Új privát üzeneted érkezett!

hűha, Kissmanó, akkor már magának fogja engedni a vizet?? :lol:
Preta: ilyet még nem láttam. Nekem elsőre a kép egy divatos női táskának tűnt :roll:

Ma du nagyon aktív valaki odabent :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillagtáncos: tuti én nem venném rossz néven tőle. :D :D :D

Erika: ment a válasz privi :!:

Kép
kissmanó

Időközben találtam olyan linkeket, amik az uh rövidítéseit elmagyarázzák, (FL-combcsont hossza, AC-has kerülete, BPD-fej szélessége), csak ez az FL/BPD arány idegesít egy kicsit, mert a referencia tartomány 71-87% között van, nekem ez 67%. Ennek mi köze lehet a Down-szindrómához? Ezeket a bonyolult orvosi linkeket nem értem...na, még keresgetek, biztos mondta volna a doki, ha valami említésre méltó...
preta

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :D ....

Gyed/gyes....remélem mi már nem esünk bele....azért minden törvénynek van átfutási ideje...tudja valaki, hogy ezt mikortól szándékoznak hatályba léptetni?
Bár én évek óta folyamatosan biztosított vagyok, munkaviszonyom csak október óta van....

Kenguru/kendő: most lehet, hogy páran gondolatban megdobáltok pár rothadt paradicsommal, de szerintem a kenguru nem jó...lehet, hogy a nyakát jól tartja, de egy babának nem csak nyaka van....a kenguruban a testsúlya a gerinc alsó részére, pont a derekára terhelődik és mivel még nem alakult ki a görbület a keresztcsonti tájékon (6-8 hónapos kor körül alakul ki), nem fog túl jót tenni a derekának....A kendőben a baba gerince természetes helyzetben van, ráadásul a lábacskái "békapózban" vannak, ami tulajdonképpen terpesztartás, így elősegíti a csípőízület egészséges fejlődését...

Pólya: na ezért egy adag záptojást fogok kapni...régebben már leírtam a véleményemet...bár ezek a modern kókuszpólyák tényleg jó szolgálatot tehetnek, ha látogatók jönnek....Én a teszveszen láttam újakat 3200-ért....
A hálózsákkal nincs bajom, a lényeg, hogy kényelmesen tudjon benne rúgkapálni a kis drága :wink: ...

Babanapló: nekünk is van, szinte első perctől vezetem és már jó érzés visszaolvasni :wink:

Benta!
Remélem az UH-n is minden rendben lesz. Kicsit kiakasztó, hogy az sztk-ban nem csinálnak emlő UH-t :shock:

Heni!
Király a babakocsi :D !

Erika!
Jobbulást kívánok!
Szép nevet választottatok a kisfiatoknak! :wink:
Vámpíros rucik haláli édesek :D

Én holnap megint mehetek terheléses cukorra....elvesztették az egyik kémcső véremet....pont, amiben a 2 órás cukor volt....ráadásul utána fogorvos :(

KépKép
amadea

Biztosítotti jogviszony kell természetesen a gyedhez - gyeshez!

Kismanó, baromi jó amit írtál - jót nevettem rajta. Egyébként én is ezt hallottam, de azt hiszem először mindannyian első babás anyukák leszünk, ezt csak a tapasztalattal lehet elérni, magától az ember jobban aggódik...

Petra, az arányokat nem tudom, de a mamaneten megtalálod az aktuális heti átlag méreteket:
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Amadea, ez nagyon bosszantó! :twisted: Nem írigyellek - én már attól rosszul vagyok, hogy hajnali hétre át kell mennem pestre, ráadásul úgy hogy előtt se kávé, se semmi...nemhogy ezt 2x!
Nekem egyébként alapesetben kevés a cukrom...ez nem baj. (2,8 - a referencia tartomány a papíron 3,1 -től kezdődik) Ja és azt nem tettem hozzá, hogy ez egy pohár tej és egy zsemle után volt....

Voltunk ma a tescoban, akciós a fehér lepedő - ha valaki szintén azt akarja a babának felszabdalni. Sajnos viszont a 220*240-ből is csak 2 db jön ki. Mindegy, így is olcsóbb, mintha bébilepedőt vennék, és jobb az anyaga.

Csillagtáncos, tök jó neked! Áron még mindig alukál...szerintem nagyon növöget...
Most délután nagyon fáj a jobb csípőcsontom: szerintem csúsznak a csontok...:(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Kismamik,

Erdekes ez a Gyes, Gyed tema, amig otthon eltem az otthoni rendszert tartottam termeszetesnek, sot felhaboritonak tartottuk egy ket akkor kismama baratnommel, hogy ezt megis hogy kepzeli, hogyan lehet ilyen keves penzbol megelni.
Amiota pedig kulfoldom elek, egesz megvalltozott a szemleletem. Ma ugy latom, hogy otthon mennyire jo kismamanak lenni, mert ennyi segitseget az allamtol sehol nem kap az ember. Mondjuk az is igaz, hogy keves olyan orszag is van ahol ilyen sok adot kene fiezetni, mint Magyarorszagon. A bolcsodek telitetsegerol en is hallottam, de szerintem meg az is egy szuper dolog, hogy egyalltalan van lehetoseg az ingyens allam fizette bolcsode es ovoda szolgaltatast igenybe venni. Lehet, hogy most mar kell fizetni valamennyit az allami bolcsiert, oviert, de azt gondolom az meg mindig elenyeszo egy magannal szemben.
Itt nalunk 3 honap fizetett szulesi szabadsag jar, ami a fizetes 70%-a. Es akkor meg szerencsesenek mondhatom magam, mert mas cegeknel csak 6 het jar. Ez utan meg mindig szerencsesnek mondhatom magam, mert ennel a cegnel ahol en dolgozom van lehetoseg 1 ev eltavra, ami allatt termeszetesen nem fizetnek egy fillert sem, de legalabb az 1 ev lejartaval van hova visszamenjek dolgozni. Es megtarthatom a cegen keresztul fizetett egeszsegugyi biztositasomat, amiert termeszetesen havonta kell fizessek, de nem olyan huzos. En biztosan ezt a verziot fogom valasztani, egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy a 3 honapos csecsemomet barhova is leadjam, amig en dolgozom.
Szoval egyalltalan nem konnyu a kulfoldi anyukak helyzete es nem minden esetben visz haza apuka annyi penzt, hogy anyukanak ne is kelljen dolgoznia. En tobb olyat hallok, hogy visszamennek 3 honap utan, minthogy nem.
Tovabba, ha az ember lanya visszamegy dolgozni, es leadja a pirinyojat egy daycare-be vagy teljesen felvigyazot fogad, azokert is termeszetesen nem keveset kell fizetni. Itt nincsen allamilag tamogatott bolcsi es ovi. Amiert nem kell fizetni az iskolafelkeszito 1 ev iskola elott, de csak fel nap a delutant old meg ahogy akarod es majd mar az iskolaert nem kell fizetni.
Ugyhogy akarmennyire szigoritjak otthon is most ezeket a dolgokat, ami valamilyen szinten jogos, mint mar sokan irtatok leginkabb azok veszik igenybe a kiskapukat akik nem jogosultak ra. En nagyon orulnek, ha itt megkapnam azokat a jutatasokat amikre otthon lettem volna jogosult.
Amiota nem otthon elek, azota latom tulajdonkeppen at realisabban, hogy miert is olyan rossz Magyarorszag gazdasagi helyzete. (bar most mindenutt mashol is gaz van) Ugyanis nincs megegy olyan orszag, ahol az allam ennyi mindent fizetne. Igaz az ado is nagyon magas, de azt is csak a tisztessegesen bejelentett dolgozok sinylik meg.

