Új privát üzeneted érkezett!

Böbe! Örülök, hogy jobban vagytok, én az egész bárányhimlősdiben azt utáltam a legjobban, hogy nem lehetett kimenni levegőre.
Az állatkertbe sikerült fél 10 körül kiérni (9-kor nyit), akkor még nem voltak sokan, jegyért sem kellett sokat sorba állni, (kb 5 perc), de aztán gyűlt a tömeg rendesen. Azért lehetett mozogni, nem volt vészes, talán mert nem volt olyan nagyon jó idő... Mi úgy 1 körül jöttünk el, és akkor már nagyon hosszú sorok voltak a pénztáraknál...
Már Zsófi is élvezte, itthon is sokat "mesélt" róla, és most előkerültek az állatos képeskönyvek is, sokat nézegeti őket Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Itt vagyok! Nem történt semmi extra csak a bizniszeimet figyelgettem és feltettem megint a nyaralót a babaszobára.
A fiúk már egész jól vannak. Ha a Levi kaki reggel akkor oviba is megyünk. Kicsit bezavart ez a betegség nála. Remélem most már nem szedünk össze megint valami nyavaját! Annyira jó, hogy itt a tavasz! Már mentem is a motorommal egy kőrt a hétvégén. Kép
Böbe!
Jó, hogy Ti is jobban vagytok már. Szegény férjednek mag jobbulást! A férfiak mindíg egy kicsit rosszabbul viselik a betegséget! Nálunk sem volt aptyuk bárányhimlós ha jól tudom, úgyhogy ezt még én is végigjátszom egyszer az tuti! Kép
Zsuzsi!
Hát ez nem semmi! 3 unaoka ennyi idő alatt! Jól be kell osztania magának az energiáit akkor a nagyinak is! Kép
Gabi!
Egy kamionnal! Aztán profi legyen az a puska! Kép
Zizi!
A kicsiket is vittétek az állatkertbe? Mi mindíg május elsején megyünk oda. Kép Persze akkor van ott a legtöbb ember.
Éva!
Drukkolok az engedély miatt! Remélem most már nemsokára elkezdhetitek az építkezést.
Na megyek aludni! Mindenkinek jóccakát!Lassan tervezhetnénk a találkozót....
Vikics

KépKép
vikics

sziasztok!

lehet, hogy már értesültetek (nem volt alkalmam visszaolvasni), hogy február 23-án este 9-re megszületett két kicsi lányom, Adél (2760g, 48cm) és Nóra (2500g, 49cm), teljesen természetes úton-módon, viszonylag gyorsan, simán.

mostmár 3 hetesek, én természetesen hulla fáradt vagyok, egyfolytában csak szoptatok (persze kell tápszer is, mert egy bizonyos határ fölé nem tudom növelni a tejhozamot), a babák gyönyörűen fejlődnek, már mindketten 3 kiló fölött vannak.

most még viszonylag könnyűnek mondható az élet, mert itt van anyukám, aki mindent megcsinál helyettem, nekem szó szerint tényleg csak a szoptatással kell foglalkoznom, de bele se merek gondolni, mi lesz, ha majd egyedül kell megküzdenem a két ordító emberkével.

szerencsére nem mindig ordítanak, csak délutánonként, de akkor nagyon és folyamatosan, egészen az esti fürdésig ill. szopizásig, amikorra sikerül teljesen kifáradniuk, csakúgy, mint nekünk.

ti hogyan csináltátok?

én nem tudok egyszerre kettőt szoptatni, így ha egyszerre éhesek, az egyik addig ordít, míg a másik szopizik. persze, aki fél órát ordított, az jól kifárad, és pillanatokon belül elalszik szopizás közben, így nem eszik eleget, éhes marad, és újból lesz miért sírnia... szóval nagyjából ez most a helyzet, néha teljesen elkeseredek, aztán persze újból erőt ad, ha rájuk nézek, de egyelőre nem tudom elképzelni, hogy lehet ezen az időzavaron és dupla feladaton felülkerekedni.

üdv mindenkinek:

ribizli
ribizli

Sziasztok!
Szia Ribizli!

Gratulálok a leányzókhoz. Kép nincs róluk?
A fiaim a jövő héten lesznek 17 hónaposak, és még mindig szopiznak. Szerintem a tápszer helyett próbáld inkább igény szerint szoptatni őket és pihenj annyit amennyit tudsz.
Az egyszerre szopizást mi már a kórházban kipróbáltuk, apuci tartotta az egyik babát. Itthon könnyebb volt már. A szobájukban van egy ágy, azon szopiz(t)unk. Párnákat tettem magam mellé, arra helyeztem őket. Valakinek a szoptatós párna vált be, én nem vettem. Több féle tartás van. ld.
http://www.lll.hu/leche/52h.shtml és
http://babanet.hu/album/main.php?album=523&page=2&image=6983
Eleinte a hónaljtartás vált be nekem, igaz így nem nyomták a hasam (ők császárral születtek). Később már más tartásban is sikerült együtt szoptatni. Jó hogy van segítséged. Nekem nem volt. Emlékszem milyen fárasztó volt, de megérte. Próbáld meg anyukád segítségével, melyik pozíció jó nektek. Most mikor együtt szopiznak a fiúk sokszor megsimogatják a másik haját, egymás kezét fogják. Nagyon aranyosak.
Nekünk is volt olyan időszak, mikor minden délután sírtak 5 körül. Bármit csináltam. De hamar elmúlt.

