Új privát üzeneted érkezett!

Pepitanna: gratulálok a fogacskákhoz. Én is szívesen megnézném Pannit fülbevalóval :wink:

Bettyna: szintén olvasgatom a naplót :) Sajnálom, hogy Szabi is ilyen beteg volt :( Várjuk a képeket.

Én is teszek fel a pocakról, tegnap készültek. A másodikon olyan, mintha lenyeltem volna egy labdát :lol:
Kép Kép
cosmopolita

cosmo - Gyönyörű labdát rejtegetsz! :wink: :lol:
És izgi a fal színe! Ez a babaszoba árnyalata?

Kép
Kép
pepitanna

Ja, akartam kérdezni a 13.kerületi kismamákat, hogy van e olyan gyerekdoki akit ajánlotok vagy nem ajánlotok. Pepitanna és Aviubi, elég közel lakunk, vajon egy körzethez tartozunk? :roll: Sok elvárásom nincs. Jöhet priviben is. Előre is köszi.

Rigába?? Jujjj, onnnan még nincs hűtőmágnesem :oops: :roll: 8) Irigykedem.

Itt a gyűjtemény:
Kép Kép
cosmopolita

Pepitanna: igen, de azért élőben nem ennyire élénk, vagy legalábbis természetes fénynél nem az - nem zavaró, meg a bútor is ott lesz :) A vállamig ilyen, ott lesz a bordür, a többi meg fehér. Ráadásul csak 2 fal ilyen, (a harmadik pici, a negyedik meg üveg). A nappaliban is van egy zöld fal és a bababirodalomban lévő, ahhoz képest abszolút babásnak hat. Legalábbis remélem, hogy a gyerek is szeretni fogja.
Most már eldugulok, mert az egész fórum velem van tele. :shock:

Kép
Kép
cosmopolita

Kép Kép Szilvanyunyó közben
Kép fülbevalós szépség
Kép fél éves szülinapján tévét néz :)

cosmo, dokira priviben. A hűtőmágnes falad izgi lesz majd a kis jövevénynek is! :wink: Majd megsúgom Laciapunak a vágyad, hátha teljesíti...

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: nagyon édes és milyen jól áll neki a fülbevaló :wink: Még azt szerettem volna kérdezni, hogy a vízalatti képek spéci géppel készültek, vagy eldobhatóval, mert azok a képek is állati jók voltak. Mint egy kis boldog halacska, olyan volt Panni. Ikeás az etetőszék? (én azt néztem ki majd sokára...).
Köszönöm előre is a dokis privit, a mágnesnek már meg csak a lehetőségét is (kifizetném - bármilyennek örülök, amin rajta van az ország vagy a város neve, de persze ha éppen nem jön vele szembe ilyen, akkor is köszönöm, hogy gondoltál rám - ha már így kierőszakoltam :lol: Amúgy félénk és zárkózott vagyok, kivéve, ha mágnesről van szó :roll: ).

Kép
Kép
cosmopolita

A mágnesek az első időkben még biztonságban lesznek, néhány évig nem éri el, utána meg majd megtanulja, hogy mi a rend :evil: vagy elpakolom őket :D Ne tudd meg, hogy bebugyoláltam festéskor, nehogy poros legyen, nem engedtem a közelébe senkit. Az a fal TABU 8)
cosmopolita

Sziasztok!

Képzeljétek, sikerült végre UH-ra időpontot kapnom, 9.-ére kellett (az lesz a 13. nap), 10.30-ra kaptam is. A legtökéletesebb időpont, Borit el tudom vinni oviba, onnan odaérek, s lesz esélyem vissza is érni fél 1-ig... Priviben megírom a blogunk címét, ha érdekel benneteket, ott rettentő sok kép van a kisasszonyról (4,5 éves).

S ha már a merész érdeklődésnél tartok (holott ugye, még várandós sem vagyok): milyen a gyermekágyas osztály? Van rooming-in? Normál szülés után lehet a babát rögtön szoptatni? Érdemes szülésznőt keresni, vagy mindenki jó? Van kórházlátogatás és szülésre felkészítés?

Mára elég ennyi kérdés is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.12.02 23:12-kor.
ktc

Sziasztok!

Damara: De gyönyörű és formás baba Gergő!!! :wink: Én már iwiw-en is meglestem őt :lol: Az ásványvizes palackos kép nagyon szupi :D Itt mindenkiben egy író veszett el? :D Hihetetlenül át lehetett érezni a te szüléstörténetedet is! Tényleg nem egy sétagalopp a császáros szülés sem. A lelki oldalát csak most értettem meg igazán, hogy itt olvastam a császáros szüléseket.

Pepitanna: Gratulálok a fogacskákhoz és a sikeres hozzátápláshoz is! De szép kislány!! Nagyon csini a fülbevalóval :wink: Ez már a végleges vagy még a belövős?

