Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok!

Na én csak egy kismamakönyvet szereztem be (Kismamák Nagykönyve) és vszinüleg véletlenül, de pont a szerinti ütemben hízom. De mondom, ez részemöl nem volt tudatos. Tehát én nem határoztam el, hogy pl. az első harmadban 3 kilót fogok hízni.

Egyébként a multkor a Margitban is azt mondta a doki a szülésfelkészítőn, hogy a kismamák szerezzenek be EGY db. kismamakönyvet ami szimpi és azt forgassák, mert minél többet elolvasnak annál bizonytalanabbnak érzik magukat. És ez tök igaz, mert mindegyik mást ír.

Adri
Adri 30

BMárti élmény téged olvasni, csak így tovább! Esküszöm, hogy Te csinálod jól! Mindenkinek így kellenne felfogni ezt az állapotot!
Egyébként kb. egyformán étkezhetünk, szárnyasok + zöldségköret előnyben stb.!

Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Na, hát akkor - ha megengeditek - én is elmondom az étkezési szokásaimat és a kilóim alakulását, csak hogy javítsam a "nem érdekel, mennyit hízom"-statisztikátKép

Többet egyáltalán nem eszem, mióta terhes vagyok, de szerintem nem is tudnék, mert különben úgy érzem, kipukkadok... és a picurnak sem tetszik, ha nagyon megtömöm a hasam, mert egybõl ficánkol, szerintem elnyomom Õt a gyomrommalKép csórikám...
Az igaz, hogy mindegy, hogy mi kerül a tányéromra, megeszem mind egy szálig, de repetát nem tudnék kérni helyhiány miattKép
Ami plussz nálam, az a Túró Rudi, napi két rúd délutánonként, ezt ki nem hagyhatomKép (Mindegy, hogy sima pöttyös, mogyorós vagy gyümis, az a lényeg, hogy rudi legyenKép) A másik a kakaó, eddig is ittam reggelente, de most nem egy bögrével, hanem kettõvel nyomok beKép
A gyümit a zöldségesnél is elõbb megveszem, mint máskor, most mindig van otthon barack, alma, dinnye, ha valamit ennék, mindig valami gyümölcsnél kötök ki, de nem szánt szándékkal.

Így a 24. héten azt mondhatom, hogy 3 kilót híztam eddig a fenti étrend-beli felfogással, egyáltalán nem figyeltem oda egy percig sem, hogy hol áll a mérleg nyelve.

Ez van, továbbra is éljen a rudi, a kakaó, a finomságokKép

Viszont kérdés: hogy tudnám rávenni a párom, hogy duguljon már el, és ne hajtogassa folyton, hogy "csak nehogy elhízzál", valamint ne hívjon "pufikám"-nak, és hasonlók? Azt hiába hajtogatom neki, hogy érzek magamban annyi nõi büszkeséget, hogy még ha el is híznék, nem maradnék dagi, hanem lefogynék, amint lehet...

cupp,
Beja (24dik)
Beja

Sziasztok!

Chris! Utolag is nagyon-nagyon Boldog Szulinapot!!

Teljesen igazatok van, tobb konyvet es web oldalt olvasni olyan, mint a tv csatornak idojarasjelentesei kozt kapcsolgatniKép

A vegen mar csak mosolyogni tudtam a sok ellentmondastol! Mire rajottem annak idejen, hogy terhes vagyok, es olvastam valahol, hogy az elso 3 honapban nem hizunk, maris 2 kiloval tobbet mutatott a merleg ( 3 hetesen). Az elso 3 honapban nem tudtam nem enni szinte folyamatosan, mert csak ez segitett az allando emelygesben es savtultengesben. Igaz, szerencsemre az edessegre ra nem birtam nezni. Viszont a Mc Donalds-os kajakat, amit korabban ki nem allhattam, orulten kivanom en isKép
Ahany baratnommel es rokonnal beszeltem, mindenkinel mashogy ment ez a hizas dolog, ugyhogy egy ido ota nem foglalkozom vele. Annyit megteszek, hogy feleslegesen nem eszem, amikor nem vagyok ehes, de most a 7. honapban mar annyira nyomja a gyomromat a pici, hogy egyszerre csak nagyon keveset birok enni.

Elozo levelemben kerdeztem, hogy nem tudja veletlenul valaki, hol tudom megnezni a julius 29 - augusztus 2 kozotti levelezest?

koszonom es pussz

Vikoca
Viki28

Kedves Beja!

Ügyes vagy! És/Vagy nagyon jó testi adottságaid vannak, és/vagy jó az anyagcseréd! Vagy egyszerűen ilyen típus vagy! Egyébként hajlamos vagy hízásra? Mert le a kalappal előtted, hogy csak +3 kiló!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Vikoca!
Kattints rá az aug.1-re!

Moncsi
Moncsi

Szia Beja!

nyugtasd meg a parodat, hogy a 24. heten 3 kilo az szinte semmi, ilyesmit nem is nagyon hallottam. En addigra 6 kilot szedtem fel, mostanra 8-at, es mindenki szerint "szinte nem is hiztam". Azt tenyleg nem ertem, hol vannak a kilok, mert nem latszik sehol, de a merleg ennyit mutat. Es amuyg sem hiszem, hogy nagyon lehetne iranyitani. Korabban leirtam anyosom esetet, aki annyira vekony volt, hogy azt remelte, majd a terhesseg utan kicsit "kigombolyodik"Kép 20 kilot szedett fel, de "szegeny" mindet leadta szules utan.
Es nyugtasd meg, hogy azt a szegeny babat vedeni kell, azert is vagyunk ugy kitalalva, hogy valamennyi plusz zsirreteg vedje a babat. Az en parom mar terhesseg elott unszolt, hogy egyek csak, hogy taplalni es vedeni tudjam a babat.

