Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

ugabesz: Zsófi hathetes volt, mikor először hazamentünk vele anyuékhoz, ott aludtunk kettőt, és nem volt még három hónapos, mikor három napra Bécsbe mentünk, aztán öt hónapos volt, mikor Hajdúszoboszlón pihentünk :) Nyolc és 10 hónapos volt, mikor vidékre lagziba mentünk vele :wink:

Nem kell félni a babával való utazástól! Mindegyik pihenés volt, másképp, mint kettesben, de ez természetes. Bécsben kenguruztam vele, Apával végre kézenfogva sétáltunk hosszú idők óta először, nagyon élveztük :)
Vendég

ja, és augusztusban megyünk egy hétre nyaralni, Fruzsi három hónapos lesz :)
Vendég

Gabesz!

Mi 6 hónapos Bercivel (+a 2 naggyal) mentünk Bakonyszűcsre 2 éve tavasszal,egy bababarátnak kikáltott parasztházba! Hát,kiságy,babakád tényleg volt, a többi kicsit kopott-hiányos,de azért nagyon élveztük,főleg a fiúk a cserépkályházást! Keresek Neked képet,hihetetlen kalandokra szántuk rá magunkat! :lol:
idén pedig ide megyünk 1 hétre:
http://www.meseszallo.hu Annyira nagyon baba-gyerekcentrikus és a programlehetőségek is épp nekünk valók!

Kép Szénásszekéren a csipet-csapat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.02.05 22:06-kor.
borossné becz márta

Kép A traktorozást nem lehet elég korán kezdeni...

Kép Széna között aludni jó!

Kép Uzsonna az erdőben...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Bocs, hogy így betörtem, de eléggé el vagyok keseredve, hátha valakinek van tapasztalata és tud nekem segíteni.

Influenzajárvány miatt látogatási tilalom van a kórházban, a szülőszobán azt mondták, az apás szülést sem engedik meg. Állítólag a MÁV-os időszakban ezt nem vették ennyire komolyan, de mostanában szigorúan betartják a szabályokat.

Tud vagy hallott valaki arról, hogy mi az igazság? Két hétre tippelik a zárlatot, nekünk annyi időnk már biztosan nincs, sőt...

Köszönöm!

Kép
mist

Mist: Sajnos nem tudok segíteni. Én is ettől féltem októberben, de szerencsére akkor nem lett járvány. :( Remélem. legalább a férjedet nem tiltják ki. Akkor be se mehetne látogatni, míg bent vagy? Az borzalmas! :cry:

Márta: Nagyon aranyosak így együtt! Biztos nagy élmény lehetett! :lol: Volt malackasimogatás is, meg hasonlók? Az még egy nagy élmény a gyerkőcöknek!

Kép

Kép
nikuc

Márti Nagyon jó a képek! A szekeres a legjobb! :D

Erre felbuzdulva én is rakok fel Barnabásról! :)

Kép Kép Kép

Kép
dius87

Nikuc a képen látszik hogy Banusnak is pöttyös az arca, én nem tudom mitől, nem volt neki soha. Elkezdett száradni de csak a babafürdetőtől lett jobb neki, mára már egész szép, az első képet most csináltam. Olyan mintha valamitől kijött volna neki, de nehezen múlik, nem folyamatos mert több nem jön ki neki, de már 3 napja ilyen...

Kép
dius87

mist gratulálok a babához! Kis fiú kis lány?

Sajnos, én sem tudok neked segíteni, mikor én szültem még nem volt járvány...

Kép
dius87

dius, bizony, 1 hét!
hétfőn uccsó UH, kedden doki. remélem akkor már ki fog derülni, hogy mi lesz és hogyan.

danann persze, én is nagyon remélem, hogy ha Milos megszületik kicsit békén hagyják, és csak utána kezdik el vizsgálgatni.
erre azért elég nagy esélyünk van szerencsére. H. drnő szerint születés után pár napig nincs is értelme vizsgálgatni, hiszen a külvilághoz adaptálódik éppen.

nikuc az epres ízesítés és a valódi eper köszönőviszonyban sincs egymással. biztos lehetsz benne, hogy az eperízű gyógyszer soha nem látott epret. inkább valami vegyileg előállított eper-aromát :)
az aventes sterilizálóba vizet kell tenni (azt hiszem egy pohárnyit, de én mindig csak szemre öntöttem), és 6 vagy 8 percre a legmagasabb fokozatra kell tenni. nem robban le a teteje, mert vannak rajta rések, ahol a felesleges gőz eltávozhat.
(egyébként meg teljesen lezárt dolgot sose tegyél a mikróba, mert tényleg felrobbanhat, aztán jó esetben vakarhatod a koszt, rossz esetben veheted az új mikrót...)