Cosmo: Formás pocakod van :wink: Hova tűnt az avatarod? Wow! Ezt a hűtőmágneses falat!! :wink: Ausztráliából van már? Májusban elvileg jönnek a nővérem lányáék, kérhetek tőlük :wink:

Ktc: Nagyon szép kislány Borka! És nagyon érdekes a neve is :wink: Elküldöd priviben a blogotok címét? Én decemberben kezdtem egyet a lányoknak, de csak a fontosabb vagy érdekesebb dolgokat írom bele, és csak a lányokról. Inkább azért hoztam létre, hogy a jobb fotókat és videókat meg tudjam osztani az ismerősökkel :D Ha érdekel, akkor majd megadom én is az elérhetőségét. Egy-két kérdésedre én is tudok válaszolni, bár én a Szabolcsban szültem még mindkét lányt. Csak rooming-in szobák vannak, de az első éjszakát a csecsemő osztályon töltik a babák. Szülésznőt néhány hete nem lehet választani, de állítólag nagyon profi mindegyik. Van szülőszobai látogatás, meg előadások is. Azt hiszem szerdánként lehet menni megnézni a szülőszobákat.

Próbálom elérni a dokit, kéne mennem rákszűrésre (dec.-ben kellett volna :oops: ). Remélem összefutok majd valamelyikőtökkel. Ha sikerül beszélnem vele, majd megírom, hogy mikor megyek. Hátha kiváncsi rám is valaki közületek :D

Lányok, nincs meg valakinek Pannaanya telószáma? Nem dobna rá egy sms-t? Vajon miért nem jött már hetek, hónapok óta? :shock: Néztem nemrég a képtárát, ill. a blogját, de semmi új bejegyzés nincs.

Ági, Vumenke: Hogy vagytok? Tényleg, Ági: Anyós hogy viselkedik mostanában, hogy Gyurika megérkezett? Normálisabb lett?

Voltunk Vivivel homeopátiás gyerekorvosnál. Nagyon tetszett. Több, mint egy óráig beszéltünk a Viviről, a vele való terhességemtől kezdve napjainkig, testi-lelki dolgokról, mindenről. Kapott egy alkati szert, meg Schüssler sókat. Nem akarom elkiabálni, de kezd javulni az állapota. Remélem most már rendbe fog jönni teljesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2009.02.03 10:32-kor.
lamme

Sziasztok!
Amiket ktc kérdez,engem is érdeleknének:)
Tegnap voltam afp-n, 1,4:jó.
2 hét múlva uh,akkor lesz 19 hetes.
Hogy kell feltenni képet?
És még valami.Nem szeretnék tolakodó lenni,de kész a kérdőívem a szakdolihoz,jóváhagyta a Tanárnő,most már kitöltethetem30-40 kellene legalább,már 18 jelentkező van.
0-3 éves korú babás szülők kellenének. :roll:
Valakinek esetleg elküdhetem?46 kérdéses.
Vendég

Lilisgabi: Szuper, hogy jó lett az afp! :wink: De hogyhogy már eredményed is van? :shock: Nekem elküldheted a kérdőívet, amint lesz kicsit időm, kitöltöm. Képet úgy tudsz feltölteni, hogy itt a szövegdoboz alatt rákattintasz a "Melléklet feltöltése" feliratra. Ekkor előjön egy ablak, ott kikeresed a képet, adhatsz neki címet, de nem fontos, majd feltöltés. Elvileg max. 600x600-as felbontású képet tehetsz fel.
lamme

Ktc: van szülésre felkészítő tanfolyam és szülőszobalátogatás is. Én nem voltam és nem is megyek, úgyhogy bővebben erről majd más tud mesélni. Szeretném kérni priviben a blogot. :) Nekem is nagyon tetszik a Boróka név.

Lamme: első körben írok egy emilt Pannaanyának, aztán ha nem ír, akkor dobok egy sms-t is. Reméljük, csak lefoglalják a lánykák. Köszi a 'strandlabda' dícséretet :) Az avatart cserélni akartam, aztán valahol félúton abbamaradt, de majd megcsinálom.
Ausztrál mágnesem, köszönöm van, de NAGYON NAGYON FIGYELMES VAGY!!! A Balti államokra, Oroszországra, Ukrajnára és Albániára nagyon fáj a fogam. Az oroszt jó lenne személyesen megvenni 8)

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme: képzeld, már a Honvédban is megcsinálják az AFP-t 1 nap alatt.
cosmopolita

Ja, és én jövő hétfőn is megyek a dokihoz (Honvéd), meg utána kb. 3-4 hét múlva. Szívesen összefutnék Veled, ha úgy alakul :wink: Majd egyeztessünk.
cosmopolita

