Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szerintem popsi ügyben vannak kritikusabb idõszakok, meg nyugisak. Amíg anyatejes a baba, kevésbé veszélyeztetett a feneke. Amikor már sokfélét eszik, akkor vannak ételek, amire érzékenyebb lehet, az én fiamnak pl. a paradicsomos kaják utáni kakik csípték ki a fenekét mindig. Meg fogzás körül is megfigyelhetõ, hogy érzékenyebb a fenekük.

Iboly! vagy bárki más. Bár ez inkább a szoptatás topicba való, de ha már itt téma. LÉgyszi valaki mesélje már el, hogy mûködik ez az átjut a tejbe kérdéskör! Mert odáig oké, én megiszom a tejet (egyebet), az az én pocimban lebomlik, a vérkeringésem révén eljut a mellembe, ahol a tejmirigyek anyatejet csinálnak a segítségével. Eddig jó? Na, akkor a kérdés az, hogy ami az én véremben kering, az még felismerhetõen eredeztethetõ az elfogyasztott ételhez? Más lesz a véremben ha sok tehéntejet iszok? És mégis milyen anyagok lesznek ebbõl az anyatejben? Tudom, hogy ez csak biosz meg kémia, de sose voltam erõs benne, ha valaki tudna errõl mesélni, érdekelne!

Egyébként amikor anyu engem várt, napi 7-8 liter tej fogyott otthon, a javát õ itta. Akkor még sok volt a tápos baba, én is csak 3 hóig szoptam. Ezzel együtt totál sose semmi bajom a tejjel kapcsolatban. Mindkét terhességem során és a szoptatáskor is sok tejet ittam, és az én gyerekeim sem tejérzékenyek. Szóval a sok tejivás nem elégséges feltétele az allergia kialakulásának, biztos kell hozzá a hajlam is.

Apropó allergia. Pele, mint pszichológus: szerinted mennyi agyi tényezõ lehet az allergiában? Gondolok itt a nagyobb gyerek ill. felnõtt korban kialakuló (pl.pollen) allergiára. Hisz ma már sok betegségben, ill. azok lefolyásában elismerik, hogy nem elég a testet nézni, a lélek is számít. Az egész onnan jutott eszembe, hogy kisgyereket láttam, virág mellett sétáltak el, anyuka elõadta: virág -hapci. Biztos ismeritek, mindenki eljátsza, hogy tüsszentünk a virág erõs illatától. Na, tessék, aztán meg tüsszögünk és folyik az orrunk a gazok virágporától.. Lehet, hogy totál hülyeség, de felmerült bennem, nem építjük-e be szépen, hogy ettõl tüsszögni kell?

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a hiányolást és a jókívánságokat. Sajnos Kikkó még mindig beteg, állítólag a strandon szedett össze valami vírus fertözést. A baj az, hogy most már én is és a párom is elkapta, csak a baba nem. Maszkot használunk. Egy baj van, hogy nem tudom milyen gyógyszert vehetek be? Felhívtam a Ligát, kaptam egy pár telefonszámot, senkit nem tudtam elérni. Felhívtam az István kórházat, nem voltak valami kedvesek, nem is kaptam érdemi választ. Ekkor már nagyon rosszul voltam, láz, izomfájdalom, stb. Kikkó sírt, Adrián sírt, én is sírva fakadtam. Anyu, anyós szintén beteg. Apropó anyós: azt mondta, hogy képzeljem el, hogy mennyire rossz lenne nekem, ha egész nap csak tejet ihatnék. Adjak a babának vizet, teát. Ö is 9 hónapig szoptatott, anyukám is addig szoptatott engem és közben teát is kaptunk. Jól megkaptam, hiába mondom, hogy elég az anyatej. Anyu elfogadja, anyósom szerint lelkiismeretlen vagyok, hogy csak anyatejen van a baba. Sógornök, anyukák, anyósok.

Geri!
Tesókérdés: nekem mindkét gyermekem ugyanolyan. Nekem szerencsém van velük, mert Adrián is csak reggel 6-kor kel, Kikkó is ilyen volt. De olyat még nem hallottam, hogy egy rossz alvó baba után a tesó is olyan legyen. Biztos a második át fogja aludni az éjszakát! A találka idöpontja jó nekem is, de aznap fog eldölni, hogy mehetek-e, mert Kikkót azon a héten fogom szoktatni az oviba.

Szile!
Gratulálok a babádhoz és sok boldogságot kívánok! Én használok popsikrémet, viszont én mosható nadrágpelust használok mellé. A köldökcsonk nálunk is 10 naposan esett le.
folyt.
Evey

folyt.
KingAndi!
E-mail cím: kovacseves@matavnet.hu. Várom a képeket!

Évi!
Küldjél nekem is képeket! Erdélyt én is imádom!

Kati!
A barátaink is könnyüszerkezetes házat építettek, ha érdekel valami konkrétan róla, kérdezz. Imádják!

Kriszta!
Utólag is boldog névnapot kívánok!

Iboly!
Neked is boldog névnapot kívánok utólag is! Gratulálok a médiasztársághoz! Gondoltam rád tegnap, miközben kétségbeesve telefonálgattam! Sajnos most is lázas vagyok, este bevettem egy Aspirint, remélem az nem gond!? Szaban lefagyasztani ebböl az aspirines tejböl?
Repüléshez gratulálok, jövöre tervezem én is a repülést és a búvártanfolyást is!

Lara!
Én veszek a patikában direkt ott kikevert szopis teát, amiböl napi másfél litert iszom. Valamint van itt Szentendrén egy nagyon jó természetgyógyász, aki kever ki tejszaporítóteát, amitöl még olyan mamáknak is több lett a teje, akik már mindenröl lemondtak. Napi 2*2 dl iszom, hat hétig elég az adag és 1000 Forint. Én heti egyszer mértem a babát kíváncsiságból, de most, hogy már két hónapos viszzavittem a mérleget. Mindennap fürdetünk, fürdetökrémmel.
folyt.
Evey

folyt.
Pele!
Örülök, hogy nektek jól sikerült a nyaralás, gratulálok Hannuskának is az elinduláshoz!
Meg a fogához!
Meg minden babának az összes fogához!

Jázminmama!
Köszi, sikerült a letöltés! Te milyen formában adod a meggyet Jázminbabának?

Emese!
Ha meggyógyultam megyek intézni az Adrián keresztelöjét, megkérdezzem a papot? Viszont tudnom kellene, hogy ti templomban esküdtetek-e, milyen vallásúak vagytok, fizettek-e egyházi adót és hova. Írd meg!

Lányok!
Szerintetek hogyan fagyasszam le az almát a babának télire? Reszeljem le? Van egy bio almafánk és inkább azt adnám a babának, mint a boltit.
Másik kérdés?
Hogyan adjátok ti be a K vitamint? Én berakom egy kiskanálba tejjel együtt és beadom neki, de még így is olyan keserü, hogy szerintem a fele kijön a szájából, mert szegényke csak úgy fintorog és köpköd!

Ancsa és Adri hol vagytok?
Puszi, Evey

Nehezen írok, mert még egy szuper inhüvelygyuszim is van.
Evey

Jázminmama!

Már megint van valami a serverrel, mert nem tudok neked emilt küldeni. Olvasd el a topicunkban leírtam. Majd küldök SMS-t.

Puszi

Andi
Andy

Sziasztok
Lassan 4 hetes lesz a kisfiam és a kérdésem a következö: Milyen gyümölcsöt és zöldséget, fözelékfélét lehet enni egy szoptatós anyának?
A védönö eltiltott - brokkoli, káposzta, karfiol, zöldbab, zöldborsó (maradt a krumpli meg a rizs),
a gyümik közül csak öszibarackot, dinnyét és almát engedélyezett, itt azt vettem észre hogy a babinak hasgörcse van bármilyen gyümölcsöt eszek, ha nem eszek gyümit akkor alszik meg eszik nincs gond.Hasonló tapasztalatok? Shajni
Névtelen

Sziasztok!

Évi! Jobban van már Csongi, elmúlt a láza? Az ekcéma hol jött ki neki? A hajlatokban, az arcán? Hogy néz ki, piros pöttyös? Jázminnak a nyaka alatt van egy gyanús makacs piros foltocska, de nem vagyok biztos benne, hogy ekcéma (reménykedem..).

Cs.Kati! Hogy ízlett a babucinak az almaKép?

Emese! Jó hogy vannak sorstársaim ebben a „krémnélküliségben” Kép Kép. A múltkor én mondtam egy védõnõnek, hogy nem használok és teljesen kiakadt, hogy márpedig azt kell. Hát szerintem meg, ha szép a popója, cseppet sem piros, akkor feleslegesen minek kenegessem?

Kriszta! De jó, hogy megint itt vagy! Örülök a „vicces beszélgetésnek” Kép Kép Kép! Velünk is megtörtént párszor a nyaralás alatt! Látod már ezért érdemes volt elutazni Kép!

Pele! Megkaptad a képeket amit küldtem?

Evey! Én kimagoztam és botmixerrel pürésítettem a meggyet, fontos, hogy nem kell meghámozni, mert egyrészt nagyon nagy munka másrészt teljesen felesleges mert a turmix úgy bedarálja, hogy nem lesz darabos a héja miatt. Én szoktam keverni kis almával vagy barackkal mert csak úgy magában elég savanyú.

