Új privát üzeneted érkezett!

Ááááhh, nem tudom, mi jön még, Botinak kötőhártya-gyulladása van.... :( Na jó, tudom, hogy ez nem a világvége, meg más baja nincs, de akkor is....

Zita :)
Szard már le a kedves rokonokat!! Peeeersze, egy 9 hónapos babának felnőtt kaját! :evil:
Na jó, nem mondom, van egy-két dolog, amit megkóstolhat, de az nem a töltöttkáposzta és barátai, és nem kizárólag azt adni neki, hanem kóstoltatni!
Én most kezdtem kb 1-2 hónapja kóstoltatni Noémivel a mi kajáinkat, de gondolok itt a különböző levesekre, "felnőttesen" elkészített főzelékekre, sülthusi, milánói makaróni, paprikás krumpli - természetesen nem csípősen, nem zsírosan, és nem füstöltkolbásszal....
Az ő gyomruk még fejlődőben van, nem tud mindent megemészteni, ezért kell fokozatosan kóstoltatni.
Noémi is babakaját kap, külön főzök délre Neki, vacsira meg tejpépet eszik. És ha abbahagyja a szopit, 2 éves koráig reggel-este tápszert fog kapni, ez így van rendjén..
Az, meg, hogy nem nagy étvágyú és kisebb a súlya biztos hogy NEM azért van, mert nem adsz neki felnőtt kaját. :roll: :roll:
Amúgy meg teljesen okés, hogy Szandi nem lesz akkora, mint Márk volt 1 évesen! Ő kislány!! Márk se egy nagy növésű, és Ti sem vagytok azok! Már miért lenne Szandi kivétel? :wink:
Noémi sincs a közelében sem Boti 1 éves kori súlyának, meg centijének! 2 kilóval van "lemaradva" Boti akkori súlyához képest, és 4 centivel! De ez így van rendjén! Egy kislánynak könnyebb a csontozata, meg egyébként is általában kisebb növésűek. NO PARA!!

Ilcsi :)
De örülök, hogy tudtál pihenni! Véééégre! :D :D :D
Akkor tényleg a fogacskák lehetnek a ludasak, de azért odaadom a könyvet (egyszer csak), hátha tudjátok majd használni.

Kép
Kép
zituska28

Zituska: akkor hajrá! Betegen azért ne menj…

szilcsi: Ezt a kúpot ki javasolta, és melyik tünetre? Mondjuk végülis tökmindegy, a hatás a lényeg!!! Leírásban nincs benne, meddig lehet? Kérdezd meg Sulyok Ritát, ha nem találod. Meglátod, nemsoká alig győzöd etetni, mint Kriszta Matteo-t. :wink: Tényleg, ők megint jól eltűntek… Nem tudom, a lányok kire hasonlítanak, egymásra biztosan, és Dóriban inkább látom apát, de csak úgy érzésre, Marcsi szája pedig pontosan olyan, mint sógornőmé meg apjáé, ennyit tudok. :)

ATZita: engem is nagyon tud idegesíteni, amikor mondják, hogy miért nem adok ezt vagy azt, hiszen az milyen finom/egészséges/miisazonnőttünkfel stbstb Leszarni, azt válaszolni: „csak, mert így látom jónak” és ha lehet, mosolyogni hozzá (nekem se megy) :lol: . De tegyük fel, hogy ha adnál neki töltött káposztát füstölt oldalassal, egy hónap múlva egy kilóval több lenne: és akkor?????? Akkor egészségesebb, ellenállóbb, jobb felépítésű stb, ha kilóra nehezebb? :evil: Zöldség, gyümölcs, jó minőségű összetett szénhidrát és állati fehérje, ennyi szerintem, ami kell, ha meg nem eszik többet, hát nem kell tömni.

Kérdések: jó bőrgyógyászt én is keresek, de Marcsinak, egyszerűen nem múlnak el a piros foltok az arcán, bármivel kenem. :roll: :evil:

Van kedve valakinek kipróbálni ezt?
http://www.fitworld.hu/bolcsisokosito.pdf

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok! Kicsit el voltam veszve.
Karmen: a képen a baba felteszi a kezét a feje mellett.
Szilde: Majd megírom ha meglesz a baba. Úgy néz ki hogy kislány. Utolsó ultrahangra azt mondta a doki .A neve úgy néz ki hogy Jázmin lesz.
dalma.d

Norus :)
Ma voltam, túléltem! :lol:
Okosító torna: Nem csak bölcsiseknek, hanem 3-10 év közötti gyerekeknek is van, az szombaton van 10.15-től 11-ig. http://www.fitworld.hu/ovisokosito.pdf
Hátha vkit ez is érdekel.. :wink:
Én lehet, kipróbálnám, ha végre meggyógyulunk... :roll: Mondjuk elsősorban Noémivel, de lehet, Botival is az ovisat...

Kép
Kép
zituska28

Bördokit én a Frecskát v. a Tóth Kása Izabellát ajánlanám. Neten szoktam megkeresni hol, mikor rendelnek.

Dalma! köszi, mindjárt probálom akkor kinézni a képet:)

Zituska! Boti igy nem mehet oviba, ugye? Nálunk legalábbis nem engedik. Gyógyuljon ö is!

