Új privát üzeneted érkezett!

Na, felébredt, nincs semmi gond. Szépen elsorolta az állatkáit, nem bizonytalan a járása sem, kedve is jó! :)
Azért figyelgetem, de szerintem csak az ijedség miatt volt minden!
Vendég

Verna!
Megijedtem mikor olvastam az első írásod, hogy mekkorát esett Flóra. Én is azt tanácsoltam volna mint Pilla, de látom már jobban van a leányzó. :)

Kép
Kép
giga1

Azért is tuti, hogy nincs semmi gáz (nem volt agyrázkódása), mert emlékszik is a történtekre, meg is mutatta, hol esett el, és mondta, hogy a fejecskéjét verte be.
Voltunk vele úszni is, nagyon ügyes volt, teljesen értelmesen beszél. Mikor meglátta a táskámat, ezt mondta:
-Megyünk úszni. Mikor karika van a vízbe. Felveszem a bugyit és úszok. :D
Szerintem egy agyrázkódott gyerek nem így viselkedik. ;)

Köszi az aggódást mindenkinek, szerencsére megúsztuk egy ijedséggel!
Vendég

Verna
sajnálom szegény Lolo-t, remélem hamar elfelejti. Mondjuk ők ahhoz képest ügyesen esnek, már figyelnek, hogy a fejük ne koppanjon azonnal, úgyhogy biztos, hogy kivédte, amennyire csak tudta.
Tudom én, hogy a gyereknek kell a társaság és meg is kapja. Elmondom neked, hogy nagyon jól elvan mindenütt és nem hiányol, ha otthagyom, ezzel sincs gond, mert egyszer rákényszerültem, hogy a sógornőmre hagyjam, de észre sem vette, hogy nem vagyok ott, csak én bőgtem végig. Kell neki és be is fogom vezetni, de nem mindegy, hogy milyen közegben van. Az én anyukám etetné édességgel, aminek a gondolatától is rosszul vagyok. Eddig Didri csak üres kekszet evett, babapiskótát és krémtúrót. Ennél több édességet nem is szándékozom neki adni. Anyósom csak annyira felelőtlen, hogy a fél éves gyerekemet kenguruban el akarta vinni a XVI.ker.-ből a XI. ker.-be. Átutazta volna a várost a fél éves gyerekemmel, aki akkor még szopott. Szerinted???? Szóval lassan hozzá fogom szoktatni a társasághoz, de az nem az anyu és nem az anyósom lesz. A két sógornőm értelmes, normális, rájuk majd rá lehet bízni, amúgy is egyik nemsokára fog szülni, neki még jól is jön majd, hogy a két gyerek eljátszik. Társaságban nagyon sokat van, gekko-ba járunk még mindig, a zenebölcsibe már ritkábban, de ott néha észre sem veszi, ha nem vagyok mellette, ha kimegyek. Szóval a Didri nagyon jól szocializálódik, de annak is megvan a maga ideje, hogy mit mikor teszek meg. Egy biztos, az, hogy kivel lehet, azt én és a férjem döntjük el és ebből nem engedünk. Nem félek attól, hogy nem fog szocializálódni, mert nagyon jól elvan bárhol. Az oviig már nagyon sokat lesz más társaságba, attól sem félek. De az, hogy a mi szüleink az egy-másfél éves gyerekünket cibálják és zabáltassák édességgel, na, azt nem! Tudom, miről beszélsz és tisztában vagyok vele, hogy igazad van, de én a fokozatosság híve vagyok, mivel látom, hogy a leányzó nagyon jól elvan társaságban, nem félek, hogy nem csinálnánk jól. Egy bajom van, hogy mióta sűrűbben járnak hozzánk a keresztapjáék a két kisfiával, tőlük látta, hogy egymással verekszenek, nekiállt ütögetni mások fejét (az enyémet is, sőt, a sajátját is). Most egyfolytában megyek utána, ha valahol vagyunk és mindenkihez odamegyünk, hogy simi-simi, aztán időnként ezt megcsináljuk. Ez nagyon idegesít, mert a gekko-ban is van egy kisfiú és volt, hogy kapott egy kokit. Nem szeretném, hogy azt szokja meg, hogy bántja a többieket. Régen soha nem csinált ilyet, régen mindenkihez odament és mindenkit megsimogatott. Nálatok volt már ilyen? Van valakinek tapasztalata ebben?

Szantre
hány kérdőív van és meddig kell kitölteni?

Na, húzok. :)

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dórinak Boldog Névnapot!

Kép
Vendég

sziasztok!
Köszike a hiányolást,vagyogatok,de Zsankó nagyon ördög lett!Mindenért hisztizik,semmi sem jó neki!Állandóan veszekednek,vitatkoznak,mindig a gépnél ülne (mert ő már nagyon játszik ám) :oops: :? egyébként betegek is voltunk /vagyunk,köhögés,takony kór,antibiotikumot írtak Zsaninak mert 4 napig folyamatosan felment a láza 39-re így muszáj volt már!Én fogdokinál voltam mert a vérképem csak nem akar javulni és most góc keresésen vok!Betömtek 2 lyukas fogamat(több nincs) :shock: !Majd most megyek újabb vérvételre!Mindegy is,Majd lesz valahogy!

