Új privát üzeneted érkezett!

Szia, Eszter, látom, ketten tartjuk a frontot! :D
Az este kétszer kellett bemennem, 5 és 7 perc után, a 9-re már aludt. Az éjszaka felsírás után két perccel már visszaaludt, de pár perc múlva Kriszta ébredt fel, bementem hozzá, vizet kért és amikor itta, akkor felébredt Boró (nincs velünk egy szobában, de ők ketten alszanak, mármint ugyanabban a szobában.). No ezután még sírdogált egy kicsit, meg csendesedett is el, utána aztán kezdődtt a horror, mert úgy ordított, hoyg magából ki volt kelve. 4 előtt 5 perccel ébredt és 6 óra 5 percig egyet ordított az első 15 percet leszámítva. Ekkor már nem bírtam tovább és megszoptattam, úgyis hajnalban már szokott szopizni. Ma délben 5 percre bementem és annyi, utána elaludt. Még egy picit beszélgetett magában, majd összesen bagy 10 perc alatt elaludt.

Mi is óvszerrel védekezünk, és nem is szándékszunk átállni másra. A gyógyszer jöhetne számításba, de nem látom értelmét. Nálunk teljesen rapszódikus az, hoyg mikor vagyunk együtt, van, lehet, hoyg egy hétig semmi, mert éppen nincs kedvünk hozzá és akkor fölösleges, hoyg én nap mint nap tömjem magamba azt az izét. A spirál hosszú távon jó dolog, de én irtózom tőle, azaz attól, hoyg hogyan gátolja a "fogamzást". Ugyanis nem a fogamzást gátolja, hanem azt, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódhasson a méhbe. Eléggé nagy a méhen kívüli terhesség veszélye, illetve nem vagyok hajlandó esetleg minden hónapban megölni egy gyereket.
Tudom, hoyg vannak valami hormon-spirálok is (vagy valami ilyesmi) no, ezekről nem tudok semmit, úgyhogy nem is írok, de nekem így sem, úgy sem szimpatikusak.
Végülis mi ötvözzük az óvszeres védekezést a természetes családtervezés módszerével, ami talán nem a legeslegbiztonságosabb, főleg, hoyg nem is szeretnénk több babát, de legalább egészséges rám nézve is. (Végülis, ha jönne még egy baba, akkor sem dőlne össze a világ, nekem amúgyis titkos vágyam a 3 gyerek, de most nem szeretnék egyhamar. Talán néhány év múlva.)

NAgyon klassz, hoyg ennyi ideig tudtad szoptatni Zalánkát, ezek szerint most ő maga döntött úgy, hoyg több nem kell. Boró is általában 3x szopizik napjában, lassan kimarad a déli szopi, főleg, ha megtanul egyedül elaludni, majd fokozatosan a másik kettő is. Elképzelésem szerint a nyár kezdetéig jó lenne, ha már nem szopizna.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam BOLDOG UJ EVET kivanni.

Jonnek en is surubben, csak meg itt vannak a szuleim es nem akarok eltunni szamitogepezni. Majd amikor hazamentek, jovok en is, aztan beszamolok.

Edith, Eszter, mi mindig csak ovszerrel vedekeztunk, eletemben eloszor kb. fel eve kezdtem bogyokat szedni, de azt se teljesen onszantambol. A szules utan egy kicsit ossze-vissza jott a Mikulas es a nogyogyaszom tanacsolta, hogy legalabb 3 honapig szedjek fog.gatlot, hogy beallitsuk. Aztan azota is szedem, bar mar gondolkoztam rajta, hogy abbahagyom es visszaterunk az ovszerre. Viszont nagyon szep lett tole az arcborom, a fejboromet is rendbehozta, raadasul a Mikulas nem ut ki egy teljes napig, mint korabban (regen nagyon rosszul voltam mindig az elso nap) es felek, hogyha abbahagyom, akkor minden a regi lesz. Egyenlore nem gondolkozunk kisteson, ugyhogy azt hiszem marad a bogyo. Persze nalatok mas a helyzet, mert mar 2 gyerkoc van. A spiralokhoz nem tudok hozzaszolni, de azt tudom, hogy regen nagyon vackok voltak es sok panaszt is okoztak, viszont allitolag mar a modern spiralok teljesen masok. Az egyik baratnom akart felrakatni spiralt, de aztan nem kerdeztem tole, hogy megcsinaltatta-e. Legkozelebb kikerdezem.

Meg nehany nap es jovok surubben.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok, Andreától kaptam az üzenetet...
"Alexandra megszuletett Dec. 29-en este 7.14, 52-53 cm es kb 3.5 kg. Mindketten jol vagyunk es ma Dec 31-en jottunk haza.

Puszi mindenkinek Andi"

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép

Sziasztok!

Benjáminnak és Alexandrának vmint családjuknak sok boldogságot!

Edit!
Ha megtudod a könyvből, hogy lehet az éjszakai ébredések után visszaaltatni a bébit, írd meg! Tul.képp 7 hósan így szokott mellém Lili :roll: Próbálkoztam azóta is, de ugyanúgy felébred 3-4 óra alvás után és csak akkor alszik vissza, ha érez maga mellett.
Krisztának gyönyörű sűrű haja lett! Megérte rövidre vágni :wink: Boró meg egy kis gyúrnivaló :P
És képzeld, milyen kicsi a világ!! Szatmári Dóri szolnoki. SŐT! Ismerem. SŐT! A főnököm volt :lol: Na, nem az LLL-es vonalon :lol: . Közvéleménykutatóként dolgozgattam, és ott. iwiw-en ott van ismijeim közt.

Olive!
Visszakerestem, mennyit sikerült fogynod. Nagyon ügyes vagy! Bnőm most kezdi majd el, mondtam neki, köldözgesse a napi kajáit, hátha követni fogom 2-3 nap csúszással :wink: 10-12 kiló még mindig rajtam van...ugyan mitől is ment volna le :roll: :oops: ?