Na jo eldugultam errol a temarol, :oops:
Petra egyebkent te hol elsz???? :lol:

Penteken voltam dokinal es minden eredmenyem a nagykonyvnek megfelelo. Ennek nagyon orulok, bar nekem nem adtak semmilyen papirt amin ertekeken torhetnem a fejem. Vegulis az a lenyeg hogy Pocok Viki szepen koranak megfeleloen fejlodik.

Szep estet jo pocakosodast mindenkinek,

Banka
Kép
banka79

Banka, pont ez a baj: rengeteg adót + TB-t fizetsz, és nem kapsz érte semmit. Azok kapják meg a te pénzedet, akiknek nem kéne. Szerintem nagyon is jól van az, h egy anyuka 2-3 évig maradjon otthon a gyerekkel, mert ez a legjobb a gyereknek. Nem ezzel van a baj, hanem a rossz szociális elosztási rendszerrel. És sajnos nem akarnak rajta ésszerűen változtatni, hanem azoktól akarják elvenni a támogatást, akiknek oda kellen adni (vagyis visszaadni vmit az adódból- amit szerintem nem azért fizetsz, h eltarsd belőle az összes politikust+ ingyenélő, dolgozni nem akaró naplopót). Az ovik, de főleg a bölcsik színvonalát hagyjuk, sajnos sok helyen borzalmas...
Látod, te i,s Preta is azt írja, h nem sszívesen passzolná át a bébijét 3 hónap után idegennek- azért ez vhol szerintem a nyugati rendszer hibáját jelzi... mert úgy tényleg sokkal könnyebben elidegenednek a gyerekek-persze ez magánvélemény...

Na léptem mára!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kép
kissmanó

Banka, valahol igaz amit írsz, de ahogy korábban is írtam, itthon egész egyszerűen nem ehhez szoktak az emberek. Én felvilágosult, a korral haladó embernek tartom magam. Egyetértek azzal, hogy a 3 év luxus, és ezt az állam nem bírja, de a másik véglet a 3 hónap. Egész egyszerűen úgy szüljek, hogy más valaki legyen ott a kicsi babámmal, mert én egy cégnek gürizek? Akkor már nem sokkal jobb, ha én vigyázok rá, és én élem át a megismételhetetlen pillanatokat.
Egyébként tényleg azzal van a gond, hogy a fizetésem majdnem 50%-át befizetem az államnak, és ahelyett, hogy most 1 évig visszakapnék belőle, odaadják az úgymond rászorulóknak...

Egyébként tényleg úgy gondolom, hogy tisztességes fizetés, és adó mellett nem lenne szükség ennyi stiklire, és akkor több maradna az államkasszában is. Most annyit lehúznak rólunk, hogy ha valamit vissza lehet belőle kapni, akkor persze hogy kihasználjuk!

Csajok, Áron megőrjít. Nem értem miért ilyen passzív. Most olvastam egy blogot, és ott is leírja a csaj, hogy neki is ilyen volt. De akkor is! :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, nálunk Apukámnak ilyen a cukra, két kávé után jó, ha eléri a 3,0-t, régebben Anyukámnak mérnie kellett, akkor mi is néha megmértük, és nem akartam hinni a szememnek, amikor Apunak kihozta ezeket az alacsony értékeket :)

Amadea, ez tényleg kiakasztó, huh, én az éhgyomri vérvételtől is kész voltam, főleg, amikor a rosszullét csak akkor volt elviselhetőbb, amikor volt valami a gyomromban...

Anukról nem tudtok valamit? Olyan rég írt már, remélem gyógyulgat és minden rendben vele!
magdii

Magdii, akkor megmaradok! :)

Most nézegettem a 2009. februári fórumot. Tök jó, hogy valaki már megszült, valakik még egyben vannak...:) Már úgy várom hogy mi is ott tartsunk! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, köszi a linket, erre emlékeztem, csak lusta voltam visszalapozni a babaneten...

Nem semmi kismamák vannak itt köztünk, Benta, milyen pörgős családi programjaitok vannak, két gyerkőc mellet babával a hasadban, honnan szerzed az energiát?? Tabati táncol, Csillagtáncos utazgat, csak hogy egy pár példára emlékezzek....
Tőlem is kérdezte a doki ma, megyek-e jövő héten síelni (karneváli szünet lesz 1 hét) :shock: mert ha kell, ad papírt az utazáshoz...
Megemlítettem a szorulásos panaszaimat, adott egy port, amit naponta vízben kell feloldani, állítólag nagyon hatásos, azonnal hat meg minden...na elhatároztam, csak munka után iszom meg, nehogy szaladni kelljen haza...hmmmm, délután 3 óta semmi... :roll: lehet placebó, semmi íze...
Ti bírtok még enni? Én megeszem egy tányér levest, öt perc múlva már levegőt is csak kiegyenesedve tudok venni, egyre kevesebb a hely...és a java még most jön...a valentin napi pizzázásnak is az lett az eredménye, hogy alig bírtam hazajönni, mert annyira telítődöm...

Ki említette a körözöttet? Imádom, itt még rendes túrót se lehet kapni :( Ja, ez a kiflifelfújt az én fantáziámat is megmozgatta...mi az? Igaz, itt kifli sincs, de azt azért lehet pótolni.

