Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pepitanna! Nagyon ügyes vagy, látod, magadtól megtaláltad a nektek legjobb megoldást! Örülök, hogy újra van sok tejecske! Ha bármiben megakadsz, elbizonytalanodsz, nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok, ha meg nem tudom, úgyis utánanézek(kérdezek). Tanulni mindig lehet! :wink: Az édesanya szorongása (pl. apa elutazása miatt) valóban tud okozni átmeneti problémát, jó, hogy most már tudod, hogy erre érzékenyebben reagál a tested, így nem ijedsz meg ennyire, ha véletlenül ismét ilyet tapasztalsz. Tényleg ügyi vagy! 8)

Képzeljétek, a nagy készülődésben abbahagytam az allergiagyógyszerem, erre 2 napja előjött az asztmám, ami eddig csak megfázások után jelentkezett. Most viszont szerencsére egyáltalán nem voltam beteg! :shock: Remélem, ez a gyengébb szer hamar hatni fog, amit a tervezett terhesség miatt kaptam. Utálok köhögni! kh, kh, kh...

Bori már teljesen jól van, 2 napig tartó 37,2-es hőemelkedéssel elég könnyedén túl lett a betegségen. Úgy gondolom, a vitaminnak köszönhető! És a vitamin - ugye - nekünk sem árt! Ti szedtek valamilyent?
ktc

Pepitanna: :D tényleg ennyire tudok örülni egy mágnesnek. És ez milyen különleges, nem gyakran találkozom olyannal, aki Rigában jár. Nagyon hálás vagyok érte. Amikor szólsz, megyek! Amúgy nem sürgős, tényleg, amikor a legalkalmasabb Nektek. :D :D :D :D :D :D
Mivel közel lakunk, egyszer, ha pl. lent sétáltok Pannival, én is arra sétálok :wink:
Jó utat!

Ktc: sajnálom az asztmát :? Reméljük, gyorsan segít majd az új gyógyszer is.
Vitamin: én gravidát szedek.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pepitanna! De jó nektek! Egy picirit irigykedek. Én már olyan nagyon régen nem voltam síelni, hogy azt sem tudom hol van a sílécem.

Damara! Nálunk a testvér féltékenység legfőképpen abban nyilvánult meg, hogy Bence kezelhetetlenné vált. Ha Hunorral kellett foglakoznom akkor tuti csinált valamit, hogy vele kelljen foglakozni. És ha Hunor a kezembe volt akkor nagyon hamar jött, és mondta, hogy tegyem vissza az ágyába.Az első 1 év kemény volt. Mostmár kicsit jobb, de azt nagyon utálom, hogy állandóan megy a harc, és sajna sokszor nagyon csunyán viselkedik Bence Hunorral. Elveszi tőle a játékokat, kizárja játékokból, és ordíbál vele. De azért imádják egymást, mert ha kicsit külön vannak akkor hiányolják egymást, és örülnek amikor újra együtt lehetnek. Viszont ha rosszalkodni kell akkor nagyon egy húron pendülnek! :wink: Ja, és Hunor majmolja a bátyót mindenben! :D

Cosmo! A peteérést annyira figyelem csak, hogy Hunor születése óta érzem. Nem mérem a hőmet, de félidőben szoktam érezni az alhasi fájdalmat, meg más tünet is van. Férjem szerint februárban tuti összejön kismanónk. Remélem igaza van!

Ktc! Én most homoktövis kapszulát, és folsavat szedek. Terhesen Elevitet szedtem kb. a 30. hétig. Viszont a homoktövis kapszulát mindenkinek nagyon ajánlom, mert nagyon jó. Most, hogy a fiúk betegek voltak, én csak egy kicsit lettem taknyos, pedig általában én is elkapom a betegségeiket.

Képzeljéetk ma voltunk Bencével Miskolcon meccsen, és én annyira büszke vagyok rá, mert 5 meccsük volt, és hősiesen végigcsinálta, pedig nagyon fáradt volt. Az hozzá tartozik, hogy ő a legfiatalabb a csapatban, és gólokat még nem lő, de ott van, és élvezi. Bocsi, hogy egy kicsit dicsekedtem, de tényleg nagyon büszke vagyok rá, mert mellette még logopédushoz is jár, és mégsem nyüszög, hogy nem akarja csinálni. :lol:

aviubi

Sziasztok!

Megint nincs időm bővebb hsz-re, de szeretném megkérdezni, hogy az uh előtt be kell jelentkezni valahol? Még tavaly jártam az U szinten a betegfelvételen. A másik. Írtátok, hogyha odaérek uh-ra, akkor kérdezzem meg, hogy van-e valaki időpontra. Minek? Azért, hogy "tudassam" a többiekkel, hogy nekem van időpontom? :D
Köszi a válaszokat. (Jaj, mennyivel otthonosabban mozogtam a Szabolcsban :D )
lamme

Sziasztok Csajok!

Vumenke - Aliz nagyon helyes, szoktam kukucskálni a blog oldalon is a képeket.
Az anyasággal meg teljesen egyetértek veled. Néha én is úgy érzem, hogy egy kicsit ki kell törnöm otthonról. Nagyon csodálatos az anyaság, de néha kell magunkkal is foglalkozni.

Pepitanna - én is irigykedek egy kicsit, hogy hétfőn elutaztok. :)
Örülök, hogy a tejci próbléma megoldodott.

