Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,megkértem apát, hogy írja le, mert én még nem tudok írni :) :

Hajdú Levente Dávid vagyok, és ma reggel 10:35-kor napvilágot láttam 39 cm-vel és 1130 grammal. Utánam 3 perccel aztán megszületett húgom Hajdú Roxána Lilien 42 cm-vel és 1200 grammal. És 10:45-kor pedig másik húgom Hajdú Doroti Norina, aki sajnos délután Angyalka lett, de anya meg apa azt üzeni, hogy ne szomorkodjatok Ti se nagyon, mert odaföntről vigyáz ránk.

Mindenki jól van, ha Nóri jobban lesz akkor beszámol nektek arról, hogy mi történt.

Balázs a büszke apuka
Vendég

Nory&Balázs!
Húú nagyon meglepődtem a gyors eseményen!!!
Gratulálok, nagyon szép méretei lettek a gyerkőcöknek!!! :)
Sajnálom Dorotit! :(
Várjuk ám a további híreket rólatok!!!

Judyt
KépKép
judyt

Nóri, Balázs,
gratulálunk a gyönyörő babákhoz, igazán szép méretek Leventének és Roxinak!!
Dorotit nagyon sajnálom, igazi kis hős volt :cry:

Majd számoljatok be, mindenre kíváncsiak vagyunk, mi történt, hogy történt.. pont otthon???

Kép
nettke

Nóri és Balázs,

Én is gratulálok a babákhoz! Tényleg nagyon gyorsan zajlanak az események körülöttetek. Remélem, hogy mihamarabb haza engedik a bébiket és egészségesek lesznek!

Dorotit pedig sajnálom, te mindent megtettél, amit ebben a helyzetben tenni lehetett.

Detti

KépKép
kiliman

Nóri és Balázs

Huhh, micsoda hírekre jön be az ember. :? Gratula :D és nagyon sajnálom Dorotit. :cry: Hogy vannak a manók? Nagyon várom én is, hogy megtudjam mi történt.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nory és Balázs!

Gratulálok Levente és Roxána születéséhez! Mielőbbi hazatérést kívánok a manókkal. Dorotit sajnálom, de tényleg mindent megtettetek szegénykéért, a sors így akarta.

Kép

Cat
Kép
cateye

Nory :) Balazs :)

Gratulalok Levente es Roxana szuletesehez! :)
Dorotit nagyon sajnalom... :cry:
Hogy vannak a picik es Nory? Gyertek friss hirekkel ha tudtok, addig is szoritunk a kis hosoknek!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Nory és Balázs!!!

Micsoda hírek!No,erre nem számítottam!Nagy-nagy gratula a picikhez!Sok boldogságot és egészséget mindannyiotóknak!!!!
Sajnálom Dorotit,de tényleg mindent megtett a tesókért,ti pedig a babákért!!!Biztos vagyok benne,hogy szuper ügyes védőangyalotok lesz ezután!

Lányok!
Micsoda fintora ez a sorsnak!!!Igaz? Míg kórházban volt Nóri,tökéletes volt minden.Aztán még haza sem ért,megszülettek a picik.Mintha a pszichéje tudat alatt dolgozott volna!!!!Nagyon kíváncsi vagyok,mi történhetett!És nagyon szorítok értük!!!

Az én gyerekeim ezen a hétvégén igazi angyalok voltak.Olyan szépen eljátszottak HÁRMAN,hogy sokszor csak lestem!!!Leültem a sarokba és nagy mosolyogva néztem,hogy milyen ügyes,okos nagyfiúk! :lol: (bárcsak mindig ilyenek lennének :wink: ).

Vikó!
Én is nagyon sajnálom,hogy nem tudunk talizni!De remélem,egyszer csak összejön!!!Ha megjön a jó idő,eljöhetének egyszer hozzánk.Hm?

Edit

Kép

Kép
edit73

Annamari!

Miért gondolod,hogy nem egészséges dolog egy szobában aludni a gyerekekkel?
Sajnos,a gyerekekre való hatás-gyakorlásban nem tudok segíteni.Ezzel én is sokat küzdök.De azt mindig észreveszem,hogy hosszútávon nem segít a kiabálás.Ennek ellenére én is ezt teszem.Meg próbálom fenyíteni őket pl. ugyanúgy mint te mese-megvonással.Néha segít,néha nem. :shock:

Edit

Kép

Kép
edit73

Gratulálok Noriéknak így ismeretlenül is, mert nem szóltam bele a dolgokba, amikor jobbnál jobb tanácsokkal láttátok el Őket. :lol: Nagyon szuper dolgokat ajánlottatok Neki, amiket Ő szerencsére meg is fogadott. És milyen jól tette :lol: . Így most jó kezekben voltak/vannak. :lol: :lol:
Dorotit sajnálom, de ettől többet azt hiszem, nem tehetett érte senki :cry:
A babák pedig tényleg nem akkor jönnek, amikor mi akarjuk, hanem amikor ők szeretnének - általában :lol: Az enyémek nem akartak jönni, de kénytelen voltak megszületni, különben ottmaradunk mind a 3-an. :cry:
Nóri babái kicsit korán jöttek, de ahhoz képest elég nagyok. Jó egészséget kívánok Nekik.
A talihoz Nektek sok szerencsét. Reméljük senki nem lesz addigra beteg.
Judyt! Mi nem is lakunk messze egymástól :lol:

Andi

Kép
gandi75

Ja! Edit! :lol:

Irigyellek a 3 jó gyerekért. :lol: Nekem volt kettő rossz. :cry: Egész hétvégén csak nyekegtették egymást. :cry: :cry:

A.

Kép
gandi75

Nóri,
Gralulálok Levente és Roxána babákhoz! Hogy vannak?
Mennek a drukkok!
Dorotit nagyon sajnálom.

