fognak neki. :wink:
poker

Noémi, az én Viktorom még ágyban volt, mikor én már söprögettem az autót. :wink:
poker

Magdi: jobbulást!

Pénz: mivel mi "irtózatosan" jól állunk anyagilag,ezért tuti, nem fogok neki adni, sajnos nem futja, vagy elvállal így is, vagy majd lesz vmi, vkinél csak megszülök. A kolleganőm tudom, hogy 25 ezret adott szülés előtt, 25 ezret szülés után neki.
Vendég

Noémi!
Eddig nem fogadott el egy vasat se....

Benta!
Ne is emlegesd a lovakat :D , a múltkor egy lovarda mellett vitt az utam, hát én bekérezkedtem pacit simogatni :oops: ....

KépKép
amadea

Köszi lányok! Sokat segítettetek!
Ezt a 10x-es szorzót én is hallottam, de nem gondolom,hogy ez ilyen magas tarifákra vonatkozik.

Úgy döntöttem, hogy a cukorvizsgálaton kifaggatom az asszisztens, hogy hogy s mint szokták. De most arra hajlok, hogy 60-80 közötti összeg varratszedés után.
Addig még úgy is kedves és jófej lesz a pénz reményében!

Puszedli, ha nincs fogadott orvosod nem is kell. Viszont a fogadott ugye akár a szabadidejében is bejön, azt az ember mégsem kérheti ingyen.
Ha megy az ügyeletesnél szülsz és meg vagytok elégedve, max vegyél neki egy üveg italt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Banka- miért csak a 24. hét után mész UH- ra? Nekem van egy füzetecském, ahova le van írva, hogy mikor a legjobb és ott 18-23- ig van, szóval szerintem simán menj el most. :)
Holnap megyek az első kismama jógámra, remélem nem (nagyon) fogok bénázni. De ha igen, az sem baj, majd belejövök. :)

Puszedli: ahogy megnéztem a videót, elfogott a nosztalgia… Annyira rég nem szánkóztam, vagy építettem hóembert! Itt pesten minden hamar elolvad, és a járdán csak nem állok neki hóembert kreálni… :S

Noémi- öööö jól mondod, a nő is megjegyezte, hogy NEM gebe a kiscsaj! :P
Banyek, nem semmi ez a százas tarifa… Az én dokim (akire váltottam) tudod mit mondott, mikor megkérdezte egy ismerős, hogy mennyi nála a szülés? Úgy tudja, Mo- on ingyenes az orvosi ellátás…
Én szerintem 50e ft- ot fogok adni, mert ott lesz még a szülésznő is…és mindenképpen szülés után fogják megkapni mindketten.

Amadea: miért nem mész oda vissza 4D- re? Nem csináltak jó képeket? :cry:

Christa: a rétes jöhet, de káposztásat kérnék, nem almásat.
8)

Magdi: aztán kérjük az élménybeszámolókat- képekkel! :D
Érdekes hogy rákérdezel: mikor először fogták meg a hasam, három métert ugrottam ijedtemben. Nem nagyon szeretem a tipi- tapit, a mai napig fura ha nem csak párom ér hozzám!

Na megyek tornára

Kép
tökmag79

Tökmag, igaza van a dokidnak. De az ingyenes ellátásba nem tartozik bele, hogy bejön az éjszaka közepén. Ingyenes az, hogy az ügyeletesnél szülsz.
Szerintem is korrekt az 50-es.

