Új privát üzeneted érkezett!

Dius - ismerek egy anyukát aki ilyet használ, és szereti.
Mi semmit nem használun fürdéshez. Ambi pár hete a nagykádban fürdik, imád hason úszni :) Egyre tovább tart a fürdés.

Képzeljétek, ma kipróbáltuk az almát. Szegénykém a péppel nem tudott mit kezdeni, öklenedzett tőle. Ezért azt csinlátam, hogy csak belemártottam az almát, és azt lenyammogta a kanálról. Persze etetni nem lehet, ő akarja fogni, ezért így próbálkoztunk. nagyon aranyos volt, különösebben nem ízlett neki, de kíváncsi alkat, ezért eszegette ,nyalogatta :)

dytke

természetesen az kanalat mártottam az almába :oops:

dytke

Ja , még azt akartam írni,hogy mi is visszük Ambit mindenhová, vásárolni, barátokhoz stb. Meg hozzánk is sokan jönnek. Ő nem fél az idegenektől, de nem szereti, ha közel hajolnak hozzá, hogy hát szia.... Akkor üvölt, de ha távolból dumálnak neki, akkor mosolyog. És olyan aranyos, mert ha megijed nem sír, hanem röhög :D
Nem egy fosós típus :)

dytke

Dytke, igaz tegnap volt de boldog féléves hófordulót Ambrusnak!! :D

Márti, szerintem is nagyon aranyos az a napozó.

Dius, mi textilpelust szoktunk használni fürdetéskor, de nagyon jól néz ki amit kinéztél Barnusnak.

Anita

anitapo20

Dytke
Kristóf is ilyen volt, aztán 7- 8 hónapos korától fél, és nélkülem semmi nem jó. De én már nem is mondok semmit, mert az alvással is jól megjártátok. :)

Evéshez pedig türelem, előbb- utóbb sikerülni fog nektek is, és belejön Ambi.

Márti
Azért meglepődtem, hogy anyósod ilyen jól bírja az unokák nélkül. :shock:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti: jópofa ez a napozós dolog, de Zsófi ebben nyáron tutira nem lett volna el :shock: Ő amúgysem egyhelyben maradós, őt a leterített pokróc sem izgatta, mindig lelépett :)
Vendég

Lányok friss infó a reformról.
130 000 ft fölött adóztatják meg a családit. :roll:

http://www.origo.hu/itthon/20090216-ors ... sszak.html

Kép
Kép
susytunder

De most ez a 130 000 ez netto, vagy brutto. mert nem mindegy. Bár ezt az összeget nem nevezném magas jövedelemnek. :evil:

Kép
Kép
susytunder

Az, aki a családi pótlékot igényli, annak jövedelme számít?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
Igen. Mostantól majdszámít.
És a cisztával kapcsolatban, anyósomék vettek egy Bioptron lámpát nem tudom hallottál/hallottatok e róla, de most ők erre esküsznek, azóta minden nap megyek hozzájuk lámpázni, ha minden igaz eltünteti a cisztámat. :roll:

Kép
Kép
susytunder

dytke, Róza is öklendezett az almától, pár hét múlva újra próbáltam, akkor is. Később már nemcsak üvegreszelőn reszeltem le, hanem turmixoltam is, úgy most már elfogadja. Én úgy látom, hogy egyelőre nagyon pépesre kell minden, csak úgy csúszik :)
Jó, hogy írod a chamomillát, épp terveztük pár napra szüneteltetni, de akkor nem állunk le vele - mi a nyugtalan alvás miatt használjuk, csak elalvás előtt egyszeri 5 db-ot. Amúgy tényleg agyrém, hogy minden doki, védőnő mást mond az alkalmazásokról.

susy, én is jókat hallottam a bioptronról, bár alapvetően más típusú problémákra, de széles az alkalmazhatósága, hátha segít....

Kép
Kép
szalamandra

csajok, egy adag főzelék az mennyi? Fogalmam sincs, hogy amennyit Róza megeszik, az megvan-e egy adag. Adtam neki Frutapura-t, azon mondjuk rajta van, h ez egy adag gyümi :) dytke, ezt (Frutapura) a doki ajánlotta és kismamatárs is, hátha szeretni fogja Ambi is (mi még csak az alma-körtét próbáltuk, az bejött Rózának).

ja, és amit már ezer éve akarok kérdezni: gyümölcsöt lehet adni délután-este? Nálunk a harmadik hozzátáplálós alkalom néha 7-fél8-ra csúszik, ilyenkor kaphat még gyümölcsöt?
Illetve, uccsó szopi után eddig nem adtam semmit Rózának, míg napközben kap gyümölcsöt, zöldséget, rizspépet. Úgy gondolom, estére is kevés neki a szopi. Szerintetek érdemes venni Jó éjt-típusú babakajákat? (ezek tkp tejberizsek). Róza tápszert nem kap, rizspépból meg napi 1-2 adag mehet, s az estére már általában megvan, ezért keresnék alternatívát.

