Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!!

Még itt vagyok!!! Kép Nem történt velem semmi érdekes, csak az internet kicsit nehézkes itthon + takarítottam folyamatosan, mert ezen a héten kész kell lennie a lakásnak. Szóval, teljesen jól vagyok!

Pumukli, ez az orvul beelőzött, tetszett!! Majd megyünk kb. egyszerre szülni a következő meleg fronttal. Mit szólsz?? Kép
Egyébként én is keményedek, de már nem izgat. Már a gyógyszert sem szedem.

A CTG-n egyébként minden rendben volt teljesen. A baba végig nyugodt volt, ha megbökdöstük, akkor kicsit gyorsított a szívverése, de egyébként teljesen egyenletes volt és nem mutatott méhösszehúzódásokat egyáltalán a gép, pedig én úgy éreztem közben is, mintha lenne. Szombaton megyek legközelebb. Így legalább nem kell várnom egyáltalán.

Ma vettem végre málnalevél teát is. NEkem ízlik. Olyan az íze, mint a csalánteának és én azt nagyon szeretem.

A Mini Manóban nincs kismama ruha, viszont szerintem az eladók nagyon készségesek és normálisak és az áraik is tényleg elég jók. Érdemes oda elmenni.

LÉna, reméljük, hogy minden rendben lesz nálatok!

Szilvus és Rita! nektek is megy a drukk!
Nem akarlak beelőzni benneteket! Kivárom a sorom Kép.

Igaz, ma már összeszedegedtem a kórházas cuccokat úgy nagyjából, hátha mégis... Bár megbeszéltem a fiammal, hogy hétvégéig marad mindenképp. MÉg vasárnap lesz az apukájának a szülinapja, legkorábban aznap este jöjjön. De hát még rá is ér bőven! Holnap megyek doki bácsihoz, majd meglátjuk ő mit mond!

Jó éjt mindenkinek és vigyázzatok magatokra!!

Igyekszem jönni holnap is!

Puszi, Kata
katca

Hahó,

Én még mindíg itt, végignéztem a csodaszép babaképeket, hátha ez is beindíthatja a dolgot.
Fkata tényleg egészen különleges ez az aranyhaj.
Darla, Hanga is csodaszép.
Kitty Rékája meg már igazi nagylány.
Móki, nekem is olyan fészek kell mint Andrisnak az utolsó képen. Hát igen egy ilyen Andris volt mindíg az álmom. Örülök, hogy segíthettem, és továbbra is állok rendelkezésre, remélem mihamarabbi kis szünettel.
Karmen, megnéztem az albumot, Ti mindennap látjátok Orsit, de én most néztem végig először, óriásit fejlődött és nagyon szép arányos baba, a kedvencem a hordozós kép. Na meg a büszke apa!
Gabi, Réka haja tényleg óriási, nem csikizett a pocakban? A tesós képről meg a mi jövőnk jutott eszembe, mennyi idősek a nagyok?

Humi, én 7-8 bodyt, rugit viszek be, pelust adnak. A lábam nem fáj csak kövérke.

Brigi, szerintem a libero is tökéletes én az elején pamperst használtam és csak később kölcsön kaptam egy liberot, és nekem azért volt jobb a libero mert husi gyermekeim voltak és az valahogy sokkal könyebben be tudtam zárni őket, ne volt az a passzentos érzésem. Azóta liberót használtam.

Most beszéltem Lénával pihizik a kórházban, ma ráijesztettek a CTG-vel , de megnéztem a mai enyémet és ugyanolyan értékű, csak szerintem aludt a babája. Sok puszit küldd mindenkinek és köszöni a sok drukkot.

Én is voltam ma CTG-n aludt a szentem, de azért volt 2 jó fájás. A méhszáj vaskos, hátul van , egy kicsit talán nyílt. Csütörtökön újra megyek.

Jó éjt megyek aludni.

Rita
boksay_rita

Jó reggelt mindenkinek!

Hol vannak az újabb tavaszi kisbabák?

Gabi!
Remélem egész nap jókat mért a vérnyomásmérő.Biztos tényleg a fáradság miatt volt az a magas érték. Pihenj,amennyit tudsz.

Brigi!
Én Pampers-t és Libero-t is használok (ugyanis mindkettőből kaptunk bőven ajándékba) és szerintem mindkettő jó. Majd azt veszem,amelyik éppen akciós. Egyikből sem folyt ki semmi eddig.(Persze a jó fajtát vedd,ami légáteresztős)
A törlőkendőből szerintem a Pampers a legjobb, nagy,puha és van belőle sesitive is, bár a sima sem bántotta Réka bőrét.Annak jobb illata van. Kaptam Niveát is ajándékba,de azt még nem próbáltam.

Eszty!
A Minimanóban utazóágyak is vannak? Jövő héten fenn lesz Pesten a férjem egész héten tanfolyáson, rá bízom az utazóágy beszerzését.
Persze minél olcsóbban szeretnék jó fajtát, magasság állítóst,zsebest és szúnyoghálósat.

Tud valaki még helyket,ahol nincsenek elszállva az árakkal és választék is van utazóágyból?

Drukk a finish-ben lévőknek!!!! Szerintem Szilvus már babázik,csak a nagy izgalomban elfelejtettek értesíteni minket.

Képzeljétek Réka este 1/2 9-kor szopizott és csak 3/4 3-kor kelt újra enni. Azután meg 1/2 8-kor reggel.Eddig még nem volt ilyen jó babám.

Később benézek

Kitty
kitty123

Kitty,
igen, van utazoagy. Mi ott vettunk 16e valamennyiert. Allithato magassagu, oldalt halos, zsebes. Zoldes szine van. Szerintem erdemes megnezni.

Kata,
orulok, hogy nincsen semmi gond.

Mi jol vagyunk. Tegnap nem fajt sokat a hasam, viszont ma reggel megint volt egy kis veres valadekom. Penteken rakerdezek a dokira, hogy most mi van.

Eszty 38+2
eszty

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ismét csak gyorsan benéztem, hátha van új babás hír.

Kitty,
Szerintem igazad lehet. Szilvus már biztos babázik, különben jelentkezett volna. Gondolom Léna is hamarosan Anyuka lesz. Megy nekik a drukk!
Nemcsak nagyon aranyos (a képen), de nagyon klassz kislány is Réka, hogy ilyen rendesen hagyja pihenni az Anyukáját.

Rita,
No meg persze neked is megy a drukk! Azért az már bíztató, hogy ha kicsit is, de elkezdtél kinyílni. Szerintem napokon belül dajkálhatod Picurkát. Katának jobbulást!!!

Végignéztem az összes babafotót. Hatalmas élmény volt. Minden babóca tüneményes. Már olyan kíváncsi vagyok a mi Picurkánkra, de persze még türelmesen várnom kell. Nálunk annyi a hír, hogy az újabb UH alapján Kristóf most 2300 gr. Nekem ez elég soknak tűnik, hiszen még kb. másfél hónapja van a pocakban és hát én anno ennyivel születtem.

Még majd jövők, hátha lesz újabb babás hír.

Humi (33+3)
humi

Sziasztok,

csak egy pillantás, de semmi hír.

