Új privát üzeneted érkezett!

Poker. az újoncom még minidg tök süket, annyira bele tudja magát zavarni...ha rajtam múlna, már kirúgtam volna, remélem a másik csaj értelmesebb lesz.
Vendég

Anuk: örülök, hogy gyógyulgatsz!
Szegény vénád:(, de jó, hogy mehetsz máshová, és nem kell várni!
Sajnálom, h anyagilag így álltok, hidd el mi sem jobban:(, és még plusz munkát sem talál ilyen helyzetben:(
És egyre több mindenkitől hallom ezt:(.
Vendég

Sziasztok Mindenkinek! :)

Szépen esik a hó... a kollégáim fele csak most szállingózik be, a telefon meg csörög... na de már mindjárt április van és végre otthon leszek.

Réka babánk nagyon kis eleven ezen a mai délelőttön :)

Hétvégén voltunk Tescoban és 385 Ft volt egy rugi, vettünk egy párat, mert sztem jó árban volt és irtó cukik voltak. Van már kiságyunk, babamérlegünk, légzésfigyelőnk, bébiőrünk. Most tartunk a babakocsinál. :)

A 24-28. hét között esedékes vérvételt bmelyik héten megcsináltathatom??? Köszke a válaszokat!

Kép
chrisstha

Sziasztok!

Jelentem, túléltem, de elég nehezen...ez a 2 óra most nagyon megviselt....remélem többször már nem kell....
Laborban sajnos nincs protekcióm...

Kissmanó!
Szerintem nagyon jó ötlet a nevek feltüntetése is. :wink:

Tabati!
Noémi jól leírta a lényeget, a kendőben egy újszülött még fekszik...ha érdekel a téma a www.mamami.hu-n a hordozás menüpont alatt utána tudsz olvasni, ha jól emlékszem képek is vannak....végülis azt válaszd, ami nektek a legjobb és ne azt, amit én mondok, okszi ?:wink:

Erika!
Nekem a monapel pelusok a legszimpibbek....ti milyet használtok? Mik a tapasztalatok?

Sosi!
Úgy örülök, hogy minden rendben van!!!!! :D

Vicus!
Jobbulást!!! Vigyázz magatokra!!!

Tökmag!
Drukkolok a 4D-hez!

Puszedli!
Jók ezek a régi könyvek. nekem van egy 45-ös kiadású szülészet tankönyvem...abból készültem a vizsgákra is....

Nekem Evicuska, Puszedli és Kata száma van meg....

Gyed-téma: ha az alkotmánybíróság jóváhagyja, júniusig akkor sem fogják bevezetni, így mi még nem esünk bele...nálunk elvileg minden marad, ahogy eddig.....

Azért furi, hogy a külföldi cikkek is mennyire nyomják a min. 6 hónap szoptatást...ezt mégis hogy valósítsa meg az ember lánya, ha csak 3 hónapig maradhat otthon????
Én másfél-2 évig biztos nem megyek vissza dolgozni, akármi is lesz...a gyerek az első....

No eddig bírtam visszaolvasni...mennem kell a fogorvoshoz...szép kis nap a mai....de legalább esik a hó :wink:

KépKép
amadea

Kissmanó legalább legkisebbiked mozgáskoordinációjának fejlődéséért nem kell aggódnod.
Most még könnyen viháncolok..... :lol:
Puszedli részvétem az újonc miatt. Én már lehet, hogy megőrültem volna, nem vagyok egy pedagógus alkat. Türelmem elég szűk keretek közé szabott. :roll:
Amadea jó, hogy túl vagy rajta...... :wink:
poker

Poker: sajnos én sem türelemből vagyok összerakva, ezért nem is mentem tanárnak, pedig az akartam lenni, csak éreztem, hogy nem menne.

Amadea: jó, hogy túl vagy rajta! meg nemsoká a fogorvoson is.

én várom a du.-t, hallgatunk szívhangot:).
Vendég

a Gyedünk nem júniusban indul, hanem majd december-január környékén, szóval inkább ha csak jövő ilyenkor vezetik be, akkor járunk jól. sok szerencsét a fogorvoshoz! az még nekem is hátra van... :shock:

Drukk a 4d-seknek. Mi majd március vége fele megyünk valószínűleg.

az anyagiakról ne is beszéljünk... most van szervízben a kocsi, kiváncsi leszek mennyi lesz a számla... :?

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Végre itt is van hó! Reggel romantikus hólapátolással kezdtük a napot, meg is volt a fiúm reggeli edzése, nem kellett uszodába mennie :)

Jó ötlet a babaneves táblázat, nekem tetszik. Mind2 kint lévő fiúnak van 2. keresztneve, Benjáminnak még nincs. Bár e vezetéknévvel együtt ez már magában is tök dallamos, lehet, ő nem kap másodikat? Nálatok lesz 2 keresztnév?

UH-osoknak drukkolok nagyon!

