Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

csak egy gyors bejelentkezés!És egy gyors tanácskérés!!
Csajok!!! teljesen el vagyok kenődve a Bence miatt Mostanában olyan mint egy kis karvaly :shock: :cry: Csíp, karmol, és csupálja a hajamat! :cry: De komolyan!! Nem tudom miért csinálja ezt!!És csak nekem csinálja!! lehet,hogy engem nem szeret??????????????
Mit tegyek vele? Nem akarja hogy tisztába tegyem úgy rugdos közben hogy már kék zöld vagyok. Próbálok vele játszani szeretgetni ő meg viszonzásul jol belémkarmol!

Szerintetek miért csinálja ezt?????????????????????????????????

Kép

Kép

Kép
fiona66

Benszi

na ne,ez a kép!!!!!Még apának is megmutattam,hát ez nem igaz!!!!
Ami a fenyegetést illeti ne ilyedj meg,van még idő addig azért.... :wink: ...sajna...

Bibarkám

mingyá :lol: :lol: juhéjj :lol: :lol: meglátom a kis vigyorit :lol:

Fiona

nem tudom mi lehet ez a kitűntetett figyelem de szeret az tuti,ne félj :D

Süni

nagyon csini vagy :D :D :D

Juci

nem semmi vagy azokkal a finomságokkal :D Édesek a csajok :D

Kép
lukrécia

Süni, szuper csini kismami vagy!

Benszi, haláli a kép :lol: Balu kész kis férfi a törékeny Dórid mellett :wink:

Lányok, köszi a dicsiket sütési próbálkozásaimnak.

Hétvégi vendégségre szarvaspöri lesz, tegnap altatás után egy baromi darab szarvaskát boncoltam a csontjáról pácolás céljából :lol: asszem nem fogok gyakran ilyet csinálni...

Judit

jucicuki

Fiona, szerintem pont azért csak veled csinálja, mert szeret. Hmm, férfiból van és így mutatja ki. Na, bocsi de tényleg. Kis vadóc a fiad, nem vagyok szakember de valószínűleg ő ilyen kis vad természet lesz.
Amúgy minden gyerek csinál ilyet, Rami is szeretettel tépi a hajam, de látom a fején, hogy nem azért, hogy bántson, hanem csodálkozva nézi az én "nagy" hajamat és tapogatja, felfedezi. Persze még nem tudja, hogyan kell simizni, így én csak a fájdalmat érzem, ahogy húzza. Ja, és Rami is rúgott már meg pelusozás közben, jól rávertem a fenekére, sírt is ezerrel. Után 1 hétig semmi, de pont tegnap újra bepróbálkozott. Próbálom neki magyarázni, hogy ez anyának fáj, sőt van, hogy eljátszom, hogy sírok, na akkor is vissza vesz, jól meglepődik. Jé, anyának is fájhat valami?
Viszont az én lányom, ezerrel bújik, puszilgat, közel sem olyan a helyzet mint Nálatok.
Szóval nem tudom a fiúk milyenek, de ahogy olvaslak, Bence nem az a nagy szeretgetős, de hát nem is lehet minden baba ugyan olyan. Olyat meg ne is kérdezz, hogy szeret-e Téged, naná, hogy szeret, pont azért tüntet ki Téged ezekkel a "figyelmességekkel". :lol: Majd fogja mással is csinálni de egyenlőre Te vagy neki a minden, így hát Téged "szeretget".

Na, ha jó hülyeségeket írtam, akkor bocsi...
Dr.Vicuska

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Luki!Bibar!
Képeket majd a talitokról!
Tudnak ilyenek is lenni a drágáim!Nyugodtak!

Fiona!
Nálunk is kűzdés a pelenkázás,de verés nincs!No azt mondjuk csírájában fojtanám el az bizti.Majd íro mennem kell
Vendég

Fiona,vicuska!
A hajtépés nálunk csak kisebb korban csinálták,de olyankor erőteljesen levettem a kezét és rásoltam.

Fiona!
Hidd el szeret a fiad csak akaratos kemény legényke!

Juci!
Köszi és boldog születésnapot!Mindig elámulok mennyi energiád van a főzésre!

Nálunk két nappal ezelőtt Balunak 38 körül volt a láza,de semmi más.Kipöttyösödött a szája körül,ami ví-rusra utal.Aznap én is lázas lettem,ma meg már beszarok úgy fáj a torkom.
Vendég

Sziasztok! :)
Akkor költözök át ide hozzátok!
Gica Gabicsibe!
Én nem tudom miért nem ide kezdtem el írni miután megszületett a gyerkőcöm. Valahogy a ottragadtam a másik topicba. :lol:
Na most, hogy elkezdtem írni, kezd nyafizni a fiam, úgyhogy folyt.köv

Kép
kira76

Szia Kira!
Nnnna, ezt már szeretem! :) Üdvözöllek a hivatalos babás topicon! :) Meglátod, a többiek is hamarosan jönnek utánnatok! :) Kérdezz bátran! És mesélj, hol szültél, milyen volt, hogy telnek a napjaitok!

Juci!
Csodállak, h ilyen sok energiád van. Én kizárólag olyan kajákat tudok a gyerekek mellett csinálni, amit csak be kell dobálni a tepsibe és megsül magától, vagy egyéb igen egyszerűeke. pl. paprikáskrumpli. Persze ezeket is csak alvásidőben...
A szarvaspöriből kérünk mi is! :lol:

A lányok csodásak. Nálunk is megy a porszívózásos segítség. Alig bírom megszerezni, tőlük. :)

Fiona!
Nem semmi a kislegény! Tessék rászólni keményen! Persze mondani könnyű, ő lehet, h erős akaratú gyerek és nem lesz egyszerű irányítani. Nálunk is voltak Gergőnél rugdosási próbálkozások, de szigorú voltam vele. Azóta nemigen próbálkozik. Persze igyekszik forgolódni pelenkázásnál, de nem rugdos, csápol.