Illetve nekem van kisebb sikerélményem. Tegnap megérkezett OEp-től az első adag táppénzzem, illetve a második. Az első adagon ugyanis a postán csücsülnek, lassan 2 hete Kép. Még egy nyomi cetlit sem dobtak be, hogy pénzem jött vagy ilyesmi. Hihetetlen... Csak 4 telefonomba került, hogy kiderítsem. KépKépKép Úgyhogy most el is megyek felmarkolni azt a hatalmas összeget Kép
Hátha addig érkezik vmi jó hír.

Mariann
tmarianna

Tegnap 15óra 28-kor megszületett Szilvus Pétere 56cm és 3350g! Mindketten jól vannak!
Tegnap nem tudtam írni sajnos, mert a Párom szétszedte a gépemet!
darla

Jaj,de jó volt benézni!!Kép

Szilvus!
Szóval ezért nem jöttél már tegnap délután! Randid volt...
Gratulálok Petihez, jó magas fiú lesz, már most 56 cm. Jó egészséget mindkettőtöknek, Petinek meg sok-sok tejcsit kívánok!!!!

Kitty
kitty123

Kitty, Mariann, kosz az infot a termeszetes szulesinditassal kapcsolatosan; ha ket hetig nem indul magatol akkor probalkozom ezekkel.

Szilvus, gratulalok, valoban jo magas fiu!

Ildiko(37+6)
kildiko

Sziasztok! Kép

Nahát! Kép Kép Szilvuséknak hatalmas gratula Petibabához! Kép Jó nagyfiú, sok-sok tejecskét kívánok én is! Kép És várjuk a sztárfotót, és a szüléstörténetet! Kép

Gabi Kép
Remélem, jól alakul már a vérnyomásod, és hogy tényleg csak a kimerültség okozta. Vigyázz magadra!
Hatalmas haja van a kicsilánykádnak Kép Nekem is az a kép tetszik legjobban, ahol együtt van Réka Bettivel és Norbival.

Kata Kép
Jó, hogy előkerültél, és hogy minden rendben van! Kép Azért ne erőltesd meg magad, jó? Mert úgy aztán tényleg beelőzől Kép A gyógyszert én is csak szombatig szedem, egyeztethetünk időpontot hétfőre Kép Mit szólsz? Kép

Elkeserített tegnap a gyógytornász csaj, mert monmdta, hogy a baba a pocimban nagyon hozzászokik a Seduxenhez, és amikor megszületik, majd nem fogjuk tudni, hogy miért üvölt....
Szerinte a hidegfront miatt keményedek megint jobban. Ezért úgy döntöttünk a párommal, hogy szombatig még szedem, aztán hétfőre meglátjuk mi lesz. Hétfőn uh, ctg, és már a dokim is itt lesz.

Rita Kép
Pedig már azt hittük, hogy ....... Kép Megy a drukk Neked ezerrel Kép Kép

Kitty Kép
Réka tényleg nagyon jó baba lehet, hagyja anyucit pihenni.Kép Bárcsak már én is ott tartanék.....

Na, megyek vissza az ágyikóba. Ugyan apa nincs itthon, de szigorú fekvés van! Kép Nagy a terror! Kép Még azért jövök! Kép

Puszi
Pumukli
ma 37
pumukli

Sziasztok!

Jaj, de jó, hogy végre van új Baba!

Szilvus!
Látod, már nem kellett sokáig várni Petire. Nagyon sok boldogságot kívánok mindhármotoknak és sok tejecskét. Várjuk nagyon a képet a kislegényről!

Pumukli!
Én is nagyon sokat keményedek, de nekem mindig ez van, ha ilyen hirtelen és sokszor változik az idő. Biztos csak a front okozza, talán tényleg meg kellene gondolnotok, hogy szedjed-e tovább. Beszélj az orvosoddal.

Humi!
Az átlag súly ilyen idős korban két kiló szokott lenni (legalábbis az én könyvemben ez van), szóval olyan nagyon sokkal nem több Kristóf. Biztos nem lesz picike Baba, de szerintem ebből még a teljesen átlagos születési súly is kialakulhat. Pont azt mondta múltkor a dokim, hogy a babák nagytöbbségénél a 32. hét után csökken a gyarapodás üteme. (Ennek mondjuk én annyira nem örültem).
Mi a helyzet szülésznő és esetleges gátvédelem ügyben? Fentebb már kérdeztem, csak lehet, hogy nem láttad azt az üzit.

Köszi mindenkinek a pelenka infókat, akkor maradok én is a két ismertebb márkánál.

Vajon Rita megint hová tűnt? És mi lehet Lénával?

Puszi!

Brigi (32+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Itt vagyok, Itt vagyok!

Szilvusnak és az apukának nagy gratula!

Ma sétáltunk egy nagyot a lányokkal az esőben, bementünk a gyógyszertárba vettem egy adag ricinust a polcra. Tegnap este beszéltem Julival a pocakban erre az volt a válasz, hogy elkezdett valami kötőtű szerű hegyessel kifelé böködni. Érdekes ez az idő dolog. Tulajdonképpen ilyenkor Kata még nem született meg mert ő 1 nappal jött előbb, de mivel 3 éve Rita 3 héttel korábban kibújt, valahogy arra emlékszem inkább és itt állok 2 és fél hete teljesen készen és várok. Pedig abszolút időben vagyunk. Semmi nem kéne hogy sürgessen.
Brigi, írtam tegnap de lehet hogy nem vetted észre.
Lénának én is drukkolok.
Ma este jön haza a kutyám anyutól, a jeges hónapokban lenn volt Keszthelyen mert ott van kert és engem akartak kímélni a sétáltatásoktól. Már nagyon várom.
Na jók legyetek majd még este benézek, mert a kutyafuvar csak éjfélre várható és addig lesz időm.

Rita
boksay_rita

Szilvus,
gratulalok a hatalmas Petihez. Sok tejcsit kivanok es varjuk az elmenybeszamolot.

Huh, mar csak 2-en vannak elottem. KépKép

Rita,
kitartas, nemsokara Juli a kezedben lesz.

Eszty
eszty

Rita!

Csak nem Keszthelyi vagy? Azért gondolom,mert Anyukád ott lakik. Az nagyon közel van hozzánk, sokszor sétálgatunk Keszthelyen.
Tényleg még időben vagy, de tudom ilyentájt már én is minden nap vártam a nagy találkozást.Bár azt mondják a 3. baba hamarabb szokott jönni,erre készültem én is, aztán 6 napot ráhúztam. Ezt nem kívánom Neked,pont jó lesz,ha a kiírt időben érkezik.

Eszty!
Köszi az infót az ággyal kapcsolatban,jövő héten mindenképpen vesz a férjem, mert húsvétra valószínű elutazunk anyósomhoz,és akkor kell Rékának a hely. Amúgy az ilyen ágynak szivacsos az alja?Nekem még eddig nem volt.

Ma már elegem van,kb. a 20. Emilt kapom ami vírusos,mind különböző feladóktól,5-ös csomagokban jönnek. Egész nap pittyeg a mobilom,jelzi,hogy Email jött. Le se töltöttem,csak várom a férjem,hogy segítsen.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Szilvus!
Nagy-nagy gratula Nektek! Jó egészséget az egész családnak!

Megnéztem a babaképeket! Nagyon szépek.

Gabi!
Nekem is hajasbabám van, de Réka nem semmi!