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok

mi gyerekbőrdokinál a Frecska Irénnél voltunk a Miniklinikban. mondjuk vártunk majd egy hót, mert csak úgy tudott időpontot adni. asszem (nem emlékszem), de 3500 vagy 4000volt. de mondta, hogy a kontroll vagy a köv vizsgálat olcsóbb. nekem ő szimpi volt, mert az összes kérdésem elmondhattam és mindenre válaszolt. érthetően.

betegeknek jobbulást

A.T.Zita
időnként én is bizonytalan vagyok. engem meg azzal zaklatnak, hogy bizti éhes a gyerek , és adjak neki ezt meg ezt.(éjjelente 3-6×kel a gyerek és szopizik is). de napközben meg nem hajlandó(vagy csak kész kabaré árán) enni. (gyakran gondolok arra, hogy a fejéreborítom a főzit :oops: :lol: )és a tanácsadáson mondtam a dokinőnek. ő meg megnyugtatott, hogy jól csinálom. nem kell neki "felnőtt" kaja, se sósabb, se édesebb, se gluténes, se tejes. ő ilyen fajta, kis "szopibajnok" és ezért cirkuszol, mert nem akar főzizni. és azért kel éjjel is, mert viszon éhes, és kell neki a tej(mert örökmozgó)
szóval szerintem se adj felnőtt kaját.
(mondjuk Mini nem sovány.(8400gramm)

puszipá
toncsi

toncsi80

Zita! Lotti 1 évesen 8.740 gramm volt (szerintem felöltözve teli pelussal :) ), köszöni szépen jól van, 6,5 éves lesz a héten, most kb 23 kiló. Sosem volt nagyevő, okos, ügyes kislány, aki már elolvasta élete első mondatait tök egyedül. :D
Persze engem is csesztettek anno a "töméssel", de drága nagyapám szavaival élve használd ilyenkor a 2 füled, az egyiken be a másikon ki. :D
Lindi alig 9 kiló volt 1 évesen, bár ő más tészta. :) picikének majd elgurult:) Ő imád enni, ellentéte a nővérének ebben, 3 évesen majdnem 15 kiló.
Szóval no para.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kármen :)
Nem, természetesen nem ment Boti oviba!!
Mára már sokkal jobb, reménykedünk, hogy holnapra elmúlik, mert holnap van a farsang az oviban, annyira készül rá Boti, sajnálnám, ha lemaradna...

Úgy tűnik, én is talán jobban vagyok, legalábbis már nem szakad szét a homlokom a fájdalomtól...

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi!
kb heti 1 x olvasom, de csak nagyjából ne haragúdj, mit kérdeztél? nem láttam,persze hogy válaszoltam volna Neked!
20140113113746

Anett, írtam pü-t! :wink: Jobban vagytok már?

Zitus, szuper, hogy gyógyultok! :D Drukkolok, hogy Boti eljusson a farsangra, minek fog öltözni? :D Képet majd rakjál!

Melinda, Lottinak gratula az első önálló mondatokhoz! :D Lindinek pedig boldog névnapot! (Lali is dagi volt kicsinek, visszanézve a képeket, döbbenet, most meg kis ropi kezű-lábú :roll: )

Toncsi, csodállak a kitartásodért az éjszakázásban, de hát ha enni kel fel Hédi, az más tészta (meg ha jól emlékszem,te amúgy sem vagy nagyalvó). Jó súlya van Hédinek! :D

Nóra, valahol olvastam a kúpról, lehet pont itt, nem emlékszem. Nincs a tájékoztatóban, meddig lehet folyamatosan alkalmazni. Engem érdekelne a torna, csak majd tavasszal, most állandóan göthös a kölök, de remélem, úgy 1 hónap múlva már sokkal szebb idő lesz. :D Hiányzik a falovacska, hogykimozduljak emberek közé, társaságba Lalival, pedig ő is élvezné.

Viburcolt dobom ki a p*csába, :twisted: éjjel fél 12-hajnal 3-ig fent voltam Lalival. Egyáltalán nem volt álmos, játszott. :roll: Lehet, ez a front viseli meg, eléggé frontérzékeny szegény.

Pénteken bálba megyünk apjukkal! :D Úgy várom, mint a kisgyerek a karácsonyt! 3 éve nem voltam normálisan felöltözve!

Kép
szilcsi

Zita! Azt esetleg talán megengednék hogy csak a farsangra bevidd arra a pár órára, nem? Majd figyel hogy kezet mosson ha a szemét piszkálja, hátha ugy engedik. Orsiéknak pénteken lesz, én is izgultam ne legyen taknyosabb, de nagyon enyhe volt, most oviba is ment igy addig meg már csak kihuzza.

Toncsi! Frecska velünk is nagyon türelmes mindig! De velem a Tóth K is mindig az volt, söt nagyon alapos, a börbetegség mögött anyagcserét sejtett igy lett egy csomo (felesleges volt szerencsére) kivizsgálás de örültem hogy nem bagatelizálta el!

Melinda! Boldog névnapot Lindinek!