Amadea, te ma halmozod az élvezeteket! De legalább túl leszel rajta.

Preta, szerencsére könnyű ez a terhesség, néha észre se veszem a pocakot. És hát az élet nem áll meg, a családot nem teheti az ember takarékra, mert babát vár. Nekem szerintem a "nagy" /6.5, 8 év/ fiúkkal könnyebb, mint a kistesós anyukáknak, hiába vannak ketten.

Benjámin hátrányos helyzetű lesz, mert alkalmazkodnia kell a többiekhez, hiszen egy működő családba toppan be, be kell állnia a csatasorba. A fejem fogom az olyan okos tanácsoktól, hogy felejtse el az anyuka a házimunkát, meg költözzön be vele az ágyba egész nap és csak szoptasson, ha nincs elég tej, ja persze.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Benta: aha....költözzön be vele az ágyba, s szoptasson egész nap.
Csak előtte adja be a válópert, s mondjon le eddigi gyerekeiről. Ez az ami kimarad a jótanácsokból.

Amadea: ha már a fogorvoson is túlleszel, a cukros eredmény is a kezedben lesz, akkor jön a mély lélegzet és picikét felszusszan.

Anuk: a vénámra én is dúrván reagálok ha szétcseszik. Eccer szinte sikerült egy nőt bokánrúgnom, 3x szúrt, elős 2 alkalommal még jól kotort is a tűvel hátha.....hidrokortizont kellett vénába, mert szépen sumetrolim mellett kifejlesztettem egy tüdőgyuszit. ráadásul a tengerparton nyaraltunk anyámékkal. fú, de pocsék emlék.

Puszedli: én már tuti a főnököt raktam volna eddig oda kismilliószor, hogy ha olyan fasza az új, akkor pátyolgassa ő.

Havat szépen őrizzétek, becsüljétek, ide ne küldjétek. Elég nekem ami itt van.

385 ft egy rugi? hát remélem Chrysta kifosztottátok ami fosztanivaló volt, mert tök jó áron van az. Ráadásul amit én kaptam eddig tecsósat, azok jó minőségűek voltak.

Az anyagi oldalakat ne emlegessétek csajok, a nagy kaszás ott lógatja lógatnivalót a fejünk fölött. Ház a jelzálog a bankban, cég romokban, törlesztgetünk, csak nem tudjuk meddig lesz haladék. Inkább nem részletezném ezt a témát, most jobb szeretem a strucc politikát. Nem tesz jót a bébnek ha idegelem magam. Segíteni meg úgy sem fog. Mármint az idegesség.

Kép
kissmanó

Na, azért most kicsit megnyugtattatok a Gyed-témával kapcsolatban... Banka írta, hogy náluk hogy működik ez a rendszer. Én csak abból tudok kiindulni, amit Ausztriában tapasztalok. A sógornőm ott sem kapott annyi pénzt a gyerekek után, mint itthon kapott volna, viszont annyira jól keres a férje, aki egy átlagos asztalos, hogy csak tavaly nyáron kezdett el dolgozni. (11 és fél év után.) Egy 4 tagú családot egy fiziből bőven el tudtak tartani. Most sem azért dolgozik, mert a pénz kell neki, hanem azért, mert a gyerekek megnőttek és unatkozik otthon. Szóval ez azért nem ugyanaz.

Oké, részemről a téma lezárva. Bár még mindig nem látom tisztán a jövőnket, de majd csak kapunk végre vmi jó hírt is. Lányok, gyertek a 4D-ről, legalább Ti mondjatok jókat! :)

Kissmanó
, ha lehet, beírod a nevekhez a Benjámint is hozzám? Ha nem engedik a Benito-t, akkor Benjámin lesz a pici fiúnk. Nagyon köszönöm!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Fogorvost is túléltem. Remélem egy darabig nem kell menni.

KépKép
amadea

Nem tudom már ki kérdezte (Benta?), de mi nem adunk 2 nevet a gyerkőknek. Nagyvonalakban arra jó, hogy hivatalos okmányokban legyen mit töltögessen az ember (főleg ha kicsi az erre szánt felület, akkor pláne méreg). Gyereknek meg a rengeteg név közül kiválasztott 1 ha nem tetszik, nem tuti, hogy a kettes számú nyerő lesz. Akkor pedig majd megváltoztatja magának, ha eléri az ehhez szükséges életkort. S lesz kitartása a papírrengetegben végigmenni a sok cirkuszon ami ezzel jár. Nekünk is csak 1 utónevünk van, az én szüleimnek 2-2, s náluk tényleg csak azt láttam, hogy tiszta nyűg velük az élet.