Eszter! Mindig szívesen fogadom az új képekről a mailjeidet :) Mindig rádöbbenek, milyen gyorsan repül az idő, ami a gyerekeknek jót tesz, nekünk kevésbé :roll: :lol:

Rólunk: Lili éli a bölcsisek vidám életét. Június óta nappali szobatiszta, augusztus óta beszél mindent (előtte is, de ekkor meglódult nagyon a beszélőkéje :lol: ), szeptemberben az éjszakai pelust is elfelejtettük. Énekel, táncol, mondókázik, és nagy huncut.
Fülgyuszik vissza-visszatérnek :cry: :evil: . Prevenar ide vagy oda. Mégegyszer ott lennék, nem adatnám be neki. Gyerekorvos ismerősöm sem adatja be a saját gyerekének, mert azt mondja, rosszabbak azok a pneumoc.vírusok, amik előretörnek azáltal, hogy emezeket kiirtják a szervezetből. :?
Én meg tehát közvéleménykutató voltam tavasz óta, meg próbavásárló bankokban :P :P MOst utóbbit még csinálom, de elmentem 1 varrodába :evil: :twisted: :evil: :twisted: :cry: dolgozni, a laptopos kérdezősködést abbahagytam. Persze ez sem bejelentett, tehát keresem a lehetőséget. Ami egyre kevesebb :cry: Lassan ott tartok, hogy az önéletrajzomból úgy ahogy van, Lilit ki"felejtem". Úgysem néznek ki belőlem (mint 40 éves) 1 3 éves gyereket :P

Julcsiról tudtok valamit?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Hú! Edit! :oops:
Megkésve 5 nappal, de 5x több szeretettel
kívánok Borónak boldog szülinapot!!!
Kép
[/url]

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Boldog Uj Evet Kivanunk!

Enehnek es Boronak boldog szulinapot

Alexandra erkezesehez sok-sok boldogsagot kivanunk!

Mi meg itt vagyunk Honoluluban, Gyulanak ma kezdodott a konferenciaja. Jol telt az itt toltott ido, csak egeszen masra szamitottunk. Mindenhol rengeteg a turista, es nem nagyon lehet elvegyulni a helyiek koze, mert mindenhonnan kineznek. Amellett az arak horribilisak, es hiaba satraztunk, mikor tehettuk, ugy folyik a penz, hogy remes. De ezeket leszamitva nagyon jol ereztuk magunkat, nagyon sok gyonyoru tajat lattunk, majd ha hazaerunk, letoltom a kepeket. Alida ejszakara is szobatiszta lett az uton, pedig inkabb visszaesesre szamitottam. Nagyon jol erzi magat, minden helyzetben hamar feloldodik.

Irok majd reszletesebb beszamolot, ha hazaertunk (kedden), addig is sok puszit kuldunk!

Ezt a "kukoricat" Alida kuldi: :P
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nóri, köszönöm a köszöntést, jobb későn, mint soha! :D Jólesett, hogy mégis eszedbe jutott. :)
A visszaaltatásról nem ír semmi különöset a könyv. Az a lényeg, hoyg este egyedül aludjon el, mert akkor éjszaka sem ébreszt fel téged. HA megtanul egyedül elaludni, akkor az éjszakai miniébredések után nem sírni fog és még jobban felébredni, hanem magától visszaalszik és te nem is tudod, hoyg ébren volt. Az idén Boróka egy éjszakát kivéve, mindegyiket átaludta. De akkor este, amikor éjszaka aztán sírt kb. 3/4 órát, nem teljesen egyedül aludt el, hanem simi közben. És biztos, hoyg emiatt ébredt fel és sírt. Lehet, hoyg furán hangzik ez, de a könyvben nagyon szépen, logikusan le vannak írva az ok-okozati összefüggések. És én sem hittem volna, de az a tény, hoyg átalussza az éjszakát teljyesen egyenlő azzal, hogy el tud aludni egyedül. Nálunk most már semmi gond ezzel, délben van pár perc sírdogálás, de este már sokszor nem sírt egy picit sem. Az elmúlt éjszaka 9 utántól fél 7-ig aludt. Akkor megszoptattam és még mindig alszik. Általában 8-fél 9-ig.
HA felébred éjjel csak annyit kell tenni, hoyg bemész hozzá, simogatod egy picit, majd kijössz. HA továbbra is sír, akor 3 perc múlva ismét be, simi és ki. Majd 5 perc után ismét be, simi, utána pedig 7 percenként mész be hozzá. Minden nap picivel növeled a bemenések közötti időt.
CSak azt nem tudom, hogy ez mennyire hatásos módszer egy 3 évesnél, aki lehet, hoyg már nem rácsos ágyban alszik és ki tud jönni utánad, ha akar. Arra az esetre nem ír visszaaltatási módszert, ha a gyerek a szülővel alszik.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter, most már kiolvastam a könyvet, bár még szeretnék egy picit jegyzetelni azokból a részekből, amiknek esetleg később hasznát vezsem (ajtóbecsukásos módszer, a félelmek és rémálmok kezelése, stb. ) De amint végzek, küldöm is a könyvet.
Jól avgytok? Nagyon eltűntél te is a napokban!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi, örülök, hoyg jelentkeztél! Köszönöm Neked is a köszöntést! Őszinén, el sem tudom képzelni, milyen lehet 30 fok körüli melegekben ünnepelni a karácsonyt, de épp az este "határoztam el" hoyg egyszer majd kipróbáljuk! :P Mondjuk, nem éppen Hawaiira gondoltam, kicsit közelebb is megteszi nekünk! :D De mindenesetre, ez nem belátható időn belül lesz! :roll:
Várom, hoyg ygere a képekkel, addig is további kellemes időtöltést, és szerencsés hazautat kívánok. Azt hiszem, kicsit sokkoló lesz az otthoni hideg, mostanában nálunk is nagy hidegek vannak, nem is járunk sokat ki!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Többiek is jelentkezzetek! Andi, Olive, írjatok!

Valaki érdeklődött Julcsiról. Többnyire jól vannak, bár amióta Dávid bölcsis lett elég sokszor megbetegetedett szegényke. Julcsi dolgozik, ha jól tudom, közben meg elvégzett egy Oriflame-tanácsadói tanfolyamot, úgyhogy most már oklevele is van. A naplójában követem az eseményeket, de eléggé ritkán szokott írni.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még valami...

ne haragudjatok, hoyg így részletekben küldtem, csak azért tettem, hoyg gyűljenek a hozzászólások, mert mindjárt nem tudok ismét írni. setleg megkérhetlek titeket is, hyog inkább minibejegyzéseket írjatok és ersze, többet, hoyg minél hamarabb megteljen az oldal? Előre is köszi.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Amúgy mi szerettünk volna egy új szekrényt csináltatni, mert már nem férnek a ruháink, és mostanra már úgy állunk, hoyg lesz nagy szekrény plusz néhány kisebb, és lesz tévés asztal, meg egy nagy asztal, és egyúttal emeletes ágy is a csajoknak, sőt már a nappalinkat is kifestettük, szóval, tele vagyunk munkával. Kicsiből indultunk, mégis már egy kisvagyonnál tartunk. Sajnos, mégis ez a legolcsóbb változat még mindig arra, hyog elférjünk, de azért valahogy ki is nézzünk.

