Az elején egy nőci bemutatott pár hordozókendő kötési technikát, és osztogatott szórólapot, amivel 500 Ft kedvezménnyel lehet nálunk szoptatós párnát vagy hordozókendőt venni.
Aztán a légzésekről volt szó, ezt rajzokkal magyarázta a szülésznő, meg be is mutatta őket. Közös gyakorlás nem volt, pedig egész nap azon gondolkodtam, hogy az mégis milyen lesz
Volt szó az EDA-ról, hogy az bármikor kérhető, mármint éjjel-nappal. De csak 2-3 centis méhszáj tágulatnál, mert utána már pont a kitolási szakaszra hatna.
Ami nekem furcsa volt, hogy mondták elvben lehet vele sétálni (bár ha adnak mellé oxitocin infúziót, akkor amiatt nem), meg nem kell feküdni utána se.
Volt videózás is a végén, bemutattak pár szülést, mert hogy az is téma volt, hogy a párod hogy tud segíteni. Nekem úgy tűnt, hogy próbál lelket önteni a fiúkba, és bátorítani őket is
Számomra fontos infó volt, hogy lehet, sőt kell vajúdás közben inni, és lehet apróságokat (keksz, nápolyi, ropi) enni is.
Az nem nyugtatott meg, hogy a "mennyire gyakori az oxicotin adása" kérdésre azt mondta a szülésznő, hogy "hát szoktunk". Persze aztán elmondta, hogy mire jó és miért kell, meg hogy semmiképp sem azért, hogy időre vége legyen mert vkinek el kell mennie.
Most nem volt túl aktív a társaság, nem volt sok kérdés.
Ami fontos: két hét múlva (02.17) 4 órakor kezdődik, mert négytől ötig az angel care-esek tartanak újraélesztési bemutatót.