Új privát üzeneted érkezett!

Dytke!

Ha hasfájós,tényleg nem tanácsos inni! De az én lányomnak pl. mindegy mit eszem-iszom,soha nem fáj a pocija!

Tünde!

Nálunk csak a féltékenységgel kellett megküzdeni,az első pár hónapban,mert döbbenetes módon nem az 1, gyerekem volt féltékeny a 2.-ra,hanem a 2. a 3.-ra. De egyébként csak tovább kell osztódnia a figyelemnek,Berci teljesen észrevétlenül belesimult az életünkbe és a nagyok napirendjébe.
Könyvajánló(nagytesóknak): Bartos Erika:Anna és Peti,illetve Anna,Peti és Gergő c. könyvsorozat!Szuper!!!

Márti
borossné becz márta

Anita!

Az oltás utáni 48 órában lázasodhat be a baba, addig kell figyelgetni.
A Prevenar állítólag a fájdalmasabb szuri. Az én kisfiam combja bedagadt tőle, így én a következő oltás után közvetlenül borogattam is, és segített. Állott vízbe mártott ruhával kell borogatni.

Anna
b.anna

Anna,
nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Anita

anitapo20

Pálmi a 2 hónapos oltás után - ami délben volt - este 8 körülre lázasodott be. Mi is a prevanarral együtt kaptuk.
Kapott egy fél kúpot, az levitte a lázat és utána már minden rendben volt.

Tegnap kaptuk a 3 hónapos oltást, de eddig még nem lett lázas, pedig ugyanúgy a prevanarral együtt volt most is.

Én aloe mániás vagyok, azt kentem a combijára rögtön szuri után és nem is lett semmi, se piros, se dudor.

De sajna mindkét esetben jó nagy sírás volt, ilyenkor majd megszakad a szivem!

Kép

Kép
sz.veronika

miért lenne ciki a használtruha? az enyimek főleg abban járnak, és ők a legjobban öltözöttek az oviban :)

nikuc, vásárolhatsz a teszveszen is...

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek éjjelre belázasodtunk az oltástól. Kapott kúpot, de annyit bénáztam vele míg benne is maradt. :)
Hiába adtam neki kaki után akkor is egyből kikakilta. :)
Ha nálunk lesz olyan probléma, hogy nincs kaki akkor a kúp biztos hatni fog. :lol:

Nincs valami olyan lázcsillapító ilyen piciknek ami nem kúp? Azt tudom, hogy 3 hónapos kortól vab Nurofen szuszpenzió. Nektek mi a véleményetek róla?
Köszönöm!

Anita

anitapo20

Megmutatom Nektek az én kis Napóleonomat :D :D Kép

Kép
ugabesz

Gabesz de éddiiii, nagyon jó ez a kép, Dávid zabálni való.

Kép
dius87

Anita még én sem adtam be Barnusnak kúpot. :? Remélem nálunk simábban fog majd menni, mert Barnus amúgy is kakamatyi :lol: Olyanokat rotyogtat :lol:

Kép
dius87

Sziasztok!

Újra itt vagyunk, ismét betegesen... Mindkét lány belázasodott anyósoméknál, köhögnek, folyik az orruk... Ma megint viszem őket orvoshoz este. Mit csináljak velük?????? Jana már egy egész üveg lándzsás útifüvet elfogyasztott... :( Már mindent megpróbáltam. :(

Gabesz! Ugyanilyen törölközőnk van! ;)

Kép
Kép
kincsesi

Dius, szurkolok, hogy nálatok simábban mennyenek a dolgok, mert ez a tegnapi nap nagyon rossz volt. :cry:
És azt még ki is felejtettem, hogy mikor próbáltam benne tartani a kúpot közben le is pisilt szegénykém :lol: , de legalább már rájöttem a technikára. :)

Még azt akarom ezzel kapcsolatban kérdezni, hogy ha tegnap este belázasodott akkor még ma is belázasodhat? Vagy már nem?

Azért ígyis-úgyis figyelem csak, hogy mire számítsak.

Anita

anitapo20

Susy!

Kakaós almásat próbáltad már dióval? Gondoltam, hogy kipróbálom, hogy a 2ek kakaó helyett diót teszek bele. Szerinted?