Teganap elkezdtem strigulázni egy listán, mi az, ami még kell...persze eddig csak rugdalózó meg body sokasága van meg...de ilyen pici dolgok kellenek, mint pl. kisgatya/bugyi, zokni, vagy ezt helyettesíti a talpas rugi meg a body? Harisnya, sapka, sál, vagy ezek hülyeségek? :oops: Tapasztalt anyucik?
Na jó, készülni is kellene az óráimra, de egy uh-s nap mindig olyan izgi :D
Fel a fejjel mindenkinek, ha lesz elég tejcsink, egy darabig még olcsón megússzuk a babaetetést...a következő gyerkőcnél meg még vízhőmérő se kell... :D
preta

Sziasztok!

Amadea! A kenguru-témában is egy húron pendülünk,én nagyon alaposan utánajártam a babahordozás-témának,amikor eldöntöttük,hogy mi nem használunk babakocsit.(Az igazsághoz hozzátartozik,hogy kb.5×-6× megpróbáltuk,de Ékes üvöltött tőle...aztán mikor utánanéztem a témának,rájöttem,nem is kell nekünk soha többé.Ekkor Ékes kb.3 hetes volt.)
Szóval a tények azok,hogy az összes kenguru-még az is,amelyikre az van írva,hogy újszülöttkortól használható-KÁROS a babák gerincének.Ezeket legkorábban 3hónapos kortól ajánlják.Újszülöttnek a kendők az abszolút biztonságosak,illetve pl.a babazsák.Én most egy ilyet készülök beszerezni,mire Bulcsú születik,mert a kendőben nekem mindig nagyon melegem volt nyáron.
Ja,és azt akartam kérdezni,hogy melyik mosható pelusnál döntöttél?

Én ma voltam dokinál,minden rendben volt,az összes leletem negatív,vérnyomásom alacsony stb. A Kisbabácskánk vesetágulatára a dokink is azt mondta,10mm alatt nem is kell vele foglalkozni(nálunk 7.4mm mértek) és 1000%,hogy el fog tűnni.Úgyhogy megnyugodtam.Majd 2 perc múlva jól felhúztam magam,mert kb.1 hónapja lefixáltuk a most szerdát a cukorvizsgálatra,erre bejelenti az asszisztens,hogy csütörtök.Persze én szerdára szerveztem ide a barátnőmet,hogy vigyázzon Ékesre,csütörtökre beszéltünk meg időpontot az ügyvéddel a lakásvásárlásunkkal kapcsolatban...
:evil: :evil:
Szóval nem örültem,de végül megoldódott minden,a barátnőm egy tündér,szó nélkül jön csütörtökön,velem meg a szurkálásra az Apu jön...

Benta!Nagyon aranyosak a fiaid!!!!

Noémi!Én abszolút a Te véleményedet osztom,én SEM azért szülök gyereket,hogy még csecsemőként bölcsődébe adjam.Még akkor sem,ha lenne elég bölcsőde.Én is azt gondolom,hogy életünk során pont eleget fizetünk a Nagy Közös Kasszába azért,hogy legalább az az első 2-3 év úgy teljen,hogy az ember nyugodt legyen,hogy normális érzelmi alapokkal indítja el a pici gyerekét.Egyébként engem nem érdekel,mi van más országban,egyrészt azért,mert mi ITT élünk,EBBŐL a fizetésből,ENNYI adó mellett,ENNYI rezsivel...stb.,másrészt meg lehet nézni,hol tartanak a Nagy Követendő Társadalmak pont társadalmilag...Na,mindegy,ez tényleg nem egészen ide való,mindegyikünk gondolom regényt tudna írni a véleményéről...

Magdii:Anukkal én vasárnap beszéltem,jól volt... :) Szerintem csak nem volt ma ideje jönni...

Kép

Kép
ékes+tesó

Kenguru!

nem piszkából, de én komolyan nem értem, hogy miért rossz a kenguru a kendő meg miért nem. :shock: Biztos azért, mert még egyiket sem használtam... Én úgy látom, hogy ugyanúgy ül benne a baba, csak az egyik megkötős és lehet variálni a kötési módokat, oldalt fektetni, csípőn hordozni stb. a másik meg fix.
És ha már itt tartunk kötős kengururól hallotatok már? valami Tai :?: a neve és arra is azt mondják, hogy valamiért jobb, mint a sima kenguru. Én meg az egészből csak azt látom, hogy kendő bonyolult, még tanfolyam is kell hozzá, hogy meg tudd kötni, a kötős kenguru egyszerűbb, de az is csak kötős, ezzel szemben a kenguru meg csatos, könnyen használható. És nekem miért mondta a gyógytornász, hogy a mai kenguruk már nagyon jók (biztos embere válogatja és gyógytornász meg gyógytornász között is van különbség, nade...) és inkább válasszak csatosat a könnyebb használhatóság kedvéért. :roll: Nekem nagyon fontos lenne, mert mindenképp kell valami testenhordozható lehetőség a babakocsi mellé, mert szüleimhez Pestre vonattal szeretnék majd közlekedni, akár hétköznap is, amikor párom dolgozik és nem cipelem le és fel a vonatra meg a bkvra a babakocsit.

Biobabák!

Én is szívesen odafigyelnék a környezetemre, biomosószer, meg pelenka stb., de ez most még nem aktuális, amíg anyóséknál lakunk, mert feleslegesnek érzem, hisz sok dologban közösködünk, mosásban is, főzésben is, bonyi lenne hirtelen bevezetni ilyen változásokat 70 éves idős embereknél...majd ha felépül a házunk...

De akit érdekel, és nem akar mégsem állandóan pelenkát mosni, hallottam bio, komposztálható kukoricapelenkáról. Jónak tűnik és erre még apósom szeme is felcsillant , ugyanis ő mindent kivisz a kertbe amit lehet. :lol: Szóval ez komoly. Nekem is csak ajánlották, de szívesen megadom a címet ahol (állítólag) ilyet lehet kapni. :wink:

És végül egy kis segítségkérés:

Teszvesz!

Aki szokott ezen az oldalon licitálni, vásárolni, tudna nekem segíteni, hogy ha be vagyok regisztrálva, akkor hogyan lehet megnézni egy adott cuccnál, hogy miket kérdeztek az eladótól, milyen hozzászólások voltak? Mert nekem sehogy sem sikerül, pedig látom, hogy x hozzászólás van már. Vagy az lehet a baj, hogy még nem érkezett meg a regisztrációs levél? csak azzal lehet bármit csinálni? Eddig azt hittem az csak az eladóknak feltétlenül szükséges a vevőknek nem. A vatera nekem ebből a szempontból sokkal egyszerűbb, ott rögtön látni a hozzászólásokat. Valaki tud nekem segíteni?

