Új privát üzeneted érkezett!

Brigi, én igazából pénzügyes vagyok ezért nem vágom egyből a dolgot, de adj egy kis időt és utánanézek!

Elolvastam az origo-n lévő cikket, szerintem sokkal igazságosabb lenne a rendszer, ha tényleg bevezetnék. De azért várjunk még egy kicsit, ez a kormány nem sok olyan intézkedést hozott eddig ami a kisembereknek is jó lett volna.
Amúgy a folyamatban lévő tv. vagy rendelet módosításokat a parlament honlapján lehet olvasni az "irományok" nevű részben. Ott biztos információk vannak.

A gyerekvállalásban én azt várom az egészben a legjobban, hogy otthon lehessek és főzhessek, moshassak, takaríthassak, na meg persze a gyerekkel lehessek. Lehet, hülyén hangzik, de én már nagyon várom hogy a háztartással foglalkozhassak. Jelenleg kívülről úgy tűnik, hogy karrierista vagyok mert állandóan dolgozom. Szegény férjecském, tegnap már főzött magának mert nekem régóta nem volt rá időm. Ez már nagy szó nála!
zénéildi

Képzeljétek, az előbb itt volt a szomszéd lány. Karácsonykor találkoztunk utoljára, azóta nem. És úgy, hogy nem is tudta, hogy fogyózom, mondta, hogy tök sokat fogytam :lol: :lol: :lol: Szép ez a nap:lol: :lol: :lol: Még Marci is elaludt :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Eddig a 2009-es topicba írogattam, mivel az idén nagyon szeretnén egy babót, de elképzelhető, hogy csak jövőre lesz belőle valami. Ugyanis én munkanélküli vagyok és a párom mondta, hogy jobb lenne úgy, hoyg ha már van munkám. Ennek ellenére nem védekezünk :) szóval akármi is lehet.

Kép
pampalini

Sziasztok!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást! :wink:

Mmanya
Köszi, akkor alkalomadtán jövök a homeos kérdésekkel.
Tegnap megmértem Dávidomat, mert annyira kétségbeestem már a nem evése miatt. 18 kg-t mutatott a mérleg :shock: , úgyhogy nagy baj nem lehet. :wink: (kb. 1,5 kg-t hízott 2 hónap alatt)

A 2. terhességet nem viseltem túl jól, paráztam mindentől, előtte volt egy missed ab-m is, így a várandósságot már annyira nem, de egy pindurka újszülöttre már nagyon vágyom, és a szülést is nagyon várom már! Nekem nem jött össze túl sokáig a szoptatás, és most szeretnék mindent megtenni, hogy a 3. baba szopizhasson legalább fél éves koráig. Húú, de jó lenne akár egy éves korig szoptatni. :)

Ildi
Szerintem az nem baj, ha karrierista vagy! Valahogy csak meg kell alapoznod a jövődet! A mai világban (na jó, a régiben sem) elég nehéz egy nőnek érvényesülnie. Büszke lehetsz, hogy ez neked sikerül!! :lol: :wink:

Sziszkó
Miért nem melóztok? Spórolásból?

Brigi
Olyan jó, hogy ilyen kitartóan fogyózol! :wink: Nagyon ügyi vagy!
(én is örülök, h újra egy topicban vagyunk :wink: )
Az én bajom csak az a fogyival, hogy csak hasról nem lehet fogyni, pedig én máshonnan nem szívesen adnék le egy dekát sem. Másfél éve alig voltam 42 kg :oops: , úgy néztem ki, mint aki most jött haza egy k.táborból.... :cry: (nem is értem, hogy eshettem teherbe) A hasam meg akkora, mint egy félidős kismamának. :oops:

Kima
Én is nagyon drukkolok nektek, hogy spontán sikerüljön a tesó! :wink:

Susy
Már írni akartam többször is, mert a másikban is olvastam a cisztádról. Én úgy estem teherbe Zétivel, hogy a jobb petefészkemben volt egy 2 cm-es ciszta. Sokáig ott is maradt, izgultam, hogy mi bajt okoz majd, de a 12 hetes Uh-n már nem volt ott. Tudom a tiéd nagyobb is, és a méhszájnál tényleg elég rossz helyen van, de bízom benne, hogy a Tiéd is fel fog szívódni! :lol:

