Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Heni:nagyon tetszik a babakocsitok színe!Csepelen vettétek?Jól értettem?Mi itt lakunk!(Még egyenlőre...)A kisfiúnknak Bulcsú Győző lesz a neve,Győző az én Apukámnak lesz meglepetés,mert Őt hívják így.Ő annyira lány párti,hogy Anyu mesélte,hogy mikor én születtem,engem fiúnak tippeltek,az egész család örült,mert Anyunak is 1 nővére van,meg nekem is az van ugye..De Apu kijelentette,hogy neki nem lehet,csak lánya...A Nővéremnek is kislánya van,meghát nekünk is Ékes...Apu nem kis örömére...úgyhogy ezt kedvességnek szánjuk,de majd csak Bulcsú születésénél mondjuk meg neki.Mikor mondtuk neki,hogy kisfiút várunk,azért úgy tűnt ám,örül... :lol: Ez csak a bónusz lesz... :lol:

Magdi.ne haragudj,én még nem is jeleztem,mi valószínű nem tudunk menni a találkozóra,én nem tudom kire bízni Ékest...

Egyébként alig hiszem el,de én már megint beteg vagyok...Alig lábaltam ki a hányás-hasmenésből,(Ékesnél még mindig tart ,bár sokat javult),ma iszonyú mellkas-és hátfájással ébredtem,nagyon köhögök,majd'szétmegy a fejem stb.
Épp a múltkor írtam,hogy én szinte sose kapok el semmit,sose vagyok beteg!
Teljesen érthetetlen számomra,hogy lehetek megint beteg,de főleg azon aggódok,Ékes ezt is elkapja...
Vigyázzatok magatokra!

Köszönjük a gratulációkat mindenkinek a Kisfiúnkhoz!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Kissmanó!
Remélem legalább a mailt megkapod,elküldtem!!!!!! :roll:

Kép

Kép
ékes+tesó

na, arra már válasz is ment :wink:

és tessék ám összeszedni magad, és nem csak Ékest félteni. Bulcsú legényke is tuti jobban érzi magát egy egészséges anyuciba csomagolva.

Kép
kissmanó

Heni, mi elvileg három funkciós (van, ahol négy funkciósnak mondják) babakocsit szeretnénk. De nem tudod véletlenül, hogy ahhoz, amit Ti vettetek, lehet-e venni hordozót, ami autósülésként is funkcionálna és rátehető a vázra? Ha veszünk mondjuk külön hordozót, az kompatibilis lehet ezzel a vázzal? Vagy Ti hogy oldjátok meg, ha mondjuk autóval mentek majd, és a hordozót utána nem szeretnéd kézben vinni? Mert amúgy nagyon tetszik a babakocsi, és Csepel sincs messze tőlünk... bár azon gondolkodom, hogy végülis a másik részét is vihetem magammal ha autóval megyek, na ez most jutott eszembe... megírod nekem a csajszi elérhetőségét? Nagyon köszönöm :)

Jogsi: még nincs meg a vizsgaidőpont, sajnos az oktatóm mostanában alig ér rá akkor, amikor én, úgyhogy hetente egyszer, max kétszer tudok menni hozzá... úgy tervezzük egyébként, hogy március első-második hetében mennék vizsgázni, meglátjuk, addig hogy fejlődöm...

Köszönöm a gyógyszer neveket, holnap útba ejtek egy gyógyszertárat, megveszek mindent amit szedhetek rá, nehogy már betegebb legyek, olyan ritkán szoktam, nem szeretnék pont most!

Kissmanó a töltött tojás nagyon jól hangzik :) Én tojáskrémet szoktam csinálni úgy, ahogy Te is írod a krémet, csak az egész tojást lereszelem és még pluszban mustárt teszek bele. Tényleg, milyen rég csináltam, kellene már, olyan fincsi szendvicsnek :)
magdii

Magdi: igazad van. Tojáskrém ügyben. Következő 7végére napirendre lesz tűzve.

Kép
kissmanó

na lányok. igazándiból jó 5leteket merítünk egymástól kajaügyben, uhhó ne kíméljetek, nyugodtan lökjétek a tippeket amik a konyháitokban készülnek.
Holnapra maradt tegnapról bableves, máról káposzta, uhhó nem kell semmit főzni. No, de holnaputánra jöhetnének javaslatok.
kissmanó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.06 22:12-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Csak gyorsan pár reakció, mert megjöttünk ,de nagyon fáradt vagyok!
Wellnesselni nem welnesseltünk, majd elmesélem, de a hétvége ennek ellenére is nagyon jól telt! :lol:

Kissmanó: ment privi, kérlek, írj, h megkapod-e!! Múlt 7n is írtam a táblához, de nem raktál be, gondolom, nem érkezett meg az üzenet...

Mindenféle felpakolt cuccok csodaszépek, tehenes rugi nekünk is van.

Pólya: pár hónapja volt itt róla szó, akkor Amadea nagyon elítélte, h egy csomó rosszat tanultak róla, mennyire árt a babának, szerintem, ha majd jelentkezik, biztos leírja a véleményét. Engem meggyőzött, h nem lesz pólya. Elég bajom van nekem is a gerincemmel+ lúdtalppal, nem akarom, h a kicsi rossz esélyekkel induljon... A hálózsákban valószínűleg sokkal több helyük van, gondolom ezért kell belőle jó nagyot venni...

Link a 13 éves apukáról: Angliában ez biztos újdonság, Magyarországon szerintem havonta összejön egy ilyen eset... Csak sajnos azokról nem írnak cikket, pedig láthatnánk, mire-kire megy a magas családi pótlék+segély+ fogyatékossági támogatás (bocs az éles hangért, de kicsit kiakasztott a cikk).