Magdii, nekem szerencsére nem fogdossa senki sem a hasamat. Engem is baromira zavarna. Az apósom megfogta karácsonykor - persze előrször megkérdezte szabad-e. De nekem már az is olyan rossz érzés volt. Ráadásul szegény baba sincs rá felkészülve. Én még azt is elmesélem neki, mikor Apa jön tapizni őt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

sziasztok, megjöttem a cukorterhelésről, hát pfujjj-blááá az a lötty, de túléltem már szédültem annyira éhes voltam...de kiasszony teljesen bekattant a cukros cucctól mert nagyon pörgött, míg én szenvedtem :shock:

mi a 28 héten tervezzük a 4d-t de én legszívesebben minden héten mennék :oops: ti nem?

az én dokim 6000 kér minden hónapban , és közvéleménykutatások eredményeképp nem fogad el semmit a szülésnél, párom nagyon nagyon ellenzi a hálapénzes dolgot, ezért mi kitaláltuk hogy valami értékes használható ajándékot kap, ha bejön majd...szülésznő ismerősöm, de neki egy 20 as a tarifája, de azt nagyon szívesen adom, mert tudom hogy ő akkor is ott lesz végig ha 48 órát vajudok :)

nálunk a 20 hetes Uh után a 32 hetes van, az 3 hóóóóónap, nem tudom ki bírja ki ezt :?: :D én tuti nem...ezért jó ha van Uhja a dokinak, meg ott a 4D!

Kép
Kép
mniki84

Tökmag!
Nagyon hárpia volt a dokinő, aki csinálta az UH-t.
Kismamajóga tök jó, biztos te is nagyon fogod élvezni.
Én se szeretem, ha fogdossák a pocakom....eddig csak 1x fordult elő szerencsére...

Túrós rétes ide is jöhet:)

KépKép
amadea

Sziasztok!

Most voltam ultrahangon, nagyon cuki volt a Pocilakóm! Mikor a buksiját- arcocskáját néztük, pont elkezdett "vedelni" a magzatvízből Olyan jó volt látni!!!!
Amúgy mindent rendben találtak, méretei:
BPD:66mm, THQ:62mm FL:46mm.

És már olyan kis baba forma, nem kis "ufó".

Én a cukros-vizes vizsgálatra pénteken megyek, már előre félek tőle.

Én is utálom, mikor a hasamat akarják fogdosni....

Banyoszka
banyoszka

Nekem eddig páromon kívül baránőm fogta meg a pocimat, és ennyi elég is. Após-anyós nálunk sajnos nincs :( Kollégáim is tapiznánk, de velük nem vagyok olyan jóban, hogy simizzenek, ez mér az én intimszférám.

Jujj, de mocorog ez a baba :) Amúgy már én is kiváncsi vagyok, miylen lesz kézbe fogni, de most még élvezem ezt a mocorgós korszakot :)

Amadea, tökmag légipostával küldöm a rétest :lol:

Mi ma tarhonyást husit ettünk ebédre kovászos uborkával. :) Holnapra még nem tdom mit főzzek, ennék egy jó Jókai bablevest is, majd meglátom este mennyi erőm lesz főzni.

Kép
chrisstha

Ja, még azt szerettem volna kérdezni:
Rajtam kívül másnak is fáj a szeméremcsontja hosszabb üldögélés után? :oops: Én mikor felállok, alig bírok menni...Aztán már jónéhány lépés után jobb, de először majd megpusztulok,és ez már így megy 2-3 hete kb...

Banyoszka
banyoszka

Köszi lányok a has fogdosásról a véleményeket, megnyugodtam, hogy teljesen normális reakció volt, hogy arrébb húzódtam, amikor meg akart fogdosni a kolléganő... igazság szerint én tényleg csak azt szeretem, ha párom megsimogatja, mást nem szívesen viselnék el...

Tökmag: persze, hozok képeket, remélem megmutatja szépen a pofiját nekünk :)

Magdi
magdii

Lassan már mindenki túl van a cukorterhelésen is.

Banyoszka: örülök, hogy a baba jól van!

Én sem szeretem ha fogdossák a hasam, de még szerencsére senki nem akarta. Vagy legalább kérdezze meg.

