Új privát üzeneted érkezett!

Heni,
irok Neked még du., csak nálunk is hó, gyerekek besózva, fiúk már a havat tolják, mi is kapkodjuk magunkra a termocuccot, aztán irány bukdácsolni :) ...

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Eni, nagyon köszi!

Heni, még Petivel átbeszélem holnap,mert ma ügyel...bocsi,h. nem priviben.

Itt is szakad, be vagyok zárva és engem teljesen kiakaszt ez az idő. Mondjuk nagyon készültem anyósomékhoz, hogy kicsit piheghessek, mert egyre jobban kiakaszt az úrfi és emiatt meg tök lelkiismeret furdalásom van...
Az új trend, hogy Levi 5 után nem hajlandó aludni, de este sem alszik el korábban, fürcsi után, olyan 9 tájban már totál hulla, de vmiért totál fel van pörögve nem hajlandó egy millit sem szopizni csak két marokkal tépi a mellem obégatva, megy a hiszti ezerrel kb. 10ig, aztán beájul, majd kb. 30 perc múlva üvölt, hogy éhes.
Akkor utána alszik egybe max 2-3 órát, aztán következik a hajnali nyűgi és olyan 6 körül köszöni szépen elég is volt.
Szóval semmi időnk Petivel már este sem egymásra, ugye mert olyan 6 körül ér haza, és onnantól lefekvésig nulla perc kettesben. Ez megy már lassan egy hete annyira kezdek tőle bedepizni....eddig is voltak a carnál is carabb periódusok, de ez most kegyetlen és napról napra rosszabb.
Abszolút nem látom a végét, mert ugyanaz a műsor. ÉS persze, mivel sokkal több alvást igényelne, napközben is kb. úgy néz ki, hogy felébred, 20 max. 30 percet mosolygós, utána meg a maradék 2 órában üvölt, elaludni nem tud/akar.
Van 80 játéka, de ott tartunk hogy 3 percre sem képes lekötni magát, ha kiszaladok pipilni, akkor is ordít.
Főzni, takarítani, mosni egyáltalán nem tudok, csak ha beteszem a kiságyába és hagyom üvölteni....ezt utálom,de meleg kaja meg kell :oops: :oops: Most is álomba sírta magát, annyira kész volt szegény.
Annyira tanácstalan vagyok, nem lázas, nem fáj semmi...gondolom...és itt csak szakad és szakad...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Basszus csajok, nekünk még hólapátunk sincs! :oops: Tavaly tavasszal költöztünk ide, tavaly télen meg idén nem kellett, én meg nem vettem, mondván már csak nem lesz hó... na tessék...... nem kicsi az udvarunk, a kapu is alig nyílt ki reggel......

Mi is el, mindjárt átviszem Benit anyóshoz - azt hiszem szánkóval....

Heni

Kép

Kép
cancan

Aproo!
Lehet, hogy Levi már a fáradtságtól ordít. A múltkor már én is kész voltam, mire férj hazajött, mert Petyka egy percet nem volt hajlandó aludni (valahogy kivertük a járásából) és akkor enyém Peti berakta autóba és ott elaludt, és még egy kicsit az autóban szunyált, mikor hazajöttek, csak aztán fel kellett ébreszteni, mert jött az esti ceremónika. Levi alszik autóban? Bár erre egy barátnőm azt mondta, hujjuj, nehogy megszokja, mert aztán autózhattok minden este.

Veronikusz!
Hol vagy? Leamortizáltak a csajok? Ugye nincs bajotok?

Ja, Banana!
Az jutott még eszembe, hog yanyós viszont azt mondta, hogy akkor adjak husit, ha már megeszik egy adag főzeléket. De te azt írtad, hogy Zsófi még nem.

Kép
Kép
kriszta36

Zsó,
Anna is csinál ilyet, hogy fáradt, de nem tud elaludni és olyankor órákig ordít... Nekünk is az autózás ill. a babakocsis séta jött be... (volt olyan hogy becsomagoltam az overálba, beletettem a babakocsiba, kivittem a kertbe és 2 perc múlva aludt)

Banana,
nekem azt mondta a védőnő, hogy ha már 1 hónapja eszik zöldséget, akkor mehet csirkemell bele. Először kb 1teáskanálnyi, aztán fokozatosan emelve az adag... Én is beleturmixolom a zöldségbe, és úgy adom.

Lilluska,
Ne haragudj, csak ma lapoztam a naptárban... :oops: Boldog névnapot!!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

HALIHÓÓÓÓ!!!

