Új privát üzeneted érkezett!

Szóval itt a radírszeletem:
Kép
Kép
Kép

Finom lett, mindegyikünknek ízlett.
Vendég

ohh lányok, de irígykedjetek, 10év múlva már nem is leszek olyan fiatal :lol:

Nekem is lenne kérdésem. A fenekemben az izom még mindig kegyetlenül fáj egész nap feküdtem de nem ér semmit a pihenés, fürdésnél megnéztem a tükörben, piros és kemény, ez gyulladás? Arra jó a borogatás? Vagy kamilla tea? Párom zaklat hogy menjek el orvos mert már 4napja szenvedek, de nem akarok elmenni. És mit mondjak? Doktor nő, baromira fáj a fenekemben az izom vagy valami mit tudom én... :lol: :lol:

Kép
dius87

Dadomi/Rékababa nem feltétlenül kell hozzá főiskolai végzettség, de képesített könyvelői végzettség, vagy valami pü-i, banki, biztosítási, befektetési területen elvégzett OKJ-s képesítés igen.
Rékababa nem akarlak elkedvetleníteni, de baromi nehéz :( :( Mondjuk én már elég régen végeztem el, de akkor igencsak szórták ki a jónépet. Mi 70-en indultunk és 6-an :!: :!: végeztük el.
Vendég

Dius, így úgy hangzik, mintha begyulladt volna az izmod, de furcsa a pirosság. Mindenképpen menj el orvoshoz, szerintem felhívhatnád az SZTK-t és oda elmehetnél a rheumatológiára. Én ha ilyen gondom volt, felhívtam őket és mondtam, hogy kicsi gyerekem van, lehetne-e hogy ne kelljen sokat várnom.
Nyugodtan elmehetsz Palotára is, hiszen ott laksz.
Vendég

Dius, most visszaolvasva látom, hogy milyen hülyén fogalmaztam, nem úgy furcsa.... Csak az előzményeket tudva, azt mondtam volna, hogy ez még az influenzád "utóhatása", de az nem pirosodna be, szerintem. Ez meg ahogy leírod, mintha becsomósodott volna az izmod. Nem tornázol véletlenül, vagy nem gyalogoltatok nagyon sokat pár napja? Mert attól viszont lehet, hogy megfáztál és volt mellette aktív mozgás. Egyébként ezt egy egyszerű izomlazító injekcióval elintézik a dokik, de szoptatás mellett nem tudom.....
Vendég

Dius, jobbulást!! Boldog hófordulót Barnusnak!!

Köszi a tippeket, már jóideje nézegetem a neten, de vagy nem tetszik, vagy drága, vagy használt... Brendon kuponos akció most is van a Concordra, de sajnos még így is 55 lenne :roll: Ez a Brevi meg valami k :roll: futó modell lehet, mert főleg használtat találtam csak...

Eni egész jól viselte az oltást (írtam, hogy megyünk?), jó kedve volt egész este, és 20:40 óta már alszik. Persze kicsit pityergett, de hamar megnyugodott. Amúgy most 6 hósan 8,75 kg (kaja után) és 71 cm. Most "csak" 40-50 dkg-t hízott, eddig ez a negatív rekord, de persze ez lenne a normális. Nem is bánom, ha lassít egy kicsit :oops:

yuyu79

szóval kifutó modell... ;-)

yuyu79

Dadomi, a Ti hordozótok tényleg jó nagynak tűnik, bár gondolom Domi nem is volt akkora 6 hónaposan, mint most Enikő :wink:

yuyu79

Tuntun, Erik nagyon ügyes akkor... Enikő valahogy nem bírja a dokinéni látványát se, már a mérésnél sírva szokott fakadni :cry:

yuyu79

Tuntun de szombaton sokat sétáltunk és vékony nadrág volt rajtam fázott is a fenekem :? Vasárnapra már fájt és vasárnap is voltunk lent sétálni de már nagyon húztam visszafelé a lábam...
Attól lehet hogy megfázott? Doki nélkül nem tudok vele vmit tenni? Nagyon nem akarok elmenni :(

Yuyu köszike! Remélem Barni is olyan ügyes lesz az oltáson mint Eni volt. Holnap majd megmondom hány kg, de biztos jóval 6 felett van :D

Kép
dius87

Akkor jó húsban van ő is. Enikő is 5 kiló volt 6 hetesen, 2 hónaposan meg már 6...

yuyu79

Jó reggelt Mindenkinek!