Nálunk ma borsópöri lesz, ami végül is borsópaprikás tésztával.
Vendég

Rám még vár a terheléses vizsgálat, én jövő héten megyek.
Pont a betöltött 26. héten. (csütörtökön) Utána úgyis csak kedden megyek dokihoz, akkor lesz majd eredmény is, szóval bőven elég lesz akkor szenvedni!

Írígylem a 4D-seket!

Most olvastam egy cikket, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben nem várható a gazdasági helyzet javulás - szóval most még inkább spórolósra kell venni...:(
Már ki is találtuk a barátnőmmel: Szakácskönyv gazdasági válság idejére!

KépKép
KépKép
kfnoémi

banyoszka, sajna nem tudok neked segíteni, nekem nem szokott fájni.

Kb. 2 hét múlva megyek majd terheléses cukorvizsgálatra.

De most éppen azon gondolkozom, hogy március - április környékén lemennénk Pécsre egy hosszú hétvégére. Nem tudtok véletlenül ott olcsó, de jó szálláshelyet? Már nagyon régen le akarunk menni Pécsre, és jó lenne kicsit pihizni még a baba érkezése előtt. Google-ban most keresgélek. Ha lenne ötletetek azt megköszönném :wink:

Nyugatinál bombát találtak, remélem hazajut a férjecském, mert a 4-6 villamos nem jár.

Kép
chrisstha

Sziasztok!
Sosi, nagyon örülök a negatív eredményhez!!!! Azért sejtettük, hogy így lesz :wink:

Noémi, én is 10 ezret fizetek alkalmanként a terhesgondozásért és kb 100 ezer lesz a szülés. Sajnos ez van, de annyira megbízom a dokimban. Lehet, hogy az ügyeletes doki is hasonlóan lelkiismeretesen látna el, de így legalább lelkiismeretfurdalás nélkül hívhatom, ha bármi bajom van. Most még úgy néz ki, ennyi belefér... Tuti nekem kell majd odaadnom a dokinak a pénzt, mert a férjem elég "beszari" alak ezen a téren. Bár lehet, addig még változik.

Benta, de irigyellek benneteket. Bár mi is szép helyen lakunk. Pest határán, tó közelében, csendes környéken. Mindig elképzelem milyen lehet nálatok otthon a hangulat. Szuper anyuka lehetsz! :D

Még mi sem tudjuk, hogy mi lesz a kisfiúnk neve, bár a férjem állítólag ma belehúzott és kiegészítette a saját kis listáját.

Én úgy tervezem, hogy április végéig dolgozom.

Ma lecsót ettem, holnap rakott krumpli lesz :D

Pocakérintés: elég vicces, ugyanis 1-2 kollégám ritkán ugyan, de megérinti, persze a kölök idegennek nem hajlandó megmozdulni csak nekem és az apjának :D 4D-n még nem voltunk. Én szeretnék elmenni a 30. hét körül, a férjem inkább spórolna rajta. No, de majd meglátjuk.

Lehet, hogy veszélybe kerül a topiktalis megjelenésem. Március 9-én kezdjük a felújítást. Azért addig még sok víz lefolyik a Dunán.

További szép napot mindenkinek!

KépKép
süni76

Süni, reméljük azért tudsz jönni! Péntek este 5-kor már csak nem dolgoznak a munkások! Már én is nagyon szeretném elkezdeni, de amíg nem javul az idő...remélem március közepén - végén el tudjuk kezdeni. Illetve akkor már muszáj, csak az idő ne szóljon közbe!

Szerintem nálunk is én adom majd oda. Bár ha az ár kialkudott a férjemnek sem ciki..na majd meglátjuk! (egy tuti a doki visszautasítani nem fogja...)

Banyoszka, nekem a csípőcsontom fájt pár napja, de már elmúlt. Szerintem a szeméremcsont is teljesen normális, már kezd felkészülni a szervezet a szülésre! Raméljük hamarosan jobb lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Bocs, hogy "betolakodtam", de Kissmanót ismerem egy régi topikból, és feltétlenül el kell érnem.

