Új privát üzeneted érkezett!

Mennyire tükrözi az életet a topic,Lányok!
Egy könnycsepp és egy mosoly...

Ildi!

Sajnálom,nagyon-nagyon,bár tudom,ezzel nem sokra mész... Remélem,mihamarabb próbálkozhattok újra!

Edina!

Hát nagyon gratulálok a "kis" Csengéhez! Óriásbébi,gyönyörű-gömbölyű! Nem lehetett semmi szülés,engem is érdekelnének a részletek! Jól szopik?

Nini!

Mi is jól vagyunk! :lol: Kívánom,hogy mihamarabb költözhessetek,eszerint nagyon jó helyen fogtok lakni!

Susy!

Hogy is van az a kígyórétes? Küldd már el légyszi a receptjét,én meg megmondom a férjemnek,hogy ezt Apukák szokták sütni! :lol:

Márti
borossné becz márta

Edina: gratulálok Nektek, szép csajszi, mint a többi :wink:
Vendég

Edina, graulálok a babához! :) Engem is érdekelne a történeted ha megosztod velünk.

Ildi, nagyon sajnálom.

Nusyka, szia neked is! :D

Anita

anitapo20

Edina,
Szívből gratulálunk! Sok boldogságot és egészséget kívánunk! Hatalmas baba! :D :D Nem lehetett egyszerű!

Nusyka,
Nekem is pont az jutott eszembe, hogy kamaszkorban, mikor nagyot nőnek a gyerekek, akkor fáj kezük-lábuk. Talán ő is most nő…

Ildi,
Nagyon drukkolunk, hogy mielőbb jó hírrel gyere! :D :D

Kép
ugabesz

Nusyka - köszönöm, Ambi jól van, fejlődik szépen. A fogával már 2,5 hónapja küzd, de még nem bújt ki. Mál elég duzzadt az ínye, és már látni alatta, de múlt héten azt modnta a doktornő ,hogy még nem pár napon belül fog kibújni. Meg is szenvedi nagyon szegény, december óta tegnap volt az első igazán jó napunk, amikor nem volt nyűgös, nem fájt és jókedvű volt. Olyan jó volt, úgy feltöltődtem tőle :) Egy hete forog hátról hasra is (hátra már régóta), úgyhogy már közlekedik. Két napja kúszik mint a katonák, ma este meg elkezdett mászni. Rohamosan beindult :) Csenge miket csinál?

Edina -nekem fel sem tűnt, hogy milyen nagy baba Csenge, csak most, hogy mindenki írja :oops: :oops: Nem semmi!!!

dytke

Nikuc,
persze hogy nem kínzás az üres tea. Ha eleve úgy szokja meg az ízét cukor nélkül, akkor az neki finom :)
Nekem a gyerekorvos mondta, hogy édes kamillatea. Mondom mi az, hogy édes? Hát az, hogy tehetek bele cukrot... Szóval még a gyerekorvos is ezt mondta... bár lehet, hogy van olyan gyerek, aki ha nem édes, nem issza meg, de kétlem...

Lányok körülnéztem a neten, de nem találtam semmi hasznosat arra vonatkozólag, hogy akkor inkább 2 vagy inkább 3 év korkülönbség a kedvezőbb? Márti a te tapasztalatod mit mutat?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Én egyértelműen a 2 év korkülönbségre szavazok,nálunk tudatosan voltak így tervezve a babák,hála Istennek,össze is jött! A dackorszak,amit Te is pedzegettél,az leginkább a 3 évesek sajátossága+ehhez jön a sokk,hogy közösségbe kerül(ami alapjában véve jó,csak a gyerekek képesek ezt úgy megélni,hogy megszületett a tesó,nekik menniük kell otthonról,mert elfoglalták a helyüket,ezért kell oviba menniük).+Társul még a szintén 3 éves kor körül jelentkező Ödipális konfliktus is,ami arról szól,hogy a kislányok Apához akarnak feleségül menni,a kisfiúk Anyát akarják feleségül venni. Ez édes-aranyos dolog,csak nagyon konfliktusteljes! Ugyanis a gyerkőc ráébred,hogy a vele azonos nemű szülő "útban van",hogy ezt a célját elérje és tudatalatt sokszor az eltűnését,nem létezését kívánja,amit persze elfojt és bűntudatot érez,hisz mindkét szülőt szereti.Ezt oldja fel végül a másodlagos szocializáció,azaz,úgy viselkedek mint Anya,azt csinálom mint Ő és akkor nekem is lesz olyan,ha nagy leszek,mint Apa(Gyermeklélektan c. könyv :lol: )
Szóval,a 3 éves kor az egyik legfeszültség-és konfliktustaljesebb időszak a gyerekek életében fejlődéslélektanilag,aminek nem biztos,hogy jót tesz,ha még megkoronázzuk egy kistesóval,ami aztán sarkaiból fordítja ki a család,de leginkább az elsőszülött életét és lelöki Őt a trónról!
Persze,ezek általános fejlődéslélektani állomások,ami azt jelenti,hogy az egyéni személyiségvonásai a gyermeknek módosíthatnak azon,ahogy lereagálja a dolgot.Szóval biztos van olyan 3 éves is,akit nem visel meg a kistestvér érkezése,de,akiknél ennyi a korkülönbség,ott célszerű,ha legalább óvodába nem akkor kezd járni a nagy!