Most már tényleg megyek, mindjárt kel a banda és addig még csinálok ezt-azt.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!
Én is így tanítottam meg (tv-ben szokott menni ilyen okosságos nevelő-tanító műsor)Lilit elaludni 1 évesen. Azzal nem is volt gond...csakhogy 7 hós kora óta azért alszik velem, mert éjjel 3-4 óra alvás után felébred és sehogy sem aludt vissza, csak ha érzett engem maga mellett :roll:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Visszakerestem Julcsi régi hsz-át, én is elolvastam a naplója végét....csodálkoztam, mert anno azt mondta, csak tavasszal kezdik a bölcsit, épp azért, hogy kivárják a betegségeket. De a pénz nagy úr :cry: :?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

:lol: Én is fészekrakásos időmet élem....most vettem 1 ágyat meg 1 komódot, most majd át akarom rendezni a szobát. És yesssss, a tv szekrényt is le akarom cserélni :wink: :lol:
Van a szobában beépítet szekrény is, de az ajtajuk már el van nagyon vetemedve, arra is kéne már hívni valakit, hogy legalább árajánlatot tudjak....biztosan nem kevés lesz :?
Meg a szép új ágyamra szép új patchwork takarót akarok csinálni 8) meg hozzáillő díszpárna huzatokat 8) 8) . most nézegetem a neten a képeket, hátha valameklyikbe beleszerelmetesedek :P

Nóri és az ovis...
Kép
elin

No, megyek, ebédosztás van....elég darabosan írtam, ugye? :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Borónak nagyon sok boldogságot kívánunk! Hihetetlen hogy ő is már ilyen nagylány!
Nyugodtan maradhat a könyv, egyelőre nincs rá szükségem, Edith!

Zsuzsi, örülök, hogy jelentkeztél! Kellemes kikapcsolódást és jó utat! Gratula Alidának! Nálunk még alváshoz van pelus és ez még így lesz szerintem egy darabig mert délutánonként is sok a pisi.

Én is szeretnék még egy polcot a játékoknak és egy könyvespolcot! Mindenkilakberendez! Hajrá!

Jövő héten egyedül leszek a csemetékkel, Tamás Szlovéniában!

Majd írogatok, rövideket!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Megérkeztünk, és azóta semmi idôm, azt sem tudom, hová kapjak...
Ég a pofámról a bôr, de nincs másra idôm, minthogy leírjam egy kis problémánkat, hátha Nektek van valami jó ötletetek. Az imént dicsekedtem, hogy Alida már éjszakára is szobatiszta, de mióta hazajöttünk, majdnem minden éjjel bepisil. Úgy gondoltam, hogy nem adok rá pelenkát, mert nem akarom visszaszoktatni, így minden nap mosom a pizsomát, zsákot. Arra is gondoltam, hogy itt hidegebb van, még nem állt át teljesen, ezért van, hogy 12 órát alszik egyhuzamban stb. Szóval nem tudom, mitôl van. Szerintetek jól csinálom, vagy adjak rá pelenkát?

Remélem, legközelebb többre futja. :oops:
zsuzsi 81

Zsuzsi, talán nincs hidegebb a lakásban is? Mindig pisil lefekvés előtt? Próbáld meg esetleg, hoyg este ne igyék sok folyadékot, vizet. Szerintem néhány napig inkább mossad a cuccokat és hoyg ha úgy 5-7 nap alatt nincs változás, akkor térjetek vissza a pelusra.
Krisztának én is sokszor levettem éjszakára a tanulási időszakban, mert ő kérte, de még nem volt megérve rá. Aztán egyszercsak kinőtte. Most már felébreszt éjszaka, ha pisilnie kell. Mindketten jól ismerjük már a lakást a sötétben. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter, úgy látszik, mégsem voltál szabadabb a férjed nélkül! :P Vajon miért? :wink: :wink: :wink: Ha tudsz, mindenképpen gyere és írj, én nagyon szeretném tudni mi van veletek, mégha nem is jössz napi rendszerességgel. Mint ahoygan én sem. :roll: :oops: Köszönöm a jókívánságot Boró nevében is!

Nóri, hoyg állsz a fészekrakással? :wink: Megvan az árajánlat? Mesélj kicsit Lilcsiről!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nálunk sajnos még semmi haladás. Az anyagot később hozták meg, és ott rostokol(t) a műhelyben, ahol méretre kellene szabni. Amíg az nincs meg, az asztalos nem tud haladni. Mindennek tetejébe ő is (az asztalos) lerobbant és pár napig ágyban volt, úgyhogy, remélhetőleg valamikor ezen a héten lesz meg. De már nem élem bele magam túlságosan, emrt lehet megint pofára esek. Szinte egy hete, hoyg a szekrényünkről elvitte István az egyik ajtót sablon gyanánt, na azóta is ott tátog az üres helye. :evil:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jól vagyunk, szerencsére. Voltunk meghűlve egyszer mind a négyen, de nem bánnám, ha ennyivel megúsznánk a telet! Krista most köhécsel egy kicsit, de inkább csak este, néha éjszaka és reggel. Egyelőre a homeós Stodal nagyon jó rá, kb. 5-10 percen belül már hat is.
Nem tudom, hoyg írtam-e, de Boró a szülinapján este kezdett el járni. :D Addig is megtett 2-3 összefüggő lépést, de akkor este megtett vagy 5-6-ot is. Utána csalogatni kezdtem és filmeztem és mind többet és többet lépett. persze esett és esik is, de azóta már rengeteget ügyesedet!!! Járássegítőt akartam venni neki szülinapjára, de végül úgy döntöttem, nem lesz: Krisztának a babakocsija tökéletesen megfelelt a célnak, és kisebem ki s használta jól. :)
Beszélni még nem beszél, a mámá-n kívül, ami anyát jelent, nem mond semmi értelmeset. Csak bámm, pámm, brrrr, bá-bá, ilyesmiket hallat, de nem igazán használja őket rendeltetésszerűen. Ellenben az égvilágon mindent megért, sokszor olyan dolgokat is, amiken csak elámulok. Nagyon édes, mosolygós, huncut kisasszony!
Az alvásnál kissé visszaestünk, de már ott tartunk újra, hoyg lehet megébred éjszaka és be sem kell mennem hozzá, mert pár mp. sírdogálás után visszaalszik magától. Különben most éppen kínozzák a fogak.

