Köszönöm lányok a gratulációkat.
Az éjszakánk elég gázos volt. Fájt a hasa és nincs itthon rá szer. Na kezdő vagyok látszik!
Itt a szüléstörténet. Mikor a doki elmesélte a műtétet, akkor esett le, hogy mi van ha ott maradok? Nem voltam messze tőle.
Nagyon szeret szopizni!!!!!!!! Tej is van bőven!
Február 8-án hajnalban (4:30) erősebb fájásokra ébredtem. Illetve csak félálomban voltam. Gondoltam hozni kéne az órát. Meg mintha olyan vizes lennék alul... Nem akaródzott felkelni. De mikor sikerült elkezdett a magzatvíz folyni a lábamon. Szóltam Gyurinak, hogy folyik a víz, megyünk szülni. Nem kapkodtunk.
Hajnali 6-kor már a szülőágyon voltam ctg-re kötve. Az éjszakás doki megvizsgált. Bő 2 ujjnyit mondott, de mint később kiderült nem volt bő csak 2 ujjnyi. Fájások sehol. Illetve elvétve de gyengék voltak. Előkészítettek, borotva, beöntés. Beöntés előtt a szülésznő is megvizsgált. 2 ujjnyi, koponya beilleszkedve. 9 felé bekötötték az oxytocint. 9:11- kor jött az első igazi fájás. Jött a dokim vizsgálgatott és nyekeregtem. Alig tágultam most volt bő 2 ujjnyi. Megegyeztünk, hogy megyek ráülök a lábdára. Ráültem. Négy fájás alatt a bő 2-ből lett bő 4ujjnyi. A doki szeme is elkerekedett. De a labdán való ülés nem volt jó. Marhára fájt az a 4 fájás. A szülésznő meg közben mondogatta, hogy ha akarom bekötik az EDÁ-t. Olyna nagyon fájt, hogy mondtam hozza amit alá kell írni. Elment a papírért. Én meg utánaugrasztottam Gyurit, hogy szóljon neki, jöjjön vissza, mert jön a tolófájás. Visszakecmeregtem az ágyra és akkor derült ki, hogy marha jól tágultam. Gyuri megkérdezte a dikit, hogy akkor kötik az EDÁ-t? De a diki megrázta a fejét: "Arra már nincs idő. Mindjárt itt a gyerek." De Csenge feje nagyon fent volt. Oldalt feküdtem. Minden fájásnál a bordáimnál éreztem a csajszi fenekét. Közben meg jöttek a tolófájások. SZabad volt egy kicsit rásegíteni.
Aztán volt egy utolsó vizsgálta. Megfogtam a doki kezét és toltam el. Azt mondta, ha jön az inger nyomhatok. Nyomtam. Egy fájás alatt háromszor. A feje nehezen jött át. (Egyik fájás után odanyúltam és megsímogattam. Ezt nem hagytam ki most sem!) Egyszer éreztem ahogy megrángatják. Aztán az utolsó nyomásra kint volt. Akkorát kiáltottam, mert az is fájt ahogy a testének többi része is kijön.Nem emlékszem, hogy bármikor is ennyire fájt volna mikor kijön a baba teste.
Pár perc múlva megpróbálták leválasztani a lepényt. Kevés sikerrel. Egy óra múlva sem jött le. Akkor vittek a műtőbe és altatásban szedték ki. Méhszáj, gát szakadt, repedt szépen.
Még most is, négy nap után, ha ránézek Csengére nem hiszem el, hogy bennem volt és főleg, hogy kijött belőlem.