Brigi!
Én mint lassan 4 heti tapasztalattal rendelkező anyuka, a Pampers New Born (2-5 kg) pelenkát használom. Nekem az tetszik legjobban (próbáltam a Liberót és a Huggies-t is). Az is igaz, hogy Tomi nem nagyon hurkás, de néhány hét múlva valószínűleg eggyel nagyobb kell neki. Nekünk nagy volt a Libero 3-6 kg-os. Popsitörlőt meg többfélét használok,mert a barátnőm ellátott egy csomóval + a kórházban is kaptam többfélét. Popsikenőcsből a dokinéni által felírt gyógyszertárit használom.

Rita!
Megkaptam az emailt, de sajnos nem tudtam megnézni. Valamit hiányolt a gépem.

Mi továbbra is 30 fokban vagyunk, Tomi egy szál pelenkában fekszik a kék lámpa alatt, de a védőnő szerint is csökkent a sárgasága. (És eszi a C-vitamint.) A baj csak az, hogy betakarva szeret aludni, ezért amikor beteszem a kiságyba, betakarom, ha mélyen elalszik, leveszem a takarót, és bekapcsolom a lámpát. Ha nagyon nyűgös, beteszem a kocsiba, és kerülünk egyet. Szinte mindig elalszik. Aztán az erkélyen folytatja. Szóval jó lenne már, ha abba lehetne hagyni a kék fény kúrát. De a lényeg, hogy itthon jöjjön rendbe.
Amúgy egyre szebb és okosabb, már többször mosolyog ébren is. Beszélget, nézelődik.
Tegnap mértük: egy hét alatt hízott 170 grammot!!!
Továbbra is imád szopizni, szerencsére van is mit.

Megyek, mert fölébredt!
PTünde
ptünde

Sziasztok! Kép

Humi Kép
Tennél fel egy táblicskut? Már régen láttuk. Köszi Kép
Nekem 35+2 hetesen 3000g-ot mért az uh-on a doki, úgyhogy szerintem nem túl nagy Neked a babód. 31+2 hetesen pedig 2083g volt Nándikánk Kép

Brigi Kép
Ma hogy tudtam egész nap pihenni, tényleg alig keltem fel, így csak 1-2 alkalommal keményedett. Úgy döntöttem, hogy az esti bogyót be sem veszem... Tegnap keveset mozgott, de ma 10xeresen bepótolta Kép Úgy izeg-mozog, ficánkol, hogy csak Kép Ha szólok hozzá, és odateszem a tenyerem, akkor kipucsítja a popsiját, hogy simizzem Kép

Pelenkailag nem vagyok tapasztalt, de én a Libero 3-6kg-ig vettem egy kis csomaggal, kb.40db-osat. Úgy gondoltam, hogy ha nem lesz érzékeny rá a pici bőre, és megfelelő, akkor apa veszi majd az utánpótlást Kép

Tünde Kép
Örvendek, hogy múlóban van Tomi sárgasága, de a legjobb mindkettőtöknek, hogy otthon lehettek nyugiban, és nem kellett kórházba menni....

Kitty Kép
Hetek óta kapom a vírusos leveleket Kép Szerencsére a vírusirtónk kiszűri, meg állandóan frissíti a férjem, de engem is zavar, hogy napi 5-6 becsúszik.

Rita Kép
Nem korai még hazahozni a kutyát? Hogy fogsz ráérni Juli mellett vele is foglalkozni?
Ne izgulj, izgulunk mi helyetted, holnap újabb hidegfront jön, hátha jön vele Juli is Kép Nagyon drukkolok! Kép

Puszi
Pumi
pumukli

Sziasztok!

picit sikerült visszaolvasni.

F Kata, Szilvus, hatalmas gratula! megint 2 új csmete!
FKata, milyen sok haja van a babának,és szőke! Még sose láttam ilyen sok hajú szőke babát!
Gabi, Réka az utolsó napokban csak a haját növesztette? Ennyi hajat! Csodaszép baba! Az én kis manócskám tényleg csak KIS manó a tiedhez képest!Kép

Szilvus, várjuk a képeket Petiről és a boldog családról!!!!Kép

Mirrmurr, Barack, üdv közöttünk, csudajó csapatba keveredtetek!

Léna még 2 in 1, az előbb beszéltem vele - csak röviden, mert babika épp felébredt, de ste még rácsörgök.

Hi-hi, gazdát keres egy bontatlan csomag málnalevéltea és mandulaojal(gátkenegetésre). Épp, mikor már sikerült beszerezni, nem volt időm kipróbálniKép Kép Kép

Kata, mielőtt elfelejtem: ha a babócád megszületik, a Schöpfiben van ultrahangos szűrővizsgálat - ami szuper, mert nem minden kórház biztosítja ezt a vizsgálatot az újszülötteknek. Ami nem jó, hogy nem szóltak nekem erről, csak bevágtatott a csecsemősnővér, közölte, hogy viszi uh-ra a babát, és már köddé is vált. Enyhén sokkolt a dolog, hogy mi lehet a gond, ha uh-ra kell vinni, stb. Mikor másnap a dokinőt megkérdeztem, hogy ugye minden rendben, nincs baj, közölte, hogy miért lenne?? Ez egy olyan vizsg., ami egy plusz a kórház részéről. De ezt miért nem lehetett előre közölni?!?! Szóval minden babát visznek uh-ra, semmi pánikKép

Valakinek van esetleg ötlete hasfájós babák esetén mit lehetne csinálni? Hasmaszi, sab simplex cseppet kap, de még ez sem az igazi. A szívem szakad meg, mikor tekeri a pocakját.

Na megyek szopiztatni, amit imádok!!!
talán holnap lesz időm a szüléstörténetet beírni.

millió puszi,

Móki
móki

Sziasztok!

Hát azt nem mondom hogy fényes lett a vérnyomás eredményem. délután 3/4 5-től megint magasakat mért.Kép a doki azt mondta hogy nem igazán ért ehhez a fajta magas vérnyomáshoz mert hogy szoptatás alatt alakult ki. El kell mennem a nőgyógyászhoz és majd ő meg nézi, és egy terhes patológián szintén meg kell nézetni egy endokrinológussal.

Szilvus gratulálok nektek és sok finom tejcsit kivánok.

Rita Betti 5 éves, Norbi áprilisban lesz 3 éves.

Drukk a finiselőknek.

Sziasztok

GAbi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok lányok!
Végre egy baba: Szia Peti, már nagyon vártunk! Gratula a maminak és a papinak!
Pumukli! Én is csak azt tudom mondani, hogy hagyd abba a bogyót, mert tényleg nagyon hozzászokhat a pici, és utána csak szenvedés lesz az alvás- ill. nem alvás.
Móki! Nagyon jó kis tornagyakorlatok vannak, amit a babával lehet csinálni,ha érdekel írj, megpróbálok így segíteni ( bár még tornáztatásra sose használtam a gépet!KépAzt azért el kell, hogy mondjam, hogy Réka lányom is hasfájós volt és torna mellett is kínlódtunk egy darabig.Remélem a kis pocaklakónkkal nem lesznek ilyen "gondjaink"!Egyik barátnőm szélcsövet használt, neki bejött!
Hajrá Rita! Ha jól emlékszem most Te jössz!
Még később benézek! Sziasztok!
Barack
barack

Sziasztok Lányok!

