Új privát üzeneted érkezett!

Adri és Gabi, Boldog Szülinapot!!!!

Eni
én is örülök, hogy leírtad 7köznapiban, hogy mi is van Jankával! Így valóban rosszabbul hangzik, mert megértettem, de a lényeg, hogy meg fog gyógyulni :wink:

Orsi
Írtad, hogy tervben van a költözés?! :oops: Valahogy lemaradtam....Akkor nálatok is jöhet a nyári tesóproject? :lol:

Bori
Apuci beszólása tök jó :lol: Akkor figyelünk és lessünk majd nyáron az új vonalzókat :wink:

Kati
Orsi és gyerekek :lol: :lol: :lol:

Etenci
Mikey pinkben :lol: Miki honnan szedte ezt a cuccot? :shock:
Bebede tényleg jó hosszú :D

Judy
Anna harisnyája...nagyon cukkkancs :wink:

Memme
Én 23-án megyek 1/2 9-re AFP-re. Csak már elfelejtettem ezt-azt, meg pedig nem kérdeztem :? Éhgyomorra kell menni? Mármint Teljes vérkép és vizelet vizsgálat is lesz? Doki csak annyit mondott, hogy 1/2 9-kor az 5.-en találkozunk....
Nagypapis kép nagyon teccc!

MSE
Távcső: háztartási papírtörlő gurigáját (vagy alufóliát, folpackosat), lefested temperával feketére egy-két csillag rá, oszt kész :wink: TAlán több bolygó kellett volna a palástra, akkor kevesebb lett volna benézés....De így sem biztos :lol:

Adri
Matyi korán kezdi ezt a nemalvás dolgot :( És éjszaka sem valami nagy mormota..... Talán majd javul a helyzet. Egy időben nálunk is horror volt, de aztán a 20 percekből 1- 1,5 óra lett, sőt néha 2!!! Most persze...megint horror, de ez asszem már nem javul :roll:

Csajok, kész vagyok. Ez a büdös kölök persze aludni nem akar, de a bevásárlókocsiban beájult tegnap :roll: Úgy fest, hogy ebéd után sehova nem lehet vele menni, mert bárhol beájul :? Kéne neki az alvás, de makacskodik :roll:
Viszont éljen péntek 13.!!!!! Ma reggel pihegtem az ágyban, míg Iván és Apuci meséztek és Kispipi személyesen bejelentkezett!!!! Tök örültem és meglepődtem persze, mert Ivánt aznap éreztem először, mikor betöltöttem a 20.hetet. A hét elején már volt egy gyanúm hajnalban, de mivel csak egyetlen "pukkanást" éreztem, ezért nem voltam benne biztos, de ma reggel 5-öt is rúgott, szal ez már tuti :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Kicsit eltüntem,mert a szülinapot szervezgetem.
Szülinaposoknak Nagyon Boldog Szülinapot.

Jövök még ha tudok, csak már most elegem van ebből a felhajtásból.
Kedden voltunk a dokinál Viktorral és kivételesen nem ordított, amikor meglátta a dokit :lol: az oltást is hősiesen türte, hang nélül.

Merci: Nagyon édesek a gyerkőceid.

Manóka: Örülök hogy rólad is lehet hallani.

Na megyek mert még takarítanom kell.
Ja nálunk esik a hó :shock:
Nem akarok havat lapátolni :( :( :( :(
V

valentina

Ja, Kati, neked akartam még!
Igen, a 3 éves oltás nincs, és helyette van a 18 hós. majd legközelebb 6 évesen lesz. Már Benét is így oltották.

mtunde

Oltás
nekünk 3 hete szólt a doktornő, hogy az agyhártyagyulladás elleni-meningitecből-nem elég a 2 oltás hanem kell egy 3.
Ti mit tudtok erről????(vagy ez a 3 éves helyetti?? :roll: :oops: )

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok, van egy nevelési dilemmám, ha esetleg van időtök, a blogban a legújabb bejegyzésben részleteztem. Tényleg érdekel, ki hogyan....

mtunde

mi van Lányok? mindenki Tündének ír levelet???? :lol: hol van mindenki? engem is érdekelne, hogy mit írtok neki! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali!

Mi itten vagyunk Levivel tépjük egymás idegeit. Ma olyan sírós, azértsealvós, de ébren sehogy se jó napunk van. :?
Na, a nagy átlag szerint 4-5 ilyen nap után tündérke lesz megint és ez már a 3. vagy 4. ilyen napunk, szóval várom a csodát.

Tünde, én nem tudok mit írni, csak készülök bőszen, ha majd eljön ez a korszak...szóval tapasztalatok engem is érdekelnének.

Most újra napirenden van nálunk a gyerekülés, már volt téma tudom, de....most kicsit utánaböngésztem...
Steffi, nektek van maxicosi, ha jól emlékszem és szeretitek ugyi? Priori vagy xp?
Esetleg másnak tapasztalata ezzel a székkel kapcsolatban? Mert a következő, 60 ezres kategória kissé horribilis. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na itt megint, közben ugye lakást néztünk.
na a beruházó nem jött el, csak a tudatlan titkárnőjét küldte, aki egyetlen kérdésünkre sem tudott épkézláb mondatot kinyögni...mindenesetre felírta őket, és visszaszól. kaptunk műszaki leírást, amiben sok mindne benne van. holnap megyünk is megmutatni apának, mert ő építő mérnök, ért hozzá.
szóval az alkudozás elmaradt, de holnap hívjuk őket ledumálunk vlmit.

utána benéztünk sógornőmékhez hamár úgyis a környéken jártunk... mekkorát nőtt Olivér (Kolos unokatesója, most volt 4hós)...eléggé sírós gyerek, alig alszik, de megnyugtattam, h ez normális, Kolos ilyen kis különc, h rendesen alszik/eszik/játszik. :lol:
van jópár ismerősöm akiknél hasonló korabeli gyerekek vannak mint Kolos és még mindig többször kelnek éjjel.