Reggel alig akaródzott felkelni. Mire lementem addigra a nagyfiam már előkészítette nekünk a narancslét, a kávét lefőzte. :lol: :lol:

A férjemnek is ízlett a süti, ha valakinek felkeltette az érdeklődését szívesen átküldöm a receptet. Végül is Erik is evett belőle és nem győztem a szájába adni. :lol:

Dius, tavaly úgy jártunk, hogy a férjemnek bedurrant a könyöke. Szedte a gyulladáscsökkentőt, meg kentünk valamelyik krémmel (voltaren, ben-gay már nem emlékszem) és csak nem múlt. Végül is elment orvoshoz és kiderült, hogy a krém volt a hibás, mert ez a gyulladás olyan eredetű volt, hogy ellenkező hatást fejtett ki. Ezek után én már óvatos vagyok és zavarom a családtagjaimat az orvoshoz. Ráadásul ezek a krémek, terhesség, szoptatás alatt nem is igen használhatóak. Lehetne próbálkozni valamilyen gyógynövényes krémmel, de ahhoz is orvos véleménye kell, mert a bőrön keresztül a hatóanyag felszívódik. Úgyhogy vagy szenvedsz tovább, vagy rászánod magad az orvosra. :(
Vendég

jó szeles reggelt mindenkinek :?
tuntun mi ezt 4 évszak sütinek ismerjük :wink:
nekem valahogy nem nyerte el az ízlésem :?
dius,sztem is megfázott akkor. De hogy mit tudnál tenni :shock:
Sajnos nem tudok segíteni :(
Vendég

Hahó, most csak pár sort tudok: Dius, a pirosság is a gyulladás jele (pláne, ha még meleg is azon a területen), én elmennék dokihoz...
Boldog hófordulót Barnabásúrfinak! :)
Tuntun, anyós is szokott ilyen sütit csinálni, csak máshogy hívja...
:lol: :lol:
Még jövök mindjárt.

been

Megvan! "Remegős"-nek hívja :lol: :lol: :lol:

been

Ani, tényleg furcsa az ízhatás, de nekünk bejött. Biztos, hogy fognak még csináltatni velem.
Nálunk is fúj a szél, de egy kis sétakörre elmegyünk, mert azért a nap is süt.
Emma Nektek ízlik?
Van egy recept, amit még a nagymamámtól írtam le: száraztésztás sütemény, az lesz a következő amit megcsinálok (gondolom a jövő héten) :lol:

Bi-bi már kész az ebédem :lol: . Vettem ki a fagyasztóból maradék gulyáslevest és lesz hozzá sajtos-tejfölös spagetti.
Holnapra meg ellopom Emma tegnapi kajáját, mert van még egy disznótoros csomagom :lol:
Kaptam egy jónak tűnő kajareceptet, megcsinálom szombaton és ha olyan, akkor leírom Nektek is.
Vasárnap meg nyúlpaprikás lesz nokedlivel és Dadomi tortája.
Úgyhogy a hét letudva kajaügyileg. :lol: :lol: Nekem mindig az a legnehezebb, hogy mit főzzek :roll: :roll:
Vendég

Tuntun, nekem is mindig ez a gondom... Ma tepsis spagetti lesz, de hogy holnap mi... :roll:
Hát, hogy szeretjük, az túlzás... :wink:
Dadomi, de édesek a kisfickóid fiatalabb kiadásban is, a kis picike melyikük?
Yuyu, Enikő nagyon ügyes volt. :) megáll majd mostmár ez a hízása, meglátod. Bár egyáltalán nem duci sztem, ne tudd meg, Hanna hogy nézett ki ennyi idősen... :wink: Enikő hosszú is, biztos ezért viszonylag nagy a súlya.
Rékababa, miért szeretnél könyvelő lenni?