Raadasul en ugy hiztam ennit, hogy a 6. honapig rendszeresen teniszeztem, futottam, sot meg fociztam is ( sajnos imadok focizniKép ).

Ugyhogy biztosak vagyunk benne, hogy szules utan pick-pack le fog menni, ha ujra elkezdhetek mozogni.

De szerintem csak cukkol, nem is mondja komolyanKép

pussz
Vikoca
Viki28

Moncsi, szió, köszi a bókotKép Nem is tudom, hogy az anyagcserém jó-e vagy egyszerûen ilyenek az adottságaim... 160 centi vagyok és 53 kilóról indultam, most vagyok 56. Terhességem elõtt is azt ettem, ami éppen jött, nem foglalkoztam azzal sosem, hogy most éppen egy sütit nyomok be, vagy csak zöldség-salátát... Az igaz, hogy 3 éve, mikor férjhez mentem, még csak 50-51 voltam, de hát csak asszonyosodik valamennyit az ember lányaKépKép

Vikóca, szióKép
Páromnak én is sokszor mondom, hogy a hasamon is biztos azért lett kézzel fogható zsírpárna, mert ez a baba ütközõjeKép
Ajánlom is neki, hogy csak cukkoljon! Kép

Köszi még egyszer lányok! Kép

Beja
Beja

Szia Beja!

Ha az én Férjem egyszer is ilyet mondana rám, akkor tutira vérig sértödnék, és pillanatnyi hangulatomtól függöen hozzávágnék valamit, vagy nem szólnék hozzá az elkövetkezö néhány hétben. Valószínüleg azért nem mond ilyeneket, mert ezt ö is nagyon jól tudja. Kép

Nem tudom, a te Párod viccnek szánja-e ezeket a beszólásokat, és azért mondja-e, hogy húzzon vele, vagy tényleg aggódik az alakod miatt. Szerintem mindenképpen éreztetned kellene vele, hogy ez neked nagyon rosszul esik, és azt se árt, ha tudja, hogy a túl kevés "hízás" káros lehet a babára. Gondolom nem szeretné, ha a babátok sorvadozna odabenn...

Az én Életem Párja nagyon kedvesen viszonyul az állapotomhoz, gyakran hangoztatja, hogy milyen gyönyörü kismamának lát, hogy milyen szerencsés is lesz az ö kisfia, mert milyen szép mamija lesz, mert alaposan el lesz látva cicivel, stb. És ami a fö, nem csak hangoztatja, hanem érezteti is, egy-egy gyönyörködö pillantással, jártomban-keltemben való megsimogatással, meg egyáltalán azzal ahogy hozzám ér, pl. ha krémezi a hasamat, és végigvezeti a kezét az egyre kismamásabb gömbölyüségimen. Így persze könnyü nekem kiegyensúlyozott kismamának lennem, és vígan elfogadnom a testem változásait. Kép Nem hiába kerestem 30 éves koromig a Nekem Kitalált Tökéletes Férfit... KépKépKép

BMárti
BMárti

Sziasztok!
Te mit tennél, ha a kollegád butasága teljesen felnyomja az agyadat a plafonra?! A vitában, hiába mondtam és mutattam a valóigazat, csak hajtogatta a magáét. A tehetetlen düh munkált bennem.
Én sírtam.Kép És majd felrobbantam, a butaság idegesít.
Szegény nyuszifül meg egy begörcsölt pociban volt.
Ennyit a panasznapról.
Pusszz. Chris
Chris

Helló Lányok!

Még mindig vásárlás témában: Kolléganömtöl kaptam MegaToys hűségkártyát, ami 4% kedvezményre jogosít (tudom nem sok, de sok kicsi ...) Ők egy 100e forintos babakocsi vásárlása után kaptak 3db-ot, mivel ez 30e forint vásárlás fölött jár.

Namármost a problémám csak az, hogy Újpesti Megatoys-os a kártya és nekem Délpesti kellene, mert ott rendeltük meg a babakocsit. Tud valaki segíteni? A kártyát ugyanis egy már meglévö kártyatulajdonos ajánlásával is meg lehet szerezni, nem kell hozzá a 30e forintos vásárlás. Ezt az Újpestiset esetleg felajánlom valakinek aki hasznát veszi.

Most eltűnök 10 nap szabira. A férjemmel a Balatonra utazunk (még utoljárra kettesben). De utána visszajövök.
Hűségkártya ügyben dobjatok majd egy mailt audrey@index.hu-ra de csak 27. után tudok válaszolni.

Addig is mindenkinek a legjobbakat.

Adri
Adri 30

Sziasztok!

Jó volt olvasni, mennyi minden történt veletek mostanában. Hát én se unatkoztamKép

Éppen most jöttem meg a nőgyógyászati vizsgálatról. Szerencsére minden rendben, nyuszimanót is megtalálta a dokinéni és csodaszép szívhangot produkált, csak hogy megnyugtassa az anyukáját.