Kép
pramprampram

Nóri és Balázs!

Gratulálunk kis családotok megérkezéséhez. Kívánunk sok-sok erőt, egészséget, boldog perceket !

Meme
szinta

LILLA!

NEVED NAPJA ALKALMÁBÓL SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!!!!!

EDIT ÉS A FIÚK

Kép

Kép
edit73

Lilla!

Mi is puszilunk Névnapodon!!!!

Meme
szinta

Sziasztok!

Végre van net!!!

Lilla!

Nagyon Boldog Névnapot kívánunk Neked!!!!!

Nóri!

Neked meg gratulálunk a manókhoz!!!!! Vigyázzatok magatokra!!

Vikó!

Hát ezt jól kifogtad!!!!

Edit!

Olvastam amit Oliról írtál, hihetetlen, hogy az antibigyónak ilyen hatása is lehet, ha telítődik a szervezet.

Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek külön, de annyit írtatok az egy hét alatt, hogy nem győzőm.... :oops:

Nálunk holnap lesz a farsang és azon variálok, hogy kifessem e az arcukat vagy csak a ruhát adjam rájuk. (katica + 101 kiskutya ) Jó lenne megcsinálni de sztem nem lesz rá reggel időm + Gergő arcát féltem, neki állandóan piros, recés.., valamire allergiás, de még nem jöttünk rá mire. De gondolom majd reggel eldől az egész, hogy mikor sikerül felkelnünk.

Kata

Kép
kateduo

Lilla,

Boldog névnapot!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!!!!

Nory, Balázs!! Őszintén gratulálok!! legyetek nagyon boldogok!! :D:D

Doroti :( :cry:

Detti :) hát márciusban nem volt valami fényes idő itt, de mostanában nagyon kiszámíthatatlan ... pénteken fél nap alatt megszáradtak a ruhák az udvaron, szombaton meg megfagytak .... :S

Vikó!! annyira édesek a képek!!

Lilla! boldog névnapot!! :D

Itt szünet van az oviban, fiúk lebontják a házat :roll:

Gyöngyi :) kíváncsi leszek nektek mit mondanak az oviban, nekünk a jövő héten lesz szülői ... Meg van már, hogy májusban hová költöztök?

Sz.

KépKép
sziszus

Lilla :)

Nagyon boldog névnapot kívánok!

Hogy vagytok?

Nálunk is nevelés nélküli nap van az oviban, én vagyok velük itthon. Álom jó gyerekek, semmi gond velük.

De van nekem is egy problémám velük. MOstanában elharapózott, hogy felhoznak mindenféle kis havert ide hozzánk. Na akkor megbolondulnak. Szaladgálnak, verekednek, szétszedik a lakást, tök balesetveszélyesek, és baromi erősnek képzelik ilyenkor magukat, visszapofáznak. Nem akarok sárkány lenni, hogy nem engedem, hogy a barátaik feljöjjenek (pedig a hátam közepére sem kívánom őket 8-10 órai munka után), de ezt egyre kevésbé akarom. Pénteken itt volt a Noel, Olinak felszakította a száját, Samu arca egy merő véres karmolás. :twisted: :twisted: Szerintetek mit lehet ilyenkor tenni? Hiába szabok feltételeket, megbolondulnak.

Csúnya dolog de már nagyon örülnék ha az én gyerekeim mennének máshoz randalírozni, nem ide jönne mindig minden gyerek. (Ez Samu nyíltságának köszönhető, hogy meghív ide mindenkit, azok meg kapva kapnak az alkalmon) :evil:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Értem a problémádat, és szerintem túl sok mindent sajnos nem tudsz tenni. Ahogy olvastam az írásodat, mintha a gnőket hallottam volna (bocs :wink: ). Az én fiaim ugyanis ketten viselkednek úgy, mint a tieid hárman. Azaz ha együtt vannak (és ilyen elég sokszor előfordul...), akkor annyira nagyon erősek így duóban, hogy folyamatosan rosszalkodnak. Ők mondjuk ritkán engednek magukhoz más gyereket, vagyis főleg Bernát, mert Ambrus nagyon nyitott (van is egy kisfiú, aki nagyon szeretne velük játszani, ők meg elutasítják nagyon durván). Én ezért is fogom őket külön csoportba járatni az oviban, mert már nagyon belefáradtam, hogy folyamatosan csak gond van a gyerekeimmel.

Én most bevezettem azt, hogyha nem viselkednek, és nem fogadnak szót, akkor mese meg kisautó megvonás lesz. Pont ma ültem le velük beszélgetni (meg is lepődtem ,hogy végighallgattak), és Bernát megígérte, hogy nem bántja a Gergőt (a 3. gyereket), Ambrus meg nem nyújtogatja a nyelvét (hogy honnan szedte?????) és nem mondja azt, hogy hülye (ezt sem értem).

Nem tudom, hogy mennyire értenék meg a fiaid, hogy ha ott van egy harmadik, akkor hogyan kell viselkedni, de egy próbát megér. Egy csomóan pl. azt mondják, hogy fiúk, mit várok tőlük??? Már most, 3,5 évesen bandáznak - ketten :roll:

Ezek szerint divat ez a nevelés nélküli nap? nálunk is lesz áprilisban.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat és most kicsit jobban vagyok, így gyorsan felnéztem.

Nagyon rosszul érintett ami történt, nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz. :(

Azért írom le nektek ilyen korán, hogy mi történt, mert annyit segítettetek nekem, hogy úgy érzem jogotok van tudni, hogy mi történt. Lehet, hogy nem fogom tudni egybe leírni de igyekszek...

