Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elég pocsék éjszakánk volt, ma hajnalban meghalt a második tengerimalacom, júniusban lett volna 4 éves. Tegnap délután még tök jókedvű volt, este 10-kor vettem észre hogy valami nem stimmel, nem volt ereje, alig bírt lábra állni, de enni evett. Persze nem bírtam aludni az éjjel, hajnali 1/2 6-kor még élet, éjjel eevtt magot, szénát, de már csak feküdt és csendben röfögött. Aztán 1/2 7-kor mikor a férjem kiment már nwm élt. egyedül az vígasztal hogy ő nem szenvedett anyira sokat mint amelyik szeptemberben halt meg. Arra tippelünk hogy szélutést kaphatott, vagy valami hasonlót, hiszen elég öreg volt.
Akkor kezdtem el csak bőgni, mikor reggel Emma ment és kereste hogy hol a malac, mutogatott az üres helyre hogy: ÖÖÖÖ. Mondtuk neki hogy a malacka öreg volt és elbúcsúzott, elment pápá. erre benyúlt az üres terráriumba és pápát integetett.
Még egy malacom maradt de félek hogy hamarosan ő is távozni fog, mert ugye egyidősek voltak mindhárman. Hát ez van. Ha ő is elpusztul akkor egy ideig azt hiszem marad a kutyánk egyedül, nem szeretnék mostanában több állatot.

Amúgy csatlakozunk a korán kelők klubbjához, Emma msotanában 6 körül felébred, aztán persze egész nap nyűgös, úgyhoyg erről valahogy le kell szokni.

Az idő sza tényleg szuper, ideje volt már egy ksi napsütésnek, bár én nem érzek ma túl sok energiát magambanKép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!

Na, úgy néz ki megmaradok, ma csak 2x volt átfolyás Kép Kezdek már mindent enni, persze módjával. Viszont már nagyon nagyon éhes vagyok Kép A gyomrom sem fáj már annyira, mint tegnap.

Nálunk már régen megtörtént a születési súly triplázás, még kb. tavaly ilyenkor Kép Dani 2900 grammal született, most vmivel 12 fölött van, de most inkább nyúlik. És pont tegnap válogattam előhívandó képeket anyukáméknak, és nyáron a köldöke még nagyon csúnyán kidudorodott, most meg már csak egy pár mm-t felül.

Ma ligetben is voltam vele, csak egy bemcsiben voltunk, olyan szuper idő volt. Kavicsokat dobáltunk egy vízzel teli medencébe (liget botanikus kertnél van). Megmásztuk a nagydombot, kutyáztunk, ugrándoztunk, csúszdáztunk. Viszont olyan kevés haspnló korú gyerek van kint, mint Dani. tavaly sokkal többl találkoztunk. Nem értem, nem járnak, vagy mindenki már bölcsis?

Beszti
Nagyon klassz Beni ablaka! Kép Kép Biztosan nagyon büszke lesz rá! Én húsvéti dekorációt tervezek, üvegfestést próbálok idén.

Manó
Szegény kis tengerimalacka Kép Nekem az első papagájom 2 éves volt, amikor meghalt, ráadásul felébredtem a vergődésére hajnalban, és iszonyatos volt, hogy nem tudtam rajta segíteni. A hugom még kicsi volt, reggel mikor felkelt, ő vette észre, hogy hanyatt fekszik a kalitka alján, alig lehetett megnyugtatni, annyira sírt szegény. Pedig olyan szépen beszélt, annak ellenére, hogy lány volt, és nagyon szelíd volt, ha kitartottam az ujjam a levegőbe, akkor kijött a kalitkából és rárepült, puszit adott, a hajunkkal, fülcimpánkkal játszott, szeretett rajtunk mászkálni. Azóta volt pár papagájunk, de már egyik sem volt az igazi, mint az első. Nem is akarok többet, mert csak az első kismadár jut eszembe róluk.
Ami apósomnak van, most kezdett el beszélni.

pusza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Ugy nez ki sikerult eladni a pesti lakast, amiben anyu lakik. Kicsit aggodtam, aztan csak a hazbol 5 jelentkezo volt!Kép
Kepzeljetek, a kissebbik cicanknak 4 kolyke szuletett hetfon. Sajna csak 2 maradt eletben, mert a masik ketto farral probalt kijonni es felakadt, ugy kellett kihuzni a mamabol.Kép De nagyon edesek, ugyesen szopiznak. Ha valakinek vannak jotanacsai hogy hogyan kell ujszulott cicakat gondozni, szivesen veszem!Kép
Emilia kezd belehuzni az angolba, az apja utan mindent hajlando ismetelni, nekem mar nem annyira>KépA kis hamis.De biztos örülni fognak a nagyszülők, vasárnap megyünk utoljara angolhonba mielőtt megszületik öcsike.

Uj szavak

Beer = sör (tökéletesen ejti a gyerek, apa nagy öröméreKép)
bear - medve
baby - bebi
deer - szarvas
bye - bye - pápá
gyagya - gyagya (ezt tőlem tanulta, bar fogalma sincs mit jelent, lelkesen ismetli, ha valami huncutsagot csinal es mondom nekiKép)

Afonya

Emilia nem turelmetlen, Kép meg azert talan annyira meg megsem erti, hogy mi is lesz az a kistestver. Legutobb azt magyaraztam el neki, hogy majd a cicibol fog tejecsket hamizni, ugyhogy azota mikor meglatja a cicimet felkialt, hogy baba! Kivancsi leszek hogy majd feltekeny lesz-e a szopizasra, hiszen o is 15 honapig szopizott.

Conti

Gratulalok, nagyon ugyes a lanyod!Kép

Mano

szegeny kis malacka!Kép

Beszti

Nekem is van feher krokuszom, bibi!Kép

Csaszar

azert nekem sem volt olyan hu de gyors a felepulesem a csaszar utan. Ugyhogy ha valaszthatnek, en a termeszetest valasztanam. Nem is a sebbel volt bajom, hanem belul, a kateter felsertette a holyagomat, ugyhogy nem esett jol pisilni egy csomo ideig, es hetekig olyan szekrekedesem volt, hogy bogtem a Wc-n. Hashajtot meg ugye nem nagyon lehet bevenni. A masik meg a derekam volt, ami a mai napig nem tudom hogy a gerincszuritol, vagy amugy is, de annyira fajt hetekig, mikor fekudtem, hogy ejszaka csak ugy tudtam megfordulni, hogy ket kezzel odebbraktam magamat.

Ilke

Remélem tényleg vége a rosszullevős korszakodnak és hamarosan sokkal jobban leszel. kijöhetnétek valamelyik hétvégén, ha végre marad a jó idő.Kép

A kiscicak eleg rosszkor jöttek, mert vasarnap elmegyünk 5 napra es csak ugy tudjuk megoldani a dolgot, hogy bezarjuk őket a mamaval a garazsba, hogy éjjel meg ne fazzanak, teszunk be neki almot, a baratnom meg minden este kiengedi pisilni a mamát egy 1o percre. Meg ad neki kajat.Ok meg egesz nap dolgoznak, naluk a hazban nem lehetnek.

na megyek aludni, joejt'

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti
Nekem az erkélyemen már egy egész láda krókusz van. gyönyörűek, minden nap megnézegettjük Mancival. imádja a hapcikat Kép
Ez a rajz gyönyörű, kiváncsi vagyok milyen lesz. Én üvegfestékkel csináltam lepkéket (fóliára), és azt ragasztottam az ablakra, most hogy végre süt a nap, tök aranyosan felvetülnek a falra meg a padlóra.

Nyuszika
Nagyon jó fej húgom megtanította Mancinak hogy buta. Azóta ha nem kap meg valamit közli velem, hogy buta Kép

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok,
Ma reggel kaptam az SMS-t, hogy Áginak megszületett tegnap 19.00-kor a kisfia OlivérKép! 3600gr és 51 cm.

Majd megpróbálok még ma írni.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Nyuszi, a macskakölykökkel az égvilágon semmit sem kell csinálni, az anyjuk ellátja őket. A nyugodt, védett hely biztosítása az egyetlen feladat. Nálunk többször is voltak már kiscicák, jelenleg két felnőtt cica van, akik már nem fognak szaporodni. Kb 1 hónapos korukban kezdtünk el adni nekik macskakaját, ami "junior" megjelölésű.

Ági, gratulálok OlivérhezKépKépKép

Áfonya, köszi a leírást a kajáról, szerintem Réka többet eszik Bettinél. Úgy gondolom, most hogy többet leszünk kint tavasszal az étvágya is megjön.