Cosmo: Sikerült elérnem a dokit, de csak annyi konkrétumom van, hogy kedd vagy szerda. Azt mondta, hogy kérjek uh-ra időpontot (évente egyszer le kell csekkolni a spirált), és utána keressem meg. Úgyhogy most itt lógok a telefonon, hátha fel is veszi valaki. Ha nem sikerül, akkor megyek időpont nélkül, aztán csak sorra kerülök :? Remélem sikerül az orosz hűtőmágnest magad megvenni :wink:

Mostanában Niki elég rosszul alszik. Hogy a foga vagy valami más kínozza nem tudom, de nagyon sajnálom szegényt, meg magunkat is :oops: Egyik éjszaka annyira gáz volt, hogy elgondolkoztam, hogy biztos szeretnék még egy babát? :oops: :D De természetesen igen :D Tök jó, hogy a párom is így van ezzel, és szinte napi téma, és nemes egyszerűséggel csak Zolikáról beszélünk, ha szóba kerül :D
lamme

Itt egy mérges hsz volt eredetileg, de javítom, mert végül sikerült egy kedves hölggyel beszélnem :D :oops: :D Kedden megyek.
lamme

Sziasztok!

Húúúúúúúú, mennyit írtatok!
Banyoszka, örülök, hogy veled is találkozhattam személyesen!:)
Rólad nem is beszélve, Cosmo! :D
Az a zöld fal nagyon nagyon tetszik!!!!
És a "tabufalad is"!Nem is tudtam,hogy ilyen fanatikus gyűjtő vagy! :D
Pepitanna nagyon szép kislány Panni, cuki az etetőszékes kép!
Olyan nagyon csajos!!! :lol:

Ktc A lánykád kész hölgy! Aranyos a szánkós kép!:)
Lamme Köszi a dicséretet, neked mindenkihez van egy jó szavad! :D
A homeos dolgok segítenek a csajszikon?
Én is szívesen találkoznék veled, de én csak 6 hét múlva megyek kontrollra.

damara

Sziasztok!

Én is jövő hétfőn megyek a dokinkhoz, úgy 6 óra tájban. Valószínűleg nem kérek időpontot, eddig még úgysem vette fel a telefonját, amikor kerestem. Cosmo, te mikor jössz? Nekem Bori születésekor sem volt ekkora a pocakom, kicsit irigykedek... :oops:

Bori neve eredetileg Borbála, csak egy időben sokat becéztünk Borókának, akkoriban készült a vonalzó is. Most inkább Bori, Borcsi, biri-Bori. A Borkát is nagyon szeretettem, csak könnyen félrehallható Dorkának, így leszoktam róla.

Lilisgabi, az én kislányom már elmúlt 3 éves, de van barátnőm, akinek 2 hónapos a kisfia, ha átküldöd, szívesen átviszem neki, hogy töltse ki.

Pepitanna! Nagyon szép fülbevalót választottatok. Lőtték vagy szúrták?
ktc

Tegnap pörögtem, most Panni teszi...és ti. :wink:
Köszönjük a bókokat! :oops:

ktc - Lőtték, de fél perc riadalom után világbéke volt! De nagy és szép lánykád van! Örülnék a bolgcímednek :)

lilisgabi - Tök jó, hogy jó az afp-d! Nekem is jöhet a kérdőív! :)

cosmo - Laciapu ráuszítva, privivel igyexem.

lamme - A fülbe az még csak a kezdő még 4 hétig, utána jöhet az igazi csajos! Szeretném megkapni a blogcímed...

Mennem kell jajgatörphöz :roll: :)

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: A csajos fülbevalós Panniról is kérünk majd képet :wink: Jajgatörp :D:D A blogcím megy priviben :wink:

Azt szeretném kérdezni, hogy uh-n, ha van időpont, akkor elég várnom és majd szólítanak? A vizsgálóban még mindig az a "szuper" székre pakolós megoldás van vetkőzni/öltözni? Intimitás még mindig nuku?
lamme

Lamme: aranyos, ahogy átírtad a régi hozzászólást :D
Becsengo írt arról, hogy szólítanak majd UH-n, de biztos, ami tuti megkérdezheted ki jött időpontra. Én már rég vetkőztem a MÁVban, de nem gondolom, hogy változott :? Sajna, akkor most nem fog összejönni a tali :(
Sajnálom, hogy Niki nem alszik jól.

Ktc: én 2-re megyek sajna a Honvédba hétfőn.

Pepitanna: köszi mindent :wink: Privi meg ráér, még van időnk.