Renáta, igen, igen. :lol: :oops: nyártól lehet kistesó...szerintem, de apa szerint még korai. majd meglátjuk ki győz. :lol: :roll:

VAndini, túl sokat gondolkozol, meg kombinálsz. :lol: a tortamegkívánásom pusztán kedvesség volt Gabi felé, mert igen jól nézett ki a torta!! :lol:

Eni, benned annyi erő van és olyan tisztán tudsz gondolkozni! Janka erős csaj megbírkózik a gondokkal, ebben is a mamájára ütött. :lol:

Tenci
, de jó titeket is látni. jaj, hogy mennyire aranyos Benedek.
igazából nem sajnálom, mert kicsi volt, meg zajos, büdös (7.ker.ben)...annyira vágytam már egy kertes házra ahol KOlos kimehet homokozni, focizni... ahol rendes konyhám van, sok munkafelülettel.

Judy, Igen, meggyőztem. jól tudok érvelni. :lol: :oops: Anna is édes, olyan mint egy kis tornászlány, ebben az alulra-harisnya-fülöl-body összeállításban. :lol:

Ancsa[/b], nektek továbbra gyógypuszik!!++

Vica
, még számvitel van hátra,+államvizsga. szakdoli jól áll, 90%-a kész. te milyen szakra jártál?

Bori, párod beszólása :lol: hajrá kistesó!!
szerintem a 9,5kg nagyon jó. Szerintem kolos több volt ennyi idősen. jó ő fiú, de akkor is.

Veroniksz Kata lányod is jófej
snooopy

Sziasztok!

Betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást!

Manóka
Mikoltnak utólag is nagyon boldog szülinapot!

Veronikusz
Kata :lol: :lol: :lol:

Kati
Én is gratulálok az ikrekhez! :lol: :lol: :lol:

Renáta
Ma bepótolta Matyi a lemaradást, délután 4 órát aludt, kíváncsi vagyok este mikor alszik el. Én nem mertem lefeküdni, most tényleg kezdek zombimami lenni.
És gratula a mocorgáshoz. Jó korán kezdi, illetve jó korán megérezted. Én mindegyiket sokkal később.

Memme
Édesek a leányzóid. És nagyon kíváncsi vagyok, hogy Kiskicsi is ilyen gyönyörű csajszi-e vagy egy vagány kisfiú. :D :D :D

Gabi
Enci nagyok komoly nagylány. Ahogy ott királynői tartással fogadta az alattvalók jókívánságait! :lol: :lol: :lol:

Hiszti van, mennem kell....

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Tünde
Óóóóóójaaaaaaaaaaaj...én azt hittem, hogy ez javulni fog :roll: De amiket írsz, az alapján úgy fest, hogy nem nagyon :( Nálunk mikor mi válik be. De sztem ezt gyereke is válogatja. HA érzi bennem az indulatot, akkor még rátesz :? ha higgadt tudok maradni, akkor elmúlik, de nem szó nélkül....Van, hogy fetreng a földön én meg mindig az aktuális öltöztetendő felületet lefogom, hogy rá tudjam adni vagy le tudjam venni a ruhát, cipőt....Persze nem ez az üdvözítő, de ha nincs időm kivárni míg lehiggad, akkor csak ez működik. Ilyenkor nem vagyok mérges meg semmi, sőt még nyugtatom is, hogy "óóó, a harisnya már rajtad van, most jön az overáll!" Máskor lehet, hogy bejön, ha valami vonzót találok ki, hogy miért menjünk haza vagy éppen el...De ez nagyon nehéz :? Mert édességgel nem akarom csalogatni, viszont ez lenne az, amivel asszem bármikor bármire rá tudnám venni :? :lol:
Igazság szerint asszem nálunk is attól függ, hogy mit alkalmazok, hogy milyen gatya van rajtam. Az a legjobb, mikor valami hülye játékot tudok kitalálni, aminek a keretében felöltöztetem vagy levetköztetem. A motorozásból való hazajövetel a másik ilyen kritikus pont. Ott csak akkor nyerhetek, ha hazáig kis tócsákat keresöünk, amibe belegurulhat vagy futok előtte esetleg utána :roll: Szal nem ecccerű sajnos :roll:
Tudom, ezzel nem sokat segítettem, de én már annak is "örülni" szoktam, hogy ez nem csak nekem gond....

Andi
Jó hallani, hogy anyukád jobban!!! Mit mondanak, mik az esélyek vagy egyáltalán...mi a legjobb, amivel kecsegtetnek?

Adri
Én is meglepődtem, mert nagyon korainak gondolom :shock: De sebaj, azért örülök :D Amúgy ha már egyszer nem éreztem volna ilyet, akkor soha nem jövök rá...meg ha nem magányosan relaxálok az ágyban, akkor észre sem veszem...tényleg olyan kis pukkanások voltak csak :wink:
Bárcsak Iván behozná a lemaradást!!! Ma is alig bírt ébren maradni, nyügi volt meg minden, de a Istennek nem akart lefeküdni, de még csak könyvet olvasni sem :( Bezzeg a tv-mese....HA összebújunk, akkor nyugton fekszik és nézi (sztem ilyenkor 1-1,5 órát simán el lenne előtte), addig is pihen, de 30 percnél többet nem akarom, hogy nézze. Ha beájulok mellette, akkor mákja van, mert akkor lehet, hogy 3/4-1 órát is kókadozik a mesék alatt :oops:Nem szeretem, ha a tv-n lóg! Ugyan nagyjából mindig ugyanazt nézi, mert nincs gyerekcsatornánk (direkt), és így a merevlemezen lévő mesékből mazsolázhat, amiket már látott egy jópárszor...De nem tiltakozik :lol: Mindegy, akkor sem csípem...egész nap mennének a mesék, ha rajta állna :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Lányok!
Majd átküldöm a recepteket, csak valahogy be kell varázsolnom őket a gépbe... :lol:

Reni!
AFP-re két variációt tudok: Ha kibírod, menj éhgyomorra, ha nem, nyugodtan hívd fel Vidát, tök megértő szokott lenni pocakosokkal. Én is megcsinálta, hogy felhívtam valami eredményért, aztán csak azt felejtettem el megkérdezni, mikor kell menjek, és kb. tíz másodperc múlva újra hívtam. Ott mentegeztőztem, mire annyit kérdezett: Csak nem terhes? :lol:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Tünde!
A helyzet nálunk is hasonló ....tudom ajánlani a mi blogunkat is olvasásra http://berke-letti-dorka.blogspot.com/ :lol: :lol: Hasonló gondokkal küzdök én is...néha nagyon kivagyok. De mindig azt mondják, hogy ki fogja nőni a gyerek...majd írok erről bővebben....

Veronikusz!
Örülök, hogy jobban vagytok...szegény Zsófi ...Csak gyógypuszit neki semmi másfájtát :lol: :lol: na jó nagyonszeretlekeset is adhaszt neki :lol: :lol:

Borsika!
Bogi lábujj édes...nem hiszem, hogy valami baja lenne a kisasszonynak, de azért mutasd meg egy dokinak a nyugalom kedvéért....Hajrá kistesó :lol: :lol: :lol:

MInden szülinaposnak nagyon nagyon boldogot kívánok!!!

Tenci!
Gyekők nagyon aranyosak...Benedek jó nagy baba.....Mikey rózsaszínben.. :lol: :lol: :lol: nagyon szép kis pofija van....

Reni gratula a mocorgáshoz.....időben kezdi... :lol:

Ancsa!
Gyógyulgassatok!!!!!!mennek a gyógypuszik oda is....

AprooZso!
Nekünk Racaro gyerekülésünk van, mi nagyon szeretjük....a hordozónk meg maxicosi...azt is szeretem.Egyébként először mi is Maxicosi autósülést akartunk venni, nekem nagyon tetszettek, mert valamelyiket még dönteni is lehetett és praktikusnak tűnt.

MSE!
Behalok a szövegedtől :lol: :lol: Képkommentár remek :lol: ....Gyerekek csodásak :lol: Néha elképzelem hogy zajlik az élet nálatok....nem lehet unalmas....

Eni!
Jankaszáva nagyon aranyos, csajos :lol: , kis hős, a vele és a helyzettel kapcsolatos gondolataimat ismerd, így azt nem is ragoznám, kalap megemelve :!: :!:

Andi!
Örülök a jó híreknek......REMÉNY :!: :!:

Memme!
Még nemis gratuláltam a vizsgádhoz :lol: Ügyi vagy!Fotók nagyon jók, nagypapás különösen :lol: :lol:

Rólunk!
Letykó kötőhártyás mind a két szemére és spriccel a váladék az orrából.Nekem tegnap éjjel óta fáj a hasam , mostmár hányingerem is van..... :oops: Berke legalább jobban van...Azt számolgattam, hogy a Letti nemfogja megduplázni a születési súlyát fél éves korára.....most 2 hét alatt szinte alig hízott pár grammot.Berke sem duplázta meg annak idején...van akinek a babája szintén nem duplázta meg??????
Képzeljétek ma taliztam Ági nénivel a boltban....(tudjátok a "Anci" a ccsecsemősnővér aki elment )NAgyon aranyos volt beszélgettünk egy kicsit.....ja és csinos is volt... :lol:
Remélem nem hagytam ki senkit.....csak pár sort akartam írni , mert fáradt vagyok és tessék......

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok!

Reni, Dorka, már a sorstársaság is jól esik! :)

Igen, én is azt hittem, ezen már túl vagyunk, mert ez most már nem is hiszti. Azt kinőttük. És korábban tök jól öltözött, vagyis hagyta magát. De akkor meg volt dackorszak. Most meg ez van. Csak olyan jó lenne bölcsen, és jól csinálni, és nem sérüléseket okozni.
Én nem ordibálok vele egész nap, mégis, ha 1-2 szer megemelem a hangom, utána megkérdezi: "anya, már nem haragszol? " pedig soha nem haragszom! :roll:

Reni,
mese ismerős. Bene le sem szakadt a minimaxról. Nekem is voltak elveim, de aztán teherbe estem, és a napi 30-60 percnyi mese kicsit felduzzadt... Nyáron jobb lett, mert akkor sokat voltunk udvaron. Ez neki is csak pótcselekvés volt. Most meg van néhány kedvenc, de a többi nélkül el van. Egésze normalizálódott. Most Villő kezd veszélyes lenni, mert már őt is érdekli néhány mese, és hát amikor dolgom van... Nagy kisértés az elektronikus cumi! :)

mtunde

Tünde!
Még a szomorúhoz annyit, hogy én is azt szoktam mondani a Berkének, hogy szomorú vagyok ha így vagy úgy viselkedik .Erre ős is kikészül és azt mondja, hogy mama nem vagy szomorú, ne legyél szomorú és ő is el szokta sírni magát....Megijed, hogy nem akar bántani engem....valószinű Bene is....mégiscsak egy az anyjuk ezeknek a kis pasiknak is :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

AprooZso!
Igen maxi cosi priori xp van, így néz ki:
Kép
Mi nagyon szeretjük, arról, hogy 'élesben' milyen hála Istennek nem tudok nyilatkozni...