Sok időm már megint nincsen, mert mindjárt megyünk aludni. Eszter ma elkezdte próbálni a hangját, de úgy rendesen. Néha már attól féltünk, hogy teljesen bereked, mert úgy sikoltozott.
Délelőtt bementünk a Városligetbe sétálni, már odafele Barna mondta hogy valami rendezvény is van, de erre nem gondoltunk hogy ennyien lesznek. Alig találtunk parkolót, végül is Mangalica fesztivál volt. Jót sétáltunk, apa közben adott vért a vöröskereszt busznál, Eszter közben elaludt, így egy nagyot sétáltunk és nézelödtünk a vásárosok között. Jó volt egy kicsit kimozdulni itthonról, mert mióta betegek vagyunk azóta nem igazán voltunk sehol.
Na megyek mert Eszterkém már nyügi. Mindenkinek szép álmokat. Pusza
toldikrisztina

Sziasztok!

Ma megvolt a cikluskövető UH-m és az eredmények értékelése kedvenc dokinknál. Minden rendben van, a hormonok, a ciklus, a rákszűrés, minden! Nagyon örülök! Viszont jó lenne megvárni az influenza járvány lecsengését, hogy ne essünk megint ugyanabba a hibába, hogy az elején összeszedek egy vírust.... Na, majd meglátjuk. Úgyis ember tervez, Isten végez.

Aviubi! Neked milyen "tüneteid" vannak peteéréskor? Mert azt hiszem, én is érzem, csak kicsit későinek találom a 20. nap körül (nagyjából az aranymetszési időben :D ). A homoktövis kapszuláról még nem hallottam, de utánanézek. Bori idején már előtte elkezdtem Elevitet szedni, s kb. 2 éves koráig szedtem, most eddig Lenkei alap volt, s átálltam az Elevitre megint. Nem merem tovább szedni a Lenkeit, pedig arra esküszöm.
Legyél nagyon büszke Bencére! Ilyen fiatalon ekkora teljesítmény! Gratulálok a kitartásához, állóképességéhez! A felnőttek megirigyelhetik tőle! Részemről dicsekedj többet, szeretek ilyeneket olvasni! :D

Lamme! Én ma voltam UH-n, volt időpontom, de előtte el kellett mennem az U szintre is bejelentkezni. Név szerint szólítottak, így nem kellett külön szólnom a többieknek sem. Aki nem időpontra megy, az vár.
ktc

Sziasztok!

Cosmo - Annyira helyes vagy ezzel a mágnesmániával! :wink: Mint egy igazi gyerek. :lol:

Pepitanna - Örülök, hogy nálatok is minden rendben tejcsi ügyben! Snowboardozáűs miatt meg irigy-irigy!!!!

Aviubi - Tessék máskor is dicsekedni!!! Tényleg büszke lehetsz a fiacskádra! :lol:

Lamme - Amikor még én jártam uh-ra, volt, hogy az egyik csajnak 8-ra volt időpontja és amikor én mentem fél 10-kor még mindig kint álldigált, mert nem szólt. Szóval azért legyél résen!!!!

Kriszta - Mi is voltunk a fesztiválon. :D Jobbulást nektek!

Ktc - Szuper jó hírek!!!

Rólnuk - Képzeljétek Szabiból sikerült kicsalni az első hangos nevetéseket!!! Annyira édes, hogy összeszaladnak a könnyek a szememben tőle!!! A másik újdonság, hogy, amikor lent voltunk a Mangalica fesztiválon, ott lógott a hasamon a hurciban. Jót szunyált, de amikor elkezdtem enni a hot dogomat feléberdt és sóvárgó szemekkel nézte. Nyújtogatta a nyelvét, cuppogot és amikor elfogyott úgy nézett rám, mint aki meg van sértődva, hogy nem kapott belőle. :) Azt hiszem mostantól kezdev inkább nem eszem előtte semmit. :wink:
Kép Kinézem anya szájából a kaját Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bettyna! nagyon édes Szabi! :wink: Mostantól számíthatsz rá, hogy mindig kiakarja majd nézni a szádból a kaját! Annyira jópofa!

Ktc! Mi ez a cikluskövető ultrahang? Én a peteérésemet alhasi petefészekkörüli fájdalommal, és 1 nagyobb adag nyákos folyással érzem. De olyan fura, mert régen nem éreztem most pedig már félek tőle, mert ugye legutóbb méhenkívüli volt, és most mindetől tartok ami hasonló mint akkor volt. Ja, és nekem tényleg 14 nappal a mensi elött van ez.

na, futok főzni!

Jaj, A Lenkei féle vitamint én is szedtem egy időben. A mütét után is. Sőt a C vitamint most is szedem. Nagyon sok rosszat hallok róla pont arról, hogy túl sok benne a vitamin, és az sem jó. Dokink azt mondta, hogy nem árt, de fölösleges ennyi vitamint bevinni a szervezetbe.

aviubi

Sziasztok!

Aviubi Csatlakozom a többiekre, tényleg büszke lehetsz!
Már az sem semmi, hogy pont hokiznak a fiúk!
Na nem azért, mert eme sport ritka, mint a fehér holló, hanem mert a szülők általában úszni, karatézni, táncolni íratják be a gyerkőcöket!
Szerintem tök laza vagy te is hogy edzésekre jársz a fiúkkal, nekem ez nagyon bejön!:)
Bettyna hát van neked szíved? Nem adsz enni ennek a kis drágának?
:lol: :P
Hát ha egyszer hot-dogot akar enni... :wink: :lol: :lol: :lol:
Lamme voltál UH-n?
Egy mellékes kérdés: Csajok, akik választottátok a dokit és nem hozzá tartoztok, vizsgálatokra, szűrésre is hozzá jártok, vagy a helyi rendelőbe?

damara

Sziasztok!
Szbettyna, Szabi legalább kicsit megnyalhatta volna azt a virslit, nem? :D Olyan cuki!!!

