Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!

Igen!Tudtam,hogy kihagytam egyet, Csabinak a Superfit volt az első 3 cipője-szandija,míg ki nem derült,hogy nam annyira jó,hogy belül úgy megemelik a talpbetétet,merthogy ellustítja a lábboltozatot és azok az izmok nem dolgoznak megfelelően,ergo cipő nélkül bedől a gyerkőc lába...hát nem tudom,én nagyon szerettem azokat is,szépek és jó minőségűek,hát tényleg nem olcsó...és azóta nem tudom,mennyire emelik meg belül,állítólag az ortopéd szakorvosok is vitáznak ezen,hogy mennyire jó?

Bercikém reggel kinézett az ablakon és azt mondta:"Apa hozza Boribon szánkóját!" Így Apa szánkózott e gyerkőcökkel(itt a szomszéd telekn van egy nagyon jó kis domb) 1 órát és 9h után indult dolgozni...szerencsére családcentrikus munkahelye van! :lol:

Gabi!

Én sem öltöztetem állandóan szoknyába,de vasárnap mindig! Valahogy hangulata van annak a napnk és sokszor Anyáéknál ebédelünk olyankor,de ha nem,akkor is szoknyát kap! Imádom a harisnyás lábacskáját! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok Anukák és babócák!

Nálunk tegnap délután óta folyamatosan havazik, gyerekeim legnagyobb örömére. Benedeket ma elválalta anyukám, hogy elhúzza szánkón az oviba (ezen a télen itt most van először szánkózásnyi méretű hó). A nagyok nemsokára hazajönnek az iskolából és ha jó sejtem egész délután kin lesznek az udvaron. Már látom apa sorsát, este hazaér a munkahelyről és viheti őket még egy körre szánkóval... :lol:

Engem viszont rendkívül elálmosított ez az idő, amikor Benedek elment az oviba "kicsit " ledőltem és dél körül eszméltem.

Van pár kérdésem: A szülés után milyen betétet használtatok? Anno lehetett kapni tenát darabra is a máv gyógyszertárban, de nem tudom lehet-e még. Nekem kezdésre abból volt pár darab, utána jöttek a z óriási szárnyas, éjszakai stb változatok. Most melyik az ami megfelelő?

Dius, ne izgulj, bélhurutnak igen kicsi az esélye... Nálunk akkor volt zöld, nyúlós kaki, mikor jött a fogacska. Persze jó megmutatni a dokinak, de nem kell parázni. Ja és tuti jó anyuka vagy :lol: Hiszen olyan aranyos kisfiad van!

Márti sajnos családi adózásról szó sincs...A családi pótlékot akarják beépíteni az adóalapba, és egyes számítások szerint, egy 4 gyerekes család, már akkor adózna a családi pótlék után, ha a szülő keresete eléri a 78000-ft-ot. Azért ez elég durva lenne. A családi adózást én is szeretném, sőt az is tetszett, amikor a gyerekek után a családi adókedvezményt vehettük igénybe és nem az emelt családi pótlékot.

Kép
becsengo

Márti az én gyerekeim magánoviba járnak, a fiam járt oda bölcsibe is. Hát azzal a bölcsivel százszor, ezerszer jobban járt volna, mint a hülyére fáradt idegbeteg anyjával, aki egész nap csak kiabált.
életem legsötétebb időszaka volt. sokszor még most is eszembe jut, hogy milyen szörnyű anya voltam akkor, és rettenetesen sajnálom, hogy ezt kapták tőlem.
százszor kiegyensúlyozottabb és türelmesebb vagyok azóta, kezdem megközelíteni az általam önmagamtól elvárt ideális anya állapotot, de ehhez az kell, hogy lehessek egyedül is és hogy a gyerekek is már ilyen okosak és nagyok legyenek.

Persze ez csak rám vonatkozik, vannak olyan nők, akik simán veszik ezeket az akadályokat, és semmi megterhelést nem jelent nekik sem fizikailag sem lelkileg az egy kicsi, egy pici baba ellátása.
Ismerek ilyet is elég sokat, és kellően csodálom is őket :lol:

dius jobbulást nektek mihamarabb, anyukád meg amit mond, az egyik füleden be, a másikon ki.
én már egészen jól megtanultam kezelni a destruktív megjegyzéseit az én anyámnak. most már csak akkor találnak be, ha egy különösen érzékeny pillanatomban kap el vele.
mostanában inkább csak röhögünk egy jót a férjemmel a hülyeségein, így sokkal jobb, mint komolyan venni...