KISSMANÓ! Írtam privit, jelentkezz kérlek!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Ági: válaszoltam, remélem megkapod!!!

Kép
kissmanó

Kedves babát váró Kismamák!:)
Szakdolgozatom kutatásához kérném segítségeteket. Vizsgálatom fókuszában az életciklusváltás áll, ezen belül is a várandósság időszaka.
Amennyiben babát vársz, (vagy ismersz terhes kismamát, és továbbítanád felé ezt az üzenetet) nagyban segítenéd munkámat a következő linkre kattintva (vagy ha a böngésző sorba másolod)a kérdőív letöltésével, majd kitöltésével : http://www.yousendit.com/download/U0d5b ... YURIRGc9PQ
Utána a kitöltött tesztet a justimister@gmail.com e-mail címre tudod elküldeni.
A kitöltés névtelenül történik, az adatokat bizalmasan kezelem!
Amennyiben érdekel, szívesen elküldöm majd kutatásom eredményét!

Jó egészséget és sok örömöt kívánok az elkövetkezendő időkre! :)
Előre is köszönöm együttműködésed!
justimi4

Lányok, holnap meg után otthon leszek, szóval lehet sokat írni:).
Felhívtam a doktornénimet a hasfájások miatt, azt mondta, hogy pihenjek meg Mg B6.

Süni: én 7végén készülök rakott krumplit csinálni!
Vendég

Megjöttünk a délutáni szánkózásból, kis hóemberek lettek a fiúk!

Annyira jó, hogy írtok kajákat, miattatok csináltam egyik nap tojáskrémet, ma rakottkrumplit, holnap almáspitét.

Süni, köszönöm a dicséretet, szerintem is jó nálunk gyereknek lenni. Ez egy kellemes és élhető család :) Szerintem aki nem kapja könnyen a gyermekeit, az valahogy nagyon tudja őket értékelni. Ahányszor kiakadok tőlük, annyiszor eszembe jut, mennyire vágytam rájuk, és kész csoda, hogy vannak, és pont ők az enyémek. És akkor mindjárt mindent könnyebben vesz az ember. Mit alakítotok át? Nagy meló lesz?

Minden tiszteletem a dolgozó kismamáké. Azért ezen a topicon átlagon felüli a számotok, nem tudom, hogy bírjátok!

Puszedli, pihenj!!!

Benta

Kép
benta

Puszedli, nem is írtad - vagy én nem voltam figyelmes - hogy fáj a pocid. Mi van? Feszül? Görcsöl? Tényleg pihenj sokat! Lehet, hogy az új kolléganő, és a fokozódó nehéz helyzet leterhelt! Sok pozitív gondolatot! Pihizz sokat!

Én most csináltam meg a kőrözöttet, azt eszem!

Bp-i kismamik! A 2in1-ban 70%-os leértékelés van. Beszabadultam...vettem 2 felsőt. 8500/db helyett 2550 Ft volt, egy nagyon jó bermudát és egy gatyát. (ezek eredeti ára 12 ezer körül volt, az egyik 3600 a másik 3900 lett. )
Szóval nagyon jó kedvem van most, és Áron is mocorog! :)

Már csak egy kis tavasz kéne! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Ma már nem adom fel, legalább a mai termést elolvasom.
Persze megint csavarogtam, 4 után értem haza.
Itt sincs már sok hó, egész nap napsütéses szuper idő volt. Gondoltam reggel,hogy apát meglepem, és letakarítom az autót. Erre megyek le,és tiszta. Mondom de jó, már le is olvadt az egész… (persze nem tűnt fel,hogy csak a mi kocsinkról) A lényeg,hogy apa reggel, munka előtt már megcsinálta.

Azt hiszem nekem nem kell a fejemet törni a szabikon. Viszont majd én is arra számítok,hogy ha vissza akarok menni, ill. inkább felmondani, akkor „jó sokat” ki fognak fizetni.

