Tüncike!
Az én ügyeletes kedvenceim:
Szabó Magda: Pilátus
Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom (Michelangelo élete)
Clive Darker: Korbács (a nevével ellentétben egy fantasztikus fantasy, csodálatos jellemrajzzal és történettel)
Szalay Lenke: Hajnali szökés (egy család története, ahol a lánytestvér meghal, és a férjéhez hozzámegy feleségül a meghalt nővére... lenyűgöző, és vérforraló, a II. vh. elején kezdődik, és 56 utánig tart).
Kovai Lőrinc: Porta Nomentana (Néro császár élete)
De jók a Berkesi-, a Móricz-, a Gulácsy Irén-féle köyvek is, és ha szereted a népi ábrázolást, a régi falusi történeteket, akkor Szabó Pál regényei (pl. a Talpalatnyi föld, amit meg is filmesítettek).
Köszönö lányok Bencusért a drukkokat, remélem, minden oké lesz, bár még mindig flyik kicsit a füle...
A volt családom biztos, hogy megkergült. nem tudok semmi olyanról, ami miatt így kellene viselkedniük, pláne a kicsinkkel szemben. De már nem is engedném a közelébe őket.
Sajnos, a húgom nagyon önző, ilyennek nevelték a szüleim, kicsi korától kezdve. Ugye ő 10 évvel fiatalabb, én kirepültem, ő otthon maradt, dédelgették, stb. Apám nagyon féltékeny volt világéletében, állítólag amikor én 2 éves voltam, az anyám el akarta hagyni emiatt, de apám nem adott oda neki még láthatásra sem, és így visszajött az apámhoz, miattam. Ezt már sokszor a fejemhez verte, hogy "csak miattad jöttem vissza, te hálátlan, mocsok kölyök...". Nekem sosem bírta megbocsátani, hogy rendben van a házasságom, és mély szerelemben vagyunk a férjemmel... Anyám mindig tehetetlen volt, anyagilag is függött az apámtól a mai napig, alig dolgozott valahol, mert apám nem engedte. Szerintem mindez kijött rajta, és mivel én vagyok az egyetlen elérhető, akire rá túdja zúdítani a lelki bajait (én mindig meghallgattam következmények nélkül, elvittem pszichiáterhez, üdülni, stb.), hát rám is rakta, szerinte mindennek én vagyok az oka. Amikor éppen beköltöztem a pocijába, saját bevallása szerint az anyja befolyására el akart vetetni, szerencsére az orvos észen volt, és azt mondta neki, ne az anyjával jöjjön ide, hanem a kedves férjével, tőle is szeretném hallani, valóban el akarják-e vetetni ezt a gyereket. Annyira labilis volt akkor is, hogy én kívánt gyerek voltam, de eljött hozzá az anyja (aki a mai napig befolyásolja), és azt mondta neki, nem kell még nektek ez a gyerek, tudok egy orvost. Az anyám felöltözött, és elment vele, amíg apám dolgozott, mit sem sejtve...
Na, most jól kiírtam mindent, csak hogy egy kicsit lássátok...
Melcsike,
KÉRJÜK A BOMBASZTIKUS FOTÓKAT! Sajnálom, hogy menned kell dolgozni... Informatikus párom szerint miden mobil szolgáltató sz@r, mert szakadozik, nem tud felcsatlakozni. Talán a T-nek jobb a lefedettsége, az árakat a neten tudod összehasonlítani. De idáig még csak káromkodásokkal találkozott leginkább a párom ezzel kapcsolatban... Nézd meg a MINIMÁLISAN garantált sávszélességet, ne azt, amit reklámoznak, mert a hirdetett és a szolgáltatott sávszélesség között óriási a különbség. A honlapjukon fel kell tüntetni, hogy mennyi a minimális sávszélesség, amit minden körülmények között biztosítaniuk kell, és valszeg csak ezt fogják biztosítani... Tehát erre alapozz!
Betti,
ha nem túl problémás, átküldenéd majd az edzéstervet priviben? Kíváncsi vagyok rá, mit ajánlanak egy kismamának...
Hát ez a félig munka szerintem sem fog menni... De azért próbáld meg, hátha... Mondjuk én szigorúan betartanám a 3 nap bent, 2 otthon-javaslatot, ha a feje tetejükre állnak, akkor sem mennék be.
Lányok, most olvastam a neten, hogy csak az fog GYED-et kapni, akinek legalább 1 év bejelentett munkaviszonya volt a szülést megelőző időben. Szóval már nem elég a 180 nap. Állítólag ez a kormányzati oldalon már fent van. Ti mit tudtok erről?
Aarnika, Madamrekamé, jó, hogy jöttetek! Mi van veletek? Kicsit többet írjatok!!!! Jó volt az egyperces...
Hasli,
küldj már egy kis jóidőt. Már a fejemben is fúj a szél...