Benszi!
Apa elég profi a számítástechnikában, csak időhiányban szenved.
A prevenárral szerencsére nem volt különösebb gond, kis hőemelkedés, de már a múlté.

Most megyek teregetek, alszanak.

Szép napot
Gica

Kép
gica1

Köszi a dicséreteket! :)

Tegnap voltunk az első tanácsadáson....
Már az úton bealudt, és míg vetkőztettem végig aludt. Utána is csak kicsit nyöszörgött. Csendben tűrte, hogy a doktornő megméri, és megvizsgálja. Meg is jegyeztem, mert ilyet többet tutira nem fog produkálni. A kis zabagép 5050 gramm. :)

Teljesen megváltozott a szopás....most már nem kell noszogatni, mert úgy esik neki a cicinek, és le sem száll róla míg jól nem lakott, még véletlenül sem alszik el közben.
Teljes Pálfordulás egy hét alatt.

Kira!

Át merészkedtél? :)
Hogy van a nagy fiú pocija? Segített a Normaflore?

Kép
nika28

Nika Kira!
Jó,hogy átjöttetek!Képekt a pasikról,de nem árt ha anyuka is rajta van!

Gica!
Apának mond meg szakítson egy kis időt,hogy megmutassa neked a kicsinyítést!
Vendég

Benszi!

Köszi :lol:

Judit

jucicuki

Benszi!

Igyekszem olyan képet is felrakni amin én is rajta vagyok.....
Haza jön a fotográfus, és megkérem, hogy kattintson le minket. :)

Kép
nika28

Sajnos rólam most nincs még kép a kisficómmal. :( De holnap lefényképeztetem magam Vele! :)

Nika!
Hááát! A hasa az lényegesen jobb lett, de most meg olyan szinten pöttyös a feje... de még a hajas fejbőre is. De a testén 1 darab nincs. Ugyan látta a doki és az emésztésére fogta, de azóta még csúnyább lett. :( Nincs valakinek ötlete, hogy mi lehet ez? Tényleg lehet ez a rossz emésztéstől?? És mikor múlik el?? Keddig várok és ha addig sem javul, viszem megint csecsemőgondozásra...

Egy 5 hetes gyereket már el kell kezdeni leszoktatni valahogy a rugdosódásról?? Akkorákat rúg belém is és persze, hogy mindíg eltalálja a császáros vágást a hasamon.

Gica!
Én a Jánosba szültem Nikával majdnem kézenfogva. :lol: Úgy drukkoltunk a terhességünk alatt végig, hogy együtt legyünk majd bent és nekem 8.-án lett meg Olivér és másnap meg már kergettem Nikát az osztályon, hogy hol van. 9.-én este meg is találtam. Úgyhogy együtt tologattuk a folyosón a két kisfiút. És tök vicces volt, mert véletlenül mindíg egymás mellett voltak a fiúk a csecsemősöknél.
Ugyan olvastam ezt a topicot is néha, de azért most visszaolvasgatok, mert tökre nem vagyok képbe. :oops:

Kép
kira76

Sziasztok!

Gondoltam gyorsan beköszönök még lefekvés előtt,most senki nem zavar.

Jól vagyunk, növögetünk.
ÖÜsszeeresztettük a gyerkőcöket a fürdőkádban, úgyhogy nagy a pancsolás esténlént.

Kristófom mostmár csak este és reggel cicizik, napközben főzelék, gyümi, szerencsére eddig úgy túnik nem válogatós. Alvással is rendben vagyunk, - láttam többeknek problémáik vannak - nagyjából napközben is. Sikerükt úgy összehangolnom őket, hogy nagyjából egy időben alszanak, du 2-től 4-ig. Nem ment zökkenőmentesen, de egyre jobban alakul és már a fiam is inkább az ágyában alszik, nem a babakocsiban. Fogacskák is kezdenek jönni, szerencsére eddig az a tendencia mint anno Jázminnál, hogy semmi baja nem volt, egészen a rágókig.
Viszont olyan tempóban gyarapszik, hogy lassan díjbirkózó leszek.Ha elmegyünk itthonról-márpedig elég gyakran elmegyünk, az külön tervezést igényel, hogyan jutunk le a házból az udvarra a kocsihoz.
Mindkettőt felöltöztetni, felöltözni, kittessékelni a macskát és megoldani, hogy ne jöjjön vissza, bezárni az ajtót fél kézzel, de ha lehet Jázmin se potyogjon le a teraszról-szerencsére megvárja amíg bezárok- aztán lefelé a 23 lépcsőn, egyik kezemben a tízkilós fiam a másikkal Jázmint vezetem. Mire leérünk már úgy fáj a karom, hogy ihaj...aztán berakom Kristófot és jön a vadászat, hogy a csajszit is sikerüljön elkapni és a helyére tessékelni. Szerencsém van ha nem marad otthon semmi :lol:
NA de lesz már nekem királyság nemsokára, úgyhogy nem panaszkodom, csak gondoltam közzéteszek némi infót, nehogy azt higgyétek, hogy a két különböző korúval fenékig tejfel az élet :lol:
Ma hiszti nap volt, ettől függetlenül imádom őket, legközelebb dobok fotót is a huligánokról.

Na mostmár megyek aludni, holnap suli. Elkezdődött a 2. félév. Ja 1. félévben 4,45 lett az átlagom :D Egyenlőre elégedett vagyok . Bár már többen mondták, hogy mazohista vagyok két gyerek melett suli..

Na tényleg jóccakát, puszi mindenkinek

Kép
Kép
zuzmó

Kira, ezek a pöttyök nálunk is voltak!ezek teljesen természetes, valami hormonális dolog, ne aggódj, 1-2 hét és elmúlnak, ha jól emlékszem akkor ilyenkor távoznak az anyai hormonok a babákból, főleg akik szopiznak azoknál.

Várjuk a képeket!!