Szalamandra! Neked volt diós-almás recepted? Elfogadnám!

Az egész napom abból áll, hogy orrot szívok... hol az egyiknek, hol a másiknak... :( Mindkettő sír, nyűgös..., lassan én is... :(

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi kitartás! Gondolom hogy nehéz lehet! Barnus is taknyi, de talán már nincs annyi trutyi az orrában mint tegnap volt... De én is sokat szívom... nem bírom hallgatni ahogy szörcsög... :(
C vitamint veszek be reggel este, remélem megy neki is belőle!

Kép
dius87

Sziasztok!

Dávid nagyon édes! És nekünk is van ilyen törölközőnk. :lol:

Iricc: Hogy vagytok? Sokat gondoltam Rád! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Mi is Nurofen lázcsillapítót vettünk, mert nem akarok kúpot dugdozni a fenekébe. A dokibácsinak nem mertem mondani, mert a vele lévő védőnő kegyetlenül kioktatott előtte, hogy a lázat végbélben kell mérni.. hát én sose mértem, és az oltási kiskönyvben is benne van, hogy lehet hónaljban, akkor minek kínozzam? Anyukám is azt mondta, hogy sose mérte nekünk ott, pedig akkor még digitális se volt.
Egyébként úgy tudom, hogy a babák a végbél ingerlésére reflexszerűen ürítenek, sokan a lázmérőt dugják a baba popsijába, ha szorulása van, ezért nem értem ezt a popsiban mérős dolgot.

Peti múltkor mellkason pisilte az Apukáját. :lol: Épp a "fikácskát" akarta kiszedni az orrából egy fülpiszkálóval (nagyon bevált ezekre a kis pici beszáradós lüttyökre), amit Ő után. Fürdés előtt voltunk épp levetkőzve, hát védte magát, ahogy tudta. :lol: :lol: :lol:

Kincsesi :Nektek jobbulást. Nekünk még nem volt ilyen, így sajnos nem tudok segíteni. :(

Kép

Kép
nikuc

nekünk nem használt a Nurofen. a védőnő pont hétfőn mondta, hogy voltak továbbképzésen a mentősöknél, és ott azt mondták, hogy sok gyereknek nem használ, és ha a szülő nem próbál mást, akkor akár lázgörcse is lehet a gyereknek. sok ilyen esethez hívják őket. Ők a kúpra esküsznek.
Ambi egyszer volt lázas (valszeg a foga miatt), fél kúpot adtam neki, lement tőle.

dytke

És a Panadol? Neknk kúp is van a hűtőben.
Tényleg, azt mondták, hogy a hűtőben kell tárolni, de egy szóval nincs ráírva! :?

Kép

Kép
nikuc

nikuc - mi használunk homeos kúpot (viburcol), Ambi sosem kakil tőle. Lázat mi is hónaljban mérünk szopi közben. Magas lázra kúpot szoktak mondani, alacsonyabbra elég a Panadol.

dytke

Kincsesi
Jobbulást nektek! És kitartást.
Szerintem nagyon jó lehet dióval, nem próbáltam még, de kifogom. Ha megsütöd így, megírod majd?

Valaki kérdezte korábban, hogy nekem milyen volt a tésztája. Néha előfordul, hogy kicsit sűrűbb, szerintem olyankor nem elég lédús az alma.

Nekünk sohasem használt a kúp. Mikor Kristófnak 40 fokos láza volt akkor sem. Nekünk a Nurofen vitte le, és az antibiotikumos lázcsillapító kúp volt még jó, de a sima az nem.

Napoleon Dávid nagyon édes! :)

Lányok nincs valakinek egy jó somlói receptje? :roll:

Kép
Kép
susytunder

szalamandra köszi a drukkot :)
Hát nem tudom most már, hogy mire számíthatunk, de tényleg. Ahány ember, ahány orvos, ahány ilyen problámával küzdő szülő, annyiféle választ kapok arra, hogy mi lesz.
H. drnő szerint egyből megyünk át a másik kórházba. A saját dokim szerint nem eszik olyan forrón a kását. A tapasztaltabb szülők szerint sem feltétlenül műtik azonnal.
Szóval én sem tudok már mit mondani. Ami a legvalószínűbb, hogy születése után nagyon rövid idővel kivizsgálják, és nagy valószínűséggel pár héten belül meg is műtik.