Beszti, irigylem az ilyen kreatív anyukákatKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok

Végre van zebránk KépKépKépKépKép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Mostanaban csak olvasos kedvemben vagyok, de most irnom kell!Kép
Szoval vegre ala lett irva az adas-veteli szerzödes a hazra...eddigh huzta az idöt a sokmindenki....de a lenyeg a lenyeg!Kép

Aginak nagyon sok boldogsagot kivanok a masodik manokaval, Oliverrel! Es sok türelemet a ketgyerekesseghez!!!KépKépKép

SzilcsikeKépKép,
Nektek meg nagy grytula a csikokhoz!!!Kép

Mi megvagyunk, Rebecca megint köhög es nathas, de mar gyogyuloban...

KépKépKépKépKépKépOlyan jooooooo, hogy itt a tavasz!!!!!!!!!!!!!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szilcsike, gratula, azért írhatnál bővebben isKép

Manó, sajnálom a malacodat, kár hogy ilyen rövid életük van. Nálunk is elpusztult már jópár állat, a lakásban nem is tartunk már, pedig egy papagájt szeretnék még egyszer az életben.

Kryss, és hogy állnak az átalakítási tervek? Vagy most álltok neki igazán?

Alig várom, hogy felkeljen Betti, aztán megyünk sétálni. Tegnap egész délután égetett gallyakat a szomszéd, hiába csuktam be mindent este füstszagban aludtunk el.
Tényleg, van aki nyitott ablaknál altatja a gyerkőcöt? Én még nem mertem nyitva hagyni éjjelre.

Conti

conti

vagyok, sziasztok!

Fránya shift gombom... Csak 1 helyen lehet lenyomni és akkor vált nagybetűre, de már unom mindig törölgetni úgyhogy elnézést, ha néha kisbetűvel írok valamit

A héten eddig minden nap játszóztunk, olyan jó idő volt. Ti hogy csináljátok? rakoncátlan kölykök Fiam mindent a szájába vesz és már nem tudom mit csináljak ellene. Már rácsaptam a kezére is de csak kiröhög.
Amiket tegnap a szájából kiszedtem: fadarab, hungarocel (kutyapisis), fém söröskupak sárral teli, féldekás fémkupak (jó éles), kavics, bogyó, üvegszilánk.... ja persze és egy játszótérnyi homokot megevett
nem csinálok mást csak a fiamat hajkurászom és kotrom ki a szájából a nem odavalót.Ma azzal is próbálkoztam, hogy lent reggeliztünk (itthon 1 üveg tej) és fél 9-kor már lent voltunk. Hiába nyomtam a szájába a kifli darabkát, ha bármi "finomat" meglát kiköpi és csere. Most azért ne vigyem le? Vagy tapasszam be a száját? Mert nem egyszerű eset. A homokot is vagy lapáttal eszi, vagy egyszerűen lehasal és beledugja az egész fejét a homokozóba és úgy eszi. Ilyenkor még az orra is tele van homokal. Esti fürdetésnél külön élmény az orrából kivadászni a homokot. Pedig hogy vártam a nyarat, a jó időt, hogy lehessen menni a térre, erre tessék, most bajban vagyok. De tudjátok mit, ha még csak a homokot enné... azt én is ettem marékszámra még 6 évesen is, attól nagy baja nem lesz, na de a többi...

kipanaszkodtam magam

Manó!
Részvétem a malacka miattKép

Gumicukor!
Remélem jobban vagy már!Kép

Szilcsike!!!
HOGY MI???? Óriási gratula!!!!KépKépKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Tegnap majdnem minden részét megkontúroztam az ablakdísznek, meg kettőt kifestettem, de nem mertem az asztalon hagyni a gyerekek miatt, és sajnos nem sikerült teljesen vízszintes felületre fektetni (pedig azt hittem) és megfolyt a festék. Nem túl feltünő, de azért inkább újrafestem, legyen tökéletes.
Ma megyünk a dokihoz, holnap meg Pécsre, úgyhogy nem tudom, mikor lesz rá időm, pedig msot nagyon belejöttem!KépKép
Nátán reggel 8 óta kint van a kertben, még reggeli előtt ki akart menni, hiába mondtuk, hogy itt a hami (aztán egy fél óra múlva végre hajlandó volt enni isKép). És azóta kisebb-nagyobb szünetekkel kint van...
Én már vasaltan is (pedig arra elég nehéz rávenni)KépKép!

Ági!

Éljenek a kétgyermekes anyukák!KépKép
Sok boldogságot mindannyiótoknak, jó szopiztatás!KépKépKép

Szilcsike!

Csak nem ti is az állatkertben jártatokKépKép?
Gratuláció!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
ÁGI
SOK BOLDOGSÁGOT OLIVÉRHEZ és türelmet majd a 2 gyerekhez Kép

Szilcsike
neked is gratula Kép

Sasha
sajnálak petike is szeret mindent a szájába venni a papirt föként de az uj cipöjét is megakarja kostolni én meg persze rászolok hogy koszos és hogy a cipö nem enni valo Kép.

pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!

Ági!

gartulálok Olivér babához!

Szilcsike!

nektek meg a zebrához! lehet hogy nekem is zebrában kéne utaznom nem tengeri malacban meg kutyában?KépKépKép No majd talán jövőre össezhozunk mi is egyet.

Sasha!

Hú ez elég rosszul hangzik. emma is sok mindnet beszed a szájába d eazért ennyire nem durva a helyzet. Nálunka játszón mondjuk nincs is üveg meg kupak meg ilyneek, legfeljebb faág meg ilyesmi. De ő nem eszi a homokot. Szerintem semmit sem tudsz tenni, sak azt hogy mindíg rászólsz és előbb utóbb megérti.

Mi is voltunk délelőtt játszótéren, nagyon tetszett neki kb fél órát, de aztán jött ki , pedig nagyon sok baba volt. Aztán mentünk ebédelnia bölcsibe, ahogy hazaértünk már mászott is be az ágyába.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ági!
Nagyon nagy gratula!!! Épp tegnap mondtam a férjemnek, hogy mi lehet veled mert már rég jelentkeztél Kép Most már értem Kép

Szilcsike
Hajrá. Jó dolog az állatkert Kép

dec8
dec8

Leraktam Lilit aludni, most van egy pici időm, írok egy kicsit. Aztán spuri ki a kertbe, megcsinálni pár dolgot, amit Lilivel nem lehet. Kedden és szerdán napközben olyan jól voltam, hogy végre tudtam főzni isKép, és a kertben is tevékenykedtem rendesen. (Kitisztítottam az eper és fokhagymaágyást, megmetszettem a málnabokrokat...) Aztán tegnap délután olyan fejgörcs kapott el, hogy el sem múlt, így apa vacsiztatott, fürdetett, altatott, én meg csak feküdtem. Ma már szerencsére jobban vagyok. Lili nagyon élvezi ezt a jó időt, szinte egész nap kint vagyunk a kertben. Labdázunk, locsolunk (vagyis ő, mert van egy pici locsolója és azzal rohangál fel s alá. Néha kap bele egy kis vizet, amit nagyon ügyesen szokott a virágokra locsolniKép.) Most akarunk neki venni egy pedálos kisbicajt, mert a kis lábbal hajthatóját már kinőtte. De mindenhol olyan nagyobbaknak valót lehet csak kapni.

Gumicukor,
Jobbulást neked, valami vírus lehet ez, vagy gyomorrontás? Nálam ilyenkor a széntabletta segíteni szokott.
Nincs képed a Megasztáros DanirólKép?

Conti,
Köszi, jövő héten már a 12. hétben leszek, remélem addigra valamelyest megszabadulok ettől a sok émelygéstől és taccstól.
Bevallom mi egyáltalán nem járunk játszótérre. Ki szoktam vinni pár játékot Lilinek a kertbe és azokkal, meg más teendőkkel teljesen jól elvagyunk. Aztán majd ha végre rendbe lesz a hátsókert akkor jön a hinta, csúszda meg a kismedence. Csak hát sajnos úgy néz ki, hogy mostanában lesz feltúrva a fél telek, így lehet, hogy még 3-4 hónap míg ezeknek lesz helye. De ha végre itt fogunk tartani, akkor nagyon tuti lesz a manóknakKép. Remélem jöttök majd gyakranKép.

Kórházakkal kapcsolatban,
Emlékszem nálunk is felmerült az Újpesti Szülőotthon (ott laktunk 5 percre), de a 24 órás rooming-in hiánya miatt nem mentünk oda. A Margit Kórházban minden tetszett. Semmit sem erőltettek, amikor bementünk a dokim az első percekben jelezte, hogy bármikor szólhatok, ha nagyon erősek a fájásaim, rögtön beadják az epidurált. És ez így is volt később, pont jókor adták be, sőt a kitolás előtt adott még egy adagot, így a varrásból és a többi dologból semmit sem éreztem. A vajúdás alatt is néha bejött a szülésznő meg a doki, megkérdezték mire van szükségem. Egyébként apával vajúdunk, és ez jó volt, hogy csak mi ketten voltunk. Most is így szeretném majd. Persze ha egyedül lettem volna, akkor biztosan igényeltem volna, hogy a szülésznő végig velem legyen. Az is jó volt, hogy a szülés után órákig velünk lehetett Lili, és akkor sem zargattak minket. Boldogan teázgattunk (ott ez hozzátartozik a szülés utáni rituáléhoz) és szopiztattam, meg fényképezgettünkKép. Itt nem volt gond az evés, ivás, azt mondták, ha bármit kívánok, egyek, igyak. Na most jól kiömlengtem magamKép, de nekem tényleg szép élmény Lili születése, remélem a következő baba érkezése is ilyen leszKép.