Damara: örülök, hogy tetszenek a falak :) A mágneseknek csináltatni kellett, mert már nem fért el a hűtőn. Ezek az ország-város mágneseim, az egyebek a hűtőn maradtak, azokat nem féltem.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Csak nem megint megindult az élet itten? :wink:

Ktc - Borid nagyon helyes kicsaj! Gyors válaszok: A gyerekágys osztállya nekme nem volt semmi problémám bár kicsit zsufi volt akkor, így magamnak kellett utána járni dolgoknak. Csak rooming-in van. Szülésznő nyár óta nem lehet fogadni, mert sok probléma volt belőle állítólag. Lamme írta, hogy mikor van Szülők iskolája minden hónapban 1 alkalom és szülőszoba látogatás. Doki meg tudja mondani pontosan, mert ő is tart előadást. :D

Cosmo - A pocaokt nagyon szép és a mágnesfal is tetszik nagyon!

Pepitanna - Mekkora nagy már Panni! Te jó ég! Nagyon szép kislány!

Lamme - Remélem tényleg használnal a homeobogyók Vivinek!

Lilisgabi - Gratula az afp-hez. Nekem is elküldheted a kérdőívedet.

Kérdés: Tudja valaki,hogy ha a Honvédba kaptam beutalót vérvételre, akkor milyen számon kell időpontot kérni?

És akkor a répás képek:
Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

ktc, lamme - Nagyon köszi! :wink:

Betti - Gyönyörű pasi Szabi! A szemei!!! :)

Képzeljétek! Leállt a tejtermelés! :roll: :cry:
Napokkal ezelőtt feltűnt, hogy végre jól esik hason feküdni. Ennek nagyon örültem! De az éjszakai cici nem volt elég és Pankó panaszkodott :cry: Lehet, hogy elcsesztem valamit? Vagy ez az átállás ilyen gyors? Vagy az a baj, hogy a napközbeni kajcsi nem járt mindig együtt cicivel? Jajj! :? :cry:
Tapasztalt anyucik! SOS! Jó így?

Kép
Kép
pepitanna

Cosmo: Bár én láttam "élőben" is a pocidat,de megint meglepődtem, hogy mekkora!!!!!....
Hova fog még nőni??? :D

Szbettyna: Szabi nagyon édes!!! Ha fiam lesz, én is ilyet akarok!! :oops:

Pepitanna: Tejjel kapcsolatban nem tudok sajna segíteni, nekem nem volt sok lehetőségem kifigyelni,mikor mi a helyzet, alig volt anno tejem :(
Sziasztok

Banyoszka
banyoszka

Köszi banyoszka!

Hogy vagy/vagytok?

Kép
Kép
pepitanna

Banyoszka - Köszi. Szorítok, hogy ilyen legyen vagy még szebb! :wink:

Pepitanna - Sajna én sem tudom mi lehet.

Nekem is van tejcsi gondom: Szabi 2 napja felébred hajnalban kajálni. Olyan 3-4 óra körül. Kezdek aggódni, hogy esetleg megint kevés a tejcsi, mert délután eszik 5-fél6 körül, aztán kér 2 óra múlva is. A szopit abbahagyja ugyan, én érzem, hogy elég lötyik, üresek a cicik és szerintem ő is tudna enni még, de nem reklamál, böfik után 9 körül elalszik. Vagy ez csak valami fejlődési ugrás? Kezdjem el a hozzátápit vagy mi legyen szerintetek?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Ismét egy gyors bekukkantás, Eszter apukájával alszik egy kicsit. Sajni még mindig betegek vagyunk, nem akar elmúlni a köhögés és az orrát is szivni kell még. Holnap megyünk ismét doki nénihez, mert kedden kellett volna egészséges tanácsadásra menni de a védőnővel megbeszéltem hogy így nem megyünk, és ő mondta viszont csütörtökön mindenképpen menjünk le ismét, ne induljunk egy újabb hétvégének betegen. Nem tudom mit fognak holnap kitalálni.

Cosmo - nagyon édes a pocid, van egy tippen a pici nemére a formájából itélve, de nem árulom el, majd ha megszületett. :D . Nagyon jó kis gyüjteményed van hűtőmágnesből.

Pepitanna - nagyon jó a fülbevalós képek. Nektek már van fogatok? Nekünk még egy se, bár hétvégén derült ki hogy nekem 13 Barnának 12 hónaposan jöttek ki az első fogak. Így lehet, hogy Eszternek is ilyenkor fog kijönni. Mekkora csajszi már Panni, hihetetlen hogy nőnek a gyerköcök. Nem rég még olyan picurik voltak. :D Apukájára hasonlit ő is nem?
Sajnos tejci ügyben én nem tudok segíteni.

Sz.bettyna - Szabinak is milyen gyönyörű szemei vannak. :D Csak jönne már össze a taláka úgy meggyömöszölöm őt is. :)

Lilisgabi - a kérdőívet nekem is elküdheted, ahogy van időm megcsinálom. Örülök, hogy jó lett az AFP eredményed.

Ktc - helyes Bori, tetszik az overálos kép. Engem is érdekelne a blog cím.