Kép
Kép
szalamandra

Susy én évekig szenvedtem mandula gyulladással, már odáig fajult hogy ki kell venni tavaly elött befeküdtem az uzsokiba, de a műtét napján a magas vérnyomásom miatt nem tudták megcsinálni a műtétet, így haza küldtek hogy ne kell állítani. Párom mamájának van ilyen bioptron lámpája, neki a kicsi is van aminek több színű lencséje van, meg a nagy is. 3 hétig használtam a kékszínt a torkomra. Úgy kellett volna hogy kinyitni a számat és belevilágítani de a fogamat marta a fény, így csak kívülről csináltam és 2év alatt egyszer sem gyulladt be a mandulám, elötte meg 3 havonta, azóta hiszek benne!!

Kép
dius87

Ó, jó hogy mondjátok, anyunak van bioptron lámpája, megkérem hozza át, hátha jó a hasamra nekem is!

A mélyebb szövetekben is hat?

Kép

Kép
sz.veronika

Susy - sajnálom a bútort! Cseréljétek ki, de ha az is rossz, akkor addig járjatok a nyakukra amíg megfelelő minőséget nem kaptok! Ha gond van, akkor pedig jöhet a fogyasztóvédelem, vásárlók könyve.....stb, de úgy is ki fogják cserélni, kötelességük, csak sajnálom a macerát! :( Bioptron lámpát jól ismerem, anyuéknak van, szerintem is hatásos lehet, milyen fénnyel lámpázod?

Családi adóztatása? MOst akkor le vagyok maradva még ott, hogy jövedelem függő lesz....vagy ez már a legújabb verzió? Mindegy, így is úgy is rosszul fogunk járni, ha nettó, ha bruttó, és szerintem még nagyok sokan mások is, nem tették magasra a határt.

Márti -
tetszik a napozó!

Szalamandra - nálunk az evés így zajlik: reggeli: tápszer; tízórai: gyümölcs péppel; ebéd: husi főzelékkel; uzsonna: gyümölcs péppel (16-17-kor kb.), vacsi: fürdés előtt (19 körül) főzelék hús nélkül, fürdés után tápszer. az utóbbit a doki javasolta, mert még mindig kelünk éjszaka enni, de ez sem használ. Szóval a mondandóm lényege, én estére már csak főzeléket adnék, gyümit nem, nehogy estére megterhelje a pocit+ szopi, ha kell.
Én az adagot bébikajás üvegben gondolom, ennyit eszünk ebédre, Frutapurát mi is nagyon szeretjük, 100% gyümölcs, ebből kettő csúszik le alkalmanként, ebből egy doboz egy adag szerintem, kérdés, hogy mennyire vagytok éhesek. Én ha pépet készítek, nálunk 90 ml pép csúszik le egy banánnal vagy egy körtével vagy egy adag barackkal, vagy ebből is abból is egy kicsi. De néha csak gyümit kap, pl. egy banánt pár szem meggyel, vagy egy adag gesztenyét egy sült almával....stb. Remélem tudtam segíteni! Én a jó éjt kajákat kihagynám! Mi csak gyógyszertári, receptre felírt pépeket eszünk, ezek HA termékek. Mi babapiskótát és kekszet sem eszünk, sem kiflicsücsköt, stb. De a kölesgolyóval már próbálkozom és van a szekrényben már zabpehely és kukoricapehely is a gyümikhez. Ezek is jó alternatívák, csak figyelembe kell venni az életkor szerint mi adható.

Dytke - holnap megérkezik a beutalónk, így mi is ki fogjuk próbálni a baba-mama tornát! :) Majd ezzel kapcsolatban még kérdeznék később. A pépet Zoló is nehezebben fogadta el, először inkább a gyümik váltak be, alma, barack....stb. Később megszerette a pépeket is! Adó ügyben is majd kérdezek, csak felébredtünk....! :)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szalamandra - szerintem vedd azt egy adagnak, amennyit Róza szívesen megeszik, erőltetni semmit nem szabad! Tudja ő, hogy mennyi kell neki! Legfeljebb gyakrabban eszik majd!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy, én is csak ajánlani tudom a bioptron lámpát. Igaz én nem próbáltam még, de egy ideig dolgoztam a Zepternél akik forgalmazzák és rengeteg előadást láttam amin mutatták, hogy mennyi mindenre jó. Szerintem neked is hatásos lesz! :)

Anita

anitapo20

veronika nem ébredt fel a kicsire. de nagyon ritkán sírt, én általában az első nyüsszenést meghallottam, sírásig szinte sosem jutottunk el.
szerintem a gyerekeknek jót tesz az ovi, sok esetben sokkal jobb nekik ott, mint otthon anyuval és kistesóval. én nagyon bánom már, hogy nem adtam be emmát bölcsibe 2 évesen. sokkal jobban járt volna, mint hogy otthon volt velem és az öccsével.

én nem bánnám, ha bevezetnék a családi adózást. mivel a mi teljes jövedelmünk a férjem fizetése, azért nem mindegy, hogy ugyanabból a pénzből egy, vagy öt ember él! ha így lenne, én nagyon szívesen lemondanék a csp-ról is, az úgy igazságos lenne...