Beszti,
De jó, hogy már virágzik nálatok a krókuszKép. Nálunk minden hajt ezerrel, a tulipán, már vagy 30 cm magas, de még sehol egy árva virág.
Az ablakdekort, fóliára fested?

Manó,
Annyira megható volt ahogy írtad, hogy Emma hogy reagált a malacka távozására.

Nyuszi,
Kiscicákhoz gratula. Gondolom Eminek tetszenek nagyonKép. Szerintem nálunk is lesznek majd, mert olyan kandúr invázió van már hetek óta, hogy csak na. Múlt héten pl. nyitva hagytuk a pince lejárót, hogy szellőzzön kicsit, erre egy dinka kandúr lemászott, párom mindig besiccel mielőtt becsukná az ajtót, de mivel most is csönd volt, így egy hétig! ki sem nyitottuk. 5 nap múlva iszonyatos robajokat hallottam, de nem sejtettem, hogy mindez a pincéből jön, aztán hazajött a párom és hamar rájöttünk, hogy bizony ott valaki van. Gyorsan kiengedtük, szegény eléggé lesoványodott ez idő alatt. De olyan kis dinka, azóta is mindig itt mászkál, én meg aggódom, nehogy megint becsukjunk egy macsekot valahová.
Azt én is szoktam mondani Lilinek, hogy a ciciből hamizni fog a baba, ilyenkor ő lelkesen mutogat a szájábaKép.
Bárcsak már múlnának a rosszullétek, mennénk is rögtön hozzátokKép. Ha úgy leszek, ígérem meglátogatunk titeket.

Szilcsike,
Nagy gratula!

Na megyek, mert lassan már fölébred Lili.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Halihó!

Mostanában nekem is csak olvasni volt erőm. Az émelygés még mindig kínoz engem is, főleg délután és este, a párom csak annyit lát belőlem, hogy gubbasztok némánKép
Hétvége jó volt, nagyszülők örültek a Gergőnek.

Én is örülök a tavasznak, mi is az udvaron vagyunk sokat, hinta, labda, stb... Ma egy pokrócon játszottunk. A homokozót még be kell üzemelni, még a garázsban van.
Hát nekem még egy szál virágom sincs, hétvégén mi is nekiállunk talán a kertészkedésnek.

Ági
Gratula OlivérhezKép Sok boldogságot NektekKép

Szilcsike
Gratula a zebráhozKép

Beszti
Jó, hogy ki tudod engedni együtt a gyerekeket, nekem mindig ott kell lennem vele. Sebaj, legalább levegőn vagyok.
Látom az aktív 2. harmadban vagy márKép Időszerű lenne leszednem a mikulásokat az üvegről, így húsvét tájánKép Na, majd 2 hét múlva talán vége az álomkórnak.

Manó
TengerimalacKép Nekem egy hörcsögöm volt, az csak 2 évet éltKép

pusz
Judy
Judy

Judy!

Én is levegőn vagyok!KépKép Nyitva van egész nap a teraszajtó, úgyhogy levegő az jön be bőven.

Ilke!

Igen, fóliára, matricafestékkel. Motívumonként. A fát két részletben kell megfestenem majd, és csak az ablakon rakjuk össze, mert akkora törzzsel együtt, hogy nem fér rá egy A3-as lapra (a koronája akkora, mint egy A3-as lap).
Ez azért praktikus, mert nagyon jól néz ki, de leszedhető könnyen, vagy cserélhetők a már megunt vagy "lejárt" részek. Elég sok munka még így is. Bár a "sima" üvegfestés nehezebb, ekkora méretben még biztosan nem vállalkoznék rá (meg ahhoz vízszintes felület kell, azaz le kellene venni az ablakot).
Fogok Beninek egy órát csinálni, amin a "Némó nyomában" c. rajzfilm figurái lesznek rajta (nagyon tetszik neki, az állatkertben a bohóchal is Némó volt, hiába mondtuk neki, hogy nem az csak bohóchal), ott gondolkodtam a sima üvegfestésen is, de valószínű az is inkább matricafestéses lesz, pont azért, hogy az órát ne kelljen kidobni, ha már a figurák annyira nem menők.
Nem tudod, Áginak végül császár lett?

Sasha!

Nem lehet könnyű, és nem is tudok rá mit mondani. nálunke gyik gyerek sem volt túlságosan szájbavevős, Nátán egyáltalán nem kóstolgatja a dolgokat.
Szólj rá, és talán meg is magyarázhatod neki egyszerűen, hogy miért nem jó, ha eszi.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke, annyira megtetszett a locsolókannával rohangáló Lili (gondolatban) hogy délután kivittem Bettit én is locsolni. Annyira aranyos volt, nagyon komolyan vette a feladatot.
Kertes lányok, nem tudtok valami tuti szert amitől csökken a hangyák mennyisége? Nálunk nagyon sok van, valamit tennem kell.

Sasha, nincs mese, nagyon oda kell figyelni. Mindent fel akar fedezni, megkóstolni, előbb utóbb rá fog jönni, hogy nem jó megenni. Én Bettire hangosan rá szoktam szólni, ha ciki, ha nem. Azt megérti. Igazából mi még a homokozást nem próbáltuk ki, épp most készülök itthonra telepíteni egyet, majd meglátjuk kajálja e. Viszont szeret mindent összeszedni, de szerencsémre sokszor ideadja nekem, nem veszi rögtön be.

Puszi, Conti

conti

Hali!

Köszi lányokKép de ma is talált üvegszilánkot.
Már szóltam a páromnak, hogy el kéne törni a kezét az illetőnek (ismerjük, egy agyilag visszamaradott volt szipus csávó akinek az a hobbija, hogy a sörösüvegeket a ping-pong asztalokhoz veri, de hogy hogy kerül még a homokozóba is...Kép), mert ez így nem nyerő.
Hiába szóltam ma is rá, még a kezére is rácsaptam... Aztán ma is 2x elkezdett fuldoklani, mert nem vettem észre, hogy a homokkal együtt fadarabot is bevett a szájába és ahogy rágta a forgács a torkán akadt. clipart{angry} Azonnal jöttünk is haza, és ha kell nem is viszem többet a játszótérre. Mert fél óra nem elég neki, órákig meg nem tudom a szemem kipeckelve tartani, hogy csak a fiam kezét nézzem, mert ha már jön végre egy anyuka akkor jó lenne vele is pár szót váltani, de hiú ábránd. Hintában meg nem marad meg. 2x meglököm és már jönne is ki. Iszonyúan nehéz eset, és tegnap is volt lent vagy 15 gyerkőc minden korosztályból és csak a fiam ilyen. Sőt az ő korosztályából egyik baba sem volt ilyen eleven zabálós rosszcsont.Kép
Bocs, hogy nektek panaszkodom...
sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Sasha
semmi baj hát nem semmi a fiad Kép pedig petike is mindent megakar kostolni cipöt,papirt,követ ez utobit nem tudta a szájába vei és megkostolni mert rászoltam és eldobta a kavicsot

Lányok
képzejétek petike tegnap mikor fölkelt délután az alvásbol átnázet az imi ágyába és azt kereste hogy hol van imi baba ere én mondtam neki hogy a másik szobába pihen és átvitem megmutatni hogy megvan a testvére Kép ugylátszik szereti a testvérét Kép.

Pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok

En is jol eltuntem,de megvagyunk: ))Egy kicsit el voltunk utazva meg Anyueknal is voltunk sokat. Mi is elvezzuk a jo idot es ez meg is latszik Alex arcan: )Szinte egesz nap kint van es nagyon elvezi,olyan kis onallo lett.Mar eszik kanallal egyedul es anyja oromere nem nagy rumlit csinal vele: ))Oltozni is probalgat,foleg a dzsekit ha ki akar menni: ))A sapka mar megy neki regota : )Nagyon nagy etvagya lett,persze sosem volt rossz de most majdnem annyit eszik mint en: )
Megvettuk neki a nyari cuccokat ugyhogy johet a jo ido vegleg: ))

Agi
Nagy gratula Oliver babahoz es minden jot az elso nehez idokre: )

Szilcsike
Neked is gratulalok a tesohoz: )

Beszti
Talan tenyleg azert volt nehezebb mert nem szamitottal ra.Remelem most bar nem lesz ra szukseg ,azert ha megis, jobban viseled majd: )Nagyon szep a terv,ugyi vagy: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Meggyógyultam, bár a gyomrom még mindig nem a régi.
Ma már dolgozom is ismét, egy csomó melóm lett ismét, indult egy új projekt a meglévő mellé.