Zuzmó!! De jó, hogy jelentkeztél!! Képeket kérünk!! Úgy érzem a soraidból, hogy megtaláltad az egyensúlyt és a 2 gyerekek inkább csak jót tesz Neked! Ilyen szép átlaggal!! :lol:

Képzeljétek itt Taksony-city Hungary-ban Játszóház fog nyílni!! úgy néz ki márciusban!! Következő tali?? :lol: :lol:

Lányok, olyan jó lenne már látni Benneteket! Lassan 1 éve, hogy volt tali!!

Apropó, Chesti elküldenéd nekem a tavalyi babatali klipp elérhetőségét, mert egy új Windows telepítés óta nem találom!! Köszi!! Kép

Kép

vicuska2007

A megígért képek, amiken én is rajta vagyok:

Nem vagyok túl szalonképes, kicsit le vagyok strapálva.....

Kép

Kép Kicsit anyás.:)

Kép
nika28

Sziasztok Lányok :)

Bibar, eléggé biztos, hogy a foga, de persze nem százszázalékig... de nem tudom, mi más lehetne... patakzik a nyála, mindent töm a szájába, látszik, hogy viszket neki. Ja, és a popsika is piros, és a széklete is hígabb. Az első fogacskáknál is megvoltak ezek a tünetek.

Benszi, köszi a tippet! Konzultálok dokival, megkérdem, adhatjuk-e ezt az ecsetelőt. Úgy olvastam, hogy elég brutál. De hát, ha nincs más, ami segítene...Milyen édesek a kölkek!!!! Ja, és tanácsot akarok kérni Tőled. Ha hipotetikusan be szeretném festeni a derékig érő hajamat gránátalma-színűre, lebeszélnél? :) (Mondjuk lehet, hogy jobb, ha nem csinálom, a végén még nem ismer meg a gyerek, és ordítani fog).

Fiona, én még nem tudok segíteni :( Gabim is hajtépős, rugdosós, nem bújós egyáltalán... rászólok, elveszem a kezét a hajamből, mást nem tudok tenni... ha magamhoz ölelem, rögtön támasztja be a kis karját, ő nézelődni akar, nem odabújni. Hát, ez van. De biztosan szeret, emiatt ne aggódj :) Hát ki szeressen?

Kira, jó, hogy átjöttél Te is, itt a helyed! Kinél szültetek Nikával? Mi Rebével szültünk egy nap eltéréssel, látogattuk is egymást, amikor már tudtuk vonszolni magunkat :D

Nika, szuper, hogy megemberelte magát a fiad :D És milyen nagy baba! Szépek vagytok!

Zuzmó, jó, hogy bejelentkeztél, de fotót is hozhattál volna :-P Tessék pótolni! Nem semmi a séta, én már Gabival is küzdök a sok lépcső miatt, képzelem mi lenne velem 2 gyerekkel. De remélem, megtudom! Megkérdezhetem, miért döntöttél úgy, hogy kiváltod a napközbeni szoptatásokat? Vagy így alakult, nem kérte a srác a cicit már? Én most vacilálok, hogy lassan váltsak-e ki teljes étkezést, vagy azért még hadd szopjon. Tanácstalan vagyok.

Vicuska, Rami csodaszép :)

Rólunk: tegnap volt az első jobb éjszaka; hajnali fél 5-ig sikerült aludni, és utána is visszaaludt simán, nem kellett noszogatni. Már rámfért, olyan voltam, mint a mosott sz... Ez volt a 4. viburcolos éjszaka, most vagy az hatott, vagy magától is csitult a fogzás, nem tudom.

Rebe, írtad az ekcémás foltokat. Hát, közben felfedeztem, hogy Gabi testén több helyen is vannak, de nem gyulladt, piros, mint a karján, hanem csak simán érdesebb ott a bőr. Most kenegetem popsikrémmel és úgy döntöttem, beruházok Babé fürdetőbe, arról jókat hallottam. Ma reggelre már az arcán is volt egy pici...

Na megyek, hamarosan felébred, még kihasználom az időd egy kis netezésre.

Nem tudom, hogy vagytok vele csajok, de én már bekattanok ettől a téltől, tavaszt akarok! Vagy nyarat.

Kép
elan

Vicuska!
Hol fog nyílni játszóház????? De jó! Nem kell majd felmenni Pestre... Külömben kb 10 percre lakom tőled! :lol:
Nika!
De jó látni Téged!!!! :) Még ha képen is...
Elan!
Én a Tanár úrnál, Nika meg Szűcs dokinál.
Megyek aludni, feltéve ha hagy ez a kis kobold!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
kira76

Kira, a Tanár úr, az Koncz? Tejóég, és milyen volt?

Kép
elan

Sziasztok! A picik nagyon szépek
Kérdésem van z-hez járok előtte w-hez jártam 2 inszemet megcsinált
Most ott tartunk hogy inszemnek indult de lombik lesz a vége mert túl vagyok stimulálva.
A kérdéem az lenne hogy mikor szoktak hálapénzt adni és mennyit?
:?: :?: :?: :?:
rafiimola

Elan!
Neeem! :) Bár a BMC-be hozzá jártam... egy darabig... A Tanár úr nekem a Dr Lintner Ferenc Ő a szülészet Főorvosa.
rafiimola
Ez teljesen rajtad múlik. Én azt gondolom, hogy nincs az a pénz amivel meg lehetne hálálni Nekik. Ha van rá anyagi lehetőségetek adjatok, ha nincs akkor ne. Végülis ezért vannak ott! És örök hála Nekik!!!!!! :) De ez csak az én véleményem!!!!!!

Kép
kira76

Sziasztok!

Nagyon szépek fotók!!!!! Azt mindig megnézzük Mátéval. De ezt már sokszor mondtam. :wink:

Zuzmókám, örülök,h rendben vagytok! Sokat gondolok rátok mostanában!

