Verna
sajnálom szegény Lolo-t, remélem hamar elfelejti. Mondjuk ők ahhoz képest ügyesen esnek, már figyelnek, hogy a fejük ne koppanjon azonnal, úgyhogy biztos, hogy kivédte, amennyire csak tudta.
Tudom én, hogy a gyereknek kell a társaság és meg is kapja. Elmondom neked, hogy nagyon jól elvan mindenütt és nem hiányol, ha otthagyom, ezzel sincs gond, mert egyszer rákényszerültem, hogy a sógornőmre hagyjam, de észre sem vette, hogy nem vagyok ott, csak én bőgtem végig. Kell neki és be is fogom vezetni, de nem mindegy, hogy milyen közegben van. Az én anyukám etetné édességgel, aminek a gondolatától is rosszul vagyok. Eddig Didri csak üres kekszet evett, babapiskótát és krémtúrót. Ennél több édességet nem is szándékozom neki adni. Anyósom csak annyira felelőtlen, hogy a fél éves gyerekemet kenguruban el akarta vinni a XVI.ker.-ből a XI. ker.-be. Átutazta volna a várost a fél éves gyerekemmel, aki akkor még szopott. Szerinted???? Szóval lassan hozzá fogom szoktatni a társasághoz, de az nem az anyu és nem az anyósom lesz. A két sógornőm értelmes, normális, rájuk majd rá lehet bízni, amúgy is egyik nemsokára fog szülni, neki még jól is jön majd, hogy a két gyerek eljátszik. Társaságban nagyon sokat van, gekko-ba járunk még mindig, a zenebölcsibe már ritkábban, de ott néha észre sem veszi, ha nem vagyok mellette, ha kimegyek. Szóval a Didri nagyon jól szocializálódik, de annak is megvan a maga ideje, hogy mit mikor teszek meg. Egy biztos, az, hogy kivel lehet, azt én és a férjem döntjük el és ebből nem engedünk. Nem félek attól, hogy nem fog szocializálódni, mert nagyon jól elvan bárhol. Az oviig már nagyon sokat lesz más társaságba, attól sem félek. De az, hogy a mi szüleink az egy-másfél éves gyerekünket cibálják és zabáltassák édességgel, na, azt nem! Tudom, miről beszélsz és tisztában vagyok vele, hogy igazad van, de én a fokozatosság híve vagyok, mivel látom, hogy a leányzó nagyon jól elvan társaságban, nem félek, hogy nem csinálnánk jól. Egy bajom van, hogy mióta sűrűbben járnak hozzánk a keresztapjáék a két kisfiával, tőlük látta, hogy egymással verekszenek, nekiállt ütögetni mások fejét (az enyémet is, sőt, a sajátját is). Most egyfolytában megyek utána, ha valahol vagyunk és mindenkihez odamegyünk, hogy simi-simi, aztán időnként ezt megcsináljuk. Ez nagyon idegesít, mert a gekko-ban is van egy kisfiú és volt, hogy kapott egy kokit. Nem szeretném, hogy azt szokja meg, hogy bántja a többieket. Régen soha nem csinált ilyet, régen mindenkihez odament és mindenkit megsimogatott. Nálatok volt már ilyen? Van valakinek tapasztalata ebben?
Szantre
hány kérdőív van és meddig kell kitölteni?
Na, húzok.
Szép napot mindenkinek!