Kép
Kép
tabati

Ja! Preta!

Még neked akartam írni, hogy szerintem ha a kismama folytatja ugyanúgy az életét, mint eddig, nincs megszakítás, akkor simán működik minden ugyanúgy. Persze én is érzem(gondolom nem csak én) a korlátaimat, meg hogy egyre nehezebben mennek bizonyos dolgok, viszont annyira természetes ez az egész. Én nem hittem el, amikor a barátnőm mondta anno. Néha egyáltalán nem érzem magam várandósnak, olyan jól kitalálta ezt a természet! :lol: Szép lassan jön mminden. Az egyre nagyobb pocak, a baba mozgása stb. Egyedül az első három hónap volt gáz. Persze ezt már beszéltük, hogy nem mindenki van így vele, én szerencsésnek érzem magam, hogy semmiben nem kellett megváltoztatnom a hétköznapjaimat. Nem eszem mást, másképp, nem kell (még) korábban elindulnom, hogy elérjem a vonatot, még bírom a munkát a táncot. Aztán ahogy érzem, szép lassan, fokozatosan bírok egyre kevesebbet, talán ezért is tűnik természetesnek. nem egyik napról a másikra jövök rá, hogy már nem bírom szusszal. :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Amadea!

Egyenlőre még nem dőlt el semmi. Az országgyülés még nem szavasztameg,és egyenlőre kissebbslgben kormányoznak. Még minden elképzelhető, módosítások, stb.

Képzeltjétek!

Tegnap voltam az amnio eredményért. NEGATÍÍÍV!! és láttam a saját szememmel a képen az Y kromoszómát, tehát biztos
FIÚ!! :D :D :D

Bocsi, hogy az este nem jöttem, de most én éreztem úgy magam , mint régebben Amadea, nem tudom megfogalmazni, de csak fekve volt jó. Úgyhogy alig vártam, hogy hazaérjek autóval Szegedről.

Valaki írta a csípőfájdalmat. Hát én is kb 1 hete időnként még sántítok is, úgy fáj, meg középen a szimfízisnél is. Gondolom, ahogy puhulnak fel az izületek. :shock:

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt!
Tiszta szerencse frissítettem mielőtt írni kezdtem volna, mert épp Sosi, téged akartalak körözni.
Nagyon örülök, hogy Szegeden a papírra minden, de minden az elvárásaidnak megfelelően volt rávésve. Hurrá! Erre inni kell :wink: . Mondjuk olyan 2 év múlva, mikor a bébek már nem szopiznak. :wink:

Sík ideg vok, a telefonom tegnap is a szervízt megjárta, kollegám vitte, erre ma reggel egy negyed telefonálás után ismét nem működik csak ha kihangosítom. Már nagyon tele a hócipedlim.

ááááá, ráadásul nem müx az extra honlapja. franc kivan. asszem ez a hét már ilyen dühöngős lesz :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Sosi, gratulálok, hogy Te is a kék lettél a táblázatban!

Csillagtáncos, nagyon szép kismami vagy! :) És pont ilyennek is képzeltelek el. :):):)

Lányok, olvasgattam, hogy mindenki ki van akadva ezeken a változtatásokon... Hát igen, tényleg nem nagyon van mit tenni. Valaki írta, hogy Svájcban vagy Angliában hogy működnek a dolgok... Hát tegnap a sógornőm kapott egy telefont a könyvelőjétől. Havonta 10 (!) órát dolgozik, és ezért havonta 355 €- t keres. A telefont a könyvelőjétől kapta, hogy nyugodjon meg, 357€ az a határ, ami után másik adósávba esik. Az én fizetésem ha 300 Ft-tal számolom az €-t, akkor 300 €, heti 23 órával... Nem értem én ezt, hogy végzik nálunk a szakemberek a dolgukat... Egyébként ők a munkahelyükön, az iskolákban és az árakban sem éreznek semmit a válságból. Viszont a sógorom öccse banki tanácsadó Bécsben, ő azt mondta, egy fillért sem szabad a bankokban megtakarításként bent hagyni. Azért Ausztriában is voltak, akik sokat veszítettek, de most legalább már nincs sehol munkaidő-korlátozás, elbocsátás sehol.
Na, nem is idegesítem magam rajta, mert azzal úgysem lesz jobb.

Benito nálam sem akar mocizni annyit, amennyit az elmúlt napokban. De látom, nem csak ő alszik mostanában, és ez megnyugtat.

Igyexem majd jönni, de ma délelőtt vásárolni kell mennem, délután meg korizni megyünk. És hatalmas a hó, úgyhogy lehet, hogy a hétre egy szánkózást is beiktatunk. :)

Millió puszi mindenkinek!
Vigyázzatok Magatokra!

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt Lányok!

Itt a II. kerületben (a hegyen) elég nagy hó van, és még mindig szakad....nem is gondolok rá, hogy már jöhetne a tavasz, és így szép látvány.
A korábbi napoktól eltérően ma éjjel 2x is fent voltam. 2. alkalommal a pisi előtt/után is a mocorgást figyeltem, mert már megőrjített, hogy miért ilyen passzív ez a gyerek - csak nincs valami baja? Igazából mocorgott, de egészen aprókat...de mondjuk abból többet.
Egész egyszerűen tudom, hogy Áron stramm kis kölyök és nem lehet semmi baja, és lehet annak is örülnöm kéne, hogy ezek az éjszakai rugdalások olyanok, hogy én nem kelek rá fel...de mégis jobban örülnék, ha parádézna legalább egy nap 1x...

Erika, én pl. pártolom a bölcsiket, és is és az öcsém is jártunk, nem is ezzel van a gond. Hanem a feltételek hiánya miatt. De azzal nagyon jól leírtál mindent, hogy mi itt ezt szoktuk meg, és ezt is várjuk! Reméljük igaz lesz, és mégsem szavazzák meg ezt az egészet...el kéne menünk politikusnak...nekem pl. lennének ötleteim a családtámogatási rendszer átalakításához. De nem ilyen "gyere cipó hamm bekaplak módon".