Mosás: én a mosószódát tudom ajánlani. Mosásra, felmosásra, mosogatásra stb. Bemásolom, amit egyszer gyűjtöttem róla (az árak kb 3/4 évesek):

Hol kapható mosószóda?
A mosószóda (nátrium-karbonát) általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Igen kis mennyiség is elegendő belőle. Környezetkímélõ, mert olyan körfolyamatban állítják elõ, amelynek nincs káros mellékterméke.
Mosás: Tetszés szerint a mosóporadag harmada-fele helyettesíthetõ mosószódával. Nem veszi ki a textíliák színét, minden puhább, tisztább lesz.
Áztatás: Az erõsen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás elõtt egy éjszakára langyos, enyhén szódás vízben érdemes áztatni. Leégett edények áztatásához 5 liter forró vízhez kb. 1-2 evőkanál mosószódát adjunk.
Általános le- és felmosószer: egy liter forró vízhez három evőkanál mosószóda.
Mosószóda egyes bio-, háztartási- és gazdaboltokban, illetve az alábbi címeken kapható:
- Ökoszolgálat Környezetvédelmi Tanácsadó Iroda Zöld Boltja, Bp. V. Nádor u. 34. 250 Ft/kg (tel.: 06-1-3117855) okosz@okoszolgalat.hu
- Azúr Vegyszerbolt 1085 Bp., József Krt. 65. 3000 Ft/25 kg (zsákos kiszerelés), ill. 500 Ft / 0,5 kg (dobozos kiszerelés)
- Ökogazdabolt 1163 Bp., Sashalmi sétány 26. Tel.: 405-42-62
- Brenntag Hungária Kereskedelmi Kft 1225 Bányalég u. 45 889-51-80
- Csepel Művek területe, XXI.ker. Motorkerékpár u. 1. Tel.: 420-40-32
- Csalán Egyesület, 8200 Veszprém, Kossuth Lajos utca 1. II/2. Tel.: 88/578-390
- E-Misszió Egyesület 4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a Tel.:42/423-818
- Kerekerdő Alapítvány Szombathely, Kőszegi u.3 Tel.: 94/505-203
- Netbio WebÁruház www.netbio.hu (környezetbarát mosás kategória) 2 kg-os kiszerelés, ára 600 Ft

Mára búcsúzom is,

Csillagtáncos
[/b]

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Mi is túl vagyunk a mai napon: én húslevest főztem, utána pedig rántott hús volt sült krumplival...én nem vagyok oda a hagyományos vasárnapi ebédért, de a férjem kedvéért alkalmanként van ilyen is! Utána csináltam egy almás muffint - egész jó lett, bár nem lesz a kedvencem.

Én holnap kőrözöttet akarok csinálni! Úgy megkívántam ma! :)

Heni, élőben is szép a kocsi. Szerintem a hordozót simán bele tudjátok rakni az ültetős részébe, bár azt nem láttam a képen, hogy a mózes az egy külön feltét, vagy így van egyben ahogy a képen, és ezt lehet ülősre átalakítani. (a belerakást egyébként úgy értem, ahogy a greco kocsiknál szokták)

Én is megyek - elteszem magam holnapra! A jövő hetem elvileg laza lesz, úgy terveztem egy csomó elmaradt magán ügyet bepótolok!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

A francba.
Bocs, hogy a hetet így indítom, de most kiborultam. Gáz ez a babanet, mi a fenének nem küldi normálisan a priviket. Csillagtáncostól sem jött meg, persze. Nála pedig, mert már küldött ilyent, fel sem merül, hogy ne tudná a csínját-bínját.
Nos, aki jelzi, hogy küldene, de nem jött meg, annak majd én megpróbálom priviben átküldeni a mélcímem. Most megy Csillagtáncosnak.
Remélem ő meg is kapja.
Ja, maradjunk abban, hogy ha a táblázathoz küldtök adatokat, akkor arra megy egy rövid válasz, hogy megkaptam.
Ha nem kapjátok meg a visszaigazolást, akkor valószínű nem értek ide az adatok.
Amúgy megnéztem, ma reggel azt írta, hogy a bejövő postafiókom 12%-a van tele. Szóval elvileg ott lenne még 88%.....
nem fűzök hozzá több semmit.

Na léptem, mert a hét írtó hisztivel indul a 19 hósomnál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.02.16 07:36-kor.

Kép
kissmanó

Kiflifelfújt, gőzgombóc recetúrák jöhetnek. Nincs a tarsoilyomban, nem ismerem.

Kép
kissmanó

Hello lányok!

Amíg várok a jóképű, magas, izmos kiflihordó fiúmra, gyorsan megpróbálok beszámolni a hétvégéról.

Szombaton vettünk Máténak egy új ülést, isofixes, állati biztonságos, és tele van extrával: beépített mp3 fülhallgató, pumpálható párna, stb. Persze megy az izgalom, hogy beférjen a 3 ülés egymás mellé, de szombaton jön a bébihordozó, akkor kiderül. Nagy autónk van, de nem lesz egyszerű a bekötés, még isofix-szel meg adapterrel sem. Ilyen az ülése:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=207595&pageno=1&whid=25

Persze nem a Brendonban vettük.

Aztán elmentünk a Szépművészetibe az egyiptomi kiállításra, meg akkor már megnéztük a többit is. Iszonyú jó volt, és nagyon büszke voltam a gyerekeimre, mert okosak, érdeklődőek, és nagyon tetszett nekik minden. Csak azt nem tudtuk előre, hogy az erősen jobboldali vagy inkább neonáci fiatalok pont akkor fognak hordákban masírozni, és a kintlévő kismillió rendőrrel együtt elég félelmetes látvány volt. Abba már beletörődtem, hogy egy nemzeti ünnepre nem lehet elmenni, pedig a gyerekeknek felemelő élmény lenne, de az durva, hogy egy sima szombaton sem mehet ki az ember nyugodtan a Városliget környékére. Elkeserítő.

Volt még klassz ebéd, cukrászda, kis cipővásárlás, persze a gyerekeknek nem kaptam, elkeserítő a cipőválaszték.

A mellgyulladás talán meggyógyyult, biztos majd az UH után lesz, amit magánba kell elintéznem, mert az sztk ultrahangosa nem végez mell-UH-t :roll: Jó kis orvos.

Ékes, gratulálok kisfiadhoz!

Heni, nagyon klassz a babakocsid, szoktad tologatni?

Betegeknek gyors gyógyulást, hisztis manóknak jó kedvet!

Ma édes.savanyú mártásos csirke lesz, holnap gombapaprikás.

Megyek, itt a kifli :lol:

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta, megértelek vasárnap nem erre vágyik az ember...
ennek ellenére azért jól sikerült a napotok! Én is már úgy tervezem, hogy mennyi helyre fogjuk majd Áront vinni!
A cipőválasztékot megértem, a barátnőmmel szoktunk menni, az 5 éves fiának venni...hát mit mondjak elég nehéz olyat találni, ami minden követelménynek megfelel, és "csak" 10 ezer körül van. 20 körül nagyobb a választék, de van úgy hogy a gyerek még 1 szezont sem bír ki benne, mert kinövi..szóval nem könnyű a helyzet!