Kira, rajtam nem teszel túl lestrapáltságban!

Elan, én is a tavaszt várom, de nagyon-nagyon-nagyon -nagyon! Fogzáshoz kitartást!!

Már mennem is kell. Hívnak. :wink:

Kép
Kép
share

Kira!

Téged is jó lenne már látni, ha csak képen is. :)

Meg Olivérről is tehetnél fel képeket....:)
Már kíváncsi vagyok Rá. Rég láttam.

Elan!

Köszi! :)
Mi is "bandáztunk" Kirával amikor már tudtunk mocorogni.

Kép
nika28

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, vannak történések, az autónk totálkáros lett, másikat keresünk, nekem sok a munkám, szóval elvagyunk.

Lenne egy-két kérdésem. Drága pici lányom nem tud kakilni. Az a baj, hogy iszonyatosan sír, ha kakil, úgy kell kimaszírozni belőle meg végbél torna kell meg minden. Szegény nagyon fáj neki. Soha sem sír, csak ha kakil.. Volt valaki így? Nem tuom mit tegyek, együtt sírunk a kakinál, fáj szenvedni látni...
Csütörtökön voltunk csípővizsgálaton, és ott azt mondták túl laza a csípője. Uh-ra küldték. Volt valakinek ilyen? Már az is baj ha laza?

Mindemellett szépen növöget, már 4030g :) De már a 62es rugikat végig éri :) Van még ami nagy, de van ami kicsi, méreten belül is van különbség :) Centire már elérte a 62 cm-ert, lemértük :lol:

Igérem teszek majd képeket is, főleg amikor alszik a kádban :) Írtó nyugod baba :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Elan!

Én is vágyok a tavaszra :)

Benszi!

Csodaszépek a manók :)

Nika!

Hatalmas a fiad:) Hogy hogy neked kellett tanácsadásra menni? Nekünk még jön az orvos, szó sincs arról, hogy menni kéne...

Vicuska!

Imádom Ramit, olyan kis huncut :)

Fiona!

Unokahugomat sem volt annó egyszerű pelusozni, de anya rálegyintett a popsijára, és máris lehetett, nem kell megütni, csak picit legyinteni, hidd el, működik, utána nem tudta senki mit "művelt vele" anya, de onnantól ha azt mondta megyünk pelusozni, csak úgy kocogott :lol:

Képzeljétek a lányom oda van az autóért, imádja, bármi van, ha kocsikázunk, elhalgat és alszik :)

Még egy fontos dolog, sokat bejelez a légzésfigyelő, és olyankor úgy kell felrázni, szörnyű, van amikor egy simi elég, de van amikor szóz szerint rázni kell, és fújkálni, mert olyan mint egy rongybaba... Ugye ez elmúlik? :shock:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

A képek:

Kép Alvás a vízben

Kép anya kezében

Kép Csíkosban

Kép elájultam

Kép keresztapuval

Kép nagypapa helyén

Kép nyuszmusz

Na jó asszem most már sok voltam :oops:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch! Na haragudj, hogy közbeszólok, lehet te már nem is emlékszel rám, olyan régen nem írtam, de ha sokszor bekapcsol a légzésfigyelőtök, akkor sürgősen szülj az orvosotoknak, nehogy valami baj legyen. Ennek a végére kell járni, az nem normális, ha sokszor és sokáig nem vesz levegőt.
gombahölgy

Csajok mindegyik gyerkőc csodaszép, tegyetek még sok-sok képet! :wink:

Süni, Jaj de jó kis pocid van! :wink:

Benszi, Ti mikortól tudtátok a sportrészt elkezdeni használni? Valamelyik nap kipróbáltuk, és nagy! :shock: Olyan ideges lettem, hogy csak na. Hiába állítjuk a legszorosabbra Blankának óriási, de Zsani is tökre lecsúszik benne. :shock:

Fiona, Fogalmam sincs miért csinálja, de az tuti nem azért, mert nem szeretne.

Kira, Szia, jó hogy itt vagy! Várjuk a fotót rólatok! Pöttyökkel mi újság? Még mindig csúnya? Ötletem sajna nincs, nálunk Zsani bőre a problémás, és szokott pöttyös lenne, meg piros foltos, de nem annyira sok. De szerintem sem kell aggódnod, majd kinövi. Tápisok vagytok vagy szoptatsz?

Vicuska, Jaj de jó ez a játszóház, az nekünk is baromi közel lesz! Találkozhatunk ám majd ott, ha gondolod. :wink:

Nika, Édesek vagytok együtt! :D

Elan, A Babe fürdetőről én is jókat hallottam, és tervezem is hogy veszek. A koszmo elleni samponuk is nagyon bevállt, az olajozós-kapargatós módszerrel mindig visszajött, ezzel meg 3-4 nap alatt teljesen eltűnt.

Rafiimola, Én a stimu alatt nem adtam az orvosomnak pénzt. Csak miután sikerült. Szerintem a stimu sikeressége, illetve a megtapadás nem a pénzen múlik. A dokik lelkiismeretesen elvégzik a dolgukat, aztán a szervezeted dönt.

Witch, Cukik vagytok! :D Sajnálom az autótokat. :cry: Mi történt, ha megszabad kérdezni?
Én úgy tudom, hogy a túl laza csípő nem jó, kiugorhat a helyéről, van amikor ilyenkor terpeszpelust kell hordani, ami megfelelő szögben tartja a lábat. De nyugi, mert ez nem nagy baj. :wink:
Hát ez a légzéskimaradás viszont elég fura. :shock: :roll: Nálunk ilyen soha nem volt. Talán 1-2-szer riasztott be, de akkor is tévesen, mert túl érzékenyre állítottuk, és lemásztak róla. Szerintem ez nem teljesen normális dolog, egyetértek Gombával én szólnék a dokinak, bár gondolom már kérdezted.