Holnap lesz a genetikai UH, érdekes itt Finno.-ban a 13. héten csinálják. Szurkoljatok magyar idő szerint reggel 7.10-től, már aki fent lesz ilyenkor.
Ja és már vinni kell egy olyan papirt az UH-ra, amin rajta van, hogy mi lesz a neve a babucinak.
Már egy hete ezen rágódunk, ma reggelre sikerült megszülnünk 2 nevet. (persze végső esetben lehet majd rajta változtatni, ha nagyon akarunk.)

Na mit szóltok ehhez?

Most jönnek a "fejlett" nyugati világ érdekességei, csak hogy megnyugodjatok, milyen jó is nektek Mo.-on, agggggyon vagytok vizsgálva!!!

1. Egyetlen UH van az egész terhesség alatt, lehet választani, hogy a 13. v. a 18 héten, de a 13.-on csinálják a genetikai vizsgálatot. (én ezt kértem)
Ma nagyon rinyáltam a vizsgálaton, és sikerült kisirnom még egy plussz UH-t a 30. hét körülre. Hát egy kicsit megnyugtatott. (Felhoztam Magyarországot példának, gondolom, nem akartak lemaradni.)

2. 2001-től eltörölték az Afp-vizsgálatot, mert rengeteg téves eredmény született.

3. Nőgyógyász 3-szor vizsgál meg a terhesség alatt, csak indokolt esetben többször.

4. Viszont a terhesrendelés SZUPER.

A védőnők itt 6 évig járnak orvosi egyetemre, és teljesen olyanok, mint otthon a nőgyógyász.

+ Helyben ők veszik le a vért, egyből, nem kell a laborokban sorban állnod, aztán beteszi egy computerbe a pl. véred, és pár perc alatt ott az eredmény: vércsoport, Rh-ellenanyag szint, hemoglobin, Wassermann.... Csak a HIV tesztre kell egy hétig várni. (Itt azt is csinálnak)
Teljesen letaglózott ez a fokú szervezettség.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe.
A súlygyarapodásomról (ill. nem gyarapodásomról) majd máskor, mert már igy is litániát irtam. Gondoltam hátha érdekel valakit, mi van a határon túl.

Pusszantás mindenkinek: Nyuszimanó (12h+6nap)
Nyuszimanó

Nyuszimano!

Marcsak arra lennek kivancsi, mit csinalnak, ha megsem azt a nevet adod neki, mint amit "leadtal"?Kép

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Tetszik a kajálással kapcsolatos hozzáállás! Én sem stresszelem magam tovább, a nem tetszö kismamakönyv a sarokban landolt Kép Ez volt az, ami csak a barnakenyeret engedélyezte (ritkán!!!), valamint hántolatlan rizst, és egyéb nyalánkságokat. Maradok annál, ami javasolja a kenyérfogyasztást (korábban sosem ettem, most biztosan nem véletlenül kívánom reggelenként), és jó vacsoraként emlegeti a tejberizst (azt imádom!).

Különben a Wenddy's brokkolis sültkrumplija szerintem kifejezetten egészséges is! A fagyiban és a jégkrémben sem találok semmi kivetnivalót! (persze normál mennyiségben fogyasztva - napi 2-3 gombóc 40 fokban???) Nyammmm!
Reggelire egyébként én is kakaózom, bár elötte is ezt tettem, erröl le sem tudnék szokni, de ezt nem is említi egyik könyv sem a káros szenvedélyek között Kép Amíg nem nézek ki úgy, mint egy Michlen baba, addig meggyözödésem, hogy helyesen táplálkozom, és ebbe belefér néha 1 zacsi kukorica chips is (szintén nyammm)!
Most már elég éhes vagyok, szóval befejezem.

Pussz mindenkinek!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok,

már megint "súlyoztok"?????? Hát nem vagyunk mind csodaszépek????? Márti, a férjeink hasonszörüek, az enyém amióta gömbölyödök jobban megnézi a kismamákat, mint a bébiket a 15 centis minikben!

mi se nagyon vásárolunk, csak nézelödünk. Igazából az ágy kivételével semmi sem annyira égetö fontosságú, minket se formatervezett bébihordozóban hoztak haza a szüleink.
Nekem ma volt a (férjem által kijelölt) határideje a kórházi táskám összerakásának, de még az sincs teljesen kész.

Lányok, ma hoztak egy rabot a Klinikára a terhesrendelésre! Félelmetes volt, a csajszit megbilincselve, pórázon kisérte be egy fegyör a rendelöbe! Kiváncsi vagyok, legalább a dokinál levette-e róla azt az izét.
Pocok

Sziasztok!

Szóval nálunk a vásárlás azért maradt ennyire a végére, mert még költözés várható a baba születéséig, és a mostani lakásban nem nagyon tudjuk tárolni a dolgokat. A ruhákat már persze beszereztem, meg az egyéb apróságokat is (ami sajnos csak helyfoglalás szempontjából apróság, anyagilag messze nem). Még nincs kiságyunk, de majdcsak lesz valahogy!
Babakocsihoz annyit, hogy a Visegrádi utca és a Balzac utca sarkán van egy bolt (Mária Nagyker), ahol sokkal olcsóbban beszerezhetõk a babakocsik, mint máshol (mi 10000-rel vettük olcsóbban a kocsit, mintha a Megatoysban vettük volna), igaz, hogy nincs akkora választék. Itt egyébként minden más is beszerezhetõ!!