Szilcsi! Hü bál!!! Ez igen! Én meg nagyon várom a Torkos csüt. mert mi sem nagyon járunk el itthonról:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat, aranyosak vagytok!

Mi is betegek lettünk, illetve Dorottya a hétvégére teljesen legatyásodott, láz, köhögés, orrfolyás, és mindent kihány, amit eszik. Ez az első rendes betegsége, elég rosszul viseli, mivel orrszívót eddig nem nagyon kellett használni, nincs hozzászokva. Remélem hamar kilábal belőle. Ma már Dávidnak is leszívtuk a nóziját, egy angyal volt, meg se mukkant tőle, csak figyelt a szemecskéivel, azt hittem, megzabálom!!! :D

Zita: Nálunk is ugyanez volt a helyzet a rokonokkal, csak a Dédi már 3 hónapos korában felnőtt kaját adott volna Dorottyának. :? És folyton csesztettek vele, hogy nem elég neki az anyatej. Később is dettó, de letojtam és megmondtam nekik, hogy régen, amikor még a mamutok éltek valóban érvényben voltak a korszerűtlen nézetek. Ha semmi nem volt hatásos, akkor jöttem az egészségügyi problémákkal és, hogy lehet, hogy a rossz táplálkozás az oka, meg, hogy lesz rá több évtizede a babának, hogy felnőtt kaját egyen. Sok türelmet hozzájuk és ne add fel az elveidet!!

Mennem kell, Dorottya Lalát akar nézni a neten. :D

Minden betegnek jobbulást kívánok!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Eszter, jó hogy többször hallunk felőletek. :D Dóri még szopizik? :shock: Hogy bírod? Elég így Dávidnak a tejcsi? Dórinak jobbulást kívánok, és drukk, hogy a kicsi ne kapja el!

Tegnap elvittem Lócit vásárolgatni, egy angyal volt, a próbafülkékben végig sikongatott a hatalmas tükrök miatt, nagyon élvezte, minden eladót levett a lábáról, pápázott, dumált, vigyorgott, huncutkodott, produkálta magát. :D Sikerült is rucit venni egy rakás pénzért. :roll: :D Jaj nagyon készülök! :D
Viszont két láztalan nap után estére megint 38 lett a hője, felhívtam a dokinőt, délután még kell hívni, mert egyelőre nincs mára hely nála, de lehet, be tud még szorítani a mai napra. Evés szinte nulla, azt a keveset is csak tőlem fogadja el, már az apja sem tudja megetetni. :shock: Tegnapi vacsora 70 :idea: percig tartott, ez idő alatt másfél halrudacska ment le egy kis krumplipürével. :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi! Akár Orsit irtad volna, ö is igy evett, a végén már abból volt itthon vita, ki probálja megetetni, kinek van ehhez türelme :lol:
Remélem Lali végre meggyógyul már teljesen!

Exi! Van még szalmonella? milyen sürün nézik elmult-e?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, ez ismerős, ha közeleg a kajaidő, már görcsbe van a gyomrom, idegtépő türelemjáték megetetni ezt a gyereket. :roll: :oops: Mi lesz vele a bölcsiben??? :shock:

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Milyen halrudacskát adsz Lalinak???

Mi is betegek megint/még mindig!Elegem van!
20140113113746

Szisztok!

Szilcsi: Igen, úgy kezdtük, hogy szopizott Doró is, de múlt pénteken elválasztottam, pont a legrosszabbkor, de sajna besokalltam. Többször járt rá, mint Dávid! :shock: (persze, mert bújkált benne a betegség, ezt nem tudtam) Elválasztottam, rögtön beteg lett, visszaadtam volna neki, de apa meg mindenki azt mondta, tartsunk ki amellett, hogy nem szopizik. Eltekintve az éjjeli nem alvástól, jól bírtam a kettővel, eleinte kicsit idegeskedtem, hogy nem elég a tej, de teljesen hülyeség volt. Most, hogy Doró nem szopik, már idegeskedhetek rajta, mert sokkal kevesebb van, többször kér Dávid is, igaz ő is szortyog, lehet, hogy azért szopizik többet. Irigyellek a bálbamenés és főleg a vásárolgatás miatt (régen sem voltam nagy bálozó :lol: ), Doró születése előtt voltam utoljára úgy vásárolni, hogy nyugodtan, nézelődve, nem sietve, nem kapkodva. :) Jó bulizást!!!!

Norus: Én is akartam már írni, hogy Marcsi tiszta anyja! Persze mindhárman nagyon szépek vagytok! :)

Szép napot és jobbulást kívánok mindenkinek!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!
Nagyjából meggyógyultunk,bár influenza után egy vírusos nátha is végigvonult a családon...