ugabesz a normaflore-t én sokkal jobb ötletnek tartom, mint az őszilevet...
nem csak hasmenésre jó, hanem minden bél-eredetű problémára. rendberakja a bélflórát, és ezáltal rendezi a székletet.

anitapo sokkal jobb a kúp, mint a kanalas orvosság! a kanalas megterheli a gyomrukat, lassabb és bizonytalanabb a felszívódás, és az esetek nagy részében nehéz is beadni a gyereknek.
A kúp egyszerű, gyors, hatékony, megbízható. ameddig csak teheted, inkább abban add neki a láz- és fájdalomcsillapítókat.

lányok ne féljetek ennyire a kúptól, meg a popsiban való lázméréstől. a kúp egyértelműen jobb nekik, és a lázmérés eredménye is biztosabb lesz popsiban. őket ez egyáltalán nem zavarja (vagy ha igen, az is csak a macerálás miatt).
a lázmérős kakicsalogatás sem abból áll ám, hogy az ember bedugja a lázmérőt, és már jön is a kaka, szóval nagyon ritka esettől eltekintve sem a kúp, sem a lázmérő nem csinál kakit...

Kép
Kép
Kép
iricc

A kúpot hűtőben kell tárolni??? Én nem tudtam, na gyorsan bedobom.

Én tegnap digitálissal mértem a fenekébe Barnabásnak és egy hangja sem volt, szerintem még fél perc sem volt és piggyegett hogy kész... féltem tőle mert az első lázmérésem volt, és még le sem kakilt. :lol:

Nikuc ti is fülpiszkálóval szoktátok a fikácskát? Azt hittem ez csak az én agyament ötletem, de egy kis cicakakáért nem akartam neki kiszívni :) Apuka mit szólt a meleg pipihez? :lol:

Susy sajnos nekem nincs. De párom rokona szállít pékségekbe és néha szokott hozni, hát az isteni finom és még mazsola sincs benne, mi azt nem szeretjük.

Kép
dius87

Iricc én is drukkolok nektek!!!! Már nincs sok... biztos minden rendben lesz és a legjobb ellátást fogja kapni a pici. Mennyi van még? 1 hét??

Kép
dius87

Olyan lassan engedett be, hogy mire beléptem Iricc megírta, amit akartam a kúppal kapcsolatban :lol: Végbélből hipp-hopp felszívódik a hatóanyag, míg gyomorból lassabb, és egy csecsemő mégis hogyan mondaná el, hogy ő most nem azért sír, mert láza van, hanem mert megfájdult a gyomra a gyógyszertől? Az, hogy kinek milyen hatóanyag működik, más kérdés, de mint beviteli mód, tényleg jobb a kúp.

Dávid tényleg nagyon édi a képen :lol:

Iricc, egy a lényeg, minden rendben legyen veletek! Gondolom, azért is ez a bizonytalanság, mert mindenki jót akar, csak hát amíg tényleg nem tudják megvizsgálni Milost, addig nehéz eldönteni, pontosan mi kell majd neki.
danann

iricc, ez tényleg mindennel így van: egyik orvos ezt, a másik azt mondja. Tényleg a legjobb talán, amit az ember tehet, hogy mindennek utánajár, és megbízik egyikükben, aztán pedig reméljük a legjobbakat :oops: Mindenesetre, nagyon fogok szorítani nektek!

kincsesi, sajnálom :( Ez a legrosszabb, ha leveri őket a láz, a rosszullét. Átküldöm a diós-almás muffin receptet, hátha tudsz vele egy kis elégedett mosolyt csalni az arcára (mármint Janának, Adél még ugye csak rajtad keresztül kóstolhat :))

susy, nekünk van egy nagyon jó családi somlói recept, a húgom az őrzője, megkérdezem tőle :)

Kép
Kép
szalamandra

kúp, lázmérés popsiban: én is tartottam tőle, de Rózának meg sem kottyan, soha nem panaszkodott még miatta. És pontosabb, mint hónaljban.

