Új privát üzeneted érkezett!

Orsi: természetesen sok boldog névnapot kívánunk BenedeknekKép. Igaz nem hozott meleget , de egy fotóval kiengesztelődömKép.

Anita
anita77

Sziasztok!

Zit,
meg kell, hogy mondjam, Beni teljesen lenyűgöz engem!Kép Dugó, segrecsüccs, és főleg ez a nevettetés.Kép Nagyon ügyi!

Orsi,
Benedeknek én is boldog névnapot kívánok!Kép

Klarissza,
gratula az őszibarackevéshez!Kép Szerintem jó, hogy ennyit adtál neki, Gabi a második napon lett pöttyös az őszitől, mert az első nap szinte semmi sem ment le.

Ann,
nálunk ez a helyzet Gabi névnapjával, nem akartuk, hogy annyira közel legyen karácsonyhoz, ezért most fogjuk tartani.Kép Hinta.Kép Székfoglaló beszéd.KépKépKép Én is vettem napozót, nem bírtam ki.Kép Lehet, hogy nincs kedved tornázni, de ha leírom, hogy mennyire csodállak, hogy képes vagy rá, akkor biztos nagyobb kedvvel csinálod, ugye?Kép

Anita,
ne dicsérj engem, mert a végén meghatódom.Kép Egyébként szerintem te sokkal jobban figyelsz mindenkire, de ténylegKépKépKép, nekem van, amikor nincs időm rá, mert akkor éppen Gabira figyelek.Kép Az éjszakák nálunk is hosszúak maradtak, Gabi általában 5x ébred, és hét után már nem alszik, meg nappal is max. a sétálás alatt. Küldök akkor még energiát, ha igényled: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.Kép

Gabi annyira édesen panaszkodik mostanában, úgy, hogy "babababababa".Kép Ilyenkor muszáj felvenni és megharapdálni és összepuszilgatni.Kép A lábát meg állandóan kitekeri.Kép Majd megpróbálom lefényképezni, nagyon ügyi. Remélem hajlékonyabb lesz, mint én, én nem is ismerek nálam kevésbé hajlékony embert.Kép A tükörben már nyúlkál a másik baba felé, olyan cuki!Kép Voltunk nagymamiéknál, és azt kell észrevennem, hogy Gabi egyre anyásabb. Amikor kicsit fáradtabb, akkor csak nálam érzi jól magát. Kíváncsi vagyok, mikorra növi ki.

Na jó éjt, jön a sok "babababa", mennem kell.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Nagyon gyorsan eltelt a hétvége Kép Mindenfelé voltunk Zsoltikával, nagyon ügyesen bírta a bevásárlásokat Kép Voltunk a Corában, a Brendonban és az OBI-ban is. Én nagyon élveztem a hosszabb kiruccanásokat, igaz szopira mindig hazajöttünk.

Anita,
nagyon sajnálom a rossz éjszakákat Kép Kitartás neked is, szerintem biztosan a fogacskája zavarja Robókát, mihelyst kibújik, könnyebb lesz! Küldök én is sok-sok pozitív energiát: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zit,
játék Atival Kép Zsoltika nálunk is megijed olykor, ha nagyon belejövünk a nevetgélésbe, de olyan is van, hogy velünk rötyög ő is Kép

Ann,
torna Kép Irigyellek Kép Klassz lehet a hinta, ha majd tudsz, tegyél fel képet a hintázó Hamiról.

Mi is akartunk hintát, ezért is voltunk a Brendonban. Csak a kiállított darab volt Kép Azt meg nem hoztuk el, nagyon lestrapáltnak tűnt... Tudom, már írtátok, de az állványos hány kilóig jó?

Klarissza,
őszibarackevéshez gratula! Menni fog ez Kép Szerintem fokozatosan emeld az adagokat.

Zsizsa,
ömlengés Kép Tessék csak mondani a dolgokat a leányzóról, az a jó Kép Alvás Kép Végülis voltatok dokinál Gabóval? Mintha írtad volna korábban...

Barbi,
szerintem jól tettétek, hogy visszavittétek az autósülést Kép Céklát nem eszik még Zsoltika.

DBarbi,
Fanni tiszta anyukája Kép Le sem tagadhatná! Szépek vagytok együtt, és a vadaspark is nagyon jó lehetett Kép

Orsi,
sok boldog névnapot Benedeknek Kép

Velünk minden rendben Kép Mi is kelünk még éjszaka, 1-2-3 alkalommal, mikor hogy. Általában csak egyszer. És végre sikerült vennem egy olyan harisnyát, ami megmarad Zsoltikán! Jókor, mindjárt itt a nyár Kép

Hozzátápihoz kérdés még Kép Zsoltika nagyon izgága kajálás közben, kivenné a kezemből a kanalat, bekapja az ujját, a partedlit is a szájába tömi, a lábujját is enné, persze mindent összeken pürével... Ma meg a karomat is jól összekarmolászta. Szerintetek mi baja? A száját szépen nyitja, eszi is a kajákat rendületlenül Kép Csak épp össze-vissza ficánkol. Mivel lehetne lekötni, hogy nyugton maradjon? Kapott már kanalat a kezébe, de persze azt is a szájába tömi, aztán meg hadonászik vele, beterít mindent a kajával. Nálatok van ilyesmi?

És a nagy hír: Zsoltika egyre ügyesebben ül!!! Saját magától, amikor négykézláb van, onnan leteszi a popsiját, és a kezén támaszkodik. Ez még csak olyan fél-ülés, de szerintem hamarosan támasz nélkül is megül Zsolti KépKépKép

Mellékelek képet:

Kép

Jó estét és éjszakát mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!
A bébikajákról:
Zsizsa! Próbáld ki a csicsókát! Én így csinálom: lekaparom a héját, feldarabolom, és megfőzöm, ahogy a krumplit, hagyok rajta egy kis vizet, és azzal valamint lereszelt almával összeturmixolom. A mennyiség: először elég 1 darab Kép csicsókát, fél reszelt almával. Nálunk a krumplis próbálkozások után 2 db csicsóka (közepesen kicsik) és legalább fél rszelt alma simán lecsúszik. Legyen elég híg, leves és főzelék közötti állag.

Klarissza! Arra azért vigyázz, hogy egyfajta gyümit jópár napig próbáld, és ha valammi bejön, akkor azt legalább 1 hétig add, hogy lásd nincs-e allergiás reakció, vagy széklet probléma. Mivel próbálkoztál eddig? Lizinél így ment: A gyümit 5 hós korától kezdtem el, mert úgy tűnt kevés a tejem. Előbb almát magában 1 hétig, majd 1 hétig banánt, de abból az érettebbet, mert különben kemény a kaki Kép Kép Kép. Most már általában 1/3 banán és fél alma együtt pépesítve adagolódik be a kis szájába délutánonként. Konzerv kajákat nem próbáltam. Ma először meggyet tettem a banán-alma szószba. Csak 2 szem levét. Lecsúszott. A déli kaját a gyümihez képest 2-3 hét múlva kezdtem el. Délben mindig szopi előtt adom a kaját. Krumplival kezdtem, de nem magában, hanem almával, hogy ismerős legyen az íz. A krumpli nehezen ment, és most próbáltam a csicsókát, ez bejött, lásd fent Kép Kép Tényleg nyitja a száját majd Laca, ha kell még neki, illetve ha nem akkor úgy becsukja, mintha sosem akarná kinyitni, mint egy makrancos gyerek, aki nem akar enni, ill. megszólalni.

Zit! Mikor kezdted el a húst? Mennyi idősen, illetve a hozzátápi során mikor? Ha Lizi félévesen kezdte el a déli kaját, akkor kb. 7 hósan lehet neki húst adni? Ügyes Beni Kép Kép Kép

Edit! Én is kíváncsi vagyok, mit csinálsz?? Megoldás? Nagyszülők? Részmunkaidő megoldható? Apával egyeztetve? Valami megoldás csak van.

Ann! Ügyesen vásároltatok! A feléledésről: ne reménykedj, van, hogy a ygerek 10 perces pihi után feltöltődik energiával, és folyt.köv., még akkor is ha ilyen kicsi Kép Kép

Anita! Küldöm Robónak az álommanót... Kép Kép Kép

Gabi! Szerintem nincs gond azzal, hogy izgága Zsolti kaja közben, mert neki ez még nem olyan, mint a szopi, inkább játéknak tűnik először. Nálunk megy a kanálnyelés Kép, meg minden, amit leírtál. Van viszont olyan, amikor nyugodtabb. Én hagyom, vagy legalábbis nem rendezem. Nem törölgetem minduntalan a száját, kezét, hogy ne zavarjam vele, inkább én bohóckodok és dumálok neki, akkor nem ér rá az 1 méteres körzetben mindent összemaszatolni Kép Zsolti gyönyörű! És ügyes! Tetszik!

Magunkról annyit. Nagyon tetszik, hogy kialakult egyfajta rend a nappali alvásban: délelőtt és délután egyszer. Ha szerencsénk van, akkor másfél órát alszik mind2 alkalommal, ha nem alszik annyit, akkor nyűgi lesz, de a világ semmi pénzéért sem pótolná egy újabb alvással. Nálatok hogy megy ez?

üdv, panu
panu
panu

bocs, de túl sokat írtam, visszafogom magam Kép Kép

panu
panu

Sziasztok!

Panu,
ne fogd vissza magad Kép Én nagyon szeretem a hosszú írásokat. És köszönöm a tanácsokat, a bohóckodás jó 5let Kép Csicsóka Kép
Nappali rend: nálunk is van alvás délelőtt és délután, fél-fél óra Kép Esetleg még séta közben is alszik Zsolti, de az egyre ritkább. Hétvégén ez a rend felborul, hisz Apa is itthon van, mászkálunk... Ma 1x volt alvás, másfél óra Kép

A munkáról akartam az előbb írni, de elfelejtettem. Kicsit nekem is hiányzik a kollégák társasága, az ügyfelek (bankban dolgoztam), de úgy tervezzük, hogy itthon maradok ovikezdésig. Sokszor hallottam, hogy az első 3 év meghatározó a kicsik fejlődésében, a legjobb ilyenkor az anyuka, és ami fő, én itthon akarok maradni. Kicsit tartok a bölcsitől is, bár rokonaink meséltek nagyon-nagyon klassz gondozónőkről és bölcsiről, igaz Nyíregyházán Kép Szóval ha minden jól megy, még jópár évet itthon töltök, meg aztán hátha jön a kistesó is addigra KépKépKép

Korábban ígértem lábujjszopogatós képet Zsoltikáról, de még nem sikerült elkapnunk a pillanatot Kép Mihelyst megvan, bemutatom!