Kép
Kép
Kép
iricc

Dytke - a tornával kapcsolatban még néhány gyakorlati dolgot akartam kérdezni, hogy pontosan hol is van helyileg és hány órától? Visztek ruhát és átöltöztök, vagy tréningruhában mentek? Plédet vagy polifomot vinni kell? A manóknak kell valamit vinni? Plédet vagy ilyesmit? Be kell előre jelentkezni? A beutaló mennyi alkalomra elegendő és kinek kell leadni? Az adóbevallással kapcsolatban azzal nem vagyok tisztában, hogy kapunk valami kimutatást a MÁK-tól az összeggel kapcsolatban (Gyes, tgyásról) vagy csak a munkáltatói jövedelem kimutatás van. Arról már időközben megvilágosodtam, de javíts ki ha tévednék, hogy ezek nem adóalap növelő tényezők, és most azt nyomozom, hogy a munkáltatói jövedelemkimutatásban szereplő munkaviszonyból származó összeg az csak a bér+táppénz vagy benne van már a tgyás, gyes összege is? Én úgy tippelném. Illetve szó volt itt a fórumon korábban gyerek után járó adójóváírásról, amit vagy havonta kapunk vagy ilyenkor igényelhető vissza, a kérdésem az: egy gyerek után is jár? Honnan tudom, hogy nekem vontak-e? Rá van vezetve a bérpapírra, mert én nem látom rajta. És ha most igénylem azt melyik lapon kell bejelölnöm a nyilatkozatok között? Kicsit sok a kérdés, remélem tudsz/tudtok segíteni! Előre is köszönöm!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszönöm lányok a bioptron lámpás véleményeket. Megyek szüntelenül, kíváncsi leszek a hatására. Anyósoméknak azt mondták, hogy cisztára is nagyon jó, azért kezdtem el.

Szalamandra
Mi délután 4-5 között eszünk, és ettünk utoljára gyümölcsöt. Utána már csak cici volt, mostanában pedig tápszer, mert már nincs elég tejcsim.

Kép
Kép
susytunder

Iricc!

Hidd el nekem,nem járt volna jobban! Egész más ám belülről ez a bölcsi-ovi dolog! Az az igazság,hogy 4 éves kortól lehet azt mondani,hogy fontos lehet már a gy.közösség! Szóval ne sajnáld,hogy nem ment bölcsibe Emma! Bár tudom,hogy meggyőzni nem foglak,ez csak egy vélemény a másik oldalról!

Ja,és pacsizhatunk! Én évek óta várom,mikor vezetik már be a családi adózást!
HOGY VAGY? MILOS NEM AKAR MÉG KIBÚJNI?

Susy!

A férjem kiszámolta,hogy bizony brutto 130.000.- lesz a határ!!! Ha belegondolsz,így lényegesen több pénzt szedhetnek be,mintha az igazán magas jövedelműektől elvették volna az egészet! Mert az azért durva,hogy én a brutto 140valahányezremmel magas jövedelműnek számítanék! De a GYED jobb lett így,legalábbis nekem(mondjuk hajszálon múlt,mert éppen 2 évet dolgoztam szülés előtt...)és még meg is kell szavazni,várhatóan nem megy át simán...

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.02.16 21:11-kor.
borossné becz márta

Szalamandra!

Én pont este adtam pépet mindig,hogy jól elteljen a poci és átalukálja a ded az éjszakát. Nappal gyümölcsöt,főzelékeket ettek, persze mindig szopi után!
Hogy mekkora az adag,az tényleg babafüggő! Csabimnak általában 3.5-4dl húsos főzelék is lecsusszant minden ebédnél szopi után,gyümölcsből olyan 2-2.5 dl alkalmanként! A Frutapura tényleg nagyon jó,bár az epreset soha nemértettem...mire a gyerkőc ehet epret,addigra már nemigen kell pépesíteni! :lol: De a többit gyakran vettük,Berci imádta!

Márti
borossné becz márta

igen, én is szívesen adnék csak gyümit, főzeléket napközben, és este pépet, csak Róza még elég kis adagokat eszik. Bár, ma megevett kb 1 dl répa-krumpli pürét, eddig ez a csúcs :) táplálgatnám nagyon, mert még mindig picinyke, 6370 gr volt pénteken, alatta van a legkisebb születési súly átlagának is. Pedig nagyon helyes, van kis párnácska a hátán, kezén, hurkácska a combján. Szóval, tök normálnak tűnik, de mégis pici :) és nagyon ügyes, most készülődik a kúszáshoz. Van, hogy már a fenekét is feltolja, aztán néz, hogy most akkor mi legyen :)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok hoztam nektek egy kis játékot, ha van kedvetek csináljátok meg. regisztrálni kell hozzá.
http://makemebabies.com/

A lényeg, hogy apáról és anyáról kell feltölteni egy képet, és megmutatja, hogy milyen lesz a gyermek.

Mi megcsináltuk.
Íme az eredmény
Ilyen lenne a kislányunk.
Kép

És elvileg Kristófnak ilyennek kellene lennie.
Kép

Márti
És vajon most a gyedet nézik, vagy amiről gyedre mentem, mert én pontosan 130 000- rel vagyok bejelentve. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susytunder 2009.02.16 22:42-kor.