Áron tegnap nagyon passzív volt...sem reggeli sem esti intenzív mocorgás. (talán délután volt 10 perc). Persze napközben rúgott 1-1-et, hogy hahó itt vagyok...de szerintem ez megint a hidegfront lehet...:( Úgy tűnik rá ez nagy hatással van - azért remélem nem lesz olyan mint az apai nagyija. Anyósomnak mindentől fáj a feje: hidegfront, melegfront, telihold...stb.

Nálunk megint szomorú idő van...de mostmár csakazért is kitartok, már nem lehet olyan messze a tavasz!

Írjatok ma jó sokat!
Kellemes hetet!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, az én bébim is alig mocorgott tegnap, biztos van vmi a levegőben. Előző nap meg akkora bulit rendezett, a fiúknak nagyon tetszett, talán most már kézzel foghatóbb, hogy van odabent valaki. Amikor csuklott, Máté bekiabált neki: "Beni, igyál egy kis magzatvizet!" Krisztián meg írásórán le kellett írja a családtagok nevét. A testvér rublikába beírta Benjámint is. Nagyon jó érzés.

Kép
benta

Sziasztok!

KISSMANÓ!Bocs,lehet velem van a baj,de azt írtad tegnap este,válaszoltál,de se privi nem jött,se email... :oops:
Nem tudom mi lehet,idáig se a gépünkkel,se a Babanettel nem volt bajom...

Most megyünk 9.45-re a dokihoz,majd délután jövök.
Szép napot mindenkinek! :lol:

Kép

Kép
ékes+tesó

Erika! megáll az eszem. soha senkivel ilyen gubancom nem történt, pláne nem ha a gmailes címemről írok.
elküldtem még 1x a mélt.

Kép
kissmanó

Hello Lányok!

Remélem, egészen jól indul a hét.
Kissmanó: remélem, javul a babanet:) én is szoktam küldeni, akkor azt sem szoktad megkapni? a juhtúrós gomba elképesztően jól hangzik.
Jogsi: nekem idén júniusban jár le. Annak idején rutin 2. alkalommal sikerült, forgalom 3. alkaolommal. A húgom már ilyen bizottság előtt volt, 5.-re ment át.Az össztanulság annyi, hogy ha át szeretnél menni, az irataid közé lapíthacc egy szerényebb ( vagy pénztárcától függően kevésbé szerényebb)összeget és elképesztően megnőnek az esélyeid. húgom visszakapta, én nem. Lehet, hogy massszívan hangzik, de működik ( tíz éve működött...). amúgy vezetni úgyis az életben tanul meg az ember, szerintem. persze ez csak az én véleményem. én sem igen tudom már a kreszt...
Én is sütöttem muffint hétvégén ( csokoládés-diós-mazsolás). Meg készítettem carbonara spegettit, jó, nem vagyok egy csodálatos háziasszony. Viszont tegnap reggel urak voltunk, és kaviárt reggeliztünk pirítóssal ( Szocsiból kaptuk), hát az valami csodálatos volt. Már javában ettem, mikor eszembe jutott, valszeg a kaviár is tiltólistán van ( mivelhogy aránylag nyers, ugye), de legalább megtudja a baba, mi a jó.
Ú, Noémi, körözöttet én is szeretnék:) fogok is ma csinálni. Meg töltött tojást. Én sajtkrémmel és mustárral keverem kis a tojássárgáját. plusz mustár és esetleg egy kis majonéz.
Én salátákat szoktam enni, általában.
Na, mindegy.
mindenkinek nagyon szép napot kívánok.

mormota
mormota20

Mormota: most már nem emléxem vissza. Ha nem láttad a táblázatban, hogy került volna valami, akkor tuti nem érkezett meg hozzám.
Ha pedig nem táblázathoz, hanem más témában ír valaki, nem szoktam válasz nélkül hagyni a dolgokat.
Szóval passz.
Megyek s dühömben alkotok valamit a konyhában (vagy épp felmosok, mert az is ráférne :twisted: )

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Jó rég voltam... :oops: Sikerült végigolvasnom, no lássuk mennyi maradt meg. :lol:

Jogsi!

Minden elismerésem nektek, én tuti hogy nem tudnék várandósan belevágni, tulajdonképpen még utasként is félek az autóban, csak nagyon kevés emberke vezetési stílusát nem érzem életveszélyesnek... :oops: Főleg ha sötétben megyünk és elöl ülök (nem a belvárosban) és nem látni az utat. No, akkor legszívesebben megkérném a sofőrt, hogy hússzal menjen és kapcsolja be a reflektort. :oops: Sokan mondták, hogy ah megtanulnék vezetni, akkor elmúlnának az ilyetén félelmeim. Hát majd talán egyszer... Mi jelenleg ott tartunk, hogy autóba hordozót sem veszünk, hisz úgysincs kocsi, a kórházból meg ha úgy döntünk, hogy valakit megkérünk, hogy hozzon minket haza, már kaptunk felajánlást egy ismerőstől, hogy kölcsönadja az ő hordozójukat. Meglátjuk...

Pólya!

Nekünk nem lesz, én is úgy vagyok vele, hogy az első időben úgyis velünk lesz, meg a nagyszülőkkel, no meg emlékszem amikor én mentem babalátogatóba, az ért sikerült megfognom rendesen a babát, mégha addig nem is fogtam sosem ilyen csöppséget. :roll:

Kókuszmatrac!

Azon én is gondolkodtam, hogy használtan elég gáz lenne venni... :roll: Jobb ha tudom, hogy mi került rá eddig... Az jut eszembe, amikor az egyik ismerősöm vett az ikeában egy kanapét, otthon kiderült, hogy valami hibája van. Természetesen rögtön mondták az eladók, hogy vigye vissza kicserélik. De még visszacsomagiolás előtt a kislányának sikerült lehánynia... :roll: :lol: Szegény egy napig sikálta, mert félt, hogy így már nem veszik vissza. Kijött, nem látszódott. Aztán legközelebb ott látta a kanapét a leértékelt cuccok között az ikeában, ahogy egy kedves fiatal házaspár nézegeti. Rögtön odament szólni nekik pironkodva elmondta az esetet, hogy meg ne vegyék. :lol: Persze valaki utánuk tuti megvette. :roll:

Viszont a mellszívót nem érzem gáznak, azt ki lehet egyszerűen sterilizálni....én tuti használtan veszek, ha nem kapok ismerőstől...

Benta!

Az egyiptomi kiállítást mi is láttuk nemrég meg minden mást is megnéztünk és szerintem is jó volt. Az a sok pici koporsó...komolyan mondom pár évszázad múlva már óriások fognak élni a földön, egyre nagyobbra növünk... :lol:

Kisfiús cikkhez én sem nagyon tudok mit reagálni...elég hihetetlen szerintem....persze biztos igaz, de megdöbbentő...