szia
Eri
simones

Ribizli!
Elfelejtettem megírni, a fiúk is hasonló súllyal születtek (2400g és 2650g). Ezért az elején néha jó sokáig szopiztak. Volt olyan, hogy este majdnem másfél óráig. Igaz közben néha el-elbóbiskoltak. De ahogy gyarapodtak, úgy lett rövidebb a szopási idő.
Ne hallgass azokra, akik azt mondják nem lehet ikreket szoptatni. Ha igény szerint szoptatsz, akkor beáll a tejcsi.
szia
Eri
simones

Ribizli

Én is csak csatlakozni tudok Erihez. Ha igény szerint szoptatod őket, nem lesz szükséged a tápszerre. Mert ha jóllakatod őket tápszerrel, akkor nem szopnak eleget és nem termelődik ezáltal elegendő tejed.Én az elejétől fogva egyszerre szoptattam a fiúkat szoptatós párnával. Azzal nagyon könnyű volt, éjszakánként még egyedül is fel tudtam rá pakolni őket.
Nekem is volt az elején olyan időszak, amikor sokkal kevesebb volt a tejem, de én semmi pénzért nem akartam nekik tápszert adni inkább óránként szoptattam őket, ha ígényelték és sokkal több lett a tejem. A végén már annyi tejem volt, hogy úgy volt, hogy még egy harmadik babának is adok, de annyi vizsgálatra kellett menni, hogy inkább lemondtam erről. Ki ajánlotta neked, hogy tápszert adj nekik? Nem tudom milyen anyatejpártiak ezek a mai védőnők (tisztelet a kivételnek), de engem is azzal idegesítettek, hogy pótlás kell a kicsiknek. Aztán mégsem kellett!!!!
Szóval fel a fejjel, egyél igyál eleget és szoptass ahányszor csak ígénylik a kicsik!!! És ha tudsz szerezz be egy szoptatós párnát, mert aranyat ér!! Már 3000Ft-ért lehet kapni.

Sok sikert!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

SZiasztok!

Ribizli! Én is gratulálok!!!
Az eddigiekhez már nem is nagyon tudok mit hozzátenni, nálunk még csak 7 hónaposak a kicsik, és én is egyszerre szoptatom őket kezdettől fogva, segítség nélkül. Nem írtad, hogy miért nem tudod őket egyszerre szoptatni?
Hamar megszokják, és sokkal több időd marad minden másra.
Amikor tápszert kellett adnom nekik, én úgy csináltam, hogy odakészítettem magam mellé, és szopi után, ha kellett, ugyanabban a pozícióban maradva kapták a cumisüveget, így ezt is meg tudtam oldani egyedül.
Nekem a hónalj-tartás vált be szoptatós párnával, most is így vannak, csak már kilóg a lábuk a fotel oldalánál Kép)

Vikics!
A kicsiket is vittük az állatkertbe, persze ők még csak a sétát élvezték, aztán volt egy időszak, amikor ki akartak jönni a babakocsiból, aztán meg aludtak egy jót... Kép

Zizi

Zizi
debyand

Sziasztok!!!

Egyszer régebben írtam már nektek, babakocsi felől érdeklődtem, talán Kriszti volt a felhasználónevem..:-)))
Nos:
A várható időpont előtt pont 2 héttel mindenféle előzetes befekvést megúszva: 2004.MÁRCIUS 6.-ÁN CSÁSZÁRMETSZÉSSEL MEGSZÜLETETTEK GYÖNYÖRŰ KISLÁNYAIM 10.56-KOR KINGA 2700g ÉS 49cm, 10:57-KOR REGINA 3100g ÉS 51cm.
1 hét múlva szombaton, 13.-án már haza is jöhettünk!
Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!
Kriszti gratulálok
barany

Sziasztok!
Ribizli, Krisztina!
De klassz, egyszerre kettőtöknek is lehet gratulálni!!! Kép Kép

Végre itt a jó idő...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Már sokszor olvastam a topikot,most pedig van egy kis időm ezért írok is rá pár sort!

Két nagyobb gyermekem/ Beatrix 12 év és Gyurika 11év / ugy döntöttünk hogy vállalunk még egy gyermeket!
2002 január 31-én az 5 hetes Uh-n meg is állapították a terhességet! A 12. heti UH-n közölték,hogy nem is egy hanem két gyermeket várok! Majdnem leestem az ágyról! Nem tudtam hogy most mi lesz velünk három gyerek az oké, de rögtön négy az kicsit sok! Egy hétig emésztettem, hiszen hol örültem hol meg nem , de végül az öröm győzött,lesz ami lesz alapon.
A következő sok a 16.heti UH-n ért mikor közölték velem,hogy tévedés történt még sem két gyermeket várok, hanem HÁRMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!
A 17. héttöl az egész tehesség alatt bent kellett feküdnöm a korházba!
2002 agusztus 15-én a 32. héten császármetszéssel megszülettek egypetéjü hármasiker lányaim!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bianka 1240 grammal, Bettina 1540 grammal, és Brigitta 1480 grammal teljesen makk egészségessen!
Ma már 19 hónapossak és elég jó babák,mindent meg tudok tőlük csinálni , csak az éjszakai alvással vannak még némi gondok!

Most ennyi fért bele!

Sziasztok!!!
barany

Sziasztok!