Hoztam Nektek egy pociképet,holnap lesz 25.hetes... :D Nem a legjobb kép, de most így sikerült :oops:
Kép

Banyoszka
banyoszka

Vagyis betöltött 24 hetes... Már siettetem itt az időt :D
Viszont nem lehet már szerkeszteni a hozzászólást???

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Ne csináljátok már, így is oda a lelkem, hogy éheztetem a gyerekem! :lol: Ez meg is látszik rajta! Szinte rá van aszva a köldöke a gerincére. :wink:

Damara - Igen, én ezentúl mindennemű problémámal hozzá megyek majd!

Banyoszka - Nagyon csini a pocak, még ha "csak" 24 hetes is. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszi SzBettyna a bókot! :)

Damara:Én is hozzá fogok menni, bármi is a gond majd szülés utáni időkben is, bármiféle nőgyógyi bajom lesz.Vagy csak rákszűrés...

Banyoszka
banyoszka

Aviubi: tényleg írtad is korábban a peteérést, ne haragudj, elfelejtettem. :oops: Kívánom, hogy úgy legyen minden ahogy szeretnéd! Természetesen várjuk továbbra is a büszke élménybeszámolókat. :wink:

Kriszta: férjed egy hős (véradás), becsülöm érte! Mi csak majdnem mentünk a mangalica fesztiválra.

Ktc: örülök, hogy minden rendben volt az UH-n. Drukkolok Nektek is, hogy minden jól alakuljon!

Bettyna: sajnos olyan irigy is vagyok a mágnesekkel kapcsolatban, mint egy gyerek :lol: 8)
Édes Szabi, ahogy sóvárog. :D

Banyoszka: látom, Te is szépen növeszted a babót! :wink: A múltkor jól elrejtetted, amikor taliztunk. Én megkérdeztem dokinkat, hogy az enyém nem túl nagy e, de megnyugtatott megint, hogy nem is nagy. Nem sajnálom a helyet a gyerektől, úgy látszik már most kényelmes gyerek :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Damara: Elfelejtettem írni neked, hogy a múltkor feltett képek a srácokról, nagyon jók!! Kifejezetten szép gyerkőcök! :wink:
Igen, a többiekhez hasonlóan én is minden nőgyógyi dologgal a dokinkhoz megyek mióta megismertem őt, most pl. rákszűrés, ill. a spirál csekkolása volt. Szinte percre pontosan hívtak be az uh-ra, és a nőci is nagyon kedves volt, úgyhogy nagyon meg voltam elégedve most :D Gergő végül Csabival egy szobába került?

Akartam már kérdezni, hogy Mécsné "drágánk" már nem dolgozik ott?

Aviubi: Nyugodtan írjál a srácokról "dicsekvős" dolgokat, mert tök jó olvasni, meg annyira érezni a soraidból, hogy imádod őket :wink: Azt hiszem én is érzem a peteérést, de ezzel a spirállal nehéz követni egy kicsit, mert vagy nincs egyáltalán menzim, vagy alig, épphogy észreveszem :D

Kriszta: Jó lehetett ez a mangalica fesztivál. Láttuk a plakátokat nemrég, és ki akartunk menni, de elfelejtettük :? :oops: :D Képeket készítettetek?

Bettyna: Tündéri Szabi, ahogy kinézi a kaját a szádból :D

Ktc: Szuper, hogy minden rendben nálad!! Ha a doki is azt mondja, akkor talán tényleg nem ártana várni legalább egy hónapot az influenza miatt, nem?

Banyoszka: Növöget a poci :lol: Névválasztással hogy álltok? Nekem még mindig van "Szerkesztés" lehetősége a hsz-eimnél. Éppen most használtam is, mert a Damarához írottakban durván szóismétlésem volt :D

Cosmo: Kaptál már választ Pannaanyától?

Képzeljétek, egyik éjszaka Niki nem szopizott. Lassan teljesen abbahagyja... Egyik szemem sír, a másik nevet...
Vivim tök jól van, úgy látszik bevált neki a homeopátiás szer :D
lamme

Lamme!

Mécsné "drágánk" :wink: igen, ott van még, de én az utolsó időkben hál' Istennek kb. 2-szer láttam, az Uh-t mindig egy "új" csaj csinálta, tök szimpi volt!:)
Hát a külön szoba nem jött be, a mi 15m2-es hálónkat lakjuk 4-en!!!!
Mert hát Csabikám az Istennek se menne át a szobájába... :cry:

Banyoszka, aranyos poci, majd visszanézzük a pocakos fotóidat, ha már megszültél!:)

Oké, csajok, megnyugtattatok, ha valami gondom lesz, én is jelentkezek majd a doktorbácsinknál! :wink:
Azért kérdeztem, mert nem akartam, hogy esetleg rámenősnek higgyen, de nálunk a nőgyógyászok már akkor is cisztákra gyanakodva kaparnának, ha a delikvens "csak" terhes.(!!!!)
Sajnos nem egy rossz tapasztalatot hallottam és hát, hogy őszinte legyek, nem igazán szeretek sintérek kezébe kerülni! :D

Ja, és nekem sincs "szerkeszt" gombom!!!! :shock:

damara

Mégis van "szerkeszt" gombom, juhéééé!

Bettyna, Lamme nektek mikortól kezdett hatni a More Milk?
Tegnap óta szedem és még nem érzem a Kánaánt!!! :cry:

damara

Damara: Kb. 2-3 nap múlva volt hatás a More Milk-től. Talán egyszer csak a 4. napon. Nagyon egyértelmű volt :lol:
lamme

Sziasztok!