Noémi!

Én eddig versenyszerűen táncoltam, most is lejárogatok, de észrevettem, hogy kezdek farosodni is... :lol: ott meg körbe-körbe tükör... :roll: És még kapom a fura pillantásokat is (legalábbis én így érzem, de lehet, hogy üldözési mánia :lol: ), hogy sejtik, hogy babát várok, de sokan nem mernek rákérdezni. Pl. tegnap is felkért egy ismerős fiú, simán hozzá mert érni a hasamhoz, pedig úgy gondolom, ha tudná, akkor félne inkább velem táncolni, nehogy bajopm essen. Még párom is néha-néha megijed egy-egy mozdulattól, meg nem mer olyan erőteljes lenni, mint rég, hiába mondom neki, hogy az még rosszabb, ha bizonytalan, mert abból van a baj. Arról nem is beszélve, hogy egyre lassabb vagyok, látom már, hogy nemsokára felesleges lesz elmennem, mert nem bírom a tempót, kiesek az ütemből, aztán jön a zene mellé táncolás. :lol:

Tényleg! Nincs valaki közületek, akinek van egy Judit nevű húga, aki táncol? Mert az egyik lány a buliban mondta, hogy az ő nővére is júniusra várja a babát. Ritkán jön, meg tulajdonképpen a párom ismeri jobban és elfelejtettem megkérdezni. Hátha...pici a világ... :wink:

Kép
Kép
tabati

Benta nagyon édesek lehettek a fiúk! Tök jó, hogy így várják a legkisebbet! :)

Erika, majd mesélj mi volt a dokinál!

Mormota, nálam is volt ilyen "biztosíték" a forgalmi vizsgánál, de végül nem volt rá szükség. Szerintem az egy jobb megoldás, hogy előre több órát kell venni, és akkor eleve az oktató is úgy áll hozzád. (egyébként szerintem ők tuti összebeszélnek, és ha az oktató úgy ítéli meg, a vizsgabiztos sem fog átengedni)
Én is ettem kőrözöttet karácsonykor. Szerintem ilyen kis mennyiségben nem árt, ráadásul ezek az első trimeszterben az igazán veszélyesek, amikor a bébi még kialakulóban van. Most maximum te kaphaszt tőle egy jó kis gyomorrontást, de azért ezek is ritkák! Egészségedre! :)

Tabati, attól függetlenül, hogy 10 éve van jogsim, és is sokmindenki mellett félek, főleg éjszaka autóúton. Pont azért mert én úgy ítélem meg, hogy a látási viszonyokhoz képest lasabban mennék. Így ha valaki gyorsabban megy, aggódom, hogy ő akkor ugye jobban lát...egyébként szerintem az a legfontosabb, hogy Te úgy vezess, hogy biztonságban érezd magad.
Gondolom a kórházból mindenképp haza kell hogy vigyen valaki, hisz csak nem fogjátok buszoztatni a kicsit. Ha kaptok kölcsön egy bébihordót, az tökéletesen megfelel. Egyébként lehet bérelni is, ha majd 1-1 alkalommal utaztok valahova....

Tök jó, hogy táncolsz...de hogyhogy nem látszik még a pocakod? Én azt nem hiszem, hiszen holnap betöltöd a 21. hetet...ahhoz azért elég vaksinak kell lenni, hogy ezt valaki ne lássa...majd megnézzük a topiktalin!
(ja egyébként én is rendesen fekedesedem...ettől tartok is hogy hogy fogom leadni - mindig is ide híztam...)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormota, kaviárra gonoltam! :oops:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Hát szerintem is látszik a pocim, csak valahogy üldözési mániám van, hogy azt hiszik csak meghíztam, pedig mindenki szerint ez már igazi babás poci. Mindenesetre azért furi volt az a tánc, lehet, hogy csak félreismertem az illetőt. Meg beszélgetni is szoktunk a párjával is, de egyszer sem említették meg, hogy gratulálnak, vagy kérdeztek volna valamit... Csak furi, mert a többiek mind reagálnak valamit, még olyan is akivel eddig csak köszöntünk egymásnak, mert látásból ismertük csak egymást. :roll:

Kórházból hazahozatal...

Gondolkodtunk a taxiban, ha ismerőst nem tudunk megkérni, de valaki tuti elvállalja, azért sok ismerősünknek van kocsija. Viszont a gyógytornászt a kengururól kérdezgettem, hogy annyi jót meg rosszat is hallottam már róla, és (nem mellékesen azt mondta, hogy neki nagyon tetszik a most divatos kendő is, de a mai kenguruk is teljesen megfelelnek, csak azok a régi fajták tettek rosszat a pici gerincének, mert nem voltak elég magasak. De a mostaniak még a fejét is tartják) szóval azt mondta, hogy még a kórházból is nyugodtan haza lehet hozni benne. :shock: Csak meglepődtem, hogy valaki ilyet mond, mert annyira evidens mostanság, hogy csakis autóval megyünk haza a kórházból. Pedig régen, amikor nem volt ennyi autó, akkor is hazahozták valahogy a babukat...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Kissmanó: írtam mailt. Ezek szerint csak téged szivat a babanet, nekem eddig minden privim ment-jött... :( De emiatt ne légy dühös!

Benta: édesek a fiúk, h ennyire várják a tesót! Szerintem sokat fognak majd neked segíteni, és majd pihizhetsz! :lol:

Szóval hétvége: a szálló elég "csehszlovákos" volt, pl. a személyzet nem nagyon törte magát... De a kaja jó volt, tuti meghíztunk. A wellnessel az történt, h péntek este rendeltünk midketten egy masszázst a recepción, mondta a csaj, h felhívja a masszőrt, h vasárnap reggel mikor jó. Szombat este kérdezzük, semmi. Persze csaj nem telefonált, de megígérte, h most fel fog szólni. Vasárnap reggel semmi. Na, szépen összepakoltunk, mentünk kijelentkezni, másik recpciós csaj volt, mondta, h van masszázsunk. István elmagyarázta neki, h azért nem így működnek ezek a dolgok, h nem képesek időben szólni, úgyhogy mi most már inkább nem várnánk meg... Ezen kívül szauna volt (amit én nem szeretek) és hidromasszzás, amit pedig nem mertem bevállalni most.
De wellness nélkül is jó volt: édes cseh kisvárosok+ óriás várak. Hideg volt, de nem baj, és jó sok hó.... Majd rakok fel képet...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag, klassz hétvége lehetett! Ideje nekem is ráfeküdnöm a témára. Mentek még valahová, ha már egyszer ott az utalvány?

