Sziasztok!
Tegnap már nem volt erőm írni, csak olvasgattalak titeket, mert valamiért a gyerekek egyáltalán nem aludtak délután
Én meg persze jól kipurcantam estére.
Ildi!
Persze, természetesen van pszichés tényezője az allegiának, ha nem is ilyen direkt, mint amit te írtál!!! Onnantól is meg lehet közelíteni a kérdést, hogy ahogy írtad, az ember egységként közelítendő meg, NINCS olyan betegség, aminek ne lenne pszichés vonzata, az akut és fertőző betegségek esetében kevésbé (bár ott is létezik pl. a baleseti hajlam, vagy miért nem kapja el vki az influenzát, mikor más ágynak esik), a krónikus betegségeknél fokozottan. Van ennek egy kézzelfoghatóbb, orvosilag is láthatóbb vetülete, ami a psziché, a hormonális és az immunrendszer kapcsolatából adódik, ez sejtszinten mérhető (pl. hogy stresszhelyzetben lecsökken az immunválasz). És van "misztikusabb" része, amikor a lélek, az érzések valamiképp testi szinten kommunikálódnak (ennek példája lehet, amikor a gyerek, akire csak akkor figyelnek, ha beteg, csak a testi igényeit ismerik el jogosnak, nagy valószínűséggel valamilyen krónikus betegséget fog kifejleszteni).
No és az asztma, az allergia (különös tekintettel a többszörös allergiára), és társaik is ide tartoznak. (Mielőtt valaki fölhördülne: én is allergiás szénanáthában szenvedek...)
Szóval a kapcsolat annál jóval bonyolultabb, minthogy "virág-hapci". Szerencsére!!!
Bocs a bő válaszért, de a krónikus betegségek pont az a szűkebb szakterület volt, amit tanultam...
Evey!
Jobbulást nektek! Elég szörnyű lehet!
Én is fagyasztottam le reszelt almát még Áronnak, és megette utána. Kicsit levesebb lett mikor kiolvadt, de jó volt.
A K-vitamin nálunk teljes kudarc volt. Hannus egyszerűen NEM VETTE BE! Addig még szopizni sem volt hajlandó, míg mindet ki nem tolta a szájából. A kis huncut
Shajni!
Szerintem ki kell tapasztalni, hogy mit ehetsz. Nekem Áron nagyon hasfájós volt, 4 hónapig semmilyen zöldséget nem ettem répán, krumplin kívül. Aztán 4 hó után, mondván hogy nem bírom tovább, bevágtam 1 nagy adag brokkolit, és rettegve vártam, hogy mi lesz, de nem volt semmi onnantól.
Hannussal meg elejétől kezdve gond nélkül ettem borsót, parit, mindent.
Jázminmama!
Megkaptam, persze, és köszönöm szépen (meg Emesének is), gyönyörűek vagytok! Úgyhogy megértem, ha te vagy a legbüszkébb anyuka! (Pedig nem is, mert én vagyok
) Csak csúnya lusta vagyok, és nem írtam még vissza...
Bocsánat...
Emese!
Szeretettel látunk bármikor! De én sírok, hogy nem tudsz jönni a talira
Azért legalább számolj majd be az első ovis napokról! Evey, ez rád is vonatkozik!!!
Kriszta!
Hanna csak most kezdte átaludni az éjszakákat, közben meg 1 kg-okat hízogatott havonta, úgyhogy nem hiszem, hogy a tejmennyiséggel lett volna gond
Kb. 2,5 hónapos és 4 hónapos kora között ő is aludt egy darabig, de aztán megint elkezdett felkelegetni, volt, hogy 8x is 1 éjjel. Most ott tartunk, hogy olykor alszik, olykor nem.
Dia!
Ha már biztosat tudsz, jelentkezz. Addig is írok majd emilt.
Verus!
Számolj majd be a vezetésről, jó? Engem mindenki izélget, hogy vágjak bele, de nem merek...
Jázminmama, Ancsa!
Nálunk nagyon ment a tök, a karalábé. A borsó nem annyira, mert a héja zavarta Hannust. A céklát még nem próbáltam. Jó még a cukkini, a répa, a saláta, a spenót. A sütőtököt meg mind a ketten imádják. Darabokra vágva nyersen le lehet fagyasztani, és elővéve csak meg kell főzni krumplival.
Na, jó hosszú lettem, megyek is lefeküdni.
Jó éjszakát mindenkinek!
Pele