Kép
Kép
szalamandra

lányok, most megint elburjánzok, de tanácsra lenne szükségem. A férjem múlt csütörtök óta benne volt a hasmenéses-hányós vírusba, és tegnap rajtam is kitört. Nagyon rosszul voltam, mostanra valamivel jobb. Félek, hogy elmegy a tej, vagy nagyon lecsökken, mert alig tudok enni, inni. A szokásos tejszaporító praktikákon kívül tudtok esetleg valamit ilyen helyzetre?
A másik, attól tartunk, hogy a két szülője vírusfertőzése esetleg Rózát sem hagyja betegség-mentesen, és ez elég komoly fájdalmakkal jár. Ha esetleg Rózán azt látom, hogy fájdalmai vannak, tudom valamivel csillapítani? Vagy minden háziszer nélkül, irány az orvos?

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Előre is köszönöm!
Én ajánlom neked a Smectat. Én terhesen is használtam egyszer, a doki javaslatára, és azóta is ezt használjuk, ha szükséges.

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra: volt védőszuritok rotára? Bár nem biztos, hogy az. Én úgy tudom, hogy ha szoptatsz, akkor az ellenanyagok átmennek a tejbe, és Rózán sokkal enyhébben fog kijönni.

Dius: Germicid kúpotok van? Nincs ráírva, hogy hűtőben tároljuk, de nekünk az orvos mondta. Lehet, hogy jobb ott tárolni, de ha olyan fontos lenne, ráírnák.

Szerintetek, ha nincs magas láza, annak ellenére adhatok neki fél kúpot, hogy majdnem 7 kiló, és elmúlt 3 hónapos? Vagy muszáj egy egész? És be kell kenni babaolajjal, ugye?

Dytke: A Vibrocol ezek szerint jó? Nézegettem én is, hogy van homeopátiás kúp, és az azért mégsem olyan durva gyógyszer, nem hiszem, hogy allergiát okozhat.

Még egy harmadik kérdés, aztán eldugulok... :lol: Epret meg narancsot nem lehet adni a babáknak allergia miatt, mégis az összes szirup epres, vagy narancsos. Nem veszélyes????

Jajj, és még egy jutott eszembe... Van valakinek Aventes mikrós sterilizálója? Kaptam egyet, de nem tudom, hogy kell használni. Eddig Chicco folyadékot használtam, de attól büdös a cumisüveg.
Hányas fokozaton kell, és meddig kell a mikróba tenni? Nem robban le a teteje? (Már jártam úgy cumisüveggel, hogy betettem vizet forralni benne, és lerobbant a gumija... Szerencsére nem lett baj)

Kép

Kép
nikuc

Tényleg, ezt még el kell mesélnem... tegnap óvatosan ettem olyan csokit, amiben van minimális tej, és Peti arcán semmi sem jött ki. :) Sőt, egész szépen redbe jött. Az új krémet nem használom, mert szteroidos. Majd ha megint megcsúnyul, vészhelyzetben.
Kenem az arcát AloeVerával, és Dm-es sima babakrémmel, egy nap akár 8-szor is, így nem szárad ki, és az ekcéma szépen visszahúzodik. Lehet, hogy nem is táplálékkal volt baj?
Azt mondta az orvos, hogy a hajlataiban is kijöhet, de Neki talán csak egy hétig volt olyan, aztán elmúlt már egy hónapja.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Nincs meg a doboza? Úgy tudom, rá van írva, hogyan kell használni.
Én használtam. Úgy emlékszem, hogy 2 dl vizet kellett beletölteni, beletenni a cuccokat, be a mikróba, 850W-on 4 percre. Utána még 2 percig bent hagyni.

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Nikuc nurofen kúpunk van.

Na anyósék bejelentkeztek, hogy jönnének, persze engem nem mernek hívni. Hogy ma vagy holnap. Még el sem indultak vidékről, ezeknek nem számít hogy este jönnek... mondtam páromnak nekem este ide ne jöjjenek, miattuk nem fogom felborítani az esti rituálét. Ráadásul párom este 7ig dolgozik, megint úgy jönnek hogy nincs itthon, de miért nem 7végén jönnek, ha már 1hónapot kibírt az unokája nélkül akkor az a két nap nem oszt nem szoroz... Legutóbb is este 10kor mentek el, mondjuk akkor még pocakos voltam, de már ásítoztunk párommal ráadásul páromnak reggel meló és nem vették észre magukat! :evil: utálom az ilyet.