Shajni! Az én babám is nagyon hasfájós volt az elsõ hetekben én már igazán semmit nem mertem enni , hál istennek 3 hónapos korára teljesen elmúlt. Igazándiból én sem tudom pontosan, hogy miket szabad büntetlenül enni. Iboly! Merre vagy? Kérdésdömping van Kép Kép!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szióka!
Geri nyomdokaiba lépek, most az én dicsekvésem következik! Amellett, hogy Jázmin gyönyörű, okos, mozgékony emellett ő legbarátságosabb és legmosolygósabb leányzó a világon (persze a ti csemetéitek mellett). Képzeljétek, hogy folyton – de tényleg folyton - vigyorog. Nekem hangosan kacarászik, az ismerősökre pedig teli szájjal mosolyog. Mindenki el van ájulva tőle, hogy ilyen vigyori babát még soha nem láttak. Ez azért is jó mert ő mosolyog mindig, muszáj visszamosolyogni rá, és ettől aztán mindenkinek jó kedve lesz körülötte. És nem is sír egyáltalán, szóval tündéri baba! És ebben a nagy vigyoriban az a legjobb most, hogy mindenki ki tudja lesni a csöpp fogát (amire én vele együtt nagyon büszke vagyok)! Veletek is elő szokott fordulni, hogy magatokhoz ölelitek a pindurikat és csak nézitek ámultan, hogy enyém, biztos, hogy az enyém ez a gyönyörűség? Néha olyan hihetetlen!

A világ legbüszkébb anyukája
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Jázminmama! Nagyon klassz, hogy ilyen mosolygós a picur, tényleg mindenkit jókedvre tud deríteni a hangulatával! Velem is nagyon sokszor elöfordult, hogy csak néztem, néztem a kiságyban, és azon gondolkoztam, hogy mindez belölünk lett, mi tehetünk róla, hogy itt van, növekszik, szóval, rajtunk múlik minden. És nem is kellett más hozzá, csak egy vicces beszélgetés! Kép

Evey! Elöször is: jobbulást Nektek! Sajna, fogalmam sincs, mit lehet bevenni, de kérdezd meg a körzeti orvost! Ök tudják, mi az, amit szoptatás alatt szabad. De minél elöbb tedd meg, mert a babának is jobb, ha nem beteg anyától kap enni! A rokonokat meg nyugatsd meg, hogy ez a tej nem olyan tej. Minden benne van, ami a picinek kell! Iboly biztos jól megmondja majd, csak kerüljön elö!
Ha megtennéd, hogy megkérdeznéd a keresztelöt, nagyon megköszönném. Volt egyházi eküvönk (katolikus), de egyházi adót azt nem fizetünk. Igazság szerint nem vagyunk templomba járók, a család nagyon ragaszkodik a keresztelöhöz, úgyhogy eddig minden gyerek meg van keresztelve, csak ez a kicsi pogány még. Ha mindennek ellenére a papotok megkeresztelné, nagyon örülnék. Elöre is köszi, ha megkérdezed!

Kriszta! Nagyon jó, hogy megjöttél és jól sikerült a nyaralás! A vicces miatt meg külön örülök. Remélem, lassan rendezödik ez a dolog! Kép

Pele! Én nagyon örülnék, ha egyszer összehoznánk valamit Kemencén! Komolyan! Imádom a nomádot, nagyon szívesen mennék bármikor. Pláne, ha "potyautassal" lehet hazajönni! Már a próbálkozásért megéri, nem? Kép Úgyhogy köszi az ajánlatot, jó lenne, ha egyszer összejönne Veletek a dolog! KépKépKép

Katival mi van? Amióta nem szalma, már nem is ír?
Verus? Megint idöhiány?
Pankamama? Ancsa? Snoopy?

Lányok, sajna én nem hiszem, hogy tudok menni 5-én, mert Gergö most kezdi az ovit. Azon a héten megy elöször, és valószínü, hogy délben haza kell még hoznom. Azért érezzétek nagyon jól Magatokat, és majd meséljetek!!!!
Puszi Mindenkinek: Emese
Emese

Sziasztok!

Ildi!
Bocsi tényleg Rákosligetre költözünk, az elejére, Rákoskerten házat néztünk a mamámnak, összekevertem, bocsi.

Geri!
Abszolút ismerem ezt a dolgot, nálunk a nagynénik próbálkoztak (van belőlük 5), sőt amikor a Kinga 3 hónapos volt az egyik „megetette” levesben főtt répával (persze nem ette meg, csak a szájában tartogatta), és akkor én elmondtam, hogy mi hogy szeretnénk, ha étkezne a törpe, és kértem, hogy tartsák be. Ha nem tetszik, meghallgatom, de mi döntjük el, hogy mit csinálunk. Szerencsére beletörődtek. Néha dödögnek, de ennyi. Most éppen azt mondja az egyik, hogy ne engedjem felállni a Kingát, mert görbe lesz a lába, nyomja vissza, ha fel akar állni. Ezen jókat vidultunk, és persze, hogy megengedem, hogy felálljon, ha akar (persze kapaszkodva). Jól is néznénk ki, ahogy tuszkolom lefele a gyereket, egy idő után biztos nem próbálna meg többet felállni.
A hat fogával egyébként szopás közben nagyon ritkán harap meg, ha hirtelen máshova figyel, vagy elalszik rajta, és felijed, csak akkor (de akkor nagyon fáj).

A popsi kenőcsöt mi használjuk most is, nálunka KInga az első 3 hónapban naponta min. háromszor kakilt, és úgy vettem észre ő jobban érzi magát bekent popsival. (Lehet, hogy lükeség) A sógórnőm viszont nem keni a törpéjét, és nagyon szép a popsija, hát ennyi.

Sziasztok!

Andi
KingAndi

Sziasztok!

Végigolvastam az egy heti termést. Egy csomó dologhoz hozzá akartam szólni, de semmire sem emlékszem.

Nyaralni voltunk Gyorújbaráton, egy bababarát szállodában. Háááát nem igazán bababarát. Minden van benne amirol írnak, babaágy, etetoszék jaátszótér,csak: a kinti medence nem gyerekmedence, és nem futött. A gyerekmedence tulajdonképpen egy pezsgofürdo, amibe szintén nem lehet egy gyereket pancsoltatni. De egy pár éves gyerek szerintem jót szórakozhat.

Volna egy kérdésem a nagyobb gyerekes anyukákhoz.
Normális az, ha egy 9 hónapos gyerek nem hajlandó semmi "babásat" enni? Se tászer, se tejpép, se üveges vagy saját készítésu fozelék.
Amit megeszik: hús (bárhogy készítve), sonka, tojás, puding, túrórudi, oszibarack (de csak ha o haraphatja), kifli. Ez elég? Kicsit aggódom.

Sziasztok:
Mari
Mari

Végre megvan az oldal címe, ahol el lesz helyezve a szülészettel, terhességgel kapcsolatos új oldal. Hogy mikor, az csak rajtunk áll. Rajtam az elkészítés miatt, rajtatok pedig a tartalmi része miatt. Ugye segítetek? A cím: [url=http://www.szuleszet.freesite.hu" TARGET="_top]Szülésröl, terhességröl és ami utána van[/url]. Várok komplett anyagokat, képeket, beszámolókat, akár egy-egy mondatnyi infot a lap szuleszet@freesite.hu címére.

Köszönök nektek mindent elöre is

Saci
Dévai Sarolta (sarolta)

SZiasztok,

már megint elég későn tudtam leülni a gép elé, de nagyjából átfutottam mindent, amit írtatok az elmúlt két hétben.

Ti is nagyon hiányoztatok!

Geri, nagyon jó lenne ha szept.5. lenne "topic-randink"! Egyébként Lilit én is sajnáltam, de a filmes karrierhez szintán gratula!

Évi! Köszi az új képeket, most kaptam meg épp az előbb.

IBoly, két dolgot akartam tőled kérdezni:

1. Lehet-e összefüggés az éjszakai alvás-nem alvás és a tejmennyiség között? Gondolom igen, de vajon csak akkor alusszák át az éjszakáét, ha teljesen jóllaktak? Pötyikém kb. két hétig már 4-ig, 5-ig aludt este kilenctől, sőt egyszer hatig is, aztán megint elkezdet fél négykor kelni, tegnapelkőtt meg kettőkor. Igaz, tegnap megint negyed ötig aludt.

2. Ma reggelre a jobb mellemben alul lett eg kemény rész, tehát egy csómo. SZopi után kicsit jobb ,sőt néha szinte egészen eltünt, mint az egyszr írtad, ma mindne szopit ezzel a cicivel kezdtem, meg sokat masszíroztam. De kb. egy fél óra múlva megint érzem. Kivülről nem látszik semmi, nem piros, nem meleg, nem fáj és jól vagyok, no láz. Mi lehet? Mit tehetek még?

Lányok, az én kisbabám olyan cuki! kb. 1,5 hónapja itt panaszkodtam nektek, hogy nincs visszajelzés, hát igazatok lett! Már anniyt neet és beszélget és látom rajta, hogy szeret és jól érzi magát! Szuper érzés!!!!

Nyaralásból hazajövet rááltam a mérlegre és 2 kilót HÍZTAM! TEljesen elkeseredtem....

Ancsa, a táblázatot simán be lehet kopizni? Mert kikopizni simán ki lehet.

Mára puszi és jó éjt mindenkinek, aludjatok jól....

Kriszta
Kriszta

Jaj lányok,

elmentem a kis Nándi oldalára, de ott nem tudtam elolvasni, hogy mi történt vele. Azt hol lehet?
SZegényke... már maga az oldal is tragikus, pedig ne mis tudom, hogy mi volt a baj, nagyon sajnálom őket... borzasztó. Aki tudja írja meg lszi!

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Itt vagyok, Jázminmama, csak nem mindig van idom feljönni a Netre. Közben írom az LLL-es leveleket is, szeretném már befejezni a tanfolyamot és túl lenni a vizsgán. Szeptemberben újra indul a csoportom és jó lenne, ha mint akkreditált LLL vezeto lennék ott. De azért jövök huségesen legalább kétnaponta!
És figyu csak, nem úgy van az, hogy én vagyok a "szakérto" és akkor te már nem is írsz szopis ügyekben! Kép Szerintem éppen ez a klassz itt, hogy mindenki egyre tapasztaltabb anyuka lesz, és ezeket a tapasztalatokat olyan jó átadni! Én is "csak" egy tapasztalt anyuka vagyok! Legfeljebb ha egy nagyon téves információ hangzik el, akkor majd közbekotyogok, de nem kioktatási szándékkal, hanem csak azért, hogy ne a rossz info menjen le a csövön. Oké?