Tünde!
Nálunk is ugyanez van, csak Martin attól hisztirohamot kap, ha lemerem venni a fejéről a sapit. Nem vetköztethetem, augusztus óta ő vetkőzik önállóan :roll: Ha esetleg elfelejtem, vagy hozzáérek kabáthoz vagy akármihez ajjajj szegény fejemnek! Elindulni sétálni is kb egy óra ebből az ő öltöztetése 40perc.

Reni!
Éljen KisPipi bejelentkezése! Tök jó! Martin sem alszik napközben pár napja, pedig tiszta mák, viszont így már fél 8körül kidől, de az utolsó pár óra olyan 4től elviselhetetlen, nem tudok neki mit kitalálni. Remélem, ha jön a jó idő többet lehetünk kint, kifárad és akkor egyszerűbb lesz.

Képek csodásak, ne haragudjatok, hogy nem emelem ki név szerint, ilyen nem szoktam, de ez a hét nagyon fárasztó volt. Nimi 5kor indult (hajnalban) mindennap itthonról 8után ért haza, szinte csak aludni járt haza :( egyedül nyomtam a gyerekekkel, de büszkén és diadalittasan újságolom, hogy mindent megoldottam, egyedül fürdettem, fektettem, altattam stb. Jó tudom nem nagy szám, más is csinálta már, de nekem ez új és kicsit féltem tőle. De tök jó volt minden. Gyerekeim édesek, imádják egymást! Jó nem leszek álszent azért a mai nap végére elfogyott a türelmem picit :roll:

Manóka!
Pont gondoltam rád mi lehet veled! Örülök, hogy jöttél!

Bori!
Jó, hogy írtad a lábujj dolgot, majd én is figyelem Mircit. 9,5kg? Az igen! Martin egy évesen volt annyi, de ő már 6hósan mászott...

Memme!
Grat a vizsgához, Istennő vagy!

Na megyek, ma fél 7kor kidőltek, holnap biztos korán ébresztenek :?

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Csak gyorsan, mert vendégek voltak, és már leragad a szemem..

Dorka,
Ha jól emlékszem, Bogi sem duplázta meg a súlyát féléves korára! (majd visszakeresem a kiskönyvben, de arra tisztán emlékszem, hogy törtem a fejem, hogy nem lesz meg, aztán hagytam az egészet... :roll: ) Ezért is csodálkozom, hogy husinak hívják, mert szerintem ez nem is sok, amennyit most "nyom". De ha jóllakottak és elégedettek, akkor szerintem ez nem szentírás.
Letykónak sok sok puszi, Neked is jobbulást!!! jó, hogy legalább Berke jól van.
'Ancizó' Ágit én is nagyon csíptem!
Vendég

Tünde
Elektronikus cumi :lol: :lol: :lol: Igen, nekem is voltak elveim....Ne nézzen egyedül mesét és csak keveset...Aztán beteg lett..akkor ugye mi más marad..utána meg, miko meggyógyultt, gondolom nem kell részletezni :? A ne nézzen egyedül, azért most is megvan, de csak új meséknél alkalmazom, ahol még nem ismer minden részletet. Vagyis mostanában, hogy nem alszik, annak is örülök, ha nézi én meg szundizhatok mellette :oops: Persze csak éberen, de ha kérdezne valamit, valszeg foggggalmam nem lenne... :oops: :oops: :oops: Fél perc alatt beájulok, akár csak 5 percre is :roll:

Steffi
Hát, én nagyon félek olykor ezektől a technikai dolgoktól, mert én javarészt egyedül leszek :( És őszintén? Abban sem vagyok biztos, hogy ha nem leszek egyedül, akkor annyira nagy terhet venne le Zsolti a vállamról :roll: De én így vállaltam ezt a dolgot....MAjd megoldom :wink:

Dorka
Mostmár itt az ideje, hogy meggyógyuljatok!!!!+++++++++++++++
Én szoktam azt is mondani, hogy mérges vagyok és szoktam is az lenni. Szerintem ez nem baj! De mikor rendeződnek a dolgok, akkor legtöbbször ugye elmondom, hogy miért is voltammérges és örülök, hogy megoldottuk és hogy nagyon szeretm, akkor is, ha haragszom! Mert ez így van :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

És egy közeli Veronikusznak:
Kép
Vendég

Reni!
Hát ha a fürcsit bevállalja míg te a picit szoptatod és altatod már az is nagy segítség! Egyébként újabban az új mottóm, hogy az új helyzet hozza magával a megoldást is. Eddig bejött.
Én is szoktam mondani, hogy haragszom és mérges vagyok, de azt is hozzáteszem, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem Martint, csak most elszomorított ezzel a dologgal.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Reni!
Melyik az dm-es tápi amit Ivánnak adsz?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jó reggelt!

REni!
Gratula a mocorgáshoz :D

Dorka!
Jaj ti szegények!!! Szegény Letti és persze szegény te!!! Még jó hogy Berke jobban van.
Sok-sok gyógypuszit küldünk nektek! Súly miatt ne aggódj! Ha kiegyensúlyozott akkor minden OKÉ! :D

Tenci!
Benedek nagyon ügyes baba és Mikey rózsaszínben :lol: édes :lol:

Ancsa!
Gyógypuszik, gyógypuszik, gyógypuszik!!!!