Kép
dius87

Ja és azt is utálom ahogy bánnak Barnussal, nyávognak, pfúúúj :oops:

Kép
dius87

Hú lehetne valami "anyóstól fel áll a hátamon a szőr" fan clubbot alapítani én lennék az alapító! :D Ez már komolyan nem normális, hogy már hergelem magam pedig ide se értek.. :) Sajna nem tudják a múltat lemosni magukról, na jó ELÉG! :)

Kép
dius87

nikuc, ez tényleg jó hír! Az epres meg narancsos szirupon én is elgondolkodtam, de szerintem annak köze nincs a gyümölcshöz - mondjuk hogy miből van, talán abba is jobb nem belegondolni.
Rota oltásunk van, de ez valami más vírus, a calicit emlegetik (nem tudom hogy kell írni).
A Smectát használom, de jó hogy írtad susy, rögtön iszom is egyet :)

Kép
Kép
szalamandra

Nikuc,

szerintem ne tedd rá a tetejét a cumisüvegnek, én csak az üvegtestet teszem be és úgy mikrózom benne a vizet.

Sterilizáláshoz is szét kell szedni alkotórészeire, nem?

Kép

Kép
sz.veronika

fájdalomcsillapítóból mit lehet bevenni szoptatás alatt? valami nagyon egyszerűre emlékszem, mint mondjuk Algopyrin, de nem emlékszem melyik....

Kép
Kép
szalamandra

Kincdesi: Sajnos csak így a'la natur kaptam, van rajta egy matrica, hogy 2 dl víz kell bele, de más nincs. Ezek szerint 4 perc elég.. Köszönöm!

Dius: szerintem illetlenség hétköznap bárkinél 8 óránál tovább maradni, kisgyerekes családoktól meg illik esti fürcsi előtt lelépni, ami 6-7 óra között van... :x
Én egyszer a tesómra lettem kicsit mérges. Ő meg szólt, hogy jön a férjemmel. De a Páromnak fél órával tovább kellett maradni. Gondoltam megvárja, de Ő megfűzte az egyik kollégát, vele elhozatta magát, és felállítottak. Nem is lett volna ezzel baj, csak mondta volna, mert épp a fehérneműk száradtak a nappali közepén, mivel kicsi a lakás, a mosogatnivaló állt az asztalon, mert Peti meg épp nyűgi volt. Szóval marhára cikis volt... :roll:

Kép

Kép
nikuc

Veronika: A sterlizáláshoz szét is szedem, de azért forraltam, mert szerintem attól büdi, így forró vízzel kiöblítem. :oops:

Peti most olyan jól elvan hason. Kezdünk kúszni, de nagyon vicces. Leteszi a fejét, aztán minden erejével próbálja magát előrelökni, utána meg felnéz, hogy hova jutott, persze előre nagyon nem. Néha körbe forog, volt olyan is, hogy hátrafele sikerült haladni. :lol:

Szalamandra: Ez az, sehogy se jó... a műanyag se, meg a narancs se. :lol: :lol:

Kép

Kép
nikuc

Szalamandra
Nekem Márti anno a Paramaxot ajánlotta fájdalomcsillapítónak szoptatás alatt, én vettem, nekem bevált, de tegnap nem segített semmi, úgy fájt a fejem, hogy majd i nyúltam.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc amúgy azt mondták, hogy azért ilyen sűrgős nekik feljönni mert 1hónapja nem látta az unokáját és hogy a gyerek nem fogja őket megismerni...

Kép
dius87

Dius: Az nem is baj! :twisted:

Kép

Kép
nikuc

Algopyryn nyugodtan mehet,Lányok,ha nagyon fáj vagy lázasak vagytok! Kisebb fejfájásra jó a Paramax!

Ildi

Jobbulást! Asszem,most nagyon át tudom érezni ami nálatok megy! Te rendbejöttél,hogy érzed?

Iricc!

Szorííítok!
Írd,ha van fejlemény!

Nikuc (Te kérdezted?)

Az eper meg narancs csak aroma,a gyümölcshöz semmi köze tényleg!