Egy kérdésem lenne, talán Ti tudtok segíteni. A tegnap voltam a betöltött 34. heti uh-on, ahol 90-es BPD értéket mutatott a gép. Még a szonográfus is mondta, hogy nagyobb a kis pocaklakó a korához képest. Nem tudjátok, mi a "normális" érték ilyen korban? Nagyon félek, hogy óriásbébim lesz, hiszen szülésig még így is sokat nőhet.
Köszi a segítséget!
Szép álmokat!

Erika
pera

Sziasztok!

Pumi,
Hát persze, hogy teszek fel új táblázatokat, hiszen ismét új baba érkezett. Ha netán nagyon lemaradtam volna annak csak az az oka, hogy reggel mikor benéztem még nem tudtuk a jó hírt, aztán pedig elmentem itthonról.
Köszi a méreteket. Lehet, hogy igazad van és tényleg nem túl nagy a babónk, bár én inkább úgy látom, hogy nem csak a mi babónk lesz nagy. KépKépKép

Szilvus,
Hatalmas gratula Petihez. Nagyon kíváncsian várjuk a képeket róla és persze a születéséről szóló élménybeszémolót is.

Móki,
Anno a fiam is pocakfájós volt, de nagyon. A doki bácsija egy nagyon profi rutinos doki volt, aki mellesleg gyerekkoromban még az én gyerekorvosom is volt. Ő mutatta azt a teljesen egyszerű fogást, ami nálunk segített. Egyik kezével egyszerre megfogta a pici 2 lábát és amennyire lehetett felemelte a buksija felé, azaz nem függőlegesen felfelé, hanem szinte a pocakjára ráhajtva tartotta a lábacskákat. Eközben a másik kezével a köldöke alatti magasságból kiindulva, az óramutató járásával megegyező irányban spirálisan körbe haladva (belülről kifelé) teljes tenyérnyi felülettel finoman nyomva masszírozni kezdte a másik kezével a baba pocakját. Így szinte kimasszírozta a levegőt a pici pocakjából és a reakció mindig sok-sok levegő távozása és egy nyugodtabb baba volt. Sokáig alkalmaztuk a módszert és nekünk bejött. Primitív, de hatásos.

Gabi,
Hát ez nem túl jó hír a vérnyomásoddal kapcsolatban. Én még soha nem hallottam olyanról, hogy a szoptatás ezt is befolyásolja, de ezek szerint van ilyen. Azért ne idegeskedj miatta, lényeg, hogy Rékának sok finom tejcsit tudsz adni és előbb-utóbb biztos megtalálják a vérnyomás problémád ellenszerét is.

Brigi,
Küldtem mailt.

Jó éjszakát mindenkinek!

Humi
humi

Sziasztok,

ErikaKép
34.héten az átlagos BPD 85 mm (79-91mm közötti). Nekem 31+2-nél mértek 89-es BPD-t. Ami 3 héttel volt akkor nagyobb az átlagosnál. De 3-4 hetes eltérés normális a 22. hét után.

Ha tudsz németül itt néztem meg a méreteket:
http://9monate.qualimedic.de/Us_werte.html

Mariann
tmarianna

Kép
Kép
humi

sziasztok,

Erika, én megnéztem az én manóm értékeit a 29. heti volt 78 BPD a 36 heti 93 és ha azt veszem, hogy ilyen alapon 2 mm nő hetente akkor a te 90-ed a 35. héten szerintem nem olyan óriási. Lehet hogy rögtön akadémiai tag lesz.

Tünde

Küldöm újra a mailt már átmentettem Word-be. így talán meg tudod nyitni.

Kitty,

De bizony Keszthelyi vagyok 2 éves koromtól ott éltem jártam suliba, gimibe, míg 22 évesen apa el nem csábított Budapestre, és minden nyarat, ahogy ezt is ott töltjük, esetleg összefuthatunk majd sétálni a gyerekekkel. Milyen közel laktok?

Pumukli, A kutyát muszály felhozni, mert amíg anyu itt van velem szülés után addíg ott nincs aki felügyeljen rá, és aztán visszavisszük mert nyárra úgyis költözünk le.

Gabi, akkor teljesen egyidősek a gyerekeink, egy két hónap különbséggel Kata februárban volt 5 Rita meg januárban 3, megpróbálom felkötni a gatyámat, de úgyis gyakorlatban fog kiderülni milyen a 3 manó együtt....
Móki, kitartás a hasfájáshoz, nekem a lányok azt szerették ha az alkaromon fektettem őket hason úgy hogy a tenyerem a hasukon volt és a kezem két oldalán lógtak le a kezei meg a lábai. nem tudom érthető -e? Aztán a dokibácsin ajánlott egy teát 100 ml vízhez 7-8 szem édeskömény plusz pár csepp citromlé. meg szőlőcukorral kicsit édesíteni. megkérdeztem a sógornőmet is neki ugye fia van ő azt mondta, hogy mindennel próbálkozott de igazán semmi nem hozott eredményt minden szopi után volt sírás és 5 hónaposan múlt el. De jó esetben 6 hetesen is elmúlhat. Legyél nagyon kreatív a hasmasszírozás lábfeltologatás is szokott segíteni ilyenkor mindíg kijött egy kis szél. hát ennyi.
Most pedig figyelem leírom nektek a legtutibb popsikenőcs recepjét ami itt a környékünkön már fogalom nálam már két gyereken tesztelődött, és kitünőre vizsgázott. Fel tudja írni a háziorvos, egya fontos olyan patika csinálja akik betartják az összetevőket és nem cserélik az egyes összetevőit ki azzal ami éppen van helyette.
inkább mindent leírok ami ezen a papíron van, a dokik, gyógyszerészek úgyis tudják mit jelent:
Popsikenőcs:
4-39114-04 Natrium tetraboricum 6.000 gr
4-43206-07 Oleum Jecoris 15.000 gr
5-61428-00 Ung. zinci oxidati 15.000 gr
4-00402-09 Cera lanae 100.000 gr
4-19214-03 glicerinum 100.000 gr
4-63138-07 vaselinum flavum 100.000 gr

Vegyétek hasznát.

jó éjt.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Olyan rossz, hogy csak este tudok benézni, mert így a napközbeni eseményekről nem értesülök időben Kép na mindegy.

Szilvus! Minden jót nektek! Gratulálok és jó egészséget kívánok! Várjuk majd a történetet!

Móki,
köszi az infot! Fel lehet majd téged hívni valamikor? Nem zavarlak? Kíváncsi lennék részletekre, tapasztalatra a kórházról is!!

ma voltam doki bácsinál. Minden teljesen rendben van. A babóca már kb. 3100 g. Nem lesz kis gyerek az biztos és az orvosom szerint semmi jele, hogy hamarabb mennék szülni, pedig én meg vagyok róla győződve Kép Persze azt hiszem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Brigi,
én is hasonló pelenka problémákkal küzdöttem. Ma vettem Liberot, a múlt héten pedig valami no name német pelenkát. Kíváncsi leszek a különbségre.

Jó éjt mindenkinek!!

Puszi, Kata
katca

Sziasztok!

Még soha nem voltam fennt ilyen korán a babaneten, de ma először fordult elő, hogy a Manócska nem hagyott aludni. Nem tudom mi van vele, de 2 napja perpetum mobile lett belőle, szinte megállás nélkül izeg-mozog.