Többiek, merre vagytok? Vera, Zsófi??? Ti gyakran szoktatok írni Kép

Megyek, Zsoltika már alszik, a billentyűzet meg kopog.

Jó éjt,
Gabi

pgaboka

hi

azt hiszem tul vagyunk az éjszakai üvöltös, sikitozos rohamokon.
már pár napja, hogy rendesen alszik. szerintem rájöttem mi volt a gond, bár reménykedem, hogy ne az legyen, mert akkor gáz van!!!!
mi kapunk anyatejet egy lánytol, s aakoriban esténként adtam neki oda, igy ha ez a gond, ez csikargatja, fájditotta meg a pocit éjjelre.
1x de adtam neki oda s kora du. csinálta uazt, mint éjjel, most 4 napja nem kapott, holnap ujra proba s ha megint ez lesz du-ra akkor sajna le kell mondanom az anyatejet.Kép

uszás:
ápr.2-án megyünk vizalatti fotozásra, kiváncsi leszek a végeredményre.
bene már a dupla merülést, az egyedül feluszást és az oktatotol valo vizalatti uszást csinálja. olyan ügyiiiiiiiii.

diti:
azon az alvos képen csuda szép rékababa

muffin:
én is pár hete készitettem el az 1-t, nagyon szép magas lett, azota már 5x sütöttem.

klarissza:
tuti sapit vettem szombaton a csajnak, holnap készitek fotot rola, olyaaaaan szép benne!

bio:
coryhoz csatlakozom, ha már bio akkor az legyen tuti, és vannak kimondottan bio piacok, pl. péntekenkét(?) az FMH-nál(XI. fehérvári ut), ide igazolás kell s csak akkor árusithatnak.

zit, anita, gabi:
köszi szépen a jokivánságokat, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi benedek napot majd április 16-án fogjuk tartani (lado: 03,21-04,14-04,16), s mivel a panna 04,11-én született igy a kettöt 1xre tartjuk meg.
képet természetesen kaptok---------majd

anita:
szerintem szerezz be egy cecelegyetKép
" régen, ha fájt a gyerek inye/foga bekenték egy kis pálinkával" lehet, hogy nálatok is hatna egy kis berugatás, attol tuti aludna a babod.
Kép

jo8
holnap folyt.köv.
+ fotok felrakása
orsolya11

Tudtam, hogy akartam még valamit!

Zsizsa: nagyon boldog 7hónaposságot kívánok a gyönyörű GabócánakKép. Sok puszikát küldök nekiKép. Köszi az energiát, igazán rendes tőled.
Virág a virágnak:

Kép

Robóval együtt küldjük ám!!

Gabi: Zsoltika nagyon szép. Olyan kis huncutka a képen és ez az újjtartás, haláliKépMilyen kis barna már az arcaKép.Tényleg nagyon ügyesen ül, alakul a dologKép. Köszönöm szépen neked is az energiát. Aranyos vagy nagyon Képszerintem természetes dolog, ha izgága Zsolti, hiszen új dolog ez most neki és az is lehet, hogy izgatottKép. Nálunk is csinál ilyesmiket Robó, még a lába is jár ha finomabb falatokat eszikKép.

Panu: úgy látszik ideért egyenlőre a manócska, remélem marad is még egy kicsitKép. örülök, hogy kialakulni látszik egy kis rend az életetekben, maradjon is így!KépNálunk az alvárs régebben (1 hó kb), 2-3 óra délelőtti alvás és délután 1-2 óra, ami leredukálódott mostanra 1/2- 1/2 órácskára.Kép. persze mellette elfárad, de ő sem aludna semmi áron. Sőt egyre mozgékonyabb és több törődést igényel. Tényelg ne fogd vissza magad, örömmel olvasom írásod. Egyáltalán nem zavar a hosszú hozzászólás, sőt!

Orsi: még mindig hasfájós lenne Benedek? nem lehet esetleg más anyától kérni a tejcsit? Azért csak jó lenne, ha anyatejhez jutna, amíg csak lehet.BerugatásKép.Azt hiszem nem próbáljuk ki, így is elég merész néha RobóKép.

Ja és egy kép a beigért etetőszékről, igaz Robó nincs most benne, de majd teszek vele együtt is fel képet:

Kép

Vera: merre vagy?????Renélem csak pihiztek, azért nem írtál még ma.

Jó éjt mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok Lányok!

Munka: a müegyetemen vagyok kutató - oktató. de ez utóbbi tevékenységi kört csak akkor kezdem majd el, ha visszamegyek, igy ez nem is hiányzik. Viszont a kutatás nagyon, és ez szerintem olyan dolog, amiböl rettenetesen ki tud esni az ember. Nem is a szakirodalom ismerete, azt lehet olvasgatni, hanem az ember agyának kell úgy forognia...
Tervek: bölcsi. A müegyetemnek van, azt mondják jó. Szeretnék csak 3,5 -4 napot dolgozni, meg apa szabaddá tud tenni elvileg két délutánt, igy reményeink szerint föleg délelötti bölcsis lenne a fiatalúr. Persze, igazatok van, már most fáj a szivem érte, de egyik oldali nagyszülök sem olyan fittek, hogy bevállalják a babát.

Orsi, irigyellek titeket, hogy ennyire megy az uszás. Mi tegnap voltunk pótláson (elöre, mert kedden nem tudunk elmenni) és szörnyü volt. Már bánom, hogy elmentünk. Mi voltunk az egyetlen kicsik, mindenki más haladó volt, igy a medence szélére húzódva próbáltunk külön foglalkozni Botival, de ö tök ki volt akadva. Már ugye a multkori vége sem sikerült jól, most a torna még o.k., utána amikor bementünk a vizbe már egy kis sirás, és mosoly végig egy szál sem. A játékhajóval le tudtuk kenyerezni rövid idöre, de nem volt nagy élvezet. Hogy most a sok hangos gyerek és fröcskölés zavarta, vagy hideg volt (nekem hidegebbnek tünt a viz, mint máskor, nagyon fáztam), vagy mi voltunk feszültebbek vagy csak neki nem volt jó napja azt nem tudom, de bosszus voltam, hogy ennyi haladó közé adták a pótlást, mert igy értelmetlen volt, söt! Na mindegy.
Vizalatti kép nagyon érdekel, tedd majd fel!
Elképzelhetö, hogy a tejci a baj, remélem nem. Ha érdekel esetleg van több, mint 4 lityi fagyitejem, tudok adni próbát.

Gabi, Zsoltika irtó aranyos a képen!

Zit, Beni szuper amiket csinál! És olyan élvezettel tudod leirni, hogy már repesve várom, hogy mikor csinál az én fiam is hasonlókat Kép Komolyan, nagyon ügyi szerintem, és hihetetlen gyorsan fejlödik!

Alvás: nálunk csak a nappalival van gond, de azzal nagyon, mert szinte nincs. Tegnap megerösödött a gyanum, hogy az a baj, hogy világos van, mert az uszi után rettenetesen fáradt volt, de nem ment az alvás. A dédiééknél végülis befúrta a fejét az ágy és az ágytakaró közé és ugy aludt majdnem két órát. Séta közben szokott egy kicsit aludni, de csak kenguruban, akkor meg a vállamba furja a fejét. Viszont fél 7-7 kor már képes ugy bealudni, hogy fel sem akar kelni reggelig (persze enni igen, de az más kérdés). Szóval valahogy kéne függönyt szerelnem az ablakára, csak macerás, mert lecsapott az egyik sarka és a fal is (tetötér), ezért nem megy fel egy karnis.

Hozzátápi: kipróbáltuk az anyatejberizst, ahogy többen javasoltátok. Leturmixolva jó sürü lett, ezért reszeltem bele almát. Nagy sikere volt! Már másodszor kapott, és ugy kellett elvennem elöle, hogy most már elég lesz, még nézett utána, hogy most hova viszem. Kép

Anita, kérünk képet Robóról, hogy lássuk milyen aranyos még mindig. Meg ez ám az energiagyüjtésnek is használ, mert az embert feltölti, amikor dicsérik a gyermekét Kép Szóval önös érdek is minket megörvendeztetni. Kép

Zsizsa, akkor boldog névnapot Gabinak! Ann, Haminak is természetesen, kicsit elöre Kép
ÉS boldog hófordulósságot azoknak, akik a napokban lesznek (voltak) 6 hósak: Petre, Tünci, Susie Annája, Laura Nikije (vajon mi lehet velük, remélem minden jól alakul!), Laca és Liza; 7 hós: Dea Ábelje (ök sem jönnek mostanában, ha olvastok, jelentkezzetek!); 8 hós: Marcsi Ákosa (igértél képet, meg érdekel, hogy hogy megy az uszi!).

Névnaposoknak és hófordulósaknak küldöm a saját "tenyésztésü" amariliszemet szeretettel:

Kép

No meg a tejberizsevés kutyakisérettel (kénytelen voltam ezután megszakitani a vacsit egy kézmosás erejéig, képzelhetitek a felháborodást Kép Mindkét részröl Kép
Kép

Üdv mindenkinek, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Zsizsa: bocsi, egy hetet ugrottam, de írtó fáradt voltam este, bocsánatKép.

Edit: jó nagy kutyusotok van, és a virágszállad is nagyon gyönyörű.Nekem csak két szirmú volt a virágom.Aranyos Boti nagyon. Szereti a tejberizst?Nem vetlek meg a bölcsi miatt, mindenki maga dönti el, hogy hogyan jó neki. Én is szeretnék itthon maradni vele, ameddig csak lehet.Mindenképpen visszamész dolgozni? De mint olvasom délelőttökről van szó, azok meg majdcsak eltelnek. Remélem bírod majd munka mellett még Botizni isKép.