Az történt, hogy hazamentem pénteken, pedig éreztem, hogy nem lenne szabad. Szombat éjjel csütörtökönarra keltem, hogy nagyon görcsöl a hasam, azt hittem, csak kakilni kell. :oops: Lehúztam a bugyimat és abban a pillanatban vagy 1 deci vér kijött belőlem. Elkezdtem ordibálni apának, gyorsan hívtuk a dokikat, hogy nagy baj van. Mindketten mondták, hogy azonnal induljunk a kórházba, és ha egy mód van rá ne egyek és igyak semmit. Összerámoltunk cuccot, és kocsiba ültünk, de én akkor már nagyon rosszul voltam a vérveszteségtől. Mire beértünk kórházba ottvoltak a dokik is. UH, vizsgálatok, és mondták, hogy azonnal ki kell venniük a babákat, mert különben mind3-at elveszítjük. :( Beadták az epidurált, de semmit nem éreztem úgy bőgtem. Aztán mikor hatott elkezdták a műtétet. először kivették Levit, az gyönyörű pillanat volt. :) Mondta a doki "Gratulálok ANYUKA ez egy gyönyörű KISFIÚ" én meg elkezdtem mondani, hogy Levim, drága Levikém! :oops: :) Aztán 3 perc múlva újabb sírás orvos: "Gratulálok ANYUKA van egy hajasbaba kislánya" :) Akkor a boldogságtól sírtam már, de ez gyorsan szomorúsággá változott, mikor hallottam, hogy mondják, hogy most jön a neheze, és készítették a sok csövet, meg készen álltak, hogy esetleg műteni is kell majd a babót. És akkor kivették Dorotit is, ő nem sírt (én viszont nagyon) nála nem mondtak semmit, meg se mutatták, csak gyorsan elvitték és láttam, hogy nagyon küzdenek érte az orvosok. :( Aztán már nem emlékszek semmire, csak arra, hogy délután 3-kor felébredtem és nem is emlékeztem arra, hogy mi történt velem, csak miután körbe néztem, hogy hol is vagyok. Kicsivel később jött egy nővér, aki hívta a dokim és ő mondta, hogy mi történt. Mondta, hogy gyönyörű két Manóm van, és, hogy sajnos a picilány 3 órás küzdelem után feladta. És azt is mondta, hogy legyünk nagyon büszkék rá, mert felnőtteket meghazudtolóan küzdött az életéért. :( (na most megint bőgök :( )
Bocsánat, abba kell hagynom, majd később folytatom csak tudjátok....
Vendég

Lilla,
Boldog Névnapot Kívánok!

Nóri,
Nagyon nehéz pillanatokat élhettetek át Doroti elvesztésével.
A legfontosabb, amit most tehetsz Roxiért és Leviért az -persze ha majd megindul a tejed-, hogy anyatejet kapnak.
Enyém gyerekek szintén ekkora súllyal születtek. Nagyon szorítok Nektek!!!! Kívánom, hogy a lehető leghamarabb hazakerüljetek.
Nagyon érzik ám, amikor az inkubátor mellett vagy és beszélsz hozzájuk :)

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Nory, Balázs!
Gratulálok a kismanókhoz! Doroti elvesztése nagyon nehéz lehetett, de biztosak lehettek benne, hogy föntről vigyáz a testvére, és segít nekik, hogy minél gyorsabban megerősödjenek, és mihamarabb haza kerülhessetek. Most a legfontosabb, hogy Levire és Roxira koncentrálj. Remélem, gyorsan felépülsz te is, és akkor minden erőddel rájuk tudsz figyelni.
Nekem nagyon nehéz időszak volt, míg a fiúk kórházban voltak, én meg minden nap jártam be hozzájuk. ( 1 hónap volt) Jó lenne, ha ti gyorsan túl lesztek ezen, és otthon már családként folytathatjátok az életeteket.

Detti!
Nálunk az a helyzet, ami nálatok. Pedig egy évvel fiatalabbak a fiúk! :shock: Igazából most kezdődött ez náluk, amióta beindult a beszéd, és amióta a közös játékban egészen összekovácsolódtak. Eddig jó gyerekek, többnyire szófogadóak voltak, különösen, ha nem itthon voltunk. Mostanában viszont teljesen mindegy, hogy hol vagyunk, ők ketten vannak, és nem az számít, amit én mondok.... Eddig nem jutott eszembe, hogy az oviban külön csoportba kerüljenek, de most elgondolkodtatott, amit mondtál.

KépKép
paniko

Nóri, Balázs
nagyon nehéz időszak ez, amihez sok erőt kívánok nektek!!!! Hirtelen kellett szülővé érnetek, és erre nem lehet felkészülni. Nagy az öröm, és nagy a szomorúság... nehéz elengedni egy kisbabát, még ha tudtátok is, hogy mi történik majd :cry:
És még Levinek és Roxinak is sokat kell gyarapodni, hogy hazamehessetek végre, de kitartás, napról napra jobb lesz. Ezen majdnem mindannyian átmentünk itt, álltunk az inkubátorok mellett, és hol sírtunk, hol nevettünk!!!
Köszönöm, hogy leírtad a történeteteket, biztos sok erő kellett ehhez, én is sírtam, ahogy olvastalak. Megmondták, hogy mitől indult be végül, miért kellett megszületniük?
Sírd ki magad Nóri nyugodtan, meg kell élned ezt is, hogy tovább tudj lépni. És igaza van Pram-nak, lassan kezdj el az anyatejre koncentrálni, fejni amennyit csak bírsz, hogy Levi és Roxi gyarapodhassanak!