Steffi!
Hát jól nyomja szegény férjed is az ipart. :oops: remélem ez csak átmeneti és utána tud egy kicsit többet pihenni! Te meg nagyon ügyi vagy, hogy ilyen szuperül levezényled az esti fektetést egyedül. :D

Bori!
Bogi baba :lol: :lol: :lol: még mindig tetszik :lol:

Snoopy-Orsi:
drukk az új lakáshoz! Papád mit mondott? szerinte jó a kecó? :wink:

Rólunk:
Tegnap Zsófi már nem hányt, viszont még mindig taknyol, köhög. Sajnos én is taknyolok és köhögök, de nem vészes. Hétvégén szokás szerint megint egyedül. De már megszoktam. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,
örülök, hogy jobban vagytok!
Én is egyedül. :? Plusz fosós kutya... Pedig úgy vártam a hétvégét..
Vendég

bocsi, de mi az hogy "fosós kutya ..." ???? :? :shock: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Egy kutya, aki fosik... Miért, mire gondoltál? :lol:
Na nem a lakásban, de 2-3 óránként szorít, hogy vigyem ki.. Ember kivitte, mielőtt lelépett, így van egy kis időm... :roll:
Valamit úgy kreatívkodnék... a kölök is alszik... remélem nem (csak) takarítás lesz belőle... Úgy elmennék az IKEÁba is, de gyalog tuti nem vágok neki :evil: talán este..
Nagyon tombol még az inluenza??
Vendég

Ja, nem Bogit szoktuk így hívni, ha erre gondoltál volna ... :lol: :lol: Ő csak "Zsírkutyesz" :oops:
:lol:
Vendég

Sziasztok!
Bocsánat, hogy ezidáig nem jelentkeztem, de két gyermekkel tényleg nem olyan könnyű a dolgok végére jutni nap mint nap. :lol: :lol: Lilike a héten nem volt óvodában, mert féltünk, hogy valamit hazahoz :( , ráadásul csütörtökre belázasodott és kiderült, hogy mandula gyulladása van :cry: Szonja csütörtök reggel sugárba hányta ki a tejet (azt hittem megőrülök), de hála csupán túlkajálta magát.
Nem tudom meddig legyen itthon a Lilike, mikor vigyem oviba?A járványra azt mondják még 4-6 hétig is eltart, de szegény addig itthon.......Apa jövő héten már dolgozik, segitségem nincs, nem tudom kire bizni Szonját, hogy legalább elvigyem egy kicsit sétálni a "nagyot"Szép mi?Lehet hogy befonom a szemöldököm....... :lol: :lol: A doki szerint ne aggodjak, mert a picit megvédi az anyatej nem valószinü, hogy bármi baja lenne.Na de mégis..........

Próbálom folytatni a szülés élményemet........
Gozár doki volt az ügyeletes doki kb 1/2 1 körűl vizsgált meg, akkor 3 ú-ra voltam.1-kor elfoglaltuk a szülőszobát (akkor még 2 fájás között felhívtam a Henit, mert neki elözőleg nem írtam smst :lol: :lol: )Vida doki 1/4 2-kor érkezett meg, beszolt a szobára, hogy hamarosan jön csak átöltözik, majd rámnézett és azt mondta a francokat nem megyek én sehová :lol: És tényleg utcai ruhában elkapta a mi Szonjánkat.
Az egész szülés fantasztikus volt. Már most mennék újra...........

Judit

Kép

Kép
hjudith

[color=darkblue]Bálintoknak nagyon Boldog Névnapot Kívánok!![/color]

Kép

Kép
gablaty

Reni,
csak most olvastam! De jó! :D Szerintem a kiscsaj a bugyijait rendezgeti odabenn :lol: A csajok márcsak ilyen pakolósak, nem?
Én Bogit a 16. hét első napján éreztem, bár az asszem átlagos.. azért olyan jó érzés..
Aztán, ha kiderül, hogy fiú, akkor mit mondok?? :roll: :lol:
Vendég

és persze Boldog Valentin napot!

Kép

Kép
gablaty

Judit,
szerintem is jóval strapabíróbbak a kicsit az anyatejnek köszönhetően. Azért persze így is kell vigyázni, de mintha valami burok védené őket. :shock: Ha visszagondolok, hogy mi mennyi helyre vittük Bogit, meg hozzánk is jöttek, kézmosás nélkül nyúltak a gyerekhez, mire észrevettem, sőt volt, hogy a haver lezuhanyozott nálunk, miután segített kipakolni a pincéből a dzsuvát. Bogi egy hetes volt.. :evil: :evil: :evil: De egyszer sem volt beteg, kipp kopp. Amióta nem szoptatom, sokkal óvatosabb vagyok.
Lilikének gyógypuszik! Mit lehet csinálni, ha ilyen kicsinek van mandulagyulladása? Gondolom, nem veszik ki :roll:
Vendég

Rólunk: Enci reggel 4 óta mindent kihány, és a hasa is megy.
inni iszik,mert szomjas..de ahogy leér, jön is ki..most csak 1-2 kortyot adok, hátha úgy bent marad...hányásra mit lehet adni??
ti mit szoktatok?? gyerekorvosunkat nem lehet elérni :evil:

Kép
gablaty

Judit, mégegyszer gratulálunk, örülök nagyon, hogy Doktorbácsi elcsípte a végét... :)

Gabikám
nagylányod úgy néz arra a kislegényre, hogy tanítani lehetne. :) Annyira szép.

Bogi mindig ilyen dévaj?

Manóka, hát tényleg már azt hittem teljesen elvesztél. Isten éltesse Mikoltot! Várjuk képriportot.

Orsi, hajrá otthonkeresés!

Dorka, tényleg ne aggódj a súly miatt. Ne a mérlegnek higgy, hanem a szemednek! És ne törődj, mit mondanak. Jó hogy nem grafikon kell vezetni. Észrevennéd, ha baja volna. Mint ahogy észre is veszed. Jobbuljatok!

Irigykedek a blogjaitokra. Én örülök, ha manuálisan be tudom írni a naplómba a dolgokat.