Tabati, bár nem néztem utána, szerintem a kendőben a gyerek kezdetben fekszik, tehát a súly az egész gerincére nehezedik, ezzel szemben a kenguruban végül is ül, és ahogy Amadea írta az nem megfelelő a gerincének, mert az alsó részre megy a súly.
Talán azért praktikusabb neked a kendő, mert az elején bele tudod majd rakni fekve, később meg ülve a babát.
Én még ezen a témán nem gondolkodtam sokat. Nekem is tetszik a kenguru, de kimondottan csak olyankor mikor nem lehet babakocsizni. pl. itt hozzánk közel van egy kis erdő, sokat szoktunk ott sétálni, oda a kocsit nem lehet vinni, tehát jó lenne a kenguru, és összesen 1-1,5 órát töltene benne Áron. Viszont nem tudom el merem-e vinni, mert féltem a kullancsoktól. Van ötletetek? (persze ezt most nyárra/őszre értettem, utána be is tudom oltatni)

Tabati, meg tudod nézni a kérdéseket/válaszokat, csak a teszveszen elég hülyén van.
Az eladó neve alatt van egy olyan, hogy : kérdések és válaszok a termékkel kapcsolatban.
Ezután azonban valóban be kell lépned, tehát meg kell várnod az aktiváló kódot. Utána viszont, ilyen fájlos lenyitós módszerrel jelennek meg a kérdések. Ez tényleg sokkal rosszabb, mint a vaterán. Ha átküldöd melyik termék, bemásolom neked a kérdéseket/válaszokat.

Petra, én is mostanában érzem, hogy nem bírom megenni az ebéd adagom, de utána viszonylag hamar újra éhes leszek, és akkor lecsúszik a maradék is.

Sosi, gratulálok! Tudtuk mi ezt, de azért így a jó, hogy papírod is van róla! :)

Kismanó, nagyon megszívtad ezzel a telefonnal! Olyan bosszantó! Remélem ma már meg tudod oldani a problémát!

Megyek, elkezdek készülődni, szerintem az autót kiásni sem lesz egyszerű! (előtt beszélgetek Áronnal, hátha mocorogni kezd)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok, nem értem... most azt mondták a tv-ben, hogy a GYED 28 500 Ft lesz egy hónapra. A Gyed eddig az utolsó 6 havi fizi átlagának 70%-a volt. Ez most mi? Vagy félreértek vmit?

Heni

Kép
szheni

Nna, most jut eszembe, asszem Evicuska (ha nem ő, akkor bocsesz) javasolta a jövendő bébik nevének betételét a táblicskuba.
Szerintem még várjunk vele picit, mert álltalában még vannak változások, aztán majd április közepétől azokat is beteszem.
De ha a többségnek már most tetszene, akkor én szívesen. Nos?
Hogy legyen?

Ma reggel cudar hideg van, ahogy felkeltem a kazánon is állítanom kellett, hogy kicsit melegebbet csináljon a házba. Olyan gyönyörűen ragyog a nap, csak hát foga van. Grét meg most gyógyul kifele a köhögés és takonykórból, így inkább bentről csodáljuk a szépet.

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt!

Ekkora havat :shock: Hihetetlen, és még mindig esik...
Nem frissítettem az adataimat a táblázatban, majd jövőhéten kell mennem cukorterhelésre, nem most a héten.

Róza se túl aktív...

Amadea: hát szívás hogy újra terhelni kell :evil:

Sosi: gratula az eredményhez és a biztos fiúcskához :D

Kép
Kép
evicuska

Amadea: nagynéném szerint (ő toxikológián dolgozik) mindig azoknak a vérével lett valami, akik protekcióval, ismerősök által soron kívül lettek megcsapolva. De gondolom ez nálad nem állt fenn, hisz a 2 óra az mégiscsak 2 óra várakozás. A fene egye meg az ilyensmit.

Kendő versus kenguru. Már írtam, első kettőnél kengurum volt, keveset is használtam, nekem is kényelmetlen volt, s a béb is elég összecsuklott pozitúrában volt benne. Grétivel volt kendőm, hát használtuk (bár nem extra sokat), de sokkal jobban tetszett. Jobban hozzám tudott simulni, felvette a béb meg az én testformám, s ő is jobban elvolt benne, néha itthon is alkalmaztuk pocófájásos nyűglődéskor. Tuti sokféleképp lehet megkötni, sajna nekem csak az adatott meg, hogy a honlapról megnézzem a képeket. Egy kötős tanfolyást szívesen vennék én is. Mert most is akarom használni, a kengurukat meg hagyom a fenébe. Játszanak a nagylányaim vele.

Kép
kissmanó

Szheni: elírták a tv2-n. Rögtön eszembe jutott, hogy most megint bepánikoltatják az embereket, pedig tuti hogy csak fogalmi tévedésben vannak.

Kissmanó: de, az én ötletem volt. :)

Egyébként sikerült megfáznom, de talán most már kifele megyek belőle, csak félő hogy Zalán is benáthásodik :(

Kép
Kép
evicuska

Jó reggelt mindenkinek! :D

Eddig nyüglődtem a tavaszért, de egye fene, ha ilyen szépen esik a hó, meg ilyen a táj akkor még február végéig várhat. :lol:

Noémi!

Köszi a segítséget, majd akkor ügyeskedem. Azért nem küldöm át neked, mert nem csak egy termékről van szó, hanem csemegézek össze-vissza. :wink:

Kissmanó!

Már annyian mondjátok ezt a hordozókendőt, hogy muszáj vagyok engedni a tapasztaltabbaknak. :lol: No meg barátnőm is ígérte, hogy varr nekem egyet, akkor kihasználom és valahogy csak megtanulom felkötözni magamra... :roll:

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt Mindenkinek!

Itt is szakad a hó (I. kerület). Délután szánkóval megyek haza ha így folytatja :D

Sosi nagyon örülök, hogy minden negatív lett!!!!! Aztán innentől kezdve egy percet sem idegeskedni mostmár semmi miatt :) :)

Heni,ezt hol hallottad? A gyed eddig az előző évi átlagkereset 70%-a volt, max. a minimálbér kétszeresének 70%-a (vagyis idén max. 100.100 Ft bruttó). Remélem a 28.500 Ft csak elszólás volt, az eddig a gyesre vonatkozott...

Megyek dolgozni :(
Ja, tegnap vettem tantum verdét, jót tesz a torkomnak. De még mindig fáj és alig bírok beszélni, hallgatásra vagyok ítélve :lol:

Magdi
magdii

Jó reggelt!

Na, engem Nándi felköltött éjjel, nem tetszett neki, hogy a bal oldalamon feküdtem :shock: . Alig aludtam. Nándi amúgy elég aktív, szóval én is megijedek, ha már csendben van.
Múlt héten nekem is volt két olyan nap, hogy csak este lehetett rávenni egy kis denszre. Szerintem semmi baja Áronnak, csak az idő...ha érzel kis mozgásokat az jó. Próbáld meg csokival vagy kávéval, vagy hangos zenével, lámpával mozgásra bírni, hátha vmelyiktől felélénkülne kicsit...