Márti
borossné becz márta

Hülyézni senkit sem hülyéztem le. Beszélhet bárki hülyeséget anélkül, hogy hülye lenne.És tényleg nem bántotál meg, nem vagyok egy nebánts virág. De történtek itt fontosabb dolgok is.

Ildi
Nem mondom, hogy sajnálom úgy sem mész vele semmire. Azt tudom csak kívánni neked, hogy mihamarabb teljen el sok-sok idő, ami majd enyhíti fájdalmadat.

Ma a lehető legjobb hírt kaphattuk, kedden megyünk műszaki átadásra. Be vagyok sóóózva :)

Márti
Te biztos értesz ehhez; sógornőm kislányának nincs ugye apukája, milyen hatása lesz majd a picire ?! Amikor már nem is lesz olyan pici...

Kép

NIKI
nini.n

Dytke!

Nem semmi Ambrus!Mire észbe kapsz,utól sem éred :D

Nekünk fogak még sehol,csak a nyáltenger jelzi,hogy vmi készül.
Ő is régóta forog,múlt7en egyszer már hasra is átfordult.Hetek óta próbálkozik a kúszással,egyre ügyesebb.Már tudatosan,célirányosan halad és teljesen maga alá húzza a térdeit.

Mindig úgy játszanak,h Csenge játszószőnyege mellé teszi Csongi az ő autós szőnyegét,oda hordja az autóit.Csengének persze nem felel meg az a rengeteg csörgő meg bigyó,az autókra fáj a foga :D Úgyhogy rendszerint átmászik a bátyjához :D

Sokat mosolyog,nevet-Csongira különösen-,kiabál,sikít...igazi csaj :)

Ő elég nyugodt baba-én Csongihoz mérem,ő sosem volt egyszerű eset...
Este kb.8tól sokszor fél5ig alszik,akkor eszik majd ismét szundi fél8ig.Délelőtt egyszer alszik fél órát,aztán ebéd után még egy nagyot(kb3órát)

Ambi szopizik még?Sajna nekem nagyon kevés a tejem,egy hónapja tápszert is kap :( Próbálkoztam neki adni mást is,de nem fogadta el,úgyhogy nem erőltettem. Kép

Íme egy kép róla

Kép
Kép
nusyka

Márti!

Jól érzékelem,h óvónő vagy? :D
Én is az volnék...Óv.ped-et végeztem,csak még nem volt alkalmam dolgozni(itthon igyekszem kamatoztatni a tanultakat)

Mi is ezek miatt választottuk a kis kor.kül-et(2.5év)Eddig bejött :D
A 2évtől én féltem,de ilyenkor már azért elég önállóak,így nem annyira nehéz a két kicsivel.

Persze azt mindig hangsúlyozzák,h"minden gyerek más,külön individuum..."meg ehhez hasonló okosságok,így az adott gyerekhez kell,ill.tudunk is alkalmazkodni

Kép
Kép
nusyka

Nusyka!