Többiek: merre vagytok???
Anita
anita77

Sziasztok!

Anita, Gabi!
Köszönöm hogy hiányoltatokKép

Jó pár napra eltűntem mert sajnos megerőltettem szerdán a lábam és annyira fájt hogy nem tudtam ráállni. Úgyhogy 4 nap kényszerpihenőn voltamKép Mára már kezd javulni, a lakáson belül már menni is tudok rendesen, de a séták helyett a héten marad az erkély.

Gabi!
Bocsi, de így a közös sétánkat is el kell halasztanunkKép De amint meggyógyult a lábam, találkozunk, jó?
Zsoltika nagyon ügyes, annyira szép a képen, és nagyon tetszik ahogy az ujját is tartjaKép Ez gondolom csak véletlenül sikerült így, de nagyon jó! Édes nagyon!

Anita!
Nagyon klassz az etetőszék, szépet választottatokKép Robó biztosan imádni fogja!
Remélem a mai éjszakátok már jobb volt! Próbálj meg napközben pihizni amikor esetleg Robó is lepihen egy félórácskára.

Edit!
Ti is szépek vagytok a képen!Kép

Ann!
Hintás képet szeretnénk látni, persze Hamival együttKép

Bocsi a többiektől, most nem tudok többet írni, mert nemsokára kel a kismanóm és addig még egy pár dolgot szeretnék megcsinálni.

És végül egy kép Bencéről:
Kép

Szép napot mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Gabi,
sajnálom, hogy nem sikerült hintát venni. Remélem, legközelebb több szerencsétek lesz!Kép Voltunk dokinál, minden rendben Gabival, szóval nem lehet tudni, hogy miért ilyen kis sírósak az éjszakái mostanában. Az is kiderült, hogy csak egy dekát hízott két hét alatt.Kép Harisnyavétel.Kép Nálunk is nyúlkál a kanálért Gabi, és ide-oda csapkod vele, szerintem ez természetes, mert izgatott a sok újdonságtól, az új ízektől, ezenkívül minden érzékszervével meg akarja tapasztalni a dolgokat, ezért maszatol annyit.Kép Nagyon ügyi Zsolti, hogy már így majdnemül.Kép Az ujjtartás is tényleg jó, mintha okét mutatna.Kép

Panu,
jó, csicsókázunk, ha sikerül beszereznem.Kép Nagyon feldobott a lelkesedésed, már alig várom, hogy kipróbálhassam.Kép Nappali alvás: ilyen nálunk nincsen.Kép Már két hós kora óta nem alszik, max. fél órát, esetleg, ha valami front van, akkor elnyomja az álom, de ez olyan szokatlan, hogy nézegetni szoktam, hogy nem beteg-e.Kép Újabban a babakocsiban el szokott aludni úgy 15-20 perc után, és alszik vagy fél órát, de itthon nem.

Munka megint: én mindenképp itthon maradok Gabi három éves koráig, meg aztán nagyon akarunk kistesó(ka)t is, szóval most jó időre kiesem majd a munkából. Úgy tervezem, hogy legifjabb gyermekem három éves kora után megyek csak vissza. Az egyik barátunk mindig kérdezgeti, hogy hogyan fogom bírni, meg hogy ez biztosan nem lesz jó nekem, de engem ez (legalábbis egyelőre) kielégít. Azért fogok mellette tanulni is nyelveket, hogy ne essek ki nagyon a kerékvágásból.Kép

Orsi,
remélem, hogy tényleg a tej az oka a sírósságnak, de azért szomorú is, ha az.Kép Bene tényleg nagyon ügyi, ha már ilyeneket csinál a vízben, én is nagyon kíváncsi vagyok a képre.Kép

Anita,
nem baj ám, ha kétszer köszöntesz, mi mindig örülünk neki, ha kicsit el is csúszott időben, pláne, ha még virágot is kap Gabi.KépKépKép Tuti az etetőszék, látom ezt is át lehet majd alakítani asztallá és kisszékké.Kép

Edit,
úgy érdekel, hogy mit kutatsz, légyszi-légyszi írd le!Kép Sajnálom, hogy Botinak egyelőre nem jön be az úszás, remélem, azért majd hozzászokik. Örülök, hogy bejött az anyatejberizs!Kép A kép nagyon jó, milyen nagy kutyátok van! Botival szeretik egymást? Köszi a köszöntést Gabi nevében, a pontos névnapi dátumunk 24-e.Kép

Vera,
lábad.Kép Benci nagyon szép, ez a sapó nagyon jól áll neki.Kép

Én már nem is számolom, hányszor ébred Gabi az éjjel, mert csak még jobban elkeseredem. Most éppen alszik, tuti, hogy a front miatt, ilyenkor már rég kukorékolni szokott, nem is emlékszem, hogy utoljára mikor aludt ilyen sokáig (persze nyolckor azért evett egyet, előtte meg fél hétkor, azelőtt meg rengetegszer).

Na megyek, pakolok egy kicsit, mielőtt felébred.

Képet akartam feltenni, de apája még nem rakta fel a képformázó programot, ezért nem tudok kicsinyíteni, de este feltetetem vele, és nem menekültök, Gabit kell néznetek.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Igencsak el vok veszve mostanábanKép
Dehát itt volt apa, és ilyenkor nincs időm netezni, ki kell használni minden percetKépKépKép
Bencinek kint van már hat fogaKép
És nagyon tetszik neki, hogy fehérlik, mindig vicsorít a tükörnekKép

Nem tudom írtam-e, de Bence 8435 gKépKépKép Jó sokat hízott, most mikor nem kellene neki (dokinéni szerintKépKépKép)

Most meg mennem kell Szegedre, mert apának, meg anyának lejárt a jogsija, így most én vagyok a sofőrKépKépKép

Vera, Gabi, babák nagyon édesek!!!

Puszi:
Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Kép

Anita, mi ez a fáradtság??? A rövid éjszakák, hosszú nappalok miatt? Egyébként közlöm, hogy a jól programozott 8 órakor ébredő Hamink elveszett és kaptunk helyette egy 6 max fél7 kor ébredőt.... = 1,5 órával kevesebb alvás/éj.. nem tetszik, mit ne mondjak... De azért megosztom veled meglévő energiáimat, hátha több lesz neked is Kép +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nagyon szupi az etetőszék Kép Mi is kinéztük a 7végén, valszleg olyat veszünk, mint Fanninak van: narancssárga BigBrevi Kép De majd csak a jövő hónapban, mert nekünk még van 1,5 hónap a hozzátápiig, ha kihúzzuk. Egyelőre sztem tej van, csak hízni nem akar... most ugyan nem 1, hanem 4,5 dekát hízott...

Zsizsa, köszi a dicséretetKép Ha már rászánom magam, nem olyan rossz, csak elkezdeni nehéz...
Babababababa, olyan édi lehet KépKépKép Hami mindig ebúúúú-t vagy embúúúú-t mond, ha mi baja van, ő még nem tud babát.
Hízás Kép

Gabi, asszem 25 kg-ig jó az állványos hinta, de remélem a többiek jobban tudják.
Zsoltika nagggyon-nagggyon ügyes! Hogy kigyakorolja amgának! Olyan jó nézni a fokozatokat Kép

Panu tök jó, h nálatok már kialakult a 2xi alvás. Nálunk úgy van, h nem elég a 2x-i, úgyhogy a 2 nagy mellé kell 2 db kicsi olyan 20 perces, különben nyügi. Természetesen altatni kell. A 2 nagy meg már kint van az erkélyen Kép
Ne fogd vissza magad írásügyben!

Orsi, örülök, h rendbejött az alvásotok! Víz alatti fotózás KépKépKép Ugye láthatunk képeket? Mijaz, hogy duplamerülés? Az egyedülfelúszást még eltom képzelni... Olyan érdekes! Mesélnél még róla?

Edit, sajnálom, h nektek nem jó élmény az úszás Kép
Elképzelhető, h tényleg a fény zavarja. Mi úgy altatjuk Hamit nappal is, h behúzzuk a függönyt - kivéve, ha babakocsiban alszik kint Kép

Vera, sajnállak a lábad miatt Kép Mit csináltál vele?
Benci nagyon édes - persze mint mindig. Új sapi? Kép Csini!

Zsuzsófi, 6 fog!!! Ez már nagyon szép Kép No meg a kiló is Kép

Hami meg gurul ezerrel, így szeretne közlekedni. Valamint hason folyton a fenekét pucsítja az égbe, és néha előre is jut a kukacmozgás által Kép De a legédesebb az, hogy ha eljön a kaja és meglátja a cicit, 2 kézzel nyúl érte, és a szájába teszi, vagy elindul felé! Kép
Gyorsan lefényképeztem nektek a hintában Kép Itt nem látszik - mert épp hátul-fent van a hinta (apa fogta, h ne homélyos kép legyen belőle mozgás közben) - de természetesen még döntött formában használjuk Kép
Kép

Szép napot mindenkinek!
Pussz
Ann
annann

Panu:
A napokban írtam, hogy Nektek is most kell elkezdeni a hozzátápit. Nem tudtam, hogy már ilyen jók vagytok benne Kép Köszönöm a tanácsokat követni fogom, mi teljesen kezdők vagyunk. Még két hét gyümi lesz.

Orsi:
ma kell lefotóznod a jányodat Kép El ne felejtsd!!!