No, muszáj mennem. Írjatok!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith:

Köszi a segítséget! Az a helyzet, hogy most már majd' egy hete, hogy minden éjjel bepisil, de nem is kicsit, hanem tiszta pisi minden. Érdekes, mert mikor nem pisilt éjszaka, akár 12 órát is kibírt, nem kelt föl éjjel pisilni. Én is gondoltam, hogy hátha a hideg miatt, de már elutazás elôtt néhány éjjel száraz volt, tehát még itt.

Folytatom, de megjött Gyula, megyünk intézkedni.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, köszönjük szépen. Picit köhögnek a csemeték és Zalán orra folyik, de nem vészes. Egyébként sztem Zalánnak a fogzás miatt folyik az orra. Nagyon nagy fiú már, szépen jár, pár napja egyedül is igyekszik enni, azaz most már ügyesebben mint korábban. Mindent megért és sok dumál. Amit tisztán mond: Anya, ez, az. Apa az Ada. Teljesen más egyéniség mint Réka. Élvezzük a délelőttöket amikor Rékus napköziben van.
Réka nagylány már, imád menni a családi napközibe, hetente 3x jár. Van barátja, barátnője, nagyon édesek, még több mondókat tud, mindent megeszik ott. Pelus napközben nincs, csak alváshoz. Nagyon szépen és választékosan beszél, imád olvasni, szerintem innen ered ez.

Zsuzsi: Üdv újra otthon! Nincs tapasztalatom, így én azt írom amit tennék a helyedben. Mivel már több mint egy hete mindennap "baleset" történik, így én visszaadnám a pelust, aztán majd újra megszokja az új helyét, rájön hogy otthon vagytok, biztonságban és lassan minden visszaáll.

Rékának sok pisi van a pelusban du és reggelre is. Pedig előtte pisil a WC-be. Kevesebb folyadékot nem akarok adni neki, mert örülök ha iszik valamit. Gondolom ez is egyik napról a másikra változik majd meg. Addig amíg sok a pisi és nincs nap amikor ne lenne, marad a pelus. Mit gondoltok?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk. Megprobalok kepeket feltenni. En mar masfel hete beteg vagyok, nem birok kikecmeregni a nathabol. Szerencsere a csalad tobbi tagja nem kapta el tolem. Ezert is tuntem igy el, mert nagyon vacakul ereztem magam.

Majd jovok es meselek, amint tudok. Addig is nehany kep...

Kép Kép Kép Unokatesommal... Kép Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive:
milyen nagylány már Lolli! Nagyon rég láttam róla képet, nagyon nagyot nôtt. És hihetetlen, hogy mindjárt két éves lesz. :roll:

Edith:
Nem is gratuláltam még Boró járásához!! Azóta már biztos annál is ügyesebb. Egyik napról a másikra rukkolnak elô a tudománnyal! Ezt Alida küldi: :lol:

Mégegyszer köszönöm a pisis hozzászólásokat. Azóta javult a helyzet, mert volt 3 éjszaka, amit szárazon megúsztunk, de ma reggel megint volt pisi. Mondjuk most hirtelen nagyon leh?lt a levegô, de nem hinném, hogy Alida fázhatott. Mindenesetre mikor kérdezem tôle, hogy legyen-e pelus éjszakára, mindig visszautasítja.

Sok sikert a lakásfelújításokhoz/rendezésekhez! Sajnos nekünk is kéne ablakokat cserélni, mert rosszul szigetelnek, és nem mindegy a -30 fokban. Pénzünk viszont nincs rá, és elegünk van a sok adósságból (még mindig 5 számjegy? az adósságunk. Dollárban!)

Ma reggel, mikor Alidát kimostam a pisibôl, beengedtem az ágyunkba. Mikor én is visszafeküdtem volna, Alida, aki mellesleg az egész helyet elfoglalta, azt mondta: "Gondolkoztam, hogy milyen helyet hagyjak neked az ágyban." -Na és milyet hagytál? - kérdeztem. "Hát semmilyet!"

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Jaj elfelejtettem szétszedegetni a mondókámat... :oops: (még egy "céklanyelv?t" Alida kedvéért: :P )
zsuzsi 81

ez a hosszú ü soha nem megy. :shock:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Hát persze betegek lettek a gyerekek, aztán apa is és véhgül én is. Ezért is nem írtam mostanában. Először Réka köhögött, lázas lett, folyt az orra, végül antibiotikumot kapott, majd Zalán megismételte az egészet. Most már nincs lázuk, de Zalán még csúnyán köhög. Még soha nem kaptak antibiotikumot, sajna más emgoldás már nem volt. Közben apa influenzás lett, majd felülfertőzödött, antibiotikum, láz... És végül én is influenzás lettem, de max egy napig feküdtem, most még köhögök, de remélem hamarosan jobban leszünk mindannyian.

Nagyon szép Olive, rég láttam én is képeket róla, köszönöm.

Kép
Kép
etterke

Eszter:
Jobbulást Nektek!! Remélem hamar rendbejössz, és a köhögés sem tart sokáig. Épp most írt egy barátnôm, hogy rajtuk meg a fosós-hányós influenza ment végig. Legalább van valami jó is az itteni -30 fokban! :P

Remélem nem csak Alida szokott néha kisördöggé változni?! No nem panaszkodni akarok, de néha igencsak kezelhetetlen, és kötélidegek, meg végtelen türelem kéne az elviseléséhez. Mikor a boltban megbeszéljük, hogy nem cipelteti magát, és szépen eljön az autóig (kb 60m), akkor csak azért is az úttesten átkelve veti a földre magát, persze a -30 fokban. De ugyanígy hisztit vált ki az "utolsó mese" is (amely fogalom számára nem létezik), vagy a közvetlenül ebéd elôtt megkívánt zabos keksz megvonása. Egyedül elaludni sem akar, ebbôl azonban nem tágítok, nem vagyok hajlandó lekuporodni az ágya elé, és ottmaradni "még egy kicsit" (ez is olyan, mint a rétestészta).