Nircee!

mi van a kukival??? :roll: Fityma szűkület?Mert avval várjatok még!Roli kb 4 éves volt amikor hirtelen le rántották neki(nem nőtt már vissza akkor)Azt mondják korán nem szabad,mert vissza nőhet!Mondjuk nem tudom,hogy nálatok mi a helyzet!ezt csak le írtam,hátha segítek! :wink:

Henus!
Költöztök????Jupiiiiiiiii! :wink: :D
Verna!
ahogy olvastam amit írtál Loloról amikor el vágódott,szinte hallottam ahogy koppan a kis fejecskéje szegénykének.Gondolom,hogy megijedtél,én is mindig berosálok ha ijen van!ez a legrosszabb,mert nem tudod mi játszódik le bent,de egyetértek pillával ,ha semmi furcsa nincsen felesleges dokihoz rohanni egyből!Zsani a hintából esett ki fejjel,hála istennek neki sem lett baja!sokat bírnak ám! :wink: :?

Pilla!
Tetszik az ágyatok! :wink: Képek is nagyon jók!Eszméletlenek ezek a dokik! :shock: :oops:

Hát csajok ennyi ragadta meg a szemem!
:? :oops:
A képek nagyon jók egytől egyig! :wink:

Én ma Retro Buliba készülök a barátnéimmal(gyakorlatilag 2 hónapja erre az estére készülünk)! :lol:
Apa marad,csajos buli lesz!Már alig várom! :wink: :oops:

Szép napot mindenkinek!
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Upsz!
Dórinak Boldog Névnapot kívánok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Dórinak én is boldog névnapot kívánok!

Tüccs!
De jó, hogy jelentkeztél végre! Most már tessék sűrűbben jönni! :wink: :D
Remélem gyorsan rendbe jöttök!

Kép
Kép
giga1

Tüccs helyett Tiopot akartam írni... :oops: :)

Kép
Kép
giga1

Dórinak boldog névnapot! :)

Tiop: hajrá, kell egy kis kikapcsolódás! :)

Piroska: "de észre sem vette, hogy nem vagyok ott, csak én bőgtem végig" - hát, szerintem ez a lényeg. :) El kell engednünk a csemetéinket... Tudomásul kell venni, hogy nekik akkor is szükségük van ránk, ha nem mutatják, nem ragaszkodnak úgy, mint kisbaba-korukban...
Értem én, amit írsz, hogy meg akarod válogatni, kire hagyod a gyereket, de sajnos (vagy nem sajnos) ez se működik. Ahogy a gyerek közösségbe kerül, egyre kevésbé fogod tudni megválogatni, kikkel kerül össze, kik lesznek rá hatással. Óvónénik, dadusok, tanító nénik és bácsik, stb... Ők nem fognak a Ti nevelési elveitekhez alkalmazkodni, a gyereknek kell megtanulni, hogy minden felnőtt más. Márpedig a gyerekek nagyon is tudnak alkalmazkodni, de még mennyire!!!! Loli már kb. egy évesen pontosan tisztában volt vele, hogy mit lehet a Mamáéknál és mit itthon. :D Na mindegy, nem akarlak piszkálni ezzel, csak az én véleményem. Nekem eleve nagyobb szükségem van a saját szabadságomra, és emiatt tiszteletben tartom a gyerekem szabadság iránti törekvéseit is. Szerencsére ezekben a dolgokban a férjem is egyetért.

Verekedés: na, ez az, amitől szintén nem igazán lehet megvédeni a gyerkőcöt, ha közösségbe kerül. Nyilván az alaptermészete is meghatározza, mennyire lesz "durva". Lolo is mindenkit megsimogat, megpuszilgat, de most már azért egyre jobban érvényesíti az akaratát (elveszi a játékot más gyerektől, ha neki kell). Ez sem baj, szerintem. El lehet vele beszélgetni szépen, de ha neki kell a játék, úgyis meg fogja szerezni. (Mondjuk ha kérjük, hogy adja oda másnak, akkor odaadja.) Nóriéknál pont erről beszélgettünk, hogy én kifejezetten szeretném, ha a lányom valamiféle küzdősportot űzne, egyrészt, mert kifejezetten szereti azokat a mozgásformákat, amik ezzel járnak (esni, gurulni stb.), másrészt nem árt, ha meg tudja védeni magát (és persze megtanul esni, megtanulja, hogy a verekedés nem feltétlenül arról szól, hogy bántsuk a másikat). Most még nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy lesz-e hozzá kedve, de ha lesz, akkor én szorgalmazni fogom...
Vendég