Anyunál találtam egy Gyermeket várunk c. könyvet, igaz, 20 éves, de több okosságot találtam benne, mint a modernben. Ott leírta, hogy a magzat 24 órát is nyugalomban lehet, ill. előfordulhat, hogy csak kisebb mozgásokat mutat különböző okok miatt, és akkor kell orvoshoz menni, ha 48 óráig egyáltalán semmilyen mozgást nem érzékelünk, vagy hívjuk fel védőnőnket, szülészünket.

Én meg most a méhösszehúzódás miatt ijedtem meg, mert pár napja előfordul, hogy este érzem, persze, keresem ezerrel, szintén anyu ezeréves könyvében találtam meg a választ.

Ebben a könyvben benne van a magzat elhelyezkedése is hónapokra lebontva, a méh nagysága + még egy-két apróság amit ideáig sehol sem láttam.

Kissmanó: végül is be lehet írni a neveket, de ált. a vonalzókon is rajta van, és sztem már nagyjából mindenkinek megvan.

Sosi: gratulálok a negatívhoz, látod, mondtuk :wink: , és a fiúhoz is!

Banka:
tudom, hogy nem kellene sírnom a változtatások ellen, csak ugye itt ez van megszokva, és kicsit rosszul érint minket. Főleg azért, mert ugye az anyagilag rosszul állók ezután még rosszabbul fognak állni. Annyira kilátástalannak érzem a jövőt, nem is merek rágondolni, mi lesz ha gyeden leszek...én csak annyit kérnék, hogy a lakáshitel mennyen vissza a felére, már az is nagy segítség lenne, és nem csak nekem.

Na jó, én is eldugulok, ezzel nem is bosszantom magam, sajnos, amit odafenn kitalálnak, azon mi nem tudunk változtatni :cry:.

Megint behavazott:(.

Du. védőnő.

De azért szép napot!!!
Vendég

Sziasztok csajok!

Most megyünk négy D- re, szorítsatok, hogy lássunk valamit a piciből! :)

Kép
tökmag79

Tökmag, szorítunk :) Igyál sok colát, hátha virgoncabb lesz, nálunk bevált :) Mi egyébként holnap megyünk, már alig várom!!
magdii

Tökmag: meg csoki, kávé, fagyi :wink:
Szorítok!
Vendég

Na szép napot kívánok ma is mindenkinek!
Olyan jó volt titeket csak olvasgatni az utóbbi napokban.... :wink:
Már nagyon vártam a tavaszt, de most úgy örülök a hónak, már csak a Dorka miatt is. Azt hiszem ma egy kicsit megpróbálok elmenni hamarabb a munkahelyemről, hogy még világosban meg tudjam szánkóztatni a lányomat. Ki tudja, hogy hétvégére mi marad ebből a hóból.
Befogom az egyik kuttyot a szánkó elé, aztán mehetünk. :)
poker

Amadea nagy szívás, hogy újra kell csinálni a szúrkálós procedúrát.........,sajnálom. És pont a két órás.. :(
Sosi gratulálok a negatívhoz, azért ez nagy megkönnyebülés lehet, még ha számítottunk is a jó eredményre. :wink:
Tökmag mennek a drukkok, biztos nagyon szupi lesz...
A hó itt még mindig szakad. (XIV. ker.) Párocskámnak már írtam egy sms-t, hogy ha hazaér legyen kedves kiásni a pinyóból a szánkót... 8)
poker

Már most nem tudom, hogy melyikőtök írta, hogy beleolvasott a februáriak topicjába és hogy milyen izgi ez a "szülök, nem szülök" kérdés. Ha van időm én is bele szoktam nézni és már én is nagyon várom, hogy ott tartsunk. Addigra már mindenki otthon lesz, reggel jövünk föl a Babanetre, hogy kinél van változás, elindult-e valaki a kórházba, kinél hogyan zajlott a szülés, stb. Már alig várom........ :wink:
poker

Na jó kicsit eldugulok, mert nagyon beindultam........
Lehet, hogy mostmár neki kéne állnom dolgozni............ :?:
poker

Poker: nekem sincs kedvem dolgozni, és
én is nagyon várom már a júniust!
és már csak két hónapot dolgozok!
Vendég

Evicuska, Magdi, hát én is remélem, hogy csak elírták, mert ez iszonyú nagy változás lenne... Nem is tudom, mi lenne velünk. :( Egy kicsit úgy érzem magam, mint Puszedli. Bele sem merek gondolni... :(:(:(:( ÉS csak bosszankodom rajta, hogy ez csak nálunk Magyarországon van így...

Nálunk is nagy a hó itt Dorogon, még mindig nagyon esik, a kutyik alig látszanak ki belőle. Olyan édesek, ahogy élvezik, hogy a hasukkal szántják. :):)

Lányok, aki ma vagy holnap megy 4D-re, szorítok majd. De mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy hihetetlen nagy élmény, akár mocorog közben a babó, akár nem. Remélem, mindannyian kellemes élményekkel jöttök majd vissza és írtok beszámolót! :)

Én holnap megyek a cukorvizsgálatra, ami a nagy laborral is össze lesz kötve. Poker, holnap ahogy hazaértünk, írok majd, hogy hogy ment. :) Hogy tudd, mire készülj.

Anuk, hová tűntél? Remélem, jól vagy, és nem lettél beteg vagy ilyesmi... vagy csak nem figyeltem és vmi programod van mostanában?

Én bízom benne, hogy a topiktalin esetleg sikerül telefonszámokat cserélni, és így mindenkiről napra pontosan informálva leszünk szülésügyileg. :)

Kissmanó, jó ötlet volt Evicuskáé, hogy írjuk be a neveket a táblázatba. Persze biztosan lesz olyan baba, akinek a születéskor egész más nevet adnak majd, mint ami a táblában szerepel, de az nem baj... Itt tulajdonképpen a vonalzókon már nagyjából szerepelnek is. Persze nem kell kötelezően megadni, de aki szeretné, azt beírhatod. Hm?
Ja, a kiflifelfújt egyébként a mákos vagy túrós guba, így már biztosan ismered. A gőzgombóc receptjét meg a héten átküldöm. :)

Heni

Kép
szheni

Heni és a többiek: tuti elírták a tv2-ben. Én is néztem este, jó nagy hülyeség. A GYED jogosultsági szabályain akarnak változtatni, de az összegén egyenlőre nem!
Szóval ez ügyben nyugi! Dőzsölhetünk abból a bruttó 100 ezer Ft-ból!