Vannak persze kevésbé komoly kitörései is, olykor meg nem tudom megállni, hogy ne nevessek jót rajta: például mikor filctollal kifesti a körmeit, ujjait, száját (mondjuk feketével), vagy a fürdôkádat.

Nem akarok itt litániázni, de néha tényleg nem tudom, hogyan kéne helyesen kezelni. Tudom (ill sejtem), hogy az a legrosszabb, ha azt érzi, hogy kicsúszik az irányítás a kezeim közül, tehát ô "nyer", de sajnos én is csak ember vagyok, néha fáradtabb, idegesebb, mint kéne. Nektek mik a tapasztalataitok?

Puszi
zsuzsi 81

SZiasztok!

Etterke
jobbulast nektek! En mar 3. hete vagyok beteg, de kozben 1 napig jol voltam, ugyhogy ez egy masik baci. Erzem is a kulonbseget a ketto kozott. Az elozonel csak folyt az orrom, ennel meg ugy bedugul, hogy levegot mar napok ota nem vettem az orromon es semmi szagot, izt nem erzek. Ez eleg rossz, foleg, hogy Lolli lapit, amikor telerakja a pelust, en meg hiaba szaglaszom idonkent, nem erzem. A bilizes meg meg nem megy. Mar a babatol kezdve a kisautoig, sot meg a hutomagnesek is hasznaljak a bilit, csak Lolli nem.

Zsuzsi
, azt hiszem egy cipoben jarunk. En mar rajottem, hogy az en lanyomat nem lehet fegyelmezni, minel jobban szolsz ra vagy tiltasz neki valamit, annal inkabb csinalja. Az egyetlen megoldas, ha a figyelmet eltereljuk. Ha rosszlakodik vagy hisztizik, akkor vagy razenditunk a kedvenc dalaira es esetleg tancolunk is hozza vagy azt mondjuk, hogy ott egy cica, te is latod? (Ez altalaban biztos befuto, mivel imadja a macskakat). Meg egy trukkom van, az pedig az, hogy felkapom es forgok vele. Ezt annyira elvezi, hogy ilyenkor minden elozmenyt elfelejt. Persze nem biztos, hogy ilyesmi trukkok nalatok is bejonnek, de nalunk sokkal hatekonyabb, mint a raszolas vagy tiltas. Persze azzal kezdjuk, hogy ezt nem szabad, hogy azert tudja, hogy mit lehet es mit nem, de aztan jon a figyelemeltereles.

KépKép
olive

Edith, nagyon regen jelentkeztel. Mi ujsag veletek?

Nori
, ti hogy vagytok?

Kati, Iza es Mira jol vannak? Lolli vegre most mar mondja, hogy Isabella, eddig csak Bellat mondott, ha mondtuk neki, hogy mondja, hogy Isabella. Pedig senki sem hivja Bellanak. :shock:

Na, megyek, megprobalok aludni, bar nem nagyon megy mostanaban ezzel a bedugult orral. :( Ami meg a legszomorubb, hogy mar ezer eve nem voltam emberek kozott, zenebolcsibe es egyeb csoportokba is apa hordja Lollit mar 3 hete. Meg jo, hogy mostanaban itthon dolgozott, igy nem volt problema. Kulonben szegeny Lolli is itt lett volna a 4 fal koze bezarva.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Kicsit régen jártam erre. :oops: :oops: :oops:

Hihetetlen, mennyit nőttek a gyerekek!!! :D
A legjobban Lollin és Borón lepődtem meg. Nagyon szépek. Kriszta pedig tündéri a hosszú szőke hajával.
Réka és az öcsike is gyönyörű!
Lilcsi is szép nagy lány lett.
Zsuzsi, Alidáról nem dobsz fel képet?

Most nincs időm magunról írni, de délután próbálok visszajönni.
Addig is teszek fel egy fotót. Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Sziasztok!!

Már jópárszor be akartam nézni hozzátok,de nem engedett a gyermeknevelésnél tovább a rendszer.
Mindenkinek boldog új évet kivánok!!

Próbáltam pár hozzászólást visszaolvasni,jó,hogy még mindig irtok ide.

Mi mostmár jól vagyunk Iza nagyon beteg volt kruppos volt mellé ment a hasa a fogától illetve a virusos lázat is elkapta,szerencsére már láz egyáltalán nincs picit köhög még,a foga is kint van viszont megint jön egy a drágámnak.
Mira nagyon nagy lány már Ő olyan mint az ördög!

Elkezdtem fogyózni és járok edzésre is kettlebell-ezek már 8 kilót leadtam minden erőlködés nélkül.
Lassan kezdem visszanyerni az alakomat.

Szóval velünk minden rendben.
Próbálok majd többször bekukkantani talán már több időm lesz ,mégiscsak nőlnek ezek a csajok.
Képeket az iwiw-re tettem fel frisseket ha valakit érdekel ott megnézheti.
Demeter Katalin névre keressetek,Cegléd.

Megyek ágyazni,jó éjt mindenkienk!

Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Szia Kati,

de jó hogy írtál! Gyíógyuljatok meg mielőbb! Majd a képeket is megnézem, csak közben felébredtek a csemeték, nehezen jutok én is ide, de akkor inkább rögtön írok. Gratula a fogyáshoz! Én is kettlebell-t kaptam karira, a férjem már régebb óta csinálja és februárban megyek majd az első szemináriumra, na majd megosztjuk a tapasztalatokat, én fogyni nem szeretnék (érdekes mióta Zalán nem szopizik, lement 2-3 kiló magától), inkább erősödni és a hasam is lehetne szebb. Na majd ezt megbeszéljük máshol.

Kép
Kép
etterke

Szia Eszter!

Nagyon kiváncsi vagyok neked hogy jön be a kettlebell,nekem nagyon tetszik,fogyok is tőle illetve erősödök is,én már 12 kilós súllyal nyomom.Én is azóta járok mióta Iza leszokott a szopizásról,magától hagyta abba.Sokkal kevesebbet eszek,egyszerüen nem kivánom a kaját mióta nem szoptatok

Család jobban van már?
Jobbulást az egész családnak!!!

Pusza

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Szia Kati,

jobban vagyunk már mindannyian, köszi. Jövő héten már mehet Réka oviba.
Nekem 8 kilós golyóm van, majd beszámolok. A férjem is kb 8 kilót fogyott szeptember óta.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok lányok!