Kép
Kép
susytunder

Susy - :lol: :lol: :lol:

Manka - Nem baj, ha én válaszolok? Hátha már jönnétek holnap. :wink: Szóval 11-kor kezdődik. A Podmaniczky felőli bejáraton kell bemenni, aztán balra az üvegajtón be. Jobbkéz felől lesz egy ajtó - Gyógytornaterem, azt hiszem ez van ráírva. Oda be. Ott a folyosón már lesznek anyukák, babák. Kérhetsz szekrénykulcsot,az első ajtónál, de nem biztos, hogy tudnak adni, attól függ, hányan leszünk. Én melegítőben szoktam menni,mert itt lakom a szomszédban, van aki rendes ruhába jön és átöltözik. Egy papucs nem árt, mert a terembe nem lehet bemenni cipőben. Én a múltkor nem vittem, levettem az ajtóban a cipőmet. A gyerkőcnek egy kis pléd kell, amire ráfekteted, meg esetleg valami játék, amivel elfoglalja magát, amíg nincs "dolga". :wink: EZen kívül csak amit mindig viszel magaddal. A beutaló 10 vagy 15 alkalomra szól és az Áginak (ő tartja) kell odaadni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Na most ha nekem csak 20 hónap munkaviszonyom volt, akkor csak 20 hónapig kapom a gyedet? Táppénz beleszámít? mert én az 5.hónaptól táppénzen voltam...

Kép
dius87

Lányok! Barnus zöldeset kakilt és nyálkás volt, és piros is volt benne az valószínűleg vér? Úgy tűnt... mitől lehet??? Hívjak ügyeletet??? Ez súlyos????

Kép
dius87

Csak mazsolázok, nincs sok időm rátok, annyit írtok mindig :lol:

Hordozóskabát: én ezalapján a leírás alapján csináltam, íme:
Kép Kép Kép
A kabát csak egy bolyhos polárszerű, vastag anyag, egy leheletvékony, szintén polárszerű (de csak kb 1mm) 'bevonattal'. Erősebb szél ugyan átfúj rajta, de Samun is van mindig harisnya, lábszárvédő, nadrág, polár pulcsi (esetleg az alatt egy vékony valami), és persze a kendőbe is be van tekerve. Oldalt dupla réteg polárt toldottam be. Eddig még sosem fáztunk benne, ha hidegebb volt, akkor egy polár mellényt vettem alá, de 0 / +5 körül már elég nekem egy hosszúujjú póló, mert a gyerek úgy melegít, mint egy kályha. Tavaszra én azon gondolkodom, hogy elég lenne egy ilyesmitakaró. Egyszer próbáltam egy másfélét, az nagyon tetszett. Persze én egyáltalán nem vagyok fázós, úgy tűnik, annyira Samu sem, jól melegítjük egymást. Ja, meg ott van a mamabutterfly-os 'poncsónk', ezt ki is próbáltuk egyik hétvégén, amikor elég meleg volt, 10 fok körül már bőven elég volt. Ez csak egy réteg polár:
Kép Kép
Ha mindenáron közös, akkor szerintem tavaszra elég venni egy kicsit nagyobb méretű polár pulcsit vagy mellényt, és azt átalakítani zsebesnek.

Látom, hogy mi is eléggé kilógunk a fogyasztói társadalomból, mi sem vettünk semmiféle fürdetés-rásegítőt :lol: Újszülöttnek a mosdóban fürdött, pont jó volt neki méretben, aztán a kádon keresztbe tettük a pelenkázólapot, azon volt a kiskádja, később elkezdtük szoktatni a nagykádhoz úgy, hogy valamelyikünkkel együtt fürdött, és amióta tud stabilan ülni, azóta általában egyedül fürdik a nagykádban, egy csúszásgátló gumiszőnyeget teszünk csak be, mert szeret ácsorogni és mászkálni. Néha azért együtt fürdünk, de én már le kell erről mondjak, mert akkor a fele időben csak a cicimen lóg, azért meg kár beszállni a kádba :D

Susy, jók a szülinapos képek! Én is imádom kis ingbe öltöztetni Samut, ha valami ünnep van ;)
danann

Dius, a zöldes nem baj, ezerféle magyarázatot hallottam már, de az tuti nem baj. A pici vér miatt még szerintem ne hívd ki az ügyeletet, ha semmi más baj nincs, de érdemes a házidokival beszélni mielőbb. Nekünk nem volt, de itt többen (Dytke is, és még valaki, bocs, nem jut eszembe, ki volt) beszéltek hasonlóról, ami tejallergia miatt volt, és az anyukának kellett mindenféle tejszármazékról lemondani, az rendezte.
danann

Utána olvastam hogy hogy lehet megismerni ha az anyatejes babáknál hasmenés van. Tényleg más a szaga, és folyékonyabb és hígabb is a széklete, ma már másodjára volt zöldes nyálkás a széklete, és most először volt benne véres kis nyálkás csík... na most komolyan meg vagyok ilyedve, holnap viszem egyből dokihoz! Jaj mi jöhet még????? :cry:

Kép
dius87

Susy!

Ezt én sem tudom,de remélem a GYED-et!

Márti Kép Itt az új Kamilla hintó

Kép Huncutka

Kép Ez a könyv rólam szól!