Cat,
az az igazség, hogy kicsit irígykedve olvaslak.. mert ami neked nehéz, az nálunk a "nem létező" katergória, és ez sem jó :? az enyémek nem nyitnak más felé, sőt, elutasítanak minden más kisgyereket, csak egymással játszanak. Tipikus zárt iker-közösség :cry: Szóval örülnék, ha lenne ilyen bandázós problémám..! Vagy lehet, hogy nem, de most annak örülnék, ha nyitnának kicsit mások felé 8) Irigyellek, hogy van egy Samud, aki ennyire barátságos!

Lilla,
boldog névnapot!!! :lol:

Kép
nettke

Lilla!
Boldog névnapot!!!!

Mi sem ússztuk meg ezt a vírust, tegnap a párom, ma Én is kidőltem. :( Így mindenki itthon van.
Szerencsére Én nem vagyok lázasodó, de szegény Attila 40fokos lázzal küszködik, és Tatára kellett volna mennie holnap reggel dolgozni péntekig, de így szerintem nem engedem el.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok:)
Nory:( Fogadd Őszinte részvétemet :cry: Nagyon sajnálom ami történt, de ez a kis HŐS így tudott a leginkább segiteni testvérkéin...igazán példamutató küzdelem volt :!:
A legfontosabb, hogy amennyire ez lehetséges próbálj megnyugodni és pihenni és fejni és pihenni és fejni. Éjjel nappal három ótánként, hogy beinduljon és szaporodjon a tejed, mert a Babáidnak ezzel tudsz most a legtöbbet segíteni:) A könnyeket a PIC ajtaján kívül kell hagynotok ami emberfeletti, de muszáj, hogy azt érezzék bízol-hiszel Bennük:)
A koralét sajnos egy hullámvasút...egy lépés előre, kettő vissza....aztán idővel fordul majd a kocka, de sok-sok erőre, kitartásra lesz szükségetek. Ami nagyon jó, hogy csodaszép paraméterekkel születtek a Picik és tüdőérlelőt is kaptatok a korházban ami szintén óriási segítség az elkövetkező heteket tekintve.
Ha bármiben tudok segíteni kérdezz, írj nyugodatan és addig is idelinkelem Nektek a korababás fórumot, ahol napi szinten segítő kezekre találsz úgy értem mindenki átlte ezt a krízist és orvosi szempontból, paraméterek tekintetében rengeteg sorstársat találsz itt: http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &t=9087008
Nagyon drukkolok, hogy a Picik erősek és ügyesek legyenek, és minél kevesebb akadályt kelljen leküzdeniük:)

Mindenkinek jobbulást-gyógyulást kívánok és persze Boldog Névnapot:)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek a névnapi köszöntést!!! Meg sem érdemlem-én soha nem tudom senkiét, naptárat kb 4 éve láttam utoljára. :oops: :oops: :oops: Szóval nagyon jól esik-ma úgyis megaszar napom volt. :evil:

Cat

Nikinek még mindig sokat fáj a hasa és sajna főleg éjszakánként. :( Amúgy zabálnak, bár tejes dolgokat még mindig nem kapnak. Adtunk le mintát péntekekn, elvileg mára lett volna meg az eredmény, de elcseszték és elölről kellett kezdeniük. Így csak szerdán tudjuk meg, h legalább a szalmo kiürült-e már belőlük. És akkor lehet kezdeni adni Nikinek az antibigyót a campylo-ra.

Már nagyon nehezen bírjuk itthon, unatkozunk, hiányzik a társaság nekik is és nekem is. De így nem mehetünk sehova... már alig várom a Wasabit!!!

Nóri

Sajnálom ami történt-sajnos ezek a megérzések ált beigazolódnak. :( De lehet, h ha nem mentél volna haza, akkor is így történik. Kiderült, h mi miatt volt a vérzés?
Büszke lehetsz Dorotira, sajnos nagyon picike volt még szegény. Beszéljetek róla is sokat a pároddal, búcsúzzatok el tőle. :(

Remélem gyorsan összeszeded magad és minden rendben lesz a tejcsivel is. Béreljetek ilyen mellszívót: http://www.medela.hu/kolcson/kolcsonzes.htm
Ez a legjobb ami létezik, a koraszülöttosztályon nálunk szinte mindenkinek ilyen volt. Nagyon nagy segítség hidd el, amíg a manók nem erősödnek meg annyira, h szopizhassanak. Rengeteget kell majd fejned ha komolyan gondolod a szoptatást. a kézitől kikészül a kezed, a kisebb gépik meg nagyon gyengék.

Kérünk képeket a manókákról!!! Hogy vannak, láttad már a szülés óta őket? Te hogy érzed magad?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nóri!

A többiek már mindent elmondtak előttem.Én csak csendben szorítok,hogy minden rendben legyen!!!És várom a híreket rólatok!!!!

Cat!
Szerintem a 4,5éves gyerekek már rengeteg dolgot megértenek.Én szigorú szabályokhoz kötném a "vendégeskedést". Szerintem te határozd meg,hogy mikor hívhatnak vendégeket és mennyit (pl. csak péntek délután, mindegyikük max 1gyereket stb.) Nyugodtan elmondhatod nekik,hogy anya is fáradt és van otthon is dolga,nem tud mindig figyelni rájuk.Márpedig ha vendég van,akkor azt anyára bízták a szülei.
Azt hogy melyik nap jöhet vendég,megjelölhetitek egy falinaptárban valamilyen meghatározott színnel.Így ha még nem is ismerik a hét napjait,reggel indulás előtt akkor is meg tudod mutatni nekik,épp milyen nap van.
Aztán azt is meghatároznám,hogy milyen esetekben kell azonnal hazamennie a vendég-gyereknek.Pl ha valaki megsérül. És ezt a vendég-gyerek szüleivel is beszéld meg!!!!
Szerintem ha az általad meghatározott szabályokat következetesen betarttatod velük,le fognak csillapodni és élvezni fogjátok mindannyian ezt a helyzetet!!!