Damara, látod, én eleve sima nőgyógyászati vizsgálat ürügyén kerültem a dokinkhoz, igaz, várandóssági tervekkel. Szerintem nem venné zokon, ha továbbra is hozzá járnál. :wink: Elvégre akivel meg vagyunk elégedve, ahhoz ragaszkodunk, nem?

Lamme, és mi lett az Uh eredménye? Nálam is egy nagyon kedves és profi nő volt, én az általatok említett hölgyet nem ismerem. Szerencsére?
Nagyon jól csinálod, hogy engeded leválni Nikit, nem erőlteted sem az elválasztást, sem a további szopizást. Nekem annak idején az volt a legnehezebb, hogy ne ragaszkodjak a szoptatáshoz annyira. Végül Boriban bízva könnyen túl lettem az elváláson, ráadásul ez nagyjából egybeesett azzal az idővel, amikortól ő ki tudta mutatni a szeretetét, s ez kárpótolt. Mondjuk a La Leche Ligás szoptatós csoport is sokat segített, ahová jártunk.
Valóban most jegeljük a témát, mivel még 3-4 hét biztosan eltelik az influenza tetőzéséig, most már kivárjuk. Azon az 1 hónapon már semmi sem múlik.

Banyoszka, nagyon szép a pocakod! Én is akarok ilyet!!!!!!!!!!!!!! :? :wink: Meg olyant is, mint Cosmo-é!

Bettyna, nagyon édes Szabi! Hol tanultad meg a kendőkötést? Nekünk van kengurunk, de ha eljön az idő, szeretnék egy kendőt venni, nagyon jól használhatónak tartom.

Aviubi, a hormonvizsgálat része ez az UH, van, akinek egy ciklus alatt többször is van UH, ezzel ellenőrzik a méhnyálkahártya vastagságát, a tüszőrepedést (azt hiszem), tehát a ciklus lefolyását. Akinek hormonproblémája van, ezek alapján állítják be a kezelést. A peteérést (vagy tüszőrepedést vagy mit) nálam mellfeszülés, sőt, kimondott fájdalom jelzi, de nem olyan régóta. Meg kisebb alhasi görcseim is vannak.
Lenkei-vitamin ügyében nekem mérvadó volt a könyve (Cenzúrázott egészség), s tudom, hogy vannak nőgyógyászok, akik eleve tiltják. De ha a mi dokink pozitívan áll hozzá, akkor felváltva fogom szedni az Elevittel (1 nap ilyen, 1 nap olyan), s így nem lesz hiányom semmiből, de túl sok sem.
Azt nem is tudtam, hogy hokizik a fiad! Ehhez külön gratulálok, az egy nagyon jó sport, a férjem is űzi hobbiszinten.

Kriszta, nagyon szép napotok lehetett! Ezért jó kisgyerekes anyának lenni!

Nem fogjátok elhinni, mivel telt a tegnapom: reggel begörcsöltem, 10 felé mentő vitt az Uzsokiba, onnan 4 után jöhettem haza, addigra megszűntek a panaszaim. Vakbél gyanú volt, a végére azt hozták ki, hogy vesehomok ürülhetett. Viszont így most kívül-belül mindenhogyan ki vagyok vizsgálva, s a vizeletben talált fehérjén kívül minden negatív. Volt hasnyomkodás vagy 10-szer, vér- és vizelet labor, urológia, hasi UH, nőgyógyászat - hiába ott voltak az előző napi papírjaim. ... ... ...
Közben Borikám hőemelkedéssel itthon már 1 hete, férjem szerencsére haza tudott jönni a munkahelyéről, ő vitte orvoshoz, aki persze nem talált nála semmit. Erre délutánra becsipásodott a szeme, ma voltunk szemészeten, enyhe kötőhártya-gyulladása van. A héten már biztos nem megy oviba. Így viszont itthon nem tudok dolgozni, pedig lenne mit, szervezném a party-mat is. Mi jöhet még?
ktc

Sziasztok!
Igen, már nálam is megjelent a "szerkeszt" felirat..De reggel,mikor szükségem lett volna rá, persze nem volt sehol! :evil:

Lamme:Örülök,hogy lányaid jól vannak! Talán már nem gond,hogy Niki lassan leválik az anyamellről.. Végül is már nagy kislány. Nem igaz?

Névválasztással még mindig hadilábon állunk.Lánynevünk már van (Nikoletta :lol: ), de ha fiú lesz......... Fogalmam sincs,akkor mi lesz a neve!

Egyébként mindenkinek köszönöm a pocakomra vonatkozó bókokat! :D Nagyon szeretem, hogy már ekkora!(nem hülyeség???:oops: )

Ktc: Nem semmi a sztorid!!!! Nem irigyellek érte! Borinak jobbulást!

Damara: Néha tegyél fel képeket a gyönyörűségeidről! Olyan cukik!!!!
Nekem ma a védőnő azt mondta,hogy a csalántea is nagyon jó hatással van az anyatej mennyiségére! Egy próbát lehet,hogy megér....

Jó éjt mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Cosmo - Addig jó, amíg a lelkedben gyerek vagy! :wink:

Damara - Én jóformán csak akkor éreztem, amikor lefogyott. :roll:

Ktc - NEm voltam elég bátor a kendőhöz, háti hordozóm van. Ilyen:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=product&a=productList&catId=13
Szegény te és Borid! REmélem jobban van már.

Mennem kell, hív a kötelelsség.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme: sajnos, eddig nem kaptam választ (mindkét helyen próbálkoztam) :(
Én is láttam múltkor Mécsnét. Melyik nap voltál UH-n? Lehet, hogy hülye a kérdés, de kedden és csütörtökön nem segít fent a genetikán? Csak mert mikor én végeztem ott 8-kor (doki előbb kezdte a rendelést), Ő akkor érkezett oda. Nem bánnám, mert keddi napon kell UH-ra mennem 8)

Ktc: szegénykém, nem lehetett kellemes ez az élmény :( Jobbulást Borinak is!!!