Szile! Gratulálok és jó egészséget mindannyiotoknak! Nagyon jó csapatba kerültél itt, csupaszív anyukák közé.
Kérdéseiddel kapcsolatban csatlakozom Malacka minden mondatához.
Még annyit, hogy 6 hetes kor után pontosan úgy van, ahogy Jázminmama írta: az is teljesen normális lesz, ha mindennnap van széklete a kicsinak meg az is, ha csak 7-10 naponta. Akkor persze egy nagyobb adagot várj!

Lara! Szerintem a méregetéstol hamar idegtotyi lennél Kép Boven elég havonta megnézni, hogy eleget gyarapodott-e a baba és a súly még nem is minden. Számos egyéb jele van annak, ha megfeleloen hízik, gyarapodik a kicsi.
Merre laksz? Még szülés elott esetleg érdemes volna elmenned egy La Leche Liga csoportba szeptemberben. Klassz társaság, fontos-pontos információk. Ha esetleg nem megoldható, akkor tudok küldeni neked tájékoztató füzeteket, csak szólj!
Popsikenocs: hát én kenegettem, de szerintem nincs jelentosége. Ellenben a pelenkának lehet. Az elso két lurkómnál textilpelust használtunk, soha semmi baja nem volt egyik popsinak sem. A harmadiknál már nem akartam annyit mosni, eldobhatósat használunk, és állandóan kiütéses sot, gyakran gombás volt a popsija. Ha van kedved, nézd meg Liesel mosható nadrágpelenkáit (Monapel), én azt vennék.

Katica! A várandósság idején fogyasztott tejtermékek tudtommal nem okoznak bajt a babánál, ellenben a szoptatás alatt vissza kéne fogni a tejmennyiséget. Ahogy azt Pele írta, a tejfehérje a ludas, könnyen allergiát okozhat a kicsinél.

Pele! De jó, hogy megjöttetek! És naná, hogy szorítunk!

Évi! Emil megjött köszi. Szeptemberben pedig megnézlek rövid hajjal. Csongi tündéri!

CsKati! Fejem fölé, párna alá. Esetleg még egy párnát is tehetsz a térded alá, az alá, amit felhúzol.

Szia Kriszta! Jó, hogy te is megjöttél!

Evey! Köszi! Hívj fel nyugodtan: 30/226-4542 A többiek nyaralnak.

Shajni! A tapasztalatok szerint egyénenként változó, hogy melyik babának mitol fáj a pocija. Általános szabály, hogy lehetoleg kerüld a puffasztó ételeket az elso hetekben, hónapokban. Káposzta, bab, lencse, karfiol, karalábé. Van, akinek a kukorica ill. a borsó is gondot okoz. Cseresznye dettó. Zöldbab kevésbé. Szerintem lassan, óvatosan kísérletezd ki, mire a végére érsz, már ehetsz mindent. Kép Ja, nekem az vált be, hogy bizonyos kritikusabb kaják után megittam egy pohár Laktoherb teát. Az segített oldani a kicsim szélgörcseit.

Sziasztok, átaludt éjszakákat mindenkinek!
Iboly
Iboly (iboly)

Kriszta!

Az éjszaka átalvása nem igazán függ a tejcsi mennyiségétol. Fogzástól, melegtol, hidegtol inkább. De igazából egyénenként változó, hogy mikor, mennyit alszanak. Gyakori az is, amit írtál, hogy egy baba, aki már átaludta az éjszakát, váratlanul újra elkezd korábban kelni, én ezt foként a fogzás számlájára írnám. Esetleg egy betegségére, de annak nyilván meglennének a jelei. Szerintem ki kell böjtölni és reménykedni, hogy ez csak átmeneti idoszak és hamarosan újra jó nagyokat fog durmolni a babókád. Mennyi idos most?

A tüneteid minden bizonnyal egy elzáródott tejcsatornát jeleznek. Ez még nem mellgyulladás, ne ijedj meg! Nagyon jó, amit csináltál. Esetleg még próbáld ki a meleg borogatást közvetlenül szopik elott és váltott pozíciókban szoptass: egyszer ülve, egyszer fekve, egyszer hónaljtartásban, négykézláb. Az a leghatásosabb, ha a kicsinek az álla pont a csomós rész felé esik.
Ha változás van, feltétlenül szólj, ha viszont rosszabbodik, fel is hívhatsz: 30/226-4542

Üdvözlettel
Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Mari!

Szerintem ne aggódj, az én lányom meg a másik véglet volt, kilenc hónapos koráig anyatejen kívül mást nem fogadott el jóformán, aztán egyik napról a másikra. Szerintem hagyd rá nyugodtan, jobban tudja, mi kell neki. Vagy esetleg hagyd, hogy egyedül pancsikoljon a pépes kajában. Bori most ért el erre a szintre, tölem semmit nem fogad el, amíg meg nem próbálhatja egyedül. Ha már próbálkozik egy ideje, akkor szívesen veszi, ha besegítek neki. Szóval, hátha, mert amit írtál, hogy egyedül rágicsál, nagyon hasonlít Borira.

Akkor abba a bababarát hotelbe se megyünk. Ez lett volna a 28.000 FT/hét?

Kriszta! Az Indexen találod meg a Fórumok között, a Szülöi munkaközösség alcím alatt, a Kismama-Kisbaba topicban. Hát, iszonyú... De nagyon jól bírják mICK-ék.

Pele! A telefonszámom: 20/410-0484 vagy az emilem: soosbobi@hotmail.com. Sajnos, úriemberrel még mindig nem tudtam megbeszélni a nyaralást, elég érdekesen alakulnak a napjai szegénynek...

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Jó reggelt Lányok!

PELE, de jó, hogy visszajöttetekKépKép és micsoda hírek?KépKép Alig várom, hogy gratulálhassak...

Emese, igen, idöhiány... De majdnem mindennap olvaslak Titeket. Egyébként úgysem tudod megoldani a találkozót, hogy ovi után jöttök ki? Tavasszal is volt aki kora du. jött.

Evey, ezt Töled is kérdezem ám!
Sajnálom, hogy még mindig vacakul vagytokKép bízom benne, hogy mikor ezt olvasod már jobb közérzeted!

Szile, én is gratulálok a kis Borihoz, (én is aug. 1.-jei vagyok Kép
Pihenj sokat!!!

Dia, az én barátnömet Piroskának hívják, a tiédet is?
Bocs, de én nem tudok tippeket adni..De sok sikert (és kitartást) hozzáKép

Kriszta, ne foglalkozz a mérleggel, én a 6 hetes kontrollon álltam utoljára rajta.. majd ha már nem szoptatsz, akkor fogyózol, aerobikozol, stb.

Jaj, ma viszem Jancsit oltásraKép
Egyébként olyan jó kis fiú!KépKép Imádnivaló rosszcsont, állandóan jár a keze-lába (ha épp háton fekszik van) vagy ha hason van, akkor nagyon nagy odafigyeléssel odakúszik a cél tárgyhoz (hú, mintha egy rendör szaklapot írnékKép) és mikor elérte nagyon örül neki és magának, hogy ilyen kis ügyes baba..
Jázinmama, én is ugyanígy el tudok érzékenyülni a gyerekeimenKép

Most megyek reggelit csinálni, mindenkinek szép, nyugodt napot!!!

Puszi: az egyébként még mindig jó kedvü
Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Jó ré jártam már erre, de szándékom, hogy mostmár gyakrabban teszem. Zorka bébi remekül van, úgy hízik, mint egykis röfike (már 4410, a 3070 illetve a 2940-hez képest amennyire lefogyott az első napokban.)Az éjszakák nagyon nyugodtak, és egyébként is jó baba, néha nyügi, de azon is általában könnyen túljutunk.
Most nem vagyok igazán képben, hogy kivel mi van, de remélem, mindenkinél minden OK!

Sziasztok!
Manó
Manó

Dia,

ott már nincs meg! Kár!
Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Verus! Most már tutira egy emberröl beszélünk. A lányt úgy hívják, hogy Vissy Piroska, a II. nöin szült, van már egy kisfia, Benci és a férje Tóth Balázs...

Kriszta, meg kell lennie... Majd megnézem neked és este tudósítalak, jó?

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Annyi mindent akarok írni...

Szia Manó, gyere máskor is. Tényleg tud valaki valamit Katáékról? Rég hallottam felolük!

Jázminmama, nagyon szépen megfogalmaztad. Én is sokszor nézem ezt a gyönyöruséget, és alig tudom elhinni, hogy az mi fiunk, mi teremtettük, belolem fejlodik, tolünk tanul. És olyan hihetetlen gyorsan telik az ido! Még most született és kész nagyfiú! Mellesleg megjegyezem, hogy o is nevet mindenkire, jár keze-lába, meg sem áll egy pillanatra sem. Olyan büszke vagyok rá!
Nálunk az ekcéma eloször úgy nézett ki, mint valami piros persenés. Kb. két körömnyi nagyságban, vállán, mellkasán, hasán. Olyan kis érdes a felülete. Ami most a múltkor nagyon csúnya volt, az meg végig válltól-vállig piros hólyagos kiütés! Remélem nálatok nem ez lesz a helyzet.
Errol jut eszembe, nálunk nem hinném, hogy a tejtol van, mert nem szeretem, nem is iszom, max. néha kakaót. Most a tojás került képbe, kipróbálom, lehet hogy attól van?
Csongit ennyire oltás még nem viselte meg. Tegnap végig volt egy kis láza, megjegyzem lázkúp mellett. És teljesen bágyadt volt, meg nyüszi. Tényleg, azt akartam még megkérdezni, hogy Ti tapasztaltatok-e már olyat, hogy ilyenkor oltás után megváltozika a pisi színe. Nem eloször veszem észre,hogy olyan rózsaszínes lesz a pelus. A tegnap éjjel szupi lett volna, csak fél 5-kor ébredt, gondolom a kúp miatt, de nekem 3-kor már kipattant a szemem, hogy mi van. És vártam, hogy mikor ébred, mert a mellem irtóra be volt durranva. Ugye elotte két óránként szopi volt.
Aztán ma éjjel folytatódtak a végtelennek tuno ébredések. Elgondolkodtam a dolgon, jó lenne ha a tapasztaltabb anyukák leírnák a tapasztalataikat. Eddig Csongi 1-2-szer ébredt éjjel. Én nem hinném, hogy most csak azért ébred ennyiszer mert anya hiánya van. Én mégis a fogára fognám. Olyan keservesen tud sírni, napközben is egyik pillanatról a másikra. A Dentinox mintha segítene, de egész nap mégsem kenhetem... Szerintetek meddig tart ez?
Más. Be kell vallanom, hogy legyozött a kíváncsiságom. Csongi annyira nézte ahogy eszem, hogy nem bírtam ki, adtam neki pár kanál oszibarack levet. Csak úgy tátotta a száját a kiskanálnak! Ízlelgette nagyon, de közben vágott olyan grimaszokat!!! Aztán gondoltam, biztos a kanál a lényeg, elo a cicit, fejtem neki egy kis tejcsit. És ugyanolyan grimaszokat vágott mint a baracklének! Na akkor hogy van ez?