Puszedli, igen én is olvastam...és most mikor készülődtem és jöttem dolgozni, aktivizálta magát kissé...De hétvégén olyan szépen rugdosódott, hogy még kívülről is látszott! Szóval akkor vagyok nyugodta, ha minden úgy megy, ahogy megszoktuk.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Oké, adás véve, péntekre megpróbálom lenyúlni a neveket a vonalzókról (hmmm...enyémen nem szerepel, de sebaj).
Guba...aha, így már ismerős, bár nem szoktam csinálni.

Kép
kissmanó

Puszedli, már én is visszaszámolok, hogy mennyi van még. Neked a két hónap, az úgy kettő, hogy a mostani maradék is beleszámít vagy neked is április vége? Nekem a terv az április vége. De az jutott eszembe nemrég, hogy mikor a téli szünetben otthon voltunk, hogy még 4 hónapot kell dolgozni és ahhoz képest ez a 1,5 most viszonylag gyorsan elment. A vége majd biztos belassul......
Heni, köszi, hogy majd informálsz a cukros vérvételről. De ahogy hallom mi még jó helyzetben vagyunk ezzel a zsömlés verzióval és egy szúrással.... :wink:
Szerintem is jó lenne, ha cserélnénk a topictalin telefonszámokat és akkor a vége felé is mehet a forródrót........ 8)
poker

Noémi: ha van egy megszokott rend, akkor tényleg aggódunk, ha már nem úgy csinálja, ez nálam is így van, de próbálok türelmes lenni, és arra gondolni, hogy most biztos nincs oan kedve mocorogni.

Poker: úgy terveztem, h májust kiveszem szabira, és akkor megkapom a teljes fizut majdnem. HAHA, persze csak az alapot kapnám. Így áprilisban kiveszek két hét szabit, tehát húsvétig vagyok. Húsvét után szabi, aztán még egy hét meló, aztán szabi.
Utána már május, azt szabival kezdem, két héttel, aztán már tgyás.
Vendég

akartam még májusban is dolgozni egy hetet, de a főnököm azt mondta, hogy bőven elég, pihenjek.

Nándi meg kirúgja az oldalam :shock: .
Vendég

Puszedli, Póker, én is április végéig nyomom még! De igazából ez a 2 hónap már semmi! Nekem még lesz közbe kb. 1 hét szabim, amikor az erkély beépítést ccsináljuk. Szóval ezt már fél lábon is. Ráadásul az tartja bennem a lelket, hogy még 3 teljes fizu és még egy csomó tervem van belőle: megvenni a hiányzó cuccokat, új ágytakaró a hálóba, spórolni kéne a gyed alatti időszakra, stb. Szóval így már nem is tűnik olyan hosszúnak! :)

A telefonszámcsere jó dolog szerintem is jó dolog. Néztem, hogy a februáriak is így csinálták, mindenki értesített valakit sms-ben, aki feltette az adatokat a fórumra!

Néztem ezeket a homeopátiás szülésre felkészítő bogyókat. Már a 36. héten el kell kezdeni őket. Azt írták, hogy akár a felére is csökkentheti a vajúdást! Ráadásul sokkal kisebb az esélye a komplikációknak (úgy mint szakadás, repedés, császár)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Lányok: nekiálltam kivenni a vonalzókból a neveket. Volt akinek nem volt benne (pl. Magdi), de volt olyan akinek a vonalzójáig nem értem vissza (3 oldalt sikerült visszalapozni), mikor hatalmas csöndre lettem figyelmes. Hát tuti a táblázat plussz oszlopa belekerült vagy 3 méter apró darabkákra szedett budipapírba.
Most akkor inkább beteszem azt a kis táblázatot (csak nicknév meg babanév) ami megvan, s aki nem látja a babája nevét, de szeretné ha bekerülne, akkor írja már meg.

köszi

Kép

Kép
kissmanó

Heni, akkor reménykedjünk együtt :) Én tuti nem bírnék otthon maradni, ha ennyi lenne a gyed... úgyhogy próbálok bele sem gondolni, hogy mi lenne egy ilyen szigorú változtatás esetén... lehet, hogy ez más országokban furcsa, de mivel mi a régi rendszer szerint kalkulálva vettünk fel hitelt, és most hirtelen ilyen drasztikusan megváltoztatnák, jöhetnék vissza dolgozni, hogy fizetni tudjuk :( Na, mindegy, meglátjuk mi sül ki belőle, reméljük, ránk tényleg nem fog vonatkozni, bár akikre fog, azokat nagyon fogom sajnálni, köztük nem egy barátnőmet, akik mostanság tervezgetik, hogy babát fognak vállalni...

Mi még mindig nem döntöttük el, hogy fogják hívni a kisfiúnkat (azt hiszem mi soha semmiben nem tudunk egyszerűen dönteni, miért is tudnánk pont a kisbabánk nevét illetően :D ) Egyszer már kiválasztottunk hat nevet, aztán ki is húztuk mindet, lett három teljesen más név belőle, most ebből a háromból nem tudjuk eldönteni,hogy melyik legyen. Lehet, megint elővesszük az utónév könyvet, és valami egészen más nevek fognak tetszeni :) De egyébként jó ötlet, hogy írjuk be a táblázatba a neveket, csak nálunk ez még biztos változni fog, ahogy ismerem a határozottságunkat :D

Poker, Puszedli, én sem szeretnék dolgozni. Menjünk hógolyózni meg hóembert építeni :lol:
magdii

Adócsomag: Hát hagyjuk. Jól bemérgesedtem, mikor emlegették, hogy akik átlagkeresetűek, tehát bruttó havi 150e felett vannak jól járnak, az alatt rosszabbul. Az az átlag??? Basszus hol dolgozom én? Örültem mint majom a farkának, mikor megkaptam 2008 évben a 100-at és azt is a kolléganőm könyörögte ki nekem, mert nem voltam hajlandó megalázkodni sza…os 2000 Ft-ért. Nesze neked közalkalmazotti fizetés. Aki meg az „átlag” alatt van, az még jobban szív. Köszi kormány. Én meg nektek dolgozom lusta szemét milliomos népség! :evil:
Azt hiszem a kajajegynek és az üdülési csekknek szépen búcsút mondhatunk. Ennyi volt az éves nyaralások sorozata. Mert hogy nincs az a munkáltató aki ezt beépíti a fizuba az hétszentség!