Elkészült a kocsink is még múlt csütörtökön. Hát ahhoz képest, hogy alig történt rajta horpadás, elég szép árat kerekítettek ki. Ki kellett cserélni a bal hátsó kerék fölötti panelt, díszléceket, a hátsó panelt is, pedig csak egy kis horzsolás volt ott is, de mivel műanyag, azt nem lehet toldozgatni. Ilyenor tényleg jó, hogy fizet a biztosító. kicsit húzós lett volna majdnem fél millát kiadni érte, uis annyiba került.
Tettünk rá új dísztárcsákat, mert az egyik az ütközésnél eltört, most még szebb, mint újkorában.

Hétvégén anyukáméknál voltunk, egész nap kint voltunk a kertben, Dani meg sem állt. Kiskocsiztunk, bringáztunk, homokoztunk, kavicsokat gyűjtöttünk. Tegnap amikor mostam a játszós ruháit, azt látja anyósom, hogy a mosógépben 2 "féltégla" kering a ruhákkal Kép Elrejtett a farmerzsebeibe kavicsokat Kép Én meg nem vettem észre, pedig mindig meg szoktam nézni a ruhák zsebeit.

Kapott tavaszi cipőt, ott vettük Jászberényben. Siesta és már 23-as kell Kép Nagyon vagi benne, zöld és barna, csúszásmentes talp. És mutogatja a szomszádoknak, felemeli a lábát hozzá Kép Jól jártunk vele, mert 8990 ft volt, viszont a pénztárnál csak 7000 ft-ot fizettünk, uis éppen akciós volt az összes Siesta cipő. Ez lesz neki a kimenős, a játszóra meg még jó a tavalyi őszi. Ha kinövi (valszeg) pár hét, akkor szeretnék neki másik játszósat venni.

Az unokaöcsém kisfiának meg szürkehályog van a szemén Kép. Az unokatesóm vette észre,mintha nem reagálna jól az egyik pupillája a fényre. A pic most 5 hetes. Májusban fogják műteni szegénykét. Azt nem értem, hogy a kórházban (Debrecen) hogy nem vették észre?

Nyuszi
Emi cuki lehet, ahogy dumál Kép

Krókuszhagyma
Nekem sárga van, de cserépben, most virágzott el. Az így megmaradt hagymát el lehet tenni jövőre is? Úgy néz ki, hogy 3 nagy hagyma van a cserépben, mindegyikben 3 kicsi új hagyma, ebből nőttek ki a krókuszok. Apukám azt javasolta, ne öntözzem, hagyjam felhagymásodni, aztán kiszedhetem a cserépből és egy zacsiba tegyem el.

Hétvégén pedig kaptunk egy sms-t Olaszországból, a férjem egyik vizilabdás haverjától, aki olimpiai bajnok is, hogy megszületett a kislánya Kép Tavaly nyár elején voltak nálunk, lehet már akkor várták, csak nem árulták el Kép Most meg hipp-hopp, itt van.

Ági nagy gratula Olivérhez!!! Kép Kép
És sok tejcsit!

Szilcsike
Gratula a zebrához!

Sasha
Passz, Dani szerencsére csak ritkán kóstolga mást. Elég annyit mondani neki, hogy kakás, piszkos, büdös, már kerüli is el, otthagyja. A kutyagumit előszeretettel mutogatja, nehogy mi is belelépjünk.
Tudom nem könnyű egy perpetum mobile gyerekkel, nekem is sokszor őrjítő, de jobban örülök neki, legyen inkáb ilyen, mint mindig rajtam lógjon, vagy ölben kelljen tartani. Gabi sem egy "odateszem-a-sarokba-és-ottmarad" típus Kép, de a leírásaidból Te sem vagy egy túl nyugodt típus, sokat pörögsz, ami szerintem jó, bár magamon tapasztalom néha, hogy azért mégsem mindig olyan jó Kép

Ilke
Inkább vírus lehetett, mert a gyomorrontás csak 1-2 napig szokott nálam tartani. Én Reasec-et szedtem, de már 3 napja szedtemés még mindig nem volt hatása, csak a 4. nap.
Van kép, majd teszek fel róla.

Kataa
"Nem nagy rumlit csinál" Kép Mééég Kép Dani 16 hónapos kora óta eszik önállóan és néha feszegeti a határokat, pl. hogyan lehet kirázni a kanálból a főzeléket, szétlapítani a borsót, csurgatni a levest. Kép

na pusz

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Betti tegnap wc-s néni voltKép Azt vettem észre, hogy nagy csend van, gyerek sehol, hát valamelyikünk nyitvahagyta a klotyóajtót, Betti meg a kefét mártogatta a wc-be. Remélem előtte mást nem csinált..

Most valahogy előjött nálunk az extra hiszti korszak. Nem az a kis nyávogás mindenre, hanem szabályos közelharc a pelenkázáskor, evéskor, meg amikor valamit szintén csak én akarok. Péntek este annyira belelovalta magát a sírásba, hogy nem vett levegőt, már lilult a feje, ő is megijedt, mert úgy bújt utána hozzám, hogy csuda. Nem tudom, hogy reagáljak ilyenkor a hisztire, mert ha nem figyelek rá, és ráhagyom hogy nem csinálja amit kell, akkor minden alkalommal hisztizni fog. Ha meg rákiabálok, akkor van hogy megszeppen, van hogy nem. Sajnos a nagylány is ilyen volt, vele 1x előfordult hogy a feje is feldagadt egy hisztiroham alkalmával. Tudom, hogy elmúlik majd ez a korszak is, csak nem kerüljek diliházba.

Sasha, nincs esetleg messzebb másik játszótér? Talán találtok egy üvegszilánk menteset. Mondjuk nálunk is csak két játszó van elérhető távolságban, szerencsére mindkettő bekerített.

Conti

conti

Daniról tettem fel farsangi képet.
Mi csak videókameráztunk, így a férjem egyik kollégája kapott el egy pillanatot.

http://babanet.hu/album/main.php?album=231

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Kataa
Örülj neki petike egész nagy diszunoolatképes magakörül csinálni mert ha már nem éhes akor kiköpdösi az enni valot ledobálja az etetöszéke mellé .Tegnap oda atuk neki a külön neki kiszedet zöldségeket kistányérostul és mondtuk neki hogy ne boritsa ki re mit csinált nem kiboritota hanem a neki nem kelö zölségeket elkezdte kiválogatni és ledobálni a szék mellé Kép igy gyorsan vissza vetük a tányért és egyenként adtuk neki a zölségeket inkább a kezébe .

Gumicukor
sajna vanak ilyen hanyag korházak Kép .

Conti
én azt csinálom ha hisztizik petike hogy megmondom neki hogy ez csak hiszti semmi más és hogy felölem hisztizhet nem érdekel és ott hagyom pár perc mulva már nem is hisztizik .Petike is csinál ilyet de ö akor ha valamiét megütöte vagy eleset ilyenkor szolok neki hogy vegyen levegöt is és természetesen megvigasztalom amugy ilyet én is tudok csinálni hogy nem veszek levegöt de ez nálam akor szokot elöjöni ha valamin elkezdek nagyon nevetni Kép .

Lányok
tegnap voltunk kint a városligetben és olyan elszomorito látvány fogadot csupa szemét volt ott minden a to, a játszotér Kép és a hinták sem voltak biztonságosak Kép igy csak sétáltunk körbe sétáltuk a tavat megnéztük a kacsákat petikének nagyon tetszet Kép és körbe kerültük a vajdahunyad várat és voltunk az idökereket megnézni és tetünk bele mi is idöt Kép petikének nagyon tetszet meg is fogta az idöszemcséket Kép .Viszont ma képzejétek ugybeütöte a száját petike hogy kitöröt az egyik elöl lévö foga Kép igy most ott sajnos 4 évig nem lesz semmi Kép

Pusz csics és a fiuk
csics

Lányok
melyik az a pelenka ami jo a vizbe is mert ugynézki hogy 2hét mulva megyünk gyerekestül egy gyógy és élményfürdöbe és gondolom kell a vizbe valamiféle pelenka ami megfogja a szilárd nem kivánatos elemeket Kép .