Csajok, remélem senki gyedébe nem kavar be, nézzétek:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/15/elkeszult_az_ado-_szocialis_es_nyugdijcsomag/

Kép
benta

Húha!

Hát szerintem sok nőnek bekavarnak ezzel... :roll: Biztos azokat akarják kiszűrni, akik amikor megtudják a babut, bejelentkeznek egy ismerőshöz hirtelen... Ez azért elég gáz...mert ha csak egy év munkaviszonyod van a babu előtt, akkor csak egy évig kapod a gyedet...

Kép
Kép
tabati

Csillag! Válasz ment, emilben. Remélem megkapod.
Erika is remélem megkapta.

Benta: még az áfa is emelkedik? Áhh, szemét ez a némber.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Benta, sajnos igaz lesz amit küldél linken.... Tegnap egy olyan barátnőm mondta nekem ugyanezeket, aki elég közel van az ilyen infókhoz.
Kapaszkodjatok meg csajok: még az is lehet hogy eltörlik a gyes-t és gyed- et... Csak három hónapig fog tartani, mint külföldön.

Kép
tökmag79

Tökmag!

Igen, sajnos már elég régóta jönnek ezzel a politikusok, hogy mi csak ne sírjunk, mert külföldön ennyi se jár az anyáknak. Csak azt nem értem, ami jól működik, azt miért kell elrontani? Ugyanez van az oktatással is. Miért nem volt jó nekünk a magunk kis magyarországi rendszere, miért kellett a külföldi hülyeséget átvenni? :shock:

Kép
Kép
tabati

Akkor ezt most azt jelenti fixre, h 2 év csak a gyed, és 3 évig már nem lehet otthon maradni????
Ja, a mostani Kismamában van, h Svácjban pl 14 hét az, amit otthon maradhatsz, ha utána is akarsz, akkor bukod a munkahelyed...
Mit képzelnek ezek???

Benta: szeretnénk még vhova menni, de legközelebb szerintem márc végén vagy ápr elején, és akkor is csak pár napra.

Na küldök képeket

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kép tél Csehországban:-)

Cesky Krumlov- világörökség és mi

pocifotó szombatról
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagtancos 2009.04.03 17:03-kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

ááá az elsőt túl kicsire kicsinyítettem- na mindegy talán látszik a "nagy orosz préri" feeeling :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kissmanó: mailed működik! :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag, nagyon szép kismama vagy, és igen, látszik az orosz feeilng! :D

Félreértetted: nem a fix két év marad, hanem azt sem akarják meghagyni. Max. három hónap lenne a szülési szabadság...
Ezt nem tudom hogy akarják kivitelezni, ugyanis én még a kétéves lányomnál is el fogok gondolkodni, hogy beadjam- e bölcsibe. Annyira mogorvák a dadusok és leszarják ha a gyerek bekakilt- bepisilt! Nagyon sok rosszat hallottam már barátnőktől!

Ami pedig a felháborító: valóban "nyugatiasodunk"- árakban. És a fizetés ezt hol követi?! Ki fogja megengedhetni magának, hogy bébiszittert vegyen fel (már ha rábízná a csecsemőjét...) amíg ő dolgozik??

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Hát igen, elég felkavaró ez a gyes-gyed téma. Reméljük senkit sem érint. De ezt olvastam az indexes gyed-gyes-tgyás-sal kapcsolatos topikban, a szakértő aki segít az emberkéken, ő írta:
"Szakbarbár válasz | megnéz | könyvjelző 2009.02.16 08:12:24 (39445)
Nyomatékosan kérnék mindenkit, hogy egyelőre ne tegyen fel olyan kérdéseket, amelyek tervezett változásokkal kapcsolatosak. Ha majd pontosan lehet azt látni, hogy mik ezek, és ez a napokban várható, akkor fogok róluk írni, de egyelőre csak újságcikkeket olvastam én is, magát a benyújtott törvényjavaslatot még nem láttam.

Amit benyújtanak majd, azzal is az lesz, hogy egyrészt nem biztos, hogy elfogadják, a laikus véleményem szerint most olyan a politikai helyzet, hogy erre kisebb esélyt látok, mint az ellenkezőjére, de ha el is fogadják, az ilyen rendelkezések csak egy terhességnyivel később szoktak hatályba lépni. Gondoljunk csak a Bokros csomagra, ami szőröstül-bőröstól eltörölte a gyedet, de az Alkotmánybíróság csak a törvény kihirdetését követő 300. napon - ez a Csjt-ben egy terhességnyi idő - hagyta ezt hatályba lépni, mondván, hogy a jogbiztonsághoz való alkotmányos jogot sérti, ha valaki meglévő szabályozás mellett vállal gyermeket és közben változik a rendszer. "

és hát nem tudom hogy ha tényleg nagyon-nagyon megnyírbálják ezeket, hova tesszük a gyerekeinket, mert bölcsöde nem sok van, családi napközire, privát bébiszitterre meg nem hiszem hogy futja majd. De szerintem azért azt biztos nem játszák meg, hogy rögtön csak 3 hónapos szülési szabadságot engednek, aztán több pénz nincs, irány vissza dolgozni, először biztos "kicsibe" kezdik.

Elméletileg nálunk is megvan a babakocsi :D Vaterán sikerült megtalálni, végül Graco Quattro Tour Deluxe mellett döntöttünk, pénteken megyünk megnézni és ha minden okés, akkor persze haza is hozzuk.

Pólya: mi sem veszünk, Zalánnak se volt. Aki nagyon félős volt, hogy hú hogy fogja meg a babát, az általában nem is fogta meg :lol: És tényleg meleg lesz nyáron, úgyhogy abba csak belesülne a drága.

Kenguru-kendő: hát továbbra is a kendő pártját fogom. Nekem is van gyógytornász ismerősöm, ő is abszolút kendő-párti.

Táblázathoz egy ötlet: mi lenne ha a babák keresztneve is szerepelne benne?

Ékesanyu: gratula a fiúcskához!

Csillagtáncos: biztos szép lehetett Csehország! Szerintem mi még a május elsejei hétvégén ha szép idő lesz, lemegyünk a balcsira, aztán utána lehet már csak augusztusban lesz nyaralás.