Tünde, bennünket még nem ért el ez az elindulásos mizéria. De nyilván csak idő kérdése, hogy Melinda énecskéje is el kezdjen drasztikusabban megnyilvánulni. Fejhangon kiabálás nálunk is van, pl. minden este eláztatják a fürdőszobát, vagy - ugyan már kezdl etenni róla - de állandóan a WC-kefével akar hadonászni, amikor kakil. Vagyishát ki akarja tisztítani maga után és hogy értessem meg vele, hogy nagyon klassz a szándék, de ne...
Most volt néhány napunk, amikor még a z apját is kiborította, de ez egyértelműen azért volt, mert én is a plafonon voltam napokig és nem úgy szóltam hozzá, ahogy megszokta.
Viszont van egy dolog, amivel valamelyest tudunk hatni rá, ha elkapja az ellenkezősdi. Ő ugye egy ideje elnevezte magát Szamócának. És a szamócaság nagyon jó dolog. Ha rossz fát tesz a tűzre és mondjuk neki, hogy "Most nem vagy Szamóca",látszik, hogy rosszul esik neki, sőt később meséli is, hogy pl. "Leszedtem a CD-ket, nem voltam Szamóca". Szóval valami megfelelni-akarás-szerűség, de ezt végülis ő találta ki magának.
De fogalmam sincs mit fogok tenni, ha eljön az a fajta, amit te mesélsz. De meg kell érteniük, hogy össze kell egyezniük a világgal. Csak cérnával bírja az ember.

Kép

Kép

Kép
memme

Gabi:
Daedalonetta kúp ( hányáscsillapításra) . Enni ne is egyen - de gondolom, ez nem gond - viszont igyon.
Jégkocka szopogatása: a hideg nyugtatja a gyomrot és nem mellesleg kis adagban kap folyadékot nagyobb eséllyel marad bent.
Mielőbbi javulást! Jaj, hogy ezt a hányást én hogy útálom!!!!!!!
Most csak ennyi voltam....

Heni

Kép

Kép
cancan

Ó Gabi, jobbulást.

Steffi, már hogyne volna nagy szám a két picivel egyedül végigcsinálni az estét. Mostmár én is azt mondom, hogy nem gond, de hát amikor Eszter még szopizott és nem ült egyedül a kádban, Melinda se volt még ilyen önálló, bizony belezakkantam, amikor három egymást követő estén ember nem jött haza. (Ráadásul egy PMS közepén voltam). Szóval igenis nagy szám.
És hogy vagy egyébként?

Kép

Kép

Kép
memme

Steffi
Babylove 2-es tápit vettem neki, de már nem eszi meg. Most bepróbálkoztam a "bocitejcsivel". Az bejön. Úgy 2-3 hete adtam először és csak keveset, kb. heti 1x. Szerencsére semmi baja! Asszem mondhatom, hogy tejalergia elűzve :wink: Remélem nektek is sikerül!!!!
Sajna Zsolti a legtöbbször 10 felé ér csak haza, addig nem fogok várni a fürcsivel...Eddig sosem fürdetett és csak akkor tenné, ha muszáj. Hogy miért tart tőle ennyire....? De az elgondolás nagyon jó, hogy új helyzet új megoldás :wink: Azért komolyan nem töröm a fejem, csak olykor megfordul bennem....Én azt szoktam mondani, hogy más is megoldja :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Gabi!
jaj ti szegények!!!! igen Deadalonetta kúp. B6 vitaminból is lehet egy felet vagy Cocculin homeo-t, de a tuti a kúp. Evést tényleg lehet mellőzni. Vagy ha kívánja főtt krumpli, kőtt répa, kompót. Sok-sok cukros folyadék. Ciromos a sav miatt nem jó! Minél hidegebben és kortyonkét!!! jobbulást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta,
Köszi, köszi a recepteket.

Dorka,
Nyugi, Réka sem és Lili sem duplázta meg a születési súlyát fél éves korára. Réka 3350 grammal született és 1 évesen volt 7,6 kg. (most 12 kg :lol: )Lilinek sikerült volna a duplázás ha nincs ez a betegség... sajna most Ő is fogyott, de úgy néz ki, hogy elindultunk megint a súlygyarapodás irányába... Szóval szerintem ezen ne idegeskedj! Jobbulást Nektek!

Judit,
Nem akarlak elkeseríteni de lesz ez még rosszabb is. Nekünk a dokinéni közölte, hogy most legalább 2 hétig ne menjünk közösségbe.... Jó, csak mit csináljak Rékával??? Szóval Őt lekötni nehéz, egésznap pörög mint a duracell nyuszi és este 10-kor még úgy kell ráparancsolni hogy most már alvás van. szóval én is baromira várom már a tavaszt, hogy végre ki lehessen velük mozdulni.

A legújabb mutatványunk, hogy Réka elkezd síkítani Lilinek (akinek fülig ér a szája) majd 5 mp múlva Lili vissza síkít Rékának... ezt kb. 10 percig csinálják, anya közben meg tépi a haját!

Steffi,
Ügyi vagy... Gyerköcök jól vannak? Képek??

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Gabi,
Én azért adnék neki SODIORAL-t is. azt kiskanálal kortyonként adhatod... így tuti nem szárad ki és még fincsi íze is van...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Lányok!

A ti szüleitek mit mondanak? Én bárkivel beszélek gyerekekről az ő korosztályukkal az mind ugyanazt szajkózza :? Miszerint nekünk nem volt hiszits korszakunk és csettintésre aludtunk, eljátszottunk egyedül órákon át. Szerintük változott a világ és ezzel a gyerekek is...Ezt azért furcsállom... Szerintem 2 lehetőség van...
1, egyszerűen nem emlékeznek
2, mi talán sokkal jobban korlátozva voltunk, mint a mi gyerekeink
Arra gondolok, hogy jellemzőbb volt a sírni hagyás, a popsira és kézre csapás, kevésbé tartották szem előtt a gyerekek igényeit, egyéniségét mint mi. Nem gondolkoztak azon, hogy sérül a gyerek lelke ezért vagy azért....Vagy nemtom....
Ja és egy 3. eshetőség....nem beszéltek róla, így akinke mázlija volt esetleg nem is tudta, hogy más mit kínlódik...Akkortájt még sokmindenről nem beszéltek :?
Szóval ki mit gondol erről?