Nettke!
Ez nálunk is így van!!!Oli egyáltalán "nem ért szót" a kortársaival,így mindig az óvonénin lóg.Ha nem,akkor valamilyen módon "piszkálja" a többi gyereket.Beni és Marci meg nagyon jól elvannak együtt.Illetve Beni nyitna egy kislány felé (de csak felé),de Marci nem hagyja. Így mi minden alkalmat megragadunk arra,hogy Beni Marci nélkül menjen oviba.
Fognak ők is nyitni!csak még egy kis idő kellnekik!

Edit

Kép

Kép
edit73

Judyt!
Jobbulást nektek!

Vikóka!
Hogy vagytok?Sikerült memével beszélned?

Edit

Kép

Kép
edit73

Csodaszép jó reggelt Mindenkinek!

Itt gyönyörű minden,csupó fehér!!!! :lol: Kb. 10centis hó esett az éjszaka. A fiúk itthon tobzódnak arra várva,hogy kimenjünk!Hószünetet rendeltem el nekik! :lol: Dávid meg "kikadva" ment suliba,mert az ő hó-szünetét" én már nem engedélyezhetem! :roll: :wink:

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Judyt :)
Jobbulást nektek! Ez influenza amit benyaltatok?

Nory :)
A gyászt meg kell élni. Sírd ki magad, és búcsuzzatok el Dorotitól, ne szégyeld, hogy ez ennyire fáj, ez természetes. Utána pedig tényleg koncentrálj Levire és Roxira. Én is a Lilla által belinkelt fejö gépet támogatom, 3 óránként fejjél szorgalmasan. Ilyenkor az anyatej az éltetö a kicsiknek, ha már etethetö állapotban lesznek. A felesleget meg fagyaszd le, nagy hasznát veszed még.

Köszönjük, hogy megosztottad az érzéseidet a szüléssel kapcsolatban. Az érdekelne még, hogy mitöl volt a vérzés?

Nettke :)
Oli nálunk is nehezen nyit mások felé. Samu viszi bele mindig a barátságokba. Oli már csak azokkal van nagyon jóba, akiket évek óta ismer. Például a mai napig a bölcsis társai a legjobb barátai pl. Peti, Boróka, akiket 2 és fél éve ismer. Szóval neked is nyitni fognak mások felé, de ez a fél év ovi, nem elég erre. Az ö hármas közösségük mellett úgy érzik, hogy nincs szükségük másra.

Samu viszont már aggasztóan nyitott. Tegnap kimentünk a városligetbe játszózni. Rajtunk kívül csak egy elsös iskolás osztály volt. Én Olit hintáztattam, mire felnéztem Samu már ott játszott a gyerekekkel, faleveleket szúrtak fel a botra. :shock: Mintha közéjük tartozna, beszélgetett velük, röhögcséltek. Utána még az egyik tanárnénijükkel is beszélgetett, még a nevét is megkérdezte, hogy Jutka néni. :shock:

Edit :)
Köszi a tanácsokat. Ki fogok jelölni egy napot amikor feljöhetnek a haverok, ha otthon vagyok. Ez jó ötlet. Igazából Olinak is jót tesz, mert ö kevésbé nyitott, meg Samut sem tilthatom.

Detti :)
Egyáltalán nem sértödtem meg, hogy "legondozónéniztél". :D Én képtelen lennék azt a munkát csinálni, már sokszor elmondtam, az én idegeimnek néha kettö is sok(k), pedig nagyon jó gyerekek. Csak elszoktam már az engedetlenségtöl, mert igazából nálunk sosem volt olyan elevenség mint nálatok a fiúknál. A jóisten két nyugodt kölköt adott, cserébe az elsö két év szenvedéséért, amin keresztül mentünk velük. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Nóri!

Nagyon sajnálom az angyalkává vált pici lányt. :cry: Még az a szerencse, hogy a másik két picike jól vannak és a korukhoz képest tényleg szép méretekkel, súllyal születtek. Sok egészséget és tejet kívánok nektek és a babáknak, és kitartást a tragédia feldolgozásához!

Ilyenkor visszagondolok arra, hogy mi is hárommal indultunk, és végül is a mi harmadik picúrunk korán, a 9. héten elment, de még azt is nagyon szörnyű volt megélni. :(
nellike

Udvozlok mindenkit Angela vagyok Nori novere.

Amint latjatok Nori torolte magat innen, mert egy szemely nagyon megsertette. Gondoltam megiron nektek, mielott ide is irogatna.

Nori "hazudott" nektek abba, hogy hol lakik. Valojaban Ausztriaba lakik, mint ahogy En is. Anyosaek laknak Pesten, illetve ok regen laktak Mikloson. Valojaban szulni is itt szult kint egy maganklinikan, de telleg a Schopmereiben akart, es mikor mondtatok neki a Janost ott. De nem tudtak megoldani, mert Balazs nem hagyhatta itt a ceget, es Nori nem akart egyedul menni.

ezen kivul MINDEN igaz volt amit mondott, valoban szuletett vasarnap 2 gyonyoru gyermeke Roxi es Levi es telleg elveszitettek Dorotit...

Szoval 1 szo mint 100 minden igaz volt (meg Bella es Kriszti is mert itt a maganklinikan nagyon sok magyar no van), es telleg eleg nagy butasag volt Noritol, hogy ezt mondta, de a parja nem nagyon szerette volna, ha sok infot ki ad "idegeneknek". Igy azt gondolta, hogy igy jo lesz.

Amikor a SOTE I.-n voltak ejjel az is igaz volt, mert akkor fent voltak anyosaeknal.