Noémi, én szülésre max. 30-40ezret gondoltam. A barátnőm, ha jól emlékszem 30-at adott, és az ő orvosa főorvos. Az enyém adjunktus. Nem tudom ez mennyire számít a hálapénznél. Viszont én azt a tanácsot kaptam,hogy semmiképp ne kérdezzek rá.Ha meg kevésnek gondolja, az a 6 hetes vizsgálaton kiderül. Akkor majd keresek egy másik orvost. Persze nagy csalódás lenne. A szülésznőn nem gondolkodtam még, de szerintem egy 10-es bőven elég.

Magdi, én megértelek a tapizósokkal szemben. Nekem a múltkor az egyik szomszéd tapizta meg a hasam. Persze olyan kicsi a lift,hogy még a kezem sem tudtam odatenni hirtelen. Hát mit mondjak írtó pipa voltam. Eddig se tapizott senki, akkor most miért akarnak????
Képet remélem kapunk a 4D-ről.

UH: Látom sokan csak a kötelező uh-kat kapják. Én voltam a 19. héten, mennem kell a 24. héten. És még a 21. héten voltam a magánrendelésen, ott is csinált. Sztem még a 30. előtt is fog. Már nem is tudom hány uh-t csinált a dokim. Lehet utána is számolok.

Névkérdés még nálunk sem dőlt el. Most a Vilmos Vajk, és a Zalán Mór között vacilálunk.

Mi tegnap nagyon fini szilvás gombócot ettünk. Ma halat sütöttem hozzá vegyes saláta, friss zöldségekből. (nem is gondoltam, hogy ilyen jól fogok vele lakni) Szombaton fánkot akarok sütni, ha a fiúk villanyt szerelnek örülni fognak neki, ehhez kellene valami könnyű ebédet kitalálni. Vasárnap anyukám főz ezer félét, én meg sütök egy amerikai almás pitét mellé. (hasonló íze van, mint a mekis pitének)

Zsu

Kép
bvigh

Zsu, most nagyon a felé hajlok, hogy max 60-80-at. A 80-an is csak azért gondolkozom, merthogy a doki 100-at mondott. De valahogy én is úgy vagyok vele, legfeljebb keresek mást a következőkre. Végül is nőgyógyászból van bőven!

Nagyon jók a kaják! A szilvás gombócra én is épp ma gondoltam, mert szólt a barátnőm, hogy a lidl-ben 230 ft 1 kg! Viszont ma nálam is rántott hal volt a menü! :)

Nekem a Zalán Mór nagyon tetszik! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: írtam reggel. Lehet kimaradt..sajnos nálam is előfordul néha :oops: , főleg, ha még sok a hozzászólás is. Szóval pár napja mensis görcsöket érzek, eddig esténként, de ma egész nap. És kérdeztem a doktor nénimet, hogy mi van, azt mondja pihenés + magna b6, és ha nem lesz jobb, akkor szombaton vár.

Holnap, hogy itthon leszek megcsinálom a gombóckáimat, nyamm (kíváncsi vagyok, majd mikor unom meg. Kefírt fel kell főzni búzadarával+cukor, majd pirított zsemlemorzsában megforgatni).

Körözöttet is ennék. Meg rántott húst (most először kívántam meg a terhesség alatt), almás pitét, túrósat...jajj!

A borsópöri nem jött meg, még jó, hogy nem ettem sokat, nem jött be, de végül is apjuknak csináltam elsősorban.
Vendég

Nekem is a Zalán Mór tetszik :wink:
Vendég

Noémi, jó,hogy írod a Lidl-t. Én a Sparban 500-ért vettem, úgyhogy azt hiszem ellátogatok a Lidl-be is.
Én a körözöttet nem igazán szeretem, de ma túrót csinálok én is apának holapra. Tejfölt teszek bele, meg valamilyen fűszert. Remélem nekem is hagy belőle.