Igen!
Hol végeztél? Én az ELTE-n és imádtam a főiskolát! Azóta vissza is mentem egy szakvizsgáért és fejlesztő képesítésért! :lol: Nem tudom,mennyire laktok messze Szigetszentmiklóstól,de itt folyamatos óvónőhiány van/lesz! Annyi a gyerkőc,épp most építenek 2 óvodát és a jövőben lesz majd még egy újabb! Hiába aglomeráció!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.02.13 14:39-kor.
borossné becz márta

nusyka nem lehet, hogy a kistesó miatt "produkálja" ezeket a tüneteket?
csak gyanús, hogy pont az utóbbi időben jönnek ezek elő, ahogy te is írod...

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszönöm lányok a gratulációkat.
Az éjszakánk elég gázos volt. Fájt a hasa és nincs itthon rá szer. Na kezdő vagyok látszik! :lol:

Itt a szüléstörténet. Mikor a doki elmesélte a műtétet, akkor esett le, hogy mi van ha ott maradok? Nem voltam messze tőle.
Nagyon szeret szopizni!!!!!!!! Tej is van bőven!

Február 8-án hajnalban (4:30) erősebb fájásokra ébredtem. Illetve csak félálomban voltam. Gondoltam hozni kéne az órát. Meg mintha olyan vizes lennék alul... Nem akaródzott felkelni. De mikor sikerült elkezdett a magzatvíz folyni a lábamon. Szóltam Gyurinak, hogy folyik a víz, megyünk szülni. Nem kapkodtunk.
Hajnali 6-kor már a szülőágyon voltam ctg-re kötve. Az éjszakás doki megvizsgált. Bő 2 ujjnyit mondott, de mint később kiderült nem volt bő csak 2 ujjnyi. Fájások sehol. Illetve elvétve de gyengék voltak. Előkészítettek, borotva, beöntés. Beöntés előtt a szülésznő is megvizsgált. 2 ujjnyi, koponya beilleszkedve. 9 felé bekötötték az oxytocint. 9:11- kor jött az első igazi fájás. Jött a dokim vizsgálgatott és nyekeregtem. Alig tágultam most volt bő 2 ujjnyi. Megegyeztünk, hogy megyek ráülök a lábdára. Ráültem. Négy fájás alatt a bő 2-ből lett bő 4ujjnyi. A doki szeme is elkerekedett. De a labdán való ülés nem volt jó. Marhára fájt az a 4 fájás. A szülésznő meg közben mondogatta, hogy ha akarom bekötik az EDÁ-t. Olyna nagyon fájt, hogy mondtam hozza amit alá kell írni. Elment a papírért. Én meg utánaugrasztottam Gyurit, hogy szóljon neki, jöjjön vissza, mert jön a tolófájás. Visszakecmeregtem az ágyra és akkor derült ki, hogy marha jól tágultam. Gyuri megkérdezte a dikit, hogy akkor kötik az EDÁ-t? De a diki megrázta a fejét: "Arra már nincs idő. Mindjárt itt a gyerek." De Csenge feje nagyon fent volt. Oldalt feküdtem. Minden fájásnál a bordáimnál éreztem a csajszi fenekét. Közben meg jöttek a tolófájások. SZabad volt egy kicsit rásegíteni.
Aztán volt egy utolsó vizsgálta. Megfogtam a doki kezét és toltam el. Azt mondta, ha jön az inger nyomhatok. Nyomtam. Egy fájás alatt háromszor. A feje nehezen jött át. (Egyik fájás után odanyúltam és megsímogattam. Ezt nem hagytam ki most sem!) Egyszer éreztem ahogy megrángatják. Aztán az utolsó nyomásra kint volt. Akkorát kiáltottam, mert az is fájt ahogy a testének többi része is kijön.Nem emlékszem, hogy bármikor is ennyire fájt volna mikor kijön a baba teste.
Pár perc múlva megpróbálták leválasztani a lepényt. Kevés sikerrel. Egy óra múlva sem jött le. Akkor vittek a műtőbe és altatásban szedték ki. Méhszáj, gát szakadt, repedt szépen.
Még most is, négy nap után, ha ránézek Csengére nem hiszem el, hogy bennem volt és főleg, hogy kijött belőlem.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Gratulálok az újabb Csengéhez, hatalmas a leányzó!

Veronika!