Csics és a fiuk
csics

csics
szegény petike, fogatlan lett Kép

A Huggies-nak van úszópelusa. Mi is azt használjuk az usziban. DM-ben lehet kapni.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hello

Delelott kint voltunk egy csomot,bar nem sutott a nap.Alex motorozott ezerrel egy kiscsaj motorjan: )Bar a szivbajt hozta ram nehanyszor,foleg hogy a mult heten egy kisgyerek a lejton lefele nekiment motorral a to oldalanak es berepult az amugy nem mely vizbe.Anyukam allt a legkozelebb hozza es kikapta a fiucskat,az apja meg rohant ezerrel de nem erte utol: (Szererncsere nem lett baja,de apuka inkabb kiseloadast tartott a 2 eves gyereknek hogy na latod ez lett avege,mint hogy vitte volna atoltoztetni.Anyukam bar nem sokat de azert annyit beszel angolul(mert azok voltak)hogy mondja apjanak hogy vigye mar be atoltozteteni,mire kapcsolt.
Ugyhogy ide en mar nem veszek motort,majd az uj lakas kertjeben,ott legalabb nem lesz 2 to: )

Gumicukor
Alex is nagy kavicsgyujto,imadja avizbe dobalni oket: )O is hoz be neha parat a dzsekije zsebeben es mutogatja nagy buszken: )
Alex sem eszik dolgokata kertben,de nem is erdekli ugyhogy nem is szolok ra,csak megfoja a koveket,fadarabokatezeket engedem neki mert nem lehet mindentol tiltani.A jatszoteri homokot itt bent engedem hogy fogdossa,mert nincs allat,de a kintiben nem tudom hogy lesz nyaron,mert azt hallottam az allati urulek a legveszelyesebb a homokozoban,megha nem is latszik.Mi Siestank is le volt arazva,de most mindig ezt hordja ugyhogy azt hiszem nezni kell neki megegyet elmenosre.Talan megint kifogunk egyet mi is learazva mint ezt.
Szandija van ami epp jo ra,ugyhogy nyaron meg kell neki venni majd egy ujat is ez ez lesz az otthoni.Nagyon gondolkodta olcso cipokon otthonra,de az az igazsag hogy tobbet van otthon mint paradezik ugyhogy akkor kell igazan a jo minosegu cipo.Uyhogy marad a ket draga: (
Alex most kezdte az evest egyedul 17 honaposan,de ugy latom nem baj hogy ennyit vartam vele,mert mindent a szajaba pakol a padlo helyett: )Ha meg nem ehes nem hagyom jatszani vele.

Conti
WC-s bacsink nekunk is van,micsoda hiszti van ha nem meg akadalyozom benne.Persze nem soxor de volt hogy nyitva hagytuk o meg mar tisztiotta a wc-t,de lathatoan csak azt: ))
Hat nalunk most hogy sokat volt kint az ahiszti temaja hogy miert is kel bejonni egyaltalan,szerinte lehetne kint is enni,aludni: ))Tart kb 3 percig,de nem reagalom le hanem szepen-kedvesen beszelek vele es kesz: )Persze kozben mar oszulok is : ))

Csics
Hat igen mi is meglepodtunk 1 honapja hogy mennyire nem egy nagyvarosi park ez.Anno ott neztem lakast de most mar orulok hogy nem az a legkozlebbi park.Nem ertem miert nem nezhet ez ki ugy mint mashol kulfoldon ,tele viraggal es apolt fuvel: (Szerintem a varosvezetes hibaja,bar az emberek is tul szemetelnek,ezen a moralon kene valtoztatni : (

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Csics, Kataa

Mi a Városligetbe járunk és én is eléggé el vagyok szomorodva, hogy néz ki mostanság. 2-3 éve szépen rendbe volt tartva, amikor Dani még kocsis baba volt, akkor minden szép rendezett volt. Volt vmi felháborodásuk a ligeti kertészeknek és megcsappant a számuk.
a másik nem elhanyagolható, hogy leszerelték tavaly az összes játszót, nem tudom idén raknak-e újakat helyettük.
A másik az egyre több homeless a ligetben. Mocskosak, szemetelnek, még maguk körül sem tartanak rendet. Kizavarnám onnan az összeset, mert mindegyik csak piál és bagózik, nem tesz a szerencsétlensége ellen semmit. nagyon nem bírom őket, mert nem hiszem hogy egyik napról a másikra kerül vki ilyen helyzetbe. még a rendőr is őket védte, amikor telefonáltunk, hogy jó lenne csinálni vmit, mert a hajléktalanok a játszótér melletti fás-bozótos részen tüzet raktak, ott főznek és tűzveszélyes, mert senki nem őrzi a tűzet. elég ha megkap egy száraz ágat és leég a játszó előtti rész, ahol sok a gyerek is ráadásul. erre a rendőrnek állt feljebb, hogy mit bántjuk szegény hajléktalant, még a vacsoráját sem főzheti meg. nem is a vacsifőzéssel van itt a gond, hanem hogy gondatlanok és veszélyesek, ráadásul a kukát csak guberálás céljábólismerik, de amit kidobál belőle és nem kell, azt már lusta disznó visszarakni.
hajléktalanszállókra meg azért nem mennek, mert ott nem lehet piálni és még egymást is meglopják.

de még mindig jobban örülök, hogy itt a liget, mint a belváros utcáin kellene korzóznom, amíg találok egy 2x körbeszaladom teret. ezért lenne jó olyan helyre költözni, ahol van saját park, kert. na nem kertes házra vágyom, nekem elég lenne a balkonládáimban nevelgetni a növénykéimet, gyomlálni, kapálni egyáltalán nem vágyok. a szüleim lassan 10 éve laknak kertes házban, és azóta nyaralni sem voltak sehol, mert nincs aki a kertet (350 négyszögöl) gondozza, amíg elvannak. Mondjuk idén nyárra 1 hétre elvállaltuk, mert most már elzavartam őket nyaralni, nem lehet mindig a kertbe pistulva élni. mondjuk mindent meg tudok csinálni, amit apukám szokott, mert láttam eleget, de nem vagyok tőle odáig. én már csak ilyen városi csirke vagyok, pedig még csak nem is vagyok született pesti. én máshogy szeretem a zöldet.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Olvasok, csak lusta vagyok irni...Kép

Kepzeljetek, tegnap elött este föztem ket nagy fazek gulyaslevest es kivittük magunkkal a hazunkba(meg nincs bekapcsoltatva az aram).Ott a sparherden melegitettük meg, miutan jol befütöttünk faval..Tök jo volt. Az egesz csalad(baratom növereek es anyukaja) jöttek hazat nezni...klassz evest csaptunk, setaltunk, medvehagymat szedtünk a folyoparton, nagyon nagyon joooooo volt!!! Aztan eljöttünk...
Szoval mar nagyon varjuk, hogy ott lakhassunk, de meg következik valamennyi felujitas (eleg sok) es aztan fogunk ott lakni.De itthon mar fogy a szekrenyekböl a cucc, mert minden alkalommal, ha kimegyünk viszünk magunkkal 1-2 doboznyi vackot...

Kepzeljetek,
Rebek ma teljesen egyedül elövett szemeteszacskot, en szetszedtem neki, es ö egyedül belerendezte(ugy ahogy kell) a szemetesvödörbe!
WC-s neni
nalunk is van!!!! Rebek imadja lehuzni, es mindig szakit maganak egy darab WC papirt, mert azt latta a papatol, hogy abba orrot kell fujniKép...

Rebek ma megtanulta mondani az oviban, hogy lulu. Ök(az osztrakok) igy nevezik a pisit...ugyhogy allandoan ezt hajtogatta ma este...

Es olyan finomat föztem!!!Kép
Nokedlit teljes örlesü buzalisztböl, medvehagymat olajon megparoltam kicsit es hozzakevertem a nokedlehez es aztan meg reszelt sajtot is szortam ra. Nekünk nagyon izlett!!! Es utana nem pudingporbol keszült igazi csokis pudingot ettünk...HmmmmmmmKép(CSak egy kicsit vagyok eltelve a teljesitmenyemtöl!!!Kép De ez mindig igy van, hogy nagyon izlik, amit en föztem!Kép)

Rit merre jarsz?

Sasha
Nem lehet egyszerü Gabival...KépNAlam ennyire nem eszik egyik gyerek sem...Jo, a homok az OK; de a szilankok..azert az eled gurva!
Aaron pl. imadott követ venni a szjaba(borso meretüt) es csak szopogatta.
De talan tenyleg meg lehetne probalni, mashova menni(ha lenne lehetöseg) vagy nem jatszoterre, csak mezöre...ott talan nincs sok szir-szar...
Rebek sem eszik olyan vadul..
Nem tudom, mit tanacsoljak...