Nagy hírem van: úgy néz ki, Alidának kistesója lesz!!!! :D
Igaz, hogy még nagyon az elején vagyunk (6. hét), de már a vérvétel eredménye is kimutatta a terhességet. A nôgyógyászomhoz csak 26-ára kaptam idôpontot, így tegnap elmentünk a háziorvoshoz, aki meg sem vizsgált, csak elküldött vérvételre. Kicsit furcsa, mert különben olyan lelkiismeretes doki, de olyanokat mondott, hogy ô a 12. hét elôtt meg sem vizsgálja a kismamát. Hát furcsa.

Alida már pár hete rajzolgatott engem kisbabával a pocakomban, mikor még nem is mondtunk neki semmit. Elôbb tudják, mint mi!
zsuzsi 81

Olive:
köszi, amiket írtál. Hát nem lehet nehéz Lollival sem! Szerencsére Alida általában kezelhetô, leszerelhetô, nagyon ritka az az eset, amikor semmi nem használ. Remélem mostanra már teljesen meggyógyultál.
zsuzsi 81

Kicsiand:
De jó, hogy benéztél! Nagyon helyes nagyfiú Gúz! Csak kár, hogy aztán nem írtál magatokról. Én nem tudok képet felrakni, mert nem bírom lekicsinyíteni ôket sajna.

Írtam, hogy felvettem egy kurzust az itteni egyetemen? Persze púp a hátam közepére, de beszámítják a kreditet Magyarországon, és így meglesz az összes az év végére. Épp azt próbálom intézni, hogy a jövô évemrôl, ami az utolsó, adjanak felmentést. Minek fizessem a tandíjat, ha semmit nem csinálok? Nagyon fárasztó ez a kurzus, rengeteget kell készülni, olvasni az órákra, amibôl heti kettô van, és annyira nem jó. Nem baj, április elején már vége is.

Most hazajött Gyula, mennem kell.

Csak szerettem volna még Katiéknak és Eszteréknek jobbulást kívánni!

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Jaj Zsuzsi, gratulálok, de jó nektek! Problémamentes szép várandósságot kívánok! :D
Érdekes amit írsz, nálunk a háziorvos egyáltalán nem vizsgál terhes nőt. Csak szülész-nőgyógyász.
Kár, hogy nem tudsz kicsinyíteni, kíváncsi lettem volna Alidára és jó lett volna néhány pálmafás fotó is... : 8) :wink: :lol:

Hiszti ügyben nekünk is van némi tapasztalat. Kb. egy éve volt néhány hideg zuhanyos véget érő jelenet. Egyszer-kétszer csak az arcát mostam meg, volt figyelemelterelés és volt olyan is, hogy én álltam a zuhany alá :roll: ... Azt hiszem ezen az időszakon túl vagyunk, most már inkább csak egyszerűen akaratos, de ez az alaptermészetéből adódik. Amúgy Gúz aranyos, jó gyerek. Sokat segít, elég jól eljátszik egyedül, bár azt szereti, ha társ is van hozzá.
Szeptembertől megy oviba, múltkor elmentünk körülnézni, hát mindenáron ott akart maradni a gyerekekkel. Hihetetlenül kommunikatív - igaz csecsemőkorától.
Szobatisztaság: tavaly szeptemberre már csak éjszakára kellett pelus. Ekkor halt meg apósom. Rá egy hétre ugyanúgy kellett pelenkáznom, mint egy éves korában. Tudtam, hogy ez az ő "gyászreakciója", de mégis nagyon nehezen viseltem a visszafejlődést. Karácsonyra jutottunk el újra addig, hogy csak éjszakára kap pelust. Elalvás előtt viszont annyit iszik (3-4-5 dl), hogy annak örülök, ha a pelenka kitart reggelig. Nem tudom, hogy szoktassam le erről :roll: .

Most nem írok többet apával beteszünk egy Poirot filmet.

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

Szia Zsuzsi,

nagyon örülök a kistesónak! Hurrráááá! Minden jót kívánok nektek!

Kép
Kép
etterke

Köszönjük a drukkolást! Szerencsére a fáradtságon kívül egyéb kellemetlenségem nincs, remélem nem is lesz. Alida is nagyon örül, együtt drukkol velünk, hogy szépen megnôjön a Kistesó.

Andi:
Én úgy oldom meg az esti ivást, hogy Alida vacsorához iszik sokat, azt ki is pisili lefekvés elôtt. Persze azután is ihat, de akkor már nem nagyon szomjas, így csak keveset iszik. Egyébként mi is hadilábon állunk az éjszakai szobatisztasággal, hol bepisil, hol nem. Az biztos, hogy reggel pisil csak, de nem mindig ébred fel rá.

Szép hétvégét mindenkinek!
zsuzsi 81

Jaj, Zsuzsi, GRATULÁLOK!!!! Gyönyörűszép, problémamentes várandósságot kívánok!!!! :) Én is csodálkoztam a háziorvosi vizsgálaton! Itt max. megmér és vérnyomást, esetleg egy vércukorszintet, tüdőt, szívet hallgat, pulzust mér, kb. enyni. Majd írj még!!!

Lányok, ne haragudjatok, már nem avygok képes írni, most fekszem le, és reggel kb. fél 9-kor vendégek jönnek. :?
Puszilok mindenkit, igyekszem amjd jönni bővebben!

JAj, Zsuzsi, hát mondtam, hyog küldd el a képeket emailben és szívesen felteszem ide, amint időm engedi! De komolyan, sőt, megkérlek rá!!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most en is rohanok, ugyhogy rovid leszek.

Zsuzsi
, nagy-nagy gratula, ugy orulok, hogy pocakos lettel! Pont mostanaban gondoltam ra, hogy vajon probalkoztok kistesoval? A multkoriban emlitetted, hogyha szeretnetek kistesot, akkor most mar itt lenne az ideje. Mi meg varunk, aztan meglatjuk. Egyenlore Lolli irto idoigenyes, nem tudok elkepzelni mellette egy babot. Egesz nap konyveket nezegetunk, eneklunk jarunk kicsiknek valo foglalkozasokra, 1 heten altalaban 3 nap jonnek a baratnoi vagy a kis haverja vagy eppen mi megyunk. Igy nem tudok elkepzelni mostanaban egy kistesot. Akkor Lollira alig maradna idom. Legkozelebb akkor vesszuk fontolora a dolgot, amikor mar bolcsibe jar. Illetve talan az mar ovinak szamit. 3 eves koratol jar majd minden nap, de csak delelott az oviba. Itt minden maskepp van, mint magyarorszagon. Az iskolat meg 4 evesen kezdik. Azt hiszem akkortol van az, hogy mar du. 3-ig ott vannak.