been

Sziasztok! Meg vagyok ám sértődve, Enikőnek senki se kívánt boldog hófordulót Kép

Na jó, nem is ;-)

Még mindig az ülés téma.... ehhez mit szóltok?
http://apro.hir6.hu/termek/13738/akcio_ ... 0_18_kg__/

yuyu79

Julcsi, bocsi :oops: :oops: :oops:

Kép

BOLDOG HÓFORDULÓT ENIKŐ!!!!
Vendég

Julcsi, mi is néztük anno a Corában. Volt Eriknek és Ricsinek is. Akkor kb. 60 e. volt Eriknek és 40 e. Ricsinek. És ugye ez nincs csak 18 kg-ig, legalábbis akkor nem volt. De azt meg nem tehettem volna meg, hogy csak az egyiknek veszek.
Vendég

Mármint ez a Ferrari volt nektek?

yuyu79

Hú, Yuyu, tééényleg, ne haragudj, és nemis akármilyen hófórduló! :D Boldog félévet Enikőneeek! :D :D :D

been

Köszi!!

Ja, nemtom az oltás ütötte-e ki, vagy mi, de nem kelt fel éjjel, 11 órát aludt majdnem egyben :-D

yuyu79

Hú, Yuyu, ez a Ferrari.,.. :lol: :lol: :lol: Nekem mondjuk a Chicco jobban bejön (kislányosabb :wink:); nem néztem végig, de gondolom a biztonsági ismérveik kb hasonlóak.

been

Basszus, olyan vagyok, mint egy bagoly, húú Yuyu... :roll: :lol:
Látod, netről is milyen jókat lehet rendelni, és némelyiken igen rendesen van kedvezmény is.
Ja, juteszembe: tegnap megjött a katicabogár-jelmez, hát nagyon jó, tök minőségi anyagból van, szépen varrták meg, van szárny hozzá és ilyen himbilimbis-szarvacskás hajpánt is. Nagyon boldog volt Hanna, de én is... :lol: 21.-én lesz a jelmezbál, majd befotózom nektek teljes harci díszben a kisasszonyt.

been

Hát, egyelőre inkább a biztonsági szempontokat nézem, de nem is nagyon akarok igazán kislányosat venni, mert hátha a következő fiú lesz... A chiccot sajnos nem lehet neten rendelni, ha jól tudom, azt csak PEsten lehet megvenni ilyen akcióban...

yuyu79

Húúúúh :-) csajok, lehet hogy ez lesz az igazi! Találtam egy szupi oldalt:

http://big-ebuy.eu/termek/72662/brevi+g ... d+prix+198

24.990 a brevi, és a szállítás se drága... Lehetséges az, hogy ez az ülés 17 kiló? Az elég sok nem? De végülis jobb, ha van benne anyag... a cam csak 5 kiló... azért van különbség ;-)

yuyu79

Yuyu! Boldog féléves "szülinapot" Enikőnek!!!
Hát Dominik kisebb volt, mint Enikő, de Dani fél évesen 9 kiló volt és neki is jó volt még a hordozó. Nekem is a Chicco-s ülés tetszik jobban. Nézegettem én is neked üléseket, bár nem ismerem őket, de így leírás meg kép alapján nekem ezek is jónak tűnnek:
http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=BD008&begin=0
(ennél az a Baby Designes-re gondolok)

és: http://bolthely.hu/nikicabababolt/id/00366_Giordani_%22zerouno%22_Autosules_0-18_kg_-_kek

Tuntun! Én nem ismerem ezt a sütit, de jól néz ki! Amikor Dominik meglátta felkiáltott, hogy "Enni!!!" :lol: Nekem is kész volt az ebéd már amikor felébredtem reggell bi-bi-bi :P :P Még tegnap megfőztem mára :wink:

Emma! Dominik van mindkét képen :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Akkor mindenki nagyon ügyes, én is megfőztem tegnap este, mert férjuramnak is kellett mára kaja a melóba...

Ildi, én is néztem ezt a Giordanit is, csak ez valami új, és nem találtam vele kapcsolatban tapasztalatokat... De jónak tűnik..