Most már tényleg visszavonulok, olvasgatlak Benneteket és nézem a tündéri babucikat!! Kép
klarissza

Sziasztok

Anita:
Más is figyel ám rád, csak néha úgy nincs kedvem ua leírni, mint amit már leírtak! Kép Neked is akarom mondani, hogy Ann mellett Te is mindig figyelsz ránk és dícsérsz minket, amiért ezer KÖSZI! És egy kis vígasz: amióta kijött az első fog, azóta Beni csak 2x ébred éjjel!
És tőlem is egy kis poz.energia:
Kép

Zsizsa:
Köszi neked is! Kép Nem növi ki szerintem, innentől tuti te leszel az Ász! Személy szerint szívesen nézem Gabit, rakhatod a képeket! Kép
Neked is poz.energia:
Kép

Gabi:
Zsolti nagyon édes a képen, mintha azt mutatná, minden OK!
Kaja közben próbálj neki egy kis vizet vagy teát adni, akkor szopta Beni is az ujját amikor szomjas volt a főzire. A játék meg megmarad úgyis. Kép

Panu:
A húst 7 és fél hónaposan kezdtem el, de elvileg hét hónapos kortól lehet adni, főleg a vas miatt jó, de csak csirke vagy pulyka és ne zsíros részt, hanem mellet. Én a déli fő étkezéssel adom neki. Szerintem Lizi is kaphat már.
Nálunk délelőtt van egy óra, ebéd után egy óra és délután fél-egy óra alvás. Az esti elalvás viszont változó, hogy mikor van.
Hogy néz ki a csicsóka? Kezd érdekelni ahogy írtok róla. Kép

Orsolya:
Tényleg nagyon ügyi Bene az úszással, hihetetlen miket csinál már! Kép

Edit:
Pedig attól féltem, túllihegem a dolgokat, ahogy írok. Kép
Sajnálom az uszit, nem lehetett így túl kellemes. A kutyás kép nagyon jó!!
Nálunk roletta van a tetőtéri ablakokon, azok is nagyon jól zárnak.

Vera:
Jobbulást a lábadnak! Tünemény Bence, komolyan!
Neked is kösz az állandó érdeklődést és dicséretet!

Zsuzsófi:
Fogak és vicsorgás a tükörben: Kép. Vigyázz magatokra az úton, annyi nem normális van az utakon.

<font color="119911">Beni most éjjel is jól aludt, csak 2x kelt, azt is elintézte az éjszaka első felében, így a második kelés után aludtunk vagy 5 órát. Egész hétvégén vezetgettük, úgy látszik, kezdődik...Kép Megindult a második foga is, úgy láttam áttörte egy ponton az ínyét. Kép Végre-végre! Csak beindulnak azok a fogak! Kép

Na megyek is, mert teleírtam a topikot nagy ügyesen. Kép
Szép napot mindenkinek!</font>

Kép Kép Kép
zit

Sziasztok

Anita:
Más is figyel ám rád, csak néha úgy nincs kedvem ua leírni, mint amit már leírtak! Kép Neked is akarom mondani, hogy Ann mellett Te is mindig figyelsz ránk és dícsérsz minket, amiért ezer KÖSZI! És egy kis vígasz: amióta kijött az első fog, azóta Beni csak 2x ébred éjjel!
És tőlem is egy kis poz.energia:

Zsizsa:
Köszi neked is! Kép Nem növi ki szerintem, innentől tuti te leszel az Ász! Személy szerint szívesen nézem Gabit, rakhatod a képeket! Kép
Neked is poz.energia:

Gabi:
Zsolti nagyon édes a képen, mintha azt mutatná, minden OK!
Kaja közben próbálj neki egy kis vizet vagy teát adni, akkor szopta Beni is az ujját amikor szomjas volt a főzire. A játék meg megmarad úgyis. Kép

Panu:
A húst 7 és fél hónaposan kezdtem el, de elvileg hét hónapos kortól lehet adni, főleg a vas miatt jó, de csak csirke vagy pulyka és ne zsíros részt, hanem mellet. Én a déli fő étkezéssel adom neki. Szerintem Lizi is kaphat már.
Nálunk délelőtt van egy óra, ebéd után egy óra és délután fél-egy óra alvás. Az esti elalvás viszont változó, hogy mikor van.
Hogy néz ki a csicsóka? Kezd érdekelni ahogy írtok róla. Kép

Orsolya:
Tényleg nagyon ügyi Bene az úszással, hihetetlen miket csinál már! Kép

Edit:
Pedig attól féltem, túllihegem a dolgokat, ahogy írok. Kép
Sajnálom az uszit, nem lehetett így túl kellemes. A kutyás kép nagyon jó!!
Nálunk roletta van a tetőtéri ablakokon, azok is nagyon jól zárnak.

Vera:
Jobbulást a lábadnak! Tünemény Bence, komolyan!
Neked is kösz az állandó érdeklődést és dicséretet!

Zsuzsófi:
Fogak és vicsorgás a tükörben: Kép. Vigyázz magatokra az úton, annyi nem normális van az utakon.

<font color="119911">Beni most éjjel is jól aludt, csak 2x kelt, azt is elintézte az éjszaka első felében, így a második kelés után aludtunk vagy 5 órát. Egész hétvégén vezetgettük, úgy látszik, kezdődik...Kép Megindult a második foga is, úgy láttam áttörte egy ponton az ínyét. Kép Végre-végre! Csak beindulnak azok a fogak! Kép

Na megyek is, mert teleírtam a topikot nagy ügyesen. Kép
Szép napot mindenkinek!</font>
zit

ez a gép..Kép az elsőre hibát írt ki, nem láttam, hogy betette, bocsi mindenkitől!!!!

Ann:
Hami egy tündérke!!! Kép

zit
zit

Elaludt Benci, újra van egy kis időm.

Zsizsa!
Várjuk a sok-sok képet GabirólKép
Éjszaka ha felébred minden alkalommal szopizik is? Vagy mással is vissza tudod altatni (ringatás, simogatás)?

Hát vagy front van és Bence is ezt érzi, vagy tényleg jön az első fogacska, mert ő is nagyon nyűgös. Egész délelőtt dörzsölgette a szemeit, de nem aludt volna el. Most a cicin végre bealudtKép Mondjuk ő szerencsére éjjel alszik, este 9-10től reggel pontban fél6ig. Aztán rövid szopi után még 9ig. Úgyhogy én nem panaszkodhatok tényleg!
Remélem a nemalvó babák is rájönnek egyszer hogy éjszaka aludni kell és hagyni az anyukájukat is pihenni!

Ann!
Hát ez a lány!!! TündériKép
Gyönyörű ez a kép, annyira édesen mosolyog. Ezek szerint bejött a hinta neki is?
És nagyon-nagyon ügyi hogy már így forgolódik!

Hízásról annyit hogy Bence eddig minden hónapban fél kilót hízott (az elején egyet is), februárban már csak 30 dekát, és azóta szinte semmit. Mondjuk csak személymérlegünk van, ami +/-10dkg-t is mérhet de nagyon régen 7-7,20 körül mérjük Bencét. A hurkácskái is fogyóban vannak, bár azért még mindig vanKép De szerintem a hozzátápitól nem híznak már olyan rohamos ütemben és a sok mozgás miatt sem. És nálunk ráadásul a hozzátápi nagyon jó hatással van a kakira. Eddig 3-4 naponta nagy erőlködések árán volt csak, most naponta, sőt van hogy naponta 2-3x isKép Ennek én nagyon örülök és különben sem szeretném ha kis pufi lenne, így is olyan kis lustaKép

Ja, a lábammal nem történt semmi különös. Szerdán tettünk egy 3 és fél órás sétát Bencikével és valószínűleg akkor megerőltettem ezzel. Másnap már csak 5métert mentünk és begörcsölt a vádlim. Nem tudtam kinyújtani, ráállni meg egyáltalán nem. Amellett hogy nagyon fájt még féltem is, mert zsibbadt az egész lábfejem és féltem hogy nehogy valami komolyabb legyenKép De ma már féllábon vasaltam isKép

Zit!
Örülök hogy végre ti is tudtatok egy kicsit pihenni! Gratu Beninek a járkáláshoz és a 2. fogacskáhozKép
Mielőtt kibújik a fog, lehet kemény az ínye? Mert az esti nyűgösséget erre fogom, és mintha reggelre olyan más lenne az ínye. Kicsit kemény, és már ezer éve duzzadt is, de látszani nem látszik hogy jönne a fogacska.

Munkáról: én is itthon maradok Bencével ovis koráig. Ha esetleg lesz kistesó akkor még tovább. De én nem vagyok egy karrierista alkatKép szóval nekem nem is hiányzik a munka. Csak a társaság, de azt meg megoldom máshogyKép Én is azt hallottam hogy a gyerek 2éves koráig hacsak lehet maradjunk vele egész nap, mert ez meghatározó a későbbiekre nézve. De nálunk ez mindenképp adott, mert nem akarok még dolgozniKép

Tettem fel néhány új képet az albumunkba, ha valakit érdekel: http://babanet.hu/album/main.php?album=1414&page=3

És találtam egy új ruhás oldalt is: http://www.babaruhazat.hu/termekek.php?kat=31

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Zit! A csicsóka olyan mintha a krumplit és a karalábét keresztezték volna Kép. Világosbarna, rücskös, a húsa fehér és szintén a karalábéhoz hasonló.
Edit! MIlyen területen kutatsz? Kutyás kép tök jó, csak Boti nem nagyon látszik a kezedtől Kép

Ann! Hami édes a hintában, látszik, hogy élvezi.

Vera! Bence milyen helyesen néz! Mintha bánatos lenne Kép biztos az anyja lába miatt Kép Apával készült fotó nagyon jó!

Két hét alatt 140 g, és 2,5 cm a gyarapodás. Nem rossz. Ügyes Lizi! Kép

Üdv, panu
panu

Sziasztok!

Vera, Zsizsa, Edit, Ann, Zit igazán kedvesek vagytok, jólesett az együttérző soraitok.

Gyorsan írok, mert egyik szemem Roón, aki éppen fiókhúzogatáson dolgozgat. Annyira kifáradt már benne, hogy nyögdécselKép. Igaz kismamuszával kitámasztottm, hogy a kezét ne csukja be, mert annyira rángatja, hogy namégKép.Igazi dolgos fiam vanKép.Jó lenne pl IKEA-s fiókteszetlőnekKép

Vera: csudaszép BenceKép. Hatalmas gyönyörű szemei mindig elbűvölKép.Albumot is végignézegettem, egyik kép jobb, mint a másikKép. A babaáruházad oldalt is megkukkantottam, vannak tényleg jó kis rucik, Te már rendeltél onnan?

