Új privát üzeneted érkezett!

Boboka, mi van mostanában veled,jól vagytok,
Hogy telnek a napok otthon,maradsz táppénzen?Sokszor gondolok Rád napközben..Pár hét és érezni fogod a mozgását és nézegetheted naphosszat..de jó is neked!!! :) Olvastam épp egy régi könyvemet,nagyon szerettem, de a főszereplő terhes benne és ezért mostanában hanyagoltam..miközben faltam a sorokat, sokszor "éreztem" a hasam.Olyan furcsá,n mint amikor az ember csak akkor veszi észre egy bizonyos testrészét, ha fáj, valahogy mindig a hasamra terelődött a figyelmem.Jöttek elő olyan emlékek, amik még nem a rosszak közül valók.A várandósság idejéből.Néha olyan jólesik emlékezni a mozdulataira..

ez jó zagyva lett, bocsánat, nem is tudom mit akartam vele.

Megyek edzeni, utána még benézek.

KépKépKép
tünci28

Nagyjából értettem mit akartál írni.

Már írtam régebben, hogy én Lackónál sosem éreztem azt a bumm bele rugdalózást, Isten igazából azt sem tudom milyen az. Kis buborékolásokat éreztem a 16. héttől meg persze voltak kis mozgásai, de azok nem tartottak nagyon sokáig, meg kidudorodott itt ott, ezt szerettem nagyon, de az a percekig tartó mozgás sosem volt.

Kíváncsi leszek, hogy most milyen lesz.

Igen, szeretnék mindenképpen táppénzen maradni majd. Lackóval is nagyon rossz volt egész nap előre görnyedve ülni a széken, meg már írtam ezt is régebben, hogy kb. 3 görögdinnye méretű hasammal még melóztam, és senki sem díjazta. Tök természetesnek vették.
Kb. két teljes hetet voltam itthon táppénzen Lackó születése előtt anno, a 29. hétig még dolgoztam, most úgy vagyok vele, ezt ki kell használnom amíg csak lehet.
Vendég

Ja, és ma férjem mondta, hogy még két haverjának terhes a felesége.

Egy barátunkról már tudtam, nekik nagyon nagyon örülök, nagyon megérdemlik, meg persze a többieknek is (akik szintén megérdemlik), na most én kezdek kesze kusza lenni :oops:
:wink:
Szóval azt akarom mondani, hogy hirtelen elkapott egy olyan érzés, mint amikor Lackóval voltam várandós, akkor is hárman voltak körülöttem majdnem velem egyidős várandósok. És velük ott van most is a baba, na, szóval elkapott egy fura érzés, hogy nehogy megint így legyen. Mert mi vagyunk azok, akiknek a mennyországban lesz a babájuk a végén és nem velünk. És nem akarom, hogy most is ilyen szerencsétlenek legyünk!!!!
Ahogy telnek a hetek, egyre jobban hiányzik Lackókám.
Ami viszont jó dolog: kezdem magam két gyermekes anyának érezni.

Na ez lett a jó össze vissza hsz. Szoktam is mondani a kistesónak néha, hogy jól meggondolta anno, hogy ilyen zizzent anyát válaszott magának :?: :wink: :)
Vendég

Tünci!
Nem túrnál ki. Tulajdonképpen nem is tudom minek kell havonta menni... De azért jó, ha látom uh-on. Nekem sem szimpatikus, hogy ilyen sokan vannak. Nem szeretem a "sztár" dokikat! Van olyan akihez azért nem járnék, mert annyian oda járnak és istennek tartják.

Boboka!
Én tudnék mesélni a percekig tartó rugdalózásokról. A kiscsaj már most képes arra, hogy elöl hátul kapom egyszerre vagy a gyomrom és a húgyhólyagom kap egy mozdulattal. Néha úgy érzem magam, mintha tengeribeteg lennék. Sőt az előbb még kisfiam is beletérdelt a pocimba. Nem tudom a gyomorszájam volt-e vagy a kistesó. Mindenesetre azért a pocilakó betámasztott, hátha kap még. Imádom az ilyen helyzeteket :roll:

Melcsike!
Milyen ügyes kislányod van! Hagyni kell hadd menjen ha akar. Lesz még amikor ki sem lehet robbantani otthonról. Bár ki tudja, ha most ilyen akkor talán később is kitalál magának mindent. Nem csak tanulni kell!
hettuli

Lányok,
semmi zavarosat nem írtatok.

Boboka,
most nem lehet semmi baj!!!
A régi öregek azt tartották, két fehér és egy fekete anygal kísér mindenkit. A fekete addig kushad, amíg a félemeinket nem kiáltjuk ki hangosan... A két fehér pedig nagyon vigyáz ránk. És nekünk már van egy igazi ártatlan anygalkánk odafent is... Szóval be vagy biztosítva!