Kép Komolyan nézek
borossné becz márta

Holnap megyünk megnézni a lakást milyen is lett. Alig vagyok besóóózva :)

Susy a Bioptron tényleg nagyon jó, nem mondo, hogy higgy benne mert ez anélkül is segít :) :)

Márti...ez a kevesebb, mint 40.000Ft-os hintó ?:) :P :lol: :lol:
csak egy kis cukk...remélem nem veszed zokon :)
aranyos kislány !
Látom ti azt a drága féle popsikrémet használjátok...ez van a kezdetektől ?

Kép

NIKI
nini.n

dius, sajnos nem tudok segíteni. Remélem nincs semmi akut probléma, írj majd ha megjöttetek a dokitól.

Márti, nagyon édes a kiscsaj! Érdekes lehet neked, három fiú után egy ilyen csupa bűbáj kislányt öltöztetni :)

fürdetőt mi sem vettünk, ez az én elakadásom volt. Olvastam, hogy ha az anya stabilan fogja, és a baba biztonságban érzi magát, akkor nincs gond a fürdéssel. Elhatároztam, hogy márpedig én úgy fogok bánni a lányommal, hogy biztonságosan érezze magát, nem veszek semmi segédeszközt. :) Sikerült is, Róza szeret fürdeni, és nincs is fürdőeszközünk.
Persze más lehet, ahol pl van nagyobb tesó, és a fürdőkádban együtt játszásnál ez jó szolgálatot tesz, vagy amíg anya a másik gyerekkel foglalkozik. Meg persze csak úgy is. :) Róza még kiskádban fürdik de már nem sokáig fér el benne, akkor majd meglátjuk, hogy viselkedik a nagykádban, s eldöntjük, hogy legyen-e valami kis csilivilije :)

ja, holnap jön a hordozó! nagyon kíváncsi vagyok! A kenguruban eddig kabátban-télinadrágban, vagy anorákban hurcoltam Rózát, így eddig nem kellett külön hordozós kabát. Mondjuk, nagyobb hidegben nem is mentem ki vele... Most találtam egy poncsót (régebben: pelerin), az polár, úgy gondoltam, azt terítem magunkra, ha túl hidegnek találom. Meg előkerült egy horgolt nagykendő (belinerkendő :): hosszú, de nem széles), azt is előkészítettem :)

Kép
Kép
szalamandra

Jó reggelt!

Lányok kilátszotok még a hóból? Én akkor örülnék neki igazán, ha december lenne, de most már nem dob fel annyira a hóvirágom már ki sem látszik a hó alól.

Márti
Nagyon aranyos Kamilla, micsoda kis ruhái vannak, imádod öltöztetni, ugye? :)

Lányok lenne egy cipős kérdésem. Kristóf már párat lép, de még nagyrészt, mászik, vagy kapaszkodva közlekedik. Ha rendesen fog menni milyen cipő a jó neki, mit ajánlotok?

Kép
Kép
susytunder

Dius!

Nálunk volt zöldes, nyálkás, véres kaki, és nálunk tej-és tojásérzékenység okozta.
A zöld, nyálkás kaki önmagában nem feltétlenül baj, de ha bűzös, akkor utalhat allergiára vagy fertőzésre. Mindenképp menjetek orvoshoz. Ő valószínű kér széklettenyésztést, ha az negatív, érdemes végiggondolni, miket ettél.

Lányok!

Én is kérdeznék. Milyen kezdőpépet lehet adni a babának? Rizs és köles, vagy van még valami? Ti kevertek gyümölcsöt hozzá vagy magában adjátok?
3 hete táplálok hozzá, eddig gyümölcsöket kapott a kisfiam, főleg a barack és a banán jön be neki.

Ja és még egy kérdés. Holle termékeket hol lehet venni?

Köszi.

Anna
b.anna

Susy - :lol: :lol: :lol:

Bettyna - köszönöm a gyors választ! Ma még biztosan nem fogunk menni, mert délelőttre várjuk a védőnőnket, talán majd a jövő héten. mindenképpen ki szeretném próbálni és Zolónak is jó lenne egy kis gyerektársaság! Nagy reményeket azonban nem fűzök hozzá, mert mára olyan aktív lett, hogy ajajaj, egész nap csak loholok utána, nem marad meg egy helyben. Lehet nekem ilyen lesz a torna???

Lívia - tetszik a hordozós kabát(tok)! Nagyon ügyes vagy! Samu nagyon édes nagyfiú, ez a csábos nézés! Kicsit hasonlít rá Zolókám! :lol:

Márti - nagyon szuperek a fotók, már most milyen kis csinos, tényleg huncut az a mosoly! :lol: Milyen ez a babakocsi?

Nem tudtok nekem olyan babakocsit ajánlani (a jövőre nézve) ami nem feltétlenül esernyőre csukható, nagy, kényelmes, sokáig használható a fekvőfelülete? Bergon típusúra gondolok csak érdkelne más márka is. Ezeket olyan szuperül lehet téliesíteni, nem úgy mint a miénket! :cry: Legközelebb remélem ügyesebben választok, Zoló nagy fiú, nagy babakocsi lenne a jó!

Nini - mikor lesz a lakásnézés? Én is be lennék sózva! :wink: :lol:

Szalamandra
- majd rakjatok fel hordozós képet! :wink:

Cipő - jó márkára én is kíváncsi vagyok, én egy Liliputisat nézegettem, illetve a Siesta és Elefanten cipőkről hallottam jókat. A védőnőm szerint cipőből nem árt márkásat és jó minőségűt venni!