Móki!
Olyan kíváncsi vagyok már a szülésedre, remélem hamar papírra (billentyűzetre) veted. A FittMama magazin előző számában nagyon jó kis babamasszázs fogások vannak, amiket hasfájós babáknak kifejezetten ajánlanak. Nem tudom, hogy kapható-e még újságárusoknál, vagy fent van-e a neten, de ha kell, én valahogy szívesen eljuttatom hozzád.
Azon kuncogtam én is a szülésed után, hogy pont előtte való nap jelentetted be, hogy akkor Te most elkezded kenegetni a gátat és inni a teát Kép.

Kata!
Én végül a Pampers mellett döntöttem, mert azt többen ajánlották, és most az Auchanban nagyon jó áron lehetett kapni. Csak én hülye nem a Newborn-t vettem, hanem a 3-6 kg-ig. Azért majd veszek egy kis csomag Newborn-t is. Kedvesem popsitörlőből ragaszkodik a Niveához (hogy ezt mi alapján döntötte el?Kép), úgyhogy olyat szereztünk be. Tényleg szép nagy Babád lesz! Egyébként én is meg vagyok győződve, hogy előbb fogok szülni Kép.

Humi!
Megyek, olvasom a mélt!

Rita!
Köszönjük a receptet, biztos nagyon hasznos lesz. Nem fog duzzogni a gyerekorvos, hogy saját recepttel állítok be hozzá?

Pumi!
Szerintem nagyon jól tetted, hogy nem vetted be a bogyót, és látod már meg is volt az eredménye. Inkább pihizz sokat, az is biztos hatásos, és legalább egyikőtöknek sem árt.

Gabi!
Remélem hamar rendbejön a vérnyomásod, és ez az egész csak átmeneti probléma. A másik két gyerkőcnél nem volt ilyen gond?

No, visszabújok kicsit az ágyba, hátha sikerül elszunyálni, bár Luca most éppen azt próbálgatja, hogy meddig tudja kidugni a popsiját a pocimból Kép.

Pussz,
Brigi (32+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Szilvus Kép gratulalok Peti babahoz!

Pelenka-ugyben en is hozzaszolnek: azt mondjak, hogy a DM-ben kaphato sajatmarkas Babylove nagyon jo. En ilyet vettem, majd meglatjuk, mi lesz a tapasztalat.

Ma megyek NST-re es meglesz az elso mehszaj-vizsgalat is a babavaras alatt. Kivancsi vagyok mi a helyzet odabenn. Eddig meg semmi jele annak, hogy ki akarna bujni a bebi, pedig mar a 3-4. helyen vagyok a tablazatban. Kép Hihetetlen, hogy elment az ido!

Sz. (38+3)
szamoa

Sziasztok!

Rita! Kép

Milyen kutyusod van?

Ha lenn lesztek nyáron összefuthatunk egy közös sétáltatásra. Én tapolcai vagyok, ugyhogy nincs messze Keszthely. Nálunk pont fordítva volt, én csábítottam ide Apát Bajáról. Így aztán a szüleim hatalmas segítség nekem, ma reggel is jött Apu és elvitte a nagyokat isibe,mert csúnya esős idő van. De Anyu is gyakran jön. Sajna a férjemre ritkán számíthatok,mert reggel Ő már 6 órakor indul,hol Pestre,hol Sopronba vagy Zalaegerszegre.

Rita!
Nem érzel jeleket,hogy készülődne Juli?

Nálunk eddig Réka nem hasfájós, talán már nem is lesz.A nagyobbik lányom az volt,és mi is tornáztattuk,csak úgy mentek a szelek. És tényleg jó a Rita féle lefelé fordítás is.
Nálunk indul megint babamasszázs, aki már elvégezte,nagyon dícséri.Állítólag jó a hasfájós babáknak is, nyugodtabb is lesz a baba, állítólag még az éjszakai átalvást is segíti. Ha tehetitek Ti is tanuljátok meg, biztos Nálatok is szerveznek tanfolyamokat.

Popsikrémből és a Sudocrem-et használom, nagyon jó és kevés kell belőle. Van még itthon Bepanthen is, ha esetleg bármi előjönne a babán. És jó kisebesedett mellbimbóra is. Nem árt a szopós babának,ha Anya azzal kezeli a sebes mellét.

Baba UH(koponya meg hasi) nálunk is volt a kórházban.Szerintem ha nem csinálják kötelezően a kórházba,akkor érdemes megnézetni utána a babát. Nálunk a kórházi gyerekorvos mondta is,hogy kívülről szemre teljesen rendben lévő babánál is lehet olyan kisebb eltérés,amit az UH lát,és időben észrevéve hamarabb elkezdhető a kezelés, vagy csak elegendő egy későbbi ellenőrzés. Amíg benn voltam a kórházba a babák felénél találtak apróbb eltéréseket( vesenagyobbodás,stb.)amit 1 hónap múlva ellenőriznek, mert nagy %-ban rendeződik. Szóval jó ha van egy UH a kisbabáról.

Gabi!
Remélem hamar kiderítik,hogy mi okozza a vérnyomásemelkedésed, és rendbe lesz minden.
Belerázódtatok már az otthoni helyzetbe? Jut elég időd a "nagyokra"?

Lányok!
Jövő héten megyek vissza a 6 hetes vizsgálatra. Szerintetek milyen fogigátló módszert érdemes választani? Valahol olvastam,hogy a gyógyszer amit szopi alatt lehet szedni néha befolyásolja a tejet( hogy az ízét vagy a mennyiségét nem tudom) Nem akarom,hogy Réka ne akarjon esetleg szopni. Hallottam valami spirál szerűről ami pici hormonadagokat bocsát ki, és lehet szoptatás alatt is használni. Hallottatok róla? Téynleg jó?Mennyibe kerülhet?

Léna!
Megy a drukk,hogy ne kelljen olyan sokat a kórházba töltened, és bújjon ki hamar ls könnyen Sára.

Kitty
(Réka ma is 9-től éjjel 3-ig aludt, és 1/2 8-kor utána.)
kitty123

Sziasztok!

Kitty: én halottam arról a fogamzásgátlóról, nekem is ajánlotta a okim. Minerva a neve ha jól emlékszem. Kisadagokban adagolja a hormont szoptatás alatt is lehet használni. A cheten is van egy anyuka akinek az van és megvan vele elégedve, ő is szoptat. Kb 35000-40000 ft körül van az ára.

Igen már belerázódtunk, gyerekek is kezdik megszokni hogy van Réka. Norbira sokkal jobban kell figyelni, mert néha olyan vadul fogja meg a Rékát hogy rossz nézni. És állandóan ébresztgeti, de amúgy minden oké. Ma már a saját ágyában aludt és este 10-kor evett utána fél3-kor majd fél 6-kor és egyböl vissza laudt. Nappal is egyfolytában alszik.
És még most is alszik, lassan ébrednie kell enni.

FKata neked elfelejettem gratulálni, nektek is sok tejcsit és sok boldogságot kívánok.

Finiselőknek megy a drukk.

Gabi

Kép

gabi1

Szia Kitty!