Nálunk a majdnem 2 év (22 hónap), és a 3,5 év is bevált. Mártival egyetértésben én is úgy tudom, és más anyukák is mondják, hogy a pontosan 3 év korkülönbséggel a legnehezebb.

Márti! Jó hely lehet ez a Szigetszentmiklós! Mondjuk gyerek nálunk is sok van, csak sajnos a halmozottan hátrányos helyzetűek(ilyen szépen írom, nehogy ombudsmani vizsgálat induljon a leírtak miatt ) :cry: .lassan többen lesznek, mint azok akiknek a szüleik keresettel rendelkeznek. Ennek ellenére szeretek itt lakni, és az óvódánkat, iskolánkat is színvonalas intézménynek tartom.

Na megyek, mert Benedek már nagyon meggyógyult :lol: és legóznunk kell.

Kép
becsengo

Edina
Örülök, hogy végül minden rendben van, és már otthon is vagytok.
Mégegyszer szívből gratulálok!

Lányok most látom, hogy péntek 13 van.

Márti
Küldöm ma valamikor a receptet.

Kép
Kép
susytunder

Marti, Becsengo,

köszi a válaszokat, akkor talán mégis maradok az eredeti tervnél és októberben hozzáfogunk a kistesóhoz :) Csak elgondolkodtatott, amit tegnap ez a lányzó mondott nekem...
Mondjuk több szempontból is jobb lenne a kevesebb korkülönbség, pl. hamarabb túlleszünk azon az időszakon amíg kicsi a második és aztán már jobban tudunk jönni-menni a két gyerkőccel. Meg egymáshoz is közelebb lesznek, jobban tudnak játszani. Meg hát a korom miatt se kellene túl sokat várni...
Csak a féltékenységtől tartok még, meg hogy egyikre sem lesz annyi időm, mint most Pálmira egyedül.
Mondjuk emiatt meg inkább a 3 év látszik ideálisnak, a nagyobb már elmegy gyerekek közé közösségbe, a picire meg minden figyelmem megmaradna napközben... de azt is értem, hogy ezt a nagy sokként élheti meg, hogy a baba miatt eltávolítják... Hmmm, nehéz ügy :)

Kép

Kép
sz.veronika

Iricc,
nálad Emma és Iván között hogy ment a dolog? Ha jól látom nincs egész másfél év kettőjük között.

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi borzasztóan sajnálom!!! Nem is tudom ilyenkor mit lehet mondani, gondolom semmi sem vígasztal!

Kép
dius87

Sziasztok! :)

Edina: Gratulálok a csodaszép óriásbébidhez! :)

Ildi: Nagyon sajnálom! Mihamarabbi felépülést, és problémamentes új terhességet kívánok Neked!

Nusyka: Én is emlékszem Rád! Nem is voltál olyan régen. Sajnos a problémádhoz nem tudok hozzászólni. :(

Anita: Előre is köszönöm a receptet!

Becsego: Nem az a baj, hogy sokan vannak, voltak kollégáim, osztálytársam, sőt még a rokonságban is van! Mind becsületesen dolgoznak. Viszont sajnos tény, hogy van egy elég széles réteg közöttük, akikre ez nem igaz, ráadásul a gyerekszülést tekintik megélhetési forrásnak. :( A rendesek közülük ugyanúgy nem mernek sok gyereket vállalni mint mi. :( Ráadásul sokszor a munkahely keresés közben nagyon rossz helyzetben vannak a "rossz hírük" miatt.

Veronika: Ne változtass a terven! Tudod, legközelebb is együtt babázunk! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
oké! :lol:

Nusyka,
úgy látszik a Pálmik ilyen jó nyugis babák mind! :D

Susy,
igen, 13-péntek... most nem tudom, hogy aggódjak-e vagy szerencsés nap? A párom elment síelni, remélem egyben hazajön! :)

Pálminál furi dolog van, megfogja a tárgyakat, de egy idő után ideges lesz tőle :?: Mitől lehet ez? Arra gondoltam, hogy az idegesíti, hogy nem tudja még pontosan azt csinálni, úgy irányítani a kezét, ahogy szeretné, vagy esetleg a fogóreflex miatt fogja és nem bírja elengedni?

Kép

Kép
sz.veronika

Nini - akkor örülök, hogy nincs harag :) Esetleg nem te voltál múlt kedden a MÁV-ban baba-mama tornán? Volt egy új anyuka, akinek Márk a kisfia.