Teszek fel néhány képet. Telefonnal készült, ezért nem a legjobb a minősége... :?
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Verna!
Egyet kell, hogy értsek veled mindkét dologban amit írtál Piroskának. Én is úgy gondolom, hogy most amíg még nem járnak nélkülünk társaságba még valamennyire meg tudjuk válogatni azokat, akikkel kapcsolatba kerül a gyerek, de mihelyst bemegy bölcsibe, oviba ez ellen már semmit nem tudunk tenni. Lili is imádja a társaságot. Anyuéknál már számtalanszor aludt, és imád is ott lenni, én meg imádom, hogy ilyenkor 3 legyet ütünk egy csapásra. A Nagyi unokázhat, Lili nagyizhat, én meg foglalkozhatok egy kicsit magammal. :D
A verekedésről is egyezik a véleményünk. Oviba ha akarjuk ha nem a rossz dolgokat fogja elsőnek felvenni. Verekedés, csúnya beszéd, stb...
Lili is egy nagyon kedves, közvetlen csajszi. Mindenkinek osztogatja a puszikat (persze csak a levegőben küldi), néha már túlontúl is sokat. Tegnap is a DM-ben egy tök idegen nőnek küldött egy puszit. Ilyenkor kicsit azért megijedek (főleg a szatíros ügy után), mert nem tudhatjuk, hogy kiben mi rejtőzik (az idegenekre (és nem az ufókra) gondolok). Szóval nem tudom hogy ilyenkor mit kéne tennem. Ott az üzletben a másik előtt mégsem mondhatom, hogy ne küldözgess már puszikat idegen néniknek, bácsiknak, de nem is hagyhatom hogy ezt szokja meg. Az sem jó, hogy elmagyarázom neki a dolgot, mert még nem értené. Szóval van valakinek tippje? Vagy ezzel még várjak, és hagyjam az egészet, majd kinövi, vagy majd ha nagyobb lesz elmagyarázhatom neki?
Egyébként a lányomban engem az idegesít (tegnap konkrétan kiakadtam rajta), hogy kunyerál. Lementünk az utcára motorozni. Az utcánk végén van egy körforgalom, és a sok gyerek ott szokott játszani. Mi is odamentünk, és ahogy megérkeztünk Lili rögtön lepattant a mocijáról és átült egy másfajta kisebb motorra. Ezzel még nem is lenne baj, mert ilyenkor mindenki cserélgeti a járgányokat. Kicsit később kijött egy kb. 4 éves kislány támasztókerekes biciklijével. Na az én lányomnak sem kellett több, rögtön rácuppant a bicóra. Követte a kislányt mindenfelé, aztán amikor egyszer megállt rögtön elé állt és elkezdte vizsgálgatni a dudáját. A kislány egy idő után megunta az ácsorgást és indult volna tovább, de nem tudott, mert Lili nem engedte. Úgy kellett onnan elcibálnom. Persze a célja az volt, hogy majd a kislány leszáll a bringáról, ő meg fel. Persze ment a hiszti rendesen. Rajtunk kívűl még volt kint vagy 5 gyerek, de egysem csinálta ezt. Mindneki motorozott szépen a saját vagy éppen egy másik gyerkőc motorjával. Megint csak kicsit később kijött egy kisfiú is egy pedálos traktor féleséggel, aminek utánfutója is volt. Na az én lányom erre is felszállt, így a kisfiú nem tudott elindulni. Kétszer szedtem le róla a lányt, és a végére már elegem lett és hazajöttünk. Olyan égő volt, hogy így viselkedett. Pedig neki is van motorja és 3 kerekű bringája is, de egyikkel sem akart menni.
Az i-re a pont akkor került fel és akkor borultam ki végleg, amikor Bulcsúnak vacsorát adtam. Egyből odajött és megint kuncsorogni kezdett a kajáért. Tátotta a száját és már majdnem a fejét is beledugta a tányérba. Húúú, de mérges voltam már rá. :evil:
Ez másnál is így van, vagy csak az én lányom ilyen típus?

Kép
Kép
giga1

Giga: szerintem az nem baj, ha a gyerek barátságos, mert attól, hogy puszit küld, még nem biztos, hogy el is menne idegennel. :)
A játékok elvétele: háááát, Loli ennyire azért nem érdeklődik mások játékai iránt, de amikor elvesz valamit a másik gyerektől, akkor arra gondolok, hogy még mindig jobb, mintha tőle vennék el állandóan... ;)
Ez a szocializáció... :) Nehéz ügy! De majd idővel kialakul...

Egyébként az egészről az jut eszembe, hogy Loli rendszeresen kap mindenfélét, csak azért, mert barátságos... pl. rámosolyog a kürtőskalácsosra, és kap ajándékba kürtőskalácsot, stb. Érzem, hogy azért van ebben hátrány is, nem jó, ha megszokja, de egyelőre még nem érzem túlságosan problémásnak a helyzetet. :)
Szerintem nem olyan nagy baj, ha egy gyerek azt tapasztalja, hogy mosollyal, kedvességgel mindent el lehet érni... ez csak a mi társadalmunkban idegen, Amerikában pl. igen jól elboldogulna ezzel a hozzáállással. :)
Vendég

Giga, Laura ugyanaz pepitában, mint Lili. Mindig más játéka, kajája KELL Neki. Néha rendesen ég a búrám, de nem tudok mit csinálni.
Szerencsére még nem verekszik, viszont ha elvesznek tőle valamit, ezerrel elkezd ordítani, hogy "EZ A ENYÉM! ADDISSZA!". :oops:
Bevásárlás közben is mindenkire mosolyog, igaz puszikat nem ad, mert amúgy sem egy puszilkodós típus. Konkrétan engem nem zavar...
Vendég