dius tényleg azt várja egy egy hónapostól, hogy felismeri??? bakker, ez tényleg nagyon gáz...

csajok a paramax az paracetamol? megnézné nekem valaki,hogy mi és mennyi a hatóanyag tartalma?

ugabesz emma 3 hónapos volt, mikor a párom nagyobb gyerekeivel nyaralni mentünk egerbe. én nagyon utáltam, mert ültünk a porban a strandon a bébivel, amíg ők csúszkáltak, meg úsztak. de ha csak hárman lettünk volna, az tuti jobb lett volna. emmával az ég világon semmi gond nem volt, mentünk minden felé, ahol éhes lett, ott megszoptattam...

mist nekem 2 hete azt mondták, hogy szülésre beengedik apát (egyébként is a vajúdó anyuka maga cuccol fel csomagostul, vagy mi?). utána nem lehet látogatni, ez tiszta sor. de mondjuk szerintem az nem is baj, elvégre oka van a látogatási tilalomnak, 3 napot azért ki lehet bírni...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Anita - Bár gondolom már túl vagytok az oltásos dolgon, de azért elmondom, hátha legközleebb jól jön: én hideg citromkarikát szoktam a szuri helyére tenni, így nem fáj, nem gyullad be. Hogy miért azt ne kérdezd, a védő nénink a kínai családoktól leste el és működik. :wink: kúp: nekünk úgy marac bent, hogy a kisujjammal felteszem és utána gyorsan összeszorítom a kis fokhagyma gerezdeket. 3 hónapos kortól jó a Nurofen vagy a Panadol.

Gabesz - Annyira aranyos ez a kép Dávidról! Nekünk is ilyen törölközőnk van. :wink:

Szalamandra - Sajnálom ezt a vírusos betegséget, remélem gyorsan kijöttök belőle. Volt valami fájdalomcsillapító, amit pocakosan kaptam a fogamra, de nem emelékszem pontosan mi volt az, mejd megnézem, ha Szabi felébredt. Lehet, hogy az volt, amit Susy írt.

Máshol alvás - Szabi épp elmúlt 1 hónapos, amikor hazamentünk anyuékhoz hétvégére. Nem volt semmi gond. Azóta sincs. Bárhol tud aludni, csak nyugi legyen.

Márti - Szupi jók a képek és ez a szálló is klassz lehet. Meg ismutatom apának. :wink:

Dius - Barnus nagyon cuki.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dius: Lehet, hogy ettél valamit, vagy kentél rá valamit, ami kicsit érzékenyen érintette. Nekünk a dm-es arckrém nagyon bevált. És valami 350 Ft... napi 8x kenem, megvan már jó hónapja, és több, mint félig van! Van benne valami növényi bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyag.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Tavaly ugyanilyenkor szintén látogatási tilalom volt, a szülőszobára sem lehetett bemenni, mire én szültem feloldották.

Iricc
Hatóanyaga a Paramaxnak: 500 mg. paracetamol tablettánként, Egyéb összetevők: povidon, mikrokristályos cellulóz, karboximetil-keményítő-nátrium, sztearinsav, magnézium-sztearát

Lányok szép hétvégét mindenkinek, mi elutazunk. Isteni idő van odakint.

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm mindenkinek. Kislányt várunk, egyre türelmetlenebben. :lol:

Iricc, a látogatási tilalommal nekem sincs bajom, de az apás szülés más tészta. A szülészeten ma kerek perec kijelentették, hogy nem mehet be az apuka...

Kép
mist

Iricc: Én mindig sírtam, mikor Apa hazament látogatás után. Olyan rossz volt Nélküle. :( Mi azért is akartunk a Mávba menni, mert akkor még volt apukás szoba, de addigra megszűnt.
A robbanást tapasztaltam. A cumisüveg cucliját sikerült kilőnöm egyszer. :lol: Viszont én nem láttam réseket a sterilizálón. Áztattam is belőle a vízkövet, és nem engedett. :oops:

Annyira szorítok Neked! Majd előtte nap szóljál, és akkor mind itt szorítunk! Minden rendben lesz!

Kép

Kép
nikuc

Susy nektek is szép hétvégét és jó utazást!

Igen egész jó idő van, ebéd után le is megyünk sétafikálni! :)

Kép
dius87

Mennyire komoly ez a járvány? Holnap akartunk elmenni a nagy tecsóba venni új mosható takarót meg párnát, hátha Petinek a gyapjútakarónkkal van baja. Napoljuk el?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Napoljátok! Az influenza mellett Pest környékén már itt van a Calici vírus is! Szóval,szerintem ne kockáztass!