Zsizsa.:képeket nagyon várom, hiszen mindig jobb kedvre derítenek, ha végignézem őket. Szóval ne kimélj minket, jó sokat kérek ámKép. Köszönöm a rengeteg pozitív energiát, rámfér, de ezt hiszem Rád éppenúgy. majdcsak "megjavulnak" ezek a babók és megtanulnak rendesen alukálni minimum 8 órátKép. Addigis kitartást és sok erőt kívánok nektek is!

Ann: köszi neked is a sok energiát, de azért a te feleslegedre még neked is szükség lesz biztosan:9. Főleg ha beindul hami is. Kilók miatt ne aggódj szerintem. olyan kis husika hami is, szerintem nincs szükség aggodalomraKépOlyan tündéri kiscsajsziKép. Igazi csábító mosollyalKép.

Zit. köszi a vigasztalkó sorokat. Ezek szerinbt várható javulás a fogmanócskák kibújáűsa után??Kép. Akkor szeretettel várjuk azokat a fogacskákat.Kép.Tényleg nálatok is sokszor ébredt beni, ugye? Mindig vagy csak az elmúlt hetekben?
Csicsókáról minap tettek fel fotót is, azt hiszem Zsizsa. Mi még nem próbáltuk, itt nem lehet kapni, igaz a kertünkben volt régebben, de kiírtottukKép.

Panu: gratulálok Lizi gyarapodásához, szépen fejlődikKép.Képet róla is nézegetnék!Kép

Dbarbi, Barbi: merre vagytok?
Egy fotót én is felrakok az én kis igazi manócskámról:

Kép

Annyira jó, hogy tettetek fel képeket a bébikről, még légyszi tegyetek, olyan jó őket nézegetni.

Anita
anita77

Sziasztok!

Olyan rossz ez a szürke lóg-az-eső-lába idő, de azért szerencsére tudtunk sétálni egyet. Látszik, hogy már nincs hétvége, jól beindult a topic Kép

Anita,
Robó manóka nagyon aranyos! Ezek a szép nagy barna szemek igézőek Kép Fiókhúzogatás Kép Zsoltikának tényleg nagyon jó színe van, pedig a nap nem nagyon érte, de elég sokat vagyunk levegőn Kép Én is szeretem a képeket a babócákról, teszek fel egy újabbat, ha már ilyen szépen kéred KépKépKép

Panu,
szépen növöget Lizi Kép

Zit,
köszi az ötletet, megpróbáljuk a vizet evés közben Kép Ma nem nagyon ette Zsolti a főzeléket, nem nagyon volt még éhes. De még gyümit szeretnék neki adni, azt nagyon kajálja Kép Alváshoz és fogacskához is gratula!

Ann,
tessék visszaprogramozni Hamit Kép Gurulás Kép, levédhetitek Ti is lassan a nappalit Kép Nagyon szép kislányod van, és a hinta is klassz!

Zsizsa,
kitartás, kitartás! Bárcsak kibújna már az a fránya fogacska! Mi ma "csak" 3x keltünk éjjel, de ez is elég sok nekem... Képet kérünk szépen!!!

Vera,
jobbulást a lábadnak! A sétát pedig majd megszervezzük, remélem a jövő hétre meggyógyulsz Kép Bencike nagyon-nagyon aranyos, megnéztem az albumototkat is, úgy mosolyog apukájára, hogy na! Zsoltika ujjtartása: valóban véletlenül kaptam el Kép De elég gyakran csinál így, Apa erre tanítja Kép

Edit,
nagyon jó a kutyusos kép Kép

Ma nem jött be nagyon Zsoltinak a főzelék, viszont izgett-mozgott megint. Most a kanállal bohóckodtam neki, mindenféle repülő szállt be Zsoltika szájába, nagyon tetszett neki, elfelejtett nyelni is Kép

Lányok, szopi alatt lehet szoláriumba járni? Lehet hogy buta kérdés... Én nagyon-nagyon fehér vagyok, tavaly nyáron sem nagyon barnultam le, és olyan jó lenne egy kis színt szerezni Kép

És a beígért kép búcsúzóul:

Kép

További szép napot mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok !

Hűű, de régen jártam már köztetek, de annyira, de annyira el vagyok, h sokszor kelek-fekszek ...
De már muszáj voltam bekukkantani megint. Olyan szépek a gyerkőcök, mind kész kisgézengúzok, annyira elcsodálkozom rajtuk, h még most volt újszülött, még most beszéltünk arról, h majd lesznek szurik.... most meg már komoly ennivalókról beszélgetünk... még most voltam terhes, most meg mindjárt a leválasztásról kell "tartanom" ... borzasztóan gyorsan nőnek ezek a lurkók .... és olyan szépek, h csak bámulok ..
itt egy kis fürcsis fotó, már kipancsolja majd az összes vizet a kádjából :-) http://www.extra.hu/hg4ggv/anna/DSCF0628.JPG

Prücsköm több mint 7 kg és egészséges, mint a makk!!! Egy igazi kiscsaj, dumagép :-) mi is elkezdtük a hozzátápit, mert annyira esengett az étel iránt, amit mi ettünk, h megsajnáltam. Vhol Cory mondta, h akkor kell adni neki mást, amikor már ő is kéri.. hát nem mondom, valóban kéri, tízóraira kap egy közepes banánt közepes almával, ezt bedöngöljük 3negyed óra alatt, majd néha szopizik egy kicsit még és csak brümmög nagyokat, de olyan kis elégedett arcocskája van, h meg lehet enni őt is.

Inni viszont a tejcsin kívül nem nagyon iszik, néha kinézi az apja szájából a narancsot és azt szopogatja (múlt7en ketten ettek meg 2 narit!!! morcos is voltam az apjára emiatt)

Ebben a szép időben annyit vagyunk kint, h már most úgy nézek ki, mint aki a Kanári szigeteken időzött...
Tényleg, ti mentek vhová a gyerkőcökkel nyaralni??

Bocsika, h nem írtam részletesen, de már ez is rekord részemről ...

Puszi mindenkinek ..

Tali-ügyben hogy állunk most???

Puszi mindenkinek
Vidám estét mindenkinek

Su&Prücsök
susie

Sziasztok Kép

Susie, jó, hogy írtál, már azt hittük, el vagy veszve. Teljesen elámultam, hogy mekkora már Anna!!! Nagyon szép és jól fejlett csemete! Kár, hogy nem jössz gyakrabban, mert így sok marad ki számunkra belőletek... na ezt jól megaszontam Kép

Gabi, ujjtartás tuti jó Kép

Anita, azok a szemek... elképesztő, hogy tud nézni! "Anyuci, ne légy szomorú, csak az a buta fogam jön, azért nem tudok rendesen aludni!!! De nagyon szeretlek!" KépKépKép Lehet, hogy tévesen fordítok... Kép
Fiúkhúzogatás: elképzeltem, itt röhögök, olyan ari lehet KépKép

Panu, tényleg ügyes Lizi!

Vera, úgy szeretem nézegetni az albumotokat, olyan édibédi Bence!!! KépKépKép Hát igen, mindig is tudtuk, h az anyatejnek nagyobb a tápértéke, mint a hozzátápinak, de nem hinném h sokáig állni fog a súlya. No meg lemozogják...
Sztem Hami is. Most lent van a habtapin, odanézek, van valahogy, valahol, ismét odanézek, hót máshogy, máshol. Most épp egy kulcsrágókát gyömöszöl befelé, de alába is mozog hozzá
Tegnap megpróbáltam utánozni... iszonyú nehéz ugyanazt csinálni... úgyhogy le a kalappal előttük!!!

Zit, éljen a 2. fog! Csicsókáról raktam fel a múltkor képet, bár nem elég élethű, sztem annál rücskösebb (legalábbis, ami most itthon van, az). Tegnap konzultáltam a papámmal és azt mondta, hogy az a baja a csicsókának, hogy szezonális, mert nem áll el sokáig. Ha vizesen pl földben tárolja, berohad, ha meg kiveszi, akkor megszárad. De meg lehet próbálni átteleltetni a földben, és frissen kivenni mindig (így van neki most).

Asszem, mennem kell, mert meguntuk..
Pussz
Ann
annann

Még egy kép a tegnapi pucérkodásról Kép Kép Fiúk csak fél szemmel nézzék Kép Kép

Puszi Mindnekinek

Kép
susie

hi

anita:
sose volt hasfájos, hála.
nem tudom mi ez most holnap de. tejproba, ráadásul azért furcsa, mert ettöl a lánytol már 7 litert kaptunk s semmi gond nem volt eddig. ugy itta, mint kacsa .....

edit:
munka, ha te gyeden vagy/leszel akkor nem dolgozhatsz közben, majd csak gyes alatt max 4 orát.
uszás, sajnálom, hogy nem ugy alakul ahogy kéne, ha honap végére sem lesz jobb, lehet, hogy inkább abba kéne hagynotok, ami nem megy azt nem szabad eröltetni.Kép
alszik elötte, nem lehet, hogy éhes? nem zökkenti ki a menetrendjéböl az uszi?
növény, nálunk minden szobanövény kipusztul, a benji birta a legtovább--4év--
,de már az is haldoklik.
katona dal, talán erre gondoltál: hoc,hoc katona, ketten ülünk 1 lora, hárman meg a csikora, de a csiko elesett a botond meg bámmmm leesett.
ha nem akkor majd megprobálok csüt-ön idöbe odaérni.--nem bizti, hogy sikerül.Kép

ann:
duplamerülés, 2x egymás után, éppen hogy csak levegöért jön fel s ujra a viz alá.
van 1 olyan feladat, amit csak az én fiam tud megcsinálni, olyan büszke vagyok rááááá.
a medence szélén kell megkapaszkodniuk és nekünk nem a honaaljánál kell tartani öket, hanem a kezüknek kell segiteni, hogy ne csusszon le, és benedek mit
csinál???............ egyedül kapaszkodik, ugy, hogy én nem is fogom sehol.

klarissza:
már reggel megcsináltam,már csak fel kell rakni.

holnap mi is megyünk hivatalos sulyolásra, kiváncsi vagyok hizott-e egyáltalán? nem hiszem, hogy tul sokat gyarapodott volna.
sajna most nem igazán eszik fözeléket, gyümit, ugy magát, a pempös kaját, max4-5 kanál, azton jön a fejforditás, nyafogás.

képek:
visszatérve a vasalos témához! ezcsak a 2 gyerekem kupaca, lapjára kinyitva a ruhák(nincs kettéhajtva)
az a szines csik a kanapénk tetejét ábrázolja.