Pár kép :D
Kép Kép Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!
Lehet már nem emlékeztek rám, de néha ha munkám engedi, belopódzom,és gyermekeitekben gyönyörködöm.No meg aztán kaptam egy fejmosást, hogy igazán írhatnék néha...Most van időm.

Minden baba gyönyörű. :):) Nem lehet betelni velük!

Sajnos nálunk nincs még, nem is tudom, lesz e...Sokminden történt, nem terhelem a topikot vele, vannak rosszak, és jók, de sajnos egy sem vezett babához.

Remélem én is hamarosan magamhoz ölelhetek eg y picúrt, aki az enyém. :wink: :wink:

További szép gyarapodást gyermekeiteknek, és minden földi jót, mindenki legyen nagyon boldog, hisz igazán szerencsések vagytok, ANYÁK lehettek:)

Üdvözlet:
Kriszti78

morzsa
morzsa25

Kriszti!
De jó, h jelentkeztél! Sokszor gondoltam ám rád, hogy mi lehet veled. Írd le ám, h mi mindenen mentél keresztül, ha van kedved. Tudod, h senkit nem untatsz vele.
Szívből kívánom, h minél hamarabb magadhoz szoríthasd kisbabádat!
Munkahely még a régi, amit szerettél?

Bocs, mennem kell, mert szétszedik a lakást....
Puszi
Gica

Kép
gica1

Jó reggelt!
Jelentem,baromi szarul vagyok napok óta!Takony ezerrel.Kölkök még nem kapták el.kopp-kopp-kopp.
Balunak a foga miatt volt láza,de szegénynek vérömleny van a 11. helyén és még nem tud áttörni.Tegnap extra nyűgik voltak és nem akartak enni.

Kira!
Az emésztéstől tényleg lehetnek péöttyök.Gondolj vissza mit ettél,ami bejutott a picibe!

Nika!
Nagyon szépek vagytok!

Witch!
Dokihoz ezerrel a légfzéskimaradás miatt.Nem játék.Nagyon édes,ahogy beájul a fotókon..Köszi a kölkök dícséretét.Sajnálom a kocsitokat.

Gomba!
Boldog névnapot.Miért nem jössz sűrűbben?

Rebe!
Jaj,annyira cukik a csajaid.Sportot mi 7hósan kezdtük el használni.Párnát tegyél a hátuk mögé.

Vicuska!
Annyira nagylány és szép Rami!

Zuzmo!
Ügyi vagy a suli és az összeszoktatás miatt.Nem lehet semmi az elindulás,mint az ikreknél.

Elan!
Inkább színezd a hajad,mint festesd,mert lehet megbánnád.

Rafimola!
Ez pénztárca függő.Én mindig a beülti után adtam.

Morzsa!
Szia!Ha nem titok nem írod le mi a baj?

Luki-Bibar!
Képeket a mézeshetekről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Benszi
Jobbulást!Hol lehet kapni ezt a csoda ecsetelőt?

Elan
Sokat jártál a fejemben a hétvégén!Pénteken nálunk is elkezdődött a mizéria.Akkor csak 2 óránként kelt,szombaton óránként,most éjszaka hol másfél,hol 45 perc után ébredt.Igaz elég kivenni,megsimogatni,de azért elég durva így is.
Gabinál nem szokott kiütés lenni a kukija körül ilyenkor?
Boti már csak reggel és este szopizik.

Tényleg Lányok ti mikor kezdtétek el adni a főzeléket vacsira is?

Zuzmó
Honnan ennyi energia?Én a szombati éjszaka után azt mondtam,hogy még messze a kistestvér,te meg még suliba is jársz.Megemelem a kalapom elötted!

Rebe
Nagyono édesek az első képen(és persze a többin is,de nekem ez a csúcs :D )

Fiona
Nyugi,Boti is szokott rugdosódni és csapkodni,szimplán hiszti.nem azért csinálja,mert nem szeret!Ezt verd ki a fejedből sürgőssen!!!Majd leszokik róla(reméljük)

Süncike
Nagyon csini kismami vagy :D

Nika,Kira,Witch
De jó ,hogy át jöttetek ide is :D

WItch
Én is megmutatnám dokina Jaminát!!A keresztapus kép pedig szupi :D
Kaki ügyben annó nekem a hőmérőzést és a cukros,langyos kamilla teát javasolták.Mondanom sem kell egyik sem használt,maradt a kúp.Igaz drasztikus megoldás 4-5 nap után már muszály volt,mert nagyon szenvedett a drága.MIlyen tápit kap,mert lehet ám attól is.Mint nálunk utólag kiderült ez volt a baj csak a régi dokink nem foglalkozott vele pedig megkérdeztem tőle!

Vicuska
No komment a lányodat :D Még mindig :D

Morzsa
Már többször kerestelek a régi topikokban,hogy mi van veled,de eltüntél :( onnan is!Én is kiváncsi vagyok mi van veled!!!!!!!

Bibar,Luki
Kérjük a randit képekben!!!!!
gabicsibe

Share!

Én írtam, hogy lestrapált vagyok. :)
Azt gondolom, hogy Te sem vagy a legfittebb, sőt...!
Minden tiszteletem a 2 gyermekes anyukáké!
Pedig nincs okom panaszra, Ati nagyon jó baba, csak akkor van gáz, amikor fáj a pocija....

Witch!

Mi is kínlódunk a kakival! Kb. egy hete kezdődött, hogy nehezen megy. Ha tornáztatom, és a hasát masszírozom akkor sikerül.
Nem tudom, hogy jól teszem e, de pár napja szopi előtt adok Neki pár korty kamilla teát, és így könnyebben megy. Én is annyira sajnálom, főleg mert én is szorulásos vagyok, és tudom milyen rossz. :(

Nekünk is van olyan zsiráfos rugink kékben, csak a sapija még kicsit nagy. :) Pont az van ma rajta. :)

A légzésfigyelő nekünk is beriaszt néha. Eleinte frászt kaptam, és rohantam, de nálunk a nagyságos úr lemászik róla. Ugyan még most is megyek, ha riaszt, de olyankor csak odébb kell raknom. Már azon is gondolkoztunk, hogy a tappancsokat tesszük odébb, de akkor tuti, hogy a másik irányba mászna. :)
Cuki a fürdős-alvós kép. :)

Rebe!