Vagyon, jogsi: Hát nekünk jogsi nem kell, mert se autónk, se nyaralónk, se semmink. Még a lakást is ki akarják szedni a fejünk fölül. Baba ide vagy oda. Rodéknál egyenlőre nagy a csend, bejárogat, azt mondja néha néha tud munkát is szerezni, de mivel teljesítmény béresek inkább nem is akarom tudni, mennyit fog szerencsétlen a hónap végén hazahozni. :( Mindenesetre lehet egy-két hónap múlva le kell mondanunk az olyan luxusról is, mint kábeltévé és net…bár ez utóbbi necces lesz a maszek munkáink miatt. (Ott is egyre kevesebb a megrendelő, hiába jön a bevallási időszak. Mindenki ingyen akarja, hogy dolgozzam neki)

Benta: Nem csak te dolgozol gyerekkorod óta :) Falun nőttem fel. 6 évesen már napszámba mentem a földekre. Igaz kiskapával, de nyári szünetben végig melóztam. 16 éves koromtól 18-ig félig önellátó voltam, muszáj volt. A tesóm főiskolára ment fél ösztöndíjjal(fele díjat a munkáltatója fizette, ez nagyon nagy lehetőség volt neki), egyikünknek le kellett mondani az álmairól. Hát én voltam az.
19 éves korom óta munka mellett tanulok. Ami kis félretett pénzem volt, azt tanulásra költöttem, hátha viszem valamire. Megmondom őszintén nem igazán érzem úgy…
Anyukám kirakták a munkahelyéről 48 évesen. Olyan beteg, hogy műteni nem lehet (életveszélyes a műtét), viszont műtét nélkül nem veszik rokkantságba, hiába fellebbeztem többször is. Évtizedekig gürizett, és ez a szemét állam egy vasat nem adott neki vissza! A tesómmal ketten fizettük a tb-jét, hogy legalább ellátást kapjon, meg hogy nyugdíjba tudjon menni.

Preta: babaerszény. :) Nekem is ilyen van. Csak jót hallottam róla orvosoktól is. Jobb mint a kenguru, mert úgy tud feküdni benne a baba, mintha még a pociban lenne. A kötögetéstől én is féltem, de mivel mi sokat fogunk buszozni a babakocsira meg úgy néznek a sofőrök, mint egy idegen űrhajóra, és van aki meg sem engedi felcibálni, emiatt muszáj volt megoldást találnunk.

Na most aztán jól kimorogtam magam, nem sajnáltatni akarom magam, csakhát néha kitör belőlem. De a hírek, meg az idő betesznek rendesen a hullámzó kedélyemnek. Veszprémben jelenleg szakad a hó, és még hordja is a szél. Egyáltalán nem örülök neki, mert akkor apukáméknál még nagyobb van, fenn a hegyen. Mivel kicsi falu lehet nem is nagyon tolják ki. Mi lesz így szombatig. :(
Már meggyógyultam, köszi az aggódásokat. :D Emma baba elég aktív mostanában. Most már délután is sokat fenn van. Tegnap be is zavart a papás-mamásba. Egyszerűen mikor rákezdi a mocorgást, rugdosást, hát szegény apuka visszavonul, mert én képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni a bébit. Emiatt meg bűntudatom van persze. :oops: Szerencsére estére bealudt, és csak a szokásos éjszakai rajcsúrozást kezdte 11-től.
Holnap cukorterhelés. 3-szor szúrnak. Éhgyomri, 1 órás, 2 órás. A jobb vénám hétfőn szó szerint szétcs…. a hematon. Még mindig be van dagadva és lila. :( De már nem fáj annyira. A tesóm elintézte viszont, hogy hozzájuk mehetek a központi laborba, nem kell két órát várakoznom a sok beteg ember között a laborban. (influenza járvány van, a kórház befekvő osztályai is be vannak zárva)

Megyek, tanulgatok valamit, bár 20.000 körül van a C középfok, és nem is biztos, hogy sikerül elsőre. Origo :( Utálom ezt a vizsgafajtát, de csak ez van itt.

Pocakmanóknak jó növögetést, és anyu-apu rugdosást, anyukáknak pedig jó pihengetést. :) Vigyázzatok magatokra!
Vendég

apróság elkapta a mobilom, s felhítta a keresztapját (épp az ő mobilszámát kellett valahova megadnom, ezért nem volt aktív a billentyűzár, így csak zöld gombot nyomott rá).
neki miért működött kihangosítás nélkül? asszem bennem van a baj :(
bár utána volt egy téves fogadott hívásom, hát ott sem hallottam csak kihangosítva :evil: :evil: :twisted:

Kép
kissmanó

Puszedli tök jó, hogy már így lehet látni a végét a munkának. Az "újonc"-od haladt már valamit?
De úgy látom, hogy már mindenkinél megvan és számolgat a végéig.
Kfnoemi mikor kezditek az erkélybeépítést? Én úgy félek, hogy mi nem leszünk kész a bővítéssel, meg a festéssel, falvéséssel, stb. Ez a fészekrakó ösztönöm már a Viktor agyára megy, hogy néha rámjön, hogy mikor csináljuk már és az azonnal is későn lenne......
Kissmanó, a legkisebbik bontja a házat? :) Én is ettől a korszaktól félek a legjobban. Amikor már mennek mindenfelé, de még nincs rajtuk "fék", sem veszélyérzet. Ez a legstrapásabb, legalábbis nekem a Dorkával az volt. :wink:
Hógolyózás, hóemberépítés? Mehetünk......... :P
poker

Magdi: menjünk hóembert építeni!!! :)

Nekem Amadea és Ácica száma megvan :wink: .
Vendég

áááá, ha csak a házat bontaná. :o
de úgy mászkál mint egy kismajom. ma már felmászott a konyhai székre, onnan az etetőszékébe át, onnan másik székre, onnan az ablakpárkányra, majd vissza, s végül az etetőszékőből leereszkedett. csak épp a blúza akadt fenn az etetőszék "lábaközött", uhhó visított mint a kismalac.
ebből a szempontból kisebb nővérével jobb volt, az rettenetesen félt, mindenhonnan az +esel le" felkiáltással rohant amit nem érzett bíztonságosnak.

Kép
kissmanó

nekem meg a Torokka száma, ha nem baj nektek (s ő is vállalja...bár ezt még nem dumcsiztam meg vele), akkor őt részesíteném ama megtiszteltetésben, hogy ha osztódom, akkor ezt megossza majd veletek :D

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?