Itt is szakad a hóóóóó!!!és már tök sok esett....
Apukám reggel jött,elvitte Mikeyt,nemkelett büdöskölyöknek kétszer mondani,hogy öltözzön annyira bevolt sózva :lol: :lol: :lol:
még a szánkót is behozta a nappaliba,szóval tök jó,hogy apu bejött érte :D Benedekemet most fogom etetni és mi is tépünk ki!!!!!szerintem csak enni jövünk haza ma!!!! :lol: :lol: :lol: na meg Mikeyt átöltöztetni :wink:

JAaa és Heni-én sem találok hólapátot :lol: :lol: :lol: mi is mióta itt lakunk nemnagyon volt hó!-pedig valahol van-hívom Mikit :lol:

Remélem mindenki jól van,és élvezitek a havat!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Sziasztok,

annyira szépen esik...nekem muszáj vot kimennen (igaz autóval) a sulimba elintézni pár dolgot. K. elég rosszul tűrte a dugót, de hát ez van.

Zsófi, tökre együttérzek... nekünk is volt ilyen, de hamar túlléptünk rajta szerencsére. Ez a Levimanó megnyugodhatna már! Mindjárt itt a tavasz és nagyokat sétálhatsz vele. (bár ha kinézek az ablakon se híre se hamva tavasznak :roll: )

tejtermék: én egy éves kor után kezdtem a tejet, de utálta. még most sem issza meg, csak néha (pl. tegnap. ha látja, h én is iszom). próbáltam kakaót, gyerekkávét, még a banánturmix jött meg leginkább. amit viszont imád az a joghurtital, sajt, joghurt (még a sima is).
asszem én joghurttal kezdtem a bevezetést, olyan 6-7 hós volt. először egy kanál, majd egyre több.

És mi meg összehozhatnánk már egy talit!

Emese, hú, micsoda jó hírek Jankóról!! elhiszem, h büszke vagy rá!

Banana, én is úgy csináltam mint Kriszta, a főzelékbe turmixoltam a husit. azt is lehet csinálni, ha sok húst csinálzs, hogy jégkockatartóba lefagyasztod, így már ki lesz porciózva és annyit raksz hozzá amennyit épp elbír a főzi.

Tigrincs, az nagyon jó ha 3-4től 7-8ig alszik a Lány.

Eni, mindjárt 3kilók lesztek! szuper.
snooopy

Kriszta!
köszi, megvagyunk :lol: nincs semmi baj. :D csak nincs időm írni (olvasni se nagyon :oops: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Igen, igen gondolom, hogy a fáradtságtól, de miért nem tud aludni? Napközben max. 20 perc ha egyedül, ha mellette fekszem, akkor van néha 2 óra pihi, de közben legalább 1x ébred. HA akkor gyorsan kap cicit, talán visszaalszik, de akkor is dobálja magát.
Éjjel meg ugye eljutottunk oda, hogy 3 óra egyben a max. De ez is csak egyszer éjjelente. Szóval születése óta egyre rosszabbodik a helyzet. És ugye ez egy ördögi kör, mert nem alszik, hulla fáradt, szar kedve van...mert ugye fáradt.
Csomó bogyót is kap, homeosat persze, használt de most mintha ez sem lenne már semmilyen hatással rá. Az az igazság, hogy unom, hogy mindent a fogzásra fogjak, mert sztem persze az is, de totál kialvatlan és ez már hosszú napokban számolható, nem 1-2ben.

Autóban hol alszik hol ordít, babakocsiban csak akkor alszik el, ha már legalább 2-3 órája nem aludt és nyűglődik. De amint megállok a tolással, azonnal üvölt, szóval nála még a hideg sem jön be, hogy majd kinn alszik.
Na megyek, mert ugye sosem találnátok ki mit csinál épp....ja, és 10 percet aludt ám az előbb.

:? :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsó, tökéletesen megértem, amiről beszélsz... Benedek ugyanez volt. Igazából mi is trükköztünk mindennel, de igazi recept nem volt. Autóban is vagy üvöltött, vagy bealudt, de az sem volt tuti. Emlékszem, MINDEN NAP kétszer vittem sétálni, délutánonként nem ritkán 2 órákat köröztem vele, mire hajlandó volt 30-40 percet aludni a babakocsiban. Előtte persze torka szakadtából, míg be nem ájult. És senki, de senki nem értette (szülők ilyesmi), mert nem tudták, miről beszélek. Anyukám mondott ilyeneket, hogy "majd alszik, ha álmos". Én is mondtam, hogy álmos napok óta, szét van esve, nem fog aludni. Ez a gyerek soha nem aludt napközben 2x3 órákat, mint pl az uncsitesója. Na mindegy. De Zsó, van remény. Tudom, addig még nagyon sok időnek el kell telnie, de fog rendeződni. Ez a büdösBenc ma már fogja a kis dolgait, és egyedül vonul el aludni. Még mindig nem sokat, de alszik. Szóval recept nincs, de megoldás lesz.