A második baba, ha azonos neműek nem vesz ki sok pénzt a pénztárcából. Más a helyzet, ha eddig csak rózsaszínben láttad a világot, és jön egy kukacos. A harmadik babát annak reményében merem bevállalni, hogy megmaradnak a szociális juttatások, mint pl. nagycsaládosok adókedvezménye (pont most olvastam, hogy jövőre már nem lesz adókedvezmény! :evil: ), suliban ingyen tankönyv, étkeztetés. Nem mintha az állam pénzére számítanék......, de tudjátok az a szőrnyű, hogy az embernek azon kell gondolkoznia, hogy mennyibe fog nekem kerülni egy gyerek, két gyerek, vagy ne adj isten három gyerek. Bevételi oldal, kiadási oldal, mintha csak egy vállalkozást könyvelnél. (terveinkben 4 kölök szerepel, de nem hiszem, hogy be mernénk vállalni. nem akarom megölni apát, így is 7 napból 6-ot melózik, és még így is hónapról-hónapra élünk) Én már abban sem bízom, hogy a kormányváltás jobb helyzetet hoz magával. Ebből a szarból nem lesz egyszerű kivánszorognunk, és mindig mi középosztály húzzuk a rövidebbet.
Bocsi, biztos sok voltam, meg tömör. :oops: Visszaolvastam, és pár gondolat megragadott. Na meg örülök, hogy írhatok! :lol:
Közben Sziszkóról is olvastam, és szorítok Neked, hogy ne veszítsd el az állásod, az lenne a legjobb,ha minél előbb kétcsíkos lennél! :lol:

Brigi
Nem vagyok benne biztos, és engem is nagyon érdekel Ildi válasza, de szerintem az előző évet nézik a tp-nél. Szóval a te múlt éved még "vegyes", így egész jó lenne az alapod, ami viszont meg a Tgyásnál ugyebár sokat számít.
Vendég

Jó reggelt!

Pampalini, üdv itt! Mesélj pár szót magadról, ki vagy Te? :)

Kriszta, nekem nem csak hasból kell fogynom. Bár már olvastad a blogomban, hogy azért onnan is ment le jópár centi :wink: :lol: Nekem egyszerűen írható le az alakom: bálna :? :lol: :lol:

Jó lenne, ha így lenne a TP, én is kíváncsian várom Ildi válaszát. Még tuti nem aktuális, ma jött meg... De tuti hamarosan nagyon is aktuális lesz. :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Pampalini!
Tök jó a neved :D Imádtam ezt a mesét.
Mi nem lakunk messze egymástól :!: Bár relatív a messze fogalma.
Egerbe jártam főiskolára. Szerettem azt a várost. Valahogy, mindig sütött a nap :D

Kriszta!
Dávidod kb. Bogimmal van egy korban. 03.22-én lesz 4 éves.

Brigi!
Úgy tudom, a tgys-t, a gyedet mindig a születést megelőző aktív naptári év átlagbéréből számolják.
A barátnőm még gyed-en volt a nagyobbal, mikor a kicsi született. Neki is az utolsó aktív év alapján számoltak ki mindent újra. Végülis ugyanannyit kap, mint az első gyerekkel.

Itt reggelre 20 cm-es hó esett :D Szánkóval megyünk dolgozni/oviba :D

1 vs.több gyerek:
Szerintem ha egyneműek a gyerekek, akkor is többletkiadás a több gyerek. A ruhák használódnak. A következő gyereknél azok már csak otthoninak lesznek jók, mert foltosak, bolyhosak, használtak lehetnek. Tehát a 2.,3. gyereknek is mindig meg kell venni az aktuális új holmikat. Szerintetek nem? :roll:

Anita
Kép

Kép
gani

Sziasztok

Én is itt vagyok! :D
Olvasgatlak titeket szorgalmasan csak erőm nem volt válaszolni.
Nagyon okosak ezek a kormány tagok. Csak egy nagy dolgoz kéne megoldaniuk hogy a Munkavállaló ténylegesen annyi időre legyen bejelentve amennyit dolgozik. ne 4 órára a 8 helyet.:evil: Mert Én hiába dolgozom 8 órában rendesen ha csak 4 órás fizú után kapok majd mindent. De úgy-e az a szerencsétlen munkaadó nem tudja kifizetni a 8 óra után a járulékot. mert akkor csődbe is mehetne. ha meg az ember nem megy el így dolgozni. akkor ülhet otthon munkanélkülin. :evil: szerintem ha ténylegesen az a pénz után kéne adóznia amit nekünk fizet akkor sokan bejelentenék az embert rendesen.