Mondjuk nekunk kesobb is meg kell gondolnunk a kisteso temat, mivel a haz is nagyon kicsi. Meg egy szobaba is nehez lenne tenni a ket lgyerkocot, mivel Lolli szobaja nincs meg 7nm sem. Na, meg a masik, hogy az angol iskola mellett szeretnem, ha a magyar tananyagbol is levizsgazna. Ez eleg sok kotottseget fog jelenteni, mivel majd otthon be kell iratni egy suliba magantanulonak es nekem kell majd vele atnyalazni az otthoni tankonyveket. Az egyik baratnom csinalja a lanyaval, nekik sikerul, remelem nekunk is menni fog. Persze, ha ugy latom majd, hogy tul sok Lollinak, akkor nem eroltetem.

Most rohanok, mert meg van kb. fel oram, amig Lolli felebred es addig egy-ket dolgot meg el kell inteznem.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Nem akart beengedni ez a fránya program, de kicseleztem! :twisted:

Edith:
Annyira köszi, hogy felraknád majd a képeket. Odáig már eljutottam, hogy kiválogattam ôket, de elküldeni nincs idôm. Majdcsak egyszer...

Olive:
Igen, én nagyon szerettem volna, de aztán Gyula is ráállt, és ami a legjobb, hogy nem is kellett annyira gyôzködni. Nála a döntô ok pont Alida volt, hogy ne legyen egyedül. Gondolom, az elsô idôszak sokkal nehezebb két gyerekkel, de aztán csak változik. Szegény Alida már hozzászokott, hogy nem tudunk vele mindig foglalkozni. Néha lelkiismeretfurdalásom is van, most is próbálok gyakorolni, amennyit tudok, mert március elsején koncertem van, mellette járok az iskolába, plusz a háztartás. De azért igyekszem Alidával is minél többet lenni. Még valami eszembe jutott a magyar iskola elvégzésérôl: Gyula nagyfia az Egyesült Államokban járt általános iskolába, aztán gimnáziumra hazament Magyarországra tanulni. Nála nem okozott akkora problémát behozni a magyart, történelmet. Most már a Phd-ját csinálja a m?egyetemen francia-magyar nyelven, és épp Tokióban van ösztöndíjjal. Persze ha szeretnéd, hogy Lolli párhuzamosan végezze a két iskolát, biztos csak nyer általa.

Most megyünk ebédelni. Életemben elôször kecskehúst készítettem! Nagyon meglepô, de tök olcsó volt. Remélem, nem lesz túl rágós.

Puszi:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nálam sem ment a babanet...

Zsuzsi, nagyon várom a képeket!!! :) Örülök, hoyg végül mégis belement Gyula az újabb babázásba. Vigyázz, hoyg nehogy túlterheld magad ennyi tevékenységgel!

Olive, azért két gyerekkel nem éppen úgy működnek a dolgok, ahogyan te leírtad. Természetesen, most, hoyg csak egy van, körülötte forog a világ és az ő igényeihez igazítjátok a programotokat, életeteket. HA lenne egy második is, hidd el, már teljesen megfordulna minden. Eleinte a picike diktálná a tempót és eszedbe sem jutna, hoyg akkor most már hogy is jön össze a heti 3 találka a Lolli kisbarátaival stb. Vagy nem dőlne össze a világ, ha kimaradna egy-egy zenebölcsi. És mindez egyáltalán nem jelentené azt, hoyg már nem szereted a nagyobbik gyereket, hoyg nem törődsz vele, csak egyszerűen átértékelődik minden. Ahogy nő, lassan kialakulnának a mindennapok is. Pl. nekem elég nehezen ment az, hoyg elmenni itthonról a két gyerekkel. És nem a napi sétára gondolok, hanem egyszerűen meg kellett tanulnom, hoyg amikor elmegyünk valahová (nagyszülők, bartok, bárhová) akkor mit kell magammal vinni, hogyan kell készülődni, hoyg minden olajozottan menjen. Eleinte valami mindig otthonmaradt, aztán ezt is megszoktam. Nálunk is a lányok egy szobában vannak, ami mondjuk picivel több, mint 7 nm, de 10-nél több nincs. Éppen azért csináltattunk most emeletes ágyat nekik. Még csak kriszta használja, természetesen, és csak az alsó részét, de mivel kellett az ágy, már előre gondolkodtunk, hoyg majd később is jó legyen.

Szóval, ha szeretnétek kistesót, azaz, ha biztos, hyog mindketten tiszta szívből szeretnétek egy második gyereket, akkor nem szabad ilyen-olyan okokat találni ellene. Természetesen, mindenki ismeri saját magát, a párját, tudja, mi lenne jó neki és hoygan képzeli el a továbbiakat és annak függvényében dönt. De szerintem a nagyobbik gyerek programjának a felborulása mégsem lehet igazi szempont egy újabb gyerek vállalásához.

Olive, nagyon remélem, hoyg nem voltam bántó a szövegemben, egyáltalán nem állt szándékomban megsérteni bármivel is, csak próbáltam objektíven rámutatni dolgokra, amikben mi már benne vagyunk,de ti nem tudhatjátok. Persze, nálatok bejön a kétnyelvűség kérdése is, ami meglehet, hyog sokkal több problémát gördít az utatokba, mint másoknak, de pl. ne feledd, hyog nálunk is fennáll ez a probléma. Nem kötelező megtanulni a románt, de próbálja meg valaki nem megtenni. Semmire sem menne az életben itt.
Szóval, babára fel, ha szeretnétek! :) Lollinak is csak nyerni valója lenne. Tudod, sokat morfondíroztam én is, hogy vállaljuk-e Borókát, de oylankor mindig Édesapám jutott eszembe, akinek nincs testvére, nagyapám már meghalt, nagyanyámmal nem lehet normálisan tárgyalni és tulajdonképpen egyedül van a világban. Persze, vagyunk mi, de biztos jólesne neki is, ha egy testvér időnként benyitná az ajtaját, felhívná megkérdezni, hoyg van.