Hát lányok ez a gyerek magától nem akar kibújni, pedig igyekszem a lelkére beszélni nagy erőkkel. De ilyen hóban ő mindig is aludni szeretett, majd hülye lenne születéssel vacakolni, mikor durmolhat is a jó meleg kuckójában :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

becsengo nekem van egy fél csomag tenám, én vagyok a harmadik kismama, aki megörökölte a sorban, én is ezt viszem, és ami marad, ajándékozom tovább :lol:
de úgy tudom, hogy lehet kapni darabra is nagyobb patikákban.
amit még nagyon dícsérnek, az a DM-es inkontinencia betét, olcsó, jó, praktikus. én is azt vettem, majd referálok :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Jaj ez a cipő kérdés engem is megőrjített egy időben....
Most, ahogy mondod Márti, megnéztem, hogy szerintem ezeknek már nincs úgy megemelve a belseje, ahogy írtad... ortopédián is ilyenben voltunk, az a doki azt mondta, megfelelő az ilyen kiscipő, amikor megnézte :wink:

Amúgy már feladtam ezt a mindenben tökéletességre törekvést, mi olcsón ezt a Superfit-et tudjuk szerezni, így már én nem igazán akarok ebbe belegondolni, úgyis mindenki mást mond (nekünk egyik ismerősünknek az ortopédiai gondjaira egyik doki a siesta cipőt, másik kifejezetten azt nem ajánlotta a gyereknek- már az anyuka se tudja, akkor most melyik a jó :twisted: ) Igyekszem, de 100% megoldás szerintem itt sincs, figyelni kell, melyik gyereknek mi jön be :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

dius, nekünk ilyen fürdetőnk van, mint amit belinkeltél, második héttől használjuk, szeretjük. nem kell tartani a kiscsajt, majd levideózom, mit művel a kádban, csúcs :)

susy, hibás termék esetén vagy ugyanolyat kell adjanak, vagy vissta kell adni a pénzt. nem kényszeríthetnek, hogy más típust válassz!

dytke, érdekes, amit írsz a homeós dokiról, megegyezhetnének, mi a követzendő...

márti, jó az a napozós izé, de nem hiszem, hogy ér 15e-et... végy 2e-ért egy kismedencét és rakj fölé egy napernyőt :)

susy, nem találom ezt a 130e-et, és nem is értem :) azt írja, hogy adómentes, csak adóalap növelő.

szalamandra én estére nem adnékgyüit, inkább valami gabonapépet - akár gyümölccsel, vagy főzit. legyen tele az a pocak :)

pépet, boltit nagyon érdemes megnézni, mit tesznek bele. én inkább írattam anno ha tápszert, azzal kevertem pl a holle bio riszt - ugye no cukor, meg valamivel ízesítettem - gyümölcs, karob...

susy, nálunk is már bújik a tulipén, a krókusz, nem tudom, mi lesz velük a hóban...

cipő ügyben én a supinálóra esküszöm, sajna nem nagy a választék: dr leó, supy, salus. és nem is valami szépek... :(
a pablok tényleg nagyon szépek, de nagyon drágák, és olyan finom bőrből vannak, hogy hipphopp lepattan a plezúr :(((
van még az eco, és a superfit is, ami tartós, és jó minőségű és dárga is. ezek a horváth cipőboltokban szoktak lenni.
siesta outlet van a stop shopban (újpest), jó áron szoktak lenni, de ki kell fogni, milyen van...
és egy tanács: szandi mindig kell, úgyhogy ha látsz leértékelve következő méretet, vedd meg, és tedd el, majd belenő! :)

gabi, az átaludt éjszakákért irigykedem! :) mi is próbálkozunk a szétköltözéssel, de csak lassacskán...

(megint sokat írtatok, sose jutok a végére :D)
nálatok is dinnyék ma a gyerekek? dorkával nem tudok mit kezdeni, nagyon nyűűűűgös. én is :)

a sinlac nem rizspép :) hanem majomkenyérfábul van!

a gyerekek szánkóval mentek oviba és haza is így tervezem, majd húzzák egymást ;)

becsengő, tenát én nem kaptam csak teljes zacsit. viszont utána (super méret már nemkellett), felfedeztem a DM-es Jessa inkontinencia-betétet (jól meg kell nézni, mert van tisztasági, egészségügyi is...), és az nagyon jó!

ildi, hol szerzed olcsóna superfitet? bár, nem tom,minek kérdem, nálunk most kötelező a supináló :) mind2 nagynak bedől a bokája

KépKép Kép
mzsperx

Na megjöttünk... jégcsapok lógnak a hajamról meg az orromról!

Olyan kis ügyi volt Barnus, most mindenki sírt csak ő nem. De olyan mérges tudok lenni... az egyik csajt elkísérte az anyja is, és ott köhögött meg krákogott.. az ilyen milyen jön gyerekek közé? És akkor még tőlem kapja el a gyerek... a döglött csótányról nem is beszélve a védőnő asztala alatt... pfújj...

