Adócsomag: Hát hagyjuk. Jól bemérgesedtem, mikor emlegették, hogy akik átlagkeresetűek, tehát bruttó havi 150e felett vannak jól járnak, az alatt rosszabbul. Az az átlag??? Basszus hol dolgozom én? Örültem mint majom a farkának, mikor megkaptam 2008 évben a 100-at és azt is a kolléganőm könyörögte ki nekem, mert nem voltam hajlandó megalázkodni sza…os 2000 Ft-ért. Nesze neked közalkalmazotti fizetés. Aki meg az „átlag” alatt van, az még jobban szív. Köszi kormány. Én meg nektek dolgozom lusta szemét milliomos népség!
Azt hiszem a kajajegynek és az üdülési csekknek szépen búcsút mondhatunk. Ennyi volt az éves nyaralások sorozata. Mert hogy nincs az a munkáltató aki ezt beépíti a fizuba az hétszentség!
Vagyon, jogsi: Hát nekünk jogsi nem kell, mert se autónk, se nyaralónk, se semmink. Még a lakást is ki akarják szedni a fejünk fölül. Baba ide vagy oda. Rodéknál egyenlőre nagy a csend, bejárogat, azt mondja néha néha tud munkát is szerezni, de mivel teljesítmény béresek inkább nem is akarom tudni, mennyit fog szerencsétlen a hónap végén hazahozni.
Mindenesetre lehet egy-két hónap múlva le kell mondanunk az olyan luxusról is, mint kábeltévé és net…bár ez utóbbi necces lesz a maszek munkáink miatt. (Ott is egyre kevesebb a megrendelő, hiába jön a bevallási időszak. Mindenki ingyen akarja, hogy dolgozzam neki)
Benta: Nem csak te dolgozol gyerekkorod óta
Falun nőttem fel. 6 évesen már napszámba mentem a földekre. Igaz kiskapával, de nyári szünetben végig melóztam. 16 éves koromtól 18-ig félig önellátó voltam, muszáj volt. A tesóm főiskolára ment fél ösztöndíjjal(fele díjat a munkáltatója fizette, ez nagyon nagy lehetőség volt neki), egyikünknek le kellett mondani az álmairól. Hát én voltam az.
19 éves korom óta munka mellett tanulok. Ami kis félretett pénzem volt, azt tanulásra költöttem, hátha viszem valamire. Megmondom őszintén nem igazán érzem úgy…
Anyukám kirakták a munkahelyéről 48 évesen. Olyan beteg, hogy műteni nem lehet (életveszélyes a műtét), viszont műtét nélkül nem veszik rokkantságba, hiába fellebbeztem többször is. Évtizedekig gürizett, és ez a szemét állam egy vasat nem adott neki vissza! A tesómmal ketten fizettük a tb-jét, hogy legalább ellátást kapjon, meg hogy nyugdíjba tudjon menni.
Preta: babaerszény.
Nekem is ilyen van. Csak jót hallottam róla orvosoktól is. Jobb mint a kenguru, mert úgy tud feküdni benne a baba, mintha még a pociban lenne. A kötögetéstől én is féltem, de mivel mi sokat fogunk buszozni a babakocsira meg úgy néznek a sofőrök, mint egy idegen űrhajóra, és van aki meg sem engedi felcibálni, emiatt muszáj volt megoldást találnunk.
Na most aztán jól kimorogtam magam, nem sajnáltatni akarom magam, csakhát néha kitör belőlem. De a hírek, meg az idő betesznek rendesen a hullámzó kedélyemnek. Veszprémben jelenleg szakad a hó, és még hordja is a szél. Egyáltalán nem örülök neki, mert akkor apukáméknál még nagyobb van, fenn a hegyen. Mivel kicsi falu lehet nem is nagyon tolják ki. Mi lesz így szombatig.
Már meggyógyultam, köszi az aggódásokat.
Emma baba elég aktív mostanában. Most már délután is sokat fenn van. Tegnap be is zavart a papás-mamásba. Egyszerűen mikor rákezdi a mocorgást, rugdosást, hát szegény apuka visszavonul, mert én képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni a bébit. Emiatt meg bűntudatom van persze.
Szerencsére estére bealudt, és csak a szokásos éjszakai rajcsúrozást kezdte 11-től.
Holnap cukorterhelés. 3-szor szúrnak. Éhgyomri, 1 órás, 2 órás. A jobb vénám hétfőn szó szerint szétcs…. a hematon. Még mindig be van dagadva és lila.
De már nem fáj annyira. A tesóm elintézte viszont, hogy hozzájuk mehetek a központi laborba, nem kell két órát várakoznom a sok beteg ember között a laborban. (influenza járvány van, a kórház befekvő osztályai is be vannak zárva)
Megyek, tanulgatok valamit, bár 20.000 körül van a C középfok, és nem is biztos, hogy sikerül elsőre. Origo
Utálom ezt a vizsgafajtát, de csak ez van itt.
Pocakmanóknak jó növögetést, és anyu-apu rugdosást, anyukáknak pedig jó pihengetést.
Vigyázzatok magatokra!