Heni, egyébként nem szeded rendszeresen a Magne B6-ot? Én napi 2-4 szemet szedek, ha nem veszem be véletlenül, akkor szúr a hasam.

Zsu

Kép
bvigh

Érdekes,hogy a Zalán Mórt mondjátok. (egyébként szívesen veszem bárki véleményét) Nekem a Zalán kicsit idegen, nem tudom miért. A páromnál ez a favorit. A Vilmos Vajk azért tetszik, (na jó megírom a párom vezetéknevét::wink: :wink: Vígh ) mert tetszik a 3 V.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bvigh 2009.02.18 19:49-kor.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Noémi, igazad van- nem gondoltam bele, hogy éjjel kirángatom a dokim az ágyból. Szóval ezért is kell a plusz pénz. Nemtom, most kicsit elbizonytalanodtam, ahogy sokan írják ezt a tízes szorzót. Nem azt mondom, hogy nem tudnánk kifizetni, de azért 70e ft elég húzós, (a dokim 7e ft- ot kér el egy vizsgálatért), főleg hogy még a szülésznőnek is adni kell. :S
HOL is van ez a 2in1?? :D
Jó ötlet a szakácskönyv (szegényeknek), csak az a baj, hogy GAZDASÁGI VÁLSÁG VAN, és senkinek nem lesz pénze megvenni!! :P

Amadea: de hát Ti is fizettetek a 4D- ért, hogyhogy tirpák volt?? Szegényem… biztos tök kellemetlen lehetett, pedig ez egy hatalmas élmény, nincs joga így elrontani! Ahogy Noémi mondta: ha nem tetszik a választott szakmája, menjen el takarítani!
Apu fent volt nálunk hétvégén (egy hónapja nem találkoztunk) és totál meglepődött mekkora már a hasam! Mikor elkezdett kapálózni a bébi, odatettem a kezét a hasamra, és láttam hogy meg van illetődve :oops: . De a baba is- mert egyből leállt. :lol:

Chrissta: valahol elkallódott ez a rétes mert nem kaptam semmit… :S

Puszedli: hol fáj a hasad? Jobb már?? Magnéziumot szedtél be?
Nekem tegnap este eléggé fájdogált lent- lehetséges, hogy nő a méh(lepény)…? Valaki azt mondta hogy az elég kellemetlen érzés. :?

Kép
tökmag79

úgy fáj, mint amikor megvan, vagyis mielőtt megjön. Szóval az egész, de nem egyfolytában, hanem mint a mensis görcsök. Van egy kicsit, aztán pár órára csend, aztán megint. Magnéziumot ettem, 3x1-et jelenleg. Remélem tényleg csak egy kis pihi kell.

Bvigh: a nevedből is rá lehet jönni :wink: , Vígh Viktor Vilmos? vi-vi-vi :) A névválasztás nem egyszerű, isteni sugallat kell hozzá :wink: , nekem így jött a Nándi.
Vendég

Puszedli, ezt a Viktor este bedobom apának! :lol: :lol: :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Na tessék, még jót is mondtam ma. :roll:
:lol:
Vendég

Tökmag!
13e Ft-ot fizettünk, kaptunk 5 kinyomtatott képet, amiből 2 táblázat volt, CD-n kb. 15 képet, a kinyomtatott 5 is közte volt és volt, ami 2x szerepelt. A DVD első 8 perce, ami nézhető, mert utána az látszik, hogy rezeg szerencsétlen bébi, mert a dokinő a vizsgálófejjel ütögette a pocakom :shock: , amikor besokalltam és szóltam, hogy hoztunk kólát és csokit, kiakadt és elkezdett üvölteni, hogy ez terhes nőnek halálos bűn és mit képzelek magamról, hogy ilyenekkel mérgezem a babámat...szóval oda SOHA többet nem megyek....