Megmérték a lázát, láza nem volt. Meghallgatta a pociját, azt mondta hangosak vagy milyen a bélbolyhok, de nincs semmi. Protexint kellett kiváltani (3895FT ) és csütörtökön vissza vinni és addig is figyelni a székletét! Ha nem változik akkor kakit vizsgáltatunk. Torka kicsit piros, az lehet attól hogy mi betegek voltunk és elkapta...
Gógyszertáros szerint, vírus lesz ha hasmenése is van.. ma még széklete se volt.. délután küld 3-4 csomagot, de régebben volt reggel is kaki... Mikor kijöttem gondoltam felhívom anyámat h kúrvára nem volt igaza és hogy nincs olyan komoly baj. És direkt megkérdeztem nem igazán kaphatta el TŐLEM! De kinyomta a telefont, többet nem is próbálkoztam. Tőlem élhetünk haragban, de ő fog jobban sírni! És már előre megírom hogy most hogy fog viselkedni mert ő olyan szót nem ismer hogy bocsánat, és soha nem vallja be ha hibázott inkább hozzám vágja a régi dolgokat meg azt hogy ő mennyit segít.. hát köszi de ilyen áron nem kell akkor tartsa meg a pénzét, meg leszünk valahogy. Tuntun És csak azért nem beszélek csúnyán róla mert mégis csak az anyám. Majd úgy is kibékülünk, de SOHA többet nem hívom fel semmiért ha történik valami a gyerekkel vagy velünk, ezt már neki is mondtam a telefonban hogy ez volt az utolsó!!

Protexin dobozán az van hogy adagolás:
napi egy tasak főétkezéskor vagy étkezés után bő folyadékkal. A tasak tartalma ételhez, vízhez, tejhez vagy gyümölcsléhez hozzá keverhető.
Most akkor forraljak neki vizet és tegyem bele? Vagy fejjek le egy kis tejet és abba? De mennyibe? Vagy elég ha este a tejcsijéhez keverem mert az üvegből kapja, de az meg nem főétkezés :roll:

Kép
dius87

Mzs, szívesen mondom, de sokkal előrébb nem leszel Vele :wink: Nekem apósom Martfűn, abban a gyárban dolgozik, ahol ezeket a Salamander stb. cipőket gyártják, dolgozók gyári áron vásárolhatnak a nagy rendelésekből visszamaradt tételekből. Így lett Lillunak mindig cipője 2000-3000 Ft-ért, ugyanezeket a darabokat én a Brendonban 12-13e-ért láttam. Itt is igaz, hogy nem mindig olyan színű, amit kigondolsz, de ha lát anyósom méretet mindig veszi Lillunak a következőt. Ezzel az árral úgyse tudok versenyezni, így Lillu általában minden ünnepre cipőt is kap... (én is azt szoktam kérni, anyósom legutóbb 6500 Ft vette azt a csizmám, amit legutóbb a Westendben 39e-láttam - na ennyi pénzt én pl. sose adnék egy cipőre...akármilyen is, 39e nem kellene :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Dius: Nagyon lelkiismeretes anyuka vagy! És ne hagyd magad felhúzni.

Nálunk is az érzékenység miatt volt kiütéses Peti, és nem tudunk vele mit csinálni, mert tejet-tojást, és egy csomó mindent nem eszünk, allergiavizsgálat meg ilyen korban még nem hoz biztos eredményt... én is rossz anya lennék? Ráadásul a szteroidos krémmel nem kenem az arcát, inkább legyen pöttyös. Heti max kétszer kenem be vele, hogy azért ne viszkessen, az a pettyek jó részét leviszi.

Egyébként most kezdem kapizsgálni, hogy lehet, hogy nálunk is gond van a kakival, ahogy nézem mások vicces képeit a csupakakis popikról. Petinek elég folyékony a kakija, és kis csomók vannak benne. Bár anno látta a védőnő, meg a doki is, mert pont akkor rottyantott, mikor kijöttek, és nem mondtak rá semmit. :oops: És büdös is, de honnan tudjam, mi a normális, ha neki mindig ilyen volt? :oops: És milyen az a nyálkás? (már bocs a gusztustalankodásért)

Márta: Kamilla nagyon aranyos! :lol:

Dius: Egyébként én is fel tudom nagyon bosszantani magamat ilyenen, hogy valaki betegen bemegy gyerekek közé. Finoman nem lehetett tőle megkérdezni, hogy ugyanmá, ha beteg, miért jön a csecsemők közé?
A tesóm is kitalálta anno, hogy rosszul érzi magát, kérte a Páromat, hozza el hozzánk, had lássa Petit. Akkor volt 3 hetes. Ő nem engedte, megmondta, ha nem érzi jól magát, hozzánk nem jöhet. Másnapra ki is tört rajta a hányás-hasmenés. Most gondold el, mi lett volna, ha eljön, egy 3 hetes kisbaba meg elkapja....

Kép

Kép
nikuc

Reformok: Most lehet, hogy megköveztek, de szerintem a családtámogatásokat az egészségpénztári kártyához hasonló kártyára tölteni, hogy csak élelmiszerre, és gyermekruházatra lehessen költeni (szerintem, aki lelkiismeresen neveli a gyerekét, úgyis költ rá minimum ennyit, de inkább a sokszorosát), az szja-t még csökkenteni, nyugdíjat emelni, és az áfát kéne még megemelni, mert akkor a feketén dolgozók se úsznák meg annyira az adózást, elvégre enni nekik is kell. Bár nem értek hozzá, ez csak az én véleményem.

Kép

Kép
nikuc

Lányok segítsetek!