Hettuli,
jó, hogy jöttél. Edz a kismanó, mi? :D

Tüncike,
jó edzést neked, és legyenek könnyű, derűs munkanapjaid!
Kedden viszem Bencust vissza a fül-orr-gégére, megnézik, és lehet, jövő hét közepén már mehetünk bölcsibe. Kezdünk mindent elölről... jajjj

Kép

Kép

Kép
lyly

Hát a dokinál várakozásról én is tudnék mesélni. Időpontot mindig kapok szerencsére, de a 2,5 órás várakozástól a 3 órás várakozásig bármi lehet. Idáig még csak egyszer jutottam be a kapott időpontomon. De megéri. Legalábbis remélem. Eddig még csak jót hallottam róla :)

Tünci, hallottad a mostani rtl híreket? Ellenőröket vittek el bilincsben mert külföldieket vertek át, hogy érvénytelen jeggyel utaznak...

Lyly, remélem kedden már mindent rendben találnak Bencusnál.

Anyudékra nem tudom mit írjak. Szerintem Tüncinek is igaza van abban, hogy tesódnak illene tisztázni a dolgokat, elvégre őmiatta robbant ki anno az egész herce hurca. Bár, csúnya ilyet mondani, nem is tudom mit tennék a helyedben, de nem tudom az ilyen szülők megérdemlik-e egyáltalán a Ti szereteteteket. Szerintem nem.

Ja, és úgy legyen, hogy minden rendben legyen. Nagyon bízom is benne, és tényleg, napjaim nagy részében pozitívan állok mindenhez, és nagyon remélem, hogy minden rendben is lesz. Én is bízom a kis Angyalkámban :wink:
Vendég

Boboka!

Szívből kívánom, ohgy sok-sok-sok rugdalódzós napotok legyen Kispinduriddal!
Tudod, mi a fura,Benéztem egy másik topikba az egyik kismama a 20.heti pociképét feltette és meg csak bámultam, hogy mekkora...az én Pici Virágom olyan kis helyet foglalt ..a 26.héten sem volt akkora hasam, mindig mondták a szülésznők is a szívhangvizsgálatnál, hogy :elő azt a minihasat!
Pedig volt olyan, hogy az uh-n látszott, hogy teljesen kinyújtózva fekszik haránttartásban...bár lenne egyszer hordóméretű a hasam..

És bizony kétgyeremekes Anya vagy!!

Hettuli!
Nem is tudom tényleg ..még haragszom is a dokira, hogy ennyi kismamája van..egyszer írtam is valami zagyvaságot, hogy "féltékeny " vagyok rá, mintha elsőbbségem kellene, hogy legyen..pedig neki egy vagyok a sok közül.
Ezen is mérem az idő múlását.Nemrég ajánlottam Neked és mindjárt szülsz. :shock:

Lyly!
Remélem Bencus könnyen visszaszokik a bölcsibe és azt is ,hogy sokan utaznak az útjaidra és lesz sok-sok pénzecskéd..

Jót edzettem ma..milyen furcsa ez is.közel egy éve abbahagytam,mégis az izmaim emlékeznek.Ma már minden nehézség nélkül(na jó csordogált a veríték) végigcsináltam egy órát, mint rég.

most megyek, álomba olvasom magam.
Kitalátam, hogy olvasok sokat megint.Ezért:
KÉrek szépen könyvajánlatokat(mondjuk a kedvenc 5 mindenkitől ,a műfaj nem számít)

Pussz

aarnika, madamrekamé,milike,kisanya, leda,eniba, krisztinaa, meg mindenki más, bejelentkeznétek egy .köszi jól vagyok erejéig? :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.02.14 21:38-kor.

KépKépKép
tünci28

Boboka, hurrá, le az ellenőrökkel!!!!!!! :lol:
tünci28

Tüncike, ne kívánj nagy hasat. Láttad a képeken a találkozón, hogy nekem mekkora óriási volt, és nem Lackókám miatt, hanem a rengeteg magzatvíz miatt :cry:
Vendég

Boboka, akkor ikerbabákkal teli hasat kívánok!!!!!! :wink:
tünci28

Könyv:

Coelho: tizenegy perc
A da vinci kód (bár ezt már tuti, hogy olvastad)
Robin Cook: Szöktetés
Rejtő könyvek
Vendég

Tünci, úgy legyen, jó nagy ikerbabás hasat neked :wink:

Egy nagyon kedves barátunk ikerbabákat vár most, olyan jó lehet :)
Vendég

Lányok, tudom, egy kicsit giccses egy nap ez a mai, de

Kép
Vendég

Hallihó!
Kicsit el vagyok havazva mostanában, rövid bekukk.
Írok pár könyvet amit szerettem:
Mester és Margaríta - első számú kedvenc
Bohumil Hrabal - tőle mindent szeretek, de mondjuk-Sörgyári capriccio,és -Őfelsége pincére voltam
Hogy magyar is legyen: -Spiró György:Fogság - kalandos, de elgondolkoztató letehetetlen (pedig extravastag)
Különösen szeretem Kertész - Sostalanságát - , de hatot zuhansz tőle a depressziós skáládon.
Most jelen pillanatban Szabó Magdától a - Régimódi történetet - nyűvöm nyugodt szívvel ajánlom családregényes, dzsentris tékozlós.
Amitől fogod az oldalad a nevetéstől és mégsem egy felületes izé:-Émile Ajar: Előttem az élet
Nagyon szeretem az Örkény egyperceseket,hogy publikálok is ide egyet:

Hogylétemről

- Jó napot.
- Jó napot.
- Hogy van?
- Köszönöm, jól.
- És az egészsége hogy szolgál?
- Nincs okom panaszra.
- De minek húzza azt a kötelet maga után?
- Kötelet? – kérdem hátrapillantva. – Azok a beleim.
madamrekamé

Tünci! 'köszi, jól vagyok!' :wink:
A hétvégén nem nagyon tudtam jönni.
Könyv: mindjárt végiggondolom

Lyly! Nagyon szomorú, amit írtál a gyerekkori családoddal kapcsolatban. Nekem érthetetlen, hogy szülők hogyan tudnak így viselkedni.
Örülök, hogy Bencus jobban van!

Pocakosok! A legjobbakat kívánom nektek :!:
És persze a nempocakosoknak is... (babás pocakot ! ) :D
aarnika

Jó reggelt!

Köszönöm szépen mindenkinek az ajánlatokat, ezzel el is leszek akkor egy pár hónapig,jobbára olyanokat írtatok, amit nem olvastam, úgyhogy lehet szemezgetni belőle! :)

Madamrekamé, Aarnika, köszönjük a látogatást, vigyázzatok magatokra!aarnika reggel olvastalak, gondolkodom a tesós ügyön, aztán megpróbálom megválaszolni, csak még nem tudnám megfogalmazni.

Boboka, képzeld láttam képet arról a kismamáról akinek nemrég 8-as ikrei születtek!A hasa!!!!!Atyaég, mekkora has, telis tele érrel, meg hú, hatalmas volt!Nem is tudom hogyan jött az rendbe!

Készülődöm munkába.
tünci28

Sziasztok!
De jó, hogy ilyen forgalom volt este!
Mi barátoknál voltunk, későn jöttünk haza, most meg várom anyósom, ebédre.
De most nem kell főznöm, megyünk étterembe, azt modta a Férjem. Kicsit könnyebb, tegnap főztem, takarítottam, vasaltam, de jó, hogy most nem kell rohanni egész délelőtt. Főként mikor az ember Anyósnak főz, nem mindegy mi is kerül fel az asztal tetejére... :D
Bár evett már nálunk, nem volt neki baja vele.

Lyly, felfoghatatlan, amit a szüleid csinálnak.
Ha nem is téged, de az unokájukat sem? Hát az a gyerkőc miről tehet?
Bár erről én is tudnék mesélni. Az én Apám 20 évig nem nézett rám, a 3 tesóm apja akkor lépett le fiatalabbal, mikor a legkisebb 2 éves volt, és azóta egy fillért sem, egy telefont sem, ennek 14 éve.
Most elhagyta a fiatalabb is, karácsonykor meg felhívta anyumat, hogy ő nagyon egydül van, no comment. Isten nem felejt, csak késik néha....

Tünci, nekem is vannak könyveim, majd írok én is.

Főnököm azt mondta, egyezzünk meg, 3 nap munka, két nap otthon, munka.
Érdekes lesz, mert jövő héten már 4 nap van, mikor tárgyalások vannak és be kellene mennem.
Azt látom, hogy vagy úgy jövök el, hogy kész, vége, ennyi, vagy igy félig nem lehet, mert akkor úgyis bemegyek.

Beszéltem egy edző sráccal, az edzőterembe, ahol msotanában bohóckodok, szerdán 3.-ra kell mennem hozzá, és összeállít nekem egy edzéstervet, erre az állapotra.
Én kértem, mert futás nem lehet, erősebb sem, én meg szeretném, ha lenne egy gyakorlatsor, ami kb egy óra, és átmozgat. Az elsőt végigcsinálja velem, utána a kis papírom szerint kell működni majd és 3 hetente átalakítja, a változó állapotomnak megfelelően, meg amennyit bírok.
Mondtam, hogy nem a fogyás a cél, meg nem is a kifáradás, hanem egy egészséges átmozgatás. Azt mondta, tudja, nem én vagyok első Kismama.
Kíváncsi leszek.

Betti
Kép
betti0412

Tüncike!
Jó munkát neked, remélem nem lesz ma nagy forgalom neked.

Megyek én is rendbehozom magam.

Valentin napra kaptam Férjemtől új pénztárcát....Bár ne kellett volna.

Betti
Kép
betti0412

Szijjjjasztok!

Ma itthon, de holnap mennem kell, mert van egy csavargónk aki szabadságolta magát. :evil: Na mindegy! Kibirom.