Lamme - engem is érdekelne hogy a homeos botyok segítenek a csajszikon. Mert én is gondolkozom hogy Esztert elviszem egy ilyen doktornénihez, ha nem javul az állapota.
Lehet, hogy már egyszer elküldted a te blog címedet, de nem találom, elküldenéd megint. Köszi előre is.

Csajok ha gondoljátok április-május hóra megszervezhetjük végre a találkát. Akkor még a pocakosok is eltudnának jönni. Mit szóltok hozzá? :D Akkor már egy kicsit jobb idő van, nem kell annyira beöltöztetni a babákat se, így jobban lehet velük kimozdulni.
Na megyek, mert anyukám befestette a hajamat, mert már szörnyen néztem ki, na nem mint ha ez segítene rajtam, és már le kell mosnom. Később még megpróbálok visszajöni. Puszi Mindenkinek
toldikrisztina

Bettyna: csak vérvételre mész a Honvédba? Oda is van időpont? A honlapon ezt a számot találtam, itt biztosan tudnak segíteni:
Központi előjegyzés telszáma: 465-18-00/72-777
/71-924
Zabálnivaló Szabi :wink:

Banyoszka: tuti nő még, mert a tavalyi gatyóm még nagy rám 8) Tudok egy tippet, ha valaki ilyet szeretne (genetika +) sok sok lustálkodás, 0 hasizom (szigorúan csak a derékfájás miatt - 2 felülés után beáll az egész) és 2 gyors szülés egymás után. Ez az én receptem :lol: Már biztosan nem is kell ilyen senkinek :?

Kriszta: most már aztán tényleg jöhetnének nyugis napok Nektek :(
Már kaptam tuti tippet mindkét nemre :D Valakinek biztosan igaza lesz. Nekem nincs megérzésem. :roll:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pepitanna és Bettyna! Priviben megküldöm a Skype-os elérhetőségem meg a telefonost is. Borit 3 éves koráig szoptattam, s annak idején felkértek a La Leche Ligától, hogy legyek szoptatási tanácsadójuk. El is kezdtem a képzést, már csak kicsi van hátra a hivatalos akkreditálásig, csak akkor elment az érdeklődésem más speciális téma iránt (akkoriban kezdtük gyanítani, mi van Borival). Szóval a tervezett második várandósság alatt be is fejezem a tanácsadóvá válást, de azért talán így is, "nem hivatalosan" is tudok segíteni, csak ehhez több infó kell. :roll:
ktc

Sziasztok!
Hú annyit írtatok, hogy nem győztem olvasni! :D
Damara! Nagyon jó volt olvasni a szülés történeted!Annyira érdekes, hogy akinek császárja volt mindenki írta már ezt a remegést ami egész teséből jön... Kisfiad pedig csodás! Az iwiwes nagyon tetszik.

Cosmo! nagyon szép a pocakod! Hogy rohan az idő. fura belegondolni, hogy most én is itt tartanék...
Gyerekorvos témában nehéz jól válaszolni. Mi a Nővér utcába járunk Hegyi doktornőhöz. Amiért jónak tartom, hogy nem ad mindenre mindenáron gyógyszert. Szerncsére így antibiotikumot sem ad csak ha muszály. Még kedves is, de pl. a 2 fiammmal teljesen máshogy viselkedik. Bence nagyon fél a szuritól, és üvőlt ha kap. Ilyenkor nagyon rondán beszél vele. A vizsgálatoknál nem annyira együttmüködő, és ilyenkor is letolja. Hunor pedig a kis mosolygós vagány gyerek aki a szurit alig veszi észre. Na vele vigyorászik, kedveskedik. Ez nekem nem szimpi, mert egyszer csúnyán rászólt Bencére. Viszont szerintem háziorvosnak jó. Ugyis a szakorvosnak kell szakmailag nagyon jónak lenni. Az sem jó ha elmégy egy felkapott orvoshoz, és aztán órákat vársz nála. A dokinőnél nem kell sokat várni, és ha valamit kérek akkor mindig ír beutalót. Na jó lelövöm magam.

Szopi téma! Én úgy tudom, hogy 6 hónapos korban van egy nagy ugrás, a baba sokkal többet enne. Ilyenkor anya azt hiszi nincs teje. Ez nem igaz, csak több fogy. Így ha nappal kevesebbet szopizok elképzelhető, hogy csökken a tej mennyisége, de sürübb szopival újra lesz elég tejed. Az pedig, hogy éjjel nem elég neki a tej, lehet, hogy csak nyügős, mert jön a foga stb. Ó én hányszor hittem azt, hogy jaj, nincs tejem aztán mind a ketten szopiztak 2 éves korukig. Szegény Hunor még most is hiányolja. :lol:
most már tényleg lehúzom magam!
Gabi! Kérdőívet nekem is küldhetsz!

aviubi

Pepitanna:Köszönöm kérdésed, szerencsére 15. hét után elmúltak a hányingerek, a rosszullétek, a szagundorok. Jó sokáig tartott, már nagyon untam.
Azóta szerencsére jól vagyok,"dagadok" szépen. Szerencsére csak a pocimon meg a cicimen veszem eddig észre a változást.