Tiszta gyagya vagyok, most jöttem rá, hogy tegnap a védőnőnket felhívhattam volna! Ma összefutottunk vele a boltban, elmeséltem neki az esésünket, és ő is megerősített, hogy ha nincs eszméletvesztés, hányás, akkor nincs gond. A sírós dolgot is elmondtam, mondta, hogy erre van egy szakkifejezés is (amikor a gyerek sírás közben nem vesz levegőt), lányoknál gyakoribb, és sajnos, ha ilyet tapasztaltam nála, akkor esélyes, hogy sokszor meg fog még ismétlődni - akár egy sima hiszti közben is. Hát, remélem, hogy nem így lesz, mert Loli csak nagy ijedség hatására produkált eddig ilyet, amúgy meg nem egy hisztis típus... ;)
Na mindegy, szóval rájöttem, hogy a védőnőnket felhívhatom bármikor, mert ő nem egy paráztatós típus, inkább megnyugtat. :)
Vendég

Verna,
örülök, hogy nincs Lolóval komolyabb baj! Mikor olvastam, a vér is meghűlt bennem, de aztán megnyugodtam, hogy olvastam a folytatást is. Olyan kis szeleburdik ezek a Kicsik, Marcinak is hiába könyörgünk, hogy nem rohangáljon mezítláb a fürdőszobában, csak azért is csinálja, így volt, hogy eltaknyolt, de szerencsére a fejét még nem ütötte meg.

Giga,
hát, nálunk meg pont fordítva van: Marci az, akitől mindig elveszik a játékait. :roll: Én állandóan arra buzdítom, hogy vegye el a másikét (na nem erőszakkal, hanem mikor hívják játszani, és odanyújtanak neki valamit, akkor nem meri elvenni). Nagyon jól a képek!!!!

Kép
Kép
nircee

Jaj, de bunkó vagyok!
[color=darkred]DÓRINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!![/color]

Kép
Kép
nircee

Na, ez szépen sikerült. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csak kutyafuttában, mert érdekes a téma :wink:

Én is azt gondolom, hogy a szocializáció születéskor kezdődik, és fokozatosan teljesedik ki. Vannak gyerekek (mint ugye az enyém :? ) akit picinek nem lehetett senkire sem hagyni, mert volt rá érett, vagy nem tudom...Mostanában utolérte önmagát, és szívesen eljátszik pár órát másutt, mással. Pont ez a folyamat lényege.
A nagyikról pedig azt gondolom, hogy egyik oldalt sem szabad megfosztani ettől az örömtől. A nagyik örülnek, ha unokázhatnak, a gyerekek pedig kb 2 éves kor körül eljutnak arra a pontra, hogy szükségük van "mamázásra". Látom az enyémen. :wink: Természetes, hogy a nagymamák sokszor tesznek/tennének olyanokat ami nekünk kevésbé tetszik, de ezt vagy megmondjuk, és betartatjuk a mi szabályainkat (ha nagyon szigorúak akarunk maradni) vagy hagyjuk, és tudatosítjuk a gyerekben, hogy az a nagyi, ott azt szabad, de itthon, nem. enniy. Tényleg könnyen alkalmazkodnak. Én nem szívesen fosztanám meg a gyerekem a nagyizástól.
Piroska, ez nem kritika neked, hanem ez csak az én véleményem, bár nekem sem anyu sem anyósom nem kirívó eset, nem tömnek, nem találgatnak, stb... :wink:

Pilla, Giga, a kunyerálást én nem fognám fel ennyire tragikusan. Az csak nekünk felnőtteknek ciki. A gyereknek szerintem csak a természetes kíváncsisága ez. Az meg hogy Lili Bulcsú kajájából is kér csak az "én is itt vagyok, ne felejtsetek el" témaköre. És valóban majd el fog múlni. :wink:

Tiop, tök jó, hogy jelentkeztél! tessék gyakrabban jönni! :wink:

Én megyek fürcsizni, mert a múlt éjjel alig aludtam. Szonja Pestről hazafele elaludt 1/4 8-kor, és azt hittük reggelig nem látjuk. erre 11-órakor kicaplatott a szobából, mondván, hogy Jó reggelt! :shock: :?
El voltunk hajnal fél 3-ig... :?

thenus

Dóri, boldog névnapot!

Tiop, de örülök, hogy jelentkeztél! :lol: :lol:
Remélem hamar meggyógyultok és a Te vérképed is jó lesz!
Írtad, hogy Zsani is állandóan a gépnél ülne, háát náléunk is ez a helyzet :? Most a The Sims 2 játékot nyúzzuk, ahol egy család életét kell igazgatni. Közben persze Márk meséli, mi mindent csinál a bácsi, néni, baba, kéri, hogy tentézzenek, egyenek stb, szóval teljesen életszerű, picit még oktató jellegűnek is mondanám, de Márk annyira erőszakos és mindig ezt akarja.
A bulihoz jó szórakozást. Én is most rákaptam az egyetemes barátokkal a bulizásra (persze csak szolidan, nem is vagyok nagy bulizós, de ez most annyira jólesik.)

Nircee, nekem is azt mondat a dokinéni, hogy ha nincs a kuki begyulladva, akkor 3-4 éves koráig nem tanácsos beavatkozni. Ti voltatok végül sebészeten vele?
Márk is nagyon szégyenlős volt, mikor elkezdtünk vele társaságba, gyerekek közé menni, és ő is hagyta, hogy elvegyék tőle a játékokat, max sírt miatt. Viszont ahogy egyre oldódott a társaságban, egyre jobban kiállt magárt. Mostmár ő veszi el a másiktól. :oops: És neki is mindig a másik játéka kéne, de a saját játékait nem adja kölcsön másnak :roll: Szóval nagyon kis irigy most, mindent ő akar birtokolni. De gondolom ezt is kinövi majd.