Na, most ennyi eleg, szep estet Nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kép Javitas:
eleg durva
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok LÁnyok

Köszönjük szépen a gratulációt. Számításaim szerint a héten vagyunk 6 hetesek. Már elkapott az álomkór, állandóan aludnék. Hányinger csak este van, meg erős pocakfeszülés mellé. És persze a szaglásom is jobb lett, mint egy vadászkutyáé. KépKép De azt hiszem ez normális. Legalábbis a Szilcsinél is ugyanez volt.
Jövő héten megyünk orvoshoz, akkor majd látjuk is a pöttömöt. Nagy az öröm a családban, kímélnek rendesen. Most még a Szilcsit sem emelhetem meg Kép
Sógornőméknek és anyáméknak még nem mondtuk meg, majd az orvos után. Addig is anyósék kímélnek, no meg az én édes párocskám.

dec8
Sógornőmmel ha találkozol véletlen, nehogy elszóld magad KépKép

Sasha
Hát nem tudom, mit lehetne kezdeni a fiaddal. Az én lányom semmit nem vesz a szájába, ha rászólok. Lehet hogy másik játszóteret kéne keresni. Addig is kitartás.

WC-s néni
nálunk nincs wc-takarítás a lányka részéről, csak papíradagolás, ha én megyek wc-re. Mindig kapok kis darabokat KépKép Állandóan tele vagyunk 1 cm-es papírdarabokkal KépKép

Kryss
Gratula a házhoz, jó felujítást. Remélem minél hamarabb odaköltözhettek.

Gulyásleves
Életemben először csináltam két hete, és ki is öntöttem. Szerintem finom lett, de férjecském szerint nem lett annyira jó. Fogalmam sincs, mit ronthattam el.

Ági
Óriási gratula Olivérhez. Gyönyörű neve van, eredetileg én is Olivért szerettem volna Kép

A fiúnévvel gondban leszünk, azt hiszem. A lánynév már megvan. Én kitaláltam, apa meg rámondta az áment. KépKép Az első gyerek nevét úgyis ő találta ki KépKép

No most megyek, mert itt csipked a csaj, hogy hagyjam abba az írást KépKép
Azt mondja, ana babuka, vagyik anya, babával foglalkozz KépKép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok
Gumicukor,Kataa
én még emlészem hogy engem a nagyszüleim menyit vitek a városligetbe mig kicsi voltam mert ott volt müanyag csuzda meg hasonlo én is azért szeretem volna oda vinni de csalodtam nagyon lepusztult lett a városliget Kép azon része amelyike mi voltunk .Viszont megigérte a párom hogy a jövöhéten elmegyünk az állatkertbe az azért jobb és petike ugy is nagyon szereti az állatokat Kép.Hajléktalanok minden hol vanak nálunk 1héten 2x is megjenek mert a lokotelepünkön van szelektiv huladékgyüjtö amin nagy sikere van mert elég hamar megtelenek a tárolok és ha már nem fér bele akor az emberek mellé teszik és ilyenkor jönek a hajléktalanok és elviszik a papir huladékot de multkor a gyügytöböl probálták kiszedni az üvegeket szerintem nem sok sikerel.

Fözés
gulyáslevest még nem probáltam fözni de a husleveseim jol szoktak sikerülniKép a párom szerint no meg a muffinok azért nagyon oda van Kép imádja a muffinjaimat Kép de nem csak ö de az ismerösök is Kép.

Pusz Csics és a fiuk
csics

Aginak
gratula Oliverhez, csatlakozom a nevet dicserokhozKép

Szilcsike,
Neked is gratula, konnyed es gondtalan terhesseget, jo egeszseget mindannyiotoknakKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Én is csak olvasgatok mostanában, de látom, ezzel nem vagyok egyedül.

Zsuzsa!
Peti DM-be szeret menni, közel van, így szinte minden nap elsétálunk előtte, és ha nem vagyok elég szemfüles, akkor simán bemegy a boltba, megfog egy gyerekeknek való kiskocsit, és már megy is vásárolni, általában bébiételt és kutya-macska kaját vesz.Kép Nincs is macskánk, kutyánk.Kép Bébiételből is rámol rendesen, amíg tele nem lesz a kosár.Kép Aztán együtt szépen visszarakodjuk, egyet-egyet néha megveszünk, megyünk a pénztárhoz, ott már tudja, hogy a néninek pénzt kell adni, és ezek után elégedetten távozunk. Mára már megtanulta, hogy a kiskocsit nem visszük magunkkal, eleinte volt ebből nagy ordítás.

Cipő
Én is vettem Petinek egy drágább és egy olcsóbb, játszótéri-homokozós cipőt.

Ági!
Gratulálok Olivérhez, minden jót nektek!

Szilcsike!
Boldog kismamaságot!

Egyébként jól vagyunk, Petinek jön a foga, már nem tudom követni, melyik, de tegnap közölte, hogy fáj, és mutatta a fogát.

Ja, és tovább növeltük az előnyünket, Peti mostanában 5 és fél 6 körül kel. Kép

Dió
szabotimi

Sziasztok!

Úgy látom, mindenki átment olvasóba...
Én is.
Most éppen rossz az idő, ezért megint bent vannak a gyerekek. Én meg igyekszem csinálni a kreatív dolgaimat. Már kész van a fa, a gomba, az eper és a méhecskék. Fel is raktam őket az ablakra ma reggel, bár nem volt a legegyszerűbb. Kicsit érdekesen néz ki az ablakKép, mert egy dolgot még nem szedtem le a téli dekorációból (felhőket rénszarvasokkal).
Vasalnom kellene, mert megint felgyűlt, de semmi kedvem hozzá. Nincs valakinek ötlete rá, hogyan lehet ösztönözniKép magunkat arra, hogy vasaljunk?
Cipő: én is vettem kettőt, egy szandit és egy zárt tavaszit (Siesta). Mindkettő 21-es, ami nekem hihetetlenül nagy, mert fejben még a 19-esnél tartottam, de próbálásnál kiderült, hogy a 20-as épp jó, annyira, hogy már nem is érdemes akkorát venni. Játszós cipőt viszont még nem találtam.
Meg a hétvégén Beninek is bevásároltam ruhából, mert már nagyon kezdtünk kifogyni, sokat nőtt. Ez még nem a nyári, mert elsősorban mostanra kellett ruha, de nem vastagakat vettem, hanem vékonyabbakat. Ill. vettem egy vastagabb kollekciót is, de azért, mert a La Halle-ban 50 %-kal le volt árazva, és szerintem még jövőre is jó lesz neki.
Virágozunk ezerrel, a párom is nagyon szereti csinálni, vettünk fréziákat, meg egy vegyes fajtájú, de csak rózsaszín virágokból álló csomagot, amik ráadásul szeptembertől novemberig fognak majd virágozni.Kép

Zsuzsa!

Megnéztem a gif-et, de sajnos nem túl sok látszik belőle..

Szilcsike!

Pedig a gulyásleves nem túlságosan elrontható. Én azért is szeretem, mert biztos sikere van midnekinél.Kép

Kryss!

Kívánom, hogy mihamarabb költözhessetek!Kép

Gumicukor!

Én sem éltem soha városon kívül, most mégis annyira jó ilyen helyen lakni. Persze van munka is a kerttel, de mivel nálunk nagyrészt fű van meg dísznövények, inkább a locsolás és a fűnyírás a kérdés. Kapálás, stb. nem. Jó is időnként a levegőn dolgozni! Szóval ez nem akadályozza a nyaralást. Bár pont a napokban gondolkoztam, hogy én akár egy nagyobb kertet is elfogadnék, mert kedvem lenne hobbiszinten zöldség-gyümölcskertészkedéshez is.
Mondjuk Pesten sem lenne sok gondom, azt is megszoktam már, de pont a VII. kerületet nagyon utálom. Egyszerűen nem értem az emberek igénytelenségét, hogy lépten-nyomon kutyaszarba (bocs) kell botolni, miért nem lehet ezt kultúrált módon megoldani?
Krókusz? igen, el lehet tenni: vigyázz, hogy majd télen is hűvös, de száraz helyen legyenek.

Csics!