Az jutott eszembe, hogy szerettem volna naplót vezetni Csonginak, de valahogy mindig elmarad. Itt viszont születése elotti idoktol fogva minden olyan klasszul le van írva. Meg tudná valaki mondani, hogy le lehet-e ezt valahogy menteni lemezre? El tenném neki emlékbe!

Emese, én küldtem neked képet, nem kaptad meg?

Geri, mi újság?

Pankamama, Ancsa, Adri, Mse merre vagytok?

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Ti milyen fõzeléket fogtok adni ill. adtok a babáknak? Olyanra gondolok amiben még nincs husi, mert azt Iboly javaslatára csak 10 hónapos kortól akarok majd adni Jázminnak. Nálatok melyik vált be, mit szerettek nagyon a picik? Milyen kombinációban adtátok? Hogyan készítettétek el? A gyümik elkészítésében, keverésében, fagyasztásában már nagyon profi vagyok, de fõzelék téren még vannak homályos foltok (bár Iboly nagyon sokat segített, puszi érte Kép). Várom a jó ötleteket!!!

Egy konkrét kérdés: Mi utáljuk a sütõtököt, de a babák állítólag szeretik. Jázminnal is megkóstoltatom majd és ha tetszik neki természetesen adok majd neki sûrûn. A gond csak az, hogy megveszek egy kisebb tököt (ami még így is hatalmas, ha csak õ eszi), megsütöm, utána mit tegyek a maradékkal? Le lehet ezt esetleg fagyasztani – már úgy értem, hogy nyers formában, aztán ha kell a következõ adag akkor csak elõkapom be a mikroba és kész? Tényleg mi a véleményetek a mikroról? Szerintem nagyon praktikus, fõleg ilyen kis adagok elkészítésénél, de hallottam már rosszakat is róla.

Köszi a segítséget elõre is mindenkinek Kép Kép!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szia Évi!
Szegény Csongi baba Kép! Én még soha nem tapasztaltam olyat a pisinél amit leírtál, nem tudom mitõl lehet! Dokit kérdeztél? A fogzásról meg azt tudom mondani, hogy nálunk ugye 100 % hogy nõ – nem csak ráfogom - és egy két nyûgösebb napon nagyon sokat segített a Chamomilla D30-as homeopátiás bogyó. Tudom, hogy még nem voltál homeopátiás dokinál vele, de szerintem ezt anélkül is megpróbálhatod. Itt a neten már nagyon sok jót olvastam róla az anyukáktól, keress rá esetleg (Babanet Társalgó: Gyermekek: Alvászavaros gyerek: 2001 03). Nem is drága mert egy 4 grammos dobozkában van (rengeteg van benne) és olyan 300 Ft volt. Próbáld ki hátha segít! És általában este kell beadni, tehát van remény rá, hogy ha csillapul a fájdalom akkor átalussza az éjszakát!

Letölteni pedig úgy tudod az „irományokat” hogy e lap elején már archivált oldalakra (pl.: 2001 április) jobb egérrel kattintasz, kiválasztod a feljövõ helyi menübõl a Cél mentése más néven parancsot, rákattintasz és kiválasztod, hogy hova szeretnéd elmenteni, ha floppyra akkor az A meghajtót, ha valamelyik helyi merevlemezre akkor annak a betûjelét, megnyomod a Mentés parancsot és kész is. Remélem érthetõ voltam, ha nem megpróbálom másképp is elmondani mert többféle módon lementhetõ, de szerintem ez a legegyszerûbb én mindig így csinálom.

Szióka!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Szijasztok lányok!

Újabb kérdésKép: A születés után mindenböl gyógyszertárit kell használni (fürdetökrém, popsikrém, hintöpor...stb), amit a gyerekorvos felir. Hány hetes korig kell ezeket használni és mikortól lehet rendes bolti (pl.Johnson's) termékeket használni?

Katica! Asszem akkor te vagy közvetlenül elöttem:-))

Köszönöm a tanácsokat a fürdetéshez és méréshez!

Az elején akkor én is kétnaponta fogom fürdetni, mert már én is olvastam erröl, hogy nem feltétlenül szükséges naponta + meg a köldökcsonknak sem a legjobb a viz. Bár ha az apukája ragaszkodni fog, hogy ö fürdetni akarja, akkor legyen:-))) A sok méregetéstöl meg mániássá válhat az ember, aztán már csak a grammok fognak számitani, úgyhogy igazatok van.

Iboly! Én Szegeden lakom. Itt is van La Leche Liga csoport? Dejólenne! Szivesen elmennék! De ha nincs, a tájékoztató füzeteket szivesen venném!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

Elõkerültem! Kép Azért nem voltam sokáig, mert elmentünk anyukámékhoz látogatóba és ott ragadtunk. A párom hozott utánunk ruhát, és szegényt itthagytuk egyedül. Micsoda kikapcsolódás lehetett neki! Kép Voltunk sokat strandolni, a Timinek nagyon tetszett a környezetváltozás. Tomira is jó hatással volt, mert most már eljutottunk odáig, hogy fél banánt és negyed õszibarackot megeszik. Persze nem egy nap. Foga még mindig nincs, kezdek beletörödni, hogy Tomi mindenben egészen más, mint a Timi. Az ülést tökélyre fejlesztette, kisebb távokat mászik. És állandóan a felállással próbálkozik. Kétségbe vagyok esve, két hónap múlva már szaladnom kell utána? Kép
Õ is "mosolymarci" mindenkire nevet, és úgy hizik a májam, amikor dicsérik, hogy milyen aranyos, nevetõs kisbaba. Felfedezte a "motorozást" egész nap brümmög. Imádom nézni én is a gyerekeimet, ahogy mindennap valami újat felfedeznek a világból. KépKép
Mivel még nem tudtam végigolvasni, mi mindent irtatok az elmúlt napokban igy csak az utolsó nap történéseire próbálok reagálni. Kép Kép

Én a krémezõsõk táborát gyarapítom, bár beletelt egy kis idõbe míg rátaláltunk az igazán megfelelõ popsikrémre. Most a gyógyszertári keverésü bóraxos krémet használjuk és gyönyörü a popsi. Timinél kb. 1 éves kora után hagytam el a kenegetést amikor már szilárdat kakilt, és akkor már csak hintõporoztam.

Ekcéma; Tominak is volt a derekán egy kb. 50 Ft-os nagyságú érdes piros folt, de néhány nap alatt elmúlt. Azóta semmi. Ugye akkor ez nem ekcéma volt?

Szile!

Gratulálok a babádhoz, nagyon sok tejcsit, és mielõbb átaludt éjszakákat kivánok neked, mert ebben nekem még mindig nincs részem. Kép

Kriszta!
Fogalmam sincs, hogy bekopizni lehet-e a táblázatot. Kép Van egy parancs, én mindig azzal teszem fel a táblát.
Ahhoz, hogy Nándika történetét el tudd olvasni, vissza kell menned egészen július közepéig (fenn vannak a számok és ott tudod elolvasni a régebbi hozzászólásokat), ott kezdõdtek nála a bonyodalmak. Szörnyû ami vele történt. Kép Kép

Évi!
Csongi jobban van már? Nálunk is volt rózsaszínes peleka még a Timinél, de akkor kiderült hogy a pelenkából ázott ki valami és attól lett színes. (Olyat sem vettünk többet) De ha esetleg úgy érzed, hogy szúrós szaga van a pisijének, feltétlenül vidd el orvoshoz, mert akkor valami fertõzés lehet a háttérben. A láz lehet attól is.
Rossz hír; amíg az összes foga kinn nem lesz, mindig lesznek nyügös idõszakai, amikor egy-egy újabb fogacsaka készülödik kifelé. Kép Kép

A fõzelékek engem is érdekelnének. Nézegettem a bébiételeket (ötletgyûjtés céljából), de ahogy láttam a 6 hónaposoknak ajánlottban már mindegyikben van hús. Most akkor adjunk vagy ne? A vas miatt nem kellene még? Vagy elég még ami az anyatejben van?

Na most befejezem, akit kihagytam elnézést kérek tõle.

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Lara! Elvileg egy éves koráig ajánlott használni a gyógyszertári termékeket. MINIMUM!!!

Ancsa és Jázminmama! Nálunk elöször a borsófözelék, a répafözelék, a finomfözelék jött be... Ja, és Bori utálja a sütötököt...
Jázminmama! A sütötököt úgy is elkészítheted, hogy meghámozod, vékony forgácsokra vágod, bele egy pici vízbe, jól megfőzni, aztán leturmixolni. Ez édes eleve, de ha akarod, egy csepp cukrot is tehetsz bele. Így szerintem már le is lehet fagyasztani, de szerintem csak kisebb adagokban.