És egy jó hír.Kevin felállt néhány napja,és azóta is ha csak teheti áll!!!
Mondjuk egész kicsi kora óta erre gyúrt... :shock: 8) :lol:

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilcsi!
Sovány vigasz, de nekem mindkét gyerek ilyen kánkogosan eszik.
Márk természetesen tud egyefűl enni, de ha már megunom, hogy fél órája ül a kaja fölött, és játszik a legkisebb mákszemnyi morzsával az asztalon, akkor megetetem. :roll:
Szandinak meg le kell kötni valamivel a figyelmét, mert különben csak nyekereg, meg összeszoritja a száját. Néha ha látná valaki hogy mi megy itt, hülyének néznének biztos. Természetesen Szandi apától egy falatot nem fogad el, ugy hogy mindig én szenvedek vele. :?
Bölcsi hidd el jó lesz, a többi gyereket látja enni, Ő is fog. Meg a nagy játékba megéhezik. :wink:

Szilde!
Hát mi is itt tartunk egy ideje! :wink:
Mindenhol feláll, kiságyba, járokába, űlőgarnitura mellett, Márkba kapaszkodva, mindenhol. Én semmi más nem jó, csak ez. Próbál lépegetni is, oldalazva, ha valamit nagyon elakar érni, odamegy érte oldalvást kapaszkodva.Hálózsákba is simán áll. :roll:
Én meg félszemmel mindig lesem, mert leülni ugye nem tud. :roll:

Enikő!
Violát Isten éltesse!!!!!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zituska: igen, én is láttam az ovis változatot is, csak szombat délelőtt nem igazán jó nekünk, de lehet, hogy kipróbáljuk Marcsival is.

Mindenkinek köszönöm a bőrgyógyász-tippeket. FI-t már más is ajánlotta, majd kérek időpontot, nekünk ráér. Tényleg, a tb-támogatott rendelésére nem lehet időpontot kérni? :roll: Karmen: Tóth-Kása I. neve ismerős valahonnan, de hogy honnan? lehet, hogy itt olvastam? :roll:

hefe: köszönjük! :oops: Nagyon kitartó voltál így is a szopival, én nem bírtam volna eddig.

ATZita: na Marcsi is ilyen, tud egyedül enni, de nem eszik! :evil: Vagyis nem mindig, különösen a reggeli nyögvenyelős, de azt nem leet, hogy majd az oviban. Általában etetjük őt is.

Etetés: Érdekes, amiket írtok, az én lányaimmal soha nem volt olyan, hogy csak tőlem fogadjanak el kaját, huhh, ezt megúsztam. :lol: Dóri jó evő, de vele is van olyan, hogy féladagnál megáll (gondolom, már nem olyan éhes), onnan szórakoztatni kell. Marcsi olvasás, játék, bábszínház, árnyjáték stb. nélkül nem is evett ilyen idősen.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nori! Én hozzá járok, a gyerekek meg a F.I-hez. Én tb alapon viszem a F-hoz, lehet idöpontot kérni, igen! Én maszekban még sosem voltam bördokinál:), mert mindkettö nagyon kedves és alapos volt mindig.

Evés. Én már kinomban tv-t kapcsoltam be, mese közben ugyanis jobban csuszott a falat. Söt, elveimet feladva kináltam 3x félével is, csak egyen! Apukám ezen mindig ki volt akadva, de könnyü mondani, ne idegesitsen, amikor már napok óta alig evett pár falatot akkor inkább adtam elé bármit, csak egyen. Mert azért néha már csak idegesiti ez az embert, ha amugy én sem nagyon vettem róla tudomást.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita!
Ja igen,ti is itt tartotok! :wink:

De nekem olyan furcsa,hogy már áll.Hanna 11 hósan állt fel először,pedig nem is volt ilyen nehézkes mint Kevin.
Kevin viszont írtó erős egyébként.
Mászni még nem mászik rendesen.Vmit elkezdett,de amióta rájött hogy álljon egyedül,a mászás már nem is érdekli...
Szerencsére ül,úgyhogy ha elfárad az állásban,akkor sincs gond..

Szandi mászik már,ugye?
Sztem se kell felnőtt kajával tömni egy ilyen pici gyereket... :roll:

szilde
Szeged

Edit, én is csak kóstoltattam Lalit a mi kajánkkal, de most már ott tartunk, hogy nem fogadja el a babakaját, bezzeg az én számból meg kinézi a falatot. Mai ebédje pl bableves (sok zöldséggel, kevés babbal), és fánk simán, cukor és lekvár nélkül. Megevett 2 dl levest meg 2 db fánkot. A babakaja nem kellett neki. :roll: Baja nincs tőle, akkor meg legalább eszik.
Sajnálom a sok betegséget, lényeg, hogy jobban vagytok. :wink:

Eszter, tényleg jó kitartó voltál a szopival. Érdekes, hogy azóta lett kevesebb, hogy Doró nem szopik, pont fordítva gondolnám.
A vásárlás itt se volt nézelődős, azért Lalit kellett szórakoztatni közbe, néha kivettem a kocsiból, de jó volt így is, tény, hogy jól tűrte. A mai fodrászatot is, remek volt! :D

Edit, gratula Kevincinek! :D

ATZita, majd nemsoké megtanul Szandi leülni is. Lali is eleinte letottyant, aztán kétségbeesett, hogy ez fáj neki, vagy pedig ha elfáradt, addig sírdogált, míg rá nem jöttünk, hogy le kéne tenni. :roll: Hálózsák neki sem akadály, ő még lépked is benne, mászik feláll...

Anett, a halrudacska Findus márkájú, tőkehalból van. Te még nem adtál ilyesmit? Tényleg, Málna még külön kaját kap vagy a tiéteket?