Írjátok itt a pépeket, de nem tudom konkrétan miről van szó és hogy miért "kell" adni. Adél délelőtt gyümölcsöt eszik, ebéd az még szopi és alvás után,4 körül van egy jó nagy adag főzi. Mostanában már fél7-7 körül nyűgös és gondoltam kellene neki adni valamit még az esti szopi előtt. Próbáltam joghurtba/kefírbe gyümölcsöt, de nem nagyon kellett neki. Ilyenkor adjam a pépet? Milyen pépet? Azok, amiket vízbe kell keverni? És akkor mikor adjam a túrót/joghurtot/kefírt?

Nálunk még mindig van egy éjszakai szopi... Este 8-9 körül szopizik, alszik 5-6-ig, akkor megint szopi és alszik vissza. Mikor tolódik ki ez a szopi 8 körülre? Vagy mit csináljak, hogy kitolódjon? Olyan jó lenne végigaludni az éjszakát...

Kép
Kép
kincsesi

Iricc!

Teljesen egyet tudok érteni veled... néha én is szörnyű/kiabálós/ideges anyának látom magam és én is azt gondolom, Janának jobb lenne bölcsiben... :( De remélem, szeptembertől felveszik oviba! Hacsak nem küldenek el, mert Adéllal itthon vagyok...
Amúgy én is csodálom azokat az anyukákat, akik simán, mosolyogva bírják kettő vagy több gyerekkel egyszerre.

Kép
Kép
kincsesi

Becsengo: én is tena betétet használtam, meg a hozzávaló bugyit, ami olyan, mint egy boxer. Nálunk az sztk-ban lehet darabra venni tena betétet. Én utána always sensitive-t használtam. Én amúgy is azt használok, bár a szülés óta még nem volt rá szükségem.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Mzs
Pedig ott volt a 130 000 felső határ. Most már én sem találom, ha látta valaki korábban erősítsen már meg. :roll:

Kincsesi
Kristóf délután 4-5 körül eszik, aztán már csak este lefekvéskor. Pépet azért szoktak adni, mert telít, jól lakik a baba, és nagyobb eséllyel alussza át az éjszakát.

Kép
Kép
susytunder

kincsesi, nekem a pép az pl a sinlac, amit ha jól tudom ti is használtatok. Van még egy milupa HA-pép, valami vaníliás gabonapép, a védőnő adta h próbáljuk ki, és akkor az is mehet a sinlac mellé. Szerintem nem kell ilyesmit adni, én azért adom Rózának, mert kevés (kis adag) gyümölcsöt és főzeléket eszik, de utána ha adok sinlacot, abból még eszik. És, mivel ő kicsi súlyú, adom neki szívesen :) A sima boltok polcain is van egy csomó féle pép, olyat én még nem vettem, csak amit doki ír fel.
Róza hatszor szopizik, és általában a hatból négy alkalommal kap plusz kaját: csak gyümit vagy gyümit és pépet, főzeléket és pépet, illetve van hogy csak magában pépet. Írod, hogy az esti szopi előtt nyűgös, szerintem ilyenkor mehet a pép (vagy, ha kibírja úgy, akkor inkább szopi után - nekem is ezt ajánlották most a lányok).
Éjszakai szopi nálunk is van, 4 és 6 között. Ma éjjel mondjuk pont nem volt, este keveset evett és adtam pluszban sinlacot, eddig csak szopott. De valójában nem hiszem, hogy ez lenne az üdvözítő megoldás, inkább véletlenre saccolok. :)

A sinlac-on nekem az van: rizs- és szentjánoskenyér alapú pép. Már gondolkodtam mi lehet a szentjánoskenyér, ezek szerint az lenne a majomkenyérfa? :)

dius, örülök, hogy nincs semmi akut probléma. Pihenjetek délután, játssz sokat a kisfiaddal, próbáld túltenni magad a bosszúságokon. Ha már fürödtél együtt Barnussal, üljetek be egy kád vízbe :)

Kép
Kép
szalamandra

Ildi!

Mivel ti szopiztok,ajánlom a Humana tejmentes almapépjét,amit anyatejjel adhatsz vagy a Sinlacot,ami szentjánoskenyérmag-őrlemény és szintén anyatejjel vagy akár gyümölcslével,gyümölcspéppel is adható! nekünk mindig ez segített,hogy átalugyák az éjszakát! Én úgy csináltam,hogy fürdés előtt pép,majd kb. félóra múlva fürdés és utána szopi.

Beneildi!

Igen,tényleg nem egyértelmű,hogy ki mit mond! Én nagyon szerettem a Superfitet!

Susy!

Egyszer át kéne ruccannotok hozzánk,Miklósra! Itt a Tipetupában mindegyik kapható és olcsóbb mint mondjuk a Brendonban!
Én is ellapátoltam a havat,még most is pihegek!

Becsengő!

Nem vártam volna ezektől,hogy bevezetik a családi adózást,sosem akarták! De olyan jó lenneeee!!! És igazad van! A férjem is azt szokta mondani,hogy amikor a gyerekek után vettük igénybe az adókedvezményt,úgy érezte,Ő dolgozik meg érte,most meg olyan segélyszagú az egész ezzel az emelt csp-vel!