Na, puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Szióka mindenkinek,

úgy érzem, képtelen vagyok behozni magam, pedig egész nap le se ülök.... na jó, kb. eg yfél órára. Annyi mindet szeretnék írni, deaztán mire ide jutok, már alig van erőm... ezért is lene jó egy találkozó, mert ott aztán kidumálhatnánk magunkat.Én nagyon benne lennék!

Iboly, ezer hála a jótanácsért, ugyanis a szopi előtti meleg borogatás ( jó forróra csináltam, és kb. 15b percen át -közben hromszor újramelegítettem a mikroban) TELJESEN megoldotta a problémát, eltünt a csomó, se híre, se hamva! Köszi, köszi köszi! Kép

Geri, jót derültem a "Pisik és Kicsik" -en .......

Jázminmama, jól láttam a képen, hogy van akváriumotok?

Képzeljétek, négy napig nincs melegvíz, úgyhogy most megyek hideg zuhanyt venni....
Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Tegnap már nem volt erőm írni, csak olvasgattalak titeket, mert valamiért a gyerekek egyáltalán nem aludtak délutánKép Én meg persze jól kipurcantam estére.

Ildi!
Persze, természetesen van pszichés tényezője az allegiának, ha nem is ilyen direkt, mint amit te írtál!!! Onnantól is meg lehet közelíteni a kérdést, hogy ahogy írtad, az ember egységként közelítendő meg, NINCS olyan betegség, aminek ne lenne pszichés vonzata, az akut és fertőző betegségek esetében kevésbé (bár ott is létezik pl. a baleseti hajlam, vagy miért nem kapja el vki az influenzát, mikor más ágynak esik), a krónikus betegségeknél fokozottan. Van ennek egy kézzelfoghatóbb, orvosilag is láthatóbb vetülete, ami a psziché, a hormonális és az immunrendszer kapcsolatából adódik, ez sejtszinten mérhető (pl. hogy stresszhelyzetben lecsökken az immunválasz). És van "misztikusabb" része, amikor a lélek, az érzések valamiképp testi szinten kommunikálódnak (ennek példája lehet, amikor a gyerek, akire csak akkor figyelnek, ha beteg, csak a testi igényeit ismerik el jogosnak, nagy valószínűséggel valamilyen krónikus betegséget fog kifejleszteni).
No és az asztma, az allergia (különös tekintettel a többszörös allergiára), és társaik is ide tartoznak. (Mielőtt valaki fölhördülne: én is allergiás szénanáthában szenvedek...)
Szóval a kapcsolat annál jóval bonyolultabb, minthogy "virág-hapci". Szerencsére!!!
Bocs a bő válaszért, de a krónikus betegségek pont az a szűkebb szakterület volt, amit tanultam...

Evey!
Jobbulást nektek! Elég szörnyű lehet!
Én is fagyasztottam le reszelt almát még Áronnak, és megette utána. Kicsit levesebb lett mikor kiolvadt, de jó volt.
A K-vitamin nálunk teljes kudarc volt. Hannus egyszerűen NEM VETTE BE! Addig még szopizni sem volt hajlandó, míg mindet ki nem tolta a szájából. A kis huncutKép

Shajni!
Szerintem ki kell tapasztalni, hogy mit ehetsz. Nekem Áron nagyon hasfájós volt, 4 hónapig semmilyen zöldséget nem ettem répán, krumplin kívül. Aztán 4 hó után, mondván hogy nem bírom tovább, bevágtam 1 nagy adag brokkolit, és rettegve vártam, hogy mi lesz, de nem volt semmi onnantól.
Hannussal meg elejétől kezdve gond nélkül ettem borsót, parit, mindent.

Jázminmama!
Megkaptam, persze, és köszönöm szépen (meg Emesének is), gyönyörűek vagytok! Úgyhogy megértem, ha te vagy a legbüszkébb anyuka! (Pedig nem is, mert én vagyokKépKép) Csak csúnya lusta vagyok, és nem írtam még vissza...Kép Bocsánat...

Emese!
Szeretettel látunk bármikor! De én sírok, hogy nem tudsz jönni a taliraKépKép Azért legalább számolj majd be az első ovis napokról! Evey, ez rád is vonatkozik!!!

Kriszta!
Hanna csak most kezdte átaludni az éjszakákat, közben meg 1 kg-okat hízogatott havonta, úgyhogy nem hiszem, hogy a tejmennyiséggel lett volna gondKépKép Kb. 2,5 hónapos és 4 hónapos kora között ő is aludt egy darabig, de aztán megint elkezdett felkelegetni, volt, hogy 8x is 1 éjjel. Most ott tartunk, hogy olykor alszik, olykor nem.

Dia!
Ha már biztosat tudsz, jelentkezz. Addig is írok majd emilt.

Verus!
Számolj majd be a vezetésről, jó? Engem mindenki izélget, hogy vágjak bele, de nem merek...

Jázminmama, Ancsa!
Nálunk nagyon ment a tök, a karalábé. A borsó nem annyira, mert a héja zavarta Hannust. A céklát még nem próbáltam. Jó még a cukkini, a répa, a saláta, a spenót. A sütőtököt meg mind a ketten imádják. Darabokra vágva nyersen le lehet fagyasztani, és elővéve csak meg kell főzni krumplival.

Na, jó hosszú lettem, megyek is lefeküdni.

Jó éjszakát mindenkinek!
Pele
Pele

Sziasztok
Olyan jó olvasni benneteket. Lehet, hogy hülyének néztek, de nem tudok büfiztetni, a védönömröl nem nyilatkoznék, anyósom azt mondta csak pár perc büfiztetés is elég, mert kifárad, látom is hogy kifárad és nem tetszik neki, de olvastam hogy 20-30 percig kell büfiztetni szoptatás után.Mit csinálok rosszul?
Shajni
Névtelen

Shajni!

Semmit! Bori lányom se nagyon tudott, aztán az egyik négy gyermekes rokontól láttam, hogy ö azt csinálta Borin, hogy felvette, és alulról felfelé elindulva, finoman, de határozottan, tenyérrel ütögette a hátát. Ez általában 5-10 perc múlva meghozta a büfit. Próbáld ki, hátha használ.

Pele!

Köszi. Vezetésügyben. A papámnak autósiskolája van, és nem elfogultságból mondom, de ö az ország legjobb oktatója! Ha érdekel, keress meg. Még a legreménytelenebb esetek is megtanulnak nála vezetni, mégpedig biztzonságosan és jól. És nem kiabál, nem szid le, semmi ilyesmi. Ja, és nagyon komolyan veszi a dolgot!

Puszi nektek:

Dia
Dia

Szijasztok!

Dia! Olyan sokáig? Nem is gondolotam volna...

Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Manó! Örülök, hogy jól vagytok Zorkával Kép Kép! Gyere gyakran, írj sokat magatokról!

Verus! Hogy viselte Jancsi az oltást! Belázasodott? Remélem jól vagytok!

Kriszta! Igen van egy 200 literes akváriumunk! Nektek is van? Még két éve karácsonyra vettük egymásnak közösen a férjemmel.

Pele! Jaj, de jó, hogy megkaptad a képeket, én letöltöttem a képeiteket innen a Babanetrõl, de téged nagyon hiányoltalak, ha sikerül majd küldeni, mindenképpen várok rólad is egy fotót. Mikor fog kiderülni, hogy van e baba a pocakban? Szorítok nagyon Kép Kép!

Shajni! A büfiztetéssel én teljesen hadilábon álltam Jázmin 1 hónapos koráig. Egyszerûen nem volt hajlandó! Szopi közben mindig elaludt, utána meg hiába vettem a vállamra, nem történt semmi. Késõbb persze miután felébredt és játszottunk kicsit jött fel a tej rendesen. Én esküszöm már kilométereket gyalogoltam vele fel-alá de nem sikerült soha a szabályos büfiztetés. Ez csak azért volt gond, mert így a bennszorult buborékok miatt nagyon fájt a hasa és folyton sírt Kép. Az ágyát is megemeltük, hogy magasabban legyen a kobakja (a matrac alá tettem be könyvet), az segített egy picit. Aztán egyszer csak sikerült a vállon való büfizés is, de már csak akkor mikor többet volt ébren és nem aludt el evés után. Mostanság meg nem is veszem a vállamra, mert már nagyon nehéz, de annyit kúszik-mászik, forog a hasára, hogy pillanatokon belül távoznak a buborékok!

Voltunk tegnap tanácsadáson, 7 és fél kiló Jázmin és 68 centi. Jól megdicsértek, hogy még mindig teljes erõbedobással szoptatok és hogy Jázmin nagyon szép egyenletesen gyarapszik Kép Kép. Azt is mondták, hogy nagyon kiegyensúlyozott mosolygós kisbaba, látszik rajta, hogy sokat foglalkozom vele Kép Kép. Olyan büszke voltam Kép!

Tényleg! Találtam egy nagyon jó oldalt teli gyermek mondókákkal, dalokkal, versekkel, mesékkel! Nézzetek be ide: [url=http://emil.alarmix.org/gedeon/" TARGET="_top]http://emil.alarmix.org/gedeon/[/url] Jázmin mindig úgy örül, ha mondókázunk! Esküszöm én ennyi gyermekverset és mondókát óvodás koromban sem tudtam mint most Kép!

Geri! A múltkor írtam neked és kérdeztem, hogy hol talállak meg benneteket azon a dunaújvárosi oldalon. Kerestem nagyon de nem sikerült! Vagy lehet, hogy már válaszoltál csak elkerülte a figyelmemet? Írd le még egyszer!

K.Adrival mi lehet? Régen olvastam már!

Dia, Pele! Köszi a fõzelékes tanácsokat!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk Galyatetőről, szupi volt, majd írok róla, de most megyünk vitorlázni a Balcsira. Ha végleg megjöttünk, majd jövök rendesen.

Geri! Ágy ügyben hívtalak, majd hívlak újra.