Kép

mindenhol fel kell neki állnia, s a kedvenc foglalatossága a zsinorok rágása lenne, ha szabadna és nem lenne életveszélyes!!

Kép

klarissza:
Kép

Kép
orsolya11

Sziasztok!

Köszi a bókokat Bence nevében is, nagyon aranyosak vagytokKép Ilyenkor (is) tényleg olyan büszke az ember a gyerekére, nem? Olyan jó érzés mikor megdícsérikKép

visszafelé:

Orsi!
Jesszusom! Ez a kupac tényleg nem semmi! Nekem ennyi azért nem szokott összejönni, de hasonló nagyságú kupacom volt márKép De nekem csak egy gyerekem van! Meg egy férjemKép, akinek majd' minden cuccát vasalok...

A kiscsaj viszont nagyon édes az új sapiban, még ha csak Klarisszának is küldtedKép És Bene pedig nagyon ügyi!!! Milyen ügyesen áll már. És hozzá az a mosoly, mintha beállított fotó lenneKép

Susie!
De jó hogy jelentkeztél végre!
Anna hatalmasat nőtt, kár hogy nem teszel fel róla gyakrabban képeket, olyan édiKép A fürdős kép csúcs, azok a kis hurkácskák. A másikon pedig a hatalmas nagy barna szemei gyönyörűekKép
Látom nálatok is megy a hozzátáplálás ezerrelKép NarancsKép Nálunk a szabály (amit én állítottamKép) hogy csak azt ehet a gyerek amit én engedélyezekKép
Azt viszont már adhatja az apukájaKép

Tali jó lenne már, jön a jó idő!!!Kép Ötlet a helyszínre?

Ann!
KösziKép Jólesett amit írtál!
Hami milyen kis aktív lett pár nap alatt, nem? Simán lekörözte Bencét, ő csak fekszik a hátán vagy a hasán, attól függően én hogy teszem leKép és csak sepregeti a játékokat a kezeügyébenKép Amit elkap azt megrágcsálja, ha már elég, bedobja a feje mögé, és veszi a következőt... de hogy ő valamiért elkússzon! ÁáááKép
De ma tök jót nevettem rajta. Megkaparintotta a mobilomat és egy mozdulattal már tette is (volna) be a szájába, meg sem nézte mi az, mindegy, jöhetKép Résen kell ám lenni!
Tegnap az ölemben egy gyorsmasnival játszott félórát. Most a férjem odaadta neki és persze hogy közben elbambult a tv-n (a férjemKép nem Bencike) és persze hogy a szájába vette (Bence a masnit) ha nem voltam túl érthetőKép

Gabi!
Zsoltika csúúúúúcs! Az a séróKép Édes!
Repülőzés nálunk is megy kaja közbenKép Bár nálunk amíg éhes Benci semmi nem kell, csak az hogy nagyon-nagyon gyorsan adogassam a szájába a kaját, különben balhé vanKép
Szopi alatt lehet szoláriumozni. Én is voltam már egyszer... pedig itt van a ház alatt. De olyan lusta vagyok, pedig nekem is kéne.

Anita!
Bár én már láttam Robóról ezt a képetKép de itt is meg kell dícsérnemKép Annyira édes kismanóKép
Erről a ruhás oldalról még nem rendeltem, de jónak tűnik.

Panu!
Nem bánatos Bence, szerencsére nagyon jókedélyű baba, soha nem szomorúKép Csak a fényképezőt ilyen elbűvölve tudja nézni és igen sokat kell ahhoz bohóckodnom hogy nevetős képeink legyenekKép Bezzeg mikor elteszem a gépet... vigyorog ezerrel. Azért így is sikerül a nevetős kép, lásd apávalKép

Most búcsúzom, ma már nem hiszem hogy jövök.
Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

vera:
nem csak klarisszának, mert akkor mailbe ment volna, csak az ö figyelmét akartam felkelteni, mert már irta, hogy gyerünk a fotoval Kép

ruha:
miota ovis a lány azota 3x annyi ruhája van , mert a napi mocskolás remekül megy odabent.
orsolya11

Hahó! Zsizsa, Zit! Találtam egy oldalt, amelyen megkereshetitek a hozzátok legközelebbi bioboltot, ahol tudtok venni pl. csicsókát Kép Kép
http://www.vegetarianus.hu/bolt.html
ne ijesszen meg a cím Kép Kép Kép
panu
panu

Sziasztok!

Őszintén szólva most nem nagyon tudom a sorokat sem olvasni, nem hogy a sorok közét is értsem, bocs Anita, hogy nem biztattalak vagy küldtem energiát, pedig Te tényleg mindenkire figyelsz,igazán megérdemled másoktól is a figyelmet...
Öszintén bevallom, nem olvastam el a beirásokat, de sokévi átlag alatt voltam a hétvégén.
Világvége kedvem volt, lehet a hormonoktól(idöszerü a mensim), de lehet sok volt nekem ez a nyügösség-fogacska-nem evés együtt...

Most fogilag már jobb a helyzet, nem olyan nyügös, viszont megfázott egy kicsit (csak tudnám hol, és hogyan...) este 3-szor porszivóztuk az orrát, éjjel is csak köhög,szürcsög és prüszkölt felváltva.
Szóval még mindig magam alatt vagyok, de már kifelé mászok a gödörböl.
Az ülésröl is irok. Szóval amit visszavittünk is nagyon szupi volt, lehetett dönteni az ülését, csak hivatalosan nem lehetett beszerelni menetiránynak háttal. Pedig 1 éves korig azt ajánlják. Igy aztán olyat vettünk, ami tulajdonképpen 3-az 1-ben,mert lehet dönteni, van benne fejszükitö, igy elméletileg már az újszülötteket is bele lehet tenni. De igy ez Ádámnak is jó lesz nyárig, aztán megforditjuk rendesen, és akkor meg már olyan ülésnek is jó lesz. Ja, és egy egyben booster-ülés is, vagyis ha kinövi az ülés biztosnági övét (kb 3 évesen), utána a kocsi övével is lehet használi, igy egészen 36 kg-os koráig jó lesz.

Na, megyek is, hallom felébredt a kis takonypóc.
Sziasztok, és mindenkinek jobb napokat kivánok,mint ami most van-volt nekem...

Barbi
Ui, a képek csodásak, és természetesen jönnek ami képeink:

Most már a lépcsö sem akadály, ezen a három lépcsön simán felmászik...
Kép

Sétáltunk a jó levegön:
Kép

És végül itt az új ülés:
Kép

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Ne haragudjatok, nagyon régen írtam nektek és most is csak segítségkérésre futja. Több mint 2 hete elment a tejem, napról napra rosszabb. Eddig legalább a reggelire még elég volt, ma már arra sem. Mit adjak az anyatej helyett, hogy a pici gyomra se nagyon készüljön ki az éles váltástól? A napirendünk úgy néz ki, hogy reggel szopi, tízórai és uzsonna tejpép, délben főzelék este tápszer. A tápszer egyelőre még a Beba HA (úgy kaptam egy nagy dobozzal).
Most azonban már biztosan a reggeli és vacsi is az kell hogy legyen, mert nem jön vissza a tej&#61516; Ha nincs anyatej, hányszor kapjon tápszert Borka? Illetve milyen tápszert ajánlatok?
Sajnos tápszer ügyben nem okosodtam ki (nem gondoltam hogy szükség lesz rá) és most erőm sincs hozzá.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Szisz
szisz

mindenképpen HA legyen, márkája végülis mind1, a gyerekorvos felirja receptre, mert ezek vény kötelesek, és szvsz ragaszkodj a HA-hoz még akkor is, ha az orvos azt mondja, hogy felesleges.
megelözni jobb, mint orvosolni a bajt.

tápi adag annyit amennyit a babo igényel, szopi helyett biztosan
orsolya11

Anita! Robó tisztára, mint egy kis manó ebben a szerelésben, bájos.
Gabi! Zsolti nagyon jókedvű ezen képen, eleven gyermek
Susie! Üdvözöllek! Anna fürdős fotója nagyon tetszik.
Orsi! eddig nem tűnt fel, de hasonlít egymásra a két gyermek, legalábbis a tekintetük. Gyönyörű, jókedélyű gyerekeknek tűnnek.
Barbi! Lehet, hogy te egy kicsit kipurcantál, de Ádi nagyon virgonc minden fotón, nagyon helyes. Fel a fejjel!

Zsizsa! A meggy is megy Kép legalábbis almával. A magot kivettem, a héját lehúztam, mert nincs botturmixom, a "kancsós"-ba pedig nem lehet pépesíteni lé nélkül Kép. Próbáld ki! És azt hiszem, a meggy nem allergizál, mint az őszibarack.

Tényleg találkozunk? Mikor, hol? Egy nagyobb hely kéne, vagy tér, mert nem fogunk elférni. Nagyobb lesz a konvoj, mint DBarbiéknál a Bikás mellett Kép Kép

A dokimmal most sms-eztem kajáltatás ügyben. Azt mondja, hogy kb. heti 100 g hízást vár már tőlünk (mármint Lizitől, én inkább fogynék Kép). Mindenféle főzelék jöhet, szerinte, az eddigi módszer szerint pürésítve a saját levében, és szerinte már tehetek bele egy kis csirkemellet is (hiszek neki, mert gasztroenteorológus a lelkem). Kaptam egy könyvet a bébiételek készítéséről, receptekkel, ötletekkel. Nem rossz. Például azt írják (ZIT), hogy a húst érdemes megfőzni előre, és kis adagokban lefagyasztani a jégkockatartóban, így ha kell, mindig egy vagy két kockát elővehetsz az aktuális friss főzelékhez, püréhez. Még most tanulmányozom, ha találok valami érdekeset, akkor megírom, már ha érdekel benneteket.