Panni olyan édes! Főleg fülbevalóval!!!

Tényleg a kórházban nem lehet már fülbevalót berakatni kiscsajoknak?
Anno 10 éve még úgy hoztam haza a lánykámat, hogy már bent volt a fülecskéjébe a fülbevaló....

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok leendő és aktív anyukák! :)) Nem tűntem el, csak most kicsit hanyagoltam a babás topicokat, mert kezdtem besokallni (Ti nem ritek néha úgy, hogy jól esne 1 napig csak NŐNEK lenni, és nem anyukának??). Na mindegy, már jobban vagyok, voltam fodrásznál is, meg utánajártam, hogy és hol tudnék sportolni, kialudtam magam szóval happy minden :lol:
Aliznak 2 foga van alul, de brutál módon növeszti a felső kettőt is, tök duzzadt az ínye :(( emiatt pár napja nyugtalanul alszik, és az altatás is katasztrófa (Betty: milyen módszerrel altattok?)
Hozzátápi nálunk érdekes: én délután, szopi után fél-1 órával kínálom meg valamilen péppel, amiben van: alma, sárgarépa, sütőtök, brokkoli, krumpli, spenót, banán. Mindig keverek hozzá Holle köles-, vagy rizskását is. A legnagyobb mennyiség eddig 150 ml volt, de kb. 1 hete 2-3 etetőkanálnyi és kész. Csak anya cicije kell :) szerencsére még mindig nincs tejcsi gond, remélem 1 évs koráig nem is lesz, mert nem akarom megismertetni a tápszerrel.

Kriszta: keressetek homeos dokit, nagyon jó! Nem gyógyszerrel tömi a gyereket, és nem mellesleg erősödik a homeósoktól az immunrendszerük. (Aliz 3 nap alatt kijött a hörghurutból, azóta sincs semmi baja)
Ja és az oltásokat mindenk gondolja át, a Prevenarról p. kifejezetten rosszat ovastam, mi nem adatunk be semmi választhatót.

Cosmo: nagyon csini a pocid, és nekem is van tippem :)) br apoci formája azért nem 100%-os, de érdekes lehet hallani a tippeket :)

Csajszik, akit érdekel a hordozás és/vagy a textilpelenkázás, és esetleg a mamami.hu-n is olvasgat: most szombaton Budaörsön lesz klub, ahol lehet nézelődni-kérdezni-próbálni, stb. Mi megyünk (most először), meg akarom tanulni normálisan a háti kötést :)) Ha van kedvetek jönni, nyugodtan!

Tali: benne vagyunk, de akkor már mostanában ki kéne jelölni egy napot, hogy arra a napra ne tervezzen senki se mást, különben tologatjuk és semmi se lesz belőle. Szerintem egy szombatot kéne választanunk, nem?

Képek nem mennek fel :(( na majd holnap próbálom!
vumenke

Kép Kép Kép
vumenke

Sziasztok!

Kriszta - Köszi. A talit már én is várom!

ktc - nagyon rendi vagy! mikor hívhatlak?

Vumenke - ALíz nagyon szép kiscsaj!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo - köszi a számot! Igen, csak vérvételre kell mennem. A Krio kér egy 4 hónapos ismételt vérvizsgláatot.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pepitanna: Állítólag közel 40 nap szükséges ahhoz, hogy valakinek végleg elmenjen a teje, addig pedig megfelelő eszközökkel serkenthető a tejtermelés. Hathónaposan van egy fejlődési ugrás, lehet, hogy ezt veszed most észre a melleiden, ill. Pankán. Én mindenképpen megpróbálnám serkenteni valahogy. Gyakori szoptatás, tea (pl. Laktoherb, Fitolak, Babylove, Mecsek tejelválasztást serkentő teák), homeopátiás bogyók (pl. urtica urens 5CH, ricinus communis 5CH), More Milk plus kapszula (baromi drága, de nekem rengeteg tejet csinált), serkentő fejés (sokan horror fejésnek hívják :D , mert elég mellgyilkoló, de hatásos).

Bettyna: Nekem is mindkét lánynál négyhónaposan volt egy ilyen tejtermelési hullámvölgy. Én megkezdtem a hozzátápit, már ha annak lehet nevezni néhány kanálka reszelt alma levét, néhány napig, mert utána mindig megindult a tejtermelésem úgy, hogy másfél-két hétig ismét csak anyatejesek voltak a csajok. Aztán öthónaposan meg elkezdtem az igazi hozzátápit. Én személy szerint kicsit másképp gondolkozom a szoptatás témában, mint ami most "menő", úgyhogy tanácsot nem is merek adni :D Na jó annyit mégis, hogy szerintem még legalább egy hónapot várjál az igazi hozzátápival.