Bettyna: klassz, hogy ilyen jó alvókája van Szabinak! Kíváncsi vagyok nálunk mi lesz a helyzet. Mostanában szeret kicsit éjszaka is fent lenni a pocaklakó.

Kép
Kép
cosmopolita

Ja, és képzeljétek, ma olyan történt velünk, mint ami csak a mesében van (legalábbis, sajnos ez a tapasztalat).
Férjem tegnap nagyon letörten jött haza, hogy borzasztó hangja van az autónak, azonnal viszi szervízbe, mert így nem mer vele járni és biztosan egy vagyon lesz, mert valami fontos alkatrészt ki kell cserélni.
Reggel elvitte, mondták, holnap menjen érte, de mire kiért a megállóba telefonáltak neki, hogy már készen van :D Csak ráhajtott valamire és emiatt egy lemez rászorult a kipufogóra. Megcsinálták és nem fogadtak el pénzt. Még borravalót sem!!! :shock:
Úgyhogy nálunk ma duplán süt a nap :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Ktc nem irigyellek a "zsúfolt" napod miatt
Remélem azóta már rendeződött a helyzet, Bori is jól van!
Party szervezés? Szülinapod, vagy névnapod lesz? :)

Bettyna akkor ezek szerint addig ne parázzak, amíg el nem fogy az összes kapszula? :)

Lamme legyen neked igazad! (sajnos én mindent azonnal akarok és nagyon le tudok törni, ha valami elsőre nem sikerül!)

Megértem az érzelmeidet a cicileválás ürügyén!
Az ember lánya addig él szimbiózisban a gyerekével, amíg szopik.Ezek visszahozhatatlan pillanatok és azt jelzik, hogy a kis drágánk növöget, mint a gomba! :cry: :)

banyoszka
lánynevetek van? A fiúval hadilábon álltok?
Most nagyon gonosz leszek: :twisted: nekünk is lánynévből volt sok, 2 közül variáltunk, mert a férjem e tekintetben nem volt kompromisszumkész, a fiúnevet pedig pillanat alatt lerendeztük.
Hát nem fiú lett? :lol: :lol: :lol:
Persze nem azért írtam, mert törvényszerű, hogy ez történik veletek is, csak érdekességként "meséltem" el, hogy fel tudj készülni erre is... :D

CosmoMilyen jó, hogy ennyivel megúsztátok az autós betegséget!Elég rossz, ha félve ül be az ember a kocsijába.
Kép k.o.:) Kép szőrén üli meg a lovat:) Kép A legszebb férfitest!

damara

Damara: cukik a fiúk! :D
Igen, tényleg mázli, hogy ennyivel megúsztuk. Nálunk még semmilyen név sincs, majd a 30.hét után elkezdek aggódni :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

Damara: Ahh,az a férfitest.... :wink:
Nem mondtál butaságot a nevekkel kapcsolatban... Amikor először voltam terhes, tudtuk, ha fiú lesz akkor csak Dani lehet. Lánynév az végig vita tárgyát képezte! Férjem nagyon Bettinát akart lánynak,én meg hallani sem akartam erről... Fiú lett a drágám, DANI.
Aztán mikor újra terhes lettem, akkor már én is vevő voltam a Bettinára, de fiúnév még az utolsó hétig sem akadt. Így megszületett Bettikénk.
Most meg még terhes sem voltam, már akkor mondtuk, hogy ha összejön a baba, és lány lesz, akkor Niki. S ha fiú???????
(Akkor is Niki :lol: :lol: :lol: )
Szóval még akár kiscsaj is lehet az érkező baba, nem kérdeztük/kérdezzük előre, majd a szüléskor is ráérünk megtudni.De egyre inkább kisfiúnak gondolom.....
Ezért is aggaszt,hogy még nincs neve.......
Jó éjt mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Nevekhez kapcsolódva: nálunk Bori neve nagyon hamar meglett, mindkettőnknek nagyon tetszett a Borbála. Viszont a fiú néven nem tudtunk közös nevezőre jutni, végül nem is kellett. Sőt, már akkor megvolt a következő lánynév: Emőke. De most már a fiúban is van ötlet, az Előd mellett döntöttünk. Pedig még terhes sem vagyok. Az akkor mit jelent, ha mindkét név megvan? :wink: :D :shock: :?: 8)

ktc
ktc

Újra én. Köszönöm kérdéseiteket, már másnap úgy voltam, mintha mi sem történt volna kedd reggel... Borinál is van változás: anyai ösztönömnek/megérzésemnek engedve csütörtökön elvittem orr-fül-gégészhez, s fülmosás után kiderült, hogy a jobb füle haragos vörös, a bal hurutos. Úgyhogy most arra is kapott antibiotikumot. Ettől viszont hasmenése van, s persze péntek délután már se a fülészt se a háziorvosát nem lehet elérni, hogy váltsunk gyógyszert. Most kapja a normaflore-t mellé, nem tudok mást csinálni. :cry: :(

Damara, az anyatej legjobb serkentője az igény szerinti szoptatás, ha az kell, hát 1 óránkét tedd mellre a babád, viszont ha kb. 3 órán belül szopizik, akkor ugyanarra a mellre tedd! Ha ennél több idő eltelik, mert mondjuk egy jót szunyókál, akkor már a másikra érdemes. Egy mellből szoptatsz egy alkalommal, vagy mindkettővel megkínálod? Nagyon édesek a fiaid! Köszi a képeket!