A végén kiderül hogy én vagyok a legfiatalabb itt. Én 86-os vagyok
:oops:
zuzmo4
Érd

Lányok eltünök kicsit, rengeteg a dolgom.
Vigyázzatok magatokra, péntek 13 van. :)

Kép
Kép
susytunder

Kriszta! Találtam a neten egy oldalt a táppénz/TGYÁS/GYED-ről

http://kisokos.netbaby.hu/post/2008/10/21/A-masodik-baba.aspx

Ez alapján elmehetek táppénzre, és a fizum után fogom kapni a TGYÁS-t. Azaz ha kiveszem a szabimat, a fizum után, ha nem, akkor a fizum 80%-a után. Én azt hiszem, nem fogom kivenni, jó lesz az akkor is, ha megyek vissza dolgozni :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

Én is úgy voltam, hogy táppénzre mentem, amikor Miksa beköltözött a pocakomba. Talán valamiért 2%-kal kevesebb pénzt kaptam, mint a Majával táppénz alatt, nem vettem ki a szabimat sem. Csak azt hittem, ez azóta megváltozott.

Szexuális felvilágosítás miként történik 4-6 éves korba? Mit mondjak a gyermekeimnek, hogy miként kerül a kisbaba az anyuka pocakjába. :lol: Én azt mondtam, hogy az apuka a szeretetével rakja bele. Miksám valami kukis dolgot is mormolt az orra alatt, de nem mondta el hangosan :-(. Kinek van ötlete?

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Brigi én is ezt találtam! A lényeg, hogy a két gyerkőc között egy napot se menj vissza dolgozni mert akkor újrakezdődik a számolás. Ha nem mész vissza dolgozni akkor mindig a legutolsó jövedelmedet veszik alapul.
Tök jó ez az oldal, ezután nem fogom én sem a hvg-t lapozgatni, egyszerűbb itt megkeresni.

Mmanya, felvilágosításra nincs ötletem, nálunk sajna nem volt anyukám nagyon prűd volt. Amíg nem jött meg, azt sem tudtam mire használják a betétet. De ennek a párnak is jó lett volna ha időben felvilágosítják:
http://velvet.hu/sztori/13090213/
zénéildi

sziasztok......kicsit rég voltam.. :oops: :oops: :oops: :oops: remélem mindenkivel minden oké......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Brigi
Köszi, végül nekem is beugrott, hogy én is így kaptam, amikor visszamentem Dávid után tp-re. (én kivettem a szabikat is) Most is ez a tervem Nekem is.

Susy

Kristófnak Boldog Első Születésnapot! Ez aztán a Nagy Nap!
Holnap, majd a buli után dobhatnál pár képet! :wink:

Gani

Igazad van, a 2., 3. gyerek után is költesz. Én is csak azt írtam, hogy "nem vesz ki sok pénzt". Mondjuk, ha belegondolok mennyi új ruhát kellett vennünk már Zétinek, akkor akár vissza is szívhatnám... :lol: Meg én voltam olyan hülye, hogy a szebb darabokat a sógoroméknak adtuk, vissza már nem kerültek. :( Én is kaptam anno párat, mindig vissza is adtam, épségben, foltmentesen. Na mindegy, ez az én bajom.....többet soha, senkinek!
Viszont játékot még nem nagyon vettünk Zétinek. Karira is csak egy hintát kapott. Dávidnak annyi játéka van, hogy tényleg rosszul érzem magam amiatt, hogy Zétinek nincs mit vegyünk. :oops: Mostanában meg simán elég neki egy jó kis papírgalacsin, vagy egy üres vizes flakon.

Mmanya

Amikor Zéti a pocimban volt, Dávidnak sok kérdése volt, és mi szépen átbeszéltünk mindent. Na addig még nem jutottunk, hogy konkrétan a szeretkezésről beszélgessek vele. Arra még csak van egy kis időm. Tudja, hogyha apa megpuszil akkor, az "más" puszi, mint amit Ő kap tőlünk. Ennél tovább nem mentünk még a "sex" terén. Gyerekszületésben már profi! :lol:
Próbáld konkrétabban megválaszolni. Mondd el neki, hogy egy pici sejtből fejlődik ki a baba, az anyuci hasába. Ez a pici sejt egyik fele apué, a másik fele anyué, és ezek találkoznak, és egyesülnek. Hogy hogyan találkoznak? Este összebújik apa és anya, mert nagyon szeretik egymást, és itt akár jöhet tényleg az általad említett Szeretet!
Majád már tudja? Neki elmondtad a kukis-nunis dolgot? 6 éves korukra már tisztában vannak a nemi hovatartozásukkal. Ilyenkor szokott előjönni a "szerelmes vagyok apába", vagy "anya lesz a feleségem".

Pampalini

Szia! Gyere, mert mióta itt vagyok lelassult a topic! :lol:

Ildi
Ez a sztori! :shock: Döbbenet!

Nem láttam még képeket a csemetéitekről!
Légyszi, tegyetek fel Róluk! :lol:
Vendég

Susy, boldog szülinapot Kristófnak!!!