Kriszta: Jobbulást kívánok Esztinek!! Nem akarom tényleg elkiabálni, de egyértelmű javulás van Vivinél. Még köhécsel, de csak köhécsel, és nem percekig köhög, öklendezéssel a végén, és napi szinten is már csak néhány alkalommal, éjszaka meg talán most egyszersem köhögött. Priviben küldöm a blogcímet.

Vumenke: Szerintem azért nem szabad ilyen kategórikusan "nem ajánlani" a nem kötelező oltásokat. Egyértelmű, hogy vannak pro és kontra érvek, nagyon nehéz dönteni, és borzasztó nagy a szülők felelőssége. Mi sem adattuk be mindet, de volt egy-kettő, amit fontosnak tartottunk. Alizról nagyon jók a képek! A másodikon nagyon vagány :wink:
lamme

Sziasztok!

Aviubi
Köszi a dicséretet, jól esik! :)
Lamme Mennyire horror összeg a More Milk?
Csak mert ki szeretném próbálni, mert már alkoholmentes sörmérgezést kapok!!! :cry:
A laktoherb nem nagy szám, ugyanannyi tej van ha iszom, ha nem!

damara

Betty: Szabcsek is nagyon édes nagyfiú, megkuksiztam a blogot is :lol: (Klubba nincs kedvetek jönni?)

Lamme: én senkit se akarok lebeszélni az oltásokról, de azért nem árt utánaolvasni. Nem véletlenül nincs Ny-Eu-ban se bcg, se a 2-3-4 hós oltás. A Prevenar pl. a 91 Streptococcus P törzsből csak 7 ellen véd, a maradék 84 meg jól átkolonizálja a garatot és ők lesznek ugye 100%-ban. Jó kis biznisz ez a gyógyszergyártóknak... na mindegy nem okoskodás, de érdemes mindennek jól utánaolvasni és aszerint adatni a gyereknek oltást, gyógyszert, kaját, stb. Na uff. Nyilván mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének. Csak sokszor elkábítanak minket a reklámok és a gyerekorvosok...

Damara: http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_595784 pl. itt van egész jó áron. Akitől eddig hallottam, hogy használta, mindenkinek bevált! Másik fórumon közösen rendeltek a lányok, próbálj valakivel összefogni és mondjuk felesben venni, úgy olcsóbb és meglátod, használ-e! hajrá tejcsi :))
vumenke

Damara: a Brendon honlapján is találtam More Milk Plus-t, ott 5990 Ft.

Aviubi: probálj nem számolgatni, már én sem teszem régóta és könnyebb. :wink: Döntöttél az átjárhatóságival kapcsolatban?
Köszi a doki véleményt. Mi a Béke útra tartozunk és mivel itt van közel a rendelő, jó lenne itt találni valami normálisat. (Pepitanna Te melyikhez tartozol?) Nekem azért fontos lenne, hogy bababarát is legyen az orvos, amúgy az arany középutat választom mindenből. Ne legyen végletes.
Majd megpróbálom még a szomszédokat is szóra bírni, meg persze a védőnőt kikérdezem (bár nekem másik van, nem az aki a házba jár).

Vumenke: akkor már van 6 tipp a baba nemére, igaz ebből csak 3-at ismerek, majd júniusban kiderül, hogy ki találta el :) Én csak mosolygok rajta.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Hoztam friss képeket a ma 2 hetes Gergőről.:) Kép a kicsi és a nagy Kép morcika

damara

Sziasztok!
Vumenke! Aliz nagyon édes! Imádom a szemét! Dehogy nincs olyan érzésem néha, hogy akkor most itt, és most elég. de nálam nem tart sokáig. Fodrász, kis itthoni arcápolás, talán új ruha, diéta szigorúbb betartása, és jobban vagyok. Ma is vigyorgott rajtam 1 anyuka, mert míg Bence a jégen addig én Hunor után rohangáltam a jég körül. megkérdezte tőlem az anyuka, hogy biztos, hogy 3-mat akarsz? PERSZE!
A védőoltásokról nekem az a véleményem, hogy hatalmas nagy dolog, hogy vannak, mert azért ne feledjük el, hogy néhány éve még meghaltak, lenyomorodtak gyerekek betegségekben. Én is beadatttam néhányat, de tényleg nagyon átkell rágni a dolgot, és sajna a döntést nekünk, szülőknek kell meghozni ami nagyon nehéz. Az biztos, hogy a túl sok védőoltástól gyengül az immunredszer, azaz bizonyos betegségek sokkal erősebben jöhetnek ki, mint régen. Pl. a bárányhimlő, is régen ártatlan kis betegség volt, ma pedig rettegünk tőle...