Úgy néz ki kapok laptoppot hogy tudjam magammal vinni. Most már csak valami kedvező mobil internet ajánlatra van szükségem. Van panonos és T mobilos előfizetésem is.

Ha valaki ért hozzá segitsetek. Nem akarok drágát.

Kép

Kép
melcsike70

Majd küldök a tegnapi farsangról képeket. Van a rózsás fiúról is. :lol: Elcsíptem....... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Most nincs idöm nagyon vissza olvasni....-visszük nagynènit reptèrre!
Könyv ügyben: Nil valaki :wink: :Beszèlgetèsek Istennel
Paulo Coelcho: Ültem a piedra folyo partjàn ès sirtam
+11 perc szintèn
Saint-Exupery...:A kis herceg
Corinne Hofmann: A fehèr maszai
Louis L Hathaway: Èld az èleted

Nahàt nàlam ezek az ügyeletes kedvencek,meg minden Hemingway könyv.

A Brazil lànnyal kapcs: kiderült ,hogy valami nem stimmelt vele.....Kèpzeljètek sajàt maga csinàlta az àllomàs vècèben a magàra vèsett dolgokat! :evil: -,de mèg sok dolog nem tiszta!!!
Hirekkel kapcsolatban: www.nzz.ch vagy www.tagesanzeiger.ch
itt biztosan több az info!
Én azèrt vèdem a svàjciakat ,mert itt ,csak annak van hàtrànya aki nem alkalmazkodik az itteni normàkhoz,vagy nem akar dolgozni.Persze kirivo esetek mindenhol vannak! :?
(àltalàban törökökkel,szerbekkel,jugoszlàvokkal,albànokkal van a problèma,mert nem birnak beilleszkedni)Vèlemènyem szerint itt a legbèkèsebb az eggyütt élés,plàne ,hogy az orzsàg 20%-ka bevàndorlo!Persze ez is ,csak az èn vèlemènyem....-nekem mèg mi magyarok mindig jobban idegenkedönek tününk!!!!

Na mind....-ez tènyleg ,csak az èn vèlemènyem!

Boboka!Tudom nehèz,bàr èn nem ismerem az elözmènyeket,de fülyülj a csalàdra!!!Nekem is vannak elèggè sulyos problèmàim a rokonsàggal....,de tudod az a legfontosabb,hogy te bölcsebb tudj maradni!A te bàntottsàgod külömben is ,csak tovàbb tàplàlja az ök butasàgàt!

Szèp napt mindenkinek! :wink:
Vendég

Lyly

Ez tényleg érthetetlen, de te is sz.......... le őket. Azt csodálom még hogy tudod rájuk mondani, anyám és apám.

Bencus hogy van?

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok, gyors bekukk, mert megyünk vissza anyuékhoz.

Hasli :lol: Lyly írta a családdal kapcsolatos dolgokat :cry:

Majd megnézem a híreket holnap, amiket belinkeltél.

Betti, nagyon ügyi vagy az edzés tervvel.
Tegnap írtad a hupikék törpikéket:) Én is nagyon oda vagyok értük, most szereztem meg egy csomó részt:)

Amúgy is nagy mesefilm rajongó vagyok :)

Melcsike, hajrá a lap topnak, örülök neki. Internet ügyben nem tudok okosat.

Megyek is, nagy puszi nektek, holnap jövök majd.
Vendég

Tüncike!

Az én ügyeletes kedvenceim:
Szabó Magda: Pilátus
Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom (Michelangelo élete)
Clive Darker: Korbács (a nevével ellentétben egy fantasztikus fantasy, csodálatos jellemrajzzal és történettel)
Szalay Lenke: Hajnali szökés (egy család története, ahol a lánytestvér meghal, és a férjéhez hozzámegy feleségül a meghalt nővére... lenyűgöző, és vérforraló, a II. vh. elején kezdődik, és 56 utánig tart).
Kovai Lőrinc: Porta Nomentana (Néro császár élete)
De jók a Berkesi-, a Móricz-, a Gulácsy Irén-féle köyvek is, és ha szereted a népi ábrázolást, a régi falusi történeteket, akkor Szabó Pál regényei (pl. a Talpalatnyi föld, amit meg is filmesítettek).

