Új privát üzeneted érkezett!

NETTKE!

MERRE VAGY????

Kép

Kép
edit73

Ezt még meg akartam nektek mutatni!!! :D
Készen vannak a jelmezek,holnap farsang az oviban. :lol: :lol:

Ők a mi kis télűző busóink:
Kép

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Húúú, mennyit írtatok!

Nory!
A szobatársad tényleg bevállalós! Ennyi kisgyereket nevelni nem egyszerű feladat....
Tényleg jó lenne neked egy állandó szobatárs. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy mindig más van melletted. Én két hetet töltöttem el 3 másik ikreterhes csajjal, és nagyon jól összekovácsolódtunk. :)
Bár a lényeg úgy is az, hogy minél tovább maradjatok így egészben, és nem az, hogy ki fekszik a szomszéd ágyon.

Nevek: A mi családunkban divat a dupla keresztnév, de mi ezt a kettőt is nehezen agyaltuk ki. Lányokra készültünk, lányneveink voltak (Boróka és Eszter), de a fiúnév sokkal keményebb dió volt.
Detti, a te neveid nagyon tetszenek egyébként! :wink:

angol: leginkább csak a magam kedvéért csináltam.
Magyar szakos voltam, magyar, mint idegen nyelv szakiránnyal. Középiskolában sosem tanítottam, csak nyelviskolában külföldieket. Azt hiszem, ezt Cat kérdezte...

Könyvtépés, falfirka, nyávogás, hiszti....
A helyes reakció számomra mindig nagy kérdés. Pedig most még egy szavam sem lehet a fiúkra, de ha oviba kerülnek, biztos megszaporodnak a "csínytevések".

Edit! Lilla!
Veletek együtt nagyon várom már a jó időt!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
paniko

Edit !

Haláliak ezek a jelmezek! :) :) :)

KépKép
paniko

Edit :)
Haláliak a jelmezek! Nagyon tetszik, hogy 3 beteg gyerek mellett még szakítottál idöt a jelmezkészítésre. Azt hiszem erre képtelen lennék! :oops:

Mi is letettünk róla, hogy wellness szállodába utazzunk ilyen áron. A nyári egy hetes Mendanunk azért lesz olcsóbb, mert ott már törzsvendégek vagyunk, és nagy kedvezményünk van. :D Majd akkor kiwellnessezzük magunkat. Most inkánn túrázós helyet választunk, mert a fiúk már abban is partnerek.

Panikó :)
A mi lányneveink Bíborka és Eszter volt. :wink: Aztán apának nem tetszett a Bíborka, ezért Dórát diktáltam be, mert tudtam, hogy fiúk lesznek. :lol: Ha most lányom születne Míra lenne.

Ebben is változik az ember izlése. Nálunk a szempont a fiú nevek választásánál az volt, ha külföldre megyünk vagy mennek majd tanulni/dolgozni, ott is legyen angol megfelelöje a nevüknek.

Vikó :)
Én is orosz nagyanyám ösi tippjét akartam ajánlani neked: forró tej mézzel és késhegyni vajjal. Én erre esküszöm.

Nory :)
Melyik részen vagy a Jánosban? Hányas szoba? A hétvégén amikor Olival voltunk fog ellenörzésen skubiztam, hogy hol lehetsz.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! :)

Névválasztás: én szerettem volna ha van egy Péter fiam, a Férjem meg egyszer csak mondta, akkor a másik fiú legyen Gergely. Lánynevünk rengeteg volt :) Mikor kérdeztem a dokim, kell e diktálni lánynevet, csak annyit mondott nevetve: Ne reménykedj, fiúk :D
Bár lettünk volna előrelátóbbak mint Catték, akkor most nem küzdenének a Gergő kimondásával az óvónők. Persze mi teljesen biztosak voltunk, hogy nem megyünk külföldre :D

Képzeljétek, két napja hó szünet van. Nem járnak a buszok, nem takarítják az utakat, az autókon nincsenek téli gumik, mert nem ismerik itt .... teljes a káosz.

Edit :) én annyira csodállak!! mennyit bírsz 4 gyerek mellett.

Anikó :) még egy régi kérdésre válasz :) férjem Dunakeszin nőtt fel.

Lilla :) rongálás :S Hogy van Niki? Mikor műtik Dávidot?

Hát nálunk még nagyon van hiszti, de duzzogás is van... Ilyenkor iszom Cat szavait és hiszem el fog múlni :D

Nory!! :D olyan jó hogy így telik az idő :D

Nekem van egy gimis volt osztálytársam, másfél év alatt kétszer szült ikreket, fogalmam sincs hogyan csinálta, de én a kettővel nem boldogultam úgy mint ő a 4-gyel :D (és mikor vártam a fiúkat azt mondta nekem nehezebb lesz, ?? kérdeztem miért?? azt mondta mert öregebb vagyok, már neki is sokkal nehezebb lenne, ő 25 évesen szülte az elsőket, én 35 voltam :)

Mi a nyáron egy hétre a Balatonhoz szeretnénk menni, ha valaki tud valami tuti helyet írjon, légyszi.

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus :)
Mi passzolunk egymáshoz. :D Mi biztosak voltunk, hogy megyünk külföldre dolgozni, de sosem fogunk menni miattam. :D Én földhözragadt hülye vagyok, nem bírom az ilyen challenge-t.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Hogy van neked ennyi energiád (és kreativitásod) 4 gyerek mellett??? Jók lettek az álarcok!
Az én gyerekeim katonabácsik lesznek (szigorúna Ambrus Katona és Bernát Katona), a varrónő varr nekik palástot meg nadrágot, végre szereztünk "húzós sisakot" is.

Sziszus,

Én is hallottam, hogy Anglia meghalt a havazás miatt. Mi március végén megyünk, nagyon-nagyon remélem, hogy ott akkor már tavasz lesz :roll: Tényleg, mi a tapasztalat? Egyszer voltam március elején, akkor nem esett ugyan az eső, de azért a télikabátban nem volt melegem, egyszer meg voltam júliusban, akkor se nagyon került le rólam a hosszú nadrág :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Edit,
Szuperek a jelmezek :)
Cat,
Megnéztem a tavaly kapott ajánlatunkat és ott tényleg a 4 éj. félp. volt 100e, igaz a "játékos hétköznapok" keretében.
Viki,
Hogy van a hangod, javul?
Lilla,
Ma volta műtét?

Kép
pramprampram

Cat,
Mi tavaly itt voltunk egy hosszú hétvégén: http://www.hanga.cwe.hu/hu/index.html Persze gyerekek nélkül, de ha kicsit nagyobbak lesznek a srácok vissza akarunk menni. Nagyon kellemes kis panzió, túrázáshoz ideális helyszínen, szuper ellátással.

Erre a névválasztási szempontra (küldölfön is jól hangozzon) mi nem is gondoltunk... :shock: Pedig a mai világban tényleg szem előtt tartandó szempont lehet.

Sziszus,
Nem semmi teherbírása (és türelme) lehet a volt osztálytársadnak. Én is 25 évesen szültem az ikreket, de nem mondhatnám, hogy könnyen boldogultam velük... Sőt, még most sem érzem azt, hogy húúú, mennyivel jobb már. Igaz, főleg azért, mert nem hagynak éjjel aludni. :evil:

Detti,
Majd mutass képeket a kis katonákról! :D

KépKép
paniko

Itt vagyok, itt vagyok...
Olvasó üzemódban csak 8)

Sokat dolgozom, otthon meg teljesen belevesztem egy regénybe, és azzal töltöm minden időmet..

Edit,
szuperügyes vagy, a fiúk szenzációsan néznek ki!!!!!! :lol: :lol:

csak olvasgatom a neveiteket, és az a igazság, hogy nekünk semmit nem kellett bediktálni :oops: :oops: csak a 3 nevet, és kész.
Nóri,
jó nevek, kicsit extrák, de szépek nagyon!!!! Nagyon gyorsan el tudjátok dönteni, mi egy csomót rágtuk őket.. 8)

Kép
nettke

Sziasztok :)

Nálunk ez a külföldön is jó név nem játszott, de ez gondolom látszik is. :wink:
Amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbben az eredeti kiejtéssel próbálják mondani a nevedet, hiába van nagyon hasonló idegen megfelelője. Az meg így se, úgy se megy. :wink:

Cat :)
Azért kíváncsi vagyok, hogy a Csehivel hogy boldogulnának. :wink: :lol: Sztem ezt kimondani sem tudják, kiolvasni meg .... :lol:

Nettke :)
Mit olvasol? Tudjátok a rengeteg szabadidőm, kéne valami olvasnivaló. :) :) :)

Szép kis jelmezek!! Mi a "kiábrándító" tündér és pillangó jelmezt nevezzük. Ha addig meg nem gondolják magukat. De nem hiszem, mert ez eléggé menő egyébként is. A H&M-es szárnyakkal nem lesz nagy kunszt. De nekem nem is lenne energiám. Emlékszem anyukám régen mennyit dolgozott az én jelmezeimmel.

Én mostanában teljesen le vagyok merülve. Nem időm nincs csinálni valamit, hanem energiám. Téblábolok, és nem haladok semmit. :oops: :oops: :oops: Este meg kidőlök, mint a zsák.

Szép napot!

Pusz,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Anikó :)

Köszi az ajánlást. Nagyon szép a hely. Megrágjuk...

Brigi :)
A Sámuelt és az Olivért elég nehéz nemzetközi környezetben rosszul ejteni. De van is tapasztalatunk, mert mindkettönk fönöke angol illetve ausztrál, tehát a fiúkat jól ismerik, kapásból jól ejtik a nevüket. :wink:

A Mr Csehi egy kicsit nehezebb, de még mindig jobb mintha egyáltalán meg sem tudják szólítani öket. :lol: Egyébként Mr Kszehi-nek vagy Szehinek szokták mondani. :D

Jelmez: Még variálnak mik legyenek. Már van lovag és kalóz jelmezünk is, az ebayröl löttem potom pénzért, lehet azok lesznek.

Engem is érdekel mit olvasol! Nagyon jót olvastam mostanában én is, nem bírtam letenni. Philippa Gregory A másik Boleyn lány. Van még két folytatása is, most megyek a Libribe a 3. részért. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!!!Most bezsebelhetném simán( :twisted: ),de ez 100%-ban apa érdeme volt.Én csak "kiskukta" voltam a dologban.
A farsangi buli jól sikerült,nagyon jól érezték a fiúk magukat és nem jött szembe velük a jelmezük (ha csak a tesóval nem találkoztak :lol: )

Lilla!
?????Dá? Volt műtét?

Cat!
Mi van Oli fogával?Rendben van?

Sziszus!
Án irigylem tőletek azt a havat!it nem volt egyszer sem egy normális mennyiségű hó!!!!Nekem már nagyon hiányzik éve óta egy pár havas hét!!!

Detti!
Nálatok mikor esz farsang?Ott mit szokás egy ilyen bulira vinni?

Brigi!
Én nem csodálkozom rajta!4hónapi nem alvás után mit is vársz magadtól!!!Ráadásul itt a tavaszi fáradtság is!!!!Totál olyan idő van,hogy teljesen lelassítja az embert!!!Nem baj,kell 1-2ilyen hét is.Majd jobban megy a munka is,ha már csiripelnek a madarak!!! :wink:

Edit

Kép

Kép
edit73

Csak gyors üzemmódban:
Most jövök az orvostól. Zsolt unszolására rávettem magam, és végigültem a sort. Eredmény: vírus, majd elmúlik. Még azt se mondta, hogy egyek sok C- vitamint, vagy igyak mézes teát. Ennyit a magyar egészségügyről...

Cat!
Nálunk is orosz nagymama recept! :wink:
Ami A másik boleyn lányt illeti, ugye nem lepődsz meg, de én meg ezt kaptam DVD-n névnapomra. Ha kéred, kölcsönadom szívesen.

Meme!
Nálunk a Zoé benne volt a 3-as topban, de aztán Zsolt kihúzta mert azzal szivatták a haverok, hogy a Zoltán Erikának is így hívják a lányát, meg a Ganxta lánya is az lesz. ;-)

Edit!
Csúcsok a jelmezek!
Ami neveket illeti: nem baj, ha nem jegyzem meg? :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Hello!

Köszi a kérdéseket: NEM volt műtét és úgy néz ki nem is lesz. Megvan a tenyésztés, Dávidnak csak :roll: szalmonellája van, a campylo-ból kimaradt. :twisted: Amúgy már tűrhetően vannak, néha még panaszkodnak pocakfájásra-leginkább akkor ha pakolniuk v aludniuk kéne. :roll: :twisted: Niki jövő hét közepe felé kezdheti a campyloját kikúrálni az antibiógyval-addigra elvileg szalmonella-mentes lesz. Szóval se műtét, se ovi-még vagy 2 hétig. :(
Legrosszabbul azt viselik, h nem ehetnek semmi tejterméket, se sajt, se túrórudi, se joghurt. Mert ezeket a kajákat sajna a szalmonella is szereti enni és nehezebben pusztul ki belőlük. Ők meg ilyeneken élnek általában. :? Most meg csak kínlódok, h mi a fenét találjak ki amit megehetnek és nem tejes. Dávid már napok óta vízzel issza a kakaót-szerencsétlen. :roll:

Edit

Szóval úgy néz ki, még becsúszhat a hó vége felé egy tali-már ha a pakolással jól haladunk addig. (ami így elég kétséges)

Nagyon jók a jelmezek, remélem sikerül elűzni vele a telet!! :lol:

Cat

Mi is pont úgy választottunk neveket: legyen angol kiejtése is. 8)

Meme

Én úgy gondolom, tudniuk kéne, hogy mennyire rosszat csináltak. Mert ahányszor csak leejtik v durvábban lapoznak, mindig elmondjuk, hogy a könyvre vigyázni kell, szépen kell vele bánni, stb. Főleg, h nemrég került elő a Vackor, ami még az enyém volt. És akkor is beszélgettünk róla, hogy vigyázni kell rájuk, h majd az ő gyerekeiknek is megmaradjanak. És nem szoktak szólni ha a másik rosszat csinál. De amit én ilyen rossznak értékelnék, olyat nem is csináltak mostanában. :shock: Sőt, tulképp egész jók, csak egymést piszkálják, meg rengeteget nyígnak és állandóan nyúznak, h játsszak velük. Ezt viselem nehezen, de amúgy alapvetően elég jó gyerekek-no hiszti, no káromkodás, nem lógnak a csillárról, stb... :lol: :lol: Mostanában működik, h elmondom mit miért nem szabd stb... ez nagyon kirívó eset volt nálunk és remélem így is marad. :twisted:

többieknek is puszi. Most megyek és hasznossá teszem magam-itt a pótmama, úh elvileg pakolhatok.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Könyvajánlat (én mostanában nagyon sokat olvasok): az Agave kiadó könyveit nagyon tudom ajánlani, ezen belül is Donald James 3 kötetét, ami 2020-ban játszódik Oroszországban, és nagyon izgalmas. Szintén Agave Celeb Carr két könyve, ami szintén sorozat.
Most olvastam el a Rabbi hétfőn elutazott c. könyvet, aminek első része amikor szombaton, majd vasárnap, hétfőn, kedden és pénteken csinált valamit. A péntek kivételével mindet olvastam, tudom ajánlani.

Aztán szeretem még Hay János könyveit, legutóbb a Bogyósgyümölcs-termesztő fiát olvastam.

Jelen pillanat szintén egy Agave könyvet olvasok, a Zebra dala a címe, és be van raktározva még három ilyen könyv.

Lilla,

Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mi az a campylo???

Edit,

Nálunk 12-én lesz a farsang. Általában az van, hogy a lányos szülők sütit visznek, a fiúsak meg gyümölcslevet. Már nagyon várják a fiúk a bulit egyébként.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Koszonom a biciklis hozzaszolasokat, eddig nagyon lusta voltam es meg se probaltam felulni... :oops: :oops: :oops:
A heten itthon voltak a csajok, az egesz csalad rajtam kivul lerobbant, erre ma rajtam is kitort valami hasmenos virus... remelem nem ez lesz a kovetkezo ami vegigsopor a csaladon.
Nevek: mi igy kulfoldon elve kifejezetten magyar neveket kerestunk, de figyeltunk arra hogy kiejtheto legyen kulfoldiek szamara is (nem ugy mint az en nevem, amibe minden nem magyarnak beletorik a nyelve). Harmaskanal is ilyen szempontok szerint valogatunk. Az ireknel egyebkent 2 het volt a nevvalasztasra, a koraszulott osztalyon volt olyan baba akinek mar tobb nev is at volt huzva a lapjan.
A csajok tavaly farsang ota naponta valtoztatjak hogy mik szeretnenek lenni, igy en megvarom ha meglesz az idopont, es akkor probalok valami vegleges verziot kihuzni beloluk.

Vikoka :)

Jobbulast neked! Hetfon kezdesz azert?

Detti :)

Szuper konyv ajanlatok, fel is jegyzem, ha jonnek Anyukamek rendelek egy parat belole...
Erdekes a suti-udito szallitasi rendszer a bolcsiben...

Lilla :)

Jol kifogtatok igy utazas elott! Sajnalom, hogy Davidnak elmarad a mutet. Szalmonella szar ugy, a baratnom kisfianak 2 honapig nem tudtak kiirtani... remelem nalatok nem igy lesz. Zabtejet/szojatejet/rizstejet kakaoval nem probaltad?

Csak ismetleni tudom a tobbieket, szuperek a jelmezek!
A heten egesz nap hallgattam en is a csajok nyavajgasat, csak remelni tudom hogy hamarosna elhagyjak...

Aniko :)

Gratula a nyelvvizsgahoz!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Csajok, ha már a könyvajánlásnál járunk, nem tudtok véletlenül ajánlani valami jó könyvet anyósnak? A kérdés komoly, ajándékba szeretnénk neki...én már bújtam a net-et, de nem volt semmi frappáns ötletem. Eléggé szeret olvasni, szinte mindenevő ezen a téren. Köszi...

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

Nekem nagyon bejöttek Ulickaja könyvei: az Életművésznők és a Szonyecska. Ez anyósodnak is tetszhet.

Ez a könyv szintén nagyon jó: Lewycka,Marina: Rövid traktortörténet ukránul. Baromi vicces :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Köszi a kérdést. Oli ínye teljesen begyógyult, mossa, rág rajta, és szerencsére a beszédén sem vehető észre. Apósommal azóta nem találkoztam, de kénytelen leszek, mert jövő szombaton lesz 60 éves, meglepetés partyt szerveznek neki. A fiai befizetik egy vadászrepülőgépezésre. Én meg most szervezem, hogy madár szálljon a turbinákba (ha van egyáltalán turbina az ilyen gépen). :lol: :wink:

Lilla :)
Sajnálom, hogy elmarad a műtét Dá-nak. Jó lett volna túllenni rajta Amerika előtt. De akkor legalább ezt a campylot kezeljék ki, hogy ne kelljen úgy kimennetek. Szerintem is próbáld ki a rizstejet, mert kakaónak kimondottan finom. De tejbegrízt is főzhetsz belőle, vagy pudingot. Szójajoghurtot is vehetsz, mert nagyon finom, tuti imádnák a pörcök.

Judittal beszéltem, azt mondja, hogy nagyon észre lehet venni Ákoson, hogy kidobták a mandulát. Kipihent, szebb a beszéde, nem folyik a nyála, hízik stb.

Detti :)
Én is szeretem az Agave kiadó könyveit. Steven Saylorokat olvastam, és itt áll a polcon sorára várva Meyer: Burok c. könyve is. :)

Ulickaja-t viszont nem ismerem. Jegyeztem is.... :P

Köszi, megvan a Másik Boleyn lány film.Letöltöttem :oops: A könyv azért ezerszer jobb.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Ez jó hír!
Apósod megérdemli ezt?? :shock: Mentek együtt wellnesezni?Vagy nem ez volt a terv?

Gyöngyi!
Köszi!
Van már az új jövevény neve?A nemét megmutatta már vagy téged nem is érdekel? Te hogy bírod így a lányokat?Mondtad,hogy mész be az oviba valami megbeszélésre,mert valamelyik lánnyal (hű nem emlékszem,melyiket mondtad) gondokvannak.Mi volt?

Detti!
Látod!Itt a titok nyitja! Nekem meg nincs időm olvasni!!!Csak a lista bővül,hogy vénasszonyként miket fogok majd elolvasni!

Lilla!
Ez nem jó hír!
És van "B" terv az utazást illetően?Vagy mindenképpen menetek kell? Rizstejet nyugodtan próbáld ki!Enyémek kicsinek simán megitták és mindenfélét tudtam vele készíteni.Abszolút olyan,mint a tehéntej (csak irtó drága :roll: )
Juj!Nagyon jó lenne talizni! :D Majd beszélünk róla,ha meggyógyultatok!

Vikó!
Oli előbb megtanulta,imt az apja!
Persze,hogy nem gond! :wink: :lol: :lol:

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Alig győzők olvasni, úgy le voltam maradva!!!!!

Lilla!
Az előttem szólok elmondták a rizs-/szójatej dolgot. Magában nem a legjobb, de készíthetsz belőle dolgokat.
Azon gondolkodtam, honnan szedhettétek a szalmonellát???? Oviban? Másnak nem volt?
Azért jó, hogy Robi már otthon van.

Edit!
Fiúk jelmeze szuper!!!!!!
Nálunk senki nem bír kreatívkodni, úgyhogy a fiúk választhattak a legolcsóbb jelmezek közül. Gegő katica, Vendel 101 kiskutya lesz, ill. 1 kiskutya :wink: . Ha meggondoják magukat, még itt van a tavalyi jelmezük, ami épphogy jó rájuk.

A másik Boleyn lány: A filmbe beleszerettem, a könyvet megvettem, itt van a polcon, mert elolvasni még nem volt időm. Mindig mérlegelek, olvassak vagy filmet nézzek, na és hogy melyiket. Tegnap befejeztem a 24 5. évadját.

Detti!!
Könyvben is sorozatfüggő vagy?? :D :wink:

Névválasztás: Nekünk Vendelünk és Vivienünk volt, attól függően, hogy fiunk v lányunk lesz. Mikor kiderült, h ketten vannak és fiúk fiú gondban lettünk. Sajnos sikerült az egyik legnépszerűbb nevet kiválasztani, minden 3. gyerek Gergő. Persze erre később jöttem rá. Már elég régóta Gergelynek szólítjuk, így egyedibb és tetszik is. Amúgy én Vitoldot akartam a Vendel mellé, de mindenki leszólta az egész családban a húgomon kívül. Már bánom, hogy hallgattam rájuk.

Vikó!
Mosolyogtam egyet, a könyvön...., az ajándék könyvön. :D :D
A színészeknek is tuti van valami titkos receptjük a hangjukra, azt kéne megtudni.

Edit!
Nálunk rágcsát kell vinni farsangra.

Csajok!

Ha netán jövő héten beszélnétek meg a február végi talit, ha lesz, akkor számoljatok velem is. Hétfőtől nem lesz netünk, talán pétek-szombatig. Nagynénémék elutaznak és mi tőlük "lopjuk".

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok,

Még a könyv-témához: nagyon tudom ajánlani Vaszary Gábor regényeit is, annyira vicces, hangosan szoktam nevetni rajtuk.

Edit,

Én vonattal járok dolgozni, a Ferihegynél lakunk, és ott áll meg a vonat, ami a Nyugatihoz megy be (és szerencsémre a Nyugatinál dolgozom). Ez az út egy 20-25 percet vesz igénybe, és azt végigolvasom. Oda-vissza 40 perc, tehát ennyit egy nap minimum olvasok. És esténként szoktam még, 10től, vagy f11-től, attól függ.
Félreértések elkerülése végett: napközben esélyem se lenne olvasni, délután meg kezdődik a második műszakom :wink:

Gyöngyi,

Akartam én is kérdezni, hogy tudjátok-e már a kis viking nemét? Vagy nevét?

Kata,

A Gergő név egyébként nekem tetszik, de tényleg az a baj, hogy elég sok van belőle.

Tényleg, a februári talit megbeszélhetnénk.

Ma délután volt egy kis kimenőnk, anyukám vigyázott a fiúkra, akik angyalok voltak :roll:
Mi meg elmentünk vacsizni egyet a Vapianóba. Ismeri valaki?

Detti

KépKép
kiliman

Juj, de jó, hogy ennyi könyvtippet írtatok!!!
A Boleyn-lányt én is ismerem, láttam is, isteni.
Én Stephenie Meyer-től a Twilight / Alkonyat c könyve merültem bele.. :oops: :oops: bár gyanítom, ez inkább ábrándos tiniknek íródott, de nekem nagyon tetszett, úgyhogy megrendeltem az Amazonon a további 3 részt, amit itthon még nem adtak ki, és már a 4. kötetet olvasom, nemsokára végzek vele. Mindezt másfél hét alatt, szóval eléggé belevesztem a sztoriba :roll:
Cat, engem is érdekel a Burok, az lesz a következő szerintem :) És Saylor-t is olvastam egy hónapja kb.

Ma voltunk végre a budakeszi Vadasparkban, nagyon élvezték!!!! aki még nem volt, ajánlom!! :lol:

Nekünk múlt pénteken volt a farsang, volt egy katicám (Sári) egy méhecském (Beni) és egy napocskám (Nati), de én vettem a jelmezeket :oops: menthetetlenül ügyetlen vagyok, jobban járnak ha nem én csinálom..

Jaj, Cat, szerintem ne a madarakat szervezd az apósnak, csak beszélj a pilótával.. tudnak trükköket :lol: :lol: , hogy megemlegesse ezt az utat! 8)

Kép
nettke

Sziasztok!

Most olvasom milyen könyveket ajánlott Detti. Utólag is elnézést, ezért. Mi természetesen mind HVG Könyveket olvasunk :)
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Mindenkinek megtalálhatjátok a megfelelő ajándékot, legyen az anyós vagy após ;) Pl. Pszichológiai klasszikusok...
Nálunk még a kölkök is azt olvassák, vagy legalább is ezt mondják ;)

Szép hétvégét!

Kiliman

ui. Már nincs messze a hétfő, csak egy napot kell kibírni otthon :D

KépKép
kiliman

Kiliman!

Nálunk meg reggeli-ebéd-vacsora hamburger-big mac- sajtburger!!! :lol: És ezért vagyunk ilyen egészségesek!!! :wink: :twisted: :twisted:

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!
Azt hittem esténként olvasol!!!
Mire nem jó a munkabájárás!!!! :wink: :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti,
vappiano... hmm, ismerem, nagyon szeretem!!! Isteni!! Egy üde színfolt a "gyors" éttermek között.
Kiliman,
persze, persze, gondoltuk ám :lol: 8) Dettinek meg még nem mostad át az agyát eléggé.. :lol: :lol:

Kép
nettke

Detti!
Nem ismerem a Vapinao-t, de megnéztem a honlapjukat. Tuti ki fogjuk egyszer próbálni...

Velünk kezd Ok lenni minden. Bence teljesen gyógyult, Luca ébredés után köhög kettőt, én meg hol így, hol úgy, de szerintem ez így lesz tavaszig.

Szombaton levágattuk Luca haját. Kicsinek én vágtam a haját géppel, de most már nem szerettem volna. Kicsit hagytuk nőni, aztán irány a fodrász. Nem volt egyszerű a kezdet, de a végén jól alakult minden. Nagyon csajos lett...nem irigyeltem a fodrászcsajt...

Holnap Nagy nap! És érdekes, egy hete nem vártam, most meg igen. Lehet, hogy kellett még nekem ez az egy hét itthon a Lurkókkal? Olyan jó volt...

Gondoltam, teszek fel néhány fotót:

Kép Még nem tudni, hogy rádiós vagy légirányító lesz...

Kép Mosolygós fürdés

Kép Beteg pingvinek...

Kép Tetszem magamnak (1. fodrász után)

Kép Könnyített madártej készítés (ilyen Lulli haja hátulról)

Viki

KépKép
vikóka

Viki,
Tündéri a Lucád :) és a Bencéd mosolya :)
Nagyon jó lett a hajuk. Nekem csütörtökön sikerült levágnom a hajukat.

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Vikó!

Hihetetlenül nagyon már a lurkók!!!! Luca iszonyatosan csajos, szuper lett a haja :D :D Bence meg nagyon vagány, tiszta anyja!!! :wink:

Kata

Kép
kateduo

A vagányságra gondoltam...... :D De azért a külső hasonlóság sem hanyagolható el. :wink:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Vagyok Én is csak sokszor addig jutok el, hogy olvasok. :oops:
Szerencsére mi jól vagyunk!!
Az oviban valószínű, hogy infulenza van, mert minden nap kiesett egy gyerek. :( Remélem mi kimaradunk ebből.

Vikóka!
Jobbulást neked!!!
Tényleg nagyon sokat nőttek a gyerkőcök!!

Edit!
Szuper lett a fiúk jelmeze!!! Apának add át az elismerésemet!!!
Sajnos Én most nem tudom kiélni a kreativitásomat, mert nem tudom lebeszélni őket a pókemberről. :(

Lilla!
Húúú, nagyon sajnálom, hogy így kifogtátok ez a fránya szalmonellát. :(
Tudom, hogy nem kérdeztél a műtétről, de elmondanám a mi esetünket.
Ákos nagyon horkolt, így 2 évesen kivette a doki az orrmanduláját.
Egy ideig jó is volt, de újra elkezdte, és sokszor alig kapott rendesen levegőt. Először elküldött minket allergia vizsgálatra, és szerencsére mind a 2 gyereknél negatív lett.
Ákosnak is alig volt fél cm a két mandulája között. Sokszor folyt a nyála is, a beszédén is érzékelhető volt, sőt az étkezésén is meglátszott a nagyobb mandullák hátránya.
Csak javasolni tudom, hogy, ha sok gondot okoz akkor teljesen ki kellene venni a mandulláját. A felezéssel nem biztos, hogy megszűnik a horkolás. Nem tudom, hogy hányszor volt mandullagyulladása Dá-nak, Meg van még az orrmandulája?
A műtét óta, teljesen ki van cserélve Ákos. A közérzete is jobb, sokkal kipihentebb, mert kialussza magát, és enni is sokkal többet eszik, mint azelőtt, a beszédről nem is szólva.

Nory!
A névválasztás nem esgyszerű dolog, mert egy életre szól!!!
Nekünk is be kellett diktálni a lány nevet (Kitti, Gréta lett volna, de nálunk is 100% fiút mondtak) is, rangsorban.

Gyöngyi!
A múltkor elfelejtettem: nagyon gartulálok a pocaklakóhoz!!!!!!

Tali:
Már régóta szeretnék menni, de csak akkor tudok, ha péntekre szerveznétek. Ha mindenkinek jó, akkor Én is szívesen csatlakoznék. :)

Judyt
KépKép
judyt

Ja még akartam írni, hogy tőlem csak a két gyerek nevét kérdezték, nem kellett lány név egyáltalán, sőt!!!!! nem kértek se apasági nyilatkozatot, se házassági anyakönyvi kivonatot sem!!! :shock: Mi ezért házasodtunk össze 5 nappal a szülés előtt! Legalább használhattam volna!!!! Azóta is hallgatom, hogy "Minek vettelek feleségül! " és fordítva. Én is szajkózom! :wink:

Judyt!

Nekem pétek is jó..... :D
A bölcsiben nálunk meg csak a fél csoport jár 1 hete.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Rollert szeretnék venni a fiúknak. Milyet vegyek???

Edit, Detti!
Old navy cuccokat kitől vesztek? Küldenétek kontactot??
Köszike

Judyt
KépKép
judyt

Itt is látogatási tilalom van :(

Vikóka: Nagyon aranyosak a gyerkőcök és nagyon hasonlítanak! :wink:

Lilla: Én is sajnálom a Dá műtétet. :(

Cat: Csecsemős részlegnél vannak a szobák, 1.emelet.
Vendég

Sziasztok!

Judyt

Köszi, h írtál. :D Nálukn is pont úgy volt: kivették nyáron az orrmanduláját és úgy tűnt, h tök jó így. Aztán pár hónapon belül újra nagyon horkolni kezdett. Igazából mindig horkolt, a műtét után is, de akkor nem annyira és mondták, h majd ha rendbe jön, elmúlik. De inkább erősödött. A műtét után a garatmandulái totál megnagyobbodtak, szinte összeérnek. Vártuk, hátha majd visszamegy egy idő után....

De amúgy nem szokott neki baj lenni a torkával, össz kétszer volt mandulagyuszija, egyszer műtét előtt, egyszer utána. Csak az a horkolás.... :shock: Meg neki a füle szokott begyulladni, a műtét tulképp azért lett volna fontos, h megint rakjanak neki csövecskét a fülébe, mert a múltkori kiesett már, de még mindig folyadék van neki benne. A mandula-dolgot én forszíroztam jobban.

A dokink amúgy nagyon szimpi nő, nagyon jól kommunikál a szülőkkel és a gyerekkel is, tök lelkiismeretes, meg vagyok vele elégedve és elfogadom a véleményét. Igazából ilyen kis gyereknél jobb, ha megvan a mandula, legalább iskolás korig. Sajnos lehet, h nem fogja megoldani ez se a problémát és tényleg ki kell venni az egészet. De ugyanennyi eséllyel beválhat. Ezt nem lehet előre tudni, de engem meggyőzött a felezésről. Remélem jól döntünk. És most ahogy a dolgok állnak, mindegy is, mert ha minden jól megy, legközelebb fél év múlva kerül újra elő a téma. Addig még változhatnak a dolgok jó és rossz irányba is mandula-ügyben. :?

Örülök, h nálatok megoldotta a problémát. :D Ja, és allergia nálunk sincs, minket is vizsgáltak. 8)

Vikó

Jó lett Lulli haja. :D A kis pilóta v légi-irányító meg nagyon bejött a manóknak, na jó, nekem is. :lol: Jól elkapott pillanatok, mint mindig. 8)

Tali: hova és mikor??? Cat mintha 25-e utánt írt volna? :? Nekem mindegy, de mindenképp legyen mielőtt megyünk.

Detti

Te meddig jutottál a Csernus könyvben? Elküzdöttem magam a feléig, de egyre szaporodnak benne a nyomdafestéket nem tűrő kifejezések. Megmondom őszintén, pont ez idegesített engem élőben is a fickóban. De hogy könyven sem bír magával?!! Nem attól lesz ütős egy könyv, h a bazdmegek mennyisége meghaladja a 90%-ot?!!! :twisted: Vagy igen? Én most nagyon ott tartok, h nem olvasom tovább, mert annyira irritál a stílusa, h nem elgondolkodtat, hanem élből ellentmondásra késztet. :evil: Egyszerűen kiütést kapok a palitól!!!! :x :x :x

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Eszembe jutottál ma este! :cry: :cry: :cry: Ne tudd meg,mit csinált Beni 3 és fél másodperc alatt a fallal. :shock: :evil: :evil: :evil:
Elvitt a Dávidtól egy színes fa játékot és kb. 5m2-en az ágya fölött "összefestette" a falat.Csupa kék-piros csík!!!!
A döbbenettől még üvölteni se tudtam!!! :cry: Én már nem is tudom!!!Mintha "ilyen" szelek fújnának! :cry:

Judyt!
Írtam pü-t!
Roller ügyben majd kérek tapasztalatot.Én is vennék tavasszal a fiúknak.Az anyunál még kismotorok vannak,azt lecserélnénk nekik rollerre.De sok ötletem nincs.Olyasmivel szimpatizálok,amit Cat mutatott.(elöl 1,hátul 2 nagy kerék és lehetőleg alumínium váz,összecsúkható,állítható kormánnyal) Scooter-ben láttam elfogadhatót,de még nagy nyomozást nem folytattam az ügyben.

Vikó!
Szuper lett a frizu!!! :D Hihetetlen édes a rádiósod! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

CSAJOK!!!

BOCS AZ OFF-ÉRT:

Van 3db 98-as Next majmos roll-up nyári nacim ELADÓ!!!!Ha valakit érdekel,írjon pü-t!
Köszi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Tegnap elvonási tüneteim voltak, és óránként néztem, hogy jó-e már a babanet. :P Szóval hiányoztatok.

Edit :) ,Judyt :)
Mi a 7végén vettünk rollert a fiúknak. A Régió játéknagykerben vettük, 4200 Ft-ért darabját. Fém vázas, 3 gumi kereke van, és elöl van egy kosár amibe lehet leveleket bogyókat gyüjteni. Telitalálat volt! Fent van a Régió weblapján a képe, lehet rendelni a webshopjából.

Az ötlet úgy jött, hogy elmentünk a Decathlonba és rápróbáltam öket a 16 colos bringára, ami még nagy nekik, csak a lábujjghegyük ér le, és nem érzik magukat biztonságban rajta. A 12-esen meg már nevetségesen néznek ki. Néztünk ott is rollert, de 8-9 ezer Ft volt. Ha egy gyerekem lenne biztos megvenném, de duplán horror. Valaki ajánlott a a Régiót.

Viszont azt tudni kell, hogy max egy évet tudják használni, mert nem túl nagy a roller, de az ajánlásban is 6 éves korig van. De nekünk arra az átmeneti idöre kell, amíg a 16 colos bringára ránönek.

Utaltuk az elöleget a Kolpingba.

Hétvégén kapom meg a Meyer: Alkonyatát. A barátnöm 2 éjjel alatt elolvasta, nem bírta letenni. Ö is megrende3lte angolul a következöt, mert nem bírja a maghyar fordítást kivárni. 8) Tehát nem csak te vagy tini lelkületü. Mondjuk ö a Burkot is két este alatt kivégezte. Én most egy nagyon jó thrillert olvasok, aki szereti a krimiket. Szintén letehetetlen kategória: Harlan Coben: Dermesztö csend és volt korábban egy másik könyve, Az ördög játszótere. Az utóbbi szintén két estés könyv, mert nem lehetett letenni. :D

Tök jó lett Luca haja. Nagyon csini a csaj!

Nincs kedvetek vacsizni a Wasabiba menni, egyik pénteken? Mondjuk nem olcsó, de annyit eszel amennyit bírsz, és ha egy kisebb társaság összejönne, akkor külön termet kérnénk. Mit szóltok?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Hasonlóképp :wink: :wink:

Én szeretem a krimiket, amit én ajánlottam az Agavétól, a Vadim sorozat és a Caleb Carr sorozat is az. A 700 oldalas könyvet két és fél nap alatt olvastam ki, amikor tavaly nyáron kettesben elmentünk Horvátországba :roll:
Megnézem, amit te ajánlottál.

Judyt,

Az a baj, hogy akitől eddig én rendeltem nagyon kedvező áron, annak elvileg megszűnt a kontaktja. De ha elküldöd az e-mail címedet, akkor elküldöm a csaj elérhetőségét, és megkérdezheted. Ő nexteket is hozat be, viszonylag jó áron.

Ha minden igaz, nekünk is lesz amerikai beszállítónk, ugye csajok? :wink: :lol:

Lilla,

Én kb. a feléig olvastam el a könyvet, és főleg azért, mert untam. De egyszer azért végigrágom majd magam. A nők c. könyve egyébként tetszett, csak idegesített...

Mikorra tervezitek az utazást? Mert akkor úgy kellene a talit is beütemezni, hogy még el tudjál jönni.

Vikóka,

Cukik a srácok :lol: Milyen a munka???

Na pá, hozzáfogok dolgozni :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Cat,
Wasabi-ban sose voltam, de nagyon érdekelne, szerintem menjünk!!!!!!!! Sose ettem még japánt, de valamikor el kell kezdeni :lol:
Beszéljünk meg időpontot, hogy Lilla is tudjon jönni még, e hónap utolsó hete pl??
Örülök, hogy más is bedőlt az Alkonyat-sorozatnak 8) 8)

Vikó,
Luca haja tuti! :lol:
Milyen a meló????

Nóri,
miújság, írj magadról valamit. Mit csinálsz napközben, nem unatkozol? Dokid jön néha, rád néz??

Judyt,
az összes amerikai kontakt, aki volt, vagy próbáltam, leállt. Szerintem Lilla lesz majd a mi emberünk 8) :lol:

Kata,
jót nevettem ezen, hogy Ti emiatt házasodtatok. 8) És potyára. :lol: :lol:

Kép
nettke

Nekem is hiányoztatok tegnap!!!! :D :D :D

A febr vége még teljesen jó nekem a talira, elvileg márc első hétvégéjén megyünk-de már nem merek semmit mondani úgy összejön minden mostanában. :twisted: Én nagyon kíváncsi vagyok a Wasabira!!!

Cuccokra természetesen áll az ajánlat, ahogy megigértem. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csajok :)

Február 27 péntek. Kinek jó? Hányan leszünk? Ha wasabi akkor be kellene foglalni, mert mindig tele van. Vállalom a foglalást, ha tudunk egy pontos létszámot. 5.000 Ft + az ital fogyasztás, ezzel számoljatok.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! :)

Remélem senki sem beteg ebben a szar időben :?

Nettke: Köszi a kérdést, hát most elég szarul vagyok :( .Na nem fizikailag (illetve hát úgyis, nem bírok a hasammal) inkább lelkileg. Látogatási tilalom van és tegnap se és ma se láttam a párom...szombaton meg valentin-nap. Meg sajnálom is szegény, hogy rászakadt az összes otthoni meló+a családi vállalkozás is. :( A szobatársammal se jövök ki balami jól, bár ő csütörtökön szül. :roll: Hát kb. ez van mostanában velem. Itteni dokim minden nap benéz, ránéz a kórlapra, meg kérdezget,, hogy hogy vagyunk stb, másik dokim egy héten egyszer jön, mikor uh van. Egész nap tvzek, alszok, nővérekkel beszélgetek, olvasok, netezek ilyesmi. De már nagyon mennék haza. :(
Vendég

Nóri,
sajnálom.. és megértem. Kitartás. Minden nap ajándék. A haza meg még messze van.. de a csütörtök már nem annyira 8)
Kinéztél már az ablakon mostanában??? Hóhelyzet van!!! Bentről szép legalább :lol: Közlekedni halál.. :evil:
A Kútvölgyiben szült 2 napja a barátnőm, ott is látogatási tilalom van, az apuka nem mehet be, még nem is látta újdonsült (v újdonszült :lol: ) kislányát.

Cat,
27-e nekem OK. mehet a dolog.

Kép
nettke

nekem is a 27.-e :)

Miért van mindenhol látogatási tilalom? Influ? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Csajok!
Jajj, de jó lenne a 27-e. :) Igaz Ákos nap, de majd megtartjuk szombaton délután vagy vasárnap. :lol:
A wasabiról nem is beszélve, mi már Cat-tel voltunk. :) Szuper!!!!!!

Edit, Detti, Nettke!
Köszike, akkor majd Lillára zúditjuk az igényeinket. :)

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Ha jól számolom eddig 4 fö, velem együtt. Vikóval beszéltem, több rossz híre volt. Tegnap hazavitték a managers meetingröl, mert végig hányta-fosta a napot. Otthon fekszik lázas, és az elöbbi tünetek. A 27-e nem jó neki, mert a párja aznap programozik. :( :( Azért megpróbál mindent, hátha bébiszittyóval meg tudja oldani.

Mivel Lillának csak ez a nap jó már, és Judyt is tudna jönni, szerintem semmiképpen ne maradjon el. Amennyien összejövünk, annyian megyünk.

Kata? Pram? Baba? Annamari?

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?