Mzs!

Írj már nekem arról a cipőről,légyszi,amit Ti hordtok! Csabinak eléggé bedől a bokája és keresem az arra való cipót! A Salvust ismerem!
Ja,a Susy által belinkelt cikk 2.oldalán olvashatsz a 130.000-ről!

Dius!

Anyukád pacsizhatna anyósommal! Béküljetek ki,amikor alkalom lesz rá,de a megjegyzésein próbáld nem rágni magad!
Bizti nem lesz gond Barnussal! Nagyon szuper anyukája van!

Márti
borossné becz márta

Dius - Örülök, hogy semmi komoly nálatok sem egyenlőre. Mi is ugyanezt kaptuk. Én forraltam neki vizet, megvártam amíg kihűl teljesen (ez fontos, mert a meleg vízben a bacik megdöglenek!!!), 10 ml vízben oldottam fel a zacsi port, ezt kapta meg Szabi két részletben a Panadol adagolójával. :)

Márti - Bár mi még messze vagyunk a cipő témától, de érdekelne mi a véleményed a Liliputi bőr talpú cipőiről.

Képzeljétek, Szabi ma nem aludt el a tornán!!! Csak majdnem! :wink: És szinte minde feladatot meg tudtunk csinálni. Ilyen még nem volt! Rettentő büszke vagyok rá! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Márti, érdeklődve olvastalak! Ez eszembe sem jutott volna, hogy fürdés-kaja előtt adjam a pépet, utána adtam, így megzavarta az esti nyugalmas szertartást, plusz öltöztethettem át a gyereket, mert már fáradt volt ahhoz, h rendesen igyon pohárból. Az előtte sinlac viszont tök jól beilleszthető a rendbe, hiszen uccsó két szopi között ébren van. Meg fogom próbálni, aztán majd referálok :)

a liliputi puhatalpú cipőkről engem is érdekelnének a vélemények!

bettyna, ügyesek vagytok! :)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok! Köszönöm a tanácsokat és hogy tartottátok bennem a lelket! Sok segít hogy van kihez fordulni!

Márti Hát ha ki is békülünk ez volt az utolsó hogy ő neki bármimet is elpanaszoltam! Semmiben nem fogom kikérni a véleményét! Elég volt! Ha az ember padlón van rúgjunk még bele egy-kettőt? Hát szép, és még ezeket után én felhívtam volna ő meg kinyomja, na lesheti mikor hívom fel megint! És persze most én vagyok a hálátlan disznó... de hát ez van! Nem tudom egy gyereknek ilyen szempontból meddig kell tűrni az anyja felé, és 21 évesen meddig kell még hallgatnom hogy ő nevelt fel és ő teremtett meg mindent nekem és visszamenőleg a dolgaimat a fejemhez vágni...
Én nem leszek ilyen, nem fogom a gyereknek felhántorgatni hogy miket kapott és hogy én neveltem fel, könyörgöm ezt a gyereket én akartam és nem ő kopogott be... akkor miért kéne ezt állandóan mondogatnom neki?

Bettyna köszi a tippet! Nekünk nincs panadol adagolónk majd következő cicizés elött keverek neki 10ml tejbe aztán cicire rakom, ez jutott eszembe... :)

Nikuc Barnabásnak nem volt büdös a kakija, csak most 3 napja, de még a pipije is büdi mert már azt megérzem valamikor. Hát a nyálkás... tudom hülye hasonlat de nekünk az akváriumban voltak ilyen nyálkák amikor már rég takarítottuk ki. :) Ilyen nyúlós cucc, hát nem akarom tovább ragozni. :)

De ha Petinek mindig olyan volt, akkor az a jó. Eddig nekünk is a kakiban fehér pöttyök voltak, állítólag az a normális. Most hogy hasmenése volt, nem volt benne fehér pötty, csak híg kaka,de nagyon nagyon híg. Először fel sem tűnt hogy az hasmenés, anyatejes babáknál szerintem nehéz észre venni, de utánna olvastam a zöld kakinak is és ott írtak a hasmenésről és akkor esett le hogy nekünk is az van!

Kép
dius87

http://www.babanet.hu/faq/gasztro15.php
Ezt találtam székletre, de azért majd megemlítem az orvosnak.
Ilyen Sinlacot meg íratok!

Kép

Kép
nikuc

Csak a pépekről... nekem Lillu soha nem ette meg semmilyen formában és ízben... egyedül a holle cuccokat, de azt is csak főzelékbe, gyümölcsbe keverve... pépként soha.

KépKép

KépKép
beneildi

Na, most olvastam a csomagolt kenyéren, hogy abban is van tejsav. Ezentúl csak csomagolt kenyeret eszem! Azt hittem, hogy legalább a kenyérben nincs tej.

Kép

Kép
nikuc

Szegényke, tök rossz lehet! Rögtön te jutottál eszembe Nikuc mikor végig gondoltam mi van ha a tej okozza ezt Barnusnak? Lehet tej alergia és én sok tejet megittam, de már magában én sem iszok tehén tejet...