Cosmo, örülök, hogy ilyen jó embereket találtatok, mint ezek a szerelők! Becsüljétek meg őket! Még nem írtam, de nagyon tetszik az aláírásod, az az idézet mindig a szívembe markol. Jó, hogy van még, aki így gondolkodik! Megkérdezhetem, hogy miért ezt választottad?
ktc

Ktc Örülök, hogy minden oké veled, annak már kevésbé, hogy Borival nem... :cry: Remélhetőleg nem tart soká és hamar meggyógyul a lánykád!
Mindkét név megvan? Háááááát akkor....őőőőő...... ikrek? :P :D

Köszi az érdeklődést, mindennemű tanácsot és segítséget elfogadok, de jelenleg le vagyok törve a szoptatás kapcsán.
Éjjel még mindig pótlást adok Gergőnek, napközben elég a tej(kop-kop) de azt nem mondanám, hogy amikor megéhezik (van, hogy 2 óra, van, hogy 3) folyik, mint a szökőkút! :cry:
Sőt, ahogy az elején beindult (110-130g) most már csak 80-100g-okat mérek. Mindkét mellből szopik, igény szerint.Mert haq jelez, ott nincs kecmec, cici kell,de azonnal!

:lol:
Úgyhogy most küszködök és várom a csodát a More Milk-től! :D

damara

Damara! Küldd el priviben a mailcímed, küldök át néhány anyagot, amit a tejserkentésről összegyűjtöttem! Ne izgulj, semmi sincs még veszve! nem szabad, hogy elkeseredj, s feszült légy, mert azt Gergő is megérzi,s a feszültség rá is átragad!

Nagyon sok jó dolgot találsz a Liga honlapján is: www.lll.hu

Jár neked a Kismama magazin? Ott is többször foglalkoznak a témával, s a honlapjukon keresni is lehet: www.kismama.hu

Mindenképpen részletesebb kikérdezésed szükséges, hogy személyes tanácsokat tudjak adni. Ehhez keressük egymást! Meg fogjuk találni a megoldást, lesz még Gergőből kizárólag szoptatott baba, ha ez a célod! Segítek!

Előzetesen annyit, hogy az természetes, hogy most kevesebb van, mint amennyi a tej beindulásakor, elvégre beállt a kereslet-kínálat. Mennyit hízik hetente Gergő? Hányszor kell jó teli pelust cserélni nála? Éjjel mennyit alszik egy huzamban? Idegeskedsz mostanában valamin (még ezen kívül)? Mennyi idő után teszed át másik mellre szoptatáskor? Új szoptatáskor melyik mellel kezdesz, azzal amelyiket utoljára kapta, vagy váltasz? Egyszer vagy kétszer váltasz mellet egy szoptatás alatt? Mennyit van kézben, testközelben Gergő? Hogyan jelzi az éhségét? Már sírva teszed mellre, vagy még félálomban? Tudom, ez most hirtelen sok kérdés, de ezekből már ki tudunk indulni.
ktc

Sziasztok!

Már jó régen írtam, de semmi kedvem a gépen lógni, annyira jó babázni!
Jövőhéten lesz Cincin 2 hónapos, már 5,5kg, csak tejet eszik!!! csak kikellett várni a beindulást, nem kellett semmi homeós bigyó, egyedül a szaporító fejésnek volt értelme nálam.
Már szokott hangosan kacagni!! Mosolyogni meg egyfolytában! Hátihordozót vettünk, ha főzök lóg a hátamon és alszik, nagy segítség ez így. Éjjel alszik 4 órát utána 3 óránként van fent, napközben van amikor többet is ébren van és érdeklődik minden iránt, a kiságyon lévő forgót úgy szereti, mintha minden nap új lenne :)
Sosem gondoltam volna, hogy ilyen jó kisbaba lesz, imád autózni és más babákkal találkozni, nagyon próbál kommunikálni, annyit gügyörészik hogy néha azt hiszem megszólal :)
Örülök, hogy jól vagytok!
puszi

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Damara - Bizony, ne aggódj!!! Igaza van Ktc-nek, ha parázol, meég kevesebb lesz! :wink:
Nagyon cukik a fiúk!!!!

Cosmo - Szabi is randalírozott odabent éjjel!

Ági - NAgyon édes a kis "Cincin"!!!Klassz, hogy ilyen jó baba! Bocsi, hogy ilyet kérdezek, de biztos, hogy jó a kis hátának, ha 8 hetesen a hátadon lóg? :oops: Bár nem vayok szakértő, de ilyen picurit szerintem csak kendőben, jó szorosan, elől szabad hordozni.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna kb. fél órát van rajtam, a használati szerint 1 hónapostól használható, de megyünk ortopédushoz szerdán és megkérdezzük, mert biztos ami biztos. Bár amikor az ölemben elalszik úgy kitekeredik, hogy rossz nézni, a hordozóban meg egyenesen van.

pepitanna mi eddig minden szilvesztert vmelyik síparadicsomban töltöttük, idén elmaradt sajnos, legközelebb meg babával szeretnék menni amikor már ő is síelhet! Nélküle nem megyünk addig.

Kedden megyünk oltásra, remélem nem lesz utána baja.

Kép

Kép
oroszági

Ági - Ok, te tudod, csak kérdeztem. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ktc: azért választottam ezt az idézetet, mert úgy gondolom, hogy amíg remény van, addig van cél is és van mibe kapaszkodni. Azt viszont nagyon nem szeretem, amikor valaki -akár csak féltésből is- elveszi a szalmaszálat.
Bori jobban van már?