Jó éjt, üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Jó sok levél összejött két nap alatt, nagyon szorgalmasak vagytok! Képzeljétek múlt éjjel véletlenül a Kinga este 8-4-ig aludt (ilyen már nagyon rég volt), erre betévedt egy tücsök a szobába, és olyan iszonyú „zajt” csapott, egész éjszaka kergettem, de hiába. Ráadásul a páromon kitört az allergia, és állandóan tüsszög, nem kap levegőt stb. Persze gyógyszert nem akar szedni, mert tavaly sem használt, csak álmos volt tőle. Nem tudtok valami „természetes” gyógymódot (homeopátiás vagy hasonló)?

Dia!
A papád csak új tanulókkal foglalkozik, vagy újra tanulókkal is? A mamámnak van jogsija, de nem vezet már vagy húsz éve, és talán most rászánná magát újra….. Én nem akarok vele menni, mert iszonyú türelmetlen vagyok, és mégis jobb lenne, ha olyan tanítaná, aki ezzel foglalkozik.

Geri!
Láttam a Lilit a találkozós képek között, és irtó nagy hölgy lett, gratulálok hozzá. Téged is láttalak, de Te nem változtál. 

A Bobojszáról nem tudtok valamit?

Jó pihenést!

Andi
KingAndi

Sziasztok!

Megvagyok, nem vesztem el, de az idõvel én is állandóan versenytfutokKép
Úgy örülök lányok, hogy nektek is sikerül "vicceseket beszélgetnetek" (asszem ez a kifejezés szállóigévé fogja kifejlõdni magát)! Már nekem is elõ kell vennem a másik kezemet is, sõõõt, lehet, hogy már be is telt mindkettõ! Kép Úgy látszik ránk fért egy kis szalmaság.

Jelentem almát kipróbáltuk. Kitti engedelmesen tátogatta a száját a kanálnak. Nem mondom, hogy engedelmesen nyelt, (bár most is boldog volt nagyon), de idõnként mosolyogva szépen hagyta az egész kanálnyi levet kifolydogálni a szájából. Nem tiltakozik a dolog ellen, de azt sem lehet mondani, hogy nyeli "mint kacsa a nokedlit". Nem erõltetem, és csak pár kanál az egész, mindenesetre mostmár napi rendszerességgel próbálkozunk. Viszont az egszerû elõke nem jött be, elõ kellett kotornom a hosszú ujjú "kényszerzubbonyt", az is teljesen elázott.

Kriszta! Azt hiszem már nyaralni voltál, mikor küldtem fényképet. Megkaptad? Szeretném, ha küldenél Te is. Elõre is köszi!

Pele! Neked is akkor küldtem a képet amikor elutaztatok. Megkaptad? Hannus 5. fogacskájához, meg az elindulásához gratulálok!!! Azt írtad korán megérezted a babáidat. Most mit érzel? Biztos csak késõbb lesz ugyan, de azért kiváncsi lennék most is bejön-e a megérzésed.

Jázminmama! Jázmin fogacskájához is gratula!!!
Bizony-bizony, velem is elõ szokott fordulni amit írtál Kép Kép Kép Imádom õket!!! Néha elgondolkozom milyen volt/lenne az élet nélkülük. Elképzelhetetlen, és akkor úgy örülök, hogy vannak, hogy olyanok amilyenek, és én vagyok/lehetek az anyukájuk. És bizony sokszor gondolok arra a kis jövevényre is, akit még nem ismerünk, de egyszer majd beköltözik a családunkba, és Nélküle is elképzelhetetlen lesz az élet, és rossz lesz visszagondolni arra az idõre amikor még nem volt velünk, és Nélküle kellett élni.

Iboly! Köszi a tippet. Próbálkozom, de amúgy én egyáltalán nem szeretek hason feküdni, valószinûleg azért bénázom.

Mari! Fényképeket még mindig várom. Sajnos amit küldtél azt nem tudtam megnézni, és mivel nagy helyet foglalt a postafiokomban, ezért kitöröltem. Ha Jázminmama útmutatása alapján máshogy sikerülne elküldeni azt nagyon megköszönném, de mostmár itthon van a férjem is, õ talán meg tudná nekem variálni azt is amit korábban küldtél, úgyhogy ha másképp nem megy akkor küld úgy. Köszi, köszi!

Emese! Jaaaaaj! Neeee! Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni a talira!!! Nem tudod valahogy mégis megoldani?
Emilre remélem holnap tudok válaszolniKép

Evey! Jobbulást Nektek!!! Mikor lázas voltam utána olvastam egy kicsit a dolognak. A lényeg, hogy az anya betegsége esetén az anyatej tartalmazza a védekezéshez szükséges ellenanyagokat, így a szoptatott babák nagyobb arányban kerülik el az ilyen megbetegedésket. A gyógyszerekrõl meg azt olvastam, hogy sokkal több veszélytelen szoptatás alatt, mint amirõl hisszük. A Kismamában volt egy telefonszám (asszem 80-as), ahol kifejezetten a szoptatás alatt szedhetõ gyógyszerekrõl adnak felvilágosítást. A fr.. egye meg, persze nem találom.

Évi! A beszélgetések elmentése tök jó ötlet volt! Mi folyamatosan mentegetjük!

Ancsa! Írtam korábban, de talán nem olvastad, rossz volt az emilcím a táblázatban. Már javítva van, úgyhogy várom a képeket KépKépKép
Azért ide is leírom: csorekati@freemail.hu

Shajni! Büfizésnél nekünk az jött be, hogy úgy raktuk a gyereket a vállunkra, hogy már szinte a hasa került a vállunkhoz. Így ált. rögtön sikerült büfizni, amíg nem emeltük ilyen magasra, addig Kitti is csak sokára büfizett.

Dia! Csatlakoznék Andihoz a kérdéssel apukáddal kapcsolatban. Már jópár éve van jogsim, de õszintén bevallom nem tudok vezetni. Kértem anno az oktatómat, hogy mondja meg alkalmas vagyok-e egyáltalán a vezetésre, de csak nevetett a kérdésen. Remeg a gyomrom, elszédülök ha volánhoz kell ülnöm, lehet, hogy nincs remény...

Puszi, Kati (aki szintén borzasztó büszke, és boldog anyuka, bár állandó idõhiánnyal küszködik)
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok Lányok!
Köszi a jókívánságokat. Sajnos Adrián is beteg lett mára. Annyira pici még, hogy nem mertem kockáztatni és kihívtam az orvost. Egyáltalán nem nyügös, vigyorog, mint a vadalma. Szívom az orrát és anyatejet cseppentek, felváltva sürü kamillateával. Estére adtam neki egy fél Germicid C-t. Remélem hamar túl lesz rajta.

Cs.Kati! Amint megtudom a kérdéseidre a választ, küldöm az E-mailt. A Kismamát megnézem, köszi, jár nekem.

Mari, Évi!
Megkaptam a képeket, köszi! Láttam, hogy megjöttek, de nem tudom miért máshol voltak, mint a többi E-mailek?! Elmentem fürdetni, addig a férjem átmásolta az itthoni Babanetes albumomba a képeket, csak sajnos a szövegeket kitörölte, úgyhogy csak sejtem, hogy ki kicsoda?!
Mindenesetre nagyon aranyosak vagytok ti is és a gyerekek is!Kép Azért írjátok meg légyszi, hogy ki kicsoda!
Azt mondták, hogy az elsö héten biztosan el kell hozni a gyereket az oviból, már délben, úgyhogy nem tudom, hogy tudok-e menni, mindenesetre nagyon szeretnék!

Iboly!
Köszi a számod, ha kérdésem lesz és nem zavarlak, akkor felhívlak!

Emese!
Keresztelöt kérdezem!

Jázminmama!
Én a sütötökkel nem bajlódtam, azt mindig a Hippet vettem. A többit én föztem. Kikkó imádta a sütötököt burgonyával. Egyébként Bigacsiga Kata július elsején leírt sokféle menüt itt a topicban!
Keresd vissza! Jázminon nem lehet, hogy anyajegy van? Adrián nyakán hátul van egy vörös folt, az anyajegy.

Pele!
Egy hét múlva lehet, hogy már tesztelsz? Reméljük sikerül!!!!!!!!!!!!Kép Kép Kép Kép

Lara!
Szerintem is a legjobb a gyógyszertári babapipere. Inkább, mint ekcéma, allergia, és társaik. Én most dobtam ki lejárt Johnsonos habfürdöt. Mindkét gyerek a gyógyszertári fürdetökrémmel fürdik!

Ancsa!
Te búsulsz, hogy még nincs fogatok? Én annyira jónak találtam, hogy Kikkónak csak 10 hónaposan jött ki csak a foga. Aztán 24 hónapos koráig mind a 20 foga annyira észrevétlenül jött ki, hogyha nem nézegetjük a száját, észre sem vesszük. Nekem mindenki azt mondja, hogy minnél késöbb, annál jobb.
Hát lányok, lehet, hogy kénytelen leszek pár napig csak olvasgatni, mert most már elég durva méreteket öltött az inhüvelygyulladásom. De lehet, hogy majd egy ujjal fogok pötyögni, csak az elég lassú.
Puszi, Evey
Evey

Még egy kérdés:
Szeretnék rendelni babahordozó kendöt. Kérdezik, hogy milyet szeretnék, megkötöset, vagy karikásat. Aki használ, melyik a jobb? Milyen esetekben szoktátok használni?
Köszi, Evey
Evey

Sziasztok!!

Kati, nemsokára küldök majd képet!

Shajni, van, hogy evés után nincs büfi, egyszerűen azért nem , mert nem nyelt levegőt, ergo nincs mit kibüfizni. Az én babám sem mindig büfizik. De nem is fáj a hasa, persze vannak olyan gyerekek is, akik szenvednek attól, hogy ne mtudnak böfögni. EGyébként én a Pcik és Kiciskben olvastam erről, hogy a babáknak csupán a lehetőségre van szükségük, hogy büfizhessenek, ha akar, úgyis fog, ha nem, akkor meg nem. Az én védőnőm is 20 percet mondott ,de szerintem ez egy hülyeség, ki fog 20 percet sétálgatni a babával, pláne éjszak, mikor mondjuk 15 perc a szopi?! Én ált. 2-3 percet szoktam várni.