Kerlek ne vessetek ot meg ezert, nagyon sok minden rosszon ment keresztul es senkit nem akart felrevezetni vagy megbantani, elakarta mondani, mikor hazaengedtek oket.

Telleg ne haragudjatok ra, es ha egyszer ujra regisztrel es irni fog nektek, vagy kuld nektek kepet a csodalatos manoirol ne szidjatok meg vagy ilyesmi...

Koszonettel,
Angela
marcibébianyuci

Angela!

Ne haragudj,de én erre nem tudok,mit mondani!!!! :(
Nincs harag!!!De tudod ezek után szokták mifelénk azt mondani,hogy már a kérdését se lehet elhinni!!!!
Nekem ez nem érthető,én az ilyet nem tudom elfogadni!Természetesen nem fogok Nórira támadni,ha mégis ehhez a topichoz fordul segítségért.DE!!!! :shock:
Minden jót nekik!!!!

Lányok!
????????????????????

Az én fiaim ma megint angyalok voltak.Nagyon jó döntés volt,hogy itthon maradtak ma.Iszonyúan élvezték a hóesést!!! :D És egy irtó jót szánkóztunk.Beniben borzasztó erő van.Egyedül húzta a 2tesóját a szánkóval.Sokszor majd megszakadt (féltettem is a sérvét),de nem engedte,hogy segítsek.Hol húzta,hol tolta a szánkót.Én meg imádtam nézni őket,olyan édesek voltak.Persze totál ki is fáradt mindhárom,így délben pikk-pakk elaludtak.

Cat!
Azért a gének is meghatározzák a jellemet!És ne feledd,hogy te jó anya vagy!!!Sokszor nagyon következetes és karakán vagy velük szemben.Ezt érzik a fiúk is!!!!Nem véletlenül kezelhetőek ők ilyen könnyen!

Kép

Kép
edit73

Nellike!
Ti hogy vagytok?Bírod ezeket a frontokat?Nem keményedsz?Mivel töltöd otthon a napjaidta?Te hogy állsz a készülődéssel?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lányok,

Először is olvassátok el a 2009. márciusi babavárók topikját, és ott kiderül, hogy mi ez az egész Nórival kapcsolatban (röviden: egy kismama megkérdezte a dokiját a János kórházban, hogy hogy van, vagy mi van azzal a szegény hármas ikres anyukával és bébijeivel. A doki meg nézett nagy kerek szemekkel ,hogy mostanában semmiféle 3-as iker nem született) :roll: :roll:

Szóval én azt az egyet nem értem, hogy mi a fenéért nem lehetett megmondani, hogy ő valójában külföldön él és ott fog szülni? Még az országot sem kellett volna leírni... Mi ebben a titok? Milyen sok infóról beszélünk? Idegenek? Ő valóban az volt, hiszen 1,5 hónapja ismerjük, de nem hinném, hogy bármit is felhasználtunk volna ellene.
Egyébként a többi dologgal kapcsolatban hiszek neki, nem tartom valószínúnek, hogy a terhességgel meg a gyerekekkel kapcsolatban hazudottt volna. Sajnálom és szánom szegényt...

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Elöször is neved napja alkamából sok boldogságot kívánunk!!!

Ezt az egész Nóri-sztorit én sem értem.De megmondom őszintén,mélyen megbántva érzem magam.Aggódtunk érte,segítettünk neki és közben meg ő össze-vissza hazudozott!!!!Én ezt sem másnak,sem neki nem bocsátom meg.
Nem értem,miért volt erre szükség.Kit vagy mit akart ezzel megvédeni?Sem lakcímet,sem bankszámlaszámot nem kértünk tőle,nem firtattuk a vagyoni helyzetét sem.Persze mi számára idegenek vagyunk.De általában csak az érzéseiről,a babákról és a babákkal kapcsolatos terveiről kérdeztük.Ezzel semmilyen támadási felületet nem adott a kezünkbe,nem is tudtunk (de nem akartunk) volna ezzel visszaélni.
Szóval nekem ez megmagyarázhatatlan.Bármi történt is vele vagy körülötte.Mégis ezek után Nóri mit vár tőlem/tőlünk????? :shock:

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

Még az is az eszembe jutott,hogy lehet Nóri=Angela?

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti,
Bolgdog Névnapot Kívánok!

Edit,
Tegnap sokszor gondoltam rátok, nagyon tetszett a hószünet ötlet. :)
Nagyon hezitáltam, hogy nem viszem be a gyerekeket, de a gyógypedünk most bejár az oviba, hogy tanácsot adjon, így nem lett volna korrekt.
Nálunk gyönyörűen süt és már megvolt a reggeli szánkózásunk is. -Ezzel azt hiszem az egész napi mozgásomat letudtam- :lol:

Kép
pramprampram

Sziasztok :)

Szomorú vagyok, hogy Nory orrunknál fogva vezetett minket. :( :( Itt 10-12 ember teljesen jóhiszemüen fordult hozzá, tanácsokat adtunk, segítettük öt. Bár már sejtettem a turpisságot, nyomoztam utána, mert priviben egy helyes lány jelezte, hogy Nory nem mond igazat, de akkor is pofán vágott a dolog.

Mondjuk mindennek ellenére nem éreztem rosszindulatot Nory részéröl, én is csak minden jót kívánok neki. Azért egy pszichológiai kivizsgálást javaslok neki és Balázsnak is, szerintem rájuk férne.

Pram :)
Milyen volt a farsang? Képek?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Most én is itthon vagyok, mert tegnap Ambrus belázasodott, de szerencsére nem vészes a helyzet, úgyhogy remélem, hogy holnap már tud menni bölcsibe.
Bernát tegnap is meg ma is egyedül volt/van a böliben, és azt mondta a gnő, hogy angyal volt! Szóval nem kérdéses, hogy külön lesznek az oviban...