Én is vagyok, csak elég sok a baj mostanság, így nem sokszor van kedvem írni...KépKép

Ribizli! Krisztina!
Nagy gratulaaaaa a babócokhoz!KépKép
És nagyon jó egészséget kívánok minden babának és mamának egyaránt!KépKépKépKépKépKép

Ja és BöbeApunak is!Kép

Beatrix!
Érthető a sokk, amin átmentél! Én asszem el is ájultam volna menten!Kép
De minden jó, ha jó a vége!Kép
Örülök, hogy minden rendben a manókkal és grat a NAGY családhoz!!!Kép

Vikics!
Látom (eper?) minden cuccodat elvitte!
Ügyi vagy, hamar ment!Kép
Nagyobb rucik nem lesznek????Kép
A nyaraló is kelendő, szerintem Ti nem is tudtok majd lemenni, olyan "teltház" lesz...Kép

Gabi!
Remélem sikerültek a vizsgák!!!Kép

Éva!
Mennyi idő alatt épül fel majd ház? Könnyűszerkezetes?
Az engedély talán hamarosan megérkezik, s usgyi lássatok neki, itt a jó idő!Kép

Nálunk a skacok "szerencsére" továbbra is virgoncok, a drnő szerint nem ártana egy kis bölcsi, nagyon hozzám nőttek és elég "hisztisek".
Főleg a szőke hercegem...Kép

Szép napot Mindenkinek!

Erika és a 2 lókötő KépKép

KépKép
herika

Sziasztok!

Ribizli, Krisztina, Beatrix, gratulálok a Babákhoz! Tudtok felrakni képet?

Beatrix, írj még, fantasztikus lehet a 3 kislánnyal a mindennapjaitok!Kép Én mindig arra gondolok, hogy ha kettőt nem tudnak megkülönböztetni, 3-at milyen nehéz lehet!KépKép
Régebben írt itt egy másik hármas ikres, Cili, akinek a kislányai szintén egypetéjűek voltak!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Köszönjük!
Tettem fel a profilomba egy pár órásan készült képet róluk, ahol még nem én, hanem az egyik nővérke fogja őket!

Krisztina
k78

Sziasztok!
Én is gratulálok a Babákhoz!
Krisztina nagyon aranyosak a lányok.
Beatrix jó, de fárasztó is lehet a 3 kislány. Fiaim két hónappal fiatalabbak náluk, de sok energiát kívánnak. Ráadásul neked van még két nagyobb is. Van segítséged is?

Éva! A jó idővel az engedélyetek is megjön majd remélem. Talán az ügyintéző is jó kedvű lesz végre. Én már nagyon rosszul viseltem ezt a hosszú telet. Igaz most meg majdnem nyár van. Azért lehetne egy kis tavasz is még.

Eri
simones

Sziasztok!

Lányaim tényleg nagyon egyformák,nagyon ritkán én is keverem őket, de főleg akkor mikor rá kell szólni valamelyikre,akkor szoktam mondani nekik hogy Betti,Bia, Brigi vagy melyik vagy! A férjemmel már gyakrabban előfordul, az Anyukám meg a Hugom is néha keveri őket, de a többi rokon és ismerős már meg sem probálja őket megkülönböztetni! Nagyon egyformák néha még én is meglepődöm ezen a mai napig, bár mindegyiknek van valami apro ismertetőjegye, persze csak meztelenül!!!
Szerintem most már nem annyira fárasztóak, ha egyedül vagyunk megtanulták, hogy akkor eljátszanak együtt!!
Nekem 1 éves korukig azAnyukám segített,Ő minden nep itt volt reggel8-tol 13-ig,de őt szeptemberben megműtötték ezért akkor nem tudott jönni!
Abban az időben rászoktunk az egyedüllétre, ami a mai napig bejön! A lányok reggel fél 7-kor kelnek, reggeliznek, keltjük a nagyokat,készülődés,indulás!Ez az idő gyorsan elmegy. Utánna játszás rendrakás,tízórai,játszás és fél 11-kor alvás. Közben 8tol 9ig itt van Anyukám, addig bolt,És ebéd elökészítés. Takarítani nagyon szeretnek,a tükröt ablakot a kis innivalojukkal nagyon meg tudják tisztitani!!!Ez a segítség.
Azért rakom le őket délelőt,mert akkor teljes a csend a lakásban,és így jobbat alszanak.
Az ebédeltetést kell csak nekem csinálni,mert az még egyedül nem megy.
Beszélni még nem beszélnek,legalábbís velünk,mert egymás között olyan babanyelven megértik egymást.
Egy kicsit hosszú lett, de majd azért még írok legközelebb.

Köszönöm a jókívánsűgokat!

Sziasztok!!!!
barany

sziasztok!
Kriszta!
gratula a kiscsajokhoz, az enyémek is március hatodikán születtek, csak 2 évvel korábbanKép
anita
sipi

sziasztok! Mindenkinek gratula a "sok" babához.
Én ma vagyok itt először, igaz már 6,5 hónaposak az iker fiaim. Egyenlőre csak bekukkantottam.
Üdv,
Zsobu
zsobu

Sziasztok
Sikerült feltenni néhány szülinapi képet a Böbe babái album végére.
Üdv Böbe
böbe

Sziasztok!

Kriszti: Nagyon aranyosak a babák, Böbe: a szülinapos képek is, meg a ládásak is!KépKép

Zsobu! Üdv. a topicban, meglestem a Fiúk albumát is, nagyon aranyosak, és egyformának tűnnek! Egy-vagy kétpetéjűek?Kép

Beatrix!

Ezek az Apukák....Kép, nálunk is ő az, aki sokszor nem tudja, hogy ki-kicsoda.Kép
Így olvasva elég fárasztónak tűnik a napirend, de édesek lehetnek a lányok, ahogy segítenek Neked a takarításban, és eljátszadóznak egymással!Kép Nem veszekednek akkor, amikor mindhármójuknak ugyanaz a játék kellKép, vagy mindenből van 3? A nagyok segítenek(-tettek)? Anyukámnak ők voltak a legnagyobb segítségei. (a bátyánk kb. annyival idősebb, mint Beatrix és Gyurika a lányoknál).
Gondolom, amikor a kicsik kisbabák voltak, sokkal nehezebb volt. Cili is írt erről sokat, neki akkoriban 10 hónap körüliek voltak a babái.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Tegnap jártam Ribizlinél.
Nóra:
Kép
Adél:
Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

sziasztok!