Damara: drukk, hogy beinduljon a tej. Van változás?

Ági: nagyon helyes Cincin :) Milyen kis mosolygós!

Bettyna: idekint is hasonló volt a ritmusa Szabinak, mint odabent?

Hihetetlen, de Mazsola már most nagyon egy hullámhosszon van az apjával. Ha beszél hozzá a férjem, az esetek 80%-90%-ban egyből reagál, sőt -lehet, hogy véletlen- de gyakran, ha beszélünk telefonon, akkor is beindul :D Úgy érzem nagyon Apás lesz :D

Csajok!
A 26. hét után havonta van UH?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo jó az új fotód!:)
Az nem baj,ha apás lesz a pici, később hasznát veszed, és nagy segítségként fogod megélni,ha az apjával jól elvan és magadra is lesz időd!:)
Nálunk nincs még változás, de már nem idegeskedem miatta.
Csak az bosszant,hogy emelt adaggal fogyasztom a More Milket és semmi hatás! :cry: Sőt! Mióta szedem,fáj a mellem, és ha Gergő elkezdi a szopást,a bimbóm olyan égetően fáj,hogy majd' be..arok!!! :shock: (eddig ilyen nem volt)
Mindegy!
Ma már úgy keltem,hogy nem csinálok többé gondot ebből!:)

damara

Damara: köszi, tegnap csináltuk a fotót. Kívülről lehet, hogy viccesek lehettünk, mert abban a szobában nincs még függöny :)
Sajnálom, hogy inkább rontott a helyzeten a kapszula :?
Én is örülök majd neki, ha apás lesz, így is imádom nézni, ahogy szórakoznak egymással :D /Etetéskor vagy pelenka cserekor úgyis visszakapom :) :? /

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - Az elején igen. Éjfél és 2 között sikerült elaltatni. Most már tök jók vagyunk, mert a 7 órai fürdés után alszik egy órát, addig gyorsan mi is vacsizunk, aztán 9 körül még egy kaja, 10 körül alszik egész reggelig.
Szuper jó, hogy ilyen jóban vannak baba és papa!!!! :wink:

Damara - Talán ténmyleg az lesz a legjobb, ha nem aggódsz rajta. Mondom, én csak azután éreztem, hogy lefogyott. A 2. dobozt az ünnepek alatt szedtem be, meg fejtem ezerrel és azóta Szabi csak szopizik!!!! Kitartás.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok csajok!

Jók a képek a törpökről! Hogy cseperedik mindenki! :shock: :)

Megjöttünk. Életünk legklasszabb telelésünk lett volna...
Mese szép erdőszéli házikó, minden család (3) külön szinten egy nagy közös helyiséggel, alagsorban szaunával, rengeteg hóval, szinte folyamatos havazással. Tényelg mint a mesében!
Minden reggel felkerekedtünk és elindultunk a tőlünk 10-12 km-re lévő Csorba-tó pályáihoz. De mi korábban mentünk vissza a szállásra, mert Pankónak kajcsi kellett. Szerdán arra tértünk vissza, hogy a ház feltörve és minden cuccunk átforgatva, kipakolva. (A riasztót mi inaktiváltuk, csak a lakatok sérültek, a zár nem... Ez gyanakvásra ad okaot, arról nem is beszélve, hogy a házból semmi ottani nem tűnt el. ) Szörnyű látvány volt. Mint a filmeken. GPS, laptop, fényképezőgép, mobil, személyes iratok, kp. Estig tartó program a rendőrségen. Hál' istennek, nekünk nem maradt semmi érték a házban, így minket nem ért anyagi kár. De leírhatatlan az érzés. Egyetlen műszaki cikk nem kellett nekik, az AVENT mellszívóm. Megnézték, de otthagyták.
Panni nagyon jó kislány volt végig. Míg mi csúszkáltunk, szánkóztunk, addig jól bebugyolálva aludt méllyen 3-5órát. Közben a műanyag esővédő megfagyott rajta és darabokra tört. Neki semmi baja!
Mindjárt hozok képeket is.

Kép
Kép
pepitanna

Kép megbabonáz :lol:
Kép mi ketten
Kép család (szeretem a narancssárgát :oops: )
Kép hát nem meseszép?
Kép nem hajlandó hátra dőlni... :roll:

Kép
Kép
pepitanna

damara tényleg ne görcsölj a tej miatt! Akkora kamu ez, hogy pár nap és beindul! Nekem több, mint 1 hónap kellett , de van akinek 3 hónap!!!! Ajánlom a szaporító fejést, és az lll.hu oldalon van masszírozós gyakorlat, hozzá még azt ajánlom. Ha 3 óránként fejsz Neked is menni fog, ezekkel a bogyókkal meg csak összezavarod a testedet. Hajrá!
oroszági

Sziasztok!

Végre sikerült feljönnöm, már napok óta próbálkozok, de mindig kiírt valami hibát.