Nusyka - nagyon édes Csenge :) Igen, Ambi még szopizik, nagyon büszke vagyok rá! Vasárnap lesz fél éves, hétfőn megpróbálom neki az almát. Kíváncsi vagyok hogy fogadja majd. Most fagyasztottam neki sült céklát, meg sütőtököt sütve.

Susy - ha vasárnap nem tudnék jönni, akkor Kristófnak így előre is nagyon-nagyon boldog első születésnapot kívánunk!!!! (vagy nem jól emlékszem, hogy pont fél év van Ambrus és Kristóf között? )

dytke

Dytke: de izgalmas! Én úgy várom már az evést!

Veronika: Peti is csinált ilyet. Szerintem is az a baj, hogy már unja, de nem bírja elengedni.

Kép

Kép
nikuc

Dytke
Jól emlékszel, bizony vasárnap lesz a nagy nap. Már készülődöm, nagy vendégsereg lesz, kicsit pityergek is, hogy milyen szép volt, és hogy eltelt az idő... :)
Köszönjük szépen a köszöntést, én is boldog féléves fordulót kívánok nektek. :)

Veronika
Inkább szerencsés, erre koncentrálj. :wink:

Kép
Kép
susytunder

szerintem is szerencsés, Róza ma hét hónapos :) Nekem a húgom és anyósom is 13-án született :)

susy, aktuális még a somlói recept vagy már rég megcsináltad?

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra - Rózának boldog hófordulót!!!

Susy - mi is köszönjük. Ne bánkódj, ezután is szép lesz :) Bár én is sajnálom, hogy ilyen gyorsan telik az idő, de ez az élet rendje :) Bezzeg, mikor kisiskolás voltam, olyan hosszú volt a tanév... :)

dytke

Szalamandra
Rózának boldog hófordulót kívánok én is. Milyen nagy lány már! :)
Somlói recept, köszi már nem kell, mert megtaláltam végül az enyémet, de még nem csináltam meg, vasárnapra készül. :wink:

Dytke
Apa is ugyanezt mondta tegnap este. Hogy a tanév milyen hosszú volt anno, most meg 12 hónap elsuhant. :)
De igazad van, ennek a kornak is megvan a szépsége.

Kép
Kép
susytunder

Veronika igen, a két nagy között nekem 17 hónap van. rettenetesen nehéz volt, pedig emma nagyon "jó" gyerek volt. ezért is mertük bevállalni a kistesót.
ő nagyon féltékeny volt, ha ivánt szoptattam, ütötte a fejét.
őszintén szólva nem csinálnám újra.
nem csoda, hogy ilyen "sokára" támadt kedvem a harmadikra :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Edina! Gratulálok a szép nagy babádhoz, nem lehetett egyszerű megszülni!

Ildi! Sajnálom! Pihenj, és kitartást!

Számunkra szerencsés ez a péntek 13-a, 1 órája született meg Jana és Adél 2. unokatesója! :)

Mi még mindig betegesek vagyunk, jövőhéten elviszem a lányokat fül-orr-gégére, remélem, mondanak valami okosat! Jana már lassan 1,5 hónapja köhög, nem hiszem hogy normális... :(

Mindenkinek szép hétvégét kívánunk!

Ja, Susy! Mi az a kígyórétes? Én minden fini sütireceptre vevő vagyok! :)

Kép
Kép
kincsesi

Szalamandra Rózának, boldog hófordulót kívánok! :) Kép

Kép
dius87

Iricc,
elképzeltem magam előtt, tényleg nem lehetett könnyű...
Emiatt gondolkodom is, hogy majd hol fog aludni a következő baba, hogy Pálmi esetlegesen ne bántsa? Mert amúgy 1 gyerekszobánk van... Emiatt viszont inkább lehet, hogy jobb lenne ha addigra Pálmi óvodába járna és nem látná, hogy babázom egész nap...

Amúgy pont ez a félelmem amit írsz, hogy most Pálmi jó gyerek, ezért bele merünk vágni a másodikba, aztán ki tudja?...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika!