Kép
kissmanó

Anuk, szerintem az a fő baj, hogy az átlagkeresetet nem veszik figyelembe a közalkalmazottaknál. Az egyik barátnőm (ő az ikres) tavaly kezdett el dolgozni egy önkormányzatnál. Patt helyzet volt, mert ha nem vállalja az építési osztályt bezárták volna, megfelelő szakember hiányában. Csakhogy ő két diplomával és egy műszaki ellenőri végzettséggel nem vállalta a melót valami bruttó 120-ért. Jogosan 200 nettót kért. Végül is meg tudták oldani megbízási szerződéssel. Csak most szülni megy, és itt sajnos csak a fizuja számít.
Egyébként tényleg nektek a legrosszabb a helyzetetek (közalk.-ra gondolok). Nekem is lett volna egy ilyen lehetőségem, de azt néztem,hogy még a bértábla szerinti max fizetés is jóval kevesebb annál amit én megkapok cégnél. És ahhoz nem kevés munakviszony kellett volna.

Egyébként osztom Kismanó véleményét. Jobb most a struccpolitika.

A gyednél még egyszer ismétlem magam: a TV-ben volt rossz a kiírás. Semmilyen terv nincs arról, hogy annak az összegét megváltoztatnák. Véletlenül Gyed-et írtak ki GYES helyett. (annak az összege egyezik meg a minimál nyugdíjjal - jelenleg 28 500 Ft)

Poker, megértelek. Én is szoktam mondani az én Viktoromnak, hogy már alig várom, hogy meg legyen a beépítés. Bár nálunk csak 2 hét az egész..úgy szeretném ha már állna a babaágy és a pelenkázó is!

Chrissta, ha a terheslésre gondolsz, akkor igen, de talán jobb a 26. hét környékén menni...

Benta nekünk kettős vezetéknevünk van a házasságkötés óta. Áronnak is ez lesz a vezetékneve, ezért már nem lesz 2. keresztneve.

Amadea, a szoptatás benne van a Munka törvénykövében is.
Elviekben az egész nyugati rendszer benne van:

138: A terhes, ill. a szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg. Ezt úgy kell kiadni, hogy a 4 hét lehetőleg a szülés váható időpontja elé essen.
6. bekezdés: A nőnek a szoptatás első hat hónapjában naponta kétszer egy óra, ezt követően a 9. hónap végéieg egy óra munkaidő kedvezmény jár. Ikrek esetében a munkaidő kedvezmény az ikrek számának megfelelő mértékben jár.

Tehát ugye ez az alap. Erre kapjuk a Tgyást is. Csak ezután lehetőségünk van fizetés nélküli szabadságot kérni, amit a munkáltató köteles megadni a gyermek 3 éves koráig. Valami ilyesmit írt - bocs már nem tudom ki - szóval külföldön is ilyen a rendszer, csak ott a fizetés nélkülire ha van is lehetőség azt nem az állam fizeti.
Tehát mindent egybevetve a mi rendszerünk egyáltalán nem rossz. Ha át is kell alakítani, maximum az állam által biztosított időt kellene rövidíteni,de azt is maximum úgy hogy közben gondoskodjanak a gyerekről - bölcsi, ovi, stb.

Ez kb. olyan, minthogy kitilják a kamionokat Bp-ről, holott még nincs kész az elkerülő - akkor mégis mit csináljanak? Repülni nem tudnak. Ráadásul aki már volt bécsben, az pontosan tudja, hogy az elkerülő max fél óra, de ha bemész a városba több óra. Egy kamionos, akinek az ideje is számít mirét akarná ezt önszántából...dehát lehet hogy ez is csak nekem jut eszembe...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Már ki is néztem a kengurut a kisasszonynak, amit meg szeretnék venni, de a kendőt preferáljátok jobban. Nekem csak az a bajom vele, hogy ismerőseim között senki nem használta, így ki mutatná meg nekem, hogy kell használni??
Teszveszen, vaterán láttam is használtan, egész jó áron, mert újonnan mindennek olyan ára van!!!!!

Na mindegy, majd meglátjuk.

Nálatok még esik a hó? Itt igen, nagyon furi....

Kép
chrisstha

Sziasztok!

Már ki is néztem a kengurut a kisasszonynak, amit meg szeretnék venni, de a kendőt preferáljátok jobban. Nekem csak az a bajom vele, hogy ismerőseim között senki nem használta, így ki mutatná meg nekem, hogy kell használni??
Teszveszen, vaterán láttam is használtan, egész jó áron, mert újonnan mindennek olyan ára van!!!!!

Na mindegy, majd meglátjuk.

Nálatok még esik a hó? Itt igen, nagyon furi....

Kép
chrisstha

Ez tetszik :D :

"Ha tényleg létezik az evolúció, hogyan lehetséges, hogy az anyáknak még mindig csak két kezük van?"
/Ed Dussault/

KépKép
amadea

Sziasztok!