Anyu szerint én rontottam el, mert mikor pici volt Iván, akkor én minden sírására ugrottam és igyekeztem kitalálni, hogy mi baj lehet, nem tanítottam meg már a legelején, hogy nem ő a világ közepe. Szerinte ha éhes voltam, akkor simán megebédelhettem volna és ráért volna csak utána megnézni, hogy miért is sír :shock: Lehet, hogy tényleg velem van a baj, de én úgy gondolom, hogy én már felfogom ésszel, hogy most nem lehet az, amire vágyom, de egy csecsemő???? Szóval, ezekkel a "nem figyelésekkel" megtanulta volna, hogy várjon :shock: Én máshogy gondolom persze.... Tehát Anyu szerint ezért van a hiszti, mert sokáig ő irányított és ezt mindig elvárná...Azért ahogy nőtt, figyeltem arra, hogy amit megérthet azt el is várjam. Nyilván, mostmár nem dobok el semmit, ha épp játszani van kedve, hanem azt mondom, hogy majd befejezem a dolgomat és utána természetesen játszunk. Nem mondom, hogy azonnal elfogadja, de mivel nem hagyom magam, így kénytelen :wink:
A nemalvásra az volt a reakció, hogy ezt is én rontottam el, mert nem tanítottam meg egyedül elaludni. Hagynom kellett volna üvölteni esténként és akkor rájött volna, hogy nem megyek, így álomba sírta volna magát. Ez nekem nem is volt szimpi, magam miatt sem :D , meg próbáltam ezt is még 3-4 hós korban, mikor nyaggattak az "öregek", hogy miért nem alszik még egyedül. Eredmény: Másfél órát is elvonyított az ágyban, persze gyakran bementem, vagy mellé ültem, énekeltem, mindent kipróbáltam, amit az "okosok" mondtak, de Iván csak visított, amitől felébredt, szóval többet veszettünk, mint nyertünk. Összebújva, cicin max 30 perc alatt ájulda és éltem az életem.
Valamint nálunk azért van kosz, mert mikor Iván alszik én pihenek, ahelyett, hogy takarítanék, vagy valami hasznosat tennék. Csinálhatnám, de akkor mikor pihenek? Vagy egyáltalán? Mikor törődöm magammal? Régebben én is csináltam a házimunkát alvásidőben, de akkor nem napi 1-1,5 órát aludt a kölök, hanem 2x ennyit!
Jaaaj, csajok, ezer bocs, de úgy kivagyok!!! Anyu egyre többet tesz, mond, vagy éppen nem mond olyat, amivel a lelkebe tapos :cry: Nagyon rosszul viselem. Ma kikértem a tanácsát gyerekügyben (Iván éjjel sírva ébredt, aztán behisztizett, mert nem néztünk tv-mesét :roll: ) és a válasz az volt, hogy nem tudja mit csinálna a helyemben, de szerencsére nincs ilyen gondja, tehát nem is kell rajta gondolkozzon :shock: Még egyszer nem kérdezte meg, mióta Kispipi a pocakban, hogy hogy vagyok, ha boldogan mondtam, hogy növöget a pocim, akkor legyintett, hogy ez csak háj (de nem poénos felhanggal). Gúnyosan mondja, hogy a második gyerek nem a születéssel kezdődik és ne nyavajogjak, hogy fáradt vagyok, tudhattam, hogy így lesz, ő megmondta, hogy nem kell nekünk mégegy gyerek, de hamár igen, akkor legalább várhattunk volna még egy jópár évet :roll: Különben is, itt a válság, minek ilyenkor gyereket szülni, mikor örülhetek, ha vajaskenyeret tudok majd adni nekik a suliban, semmire nem lesz pénzünk és boldogtalanul fognak felnőni a gyerekeim :cry: Csak zokogtam, miközben ezeket darálta.
Tudom, hogy egészen másként látjuk a világot, de ez azért nekem sok! Én jólétben nőttem fel, de nem voltam boldog....Voltam nagyon padlón is anyagilag, és akkor sokkal boldogabbnak éreztem magam. Anyu szerint csak a pénz jelenthet boldogságot :roll: Őszintén szólva szánom, hogy így gonolokozik....
Bocs, hogy a nyakatokba zúdítottam, de borzasztóan tele volt a pohár...muszáj volt leönteni belőle :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sodioral: :oops: nálunk Kata egy kacsa. Bármit megiszik és vedel. De ezt NEM volt hajlandó!!!! :oops: :oops: :oops: én ittam egyet, mert remegett kezem lábam és szédültem. Jobban is lettem.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

REni!
minden családban akad olyan, aki ilyenekkel tömi a kismamák fejét. Én ott tartok, hogy akiről tudom, hogy ILYEN, annak nem panaszkodom, mert csak ezt várhatom tőle/tőlük. Ők már nem fognak megváltozni. :oops: Papám is ilyen, de sokat változott, mióta Zsófival való terhességem csak a 20. héten mondtam el épp azért, mert tudom, hogy ilyen a felfogása. Ráadásul sírva mondtam el kb így "sajnálom, hogy a mi legnagyobb boldogságunk a Te legnagyobb szormorúságod ... " hát ettől teljesen ledermedt és azóta tök normális. Sőt! kifejezetten aranyos. :D
Gyereknevelés: tutira nem emlékeznek már semmire. Idővel megszépült :P

kicsit zagyva lett, de rohanok.
Mennem is kell ...