Ha már a nagy úgy 1 éve oviba jár,akkor jó ez a megoldás,csak akkor min. 4 év a korkülönbség! Viszont nálunk a 2 év Csabi és Lehel,meg Berci és Kamilla között nagyon bejött, a féltékenységnek még a szikrája sem volt/nincs! Lehel viszont féltékeny volt nagyon,mikor Berci született,de nem a babára,hanem rám haragudott! Szó szerint büntetett,az én mindig bújós,anyás kisfiam 1 hónapig ki sem mondta a szót,hogy Anya! Ő azért haragudott,mert közel 1 hétre eltúntem itthonról,hiába látott a kórházban minden nap! Azzal meg csak azt értük el,hogy mikor Bercit kontrollra vissza kellett vinni és Lehel is jött velünk,gyakorlatilag sokkot kapott a kórháztól,gondolom,azt hitte,újra elveszít,ismerős volt a hely...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Nikuc, elküldtem priviben a receptet, remélem ízleni fog. :D

Szalamandra, boldog hófordulót Rózának!

Képzeljétek, a volt osztálytársamnak szintén született babája tavaly szeptember 30-án és ő már 2,5 hónapos kora óta ad neki gyümölcslevet, mandarint meg az utóbbi időben már főzelékeket is. Pedig még csak most lesz a pici 5 hónapos. :shock:

Azt akarom kérdezni, hogy mennyire normális az, hogy tgyás-on vagyok és majdnem 15 ezer forintot vonnak le adóelőleg címen, viszont sem egészség biztosítást sem magánnyugdíj tagságot nem vonnak le. Ez normális? Vagy csak nekem gyanús? Aki tud légyszi segítsen. Köszönöm.

Tesó témához: Én legalább 3 év korkülönbséget szeretnék, majd ha lesz kistesó. Köztem és nővérem közt 5,5 év van. Mi jól elvoltunk viszont nagyon nem tudtunk játszani egymással, mert ami engem érdekelt játék az őt már nem érdekelte (volt is sok vita belőle anyukám örömére :lol: )

Anita

anitapo20

Anita: Köszönöm a receptet! Ki is írom mindjárt. Sajnos, amíg Peti szopizik, én nem ehetek ilyet, de a Férjem igen, és Ő is nagyon szereti! :D

Veronika: Az én barátnőm két gyereke között 22 hónap van, mindkettő fiú. A nagyobbik srác imádja a kistestvérét. Segít pelenkázni, eljátszik napközben egyedül, hogy anya tudjon pihenni, önállóan megfürdik, hogy anya tudja a tesóját mosdatni, közben meg rengeteget beszél neki, viszi oda a játékokat. Pedig kisbabának nem volt egyszerű eset. Most mégis imádnivaló kissrác!

Kép

Kép
nikuc

Ja, közöttem, és a testvérem között 1,5 év van. Mi is jól megvagyunk együtt. :lol: Igaz sokat verekedtünk kiskorunkban, de az "normális". :lol: :lol:

Kép

Kép
nikuc

Anita
Valószínűleg nem lett bejelölve a papíron az adókedvezmény, azért vonnak tőled sokat. A tgyásból nem vonnak mindent, amit eddig vontak, pontosan nem tudom mit vonnak, de nem ugyanazok a levonások, mint fizetésnél azt tudom.
Majd a gyedből vonnak többet.

Tesó téma
A hugom és köztem 14 és fél hónap van. Anyának azt mondták, amíg szoptat nem lehet terhes, és lett a hugom. Anya azt mondja, hogy nagyon könnyű dolga volt velünk, mert a hugi mindent megtanult tőlem, utánozott. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy, köszönöm a segítséget!

Anita

anitapo20

Boldog Valentin napot kívánok mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Na jó, meggyőztetek a 2 évről :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Tesó téma? Én a kis korkülönbséget pártolom! Igaz az eleje elég húzós tud lenni. Nálunk mindkettő (Eszter és Zsó 22,5 hónap a különbség) pelenkás volt. Eszter nem volt még önálló. DE! Tényleg zSó ellesett mindent Esztertől. És ez olyan jó volt. Most meg tök jól eljátszanak vannak még közös játékok.
Kicsit aggódok, hogy Eszter és Csenge között sok az a majdnem 5 év... De ahogy fogadták szerintem olyan nagy baj nem lesz. Eszter anyáskodik. Mindig be-be néznek hozzá, hogy alszik-e. SZólank ha csak megnyekken. :lol:
Zsó még egy picit megretten ha nagyon sír Csenge. De ő is érdeklődő.