Anna - nekünk csak receptre felírt hipoallergén pépjeink voltak/vannak, mi Milupa HA natúr rizspéppel, vaníliás gabonapéppel kezdtünk, az elején egyik sem jött be, aztán a Humana HA natúr gabonapépet már elfogadta, ezeket mindig gyümölccsel adtam, magukban csak mostanában eszi meg. Most már az első kettőt is szívesen megeszi. Kaptunk volna még Sinlacot is de valamiért akkor azt nem lehetett kapni, most már újra van a patikákban, receptünk is van, de még nem váltottam ki. A holle pépek is jók, bár nekem még nem sikerült beszereznem azóta sem. :cry:

Fürdés
- a fürdetőkarika nálunk kényszer megoldás, a kiskádat kinőtte, annyira pancsolt, hogy mindig úszott a parketta, a szőnyeget sem kímélte és minket sem, így váltottunk a nagykádra. De mivel felállna, felülne, állandóan mozog, nyúlkál, kalimpál (nem az az egy helyben maradós baba) ezért kellett a karika. Másik variáció a csúszásgátló lett volna még, de ezt jobbnak láttuk. Egyébként a kiskádban először szivacs volt alatta, később pelus, utána már semmi sem, de nagyon kellett fogni, mert nagyon mozgékony és nincs veszélyérzete! :lol:

Idegenek - Zoló mindenkire mosolyog, nem fél senkitől (még!), bár ha számára idegenek (távolabbi rokonok, ismerősök) vannak a szobában és valamiért ki kell mennem, velük hagyom, akkor megijed. Ennyi! Remélem ettől rosszabb sosem lesz! :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok lányok,

köszi mindenkinek a drukkot, biztatást és együttérzést, ill. Lilla nevében is nagyon köszönjük a köszöntéseket.

A tegnapi uh alapján úgy néz ki, sikerül a műtétes beavatkozást megúsznunk (legalább valami jó is a rosszban). Ha még a vérvétel is jó lesz, szerdán talán lezárhatjuk ezt a történetet ...

Ami jó még kiderült a rosszban, hogy tényleg alapos, emberileg és szakmailag is megfelelő orvosom van (Márti azt hiszem, te kérdezted, igen Szabó György), neki most is sokat köszönhetünk...
És alapvetően jó tapasztalatokkal tértem haza múlt héten a kórházból is. Itt különösen gondolok, az uh-sokra, nagyon emberségesen bántak a jó és rossz hírek váltakozása közben velem. (Kocsisné, Mécsné! - pedig róla itt a neten sok rosszat hallottam, kicsit tartottam is tőle, de tényleg magamban meg kell követnem, mert nagyon rendes volt mindannyiszor velem). Ill. jó tapasztalataim szülésznőkről is, remélem hamarosan szükség lesz rájuk is...

Most két hónap pihi a tesó kérdésben, addig regenerálódom testileg-lelkileg.

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt! Nekem volt már a jobb is!

Anyám teljesen kikészít, mindenért engem okol, és hogy ő egész éjszaka nem aludt miattunk, meg hogy a gyereknek bélhurutja van és tőlem kapta el meg mossak állandóan a kezet meg a cumiját is mossam és ne csókolgassuk, mert tőlem kapta el biztos!

Én meg beolvastam és rácsapta a telefont! Tudom én magamat okolni ő nélküle is. Hogy lehet ilyen? Ahelyett hogy lelket öntene az emberbe... teljesen magamba zuhantam. Persze nála a kutyától nem kaphatott el semmit, mert állandóan simogatja azt a dögöt meg vele egy ágyban alszik, de nekem eszembe se jutott őt okolni meg azt keresni hogy mit hol kaphatott el a gyerek... a végén már azt mondta hogy én elhanyagolom a gyereket és hogy arca is pöttyös de azzal se vagyok hajlando elmenni a bőrgyógyászatra, de hát most nézte a doki néni mondta hogy kenegessem fürdetőkrémmel és igyak kevesebb tejet... de én elhanyagolom meg olyanokat mondott hogy én szeressem azt a gyereket! Mintha nem szeretném, hát ő a mindenem!!!! ÁÁ lányok teljesen ki vagyok... pocsék anya vagyok!

11re megyünk beszéltem a védőnővel, azt mondta elég ha tanácsadásra bemegyek, megnézi a doki néni. Gyalog, szakadó hóba, és még esővédőnk sincs a kocsira, 15perc alatt csak nem ázik át...

Kép
dius87

Ildi sok erőt kívánok a regenerálódáshoz! Remélem ezek után minden jóra fordul...