Verna, örülök, hogy jól van Lolo. :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga, Márk is mindig kér az apja kajájából, akkor is, ha előtte degeszre ette magát. Szerintem ez kifejezetten aranyos, de az apja például ki tud akadni, hogy már megint az ő kajája kéne a gyereknek..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Leírtam a témával kapcsolatban, amit akartam, többre már nem futja. Nem fogom rábízni anyuékra, az én nevelésemet annyira sikerült elcseszniük, hogy még 36 év sem volt elég, hogy feldolgozzam teljesen a sérelmeimet. A gyerekemben nem fognak ekkora károkat tenni. Ha nem költöztem volna el 18 évesen otthonról, már szellemi fogyatékos lennék. Érdekes, hogy mindenki szokta nekem mondani, hogy kell a gyereknek a nagymama, de amikor kicsit jobban megismerik a szüleimet, mindenki egyetért, hogy na ez nem! :) Na, nem szaporítom a szót, mert nincs időm.

Giga
Didri is csinál ilyet, de ahogy nézem más gyerek is. Ilyenkor én mindig vissza szoktam adni, amit elvesz és mutatok neki valami mást. Ez van, tényleg ilyenek.

Szantre
nem írtad hány kérdőív van és meddig kell kitölteni???

Na, megyek írni!

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, még előző oldalon válaszoltam, mikor először kérdezted, de lehet hogy addig nem volt időd visszaolvasni.
Szóval, 3 kérdőív van és 1-2 héten belül jó lenne, ha meglenne, mert nagyon elakadtam a kérdőívekkel, hiába reklámozom fórumokon, a védőnőnél, a bölcsiben, nem túl motiváltak a kismamák, hogy kérdőívet töltögessenek ki egy vadidegen egyetemistának :?
Még nem küldtem el neked? Ha megadod az email címed, elküldöm, jó?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Egy kicsit megnyugtató azért, hogy nem kirívó eset a lányom. :wink: De akkor is ég az arcom néha. Persze, sokszor nagyon ügyesen viselkedik. Mondom neki, hogy "most visszakéri a kisgyerek a járgányát, legyél okos kislány és add vissza neki szépen", és vissza is adja. Csak az a baj, hogy ez az esetek kisebb százalékában működik. :? :)

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Piroska,
persze, minden ember más, és nem ismerjük a családodat. Bár egyetértek a többiekkel, az is tény, hogy vannak emberek, akikre nem szívesen bízzuk a gyereket. Én is rengeteget szívok és idegeskedek anyós miatt, de azért sokszor jól esik, hogy néhány órára vigyáz rájuk, vagy csak az egyikre, mert akkor mondjuk végre el tudunk menni olyan dolgokat intézni, amiket gyerekkel nagyon macerás lenne. Szerintem néhány óra alatt azért nem lehet félrenevelni a gyereket, nem napokra, hetekre hagyom én sem másnál. Sok mindenért nem is szólok, Marci is szét tudja már választani, hogy kivel mit lehet, én csak az olyan dolgok miatt akadok ki, amiket kérek, és csakazértsem csinálja. Egyébként, mikor valaki vigyáz rájuk, nekem csak egyetlen kérésem van: tartsa életben őket.

Szantre, Tiop,
nem is akarom, hogy hozzányúljanak, én is úgy tudom, hogy már a szobatisztaság után, és leginkább nyáron csinálnak vele valamit, de szeretném, ha megnéznék, hogy egyáltalán kell-e csinálni vele majd valamit, vagy elég, ha tornáztatjuk. Egyik ismerősöm semmit nem csinált vele, mert mindenki azt mondta neki, hogy nem kell foglalkozni vele 3-4 éves korig, erre akkora lett a baj, hogy 4 évesen körülmetélték a gyereket! Mindezt egy hithű katolikus családban! Úgyhogy én inkább azt mondom, nézzék meg, az nem fáj.

Jaj, Lányok, képzeljétek, tegnap néztünk egy mesekönyvet, ahol látta, hogy az ágyon nincs rács. Mondta, hogy szereljük le az ágyáról a rácsot. Mondtuk, hogy majd ma leszereljük, ha tényleg szeretné. Mondta, igen. Ma reggel teljesen be volt sózva, hogy szereljük le, ő is segített a szerszámaival. Én mondtam a férjemnek, hogy borítékolom, hogy vissza kell majd szerelni. Na, leszerelték, hát azonnal legörbült a szája, és kérte, hogy szereljük vissza. Mondtuk neki, hogy mindjárt visszaszereljük, de azért próbálja ki előtte, hátha jó így is az ágy. Erre már majdnem sírt, hogy nem akarja kipróbálni, szereljük vissza. De ami a legrosszabb, hogy rögtön összefüggéstelen lett a beszéde és elkezdte a tickelést!!!! Amint visszakerült a rács, elmúlt. Atyaég, mi lesz vele később??? Ha ilyen dolgok így kizökkentik a lelkét????? A világ nem lesz rá tekintettel, az oviban lesznek, akik bántatni fogják, változások lesznek az életében, nem tud minden ennyire sablonos lenni. Ok, ez egy kis dolog, azonnal megoldottuk, nem is erősködtünk, de hát ő kérte. Hű, piszok nehéz lesz így szegénykémmel.