Köszönö lányok Bencusért a drukkokat, remélem, minden oké lesz, bár még mindig flyik kicsit a füle... :(

A volt családom biztos, hogy megkergült. nem tudok semmi olyanról, ami miatt így kellene viselkedniük, pláne a kicsinkkel szemben. De már nem is engedném a közelébe őket.
Sajnos, a húgom nagyon önző, ilyennek nevelték a szüleim, kicsi korától kezdve. Ugye ő 10 évvel fiatalabb, én kirepültem, ő otthon maradt, dédelgették, stb. Apám nagyon féltékeny volt világéletében, állítólag amikor én 2 éves voltam, az anyám el akarta hagyni emiatt, de apám nem adott oda neki még láthatásra sem, és így visszajött az apámhoz, miattam. Ezt már sokszor a fejemhez verte, hogy "csak miattad jöttem vissza, te hálátlan, mocsok kölyök...". Nekem sosem bírta megbocsátani, hogy rendben van a házasságom, és mély szerelemben vagyunk a férjemmel... Anyám mindig tehetetlen volt, anyagilag is függött az apámtól a mai napig, alig dolgozott valahol, mert apám nem engedte. Szerintem mindez kijött rajta, és mivel én vagyok az egyetlen elérhető, akire rá túdja zúdítani a lelki bajait (én mindig meghallgattam következmények nélkül, elvittem pszichiáterhez, üdülni, stb.), hát rám is rakta, szerinte mindennek én vagyok az oka. Amikor éppen beköltöztem a pocijába, saját bevallása szerint az anyja befolyására el akart vetetni, szerencsére az orvos észen volt, és azt mondta neki, ne az anyjával jöjjön ide, hanem a kedves férjével, tőle is szeretném hallani, valóban el akarják-e vetetni ezt a gyereket. Annyira labilis volt akkor is, hogy én kívánt gyerek voltam, de eljött hozzá az anyja (aki a mai napig befolyásolja), és azt mondta neki, nem kell még nektek ez a gyerek, tudok egy orvost. Az anyám felöltözött, és elment vele, amíg apám dolgozott, mit sem sejtve...
Na, most jól kiírtam mindent, csak hogy egy kicsit lássátok...

Melcsike,
KÉRJÜK A BOMBASZTIKUS FOTÓKAT! Sajnálom, hogy menned kell dolgozni... Informatikus párom szerint miden mobil szolgáltató sz@r, mert szakadozik, nem tud felcsatlakozni. Talán a T-nek jobb a lefedettsége, az árakat a neten tudod összehasonlítani. De idáig még csak káromkodásokkal találkozott leginkább a párom ezzel kapcsolatban... Nézd meg a MINIMÁLISAN garantált sávszélességet, ne azt, amit reklámoznak, mert a hirdetett és a szolgáltatott sávszélesség között óriási a különbség. A honlapjukon fel kell tüntetni, hogy mennyi a minimális sávszélesség, amit minden körülmények között biztosítaniuk kell, és valszeg csak ezt fogják biztosítani... Tehát erre alapozz!

Betti,
ha nem túl problémás, átküldenéd majd az edzéstervet priviben? Kíváncsi vagyok rá, mit ajánlanak egy kismamának...
Hát ez a félig munka szerintem sem fog menni... De azért próbáld meg, hátha... Mondjuk én szigorúan betartanám a 3 nap bent, 2 otthon-javaslatot, ha a feje tetejükre állnak, akkor sem mennék be.

Lányok, most olvastam a neten, hogy csak az fog GYED-et kapni, akinek legalább 1 év bejelentett munkaviszonya volt a szülést megelőző időben. Szóval már nem elég a 180 nap. Állítólag ez a kormányzati oldalon már fent van. Ti mit tudtok erről?

Aarnika, Madamrekamé, jó, hogy jöttetek! Mi van veletek? Kicsit többet írjatok!!!! Jó volt az egyperces...

Hasli,
küldj már egy kis jóidőt. Már a fejemben is fúj a szél...

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok lányok!
Köszönöm, jól vagyunk, csak mostanában nagyon el vagyok havazva, nem nagyon tudok netezni. Az előbb meg írtam egy hó kis hsz-t, de az egész elszállt :twisted:

Tüncike: írtam privit is még szülinapra, nem kaptad meg?
Könyvek: most csak ezek jutnak eszembe:
Ken Follett: Az idők végezetéig, Sasok szárnyán
Dallos Sándor: Az aranyecset, A Nap szerelmese (Munkácsy életrajz)
Én nagyon szeretem Márait, és Wass Alberttől a Kard és kaszát. Nagy kedvencem Hesse: Narcissz és Goldmundja, de ezek nem tartoznak a könnyed szórakoztató irodalom kategóriába..., úgyhogy csak akkor, ha van sok időd és bele is tudsz mélyedni.
Wodehouse-ban nem csalódhatsz, ha szereted az angol humort, egyelőre ennyi.

Egyébként a férjem antikvárius, ha bármilyen könyvet kerestek, szívesen állunk rendelkezésetekre. Postai utánvét, vagy bármi megoldható, a távolság nem akadály.

Melcsike: nekem mobilinternetem van, hát... Mindenképpen tájékozódj, hogy ahol használni szeretnéd, milyen a hálózat, mert nálunk pl. általában csak EDGE van, ami azt jelenti, hogy megfő az ebéd, mire betöltök egy oldalt...

Pocaknövesztők: nagyon szép babavárást kívánok nektek, és szívből örülök az állapototoknak. Bobóka, csodaszépek a vonalzóid így egymás mellett. Nagyon megható.