Nagyon szépek a csajok! :)
Milyen kis hurkásak! :)

Kép
nika28

Kép
gabicsibe

Sziasztok Lányok,

Na, bealtattam odakint Gabit a havazásban, gyorsan leültem kicsit netezni.

Kira, oké, így már tiszta. A barátnőm is Lintnernél szült, dícsérte nagyon :) Én Dömötörinél szültem, szintén a Jánosban, de nem igazán ismerek innen senkit, aki szintén.

Witch, gyönyörű Jamina, nagyon szép leány! Nekem is a keresztapus kép a kedvencem, nagyon édesek :) Gabinál is bejelzett anno a légzésfigyelő, de aztán állítottunk az érzékenységén, és úgy már oké volt. Valamelyikőtök kérdezte nemrég, hogy nem segít-e most rajtunk, ha állítunk az érzékenységén, hogy ne jelezzen be, ha Gabi lemászik róla, hát, már így is a legérzékenyebbre van állítva, de amikor a gyerek behajtogatja magát a kiságy legtúlsó sarkába, akkor több centire lemászik a lapokról, és a gép sípol mint a nyavaja. Hát, így jártunk, eddig sem volt apnoés, remélem, most már nem kezdi el.

Rebe, csuda helyesek a csajszik ;) Nálatok mizu kaja ügyben, mi mindent esznek? Tápszert még minden alkalommal adsz nekik?

Morzsa-Kriszti, nekem nagyon hiányoztál! Persze, hogy emlékszem. Jó, hogy jöttél, és még-még! És mesélj. Mivel foglalkozol mostanság?

Benszi, köszi a tippet, akkor majd színezem, ha már nem bírom tovább a mostani búrámat.

Gabicsibe, szegény Boti és szegény Te! Együttérzek! Nálunk végül el kezdett hatni a Viburcol, most így elvagyunk 1-2 ébredéssel. Mondjuk 4 nap után kezdett el hatni. Nem akarom mindennap adni neki, csak minden másnap, meglátjuk így milyen lesz. Tyűűűű, már Te is kiváltottál teljes étkezéseket? Húha, le vagyok maradva. Akkor délelőtt adsz gyümölcsöt, délben főzeléket és olyan 5-6 körül megint gyümölcsöt? Vagy hogyan? Leírnád nekem? Jövő héten jön a védőnő, de addig is hátha tudnék valamit alakítani. Gabi még minden kaja után szopik egy kicsit, nem nagy rajongója a női mellnek, de azért ha nincs, szól :) Boti hogy dolgozta fel magában a dolgot? És fejsz, vagy hogy bírod ki reggeltől estig? Boti olyan nagyfiú!

Na megyek teszek-veszek kicsit, amig nyugi van.

Kép
elan

Gabicsibe,Nika,Witch!

Ne csak tejcsi előtt adjatok kamilla teát,hanem közben is!Nekem sokat ittak belőle és jó volt,no meg segített a szélcső is,de ez inkább a kicsi korban!

Elan!
Remélem nem fogod megbánni,ha úgy érzed változtatnod kell,de nem drasztikusan,akkor ez a legjobb a színezés!

Gabicsibe!
Annyira gyönyörű a fiad!Anestetica ecsetelő!Dokinéni írhatja fel!
A kúp nálunk azért nem jött be,mert amikor csak közöltem velük,hogy pelus csere,zokogtak a kúp tudatától!Én nem szívattam őket!Így is elég az amikor a germicidet kell néha beadni,utána napokig rettegnek a pelenkázástól!
Vendég

Witch, nekem azért ijesztő amit írsz, mert nehéz ilyenkor felébresztened, magához térítened Jaminát. Én osztom Gomba véleményét, szólj róla a dokitoknak!
Amúgy a keresztapus kép tényleg szuper, de nem haragszol meg ha leírom nem csak Jamina miatt.. :lol: :lol:

Rebe,de jó lesz személyesen is talizni!

Morzsa, én az iwiw-en szoktalak ám kukkolni. Gyere és írd magadról!!

Kép

vicuska2007

Gabicsibe, ja, elfeljettem írni, hogy kiütés kuki körül nincs, viszont a popsija piros, és nagyon híg a széklete.

Benszi, szerencsére Gabinak nincs baja a kúppal, különben én sem kínoznám vele.
elan

Vicuska!

Nem haragszom, ő az öcsikém :)
Sokak szerint rá hasonlít a lányom...

Lányok!

Köszönjük a dícséreteket, ma jön a gyerekorvos, beszélek vele mindenképen.

Rebe!

Csodásak a csajok, mekkorát nőttek...
Az autó storyja annyi, hogy öcsi ült csak benne, és ő jött fő útról, és mellékútról rákanyarodtak, és teljes bal oldala sérült. Szerencsére nekem van autóm, tehát tudm vinni a csajt a vizstálatokra, de sajnos az én kocsim picike, és a babkocsi csak az anyósüléshez fér be. Az az egyetlen szerencse, hogy csak a vázat kell vinnem, mert a hordozót rápattintom...

Gabicsibe!