Azért, hogy jót is írjak, íme néhány duma tegnap és ma estéről:
- Marci ül az apja ölében a számítógép előtt. A férjem mondja neki, hogy megnézik, fut-e valamelyik film a gépen. Erre Marci: "megnézzük futajfilmt".
- Pelenkázza Brekit (ezt minden este meg kell tenni), annak a pelusba szorul a keze. Marci megszólal: "ne nyúlkálj Breki, nem szabad nyúlkálni, vedd onnan a kezed". (Marcinak szoktuk ezt mondani, mikor a kakis popsiját akarja megfogni)
- Megtalálja a Sudocrem-et, belenyúl, majd elkezdi kenni az arcát: "rákenem arcomra. Szép legyek..... anya arcájára is kenek".
- Lefektetni a kutyáját a kanapéra, majd elrohan a tápja maradékáért. Odateszi a cumisüveget a kutya kezéhez: "Kutyi, hoztam neked tápit, igyál". Megfogja a kutya kezeit, és ráteszi az üvegre. Vár egy kicsit, majd megszólal: "várj, hozom neked Fáncsit". Odamegy az ágyához, és kiveszi az elefántját, majd ráteszi a kutyára. Ő is mindig Fáncsival issza a tápot.
- Nézzük a könyvet: "nézd anya, ott egy kígyó. Ott kígyik"

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket! :)

Annyira régen voltam, hogy Tiop-szindrómában szenvedek, alig bírom tartani a fórummal az iramot. A kicsik jól vannak, Dóri viszont napról-napra rosszabbul. Teljesen elhatalmasodott rajta a féltékenység, szóval minden időmet vele töltöm, amit csak lehet. Szerencsére a kicsiket szeretgeti, szóval nem agresszív , csak irtó anyás és látszik, hogy lelki sérült szegénykém.

Lenne egy kérdésem, meddig kell forralni a csecsemőknek a vizet?? Most a szentkirályit forralom, de marhára unom már, a bébivíz meg piszok drága. :?: :?: :?:

Ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek, de képtelen lennék most ennyit írni, kihagyni meg nem szeretnék senkit. Dőlök az ágyba.

KépKép
tüccs

Tüccs,
sajnálom szegény Dórit. Talán majd ez is megoldódik, ha a kicsik már nagyobbak lesznek, és nem fognak téged ennyire lefoglalni. Kitartás!
Én megmondom őszintén, 2 hónapos korig bébivizet adtam, utána vagy Szentkirályit, Óbudai Gyémántot, Janát vagy San Benedetto-t, és egyiket sem forraltam soha. Marcinál is így volt, és most Siminél is. Nekem valahogy sosem volt idegem forralgatni, majd megvárni, míg lehűl. Előre sosem tudtam, mikor és mennyi táp kell, hiszen szopiztak mellette, és hát akkor forralgatni, mikor már ordít.... Na nem. Semmi baja nem volt eddig egyik fiúnak sem.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Szantre!
Mi is ismerjük a Simst!Zsani halacskás játékot és Litlee Peep Shoppot(nem tom,hogy kel le írni)szereti nagyon!Na meg a Thomas játékokat.Van egy olyan játék,hogy a helyére kel tenni Thomasnak a részeit!Már nagyon megy neki!Örülök,hogy azért ilyenekkel játszik mert fejleszti is őt! :wink:
A buli nagyon jó volt még egy közös fotó is sikerült Szűcs Judittal!Egész éjjel táncoltam,a lábam más nap majd le szakadt! :oops: :? Kel néha egy kis kikapcsolódás azóta nyugisabb is vok! :oops: :wink: :D
Nircee!
A kukival kapcsolatban annyit mondanék még,hogy nem nem szabad hozzá nyúlni,hanem csak addig szabad húzni amíg engedi!Erőltetni nem szabad!Valakinek magától leválik,de valakinek kicsit segíteni kel! :wink:
Tüccs!
Őszinte leszek én Zsaninak már nem is forraltam a vizet! :oops: :?

sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs!
Én sem forraltam a vizet Bulcsúnak, de Lilinek is csak nagyon minimális ideig (kb.1-2 hónap). Én is a Szentkirályit adtam mindig is. Az most 129 forint a Corában, de a babakajáknál találtunk rá az Óbudai Gyémánt szénsavmentes ásványvízre és az csak 99 forint. :wink:

Tiop!
Muti a képet!!! :D

Nircee!
Jó dumája van a kiskópénak! :lol:
Sajnálom, hogy ilyen könnyen előjön Marcinál a tikkelés! Nem lehet, hogy mégiscsak jobb lenne elmenni egy szakemberhez? :?

Kép
Kép
giga1

Tüccs, én is csak pár hónapig forraltam a vizet, aztán eleinte JANA-t vettem, azt nem kell forralni, később Óbudai gyémántot, most pedig a legolcsóbb mentes vizet issza a lány.

Tiop, de jó Neked! :wink: Én is szívesen széttáncolnám már a lábaimat. Mondjuk egy jó kis házibuliban... :roll:

Nircee, nagyon édes Marci dumája. :lol: Lehet, hogy a tikkelés ügyben tanácsot kéne kérned egy szakembertől. Hátha...
Vendég

Köszi a megnyugtatást, akkor nem forralgatunk többet.. apró dolog, mégis sok idő, energia. :wink:

Csajok, észrevettétek, hogy nincs pocakosunk????????