Én is jövőhéten megyek 6 hetes kontrollra, és iratok fel gyógyszert. Előző gyerkőccel is a Continuin nevű szoptatós anyáknak kifejlesztett fogamzásgátlót szedtem, és nem volt semmi változás a tejemben. Nem változott sem a mennyisége, sem a minősége, mert a kislányom ugyanolyan mohón szopizta, mint annak előtte.
Hallani én is hallottam erről a spirálszerű akrmiről, de én valahogy még óckodom attól, hogy egy idegen tárgyat helyezzenek el a testemben.

Rólunk: Dani baba jól van, erősödik szépen, hízogat, növöget. Néha próbálgatják cumisüvegből is etetni már, eszik is belőle szépen, csak nagyon elfárad. Szemész is járt nála, szerencsére azzal sincs gond, nem okozott a sok oxigén károsodást, de azért a biztonság kedvéért hetente megy hozzá kontrollra.

Szilvusnak nagy gratula!

Pocakfájós baba: a fent említett masszírozás valóban nagyon jó, kislányomnál is bevált annakidején.

Keszthely tényleg jó, és szép hely évek óta mi is ott nyaralunk (kedves ismerősök laknak ott, és hozzájuk járunk le), de azt hiszem ez idén kimarad. Domival mikor ennyi idős volt ugyanúgy lementünk nyaralni, de a Danimmal azt hiszem ezt nem kockáztatom meg. Nem gond, majd jövőre bepótoljuk...

puszi mindenkinek

Erika
goczane

Kitty,
be kell hogy valjam, mar nem emlekszem, hogy szivacsos-e, vagy sem. Ugyanis nem bontottuk ki a taskabol, miota megvettuk.

Brigi, Kata,
en popsitorlobol a DM-es babylove sensitivet vettem, azt mondtak, hogy nagyon jo. Pelenkabol nem kaptam newborn-t, pedig sok helyen neztem, igy new babyt vettem. Meg a Minimanoban egy nonem markat. Kiderul, hogy melyik a jobb.

Eszembe jutott hetvegen, hogy nem raktam el meg azt, amit elso csomagkent kaptunk. Tudjatok, kiskonyvvel lehetett felvenni. Nezem, nekem Gabi cucc volt benne, de meg tavaly aprilisban lejart. Ez azert mulatsagos, mert tavaly szeptember kornyeken vettem at a csomagot. KépKép Milyen jo, hogy beletesznek ilyet.

Tegnap este fajt a hasam, ilyet meg nem ereztem. Mondtam is ferjecskemnek, hogyha ilyen lesz majd a tagulas, akkor biztos nem notazva fogok szulni. Kép De azert elviselheto volt. Kép

Eszty 38+3
eszty

Sziasztok!

Mariann, Rita, köszi szépen a segítséget! Egy kicsit megnyugodtam, bár tartok tőle, hogy nem lesz kicsi a pocaklakó. Van egy másfél éves kislányom, ő 3 kg-val született és ilyen tájban az uh értékei is kisebbek voltak. De reménykedjünk, hogy csak nem lesz 5 kg-os.
mariann, gondolom, Te is megijedtél a 31. heti BPD-től...

Lányok,pelenkával kapcsolatosan nálunk a Pampers vált be a leginkább. Már szinte minden márkát kipróbáltunk, de többet nem kísérletezek, mert a Pampers-el voltam a legjobban megelégedve . Még soha nem ázott át. A popsitörlőjük szintén nagyon jó. És a Nivea sem rossz. A Niveanak van még egy jó kréme pirosodás ellen, érdemes otthon tartani belőle, mert szinte azonnal rendbehozza a kis bababőrt. Én még a gyógyszertári kenőcsöt használom, de ha kicsivel pirosann a a bőre, a Nivea azonnal segít.

Humi, ha megkérlek, beírnál engem is a táblázatba? Én nem vagyok olyan szorgalmas,mint Ti, de szinte minden nap olvaslak Benneteket, írni már kevesebb időm jut.
Adataim: Erika, 30 év, szülés várható ideje: 2004.05.04, van már egy kislányom és a pocaklakó fiú.
Köszi!

Vigyázzatok magatokra!

Erika
pera

Sziasztok,

P.EraKép
Hát, én is megijedtem elsőre. Aztán megnyugodtam. Hátha pont akkor nőtt nagyot. Lassan esesdékes egy uh, majd kiderül, hogy mennyit nőtt azóta a kobakja.

Mariann
tmarianna

Rita! Gyerekek meggyogyultak már? Hát akkor végre te is a finisben vagy!

Kitty! Én is szerencsésnek érzem magam hogy Orsi éjjel alszik. Te adsz el anyatejet? én meglepödtem hogy senkinek sem kell, tegnap mondta a védönö tele van az anyatejgyüjtö állomás is. MIndegy, inkább menjen késöbb a kukába mint Orsinak ne legyen elég.

Szilvusnak gratulálok várjuk a képeket!!

Pumukli! Én seduxsen helyett Pipolphent szedtem és Orsi mégis nyugodt baba lett. Pedig a pocakomban folyton nagyokat rugott, ha emlékszel mennyit panaszkodtam hogy nagyon fáj. Ne aggodj hogy hozzászokik a baba a gyogyszerhez azért szeded mert szükséges! Barátnöimnek is nyugodt babájuk lesz seduxen után, ugyhogy ne idegesitsd ezen magad.

Orsi most egyre hurkásabb, fogalmam sincs mennyiket ehet, de nappal folyton eszik ha ébren van (2-3 oránként) éjjel 5-7 oránként szoval csak gyarapodunk. Jövö héten kapjuk a 2 honapos szurit meg az agyhártyagyull. elleni elsöt is.
Mi is Liberot meg Pampers-t használunk. Popsikrémnek boraxos kenöcsöt nektek mi a gond vele hogy nem azt ajánlja itt mindenki?
Popsitörlönek nekem a Nivea jött be.

Tündi! Tomi most már biztos hamarosan kikerülhet a lámpa alol.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép
humi

Sziasztok!

Na, az én Tomi babám jól kifárasztott ma. Éjjel fél 2 óta nem volt hajlandó fél óránál többet aludni. Semmi nem nyugtatta meg, csak a cici, egész nap szopizott volna. Végül fél 6 felé aludt el a kezemben, azóta alszik. Biztos elege van szegénynek az állandó 30 fokból és a lámpázásból. Most föl van öltöztetve, pedig még lámpázni kellene, de örülök, hogy elaludt végre. Hogy fürdés mikor lesz, még nem tudom.
Szóval most már tudnék aludni (nem úgy, mint a terhesség alatt), de a baba nem hagy. Pedig éjjel mondtam neki, hogy anya még nagyon szeretne aludni, de nem igazán érdekelte Tomikámat. Valószínű a hasa is fáj kicsit, csak az az érdekes, hogyha szopizik, nem fáj semmije.
Holnap megyünk a doktor nénihez a sárgaság miatt. Izgulok. Remélem, ő is úgy látja, hogy tovább javult. Már nagyon jó lenne, ha be lehetne fejezni ezt a lámpázást, és nem kellene 30 fokban lennünk. De a lényeg, hogy megússzuk a kórházat. (Szerencsére aluszékonynak továbbra sem mondható).

Jó lenne ma kicsit többet aludni.

Rita!
Köszi, így már meg tudtam nyitni. Nagyon tetszett.