A legutóbbi, amit belinkeltem, az most megint a Brevi, találtam ezt az oldalt, ahonnan meg tudnám rendelni, csak most azon vacilálok, miért ilyen nehéz ez?

yuyu79

Julcsi! Talán a váza miatt, mert úgy nézem elég nagy váza van, és az fém. Mondjuk nem tudom, hogy tényleg ilyen nehéz-e, mert itt az egyik szomszédnak láttam, hogy van ilyen, de ott a faszi kézben vitte simán, nem úgy látszott, mintha hű de nehéz lett volna.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hát igen, fém váza van, de úgy tudom, alumínium, az meg azért nem olyan nehéz... Na most ezen vacilálok, hogy ez legyen vagy a Giordani...De legalább már tudom, hogy honnan lehet őket megrendelni... Találtam brevit külföldi oldalon is, 50 euróért el is hoznák :shock:

yuyu79

Csajok, azon az oldalon minden ülés még az ülésmagasító is 17 v. 19 kg. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Julcsi, én annak idején láttam a Brevi Grand Prix gyerekülésről a műsort (Totalcar) és jónak ítélték. Jó minőségű, jól kidolgozott részletekkel. Akkor úgy emlékszem valami vasalható szűkítőt lehetett a kisebb gyerekek részére venni. Pont a vasalhatóság miatt figyeltem fel rá!
Vendég

Hát ez fura, ha az ülésmagasító is olyan nehéz... lehet elírtak valamit...

Szűkítő alapba nincs hozzá, de az talán nekünk már nem is kell, vagy mégis?

yuyu79

Nézd meg pl. a Ferrari ülésmagasító 1900 dkg. :lol: :lol:, de van ott más ülés is ilyen súlyban.

Hát Julcsi megmondom őszintén, hogy így képről nehéz eldönteni. Én Eriknek decemberben szedtem ki a szűkítőt.

Meg az az igazság, hogy mi a gyerekülést úgy vettük, hogy odavittük a kocsihoz és belepróbáltuk. Az elsőnél az eladó furcsán nézett rám, de mondtam neki, hogy legyen kedves és hozza ki a kocsihoz az ülést, mert csak akkor vesszük meg, ha jó is a kocsiba. Nem szólt semmit hanem kiküldte a biztonsági őrrel.
Vendég

Hát igen, könnyű annak, aki a főváros közeláében lakik ;-) Itt Pakson 1 féle ülés van csak ebben a kategóriában, azt válogassál...

yuyu79

Hát úgy elég nehéz. :( De én ezt nem értem, azért mert valaki vidéken él ássa el magát? Nem hiszem, hogy ott csak egy-két anyuka van, akinek fontos az, hogy milyen ülést vegyen a gyereknek. Biztos, hogy lenne kereslet. Merthogy 60-100 eFt-os ülésekre nem, azt megértem...
Mondjuk mi is város vagyunk, sőt kiemelt áru telkekkel, házakkal, pedig a falu színvonalát is alig érjük el. 2 koszos!!! közértünk van, egy match és egy coop. Sosincs semmi ami éppen kellene, rohad a zöldség, lejárt szavatosságú kaják és undok eladók. Ezek után kinek van kedve bemenni? Inkább átmegyek a szomszéd városba, vagy elmegyek a Corába még 1 liter tejért is. Van egy-két maszek közért, de azok nagyon drágák. Van két jó pékségünk, aztán ennyi. Az úton még zöldön se tudsz átmenni - az iskola mellett!!! -, mert a kocsi simán nem áll meg. A gyerek sulija egyirányú, de pont a képviselő testület tagja nem tud körbemenni, vagy gyalogolni 500 métert, hanem bekanyarodik szemből, na meg a "kisebbség". És ha szólni mersz, akkor Neked annyi. A gyereket már nem tudom csak az út szélén sétáltatni, mert minden kutyasz...., ugyanis a Pestről kiköltözött "úriemberek" kihordják a kutyájukat a kertes házból.
Vendég

Na látom sehol senki :cry: :cry: Megiszom itt magányosan a kávécskámat, aztán eltűnök vasalni.