KépKép
tüccs

Tüccs, észre!!!Pont valamelyik nap gondoltam én is rá. Piroska, hajrá! :lol:

Hol van mindenki??????? :shock:

Tiop, örülök, hogy újra jelentkeztél, gyere gyakrabban!!!

Nálunk a nagy újság, hogy Anna forog. Pár napja fordult meg először a hasáról a hátára, és az óta is mszorgalmasan műveli :lol:
Meg olyan cuki, mert mikor Sárika örömében kurjongat valami miatt, akkor Anna is kiabál, utánozza Sárát! Tegnap pont fürdésnél csinálták ezt. Tiszta cukik voltak.

Most mennem kell, ne haragudjatok, hogy nem írok most mindenkinek személy szerint.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tüccs!
Én is gondoltam erre egyik nap. Remélem hamarosan lesznek kismamáink! :wink:

Katica!
Gratulálok Annának a forgáshoz! Csak így tovább! :D

Kép
Kép
giga1

Tényleg nincs pocakosunk. :shock: Vajon ki lesz a következő? :wink:

Múlt héten Sára volt beteg, most pedig Laura. Tegnap délután kezdett köhögni, éjszaka pedig már az orra is bedugult. Az orrszívásból akkor üvöltés lesz, hogy mire kiszívom, újra telemegy a bömbölés miatt. A vitamint nem hajlandó bevenni, a köhögéscsillapító felét kiköpi, az orrát nem engedi törölni, a lázát nem hagyja mérni.
Mindenkinél ilyen nehéz ez, vagy csak én szívok ennyit?
Vendég

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni. Én is Kistarcsán szültem tavaly Dr. Szabónál, de nem volt szülésznőm. Unokanővérem idén nyáron fog szülni egy másik dokinál és szeretne szülésznőt választani. Kit ajánlanátok és ha tudtok, akkor elérhetőséget is kérnék. Előre is köszönöm.
benibaba78

Sziasztok!

Hát én jó eséllyel pályázom a friss kismama címéért, ugyanis elfelejtettem bevenni 2 bogyót.. :roll: :oops: :oops: Hát majd kiderül...

Pilla, nálunk ugyanez! A multivitamint eddig a Panadolos adagolóval nyomtam be Márk szájába, miután kezét-lábát-fejét lefogtam, aztán a narancslébe tettem, úgy egy darabig megitta, de mostanában nem kell neki. Úgyhogy marad a brutálisabb verzió. Bár mostanában az esti fogmosás is így működik :roll: :oops: Nappal viszont szívesen mos fogat.
Jobbulást a kiscsajnak!

Katica, gratula a forgáshoz!

Tüccs, ti hogy vagytok? Könnyebb már egy picit a három lurkóval?

Tiop, a Thomasos játék, amit írtál, hogy Zsani milyen ügyesen kirakja már, az interneten játszható?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló!

Szantre, nyugi...én sajnos ebben nagyon linkóci vagyok. Többször előfordul, hogy egyszerre veszek be kettőt-hármat... :oops: Nem vagyok rá büszke, de eddig szerencsém volt... :oops: :oops:

PIlla, sajnálom a betegeskedést. :( Ez van ha a másik gyerek közösségbe jár, és óhatatlan, hogy hazahordja a bacikat...
Én is számítok rá, hogy ha Szonja ovis lesz biztosan jönnek sorba a takonykórok... :?
Ja!! És barna most a hajad??? :shock: Csak az avatarodból gondolom... :roll:

KAtica, ez igen!!! Gratula a pöttömnek a forgáshoz! :wink: NAgyon ügyes...

Tiop, látszik, hogy Zsaninak is ott vannak a nagyok példának. Nem semmi ahogy a gépet kezeli. Mi Szonjának még nem nagyon mutattunk játékokat a gépen. Mostanában színezőket nyomtat magának, de abban is inkább azt élvezi, hogy mehet a nyomtatóból kiszedni a művet. Viszont meglepődtem, hogy hogy színez! :shock: MAjd felteszek egy képet amit egyedül színezett. :wink:
A buli miatt irigyellek, bár én nem vagyok egy bulizós fajta, de a kikapcs az nekem is hiányzik. :? Valóban utána sokkal feltöltöttebb az ember...

Nircee, édes Marci :D A tikkelésre meg valóban figyeljetek oda, mert ezek szerint hiperérzékeny a lelke... :(
Már a múltkor is akartalak kérdezni, hogy milyen márkájú is a mosógéped? HA jól emlékszem többször is volt már gondod vele. Whirlpool? :roll:

thenus

Pilla, lehet, hogy Laja tőlem kapta el... :oops:
Hétfőn napközben még semmi bajom nem volt, aztán estére belázasodtam. Másnapra Lolo is betaknyosodott, de ő sokkal jobban viseli, csak hőemelkedése van.
Mikor kiderült, hogy beteg vagyok, az volt az első gondolatom, hogy remélem, nem fertőztem meg Csiribirin a gyerkőcöket, illetve hogy délután találkoztam egy ismerős kismamával, aki két hét múlva szül... hát, remélem, legalább ő megúszta... :(
Na megyek vissza az ágyba, mert már megint ráz a hideg, csak nyakig betakarózva érzem jól magam. :(
Lolika meg persze játszik ezerrel, jó kedve van, csak néha kell neki orrot szívni...
Vendég

Verna, biztos, hogy nem Te voltál. Szerintem Sára, de mára már én is cefetül vagyok. Lázam volt, fájnak az ízületeim, stb. Laura szintén rohangászik ezerrel, néha köhint egyet-kettőt, meg folyik az orra.