Megjöttem 4D- ről, mindjárt elmesélem csak előbb reagálok az eddig írtak (egy részére)ra:

Egyetértek Csillaggal a szociális rendszerrel kapcsolatban: borzasztóan rossz az elosztás. Nem oda jut és nem annyi, ahova és akiknek kellene! Szerintem Mindenki tudja, hogy mire gondolok… Milliárdok folynak ki a feneketlen kútba, és tudjátok az dühít? hogy pont azt a támogatást veszik el, amiért meg is dolgoztunk! Vegyék el akkor a családi pótlékot, de ne azt, amiért Mi már fizettünk!! :evil:
A legfrissebb bölcsis infóm egy ismerőstől: a megcsömörlött, bunkó dadus türelemre inti a pelusról leszokó totyist, hogy várjon amíg megeszi a reggelijét (gyerek szólt hogy pisi/kaki)…

Sosi: utólag is gratula!! A negatív amnióhoz és a tököshöz is!! :D

Heni, nekünk is van ilyen svájci ismerősünk: a csajt két év után tudta kivinni a cég vezetője, hogy nála dolgozzon titkárnőként (nagyon nehezen adják meg a munkavállalóit). Szóval titkárnőként: egyedül fizeti az albit, berendezte, céges telefonja van, ha utazik valahova, akkor azt a cég szlájára írja, és még félretett pénze is van (nem kevés)…

4D: előtte 3az egyben kávé+kóla+csoki. Muszáj volt, mert Adél drága csak délután kezd el mocorogni általában… De bevált, izgett- mozgott a drága! :D
Jajj Magdi, nagyon be fog nektek is jönni, már olyan szépen látszik a kis arca, a vonásai!
Tiszta apja a kiscsaj, párom jól el is érzékenyült hogy ennyire hasonlít rá! :oops: És jópár mosolygós kép készült róla: párom akkor simizte a hasam... :)

Kép Adél

Kép Adél

Amadea: örülök hogy túl vagy a 2.terhelésen is. Igazi hős vagy: mindenki azt mondja hogy ez a legrosszabb vizsgálat a 9 hónap alatt… :(

Anuk: képzeld, tegnap láttam egy „Emma”- feliratú rugit!! :D

Noémi: a háziorvosom mesélte, hogy a komcsi rendszerben is meg volt adva egy bizonyos szoptatási idő- csak sajnos annyira lehetetlenül, hogy nem tudták betartani a nők. Mikor múltkor említettem a főnökömnek, hogy biztosítaniuk kell nekik egy szobát ahova ledőlhetek pihenni ha fáradt vagyok, csak pillogott nagy ( :shock: ) szemekkel. :D

Kép
tökmag79

Amadea, ez jó :lol: . Mivel jutalmaztad magad egy ilyen nap után?

Tökmag, Adél gyönyörű! Gratulálok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!
Csak beugrok...

Most lehet,hogy van aki megutál,de NE azért válasszatok valamit,mert az ismerősök is azt használják,hanem asszerint,hogy mi az egészséges egy csecsemőnek!Nincs épeszű gyerekorvos szerintem,aki a kendő helyett inkább bármelyik kengurut ajánlaná.És nem bonyolult használni!!!Én is képekről "tanultam" meg,a legtöbb kötözési mód kb.30 mp.És tényleg:mióta vannak a MAMAMI oldalak,azóta mindent meg lehet onnan tudni,sőt kérdezni is lehet.Ott bemutatnak egyébként MÁS egészséges hordozókat is,ha valakinek pont a kendő nem tetszik.Most Bulcsúnál én is mást fogok kipróbálni.

De végeredményben tényleg mindenkinek szíve-joga eldönteni,mit használ...

Kép

Kép
ékes+tesó

Tökmag, Adél nagggggyon édes, főleg a második képen, amin mosolyog :) Hihetetlen, mennyire szépen kivehető már minden a kis pofiján :) Ti is a 4d genesis-ben voltatok, ha jól látom a képen?
Fú de nagyon várom már a holnapot :) Kíváncsi vagyok mennyit változott a 15 hetes felvétel óta, elnézve Adél képeit biztos óriási lesz a különbség!

Huh, lányok, kenguru, kendő, én még nem is gondolkodtam rajta, pedig ha bkv-n utazunk, biztos, hogy jobb lenne azzal mozogni , mint babakocsival...

Két utónév: nálunk is kettőnk vezetéknevét kapja, így ha még nem is tudjuk, mi lesz a befutó név, az már biztos,hogy csak egy lesz :)
magdii

Tökmag!