Kép
dius87

Dius - NE HAGYD MAGAD!!!! Állítsd le anyukádat, de gyorsan!!!! Már, hogy lennél pocsék anya!Elárulom, Szabinak is pénteken és szombat reggel véres nyálkás volt a kakija. Természetesen hívtam az ügyeletet, azt mondták, ha nem lázas, jó kedve van és nem rosszabbodik a helyzet, akkor hétfőn (tegnap) nézessem meg a gyerekdokival. Megtörtént. Széklettenyésztésre gyűjtünk mintát, el kell vinnünk a Megyeri útra. Ha van benne baci (2 féle okozhat ilyet) akkor kapunk arra gyógyszert. Ha nincs benne semmi, akkor a tehéntej az bűnös. Az a kevés, amit reggelente a kávémba tettem. Addig is Protexint kell adnom neki. Ez nem más, mint a bélben természettesen élő Lactobacilus és egyéb bacik gyűjteménye, amik erősítik az immunrendszert, és segítik helyreállítani a bélflórát, ha a Normaflore már nem elég. Bélhurutról szó sem volt!!!! Nyugodj meg, ne hagyd, hogy felhúzzanak, mert azt Barni is érzi. Ha betegként kezeled, ő is annak fogja magát érezni.

Ildi - Örülök, hogy megúsztad a műtétet! ÚGy elrepül az a 2 nónap, hgoy észre se veszed! :wink:

Manka - Gyertek csak, hadd fáradjon!!!! :lol:

Márti - Kamila nagyon édes és klassza az új járgánya!

Danann - Köszi a hurcis infokat! :wink: Olyan jó, hogy vagy! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Megint nem voltam egy jó ideje, de a kislányom lefoglal mostanában. Hétvégén átrendeztük a lakást és Adél átköltözött a saját szobájába. Eddig sikeres volt az akció, mert azóta átalussza az éjszakát. Nyolc kilenc között alszik el és reggel hétkor kel. Ez nekem így tökéletes lenne. Én mondjuk kelek ötkor, mert addigra úszunk a tejben és muszáj fejnem.

Próbálom a lemaradásaimat pótolni:

Danann: boldog névnapot!

Beneildi: boldog névnapot a kis Lillunak. Hidd el, hogy hamarosan beköltözik a pocakodba a kistesó. Drukkolok hozzá.

Edina: gratulálok a babához. Először nem értettem, hogy miért írja mindenki, hogy nagyon nagy, de aztán visszaolvastam. Gyors regenerálódást és jó babázást kívánok!

Márti: Kamilla nagyon édes a rucikban. Én Adél ritkán öltöztetem szoknyába, csak valami alkalomra. Majd ha jobb idő lesz és többet mozdulunk ki, akkor jönnek a szoknyák.

Zöld kaki: Dius, nekünk időnként előfordul zöld kaki. Amíg nem bűzös és nincs rendszeresen nem kell vele foglalkozni. Lehet, hogy lassabban emésztett és ez az oka. Nálunk a vér a tejtől volt. Hétvégén ettem egy kis tejberizst, hát hiba volt. És anyukádat meg tényleg állítsd le. Jó anya vagy. A pöttyök az arcán pedig amíg anyatejes, nem gond, csak ha nagyon eldurvul, váladékozik. Anyósom is ezzel fárasztott, de aztán én helyre raktam. Amire ő, hogy már régen voltak a gyerekei kicsik.
Anyósommal most amúgy is tele van a hócipőm. Megint csinált valami adósságot, ki akarták kapcsolni nála a gázt és kihúzza ki a ...-ból, mint mi. És ez már ezredszer megy. De mondtam a férjemnek, hogy ez így nem jó, mi is fizetjük a lakáshitelt, a kocsihitelt, szeretnénk még babákat és akkor az ő hülyeségeit fizessük. Ma családi kupaktanácsot tartanak és remélem lesz valami előrelépés. Jó, segítsünk neki valamennyit, csak ne mi legyünk a hitelintézet. Bocsánat, de annyira felhúz.

Márti, Iricc: én is családi adózást akarok!!

Iricc: Milos még nem akar kibújni?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Ildi!

Sokat gondolok Rád! Drukk,hogy mihamarabb rendben legyél,mindenhogyan! Kocsis Margit szerintem is nagyon rendes,én csak vele találkoztam.

Nini!

:lol: :lol: :lol: Nem veszem zokon! Nem az a kocsi,ez egy Giovanni márkájú,nagyon új,Magyarországon ősz óta van forgalomban,majd teszek be róla linket,hátha érdekel valakit! Szuper,nagyon sokat tud, csak testvérfellépője nincs,de már kinéztem egyet,amire Berci nem csak ráállni,hanem ráülni is tud!
Na,akkor nemsokára költözhettek! Alig várod,gondolom!

Manka!

Te kérdezted a kocsit? Nekünk van egy nagy, Kamilla minden du. 4 órát alszik benne minimum,nagy,téliesíthető(simán belefér a vastag bundazsák),kényelmes! Avanti márkájú,de az ABC Design-nak is van hasonló,illetve figyelmedbe ajánlom a www.arzuhanas.com oldalt,ahonnan meglepően jó áron tudsz Hauck babakocsit venni,mi majdnem amellett kötöttünk ki,jók a sportkocsijaik is!

Susy!