Henus, a hajam sötétvörös. :wink:

Katica, gratulálok Annának a forgáshoz!

Megyek lefekszem amíg Laura Lazy Town-t néz...
Vendég

Pilla: akkor megnyugodtam kicsit, de másokat még megfertőzhettem... :( Bár még tünetmentes voltam...
Nekem is így kezdődött: láz, hidegrázás, végtagfájdalom. Gyakorlatilag a lábujjam nem tudtam úgy kidugni a takaró alól, hogy ne reszkessek... A gyerek meg ugyanezzel a bajjal vígan játszadozik! :D
Vendég

Sziasztok!

Tényleg nincs pocakos.... Pedig az olyan izgi!!!!

Verna, Pilla,
jobbulást!!!!

Henus,
Ariston....

Tiop,
nem semmi Zsani, hogy már számítógépezik! :shock: Nagyon ügyes! Marci még egyelőre csak összevissza nyomogatja a gombokat, ha nem vigyázunk.

Katica,
gratula a forgáshoz! Simi csak most, kb. 1 hete forog, oda-vissza, mindkét irányba.

Lányok, egy nagyon hülye kérdésem lenne: mikor 95fokon mostok a géppel, utána tök hidegen, vagy langyosan veszitek ki a cuccokat? Én tegnap vesztem össze a mosógép szervizzel, mert most cseréltek újra panelt, és utána tök hidegen vettem ki a frissen főzött pelusokat. Azt mondták, hogy ennek így kell lennie, de én határozottan emlékszem, hogy korábban langyosak voltak mikor 60, vagy 95 fokon mostam. Majdnem lehülyézett a faszi, meg hogy gondolkozzak, mielőtt mondok valamit, de én tuti biztosra tudom, hogy nem tök hidegek voltak a cuccok. Viszont lehet, hogy korábban volt rossz a gép, és tényleg hidegnek kell lenniük, én már nem tudok semmit. Mert ha korábban is hidegek lettek volna a ruhák, akkor nem tűnt volna fel, hogy most is azok, nem? A szervizben úgy állítottak be, hogy én szórakozásból hívom ki őket, mert nekem az tök poén, hogy nem tudom használni a gépet rendesen. Ugyanakkor, ha ennek így kell lennie, akkor múltkor nem is romlott el? :? :? :?

Kép
Kép
nircee

Még soha nem mostam 95 fokon, így nem tudom... :oops: 30-40-60 fokon hidegen veszem ki a ruhákat.
Vendég

Nircee,
én is max 60 fokon mosok és akkor is hideg a ruha, mikor kiveszem. Gondolom azért, mert a végén öblít, és azt hideg vízzel.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus, nekünk Whirpool van, utálom, még szerencse, hogy 6 év garanciánk van rá, mert már ötször volt javítva...

Nircee én gyakran mosok 95-on, mindíg hidegen veszem ki a ruhát. Az öblítés már nem meleg, így a ruha sem lehet az.

Betegeknek gyógyulást!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Köszi a válaszokat, akkor eddig volt rossz a gép.... Mindegy, legalább az tuti, hogy most jó. :roll:

Nekem a korábbi gépem egy Whirlpool volt, és nagyon szerettem, ezerszer jobb volt, mint ez a mostani, sosem volt semmi baja. Anyuéknál már 18 éves a Whirlpool-juk, és még nem volt komolyabb hibája.... :?

Kép
Kép
nircee

Akkor ezek szerint nem márka hanem inkább széria függő, hogy sokszor kell e javítani... :roll:
Egyébként, Nircee, én neked emlékeztem Whirlpoolra, és azért kérdeztem, mert most szeretnénk venni, és mindenki azt ajánlgatja. :roll:
nekünk egyébként itt anyósomnál Indesit van, és anno minden ismerősünk óva intett tőle. Nekünk viszont nagyon bejön... :wink:
Valszeg most majd magunknak is olyat veszünk. Vagy Bosht... :roll:
Azért köszi a tapasztalatokat! :wink:
Neked is, Pimpoka! :wink:

thenus

Henus, nem teszel képeket az új lakról?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, de majd teszek.... :wink: :oops:
Feltöltöm, kicsinyítem... :wink:
Lehet, hogy enm ma lesz... :oops:

thenus

Nálunk is most lesz esedékes az új mosógép vásárlás. Nincs baja a mostaninak, de a belseje már tiszta fekete. Olyan mintha gombás lenne. :? :oops: Elég régi már szegénykém, a teteje is rozsdásodik már egy kicsit, de azért én még szeretem. :)

Pilla, Verna!
Jobbulást nektek! Influenza?

Kép
Kép
giga1

Ja!
Képzeljétek! Bulcsú már teljesen magától négykézlábra áll, és hintáztatja is magát előre-hátra. :D Tökre örülök neki. Használ az a kis torna, amit szoktunk csinálni, pedig mennyire egyszerű az egész... :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?