Kis druszám nagyon édes :D

KépKép
amadea

Köszi a sok dícséretet :oops: csajok, én ma lebegek, annyira odáig vagyok!
Most valahogy valóságosabb, megfoghatóbb az egész! Eddig is Tudtam hogy itt van, és Éreztem is ahogy rúg, de most már Látom, hogy van karaktere, és reakciója, és ... hű meg há, szóval kész vagyok tőle, totál elvarázsoltak! :)

Magdi: igen, mi is fent voltunk a 2. kerületben a Lotz Károly u- ban. A nőci annyira édes volt, és tök lelkes! Egyáltalán nem láttam rajta a tömör- csömört, pedig napi X órában ezt csinálja! :)

Kép
tökmag79

Tökmag, Adél nagyon édes kislány. :) Elhiszem, hogy apukája nagyon elérzékenyült a látványtól. Én is így voltam vele. És az, hogy már tudod, milyen vonásai vannak, talán még közelebb hoz hozzá. Remélem, holnap Magdi is ilyen élményekkel jön. :)

Heni

Kép
szheni

Tökmag, nagyon édes a babócád :) Kis mosolygós :)

A kendős történetre visszatérve, ékes, te honnan is tanultad meg pontosan? Weboldalon van fent vagy van ilyen könyv külön, amiben ezek a megkötési technikák szerepelnek?

Kriszta

Kép
chrisstha

Tökmag, igen, amikor két hónapja voltunk, én is ugyanezt éreztem :) Mintha akkor csinálta volna először a szonográfus, pedig naponta lát ezer ilyet, mégis annyira lelkes volt, még el is hittem neki, hogy szerinte is a mi kisbabánk a legszebb, legédesebb, akit addig látott :D :oops: :lol:
magdii

Hello Lányok!

Noémi: teljesen egyetértek a hasonlatoddal. A kamionok nem tudnak repülni, a dolgozó mamák meg nem hagyhatják egyedül a poronytukat. Azt mindenesetre minden felnőtt nőnek tudnia kell ( kéne), hogy a számlázós kifizetés azt vonja maga után, hogy az az nem növeli a fizetés/bér alapján járó / fizetés/bér alapú járandóságok összegét. Kevesebb utánuk a járulék, a munkáltatónak így éri meg. Ez benne a pláne. Csak ezt az ember többnyire csak akkor veszi észre, ha odaért. A közalkalmazotti viszony nem a szenzációs fizetés miatt jó, hanem mert viszonylag stabil - volt egy pár hónappal ezelőttig.
Tökmag: nagyon helyes a bébid.:)
viszont szegény megcsömörlött dadusok... úgy értem, persze, szörnyű, ha ilyeneket át kell élni, de gondolom, hogy ő meg túlhajtott, rémesen alulfizetett, és nagy a felelőssége. Persze, jó volna, ha fiatal, szakképzett, mosolygós dadusok volnának mindenhol, de itt sajnos ez még nagyon távol van. borzasztó szomorú dolog az, hogy azok az emberek, akik a legfontosabb munkákat végzik, a dadusok, az óvónők és a tanítók/tanárok rettenetesen alulfizetettek, rettegnek a fennmaradásért, és alig van eszköz a kezükben. Olaszországban, Svájcban közmegbecsülésnek örvendő szakmák ezek, a tanároknak 8-10 évenként jár egy év "sabbatique", amikor nem kell tanítaniuk, hanem csak regenerálódjanak, képezzék magukat tovább, utazzanak, kapcsolódjanak ki, hogy azután újult erővel vessék bele magukat a munkába ( az előtte lévő években a fizetésük kis százaléát automatikusan egy tartalékalapba teszik félre, és az egy év alattt ebből élnek). Más lehet úgy dolgozni. És nem kell rettegniük, hogy megmarad-e a munkájuk, amivel annyi pénzt kapnak, hogy a családot egyik napról a másikra el tudják látni. és persze, lehet azt mondani, hogy, ha utálja, ne foglalkozzon gyerekekkel. csak akkor mivel foglalkozzon, ha máshoz nem ért? mókuskerék, na.
nagy a szoc érzékenységem, bocs.
remélem, mindenkinek nagyon jól telik a délutánja amúgy.:)
üdv

mormota
mormota20

Chrisstha!
Most erre a legjobb oldal a Mamami.Picit feljebb Amadea ide
is linkelte.
Én még egy kis papírfüzetecskéből nézegettem,úgyhogy tényleg nem nehéz.

Kép

Kép
ékes+tesó

Tökmag Adél nagyon édes baba!
Olyan érdekes, de szerintem hülyeség, hogy minden baba egyforma. Én törke látom pl. Heni Benije, Adél és Áron között is a különbségeket! Annyira egyediek, mint mi magunk! :)

Én is már úgy mennék a 4D-be, de még kitartok! Még legalább 2 hetet akarok várni! 3-án megyek a dokihoz, és talán az azutáni hétvégéln elmegyünk, mert sajnos Viktor 3-án sem tud velem jönni...:(

Ez a mai nap tök gyorsan eltelt...