Mindannyiunknak pedig azt kívánom, hogy végre ne fújjon már a szél, mert lassan elviszi a házunk tetejét...
milike78

Lyly

Ennyire sz@r a mobilnet? Amúgy meg nem nagyon értek hozzá. Az árakat ahogy néztem, a pannonnál kedvezőbb. Én csak magammal akarom vinni a gépet. Mert a legnagyobb bajom az ha dolgozom, elutazom még gyertyát sem tudok gyújtani Bogikámnak, és ide sem tudok jönni. Meg jó unaloműzőnek is. :oops: A melóhelyen. :?

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike! A mobilnet RÉMES! Nekem majdnem egy éve van, mert így adódott, de ma már nem választanám. Nem is olcsó, és a szolgáltatása meg még egy alacsony árhoz is gyenge lenne.
Ha mégis emellett döntesz, mert nem akarod olyan sokat használni, csak "kiegésztésnek", arra, amikor éppen nem vagy otthon, akkor azt az ovális típusú, nagyobb eszközt válaszd, és semmiképpen ne a kicsit, mert ez utóbbi még rosszabb.
És nagyon figyelmesen olvasd el a szerződés apróbetűs részeit is.
A lefedettség szempontjából állítólag a "pink színű szolgáltató" a legjobb, de nekem például a piros sokkal jobban bejött (többfélét is használtam ugyanazon a helyen - Budapest -, ugyanazon a gépen), a kékhez még nem volt szerencsém.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2009.02.21 23:49-kor.
aarnika

Melcsike,
ahogy Milike és Aarnika is írta...
Óvatosan a mobilnettel, mert a reklámok valami csudajó dolgot ígérnek, aminek a fele sem igaz... Vagyis megerősítve látom azt, amit a férjem mondott, hogy írjam meg neked.

GYED-del kapcsolatban van valakinek infója?

Kép

Kép

Kép
lyly

csak gyorsan,mert sok a mnuka,majd otthonról írok.

Lyly:úgy tudom a gyeddel tényelg ez van, kell a 365 nap, de ebbe beleszámít a táppénz és a munkanélküli is,csak biztosított legyél.
(ez nekem sem jó hír)

Köszi mégegyszer a tippeket a könyvekre!
tünci28

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2009.02.21 23:51-kor.
aarnika

Igen, a gyeddel kapcsolatban én is ezt hallottam... Meg még ki tudja milyen szuper dolgokat jelentenek be hétfőn. Már nagyon izgatottan várom!!!

Melcsike, a mobil nettel én nem találkoztam még, csak poénból ajánlottam :oops: :oops: :oops: De azért ezek után is azt mondom a munkahelyedre talán jó lenne. Még mindig jobb, mintha semmid sincs. Főleg ha lesz laptopod.

Nekem a kedvenc könyvem Vavyan Fabletől az Álomhajsza. Sajnos eddig csak antikváriumban találtam meg elég borsos áron :cry: :cry: :cry: De úgy látom Milike tud rajtam segíteni :wink: :wink: :wink: Lassan jön a névnapom, meglepem magam vele. Most hirtelen emelkedettebb könyv nem jut eszembe, de ez nagyon izgalmas... A Coelho könyvek mind nagyon jók, olyan elmélyedősek. Nagyon szerettem őket.

Na a Sorstalanságon és nagyon kiakadtam. Nem is tudom melyikőtök írta. De egyszerűen nem tudtam napirendre térni az felett, hogy a főhős szó nélkül tűrt mindent, mintha természetes lenne, hogy ezt teszik velük. Olyan fura volt és ugye ez igaz történet... (Az???) Még a kisfiammal olvastam az elején amikor kórházban voltam.

Lányok én nem szívesen lennék ikerbabás ám. Volt egy szobatársam, aki a 20. héten feküdt be és a nővérke azt hitte, hogy túlhordásos. Azért én nem tölteném bent a várandósságom felét, igaz általában nem 40 hét a 40 az ikreseknél. Már gobelinezni is megtanult szegény, annyira unta magát. Az elején még hétvégente hazamehetett, de aztán még az sem. Ráadásul igazából még probléma sem volt vele, csak az, hogy két babát várt egyszerre. A legvégén jöttek csak elő a gondok, de akkor meg már úgyis szülés lett a vége. Hát nem tudom...

Boboka: fel a fejjel, a másodikra még nagyobb lesz a pocid :wink: :wink: :wink: Ez tapasztalat! Jó lesz, ha beszerzel egy talicskát, amiben tolhatod majd... Csináltatok képet majd magamról, már aktuális. Én is be tudnék szökni a szülőszobára azzal, hogy szülök. De ez legyen a legnagyobb problémám. Fő, hogy bent minden rendben legyen!