Kép
Kép
evicuska

Én is leírom a véleményemet az adócsomagról:

Én elég jó bruttó fizetéssel rendelkezem. Így a változtatás után évi 28 000 Ft-ot nyerek. Ami nevetséges, havi 2333 Ft-ot jelent. Viszont az áfa emelés elég jelentős, hiszen az ár mindenhol x+áfa. A 3% elég sok, szóval a megnyert 2333 Ft nem lesz elég erre.
Azonban egyszerűen felháborítónak tartom, hogy aki keveset keres - évi 2,2 millió alatt - annak nő az adóterhes, ráadásul jövő évtől még az adómentes juttatásokat is elveszik, és még ugye az áfa is nő!
Komolyan mondom az az érzésem, hogy tényleg azt akarják, hogy minden teljesen tönkre menjen! Családok ezrei mennek majd totális csődba.

A gyed/gyes változtatással azonban egyetértek. Véleményem szerint az nonszensz, hogy valaki, aki pl. még soha nem dolgozott, vagy csak fél éves munkaviszonya van, az utána 2 évig otthon maradhasson. Én szerintem ezt pont arra - a nevén nem nevezhető nem dolgozó rétegre találták ki - véleményem szerint jogosan. Ez a dolgozó nőket nem érinti.

Amit viszont Tökmag írt, hogy máshol sincs ez...az igaz. De tegyük hozzá azt is, hogy 1.) külföldön apuka annyit keres, hogy simán eltartja belőle az otthon lévő anyukát is. 2.) ha anyuka visszamegy, simán kifizetnek egy dadust. 3.) így megváltoztatni a rendszert egyszerűen nem lehet. Nálunk ez már hagyomány. Egyszerűen erre rendezkedtünk be. Hiába vagyunk fiatalok, el sem tudnánk képzelni, hogy 14 hetes babát hagyjunk otthon. Remélem ez csak egy rossz pletyka. Egyébként ha már itt tartunk, azt is bevezethetnék, hogy legyenek osztott munkahelyek, illetve részmunkaidős állások. Azért ha 8 órás munkaidővel számolunk, akkor a gyereknek legalább 10 órát kell a bölcsiben/oviban tölteni. Ez nagyon sok...túl sok. Viszont 4, ill. 6 órás munkaidővel sokkal egyszerűbb lenne az élet, ráadásul a munkanélküliség is csökkenne...nem kéne ehhez túl sok ész, csak olyan dolgokat kéne külföldről behozni, ami a magyar szokásokkal, hagyományokkal összeegyeztethető.

Pl. ugye manapság a 3. évben gyes mellett is lehet 8 órát dolgozni. Nem mondom jól jön az a havi 28 000 Ft, de valahol vicc, hogy úgy kapunk segélyt, hogy mellette főállásban dolgozunk. Na ezen pl. lehetne változtatni.

Bocsi, hogy így kifakadtam, de ez a sok köcsög mindig felhúz!
Ahogy én sem tudom pl. elképzelni, hogy miimálbérből hogy tud kijönni az ember, ők sem értik, hogy hogy tudunk bérből élni! Ezért nem kéne ez a milliárdos banda...bocsi ez már tényleg nem ide tartozik! :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi

azért szerintem maradjunk a realitások talaján. szerintem azt nem merik megcsinálni, hogy elveszik a gyedet is, meg a gyest is, plusz megnyírják a nyugdíjat, mert ugye senki nem szavazna rájuk. Az, hogy rövidebb lesz a gyed időszaka, az lehet, meg az egy éves munkához kötöttség, az is lehet. csak rettenetesen fel vagyok háborodva, hogy mennyi tébét levonnak tőlem, - pedig ugye eleddig semmi közöm nem volt az egészségügyhöz -, és akkor nem kapok vissza semmit, hanem megy az egész a nagy közösbe, meg a rászorulóknak. Én borzasztóan érzékeny vagyok szociálisan, nem erről van szó, és nagyon mélyen érint a gyerekszegénység, és segítek is, ahol tudok, de azért hálló. akkor legyen az, hogy nem fizetek tébét egyáltalán, és ha bajom van, elmegyek az orvoshoz, és fizetek vizitdíjat,mint külföldön, és megyek a telki kórházba szülni egymillióért. egyébként meg eldöntöm, hogy kiket szeretnék támogatni, hogy tényleg oda kerüljön a pénz, ahova én jó szívvel adom.
a másik dolog viszont, hogy oké, ha úgy gondolják, hogy ne maradjunk otthon, hanem, mint külföldön, akkor garantálják, hogy vissza tudunk menni dolgozni, meg, hogy legyen normális ellátás a bébiknek. bölcsőde, meg óvoda. de most még munkahely is alig van. A részmunkaidős foglalkoztatás, még gyermekcipőben sincs.... Én értem, hogy mindez sokba kerül, de ennek így se eleje, se vége.
Arról nem beszélve, hogy nagyon sérül a jogbiztonság azzal, ha az intézkedést ( bármelyiket) úgy léptetik hatályba, hogy azokra is vonatkozik, akiknek már megvan a babájuk. Mert ugye azok abban a jogos feltételezésben vállaltak ( még egy) bébit, hogy az addigi szoc juttatásokra számíthatnak, és erre ugye kiderül, hogy nem.
Ha lenne is ilyen törvény - de, hansúlyotzom, szerintem nem lesz - remélem, az AB visszadobja. ( ha más nem, én kérek rá normakontrollt, oszt jó híres leszek:))
fú, jó dühös lettem a világra, bocs. üdv

mormota
mormota20

Evicuska, milyen jó ötlet, ez a május elejei balcsizás. Nekünk is van lent nyaralónk, ha jó idő lesz megfűzöm a férjemet, hogy legalább 1 hétvégére menjünk le. (végül is ha meg is indul a szülés, Siófokról 1 óra alatt haza lehet jutni)

A nyárin én is gondolkodtam, de arra jutottam, hogy annyi minden kéen, és a picinek végül is biztosítani kell az állandó időbeosztását, nem biztos, hogy jó ötlet...de végül is, neked már van tpasztalatod...ezt még majd meglátjuk! :)

Jaj most eszembe jutott a vonalzód láttán, hogy mintha a köldököm teteje kezdene kifordulni. Pedig mostanában cm-re nem is nőttem...vicces egy látvány..

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormota, megértelek, én is így reagáltam...
Szeritnem sem fogják egyszerre elvenni az egészet, meg ahogy feljebb Evicuska is írta, ezeknek van kifutási ideje.
Csak az tényleg felháborító, hogy hetek óta adócsökkentésről beszélnek, most meg ahogy látjuk vagy 0-án leszünkm vagy minúszban. (szerintem többen minúszban)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, nekünk meg Zamárdiban van nyaralónk :D Tavaly is lent voltunk Zalánnal május 1-ei hétvégén, ő akkor volt kb. 7 hónapos. Vannak lent hősugárzók is, éjszaka azért fűtöttünk, de napközben úgyis kint voltunk a kertben, mert szép idő volt.