Vacakul vagyok, Lányok! A szemem is begyulladt,a torkom is nagyon fáj! Berci meg alszik! :shock: Míg beteg volt,csak du. aludt,most meg annyira nyűgös volt,hogy elképesztő.Lefeküdt a szőnyegre,ott szenvedett,ha 1 percre eltűntem a szeme előtt nyafogott,úgyhogy bő 1 órája letettem aludni és azóta horpaszt! Szerintetek belefér ez így influenza után vagy mást is összeszedett és az váltja ezt ki?
Kamillával is van valami,1 percre sincs el se játszószőnyegen,se járókában, és jóval kevesebbet aludt mint máskor szokott! Érzik,hogy nem vagyok jól és a mai napunk így abszolút tervezhetetlenné vált!

Márti
borossné becz márta

susy köszi szépen! ezek szerint hatóanyag szempontjából pont az, ami nekem van itthon. akkor ezt viszem magammal :)

mist jaaaaaaj, na akkor én összeszorítom lábam, és nem szülök jövő héten. szerintem egy pár nap ide, vagy oda nem számít Milosnak, nekem viszont nagyon is számít, hogy apa ott lesz-e velünk.
nagyon drukkolok, hogy nektek is sikerüljön apával együtt szülni!!!
meddig tarthat vajon ez a nagyon szigorú tilalom?

nikuc ott van a rés a füleknél, ahol az aljához csatolódik a teteje. nem túl feltünő, de annyira pont elég, hogy nem robban fel :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Szisztok!

Sz.bettyna, igen túlvagyunk szerencsére rajta, de azért köszönöm a választ. Végül nekem is az a technika vált be hogy össze nyomtam a kis fenekét. Az oltások helye pedig szerencsére nem gyulladt be, csak egy pici pötty látszik ahol megszurták.

Márti, nagyon jók a képek! :)

Dius, nagyon aranyos Barnus! :)

Susy, jó pihenést! :)

Mist, remélem végül mégis beengedik a párodat a szülésre. Bele gondoltam mi lett volna velem ha nem lett volna ott a párom. Hát nagyon rossz lett volna. Nagyon sok erőt adott nekem! :) Kívánom, hogy minden rendben legyen a szülésnél!

Nikuc, én is volt, hogy elpityeregtem magam mikor elment apa a látogatás végén. Meg akkor is mikor azt mondta, hogy nem biztos, hogy odaér látogatási időben. :cry: , de aztán meglepett, mert odaért. :)

Anita

anitapo20

Lányok, lehet, hogy én csesztem el Pálmi kajálását :oops:

Ráadásul nem is én jöttem rá, hanem a párom!

Aztán megnéztük a cumisüveg dobozán, a cumifej amit használok csak újszülötteknek jó, mára már 3 lyukú cuminál kellene tartanunk, lehet, hogy ezért eszik ilyen kevéskéket, mert nem jön neki eléggé és elfárad!

Most alig várom, hogy felébredjen, mert szereztem 3 lyukú cumifejet, nagyon kíváncsi leszek, hogy így mennyit fog enni!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Tényleg látogatási tilalom van a kórházban tegnap óta visszavonásig! Legalábbis az ÁEK honlapján ez van.

Veronika: nem igaz amit írsz a cumival kapcsolatban. Nekem a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy amíg nem ordít a gyerek, nem rángatja a cumit, addig maradjon a legkisebb lyukú, mert azzal dolgozik legtöbbet a szája. Adél még sosem reklamált az 1-es cumi miatt.

Márti: nagyon jók a képek, és tök jó ötleteket adtál nyaralás ügyben. Mindenképp itthon akarunk menni és nem víz mellé. Ja és üdülési csekkel.

Iricc: nagyon drukkolok neked! remélem a férjed bent lehet a szülésnél.

Dius: Barnus milyen nagy fiú!

Mi hétvégén elutazunk a szüleimhez. Már annyira várják Adélt. Sajnos apum elég beteg és nem nagyon tudnak utazgatni.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi,

Pálmi sem reklamált, nem ordít, viszont a fejét rángatja egy ideje.