cory
cory36

Sziasztok Lányok,
valószínüleg annak a papának van igaza, aki szerint egyél amennyi jól esik, a szülés után ugyis lefogysz, ha akarsz. A legfontosabb, hogy ne stresszeljetek ezen, arra van ok épp elég. Örüljetek, hogy ez a legnagyobb gondotok. Én két sikertelen terhességgel a hátam mögött (1 vetélés, 1 méhekívüli) úgy vagyok a dologgal, hogy a külsőm a legkevésbé fontos a terhesség kapcsán. Csak annyira nem szabad meghízni, hogy az a babának problémát jelentsen (terhességi mérgezés, stb)
Élvezzétek, hogy gondtalan terhességetek van! Én a fél karomat adnám, ha ezzel biztosíthatnám, hogy a mostani terhességem problémamentes legyen.
Lola
Lola

Sziasztok Kismamák!

A súlyotok miatt valóban ne aggódjatok, hanem érezzétek jól magatokat! Kép
Engem is mindig leszidnak a terhesrendelésen, de rá sem rántok! Nem lettem hájpacni, és nagyszerûen érzem magam! Kép
Egyébént meg hiába jönnek ezzel a "barna kenyér-fekete kenyér" szöveggel (mármint hogy milyen egészséges), mert megbizható forrásból tudom, hogy ezeket a kenyereket nem az egészséges hántolatlan dolgok teszik barnává és feketévé, hanem kakaóporral szinezik õket. (Ez ugyanis olcsóbb). Ugyhogy még a legjobbnak az otthon sütött kenyér mondható! Kép

Ja, amúgy mi jól vagyunk! A Picurkánk sokat mocorog, csak sajnos azt nem érzem, hogy mikor mivel pöcköl, és hogy milye hol van. De állitólag ezt késõbb érezni lehet.

Minden jót, vigyázzatok magatokra! Kép
helga - 28.

Sziasztok!

Súly: nos, én a 19. hétig sikeresen összeszedtem 8 kg-t, úgy hogy elötte is böven volt súlyfeleslegem. Aztán utánna 6 hét alatt lefogytam 3 és fél kilót, de Manócskával minden rendben van, szuperul ( sőt kicsit jobban is mint kéne ) fejlödik. Kép A pocakom viszont hatalmas. Nem is nagyon akarják elhinni, hogy még három hónapom vissza van. Kép

Sziasztok
Katus
Katus25

Sziasztok Kismamák!

NikiK! Előtejem van már nekem is régóta, kb. a 18. hét óta. De érdekes, csak éjszaka van, illetve, ha alszom. Gondolom azért, mert még nem olyan sok, hogy magától folyjon, viszont éjszaka ha esetleg ráfekszem a cicimre, attól kinyomódik. Úgyhogy csak a hálópólóm szokott maszatos lenni, nappal még szerencsére nem volt részem ilyen meglepetésben. A legtöbb eddig egy kb. 4 cm átmérőjű folt volt.

Nyuszimanó! Először is örülök annak, hogy közöttünk vagy, sokat olvasgattalak annak idején még Zsó-fi néven! Nagyon sok boldogságot neked! Kép Kép Kép
Számomra nem volt meglepő, amit az UH-ról írtál, kevesen tudják, de Magyarországon nagyon magas színvonalú az eü. alapellátás. (Persze sajnos van millió hibája is.) Az egyik szomszédunk nemrég jött haza az USA-ból, ő kint szült, és kérdezte, hogy én voltam-e már UH-n, mert ő kétszer is volt! (A 9 hónap alatt!) Tudom, különbség van az alap- és a fizetős ellátás között, de ezen az összesen 2 UH-n iszonyatosan meglepődtem.

Én egyébként pénteken megyek UH-ra, remélem, megtudom Pocaklakó nemét.

Vásárlás: kabalából nem szeretnék még nagyon sokáig vásárolni, szülés előtt is éppen csak annyit, hogy legyen miben hazahozni a picikét. Ugyanis nagyon félek attól, hogy a babának mindene meglesz, csak éppen valami baj történik, és nem lesz kit belerakni a kiságyba...

Hízásról röviden: engem is meg lehet dícsérni, 3 kilónál tartok, mint Beja. A párom nekem azt szokta mondani, bármennyit hízhatok nyugodtan, őt csak akkor kezdi el zavarni a súlyfölöslegem, ha a moziba két jegyet kell majd venni és a Fiestát le kell cserélni egy kisbuszra. Kép

Puszi mindenkinek: Laura a 24. hétben
Laura24

Sziasztok!

Ami az evést illeti, hát szerencsére nekem korábban nem nagyon kellett figyelni a súlyomra, úgyhogy önhatalműlag eldöntöttem, hogy ez most is így van, tehát azt ehetek és annyit, amennyit akarok. Eleinte voltak olyan gondolataim, hogy sok zöldség meg gyümölcs a vitaminok miatt stb., de később rájöttem, hogy ha egyszerűen éppen nem kívánom, akkor nem kell erőltetni. Vitamint meg amúgy is szedek. Egyedül arra ügyelek, hogy ha nem muszáj, nem eszem/iszom tartósítószeres, meg sok mesterséges anyaggal ellátott dolgokat.

Új lány!
Én is a nyaralásunk előtt fogom megkapni az AFP-eredményt (holnap veszik le) és akkor megyek UH-ra. De eldöntöttem, hogy emiatt sem izgatom magam, mert nagyon-nagyon kicsi az esélye (a családból kiindulva), hogy valami gond legyen. Inkább csak az okozott gondot, hogy amikor a dokim (8 hetesen) hivatalosan is felvett a kismamák közé, azt mondta, hogy ne utazzak sehova (az autóban zötykölődés nem jó stb.)!!! Pedig elvileg teljesen egészséges vagyok, legalábbis eddig semmi gondom sem volt, meg hát amúgy sem vagyok az a kis gyenge szervezet. Mindenesetre (mivel jövő héten vesszük át a jegyeket) ma elmegyek hozzá és megnézetem magamat és ha minden rendben, akkor hajrá! Már régóta készülünk erre az útra, úgyhogy ok nélkül nem mondjuk le! Ha pedig én jól érzem magam, akkor a baba is jól fogja érezni magát (szerintem).

Mi, ha hazajöttünk, majd akkor (október) fogjuk elkezdeni a vásárlást, meg a gyerekszoba elkészítését. Egyelőre az a "kupis" szoba: ott van minden, aminek nem találtunk megfelelő helyet. A kiságy kivételével a párom barkácsolja majd a bútorokat, én meg a többi dologról gondoskodom. Bár én legszívesebben már most össze-vissza vásárolgattam volna mindent! Nagyon mehetnékem van!

Na, bocs a kisregényért, de már elég régen jelentkeztem (bár mindig olvasom a topicot).

Puszi mindenkinek és pihizzetek ebben a nagy melegben, amennyit tudtok!
Juca2
Juca2 16

Jó reggelt mindenkinek!

Két kérdésem lenne:

1.) A magzati adókedvezményhez van az orvosoknak formanyomtatványuk? Valamikor írtatok/írtunk már errol de nem emlékszem rá... Kép

2.) Az Ülloi úton van egy bababolt. Ferencz körúttól mész a Klinikák felé. Tegnap bementunk kocsikat nézni. Van egy 2 funkciós lengyel, mózeskosárral (ami kiveheto), állítható tolókarral. Az eladólány szerint születéstol amíg kocsi kell kiszolgál. Mindez 33 ezer ft. újonnan. Szerintetek megéri, vagy nézelodjünk másfelé is? Toletek tudom mennyi bolt van Kép

Hogy bírjátok ezt a meleget? Én kicsit rosszul.
Ha tudtok segítsetek! Kép
Puszi mindenkinek:
Niki K. holnap 26.
Niki K.25legvége

Sziasztok!

Nyuszimanó! Hogyan lehet nevet adni a babának, mielött tudnád, hogy fiú vagy kislány?!?!

Zsuzs! A jégkrémben azért én egy kis kivetnivalót látok: sok mesterséges anyagot tartalmaz. De ettöl még nem méreg, csak túlzásba vinni nem kell. (Szerintem)
Az egészséges táplálkozásról még annyit, hogy minden könyv ajánlja a tejet. Merthogy az milyen jó, milyen egészséges, mennyire kell a szervezetnek, stb. Nos, az én szervezetem ezzel nem ért egyet, úgyhogy én tejet csak akkor iszom, ha a székrekedés veszélye fenyeget... Kép

Pocok! Súlyozunk, naná, már megint. Kép Tök jó olvasni, hogy nem mindenki egyforma, és mindjárt könnyebb tudomásul venni, ha nem hozzuk a könyv szerinti átlagot! Kép
Azért a kismama a pórázon nem semmi lehetett... Kép Akárcsak a kolduló a Batthyány téren... KépKépKép

Cory! Minden részvétem a tiéd, ha így a "célegyenesben" még elöttetek áll egy költözés. Az borzasztó nagy munka, és az ember lánya úgyse tudja igazán másra bízni a személyes cuccainak be- és kipakolását. Vagyon vigyázz magadra, nehogy megeröltesd magad!
Köszi a nagyker címet! Mi van még a babakocsin kívül? Engem elsösorban bababútor érdekelne, kiságy, egy-két kisebb szekrény, ilyesmi. A MegaToys árai tényleg elég elkedvetlenítöek... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok lányok,
hát képzeljétek: FIÚ!!! Iszonyú jól látszott, teljesen eltéveszthetetlen. A doki azt mondta, "óriási fütyköse van"... KépKép És egyébként is minden rendben, úgyhogy nagyon meg vagyunk könnyebbülve, meg nagyon örülünk.
Annyi van, hogy - gondolom a Balatonban - sikerült valami fertozést összeszednem, de a doki szerint ártalmatlan, csak megint kúpokat írt fel. (A férjem már kúpos doktornak hívjaKép)

Szóval ilyen jó nekünk - remélem nektek is!

K
mégegykata 21

Igyekszem reagálni is: ezek a finn dolgok télleg érdekesek. nekem már mostanig négy UH-m volt, és még csak félidoben tartunk ugye. Mondjuk az AFP-t elobb utóbb itt is el fogják törölni szerintem, tényleg sokakat csak ijesztgetnek vele.

Új lány, te meg ne legyél nyuszika KépKép Minden OK lesz, meg egyébként sincs min izgulni. EGyetlen rossz van, ha túls okat idegeskedsz.

cory, én sem vásároltam még semmit és nem is akarok, most október végéig még építkezünk, aztán majd utána jön a gyerek-kérdés. Egyszerre mindent nem lehet. Igaz?

Hízás: látom jól kitárgyaltátok két nap alatt! Hát,e ngem megint mértek tegnap, még mindig semmi, bár a doki azért beírt egy kilót, hogy jól nézzen ki a kismamakönyv. Vicces nem? Mindegy, majd most jönnek a kilók úgyis, már nagyon megnott az étvágyam. Annyit teszek csak, hogy igyekszem mindig gyümölcsöt enni, ha rávágyom valamire. Szerencsére most van gyümi boven.

Na puszihegyek mindenkinek

mégegykata 21
mégegykata 21

Sziasztok!

Laura, a párodnak van humorérzéke Kép

Csak gondoltam üdvözlök mindenkit!

Üdv. Chris
Chris

Lanyok, UH ugyben nekem a kovetkezo a tapasztalatom: az, hogy Magyarorszagon minden honapban megcsinaljak a maganrendelokben egyaltalan nem szolgalja a magzat erdeket, inkabb a dokinak biztositja, hogy bejojjon a gep ara. A nyugat Europai gyakorlat harom uh vizsgalatot tart indokoltnak. A terhesseg bizonyos szakaszaiban nagyon hasznos diagnosztikus eszkoz, de a koztes vizsgalatok megterhelest jelentenek a magzatra. Nem remhirkeltes, de vannak orvosi szaklapokban megjelent tanulmanyok, miszerint( foleg a terhesseg elso harmadaban karosodast, pl. hallaskarosodast okozhat..)
Marina
Marina

Sziasztok!

Jaj, nem bírom ki, hogy ne ujságoljam el! Életem Párját tegnap megrugdosta a pocaklakó! :o
Egészen lenn mocorgott, a pocim legalján, a szeméremcsont fölött, de a "szigetelöréteg" alatt, ahol a legvékonyabb a hasfalam. Jól be is volt indulva, és most elöször a Papája is érezte öt, ahogy a pocimra tette a kezét! KépKépKép

BMárti
BMárti

Szia Mégegykata_!
Gratulálok!!!!!!!
Kép
Niki K.
Niki K.

Sziasztok !

Én most már kezdem érezni a 3. harmad nyűgösségeit.
Most már vagy a második éjszaka úgy begörcsölt a vádlim, és ez a görcs szinte felkúszott a hasam aljára. Utána pisilni jártam. Szóval nem sokat aludtam.Ráadásul tényleg igaz, hogy most már hall, mert, ha a férjem, vagy a Tv , vagy a rádió a kocsiban hangosabban szól beindul a rugdosás.
Ráadásul ez a meleg lassan elviselhetetlen.

Bocsánat, hogy ennyit panaszkodom, de ma ilyen napom van.

Remélem mindenki más jól van!!!

Üdv.: Király Kati
Király Kati

Sziasztok lányok!

Köszönöm a nyugtatásokat, remélem elõbb-utóbb sikerül megnyugodnom.
mégegykata, téged meg sokszor puszillak, remélem nem tûnsz el elõlem a szülés után sem. Kép)
Új lány

Sziasztok!
Mégegykata! GratulaKép

Király Kati!
Bárcsak én is érezném már a rugdosását.Kép

BMárti!
Gondolom Életed Párja Kép leginkább így nézett ki!

Segítsetek!
Hol találom a neten, hogy a baba hogyan fejlõdik a pocimban?
Nem találomKép

Szerintetetk normális az, hogy az izületeimben és a kezemben, karomban, lábamban izom feszülésem van. Van, hogy egész nap, de kiváltképp este.
????

Pozitívum: Szomjúságoltásra kizárólag a hideg tej a jó nekem.

Pusszzz! Chris
Sok
Chris

Szia Chris!

A baba.lap.hu-n van egy hétről hétre link vagy pedig a mama-baba.freeweb.hu-n belül terhesség hétről hétre.

Pussz

Tikk
Tikk

Niki, szerintem pont ugyanazt a lengyel kocsit láttam a babakocsinagykerben a Népligettel szemben (kis barna fabódé, nagy felirattal. Nyitva H-P: 9-17). Ott is 32 ezer körül vannak, de elég nagy szinválasztékban és van 3 funkciós is. Nálunk lehet, hogy az lesz a befutó, föleg mert nem kell megrendelni elöre, amelyik megtetszik rögtön viheted.

Nyomtatvány az igazolásra nincs, a szokásos kis fehér fejléces papirra irják (amire mindenfélét szoktak). Jó, ha pontos dátummal mégy, nem akkor kezded kiszámolgatni, mert hallottam, hogy arra harapnak az orvosok. Bár én az enyémtöl nem félek, mert ö nagyon aranyos.
Pocok

Köszönöm Pocok! Kép
Niki K.
NikiK

Niki K., képzeld a dokinkkal tegnapelott egy csomót beszélgettem (szakrendeloben tartott ügyeletet, és nem volt senki, ráért) és találtunk egy csomó közös ismerost, meg iszonyú sokat nevettünk, nagyon elemében volt, meg nekem is jó kedvem volt a jó hírek miatt. csak az volt a ciki, hogy tökre készülttem, hogy végre adok neki borítékot (eddig nem adtam), de miután itt ennyire összehaverkodtunk, irtó cikinek éreztem volna. Még nem tudom, hogy fogom ezt megoldani, sehogysem jó.

k
mégegykata 21

Szia Tikk!

KöszönömKép
Pusszzz Chris
Chris

Szia Chris!