Zsófi, téged is megértelek. Én is üvöltözök Benedekkel. Szegény Janka nem altatódalokat hallhat tőlem, hanem az, hogy a nagyobbat "nevelem". Nem tudom, miért, de az indián akkor jön elő belőle, amikor a kiscsaj nagy nehezen elalszik... Benc üvölt, veri magát a földhöz. Engem általában a hiszti tárgya tud kiborítani. Ahogy a barátnőm szokta mondani, egy 2 éves simán túlél egy hajótörést, de magából kikelve ordít, ha nem megfelelő pohárba töltöd a narancslevet. Vagyis Benedeknek is megvan a saját akarata, és ez sajnos néha tényleg a baromsággal egyenlő. ha én nem úgy gondolom, ahogy ő, akkor éktelen harc kezdődik, és rángatás is van bőven. Főleg, amikor ráfekszik a kicsire, mert ő azt akarja. Na, őrület ez úgy, ahogy van. Máskor meg persze sajnálom, mert tud nagyon tündérbogár lenni. De amikor egy kanál vízben meg tudnám fojtani... :lol:
vbea

Hát Zsó, nem tudok mit mondani, mindig olvasgatom Levi alvóka-kálváriáját, meg tényleg Eni is írta anno, és Steffi. Nekik az éjszaka volt a pokol. Nem tudom.

Itt is szép hó ban végre, szánkónk is van, de nem bírom el egyedüla két lányt (ketten olyan 26-27 kiló), fáj a derekam.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Emese, dagadjon csak a kebled! Puszi a kis Szöszinek. Florkának is, nehogy sértődés legyen. :)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

MSE, nagyon megértelek. Annyira szükségünk van a visszajelzésre, és olyan jó, amikor valaki külső ember mondja. Nekem is olyan léleksimogató, amikor az óvónénik dicsérik Benét, hogy szófogadó, jól nevelt, okos, stb. Iszonyat sokat jelent ez nekünk, amikor fél éve még azt sem tudtuk, mitől a lemaradás, és meddig és mivégre. Persze, én amint megjelenek az oviban, Bene kezelhetetlenné válik, de valahol mindenkinek rosszalkodnia is kell.

Kimenő. Mi is sokszor a baráti összejöveteleket részesítjük előnyben. Gyerekestül, néha anélkül (de az sem gond, ha nem, már altattuk máshol a gyerekeket, aztán hazajöttünk, és itthon folytatták), máshol, vagy nálunk. Ezek nagyon fel tudnak tölteni bennünket, és közös programok is.

Ja, Veronikusz, képzeld, én most kaptam Győzőtől ajándékba 2 jegyet a MÜPA éttermébe, ahol havonta tánctanítás-est van. Rumba estre vette. Én nagyon szeretek táncolni, tanultam is valamilyen szinten, ő meg nehezen veszi rám magát, de esküvő előtt ő is tanult egy tanfolyam erejéig, és most rávette magát, hogy elvisz. Ez ugye csak 1 este, de ez is nagyon sok! :)

GYED, GYES. A gyes eddig nem növelt adóalapot (egyébként csak nyugdíjjárulékot vonnak belőle, nem?) Vagyis mondjuk dolgoztál, kaptad mellé a gyest, de az adóbevallásnál beírtad, de nem számított, hogy amúgy még mennyit keresel. Gyed simán adózik. (azzal nincs is változás) családi pótlékot meg be se kellett írni... Kaptad, azt jóvan.

mtunde

Sziasztok Lányok!

Emese! Szuper kis pasid van! Minden anyuka erre vágyik... :D :D :D

Banana! Hús. Én kb. 9 hósan kezdtem el adni neki. Lehet, hogy nem mondok újat, de nekem nagyon jól bevált: kb. két hetente szombaton veszek a piacon pulykát vagy csirkét, jó sokat, hogy legyen a hétvégi kajákhoz is. Csinálok kétféle húslevest (egyik felnőtt fűszerezésű), majd a lightosabb levesből kiveszem a husit, zöldségek nélkül pépesítem, majd belerakom egy jégkockatartóba, aztán az egész be a fagyasztóba. Innentől kezdve kb. két héten keresztül csak a főzeléket kell megcsinálnom, és még a forróba belerakok 1-2 kocka fagyasztott húst, ami szépen felolvad és kihűti a főzit is. Így nem kell minden nap bajlódni a hússal (én nem eszem általában húst), neki pedig minden napra megvan a kis adagja.

Steffi! Időjárás :oops:
Vendég

Zsó,
lehet, hogy tök baromság, amit irok,mert nekem nem volt ilyen jellegű problémám egyik gyerekkel sem(Kisjankó sírósabb volt, de ennyire extrára nem emlékszem), de az jutott eszembe, hogy mi lenne,ha megpróbálnál valami napirend félét kialalkítani Levinek. Arra gondolok,hogy mindig ugyanabban az időben próbálnád meg lerakni aludni, és ugyanaz a rituálé előzze meg az alvást-mondjuk, ebéd, tisztába teszed, énekelsz neki kettőt, vagy szopiztok(nem tudom, mikor szokott) és leteszed. Kijössz, sírdogál egy kicsit, visszamész, megsimized, kijössz. Ugyanez az esti altatásnál is. Lehet, hogy nem jön be, meg üvölteni fog ezerrel, de talán egy próbát megér...meg azért egy-két hetet biztosan rá kell szánni.