Lyly jobbulást a kissrácnak. Elég érdekes a családod. Így viszont már teljesen világos mi történik. Nem érdemes velük foglalkozni. Betti is megmondta, Isten nem felejt, csak néha késik... Csak annyit tegyél meg, amennyi a te lelki békédhez szükséges. Az én anyukám is mindig mondta nekem, majd visszakapod ezt a te gyerekedtől... Igaza van!!! Visszakapom, de nem csak a rosszat, így nem bánom :lol:

Az előbb tüntettem el egy óriás Milka utolsó két kockáját. Hiába vittem ki a konyhába, mindig akadt valami dolgom ott. Ennek következtében jól elfogyott! Úgyhogy Betti tedd közkinccsé a gyakorlataidat, mert lehet nekem is szükségem lenne rá. Hátha csoki tördelés helyett azt csinálnám...

Na tűnök dolgozni amíg csend van itthon...

Ja, Tünci. Tényleg ilyenkor jön rá az ember, hogy mégiscsak egy a sok közül... Kicsit hiányzik nekem az a kötetlen társalgás, amiket a régi dokibácsimmal folytattunk. Hiába, neki már nem volt szüksége a magánrendelésre. Még a gyerekének is berendezte a lakását, mehetett nyugdíjba...
hettuli

Milike!!!
Te nagyon gyanús vagy nekem! Te vagy az a Milike??? Küldtél egy számot itt egyszer és hát azt nagyon sokszor hallottam már...
hettuli

Jó is, hogy megtaláltam azt a hozzászólásodat. Már régóta rá akartam keresni erre a számra... De ne hagyj sokáig kétségek közt, inkább jelenj meg a vágyott könyvemmel. Fizetem a postaköltséget is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hettuli

Lányok,
én most senkit meg nem akarok bántani a vallási és hovatartozási érzésében. Leszögezem, teljes egészsében elítélem a Holocaustot, a megkülönböztetést. De ami ebben az országban történik, az már kicsit sok(k).
Ünnepeljük az ilyen-olyan gettók felszabadítását, megnyitását, a koncentrációs táborok felszabadítását... Már csak kapkodom a fejemet, amikor megint bejelentenek egy ilyen megemlékezést. Tudjuk, hogy ott vannak a kultúrában, a politikában, és a gazdasági életet is ők alakítják. De elképesztő, hogy karácsony napján (ami a keresztények legnagyobb ünnepe), délben zsidó vallási műsort adnak (mi közük is van a karácsonyunkhoz?!), a tv-ben ha zsidó témájú film megy, akkor nem szakítják meg reklámokkal (lásd: Schindler listája), de az 56-os filmet többször is...
Mintha állandóan bűntudatban kellene élnem a SAJÁT hazámban, azért, amivelük történt.
Hettuli,
olvasás közben nekem is ez jutott eszembe, hogy talán azért ábrázolta őket ilyennek az író, mert még kiszolgáltatottabbnak akarta őket feltüntetni.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly,
akkor most megnyugodtam, mert azt hittem én vagyok a béna, hogy így érzem.

Na ezért jó, hogy nálunk nincs tv. Nem tudok ilyenen kiakadni. A véleményem nekem is az, hogy előbb utóbb túl kell lépni mindenen bármilyen szörnyű is volt az. Lassan már nem is élnek olyanok akik a bőrükön tapasztalták a történteket. Az én nagyapám 3 évig fogságban volt. Nem tudom hogyan bírta ki, de én már nem tudom ennek a komolyságát felfogni és nem tudok haragudni azoknak az unokáira, akik miatt ő három évig szenvedett. Nem is akarok! Nem szabad felejteni, hogy ilyen is volt és tenni kell ellene, hogy ne legyen megint. Na be is fejeztem!
hettuli

Hettuli, nekem megvan( kettő kiv) az összes Vavyan Fable könyv,imádom, szórakoztató,kikapcsol!Szívesen kölcsönadom. :D

Én nem olvastam a sorstalanságot, általában nem szeretem az ilyen témájú könyveket, filmeket, nem akarok arra a sok emberi mocskosságra gondolni.nem nagyon olvasok háborús(ami ilyen mélyen arról szóló könyveket, mert hetekre elfeketíti a lelkem.

Milike olvastam a leveled és válaszoltam is!
Engem a Lorna Doone érdekelne, ha valaha megjelent magyarul!!!!!!!!!

Melcsike, a mobilnetről!
Igaza van a csajoknak, vacak a mobilnet, de annál sokkal jobb, mintha nem lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
tünci28

Köszönöm nektek a sok segitséget!Net ügyben. Tök elbizonytalanodtam. Talán jobb lenne olyan ami nem hűségszerződéshez kötött.
Hát már nem is tudom mit csináljak a p. -nál megnéztem a lefedettséget tök sz@r. A T-mnél még nem láttam. De ha nem de csak szinplán azért kapnám a laptopot ha nem vagyok itthon, akkor is fel tudjak menni a netre. Ha nem lesz nett akkor nem veszek laptopot sem. Mert itthon nem kell. Még majd megnézem mizu a többbi telefontársaságnál. De azért nem akarok fizetni, hogy ne tudjam használni. Annyira jól nekünk sem megy. Kicsit beleéltem magam. És most teljesen tanácstalan vagyok. :( Most telt le a P-nál az 1 hónap próba akciós net. Az ugy jó lett volna hogy az ember kipróbálja. Meg ami úgy nem drága 1 MB -ot enged a forgalma a havidijért. Nem tudom mennyi takarhat az. Ezért jó lett volna az 1 hónap próba idő. Még gondolkodom.