Cosmo - Eszter is mindig felélénkült amikor az apjával beszéltem, szerintem tuti megérzik. Nagy is a szerelem kettőjük között. :D

Mi még mindig betegek vagyunk, sőt nagyon. Ma voltunk egy maszek doki néninél aki tetőtől talpik átnézte. Hát kiderült amit eddig senki se vett észre, hogy középfül gyulladása van, amit meg tudtunk hogy iszonyatosan le van rakodva a hörgöknél. Szegénykét az elmúlt 1 hétben annyi doki látta, hogy ma végig üvöltötte a vizsgálatot. Csütörtökön kimentünk anyóshoz, erre olyan éjszakánk volt, hogy senkinek nem kivánom, reggel irány az ottani gyerekorvos, újabb gyógyszer. Szombat délutánig szinte a szokásos köhögés, és orfolyáson kivül semmi. A délutáni alválsból üvöltve kelt fel, ilyet még soha nem csinált, és ezt kisebb megszakitásokkal este 7-ig csinálta. Csak én voltam Neki jó, már majd leszakattak a kezeim, rajtam aludt amikor tudott. Este végül kihivtuk az ügyeletet, különösebben semmi, szedje a kapott gyógyszereket. Ja a lényeg elfelejtettem, szerda délután kibujt egy fogunk is, és kiderült jön a mellett lévő, és úgy néz ki fönt is be van duzzadva. Tehát a fogzásra adjak fájdalomcsillapitot. Nem mondom milyen éjszakánk volt, már majdnem én is sírtam vele, annyira sajnáltam. Végül kiültem vele a fotelba és ott aludt rajtam, én semmit. A fülét persze senki nem nézte meg, még a körzeti dokink se kedden.
Szegénykém annyira nyügi, hogy egész nap csak rajtam lóg, szinte semmit nem tudok csinálni most. Viszont képzeljétek el szerdán mindent egyszerre pródukált, észrevettem hogy kibújt a fogacskája, majd totál beindult mászásilag, majd egyszer csak felült magától, majd belém kapaszkodva felált. Ezt mind egy délután és este. Úgy látszik eddig tartalékolta az erejét. :D
Sajnos most csak nagyjából néztem bele hogy mit írtatok, így ne haragudjatok, hogy most a próblémámat így rátok zuditottam.

Betty - a kép alapján akkor titeket láttalak. Nem mertelek leszólítani, a férjed egy bor vásárolt amikor elmentem mellettem babakocsival. Na mindegy legközelebb bátrabb leszek.

Nem igérek semmit hogy mikor tudok jönni, jövök ahogy tudok.
Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok!

Pepitanna - Hű, de klassz helyen voltatok! És Panni de édes!!!! Úgy látszik ez a lopásos dolog üldöz benneteket. Nagyon gáz! Be safe ülésetek van? Jó?

Kriszta - Szegény Eszti baba! Jobbulást neki! KÉpzeld, ha betegen így ügyeskedik, mi lesz, ha megygógyul! :wink: Igen, máskor tessék leszólítani! Én is lesem mindig a babakocsisokat, de nem láttalak. Amíg apa bort vett, mi a kürtös kalácsosnál ácsingóztunk, hogy milyen sokan vannak. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kriszta de sajnállak benneteket! :cry: A fülfájásnál szerintem nincs rosszabb, szegény Eszter, és még a foga is kínozza!
Kívánok nektek mielőbbi gyógyulást, a pici lánynak megnyugvást, neked pedig egy kiadós pihenést!

Pepitanna Nem semmi sztorival tértél haza! :cry:
Tessék, ilyenek az emberek!:(
Panni nagyon tündér, főleg az első képen! :D

Ági neked tényleg 1 hónap kellett, hogy beinduljon a tej?
Hűha, akkor igen kitartó voltál, le a kalappal!
Köszi a tanácsot! :)
Nagyon édes a "pici" fiad! :)

damara

Bettyna: kíváncsi leszek, hogy nálunk hogyan alakul majd a ritmus, ha kibújik. Mostanában néhány naponta váltakozik, de este vagy éjszaka szeret fent lenni.

Pepitanna: sajnálom, hogy így alakult a síelés egy része :? Panni nagyon cuki, az utolsó képen meg nagyon vagány :wink:

Kriszta: már nem is tudom mit írjak :( Sajnálom. Gyógyuljatok meg mihamarabb! Sok erőt Neked.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - Nekem azt mondták anno, hogy azért szeretnek este randalírozni a mababók odabent, mert érzik,h ogy lepihentél és tudsz rá figyelni. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: aha, van benne logika :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Betti - Az ülést(hordozót) a babakocsihoz kaptuk még, BBY a márkája. A követekező méretben (9-18kg-ig) már tájékozódtunk, a Be Safe tűnik a legjobbnak és a legdrágább. :shock: De már indokoltnak tűnik a váltás, mert már magabiztosan ül (ami feltétel) és a hordozóban már nem tudja kinyújtani a lábacskáit. :roll:

Kriszta - Jobbulást Nektek! Élvezzétek a cseperedést! :wink:

cosmo - Mocorgással kapcsolatban még Pankó születése előtt olvastam, hogy az utolsó bent töltött napok rendje, kint is hasonlóan fog alakulni. Nálunk ez tényleg beigazolódott. További jó figyelgetést! Privi...

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Köszönjük a jó kívánságokat.

Pepitanna - teljesen igazad van a mocorgással kapcsolatban. Mert Eszter is pihent amikor én pihentem. Ráadásul az utolsó időben elég sokat aludtam napközben is. Ez tényleg beigazolódott mert nagyon jó alvó, leszámítva betegségek során lévő nyügit.
Mi is már olyan ülést használunk a kocsiban 2 hete amiben ül, mert már a lábát Eszter se tudta kinyújtani. Nagyon élvezi, hogy jobban látja a világot. :D

Ma délután ismét rajtam aludt csak 2 és fél órát, komolyan mondom már nem érzem a karomat. Csak 10 percre akartam lepasszolni a nagymamának, csak úgy kapaszkodott belém, hogy ne tegyem le utána meg nagyon sírt. Már nagyon jó lenne kilábalni a betegségből mert már teljesen elfáradtak a kezeim. Mától inhalálunk babyhalerrel, remélem tényleg használni fog.
toldikrisztina

cosmo - most látom, hogy tegnap esti privi elszállt! :evil: Újra próba!

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?