Mi is voltunk ma tanácsadáson, Pötyi 6240 gr, és 63 cm. Ez szerintem három és fél hónaposan nagyon jó, pláne hogy 3000 gr. és 49 cm vlot születéskor.
Nem?

Geri, jól emlékszem, te írtál arról, hogy Lilinek kipáltak a hajlatai? Hát most Pötyinek is, de nagyon! Mit lehet csinálni? Kaptam rá egy krémet (Kliostom) de nem igazán hatásos szerintem. Ha másnak van ötlete, azt is várom!

Evés -téma: én szinte mindent ettem, kivéve epret. Még karfiolt is, levesnek, meg fűszereset is, de semmi hatása nem volt a babára ,talán csak annyi, hogy néha nagyokat pukizik, d eszerintem az meg o is kibírja, hasa ne mfájt még soha, illetve soha nem sírt még úgy, ahogy a hasfájós sírást leírják.

Jázminmama, ne makarok off lenni, úgyhog az akváriumot majd mailben megkérdezem.

Lányok! Vírua van a gépemen, ami automatikusan elküldte magát - na meg egy doksimat, jó mi? - a levelezőlistán található címekre, úgyíhogy bocs, ha valak ilyet kaptt tőlem! Én is úgy kaptam, nem az én gépemen "keletkezett" - de nem tom, kitzől....Kép Kép

Jó éjt: Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Lara, hát nem két perc, míg megjön a büfi, föleg az elején. Aztán persze belejönnek. Bezzeg, amikor aludt a csajszi, akkorákat fingott, hogy egy felnött is megirigyelhette volna... Sokszor jókat derülünk ezen a párommal, mindig mondom is neki, hogy le se tagadhatja, mert apja lány...Kép

Jogsi: Persze, hogy foglalkozik! Ha érdekel titeket, szívesen megadom a telefonszámát. Ja, és reménytelen eset nincs, csak félelem. Képzeljétek el, hogy NEKEM milyen volt beülni a saját apám mellé az autóba, amikor még a forgalomtól is féltem. Pedig engem már hat évesen is beültetett a kormány mögé, a pedálokat még el sem értem. És gokartoztam, motoroztam, és mégis... A forgalom más. De ma már élvezem a vezetést, és nagyon szeretem is, csak sajna autónk nincsen. Apu meg nem adja ide az övét, mert az neki munkaeszköz.
Ja, és úgy kellett vizsgáznom, mert ugye oktató lánya, hogy kettö vizsgabiztos ült be mögém. Én meg az elvárásoktól remegö lábammal alig bírtam a kuplungot tartani...Kép És mégis átmentem, elsöre, söt, megdicsértek. Pedig aznapra még az idöjárás is ellenem esküdött, mert havazott, ez pedig március végén azért elég meglepö.
Szóval, ha érdekel, írjatok.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Nem is sorolnám a neveket, olyan kedvesek voltatok mindannyian! Köszi szépen a tanácsokat, úgy látom tényleg a legjobb helyre keveredtemKép
Néhány adat a babáról: Borcsa 2920 gr-mal és 52 cm-rel született, császárral, idő elötti lepényleválás miatt, de hálistennek teljesen egészségesen.
A napjaink még elég zürösek, papa kinyulva, most riasztottuk a nagymamákat, hogy jöjjön valaki mosni, vasalni, fözni a hétvégére. A gond az, hogy mi még ráadásul épitkezünk is, ugyhogy a drága párom tényleg teljesen ki van. Jut eszembe, olvastam az egyik levélben, hogy valakit a könnyüszerkezetes házak érdekelnek. Mi nem igazán azt, de rönkházat építünk, ha valakit érdekel a dolog, szivesen mesélek róla.
Szopizással kapcsolatosan lenne kérdésem. A nagy helyzet az, hogy engem még senki nem tudott meggyözni, hogy fejnem kellene. Mivel ugy látom, hogy van elég tejem (szépen fejlödik a baba, jókat alszik szopizás után, a tejcsi folyik amikor sir...), és bevallom nehéz elképzeltem, hogy a zsúfolt program mellett még fejjek is, ezért én egyáltalán nem fejek. A kérdésem a következö lenne: ismertek-e valakit, aki szintén nem fejt és ugy szoptatott? Volt-e bármi problémája?

Pele! Örömmel olvastam, hogy pszichológus vagy. Szeretnék kérdezni néhány dolgot Töled. Ne ijedj meg, tényleg csak egy két apróságotKép(Pszichológia tanulás és tanulás+baba nevelés ügyben)Ha nem zavarok felhivnálak egy kis tanácsadás céljábol.
Hol tudnálak elérni?

Dia! Üdv a druszának!Kép

Szile
Szile

Sziasztok!

Csináltam Tominak répafõzeléket! Hát nem aratott nagy sikert. Kép Három kanál után az egész konyha répafõzelékben úszott. Kép
Ti szoktatok tenni a gyerek fözelékébe sót, vagy valamilyen füszert?

Pele!
Lehet, hogy pocaklakód van? De jó! Szorítunk! Aztán majd az eredményt oszd meg velünk! Kép

Shajni!
Büfizéssel kapcsolatban én szinte szóról-szóra azt tudom neked írni, mint Jázminmama. Mindig belealudtak a szopiba, büfi elmaradt. Ha felébredt, akkor meg jött a bukás. Én úgy próbáltam áthidalni, hogy evés közben büfiztettem többször, így nem maradt benn annyi levegõ. Próbáld meg hátha bejön. Egyébként én se tudtam soha 20 percekig sétálgatni velük. Egyszerûen nem volt hozzá türelmem, hogy rójam a köröket a szobában. Kép

Cskati!
Nem felejtettelek el, csak még néhány nap türelmedet kérem. Kép Már készen vannak az újabb képek, csak a szkennelés van hátra, megpróbálok mielõbb idõt szakítani rá.

Evey!
Mielõbbi jobbulást nektek!
Hordozókendõt én a lányok tanácsára megkötöst vettem. Nagyon klassz! Elsõsorban én a közlekedést szeretném vele megkönnyíteni, ezt még nem tudtam tesztelni, hogy mennyire fog sikerülni. Majd ha megyünk a talira. De amikor Tominak rossz napja van és nem tud meglenni nélkülem, akkor csak belerakom és tudom mellette csinálni a dolgomat. Ma például így szedtük le a zöldbabot. Tényleg nagyon jó találmány!

Évi!
Mi van Csongival? Elmúlt a lázas állapot?

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya

Sziasztok!

Szile! Az elsõ gyermeknél még nyüstöltem magam a fejéssel, de nem igazán ment a dolog. Akkor sem vittem túlzásba és nagyon hamar fel is adtam. Most a kicsinél úgy indult a dolog, hogy nem fogok fejni. A kezdetekben szokásos nehézségeket tök jól megúsztuk, semmi mellgyulladás, bimbókisebesedés stb. Igény szerinti szopi, sok pihenés, meg ilyenek. Már azt hittem semmi gond nem jöhet közbe, és akkor kiderült (7-8 hetes volt Kitti), hogy be kell feküdnöm mûtétre egy napra kórházba. Jól pánikba estem, és jól megbántam, hogy legalább egy kis tejcsit nem tettem el tartalékba. Volt pár napom és sikerült végül összeszednem a szükséges tejmennyiséget, de ehhez éjjel nappal fejnem kellett. Tulajdonképpen nem csináltam mást, csak pihentem, szoptattam, meg fejtem.
Na a lényeg az, hogy ha nekem nem lesz ilyen bajom, amivel kórházba kell mennem, akkor simán megúsztam volna fejés nélkül. Viszont ha fejtem volna idõnként, akkor a bajban nem estem volna így pánikba.
Szóval ha a kereslet-kínálat kialakul nincs szükség fejésre, de azért nem baj ha pihen egy kis tejcsi a fagyasztóban.

Bocs most csak ennyi.
Pár napra lehet, hogy eltûnök. A férjem most fog valamit mahinálni a géppel, és még nem tudni mi fog kisülni belõle.

Sziasztok, Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!

Arra a vírusra a mi Kriszta gépén is megtelepedett nagyon vigyázzatok!!!!! Sircan a neve, levelezõ címlistájából tetszõlegesen kiválaszt egy nevet és egy oda küldözget egy kis emilt plussz egy doksit. Megtelepszik mindenhol és elõbb utóbb egyetlen alkalmazásotok sem fog elindulni e vírus nélkül, tehát ha kitörlitek nem fogjatok tudni újraindítani a gépet Kép! Nekünk most a Macafee Víruscan nevû vírusirtó van a gépünkön ez már nem engedi be. Érdemes letölteni mindig az Internetrõl a legújabb víruslistát, mert régi „vírusgyilok” nekünk sem találta. Mi csak úgy tudtunk megszabadulni tõle, hogy újratelepítettük az egész gépet. Szóval vigyázzatok!! Nézzétek meg vagy nézessétek meg hozzáértõ emberrel! És ne nyissatok meg olyan emilt amelynek nem ismerõs a feladója! A feladó maga nem tehet róla egyáltalán, hogy a levelezõje küldözgeti ezeket az emileket, általában nem is tud róla. Na ennyit a riogatásról, de néha tényleg fontos ellenõrizni a gépeket!

Most már nem vírusozok hanem válaszolok nektek!

Kriszta! Várom az emilt az akváriumról! Amit Jázminnál ekcémának néztem valószínû, hogy kipállás, neki is a hajlataiban van, a hóna alatt és a nyakán, hintõporozásra múlik, de aztán megint kipirosodik Kép! A megoldás engem is érdekelne. Bár lehet, hogy ha már nem lesz ilyen meleg elmúlik magától is.