Most képzeld, megitta mind a 100ml-t, amit bekevertem neki, de lehet, hogy még többet is ivott volna, ha lett volna az üvegben! Mindezt nem egész 8 perc alatt! Tiszta boldog vagyok! :D

Remélem nem csak véletlen egybeesés, most várom a következő kaját :) És bekeverek többet, aztán majd meglátjuk :)

Kép

Kép
sz.veronika

nikuc, 2dl víz a sterilizáló aljába, 8 perc legmagasabb fokozaton. nem robban fel :)

szalamandra, jobbulást, szerintem, amíg benne vagy, nem nagyon tudsz mit tenni, csak túlélni. majd utána visszahozod a tejet, ha megcsappant... nem mindenki annyira érzékeny arra, hogy eszik- iszik-e.

nikuc, a homeósokat a babáknak vízben feloldva kell adni. nem tudom, van-e benne tejcukor?
dorka most az alvására szed homeóst ;) egyelőre nem oldotta meg... de jobb lett, az tuti.

mi nagyon nagyon szerencsések vagyunk, ezen a télen még nem voltunk betegek. najó, noémi volt itthon 3 napot, és folyt az orra. a dokit ki sem hívtam (kijár). remélem, ez így is marad!

gabesz, laura 7 hós volt, amikor tunéziába mentünk vele. főleg a tengerparton töltöttük az időt, ott aludt de, du meg felmentünk a szállásra aludni. egy welnesst viszont tényleg nem biztos, hogy ki tudsz használni, nagyon zajos az uszoda és egyéb vizes cucc... és az ő bőrének nem jó, ha sokat áztatod...
egy balcsi pl nyáron jó lehet, pláne társasággal, ahol van kire bízni a babát, míg apjukkal mondjuk csobbantok egyet.

susy, teába tenni a homeóst nem jó ötlet szvsz, ugyanis semmi kaját nem lehet előtte-utána, a tea meg annak számít. vízben kéne oldani!

barnus nagyon édes. én miért nem kapok olyan gyereket, aki elalszik a játszószőnyegen??? :D

susy, jó utat! tényleg klassz idő van! a következő alvásidőben megyek is a lányokért, szerintem elmegyünk játszózni kivételesen. (úúútálom :))

ha már mennyiségek: tegnap dorka megint nem evett egyszer, valami nyűgje volt, és fejtem 140-et, tehát van elég tej. ehhez képest nem nagyon hízik még mindig, ma mértem egy kaját, 110-et evett. bolond ez a gyerek? vagy úgy döntött, kikompenzálja az induló 300-as hízásokat???

KépKép Kép
mzsperx

Veronika: örülök, hogy Pálmi ennyit evett. Az elmúlt napokban Adél is kevesebbet evett. Ő 120nál többet nem nagyon hajlandó enni, vagy ha eszik is visszabukja. Annak meg nincs értelme, hogy azért beletöltsem, hogy utána a földön kössön ki. Azt vettem észre, hogy fontos, hogy nyugalom legyen etetés közben és ne érje sok inger. Egyik este hazajött az apja kaja közben és nem bírtam megetetni, mert állandóan az apját kereste. Végül apának le kellett ülnie mellénk és csak úgy evett Adél.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Veronika szerintem 100% hogy a cumi miatt nem evett Pálmi!
Barnust mikor hazahoztuk, nagyon sokat fejtünk és cumisüvegből kapta meg a tejcsit, 30ml-nél nem evett többet.. aztán két nap után eszembe jutott a cumi vége, megszívtam és semmi de az ég adta világon semmi nem jött, mondom ezt nem hiszem el :) Hát szívtam egy jó darabig mire jött belőle valami hát én is kifáradtam volna, a 2es cumival meg 4naposan 80mlt evett, azóta is 2est használunk és 180ml, 10perc kb vagy annyi se....

Köszi a dicséretet, hát Barnus tényleg jó nagy! :) Hát 1-2 hónappal idősebbnek néz ki, ráadásul jó husiban van! :)

mzs Barnus rendszeresen elalszik a játszószőnyegen, de ő mindenhol. Már 1 hónapja nagyon jó alvó, sokat alszik minden nap és az éjszakát is átalussza!

Kép
dius87

Mzs,
én úgy tudom, hogy 3 hónapos kortól már csökken a heti hízás, ilyenkor azt hiszem már csak heti 10 dekákat kell hízni.

Gabi,
igen, annak nincs értelme, hogy kibukja, szerintem se. Adél igazi kis csajszi, hogy apuci felbukkanása kizökkenti a kajálásból! :)

Dius,
akkor ti jóval gyorsabban rájöttetek erre, mint én :oops: vagis nemis én jöttem rá, hanem apa... :oops:
Ha visszanézem, hogy mennyiket evett és mikor mennyit kellett volna, akkor az látszik, hogy kb. másfél hónapja nem követi azt, amennyit ennie kellene... ennyi idő kellett nekünk, hogy rájöjjünk, ami neked 2 nap volt! :lol: :lol:

Nade itt egy újabb kép, a bal oldali vagyok én, jobb oldali Pálmi.
Anyja lánya? :)
Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Márti!