Kriszta! Képet szeretnél? :wink: :lol: Hát tessék, íme az én nagy fiam :lol:
Kép

Kép

és most megyek, apázok tovább. Nagyon leszoktam a netezésről...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi
Megzabálom Marcit! :lol: Zétinek is van ilyen hunyorítós, rötyögős arca! :lol:

Teljesen igazad van, hogy apázol. Én is már csak este szoktam feljönni. (apa, mint minden szombaton, melózik)

Mindenkinek Boldog Valentin Napot!
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, amíg én a szememmel lábadoztam :)
Még elég gyengus vagyok, így csak lassan csatlakozom. Ráadásul Bendegúz nagyon durván bárányhimlős, így "se éjszakám, se nappalom". Most sikerült elaludnia. Én ekkora és ilyen mennyiségű gennyes hólyagot elképzelni sem tudtam eddig.

Üdv az újaknak :)

Munka: nálunk is leépítés, és hallom, Brigiéket sem kíméli (bár amíg GYED-en vagy, addig úgysem küldhetnek el).

Engem is idegesít és elbizonytalanít a helyzet és sajnos én nem gondolom, hogy ebben az évben elkezdődne a kilábalás, bár ne nekem legyen igazam. Annak rendkívül "örülök", hogy emelik az ÁFÁ-t, valamint 19% lesz az alsó kulcs, bár biztosan sokaknak segítség, hogy a sávot emelik. Csak engem aggaszt, hogy ki fog fogyasztani a 300 HUF-os EUR mellett bedőlt hitelesek, valamint a 26.000 elbocsátott helyett. Mert azért a fogyasztás erősen motorja a gazdaságnak...

Körülöttem amúgy mindenki babás lesz lassan: legutóbb a műkörmösöm jelentette be, én meg csak parázok, hogy összejön-e. Na, jó, nem fogok parázni... :oops: Megígértem.

Mi nem valentinezünk, de azért ma Csaba kap egy masszázst a Lush-os masszírozótömbbel, mert olyan frankón helytállt tegnap éjjel a Bendi mellett, meg mellettem, amikor "vakoskodtam". Olyan büszke voltam rá :) Még akkor sem röhögött ki, amikor a hotelben megkérdeztem, hogy mi az a piros kaja a svédasztalon, hanem fapofával közölte, hogy az a díszgyertya... :oops: :oops: :oops:

Szerintem is több kiadás, ha van második baba, mert a rucik használódnak , mi konkrétan nem akartunk másodika, így most nincs babakocsink, hordozónk, bár gyerekülése addigra talán lesz (Bendi nagyon magas, lassan elég az ülésmagasító). A ruhák nagyon elkopnak (nálunk legalábbis, hiába veszek jó minőségű holmikat). Utána meg valóban dupla cipő, dupla kabi, dupla játékok. Ja, és most AKAROK (hú, de csúnya vagyok) egy csillogó-villogó szopisfotelt is :) Már kinéztem. Harmadik baba nem lesz, és ezt a kistesót ki akarom élvezni maximálisan.

Hű, jó sokat írtam, legalább szokja a szemem a monitort.

Mindenkinek jó hétvégét (erre az egy maradék napra).

Kinga
kinga82

Sziasztok!

gani - köszi a névdicséretet! Én is imádtam ezt a mesét, amúgy a párom hív így :) Nem vaagyok tősgyökeres egri, kb 10 éve élek itt, de nagyon szeretem a várost.

Magamról: 28 éves vagyok, 4 éve házas (lassan 5 ), egyébként 9 éve vagyunk együtt. Tavaj szept.óta próbálkozunk babával. Sajna okt-ben megszűnt a munkaviszonyom, de a projekt folytatódik!!! :D

Kép
pampalini

Pampalini!
Eredetileg hová vagy valósi? Egerhez közel? Vagy teljesen más irány?
Hol és mit dolgoztál? Milyen munkát keresel?

Kinga!
Hotelben???

A babát illetően Én is hasonlóan gondolkodom :wink: Több olyan dolog is eszembe jutott már, ami Boginál nem volt, de a 2. babánál szeretnék olyat. Bár nekünk mindenünk megvan amit anno Boginak vásároltunk... Ha fiúcskánk lesz, babakocsit szeretnék venni majd Neki is.

Anita
Kép

Kép
gani

Pampalini, Kriszta!
Üdv itt!

Kriszta!
Ti is jó gyorsan belevágtok a kistesó projectbe. Látom Zéti még csak 8 hónapos :D

Brigi!
Nagyon ügyes vagy, hogy sikerült fogyni! Kicsit irigy is vagyok :wink:
Fiad pedig nagyon ügyes! Az én gyerekem még csak most kezd mászni, de azt is csak úgy lusta változatban.......Egy kicsit le van maradva a csöppem...még ülni sem tud.