Karmen, tvbekapcsolás nálunk is volt, egy darabig működött, most már nem. :? Lalit is szórakoztatni kell kaja közben.

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Na jó,de Lalinkó sokkal nagyobb baba korra,mint Szandika,v. Kevin.
Azzal nincs gond,hogy ő kap a tietekéből..

E.

szilde
Szeged

Üdv.

Kármen, hát úgy kéthetente nézik Peti kakiját. Legközelebb hétfőn-kedden kell vigyek mintát.

Szilcsi, mióta szenvedtek? Nálunk is volt olyan hét, hogy Peti szinte csak tápszeren élt. De azt megette, én ezért is vagyok úgy vele, hogy nem bánom, hogy még megeszi. Mert ez még mindig bevált, legalább evett valamit és ivott is egyben.

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok

szilde
gratula Kevincinek!!! mi a mostani befutó becenév? (nálunk most a Hánci 8) megy)

szilcsi
ha Lalinak ízlik a felnőtt kaja hát, egye. gondolom úgyis viszonylag egészségesen esztek.és jó bálozást!

és igen én elég szar alvó vagyok(most pl megint elgondolkodtam, hogy megnézetem magam az alvásambulancián, de mivel "befekvős" így elvetettem az ötletet). van, hogy gyerek alszik én mégsem. na, mindegy, majd, ha nyugdíjas leszek alszom :D

és mi járunk még mindig Falovacskára, én szeretem, mert így a kölök is szocializálódik, mert amúgy nem nagyon van társaságban

rakok képet! kicsit látszik, hogy már 4 foga van :D
és minden farsangoló gyerekről rakjatok lécci jelmezes fotót!!! olyan cukikák!
Kép
Kép
toncsi

toncsi80

Szilcsi!
Én nem adok neki panírozott kaját még,ez az ugye?
20140113113746

Zsuzsáknak boldog névnapot!

Toncsi! Nagyon szép ez a kislány!! és nagyon huncutul tud mosolyogni!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kedd este voltunk megint dokinál Noémivel. Nagyon sokat javult, ezért az AB-t megúsztuk, de még picit piros a füle, ezért jövőhéten még kontroll.
Botinak meggyógyult a szeme, így nem maradt le a farsangról! :D
Elmondása szerint szuper buli volt, kaja-pia-tánc... :lol:

Hát nekünk is a szombatot nehezebb megoldani, mert Noémire akkor vkinek vigyázni kell... De igazából azért is izgatja az is a fantáziám, mert Botit már ott lehet hagyni a tornán, és addig lehet pl. pilates-ezni egyet! :lol:

Hú, Botond is ilyen...tud enni, de sokszor muszáj etetni, mert másnap reggelre se végezne a kajával - játszik a morzsákkal és tsai, ahogy Zita írta. :roll: :twisted: - kiidegel néha...

Anett :)
A panírozott halrudacskáról le lehet szedni símán a panírt, ha nem akarod még adni Málnának! De amúgy sztem már símán adhatod neki úgy is...Én is adtam már Noncsinak.. :oops: :oops:

Toncsi :)
Édes a nőcid nagyon! :D

Na asszem bőrgyógyász nekünk is kéne, mert Botin is vannak néha furcsa foltok - Neki föleg egy helyen, a kezén, meg a szája alatt, meg körül....
Noéminek meg a hátán szoktak kijönni száraz, ekcémás foltok... :roll:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Toncsi!
Nagyon kis huncut Hédi baba. :lol:Nekünk is van ilyen csikos bodynk, csak más szinösszeállitásban. :wink:

Zituska, Szilcsi!
Ti milyen tejpépet adtok a babának? Mert már próbáltam Szandinak a kekszeset meg a gyümölcsöset, de egyiktől se ájult el nagyon. :cry:

Amúgy mindenkinek köszi a kajás hozzászolásokat. Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ezzel igy. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! Nálunk s Milupának a sztracsetellása a nyerö, az még Orsinak is izlett régen.

Zituska! Majd megirnád a Madách u-ban mennyit kért a doki és mit csinált azért? Örülök hogy mégis mehetett Boti a farsangra! Ma és is vasalgattam a tüllt :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: a Szt István téren rendel FI? Megírnád a számot, ahol lehet időpontot kérni?

Hozzátáplálás: óóó, mi sokszor kínáljuk ötfélével is őket. :oops: Szilcsi: Szilde-nek igaza van, a 9 hónapos meg a 13 hónapos hozzátáplálása között nagy különbség van azért, előbbi egyen csak babakaját még! :) Dóri is egyéves korában függesztette fel a bébiétel-evést, meg tudom érteni. A felnőtt kajákból is lehet olyat választani, ami megfelel egy egyéves hozzátáplálási szabályainak (sőt, sokszor jobban, mint a bébiételekkel, amikben előfordul pl. tej), pl. nem kell panírozott dolgokat adni, meg tejberizst, tojásos levest meg fasirtot, gombás mártást, ilyeneket. Valószínűleg ezeket is megenné, és ezektől sem lenne baja- MOST, aztán lehet, hogy 10 év múlva meg igen, csak azt akkor már se te nem tudhatod, se a sok okoskodó rokon :evil: (általánosságban értem, nem csak rátok!)… A Findus halrudat mi is próbáltuk hétvégén, nem ették a lányok, pedig Marcsi Lali-idősen szerette.