Kép
dius87

Ajánlák, hogy egy szoptató nő se egyen napi fél liter tejnek megfelelő tejterméknél többet. Lehet, hogy csak a tej mennyiségét kell kicsit csökkentened, és Barnusnak nem lesz baja. De a csokiban is van pl... jaaa, csoki: tud csinálni kis piros kiütéseket a bőrön, ha sok kakaósat ettél! :wink:

Kép

Kép
nikuc

Nem mondhatnám hogy sokat csokizok, inkább túrórudi, puding, vaniliás tej, kakaó... hogy ezeket felsoroltam már meg van a fél liter, főleg hogy a vaniliás tej 1 liter és azt nem lehet abbahagyni, de azt mondjuk már 3napja nem iszok meg kakaót se meg sima tejet sem.

Kép
dius87

Jóóó volt nagyon. Szép volt minden a lakásba így átvettók műszakilag. Azt mondták, hogy max 1 hónap és költözés, a hétvégén már van olyan aki ott is fog aludni.

Iricc
Én a Tenát nem használtam így aról nem tudok véleményt modani. De amit én használtam azért nagyon megdícsértek a krházba, de amilyen suta vagyok nem jut eszembe a neve, pedig kb egy órája keresem a neten, hogy én anno hol találtam meg.... :)

Kép

NIKI
nini.n

Lányok,

homeós bogyó szedésekor meddig nem lehet illóolajosat-mentolosat enni?
Beszedtem megelőzésképp az oszcillo-t, hetente 1-szer irja. Aznap nem lehet mentolossal fogat mosni, vagy soha amíg a hatása tart?

Márti,
vettem citromfűteát, amit még a jómultkor ajánlottál, de nem írja rajta mennyit kell mondjuk 2dl-hez tenni, csak azt, hogy vízzel forrázzam le, lefedett edényben 15 percig állni hagyni, majd leszűrni. Te mennyit szoktál tenni bele?

Amúgy a citromfűteának van stresszoldó-nyugtató hatása is, segíti a nyugodt alvást, ezt olvastam rajta. Most vettem homeós bogyót hasonlóra, mert este nehezen alszom el, és mikor picúrkát hajnalban megetetem utána is nehezen alszom vissza, egy csomó idő elmegy az értékes időből, amikor alhatnék végre...
Szóval a kérdés, hogy ha teát is és homeós bogyót is szedek, nem lesz túl sok?

Márti,
a huncutkás kép gyönyörű, imádom! :)

Susy,
én is megcsináltam a fényképet, egyáltalán nem hasonlít Pálmira, de jó móka volt! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nini,
hajrá, akkor már nem kell sokat kibírni a mostani helyen! :)

Már nem tudom ki tervezett háton hordozót venni, ma vettünk kengurut, olyan, hogy elöl is és háton is hordható, illetve elöl kifelé és befelé is. Esprite. 12 kg-ig jó.

Apa nagyon élvezi, itt hurcolászta benne Pálmit vagy fél órán át mikor hazaértünk a Brendonból az új cuccal :) Már alig várom, hogy jobb idő legyen, így mostmár el merek majd indulni messzebbre is, nem kell azon aggódni hogy teszem fel és le a buszról a babakocsit :)

Kép

Kép
sz.veronika

Hát lányok én ezt nem értem, eddig hasmenés, zöld kaki simán meg volt véresnyálkával... ma meg semmi, de semmi kaki... :? :(

Kép
dius87

Dius: Szerintem az nem baj! Egy kiadós hasmenés után ha helyrejön az ember hasa, általában az utána lévő 1-2 napon nincs semmi, ez nálunk is így van. :oops: Bocs, a gusztustalankodásért. :lol:
Egyébként a tejes dolgokkal ugyanígy jártam. Azt hittem, hogy nem is fogyasztok sokat, aztán bizony kiderült, hogy nemhogy fél liter, hanem liter felett... majd a következő babavárásnál nagyon odafigyelek erre.

Veronika: Homeobogyó előtt-után fél órát, de biztos, ami biztos, inkább egyet kell hagyni.
Én is ittam régen nyugiteát, meg szedtem gyógynövénybogyót. Végülis a homeopátiás szerek is abból vannak. Szerintem nyugodtan beveheted, bajod biztos nem lesz tőle.

Nini: Örülök, hogy nemsokára költözhettek. Kicsit irígykedek- jó értelemben. Nálunk még sokminden van vissza. :D

Iricc: Én Tenát vettem, de mivel császáros voltam, nem igazán kellett, szerintem kényelmetlen volt, igaz a nacit nem vettem fel hozzá. Majd legközelebb megpróbálom, mert a lötyögő hasam nagyon zavart, hátha az megfogná. Úgy láttam, jó magas dereka van.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc semmi gond! :) Akkor ez már a gyógyulás jele, ha nincs széklet? húú de akartam még valamit kérdezni de kiment a fejemből hirtelen :roll:

Kép
dius87

jah meg van! Esténként iszok egy bögre laktoherb teát, attól nem lehet véres a kakija vagy valami...? Lehet nem bírja a pocija.. ?