Jó estét mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

P.Era,
Mint látod kérésed teljesítve, felvettelek a táblázatba. Azt viszont írd meg légyszi, hogy mi az utolsó menzesz dátuma, mert abból számítja a táblázat a terhesség korát.

Szamoa, Barack, P.Era,
Ha van már babanevetek megosztjátok velünk hogy fogják a Picurt hívni?

Rita,
Hogy van Kata? Ugye már gyógyulgat? Drukkolok, hogy Juli minél előbb és minél könnyebben szülessen meg. A krém receptet én is felíratom a dokival. Köszi, hogy leírtad.
A kutyussal mi van? Tényleg, milyen fajta?

Erika,
Olyan jó olvasni Daniról a csupa megnyugtató hírt. Mi a Dél-Pesti Kórház közelében lakunk és mindig eszembe jut a kisfiad mikor elmegyek az épület előtt.

Kitty,
Már a most kamasz fiam bébikorában is Continuint adtak a kismamáknak. Amennyire tudom ma is ezt adják a tabletták közül. Lacus 9 hónapig szopott mellette és mivel nagyon sok tejem volt még 2 másik baba is kapott belőle és le is adtam. Soha nem volt semmi jele, hogy megváltozott volna a tej íze.

Eszty, Szamoa,
Ti is már eléggé a finisben vagytok. Drukk nektek!

Lénáról tudtok újabb híreket?

Brigi,
Ezek szerint Luca nem szereti a szeles időt, bár az is lehet, hogy azért mocorog ennyit mert ilyenkor érzi igazán jól magát?! Kép

Drukk a finisben lévőknek!
Humi
humi

Sziasztok,

ma végre itt volt az asztalos, és összeszerelte a gyerekszobában a bútort. Nekünk nem sikerült, mert használtan kaptuk, és hiányzott pl. a szekrény alja. A kiságyat apa már összeszerelte pár hete. Holnap még hozza a pelenkázószekrényt is az asztalos, és akkor már csak a bútortologatás van hátra Kép. Hétvégén kész is lesz a babaszoba KépKépKép Mondjuk már éppen ideje.
Holnap nekiállok kimosni a babaruhákat.

Mariann
tmarianna

Hahó mindenki.

Brigi, nem szerintem nem fog megsértődni a gyerekorvos, sőt az itteni neve már fogalommá vált a popsikenőcstől, már csakú úgy emlegetik "Zováth" féle kenőcs. Szerintem csak hasznot hajthat neki mert gyorsan megszeretik a kismamák aztán már keresni fogják.

Kitty,

egy szálkás szőrű tacsink van nem volt választásom ezelőtt öt évvel az M7-en dobták ki egy fehér suzukiból, döntenem kellett vagy felveszem, vagy utolérem azt az ......-t és agyonütöm. Felvettük azóta velünk él.

Jelek azok vannak, jóslófájások ,hányinger,, csak nekem a lányoknál egyszerűen egyik éjszakai pisilésnél, vagy szivárogni kezdett vagy elloccsant a magzatvíz, innen egyértelmű volt. épp ma néztem meg a két zárójelentést Katával 2 cm-es elsimúlt méhszájjal vettek fel szivárgó vízzel, Ritával meg 3 cm-es vaskos méhszájjal elfolyt vízzel. Csak úgy kiváncsi voltam mert már nem emlékeztem rá pontosan. Ilyen intenzív jóslófájásaim egyikükkel sem voltak. De hát Juli nem Rita és nem Kata. Most például ahogy írom ezt a mondatot hányingerem van.
Én is continuint szedtem és nekem sem változott a tej minősége és mennyisége.
Karmen, Jól vannak már a lányok és egyre nagyobb az esély, hogy mire majd hazaérek a legújabb családtaggal addigra nem valami vírussal fogadják. Nekem amióta gyerekeim vannak vagy az immmunrendszerem erősebb, vagy egyszerűen nincs is esélyem betegnek lenni, úgyhogy gyakorlatilag 5 éve nem volt számottevő betegségem, leszámítva egy kis náthát.
jó éjt nektek,
Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Most, amikor Luca éppen megnyugodott, és kivételesen nem ugrabugrál a hasam, nem tudok elaludni. De ha majd lefekszem, akkor tuti, hogy Kismanó nekiáll tornázni Kép.

Humi!
Először is lenne egy kérésem, ami nem sürgős, tehát csak akkor javítsd miatta a táblázatot, ha az amúgy is esedékes lenne. Szóval megvan kislányunk teljes neve, majd szeretném, beírnád: Luca Ajna. Köszi!
Megkaptad az emilem? Remélem eljutott hozzád, mert tele volt a postaládám vírusveszély feliratúakkal, de nem nyitottam meg egyiket sem.

Mariann!
Tök jó, hogy már nálatok is kész a szoba. Most biztos megnyugodtál Te is, nekem legalábbis nagyon jó érzés volt látni. Hamarosan teszek fel képet, csak a mi gépünk felmondta a szolgálatot, ma a barátnőm csinált sokfélét, úgyhogy végre nekem is lesz albumom.

Eszty!
Nekem is Gabi csomag volt abban az ajándék tasakban, de eszembe sem jutott eddig megnézni a lejárat dátumát. Most viszont meg fogom tenni, mert már Te vagy a második, aki ilyen esetet említ. Olyan izgi, hamarosan találkozol Bencével! Meddig szokott tartani a Margitban a CTG?

P.Era!
Üdv közöttünk Kép. Nincsenek véletlenül meg az első Babád uh adatai? Csak mert írtad, hogy ő 3 kilóval született, és kíváncsi lettem volna, hogy a 30. heti uh-n milyen adatokkal rendelkezett, mert nekem meg valószínűleg kisebb babám lesz, a doki szerint max. 3 kiló. Ha van, akkor megírnád nekem?
Egyébként melyik kórházban fogsz szülni?

Rita!
Elmentettem a popsikrém receptjét, majd viszem a dokihoz Kép. Nagyon drukkolok már Neked, kíváncsi vagyok, hogy milyen élmény lesz a harmadik a szülés.

Újabb technikai kérdés: az ápolószerek közül mi az, amiből az első időkben még gyógyszertárit érdemes használni, és mit kell itthonra a boltból beszereznünk (fürdető, sampon, olaj stb.).

Jó éjt Mindenkinek!
Brigi (32+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Rita! én is agyonütném aki képes kidobni egy kutyát az út mellé. Miért nem gondolják meg elöre hogy képesek-e felnevelni, a gyerekét se rakja ki az ember ha több vele a gond.

Ma hajnalban megszületett hugom kislánya, Réka 4160g 52cm. Gyorsan kibujt, tesommal azon nevettünk hogy jo kis kövér baba, Orsi még nicns 4 kg és kb. 60cm lehet.

Brigi! Mi semmilyen kozmetikai készitményt nem veszünk, csak gyogyszertárit. Gyerekorvos ir fel fürdetökrémet (én évek ota azzal fürdök), ezt száraz börre kell kenni, majd lemosni. Én a haját is azzal mosom, söt ha hidegben mentünk sétálni akkor azzal kentem be az arcát is, hogy ne fujja ki a szél. Én erre esküdök.
Napraforgoolajat irt fel a gyerekorvos, de a patikus szerint nem sokban más mint az étolaj, tisztitottabb, most fogy el nem veszek másikat étolajat fogok használni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Humi, nagyon gyors voltál! Köszönöm szépen! Utolsó menzesz:2003.07.29.

Brigi, a kislányom 30. heti uh. adatai: BPD:75,6 Femur: 58,3, AD1: 73,7, OFD: 94,4, AC:231, Bms: 1074 gramm. És ne aggódj, a 3 kg szerintem ideális. Igazán formás és erős baba volt a kislányom már amikor megszületett és végig gyönyörűen fejlődött, most is nagyon arányos. Őszíntén örülnék neki, ha a kisfiam is 3 kg körül születne, de ennek sajna semmi esélye...
Különben a Dél-Pestiben fogok szülni. A lányommal az Uzsokiban voltam, de az nekem egy másfél éves kis rosszcsonttal nagyon messze van (18. ker.-ben lakunk.

Vigyázzatok magatokra!

Erika
pera

Sziasztok!

Köszi az infókat mindenkinek a fogigátlóval kapcsolatban.Valószínű én is a gyógyszer mellett döntök. Amúgy nem hangzik olyan rosszul az a Minerva sem, és mivel 5 évig használható, havi 667 Ft-ra jön ki.(Csak közben eszembe jutott,hogy egy halom fémre allergiás vagyok, és drága buli lenne,ha 2 hónap múlva le kellene vetetni,mert nem bírom)

Erika!
Örülök,hogy Dani szépen növöget,és ogy a szeme is rendben van. Tartottad már a kezedbe a múltkor óta? És mondanak már valamit,hogy kb. mikor vihetitek Őt haza?

Karmen!
Én is csak a fagyasztóba pakolom az anyatejet,úgy látom a védőnők, orvosok nem merik felvállalni,hogy ajánlják másnak. A doktornőmet most büntette meg az OEP,mert felírt egy újszülöttnek anyatejet, és nem volt rá jogosult, mert nem volt se beteg,se koraszülött, csak egyszerűen nincs elég teje az anyukájának. Régen még fizette a TB, a középső lányommal napi 1 litert vitt el egy anyuka, de így a tápszergyártók is jól járnak, és a TB is spórolhat.
Rita írt egy levelet az Eszterlánc Anyatejgyűjtő misszióról, elküldöm Neked is Emilbe. Eddig én még nem próbálkoztam velük, még egy kicsit fejek saját célra, legyen itthon,ha bármi történne, de később lehet,hogy felveszem Velük a kapcsolatot.

Amúgy semmi bajom a felírt popsikenőccsel sem, csak ezt ajánlották többen is, azért ezt használom.

Gratulálok a Hugodnak a babához. Tényleg érdekes,hogy ekkora különbség van a két baba születési súlyában. Nálunk a hugom is kb.akkora babákat szült mint én. Talán a Hugodnak a férje volt nagyobb baba. Amúgy nem a súly a fontos, hanam hogy egészséges legyen.Felnőttnek is annnyira mások vagyunk.

Brigi!
Én paraffin olajjal kenem Rékát, de az étolaj is jó. Fürdetni meg a kezdeti időben a doktornő szerint elég a síma víz is. Bevallom én egy kis Nívea olajos fürdetőt rakok bele, a férjem ragaszkodik hozzá a babaillat miatt.Egyenlőre nem bántja a kis bőrét.
Sampont egyenlőre nem használunk,mivel alig van haja RékánakKép, lehet,hogy Gabiék igen a hajasbaba Rékának. Kép

Rita! Léna!

Rajtatok a világ szeme!!!!

Kitty
kitty123

Rita, a hanyinger is jelezheti a szules elindulasat? 2-3 napja reggelente ujra hanyingerem van mint az elso honapokban, en arra gondoltam, hogy a malnalevel teatol.

Ildiko(38+1)
kildiko

Sziasztok,

IldikóKép
Elvileg lehet előjele a közeli szülésnek a hányinger. Ha jól emlékszem Rita is írta, hogy neki is van. Egyébként nekem semmi bajom a málnalevél teától. Igaz én keverek hozzá borsmentát meg citromfüvet, így leginkább a borsmentát érezni belőle.

BrigiKép
Tényleg örülök, hogy vasárnapra kész lesz minden. Aztán már csak türelmesen várom a nagy pillanatot. Kép Képeket várom, majd én is rakok fel, ha elkészültünk.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Ildikó: nekem szülés elötti nap olyan hányingerem volt, hogy már szabályosan rosszul voltam, másnap éjjel meg megindult a szülés.

Gabi

Kép

gabi1

Kitty! sokan használom a sterizilálot és már tiszta vizkö. De az üvegek széle is. Lehet tenni a vizbe esetleg citromsavat és ugy fözzem ki öket idönként? Vagy te hogyan oldod ezt meg?
Ezek a fürdetök amit árulnak én nem is tudom hogyan kell használni. Beleönteni a vizbe azt ráirták néha de akkor nem is kell más szappan v. valami? Csak lelötykölöd a babát a vizzel?
Anyatejet nem kaphat egészséges csecsemö ha anyukának nincs elég teje? Ez felháborito!
Tesomnak az elsö baba is nagy volt 3670g.

Na ki lesz a köv. baba, izgulok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Erdekes ez a hanyinger, nekem is visszajott reggelente.
Ma voltam uh-on es mindent jonak talaltak. 38+4 hetesnek tippeltek (pont annyi vagyok ma), 3089 g, fejecskeje pedig 91 mm. Dokim mondta, hogy nem saccoljak nagy babanak fiacskamat, de nem is baj, konnyebb lesz a szules. Kép

Eszty 38+4
eszty

Rita,
milyen amikor szivarog a magzatviz?

Eszty
eszty

Sziasztok!

Ma este elkészülök a szüléstörténettel- regény lesz, bocsKép

Léna puszil mindenkit, semmi hír, talán hétvégénKép

Eszty, a babó pont jó méret. Andris 2800 grammja teljesen mamabarát, első gyermeknek. Nem a súly számít, a fejlettség- mondá kedvenc dokim a szülőágy mellett.

Brigi, a tisztasági szerek közül mi kell? Védőnőtől és gyerekdokitól függ- ők olajat és hintőport sem ajánlottak, csak fürdetőt- az sem a gyógyszertári, tubusos, hanem ajánlottak egy másikat, ha nem bírja a baba bőre, marad a gyógyszertári. +spec hintőpor a köldökcsonkra- nagy mafla kiszerelés, itthon 2 napot használtuk, és leesett a köldökcsonk, már nem kellKép, + alkohol -nagy üveg, még 2 napig használjuk.Kép + popsikrém. Bocs, ha kicsit zavaros.

Köszönöm a tippeket hasfájásra, mindet próbálgatjuk, vajákoluk, apa még néha mantrázik is, hogy babika megnyugodjon - és BEJÖN!!!!

Erika, gyönyörű a pici fiad! Hamarosan otthon lesztek!!!!

Rita, megy a drukk, ezerrel!

Kitty, Gabi, Rita, és a többi babás mama! Nekem mindig 1 órát szopizik a baba - kell ennyi, hogy a megfelelő mennyiséget becupákolja, de ugye ez az idő csökkenni fog?

Kata, nem jelentkeztél. Csak nem Léna szobatársa lettél??Kép

Puszi mindenkinek!

Móki
móki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?