Igen,nagyon imádom öltöztetni!!! 5 kislányról kaptam rá ruhákat,úgyhogy több van neki mint nekem,mert persze én is elcsábulok ám és muszáj vennem neki párat! :oops:
Cipő: Elefanten,Siesta(de vigyázzatok,mert a egy részét Kínában gyártják,a Line nevű a magyar! és hát aranyárban mérik),Falcon,nagyon jó ortopédus szemmel is és megfizethető(olasz-magyar koprodukció és tuti kinézetre),aztán nagyon drága,de a legjobb bőrből,mem mindig nagyon esztétikus a Pablovski (tuti rosszul írom),ha találtok Mokit,az szép,drága,elnyűhetetlen,viszont nem sokáig lesz,legnagyobb bánatomra,mert csődbe ment a cég,én mindig ilyet vettem Csabinak,mert képtelen volt szétrúgni. Aztán van a Stacho néven futó(régebben Killefeet) cipő,ami azért még megfizethető(kb.7.000.-től indul) s kiváló minőségű,ilyenünk is többször volt már,jól tartja a lábat és jól is éz ki,illetve a Melania is jó még,szintén nem vészesen drága. Aki pedig Szigetszentmiklós közelében jár,tudok ajánlani jó,kifejezetten gy.cipőboltot,ahol a tulaj ortopéd dokival nézeti meg mindig a cipőket (és még játszósarok is van a gyerekeknek)! Ja,szandálnál általános,hogy 3 éves korig ne vegyetek hátul csak pántosat,mert a legfontosabb,hogy jól tartsa a bokát,így a zárt sarkú a legjobb választás!

Márti
borossné becz márta

Anna!

neked akartam még!

Holle rendelhető neten is,de nagyobb gyógyszertárakban kapsz és bioboltokban is!

Márti
borossné becz márta

Cipőkhöz: Nekünk a Superfit vált be, a Salamander család gyermek tagja, nagyon jó kiscipőik vannak. :lol: Ez sem olcsó, de megéri az árát.

KépKép

KépKép
beneildi

Márti
Nagyon köszönöm a minden részletre kiterjedő válaszod. Tudnál írni nekem cipőboltot is, ahol ezekhez hozzá lehet jutni?

Beneildi
Neked is köszi!

Kép
Kép
susytunder

sziasztok!

anna, mi Sinlacot használunk, ez rizspép, és receptre kapható. Édes felé hajló, de viszonylag naturális íze van, Róza gyümölccsel és magában is szereti.

manka, nekünk chicco trio evolution kocsink van, nem tudom megítélni, mennyire nagy, Róza még belefér, alapból van benne laticel vagy milyen bélés, hidegben is nyugodtan kiviszem benne, mert a mózeses része zárt, bélelt, jó szélfogó. Könnyű kocsi, és nagyon könnyen lehet vele manőverezni. Hátránya: nem tudod átfordítani a tolókart, nincs hozzá testvérfellépő (ennek én még nem néztem utána, egy szomszéd csaj mondta). A hozzátáplálós leírást köszönöm!

Ildi, jó, hogy csak két hónapot kell pihenni. És hálistennek, hogy megúsztad a műtétet!

dius, nem vagy pocsék anya, figyelmes vagy és gondoskodó. Anyukáddal beszéljétek meg ezt a dolgot, ha már lehiggadtak a kedélyek. Erre tényleg nincs szükség, hogy ahelyett, hogy segítene, hisztérikussá válik és vádaskodik. A délutáni védőnő-látogatás: nekünk nincs kocsink, így ha nem megfelelőek a körülmények, én taxit szoktam hívni. A City taxinál mindig nagyon udvariasak, segítőkészek, megvárják, besegítik, kisegítik, :) soha egy rossz szavuk nem volt arra, hogy két villamos megállónyira megyünk. És ez a táv 1000 Ft alatt van borravalóval.

A cipőmárkákat én is köszönöm :)

Ma Róza is "átaludta" az éjszakát, ami annyit jelent, hogy 5 körül nyöszörgött, olyan volt, mintha ébredezne, de a szemét nem nyitotta ki, aztán ugyanez ment 7-től 3/4 8-ig, akkor aztán szem kinyit, és megszoptattam. Este keveset szopizott, és adtam neki rizspépet - lehet, hogy ez lesz a csodaszer? :)

Kép
Kép
szalamandra

Tél: én szeretem a telet, s bár pár napja úgy éreztem, elegem van, és aggódtam a kibújó kis virágok miatt (ők még túlélhetik ezt?), most ez a gyönyörű hóesés levett a lábamról :) Úgy sajnálom, hogy Róza még ilyen pici, és nem tudunk kimenni - jövőre remélem élvezni fogja a havat :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Én is így vagyok. Már ki sem látszik a hóvirágom a hóból, de olyan szépen esik. Mi délután kimegyünk szánkózni. :)
Reggel nagy elánnal kimentem lapátolni, hogy majd én... aztán 5 perc után lógott a nyelvem, és kiállt akarom. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti, nagyon kis csini Kamila!! :D

Dius, most reggel hallottam a tv-ben, hogy véres lehet a pici széklete a tehén tejtől vagy ha te valamilyen tejterméket ettél.
Szerintem sem vagy rosz anya! Ne foglalkoz azzal amit anyukád mond, hogy te rossz anya vagy. Hiszen te tudod a legjobban, hogy a kis Barnus a mindened! :D

Susy, még kilátszunk a hóból :lol: , de nálunk tegnap este óta szakad a hó. Már van majdnem 15 cm. :lol:

Ildi, pihenj sokat!!

Anita

anitapo20

Nálunk is szakad a hó... Lillu nem volt elájulva a szánkótól, most bent durmol :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?