Susy!
Boldog szülinapot Kristófnak! :D

Kinga!
Bendegúznak jobbulást!!

Amikor kicsi voltam nagyon sok cuccot örököltem tesómtól (15 hónap van köztünk). Ha ketteske is fiú lenne, akkor nálunk ruha téren nem lenne nagy para, mert Marci cuccai nagyon jó állapotban vannak. Persze a harisnyák és a bodyk kopnak, azok csak "játszós" rucik lehetnének, de van több olyan ruhánk is, ami 2-3 alkalomnál többször nem volt a gyerkőcön

Kima
Kép
Kép
kima75

Anita, hotelben laktunk az első 4 nap alatt, amíg naponta kellett Bp-re mennem kontrollra, mert túl messze lett volna itthonról ingázni.

Kima, köszi

K.
kinga82

Kinga!
Értem! S addig Bendi? Szüleiddel? Megmarad nélkületek több napra is akár?

Anita
Kép

Kép
gani

Kima
Köszönjük szépen a köszöntést.

Kép
Kép
susytunder

Szép jó reggelt mindenkinek!

Susy!
Mi is boldog szülinapot kívánunk Kristófnak!
Mesélj! Miket kapott, milyen tortája volt és mit szólt mindehhez?

Itt olyan hideg van, hogy rossz kinézni. A kocsit rendesen jégtelenítenie kellett apának, amikor reggel elindult.

De rossz hír ez a hideg, a baciknak, nem tudnak terjedni :D

Anita
Kép

Kép
gani

Sziasztok!

gani - Eredetileg Salgótarjáni vagyok. Suliba jöttem Egerbe, aztán itt megismertem a férjem és itt ragadtam.
Munka: egy belvárosi optikában dolgoztam, 3 évig. Van egy szoc.pedes diplomám. Ezt a két irányt próbálgatom :) De nem egyszerű melót találni mostanság. Amikor 3 éve kerestem munkát 2 hét alatt találtam! De nagyon optimista vagyok!

Te hol laksz BAZ megyében?

Ja már a múltkor is akartam írni, hogy szép neve van a kislányodnak! (Én is Bogi vagyok ;) )

Mindenkinek szép napot! Itt ygönyörű havas minden! Imádom! :)

Kép
pampalini

Sziasztok!

Kinga, hogy vagy? Díszgyertya :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pampalini, hogy viseled, hogy eddig nem sikerült a projekt? Emlékszem, mikor Marcin 'dolgoztunk', nekünk a 3. hónapban jött össze. És a másodikon már meddőség-vizsgálatra akartam menni :lol: :lol: :lol: De a párom nem engedte :lol: :lol:

Kima, nem hinném, hogy le vagytok maradva. Az én Marcim csak produkálja magát, a dokinő szerint másfél hónappal jár előrébb a koránál mozgás-ügyileg. Szóval csak türelem :wink:

Ildi, mesélj, mit szólt a párod a tankokhoz meg a meglepi-bulihoz? Hogy sikerült?

És ma már megyek tornázni :lol: :lol: :lol: Annyira hiányzik már!!!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás - most még egész jól viselem, bár néha elkap a világvége hangulat. Az én párom is nyugtatgat, hogy majd sikerül. Birka türelme van a drágámnak... :)

Milyen tornára jársz?
Én is szoktam tornázni, de csak itthon magamnak. Eléggé hátfájós vagyok és jó tesz öreg csontjaimnak a torna. :D

Kép
pampalini

Én a Curves terembe járok, villámedzés. a gyerek mellett nincs másra időm :( 2 hete nem tudtam menni Achilles-ín gyulladás miatt, de már jól vagyok pár napja :lol:

A párodnak igaza, majd sikerül, türelem. Csak semmi stressz, és tuti összejön :wink: Mi most kezdünk el próbálkozni :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
3. hónapban sikerült Marci :shock: Húúú, ti nagyon ügyesek vagytok!!

Pampalini!
Kitartás. Tudom nem hangzk szépen, de 6 hónap próbálkozás ( ha jól számoltam) nem annyira sok még. Próbálkozol valami plusz dologgal, vagy a szerencsére bízzátok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kima75 2009.02.16 21:54-kor.