Van gyerek,akinek leviszi a Nurofen a lázat,van akinek nem! Nálunk Csabinál szinte teljesen hatástalan,a többiek nagyon jól reagálnak rá,de nem 39 fokos láznál! Arra itt a Cataflam,ha a gyerkőc elmúlt 1 éves,írassatok dokival,elvan évekg a hűtőben,viszont extrém fájdalomnál(pl.fülgyulladás),illetve nagyon magas láznál nagyon hatékony!

Gabesz!

Dávid,de édes! Nagyon mókás-aranyos kis arcocskája van!

Ja,kezd fájni a torkom! Anyukám már ágynak esett. Az én életembe nem fér bele az influenza! Nincs rá időm!!!

Márti
borossné becz márta

Az az oscilloizé ilyenkor még hatásos, ha még csak kezdődne az influenzád! :)

Kép

Kép
nikuc

Az Oscillococcinumot mi szedjük megelőzésképpen, hogy ezért e vagy másért, még nem vagyunk betegek. ( Lekopogom )

Kép
Kép
susytunder

Susy: Már Kristóf is szedheti? Mikortól lehet? Hogy kell beadni egy anyatejes babának? Úgy tudom, hogy tejcukor van benne.

Kép

Kép
nikuc

Most olvastam. Szerintem ha én szedem a heti egy adagot, akkor Peti is kap az immunanyagokból a tejen keresztül, viszont tejcukor az nagyon-nagyon minimális van benne, az biztos nem zavarja, ha nem lett baja a csokigolyótól sem mára. (szerintem ha arra lenne érzékeny, mára már jöttek volna ki pöttyök). Meg apa is szedi, és máris nagyon kicsi esélyünk van betegnek lenni! :D

Kép

Kép
nikuc

Iricc,
drukkolunk értetek! Biztosan minden rendben lesz! :)

Márti,
nyomjad az immunerősitőket, le ne betegedj te is! Szoritunk!

Anyóstéma:
nálunk azon sértődtek meg legutóbb, mert este 11-kor szólt a férjem, hogy talán most már későre jár...kapták a kabátot és azonnal léptek. Aztán a fejünkre olvasták, hogy ők soha nem küldenék el a szüleiket. A sztorihoz hozzátartozik, hogy Dávid (akkor még nagyokat rottyantott napközben) ahogy elaludt, hatalmasat kakilt, anyós pedig tisztába akarta tenni = fél óráig gügyögünk a gyereknek, ezt persze nem akartuk, hogy kiverje az álmot a szeméből. Ő pedig csak segiteni akart nekünk, mert éppen vacsoráztunk volna meg fürödtünk volna...hát erről ennyit.

Kép
ugabesz

Most hivtak minket Hajdúszoboszlói hotelből, hogy akciós wellnesshétvége....hát csorgott a nyálam, de mondtam, hogy 3 hónapos kicsi fiúnk van és nem tudunk elmenni, főleg nem ilyen influenza virus időben. Erre ők: bababarát szolgáltatások is vannak, meg minden kiegészitő. Hát elgondolkodtam egy kicsit, hogy március végén esetleg...akkor már majdnem 5 hónapos lesz...de hogy 2 éjszakát idegen helyen? Napközben meg hova tesszük a gyereket? Úgysem tudnánk kihasználni a szolgáltatásokat....szóval jó volt álmodozni kicsit :)
Ti mikor nyaraltatok először kicsi gyerekkel?

Kép
ugabesz

Nikuc
Kristóf is szedheti heti 1 fiolával mondta a dokinénink.
Teába teszem bele neki, és szépen elázik benne ő meg megissza.

Gabesz
Pontosan 6 hónapos volt Kristóf mikor nyaralni voltunk a Balcsin, külföldöt nem volt bátorságunk kipróbálni.

Kép
Kép
susytunder

Mi nemsokára megyünk haza, és ott fog Peti aludni. (mármint Férjemnek haza, ahol anyósom lakik ) Majd kiderül, hogy bírja. Ha jól, akkor megyünk egy két éjszakás, három napos kiruccanásra is valahova. Lehetőleg olyan helyre, ahol lehetőség van neki is pancsolni!

Kép

Kép
nikuc

Susy: Én az esetleges allergiája miatt nem merek neki direktben adni.

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?