Új privát üzeneted érkezett!

Millye,

köszönöm! :D
moffly

Sziasztok,

Jó régen jelentkeztem, de persze offline olvastalak Benneteket csak valahogy soha nem jött össze az írás.
Gondolom most is szakaszosan fogok tudni írni, mind attól függ Marci mikor igényli társaságomat :D

Kati,

Örömmel olvastam h elmúlt a szájpenész, erre másnap megint azt írod hogy mégsem. Javult azóta a helyzet ? Remélem a nátha is már régen elmúlt. Huh nálunk ezzel szerencsére nincs gond, (gyorsan le is kopogom) de amikor ásít aggódva nézek bele kicsi szájába hátha van valami kezdeti jel csak én nem veszem észre. De eddig semmi.

Sajnos a tejem egyre kevesebb és megmondom őszintén már sem Marcit sem magamat nem igazán kínzom azzal hogy tejet nyerjünk. Sajnálom hogy így alakult, mindenesetre örülök hogy legalább megadatott az élmény hogy szoptathattam.
Én minden (tápszeres) etetés után megteáztatom Marcit. Nekem azt mondták hogy kell a folyadék a pici szervezetének, veséjének. Így akár anyatejes, akár tápszeres a baba mellette nem árt a tea, víz sem.

Apropó koszmó, szerintem nálunk is az van most. Olajjal kenegetem a fejét napközben, fésűvel átlazítom, remélem 1-2 nap múlva teljesen rendben leszünk. Most a sok olajtól úgy néz ki a feje mint aki hetek óta lusta arra h hajat mosson :evil:

Egyébként azt én is észrevettem h bármikor hajolok az ágya fölé, rám néz és mosolyog, legyen éjszaka vagy hajnal, nagy mosollyal fogad.. hihetetlen jó érzés.

Most lépek :lol: de folytatom rövidesen

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Itt is vagyok,

Azt el is felejtettem mondani hogy az UH teljesen jó volt, ugyan a hely tragédia, hazaérkezés után szinte fertőtlenítettem magunkat. Szóval Marci fel sem ébredt az UH-n és a dokinéni azt mondta hogy simán 3-4 hónaposnak néz ki a fiatalember, illetve h adhatnék neki enni mert a baba pocija üres !! Mondom én hogy kb fél órája nyomott be 150 ml kaját, valahol biztos ereszt :D

Túl vagyunk a könnycsatorna átmosáson is, a baba bent a rendelőben én meg a folyosón sírtam (persze csak magamban) de huh szörnyű volt hallani a kicsi manókát. 3 percig tartott, mindkét szemét átmosták. Egyébként azóta hihetetlenül nagyra nyitja a szemét, de én mint laikus előtte sem láttam semmi problémát vele. Szóval mindkét szeménél volt egy kis „dugulás”. Azóta 2 óránként szemcseppezem és orrcseppet is használunk napi 3x. Elméletileg a héten teljesen túl is leszünk rajta és soha többé nem kell visszamenni.
Ja gondolhatjátok anyósék teljes diadalittasan, h ők megmondták és hát igen ezt mindenképpen meg kellett csinálni… stb. stb.
A főorvos nagyon rendes volt és elmondta azt is hogy fél, 1 év múlva sem lettünk volna késésben, hiszen megoszlik az orvosok, gyermekorvosok véleménye a folyamatról. De mindenesetre mindegyik álláspont megállja a helyét arra vonatkozóan, hogy mikor is kell ezt elvégezni.
Szerencsére átmosás után 2 perccel Marci cumival a szájában már újból aludt.

Most újabb szünet következik

kubuspace

Millye,
Hogy érzed magad, már alig van hátra pár nap. Huh de várom már a híreket a kis csöppségről.
Remélem most már ezerrel csak a pihenésre koncentrálsz

A fogdokihoz ma kellene visszamennem, de úgy döntöttem h nem inkább elmegyek egy ismerős magánrendelőjébe, ott legalább nem ülök x órát és nem biztos hogy azonnal gyökérkezeléssel kezd…

Kati,

Nagyon várjuk ám a képeket a keresztelőről. Mennyien lesztek ? Lassan nekünk is el kell kezdeni gondolkozni hogy mikor és hogyan legyen a keresztelő.

Egyébként a TAJ számot én sem diktáltam be, igaz szinte minden héten felhívnak a Jánosból hogy nem emlékeznek h korábban hívtak e már azzal kapcsolatosan hogy szeretnék e megtakarításos biztosítást Marcinak. Mondjuk legalább már 5x elmondtam h köszönöm nem.

Anyóssal egyébként hétvégén kicsit összefeszültünk, szombaton megint ott voltunk náluk és hát úgy látszik a jóból is megárt a sok. Szóval röviden csak annyi h kifakadtam ami rám nem jellemző mert én is úgy vagyok h inkább 100x meghallgatom és utána ami nem tetszik azt elmondom a páromnak és rajta töltöm ki minden dühöm. Na most ez nem így volt, vége h mindketten (anyós és én is) sírtunk. Király, persze megmondta h soha többé nem szól, csináljam úgy a dolgokat ahogy a dokim/védőnőm mondja. De kérdezem én nem joggal kérdőjelezem meg pl azt a véleményt hogy babaszappant használjak a fürdetéshez a gyógyszertári helyett ???? Mert azt mondják h az nem jó !! Uez a helyzet a popsikrémmel, ne a gyógyit használjam hanem a babakrémet. És hát tudjátok egy idő után kiült a fejemre h nagyon nem tetszik hogy mindenre kapok valami építő kritikát/tanácsot.
Ja és a legjobb ne használjunk bébihordozót vegyünk mózeskosarat, ez most a legújabb. Illetve elkezdhetném a főzelékes turmixolos hozzátáplálásos nyavalyát is.
Kicsit megviselt a szombat, azóta nem is beszéltünk…

kubuspace

Szia Moffly, az előzetesen kiadott tematika szerint a mai szülésfelkészítő témája 'Az újszülött'. 5-kor kezdődik, és másfél-két órát tart az előadás.
üdv,
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Mulan,

Beszerezted már a szopipárnát ? Én a neten rendeltem, de meg nem mondom hogy kitől, kb.3500-4000 ft volt és a mai napig szuperül segít akár csak abban ha éjszaka etetem Marcit és az tartja a hátam az ágyban, vagy Marcit teszem bele, úgy hogy patkót formálok a párnából.

Reni,

Milyen a szülésznőd, hogy sikerült az első találkozás ? Ilyenkor mit beszéltek meg ?

Szonce,

Abszolúte nem értem hogy mi alapján kap valaki egy és két tappancsot, főleg ha közel azonos idősek vagytok. Remélem azóta már növekedett a tappancsok száma 

Szilvi,

Én a B kórteremben voltam, és mindig zártam az ajtót, persze csak akkor ha kimentem a szobából. De pl a szomszéd szobánál hallottam hogy a csajszi éjszakára magára zárta az ajtót. Mondjuk ezt érdekesnek tartottam. Hiszen ez nem szálloda, hanem kórház..

Cirkuszka,

Szia, örülük hogy olvashatlak, majd írok ám csak hát gondolom nem kell bemutatni miért is olyan nehéz megszervezni a napomat.
Huh Merse hatalmas és tényleg mindjárt szülinapja van. Majd kérünk ám képeket 
Irigylem h túl aludta magát. Én is szeretném egyszer ezt érezni..
Emlékszem Molnár Doki állandóan azt mondta hogy aludjak amennyit csak tudok én meg csak mosolyogtam rajta…
Ja tényleg voltam 6 hetes kontrollon, Marci is velem volt, kijött Molnár doki megnézni és annyit mondott, hát Marci Te sem lettél kisebb 
A vizsgálatkor minden rendben volt, kérdezte h beszéljünk e a fogamzásgátlásról én meg abból kiindulva hogy közel 10 év után lettem anyuka mondtam hogy szeretném ha aránylag kevés lenne a két baba között. Feltéve ha mégegyszer megadatik h terhes legyek.
Mindenesetre remélem hogy azért ezt a karácsonyt nem a kórházban fogom tölteni 

Moffly,

Üdv közöttünk, mikorra vagy kiírva ?

Hát most befejezem, bocs h sokat írtam de tényleg már lassan egy hete nem is jelentkeztem.
Ideje sétálni menni, végre levegő, emberek.

Szép délutánt Mindenkinek.

Pusz

Zsuzsa

kubuspace

Sziasztok!

zita: köszönöm a választ! :D

Jön valaki ma szülésfelkészítőre??

kubuspace: én április 21-re vagyok kiírva

Láttam, hogy ván más is, aki áprilisra van kiírva...
moffly

Sziasztok!

Mersének én is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Zsuzsa,
a szülésznő nagyon szimpatikus volt. Beszéltünk egy csomó mindenről, elmondta, hogy mik lesznek majd szülés közben, szóval szülészfelkészítő gyorstalpaló :D
Megcsinálta a vizsgálatokat, segítőkész volt. Remélem el tud majd viselni szülés közben is :D
Szerintem jól teszed, hogy nem hagyod magad az anyósoddal szemben. Úgyis rendeződik majd a viszony, és ha már most mindenbe beleszól, akkor ez később csak rosszabb lenne.

Egyébként aki mostanság szül tud még aludni? Nekem teljes kínódás az esti alvás, szinte óránként kelek fel pisilni és sokat keményedik a hasam.

Aki babakocsi vásárlás előtt áll, annak azt tudom tanácsolni, hogy az Internetes vásárlást kerülje el, vagy nagyon alaposan nézze meg, hogy kitől vásárol, mert minket sikerült jól átverni és most futhatunk a pénzünk után. Kiderült, hogy rajtunk kívül sokan estek ugyanebbe a csapdába és sorra tesszük a rendőrségi feljelentéseket, de egyelőre nem tudták megakadályozni, hogy tovább hirdessen az illető.

Kati, Szonce
nálatok mi újság?

Reni
b.reni

Sziasztok!

Egyre többen leszünk itt a fórumon, ami tök jó :-)

Kubuspace!

A náthánk még mindig tart sajna, egy minimális szájpenészünk még van, Milán már tökre tudja, hogy szopi előtt-után ecsetelés...:-)
Nahát az orrszívózás: eleinte mosolygott a hangján, vagy hogy rezeg, nem tudom, de most már második hete, hát nem a kedvence... De muszály... (elektromos orrszívó)
Remélem ennek is hamarosan vége. Bár most, hogy járvány van, megmondom őszintén, nem is merek nagyon kimozdulni.
A keresztelőn 38-an leszünk (nagy a család:-) ), svédasztalos kajci lesz, remélem jó hangulata lesz Milánnak is, bár reggeltől-estig csak mosolyog, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lesz.

Engem is zaklatnak a Jánosból, a megtakarítás miatt, dehát könyörgöm. A Babakötvény alapján is Milán 18. szülinapjára 260 000ft fog összegyűlni. Hát ez vicc. Valóban jók ezek a megtakarítások, de miután azt mondták, hogy 7500 ft havonta, és ha egy hónapban valami miatt nem tudom fizetni, akkor úszik a pénzem, na neee.
Másból csináljanak palimadarat... Majd megtakarítok én egyénileg azt hiszem...

Milán már három hónapos, de a három hónapos gyerekekre való ruhák kicsik rá... Most vettem egy tök jó együttest is neki, body, kantáros naci, kardigán, és a naci már kicsi... Mondhatom nő, mint a bolond gomba... :-)

Én is üdvözlök minden új belépőt! Isten hozott titeket köreinkben:-D

Reni és a többi mindenórás!
Minden oké? MIndenki egyban? Vagy már nem??? :-)
Várjuk a beszámolókat.
Igyekszem egy-két képet feltenni Milánról, tök jól sikerültek...

Puszi mindenkinek! Kép Milán ma Kép

(az egyik képen rossz a dátumozás... )

Kép
tatyi1983

:D Szia Reni!
Épp rád is gondoltam... Telepátia..
Én is neten rendeltem a babakocsit, és hát így látatlanba igen mellé foghat az ember, valóban. Tök jó a kocsi, jó nagy kerekekkel, csak arra nem gondoltam, hogy jobbra-balra tök nehéz kanyarodni, mert nem bolygósított a kereke... Minket anyagilag szerencsére nem vertek át, de nem próbáltuk ki, mint ha boltban vásároltuk volna. Ott azért próbálgatja az ember...

Kép
tatyi1983

kubuspace: De jó, hogy írtál! Örülök, hogy túl vagytok a könnycsatorna átmosáson! Ne foglalkozz anyósoddal! Az anyai ösztönök erősebbek... sok anyós szeret okoskodni. Az én anyósom is próbált mindig okos lenni... de nem hagytam magam! Nem ér az egész annyit, hogy felidegesítsd magad! Nem kell mindent betartani amit mond. Esetleg hallgasd meg, de ne adj a szavára. Sajnálom a tejcsi dolgot, de biztos vagyok benne hogy mindent megpróbáltál! Nem leszel attól rosszabb anya, hogy nem szoptatod mert nem rajtad múlt. :?

Köszi én már jobban érzem magam. Szombaton azt hittem, hogy megszülök mert órákon keresztül 5 percenként méhösszehúzódásom volt :shock: aztán vettem be Magne B6-ot és elmúlt. Már nem dolgozok... bár a főnököm napi szinten többször felhív persze mindig olyan időpontot talál amikor éppen pihennék, aludnék... :?
Voltam múlthéten UH-n és CTG-n és sajnos ultrahangon mondták, hogy a placentám III. fokban érett :cry: ezért a héten amikor megyek CTG-re megint mehetek Ultrahangra, hogy minden rendben van-e... Remélem nem lesz semmi gond... egyébként nem dohányoztam soha... állítólag azoknak szokott elöregedni idő előtt akik dohányoznak vagy magas a vérnyomásuk. Most napi szinten többször mérem a vérnyomásomat mert kétszer magas volt .... (egyszer a védőnőnél egyszer az orvosnál)

Kép

Kép

Kép
millye

tatyi1983: Nagyon szép a kisfiad! Jobbulást neki! Én még egyben vagyok... legalábbis egyenlőre... :lol: Várjuk a keresztelős képeket! :wink:

b.reni: Éjszaka van 1-2 pisijárat nálam is ezért nem egybefüggő az alvásom... mi nem vettünk még babakocsit, de köszi, hogy szóltál mert akkor kerülöm az internetes vásárlást... sajnálom, hogy titeket átvágtak! :?

Kép

Kép

Kép
millye

Még a múlt heti szülésfelkészítőn volt téma az EDA, és azt mondták, hogy úgy adagolják, hogy a kitolási szakra már ne legyen hatása, hogy érezze az ember, mikor kell nyomnia.

Namármost. Ugye az elején fájogat valamennyire. Aztán megkapja az ember az EDA-t, ami csökkenti, vagy teljesen elfedi a fájásokat a közepén. Aztán a legvégén, ami gondolom a legdurvább, újra érzi a fájásokat, úgy hogy nem volt meg közben a fokozatosság.

Nekem úgy tűnik, hogy így a vége talán még durvább, mintha szépen fokozatosan erősödik fel odáig. Persze ez csak elmélet. Aki EDA-t kapott, az hogy élte ezt át?
jaspis

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.06 21:22-kor.
szonce82

Sziasztok!

Moffly, Jaspis, voltatok a tegnapi felkészítőn? Hasznos volt?
Én végül megint kihagytam, nem mertem kocsiba ülni a nagy havazásban, hévvel meg már nem értem volna oda :oops:
Jövő héten már remélem tényleg nem jön közbe semmi.

Tapasztaltabbakat kérdezném, aki szülésznőt választott, arról szokás előre beszélni, hogy mennyit kér a szülésznő? Én egyszer beszéltem vele eddig, de nem jött szóba. Amúgy úgy hallottam fele annyit szokás adni, mint az orvosnak. Bár én az orvosommal sem beszéltem erről, nekik úgy tudom a terhesgondozás tízszeresét szokták adni. Nálatok hogy volt ez?

köszi
Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szonce82: Már azt hittem, hogy lebabáztál és azért nem jelentkezel! Mert utoljára a jóslófájásról kérdeztél... :lol: lehet, hogy találkozunk a kórházban mert nem sok idő van kettőnk között... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Szia Zita!

Én sem mentem el a végén, egyrészt a havazás miatt, másrészt meg nem nagyon éreztem magam jól, keményedett a hasam.
Nem mertem így kocsiba ülni... Szóval minden összeesküdött ellenem, pedig készültem!

Jövő héten megint nem tudok ott lenni, mert megyek az angelcare-es tanfolyamra 4-től.
Jövő héten is 5-től kezdődik a szülésfelkészítő, mintha azt hallottam volna, hogy kivételes az is 4-től lesz??!!

Szép napot mindenkinek!
moffly

moffly
Az angelcare-es előadás 4-kor kezdődik az auditóriumban, és utána közvetlenül 5-kor a szülésfelkészítő. Szóval nem maradsz le egyikről a másik miatt :)

zita978
Az újszülöttek volt a téma, elmondták, hogy 2,5-től 4 kg-ig minden normális. Azt, hogy mi a magzatmáz és mire jó, hogy a szüléstől csúcsos a fejük, de 2-3 nap alatt visszaalakul, meg ilyenek.

Az hasznos volt, hogy elmondták, hogy a légzésük nem szabályos, nem kell megijedni, ha néha elfelejtenek levegőt venni :) Gondolom, az első infarktus után majd eszembe jut :D Meg hogy ha a gyerekgyógyász azt mondja, hogy hall a babánál egy kis szívzörejt, ne essünk pánikba, mert valszeg csak lassabban zárul a két kamra közötti lyuk a szívében, aminek semmi következménye nincs később.

Volt szó az időbeosztásról, hogy 6 óra után adják ki a babákat az újszülött osztályról, aztán 1/2 8 körül visszakérik a vizitre. Minden babát megvizsgál a gyerekgyógyász, és utána végigjárja a kórtermeket, elmondja minden anyukának hogy mi a helyzet. Este fürdetésre kell beadni a babákat, bevallom nem emlékszem az időpontra. Éjjel is kint lehet, de nam ajánlották. Ill. kérték, hogy még este döntsük el, hogy beadjuk-e, ne az éjszaka közepén verjük fel az újszülött osztályt.

Ruhát adnak, azt csak a hazahozáshoz kell vinni. Pelenkáról nem volt szó, de az meg van a kórházas listán. Az osztályon biztos átcsomagolják őket, a szobákban meg gondolom az ember használja a sajátját.

Ja, és javasolták, hogy bátran kérdezzünk a csecsemősöktől, mert annyit kell beszélniük, hogy maguktól inkább nem teszik. Szóval kérdezni kell, ha infóhoz akar jutni az ember.

Most elég hamar vége lett, fél 7-kor.
jaspis

Ja, a legjobban hangsúlyozott dolgott meg majdnem elfelejtettem.

Hogy minden baba mellé adnak egy cumisüveget cukros vízzel, és itassuk őket, minden szoptatás(i próbálkozás) után kb. 20 milli-t.
Ez azért kell, hogy kisebb legyen a súlyvesztés, meg a sok folyadék segíti a sárgaságot okozó anyag kiürülését.

Nekem már a cukros víz se szimpi, bár elég logikus volt az indoklás, mondhatni majdnem meggyőztek :) Viszont mindenhol azt nyomják, hogy szoptatós babának ne adjunk cumit/cumisüveget, főleg ne az első 6 hétben, mert akkor rögzül a helyes szopási technika. Nemtom, ebben nem zavar-e be a kórházi cumisüveg... Jövő héten úgyis a szoptatás a téma, remélem akkor majd feljön a kérdés.
jaspis

Sziasztok.

Jaspis: látom senki nem válaszolja meg neked a fájások és az EDA fejezetet, ezért gondoltam segítek én. Ez nem teljesen úgy van ahogy leírtad. A táguló és a toló fájások nem egyformák, sőt teljesen más a kettő, tehát amiért adagolják az érzéstelenítőt az azért van, mert a végén jönnek a toló fájások és azokat érezni kell. A táguló fájás a menstruácós görcsökhöz hasonlítható, csak sokkal erősebb az EDA-val ezt tudják csillapítani illetve megszűntetni. Majd amikor 4 ujjnyira kitágult a máhszáj, akkor jönnek a toló fájások, ezek nagyon erős, már-már kellemetlen székelési ingerek,
érezni lehet a perisztartikát rendesen, ezért sem ajánlják az étkezést már a vajúdás alatt, inkább csak a szőlőcukrot és vizet mértékkel. Tehát mivel teljesen más a két fájás, ezért nem áll az a dolog amit te gondoltál.

Persze mindenki maga dönti el, hogy mit szeretne, én kértem és kaphattam is, mert problémamentes voltam és nagyon nem bántam meg, mert a burokrepesztésig még csak elfájogattam, de utána aztán beindultak a fájások és azt már nem viseltem olyan jól, ráadásul, ahogy beadták az EDA-t rá kb. 20 percre már jöttek is a toló fájások, szóval nekem még csak be is gyorsította.

A fent leírtakkal senkit nem szeretnék rábeszélni az EDA-ra, nekem bejött, csak ezt írtam le. Nem tudom, hogy a gátvédelmes szülésnél ez hogy van, lehet-e kérni vagy üti a kettő egymást!?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Az újszülöttes témához csak a saját tapasztalatomat szeretném megosztani, azzal kapcsolatban, hogy a gyerekgyógyász mindenkit tájékoztat a reggeli vizit után. Sajnos ezt én nem tapasztaltam amikor bent voltam. Én a bébidokit csak az utolsó napon láttam, amikor beviharzott 3-4 csecsemőssel/védőnővel és elhadart egy-két dolgot és utána már ki is viharzott.

A cukros vízzel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy első szülő nőknél általában (tisztelet a kivételnek) csak a 3-4. napon kezdődik a tejbelövellés, ez azt jelenti, hogy addig a babókának csak az előtej van, ha van, ami elég tápláló, tehát éhen nem hal, de az mint folyadék nagyon kevés. Ezért is kell nyomni a cukros vizet, nem lesz semmi baja, csak kisebb eséllyel sárgul be én is adtam a fiamnak és nem sárgult be. Természetesen ma már megoszlanak erről a vélemények, de én inkább a csecsemősökre hallgattam.
A cumisüveget adtak-hoz annyi, hogy inkább azt szeretik, ha visznek be az anyukák üveget.
Pelenkát kell vinni, popsikrémet is, meg köldökápolót is, ez mind ugye akkor kell, amikor kint van napközben a baba.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion
Köszönöm szépen a leírást. Megnyugtattál :)

Én azt hallottam, hogy igazándiból az oxitocin és a gátvédelem üti egymást, mert ugye felgyorsulnak az esemény, és nincs ideje a gátnak úgy nyúlni, ahogy kellene. Viszont ha jól tudom, az EDA és az oxitocin kéz a kézben járnak.

Ma voltunk ultrahangon, így a 30. héten 1820 grammnak mérték a babát. Azt mondták anno, hogy 3 kg-ig lehet megpróbálni gátmetszés nélkül szülni, hát nagyon úgy tűnik, hogy ebbe már nem fogunk beleférni. :( Úgy látszik, a jó Isten úgy akarja, hogy akármennyire is prüszkölök ellene, kell nekem az a gátmetszés...
jaspis

CIRKUSZKA halihó, olyan ritkán köszönsz csak be!!!!! :-(

Nagyon Boldog Szülinapot Mersének!!! Egyszerűen rohan az idő, most szültem én is nem rég Botondot és már ácsorog, egyszerűen hihetetlen, megértem maximálisan az érzéseidet, szerintem bennem is lesz ilyen az szülinapnál, még ilyenkor is olyan sokszor elszorul a szívem és gondolok arra, mikor megszületett. Olyan más már.
Hozza a formáját, nehéz volt akkor is mikor megszületett és ez azóta sem változott.

Sajnos hány centi azt nem tudom, nem mértem mostanság, de 11,5 kg és látod még csak mennyi idős... ez van, én meg szakadjak meg mikor megemelem, mert imád ám anyán lógni...:-) Szerencsére viszont nem puffancs, csak jó húsban van :-).

Valóban szeretnénk képet Merséről, mert amikor találkoztunk akkor 3 hónapos volt, azóta gondolom sokat változott...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Jaspis: örülök, hogy segíthettem, hisz ez ennek a fórumnak az egyik lényege...:-)

A 3 kiló szerintem is bőven meglesz, főleg, hogy valahol azt olvastam még anno, hogy 200 grammokat is híznak hetente a babák a 30. hét után, nekem ez abszolut be is jött, sőt!!! szóval még csak most kezdődik a neheze. :-)
Szerintem ne keseredj el, majd a másodikat :-) megpróbálod gátvédelemmel!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Három hete szültem a Jánosban, gátvédelemmel, 3750 grammos babát, igaz, nem az elsőt.
Én nem adtam neki cukrosvizet egyáltalán, viszont éjjel-nappal sokat szoptattam, nem esett a súlya és nem sárgult be.
A szobánkban én voltam az egyetlen, aki magánál tartotta a babáját éjszakára is. Viszont azt tapasztaltam, hogy akik azért adták le éjjelre a picit, hogy "utoljára kialhassák magukat", azok sem tudtak aludni, annyira friss volt bennük az élmény, járt az agyuk, forgolódtak. (Nem az én gyerekem miatt nem aludtak, mert annak egyetlen hangja sem volt éjszaka, szopizott, meg aludt).
A csecsemősökkel szerintem nem volt gond, mindig nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, pedig nekem nem volt szükségem segítségre.
A gyerekorvost én is csak 3 másodpercre láttam aznap reggel, amikor hazajöttünk.
A kórtermi látogatás szerintem iszonyat. Egy vagy kétágyas szobában teljesen oké, sőt... de a hatágyasban borzalom. Amikor szültem, teltház volt, és csak a hatágyasban volt hely sajnos. Nagyon nehezen viseltem, hogy átjáróház volt a szoba, és minden percben minimum tíz idegen mászkált körülöttem, miközben szoptattam, vagy csak pihentem. Volt olyan szobatársam, akinek a családja reggel hétkor beköltözött, és este kilencnél előbb nem mentek haza. Két napig bírtam valahogy, aztán hazajöttünk.
Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok, nekem még elég frissek az élményeim:)
itaca

sziasztok!

b.reni: pont mostanában nézegettünk babakocsikat a neten..rendelni még nem rendeltünk semmit szerencsére..de ezek után nem is merek...megtudod mondani melyik oldalt/oldalakat kerüljem el teljesen? nehogy véletlenül rossz helyre keveredjek és elcsábuljak..
:?

kubuspace: köszi a patkóformás tippet:), pont az volt a gond,hogy nem tudtam rájönni melyik lehet praktikusabb ez a hosszú "hurkaformájú",amiből ahogy irtad lehet ilyen patkóformát is kialakítani vagy a másik,ami inkább az ilyen anatómiai párnához hasonlít..
anyós ügyben meg ne aggódj! később majd biztos jobb lesz!:) látni fogja milyen ügyesen csinálsz mindent,belátja majd hogy értesz a saját gyerekedhez és egyre kevésbé folyik majd bele a dolgaidba.
:)
legalábbis én így állok az anyósomhoz, lehet hogy túl optimista vagyok, de muszáj, mert már most nagyon sok "okos" tippet kapok tőle és kell valami "fény" az alagút végén... :)

amúgy ti nem vagytok sokkal álmosabbak mostanában? rajtam mintha álomkor lenne pár napja..
talán ennek az álomkórnak köszönhető (legalábbis én ennek igyekszem ezt betudni) nem vettem észre hogy itt a fórumban már van következő oldal..még csodálkoztam is,hogy milyen régóta nem irt senki semmit....
:oops: :roll:
:)

Kép
mulan

Sziasztok,

Reni,

Ugyan én már 7 hete szültem de még mindig nem tudok aludni. Na jó viccet félretéve nem az én véleményemre vagy kiváncsi, de ha jobban visszagondolok a szülés előtti időszakra, én mint az éjjeli bagoly, óránként WC, járkáltam a lakásban, csak ülni tudtam, ezért sokat neteztem, olvastam a sok sok rémisztő cikkeket a szülésről, depiről stb. stb.
A hasam nekem is keményedett, mondjuk már kezdetektől. Ezért szedtem rengeteg magnéziumot. Volt úgy hogy amikor kórházban voltam, a Magne B6 mellett marokszámra öntötték belém a magnéziumot.
Örülök nagyon hogy jól sikerült a találkozó a szülésznővel.
Mi történt egyébként a babakocsivásárláskor ?
Én mondjuk használtan vettem (kaptam) a főnökömtől fürdetőkád, kiságy + hiper babakocsi (ugyan a kereke nem bolygosított de ennek ellenére szupi) összesen 20.000 Ft-ért. Úgyhogy szavam nem lehet.

Kati,

Huh nem semmi hogy milyen sokan lesztek. Étteremben lesztek ?
Nekem teljesen új info az hogy ha nem fizetsz úszik a pénz, mondjuk még nem is jártam utána a kötvénynek, ellenben tegnap sms érkezett megkaptam az anyasági segélyt, nem semmi összeg.
Hát el vagyok ájulva a képektől, nekem a nagy kedvenc az első kép, mint egy kis manó. Gyönyörű szemei vannak Milánnak. Nekünk is van olyan sárga plédünk :D
Apropó említetted a koszmót vagy valami hasonló tünetet múltkor, Ti milyen krémet kaptatok rá ?
Én ha bemegyek a gyógyiba a gyógyszerészünk mindig mindenről lebeszél. Persze nem célom hogy össze-vissza minden hülyeséget adagoljak Marcinak, de könyörgöm, ha gondom van és elmondom hogy mik a tünetek akkor legyen szíves segítsen, ez volt 3 hét alatt a harmadik eset amikor üres kézzel jöttem ki. Bárminek utána olvasok a neten és mondjuk másoknak bevált arról engem mindig lebeszél !! Most a koszmóra is azt mondta hogy majd elmúlik. Persze én meg csak ülök és várom ahogy felszívódik :evil:

mindjárt jövök vissza

kubuspace

Millye,

Hol vagy ? Csak nem ? Annyira várom már a jó híreket.

Szonce,

Azt megmondod nekem hogy honnan látja külsőleg hogy semmiféle méhtevékenységed sincs ? Esetleg röntgen szemei vannak ?

Zita978,

Nekem nem volt választott szülésznőm, az igazat megvallva nem akartam hogy valaki kezdetektől ott legyen velünk, úgy gondoltam hogy elég ha a férjemet készítem ki. Egyébként az ügyeletes szülésznővel 100%-ra meg voltam elégedve, mi 10eFt-t adtunk neki. A doki esetében pedig a gondozás x 10 elvet alkalmaztuk.

Moffly,

Elméletileg találkozunk jövő hét kedden 4-kor :D Úgy tervezzük hogy apucival együtt elmegyünk. Kérdés még hogy Marcikát kire is hagyjuk.

Oh Marci reklamál mindjárt jövök

kubuspace

Jaspis,

Teccik a beszámoló, én meg mindig kommentálom, hiszen még aránylag friss az élmény:

Szóval a gyermekgyógyász végigjárja a kórtermeket ? ÁÁÁÁ uccsó nap amikor kiadták a babát akkor jött be, nem hazudok 1 percet nem volt nálam. Ja és a papíromra az volt írva hogy szoptatni kezdett. Meg sem kérdeztek, úgy írták ezt le. Pedig a kórházban egyáltalán nem is tudtam szoptatni !!!

Úgy megkérdezném attól az embertől aki azt javasolja hogy nyugodtan kérdezzünk a csecsemősöktől, hogy tudja e mi a helyzet az osztályon ??? Kellene rejtett kamerás felvétel arról hogy milyen is az amikor kérdezel és ők milyen hangnemben válaszolnak. Persze tisztelet a kivétel.

A cukros víz egyébként azért is van hogy átmossa szépen a baba szervezetét, hiszen míg bentlakó volt addig sok mindent benyelhetett. Én mondjuk 7 hete cumisüveget használok az esetek 95%-ban, de amikor cicire teszem (még mindig nem adtam fel) akkor úgy szopizza mintha világéletében ezt csinálta volna és cumisüveget nem is látott volna.

Egyébként EDA-t illetően csatlakoznénk Silverlionhoz, nem terveztem hogy kérni fogok, de a doki úgy látta hogy jobb ha ad, megmondom őszintén nem bánom, valóban gyorsította a dolgokat. Így tulajdonképpen a megindítástól kezdve 8,5 óra alatt megérkezett Marcell.

Itaca,

Üdv közöttünk, akkor neked nagy szerencséd volt a csecsemősöket illetően, én tényleg csak 2x kérdeztem de mindkettő esetében olyan hangon kaptam választ hogy huh ledöbbentem teljesen.

kubuspace

Mulan,

Szia .-) való igaz hogy ez az idő eléggé rapszódikussá teszi a hangulatom. Én mindig álmos vagyok, mert persze akkor sem pihenek ha Marci alszik. Nekem elég intenzívek a hangulatváltozásaim, néha öröm ezerrel, percekkel később pedig sírok. Okom nincs rá. A férjemet szó szerint minden nap kikészítem, válni akarok, el akarok költözni stb. stb.
Teljesen hülye vagyok. Én aki mentem, dolgoztam, pörögtem ezerrel… Félre ne értsétek, Marcival tényleg minden a legnagyobb rendben, ha ébren van sokat énekelek neki, játszunk, hallgatom a gügyögését, gyönyörködöm a mosolygásában. De ha elalszik akkor jár az agyam ezerrel. Alig várom a délutáni sétákat, ami a héten sajna nem igazán jött össze, egyik nap azért mert séta előtt fél órával elkezdett szakadni a hó, másnap azért mert szélvihar volt, harmadnap azért mert rosszul lett összecsukás után a babakocsi kinyitva és nem tudtam hogy mit hol kell beállítani. Na ilyenkor teljesen összeomlok. Jöhetne már a jó idő, hogy mehessünk a szabadba. Valaki közületek vezetett már a szülés óta, úgy hogy a baba is vele volt ?

Ja és a legjobb, simán lehetnék Darwin díjas, szóval van ez az Actimel próba amit a TV-ben is lehet látni hogy megnyerhető 1 évi adag. Nos regisztráltam, de elfelejtettem megvásárolni reg előtt a szükséges mennyiségű actimelt. Közben jött az öröm email hogy gratula megnyertük a játékot kapunk 360 db actimel itókát. Hát nem kapunk hiszen mivel nincs blokkom így ugrik a nyeremény is. Napokig ennek is betege voltam.

Ma gyönyörűen süt a nap, már csak 2,5 óra és megyünk sétálni :lol:
És a héten a suli is elkezdődik. Back to the normal life :lol: :lol: :lol:

Bocs hogy megint ilyen sokat írtam.

Pusz Mindenkinek.

Zsuzsa

kubuspace

Kubuspace,

akkor remélem találkozunk kedden! :lol:
Engem lehet, hogy elkísér az anyum, utálok már egyedül vezetni, a férjem meg szegény húzza az igát, ilyenkor ő még dolgozik, így valszeg ebből is kimarad...

Tényleg jön még valaki jövő héten az angelcare-s tanfolyaqmra??
moffly

Kubuspace: Nem-nem szültem meg... de ma nagyon rossz napom volt illetve van... mentem a szokásos CTG-re és Ultrahangra mert a baba lepénye túl érett és ezért hetente nézik ultrahanggal is. A babával minden rendben van és az áramlást is megnézték azzal is minden rendben van. Viszont a terhesgondozóban a hölgy mondta hogy mivel szombaton 5 perces keményedéseim voltak ezért nem ártana megnézni a méhszájat... mondtam, hogy ezzel semmi probléma mivel még nem nézték meg amióta terhes vagyok hát legyen. Az orvos olyan erősen megvizsgált mint amikor a lányommal szülni mentem és nem tágultam és kitágított az akkori orvos. Szóval nem vagyok hisztis, de majdnem lekapartam a falat. Erre közli velem, hogy egy kis barnázás vagy rózsaszín folyás lehet. Lemászok a vizsgálóasztalról és érzem, hogy valami meleg folyik a combomon... :cry: mire beértem az öltözőbe addigra alattam egy tócsa vér... elhűltem és elkezdtem feltörölni papírzsepivel majd szóltam az orvosnak, hogy nagyon vérzek mire ő: "majd elmúlik" teljesen kétségbeestem. Beírta, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok... és elköszönt. Kimentem a kocsihoz és eltörött a mécses... egész hazáig sírtam. :cry: A férjem vigasztalt , de éreztem, hogy nem állt el a vérzés (mint amikor megvan és érzed, hogy folyik...) alig vártam, hogy itthon legyünk. Teljesen átáztam. Gyors zuhany és lefekvés...utána mentem WC-re és egy tenyérnyi alvadt vér... beszéltem a védőnővel aki kiborult hogy ne is érti miért ilyen vadbarom az orvos... de ha nem múlik vissza a kórházba... de azért pihenjek feküdjek... :cry:
Most egyenlőre úgy tűnik, hogy abbamaradt a vérzés csak ilyen rózsaszínes véres nyák szerű kis mennyiségben ami ürül...
Viszont a hasam lejjebb van és kicsit görnyedve járkálok. Hát remélem nem lesz semmi gond. Remélem nem ez lesz az ügyeletes orvos amikor szülök mert akkor inkább elmegyek máshova.
Bocsi a hosszú levélért, de ki kellett adnom magamból. :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Millye,
nem csodálom, hogy megijedtél, elég rosszul hangzik a dolog.
Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.
Ez normális, hogy a vizsgálat után ennyire vérzel? Nem mondtak erre semmit?

Moffly,
mi tervezzük, hogy megyünk a tanfolyamra, ha addig nem szülök meg :D

Mulan, Zsuzsa
A babakocsi vásárlásánál Nagy Tamást kell elkerülni (esetleg még Ariele néven található). Több helyen is hirdetnek (Vatera, Expressz, Tesz-vesz). Már rendőrségi ügy van a csalásból, de ettől függetlenül a hirdetései még fent vannak a különböző oldalakon.
Mi kinéztünk egy babakocsit, ő jóval olcsóbban hirdette a neten azzal, hogy közvetlenül a gyártótól szállítja. Telefonon beszéltünk, kötöttünk szerződést és fizettünk. Aztán a kocsi csak nem akart megérkezni, majd jött azzal, hogy visszaadja a pénzt, de azóta sem lehet elérni.
Persze lehet, hogy mi voltunk a hülyék, de egy személyes találkozó és szerződéskötés után nem gondoltuk, hogy ez lesz a vége.

Egyébként nálam is álomkór van, csak nekem nem igazán megy az alvás...

Kati,
Milánról tényleg nagyon jók lettek a képek, gyönyörű nagyfiú már. A másodikon nagyon hasonlít rád :D

Reni
b.reni

B.reni: Sajnos ez egyáltalán nem normális! Valószínű, hogy megsértette a méhszájat... ez azon múlik, hogy valaki mennyire normálisan vizsgál meg és mennyire tapló... mivel nincs fogadott orvosom (mert későn próbáltam orvost választani és nem vállalt el senki akit megkérdeztem) ezért ki vagyok téve ilyen henteseknek!!! Gondolom miután ezekért nem kap pénz ezért paraszt érzéketlen módon jól megvizsgál... :cry: már jobban vagyok és a vérzés csillapodott illetve most ilyen véres barnás rózsaszínes nyák ürül.... de legalább nem ömlik belőlem az eleven vér. :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Millye,

hát én az agyam eldobom, ki volt ez az orvos ? Hogy lehet így viselkedni. Tény hogy mindig mondják a dokik hogy előfordulhat vérzés, engem is többször vizsgáltak, azt hittem ott maradok az asztalon annyira fájt, de szerencsére nem véreztem (ezt a terhesség alatt letudtam, akkor rengetegszer, jártam is elég intenzíven éjszaka a kórházba sajna) szóval nagyon nagyon vigyázz Magadra, pihenj és semmi mást ne csinálj, ne stresszelj. Nagyon drukkolok Neked.

Puszi

Zsuzsa

kubuspace

Kubuspace: dr. Márkus László volt :oops: ... tudod a hozzáállása zavart a legjobban ("majd elmúlik a vérzés")! Egy biztos, hogy ha szülök és ő lesz az ügyeletes akkor sarkon fordulok... :cry: soha többet nem nyúlhat hozzám! Azon gondolkodok, hogy valahol biztos meg lehet tudni a februári ügyeletesek listáját... majd megkérdezem a terhesgondozóban és ha megindul a szülés akkor megnézem ki az ügyeletes és automatikusan nem oda fogok menni szülni. Tudod pont azon gondolkodtam, hogy mi van akkor ha a terhesség elején vizsgál meg így??? Akkor lehet, hogy elvetélek?! :cry: Megint keményedik a hasam, de a vérzés egyenlőre elmúlt... váladék az még van, de már legalább nem az eleven vér folyik... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

itaca Ki volt a szülésznőd? Ha nem akarod nyilvánosan mondani, küldj egy emilt plíz a jaspis kukac goreny pont hu címre. Köszi

moffly Mi megyünk a párommal az angelcare-s tanfolyamra

millye Borzasztó, ami veled történt. :( Hogy praktizálhat egy ilyen orvos, pláne nőgyógyászként? Az én párom asszem ott ütötte volna le a dokit, ha ilyet csinál, pedig nem egy idegbeteg fajta.
jaspis

sziasztok,
no én is előbújok a rejtekemből... jó rég írtam.

a Márkus dokin le vagyok döbbenve. az öcsém nála született (igaz 25 éve :D) anyu nagyon dícsérte. egyébként hallottam már olyat, hogy direkt vizsgálnak így, akár fogadott orvos is a legvégén, hátha beindulnak a dolgok.

egyébként meg nem kell aggódni esetleges túlhordás miatt... Milánnal júni 5re voltam kiírva, május 29én reggel még vígan elvoltam, tettem a dolgom, se keményedés, se jósló fájás nem volt egyáltalán. estére lett csak valami gyanús, másnap pedig stültünk. :)

most bezzeg... vannak már itt fáj ott nyom érzések. mivel tavaly semmi ilyesmi nem volt, most azért elég ijesztő. főleg amikor járás jözben a szeméremcsontomat érzem, meg a combtő mintha húzódna. :(

cukros víz: én adtam, mégis ráhúztunk egy napot a kórházban sárgulás miatt. pedig a tejem is hamar beindult, napi bő 1 decit hozott haza a férjem, amit lefejtem plusszban.

nappali tisztába tételhez kell egyébként vinni pelust, popsitörlőt. más nem nagyon kell, mi pl a popsikrémet, fürdetőt is hazajövetelkor tudtuk kiváltani, úgy kaptuk a receptet.

anyós: én mindig végighallgattam a tanácsait, nem szóltam bele, aztán nem úgy csináltam. persze megsértődött, mert miért hiszem hogy rosszat akar, felnevelt 2 gyereket. oké én nem hiszem hogy rosszat akar, de egyrészt más volt 37 évvel ezelőtt, másrészt elég nehéz természetűek a férjem és a testvére is, harmadrészt mind2 allergiás... és különben is, miért baj az neki, hogy én másképp szeretném csinálni??? ilyenek ezek az anyósok. remélem én nem leszek ilyen. :D

mia_snow

Jaspis, -Mia_snow: Sajnos ez van.. az ember nagyon kiszolgáltatott... :cry: ma reggelre elhagytam a nyákdugómat is... biztos a vizsgálat volt rá ilyen hatással... lehet, hogy van akinek bevált ez az "orvos" de én köszönöm nem kérek belőle többet... nem is gondolkodik azon, hogy mit csinált... :cry:
Remélem én sem leszek rossz anyós... legalábbis igyekszek nem beleszólni a fiatalok dolgába... de ki tudja, hogy mennyit változik a felfogásom... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

jaspis,

nem tudom sajnos. Nem volt fogadott szülésznőm, az ügyeletesnél szültem. Bemutatkozott, de már nem voltam olyan állapotban, hogy emlékezzek a nevére:) Nagyon kedves volt egyébként.
itaca

Itaca: Hát most nem lesz átjáróház (ami valahol szerencsés valahol meg nem)... mert a járvány miatt látogatási tilalom van... :oops: Nem tudod véletlenül, hogy hol lehet megtudni, hogy az adott nap ki az ügyeletesorvos a szülészeten?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

új vagyok itt, csak most regisztráltam. Még csak 2 hónapos terhes vagyok. Barátnőm ajánlotta Dr. Szuromi Andrást, ő is hozzá jár terhesgondozásra a Jánosba. A János kórházas tapasztalatokat, illetve ha valaki ismeri A Szuromi Andrást és elmondaná a véleményét, örömmel venném.

Köszi
csöpp

Csöpp: Üdv. köztünk! Szuromi Andrást sokan dicsérik, fiatal orvos és a homeopátiás gyógymódok híve. Én egyszer voltam nála ultrahangon (éppen nem volt jó passzban) és ezért nincs sok tapasztalatom róla... de nem nagyon láttam és hallottam róla rossz véleményt...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Millye,
tényleg ki van írva, hogy látogatási tilalom van, de erről például a kapunál lévő biztonsági őr nem is tud és a szerdai CTG-m alkalmával láttam, hogy jöttek-mentek az emberek.
Bár lehet, hogy a folyosón belülre nem szabad menni és a nővérek kizavarják a látogatókat, de nekem ez nem tűnt fel.

Egyébként mondták, hogy sokan vannak most bent nagyon. Már csak az 5ágyas szobában volt hely.

Remélem javul a helyzet mikorra sorra kerülünk :D

Reni
b.reni

B.reni: Szerintem biztos, hogy a nővérkék kizavarják a látogatókat... az viszont nem túl jó hír, hogy tele vannak a szobák... :oops: bár biztos a front miatt megindult a babaeső... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

szia Csöpp, üdv itt. én évek óta hozzá járok, nála szültem tavaly és nála fogok idén is. többet tesz a kismamákért, mint bármilyen más orvos, akiről csak hallottam, bár van akinek nem jön be a stílusa. ha bármi kérdésed van, ki vele. :)

koszmó téma: Milánnak volt egy kevés, de pár nap alatt elmúlt. délután babaolajjal bekentem a fejét, aztán sűrű sörtés babakefével átdörzsöltem alaposan fürdés előtt, aztán pancsinál lemostam, utána törölközővel megint átdörzsöltem. fontos hogy a kutacsnál is alaposan kell csinálni. nem kell félni, nem sérül meg, viszont visszaterjedhet arról a részről, ha nincs rendesen leszedve.

mia_snow

millye: nagyon sajnálom, hogy ez történt veled, de ha a nyákdugó távozott, akkor már bármelyik perces vagy. Már lehet ezt az üzenetet sem fogod olvasni, csak már babával. Nekem ezt a műveletet a szülőszobán csinálta az ügyeletes doki, aki előre is bocsánatot kért, de megmagyarázta, hogy ezzel több órás fájdalmat is megspórol, hogy kicsit tágít a máhszájon. Nem volt éppen kellemes...sőt, de mindent kibírunk ott már!!!
Nem is tudom már ki írta, hogy a rendes máhszájvizsgálatok is fájnak, hát nem tudom, nekem nem fájt sosem, ezért lepődtem meg annyira, hogy ez ilyen szar volt, de ott már csak a végeredmény volt számomra a lényeg.
Apropó nem is tudom, hogy kérdezte-e már valaki, hogy milyen babád lesz és mi lesz a neve??? Csak mert a vonalzódra nincs kiírva. Esetleg nem akartad tudni?

Gondoltam egyébként, hogy nem fogák vagy tudják figyelni a látogatókat. Egyszerűen röhej, pedig azért az influenza egy csecsemős részlegen nem vicces. Még azzal sem vagytok kisegítve, hogy a folyosóra nem engednek be esetleg embereket, hisz a folyosó ajtó előtt is vannak már szobák, meg egyébként is elég ha csak az előtérben krahácsol valaki...szerintem kivülállókat ilyenkor már az emeletre sem szabad beengedni.
Minap láttam egyébként a TV-ben, hogy van kórház, ahol már papás szülést sem engednek, az aztán remek lehet kifogni egy ilyen időszakot, hogy még az ember férje sem lehet ott...a Jánosban mi a helyzet ezzel kapcsolatban tudjátok???

No mindegy, vigyázzon mindenki magára ha szülni megy, ha nem!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Moffly,

Igen ha minden igaz találkozunk, én a nagy mackó férjemmel megyek, de mondjuk azt még mindig nem meccseltük le hogy Marcira ki is vigyázzon addig. A húgom nem ér rá, hiszen dolgozik, talán barátnőt fogok megkérni hogy 1-2 órára ugorjon már át. De már most olyan furi érzésem van, nem szívesen hagynám Marcit másra. Meglátjuk.

Millye,

Milyen szép is lenne ha 14-én érkezne babuci, úgy várom már a híreket.

Reni,

Hogy érzed Magad ? Egyébként az elmúlt x hónapban bármikor mentem a kórházba és beszélgettem a nővérkékkel mindig mondták hogy most ne jöjjek szülni mert teltház van. Állandóan ezt hallgattam. Van olyan esetleg hogy pangás van ? Én dec 23-án szültem, és 26-án legalább 10 baba hazamehetett (ebből persze 1-2 ikerpár is volt), akkor lehetett ám nagy nyugalom az osztályon, persze gondolom az utánpótlás egy emelettel fentebb gondoskodott arról hogy ez az állapot ne legyen így sokáig :lol: :lol:

Csöpp,

Üdv közöttünk.

Mia_snow,

Aránylag jól állunk koszmóeltüntetés ügyben. Olaj, fésű, sapka (hogy puhuljon még jobban a koszmó), alapos fürdés, fésű, olaj és sorolhatnám…
Vasárnap Marci uncsitesójának szülinapja lesz (4 éves) megyünk zsúrozni egy kicsit, ott lesz az egész család és szeretném ha anyósom meglátja Marcit ne a koszmó legyen az első dolog ami feltűnik.
Egyébként még annyit, hogy nagyon szeretem a párom szüleit, csak most úgy érzem hogy elég minden tanácsból. Valószínűleg nem voltam elég diplomatikus és ahelyett h csak végighallgattam volna a tanácsáradatot, véleményt alkottam persze ellentétest néhány dologban és ebből robbant picikét a bomba. De már túl vagyunk rajta.

Szilvi,

Én írtam hogy nekem nagyon fájt a vizsgálat, ebben közre játszhatott az hogy tulajdonképpen a 37 hétig nem volt hüvelyi vizsgálat, megszoktam a jót, aztán amikor az utolsó hetekben megnézte az ügyeletes doki a méhszájat (vasárnap lévén persze a saját dokim nem volt bent) szóval az ügyeletes dokinak szép termetes hosszú ujjai voltak !! Ja és volt még egy vizsgálat, amikor a szülésmegindítás előtti napon a tanár úr is megvizsgált, miközben a vizsgálóban ott volt az összes doki (10-15) hát nem vagyok egy olyan ember aki csadorban éli az életét de az is extrán stresszelt, úgyhogy mire felmásztam az ágyra olyan görcsben voltam hogy csak no.

..

Alszanak a fiúk, lassan én is csatlakozom hozzájuk, rendet pakoltam a lakásban, ruhákat hajtogattam, mosogattam vacsi után stb. stb. Nagyon rend és tisztaságmániás vagyok, el nem tudom képzelni mi lesz akkor ha Marci el kezd járni, mászni, kaját szétkenni, stb. stb. :roll: :roll: :roll:

Szép hétvégét Mindenkinek.

Reni, Millye,

Sokat gondolok Rátok.

Zsuzsa

kubuspace

Silverlion, Kubuspace: Sziasztok! Még egyben vagyok :lol: már jobban vagyok fizikailag... lelkileg még mindig nem, de ha a baba meglesz akkor túl leszek ezen a dolgon.. Tegnap délután még jött nyákdugó és azóta semmi. Szerencsére nem vérzek és most se rózsaszínes se barnás nem tisztul belőlem.
Én is szerettem volna ha 14.-én születik meg a baba mert az szép ajándék lenne, de egyenlőre semmi jelét nem tapasztalom, hogy menni kéne... :?
Én úgy tudom, hogy nincs papás szülés a Jánosban az influenza miatt... de ez nem biztos... csak ezt hallottam... de majd hétfőn megkérdezek valami illetékest. :wink:
Silverlion kisfiam lesz és Andrásnak fogják hívni... :lol:
Kubuspace látom nem nagyon tudtál aludni... akkor takarítasz amikor mindenki alszik :shock: jó sok energiád van!
Egyébként én is ilyen vagyok, de éjszaka csak vaslni szoktam mert azzal nem zörgök... :lol:

Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Szép napot és kellemes hétvégét nektek!

Amint van valami írok és jelentkezek!

Puszi!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Millye, tetszik ez a hozzáállás hogy majd hétfőn megkérdezel valami illetékest. Ne feledd ott van még a vasárnap is. :lol: :lol:
Egyébként meg van a böjtje annak hogy éjszaka ilyen aktív voltam, egész nap majd leragadt a szemem. Most is csak azért vagyok ébren mert nagyon fáj mindenem. Egyébként a fiúk mellett bármit lehet csinálni, csörögni, csattogni semmi, nagyon nyugodtan tudnak aludni.
Ma 2x voltunk lent sétálni, és a nap eseménye h beiratkoztam a közeli videókölcsönzőbe :D :D
Végre közel 11 hónap után ma ülőfürdőztem egyet, huh annyira jól esett volna.... ha nincsenek ilyen erős görcseim.
Olyan görcseim vannak ami által most nagyon érzem a petevezetékeimet :shock: állni, ülni, járni szinte semmit nem tudok. Nagyon megijedtem hogy mi lehet ez ? Próbáltam nézni a neten is hogy normális e ha szülés után 7 héttel már menstruációs görcseim vannak ?
Nem akarok dokihoz menni :( :(
Most melegvizes palackkal a pocakomon ülök a fotelban, mondjuk ez sem segít nagyon...

Pusz Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?