Képzeljétek a 32 hetes ikres barátnőmnek már jóslófájásai vannak. Olyan hihetetlen, mindjár megszül. (azért reméljük még 4 hétig kitart...) És után mi jövöünk :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag!
Nagyon édes a lánykád! Mi is ugyanitt voltunk múlt pénteken,én is csak ömlengeni tudtam róla még másnap is... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Ékes, köszi, megnéztem az oldalt! Nagyon jó! Azt hiszem lemondok a kengururól. A kismanónk egészsége mindennél fontosabb :)

Olyan jó érzés érezni, hogy mocorog. :) Leírhatatlanul boldog vagyok... jó kismamának lenni, uyge csajok? :)

Kép
chrisstha

Na megyek, haza! Ez a nap elég gyorsan lement, szerencsére. Jók legyetek :)

Kriszta

Kép
chrisstha

Igen, Kriszta tényleg így van! De én már nagyon várom, hogy május legyen és a kezemben foghassam!
Annyira kíváncsi vagyok rá! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:15-kor.

Heni

Kép
szheni

Még egyszer köszi a bókokat, párommal még mindig odáig vagyunk! :oops:

Voltunk a csecsemő újraélesztős tanfolyamon is (Amadea- köszi mégegyszer!), egész jó volt! Egy szülésznő és egy gyerekorvos tartotta, érdemes volt rászánni ezt az egy órát...

Noémi: először én is úgy láttam, hogy minden baba egyforma, de már látom a különbségeket! :)

Mormota: én ezt értem és igazad is van, de mindenkinek tisztában kell lenni a szakmája korlátaival... Az én munkámat is többszörös áron fizetik meg külföldön, meg az ápolókét is, és a tanárok és orvosok is jóval többet keresnek más országban. És szerintem csak addig lehet az ember szociológiailag érzékeny, amíg nem a saját csemetéjével bánnak rosszul a bölcsiben (vagy más szférában)- nálam legalábbis itt borulna fel ez az érzékenység. :) :(

Kép
tökmag79

Én egész egyszerűen nem értem meg a hülye gondozónőket. Ha csinálsz valamit, csináld jól! Ráadásul sokkal jobb is úgy az élet, ha nem folyton arra koncentrál az ember, ami nincs.
Ráadásul egyáltalán nem a gyerekek, illetve szüleik tehetnek arról, hogy sajnos ez a szakma is alulfizetett. Szerintem a szülők mindent megtesznek, ajándékokat visznek, és hálásak. Aki belefásult, vagy nem tudja csinálni, menjen el takarítani!
Szóval szerintem a gondozónőknek kutya kötelességük rendesen bánni a gyerekekkel.

Áron végre beindult! :) :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kissmanó: a főnök is figyel rá, már ha ideje engedi, tőlem szokta kérdezni, hogy milyen, szerinte nem vagyok türelmes.

Tökmag: Adél tündéri!

Örülök, hogy bejött a cukor-koffeinbomba!

Noémi, Heni: a fiúk felébredtek odabenn?

Védőnőnél minden ok, vérnyomás, vizelet, a pici szívhangja, bár kicsit vizes a lábam, szóval a sót hanyagolnom kell, de nem mintha eddig túlzásba vittem volna.

Kaptam kölcsönbe szívhallgatót, asszem sikerült is megtalálnunk:).

Szép estét!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:15-kor.

Heni

Kép
szheni

Tökmag gratulálok, gyönyörű a bébid. :wink:
Engem ma elengedtek hamarabb a munkahelyemről, olyan nyomós indokkal, hogy meg akarom szánkóztatni a lányomat. Merthogy ez a hó nem biztos, hogy megmarad hétvégéig és hogy világosban tudjunk szánkázni egyet. Nagyon jó volt. Apa csak egy pár percre jött ki, felvettünk egy részletet............. :P

http://gallery.site.hu/u/Kento/hoh.wmv.html
poker

Sziasztok Kismamik,

Tokmag: Annyira jok az ultrahangos kepek, mar en is ugy mennek, de megfogadtam, hogy majd csak a 24 het utan, az pedig meg 3 het nekem.

Sosi: Gratula a negativ eredmenyekhez, most mar lehet tenyleg csak a jora koncentralni.

Amadea: En nem is tudom mit csinaltam volna, ha nekem veszitik el a kemcsovemet. Nagyon ugyes bator vagy, hogy ezt masodjara is vegigcsinaltad.
Nagyon felek mar elore ettol a cukros vizsgalattol, annyira nem birom a vervetelt.

Ahova jarok terhes jogara ott arulnak rengeteg fele kendot, legkozelebb majd megnezem mennyiert vesztegetik. DE azt hiszem en is a kendo mellett fogok kikotni.
Ezert is jo ez a topic, mert maskulonben ha nem hallok ennyi negativ velemenyt a kengururol, lehet siman megvettem volna.
Mar varom nagyon a szombatot, hogy mehessek a jogara, mar egyre jobban megy, mar csak a legzesre kene odafigyelni. Es tenyleg olyan jo kis nyugtato hatasa van az egesznek. Felhomaly van, halk nyugtato zene, mindenkinek javaslom.

Viki baba ma egesz delelott mocorog, emlekszem mikor eloszor megereztem annyira fura erzes volt, most meg mar ha nem jelez a megszokott idopontokban en is elkezdek aggodni. De lekopogom, ugy latom aktiv baba a kislanyom.