Azért szerintem vidd el Petikét a fogával szájsebészetre, mert a foghiányok a maradandó fog kinövésénél gondot is okozhatnak. Beninek az egyik foga sajnos picit romlik, mert volt az ínyén valami, amit nem tudtunk lekezelni (nem reagált a kezelésre), és emiatt elkeztett elromlani a foga. Jártunk szájsebészeten, és ott azt mondták, hogy hagyjuk, ha kiesik a fog, akkor majd elmúlik az ínyéről is az a valami, ill. akkor is, ha most kihúznák a fogát, de pont azért nem teszik, hogy a maradandó fogának biztosítsa ez a fog a helyet. De ha valami lenne, pl. kitörne a foga, akkor azonnal vissza kellene vele menni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Megint esik az eso : (((Reggel gyorsan megfoztem,hogy mehessunk ki a jatszora erre elkezdett esni.Szegeny Alex meg nem erti meg miert kell bent maradni,ugyhogy szerintem most duzzog ram.Bar az idotol almos ugyhogy csak itt ul az olemben.
Tegnap klubboztunk delutan meg amikor vegre nem esett kimehettunk,hat azt a boldogsagot: )))
Nekem meg delben fogorvoshoz kell mennem,mert kiesett a tomes a fogambol ugyhogy meg baba-mama klubba sem tudnam vinni: (Szerencsere apukam eljon a melobol hogy vigyazzon ra.
Most hogy megszokta hogy egesz nap kint van alig lehet itthon lekotni,pedig mindent bevetek.
Viszont a konyveiben mindenfelet megmutata mar,nem csak az allatokot de egy csomo targyat,semmit sem kell elore mutatani neki : )Vettem neki okosodo konyveket es ugy latszik bajott: )Csak 1-2 honapja erdeklik ezek a dolgok,elotte csak elszaladt eloluk: )

Gumicukor
Egyetertek veled,en sem vagyok nagy kertesz: )Eleget csinaltam gyerekkoromban.Az en szuleimnek is van iszonyu nagy kertje es mindig van bnne dolog,minimuma funyiras ami fel napig tart,nyaron majdnem minden heten.Mi olyan hazba kotozunk,sot eddig is csak ilyenekben laktunk ahol van bent kozos udvar ,jatszoter szepen gondozott parkkal.Az ujak mar mind ilyenek: )Remelem majd ott lesz sok gyerek mert itt ahol most lakunk alig van.

Kryss
Es mikor koltoztok vegleg?Jo lehet a hazias Rebek: ))

Szilcsike
Es mi lesz a lanynev?Es hogy csinalod hogy nem emeled Szilcsit?En is probalom redukalni mert iszonyu nehez mar de azert teljesen nem lehet.

Zsuzsa
Akkor mar megnyugodtal: ))Minden jot tovabbra is: )Megkerdezitek majd a nemet?
En is gondolkodtam az olcso kintin,de sokkal tobbet hasznalja az ithhonikat minta galat.Mert ugye ha megyunk valahova ott rogoton szandira cserelem hogy bent se fazzon a laba.Ugyhogy en talan elmenosnek vennek egy szep de nem tul dragat.

Na megyek szorakoztatom a fonokot: )
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti,
alkalomadtan megkerdezned, hogy igaz-e, hogy ha x idon belul beersz a gyerekkel a korhazba, akkor vissza tudjak tenni a kiesett fogat /persze ha nem felbetorott, stb../? Remalmom, hogy amennyit esik-kel, egyszer fennmarad az alla, kiveri a fogat valamivel. Szegeny PetikeKép

Sasha,
nekunk anno /igaz, Reka még csak 1 eves volt akkor, de hatha nem keso nalatok/ az jott be csikk es egyeb szemet felszedegetese ellen, hogy Rekaba sulykoltam, hogy a butak dobaljak el a szemetet, tehat egy rossz dolog. Es mindig raleptunk. Nem felvettuk, hanem raleptunk, igy ugyan foglalkozhatott vele, de megsem volt veszelyes.
Mindig elkerulni nem tudod ezeket a dolgokat, mindenkepp meg kene gyozni Gabit, hogy ne tegye./Boldog nevnapot a rosszcsontnakKép!/

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Én eddig csak olvasgattam,de nem írtam ide,mert rengeteg más helyre is írok és félek hogy elfelejtek visszatérni.

Nekem két nagyobb gyermekem 1992 és1993-ban születtek,a kicsik pedig 2002 agusztus 15-én.
Olvasgatom,hogy merre jártok és mindennap mit csináltok,irigykedem is,mert én a lányokkal képtelen vagyok hétköznap kimenni a lakásból,mert nincs segítségem,egyedül meg nem megy.Talán majd ha nagyobbak lesznek.
Az enyémek is szívesen segédkeznek a wc,a fürdőben és takarítanak is. Most 19 hónaposak,de még nem nagyon beszélnek,illetve egymással babanyelven.
Most csak ennyit!
Sziasztok
barany

Beatrix!

Szia!KépKép
A kicsik hárman vannak???Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Végre megtanulta Betti, ha vasalok, nem jöhet a közelembe, így ma egy óra alatt ki tudtam vasalni, míg játszott. Végre ez sem marad az estéimre.

Dió, aranyos lehet a bevásárló PetiKép Milyen jó lenne, ha ez a nagy kedv felnöttkorára is megmaradna, segít majd bevásárolni. Bettinek is felcsillan a szeme, mikor mondom, hogy megyünk vásárolni. Ő a tescot szereti, én inkább a spart, ahol fél óra alatt megvagyunk az utazással együtt.

Betti újabb rosszalkodása: ki tudja nyitni a legfelső konyhai fiókot, ahol az evőeszközök vannak, meg salátáslapát, ilyenek. Az alsó négy fiók le van ragasztva, de az evőeszközt már nem tudom máshova rakni. Szerencsére csak a kanalak érdeklik, kivesz egy párat, aztán turmixol velük, különféle alkalmas helyeken.

Beatrix, üdv itt nálunk! A nagyok közt sincs sok korkülönbség, ők milyen neműek? Nagyon nehéz lehet tényleg az ikrekkel, még egy zárt játszótéren is. Meg el is kell jutni odáig! A nagyok délután nem tudnak segíteni? Írjál bővebben, milyenek a napjaitok.

Puszi,Conti

conti

Sziasztok!
Beszti, Kataa, Zsuzsa
Igen, mi is nagyon varjuk, hogy költözhessünk, de en mar latom, hogy nem lesz ebböl olyan hamar hazba költözes...soha semmire nincs idönk, es akkor is mindig közbe jön valami...
De azert meg igy is optimistanak mondom magam, mert meg ezek ellenere is remenykedem abban, hogy mielött elkezdek dolgozni, (juli.24) odaköltözünk...Kép

Kerteszkedes
Haat en 400 negyszögölös kertben nöttem fel, es mindig azt mondtam, hogy nekem kert csak kertesszel kellKép...
De azert most, hogy Stephannal beszeltünk, arra jutottunk, hogy egy kis vetemenyessel megprobalkozunk....aztan meglatjuk mifele elmenyeink lesznek vele...De ez ugyis csak jövöre tema, mert iden a felujitas van soron es a költözes!

Beszti
En is csinaltam 2-3 eve ablakdiszitest husvetra...aztan rakövetkezö mikulasra a mikulasos diszek is ott vannak...Ugyhogy a nyuszi kapott egy mikulaszacsit es ott ücsörögnek egymas mellett a tojasok között es ahullo hopelyhek között a nyuszi, a csibe, a karacsonyfa es a mikulas...
HA megnezed a profilomat, valamennyi latszik belöle...a nyuszibol talan csak a füle..es a mikulas sem, de a többi eleg jol kivehetö...
Aaron igy nagyon szereti, különleges...Kép

Afonya, en el nem tudnam kepzelni, hogy visszatudjak tenni a fogacskat x idön belül, de remelem, tevedek...Kép

cipö
nalunk nincs elmenös es jatszos cipö, illetve Rebeknel meg tuti nem veszek külön, csak egyet atmeneti idöre, egy szandalt es ha kell ezt valtogatjuk..OK, mondjuk gumicsizma azert akad, de azt nem vagyok hajlando ujat venni, abbol kapja azt, amit Aarontol örökölt!

Zsuzsa
en is megneztem, de nagyon pici, ezert nem latni jol, de azt, hogy valaki ott mocorog, azt azert latniKép

Remelem, hamarosan visszajön a jo idö!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szia Beatrix!
En mar olvasgattam Rolatok az ikres topicban...
Minden csodalatom...KépNem lehet egyszerü...
Üdv itt, es hatha akad neha idöd hozzank bekukkantani es talan irni is magatokrol!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Beatrix, most néztem meg a profilodat, három kicsi lányKép Nagyon édesek!
C.

conti

Sziasztok!
A nagyok között 15 honap korkülönbség van.
A nagylányom Beatrix,az egyszem fiam pedig a György névre hallgat.
A kicsik valoban hárman vannak.Spontán terhességből 2002 agusztus 15-én született Bianka,Bettina és Brigitta.
Egy harmadik gyereket szerettünk volna,három lett belőle.
A nagyok esténként szoktak játszani a picikkel,de nekik ott az iskola.A férjem fél4 körül ér haza,ezért nehéz lemennünk.
Tavaly mikor jo idő volt esténként mentünk le,de ez a téli időszak ez nagyon rossz volt.Nagyon elvagyok velük,jó gyerekek,bár néha ők is tudnak őrültségeket csinálni.
Hármasikreim cím alatt vannak még képek roluk.

Most nem tudok mást írni!
barany

Kryss,
nekem is ugy mondtak, kicsit hihetelen szerintem is, ezert akarom biztos forrasbol hallani. Sose lehet tudni, mikor jon jolKép Vegulis a tejfogaknak még nincs gyokere, talan ezert hiszek benne kicsit....