Puszedli!
Vigyázz magatokra!!!

Zsu!
Nekem is a Zalán Mór tetszik jobban :wink: ....a másik verzióban nekem túl sok a V :oops:

Noémi!
Én babaturin töröm a fejem :D

KépKép
amadea

Amadea: ez a bunkó nő itt volt Szegeden?
Vendég

Sziasztok :) Még élek!

Hát csak összeszedtem magam. :) Cukorterhelés. :(

Szeptember vége óta mióta kiderült, hogy babát várok semmilyen édességet nem eszem. Nem is kívánom, ha rágondoltam borzongtam, pedig előtte igen édesszájú voltam. Hát meglökött rendesen.

8 órakor le lett véve az éhgyomri 4,2 az jó lett. Aztán fél liter szó szerint szirupszerű valamit kellett meginni, hiába nyomtam bele egy nagy citromot a gyomromba mintha kövek lettek volna. Olyan émelygés tört rám, hogy azt hittem kijön minden. Egy óra múlva megpróbáltak megszúrni a másik vénám, de egyszerűen a múltkori hematon annyira szétcs..., hogy nem jött vér, még a tűt is csak nagy nehezen lehetett beletuszkolni. Úgyhogy maradt megint a bal karom. Eredmény 9,2 lett, az is jó, mert 10 alatt kell lennie.
Emma felébredt, és hevesen tiltakozni kezdett. Annyira rúgott, hogy a laborosok a csodájára jártak, hogy már így látszik ha mozog, pedig nem, csak nem tetszett neki a helyzet. Sajnos a kétórás vérvételnél esélyem se volt másra, mint a meggyötört karomra. Már fájt. :( Eredmény 7,0 ami megint jó, mert 7,8 alatt kell lennie.

Most mindkét kezem feldagadva, belilulva, és hideg borogatásban. Ma még nem is ettem, csak ásványvizet iszom, de olyan, mintha hígítanám a cukros lötyit tovább a hasamba. A dokim szerint azért viselt meg ennyire, mert szinte teljesen megvontam már jó ideje a cukrot a szervezetemtől. De megdicsért, hogy jók lettek az eredményeim, és kitartás. :D Nagyon büszke vagyok magamra, hogy megérte ez az egész procedúra.

Hálapénz: Itt nem lehet választott orvos, mindenképpen az ügyeletesnél szülsz. Tehát ha császáros leszek és pont nem az én dokim van szívás, mert a kiskönyvből a nyavajáim fele sem derül ki.
De mi nem adunk senkinek semmit. Rod szerint nehogy már azért fizessünk, ami a kötelességük és amiért a fizetésüket kapják. Egyébként alkalmanként 7.000 a tarifa, de azt apukám finanszírozza meg nekünk. :oops: Kisnyugdíjas létére.

A medencém és a szeméremcsontom nekem már 20. héttől fájdogál. Hol jobban, hol kevésbé. A dokim szerint megindult a hormontermelődés, ami az ízületeket csontokat lazítja, hogy felkészítsen a szülésre. (Ami valljuk be az én esetemben 98%-ban felesleges túlbuzgóság a szervezetem részéről) De ha nem túl fájdalmas, akkor egyszerűen el kell viselni.

Mifelénk a következő kötelező vizsgálatok vannak legközelebb:
26. UH, nőgyógyászati vizsg és hüvelykenet tenyésztés
32. UH
36. UH, NST, vérkép-vizelet-terheléses vércukor (basszus remélem az már zsömlés-tejes lesz, mert megpusztulok)
37.-től hetente kétszer NST

Remélem azért senki sem riadt vissza amiket leírtam. :oops: Csak ugye itt többször is szúrnak, meg nekem amúgy is már úgy néznek ki a vénáim mint egy drogosnak a sok ellenőrzéstől. S hátha másnak nem is lesz olyan rossz íze a cukros lötyinek.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?