Nem, Életem Párja nem egyszerüen Kép így nézett ki, hanem így: Kép és így Kép, és azóta egyfolytában így Kép néz a pocimra.

BMárti
BMárti

SziasztokKép

Bocsi, hogy itten beleleselkedtem a tarsalgotokba, en meg sajna nem atrtozom ide, de neha jo olvasgatni titeketKép Remelem en is nemsokara...

Szal csak azert irok mert foldit talaltamKép Evike23, mi is most koltoztunk Nagytarcsara, ti hova? Szupi hely egyebkent, kedvesek az emberek....bar a boltok felszereltsege azert nem a legjobbKép JO lenne esetleg talalkozni is, vagy ha majd nekunk is lesz babo, akkor egyutt tologatniKép Pusssz es jelentkezzKép E-mailcimemet is megadom, irhacc erre is: urbano@budapest.hu

orsoly
orsoly

Sziasztok lanyok!

Hat ezt a meleget en is szornyen nehezen viselem. AMikor meg babuci fuggolegesen helyezkedik, es nyomja a tudomet, levegot alig kapok. Allitolag nagyon nagy baba lesz...
Csak hogy en is panaszkodjamKép

Juci2
Ne izgulj az utazas miatt, nem tudom, a dokid mert ijjesztett rad. Az teny, hogy a kosarlabda, es intenziv ugralas nem tul jo, de en pl.meg az 5. honapban is fociztam, meg soportolgattam, es istenien ereztem magam tole. Igaz, a dokimnak nem mondtam, mert rosszul lett volna tole, marmint a focit, de pl. a kocogast engedelyezte, es a szabadidos teniszt is a 6. honapig. Egy utazas alatt a kocsiban azert annyira nem tudsz razkodni, hacsak nem terepes rallyra keszultokKép

Marina
Nalunk is a terhesseg alatti 3-4 ultrahang a hasznalatos, hacsak nincs valami gondja a kismamanak. Nekem azt mondtak, es a legtobb magyar honlapon es ujsagban is ezt olvasni, hogy a 12., 20., 32., es szules elott csinalnak altalaban.
Szerintem azert nem jellemzo, hogy minden honapban csinaljanak UH-t, legalabbis a Mavban.

Lanyok, ejjel nagy elmenyem volt: arra ebredek, hogy a parom ( legalabbis elsore azt hittem, hogy o) egyfolytaban loki el e kezemet a hasamrol.En visszateszem, erre o leloki. Persze felalomban nem igazan ertettem a dolgot, mert zavarja, ha a karom a pocakomon van:-) AZtan mikor mar vagy 5-szore loktek le, vegleg magamhoz tertem, es raeszmeltem, hogy a babuci volt! Odanyultam, es most eloszor ereztem, hogy ugy istenigazabol kidudorodott a laba vagy keze, nem tudom, de szerintem csak rugni lehet ilyen erosenKép Es olyan labfej formaja lehetett a dudornakKép
Szoval latszik, hoyg egyre kevesebb helye van szegenynek...
En egyebkent a fejet mar meg szoktam tudni kulonboztetni, mert ilyenkor csampas lesz a hasam, es az egyik oldalaon sokkal kemenyebb a hasam egy resze.

Babacuccokat meg mi sem vettunk, de szerintem nem is nagyon fogunk, mert rengeteg gyerek volt a csaladban, es annyi jo ruhat orokoltunk, hogy az elso par evben nem lesz gond. Anyukam annak idejen olaszorszagbol hozott 100% pamut bebiruhakat, amit en kb. 1-2 hetig viseltem, aztan kinottem. Meg van egy ocsem is, ugyhogy fiu ruha is lesz. Fura, mert meg mindig nem tudjuk, lany lesz vagy fiu. De lassan mar nem is akarom tudni, legyen meglepetes.

pussz

Vikoca
Viki28

Sziasztok lányok!

Mi is elkezdtünk vásárolgatni, de kizárólag anyagi okokból, úgy értem költséget vetettünk és minden hónapra jut egy nagyobb kiadás. Most jelenleg kiságyat keresünk. Ha valaki tud olyan jó helyet, ahol látott elfogadható árban használt ágyakat, akkor várom a segítséget.

köszi előre is.

Tikk
Tikk

Mégegykata!
Ez tök jó!
Én úgy örülök, hogy ilyen orvosra akadtunk... A párom is nagyon bírja ot. Mi csak jövo pénteken megyünk, már várom! Igaz amióta a baba aktívan jelezget nyugodt vagyok vele kapcsolatban, de olyan jó látni ot és hallani a dr. elégedett szavait. Olyan lelkesen megmutogat mindent rajta, meg velünk örül. Szerintem borítékolhatsz (Kép) szülés után is nem? Nem olyan embernek néz ki, mint akit csak ez vezérel.
Úgy örülök Zsigmondnak. Ugye ez lesz a neve? Valamiért azt érzem a miénk is legényke, hátha pénteken megmutatja. A dr. is azt mondta, hogy alkati tényezokbol tudná megmondani a nemét, mert a lábikóit a kis konok szorosan és keresztbe rakta Kép Igazából ezért mondtuk, hogy ne is mondja meg o mit gondol. Különben hallottam, hogy 100 %-os a nemek meghatározásában a dr... Kép
Vigyázz magatokra!
Meg minden kismama és kispapa is!