Anett: a Findus halrúdon van panír, de tojás nélküli. És olaj nélkül ki lehet sütni serpenyőben is.

toncsi: a délelőttire vagy a délutánira jártok (Falovacska)? Isten éltessen!

Zituska, de jó, hogy megúsztátok! Ott mernéd hagyni Botit a tornán? Hát, én Marcsit nem, ő túl betoji ahhoz, esetleg többedszerre. Az a 45 perc meg nem elég arra úgysem, hogy átöltözzek, bemelegítsek stb. De mostmár nagyon kíváncsi vagyok, milyen a torna, holnap még nem megyünk, mert Dóri taknyos, de majd jövő héten! Úgyis mínuszokat mondanak... :evil:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nórus

a délutáni 5.30ra járunk. a keddi időpontban épp a búráját próbálom megtömni! :roll:
köszi a köszöntést!!!

toncsi

toncsi80

Edit, Nóra! Nem is azért írtam, mert Kevinnek és Szandinak felnőttkaját kéne ennie, nem! Dehogyis!!! Csak azért írtam,mert Lali 9 hósan zömmel még szopizott, ment a hozzátápi, de babakajával, aztán 13 hósan hipphopp, nem kellett neki a babakaja többet! Nyilván én is csak olyan felnőttkaját adok neki amit megehet, tejeset nem (tejterméket igen), gombát még sosem evett, fasírtot sem, tojásos dolgot is csak óvatosan. Nem tömöm a gyerekemet pacallal meg kolbásszal. :roll:

Anett, én többször adtam már panírosat Lalinak, halat, májat is. Jól írta amúgy Nóra, olaj nélkül is elkészíthető. Szerintem ha bírja a lisztet, tojást, akkor adhatsz neki kevés panírosat.

ATZita, Lali szerencsére eddig mindenféle tejpépet megevett, de az abszolút kedvenc a Milupa gyermekálom vaníliás tejbedarapép, tényleg jó vaníliás íze van. :D

Toncsi, Hédibébi nagyon cép, micsoda kis pocakja van! :lol: Jó húsban van, nem kell aggódnod a hozzátápi miatt sztem.
Téged zavar is, hogy nem tudsz aludni? Mármint fáradt vagy napközben emiatt? Vagy mért akarsz alváslaborba menni?

Exi, ez a kajával szenvedés megy január közepe óta, akkor volt torokgyuszis, aztán 3 jó nap után, most lassan 10 napja megint szenvedünk. :roll:

Tegnap nem volt lázas, de azért elvittem dokihoz, nem talált semmit, kicsit piros a torka, de ez nem indokolja szerinte, pisimintát kell vinni :roll: , torokmintát is vett, holnap pedig fülészet.

Tényleg! Az nem gáz, hogy nekem kell elvinnem a laborba a torokmintát tenyésztésre? :shock: Más doki is a szülővel küldi be a mintát??? :roll: :shock:

Kép
szilcsi

Nekem a dokinénink az mondta, tojást-tojásosat 2 éves korig nem lehet adni!Zituska neked nem mondta ezt?Igen tudom, hogy a Findusnak van ilyen halrudacskája,majd kipróbálom,nem akarok olajba sültet adni még igazán neki!

ZSUZSU,KLZSUZSI!NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!
20140113113746

Zsuzsannákat Isten éltesse!!!
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Zsuzsákat Isten éltesse! :)

Nagyon gyönyörű ez a Hédi lány!

Nóra: Édesek a szánkózós lányok! Marcsi nem fél már a hótól? Emlékszem tavaly szenvedtetek.

Exi: Bosszantó ez a szalmonella-dolog :( Viszont láttalak benneteket szombaton délelőtt a Tescoban :) Előttem mentetek (kívül, az üzletsoron), és nagyon szedtétek a lábatokat :)

Kinga: Cukik a csajok!

Zita: Kedves rokonok gondolom már elcseszték a saját gyerekeik etetését, kérdezd meg kinek milyen allergiája és egyéb problémája van.....
Én balga meg vettem ezt az új bio földimogyorós kölesgolyót. Sima kölesgolyót szoktunk, szeretik a gyerekek, Levi is evett már. Felbontottam a földimogyorósat, és valahogy elfelejtettem szólni apánknak, hogy abból Levi nem ehet. Elmentem itthonról....naná hogy kapott belőle a gyerek. :evil: :twisted: :evil: Aztán a férjem meg közölte, hogy ne hisztizzek, a NASA se tudja kimutatni mennyi földimogyoró volt azon a 3 szemen.....aha.....na mindegy. Megtanultam a leckét. Nincs többé földimogyis kölesgolyó!

Farsang nálunk jövő héten lesz az oviban. Gréti menyasszony lesz, bár nem kötelező a beöltözés, de ő nagyon szeretne. Egyszerű, függöny-ruhája lesz...semmi extra, ő viszont imádja :)
A héten itthon telel, nem engedtem oviba, hogy erősödjön (na meg félek az influenzától), múlt héten taknyos volt, végigsöpört ez a fránya vírus az egész családon, apa meg én még taknyolunk. De nem volt semmi komoly szerencsére.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Zsuzsiknak boldog névnapot kívánok!!

Sajnos mi is betegek vagyunk (újra), ráadásul én is kidőltem, pedig már ezer éve nem voltam táppénzen! :?

Gabóéknál múlt pénteken volt farsang, rakok róla képet, hátha így nem felejtitek el! :D
Kép
Kép

Minden betegnek gyors gyógyulást kívánunk!
Szép estét!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Zsuzsáknak, Zsuzsannáknak sok boldog névnapot kívánok!

Hédi nagyon édi a képeken! :D

Gábor pedig igazán csinos bohóc! :lol:

Tud, ismer valaki jó, megbízható gyermek fogorvost? Lehet magánrendelés is. Előre is köszi!

Szép estét mindenkinek!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!
Minden Zsuzsannát Isten éltessen sokáig !

Sajnos Nórit is elkapta a fránya vírus, láz elmúlt, hasmenés jött ... alig eszik, inni is csak keveset. Szerencsére a cicit még elfogadja.

Farsangolós gyerkőcöket én is szívesen látnék :)
tessék képeket feltenni.

Jó hétvégét mindenkinek. Mi a nagyszülőknél leszünk, disznóvágás lesz... Anyumék is jönnek, idén még nem is láttam őket...

Anna

Kép

Kép
sznanna

Toncsi!
Nagyon vagány a csajszitok!Hánci. :lol: :lol:
Ez a Vihánci rövid alakja??

Nálunk most a Babszi(Babszem r.),és a Cukkedli-Mukkedli a nyerő...
igaz a babanapló már majdnem betelik a becenevekkel... :oops: :lol:

Csibe!
Csini Gábor-Bohócotok van!!!

E.

szilde
Szeged

Botondot símán ott merném hagyni! :D Nem félős egyáltalán, sőőőt!! :lol:
A Pilates 10-től-11-ig van, a gyerkőt le lehet adni hamarabb, ezt az edzőm mondta... Na nem mostanában fogunk mi sem menni, megvárom, hogy lecsengjen ez az influenzás időszak.

Karmen :)
5000 Ft volt a Madáchban a doki. Megvizsgálta Noémit - fülét, orrát, torkát, nyirokcsomók...
Meg megvizsgált engem is, de sztem ezért nem számolt fel plusszba, tehát egy vizit 5000 picula...
Na ez sem kevés, de nekünk ér ennyit ez a doki..

Anett :)
De, biztos mondta, még anno Botinál (mostanában nem beszélgetünk a hozzátápiról), de van, amit én másképp gondolok.
Nyílván tojásrántottát, meg tojáslevest nem adok én sem, de amennyi tojás abban a panírban van, amit Noi megeszik az semmi.
Persze, ahogy Szilcsi is mondta, ha nem érzékeny rá...
A gluténről ugyanez a véleményem.... :oops:

Csibe :)
Nagyon cukker a kisbohócotok! :D
Jobbulást!

Nekünk nincs farsangi képünk, mert "zártkörű" volt, tehát nem voltak szülők, de reménykedem, hogy az óvónénik csináltak fényképeket (szoktak) :D
Ja, amúgy Boti katica volt, Ő ezt választotta. :D

Minden Zsuzsannát isten éltessen!!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zsuzsiknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Norus :) Igen, ha felfázás lenne, az biztosan nappal is jelentkezne és szólna is Marcsi, hogy fáj, ha pisil. Tehát marad a másik magyarázat. Azóta pelusban alszik?

Zitus :) Örülök, hogy jobban vagytok! Kristóf ma kapja utoljára az antibiot, viszont nekem pár napja fáj a torkom, meg köhögök :( És lehet, hogy tegnap meg is fáztam ebben a k. hidegben :evil: :evil: :evil:

Csibe :) Nagyon édes Gabó a kis bohócruciban :lol: :lol:

Hozzátápi: én elég szigorúan betartottam mindent, mert úgy vagyok vele, hogy az első 3 év ilyen, utána egész életében ehet, amit akar. Viszont az elejét nagyon el lehet cseszni. Vannak a Nyírségben rokonaink, ne tudjátok meg, miket adnak a kisgyereknek, aki nyáron született, a hátamon is feláll a nemlétező szőr :shock: :shock: :shock: Ja, és ráadásul koraszülött volt a baba....
Egyébként hivatalosan halat és más tengeri herkentyűt sem kaphat a gyerkőc 2 éves koráig.

Az összes betegeskedőnek jobbulást kívánok!

KépKép

KépKép
timika

Zituska! Köszi, ez már jobb ár! Megirnád priviben hogyan lehet oda
időpontot kérni előre? Bár most már jol vagyunk, de azért sosem tudni mikor kellene megint fülész. Itt Mórán sajna nem tudták megmérni a nyomást a fülében, irtam nektek pár hete, pedig ilyenkor pont az lenne a legfontosabb! Most is volt takony, de pont a Broncho is megy igy nagyon gyenge volt a lefolyása.