Hát valóban sok minden kell, pl. sok váltásruha a gyereknek, de amúgy szerintem nem gáz, én ki nem hagyom a balatont idén, már csak Zalán miatt sem! Ő nagyon élvezte tavaly is, biztos idén még jobban fogja. A pici meg úgyis szopizik, alszik, nézelődik, azt ott is meg tudja oldani :wink:

Kép
Kép
evicuska

Előbb mondta a Gyurcsány, hogy nem akarják 1évre csökkenteni a gyed idejét, marad a max. 2 év. De a jogosultsághoz kell 1 év munkaviszony, és ha nincs meg a 2 év, akkor csak annyi ideig jár, amennyi volt a munkaviszony. Ha megvan a 2 év, akkor 2 évig jár továbbra is. persze ez a tervezet.

Kép
Kép
evicuska

Evicuska, ez igaz, csak nekünk egy társasházban van lakásunk a 7. emeleten. Igaz balatonparti meg minden tök jó, csak arra gondoltam, hogy bent a lakásban ott kénylemelenebb, mint itthon. Ráadásul ezer cuccal kéne lemenni...
na mindegy! Most még nem látom át teljesen ezt a részét, szóval inkább majd nyáron eldől! :)

Úgy felhúztam magam ezen a hülye adón! Kéne egy csoki...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Látom, nem csak én háborgok. 12 éves korom óta dolgozok, igaz, akkor még csak nyáron, de fősuli /nappali/ mellett már végig dolgoztam, önellátó voltam. Elég sokat befizettem a rendszerbe, mégis, a tb helyett szinte minden orvosi ellátást én fizetek, mert annyira szar az ellátás. Szívesen lemondok a családi pótlékról, a 3 gyerekhez kötődő 50%-os étkezési támogatásról, az ingyenes tankönyvről, mert hála Istennek nem vagyok rászorulva. De akkor kerüljön jó helyre az én részem, az igazi rászorulókhoz. Mert ha az kapja, aki kocsmára költi, akkor inkább én veszek a családi pótlékból a gyereknek egy 128. könyvet vagy egyebet. Itt Bp. vonzáskörzetében katasztrófa az ovi és bölcsi helyzet, Érden csak 5. éves kortól mehetsz az önkormányzati oviba, mert nincs hely. Ja, hogy te mennél vissza dolgozni? Senkit sem érdekel. A bölcsőde még gázosabb. Több tucat magánovi is fullon van, havi 60-70 ezerért.

Augusztusban szerintem már simán lehet menni nyaralni a babáinkkal, fél év múlva már nehezebb lesz.

Benta

Kép
benta

Sziasztok Lányok!

Amint olvasom, Ti sem mentek el szó nélkül kormányunk újabb változtatási szándékai mellett... én már "kidühöngtem" magam, ma reggel beszélgettünk kolléganőkkel erről. Annyira bosszant, hogy mindig a nyugathoz akarják viszonyítani a bevezetendő dolgokat, csak kár, hogy a másik oldalt nem látják... nem látják, hogy ott a családok nincsenek rászorulva sem gyedre, sem gyesre, mert apuci annyit keres, hogy vígan megélnek belőle... volt szerencsém egy évig au pairként Angliában lennem, ahol anyuci hobbiból dolgozott hetente három napot, négy órát naponta. Nálunk ezt egy munkahely sem teszi lehetővé, sőt, szinte szóba sem állnak olyan nőkkel, akiknek kisgyermekük van. És ami még bosszantóbb, hogy mindig azzal a réteggel szúrnak ki a legjobban, akiknek látható jövedelmük van, mert ott bármennyi adót, járulékot kivethetnek, le fogják vonni a fizetésből... de azért sírnak, hogy mennyire fogy a népesség, nah szóval dühítő, bocsi a kifakadásért :)

EGyébként arról hallott valaki valamit, hogy a gyás-sal mi lesz? Azt meghagyják úgy, ahogy eddig számolták? Mert elvileg ez a legnagyobb összeg, amit kapunk, és erről még egy szót sem szóltak, vagy csak elkerülte a figyelmem?
magdii

Csillag: szupi lehetett a 7végée! Szépek a képek, csini kismami vagy;)

Ez a Gyurcsány, amit kitalált elég durva.
No comment, mert csak felhúznám magam.
És Noémi teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Meg vhol a munkaadót is védi, hisz ha vki gyermeket akar, elmegy dolgozni, nem megy el 3 hónap után tp-re, hanem érdeke, hogy csak egy év munkaviszony után legyen terhes, hisz akkor jár neki a teljes jogosultság a gyedre.

Noémi: én is le szeretnék menni a Balatonra aug.-ban, de hogy mi lesz belőle?
Vendég

Mormota, a jogsival kapcsolatban, sajnos így működik a dolog, ahogy írod. Nekem már mondta az oktató, hogy kb. mennyi pénzt kell adni, ha azt szeretném, hogy 50% (!) esélyem legyen. Mondom neki, hogy elvileg 50% amúgy is van, de erre azt mondja, nehogy azt gondoljam, hogy ha nem adok, akkor van annyi... de elvileg nem minden vizsgabiztos kenhető meg, ezt egy tapasztaltabb oktató tudja csak, hogy melyik milyen... viszont a vizsgáztató nevét ő is csak közvetlenül a vizsga előtt tudja meg, legalábbis most így van... szép új világ, ha pénze van az embernek, szinte bármit megvehet, elérhet... dühítő...
magdii

Igen Benta, tényleg a magánbölcsik, ovik is tele vannak, pedig havi 60-70 ezer forint nem kevés. De ha egy bizonyos pozícióban vagy, illetve keresel egy bizonyos összeget, még így is megéri. Ráadásul ha 2-3 évig otthon maradsz nagyon kiesel a körforgásból, és utána nem tudod ott sem folytatni, ahol abbahagytad!

Igen, nekem is ez a bajom, hogy én hivatalosan dolgozom, egy kisebb vagyont kifizetek adóra, és akkor azok kapják, akik életükben egy szöget nem tettek keresztbe. Én beérném rövidebb ideig - pl. 1-1,5 évig járó gyeddel, de akkor annak legyen magas az összege - végig fizetéshez igazodó.