Boti hatalmasat nőtt. Igazi kis kópés :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch
SOS gyerekdoki!
Nálunk a következő történt:
A kórházból hazaérkezést követő két éjszaka 20 percenként voltak riasztások. 20 percenként ugrottunk ki az ágyból és ráztuk fel Krisztinát. Iszonyat két éjszaka volt, nem kívánom az ellenségemnek sem. Nappal is voltak riasztások, de azért nem 20 percenként. Persze mi is állítottunk az erősségen, sőt az első éjszaka után - mivel az állítgatás nem segített, azt gondoltuk épp egy hibás darab jutott nekünk (Angelcare) - kölcsönkértünk egy másikat ismerőstől (Baby Comfort). De sajnos ezzel is ugyanolyan éjszakánk volt. Ezek után a dokinéni beutalt minket a Heim Pálba, a SID (bölcsőhalál) osztályra. Itt voltunk az egy hetes Krisztivel 2 éjszakát, szétvizsgálták és szétszurkálták... :( :( :( És kaptunk 6 hetes korára egy időpontot az úgynevezett SID szűrésre: egy éjszakát végig monitoroznak. Nagyon durva, kapnak egy orrszondát és rengeteg tappancsot az egész testre. Vérvételek vannak éjszaka(nézik a vércukor szintet), az orrszonda nézi, hogy nem jön-e vissza táplálék, van nyeletéses röntgen stb. Szóval darabokra szedik a gyereket.:( Persze kiderült, hogy makkmarci a csaj és nincs semmi komoly. Amúgy a Heim Pálba is Baby Comfortot használnak, ennek nagyon nagy kb 50 cm hosszúak a lapjai és 2 ill. 3 darab is van belőle, szóval ha ezekből a lapokból kettőt keresztbe raksz az ágyban, akkor az alvófelület amin egy ilyen pici baba alszik teljesen le van fedve. A kórházban nem is voltak riasztások. Ja és megjegyzem, hogy ők a matracra és nem alá, azaz közvetlenül lepedő alá rakják a lapokat. Elég spártainak tűnik, de azt mondták, hogy a kókuszmatracok nagyon sűrű összetételűek és hogy mondjuk egy 3 kilós pici baba mellkasa alig mozdul el a matractól, amit a kókuszon keresztül alig érez a lap. Szóval javasolták, hogy min. féléves korig vagy 5 kg-ig így használjuk. Valamint, hogy járjunk tornázni, ahol a mellkas ill. a légzőizmokat erősítik, mi Dévényre jártunk. Ja és kiderült, hogy be van száradva az orrában a váladék, így elég hurutosak vagyunk (a távfűtés édes hatása ), erre meg a tengeri sóoldatot javasolták. Így mi 1 hetes korától naponta kétszer használjuk az orrsparyt.
Szóval szerintem beszélj a dokitokkal, aki tuti el fog küldeni benneteket kivizsgálásra. Tényleg megnyugszik az ember a vizsgálatok után, hogy egészséges a gyermeke. De azért én légzésfigyelő mániás/függő voltam... :oops:

Kép

Kép
motné

Sziasztok :D
Vicuska

Rami gyönyörű!!!!!

Nika

szuperek a képek,nagyon aranyos a baba :D

Rebe

tündériek a lányok :D

Witch

olyan szép a kislány!Ez a légzésfigyelős dolog brutál lehet.Orvosnak mondtad?Nekünk is beriasztott sokat az elején mert picik voltunk de ilyen rázogatás nem volt.

Gabi

azt a huncut nézést! :lol: :lol:

Kira

szuper hogy átjöttél :D Kéééépet :D

Nemsokára teszek fel képeket a Valentin napi szerelmes hétvégéről.
:D
Puszi

Kép
lukrécia

Íme néhány fotó a légyottról :D

Rengeteg volt a program :D

Közös ivás
Kép

Közös sírás
Kép

Közös fürcsi
Kép

Közös kínlódás
Kép

közös játék(......vagy mégse? :lol: )
Kép

...és a végére egy kis símogatás :P
Kép

Hát ilyen szupi kis hétvégénk volt :D

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Most ment el a gyerekorvos, mennünk kell az alvás laborba, nincs mese... De mire időpontot kapunk, az nem ma lesz... Addig is figyelem ezerrel, és megy a légzésfigyelő. Azért az megnyugtat, hogy egyre kevesebbszer jelez...
A kaki gondra pedig azt kaptuk, hogy a tápit kamilla teával higítsuk, és ha az sem megy, akkor sebésznek kell megmutatni, hogy nem e erős a záróízma...
Teljesen kivagyok, szegény, alig született meg, és már mennyi gondja van, annyira sajnálom.

Motné!

UGye én ott lehetek vele azon az éjszakán...?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Lukikám
isteni volt :lol: :lol: :lol: annyira rossz hogy már vége :cry: na majd folytatjuk valamikor :wink:

Benszikém
megkaptam a levélkét,köszönöm :lol: :lol: remélem jobbvan vagytok,majd csörgök :oops: :oops:

Witch
én úgy tudom hogy ott lehetsz,suegényke,tényleg kijutott neki,de reméljük ez lesz az utcsó és már csak jó jön :wink:

holnap visszaolvasok,csak most pakolom ki a rucikat éa szokom meg újra az otthonomat :wink: :wink:

bibar

Witch, szegénykém, együttérzek Veled!!! De hidd el, hogy ezek csak a kezdeti nehézségek, amin túllesztek, és minden oké lesz. Nálunk ilyen volt, hogy Gabinak borzalmas volt pár hetes korában a vérképe, vérszegény volt, küldtek bennünket a hematológiára, szurkálták össze-vissza, stb. Aztán -lekopogom- még egy kósza náthája sem volt még egyszer sem. Drukkolok Nektek!