Kima
Kép
Kép
kima75

Hékás - indul a tesóprojekt? Tök jó!!! Eddig gyógyszert szedtél? Bocs még nem olvastalak végig titeket, ezért nem ismerem a történeteket :oops:
Achilles ín gyuszi fájdalmas lehetett! Azért vigyázz magadra! :)

Kima - a természetre bízzuk magunkat, majd lesz valahogy. Elevitem van itthon, néha bekapok egyet! Meg iszom a cickafark teát, de azt régebben is ittam, mert imádom az ízét :)

Amúgy van nálatok táblázat, vagy valami más ahol meg lehet nézni titeket? Bocs ha hülyét kérdeztem!

Kép
pampalini

Tényleg ritkaság, hogy ilyen hamar összejött? Tesóm mindig csak kitalálta, hogy gyereket akar, és legközelebb már pozitívat tesztelt :lol: nekem ez a családi etalon :lol: :lol: :lol:

Igen, eddig gyógyszert szedtem, 6 hónapig. Gondolom 1-2 hónap kell, hogy kiürüljön a szervezetből, addig úgysem sikerül a baba. Ha meg igen, legfeljebb örülünk :wink: :lol:

Táblázatunk nincs, azt inkább a várandósoknál szokták vezetni. Jelenleg csak 1 sorunk lenne benne :wink: :lol: Milyen táblázatra gondoltál, amit érdemes lenne vezetnünk? Ha arról van szó, én szívesen megcsinálom, és karbantartom, de mi legyen benne? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás - (most látom, hogy Brigi vagy) Szerintem nem ritka, hogy ilyen hamar összejött, csak az a gyakoribb, hogy több hónapot, akár 5-6-ot is várnak egy pozi tesztre! Szerencsés a családod, hogy hamar teherbe tudtok esni. A volt munkatársam volt ilyen, ő mind a két gyerkőcnél csak rágondolt, hogy jó lenne egy baba és már terhes is lett.

Gyógyszer: barátnőm abba hagyta és a következő hónapban már babás volt. Most már 2 éves a gyerkőc :) Szóval lehet, hogy már most terhes leszel :)

A táblázatba mondjuk beirhatnánk a nevet, lakhelyet, hányadik baba, meg esetleg, hogy hányadik ciklusnapon jár. Csak ezt ugye mindig frissíteni kell. Szerinted?

Kép
pampalini

Sziasztok!

Gani
Köszönjük neked is a köszöntést.
Volt nagy ünneplés, tetszett neki a nagy sokaság, volt gyerek is. :)
Játékokat kapott, készségfejlesztőt, ruhát, hálózsákot, könyvet, pénzt. Micimackós tortája volt, érdeklődéssel fogadta, a tüzijátéktól sírt, dobok fel pár képet.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Nekem azt mondta a doki, hogy második babával könnyebb teherbe esni, mint elsővel. Sógornőmnek elsőre sikerült, viszont ismerek olyat, akinek 1 év után sikerült.

Kép
Kép
susytunder

Benne vagytok egy kis játékban? A másik topicban felhívták a figyelmemet egy netes progira. Fel kell tölteni anyuka-apuka képét, meg kell adni, hogy milyen nemű gyerek-képet szeretnénk, és megmutatja, hogy milyen gyerekünk születne.

Nekem ilyen lányom lesz: :lol: :lol: :lol:

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás nekem nagyon tetszik! Szeretném!

én egy olyat ismerek, ahol szintén fel kell tölteni anya és apa képét, és megmutatja kire hasonlít jobban, nekünk 50 50 % jött ki. :)
És hogy a keresztlányom jobban hasonlít rám, mint a saját anyjára. :lol:

Kép
Kép
susytunder

A honlap címe rajta van a képen is: http://www.makemebabies.com

Az oldal angol nyelvű, ha valakinek segítség kell, szóljatok. Susy! Mi annak az oldalnak a címe? Nem emlékszel? Kíváncsi vagyok, nálunk mi jönne ki :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi - megnéztem az oldalt, nagyon jó, meg is csináltam a gyerkőcünket :) De valami miatt nem tom ide feltölteni :(

Kép
pampalini

Most hallottam a rádióban : A Fletó csomag elkészült..... :( :(

Kép
pampalini

Valami hibaüzenetet ír ki? Vagy miért? Hátha tudunk segíteni...

Ja, a táblázatra nem reagáltam. Szóval szerintem az, hogy hány nap van hátra a peteérésig, azt a vonalzók tökéletesen mutatják. Ha táblázat,akkor én ilyen oszlopokat képzelnék el:
- Nicknév
- Életkor
- Lakcím
- Mit szeretnél: kisfiú/kislány
- Melyik kórházban szeretnél szülni
- Testvérek száma, neve
Ha szerintetek van értelme, küldjétek el nekem priviben az adatokat, én meg megcsinálom a táblázatot és feltöltöm. Olyan oszlopokkal, amit javasoltok, csak ne kelljen naponta frissíteni és töltögetni...