En is mar nagyon unom a munkat, igazsag szerint mert nem kot le mar, csak a babas temak erdekelnek. Meg 3 honapot ki kell birjak, aztan juniusban mar nem akarok jonni.

Na megyek, mert kene valamit dolgozni is. :roll:

Banka
Kép
banka79

Szép jó estét mindenkinek!

Feladtam az olvasást, úgy látom a kormányunk új elképzelései mindenkit felháborítottak. Én már nem is fűznék hozzá semmit, egyet értek az előttem szólókkal.

Kismanó, ma a vacsoracsatában a juhtúrós gomba volt az előétel. Úgy megenném én is!

Heni, megírnád nekem kitől vettétek a babakocsit? Milyen néven fut? Mert néztem most egy pihenőszéket, és kíváncsi vagyok, nem ugyan az árulja-e.

Tökmag, gyönyörű Adél! Már én is várom mikor mehetünk 4D-re, de mi csak a 25. héten tervezzük. Biztosan óriási élmény!

Ma néztem a www.gpshop.hu oldalon vannak nagyon szép gyerek Ferraris ruhák. Csak sajnos eszméletlenül drágák. Kár,hogy nem vagyunk gazdagok. Na nem pont egy Body miatt sajnálom.

Megyek is elteszem magam holnapra. Ma én vigyáztam a keresztgyerekre, kicsit elfáradtam.
Szegényt úgy sajnáltam, látszott mennyire nem bír magával a lakásban, de nem tudtam levinni.

Zsu

Kép
bvigh

booooocs, nem babatéma, de ezt most kaptam, s annyira, de annyira tetszik.
ráadásul valami köze van a szóban forgó egyik témával.

Egy cigány felkerül Pestre. Odamegy az első járókelőhöz, és
megszólítja:
- Köszönöm, kedves magyar úr, hogy beengedtek az városba, lakhatást,
ételjegyet, ingyen orvosi ellátást és oktatást biztosítanak, és nem
kell adóznom!
Erre a járókelő:
- Téved, uram, én mexikói vagyok.
Az ember továbbmegy, és megszólítja a következő járókelőt:
- Köszönöm, budapesti barátom, hogy egy ilyen szép országban lehetek!
- Ön téved, én vietnami vagyok.
Emberünk nem adja fel, a következőt is megszólítja:
- Köszönöm önnek, hogy láthatom a csodálatos Budapestet!
- Mi közöm hozzá? Én a Közel-keletről jöttem.
Végül csüggedten még odamegy egy szép hölgyhöz.
- Ön magyar?
- Nem, dél-afrikai vagyok.
Emberünk kiábrándultan:
- És hol vannak a magyarok?
A nő az órájára néz, és megszólal:
- Valószínűleg munkában.

Erika, mert válasz a privire.

Kép
kissmanó

Kissmanó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Köszi, köszi mindenkinek! :D

Amadea!

Te szegény! Nem semmi, hogy kétszer "terheltek" a szó szoros értelmében is.

Nekem nagyon nagy mázlim van cukorterhelés terén. A férjem praxisában minden kedden van vérvétel, így a betegeknek nem kell beutazni a közeli városba laborba. A férjem veszi a otthon fekvő, nehezen mozgó betegektől, a nővérke meg bent a rendelőben. Aztán a mentősök beviszik a laborba egy hűtőtáskában :D .Az eredményt meg egy laborban dolgozó hölgy szállítja vissza. :D Úgyhogy én kitaláltam, hogy ha aktualis lesz, reggel negyed hatkor mielőtt indul a körútra leveszi az éhgyomrimat, majd negyed nyolckor a kétórást, aztán a fél nyolcas munkába indulás előtt még be is tudok kapni valami reggelit. :D

Én is kiszámoltam már, hogy meddig dolgozom: április 17-ig, azután kiveszem az éves szabimat, majd a 4 hét szülési szabit.

Tökmag!
Adél nagyon cuki. Nekem is van Karcsikáról egy 20 hetes kép, de Ő még annyirakis"ufós" :D rajta. Lehet, hogy érdemesebb kissé előrehaladottabb állapotban is elmenni.

Kép
Kép
sosi

Puszedli, igen Áron tegnap aktivizálta magát, szinte egész este mocorgott és éjszaka is ha megfordultam! :)
Heni, szerintem biztosan az időjárás lehet az oka! Reméljük Beni is csak "gyúrt" a mai napra, és aztán most majd beindul! Egyébként én is úgy érzem, az időjáráshoz van köze!