Üdv minden "új"-nak!!!
Mindenkinek megnéztem a képeit, alig akartam abbahagyni.
Zsobu! Majdnem egyidősek az ikreinek Kép) Nálatok hogy telnek a napok mostanság?

Képzeljétek, én most pihizek, csak az ikrek vannak itthon, a két nagyobb nagymamázik Sződligeten. Végig tudtam aludni az éjszakát! Kép
Olyan csend van itthon...
Sajna most hagytuk abba végleg a szopizást, még reggel este tápszert kapnak, egyébként gyümit, főzeléket, tejpépet.

Nálunk most már Andris is meg tudja őket különböztetni, mondjuk ők mindig különböző ruhában vannak, és már megszokta, hogy melyiken melyik ruha van Kép
Na meg Örs már fél kilóval nehezebb, láthatóan ducibb Ákosnál Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Zsuzsi! Alányaimnál tényleg az elsö időszak volt a legnehezebb, akkor a falat tudtam volna kaparni,amikor egyedül voltam /szerintem a szomszéd is, csak ő toleránsan azt mondta hogy ez a dolguk a babéknak/ És akkor sohasem aludtak csak ordítottak.
Amikor elérték a féléves kort vettem mind a háromnak bébikompot és abba kipárnáztam őket. / jelen pillanatban hol ajálják hol meg nem a kompot, de az orvos azt mondta,hogy nyugottan használjuk,baj nem lehet belőle!/ Ettől kezdve gyönyörüen elnézelödtek,persze nem egész nep voltak benne. Egy éves korukban elkezdtek járni,és akkor már bele sem lehetett őket rakni. Sokan azt tartják,hogy az a gyerek amelyik kompozik késöbb tanul meg menni,ez nem igaz.
A nagyobb gyermekeim sokat segítenek,föleg a lányom, imádják őket. A fiam az fiu,őt más érdekli,de esténként nyuzza őket.Bea lányom/őt Bejkának hívjuk , a szabadideje zömét a kicsikkel tölti, a barátnöivel néha még sétálni is leviszi őket ide a ház elé./
Nincs mindenből három játékunk,mindenből csak egy van.Ebből nem is szokott vita lenni köztük mert sok a játék,bár a kacatok jobban érdeklik őket.
Kinek vannak egypetéjü ikreik? Keveritek őket?
A fényképekkel az a baj,hogy minden képet nagy felbontásban csináltunk,és nem teszi fel a gép.Most ráadásul kölcsönadtuk,de majd szolok,hogy hozzák vissza és akkor lesz kép! Legalábbis azt hiszem hogy ez a probléma,de aki tett már fel képet leírhatná pontrol pontra hogyan kell!
Előre is köszi!
Sziasztok! Bea!
barany

Zsuzsi!

Láttom te már "igazi hölgy" vagy és azt vettem ki asoraidból hogy egypetéjü ikrek is vagytok. Javíts ki ha rosszul tudom, de ezzel kapcsolatban kérdeznélek mint "szakértőt" !
TI hogyan éltétek meg hogy ennyire hasonlítotok egymásra? Melletünk laknak 11 éves egypetéjü ikerlányok.és ők szinte már utálják egymást a hasonloság miatt. Én is onnan ismerem meg őket hogy az egyiknek hosszabb a haja, a másiknak meg rövidebb,így is időbe tellett még megtanultam a neveket.
Nálatok is így volt, vagí ti összetartottatok,illetve összetartotok?
Mennyire egyfoema az érdeklődési körötök,és egy iskolába jártok-e az általános után.
Bocs hogy ennyit kérdezek,de ez tényleg érdekel engem!

Válaszolj! Én minden nap többször is benézek ide,és várni fogom a válaszod,de nem csak a tiéd,hanem azét is aki ehez hozzá tud szólni!
BEA
barany

Sziasztok!

Bea!