Én úgy tudom, hogy a tgyást nem akarják változtatni! De ezek ránk jelenleg tényleg nem fognak vonatkozni...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nem munkaviszony kell hozzá, hanem biztosítotti viszony, nem? Eddig legalábbis így volt. Mert elég nagy kics...és lenne, ha ezen változtatnának. Nekem folyamatosan volt biztosításom, és emiatt iratkozok be most is nappali tagozatra (még jó, h jófej a suli, és megengedik, pedig ugye Miskolcról elég nehéz nappalin bejárni Bp-re...), mivel nem kapnék munkát-vagyis nem mehetek át az estire=levelezőre.
szerintem is a 4/ 6 órás munkaidő jó megoldás lenne sok problémára, egy több gyereket nevelő anyukának ideális lenne. De ahogy hallom, erről sehol sincs szó, sőt a legtöbb netes munkaajánlat is átvágás-nem mintha szeretnék távmunkában zacskót ragasztani, mert ennyi év egyetemmel nem erre vágyom...
Az ovikról annyit, h az államiért is fizetned kell, kivéve, ha annyira rászoruló vagy (na ne is gondoljunk bele, ki jár evvele jól megint...). Az egyik barátnőnk mondta,h ugye neki is fizetnie kell az oviban. És jár oda egy c gyerek, annak az anyukájával beszélgetett múltkor, mert a gyerek vmi ovis versmondáson ügyes volt, és kapott vmi pénzjutalmat (mondjuk ezt nem értem...). Na erre c anyuka: hát igen, a gyerekre költöttem, vettem neki egy szép aranyláncot! - kell ám ez az ovisnak mint a falat kenyér... na, őket ingyen etetjük.
Mi már gondolkodtunk azon is Istvánnal, h tök jó lenne családi napközit nyitni, ha esetleg nem lesz majd állásom, csak ugye ahhoz is sok kezdőtőke kell, meg midenféle extra szabálynak eleget kell tenni. ÉS ki tudja, hogy vidéken mennyit lehetne elkérni, amikor egyre szegényebbel az emberek...

Na, leszálltam a témáról, nem hergelem magam a bizonytalan jövővel!

Augusztusban már én is szeretnék messzebre kimozdulni a babával, konkrétan a családomhoz Szombathelyre. Remélem, akkor már kibírja majd kocsival a 400 km-t.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok dühöngő Anyukák!

Hát engem is ledöbbent ez a politika, bár itt külföldön ez engem így nem érint. De annyira már beletanultam az itteni világba, hogy észrevegyem, otthon így nem lehetne. itt 1 év munkaviszony után vagy jogosult gyesre, ami 6 hónap teljes időben VAGY 12 hónap félállás mellett. És itt a lényeg: van félállás, a munkaadó köteles elfogadni, akármelyiket választod, és ezt olyan természetességgel...és persze jobb esetben Apa fizetése kárpótol...meg azért a gyes is a minibálbérnél nagyobb...akik igazán jól keresnek, persze 8 hét után visszaállnak dolgozni a teljes régi fizuért, és fogadják a kelet-európai bébiszitter lányokat vagy magánbölcsi irtó drágán...komolyan, ez akkora üzlet ez a magánbölcsi errefelé, hihetetlen, persze az ára is...
Na nekem a fizetésem a minimálbérhez hasonló, úgyhogy én 6 hónap itthonmaradást választok, de még így is kevesellem...szerintem a babámnak még szüksége lenne rám napi 24 órában, és őszintén nem szívesen bízom senkiben. Kíváncsi vagyok, a kedves Törvényalkotók hány gyerekpszichológust kérdeztek meg, mi a jó a babának (még ha a mama nem is érdekli őket). Persze nem csoda, idegen kezekbe felnőtt gyerek eltávolodik a szülőőktől, aztán tini korukban már csak lesnek a szülők, mert nem tudják kontrollálni kicsi/nagy fiacskájukat/lányukat...párom tanár, döbbenetes dolgokat mesél, miket hall a 13-14 évesektől, szerintem nagyobb szexuális tapasztalattal bírnak, mint én a 3 x után...na jó, ez is csak egy dühös vélemény...

Ma voltunk dokinál, már 6 hete nem láttam pici fiamat, de minden OK. Ráadásul először Apa is el tudott jönni, mert elcserélték az időpontomat...babuci jól viselkedett, de a pofiját nem mutatta meg...Ki ismeri ezeket a rövidítéseket, ami a leleten van?
BIP:59mm, PO:185, FEM:39
FL/BPD 67%, FL/AC 21%
Ha tudtok egy jó linket, ahol meg lehet nézni, szóljatok!

Veetünk bébihordozót is, próbálok egy képet belinkelni...ebben fekszik a baba, de nem kell kötögetni, mint a kendőt, amitől félek...mit tudtok erről a cuccról, csak úgy megvettem, mert akció volt...[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234799672.7497.jpg[/img]

Még akartam dolgokat, de most kiment a fejemből, majd még jövök. Szép napot![/img]
preta

Nos látom a mai kettes számú csont amit rágtok az a bébivel való utazás.
Gréta 2 hetes volt mikor kimentünk egy offroad versenyre. Igaz, mi nem aludtunk ott. De 1 hós volt, mikor lakókocsival elmentünk egy 3 napos Trabantos találkozóra. 1,5 hós, amikor tengerpartra, szintén lakókocsival. 2 hós, amikor Németországba, vagy 1500 km-re, amit apa egyhúzóra tekert le. Tényleg sokkal könnyebb míg ilyen picik. Bezzeg szűk 1 évesen a tavaly már nyűgösen fogadta a tengerparti utazást. Hát mi tuti megyünk az idén is, kis szerencsével épp június legvégén. Most ki lehet engem kiáltani felelőtlennek meg akármi, de előtte eszetekbe juttatom a viccet a kismamikkal meg a fürdetéssel (bocs attól aki ismeri)
Első gyereknél anyuka veszi a fürdővízhőmérőt, pontosan kiméri a 37 fokot, úgy fürdeti a bébit.
Második gyereknél ugyanazon anyuka elkészíti a fürdővizet, belekavar, beleteszi a könyökét, ha hidegnek ítéli, megy a meleg víz, ha melegnek, akkor fordítva.
Harmadik gyereknél pedig veszi a gyereket, beteszi a vízbe. Ha ellilul, akkor túl hideg a víz, ha elvörösödik, valószínű forró.

Nos, nekünk ő lesz a 4-ik babánk :lol: :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok Lányok, gyorsan beköszönök, Heni írt priviben, azt üzeni, hogy a héten csak ritkán tud majd jönni, mert náluk lesznek a keresztgyerekei.
Most indulok haza, itt zuhog a hó, mire hazaérek hóember lesz belőlem :D
magdii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?