Még nem állítom, hogy jobban vagyok, de alakul... reménykedek!
Neked jobbulást!

Susy!

Most sül a diós-almás, hmmmm jó illata van! :)

Adél alig eszik valamit. De szerencsére a cicit elfogadja, csak a szilárdakkal van a baj. Biztos fáj a torka, úgy üvölt, hogy szinte alig hallom. Be van rekedve a kis drágám. :( Úgy sajnálom. Tegnap elmentünk orvoshoz, de annyian voltak, hogy nem vártuk ki a sorunkat. Féltem, hogy még jobban beteg lesz. :( De akkor mi legyen? Jó lenne azért dokinak látnia őket...

Kérdeznék valamit: tegnap elmentem megvizsgáltatni a derekamat, mert néha nagyon fáj. Csináltak röntgent, és az aszisztens néni jól leszidott, hogy hogy gondolom én, hogyy elmegyek röntgenre miközben szoptatok?? Azt tudtam, hogy terhesen nem lehet, de hogy szoptatás alatt se??? Magyarázott valami olyasmit is, hogy le kéne fejni ezt a tejet... Szerintetek? Lesz valami baja Adélnak?

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Én emiatt nem voltam tüdőszűrésen 7 éve! Vagy terhes voltam vagy szoptattam! Szerintem elővigyázatosságból mondják,de nem tudom! Komoly bajt nem okozhat szerintem (a férjem ért ehhez,volt sugárvédelmi oktatáson és azóta tudjuk,hogy a mibiltelefon komolyabban sugárzik és még nem látni,milyen súlyos következményei lesznek)!

Veronika!

Némi hasonlóságot vélek felfedezni köztetek! :lol:

Na,Lányok!

Bőszénfán tartjuk a topic-talit nyáron? :lol: Ugye,hogy nem is drága,ahhoz képest,ami benne van az árban? Na,csak óvatosan a foglalással,nekünk is hagyjatok helyet,én márciusban szeretnék foglalni! Ugye az még nem késő?

Nini!

Sokat gondolok Rátok,jelentkezz majd,ha tudsz!

Márti
borossné becz márta

Mzs!

De bamba vagyok!

Kicsi Dorkádnak nagyon boldog névnapot kívánok!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok !

Nem volt műtét. Nem bírtam magamat rávenni. Most próbálnak meggyőzni, hogy ha nem veszik le majd neki lesz rossz mikor nagy lesz, meg, hogy még most kéne megcsináltatni, mert még nem lesz róla emléke. Nem ecsetelem, hogy mennyire félek az egésztől. Műteni egy ekkora babát :?

Kedden megszületett Márk unokatestvérem. Ugye a drága sógornőmnek nincs párja ( már írtam, hogy lelépett) ezért egyedül vajúdott. Mondtam a férjemnek, hogy akármennyire rossz ember, ezt nem szabad senkinek sem egyedül végig csinálni. Én voltam benn vele....masszíroztam a hátát stb. Kiváncsi vagyok, hogy változik e ennek hatására. De minden esetre aranyos baba :) Csak szegény mára besárgult és tovább kell maradniuk. Ami a legdurvább, hogy a félnapos gyerekbe tápszert tömtek :shock:
az agyoniskolázott csecsemős nővérke elnézte, hogy hány napos.
Le merjem írni melyik kórház ? :lol:

Márti Kép Töb haja van mint Márknak :( ..... :)
Köszönöm, jólesett :) :)
Nem igazán tudtam visszaolvasni....gyerkőcök hogy vannak ??
Amúgy tipikus óvónénis ábrázatod van :) :) ( bóknak szántam még pedig azért mert mostanság nem sok kedves arcú óvónénit láttam, többsége nem is szereti a gyerekeket)

Kép

NIKI
nini.n

Márti,
Nem is mondtam, nagyon tetszik a babatorna! :D Mindkettőnknek :D Bár Dávid néha megunja hamarabb, azért jól elmókázunk! Köszönjük!
Köszi az ülőfürdő receptet is, ma megfőztem (nagyon büdös) és este már ücsörgök is majd benne :D
Nagyon lazák vagytok ezzel az erdőben szoptatással és traktorozással! :shock: :D Remek képek. Na jó, harmadik gyereknél már lehet, hogy én is lazább leszek :wink:

Szóval itt mindenki viszi a gyereket már 1-3 hónaposan? Csak én vagyok ilyen para-anyuka? Át kell gondolnom a dolgot... Tudom, hogy csak egyszer kell kipróbálni és ki fog derülni, hogy működik, aztán nagyobb magabiztossággal vág bele az ember az ilyen kalandokba.
Jó, akkor tényleg leutazunk most már Anyuékhoz márciusban, aztán elkezdjük szervezni a nyaralást :D Igen, Balcsi a terv egy másik babás családdal (4 nap van a srácok közöt :D )

Veronika,
A kiegészitést én is 1-es cumiból adom Dávidnak, pedig ő is 3 hónapos :D Jó, nekem a cél, hogy megmaradjon a cicinél, de ha éhes, akkor igy is le tud nyomni pár perc alatt rengeteget :D 3 hónaposan igazán van annyi ereje, hogy kiszivja!

Kép
ugabesz

veronika :D hát le sem tagadhatnád a lányodat :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Utazással kapcs. :
Mi voltunk tavaly ilyenkor nyaralni és ott volt egy 8 hónapos spanyol baba ( azóta jó barátságot ápolunk). volt már olyan itt köztetek aki repült pici babával ? Márk majd nyáron fog előszőr repülni igaz nem sokat csak néhány órát. Aztán majd jövő ilyenkor belevágunk a 10-12 órásba is. Doki néniek csak az volt a feltétele, hogy legyen meg minden oltás. Kép Dinnye

Már tud hangosan nevetni, mit nevet...röhög :) :)

Szép hétvégééééééééét ! És sok jót a névnaposoknak !

Kép

NIKI
nini.n

Nini: Milyen édes! :lol:

Peti meg most ihletet kapott, már percek óta magyaráz, pedig nem egy bőbeszédű, hogy mő, ö, mú, ő uuu, bűű, áúúú, eőeee.. :lol: :lol: De hogy mi tetszik Neki ennyire, a plafont nézi, ami nálunk lambériás. :lol:

Olyan tündériek, mikor először rötyögnek. Mi szét olvadtunk, mikor Manó először csinálta...

Rendes volt tőled, hogy bementél a Sógornődhöz, nagyon rossz lehet egyedül maradni ilyenkor. Lehet ám, hogy az anyaság is megváltoztatja. Mindenesetre gyönyörű a kisfia. Az apuka látni se akarja? :?

Veronika: Pálmi nagyon hasonlít Rád!

Képzeljétek, mi már a következő néven törjük a fejünket... Szerintetek a Mártont lehet valahogy csúfolni? A másik tippünk az Iván. Mindigis tetszett. Nem egy gyakori név, ezért meg is lepődtem Iricc, hogy a Ti fiatokat is így hívják. Szerintem gyönyörű név! És nagyon komoly is. Bár volt egy ilyen nevű munkatársam, aki minden volt, csak komoly nem. Szólt kettőt, és már mindenki fetrengett a röhögéstől. :lol: :lol: Nagyon jó fej volt.
Lánynévként meg a férjemnek a Sarolta tetszik, nekem meg a Szófia. 8)

Kép

Kép
nikuc

Nekem is Pálmi egy pár napja kezdett kacarászni, olyankor, mikor jobbra-balra forgatom a combját és aztán megrázom egy versike kíséretében :) De még nagyon keveset csinálja, nagyon mosolyog végig, de azt a kacagó hangot csak 2-3-at csinál :) De majd megzabálom közben :)

Ma apa nálunk megint nagyon terítéken van... reggel Pálmi felsírt - ilyenkor gyorsan csak kaja kell neki, majd tovább alszik.
Én még aludtam, így később értem át a szobájába, mint apa, aki berontott, felrántotta a redőnyt, iszonyú zajt csapott és szegénykém még félálomban a tök sötétből majd kiverte a szemét a sok fény, meg a robaj...
Na tiszta ideg lettem, kitessékeltem a szobából, gyorsan adtam neki kaját, halkan visszaeresztettem a redőnyt és picúrka hál istennek visszaaludt. És még apa volt megsértődve, hogy kitessékeltem...

Mondtam neki, hogy tökre kivagyok, mert egy pár napja megint csak 2+3 órákat alszom éjszakánként, és ahelyett hogy segítene, csak még több munkát csinál nekem. Mondtam, hogy semmi időm magamra, legalább szombaton egy kicsit átvehetné a gyerkőcöt, csak egy órácskára legalább.
Erre átjött hétvégére a lánya, és apa közölte, hogy akkor most főznöm kell ebédet és vacsorát... köszi... ennyit arról, hogy fáradt vagyok és segítség kéne...