Kép
elan

Drága Witch!
Először is nyugi, minden rendben lesz! Hova kaptatok beutalót, a Heim Pálba? Mi kb. 1 hónapra kaptunk időpontot. Az a jó, hogy még ilyen kicsi a Manókád. Nekem azt mondták, hogy minél előbb csináljuk meg, mert ugye egy nagyobb baba ki akarja ill. ki is tudja szedni az orrából a szondát és egyebeket, szóval sokkal jobban megviseli ill. sokkal nehezebb végigcsinálni nekik.
A Heim Pálban ott vagy vele végig ill. bizonyos dolgoknál megkérdezik, hogy ott szeretnél-e lenni pl: az orrszonda berakásánál. Itt tündérek voltak a nővérkék! Csak ódákat tudok róluk zengeni! Ha van rá lehetőséged mindenképpen kérj saját szobát - ha jól emlékszem 6000 Ft/éj - de megéri, hogy nem kell kisszéken aludnod. Mondjuk mi két éve voltunk, nem tudom most mi a helyzet.
Nekem azt mondták és tényleg így volt, hogy az orrszonda és minden kütyü felhelyezése ill. levétele és persze a szurik és egyébvizsgálatok kellemetlen, de amikor már felszerelték és éppen nem macerálták, akkor nem fájt neki semmi, nem sírt és úgy viselkedett mint szokott, szépen evett és alukált is. Szóval az a lényeg, hogy ott leszel neki a macerálások után és meg tudod majd nyugtatni. Erős csajszi vagy és ezen is túllesztek!
A képek pedig fantasztikusak, Jamina csodaszép! Édes, ahogy alszik fürcsi közben! :)

Kép

Kép
motné

Bibar-Luki!
Jaj,de nagyon cukik.Anyukákról fotó???????????
no de majd a 4-es brigád!hö-hö-hö-hö
Lukikám!Ehhez neked kell összekapnod magad!

Witch!
Ne aggódj,reméljük minden rendben lesz!Aludj a babáddal egy ágyban!
Vendég

Nika, amikor elküldtem a hsz-t már észrevettem, h nem neked címeztem. Bocsi! Azért írtam a lestrapáltságomat, mert éppen előtte voltak nálunk látogatóban, és azzal kezdték, hogy vagyok, látják nem sokat alszok mostanában. hááát, elég durva a kinézetem.
Egy gyerekkel is simán ki lehet purcanni, aztán majd szépen elfelejtjük ezeket a napokat, és jön más.

Kira, neked azt akartam írni, h a pöttyök v.szeg anyatejes kiütések. Főleg, ha csak a fejen, ill. nyak környékén vannak. Ha teszel fel képet, akkor többet lehet mondani. Pár hét és elmúlik.

Rebe, jöttök felénk mostanában? Hatalmasak a csajok!

Witch, Máténál a lázmérő vált be, és később a gyümölcsevés. Ő sok tápszert evett, és v.szeg emiatt lehetett. Nem lehet hozzászokni a lázmérőhöz!! Azóta kinőtte, és csak akkor van problémája, ha nem figyelek, és kevés rostot eszik. Kitartás!!! A légzéses dologhoz is!

Bibar, Luki, már megint talis képek!!!!

Benszi, jobbulást!

Kriszti, örülök, h jelentkeztél!!!! Pár napja eszemben voltál, mi lehet veled. Minden jót kívánok neked!

Kérdés:
akik szoptatás mellett pótoltak/nak:
meddig kellene méregetni a szopásokat? Úgy értem mennyi idős korig?
milyen cumisüvegből etettek?
Egyelőre poharazunk, ill. néha aventes üveg, de nem igazán jön be, mintha nem boldogulna vele. Talán kemény a cumija?

Máté is fogzik ezerrel! Szemfogat növeszt éppen, ill. még odafönt 1-2-t. Szegénykémnek minden összejön. Most az a legújabb, hogy utál engem. Sokszor mintha nem is hozzá beszélnék, tudomást sem vesz rólam. Jöhetne már a tavasz, h mehessünk többet. Olyankor csak vele tudok foglalkozni, mert Kornél alszik a babakocsiban.

Szopizás megyeget. Reggel és délelőtt elég, délután már pótolni kell. Nem sikerült visszahozni az eleinte még elegendő mennyiséget. Bele kell törődnöm, hogy ez a rossz tejtermelő anyuka második gyerekének a sorsa. Ha csak ő lenne, akkor v.szeg menne a dolog, de nem tehetem meg, h egész nap csak vele törődök. Így is esténként, amikor végiggondolom a napot, rájövök, h Mátéval érdemben nem is foglalkoztam. Iszonyat lelkiismeretfurdalásom van, de el kell fogadnom a helyzetet most ilyennek. Aztán majd alakul.

Befejezem, mert ébredezik. Aztán én is kidőlök!

Kép Kép Kép

Kép
Kép
share

Luki, Bibar, isteni lehetett :D

Witch, Benszi ötlete szerintem is jó, aludj egy ágyban Jaminával, vagy legalábbis a kiságyát tedd szorosan a tied mellé. Az anyai ösztön mindent visz, érezni fogo, ha baj lenne (nem lesz!), azonkívül a te mocorgásod nem hagyja olyan mélyen aludni őt...

Share, én még most is mérem, ha ki kell egészíteni tápszerrel a tejet... Avent cumisüveget használunk. Nekünk bejött a cumija, korábban volt Chicco gumis cumisüveg, hát arra úgy ráharapott, hogy majdnem megfulladt a tápszertől... Sajnálom, hogy így kell zsonglőrködnöd a két gyerek közötti figyelem megosztásával, ez nagyon nehéz lehet :( De biztosan jó lesz ez kicsit később, csak tudom, nehéz kivárni...

Hoztam pár képet :)

Kép

Kép

Kép

Kép
elan

Sziasztok!

Én is átmerészkedem.... :oops: :D

Nagyon szépek a gyerkőcök!

Gabicsibe
Nem semmi, hogy mekkora már Boti :shock: és nagyon helyes! :D

Witch
Nagyon édes Jamina!
Nagyon ijesztő, ami történik veletek... mikorra kaptál időpontot?

Nika
Itt válaszolok a másik topicban feltett kérdésedre. Nem kellett sokat várni, 8.20-ra volt időpontunk és be is hívtak akkor. Ti mikor mentek? Vagy már elkéstem a válasszal? :?

Share
Nem próbáltál homeo-s bogyót szedni a tejserkentésre?
bessy76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?