Dadomi, Neked leírjam azért a receptet?
Vendég

yuyu sztem nagyon jó ülések vannak Szd-on a bababoltban. Nem a corálra gondolok,az elég drága,hanem arra,ami a fősulinál van. Kristófét mi is ott vettük. És mi is bepróbáltuk a kocsiba. Kristófnak egyébként a neten néztem,pierre c-t,20000 lett volna+ postaköltség. A bababoltban meg megkaptam 19900-ért :D
Ott vettük az etetőszéket is,Pécsen a Brendonban ugyanez 45 volt,mi 30-ért vettük. Eliza kenguruja a Brendonban (szintén Pierre c.)8500 volt,mi 6-ért vettük...
Vendég

Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen "bonyolult" vevő :lol:

Évi, Nettke, Dius-Bencus és a többiek hol vagytok?
Vendég

tényleg,a kenguru eladó,ha érdekel valakit...alig használt,az árról megegyezünk :wink:

yuyu,bakker,boldog fél éves kor Enikőnek!!!! :oops: :oops:
Vendég

Megjöttünk a védőnőtől! :cry:
Az elején minden jónak indult, levetkőztettem Barnust, lemérték 6300gramm és megmérték 61cm. Aztán vissza raktam az asztalszerűségre ahol a babák vannak egymás mellett, még mosolygott is egy kislányra meg kalimpált beszélgetett. Az egyik pillanatról a másikra elkezdett legörbülni a szája és elkezdett sírni, Barnabás nagyon ritkán sír de ha sír mindig sikerül hamar megvígasztalni. Hát most nem. :cry:
Lányok ha láttátok volna azt a keserves sírást és 40percen keresztül. A könnye ömlött, ő meg csak hangosan sírt, se nálam sem az apjánál nem nyugodott meg, se cumi se víz nem kellett. Behívtak elöbb mert nagyon sírt. Szerintem a szurit meg sem érezte annyira sírt folyamatosan. Doktornő leszúrt hogy nem tartja a fejét.
Kép

Hát nem tudom ez mi! De a gyerek nem volt már magánál a sírástól, meg volt merevedve, azt hittem már sokkot kapott.
Kijöttünk, adtam neki cicit, evett! Aztán még büfi közben is sírt, felöltöztettem be a babakocsiba és elaludt haza fele...

Szerintetek mi lehetett a baja?
Már én is elsírtam magam! :cry:

Kép
dius87

Dia, sajnálom, hogy ilyen rosszul alakult, lehet hogy csak nem tetszett neki az idegen hely, vagy a doki... Enikővel is jártam már hasonlóan :-(

Bocsi de most megyünk sétálni, meg postára...

Cseriani, köszi a tippet... azért lehet hogy megkockáztatjuk ezt a brevit a netről. Este még megbeszéljük Apával ;-)

yuyu79

mi is kimegyünk kicsit...engem nem tud elfújni a szél,Elizát meg majd magamhoz kötözöm :P
Éviéknél nincs áram...

dius,sztem megijedt. Kristófom volt ilyen :?
Sokszor még a másik kisgyerek sírásától is megijedt. A védőnénitek meg ne akkor tesztelje,mikor sír. Akkor úgysem csinálja azt,amit "kell" .
Hú,ilyen sztorim nekem is volt,majd elmesélem. Most kimegyünk kicsit...
amúgy hogy van a hátsó feled?
Vendég