Kép

Kép
sz.veronika

Főzzön Ő.... :wink: Nálunk a férjem főz hétvégén.... vagy fogja Petit, lehet választani. Mondjuk Ő szerencsére olyan apuka, hogy le se teszi. Esti szopi után is sokszor Ő altatja el.
Egyébként ha sokat fent van Pálmi, próbálj a szobájában aludni egy pótágyon. Peti kiságya mellettünk van, de nagyon sokat felkelt, alig aludtunk az első pár hétben. Most közöttünk alszik, és fogalmunk sincs, milyen az a kialvatlanság. Éjjel kicsit mocorog, felébredek, szopizik, van, hogy már közben elalszom, ha nem, visszahúzom középre, és alszunk tovább. Sokkal nyugodtabban is alszik, egyszer kel éjszaka már nagyon régóta. Ők még szerintem eléggé félnek egyedül. Ösztönösen az anyukájukkal akarnak lenni.

Kép

Kép
nikuc

Ilyen apukát én is akarok! :lol:

Az én párom max 5 percet képes fogni, majd visszaadja.

Az éjszakákkal meg nem tudom mi van, eddig 6+4 órát aludt, de egy pár napja 3 óránként felébred. Lehet, hogy az oltás? (kedden volt) Remélem hamar rendeződik.

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, hát ez igazán nem jó hír! úgy látszik, a férjed nem túl empatikus... Nincs valaki más segítség (anyukád, testvéred, barátnőd), aki kicsit le tudna venni a terhekből?
A fáradtság borzasztó, ilyenkor muszáj a külső segítség, hogy az anyuka lelkileg és fizikailag is bírja.
Reméljük, hogy Pálmi is hamarosan visszatér a kedvezőbb alváshoz. Nem akarlak elkeseríteni, de van, hogy a babák váltanak, s akár olyanra, ami a szülők számára kevésbé jó. Reméljük nálatok nem ez lesz.

Kép
Kép
szalamandra

Veronika!

Lehet,hogy növekedési ugrás van Pálminál,ezért eszik többször most! majd ez is elmúlik!

Gabesz!

Hm,ez a lazaság... igazából nem azért lesz laza az ember,mert már mindent annyira rutinból csinál,hanem,mert a szükség ráviszi! :wink: Általában a picik alkalmazkodüképesek,a lényeg,hogy enni-aludni tudjanak! A nagyokat viszont vinni kell az erdőbe túrázni,mert imádják! Tehát meg kell oldani a dolgot úgy,hogy mindenkinek jó legyen!

Nikuc!

Nálunk mindig úgy volt,hogy a baba születése után legkésőbb 6 héttel már megvolt a köv. baba neve! Kamilláé pedig már 7 évvel a születése előtt!

Márti
borossné becz márta

Márti,

egy újabb valami amiről még nem hallottam! :D

Növekedési ugrás? Na majd mindjárt utánaolvasok mi is az...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika, nem semmi a párod!

Az én párom sem mindig segít, sőt a picivel egész nap szinte csak én foglalkozom. Néha odajön hozzánk beszél a picihez kb. 5 - 10 percig és ennyi. Mondjuk fürdetni minden nap ő fürdet. Általában ő is főz, ha úgy van és alszik Levi akkor én, de ilyen ritkán van, mert ha észreveszi, hogy elmentem mellőle rögtön felébred. :)
Akkor foglalkozik többet vele ha megkérem, mert szeretnék enni vagy hajat mosni például.

anitapo20

Szalamandra,

anyukám jön, de nem elég, azalatt alig csinálok meg valamit... leginkább csak munkát, pihenésre/magamra már nem jut idő.
Más meg nagyon nincs, de nem is tudom kire másra merném rábízni...

Na majdcsak lesz jobb! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Anita,

Nálunk is ez van, odajön 5-10 percre, amikor neki van éppen kedve babázni :) Meg amikor odaadom neki, mert el akarok menni pár percre cumikat mosni, enni, fürödni... de akkor is 5-10 perc után már reklamál, hogy mikor veszem már vissza, mert nála most már annyit volt :lol:

A fürdetést eleinte magára vállalta, kezdetben ketten csináltuk, de nekem ez az egyik kedvencem, ezért ezt nem adom át neki :). De segítget benne.