Kép

Kép
melcsike70

Két nap múlva fél éves a kics Angyalkám. :cry:

Még jó hogy akkor itthon leszek. Mert már most érzem az előszelet. Este majd feljövök. Valaki lesz ugye? :( Annyira hiányzik már egy jó beszélgetés. Nagyon.... :cry: Megpróbálom a képeket is este küldeni. Most még készülődök holnap meló.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, kedden még dolgozom, de ha hazaérek benézek mindenképpen!

Most vacsizok, aztán lefekszem, rosszul aludtam, dögfáradt vagyok.
tünci28

Nekünk itthon egy éve mobil net van, lap-topon, T-mobilos, semmi baj nincs vele soha.

Betti
Kép
betti0412

Anyósom volt, halászlét ettünk, meg utána grillen halat, grilles zöldségekkel, ha valaki szegede fele jár, a Fehér-tói halász csárdát meleg szeretettel ajánlom nektek.

Más nem volt ma, voltam mozogni, de még csak magánba, szerdán lesz "edzés", majd leírom milyen volt, én is kíváncsi leszek, most magamtól bohóckodok, de nekem kell, hogy valaki megmondja, mit csináljak és mennyit, mert akkor nem annyira tartok ki.

Lesz a tv2.-n egy olyan film, amit még nem láttam, ritka alkalom!

Délután megsirattam a Veszprémi kézi meccset. Számomra felfoghatatlna milyen lelkű emberek vannak, kioltják valaki életét csak úgy, értelmetlenül.

Betti
Kép
betti0412

Holnap azon gondolkodtam, kilencre megyek be dolgozni. 8 helyett. Alszok.

Betti
Kép
betti0412

Én is megyek, tv-zek, meg szerintem el is alszok rajta majd.
Jó éjt mindenkinek, aludjatok jó, legyen az álmotok nyugodt.

Betti
Kép
betti0412

Betti!
Na erre kíváncsi leszek!!! :wink: :wink: :wink: Majd kivet hajnalban az ágy és akkor úgy fogsz dönteni, hogy mégis időben indulsz. Fogadjunk!
hettuli

Akkor ma sem lesztek. Kedden Tünci én itthon leszek, azért várlak benneteket majd. Egy kicsit már megint le vagyok eresztve. :(

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Hettuli beletrafált. Az a milike vagyok. A könyvet majd viszem (remélem van éppen belőle - mindjárt megkérdezem az emberemet).
milike78

Rájöttem!!! Jelöltelek iwiw-en :lol: Baromira kreatív vagyok!!!

Kép

Kép
hettuli

Jó reggelt mindenkinek!

Holnap leszek csak. 15 perc és megyek dolgozni. Legyetek jók.

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Betti, tényleg olvastam a rövidebb munkaheteidet, remélem sikerül is betartani, amíg szépen lassan leadod az egészet!

Hettuli,Milike, de jó, hogy így felfedeztétek egymást! :wink:

Melcsike,engem nagyon megviselt a fél éves évforduló,bármennyire is szeretnél magadban szomorkodni,NE legyél azokban a napokban ha lehet sokáig egyedül,ne süllyedj a rossz hangulatba, ne temetkezz az emlékekben, mert földhöz vág, jól tudom.

Nagyon hülyeséget álmodta, a könyv iatt vn,amit este befejeztem.Ikreket vártam, valamiért bementem a kórházba.És azt mondták ,hogy elég előrehaladott, én meg mondtam, hogy dehát menstruálok, nem lehetek terhes.Mondták előfordul.Meg azt, ohgy mindkét baba beteg, meg kell szakítani a terhességet, szülni kell már.Üvöltve bőgtem.Aztán valami földöntúli nyugalom szállt meg és mondtam, hogy hagyjuk az egész vizsgálósdit, mert akkor is megtartom, ha mindkettő beteg, akkor én így fogok élni, beteg gyerekekkel.
És Viola sírját hazahoztam.Betettem a szobába.

Most nem vagyok valami kipihent, de megyek munkába.

Nektek szép napot,pussz!

KépKépKép
tünci28

bocsi, ezt érti valaki?Ha igen, légyszi magyarázzátok el, mert ezt én nem értem...

"Az év közepétől adóalapot növelő, de nem adózó jövedelem lesz a családi pótlék, az anyasági támogatás és a gyed. "
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?