Beatrix,
tunderiek a lanyokKép En majd' mindennap setalok, jatszoterezek egy harmasikres anyukaval es gyerkoceivel /2 evesek/. Es csak amulok, hogy hogy kordaban tudja tartani oket, igaz, fele annyira nem aggodik, mint en. Valszin, mert nincs ra idejeKép. Minden elismeresem a TietekKép

-Afonya
afonya

Hali!

Mi sem örülönk a rossz időnek, állítólag a héten végig ilyen lesz. Nem baj, hétvégén megyünk megnézni egy lakóparkot.Még csak nézelődés szintjén.

Vasalás
Hát én mindig csak azt szoktam vasalni, ami éppen kell és elmegyünk benne. A férjem maga vasalja az ingeit és a nadrágját, de ő is csak amit aznap felvesz. Őt így kaptam. Dani cuccait is csak akkor vasalom, amikor éppen kell egy-egy darabot. Én utálok vasalni, ezér tnem gyűjtögetem halomra. A szekérnybe akasztva úgyis összegyűrődnek.

Beszti
Nemcsak a VII. kerülte ilyen, mi ott lakunk, de engem is felháborít. Érdekes módon a mi kutyánk sosem sz@rik a járdára, sőt nem is pisil oda, hanem szépen kibírja a ligetig, de anyósom ott is szedi utána. Sajnos nem a kutyák tehetnek erről, hanem a gazdáik hibája, na meg nem az utolsó pillanatban kell levinni az állatot, amikor már persze, hogy összecsinálja magát. Nálunk rendzser van a kutyánk életében is és nagyon szépen alkalmazkodott.
Köszi a krókuszt, már szépen száradnak a hagymák.

Pénteken jön hozzánk a tejtesó Kép (2 hónappal fiatalabb Daninál).Anyósom elvállalta, hogy vigyáz rá délelőtt, mert az anyukájának dolga van. Remélem nem szedi szét a két gyerek a lakást Kép

Áfonya
A kozmetikusom fia 2 éves volt, amikor a kismotorjáról orra esett és a 2 első metszőfoga felszaladt az ínyébe. Szerencsére azonnal szájsebészet és ott úgy látták el, mintha maradandó fogak lettek volna, így szépen rendbejött. Akkor le kellett szoknia a cumiról, mert sínben volt 2 hétig a kis szája.
Én amikor ezt hallottam, eldöntöttem, nem lesz neki motorja, helyette van egy szintén lábbal hajthatós, masszív kisautója, az nem tud felborulni.

Conti
Én úgy tanultam meg hogy nem szabad a vasaló közelébe menni, hogy addig addig sertepertéltem, amíg rátenyereltem a forró lapra Kép Na, onnantól kezdve nem mentem a vasaló közelébe Kép Jó gyerek voltam, mi?

Ma pont láttunk a kollégáimmal gilisztákat, és eszembe jutottak gyermekkorom emlékei, amikor ettem a gilisztából és még hanygát is Kép És akkor már nem 2-3 éves voltam.

Nálunk nem nyitogatja a konyhaszekrényeket, nem is zártuk le soha. Párszor benézett, de nem talált számára érdekeset. Már látom, hogy nem lesz egy szakányfenomén a fiam.

Beatrix
Nem semmi 3 pici, biztos sok örömetek van bennük. Tetszik, hogy mindhárom név B betűs.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Afonya,
hat jobb lenne, ha igaz lenne...Kép

Beatrix
Gyönyörü gyerekeid vannak!Kép Most neztem meg a fotoalbumodat! Szamomra elkepzelhetetlen, hogy lehet birni harom picivel! De tudom, belenö az ember a feladatba!Kép
Kryss

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok
Ramaty idő van, szörnyű hogy nem lehet kivinni a gyereket, bent meg dühöng ezerrel. Éppen most vagyunk túl egy közel 2,5 órás hisztin. Álmos volt, de kint akart aludni, ott viszont szakad az eső. De végre alszik.

Beatrix
Gyönyörűek a gyerekeid KépKép Nem lehet könnyű 2+3 gyerekkel..............

Kutyák
A gazdik hibája természetesen. Én szegedi vagyok, ott szerencsére vannak külön kutyasétáltató helyek, ki is akadtam a belvárosban, hogy a járdán van a kutyakaki. A férjem meg nem győz figyelmeztetni, nehogy belelépjek. Mikor nekem kutyám volt, én mindig szedtem utána, pedig külön kutyás helyre jártunk.

Szekrény
Nálunk a konyhaszekrénynek egyik ajtaját nyithatja csak ki, ahol a műanyag dobozok vannak. Azzal játszhat, a többi nem is érdekli. A dobozokat persze minden áldott nap átpakolja, már nagyon tudja, melyik hová való (méret alapján)

Most a legújabb sláger a főzés, kap egy fakanalat (ami csak az övé) és a műanyag edényekkel főzöcskézik. Olyan édes, ahogy sózzal a kajcsit a kicsi kezével KépKép

Kertészkedés
Nekem is elvette a kedvemet a gyerekkori állandó kertészkedés. Szerencsére a mostani házunkhoz elég kicsike kert tartozik (nagy része fű, az meg a férjem dolga), a többibe meg virágok vannak, de max. 3 óra alatt rendbe lehet rakni teljesen. Az bőven elég. Meg ugye már a kiscsaj is segít. KépKép

Kataa
A lánynév a férjem szerint Szilvi lesz, de ugye az van már KépKép éppen kettő (velem együtt), így most én választok. Réka lesz egyébként KépKép
Elég nehéz megoldani, hogy ne vegyem fel. Ha ketten vagyunk a kiscsajjal, akkor próbálom vele megértetni, hogy anyának fáj a háta, de ha minden kötél szakad, akkor felveszem. Délutánonként már kizárólag apája, vagy anyósék cipelik. Akkorra már fáj a derekam. Egyébként be szokott jönni a magyarázat, sőt tegnap meg is masszírozta a kicsi a hátam KépKép

Vasalás
Én hetente kétszer csinálom délután, mikor apa már itthon van. Ráadásul én nem normális, mindent vasalok, úgyhogy elég sok szokott lenni. De a vizet a gőzhöz Szilcsi hozza apával. Pont tegnap (vasalás közben) mondtam apának, hogy jó lenne, ha megtanulna néhány dolgot kivasalni, mert kettő gyerek mellett már nehezebb lesz. Erre közölte, hogy akkor inkább fizetünk valakinek, mert ugye nagy pocakkal is fárasztó lesz. Hát majd meglátjuk.

No most megyek főzni, kicsit el vagyok maradva. KépKép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok
Zsuzsa
petike is imád vásárolni igaz ö még nem beszél de a match ahová járni szoktunk mivel az van a legközelebb a házunkhoz mindig be akar menni vagy a gyógyszertárba ez utobi nagy kedvenc talán azért mert hetente 1x biztos hogy bekell menünk az ennivalojáért oda Kép.

Dio
együt érzek veled Kép petike is fél6-6kor kell mostanába Kép + még éjjel is felkell szerintem 3x-4x Kép

Beatrix
miért nem fogod meg a kezüket 2 gyereknek a harmadik meg mehetne meleted hisz már majdnem 2 évesek ha jol számolom 19 hónaposak az ikrek ?

Kryss
iminek is van már egy halom cipöje amit petike kapott és vagy nem hordott vagy kevesett mondjuk a télicipöjét sokat hordta meg a nyári szandálját de majd még meglátjuk mi lesz a szandálsorsa mert nem egy évszakban születek igy az imi lábára nem biztos hogy jo lesz a szandál nyáron még .

Lányok
uj frizurát kaptunk én is és petike is nekem anyukám csinált ujfrizurát petikének meg a hugom nagyon aranyos lett Kép majd lefotozom és felteszem .Viszont nagyon anyás most anyukámnál sokat sirt mert nekem az elöszobában csinálta anyu a hajamat ö a nagyszobában volt de bevolt csukva az ajto igy nem látott és nem jöhetet ki hozám csak akor nyugodott meg mikor eljötünk anyukámtol .Képzejétek petike apja ölébe bármedig képes elüldögélni és a német reklámokat nézni de az angol nyelvü müsort is szivesen nézi apja öléböl nekem meg kimegy legtöbször ha nem valamilyen reklám megy és csak ritkán ül meg az ölembe mondtam is apjának hogy inkább este ök keten nézhetnek németet mert olyan jol elvanek keten Kép a másik amit mostanába szokott csinálni oda jön hozánk háturol és átölel mutatja hogy menyire szeret minkett Kép és kezd leszokni az emberek megharapdosásárol is és tejesti néhány kérésemet pl ha kérem hogy üljön le akor leül és tud egyedül cumis üvegböl enni de még csak fekve mert ha ül vagy áll és ugy akar enni,inni akor azt még nem tudja hogy felkell emelni egy picit az üveget hogy jöjön is belöle valami beszélni meg még mindig nem beszél Kép

Pusz csics is a fiuk
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?