üdv, panu
panu

ja, és napi kétszer is jöhet a főzelék...
panu
panu

Sziasztok!

Szisz: szerintem is HA tápszer legyen, és add akkor, amikor egyébként szopizna.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Hahó!

Most csak az ígért kép, aztán megyek aludni.Kép

Zsizsa

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Na jó, még kettő.Kép

Kép
Így akarja kihúzni a fiókot, de nem megy ám, mert eléggé szorul.Kép

Kép
Kis punk.Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Vera, jobbulást. Nehéz lehet Bencivel ha az embernek fáj a lába...de majd csk elmúlik!

Orsi, nem ez a dal, de miattunk ne siess ám odaérni az elejére, meg fogjuk tanulni hallás után is. Már az eszterlánccal is sokat segitettél, mert olyan hosszú, hogy mindig lemaradtunk Kép
Egyébként nem gyes vagy gyed melletti munkáról volt szó, hanem visszamenetelröl, csak az egyetemen viszonlag kötetlen a munkaidö. Amit meg itthonról most meg tudnék/szeretnék csinálni (most) az nem olyan amiért fizetnek, igy nem üti ezeket. Kép Kép
Lehet, hogy mivel kicsit sokat panaszkodtam sötétebbnek festettem le a babauszi helyzetet, mnt amilyen. Az elsö két - kétésfél alkalom nagyon jól sikerült, és a nagykádban fürdést is imádja. Utána ugye a merülésen kiakadt, most meg szerintem azért volt ilyen vacak, mert pótláson voltunk csak nagyobbakkal, és ez még engem is zavart, nemhogy öt, hiszen egy olyan közös gyakorlat sem volt, amit már mi is ismertünk volna. Ez viszont szerintem a csoportot összehozók hibája, söt szerintem nagy hibája. Tartok töle, hogy ez az egy alkalom kvázi lerombolta, amin az elötte levökön felépitettünk. De majd meglátjuk jövö kedden. Mivel most járt le az elsö 4 hetünk, még egy hónapot tuti végigcsinálunk, hiszen a vizzel semmi baja sincs. Aztán meglátjuk.

Susie, jó hogy jöttél! Miért vagy igy elhavazva? a Prücsök miatt?

Panu, persze, hogykitakarom Botit a kezemmel, mert nem fényképezkedtünk, hanem vacsorázni próbáltunk Kép Csak közben a kutya érdekesebb volt Kép Meg kellett simizni Kép Egyébként a háttérben látszik a másink kutyánk két szeme is, csak ö fekete Kép Meg egy kicsit kisebb, igy sose fér oda hozzánk az Omártól.

Zit, tényleg, mi a helyzet Beni bandzsitásával? Javult?

Anita, akartam kérdezni, hogy te rakod Robót a fiókhoz? Mert mintha még nem mászna...vagy már igen? Mindenesetre tényleg fel kéne ajánlani szolgálatait az ikeának, söt amilyen csinos egyben a reklámarcuk is lehetne Kép El tudnám képzelni Kép

kutatási téma: a vegyészkaron vagyon, környezetbarát eljárások feljesztésével foglalkozom, konkrétan azzal, hogy hogyan lehetne szerves oldószeek használatát kiváltani szén-dioxiddal. Pl. növényi hatóanyagokat szén-dioxiddal kioldani, mert akkor nem maradnak a termékben oldószernyomok. Azokról meg tudjuk, hogy súlyosan egészségkárositóak. Egyébként pl. a kávé koffeinmentesitésést már igy csinálják évtizedek óta szerte a világban.

Bocsi azoktól, akik tegnap du óta irtak, öket majd este olvasom csak Kép
Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Mi is vagyunk végre csak most elég sok minden összejött, kezdve, hogy begyulladt a mellem, belázasodtam, alig tudtam szoptatni, most penicilin kúrázunk, de az orvos megvígasztatlt, hogy ha nem javul mehetünk a sebészetre. Kép + jegelnem kell, amitől elapadhat a tej, szóval főleg abból szopizunk, de így meg rettenetesen fáj... Képszóval picit ki vagyunk. Közben Nórinak kibújt a foga, több napja szenvedünk ezzel Kép úgyhogy kómák vagyunk .

nem tudtam végig olvasgatni, de a képeket megnéztem, és minden baba egyre szebb lesz!

később jövök még de most muszáj ledőljek....

meme
meme

Sziasztok!

Meme: csak azt a pontot jegeld, ahol a fájdalom, pirosság van! Akkor nem lesz gond!
Jobbulást!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="9933CC">Sziasztok!

Ötletem a talira: Vadaspark elötti rész. Van egy hatalmas gödör, ahol lehet szalonnát sütni (meg ki mit akar). Persze ez eléggé autóval valósítható meg, és 7végére gondoltam, h Apukák is jöjjenek. Vagy van a Zsámbéki medence, azis király hely! Nagy füves tisztás, erdő részek, imádtam odajárni anno. Most is tervezzük, h feltérképezzük csak legyen jobb idő! Kép Ez így egésznapos progi lenne, de jó levegőn, kiszabadulva a városból Kép

Képzeljétek, "Amma" vagyok! Fanni ezt mondja anya helyett Kép Ami nagyon megy már: baba, papa, apa, mama, amma, pápá (ehhez ezerrel integet. Múltkor a babakocsiból integetett egy 20 körüli srácnak Kép Vissza is fordult a gyerek és vigyorgott ezerrel Kép)

Vera: jobbulást a lábadnak! Húú, Bence nagyon menő a vagány cuccaiban! Annyira más már, h ailyesmit ad rájuk az ember, mintha rugit. Rugiban még baba, így pedig kisgyerek Kép Fanni rugiban márcsak alszik.

Anita: Robónak micsoda szemei vannak! Na a majd hessegethed a lányokat! Kép Köszi a hiányolást! Kép Azért jövögetek Kép

Gabi: Zsoltika is csúcs, ahogy OK-t mutat KépKépKép Főzelék pedig majd beindul Kép Énis jártam úgy, h vagy 1 órán keresztül ette meg a felét, a másikat rámköpte Kép

Susie: nagyon kis kondis Anna, a másodikon pedig nagyon csábos. Így csak egy lány tud nézni! Kép

No meg kellett szakítanom az alkotást, mert megfürdettem Fancit. Tegnap este úgy beájult, h már nem volt szivem ezzel szekálni Kép Mondtam is Apának, h a gyerexobában kéne aludni, elfoglalta az ágyunkat Kép :

Kép

Orsi: nagyon szép gyerkőcök! És Bene milyen szépen ácsorog. Már énis alig várom...Kép

Barbi: az ülés nagyon menő! És tökjó, h 36 kg-ig jó. A miénk csak 18-ig Kép Ádi is nagyon ügyes, h így lépcsőzik. Kép Én nemtom Fanni mikor fog elindulni Kép Ellenben most épp önállóan reggelizi a tápit Kép Már nem én fogom a cumisüveget, így egyedül meg is eszi az egészet, az ölemben meg max. a felénél megunja Kép

Sziszke: jajaja, legyen H.A. Fanni Beba-zik Kép Most épp a 2-es, de ezután 2+ lesz, mert ez nem elég tápláló úgyérzem Kép

Zsizsa: ez a punkos séró! KépKépKép Énis szoktam ilyet fésülni Fanninak Kép

Tegnap voltunk játszótéren hintázni:
Kép

Szép Napot!

dbarbi</font>
DBarbi

Cory!

köszi megpróbálom, remélem, hogy nem lesz gomd, mert még nagyon szeretnék szoptatni Kép

meme
meme

Sziasztok!

Bencém tápszeres volt, mindenképp HA-t irass fel, de azért előfordulhat, hogy pont arra allergiás (mint Bence) a tápszerre rá van írva, hogy naponta hányszor mekkora adagot ehet a gyerek. Többet nem szabad adi neki, de kevesebbet ehet.

Köszönöm a gratulákat, küldök egy fogas képet:

Kép

A korkülönbséges ikrek:

Kép

És a huncut Benci:

Kép

Puszi minden babának, és az anyukájuknakKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zsizsa:
Az első képen duma van? Nagyon széééép! Kép

Gabi:
Látom, Zsoltinak nagyon bejön az "OK" tartás. Kép Szolit nem tudom, talán kérdezd meg a szoptatás topikban.

Panu:
Köszi a linket! Kép És a kajákról is írj majd, engem érdekel! Kép

Diti:
Rékának boldog félévességet!

Susie:
Boldog félévességet Annának!

Barbi:
Jobbulást Ádámnak! Örülök, hogy sikerült venni gyerekülést, jól néz ki. Milyen márka?

Nálunk nincs különösebb változás, tegnap vettem végre Beninek egy aranyos kiscipőt. Kék-fehér kockás, jól néz ki. A legújabb nála, hogy megy a kád mellett, meg a tv-állvány mellett. Araszolgat nagy nyögések közepette és kapaszkodik ezerrel. Kép Ennyi belőlünk egyelőre. Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKépKép
zit

Sziasztok!
Csak egy kérdés: körtét lehet adni 6 hónapos babucinak? Szerintetek nem baj, hogy üveges bébiétellel gyakorlunk?

Orsi:
olyan szép az a lány!!!! Alig várom, hogy menjünk az állatkertbe! Kép

A képeken a manók mind nagyon aranyosak!
(Alig várom, hogy mi is tudjunk csinálni saját géppel.)

De jó Nektek közös kirándulás Kép
klarissza

Klarissza, szerintem körtét még ne adj neki! Azt kb 7-8 hónapos kortól ajánlják.