Edit,

Nem hinném, hogy Nóri és Angéla egy személy lenne. Azt sem hiszem, hogy a kórházon kívül más ne lenne igaz. Egyet nem értek: miért titok az, hogy hol él és hol fog szülni?? Azért előbb-utóbb úgyis kiderült volna ez hazugság, szóval: :?: :?:

Edit, Pram,

Köszi a jókívánságot!

Detti

KépKép
kiliman

Cat,
A farsangi képek nem sikerültek valami jól. A párom jócskán késett és nagyon lógtak rajtam. Bencusnak meg nem is volt kedve az egészhez, leült a büfébe és evett .....azután átült az italokhoz, mixelt és ivott.

Kép
pramprampram

Sziasztok!

A tegnap írtam egy hosszút, erre elszállt.

Többek közt Nórynak is, még jó, hogy nem ment el. Hát, én nagyon sokat aggódtam miattuk, nem volt fair, hogy játszott az érzelmeinkkel.
És egyetértek Edittel, hogy itt mindannyian megbízunk egymásban, nem is kértünk tőle semmi személyeset, vagy mondhatta volna, hogy erre és erre a kérdésre nem szeretne válaszolni. De mélyen megrengetett a hitemben, akkor is, ha az általa leírtak nagy része igaz volt. Bár számomra ez is kérdés, első perctől gyanakodtam, h valami nem ok. És az, hogy épp a kórházasdit játszotta el nálunk, amikor épp ez lett volna létkérdés a babák szempontjából!? Na mindegy, nem lovagolok többet rajta.
Dorotit nagyon sajnálom, és az életben maradt két picinek drukkolok, mert tudom, milyen nehéz időszak vár rájuk. Feltéve ugye, hogy egyáltalán vannak.

Detti!
Boldog névnapot neked!
Ambrusnak mielőbbi gyógyulást!

Lilla!
Neked utólag kívánok boldog névnapot!

Edit!
Azt, hogy nem egészséges egy szobában aludnunk, azt magunkra értem elsősorban. De a házasélet sem utolsó szempont ott, ahol ez téma (nálunk már vagy 2 éve nem, uh emiatt nem aggódom:))
Mi hárman vagyunk 20 nm-en úgy, hogy ebből kb 6-7 nm van szabadon. Ennyi helyük van a gyerekek játszani, mászkálni, egyáltalán, hogy legyünk valahol, amikor nem ülünk vagy fekszünk.
Nekem azért nem jó, mert semmit nem tehetek szabadon, egy filmet nem tudok nyugodt lelkiismerettel megnézni, mert nyilvánvalóan nem jó, ha megy a tv, amíg ők alszanak. Persze ettől még bekapcsolom, leginkább akkor, amikor ők elaludtak, mert ha lefekvéskor megy a tv, akkor sokáig nem alszanak el, és az sem utolsó, hogy olyankor én nem minimaxot nézek. Ezen kívül a lámpa is zavarja őket, nyugodtan olvasni sem tudok.
És persze nagyon össze vagyunk nőve, ami részben jó is, mert szeretem, hogy még ennyire ragaszkodóak, de a külön szoba sokkal jobb lenne mindannyiunknak, na.

Farsang:
A hétvégén gyártottam Túró rudi jelmezt, a másiknak meg az oviban adtak egy katicásat, azt fogják holnap felvenni. Két napja lázas készülődés van az oviban, nagyon ügyesek az óvónénik, nagyon tetszik. Ma de együtt gyártottak díszeket, olyan jó volt látni őket, ahogy készülődnek.

Cat, ugye nincs harag, hogy akkor most nem a tiétekben leszünk?

Hát, nem mondom, hogy segített a panaszáradatom, a logopédus megpedzette, hogy van pszichológus is a beszédjavítóban. Megnézethetjük, hogy mi váltotta ki Ádámból a folytonos ellenkezést. Persze, szeretném én is tudni, de egy kicsit elszomorít a dolog, nem gondoltam volna, hogy ekkora problémának kell tekintenünk. Alapvetően nem agresszív, és az oviban is azt mondta az óvónő, hogy szerinte Ádám nagyon jól iránytható, motiválható, nagyon segítőkész, és szerinte személyre szóló az ellenkezés. Minden esetre megnézetem, hátha megtudunk valami fontosat.

Most megyek, vendég van.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Nory/Angi/Balázs

"de a parja nem nagyon szerette volna, ha sok infot ki ad "idegeneknek"" akkor most mit szól, hogy mégis ki lett adva ez a sok infó?????? Az a baj, hogy sokkal többet árult el magáról így, a hazudozással :(

Nem tudtam szó nélkül hagyni, de visszafogottan csak ennyit tudtam írni...

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Hoppá, itt aztán tényleg sosem unalmas az élet!!! :shock: Mindig történik valami meglepő, nem várt esemény. Bevallom, én cseppet sem gyanakodtam, h Nóri bármiben nem mond igazat-túl naiv v jóhiszemű vagyok. :? :oops: Azt gondoltam, h egyszerűen csak kicsit zűrös a csaj. Végülis, engem annyira nem sért személyesen, ha csak ebben nem mondott igazat. Nem hiszem, h ártani akart volna nekünk v kihasználni minket, egyszerűen csak nagyon rossz módszert választott az anonimitás? megőrzésére. Tulképp meg se lep nagyon a dolog, eleve kissé értlennek, gyerekesnek tartottam-ez a megoldási mód is kb a kamaszokra jellemző. Hiszen tényleg elég lett volna annyit írni, h külföld, v még annyit se. Persze, ha most nem derül ki és hónapok, évek múltán se mondta volna el-na, az nagyon rosszul esett volna!!! :evil:

Detti

Boldog Névnapot!!! Remélem A hamar meggyógyul!!! Jobb passzban vagy már kicsit? :)

Annamari

Azért nem olyan gáz az, ha megnézi egy pszichológus. Elévgre nem pszichiáterhez küldték. :) Na, akkor lenne okod szomorkodni. :wink: Itt kb arra számíthatsz, h együtt elemezgetitek kicsit Á. működésmódját, hátha kiderül vmi. Kapsz néhány tanácsot ami segíthet kizökkenteni és együttműködésre bírni és kész. Nem lesz gáz, ne aggódj. :D Sztem ennek csak itthon van ilyen negatív színezete, külföldön tök bevett szokás a konzultáció. :)
Kíváncsi vagyok a Túró Rudis jelmezre, majd rakj fel fotót!

Pram

Akkor Bence igazi pasi: eszik-iszik a bulikon. :wink:

Basszus, még mindig bennük van a szalmonella!!! :shock: Már el is felejtettük a fofás-részét és még mindig + a lelet! :shock: Úh műtétnek kb végképp lőttek.

De csak márc 14.-én indulunk-tegnap foglaltuk be és már csak így volt hely. Megkaptuk tegnap a vízumot, amivel 6 hónapig kint lehet lenni. :D A gyerekek 5, én 10 évre. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Személy szerint ártani nekem sem ártott Nóri,na de kinek használt ez a viselkedés??? :shock: :shock: :shock:
Hű!!!Makacs ez a szalmonella! :evil: Nekünk még nem volt,de már mástól is hallottam,hogy hetekig küzdöttek vele.
Akkor tuti,hogy 6hónaig maradtok?

Sziszus!
Úgy látom,mindenki eléggé türtőzteti magát! :twisted: Talán Nóri állapotának köszönhető ez!

Cat!
A hétvégén te jutottál eszembe!Marci csütörtökön belázasodott,péntektől homeóztunk. Kicsit köhögött,kicsit náthás volt,a legfőbb gondunk (a láz mellett)a kötőhártya volt.Mindenféle orrcsepp,köhögéscsillapító és szemcsepp nélkül meggyógyult 3 nap alatt!!!!!Így hétfőn már ment oviba.
És amiért eszembe jutottál,az az,hogy ezeket a golyókat vízben feloldva veszik be a gyerekek.Így igazából nem is tudják,hogy gyógyszer.Semmilyen mellékíze nincs.Egyszer próbáld ki Olinál!!!!
Ami meg számomra kincs ebben az egészben,hogy nem kell minden nyílásba csöppenteni valamit.Mert én már sokszor iszonyúan úúútálom,hogy orrba,fülbe,szembe cseppegtetnem kell.Egyiknek itt gyullad be,másiknak ott,a harmadiknak meg mindenhol.Így elég megjegyeznem,hogy kinek hova,mivel kell cseppenteni! :evil:

Edit

Kép

Kép
edit73

Annamari!
Így már értem!
Szerintem is csak segíthet egy pszichológus!Ezért ne szomorkodj!Hátha mond valami használhatót!És ha ő is úgy látja,hogy személyhez kötődik az elutasítás,lesz módotok logopédust váltani?Tudna valaki más foglalkozni Ádámmal?
Majd képeket kérünk!És számolj be róla,milyen volt a pszichológus!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ledöbbentem Nórin én is.... Még azon gondolkodtam, hogy ki bánthatta meg és mivel. Mert Angéla azt írta, hogy ezért törölte magát.

Lilla!

Ez a salmonella brutál, tök nehezen jön ki, mindenkinél ilyen sokáig tart, pedig már rég nincs tünet.

Kata

Kép
kateduo

Dobjatok majd farsangos képeket. Én is igyekszem majd.

Kata

Kép
kateduo

Annamari :)

Dehogy haragszom. Söt, örülök, hogy te legalább kreatív vagy, velem ellentétben. Kíváncsi vagyok a Túró Rudi jelmezre.
Nálunk csak egyszerü jelmezek jöhetnek szóba, amiben egész délelött lehetnek a gyerköcök. Reggeli után már indul a jelmezesdi, és délelött 11-kor a tornateremben az egész ovi felvonul a jelmezekben. Ebéd elött vetköznek majd le.

Pszichológus: Szerintem úgy fogd fel, hogy segít más szemszögböl láttatni a gyermekedet, és lehet, hogy tud néhány jó ötletet adni. Nagyon jó dolog, hogy tudsz így konzultálni szakemberrel.

Edit :)
A homeos bogyót speciel nagy imádkozásra beveszi Oli, vízben oldás nélkül is, csak egyéb cuccot nem hajlandó. Szerencsére eddig mindig magától gyógyult, nem kellettek komolyabb szerek.

Jó, hogy 3 nap alatt kijött Marci a nyavalyából!

Lilla :)
Szörnyü ez a szalmonella. :evil: :twisted: :evil: Akkor indulásig már nem mennek a pörcök oviba? Hogy bírjátok ki addig velük karanténban?

Kata :)
A 2009. márciusi babák topikban bántották meg, és ott is egy kívülálló, nem itt. Csak a tesója úgy gondolta, hogy mi is megérdemlünk egy magyarázatot azért mert töröltette magát, mert mi jóhiszemüen jártunk el vele. Nekem csak az a furcsa, hogy például az én tesóm nem tudja, hogy én milyen fórumokba és mit írogatok. Neki hogy tudta Angéla? Kicsit gyanús, de lehet ez már az én összeesküvéselméletem. Senki nem annak látszik ami. :lol: Lehet sok krimit olvasok.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?