Szile!
Én abszolút ismerek olyan anyukát aki vígan szoptat, rakás teje van és soha sem fejt! Én vagyok az Kép Kép! De szerintem ezzelk itt nem vagyok egyedül Kép Kép! Én mindig lusta voltam a fejéshez, úgyhogy csak az elsõ héten csináltam, aztán automatikusan beállt az egyensúly, annyi lett pont amennyi Jázminnak kell.

Evey! Nekem is megkötõs kendõm van mint Ancsának, szerintem ez jobb mint a karikás én nagyon szeretem! Nekem a Liesel-féle van világoskék-farmerkék csíkos. Nem anyajegy tuti ami Jázminon van, mert elmúlik a hintõporozásra, csak utána pár nap múlva újra elõjön. Olvastam, hogy meg tudtad nyitni a Mari által küldött fotókat, én Cs. Katival egyetemben képtelen vagyok rá! Megpróbálnád elküldeni nekem a képeket egy emilbe illesztve, azért nem mondom a csatolást mert én azt nem tudom megnyitni. Biztos nem haragszik meg érte Mari, én meg olyan kíváncsi vagyok rájuk!
Szegény Kép! Mitõl van ez az ínhüvelygyulladás? Jobbulást neked Kép Kép Kép Kép Kép!

PM meg most vitorlázik! De jó neki Kép Kép!! Remélem mesél majd sokat!

Puszi!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

HElló mindenki,

kicsit bővítettem a táblázatot, mepróbálom beilleszteni, ha nem sikerülne, akkor mindenkitől elnézést kérek!!!

<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési
hossz, súly Jelenlegi
hossz, súly E-mail cím Lakhely

Ancsa /24/ Tímea 1999.01.18 55 cm, 3600 gr Maglód
(Anyanyanya) Tamás 2001.02.02 56 cm, 3800 gr pacahus@mail.datanet.hu Maglód
Pankamama Anna 2001.02.13 52 cm, 3400 gr udvari@axelero.hu Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10 47 cm, 2350 gr nagyat@broadband.hu Szolnok
Geri /26/ Lili 2001.03.14 58 cm, 3700 gr Dunaújváros
Snoopy /30/ Zsombor 2001.05.30 51 cm, 3150 gr bertagab@freemail.hu Budapest
Kriszta /29/ Anna 2001.05.01 49 cm, 3000 gr 63 cm 6240 gr drjehn@interware.hu
Budapest
Dia /25/ Bori 2000.06.23 58 cm, 3650 gr soosbobi@hotmail.com
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30 55 cm, 3550 gr Budapest
Simon 2000.08.25 54 cm, 3250 gr Budapest
Jázminmama /24/ Jázmin 2001.02.03 49 cm, 2920 gr gorog.orsolya@deltav.hu Szeged
K.Adri /28/ Leevi 2001.02.16 Finnország
Cs.Kati /26/ Alexandra 1994.04.21 59 cm, 3900 gr Csorekati@freemailhu Budapest
Kitti 2001.02.17 53 cm, 4000 gr Budapest
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28
Verus /27/ Johanna 1993.04.24 55 cm, 3300 gr veronika.varadi@freestart.hu Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 gr Budapest
Karolina 1997.12.30 55 cm, 3350 gr Budapest
János 2001.03.07 51 cm, 3250 gr Budapest
Gabi1 Bettina 1998.12.27 53 cm, 3350 gr Budapest
Norbert 2001.04.30 53 cm, 3600 gr Budapest
Evey Krisztián 1998.03.21 50 cm, 2350 gr kovacseves@matavnet.hu Szentendre
Adrián 2001.05.28 49 cm, 2900 gr Szentendre
Madárka /27/ Petra 2001.03.13 roni74@matavnet.hu
Iboly István
András
Gergõ
Emese capricornbt@axelero.hu Budapest
Rea Balázs 1998.12.15 52 cm, 3500 gr Maglód
Tamás 2001.04.02 54 cm, 3610 gr
Andi Kamilla 1997.12.18 54 cm, 3400 gr Fót
Emma 2001.05.18 49 cm, 3195 gr Fót
KingAndi Kinga 2000.12.23 55 cm, 3220 gr
PaMiKa Panni 1998.10.03
Miska 2000.09.21
Lilla
Mari lakto73@axelero.hu
Pele Áron t-800@interware.hu

</pre>
Kriszta

NA, nem lett t&#337;kéletes, majd még finomítok rajta. Megpróbáltam beletenni az emileket is, talán így áttekinthet&#337;bb lesz, hogy kinek hova küldjek képet.

Van néhány emberke, aki már jó régen nem volt erre,nem kéne &#337;ket kitörölni?

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Dia!
A párom nagyon, de nagyon lelkes lett erre a vezetés-gondolatra...azért kíváncsi lennék, tényleg odaadná-e az autótKép Szerinted érdemes akár már &#337;sszel megpróbálni, vagy várjam ki a tavaszt (jobb útviszonyok)?

Lara!
Nálunk Áron "nem tudott" büfizni, szintén sétáltunk vele órákig, mert ha nem jött ki, akkor meg fájt a hasaKép Jó volt, ha hasra a karunkra fektettük. Hanna meg elejét&#337;l fogva rögtön azonnal büfizett. Szóval nem hiszem, hogy ti nem csináltok jól valamit, nem egyformák a csemetékKép

Kipállás: Én írtam, hogy a babáim mindig megsínylették a meleg id&#337;t. Mi fül mögött olajozunk, egyébként meg hint&#337;porozunk (hexachlorophenessel és mentolossal felváltva), ez segít valamelyest. És fürdés után NAGYON szárazra kell törölni a hajlatokat.

F&#337;zelékb&#337;l nem is említettem még a karfiolt, brokkolit, aztán kés&#337;bb a paradicsomos dolgokat. Én csak kb. 10 hónapos kortól sóztam, de pl. petrezselymet, kaprot tettem bele (aztán persze lehet, hogy helytelenül...) A paradicsomos f&#337;zeléket meg meg kell kicsit cukrozni, különben nagyon savas.

Evey!
Gyógyuljatok meg mihamarább!!! Jól kifogtátok! Még szerencse, hogy Adri nincs nagyon rosszul.
Nekünk megköt&#337;s kend&#337;nk is van, meg másik is. A karikás nekem jobb volt az újszülötthöz, mert 1x&#369;bb volt beletenni, de kés&#337;bb jobb a megköt&#337;s, mert többféleképpen tudod fölkötni, és nehezebb, tizenx kilós gyereket is elbírsz vele.

Szile!
Én nem igazán fejtem egyik gyerekkel sem (még most, Hannussal talán jobban, hogy hátha el kell, vagy akarunk menni, de ez is fölösleges volt, mert nem issza meg a lefejt tejet). Szerintem elég akkor fejni, ha csomó van a cicidben, vagy el kell menned.
Tanulásügyben kérdezz nyugodtan, profi vagyok babás tanulásbólKépMobilom sajnos nincs, csak vezetékes, de az gázos, mert ritkán vagyunk itthon, este meg megy a net. Szóval legbiztosabb, ha emilt írsz ( dormouse@freemail.hu ), vagy megírod, hogy mikor hívnál, ha ez így jó neked.

Hannus mostanában alig alszik éjjel, nagyon nyugtalan. Azt hiszem, melege van, pedig már levettem róla minden levehet&#337;t. Így persze én sem vagyok túl kipihent, mert tényleg félóránként fölsír, forgolódik. A ti babáitok hogy bírják az id&#337;t?
Holnap esküv&#337;re megyünk SiófokraKép 11-kor lesz az esküv&#337;, utána meg ebéd. Direkt nem este, merthogy rengeteg gyerek lesz, no meg a menyasszony is kismama. És az ebéd egy hajón lesz! Remélem, még fürödni is fogunk tudni.
Tényleg hamar megéreztem eddig a babáimat, de most bizonytalan vagyok. Persze eddig egyszer sem szoptattam napi 6-8-10 alkalommal közben, ez bekavar. Azért reménykedemKép A párom szerint nincs pocaklakómKép, de Áron szentül állítja, hogy &#337; látja, hogy baba van a hasambanKép Úgy imádom, &#337; egy igazi kis nagycsalád-promoter, a párom mindig gyanúsít, hogy én tanítottam be, pedig nem. Most is mondta, hogy nagyon szeretné már, ha megint születne kisbabánk, meg hogy még hozzunk haza sok kisbabát, mert &#337; sok testvérre vágyikKépKépKép Hát a gyerek szava parancs, nem?Kép
Hannus ma egész nap a "kösz" szót gyakorolta. Áron meg csodálkozott: "De hiszen nem is adtam neki semmit!"

H&#369;, ez megint jó hosszú lett...Pedig biztos nem is írtam mindenr&#337;l...

Puszi: Pele
Pele

Pl. azt nem is írtam, hogy köszi mindenkinek a szurkolást! NAGYON jólesik!!!KépKép
Pele

Halihó Mindenkinek!

Remélem hiányoztam, sajna még nem volt id&#337;m elolvasni az írottakat! Balcsin voltam még pár napot, klassz volt. Holnap írok részletesen, már, ha lesz energiám, mert a keresztel&#337; holnap lesz.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Pele! Szerintem érdemesebb összel kezdeni, mert aki a rosszabb útviszonyok között tanul meg vezetni, azt már nem érheti túl sok meglepetés. Jobban elsajátítod a dolgokat, ügyesebb leszel minden körülmények között.
Ugyanez igaz a kocsitípusra. Aki egy rozzant autón tanul meg vezetni, annak semmi gondja nem lesz egyik autómárkával sem, míg ha egy tuti szupi autót tesznek a popód alá, hogy tanulj, gondban leszel egy Trabanttal vagy bármi kissé komplikáltabb kocsival. És precízebben kezeled a kocsit, ha vacakabb autón tanulsz...
Úgyhogy kalandra fel!!!

Ne haragudjatok, de most nagyon fáj a fejem, igazság szerint már egy hete folyamatosan, úgyhogy most ennyire tellett tölem.

De mindenkit puszilok:

Dia
Dia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?