Hurráááá, Ati főnöke aláírta a papírt, javasolja Cyprusra. Remélem a nagyfőnökök is ki akarják majd vinni! Kép Kép

zit
zit

Klarissza:
Hat hós korban ajánlott:
alma, őszibarack, meggy (hámozva)

burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla

gabonapelyhek: búza, rizs, zab, kukorica.

zit
zit

Zit:
puszi Kép
És gratula a férjednek! Éljen a független Ciprus!!!
klarissza

Sziasztok!

Edit:
Ezt most neked írom, kérem, akiket nem érdekel, bocsi a hossúságért és ugorják át! Kösz!Kép

Nem tudom, igazából mi érdekel Ciprussal kapcsolatosan, írok pár dolgot, aztán ha még érdekel esetleg valami, akkor kérdezz. Kép Ha jó lenne a scanner, pár képet is tudnék felrakni hozzá, deháááát. Majd utólag.
Szóval a lényeg az embereken volt, mert itthon már a kiképzés alatt sok sráccal összehaverkodtam, volt olyan is köztük, aki már volt kint. PL ő hívta fel mások figyelmét arra, hogy ha kiérünk, sokan megváltoznak majd. Mondani sem kell, hogy ahogy kiértünk, ez a srác többet meg sem ismerte az embert, tehát igazat mondott. Kép A fiúk többsége itthon azért próbálkozott a lányoknál, hogy meglegyen egy évre a betevő falat. Ezért páromon is csak röhögtem az elején, azt hittem ő is erre gyűjt. Na mindegy.
Ami furcsa volt, hogy ott a legapróbb pénzkülönbségeken is fenn tudtak akadni (a fizu miatt), pedig itthon mindenki azt hangoztatta, hogy "mindegy, csak vigyenek ki". Kint meg kilopkodták egymás szemét. Magyar a magyarét. Kép Volt egy lány, akinek az volt a dolga, hogy beszerezze az olcsóbb piát, cigit, stb. a fiúknak a zónába és elvigye nekik (mert ők szinte folyamatosan szolgálatot adtak. Páromnak is egy hónapban 6-8 pihenőnapja volt). Ez a bolt helyileg ott volt, ahol én is "szolgáltam", Famagustán. A csaj mindent drágábban adott el a fiúknak, mint ahogy megvette a boltban.
Egy srácnak az volt a dolga, hogy begyűjtse nálunk a fizetéseket, levigye a zónába és kiossza a századnál. Sokan megkérték, hogy Famán váltsa be a dollárt fontra, mert itt jobban váltották. Ő is lebukott, mert egyszer együtt voltunk váltani és én elújságoltam telcsin a páromnak, hogy milyen jól sikerült beváltani a dollárt (akkor éppen 65fontot adtak 100 dollárért). Párom meg csodálkozott, mert a srác mindenkinek 64-et adott 100 dollárért. Szóval képes volt meglopni a saját honfitársait, csak neki több legyen majd otthon. Nagyon sokat csalódtam az emberekben odakint és sajnos nagyon cinikus és rosszindulatú lettem emiatt. Néha még most is elcsodálkozik a párom, hogy hol van a régi, jóindulatú, talán kissé naiv Zita? Sajnos egy év alatt eltűnt.
Famagustán szlovákokkal együtt dolgoztunk. Az elején minden jó volt, de az egyik srác közülük nagyon nyomult és hiába mondtam neki, hogy barátom van, ő is itt van kint és hagyjon békén, csak nem szállt le rólam. Fél év után, amikor még mindig nem sikerült befűznie, elterjesztette rólam, hogy kurva vagyok és fűvel-fával....Érdekesen néztek rám az emberek. A második félévben ez a srác ott bántott, ahol tudott, csak ügyesen csinálta, mindig halkan, a főnökök ne hallják. Egyszer nagyon nem bírtam és beszóltam neki, ekkor a főnököm (magyar) nekem esett, hogy hogy viselkedhetek így, stb és nem hitte el, hogy ez nem egészen így van. Megszakadt vele is a barátság. Ha már nem áll ki mellettem barátként, álljon ki úgy, mint magyar a magyar mellett, de ez sem történt meg, nem tisztázott semmit, egyből a szlovák srácnak adott igazat.
Még sok ilyen történt, de hagyjuk.
Voltak jó dolgok is. Pl nagyon tetszett, hogy ott is, mint Angliában, baloldalas a vezetés. Imádtam, nagyon élveztem. Igazából ott szereztem rutint vezetésből. Volt olyan nap, hogy reggel ötkor indultunk és este 8-kor értünk haza és folyamatosan vezettem. Nagyon jó volt. Vagy a repülés. Mivel a hadműveleten dolgoztam és volt külön rep.napunk, majdnem minden héten mentem helikopterrel a zóna fölé, hol Bell-el (ez volt a nagy gép), hol Huges-zal. A legjobb nyáron volt, mert akkor nyitott ajtókkal repültek. Argentínok voltak a pilóták, kicsit hadartak és nem mindig értettem őket, de kedvesek és jópofák voltak. Egyszer nem jött velünk tiszt és elöl ülhettem, az valami fantasztikus volt!!! Vannak erről is képeim. Kép
Nagyon szép volt a tenger, még októberben, novemberben is fürödtünk. Erről is van egy sztorim. Kép Első nap ahogy kiértünk, levittek minket egy öbölhöz. Mondták, hogy ha szerencsénk van, esetleg láthatunk teknőst is. Bár ők még nem találkoztak egyel sem. Na, bementem a vízbe, próbáltam pipával merülni, ahogy veszem ki a fejem a vízből, kb. egy méterre jön velem szembe egy teknős. Úgy megijedtem, majdnem megfulladtam. Persze utána meg már nem értem utol.
Szép helyek, tájak vannak kint, rengeteget kirándultunk, de nyáron csak a vízben ültünk. Amíg kint voltunk, kifogtuk a "30 éve nem volt ilyen hideg" telet és az "50 éve ez a legforróbb" nyarat. Volt, hogy árnyékban 50 fokot mértek. Aki tehette, szereltetett coolert a szobájába. Nekem mázlim volt, hűtőt is tudtam szerezni. Kép Télen egyszer akkora árvíz volt a táborban, hogy a mi irodánkban is derékig állt a víz, mehettünk hétvégén egyenruhában kilapátolni, meg feltakarítani. Tök poén volt, a szlovák pk ott videózta, hogy a kapus srác derékig áll a kapu előtt a vízben. Viszont hó nem volt, hál istennek.
Voltam k.ügy., ilyenkor naponta többször körbejártuk a tábort, ellenőriztük a kerítést, lakatokat, fegyverraktárt, stb, persze éjjel is. Adtunk fegyveres díszőrséget is, ez is buli volt, mert 3 szlovák srác, meg mi, 3 magyar csaj voltunk ált., mert nagyon tetszett a delegecióknak, hogy csajok adnak Guard of honor-t.
A nemzeti ünnepeket utáltuk, mert akkor le kellett kocsikázni a századhoz, végigállni a baromságokat, aztán volt, hogy éjjel értünk haza, másnap meg menj dolgozni. Ami még jó volt, hogy kaptunk reggelit, ebédet, vacsorát és volt ún Blue Beret, ami kb tízórainak felel meg. Ilyenkor gyümölcsöt vagy pudingot, vagy valami gyors kaját adtak. Napközben is tele volt a hűtő, akkor mentél kajálni amikor akartál, volt gyümölcs, tej, joghurtok, stb...Viszont csak ásványvizet ihattunk, mert mérgező kint a sima víz. Volt konditerem, fél év után elkezdtem én is az edzést, mert az első félévben halálra zabáltam magam és sokat híztam. És bi-bi-bi, személyesen találkozhattunk Kofi Annannal, amikor kint volt, mondott egy jópofa kis beszédet, mindenkinek megköszönte, hogy kint van, tesz a békéért, stb., szimpatikus volt nagyon, csak nem túl magas. Kép Érdekes volt, hogy a felesége fehér.

Na, befejezem, mert nagyon sok ez így. Még sok-sok mindent tudnék mesélni, ha valami érdekel, kérdezz. Kép Majd megpróbálom nem ilyen unalmasan és hosszan megírni a választ.

zit
zit

Szisztok!
Hüpp-hüpp, én senkinek sem hiányzom Kép

Voltunk Egerben, klassz volt nagyon, egy hang nélkül utazta végig, és még étteremben is voltunk a Szépasszony völgyben, ott meg némán nagy szemekkel leste a pincért Kép tündéri volt.

Napok óta nyűgös, szabályosan ordít, és levegőt se nagyon vesz közben, a múltkor már úgy pofozgattam a gyereket finoman hogy térjen magához Kép

Bevallom nem nagyon olvastam vissza, csak úgy bele-bele néztem, hogy nagyon ne maradjak le.
A babák nagyon szépek, nem is dicsérem őket egyenként.

Segítsetek: miért van hogy a finomfőzeléket csak cumisüvegből fogadja el, míg minden mást kanalazunk?! Egyszerűen nem értem...miért jobb az íze üvegből?!?!?!?! Kép

Zit:
én is szívesen olvasom ám ezeket a katona dolgokat!!! Kép

Ann:
a hintátok elején van tálca? szinte ugyazez a miénk is...a döntött támla mit jelent? csak mert nálunk döntve kb 10 centit megy hátra a támla, az meg nudli!!! Hami nagyon édes benne, szép a ruhácskája!!!

Vera:
nemtom mi történt a lábaddal de jobbulást kívánunk, nagyon édes kisfiús Benci sapija!

Dbarbi:
milyen nagy már Fanni, így hintázik?! az milyen hinta?! ilyet még nem láttam, ez direkt kisebb gyerekeknek készült?
Amma Kép ez majdnem olyan mint a "hamma" Kép

Gabi:
nagyon ügyes vagy hogy ilyen jó pillanatokban le tudod kapni Zsoltikát! Jól látom, ő már kiscipőben "közlekedik"?

Zsuzsófi: mi a helyzet a mandulákkal?! az ikres fotó csúcs!

Cory, mint a villám....csak beugrik, aztán nyoma vész Kép

na megyek, este folytatom, megéheztem, meglátogatom a hűtőt, most amíg alszik kis családom
puszaj
Regina
gregina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?