Boldog szülinapot Viktornak!
Síelésünkről, de csak röviden:
Igen, Steffi, jól emlékszel, alapvetően semmi bajom anyósommal, de most a síelésen a sok kis apróság összejött. És azért nagyon más az, hogy nincs vele itt Budapesten semmi bajom, ahol mondjuk heti 1x találkozunk, mint, ha össze vagyunk zárva majdnem egy hétig... Egyszer már voltunk együtt síelni, de akkor még nem volt LénaMaja. Az emlékeim szerint nagyon jól sikerült. Most elvileg azért vittük magunkkal anyut és anyóst, hogy ők unokázzanak, mi meg (Marci, Marcihúg, após, én), tudjunk síelni (illetve boardozni). Anyuról tudni kell, hogy nagyon jól tud segíteni, tényleg mindent megkérdez, és mindent próbál úgy csinálni, ahogy én kérem. Néha még inkább túl sokat is kérdez, de inkább ebbe az irányba tolódjon el, szerintem.
Anyós meg perfekcionista, maximalista és teljesítménykényszeres.
Meg még sokminden más is. És irányít mindent és mindenkit.
És mivel ugye anyu próbált mindent kérdezni, őt is elkezdte irányítani. Anyu meg csak nyelt. Talán neki volt a legnehezebb ez a síelés. Pedig különben összejárnak nélkülünk is.
És nem tudtak együtt unokázni. Anyós vagy 100%-ig foglalkozott az egyikkel, vagy egyáltalán nem. Nem ment az osztozkodás. Ha kitalált vmit, akkor nem lehetett megváltoztatni azt, nem kérdezte, hogy nekem, anyunak, férjének (!) jó-e így. Csinálta, és kész. És, ha megkértem, hogy hívjon fel, ha sír Maja, mert akkor visszajövök a síelésből, akkor az anyu hívott fel, hogy már egy órája sír. De anyós nem szólt, nem kérdezett, nem kért tanácsot, nem, ő megpróbálta megoldani egyedül. 1 órán keresztül. Szegény pici lány...
Többször volt, hogy reggel megbeszéltük a napot, após is felment a szobájába, hogy vegyen síruhát, anyós utána, és végül (ki érti?) após sose ment síelni, csak délután, és a legritkább esetben csinálta azt anyós, amit előtte a reggelinél közösen megbeszéltünk.
Annyira rendmániás, hogy nagyjából még be sem fejeztük a kaját, máris pattant bepakolni a mosogatógépet. Ezt pl tudtam róla itthonról is, de ha 6 napig folyamatosan elhordják előlünk a kaját-tányért abban a pillanatban, hogy 1 percig nem nyúlunk hozzá, az azért idegesítő. Olyan jó egy fárasztó síelés nap után csak úgy dögleni az asztal mellett, és néha-néha még csipegetni. Na, ezt amúgy sem lehet, mert hízlal... És persze ettől még lelkiismeretfurdalásunk is lett, hogy mi soha nem pakolunk. De nála nem lehet gyorsabban...
Na, abbahagyom...
Nem, még egy dolog, de ez már nem síelés. Se anyu, se anyós nem dolgozik péntekenként. Mikor Maja született, anyós mondta, hogy akkor ő vesz egy gyerekülést az autójába, és csütörtök esténként elviszi Lénát, és péntek estig ott lehet. És akkor én pénteken tudok csak Majával lenni. Mondtam, tökjó, de egyezkedjenek az anyuval, mert ő is pénteken szabad. Na, Maja most már 4,5 hós, anyu azóta majdnem minden pénteken segít valamennyit, anyós egyszer sem vitte el még Lénát. Néha kitalálja, hogy jön, de akkor sem kérdi, hanem közli.
Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy anyunak nagyjából mi vagyunk, meg az öcsém, anyósnak meg van férj, meg ő elég mozgalmas életet él, tele programmal. Persze anyu is, de ő próbálja úgy, hogy tényleg sokat tudjon segíteni.
Ennyit arról, hogy rövid leszek. Egyébként továbbra is azt gondolom, hogy bármikor vihetik Lénát, mert ő már beszél, és kerek-perec megmondja, mit akar. Maját viszont asszem majd akkor hagyom ott náluk, ha már tud beszélni...
Majd reagálok másra is, de most mennem kell, bocs, hogy ez most csak rólunk szólt...