Igen, egypetéjűek vagyunk. Szerintem mi elég jól éljük meg, hogy
hasonlítunk, mert én is ismerek olyan ikerpárt, akik tényleg igazából
utálják egymást, és ahhoz képest mi jól megvagyunk, mondhatni a
legjobb barátnők, főleg mostmár. Szerintem a legtöbb ikerpár (mi is),
nem érzik azt különlegesnek, hogy ikrek, de a környezet hatása
miatt "kijön" belőlük, és ezt mindenki megéli valahogy. Van aki
rosszul...van aki jobban. Azt is szokták mondani, hogy állandó
versengés van az ikrek között, de ez önmagunktól ránk nem jellemző,
csak a tanárok miatt. "Ugye, mindig a Zsuzsi szokott jobbat írni???"-ez
múlt héten hangzott el angol órán, amikor kivételesen nekem lett
rosszabba dogám...és tegnap megnéztük, és nekem írta be az ötöst, amikor a
Dórinak lett az, és nekem csak négyes. Csak apró dolgok, de évvégén
egy jegyis múlhat rajta...
Régebben (nem is olyan rég), leginkább tavaly, amikor elkezdtünk
gimnáziumba járni, sokszor zavart, hogy összekevertek (jó, néha
kihasználtuk), még akkoris, ha teljesen máshogy voltunk felöltözve, és
a nap elején elmondtuk, hogy ki-kicsoda==>hanyagság, és "nem
odafigyelés" kérdése az egész....és összehasoníltgattak (volt olyan, aki
azzal "piszkált"-persze csak viccesen-, hogy pl. miért nem egyforma
nadrág van rajtunk) meg hogy megbámulnak. Ja, és az is nagyon,
hogy "össze voltunk kötve". Az utóbbi egy évben már megtanultam
nem magamra venni, hogy lepereg rólam, tegnap is a pénztáros
néni "megcsodált", hogy ikrek vagyunk...
Azon a téren is sok minden változott, hogy mostmár nem öltözünk
egyformán, és ha a tanárok nem is, de legalább
már a gyerekek közül viszonylag sokan meg tudnak különböztetni,
mert "belül" teljesen mások vagyunk, én sokkal visszafogódtabb
vagyok, és sokkal kevesebb önbizalmam van. Mondjuk ahhoz is idő
kellett, hogy megismerjenek....és addig el kell viselni.Kép
Amíg most is probléma, hogy rengeteget veszekszünk (de szó sincs
utálatról!!), inkább azért mert az együtt töltött napi 23,5 óra alatt elég
gyakran egymás agyára megyünk. De ilyenkor nagyon kegyetlenek
vagyunk egymással, és egy kanál vízben meg tudnám fojtani, úgy
érzem. Az egyformaság miatt csak annyiban veszekszünk, hogy pl. két ruha közül, kié melyik legyen, mégha teljesen egyformák is, mint két kisgyerek, úgy lealacsonyodunk. Kép
De ha a szülő odafigyel, szerintem ez elkerülhető. Valahogy a direkt
különbözési vágy nincs meg bennünk, hogy drasztikusan egymás
ellenéteivé váljunk, csak azért, hogy ne hasonlítsunk. (szoknya-nadrág,
hosszú haj-rövid haj). Ilyen nincsen nálunk. Ha hasonlítunk, akkor
hasonlítunk, ha nem, akkor nem, ha egyforma a ruhánk, akkor
egyforma, ha nem, akkor nem, nem csinálunk ebből problémát
mostmár! A nyáron különböző színűre volt festve a hajunk, de az sem a
különbözési vágy miatt, hanem mert neki az tetszett, nekem meg egy
másik szín.
Összatartás: Mi mások előtt soha nem "vállaljuk fel" azt hogy mennyire
összetartunk, tehát nem mutatjuk ki mások előtt, de mi tudjuk.Kép Csak
olyan helyzetekben jön elő, ha meg kell védenünk egymást. Szóval mi
ilyen szempontból jó testvérek vagyunk, mert kiállunk egymásért.
Csak egy kis történet: Tavaly, amikor mentünk haza az iskolából,
megtámadtak, és el akarták venni a mobilunkat. Én nagyon-nagyon
megijedtem, és elrohantam, és OTT HAGYTAM ŐT!! ÉS EZT AZÓTA SEM
TUDOM MEGBOCSÁTANI MAGAMNAK!!!Kép
Az érdeklődési körünk nagyon-nagyon egyforma!!! Mindketten 100%-osan humán beállítottságúak vagyunk, és persze, mint minden ikerpár, mi is mérlegeltük, hogy osztálytársak akarunk-e továbbra is maradni. És mivel akkoriban sokkal jobban függtünk egymástól, így úgy döntöttünk, hogy igen. Anyukám megkérdezte, hogy el tudnánk-e képzelni, hogy ne egy osztályba menjünk, és őszintén mondtuk, hogy nem! És egyikünknek sem jelentett kényszert a közös iskolaválasztás, mert mint már mondtam, egyforma az érdeklődési körünk, és mindkettőnknek jól megy az idegennyelv (két tanításiba járunk).
Abba bele sem gondoltunk, hogy mi lett volna, ha egyikünknek nem sikerül a felvételi...de majdnem azonos pontszámmal írtuk meg. Utánna meg ott volt, hogy külön osztályba járjunk-e. Nos, mivel általában az ikrek egymás nélkül "el vannak anyátlanódva", főleg idegen környezetbenm így az egy osztályba járást választottuk. Lehet, hogy jobb lett volna külön, legalábbis azt mondják, és néha én is érzem. (Az ofőnk nem foglalkozik az ikrek "speciális" helyzetével, hogy ne mindig együtt legyünk), egyetlen tanár volt tavaly, aki mindig szétszedett minket, ha páros feladat volt.
Gondolom ezeket megoldani, és odafigyelni 3 ikernél sokkal nehezebb (lesz).

Zsuzsi
zsuzsi

Ajajj, de hosszú lett! E-mailbe írtam, nehogy itt elvesszen, és észre sem vettem!

És véletlenül lehagytam a többit, amit még akartam, hogy Rékacs, köszi, hogy megosztottad velün Ribizli picinyeinek képét! Nagyon aranyosak!Kép

Mindenkinek szép hétvégét, szép időt, és menjetek sétálni!Kép Mi is voltunk az állatokkal, nagyon élvezték, főleg a nyuszi, akit nyár óta nem tudtunk kivinni a levegőre.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!!! Kicseréltem a lányaim képét a profilomban egy másikra!
Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

Zsuzsi köszönöm,hogy ilyen részletessen írtál nekem.Most sajnos nem tudok többet írni,mert eddig mobilról neteztem,és ma kötötték be az axalerot,az xp programhoz pedig valami kisegítő program is kell mert állandoan ledobál.Majd estére ez is fent lesz,és akkor írok még,és haza is hozzuk a digi fényképezőnket,és akkor megprobálok feltenni képeket is a lányokrol.
Ennyi mert már repülök is le:
Bea
barany

Sziasztok!

Ujra vagyok,most már megujulva,és tökéletesen,csak most hogy ilyen gyors lett a net a kedves férjem itt topog,hogy ő is használni akarja a gépet,ugy hogy bövebben majd holnap tudok írni.
Megprobáltam a babanetre képet felrakni,de ha nem sikerül,akkor valaki segítsen már részletes leírással hogyan kell,mert én még uj vagyok a neten,és nekem sok minden kínaiul van még.