Dius, ne aggódj, biztosan a környezet okozta. Barnus most már egyre érzékenyebb a környezetére, valószínű, hogy megijesztette az idegen hely. Ha meg egyszer belelovalják magukat a sírásba, akkor nagyon nehéz megnyugtatni őket, főleg ha érzik, hogy anya sincs a helyzet magaslatán. Bocsi nem megbántani akarlak, de biztos vagyok benne, hogy Te is pánikba estél a tehetetlenségtől. Ha érzi, hogy ideges vagy, Ő is még jobban kétségbe esik. Erre még rátesz az is, hogyha más babák is sírnak körülötte. De a doktornéni is milyen, hát ilyenkor aztán végképp nincs semmi "produkció"....
Legközelebb vigyél neki valami új zenélő, csörgő játékot és már akkor add neki oda, amikor levetkőzteted és a cumi is legyen a szájában, addig amíg sorra nem kerültök. Hátha sikerülne lekötni a figyelmét. És ami fő ne ess kétségbe!!!!
Nekem Erik valami hasonló volt. Amikor az egyik ismerősünkkel jártunk együtt vásárolni, onnantól kezdve, hogy beraktam a másik kisgyereket a kocsiba, addig sírt, amíg ki nem szálltunk, majd vásárlás közben csönd, visszafelé uez. De aztán kinőtte. :lol:
Filmbeillő jelenet: szépen sétálunk egy étterem felé, kinyitjuk az ajtót, majd meglátja, hogy 2 idegen embernél több van és nem hajlandó bemenni. Én húzom magam után, mint egy kiskutyát a pórázon.... :lol:
Vendég

dius a saját megnyugtatásod végett tornáztathatod kicsit Barnust,azzal nem ártasz neki. Feküdjön a hátán,te legyél vele szemben,és fogd meg a két kis kezét,és húzd fel ülésig,majd szép lassan engedd vissza. Ne sokszor,naponta mondjuk max.5-ször.
Aztán:háton fekszik,te az oldalánál vagy,nyúlj be a kis hátija alá,és told fel ülésig,majd vissza. Ezt is csak 5-ször naponta.
Lehet ellenkezni fog,meg sírni,de ártani tuti nem ártasz neki,max.kicsit megerősíted a nyaki és háti izmokat. Tedd sokat hasra,nem baj,ha kicsit kínlódik,nyüglődik,ezzel csak ellenkezik a helyzet ellen. De mindent csak szép fokozatosan. És mindig legyen valami motiváció,hogy emelje a fejét. Kristóf nyaki és háti izomgyengeséggel született,hat hetes korától naponta tornáztunk,jelenleg erősebb,mint az átlag,pedig a doktornéni szerint még ülni,menni,sem tudna. Mindegy,ez egy másik sztori,gondolom már mindenki hallotta párszor,nem akarok ezzel senkit fárasztani :roll:
DE!!!!A doktornéni ne akkor vizslassa a gyerek mozgását,mikor az torkaszakadtából üvölt,és még megnyugtatni sem lehet. Én egyszer mondtam a doktornéninek,mikor nagyon dühös voltam rá,hogy képzelje már magát a gyerek helyébe...bejön két vadidegen közé,ráadásul kinnt várakoztunk már pár órája,pedig volt időpontunk...szóval,bekerül két vadidegen közé,levetkőztetik meztelenre az épphogy 20 fokban,és még produkálja is magát. Hát nem cirkuszi kutya az én fiam. Ezután megköszöntem a "kedvességüket",és kimentem a Kristóffal. Többet nem is mentünk.
Vendég

tuntun kajatipp,hogy ne kelljen annyit gondolkodni: én ma szilvalekváros-diós rakottésztát csináltam vacsira,meg sütöttem fánkot,azt az 5 perceset. Te is adj tippet nekem holnapra :wink:
Asszem sütök én is valami sütit holnap.
Vendég

rizses hús, baconba csavart csirkemáj, són sült csirkeszárny, tarhonyáshús, rántott párizsi, milánói makaróni, gyümölcsleves, zöldbabfőzelék, tökfőzelék, krumplifőzelék, fasírt krumplipürével, csirkepörkölt, krumplistészta, spenót...
Vendég

Nálunk a dokinéni nem is fektette hasra, hogy emeli-e a fejét, hanem amit Te is írtál Ani, felhúzta ülőhelyzetig. Abból úgyis már látszik, hogy mennyire erős az izma.
Nálunk Ricsikével volt elég komoly gond (abszolút nem használta a jobb oldalát) és őt pl. állandóan hason kellett fektetnem, háton csak etetés alatt lehetett. Még játszani is úgy játszhattunk. Akihez jártunk akkor neurológushoz ő mondta, hogy bármennyire is mondják, hogy nem szabad ez a jó a gyereknek. Úgyhogy én Eriket is mindig hasra raktam alváskor. És mindkét gyerekem hason alszik :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?