Egy kép Csengéről.
Kép
NAgyon köszönöm a gratulációkat! Aranyosak vagytok! :oops: :lol:

Ja! Ami meglepett a kórházzal kapcsolatban:
1. fürdés után NEM ILLATOZTAK A BABÁK!!! Ez nagyon tetszett!
2. Nem használták a kocsikat. Kézben vitték-hozták őket. Ezért amit vittem pelenkát, törlőt, kenőcsöt, nem is használták el... :shock:
3. igaz, hogy első nap ott virított a cukros vizes cumisüveg, de nem eröltették. Bevallom első nap adtan Csengének pár kortyot, mert állandóan a cicimen lógótt és marhára fájt már.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina!

Jaj,de édes ez a Csenge baba! Nem sokat veszített a súlyából ugye?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Boldog Valentin napot mindenkinek!!!!

Szerintetek ilyet adhatok majd Petinek féléves korától? Nagyon bukós, ez talán kicsit sűrítene a gyomortartalmon: http://www.kengurukid.hu/kidshop/index. ... s_id=84289

Kép

Kép
nikuc

Micsoda kis rózsaszín hölgyemény! :) Nagyon cuki!

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,
jol emlekszem, hogy Peti szeret hason lenni?
Palmi csak akkor bukik, ha hasra teszem, akar 2 oraval kaja utan is! Esetleg megprobalhatnad kaja utan haton tartani kicsit? Csak tipp, nem értek hozzá...

Kép

Kép
sz.veronika

Márti, Kincsesi
Elküldtem a receptet nektek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok,

boldogan újságoltam Nektek, hogy Dávid már 1 hete minden nap kakil. Na kezdett gyanús lenni, hogy nem hízott semmit és nagyon sokat is bukott újra (pedig a homeos bogyók már nagyon lecsökkentették a bukását). Mutattam a doktornéninek a kakis pelust, hogy heti 1 helyett most heti 14 van! (napi 2x), szóval szerintem ez hasmenés. Nagy nehezen igazat is adott, megnézte a torkát és ez vírus! :shock: Szerencsére láza nem volt a héten (vagy nem vettem észre :oops: ), azt mondta, örüljünk hogy ennyivel megúsztuk! Oscilot ajánlott neki, 3 napig 2x felet....hát nem tudom, használ-e valamit?

Kicsit azért aggódom, nehogy kiszáradjon szegény! Bár étvágya van, kicsit néha nyűgös, de nem vészes, úgyanúgy mosolygós, jókat alszik. Filóztam, hogy adjak-e neki vizet?

Ja, így persze nem kaptuk meg a 3 hós oltásokat sem!

Kép
ugabesz

Akkor erre mondják, hogy örömben az üröm? :lol:

Gyors gyógyulást kívánok!

Kép

Kép
sz.veronika

gabesz, nekem kevés tapasztalatom van ezügyben, de szerintem ha szopizik vagy tápszert eszik rendesen, a napi két kaki nem olyan sok. Szerintem ha figyeled, hogy minden rendben van-e (nem száraz-e a szája, van-e nyála, nincs-e beesve a kutacsa, úgy általánosságban jól érzi-e magát), és rendben van, akkor emellett nem kell plusz folyadék.

Kép
Kép
szalamandra

SUSY

Kristófnak Szeretnék Nagyon Boldog Szülinapot Kívánni (holnapra)!
Neked meg szép visszaemlékezést, és mára szép "vajúdást"!
Vendég

susy, én is nagyon boldog szülinapot kívánok Kristófnak! :) Biztosan nagyon büszkék vagytok rá :)

Kép
Kép
szalamandra

Nikuc!

Mehet nyugodtan,ez szuper termék és finom is! Gyümölccsel is nagyon tuti! Emellett Sinlac-kal is sűrítheted a tejet neki! Ja,és a Humana-nak van tejmentes almapépje is,azt szintén lehet!

Gabesz!

Nem fog kiszáradni! Szoptasd többször és Normaflore-t adj neki! Tedd mellre sűrűbben,nem kell víz! Jobbulást!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?