Ti akartok szülésfelkészítore járni? Én gondolkodom erosen...
Sziasztok: Niki K.
Niki K.

Tikk, ez jó ötlet, a minden hónapban valamit, mert egyszerre tényleg borzasztó sok költség. Mi még most próbáljuk felmérni, mi az, amit kapunk, vagy van a családban, és majd csak ha már biztosat tudunk mindenrol, akkor állunk neki vásálni. Szerintem bútort nem veszünk semmit, az van sok, de a babakocsit nem ússzuk meg - nem baj, legalább már a következonél nem kell megvenni... KépKépKép

Most viszont a legnagyobb gondunk baba-ügyben: MI LEGYEN A NEVE???? Eddig annyira biztos volt, már évek óta, hogy ha lány, akkor Emma Róza, ha fiú, akor Zsigmond István - erre két héttel ezelott a családban született egy kisfiú, ráadásul a szomszédunk, és Zsigmond lett. Most aztán teljesen elbizonytalanodtunk, ráadásul ugye már tudjuk, hogy fiú a mienk is - nagyon nehéz egy rég dédelgetett álmot ilyen hirtelen megváltoztatni.
Nektek már megvannak a nevek? Írjátok meg, hogy nektek mi lesz a neve, jó????? Hátha segít a választásban! Kösz elore is mindenkinek.
Kata
mégegykata 21

Niki K., mi lenne ha együtt járnánk szülésfelkészítore? Állítólag négy alkalom, és abból ketto hasznos, ketto meg kevésbé. Az egyik hasznos az a szüloszoba megmutogatása, meg a szülés elmagyarázása, hogy mi micsoda, meg milyen lehetoségek vannak stb. Erre a papákat is el lehet vinni. A többit most nem tudom, de majd megkérdezem. Vagy ha mentek pénteken, kérjél prosit ott a pultnál az ötödiken. Én elfelejtettem most. Tök jó lenne, ha együtt járhatnánk!!! KépKépKépKépKépKépKép
mégegykata 21

Megegykata, Niki K.!

Ha mentek a kutvolgyibe szuloszobat nezni, en is csatlakoznek hozzatok!
en jovoheten megyek dokihoz, megprobalok valami infohoz jutni a noverkektol.

Remelem akkor mar en is fogom tudni,hogy Milán lesz vagy Tilda.Nekem nagyon sok nev tettszik egyebkent, de valahogy nevadasilag ez a ketto fogott meg eddig.Mondjuk egy olyan vezetek nevhez, hogy Horváth nem nehez keresztnevet talalni.Kép
Tiduj 20

Sziasztok!
Megint itt vagyok.
Név: Megértelek Kata, mert mi is szem elott tartotjuk, hogy a közvetlen családban ill. ismeretségi körben ne legyen olyan keresztnév. A férjemnek a Bálint tetszik igaz ez illik a vezetéknevéhez is. Így nem fogok ellenkezni, bár gondoltam rá, hogy valami ritkábbat is lehetne választani.

Vásárlás: elkezdtünk spórolni áprilisban. Ágyat kapunk, kocsi kell, azt hiszem az a lengyel marad, barátságos az ára is és kihasználható sokáig. Meg persze ha lesz másik talán addig is kitart. Kép
Ruhácskákat még nem vettem, igaz kaptunk már néhányat. Még várok okt. elejéig és felmérem mibol mennyi kell még.

Egy barátnom tanácsolta, hogy a babaápolási szereket a gyermekorvos is felírja és úgy olcsóbb, és nem is rosszabb a patikai krém... Persze indulásnak mindenbol kell egy-egy doboz, tubus stb.
Sziasztok!
NikiK.
NK

Tiduj, Mégegykata!
OK!
Én benne vagyok!
Hozzak 24-én prospektust? Vagy megy elobb is valamelyikünk? De jó! Úgy örülök...
Niki K.
NK

Niki és Pocok!

Lengyel babakocsiról szeretnék valamit. Mivel nem látom, hogy mire gondoltok, így csak azt tudom mondani, amilyet én ismerek. A barátnömnek volt lengyel babakocsija, háromfunkciós. Ha nem ilyet néztek, akkor nyugodtan lapozzatok. És nagyon nem szerette. Bár a mélykocsija olyan volt, mint a többi. De arra külön kellett felrakni az ülős részt, aminek egyáltalán nem volt mozgatható a háttámlája. A baba meg ugyebár nem akar túl sokáig feküdni, elvégre kíváncsi, látni is akar. Viszont nem tudod rögtön teljesen ültetni sem. Erre figyeljetek nagyon oda.
És itt még kényelmi szempontokat nem is soroltam, mert gyakorlatilag a baba kényelme a legfontosabb, nem a miénk. Bár én arra is szeretek figyelni Kép

Gabi
BGabi (bgabi)

Szia Kata!

Szerencsésnek mondhatod magad, hogy vannak a családban gyerekek.Nálunk hosszú idő után első baba lesz. majd a testvérek unokatestvérek jól járnak velünk.Kép
A nevek kérdése nehéz, de ezt nektek kell eldönteni. Bár ha mondasz egy családinevet, akkor gondolkodhatok valamin.Kép)
Nekünk már akkor megvoltak a nevek, amikor még nem is voltam terhes.Kép))

Tikk
Tikk

Szia BMárti!
Fantsztikusan nézhet kia párodKép
Áruld el a figurákat hogyan csinálod?
Pusszzz!
Chris
Chris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?