Kép
dius87

Na most volt kaki, de szerintem még mindig hasmenés, mert büdi is volt meg nem voltak be fehér bogyók, csak sima sárgás, de nem volt se zöld se véres... :?

Kép
dius87

Nikuc,
a homeósra azt mondták a gyógyszertárban, hogy előtte-utána egy óráig nem lehet enni-inni és mentolosat-illóolajosat ne használjak. Csak később jutott eszembe mikor már eljöttem, hogy meddig ne? Ha arra is csak az 1 óra vonatkozna, gondolom nem említette volna külön...?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika az én könyvem fél órát ír, amíg nem lehet pl. mentolosat enni vagy azzal fogat mosni :lol: (előtte és utána is kell ez a fél óra)

KépKép

KépKép
beneildi

új adózás - ez még csak tervezet, még bármi lehet. És az összeghatárok mindig bruttók.

Anita - Ambi köszöni a köszöntést :)

Susy - Kristófnál valszeg szeparációs szorongás okozza azt, hogy csak te kellesz neki. Ez általában 8 hós kor körül jön elő, valakinél persze előbb, vagy később, valakinél nincs is. Ezen szinte minden gyerek átesik. Ilyenkor jön rá, hogy nem vagytok összenőve, te külön személy vagy, és fél, hogy elveszített, mikor éppen nem lát. Néha ilyenkor is felkelnek éjjel, hogy létszámlellenőrzést tartsanak :)

Dius - ne aggódj! Nekünk két hónapig folyamatosan volt véres kakink úgy, hogy semmi tejterméket nem ettem. Mióta semmit nem eszek amiben akármilyen tejszármazék van (májkrém, felvágott, csoki, kekszek) azóta (1,5 hónapja) egyáltalán nincs. Ha nincs láza, szopizik, hízik és jókedélyű, akkor nincs komoly baj. Én is ezzel nyugtattam magam. Mert mi jártunk sebészeten, ultrahangon, gyerekgyógyászaton, ahol csináltak székletmintából tenyésztést, ami negatív lett, és még mindig nem tudtuk mi a baj. Aztán a dokink beszélt a Madarász kórház főorvosával a gasztroenterológián, aki azt mondta be se menjünk, tuti tejfehérje allergia. És tényleg annak bizonyult. És nem mindegy, hogy tejfehérje, vagy tejcukor. A tejfehérje érzékenységet jó eséllyel kinövik, a tejcukor allergiát nem, viszont azok ehetnek savanyított tejterméket. Anyukádra pedig ne hallgass, jó anya vagy! Ha nem lennél, nem aggódnál, és nem akarnád mindig azt tenni, ami a gyerekednek jó!!!! Szuper anyuka vagy!!!! Csak így tovább!!!

Szalamandra- Futapurán gondolkodtam, de szerintem nagyon drága. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fogok venni :) De egyelőre nem. Főleg, hogy 80e-ről 154ezer lett a törlesztőrészletünk....

Manka - Betty mindent leírt tornáról, amit kérdeztél. 10 alkalomra szól a beutaló (pont múlt héten mondta, mikor Betty ti nem voltatok). Adózással kapcsolatban, a munkáltatód tb kifizető hely?(tőlük kapod a gyást/gyed-et, vagy a TB-től?) Ha igen, akkor a tőlük kapott igazolás szerint kell megcsinálnod az adóbevallást, abban van minden. Ha nem kifizető hely, akkor a TB küld neked igazolást. Ha voltál táppénzen szülés előtt, akkor arról is küldenek. Ha nem kapod meg február végéig, telefonálj rájuk, néha elfelejtik... De az is lehet, hogy már megkaptad. Gyerek utáni adójóváírás már nincs, csak 3 gyerekes családoknál. Ami jár, az a jövedelem szerinti 9e Ft adójóváírás, amiről elvileg nyilatkoztál, de ha nem, akkor most az éves adóelszámoláskor kapod meg. remélem tudtam segíteni és érthető volt, ha nem szólj :)

dytke

Dius - laktoherb teától fájhat a hasa (édeskömény van benne), ha érzékeny rá. Ambi az volt, ezért én nem ittam. De véres kakit nem okozhat. Azt vagy baktérium okozza (baromfihúsban van ilyen), vagy allergia.

A darabkák a kakiban nem baj, azért van, mert nem mindent emészt meg, de ez nem baj. Ambinak mindig ilyen. A nyálkás kaki lehet fogzás miatt is (olyan mint az orrváladék, olyan nyúlós, nyálkás).

dytke

Sziasztok!

Dytke, nagyon szívesen! :lol:

Anita

anitapo20

dytke, ez nagyon húzós növekedés! (törlesztőrészlet) Frutapura nekem is drágának tűnik, bár leosztva csak kicsit több a gyümölcs bébiételnél. Múltkor a bookline-on a 4 db-os 199 ft volt, igaz h csak az alap ízek.