És múltkor egyszer csinált reggelit, amit ágyba akart hozni nekem, csak közben felkeltem :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Remélem így lesz és tényleg megáltozik!
De egyébként kislány és nem fiú :D :D :D :D Jázmin :)

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Hát lányok nálunk nem működik az, hogy nyugodtan, bátran menjünk a gyerekkel bárhová. A szüleimhez utaztunk, de ma 45 percet aludt kristóf, azt is óriási ordítás árán. Délután pedig már nem is tudtam elaltatni. Egyszerűen mindennel foglalkozik, feláll, elmászik, dumál, alvás az nincs. Ez elég rossz, mert így sehová nem tudunk menni, mert teljesen felborul az addig megszokott napirendünk.
Hétfőn akartunk hazautazni, de holnap délután haza megyünk, mert ez a cirkusz senkinek sem jó.

Nálunk apa mondhatom minta apa (és minta férj). Nagyon sokat foglalkozik Kristóffal, mikor pici volt akkor is. Amikor csak teheti átveszi tőlem. Veszekedni sosem szoktunk, persze vitatkozni igen, és vannak vélemény különbségek, de hangos szóváltás nálunk még sosem volt. Örülök, hogy ő a gyermekem apja.

Lányok ma nagypapám újságjába olyat olvastam, hogy kikerekedett a szemem.
2010- től 1 évre akarják csökkenteni a gyedet, és 2 év lenne a gyes. Azért ez nem gyenge. :shock:

És egy picit szeretnék nektek dicsekedni.
Képzeljétek a bátyám megnyert egy fotós pályázatot, és a munkahelye (Borsodchem) által kiadott újságban készült vele egy riport a fotózásról, a fotóival mellékelve. Büszke vagyok rá.

Kép
Kép
susytunder

Veronika,

Szegény párod.. próbált volna kedveskedni. :)

Nálunk szerintem az lehet a probléma, hogy amikor én nem vagyok ott mikor a párom foglalkozik a picivel akkor egy kis idő után elkezd nála sírni és bosszantja, hogy hiába babusgatja, beszél hozzá vagy veszi fel semmivel nem sikerül megnyugtatnia. Majd ha nagyobb lesz szerintem biztos jobban el lesz az apukájával is.
Mostanában azt vettem észre, hogy mikor nemsikerül tüszentenie Levinek azt próbálja mondani, hogy happci, de neki úgy sikerül gagyognia hogy hagszi és nagyot vigyorog mellé. :lol:

Anita

anitapo20

Susy, gratulálok a bátyádnak! :)
Az nagyon nem lenne jó! Mindig azoktól akarják elvenni a pénzt akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá!

Anita

anitapo20

Susy: Ez már biztos, hogy csökkentik a Gyedet, vagy még csak akarják?
Büszke is lehetsz a bátyádra! Nagyon ügyes lehet! Esetleg van valami link, ahol meg lehet nézni a képeket?
Még egyébként mi sem veszekedtünk a férjemmel. Mi is csak vitatkozunk max, de nem rossz értelemben véve, hanem igyekszünk egymást meggyőzni az igazunkról. :) De olyan is van, hogy nincs egy véleményünk, az is elfogadjuk. Meg mi össze is vagyunk nőve. Egyszerűen egy napot nem bírnánk ki egymás nélkül. Mást szerintem már halálra idegesítené ez a dolog. :lol: Viszont azzal nincs baj, hogy mindketten ülünk egymás mellett a gépünknél. :lol:

Voltunk ma a Brendonban, és olyan jó ,mert kinéztem két dolgot, ami kuponnal sokkal olcsóbb volt. Az egyik játékot pont múlt hónapban néztem ki, hogy nekem kell, és képzeljétek, pont az lett most kuponos. Egy olyan tükör, amit Petivel szemben lehet rögzíteni, így a férjem a visszapillantó tükörből ebben a tükörben látja az arcát. :lol: De közben egy aranyos kis béka is, és még játszani is lehet vele, ha megrúgja, a pocakjában egy kis akváriumban úsznak a halacskák. :D És ha már ott voltunk, csináltattunk kártyát is! Kaptam katalógust is! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Lányok! A gyerekülésről mik a tapasztalataitok? Most nézegetjük a következő méretet. Olyat szeretnék, ami 8 hónapos kortól 12 éves korig használható. Két típust néztem. Az egyik Concord (40-50e), a másik a Pierre Cardin (15-20e). Árban ugye ég és föld. Azt tudom, hogy a Condord az egyik legbiztonságosabb, de valóban mérhetően ennyivel jobb, vagy csak a márkanevet kell megfizetni? Van valamelyikőtöknek valamelyikkel tapasztalata? :roll:
Nem spórolni szeretnék, a biztonság az első, de feleslegesen sem szeretem kidobálni az ablakon. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?