Kép
Kép
paklincs

De az első híradásokban az a baromság volt, hogy bruttósítják a GYES-t és GYED-et, hogy ne legyen adómentes, én meg teljesen úgy emlékeztem, hogy adózik. De akkor ez is a média hozzá nem értése volt. A tegnapi szerint adóalapot növelő, nem adózó jövedelem lesz a CSP, a többi meg ugyanaz.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02 ... rendszert/

Most már csak az nem világos, hogy a GYED-re azt írják max két évig fog járni, de eddig a gyerek két éves koráig járt, akkor most kitolódik?

Megígérem, több hülyét nem kérdezek, de szakmai ártalom. :oops:

Kép
Kép
kriszta36

aranyosak vagytok Kisjankó dicséretekkel, reméltem, hogy nem csapkodtok meg,amiért az enyémet futtatom. Jövök még, csak ugye van ez a háztartás...

Kép
Kép
paklincs

Kriszta,
én azt kizártnak tartom, hogy kitolódna, ez inkább megint elfogalmazás lesz...

Kép
Kép
paklincs

MSE, Tünde nagyon igazatok van. Fontos a visszajelzés. ÉN soha nem kaptam pl nagyszülőktől. Énszüleim tuti büszkék rám, de ők alapból, és mert amiért... hosszú. Anyóséktól sose hallottam egy olyan szót, ami engem minősített volna pozitívan. Mindegy, mert nem tőlük várom. A lényeg, hogy igen, eljön az idő, amikor az ember VÉGRe tök külsőstől kapja a megerősítést, hogy csak így tovább! Ügyik vagytok.

Zsó, van napirendetek, ugye? Emlékszem... és nálunk sem használt. Őrület volt. Nagyon. El sem hiszem, hogy Jankaszáva alszik napközben 4-5 órákat össz. Benc soha.
vbea

Aproo-Zsó!
Nálunk is ez volt 5 hósan. És most már tudom, miért. Mi sem úgy kezdtük a szopit, hogy "igény szerint". A védőnő szerint Máté hasfájós volt, és én hallgattam rá, amikor azt mondta, hogy minél többet szopik, annál jobban fáj a hasa. Ezért tartottam magam a kb. 3 óránkénti etetéshez, mondván, szegénykének csak fájdalmat okozok azzal, ha többet van mellen. Persze az első két hónapban ordított egész nap, egész éjjel. Belül éreztem, hogy nem csinálom jól. Mert amikor mellre tettem, lám, békés lett. Valójában most már tudom, hogy Máté azon kevés babák közé tartozott, akiknek extra szopi-igényük volt/van. Tudtam ezt, de nem nem akartam hinni a megérzéseimnek. Mindenki más gyereke elvolt annyi szopival, amennyit én is kitaláltam Máténak. Ez ment 1-másfél hónapig, amikor egyre sűrűbbek lettek a szopik, sokszor óránként, fél óránként mellre tettem. Aztán jött egy nyugis időszak, két és fél 5 hós korig. Majd ezután újra sírt Máté, csak most már nem engedtem a szopiból, hallgattam az ösztöneimre, és így ismét folyamatosan szopiztunk, gyakorlatilag cicin aludt, így folyamatosan két-három órákat volt mellen. Ő akarta ezt így. 5 hós korától együtt is alszunk, és máig van úgy, hogy akár hatszor-hétszer is szopizik éjszaka. Nappal már csak kb. négyszer, és nem alszik már cicin, hanem, amikor elaludt, akkor már el tudom venni. Korábban ez sem ment, mert amint elvettem, sírt.
Nálunk meggyőződésem, hogy az történt, hogy újszülött korában nem reagáltam jól a sírására, aztán féléves kora környékén elkezdtem valóban az igényeire figyelni, amitől ő "felbátorodott" és ezért mi most a kompenzációs időnket töltjük. Talán még nem késő helyrehozni a kis zökkenőnket... Nagyon sajnálom, hogy korábban nem hallgattam a szívemre. És nyilván mindennek ára van. Ha újszülöttkorában már együtt alszunk, és egész nap engedem cicizni, talán már könnyebben venné, ha néha nem kap. Mart úgy tud őrjöngeni a szopi után, hogy fuldokol. Persze, mert korábban azt tanulta meg tőlem, hogy végül is csak sírni kell, jó sokat, mert végül meglesz, amit akar. Én pár hónapja elhatároztam, hogy annyit és akkor, amikor ő akarja, és azonnal. Nem akarok több ordítást szopi-témában, persze másért szokott menni a hiszti, de akkor hamar el tud csendesedni, hamar le tud mondani róla. A szopihoz egyelőre ragaszkodik, de ha ki van elégítve ez az igénye, akkor el fogja engedni ezt is. Lehet, hogy kicsit hosszabb lesz ez az időszak nekünk, de nem baj. Ha ezzel helyre tudom hozni a korábbi hibámat.
A többi gyerekemnek már bizti nem lesznek ilyen gondjai, és az is lehet, hogy nem is lesz ekkora igénye erre.