Poker, megnéztem a felvételt! Tök jó lehetett a lányodnak, ahogy a kutya húzza! De ugye nem Te görgeted azt a hatalmas hódarabot?! Nehogy megemeld magad!
Mi szombat délelőtt megyünk fel a Normafához a barátnőmékkel, és az 4,5 éves gyerekükkel! Szánkóznak, mi kismamák egy jót sétálunk! Aztán persze megesszük a szokásos isteni rétest, és szerintem egy forralt bort is megengedhetünk magunknak. (ketten iszunk majd egyet) Múltkor mikor a férjemmel voltunk - szerintünk Áron nagyon élvezte a sétát és a friss levegőt! Mikor beültünk a kocsiba, elkezdett vadul rugdosni - a férjem szerint azért, hogy még, még... :)

Banka, jól teszed, hogy vársz még a 4D-vel. Nekem is azt mondták a 4D genesisben, hogy a 24-28. hét között lehet a legszebb felvételeket csinálni! Én most inkább a 27. környékét várom, mert nézegettem a neten lévő képeket, és akkor már olyan szép dundik! :) - Mint Adél!

Sosi, milyen jó ez a vérvételes protekció! :) Ki sem kell kelned az ágyból! :)
Biztos jól jársz, ha korábban kezded meg a szülési szabit? Mondjuk fizufüggő is, de ha a TGYÁS-od magasabb, mint a GYEDed, akkor szerintem Táppénzre érdemes menni, és majd csak a szülés időpontjától megkezdeni a TGYÁST-t.
Ezen a szabi dolgon én is nagyon gondolkodom: ugye most új szabály, hogy a teljes éves szabit ki lehet venni - de nem tudom,hogy akarom - e. Mert ha esetleg nem vesznek vissza, akkor kifizetik...na mindegy, még gondolkodom rajta!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!
Hű, nagyon dolgozik mindenki.
Heni vérvételezik azt tudom. Remélem nem viseli meg nagyon.
Mit szóltok ehhez a nagy hóhoz? Vagy lehet, hogy azért nem írtok még, mert nem értetek be a gürihelyre? :?:
Noémi, de az a kék overallos én vagyok. CSak a görgetést vállaltam, azt is többnyire négykézláb, mert hajolgatni már nem volt túl jó, mert feszült a hasamon a cucc. Az emelgetést kihagytam. De nagyon jó volt. A Dorka mindig nagyon élvezi, de a kutyák is. Mikor meglátják a szánkót, akkor már sorakoznak. Ez a fiatal németjuhász idén először volt befogva, tavaly még nagyon fiatal volt, de ő is élvezte. :wink:
poker

A forralt bort én is imádom. Az szerintem sem akkora bűn, végülis abban már nem nagyon van alkohol. :D
A normafánál már évek óta nem voltam. De biztos nagyon szép most.
poker

Jó reggelt!

Poker: nálunk már egy deka hú sincs, csak szél és hideg :cry: .

Noémi, Heni: örülök, hogy felébredtek a fiúk!

Sosi. akkor már neked sincs sok hátra a munkából! :wink:

Kissmanó: :D

Noémi: én azért veszem ki, mert tuti nem fizetik ki a szabijaimat. Én két héttel hamarabb kezdem a tgyás-t, ennyi már nem oszt-szoroz, de anyagilag így lesz jobb. Remélem.

Szép napot!

Vagyis szebbet, hideg van, és nagyon fúj a szél, és fájdogál a hasam, oan mensis görcsösen..lehet pihennem kellene? és nem itt ücsörögni?
Vendég

Jó reggelt!:)

Kissmanó!
Ez az vicc nem is annyira vicc :D

Én is úgy elmennék még 1x 4D-re....de oda bizti nem megyek vissza, ahol a múltkor voltunk...Holnap megyek dokihoz, ha nem jön közbe neki semmi....legalább láthatom a babócánkat:)....Tegnap Nóri s feltűnően lapított, biztos ő is érezte, hogy nem vagyok túl fényesen, remélem ma ár aktívabbak lesznek a babák.
Még nem szeretném, hogy vége legyen a várandósságomnak, szerintem még sosem voltam ilyen kiegyensúlyozott és boldog, mint most....viszont már úgy a karomban is tartanám....na most igazodjon ki rajtam valaki :D ....

Gondozónő: egyet értek Noémivel, ha az ember csinál valamit, azt csinálja jól....egy jó szó, egy mosoly nem kerül semmibe, viszont sokszorosan megtérül....

Poker!
:D

KépKép
amadea

Puszedli remélem jobban leszel hamarosan. Esetleg magneB6?
Nálunk esett még egy csomó hó éjszaka. Alig bírtam kiásni a kocsimat reggel. :roll:
Ezen a tgyás meg táppénz dolgon én sem filóztam még. Ki kéne számolni.
4D-re én is mennék még egyszer. Nem is tudom, hogy mikor van a következő rendes UH. Lehet, hogy attól teszem függővé. Tényleg mikor van, tudja valaki? Azt hiszem már csak egy ilyen kötelező van, ugyi?
poker

Poker!

30-33. héten is van és 36-38. héten.

KépKép
amadea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?