Zsuzsi! Az én ismerős ikerlányaimat már az ovonők elválasztották egymástol,és én ezt nem tartom igazán jonak. Sterintem ha egy gyerek mással akar barátkozni,azt ugy is megteszi.
Én csak akkor szoktam egyformába öltöztetni őket,ha elmegyünk valahova,de akkor is ugy,hogy a polő,harisnya, stb., más színű legyen. Itthonra nincs is egyforma ruhájuk,mert azok tulnyomó többségét ugy kaptuk. Titeket egyformán öltöztettek kiskorotokban?

Most ennyi fért bele,de remélem mindannyian jol vagytok a csemetékkel eggyüt!

Sziasztok! Bea
barany

A lányok karácsonykor cím alatt fent vannak a lányok,de sajnos nem tudom még mindig rendesen feltenni!
Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi!
barany

Sziasztok!

Bea! Nekem tökéletesen látszanak képek!KépKép Nagyon szépek a lányok, és tényleg milyen egyformák!Kép

Szerintem úgy csináltad, ahogy kell:
-először regisztrálni
-belépni a "saját album"-ba, és létrehozni egy albumot
-Belelépni, "képfeltöltés", előjön egy új ablak.
-"Tallózás" gomb, megnyílik a géped "belseje", és bele kell lépni abba a mappába, vagy dokumentumba, ahol a képek vannak, és dupla klikk a kiválasztott fotóra
-majd "mehet" gomb.
(Kérdezz nyugodtan, ha bonyolultan írtam le)

Én nem tudom, hogy milyen ha különválasztanak, mert még soha nem jártunk sem külön csoportba, sem külön osztályba, sőt, még osztályon belül is mindig egy csoportba kerültünk, ha valamilyen tárgyat csoportbontásban tanultunk (nyelvek).

Igen, mi mindig egyformába voltunk öltöztetve, vagy ha nem is teljesen egyformába, akkor piros-kékbe. Amikor már nem öltöztettek, hanem öltöztünk magunktól, akkor is sokáig egyformában jártunk.

Zsuzsi
zsuzsi

Eri, Zizi!

köszi a jótanácsokat! igazából nem értem, hogyan csináltátok ezt az óránkénti szoptatást, mert nálunk az a helyzet, hogy ha nem lakott jól (mert mondjuk csak 60g tejet tudott szopni, és ő szívesen megenne 140-et), akkor ordít, és addig ordít, amíg nem kap, egyre nagyobb hangerővel, tegnap be is rekedt adél, annyit ordibált. szóval nem elégszenek meg az anyatejkínálattal, én meg nem bírom, hogy éhezik a gyerekem, inkább adok neki tápszert. mondjuk volt olyan nap, hgy nóra csak anyatejet evett, adél kapott kb 30g tápot, de egyre többet esznek, és nem bírok lépést tartani velük. különben igény szerint szoptatnék én, akkor kapnak, ha kérnek, de ha üres a cici, kiköpik és követelnek még egy kis kaját. hát ez van. különben a tejem cseppenként jön, elég rendesen meg kell küzdeniük minden kortyért, simán szopiznak egy óra hosszát is, így általában az egész délután egybefolyik, egy nagy szoptatás az egész.

azért nem tudok egyszerre szoptatni, mert nagyon fáj, ha kétoldalról húznak-tépnek. nem az, hogy ráharapnak, hanem maga a szivattyúzás, hatalmas erővel szívnak, és épp elég nekem egyszerre egyfelől.

de azért küzdök még az anyatejért, nem adom fel minden cseppet haszonosítunk (van úgy, hogy adél nem kel fel éjszaka, csak egyszer, és akkor tudok valamennyit fejni).

Bea!
fantasztikus teljesítmény 3-mal! csak most értem én is, mióta nekem is lett kettő!

üdv: ribizli
ribizli

Sziasztok!

Ribizli! Tündériek a kislányaid,néztem a képüket!
Ilyen röviddel szülés után,ráadásul egy megterhelő /Iker/ terhesség után rögtön nem fog menni minden mint a karikacsapás.Ha nem is tudod őket állandóan szoptatni,azéert csak probáld és ne keseredj el ha tápszert is kell adnod mellé.
Lehet,ha kicsit megerősödsz minden jobb lesz.
Én sajnos nem szoptattam a lányokat,mert nem engedték,ezért mindig bántott a dolog,hogy nincs is rám szükségük,és feleslegesnek éreztem magam.Igaz a két nagyobb gyerekemet is csak két honapig szoptattam,de azt az érzést senki nem vehette el tőlem.Kitartás!!!!!

Zsuzsi!
Nálunk a rózsaszín,a kék,és a zöld a domináns szín,de ha valamelyiket nem kapok,mert ugye egy boltban miért is lenne három egyforma méret és ráadásul ebbe a három színbe,akkor még a sárgát szoktam választani. Ugy gondolom,ha kicsit nagyobbak lesznek,majd Ők kiválaszthatják a nekek tetsző színt. Arra leszek kiváncsi hogy az egyforma lesz-e vagy különböző.Kérdezték már tőlem,hogy mért pont a Biankaé lett a rozsaszín,miért nem valaki másé.Ezzel ugy voltam,hogy ő volt a legkissebb,és ez a szín olyan babás!

Tettem fel még két képet a babanettre, hármasikreim cím alá.Aki kiváncsi,nézze meg Őket.