Cosmo! Amúgy nem számolgatok nagyon, csak most volt 2 napja az első kudarc, és nagyon elkenődtem... Az átjárhatóságit még 1 hónapig pihentetem, és ha február nem jön össze akkor megyek. Nagyon nincs hozzá kedvem.

aviubi

Sziasztok!

Lamme - Köszi. Lehet, csak rémeket láttam. A hozzátápit húznám, ameddig csak lehet.

Vumenke - Köszi. Milyen kulbba?

Ktc - Ma Szabi végigaludta az éjszakát megint. Lehet, hogy csak a front volt vagy nem tudom. Kíváncsi leszek a mai napra. Midenestre a számodat megőrzöm. :wink: Köszi mégegyszer.

Damara - A fiúk nagyon helyesek! A rendeled a More milket olcsóbb. http://hu.motherlove.eu/?q=node/14

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bettyna, örülök, hogy rendeződtek a dolgok. Amúgy általában 9-fél 10 felé érek vissza az oviból, ha épp nem császkálok ügyintézni, a vonalason és a skype-on délig elérsz, utána fél 2 felé érünk haza. Mobilon bármikor. Ha Bori alszik, úgyis le vannak némítva a dolgok, nem ébresztik fel.

Nagyon várom már a hétfőt, a délelőtti UH-t is, de inkább a délutáni dokis talákát, mert akkor mondja meg a mi jó dokink, mi a helyzet velem. Gondoljatok rám, hogy minden rendben legyen!

Mi 3. napja itthon vagyunk, mert hőemelkedése van Borinak. Semmi más baja nincs szerencsére. Most voltunk kint 3/4 órát csúszdázni, kellett már a friss levegő, olyan szépen süt a napocska! Megyek ebédeltetni. Szép napot nektek is!
ktc

Betty: a hordozós, amiről írtam (ha jól emlékszem, te is hordozod Szabit, ha van kedved, gyere, lehet tanulni kötési módokat, stb.)
vumenke

Ktc - Köszi. :wink: MEgy a drukk hétfőre!

Vumenke - Nekem csatos hordozóm van, a kendőhöz nem voltam elég bátor. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szia Mindenki!

ktc - Nagyon köszi az elérhetőségeket, mentettem. Képzeld, másfél napig újra fejtem minden szopi után és újra dől a lé!!! :D
Biztos apa utazása izgatott fel, de holnap éjjel már érkezik haza. Egyre nyugodtabb vagyok.

Köszi mindenkinek az ötleteket, a bíztatást! Kellett a lelkemnek!

Anyukám itt volt szerdától ma reggelig, előre úgy képzeltem, hogy akkor rengeteg szabadidő majd az ölembe hull. Így is lett, de a lakás rendbetételének estem neki! :? Ragyog az egész ház! :wink: Igaz, magamra nem volt időm, na majd ha Pankó felnő...
Evvel kapcsolatban meg mindig avval nyugtatom magam, hogy ezek szép és visszahozhatatlan évek. Élvezem és a lányomnak/családomnak élek. Most ez a legfontosabb! És megismételhetetlen!
Hétfőn reggel meg indulunk snowbordozni. Klassz havazást ígér a meterológia!

A lényeg!
cosmo - Megvan a "szajré"! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a More Milk-kel kapcsolatos elérhetőségeket!
Aviubi köszi kérdésed, egyelőre még nem konfrontálódott a két tesó, Csabi nagyon édes, ölbe veszi, puszilgatja a kicsit, de a felnőttekkel viszont elég dilinyós!:)
Nálatok mennyire volt brutál és mikor kezdődött a testvérféltékenység? (ha egyáltalán volt ilyen?:D)

Pepitanna Snowboard? Hmmm, tudtok élni! :lol: :lol: :lol:

Mi újság, lányok? remélem, nem beteg senki!Állítóléag járvány van!!!

damara

Pepitanna: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D JUHÉÉÉÉÉ!!!! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!!!! Majd, ha visszajöttetek a telelésből és alkalmas Neked, szólj. Elmegyek érte bármikor, bárhova 8) Ja, meg írd meg, hogy milyen pénznemben és mennyi volt! Húúú, totál feldobtad a napom!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Damara: még képeket, még, még :wink: Csabiról is!

Klassz, hogy mindenkinek van újra tejcsi! :wink:

Aviubi: peteérésedet figyeled? Vagy nem akarod ennyire tudományosan... ? :roll:

Ktc: drukkok mennek hétfőre. Sajnálom, hogy nekem 2-re van időpontom és nem talizunk, de talán majd legközelebb!

Mindjárt indulunk vacsizni (kihasználjuk, amíg lehet 8) )

Kép
Kép
cosmopolita

DE JÓ ÖRÖMET OKOZNI! :D :D :D

Oké, jövő szombaton itthon vagyunk!

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?