Kép
Kép
szalamandra

nini hát ezekkel a betét dolgokkal én sem vagyok tisztában, hiába szültem 2x is, egyszerűen nem emlékszem, hogy mit használtam.
úgy 1 hónapja szereztem be a kórházi csomaghoz, és kb negyed óráig álltam a DM-ben a betétes polc előtt teljesen tanácstalanul.
végül telefonos segítséget kértem mzs-től, akinek akkor volt pár hetes babája :lol:
ő ajánlotta a DM-es inkontinencia betétet. azt vettem, ház majd meglátom, hogy válik be...

tegnap a doki nagyon megdícsért minket, mert produkáltam egy szép fájást ctg-n, tovább tágult a méhszájam (most már bő 1 ujjnyi), és Milos feje is szépen beilleszkedett.
Holnap 7.30-kor jelenés a szülőszobán, burkorepesztés, oxitocin, aztán hajrá. drukkoljatok, hogy szépen beinduljanak a dolgok, és apát is beengedjék.

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc, nagyon fogunk gondolni Rátok, ki hozza majd a híreket nekünk???

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Voltam ma vérvételen az ÁEK- ban a ciszta miatt, tök fura érzés volt, mert csak terhesen jártam oda. Ma egy éve jöttünk haza Kristóffal.

Azt tudtátok lányok, hogy már időpont alapján is lehet menni laborba? Én ezt nagyon jó ötletnek tartom, mert nem kell seni elé állni terhesen majd.

Iricc
Én is nagyon drukkolok, ügyesek lesztek a pici fiaddal.
Tényleg! Valaki hoz hírt nekünk?

Dytke
Tudom, hogy ez a szeparációs félelem, nálunk nagyon erősen kijött, de biztosan ez is elmúlik majd. :)

Márti
Lehet, hogy átruccanunk valamikor, szeretem, ha valahol van választék.

Veronika
Én úgy tudom, hogy amíg alkalmazod a homeost, addig a mentolos dolgokat mellőzni kell.

Képzeljétek szánkóztunk, majd beborultunk a hóba, volt nagy sírás, apa meg gyorsan betessékelt minket. :)
Azt hiszi, hogy mert beborultunk a hóba, most milyen nagy baj történt. Nem ütötte meg magát Kristóf, csak megijedt, apa meg már itt ördögmintásra festi a falat. :)

Kép
Kép
susytunder

Iricc ez már nagyon komolyan hangzik! Szorítunk hogy minden rendben legyen!!

Dytke köszi! Ma már 2x volt széklete, egyik se volt zöld se véres, de még bűzös kicsit.. szerinem még ez hasmenés...

Kép
dius87

Susy, lehet kicsit le vagyok maradva, ha igen ezer bocs... Neked mit mondott a doki, hogy ezzel a cisztával mit kell/lehet csinálni? és ez mennyire befolyásolja a kövi babát?

KépKép

KépKép
beneildi

Nálunk, amúgy minden rendben, jó lett a vérvételem is, most már csak előre kell néznem :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi
Elég nagy a ciszta, ráadásul a méhemnél van, ezért, ha tovább nő, meg kell műteni. Elvileg terhes ettől nem lehetek, de olyan is van, aki mégis terhes lett. Majd most az eredményt megvárjuk, valamit kimondottan emiatt nézett a véremben, és aztán megyek újból ultrahangra. használom ezt a bioptron lámpát, állítólag felszívódik tőle a ciszta, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Örülök, hogy nálad minden rendben, és remélem a továbbiakban minden úgy alakul, ahogy szeretnétek.

Kép
Kép
susytunder

Ildi, Nikuc,
köszi nektek, akkor úgy látszik a mentolosra is ugyanaz vonatkozik mint a kajálásra...

Iricc,
Nagyon igzulunk érted és Milosért!

Kép

Kép
sz.veronika

Kép

Kép Nyitott szájjal :)

Kép

Nem tudom mennyi látszik, az utolsó képet most csináltam, és teljesen elmúlt neki a pirosodás és a kis pöttyök is... de sajnos nem jöttem rá mitől mert sok mindent másképp csinálok/eszek... Mert tejes dolgokat is eszek, pl puding, túrórudi... de viszont tehén tejet magában már nem iszok...

Kép
dius87

kincsesi, én még nem nagyon adnék tejfélét, sokkal inkább a pépet :D estére jó, mert laktató, jól alszanak tőle.
pl holle rizspép. mondjuk a tied már nem kezdő ht-s gyerek, simán vízzel már talán nem enné meg, de tehetsz hozzá anyatejet, vagy tápszert, gyümölcsöt, zöldséget...

szalamandra, tényleg, van benne rizs??? ennyire szarul emlékszem? :D
nálunk is az volt a menetrend mindig, hogy pép, fürdés, szopi, alvás.

márti, salust hordanak a csajok, a dr leó nagyon szar minőségű lett, olyat ne vegyél! a supyt még nem próbáltuk, de dícsérik, viszont nem sok helyen lehet kapni. a neten viszont lehet rendelni.

KépKép Kép
mzsperx

Iricc, drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen veled és Milossal!!! :lol:

Anita

anitapo20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?