Felébredt Boró. Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Mint 2 gyerekes anyuka és nővér nyilván én is úgy látom, hogy jó ha van testvére az embernek. Szerintem a második baba vállalása is legalább olyan döntést igényel az embertől mint az első. Ha úgy érzi valaki, hogy mentálisan kész a "feladatra" és ahogy Edith is írta mindketten szívből kívánják, akkor véleményem szerint nem szabad más okokat találni. A másik kérdés pedig a korkülönbség, hát szerintem nem könnyű két picivel (19 hónap van közöttük), mindig vannak időszakok amikor nehezebb és vannak amikor könnyebb, de a környezetemben levő családban ahol 6 év a korkülönbség sem könnyű megszervezni a családi életet. Én nagyon örülök, hogy nálunk így alakult és sok közös programot is tudunk már csinálni. Nagyon sokat tanulnak egymástól, sok értéket és persze csibészséget is. Nekem is meg kellett tanulnom Edithhez hasonlóan hogyan szervezem a mi kis életünket, így már bátran bevállalok szinte mindent a gyerekekkel hármasban. Pl.: Pénteken állatkertben voltunk. Erre már a férjem is azt mondta bátorság volt! Persze jól esett az elismerése és tényleg jól sikerült a napunk!
Konkrétan Olive helyzete talán picit nehezebb lehet a kétnyelvűség miatt. Én Madridban láttam erre példát, ahol egy magyar család ismerősünk élt. A gyerekek nem tudtak spanyolul amikor kiköltöztek (velünk egyidőben) és spanyol oviba illetve suliba kezdtek járni, a harmadik baba pedig otthon volt. A suliban persze angolul is tanultak. Megtanultak spanyolul, sikeresen elvégezték az osztályt és otthon még a magyar könyvekből is tanultak, amikor nyáron hazajöttek, levizsgáztak és most már hazaköltöztek és magyar suliba járnak. Biztos vagyok benne, hogy Lolli is nagyon ügyes lesz!
Olive: Csak a szívedre hallgass!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Koszi a batoritast a 2 gyerkoccel kapcsolatban, de nem csak a leirtak miatt vannak aggodalmaim. Bar, a haz nagysaga azert tenyleg aggaszt, mivel osszesen kb. 54 nm es ebbe mar a lepcsohazat is beleszamoltam. Edith, az emeletes agy jo otlet, csak nekunk az a gondunk, hogy meg az se fer a Lolli szobajaba. Meg szerencsere nagyon jol alszik a racsos kisagyban es bar sokan mar 2 eves korukban kapnak uj kisagyat, szerintem Lolli meglesz benne 3 eves koraig, de majd meglatjuk. Mostanaban kezdtem pont gondolkodni a kovetkezo agy kerdesen. Sajnos semmi okos nem jut az eszembe. Akarhogy meregettuk a szobat, oda normal meretu egy nem fer be, csak akkor, ha kidobjuk a fiokos szekrenyt. Akkor viszont a ruhakat nem tudom hova tenni. Csak az olyan kisagy ferne be, ami kb. 145 cm hosszu, a matraca csak 140 cm, viszont az megint csak nem sokaig jo. Az a baj, hogy eleg nagy helyet elvesz a szobabol egy beepitett szekreny, amiben csak nehany polc van magasan, nagy reszet a melegvizes tartaly foglalja el. (Itt egy kicsit mas a futes es melegviz rendszer, mint otthon). Szoval, nagyon szukos ott a hely.

Aztan ugye itt a gazdasagi valsag. Persze mondhatjuk erre is, hogy sokan szulettek az elozo gazdasagi valsagban is. Viszont en nagyon nem szeretem a bizonytalansagot es ugy szulni meg egy babat, hogy azt se tudom, hogy lesz-e kajara penzunk vagy lesz-e fedel a fejunk felett...? Ha hiszitek, ha nem, nagyon rossz itt a helyzet. A ferjemnek is karacsony ota 3 nap munkaja volt es most 1 hetnyi, utana megint semmi kilatasban. Az osszes egyeni vallakozo haverja karacsony ota otthon malmozik, senkinek nincs munkaja. Most itthon retusal 70-80 eves indiai, kinai, pakisztani kepeket, amit egy idos bacsi hagyott ra a 90-es evek elejen. Mar 200 darabot leadott egy ugynoksegnek (internetes kepgaleria) es ok fojak arulni. Ha ez bejonne, akkor nem aggodnek, de nincs ra garancia, hogy venni fogjak a kepeket. :(

Itt most nagyon sokan veszitik el a hazukat, mivel nem tudjak fizetni a kolcsont. Egyenlore nekunk meg van megtakaritott penzunk, de az se veges. Pont tegnap mondtak a hirekben, hogy ez a gazdasagi valsag lesz az eddigi legkemenyebb es akar 10 evig is eltarthat.

A lenyeg az, hogy most varunk meg legalabb 1 evet es meglatjuk, hogyan alakul a helyzet es akkor majd eldontjuk, hogy belevagunk-e kistesoba. Tudom, hogy kesobb Lollinak jobb lenne, mivel rajtunk kivul nem lesz itt senki kozeli rokona. Az en rokonsagom ugye Magyorszagon es Nemetorszagban, a ferjem hugaek pedig Irorszagban laknak.

Na, nem akartam ennyire pesszimista hozzaszolast, de itt mostanaban tenyleg olyan kilatastalan a helyzet es talan igy megertitek, hogy miert nagy dilemma szamunkra a 2. gyerkoc.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Szia Olive,

megértem a helyzetet és remélem hamarosan mindenkinek könnyebb lesz a megélhetés. Magyarosrszágon is sok családot súlyt a válság, nehezen tudják fizetni a könnyen felvett hitelt. Kitartás!

Rékának egyébként mi születésekor egy 70x 140-es rácsoságyat vettünk, amit át lehet alakítani ifjúsági ágynak. Egyelőre még nem történt meg, mert félő, hogy nem akar majd aludni (mostanában harc van, nem akar lefeküdni) és kijön az ágyból, szobából. Szerintem a 140-es ágy elég hosszú ideig még jó lehet, ha az elfér akkor vegyetek olyet és ha majd kijövi jó pár év múlva akkor lehet a fejeteket törni. Lehet a neten is találnál egy alig használt ágyikót.

Kép
Kép
etterke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?