A többiek hova tüntek?Mostanában csak ketten hárman nézünk be ide!
barany

Beatrix,
Hát iszonyú aranyosak a lányaid! Gratula! Most mennyi idősek?
zsobu

Zsobu!
A lányok most 19 hónapossak,de nem tudom,hogy mikor nézted a képeket,mert ebben a pillanatban fejeztem be a feltöltést.
Én is megnéztem most gyorsan a tieidet,és nagyon szép babák.Ők mennyi idősek?Egypetéjü ikrek?
barany

Zsuzsi,
Tul. képpen a dokim végig azt mondta, hogy egypetéjűek, de amikor 4D UH-on voltam 30. héten akkor ott azt mondta a nőci, hogy 2petéjűek. Szerintem 1petéjűek vagyunk. Nagyon egyformák, néha még hírtelen én is keverem Őket.
zsobu

Beatrix,
Mi 1 hét múlva leszünk 7 hónaposak. Valószínű 1petéjűek, de még nem 100% (majd végzünk tesztet, hogy tudjuk - nem árt tudni.)
zsobu

Böbe,
Képzeld, most látom, hogy Tőletek vettük meg a lányok hordozóját (egyik képen abban ülnek a lányok)! A fiúk is nagyon szeretnek benne ülni (ahogy a tieid is szerettek)!
Üdv
zsobu

Szia Zsobu!
Örülök, hogy összefuttotunk. Már a képeket néztük a férjemmel és mondtam is neki, hogy minhta csak magunkat látnám. Én tényleg nagyon praktikusnak tartottam és mindenkinek csak ajánlani tudom. Mindig ott voltak velem, ahol épp dolgom volt a lakásban. Még teregetni is együtt teregettünk, hordozostul tettem őket a kádba.
Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok
Jövöhéttől már jó időt mondanak, szerintem kezdjünk el szervezni egy szabadtéri találkozót. Én még mindig a Margit szigetre szavazok, de ha van jobb ötlet írjátok meg.
Tegnap voltunk bábszínházban, Hüvelyk Pannit néztük meg. Eperke végigülte az egyórás előadást: Annyira figyel, hogy hozzá sem lehetet szólni. Szederke persze hozta a formáját, kicsit késve kezdték az előadást, negyedórát kiabált, hogy Panna, aztán feladta, úgyhogy vele ki kellett menni. Ott voltak a hármasikres ismerőseink is, és még találkoztunk két kislánnyal. Ők most 5 évesek. A legközelebbi ikertalira szeretnének ők is eljönni.

Erika, Andi, Vikics, Kinga
Minden rendben?

Üdv. Böbe
böbe

Böbe,
Ikertalira mi is mennénk! Egész furcsa lehet sok "egyforma" baba egy helyen.
Szerintem jó ötlet a Margitsziget!
Üdv
Zsobu
zsobu

Sziasztok!
Ribizli!
Természetesen egyetértek azzal, hogy a babák számára a legjobb minden szempontból az anyatej és azzal is, hogy próbáljunk megtenni mindent annak érdekében, hogy sikerüljön így etetni őket.

Ám szerintem ha minden próbálkozás ellenére egy idő után világossá válik, hogy mégsem sikerül, attól még nem dől össze a világ, még akkor sem ha a közvélemény esetleg rossz szemmel néz ezért.

Nálunk Doni 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, utána pedig még 8 hónapos koráig szopizott, persze már elkezdtük a főzelékeket, stb. is mellette.

Viszont Dávid csupán 3 hónapos korág volt hajlandó úgy ahogy szopizni és éppen olyan időzavarral küszködtünk, mint ahogy te leírod, ugyanis ő már sokkal kényelmesebb volt ilyen szempontból és nem erőltette magát túlzottan a tejcsi megszerzése miatt.
Amennyi tej az elején szinte "magától" jött, azt szívesen megitta, ám amikor már picit erősebben kellett volna ezen munkálkodnia, azonnal abbahagyta és sírni kezdett, mert még igencsak éhes volt. Pedig ugyanúgy mint Doninál, ekkor is rengeteg tejcsi állt rendelkezésre.
A lényeg, hogy áttértünk a tápszerre, - a nagyszülők, gyerekorvos, stb. legnagyobb rosszallása, megvető tekintete és szavai ellenére - mert már nekem is az egész napom abból állt, hogy fél óránként szopizott, hiszen állandóan kevés tejet szívott csak ki.

És az általános meggyőződéssel szemben soha nem volt beteg, még csak náthás sem, hiszen éppen olyan ellenálló volt a szervezete, mint a kizárólag anyatejjel táplált babáknak, testileg is teljesen a korának megfelelően gyarapodott, nem lett pl. pufi, stb. és érzelmileg sem történt köztünk gyengébb kötődés.

Mindenki számára megfelelő megoldásnak bizonyult, ő jól lakottan szundikált, vagy játszott, stb. és csupán 3-4 óránként evett max. 10 percig és bőven volt időnk mindenre - egymásra is - úgy hogy közben nyugodtak, kiegyensúlyozottak és boldok voltunk.

Tehát kipróbáltam ezt is, azt is és a két gyerek fejlődése, stb. között nem tapasztaltam e miatt különbséget.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom mért kell erőltetni az anyatejet?!?! Nálunk már bent a kórházban kiharcoltam a tápszert, hogy ne éhezzenek a lányok! Előtej, pici tejcsi volt..., de hát nem elég! Itthon NAPONTA(!!!!) max 80ml-t, ha le tudok fejni! Szóval tápszerezünk!!!
Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

Üdv az újaknak!Kép

Visszajöttünk a suli-hétről! Nagyon jó volt, hogy hirtelen nyár lett, mert még strandolni is voltak a srácok anyósommal. Közben lepirult a pofijuk, nagyon helyesek lettek! KépKépKép

Kinga!
Kérlek írd meg a profilomban lévő e-mail címre a tiedet, mert valami nagyon fontosat szeretnék tőled kérdezni. Köszi előre is!