Jaj, és Susy elfelejtettem mondani, hogy nagyon édes Kristóf a képeken. És hasonlít az apjára, nem? Nem csak 50%-ban :wink: Nagyon szép volt a torta is, milyen ízű volt?

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="pampalini"]M írta:pampaliniost hallottam a rádióban : A Fletó csomag elkészült..... :( :(

Én már meg is néztem a neten. Nem csökkentették le a GYED idejét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sőt,a GYED része engem is érint :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás
Túró torta volt, nagyon finom citromos ízzel.
Nagyon hasonlít apára, rám kevésbé. :)
Hirtelen nem tudom a honlap címét, apa tudja ha haza jön megkérdem, és linkelem.

Kép
Kép
susytunder

Nem csökkentik, csak változik az ideje :
A gyed továbbra is legfeljebb két évig lesz adható, de hat hónap helyett egy év munkaviszony lesz a feltétele a gyed folyósításának. A gyedet annyi időn át folyósítanák, mint amilyen hosszú volt a szülési szabadság előtti munkaviszony, aki csak egy évig dolgozott a gyerekvállalás előtt, egy éven át kapná csupán a gyedet is.
Ez engem érint, mert most nem dolgozok! :)

susytunder - nagyon szép tortája volt Kristófnak!!! Zabálnivaló gyerek! :D

Kép
pampalini

Sziasztok!

Nekünk Bogi az első pé-kor összejött. Már akkor is ilyen szótfogadó kislány volt :lol: :lol: :lol:
Kivi vagyok, hogy a tesóbaba majd milyen gyorsan/lassan fog összejönni.

Most megyünk fürizni. Hulla vagyok. Hétfőn mindig :oops:
Lányok holnapután farsang. Már alig várja, hogy bemutathassa a Csipkerózsika ruháját és a hercegnős cipijét :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Hozok nektek pár képet.

Kép Mai frizkó

Kép

Kép

Anita
Kép

Kép
gani

Gani
Nagyon szép haja van a kislányodnak. És milyen bájos az arcocskája.

No lányok megcsináltuk apával Hékás által ajánlott játékot.
Íme az eredmény.

Egy kislány
Kép

És elvileg ilyen lenne Kristóf.
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susytunder 2009.02.16 22:40-kor.

Kép
Kép
susytunder

Hékás
Itt a link.
http://www.myheritage.hu/

Nekünk ez jött ki.
Kép

Kép
Kép
susytunder

Helloka!

Anita, Bendi a szüleimnél volt. Imád ott lenni. Mamáéknál mindig történik valami, a Papa hátáról a bőrt is lenyúzhatná, ráadásul a testvéreim is otthon vannak hétvégén, így egy csomóan ugrálnak körülötte. Egyszer rajzolt egy hatalmas házat és belerajzolt mindenkit: a szüleiméket és bennünket és mondat, hogy így kell lakni :lol:

Brigi, köszi. Most kaptam meg a szteroidos szemcseppet, ami miatt fél évre pá-pá babó… Megvagyok amúgy, de most már hisztissé tesz, hogy nem látok rendesen.

Susy, mi is gratulálunk. Kristóf nagyon cuki. Párod nagyon oda van. Ez a csimpánz… :twisted:

Jóó éjt mindenkinek :)
kinga82

Sziasztok!

Már jó rég voltam! :oops: Szégyenlem is magam!azért olvasgatlak Titeket!

Pampalini!Én is üdvözöllek köztünk!A régiek már tudják a történetemet.Leírom Neked pár szóban.Mi is szeptemberben kezdünk próbálkozni,rögtön össze is jött a baba,de sajnos a 8.-ik hétben volt egy spontán vetélésem. :cry: Akkor nagyon rossz volt.Ő lett volna az első babánk. De már átvészeltük a dolgot.Most kezdünk újra próbálkozni.Bár nekem még megvan a munkahelyem,de szerintem nem sokáig.Úgyhogy bele kell húznunk a babaprojektbe. :lol:

Hékás!Szerintem is jó ötlet a táblázat.Én le is írom ide az adatokat,ha nem bánod:

Sziszkó29
30
Gyöngyös
baba neme:mindegy
Bugát Pál Kórház,Gyöngyös
testvér:nincs

Most búcsúzom,mert reggel nagyon korán kell kelnem!
Szép álmokat mindenkinek!

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Sziasztok!

Kriszta, pont hogy nem akarok karrierista lenni! Én inkább szeretnék otthon lenni, sütni, főzni, gyereket nevelni. Nem is érzem jól magam igazán a "mostani életemben". Én ezért is várom a gyerkőcöt.