Ja és van egy nagyon jó link ehhez a kérdéshez kapcsolódóan:

www.kotodes.hu
Vendég

sziasztok!

ÉN TALÁLTAM HÓLAPÁTOT ÉS ANYUKÁMMAL ELLAPÁTOLTUNK TÖBB KILÓ HAVAT :D :D :D

MEMME!
Remélem tetszett a könyv és várom azt a szép tavaszi napot,amikor végre személyesen is,együtt megváltjuk a világot :D :D :D

MSE!
Dagadjon a kebled nyugodtan Kisjankó miatt,jó érzés és büszkeség,ha ennyi sok jót hall az ember a csipikéjéről :D
ÉSSS..irigy és gratula,hogy te este DVD-re nyomod a tornát..van nekem is,de nem megy nekem az egyedüli torna..

KIMENŐ!
Náluni si mehet isten hírével a férjem..sőt én szoktam rugdosni,hogy kellenek a haverok meg a buli,mert alapvetően lusta és talán igénye sincs rá..de musz töltekezni.
Engem az sem zavarna,ha hetente lenne ilyenje(de nincs).Ezt teszem azért,mert nekem viszont iszonyat igényem lenne a barátnőimmel elmenni,igaz mostmár havonta meg is teszem.Az is igaz,hogy ezt ő legszívesebben megtiltaná és ha el is enged, előtte 1 nap és utána 1 nap duzzogással telik.
DE HENI!
Abszolut megértelek,mert nálunk is ugyanez van.Mindent mindent megcsinálok helyette,a cora áruházat sztem csak kívülről látta az elmúlt 3 évben.Van egy estém s szerda amikor taicsizni megyek,illetve mennék,mert általában keresztül lövi..és hogy miért csinálok meg mindent helyette?azért mert az első 2 évben,ha mgkértem nagybevásárolni, vagy egyéb dologra,megtette ugyan,de utána napokig,sőt hetekig ment a duma,hogy oké,ő megcsinálja,de aztán ne csodálkozzak,hogyha nem hoz haza annyi pénzt,mertő dolgozik!!!!!Én ettől frészt kaptam..úristen éhenhalunk,meg kirúgják.
Igen,a családjáért még nem jött haza 6ra,de sportolni már lépett le munkahelyéről.
Nem vártam soha el,hogy éjszakázzon bármelyik gyerekkel,mert dolgozik,nem vártam el,hogy valaha is érte menjen Mankáért az oviba,igaz,soha nem is tudná megtenni,mert nem ér oda.at tavalyi karácsonyi ovibuliba sem jött el,aztán kiderült,hogy "odaértem volna,de elfelejtettem"
szóval nálunk ez van..régen nagyon sokat foglalkozott Mankával,mostmár egyre kevesebbet és a legnagyobb gondom az,hogy este oly későn ér haza,hogy a gyerek néha 9 körül megy ágyba,mert neki hiányzik az apja és játszana vele pár percet..a férjem pedig néha ezt az időt számitógépezéssel tölti.

volt már olyan,hogy a beteg borókával mentem Mankáért az oviba...és persze 'ugye nem is volt gáz,alig kellett kivenni a kocsiból'

egy dolgot tisztelek becsülök benne,hogy etartja tisztességgel a családját,igyekszik mindent megtermteni,de ez nem minden.Lehet,hogy kevesebbel beérnénk..

rohanok,robogok tovább,csók mindenkinek

Kép

Kép
durca

Aproo-Zsó! Ne érts félre, ez a mi utnk volt, csak a kérdésed kapcsán megosztottam. És csak azt akartam ezzel mondani, hogy csak Te tudhatod, hogy mi a jó Levinek, mit akar, és ezért a szívedre KELL hallgatnod, az ösztöneid súgni fognak.
Vendég

Halihó!

Mse!
De jó-de jó! Legyél is büszke magadra meg rá, ezek olyan jóóó dolgok!!! Nekem most az egyedül fektetés volt az, dehát az persze közelében sincs ennek, na mindegy biztos érted mit akarok itt :D

Alvás: hát én már nem túráztatom magam semmi furcsán. Mirci az elején még az egész napokat átaludta, 10 perc nézelődés után már tök kifáradt aludt is utána 2-3 órákat, de most már... Tegnap pl 1x aludt igaz 11től fél 3ig, viszont utána már csak az esti alvás volt, jó mondjuk az már fél 7kor kezdődik. Martin meg ugye dobta a du-i alvást, pedig nagyon ráférne, most beraktam az utazóágyba, onnan nem tud kijönni, gondoltam hátha elmotyog magában és elalszik, mert volt már ilyen, hát most nem, már annyira kiabált-üvöltött, hogy nem bírtam tovább hallgatni, most biztos mondják, hogy vajszívű vagyok és elérte amit akart, hát el, de az biztos, de ez nem az a figyelemfelhívásos hiszti volt, hanem már a reménytelen sírós, úgyhogy úgy láttam jónak, ha kiveszem. De most pl nem játszom vele magát kell szórakoztatnia, mert vasalok meg nézek egy filmet, mondtam ez tegnaptól így van, egyenlőre tudomásul vette és viszonylag nyugiban végigüli ezt az 1-1,5 órát. De arról is tudnék regélni mikor kicsi volt mi volt az alvása :shock: Dehát ez van én már elfogadtam őt ilyennek, Mirci sem nagyon lesz különb, bár ő azért nyugisabb sokkal, majd úgyis alakul.

Különlét: az én férjem imád velünk lenni, akkor megy el, ha jönnek Makóról, vagy Olaszországból a barátai és akkor elmegy velük sörözni vagy ilyesmi, de ő az a típus aki siet hozzánk haza, ledobja a cuccát és már játszik is Martinnal, azalatt én mondjuk tudok pihizni, ha Mirci is úgy akarja. Viszont ő neki a számítógép a nagy hobbija, sokat ül itt, van egy két internetes játék, csapatépítés stb, de egy szavam sem lehet, mert itthon van és nem máshol. Hát azt hiszem ezért is mentem hozzá, nem véletlen ő életem szerelme :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni!
Tök jó volt amit írtál, hogy egy hajótörést túlélnének, de az nem mindegy, hogy milyen pohárba töltjük ki a narancslét, nálunk is kb hasonlókon szokott menni a vergődés, hihetetlenek! Vadászom azt a könyvet, amit írt Banana az Okosan nevelni, érdekel.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

sziasztok, na akkor en is okoskodom kicsit, bocs, Aproozso, de azt nem probaltad, h a hatadra kotod Levit, es ugy teszel-veszel, Zsofi elobb-utobb mindig bealszik a ringatasra... vagy mar nagyon nehez?
kesz vagyok, Zsofi reggel ota azt a ket es fel fogat csikorgatja, eleg rossz hangja van... jah es nem lelkesedik a fozelekert, amit en turmixolok neki, az en sajat bejaratu kajam bezzeg maximalisan erdekli, most is siman kieszegetett belole cukkini darabokat...:)
a mi ejszakank is kemeny volt ma, bar mar nem orankent, hanem masfel orankent ebred, viszont hajnal negykor ugy dontott, h nem almos, inkabb jatsszunk, hat nekem nem sok kedvem volt hozza...:) aztan fel hatkor ujra elaludt szerencsere...

banana

Köszönöm, aranyosak vagytok nagyon, ma kicsit sötétebben látom a világot, de majd csak elmúlnak ezek a frontos napok is.

MSE, nem is gratuláltam ám nagyszerű kicsi fiadhoz a saját nyomorgató hangulatom elnyomott....bocsi!

Szóval napirend sztem magába foglalja pl az igény szerinti szopi kizárását valahol. Megpróbáltuk, de sajna nem működött.

Vandini, műtét előtt mi is 3 óránként, de nekünk egyszerűen nem lehetett máshogy a gyomra miatt....viszont cicihiánya nem lehet, mert akkor kap amikor akar, másrészt este kifejezetten megtép, karmol, rúg, annyira nem kell neki. :?: :shock: Szóval sajna most tök tanácstalan vagyok, egyedül a fogára tudok tippelni újfent....

Bevásárlás, magány, szabad este, buli...csak kapkodom a fejem: egyfelől sztem Petitől el sem várható, amennyit ügyel, szóval a házimunka nagyrésze az enyém. Egy egy szabad óra meg akkor van, ha anyósékhoz leadom Levit. Mondjuk még szopizik, szóval ez nagy kötöttség.
De Levi születése óta talán talán két hét múlva el tudunk menni először 2-3 órára torkoscsütörtöközni. HA addig javul a helyzet, mert így nem tudom otthagyni sehol.
De tény, hogy nagyon kéne a feltöltődés...nagyonnagyonnagyon érzem :oops: :oops: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Memme, Zsófi, köszönöm...

igen persze, csak alényeget nem írtam, hogy most meignt zsülni fogok a Kútvölgyiben, és próbálom kideríteni, hogy mi a helyzet. Az első két gyereknél eszembe sem jutott a szülésznőválasztás -de akkoriban ez nem is volt még ennyire divat - , most viszont már "megöregedtem", és nincs kedvem bizonytalanra menni. Tudni szeretném, hogy ki lesz ott, és hogy aki ott lesz azt szeretni fogom...
És milyenek most a szülőszobák? A másodikat pont a folyosón szültem, mert nem volt szülőszoba, mert akkor alakították át éppen (2003 őszén). És az újat, hogy milyen lett, nem is láttam.
Mit gondoltok most akutális és hasznos információnak még?
Ja igen, a szoba-ügy. Mivel seretném, ha a gyerekek bejöhetnének, és nem csak a folyosón találkozhatnánk (feltéve, hgy akkor nem lesz influenzajárvány...), lehet hogy így harmadszorra kérnék különszobát. EZ akkor úgy volt, hogy egy alapítványnak kellett külön fizetni. EZ megmaradt, ez a rendszer? Kivel kell ezügyben beszélni? Vagy egyáltalán mik az esélyek?

Köszi minden segítséget,
KE
kicsi emma

szaisztok

itt is nagy hó :lol: igaz kicsit nehezen mentem fel a hegyre, mármint az oviba, de azért megérte....

ma Encit kérdezem amikor érte mentem, hogy mit játszottak Bálinttal a tornaszobában?
válasz: " szopiztunk meg ciciztünk" :lol: :lol: :lol:
hát én majd meghaltam a röhögéstől...
Bálintnak van egy 3 hós kisöccse és azt mutatta Encinek,hogy az Anyukája hogyan szokta szoptatni :lol:
De sztem ez is egy olyan beköpés lesz, amit ez ember sose felejt el.

Emese
büszke is lehetsz kicsi fiadra...remélem majd nekem is lesz hasonlóban részem :D

ANdi????

Kép
gablaty

Aproozsó: én nem tudok hozzászólni ( szerencsére) de a lányok adtak talán egy-két okos tanácsot. Próba szerencse......

Durca: DETTO!!!!!!! Csüt. megyek a Phoenixbe. Kíváncsi vagyok......

Halljátok a szembe szomszéd adott hólapátot, de csak annyira futotta, hoyg kiszabadítsam a nagykaput, hogy legalább kinyíljon, meg egy keskeny sávot csináljak a házig, de szerintem már azt is belepte a hó. Nem baj, férjem jön ma haza a hó miatt korábban ( játszani a kölkökkel - mégis használt a lecseszés :lol: ) majd eltüntetik. Szerintem a vadaspark várat magára hétvégére, mert fel sem jutnánk , itt akkora hó van.

Viszont holnap mennem kell a városba ( Szandi fogorvos) remélem bejutok.

Heni

Kép

Kép
cancan

Gabi
vagyok, csendes, ülős módba :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok ezt most kaptam mail-ben, ne haragudjatok de fel kell tennem mert most annyira idevág :lol: :lol:
remélem mindenki jót mosolyog rajta....

1955ből való

Kép

Kép
gablaty

na mit szóltok hozzá????

Kép
gablaty

Gabi,
naggyon ott van :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Lányok, itt még mindig szakad a hó.... mondjuk a járdáról már leolvad, de após már a második kör hólapátoláson van túl...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

ja, meg vmi eszembe jutott, Aproo, nem lehet, h melege van? en ugy olvastam vhol, h nem biztos, h fazik, ha hideg a keze, csak rossz a keringese, hatul a nyakat kell nezni, ha ott meleg, akkor jo.

banana

Gabi, nopersze!!! Az eszem megáll. Én legyek friss és üde? Egyébként nem fogjátok elhinni, de ilyesmit hallottam már egy-két éve vmi Csakcsajokban, vagy hasonló magazinműsorban. Ott is mondták, hogy a nő feladata, hogy ne laposodjon a kapcsolat a gyerek születése után... Majd megkérdezem Férjemet, hogy szeretné-e, ha frissen és üdén, kérdezés és panaszkodás nélkül várnám, sminkigazítva. Ja, mit igazítsak magamon? :lol: :lol: :lol:
vbea

Gabi,
apukám 56os, ezt az írást mintha nagyimról mintázták volna. Még most is ilyen (bár javulgat ). (sajnos nagypapám már nem él.)

banana
, de jó, h írod a meleget...én is épp ezt akartam mondani Zsófinak, h talán melege van. K iszonyat nem tűri ha be van öltöztetve. hálózsákot is csak akkor adtam először amikor már forgott, és kitakarózott.
én is úgy hallottam, h a nyakát kell nézni. vagy a pociját.
snooopy

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 09:07-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 09:07-kor.
Vendég

na meg a vege: a jo asszony tudja hol a helye....koszi :)

banana

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de csak az utolsó oldalt olvastam....
Nálunk is hasonló a felállás, mint Heniéknél. Minden az én nyakamban van és jelen helyzetben fasírtban vagyunk :cry:

Nálunk is úgy gondolja férj, hogy a gyerek, háztartás, bevásárlás az én feladatom. Nem igazán segít, max annyiban,hogyha itthon van, akkor bevásárolni nem kell a gyereket magammal cipelnem, mert vigyáz rá, de pl. telefonálni már nem telefonálhatok, mert beszól, hogy miért nem a gyerekkel foglalkozom...

Én túl vagyok az afp-n, az eredmény tökéletes :lol: illetve az uh is, úgy néz ki,hogy lányneveken nem kell gondolkodnunk.
(Ezen is kicsit összekaptunk, mert mondtam, hogy kicsit csalódott vagyok, mert bíztam benne,hogy lány. Erre ő kibukott, hogy miért nem tudok örülni?? Nem érti,hogy nem erről van szó...)

Bocsánat,hogy nem nagyon reagáltam senkinek és szinte csak rólam szólt a hsz...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Vidám vagyok, vidám vagyok. Meg érdekes is :lol: És szalag is van a hajamban.
Holnap egész napra síelni megy... :evil:

Kép
Kép
kriszta36

Kiveszem a szalagot.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Hó itt is szakad, már voltunk kint Berkusszal lapátolni meg seperni.... :lol: :lol: Még a HUgi is aludt kint 1 órát pedig nem szerete a levegőn aludni , sőt lenni sem :oops:

Steffi!
Köszi a Dávid naptárt...nem semmi :)

Gabi!
Persze meg majd még a "bilibe lóg a kezük a férfiaknak" :lol: :lol: :lol:

Kimenő!
Nálunk akkor megy, amikor akar.Sportolni hetente többször is jár(jégkorongozik)Mehetnék én is de valahogy a lelkiisemretem nem visz el itthonról, csak nagyon nagyon ritkán.Szórakozni nem jár el külön, de ha akarna akkor mehetne nyugodtan én nem szólok érte, nem vagyok féltékeny típus. Nagyon ritkán elmegyünk kettesben vacsizni ,de nem tudok rendesn kikapcsolni, mert folyton a gyerekeken jár az eszem, hogy ugyan mi lehet velük :oops: :oops: Ez szerintem beteges. Egyébként nálunk is Úgy van, mint MSE-nél, hogy Ő (Balázs) keresei a pénz nagy részét én meg a háztartást és a gyerekeket rendezem. SOkszor ki is elégít ez az állapot de néha nagyon kevésnek érzem. Arról hallani sem akar, hogy én elmenjek valahova dolgozni, azt akarja, hogy segítsek neki a vállalkozásunkba. Szoktam is még a gyerkek meg a háztartás mellett. De persze nem tudok 100%-os lenni.Ebből szokott is néha vita lenni. ....na mindegy az idő úgyis megoldja a dolgokat.....

KépKépKépKép
vdorka3

:D Kriszta, jo a humorod!

banana

Van néhány mondat, a mi gáz (hogy pl. csendesítsem el a gyerekeket... :shock: ), de egy csomó mindent próbálok úgy csinálni. No nem a sminkre gondolok...
De egy ideje újra főzök esténként. Nem esek neki rögtön azzal, hogy mennyire gáz volt a nap. Próbálok időt hagyni neki arra, hogy kifújja magát. (A lányok úgysem engedik... :? ).
De komolyan. És megtérül. Hogy ilyen csúnyán fogalmazzak. Elmegy két gyerekkel bevásárolni, megfőz, fürdet, sétáltat etc. (Melinda az Eszterrel való várandósságom alatt közelebb is állt hozzá, ez nekem elég rossz volt). Egyensúlyoz a munkája és az otthona között, ami nagyon pengeél. Télleg egy szavam se lehet. Ő ezt tanulta az apjától. De mivel valóban nagy nyomás van melóban rajta, többet érek vele, ha nem rakom én is rá rögtön az enyémet. Úgy is látja.
Hogy a ház ura? Hm... Azt hiszem, nálunk most a ház urai a gyerekeink. Igaz, hogy például nem ők írták alá a banki kölcsönszerződéseket, de mostani életszakaszunkban minden nekik van alárendelve. Viszont például nem vagyok rákényszerülve, hogy bölcsődébe - vagy ahogy én voltam, egy "ismerőshöz" - vigyem őket. Mindenképpen értékelnem kell. Akárhogy is kiborulok néha.

Kép

Kép

Kép
memme

Kriszta :D :D :D
Vendég

Az érzelmi oldaláról nem is beszélve. Mert egyébként nem működne. De tudjátok, hogy ezt csak Eszter szülése után tudtam kialakítani? Akkoriban sokat beszélgettem erről valakivel - nem nő- és látnom kellett a másik oldalt is. Csak otthounk falai között ugye nem látjuk a fától az erdőt...

Kép

Kép

Kép
memme

És igen Lilluska, ha ők 100%, akkor mi 120%, de ez csak akkor működik, ha az a 100% tényleg megvan. Kölcsönös a dolog. Nem tudtam volna változtatni, ha ő előtte úgymond nem mutatta volna meg, hogy milyen.

Kép

Kép

Kép
memme

ja, mert vicces is vagyok...

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?