Mikor legyen a tali a Margitszigeten? Erre a hétre ugyan borús időt mondanak, de a következő héten már biztos tavasz lesz megint!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zsobu, Beatrix! Tündériek a gyerkőcök, egész délután elnézegetném a képeiket!Kép
Zsobu, meglestem a Fiúkat a babaszobán is, nagyon édes az a malackás kép!Kép

Bea, nálunk anyukám eltalálta nagyon, mert imádom a kék színt! A tesómnál a pirossal már nem annyira, de szerintem a megkülönböztethetőségen kívül nincs fontos szerepe az egyforma, de más színű ruhának. Nekünk a fülbevalónk is passzolt a ruhánkhoz, így ha színben is teljesen egyforma ruhánk volt, a fülbevalónk kék-piros volt, így be tudtak azonosítani.Kép
Azt meg mi is tapasztaljuk még mindig, hogy soha sincs egy ruhadarabból két ideális színű, és méretű, főleg cipőből...Kép(mert még mindig egyforma ruhákat veszünk, csak nem egyszerre húzzuk fel őket)...képzelem három gyereknél milyen nehéz lehet vásárolni, és gondolom, hogy már a babaruháknál sincs ez másként.
Egyszer, amikor már nagyon dühös voltam emiatt, meg is jegyeztem az eladónak.Kép

Gabi: Hogy sikerült a dolgozat??
Utólag is boldog névnapot kívánok Bencének!Kép

Mi is benne vagyunk egy Margitszigetes taliban!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Édesanyák! Nagyon szépen kérem jelentkezzetek nálam, ha van kedvetek reklámfilm forgatáshoz, ugyanis 1-1fél éves fiúkat keresek. Tudom, hogy így elsőre riasztó, de higgyétek el nem írnék, ha nem lenne tiszta a lelkiismeretem. Egy Gabi termékről van szó. A stáb mind gyermekesekből áll, béke van és nyugalom.
manyimanci

Zsuzsi!

Nálunk is különböző színü kövek vannak a fülbevaloban.Mivel így kaptuk a Biankáé fehér, a Bettináé kék és a Brigittáé zöld.
Hát igen a ruhavásárlás az nagyon nehéz,bár eddig a hugom egy gyerekbutikban dolgozott így beszerezte,bár egy darab az mindig egyel nagyobb méret volt.Ha a kínaiban akarok valamit venni nekik itthonra,ott már biztosan nam kapok.
Solszor már megelégednák egyforma színekkel is de abbol sincs három! Az egész várost meg nincs időm körbejárni!!!

Ti általában mind Pestiek vagytok,és örülhettek,hogy össze tudtok hozni egy találkozot!REmélem utánna tesztek fel képeket!
ÉN is benne lennék egy ilyen találkozoban,de Pécsről nagyon hosszu lenne oda manünk,és utánna még haza is!

Sziasztok!
barany

Zsuzsi!

Nálunk is különbözö színüek a kövek a fülbevalóban. A Biankáé fehér, a Bettináé kék,és a Brigittáé zöld.A ruhavásárlás eddig könyebb volt,mert a hugom gyerekdivat boltban dolgozott, és így nagyrészt be tudta szerezni.A kinaiban ha akarok is venni nekik itthonra valamit,akkor biztos hogy csak egyet kapok vagy maximum kettöt.

Nagyon jo lehet egy ilyen ikertalálkozó,irigyellek benneteket. Remélem tesztek fel utánna képeket!

Jok legyetek és probáljatok pihenni minél többet!/Nálunk Apuci az állando éjszakás,én már fel sem bírok kelni este lefekvés itán!!!!/

Sziasztok!
barany

Angéla!
Érdekelne minket, a fiúk most 17 hónaposak.
Eri
simones

Sziasztok!

Ribizli!
Szépek és aranyosak a lányok.
Nekem sem ment minden mindig simán. Nálunk is volt, hogy "üresre" szívták a cicit, persze sírtak, meg én is. Én nem is vettem tápszert, hogy kísértésbe se essem. Igaz így többet sírtak, de megérte. Amikor csak kiköpték a cicit, mert nem jött belőle, nem adtam fel, kicsi pihenő után újra volt tej. Folyamatosan termelődik a tejcsi, még szopizás közben is. Úgy hogy ne aggódj. Be fog állni, csak persze nem rögtön. Várd ki azt a kis időt. Én nem fejtem. Próbálkoztam, de nem sikerült. Nem is volt szükség rá. Szopizás közben összegyüjtöttem, ami a másik ciciből kijött, és lefagyasztottam.
Mérlegünk nekünk is van, de én nem mértem őket csak hetente, később pedig havonta. Próbáld ki, hogy nem méred mennyit esznek egyszerre. A felnőttek sem esznek mindig ugyanannyit, még az egypetéjű ikrek sem. Néha többet, néha kevesebbet. A lányaid még picik. Egyszerre nem tudnak olyan sokat enni. Egy 4 kg-val született baba valószínűleg többet eszik.
Hívd fel az lll-eseket, ők sok mindent tudnak a szoptatásról. http://www.lll.hu/telefon.shtml Biztos van tanácsuk a fájdalmas szívásra is. Lehet, hogy másképp kell tartani őket. Nekem is fura volt először, mikor nagyon megszívták.

Krisztina, Beatrix!
Nektek is helyesek, aranyosak a lányaitok. Kicsit irigykedve nézem a sok kislányt. Szívesen szülnék a fiúk után kislány ikreket pár év múlva. Csak hát már nem vagyok 20 éves, meg kicsi is lenne a lakás 4 gyereknek.

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?