Nóri! Igen a Szent I. téren rendel. Na látod, a tel. számot nem tudom, mert mi évente 1x megyünk oda (egyébként meg Mórára) én akkor kikerestem telefonkönyvben a Börgondozót és ott mondtam hogy a gyerekrendelésre kell időpont és kihez szeretnék.
Felfázás, hólyaggyulladás esetén tuti hogy a gyerek sírna, nyöszörögne! A dobozokra nem válaszoltál!!

Csibe! Szuper ez a jelmez!! Vetted v. varrtad?:)

Timi! Sajnálom hogy még mindig betegek vagytok:( Na hallod, én is betartottam mindig mit kaphat a gyerek, de a halról ezt sosem olvastam igy 1 éves kora után ritkán de kapott.

Nálunk ma van farsang, itt is zártkörü, de reggel apa vitte a gépet és öltözés után csinált képet. (én meg indulás elött kifestettem itthon arcát, kezét) Tündér lett Orsi. Elvileg ovi is csinál ilyenkor fotót, videót.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! :)

Karmen :)
Kedden és csütörtökön rendel fél5-től asszem...
Bejelentkezni ezeken a számokon lehet: 30 4161 879, 30 9652 876

Timi :)
jobbulást! vigyázz magadra!
Ezt, hogy halat 2 éves korig nem lehet, én sem hallottam... Bár túl sok halat mi nem eszünk...

Ilcsi :)
Tegnap elfelejtettem...
Nekem is odaadta a dokinéni a levett mintát (Noémi orrváladék), és nekem kellett bevinnem a laborba. :roll:
Én is ki voltam akadva, mert azt hittem, beküldi a doki, így meg Noémit kézben cipelve vittem be, mert nem vittem babakocsit. Parkolót meg k..va messze találtam, a Klinikák környékén lehetetlen parkolni napközben :evil:

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Köszi! Parkolás. Egyetértek a klinikáknál szörnyü a helyzet, én ha találok elöl helyet inkább vállalom gyaloglok mint végig menjek az Árvizi emlékmüig, aztán nem volt hely mert visszafordulni elég lehetetlen, folyton dudálnak, türelmetlenek az emberek :(

Én a Kismama táblázatot tartottam be mindig, már nincs meg, de biztos hogy a halat hamarabb irta, már 1 éves kor körül.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Málna se egy nagy halrajongó,de én eddig csak párolt halat adtam neki 2x talán!
Málna meggyógyult, én náthás vagyok!
Pár kép:
Kép
Kép
Kép
itt produkálja magát
Kép

Szép hétvégét mindenkinek, betegeknek gyors gyógyulást!
20140113113746

Enikő!
Nagyon eltűntél!!!! :evil:
Költözéssel hogy álltok, sikerült már kipakolni???? :wink:
"Párom szerint Istenkirálynő" :shock: :?: :?:
Mesélj!!!!!!! :wink: :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Megjártunk ma mindent, hát ne tudjátok meg... Az estére tartogatott bálban-majd-jót-táncolok lábam kipurcant, tuti nem mostanában lesz kmhiányom. :roll: Reggel gyerekdoki gyalog, pisi lead, mintát elvesz, busszal Újszeged, gyalog belváros mikrobiológiai labor, onnan gyalog be apához, kaja a városban, gyalog vissza Széchenyi tér, trolival haza. :roll: Kidöglöttem.

Voltunk fülészeten, megint a torka, hát komolyan mondom, elegem van. :roll: 3 napig nem volt beteg az utóbbi egy hónapban! :? A Zinnat már nem hat, kaptunk Summamedet. :roll:

Enikőről (remélem, nem haragszik meg érte): nagyon boldog, párra talált végre, jól vannak, szuper az új kéró, a gyerekek is jól érzik ott magukat. :D

Parkolás: hehe járjatok gyalog! :lol: Nekem nincs ilyen gondom, na meg ott van a fősuli a boldogasszonyon, ott bármikor tudunk parkolni apával. :D Lépek, készülődés.

Anett, mi az a fehér Málna kezében, amit eszik?
Az a bajom, hogy mindig attól félek, túlzásba viszem az óvatosságot a kaja terén és nem elég tápláló, amit adok neki babakaját és mindig attól félek, nem kapja meg, amire a szervezetének szüksége van. :roll:
(egyébként nem akartam vitát kirobbantani, tudom, a hozzátápi veszélyes vitatéma, sztem mindenki csinálja saját legjobb belátáse szerint).
A halat én sem hallottam, hogy 2 éves korig nem szabad adni (bébiételben van már 8 hónapos kortól adható halas).

Amúgy Zitával értek egyet, rántottát meg ilyesmiket nem adok, de a panírban annyira kevés van... :roll:

Kép
szilcsi

Üdv.

Zsuzsiknak utólag boldog névnapot!

Toncsi, nagyon édes a lánykád!

Szilcsi, a mi dokink is velem vitette be a mintát az ÁNTSZ-hez, ott felvezették egy naplóba és alá kellett írni, hogy átadtam.
Szerintem puffasztott búza (rizs) van Málnus kezében...

Bea, legközelebb kurjants ránk! Hátha meghalljuk. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?