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Anyu nem volt ilyen! Ezt Kispipi hozta ki belőle, meg asszem az, hogy bébiszitterént dolgozik, kényszerből...Szereti a gyerekeket, de ha tehetné nem ezt csinálná. Heti 4-5x pesztrál 4-6-8 órában, ahol folyton kikérik a tanácsát....Asszem ez is leterheli és ránk nem marad türelme, ideje :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni!
Papám is féltésből mondott korábban bántó dolgokat, mert tudja, hogy rájuk nem számíthatok. Viszont most biztos elgondolkodott, hogy a megjegyzései miatt elszigetelődik tőlünk. :oops: :oops: :oops: nem könnyű vele. (velem se :oops: 8) :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

aranyos tőletek, h érdeklődtek a lakás iránt.

Veronikusz, igen, apa megnézte, máris kiszúrt pár dolgot ami nem egyértelmű, pl. a falak vastagsága és hőszigetelése...megkérdeztük, elvileg rendben van, de ne volt túl meggyőző a nő.
az biztos csak akkor fogjuk lefoglalózni ha apa vagy vlki aki ért hozzá felméret, h rendesen 30cm-e a fal,+jó a hőszig.

Renáta, megmozdult kicsi!! ez tök jó. :lol:
sajnálom h anyukád ilyen és nem törődik veletek. de nekem is mondták már (anya+dokinéni) miért nem hagyom sírni, h hisztizze ki magát; miért nem vágom be a járókába, majd megtanul egyedül játszani; ne rohangáljak utána naphosszat; én totál másként gondolom, nem bírom hallgatni ha sír. még az elején próbálkoztunk ezzel, de nem jött be. nem fogom ölbetett kézzel nézni ahogy álom sírja magát. én imádom, hogy velem alszik el. jó néha kicsit kivagyok, fáradtabb állapotban nyűg h nem tud magától elaludni, de majd megtanulja még csak 13 hónapos.

nálunk most a kötözés miatt néznek rossz szemmel ránk. szüleim budafokon laknak, mi a 14. kerbe szeretnénk költözni. ezt kicsit rossz néven veszik, főleg anya, h messze leszünk és nem tud csak átugorni. pedig nem a világ végére fogunk költözni csak kicsit arrébb. mondjuk eddig sem ők jöttek hozzánk, hanem főleg mi mentünk hozzájuk (ált. mindne hétvégén, én meg hét közben 1 nap), szerintem totál mind1 hova megyünk, nekem lesz hosszabb az utam.

Jaj Gabi titeket is utolért ez a ronda vírus. gyógypuszik ezerrel.!!!!

én is csatlakozom az egyedül lévő anyákhoz. Szabi koncertezni ment, vlmikor hajnalban fog megjönni... kolos úgy sírt mikor elment. ment utána az előszobába, és nyújtotta a karját, h apa vegye fel. :roll:
snooopy

influenza:
hát nem egyszerű kérdés!!! ha itthon tartom a gyerekeket akkor "megesszük" egymást 2-3 hét alatt. :oops: még ha olyan jó idő lenne, hogy egész nap kint lehetnénk a játszótéren ... :oops: de sajnos még nincs ilyen meleg :oops:

3 éves oltás:
Szofi most akkor azért kap oltást? NEM??? csak Zsófi nem fog 3 évesen már! :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vica!
Nagyon szívesen, használd egészséggel, vagyis használja Lili! :lol:
Ezek a receptek a 4-6 hónaposaknak valók, van még néhány 8 hónapos kortól és 12 hónapostól, majd azokat is elküldöm, ha beírtam.
Egyébként Petya sem hízik, az elmúlt két hétben 2 dekát sikerült, mert ugye beteg volt, mellette viszont annyit nyüzsög, hogy nézni is fárasztó. Már várom anyós megjegyzéseit. :roll:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
hogy ízlik Petyának a kaja?? :D még köpködi? vagy már csúszik is le? :D

Dóri után ki lesz a következő kismami akiért drukkolni kell?? Gyuzso???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Panka sem kapott már 3 évesen oltást, valahogy náluk volt pont a váltás. Zsófi meg biztosan nem fog.
Értem, mit mondasz a "megevéssel", én most négy hétig leszek folyamatosan a két gyerekkel, és aztán megyünk egy hetet síelni, de gondolom, akkor sem fogok pihenni... És most pénteken (két hete vagyok velük egyedül) már mindenért ordibáltam. :oops:

Gabika!
Gyógyuljatok, a hányásos az nagyon brutál, nekem már akkor összeugrik a gyomrom, ha Panka csak azt mondja, hogy fáj a hasa.

Eni!
Én csak olvaslak, nagyon szorítok nektek, sokat gondolok rátok. Emlékszel, amikor Bencinél még pivit írtam? Hát most olyan erős vagy, csodállak érte, pláne a magyar egészségügy útvesztőiben...
Azért jó, hogy leírtad részletesen, hogy mi van, egyáltalán nem ugrottam át... :lol:

Steffi!
Mi az, hogy enm nagy teljesítmény? Igenis az.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Veronikusz!
Hááát, lassacskán. Bár ma betermelt egy üveg alma-burgonya bébiételt kétszerre (160 gramm), meg főleg a banánosak mennek. Tegnap evett almás Sinlac-ot. Mikor milyenje van... Mindenesetre jobban eszik, mint Panna. Nyitja a száját!!! :lol: :roll: Anyós mindenesetre már kérdezgeti, hogy "és a főzelék?" De most nem hagyom magam sürgetni. Ha nem kéri, abbahagyom, Szerencsére tejem van még, hát akkor kap azt.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
FANTASZTIKUS CSAJ VAGY!!!!! ne is hagyd magad! :D csak így tovább! De jó hogy van tejed!!! :D
Mért van otthon PAnka már 2 hete? és mért lesz még otthon 2-t??? félsz hogy hazahoz valamit???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?