Susy, nagyon édes Kristóf! Én is boldog szülinapot kívánok neki!!

Szerintem is jó ötlet a táblázat:
zénéildi
Ildikó
Sülysáp
a baba neme mindegy (elsőre)
kerepestarcsai kórház

A hétvége rengeteg meglepetéssel szolgált, még számomra is. Na, de kezdtem az elejéről: szombat délelőtt Endre dolgozott így nyugodtan tudtam készülődni (vihar előtti csend :D ). 11-kor felhívott a tankozást szervező cég, hogy sajna a hideg miatt nem tudják beindítani a tankot :shock: ! Gyorsan felhívtam az összes résztvevőt. Közben ugyebár ki kellett találnom vmit helyette. Nem lehetett egy sima mozizás, mert tudta hogy vmi meglepire készülök és egy mozizásra ennyire nem készülnék. Az egyik ismerősöm ajánlotta a Da-Vinci kiállítást. Különleges és nem szoktunk gyakran kiállításra menni, így ez mellett döntöttem. Fél 2 helyett csak fél3-kor tudtunk elindulni. Endre mondja, hogy ha már bemegyünk pester kiállítást nézni, vacsorázzunk meg ott. :roll: Hirtelen nem tudtam jobbat kitalálni, azt mondtam neki hogy anyósom meg sógornőm főz nekünk vacsit, felhozzák hozzánk (soha nem jönnek fel hozzánk csak ha autóval elmegyünk értük) és szépen megterítenek nekünk. Hát alig akarta elhinni, de azért meggyőztem. Nagy nehezen elindultunk! Már épp kerestük a parkolóhelyet mikor felhívott sógornőm, hogy felrobbant a kazán. Hát hirtelen fel sem fogtam, Endre meg kivette a kezemből a telefont. Ordítoztak egymással mert mindketten megijedtek, azt hittem végül a meglepi is ki fog derülni. Tök idegesen visszafordultunk. Útközben gondolkoztam, hogy szóljak-e neki vagy sem a sok vendégről, de aztán végül nem szóltam. Útközben még telefonálgattunk és kiderült, hogy végül a kazánnak semmi baja. Hosszú lenne most így elmagyaráznom, az a lényeg hogy nincs nagy baj,csak nagy volt a füst és nem látta a sógornőm hogy mi történt. Hazaértünk és Endre észrevette a sok autót pedig a ház alatt parkoltak. Kérdezte:
- Meglepetéspartit szerveztél nekem?
Én meg csak mosolyogtam.
- És a kazános sztorit is csak kitaláltátok ugye?!
Szegénykém, azt hitte hogy az sem igaz. De aztán bementünk a házba, volt éneklés meg puszilkodás, szóval nagyon jól sikerült minden!
Bocsi, kicsit sok lettem! :oops:
zénéildi

Elkészítettem a táblázatot az eddigi adatokkal. Aki küldi, bekerülhet. Arra gondoltam, hogy ahol határozott elképzelés van a baba neméről, azt rózsaszínre illetve kékre fogom színezni. A tagok nick-név szerinti sorrendben kerülnek be, hogy könnyebb legyen megtalálni mindenkit. Esetleg még egy oszlopot felvehetünk, a kiírás dátumát, és akkor már Nitácska is bekerülhet...

Susy, próbáltam este, de nem találtam meg, hogy az oldalon hol van ilyen opció... De nem adom fel, legalább hétvégén elfoglalom magam anyóséknál.

Gani, miért fárasztóbb a hétfő? Hétvégén tombolnak a gyerkőcök és nem szoknak vissza azonnal az oviba? Szép nagyon Bogi!

Kinga, amíg nincs díszgyertya a közelben, nincs gond :wink: :lol: De viccet félretéve: vigyázz magadra és ne erőltesd meg a szemedet!!!

Sziszkó, mindent bele :wink:

Ildi, kíváncsi vagyok, hogy amikor a gyerkőc 1-2 hónapos, és oltári hisztis, és még enni sincs időd mellette, akkor eszedbe jut-e majd ez a mondatod :lol: Mert akármennyire akarja valaki a gyereket, de vannak oltári nehéz napok. Amikor csak bőgsz a gyerekkel, a lakás romokban, akárcsak Te, és alig várod, hogy apa hazaérjen felváltani :? De való igaz, hogy nem cserélném el semmivel a világ összes pénzéért sem!!! És én ugyan hajtottam a melóhelyen ezerrel, hogy előrejussak, aztán mikor sikerült, viszonylag rövid időn belül eljöttem :lol:

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a szülinapot. A tankot meg megkapja jövőre, legalább nem kell majd gondolkozni :wink: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Persze a táblázat meg lemaradt....

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: